Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Orlando Magic
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
jasonick
Orlando Magic





The Rebuilding of Magic.. Season 3




Προηγούμενο Ρεκόρ (2013-2014): 23-59

Leaders (2013-2014):
Πόντοι: Arron Afflalo 18,2 - Tobias Harris 14,6 - Nikola Vucevic 14,2
Ριμπάουντ:Nikola Vucevic 11,0 - Tobias Harris 7,0 - Glen Davis 6,3
Ασσίστ:Jameer Nelson 7,0 - Victor Oladipo 4,1 - Arron Afflalo 3,4

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:PaytonSG:OladipoSF:Harris
PF: FryeC:Vucevic


Πάγκος:
PG’s: Luke Ridnour
SG’s: Evan Fournier, Ben Gordon, Willie Green, Devyn Marble
SF’s: Moe Harkless
PF’s: Andrew Nicholson, Aaron Gordon
C’s: Kyle O'Quinn, Dewayne Dedmond

Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Luke Ridnour (FA), Willie Green (FA), Ben Gordon (FA), Channing Frye (FA), Dewayne Dedmond (FA), Evan Fournier (trade με Nuggets)
Draft Picks: Aaron Gordon (#4, 1ος γύρος), Elfrid Payton (#10, 1ος γύρος), Devin Marble (#56, 2ος γύρος)

Έφυγαν: Arron Afflalo (trade με Nuggets), Dario Saric (trade με 76ers), Doron Lamb (FA), E'Twayun Moore (FA), Ronnie Price (FA), Jason Maxiell (FA), Jameer Nelson (FA)

Προπονητής:

Jacque Vaughn


Ο 39χρονος προπονητής το καλοκαίρι ανανέωσε για 2 ακόμη χρόνια και στο rebuilding mode που βρίσκεται η ομάδα του καλείται να βελτιώσει και άλλο τους νεαρούς παίκτες που έχει. Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει εντυπωσιάσει και δεν θα μας έκανε εντύπωση αν δεν έμενε το καλοκαίρι οπότε είναι σημαντική χρονιά για τον ίδιο να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί σαν πρώτος προπονητής στο NBA.

Σχόλιο:
Το Orlando συνεχίζει και φέτος με το ίδιο μοτίβο, την βελτίωση των νεαρών παικτών και το χτίσιμο της ομάδας μέσω του draft. Φέτος αποφάσισαν να μετακινήσουν τον Oladipo στο 2, ο οποίος σαν rookie δεν ήταν άσχημος σαν άσσος, και έτσι δώθηκε ο Afflalo σε ένα trade που παραξένεψε γιατί κατά το παρελθόν είχαν ακουστεί καλύτερες προτάσεις και είχαν βγει δημοσιεύματα για μεγάλες απαιτήσεις των Magic. Ήρθε ο Fournier λοιπόν μαζί με τον Marble.

Στο φετινό draft, έχοντας δύο pick στην λοταρία οι παίκτες που διαλέχτηκαν ήταν οι Gordon και Saric. Ο Κροάτης έγινε trade στους 76ers για τον Payton και ένα pick 1ου γύρου (των 76ers, το οποίο το είχαν οι Magic). Ο Gordon λοιπόν έδειξε τις επιθετικές αδυναμίες του στην Summer League, αλλά οι αμυντικές του ικανότητες που έχει ίσως του δώσουν ρόλο ακόμα και από την αρχή της σεζόν. Ο Payton από την άλλη, αργά ή γρήγορα θα ξεκινάει από την βασική 5άδα και τα πρώτα στοιχεία που έχει δείξει είναι ενθαρρυντικά.

Η 5άδα Payton, Oladipo, Harris, Gordon, Vucevic είναι αν μη τι άλλο πολύ ενδιαφέρουσα. Οι Payton, Oladipo, Gordon έχουν την προοπτική να γίνουν οι κορυφαίοι αμυντικοί στην θέση τους. O Oladipo, όπως είπαμε είχε μια αξιοπρεπέστατη χρονιά για rookie, αλλά φυσικά παρέμειναν ερωτηματικά για το αν μπορεί να αποδώσει πλήρως ως playmaker. Οι Magic αποφάσισαν να τον κατεβάσουν στο 2 και μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί, μιας και είναι σχετικά undersized για την θέση. Ο Harris, που πέρσυ ξεκίνησε τραυματίας, ανέβασε ρυθμούς μετά το all star και μετά τις αποχωρήσεις των Afflalo, Nelson είναι λογικό να πάρει μεγαλύτερο ρόλο στην επίθεση. Ο Vucevic τώρα, με το εξαιρετικό του footwork είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες στο post για τις αντίπαλες άμυνες ενώ πλέον έχει βελτιώσει και το παιχνίδι του στο pick and roll και αμυντικά φαίνεται να μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Gordon.

Εκτός όμως από αυτή την 5άδα υπάρχουν και άλλοι ελπιδοφόροι νεαροί. Ο Fournier, τον οποίο προσωπικά πιστεύω ακόμα και για βασικό, με τόσα πολλά guard που έχουν μαζευτεί δύσκολο να μπορέσει να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Στη συνέχεια υπάρχει ο Mo Harkless ο οποίος μετά την καλή rookie χρονιά του δεν βελτιώθηκε στον βαθμό που περιμέναμε αλλά δεν ήταν και άσχημος. Έπειτα ο (χοντρούλης) O' Quinn όταν πήρε χρόνο, έδειξε καλά στοιχεία στο θέμα του rebound και της άμυνας και φαίνεται να αποτελέι ένα καλό backup του Vucevic. Ο Καναδός Nicholson από την άλλη, δεν είχε τόσο καλή χρονιά και το Orlando φαίνεται να μην τον πιστεύει τόσο αφού στην θέση του ήρθαν δύο νέοι παίκτες.

Όσον αφορά τις μετεγγραφές το καλοκαίρι, ήρθαν οι Gordon και Frye, πληρώντας υπεραξία βέβαια οι Magic,για να προστεθούν βετεράνοι στη νεανική ομάδα τους αλλά και για να φτάσουν το ελάχιστο όριο μισθών. Προστέθηκαν επίσης οι Ridnour και Willie Green.

Η περσινή ομάδα ήταν από τις μετριοκαλές άμυνες και περιμένουμε να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση σε αυτό τον τομέα. Επιθετικά η παρουσία των Frye και Ben Gordon θα βοηθήσει (insert random μπινελίκι από Detroit fan tongue.gif) γιατί υπάρχει θέμα στο περιφερειακό σουτ. Γενικά όμως όχι μόνο στο σουτ αλλά συνολικά στην επίθεση φαίνεται να έχουν θέμα (101,7 off rtg 2η χειρότερη επίδοση πέρσυ) και η μετεγγραφή του Afflalo χειροτερεύει την κατάσταση. Το επιθετικό πρόβλημα συν το ότι το front office φαίνεται να μην καίγεται για την είσοδο στα playoffs θα οδηγήσει τους Magic, για ακόμα μία χρονιά, να διεκδικούν ένα υψηλό pick από το draft.


Πρόβλεψη: 28 νίκες
Conference rank: 12η
Division rank: 5

SG3ptshooter
Ξέρουμε στο στρατόπεδο του μικρού φρυδιού πως η rookie season ενός guard που δεν έχει φτιάξει ακόμα ένα σταθερά αξιοπρεπές σουτ και που καλείται με το καλημέρα να ξεκινά βασικός τρέχοντας ομάδα ΝΒΑ θα έχει δυσκολίες. Χτες είχαμε δείγματα φουτουριστικής παρουσίας:


Μπορεί να ήταν μόλις η πρώτη καλή παρουσία στο σκοράρισμα, αλλά οι 7.7 assists μέσο όρο με καλό a/to λένε ήδη πολλά.
Πηδώντας απ' αυτό και προς το κείμενο του jason, o Oladipo θα μπορούσε να γίνει ένας εκτελεστής standard plays με αντίρροπα ένστικτα όμως, ως εκεί. Τον προτιμώ στο 2. Ο Payton έχει με το μάκρος του υπέροχο defensive potential και έχει ήδη ένα καλό ρεπερτόριο στη διείσδυση και στην πάσα, αν φτιάξει το πέταγμα θα βελτιώσει πολύ πολύ περισσότερο τους χώρους που μπορεί να δημιουργήσει η παρουσία του στην κορυφή της ρακέτας και θα έχει προοπτική να πάει πολύ ψηλά. Σα scouting report του νεαρού Διαμαντίδη παλιά διαβάζεται αυτή η παράγραφος, αλλά δε νομίζω να βελτιώσει τόσο πια το σουτ του ο Φρύδιας. tongue.gif

Ο Ben Gordon με τον Hola Hovito έξω κλάνει λίγο ως πεθαμένος με το 39% και τα 10 ποντάκια. Ε πόσο θα κρατήσει ακόμα και το να είναι μέτρια παρουσία σε σάπια ομάδα; Μέχρι να γυρίσει αυτός που σωστά προωθείται από μια ομάδα σε βαθύ rebuild που απλά υπέγραψε βετεράνους γιατί δεν είχε τι να κάνει το χώρο στο cap.
SG3ptshooter
O Payton και χτες τα έδωσε όλα. Δε βάζω το κλιπ γιατί μόνος μου τα λέω στο thread αυτό και απλά θα βάλω 82 κλιπάκια. tongue.gif Αλλά, είναι σειρά του άλλου rookie σήμερα:


Και πράγματα που δεν περίμενα να δω, σίγουρα όχι τόσο νωρίς.
jasonick


Ντάξει με τους Knicks έπαιζε(σόρρυ NY fans tongue.gif), αλλά και πάλι.

QUOTE
PTS 18,2
TRB 2,6
AST 2,1
STL 0,9
FG % 51
3P % 51


giorgos14
QUOTE(jasonick @ Nov 13 2014, 13:23 ) *


Ντάξει με τους Knicks έπαιζε(σόρρυ NY fans tongue.gif), αλλά και πάλι.



Tον εχει γνωστος κωλοφαρδος του φανταζι(στη κατω λιγκα τουλαχιστον).Ετσι εξηγουνται ολα...
SG3ptshooter
speed of lightning, roar of thunder, fighting all who rob or plunder, Underdog!

Το άγγιξε το td. Όσο βρίσκει το drive, που το έχει περισσότερο απ' το σουτ προφανώς, τόσο θα πλησιάζει στο να χαρακτηριστεί πιο έτοιμος. Αλλά θα το φτιάξουμε και το στατικό τρίποντο, εδώ αγάπησα το Wall...
SG3ptshooter
+14 και τρία καλάθια στο τέλος του αγώνα με Rockets, το ένα ειδικά μετά από άρρωστο hesitation. Δεν χρειάζεται να αναφέρω καν ποιος.
SG3ptshooter

QUOTE
Elfrid Payton logged his second consecutive triple-double on Friday during a 111-104 victory over the Blazers with 22 points, 10 rebounds, 10 assists, four steals and one turnover on 10-of-13 from the field.
He made both attempts from the line for easily his best line of his NBA career. Payton became the first rookie since 1997 to have consecutive triple-doubles (Antoine Walker). He's also in the midst of his best five-game run of his career, averaging 16.0 points, 7.6 boards, 9.6 dimes, 2.2 steals and 3.4 turnovers on 53.2 percent from the field.

Χάλια αυτό το παλικάρι χάλια καλά έκαναν οι Sixers και τον δώσανε είχανε το WC-W.

Ναι ρε άρρωστε! icon_headbang.gif smilie_schal1.gif
SG3ptshooter
QUOTE
OrlandoMagic.com's Josh Cohen assesses the key questions surrounding Elfrid Payton for this upcoming season.
http://www.nba.com/magic/gallery/cohen-8ba...estions-2015-16
#5 How improved is Payton’s perimeter shooting?
#4 How improved is Payton’s free throw shooting?
#3 Have Payton and Oladipo developed more chemistry?
#2 Will Payton rank in the top 10 in NBA in assists and steals this season?
#1 Will Payton be considered one of NBA’s most multidimensional players?


121 ψήφους για την καλύτερη πεντάδα rookies κι άλλες 8 για τη δεύτερη, από 130.



Ο πρώτος rookie με πολλαπλά triple doubles μετά τον Antoine Walker.

Mετά το all-star break και με τον πολύ πιο φυσιολογικό ρόλο που είχε σε σχέση με επί Vaughn, είχε averages 11,1 pts - 5,4 rbs - 8,3/2,5 a/to - 2,1 stls - 0,4 blks. Είχε 7/18 τρίποντα στα τελευταία 22 παιχνίδια. Αν κατάφερνε να κρατούσε αυτούς τους μέσους όρους full season θα ήταν πρώτος στα κλεψίματα μεταξύ των guards, top5 στα rebounds ανάμεσα στους guards, με Antetokounmpo να μετριέται σε αυτούς και βέβαια top5 στις assists. Όσον αφορά το a/to της πεντάδας μόνο ο cheat-mode Chris Paul θα είχε λιγότερα λάθη.

Έχει τατουάζ το fleur-de-lis στο μπράτσο λέμε.



Δε βάζει βολές ούτε με αίτηση. Απ' τους 100λιγους guards που είναι eligible για το mpg leaderboard μικρότερο ποσοστό είχαν μόνο ο περσινός Rondo και ο Καλάθης. Ναι με πονάει που δεν πέρασε τον Iguodala. Απ' τη στιγμή που 60 ματς σούταρε χάλια πάλι καλά να λέμε που γλίτωσε το bottom 5 στο efg%. Μπράβο στους DMDR Κεμπάπ και Burke. Sessions και Carter έπαιζαν σαφώς λιγότερο. Και από τρίποντα μόνο ο Livingston και o Αndre Miller έβαλαν και έριξαν λιγότερα κατά μέσο όρο, 0/2 και 7/34.


Ήταν έβδομος σε κλεψίματα και όγδοος σε τελικές πάσες κατ' απόλυτο αριθμό. Στη λίγκα.

ΣΤΗ ΛΙΓΚΑ. Ready for round 2?


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.