Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Triple Crown
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
thrylos7
QUOTE
Κάτι μεγάλο γεννιέται στην περιοχή της Βάρης. Για την ακρίβεια στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Σεντ Λόρενς. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι έτοιμοι να πρωτοπορήσουν και να ιδρύσουν την πρώτη Ακαδημία μπάσκετ στην Ελλάδα.

Το όνομα της Ακαδημίας θα είναι Triple Crown και οι τρεις διεθνείς μπασκετμπολίστες θέλουν να παρουσιάσουν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας. Μια Ακαδημία μπάσκετ, που θα παρέχει στα νεαρά παιδιά όλα τα εφόδια για να μπουν σωστά στο χώρο του αθλητισμού.

Οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος θα ανακοινωθούν σύντομα. Όπως και να έχει, βέβαια, η παρουσία τριών σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνικού μπάσκετ, αποτελεί εγγύηση επιτυχίας.

Ο λόγος, όμως, στους τρεις πρωταγωνιστές, που αναλύουν καλύτερα την ιδέα τους.


Ο Δημήτρης Παπανικολάου εξηγεί: «Ετοιμάζουμε μια ακαδημία μπάσκετ, για παιδιά διαφόρων ηλικιών, που σαν σκοπό δεν θα έχει μόνο την παραγωγή ταλέντων. Μας ενδιαφέρει και αυτό, δηλαδή θα θέλαμε να βγουν σπουδαίοι παίκτες που θα στελεχώσουν τους συλλόγους και αν γίνεται τις Εθνικές ομάδες, αλλά όχι μόνο αυτό. Θέλουμε τα παιδιά να αποκτήσουν μπασκετική παιδία και ακόμα και όσοι δεν καταφέρουν να γίνουν αθλητές, να έχουν κερδίσει κάτι.

Στόχος μας είναι η εκμάθηση των βασικών του μπάσκετ, από έμπειρους προπονητές, ενώ και εμείς οι τρεις θα είμαστε πάντα κοντά στα παιδιά. Θέλουμε να αποκτήσουν οι νεαροί μαθητές σωστή νοοτροπία και εμείς θα προσφέρουμε ό,τι πρέπει, για να γίνεται σωστά η δουλειά. Θα υπάρχουν παροχές για τα παιδιά και θα έχουμε επιστημονικούς συνεργάτες, που θα ασχολούνται καθημερινά με την ακαδημία μας. Διατροφολόγοι, αθλητίατροι, γυμναστές και πολλοί άλλοι με εξειδικευμένες γνώσεις στα παιδιά και τον αθλητισμό, θα στηρίζουν την προσπάθεια και θα είναι κοντά στους μαθητές.

Από φέτος θα αρχίσουμε την προσπάθειά μας στην περιοχή της Βάρης, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Σεντ Λόρενς. Είναι ένας χώρος που ενδείκνυται για μια ακαδημία, διότι διαθέτει κλειστό γυμναστήριο και μπορεί να γίνει προπόνηση υψηλού επιπέδου.

Στο μέλλον θέλουμε να βρούμε κι άλλους χώρους, ούτως ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Θέλω να διευκρινίσω ότι τα παιδιά δεν θα έχουμε καμία δέσμευση όσον αφορά το μέλλον τους. Δεν θα είμαστε σύλλογος, δεν θα μας ανήκει κανείς. Ανά πάσα στιγμή θα είναι διαθέσιμα να παίξουν σε μία ομάδα που θα τους επιλέξει ή θα την επιλέξουν. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε στην εκμάθηση των βασικών και να φέρουμε κόσμο για να παρακολουθεί την εξέλιξη των νεαρών αθλητών.

Επίσης, στόχος μας είναι να διοργανώνουμε σεμινάρια και ομιλίες για τους γονείς, με τους οποίους θέλουμε να βρισκόμαστε σε καθημερινή βάση σε επαφή. Να ενημερώνονται, όχι μόνο για την εξέλιξη των μαθητών, αλλά και να ακούν γνώμες ειδικών για τη συμπαράσταση προς τα παιδιά.

Θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων κάποιους σημαντικούς ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σε γονείς και παιδιά γι αυτή την προσπάθεια.

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς προσθέτει: «Πρώτα απ’ όλα μας ενδιαφέρει η αθλητική και η μπασκετική παιδεία. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά πράγματα που εμείς δεν είχαμε όταν ήμασταν μικροί. Μετά μας ενδιαφέρει να μάθουν μπάσκετ και να γίνουν καλαθοσφαιριστές. Αυτό που λείπει από την Ελλάδα είναι η μπασκετική και η αθλητική παιδεία. Είναι κάτι που δεν είχα ούτε εγώ, ούτε οι υπόλοιποι της γενιάς μου, όταν αρχίσαμε το μπάσκετ. Με τον Φράγκι και τον Παπ ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα και διατηρούμε καλές σχέσεις εκτός γηπέδου. Εχουμε πολλά να δώσουμε στα παιδιά και στο μπάσκετ, είμαστε τρεις άνθρωποι που υπηρετήσαμε το χώρο. Ο Αλβέρτης και ο Παπανικολάου συνεχίζουν, εγώ είμαι πλέον εκτός. Θέλω, όμως, να μείνω στην οικογένεια του μπάσκετ. Θέλω να προσφέρω κι εγώ στο άθλημα, από το οποίο πήρα πολλά. Εμπειρίες, δόξα, χρήμα. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανταποδώσω».

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ολοκλήρωσε: «Θέλουμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά, που θα έχει κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα. Είναι ένα αντικείμενο το οποίο ξέρουμε και αγαπάμε. Η βάση του αθλητισμού και της κοινωνίας είναι τα παιδιά και γι αυτά θέλουμε να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».


superbasket.gr


41.gif 41.gif 41.gif
mctk
QUOTE(thrylos7 @ Jul 1 2008, 16:27 ) *
superbasket.gr


:clap: :clap: :clap:
Πραγματικά είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο χώρο των ακαδημιών μπάσκετ.
mctk
Η Triple Crown Basketball μετά την ίδρυση της ακαδημίας της και σαν επέκτασή της, τον προσεχή Ιούνιο ανοίγει τις πόρτες του 1ο Triple Crown Basketball Camp!

Σκοπός αυτού του καλοκαιρινού προγράμματος είναι οι νεαροί αθλητές να γνωρίσουν τις βασικές αρχές του μπάσκετ, να βελτιώσουν τις ατομικές τους δεξιότητες , να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν μαθαίνοντας το παιχνίδι. Μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης και διδασκαλίας από τους διακεκριμένους προπονητές μας, τα παιδιά ψυχαγωγούνται μαθαίνοντας γιατί, πότε και πως χρησιμοποιούν αυτές τις θεμελιώδεις δεξιότητες.
Στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά επίσης αναπτύσσουν αξίες σημαντικές για τη ζωή τους με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό παίζοντας το παιχνίδι. Όπως την ομαδικότητα, την αρχηγική ικανότητα, το σεβασμό στους κανόνες και την αυτοεκτίμηση.
Τέλος καλλιεργούν την αγάπη για το παιχνίδι και τις σωστές συνήθειες μέσα και έξω από το γήπεδο. Με τη γνώση, την εμπειρία και το κύρος των ιδρυτών της, το Triple Crown Basketball Camp έχει στόχο να καθιερωθεί ως το πιο αποτελεσματικό Basketball Camp στην Ελλάδα.


Ημερομηνίες: 29 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2009

Ηλικίες: 8-18 αγόρια και κορίτσια

Τοποθεσία: St. Lawrence College, Κορωπί

Ώρες Λειτουργίας: 8:30-16:30

Τιμή: 240 €


* Προνομιακή τιμή για τα μέλη της Triple Crown Basketball Academy 180 ευρώ

* Δυνατότητα παροχής ασφαλούς μεταφοράς για τα παιδιά από κεντρικά σημεία του λεκανοπεδίου
(για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Triple Crown στα τηλέφωνα 210 61 95 709 – 210 61 80 380)
www.triplecrown.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.