Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Εθνική ομάδα, τα απόνερα του προημιτελικού
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2
a bullet for your head
QUOTE(jokey @ Aug 21 2008, 03:35 ) *
Αλλά σίγουρα θα είμασταν αρκετά καλύτερα νομίζω με τον Παπαδόπουλο αντί του Γλυνιαδάκη.

Και γω το πιστευω αυτο..Τα προσωπικα ''σκαλωματα'' κ' ''μικροεριδες'',θα πρεπει να ξεπερνιουνται,οταν προκειται γαι ζητημα δουλειας,κ αν την δουλεια μπορει να στην κανει καποιος.Ο Λαζος την δουλεια του μπορει να την κανει ακομα καλα..
kaukasios
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 21 2008, 18:34 ) *
Και γω το πιστευω αυτο..Τα προσωπικα ''σκαλωματα'' κ' ''μικροεριδες'',θα πρεπει να ξεπερνιουνται,οταν προκειται γαι ζητημα δουλειας,κ αν την δουλεια μπορει να στην κανει καποιος.Ο Λαζος την δουλεια του μπορει να την κανει ακομα καλα..

με τον λαζο παιζαμε καλυτερα με την μπαλα κοντα στο καλαθη αλλα υστερουσαμε στην ταχυτητα και στην αμυνα
. επισης με τον λαζο χαναμε πολλα ριμπαουντ.
a bullet for your head
QUOTE(nikefalin @ Aug 21 2008, 03:47 ) *
β) ένας σταθερός σουτέρ που θα έχει εξαιρετικά ποσοστά στα ελεύθερα σουτ σε υψηλό επίπεδο και θα παίζει περιφερειακός ( ύπο προυποθέσεις μπορεί να γίνει ο πέρπε, θα ήταν ο Χατζής στα καλά του χρόνια αν έπαιζε στοιχειωδώς καλή άμυνα)
γ) Ένας συμπληρωματικός forward , με έφεση στα ρημπάουντ και επίσης καλό σουτ (ένας παίκτης στο στυλ του Κακιούζη των καλών του χρόνων)

Στο β,η απαντηση μου ειναι ο Βασιλειαδης,κατα πρωτο λογο κ' κατα δευτερο ο Περπερογλου.Εχω αναφερθει πολλες φορες στον Βασιλειαδη,κ' εκτιμω οτι εκτος τον χαρακτηρισμο σουτερ,μπορει να αποκτησει κ την ''ετικετα'' σκορερ.Στο γ,πλησιεστερο σ'αυτο που αναφερεις ειναι ο Πατ Καλαθης.Επεται ο Πριντεζης.
Hellas On fire
φαουλ σε τελευταια φαση σε αγωνα που κρινεται απο αυτην ΔΕΝ δινεται εκτος εαν ειναι καραμπινατο, τις θεωριες τις ακουω βερεσε. Η δικη μου ενσταση ειναι στο οτι δεν πηγε για διποντο, αλλα ειναι η πεπατημενη της εθνικης αυτη.

Δεν κριθηκε το ματς απο εκει αλλα απο πριν. Κυνηγουσαμε συνεχεια το παιχνιδι με αγχωτικο τροπο, δεν ειχαμε διαφορα που την μειωσαμε ολη μαζι και θα ανεβαινε η ψυχολογια πολυ αλλα συνεχεια μειωναμε η ισοφαριζαμε και μετα καναμε βλακειες και επαιρναν κεφαλι που σου σπαει τα νευρα. Δεν χασαμε δικο μας παιχνιδι. Το ελεγχαν απο την αρχη μαζι με το ρυθμο ασχετως αν το αφησε και ο Γιαννακης, που δεν το ξερουμε(με τους Ισπανους που εγινε το ιδιο με τον ρυθμο και εκει το αφησε?)

Εαν δεν καναμε τα λαθη και δεν εβαζαν τα σουτ ισως, αλλα το οτι βαζουν τα σουτ ηταν γνωστο δεν το μαθαμε τωρα. Εκτος αυτου αν η γιαγια μου ειχε ρουλεμαν θα'τανε πατινι, που λενε.

Το θεμα ηταν τι καναμε εμεις. Ενα που με εκνευριζει που δεν το εχουμε μαθει ακομη ειναι η αμυνα σε σκριν, δεν την ξερουμε καλα και παντα παιρνει ο αντιπαλος προβαδισμα με τις εναλλαγες παικτων. Αλλο ειναι η αλληλοκαλυψη που φετος παρουσιαστηκε προβλημα που παλαιοτερα δεν υπηρχε. Το τριτο ειναι οτι ας μπαινει ο ζησης αλλα να μην μαρκαρει τους αντιπαλους σκορερ τουλαχιστον, εχει πολυ περιορισμενη αμυνα. Και φυσικα η στατικοτητα μας και σε αμυνα και σε επιθεση ειδικα οταν εφαρμοζουμε ζωνη. Και φυσικα οτι ρισκαρουμε πολυ στις αμυνες, αφηνουμε παικτες με σουτ και σουταρουν ανενοχλητοι.

Το πικ ν ρολ που ανεφερα παραπανω ναι μεν το παιζουν και οι υπολοιπες ομαδες αλλα εμεις μονο αυτο εχουμε να επιδειξουμε. Μας παιζουν μια ζωνη και εκει τα βρισκουμε μπαστουνια. Δεν κανουμε και γρηγορες εναλλαγες της μπαλας και δυσκολευουν ακομη περισοτερο τα πραγματα. Και οταν προσπαθουμε να μην ειμαστε στατικοι κανουμε πολλα λαθη επειδη φευγει ο παικτης απο τη θεση του η δεν παει εκει που επρεπε να ειναι.

Σαφεστατα πρεπει να προσθεσουμε κει το σουτ στο ρεπερτοριο μας. Χρειαζομαστε τουλαχιστο εναν παικτη ψυχρο σουτερ και επιμενω σε αυτο. Η ειναι ηλιθιες οι περισσοτερες ομαδες του ΝΒΑ που πηραν τιτλους που ειχαν και εναν σουτερ? Τον εχεις για λυση απεναντι σε ζωνη για παν ενδεχομενο. Και εμας μας παιζουν ζωνη αρκετα. Απο εκει και περα αληθευει οτι εχουμε σκορερ, οι σκορερ ομως δεν ειναι σουτερ. Βαζουν μεν τριποντα αλλα τριποντα ψυχολογιας και υπαρχει το παραδοξο να σουταρουν υπο τελειες προυποθεσεις και να μην το βαλουν που με τις υπολοιπες καλες ομαδες δεν συμβαινει.

Και λεω εναν, γιατι καλο θα ηταν να το εχουν ολοι οι παικτες αλλα απλως δεν γινεται. Και εαν το σκεφτουμε τελευταια οι καλυτεροι σουτερ ηταν τα τεσσαρια μας, Κακοιυζης, Τσαρτσαρης, Μπουρουσης(που ισως το χασει για να γινει πραγματικος σεντερ). Το σουτ ηταν μεχρι σημερα βασικο οπλο στη φαρετρα ενος παικτη και επρεπε να το εχουν ολοι. Και επισης την αποψη οτι οι σεντερ δεν σουταρουν εγω δεν την συμμεριζομαι, παικτες σαν τον Οκουρ ετσι κανουν καριερα στο ΝΒΑ.

Οσο για τους σκορερ των ομαδων που αποτελουν ανταγωνισμο για μας ειναι πιο σταθεροι απο τους δικους μας. Η αυστραλια με τον Μπογκουτ, Ανστευ, Γουρθινγκτον, Νιουλει, η Αργεντινη με τους γνωστους, Ισπανια επισης(Καλντερον δεν εχει σουτ? Καρμπαχοσα? Φερναντεζ? Γκασολ μεχρι τα εξι μετρα?) Ο Ναβαρο ναι μεν δεν παιζει αμυνα καλη, αλλα δεν ειναι και ασχετος με αυτην μπορει να κλεψει, και επιπλεον τον θελουν για σκορ, μπαινει και το ΒΑΖΕΙ, αρα ειναι αξιοπιστος, πολυ σημαντικο στο συγχρονο μπασκετ.

Εμεις εχουμε σκορερ. τους βαζεις μεσα και αναρωτιεσαι, θα μπει, δεν θα μπει? Ετσι δουλεια δεν γινεται. Θα παλευουμε για μεταλλια στα Ευρωμπασκετ που ουτως η αλλως εχουμε και στις μεγαλες διοργανωσεις πεμπτοι η τεταρτη απο σποντα και δευτεροι απο θαυματα.

το καλο ειναι οτι ερχεται υλικο, αλλα πρεπει να αξιοποιησεις το υλικο και με αναλογο παιχνιδι, αλλιως με αυτο που παιζουμε χωρις να το εμπλουτισουμε απλως θα πανε στραφι οι παικτες.

Ευτυχως να λεμε που αλλαζουν οι κανονισμοι και το τριποντο παει πιο μακρια, αλλα μπορει οι σουτερ να προσαρμοστουν και σε αυτην την αποσταση, αρα δεν ξερουμε αν μας ευνοει αυτο η οχι. Μιλαμε για αλλαγες δεκαετιας, ετσι(Πχ γιανκοβιτς, Σακοτα, φοργουωρντ που αν τους φυσηξεις θα πεσουν κατω ενω οι δυνατοτεροι τους απλα δεν εχουν σουτ)? Νοοτροπια σουτ και δυναμης δεν αλλαζει ετσι απλα και δεν βλεπω γιατι δεν μπορουμε να το κανουμε, εκτος της εμφυτης τεμπελιας μας. Προσπαθεια και επιμονη χρειαζεται.

Και εαν εχουμε οντως σχολη αμυνας και πικ ν ρολ, τιποτα δεν μας εμποδιζει να προσθεσουμε και αλλα στοιχεια οπως απαιτει το μπασκετ. Η ειναι κακο αυτο και δεν μπορω να το καταλαβω???

Προβλημα με την Εθνικη δεν εχω σοβαρο, αλλα εκνευριζομαι που δεν κανουμε πραγματα απλα, που μπορουν να βοηθησουν. Η επαναπαυση εξαλου μας οδηγησε στις συνεχομενες αποτυχιες του μπασκετ που οδηγησαν στις αναγκαστικες αλλαγες που εφεραν τις επιτυχιες αρχικα και αργοτερα τις μη επιτυχιες γιατι επαναπαυτηκαμε και παλι στις επιτυχιες μας. Και διερωτωμαι? Πρεπει να περιμενουμε παντα τις αποτυχιες για να κανουμε αλλαγες? Αν δεν κανεις αλλαγες δεν κανεις και λαθη αλλα δεν κανεις και τομες.

Μεγαλη επιτυχια χωρις ρισκο δεν νοειται.
a bullet for your head
QUOTE(magickaminia @ Aug 21 2008, 14:19 ) *
Αυτο που στεναχωρει εμενα ειναι οτι μια ομαδα με 6 μαχιμους παικτες , κερδισε την πληρεστερη Εθνικη Ελλαδος που παραταχθηκε ποτε σε επισημη διοργανωση.Χαθηκε μια μαχη ομως η ζωη συνεχιζεται. Απλα την αλλη φορα θα ηθελα να φυγουμε με το ροζ επιτελους απο ενα προημιτελικο Ολυμπιαδας. 41.gif

Για το ''πληρεστερη Εθνικη'' δεν νομιζω(Θα ελεγα η προπερσινη ομαδα),αλλα οτι μας κερδισε η Αργεντινη των 6.5 παικτων θα συμφωνησω απολυτα!Συγχαρητηρια στον κοουτς της Αργεντινης κ' τους 6,5 super star της,που μας ''υποχρεωσαν η' μας εξαναγκασαν'' να παιξουμε στο ρυθμο παιχνιδιου που εξυπηρετουσαν πληρως,μα πληρως εκεινους...Το μπασκετ ειναι κατα πολυ κ' αθλημα στρατηγικης.Μαλλον χρειαζομαστε καποια ''ιδιαιτερα'' μαθηματα στρατηγικης επειγωντος..
kaukasios
γιαν να παιξεις κατι αλλο εκτος απο πικ πρεπει να εχεις και τους αναλογους παικτες.απο αυτην την ομαδα ποιος μπορει να παρει στακερ σκριν και να σουταρει?ποιος ψηλος μπορει να ποσταρει με ενα σαιντ ή νταουν σκριν(εκτος απο τον σοφο που ομως δεν παιζει)?εχουμε γρηγορους αλλα οχι δυνατους ψηλους.
Kanzler
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 21 2008, 17:41 ) *
Στο β,η απαντηση μου ειναι ο Βασιλειαδης,κατα πρωτο λογο κ' κατα δευτερο ο Περπερογλου.Εχω αναφερθει πολλες φορες στον Βασιλειαδη,κ' εκτιμω οτι εκτος τον χαρακτηρισμο σουτερ,μπορει να αποκτησει κ την ''ετικετα'' σκορερ.Στο γ,πλησιεστερο σ'αυτο που αναφερεις ειναι ο Πατ Καλαθης.Επεται ο Πριντεζης.


Ο Πατρικιος Καλαθης ειναι ενας ενδιαφερον Παιχτης. Δεν ξερω, εαν μπορει να παιξει και σαν Small Forward. Ακουσα οτι εχει ενα καλο σουτ. Δεν τον εχω δει ακομα πως παιζει (μηπως εχει καποιος απο εσας κανενα βιντεο αυτου του παιχτη; ). Θα τον δουμε τωρα στο Μαρουσι. Ευχουμαι να ειναι καλος και να τον δουμε μετα και στην Εθνικη.

(Και του χρονου ο Γιαννακης να καλεσει στην προετοιμασια της Εθνικης τον Κουφο. Το θεμα αυτο να αρχησει να τακτοποιηθει απο τωρα. Με διπλωματια.)
Weekendman
QUOTE
Εμεις εχουμε σκορερ. τους βαζεις μεσα και αναρωτιεσαι, θα μπει, δεν θα μπει? Ετσι δουλεια δεν γινεται. Θα παλευουμε για μεταλλια στα Ευρωμπασκετ που ουτως η αλλως εχουμε και στις μεγαλες διοργανωσεις πεμπτοι η τεταρτη απο σποντα και δευτεροι απο θαυματα.

Βλέπω μια υποτίμηση στις όποιες δυνατότητες της Εθνικής, και ότι περισσότερο απο σύμπτωση προήλθαν οι επιτυχίες παρά απο την δυναμικότητα και την αποδόση της δικιάς μας Εθνικής, έγω έχω τρείς ερωτήσεις σε αυτούς που το πιστεύουν
1Και να ισχυέι αυτό μήπως το 2001 στο παιχνίδι με την Γερμανία και το 2003 με την Ιταλία δεν είχαμε άνωτερη θεωρητικά ομάδα; όμως τα χάσαμε πρέπει ,πρώτα να μπορεί να κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια και δεν είναι τόσο εύκολο όσο λένε κάποιοι...
2Εμείς κερδίζουμε μόνο μέτριες ομάδες η σχεδόν μόνο αυτές,όμως πιστεύει κανείς οτι ομάδες με πλήρη ρόστερ και μεγάλα αστέρια όπως η Ρωσία,Γαλλία,Σλοβενία,Κροατία,Ιταλία δεν θα μπορούσαν να είναι σε διάρκεια καλύτερες απο εμάς; δεν υπάρχουν τέσσερις ομάδες με τέταρτη ομάδα την Ελλάδα και κανένας άλλος...
3Πόσες ομάδες μπορούν να θεωρηθούν πολύ δύσκολες για να τις νικήσει η Ελλάδα;
Εγω θα έλεγα
οι Αμερικάνοι αν και τα 2 απο τα τρία τελευταία παιχνίδια άλλα λένε, αλλά η ατομική τους και πρόσφατα και η ομάδικη λειτουργία είναι πολύ καλύτερη απο αυτή της Ελληνικής ομάδας
οι Ισπανοί με τις σαρωτικές στην πλειοψηφία τους νίκες τους εναντίον μας
και
οι Λιθουανοί όταν τους βρίσκουμε σε μεγάλη πληρότητα δεν μπορούμε να τους αντιμεντωπίσουμε αποτελεσματικά
αλλά και πάλι μια νίκη εναντίον της Ισπανίας η της Λιθουανίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί θαύμα.

Για τον horizon
QUOTE
για εναν φιλο που λεει οτι δεν φταει ο γιαννακης για τα λαθη του σπανουλη για το χαμενο καρφωμα του βασιλο και την ταπα στον φωτση...
στην πρωτη περιπτωση υπαρχουν οι αλλαγες και προπαντων τα ταιμ αουτ...και μην μου πειτε οτι τον αφησε μεσα για να μην του ριξει το ηθικο γιατι μετα απο το 4ο λαθος τον εβγαλε τελικα...
οσο για τα σιγουρα καλαθια που χασαμε...μαλλον ξεχνας τα αλλα απιστευτα που βαλαμε..τριποντο απο το 6.75 του διαμαντιδη με αμυνα οταν το σκορ ηταν στο -7...τριποντο με ταμπλο του βασιλοπουλου σε μια απιθανη επιθεση και τριποντο απο τα 7 μετρα του φωτση στο -4 αν θυμαμαι καλα...

Άδικο δεν έχεις,δεν είπα οτι είναι αλάνθαστος ο Γιαννάκης, θα μπορούσα και εγω να πώ γιατί δεν έβγαλε τον Σπανούλη μετά το 2ο-3ο λάθος του στην τρίτη περίοδο η γιατί η περιφερειακή άμυνα μετά τον περσινό ημιτελικό με την Ισπανία δεν μπόρεσε και στο φετινό παιχνίδι με την Αργεντινή να αποτρέψει την μεγάλη ευστοχία σε τρίποντα των αντιπάλων με αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις να χαθεί το κάτι παραπάνω για να μην αναφερθώ σε άλλα λάθη που έχουν επισημανθεί και απο τους προηγούμενους.
Το μπάσκετ όμως είναι άτιμο άθλημα και μερικά λάθη των παικτών μπορούν να δυσκολέψουν το έργο του προπονητή και τα συγκεγκριμένα επιπόλαια λάθη δεν συμβαίνουν κάθε μέρα και μάλιστα μαζεμένα.
Για τις φάσεις που αναφέρεις τα δύσκολα σούτ υπήρξαν και απο τις δύο πλευρές φυσιολογικό για αυτό το επίπεδο αγώνων π.χ και ο Τζινόμπιλι σούταρε μερικά τρίποντα με αρκετή πίεση και τα έβαλε


Αλλά αν θέλεις να κρίνεις την άξια του προπονητή απο ένα τουρνουά δεν μου λύνεις μια απορία ποιός Μπλάτ είναι ο πραγματικός; ο πρωταθλητής Ευρώπης πέρσι η αυτός που προπόνησε την φετινή Ρωσία με μόνη νίκη αυτή επι του Ιράν...
kaukasios
δηλαδη απο οτι καταλαβαινω απο τα λεγομενα των περισσοτερων για ολα φταιει ο γιαννακης και πρεπει να φυγει.επισης καταλαβαινω οτι η εθνικη θελει ανανεωση.
kaukasios
και ρωταω παλι.αν ειχε βαλει ο σπανουλης το τριποντο τι θα λεγαμε?
banou7
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 21 2008, 16:41 ) *
Στο β,η απαντηση μου ειναι ο Βασιλειαδης,κατα πρωτο λογο κ' κατα δευτερο ο Περπερογλου.Εχω αναφερθει πολλες φορες στον Βασιλειαδη,κ' εκτιμω οτι εκτος τον χαρακτηρισμο σουτερ,μπορει να αποκτησει κ την ''ετικετα'' σκορερ.Στο γ,πλησιεστερο σ'αυτο που αναφερεις ειναι ο Πατ Καλαθης.Επεται ο Πριντεζης.


Κατά την άποψή μου ο Βασιλειάδης είναι άλλο ένα χαμένο ταλέντο. Δεν έχει το ειδικό βάρος για να αποτελέσει τον σουτέρ της Εθνικής Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεν έπιασε ούτε σε Μάλαγα ούτε σε Ολυμπιακό. Η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ μου μοιάζει για πισωγύρισμα, αλλά μακάρι να αποτελέσει ευλογία. Το γεγονός ότι διαθέτει σκ@τόχερο είναι αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο, το παιχνίδι του χαρακτηρίζεται από μια νευρικότητα και είναι καθαρά παίχτης ψυχολογίας: αν είναι στην μέρα του, μπορεί να βάλει τα πάντα. Για ντράιβ βέβαια δεν μιλάμε, είναι μια άγνωστη για τον παίχτη επιλογή. Ελπίζω περισσότερο στον Πέρπε, αν και η εμμονή του Ομπράντοβιτς να τον βαφτίσει 4αρι σε προπονήσεις και αγώνες μου μοιάζει ακατανόητη και επιζήμια.
Για Καλάθη ακούγονται καλά πράγματα, αλλά αν δεν τον δούμε με τα ματάκια μας δεν μπορούμε να σχηματίσουμε ολοκληρωμένη άποψη. Βέβαια, έγκριτοι μπασκετικοί δημοσιογράφοι που τον έχουν παρακολουθήσει και ακτινογραφήσει, σχολιάζουν ότι δεν του αρέσει η επαφή σε άμυνα και επίθεση... Ελπίζω να μην ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί η φιλοσοφία του ελληνικού μπάσκετ βασίζεται πολύ στην επαφή... Από την άλλη αν ο Πρίντεζης βελτιώσει του σουτ του και πάρει παιχνίδια θα αποτελέσει σίγουρα αξιόπιστη λύση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
banou7
QUOTE(kaukasios @ Aug 21 2008, 19:09 ) *
και ρωταω παλι.αν ειχε βαλει ο σπανουλης το τριποντο τι θα λεγαμε?


Ο Ιωάννου αποκάλεσε τον Σπανούλη ¨Θεό¨ την στιγμή που σηκωνόταν. Ανατριχιάζω με την σκέψη του τι θα επακολουθούσε αν το έβαζε icon_drunk.gif
kaukasios
QUOTE(banou7 @ Aug 21 2008, 21:21 ) *
Ο Ιωάννου αποκάλεσε τον Σπανούλη ¨Θεό¨ την στιγμή που σηκωνόταν. Ανατριχιάζω με την σκέψη του τι θα επακολουθούσε αν το έβαζε icon_drunk.gif

και το χασε βγηκαμε 5 στον κοσμο και λεμε οτι πρεπει να παιξει ο καλαθης, ο βασιλειαδης και ο κουφος και περπερογλου γιατι χρειαζεται ανανεωση η εθνικη.και ποιος θα φυγει απο την εθνικη?εκτος απο τον παπαλουκα που ειναι 32 και τον τσαρτσαρη που ειναι 31 ολοι οι αλλοι ειναι μεχρι 28.
belalik
QUOTE(banou7 @ Aug 21 2008, 21:21 ) *
Ο Ιωάννου αποκάλεσε τον Σπανούλη ¨Θεό¨ την στιγμή που σηκωνόταν. Ανατριχιάζω με την σκέψη του τι θα επακολουθούσε αν το έβαζε icon_drunk.gif



Θα κατέβαινε αμέσως τροχάδην να γλύψει λίγη από την σαμπάνια του παίκτη καθώς αυτή θα κυλούσε στο πάτωμα από τις μασχάλες του θεσσαλού 'θεού' .. 69.gif (θα το καταλάβουν μόνο όσοι είχαν δει την συνέντευξη μπουρούση στον ιωάννου, όπου ζητάει συγγνώμη μπουρού για τον ιδρώτα που έσταξε πάνω στον ιωάννου σε κάποια στιγμή, και ο Ιωάννου-Πούλιτζερ απαντάει ότι ο ιδρώτας σου είναι σαμπάνια νίκης για μένα

Ε ρε γαμώτο, όλο υπερβολές απίστευτες από όλους, ελα μωρή ελλαδάραααααααα ..



Εντάξει ρε μάγκες, και για να κόψουμε λίγο τη πλάκα, ΟΚ, παίξανε τα παλικάρια, νταξ χάσανε από ομαδάρα με 6-7 παίχτες μεν, αλλά παιχτούμπες .. Τι να κάνουμε, αυτό μπορούσαμε (δεν είναι και λίγο), αυτό κάναμε. Τόσες παραδοσιακές δυνάμεις έμειναν πίσω μας, ρωσία, σερβία, κροατία, ιταλία κλπ - μη τρελαινόμαστε!


ΥΓ. Είμαστε ότιναναι, δεν μπορώ το βλέπω συνέχεια, έβλεπα τώρα ιωαννίδη υφυπουργό να μιλάει για ντόπα και αθλητισμό γενικά στη ΝΕΤ, υπερβολές και ατάκες βαρύγδουπες, και ύφος τρελλό και δώστου, ντόρος να γίνει και ότιναναιι ... Έλα μωρή ελλαδάραααααααααααααα..
banou7
QUOTE(kaukasios @ Aug 21 2008, 19:28 ) *
και το χασε βγηκαμε 5 στον κοσμο και λεμε οτι πρεπει να παιξει ο καλαθης, ο βασιλειαδης και ο κουφος και περπερογλου γιατι χρειαζεται ανανεωση η εθνικη.και ποιος θα φυγει απο την εθνικη?εκτος απο τον παπαλουκα που ειναι 32 και τον τσαρτσαρη που ειναι 31 ολοι οι αλλοι ειναι μεχρι 28.


Νομίζω ότι σιγά σιγά πρέπει έτσι και αλλιώς να μεγαλώσει η παρέα. Να εντάσσονται ομαλά στην προεπιλογή και στην προετοιμασία της Εθνικής όλοι οι νέοι και ελπιδοφόροι παίχτες. Για την τελική επιλογή βέβαια έχει τον λόγο ο εκάστοτε προπονητής. Αν θέλεις την άποψή μου, δεν επιθυμώ ούτε την ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά ούτε και αλλαγή στο προπονητικό τιμ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μας έχουν χαρίσει απίστευτες μπασκετικές στιγμές. Το μόνο που με ανησυχεί είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι καλοθελητές...
Τώρα με άνεση μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Παναγιώτη Γιαννάκη ως αποτυχημένο ή μη επιτυχημένο εν πάση περιπτώσει και να του χρεώσουν όλη την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Εθνικής, όπως έκαναν και το 1998. Ελπίζω βέβαια να μην τον αναζητήσουν μετά από έξι χρόνια πάλι...
kaukasios
QUOTE(belalik @ Aug 21 2008, 21:35 ) *
Θα κατέβαινε αμέσως τροχάδην να γλύψει λίγη από την σαμπάνια του παίκτη καθώς αυτή θα κυλούσε στο πάτωμα από τις μασχάλες του θεσσαλού 'θεού' .. 69.gif (θα το καταλάβουν μόνο όσοι είχαν δει την συνέντευξη μπουρούση στον ιωάννου, όπου ζητάει συγγνώμη μπουρού για τον ιδρώτα που έσταξε πάνω στον ιωάννου σε κάποια στιγμή, και ο Ιωάννου-Πούλιτζερ απαντάει ότι ο ιδρώτας σου είναι σαμπάνια νίκης για μένα

Ε ρε γαμώτο, όλο υπερβολές απίστευτες από όλους, ελα μωρή ελλαδάραααααααα ..
Εντάξει ρε μάγκες, και για να κόψουμε λίγο τη πλάκα, ΟΚ, παίξανε τα παλικάρια, νταξ χάσανε από ομαδάρα με 6-7 παίχτες μεν, αλλά παιχτούμπες .. Τι να κάνουμε, αυτό μπορούσαμε (δεν είναι και λίγο), αυτό κάναμε. Τόσες παραδοσιακές δυνάμεις έμειναν πίσω μας, ρωσία, σερβία, κροατία, ιταλία κλπ - μη τρελαινόμαστε!
ΥΓ. Είμαστε ότιναναι, δεν μπορώ το βλέπω συνέχεια, έβλεπα τώρα ιωαννίδη υφυπουργό να μιλάει για ντόπα και αθλητισμό γενικά στη ΝΕΤ, υπερβολές και ατάκες βαρύγδουπες, και ύφος τρελλό και δώστου, ντόρος να γίνει και ότιναναιι ... Έλα μωρή ελλαδάραααααααααααααα..

επιτελους να και ενας αντικειμενικος.
asxetos
Πάντως και ο Συρίγος ο οποίος συνεχώς ειρωνεύεται τη Χαλκιά για τις δηλώσεις της περί DNA το 2004, πριν τον αγώνα με την Αργεντινή έγραφε για τους Έλληνες λεβέντες που θα φάνε τους ξένους. Τελικά μόνο στο μπάσκετ έχουμε λεβέντες ρε Φίλιππα; Και τελικά αν είναι οι δικοί μας λεβέντες τότε οι Αργεντίνοι τι είναι. Όσο αυτό το μπασκετικό δημοσιογραφικό συνάφι μας κάνει να πιστεύουμε ότι την Αργεντινή θα τη πάρουμε με 15 πόντους διαφορά, κάθε καλοκαίρι θα ανρωτιόμαστε γιατί χάσαμε από "κατώτερους" αντιπάλους.
banou7
QUOTE(belalik @ Aug 21 2008, 19:35 ) *
Θα κατέβαινε αμέσως τροχάδην να γλύψει λίγη από την σαμπάνια του παίκτη καθώς αυτή θα κυλούσε στο πάτωμα από τις μασχάλες του θεσσαλού 'θεού' .. 69.gif (θα το καταλάβουν μόνο όσοι είχαν δει την συνέντευξη μπουρούση στον ιωάννου, όπου ζητάει συγγνώμη μπουρού για τον ιδρώτα που έσταξε πάνω στον ιωάννου σε κάποια στιγμή, και ο Ιωάννου-Πούλιτζερ απαντάει ότι ο ιδρώτας σου είναι σαμπάνια νίκης για μένα


Υποκλίνομαι! 77.gif Νόμιζα ότι είχα ακούσει λάθος λόγω του πρωινού της ώρας, αλλά να που επιβεβαιώνεται και από άλλον ένα φίλο! Όλα είχαν ξεκινήσει από τη νίκη με τους αμερικάνους, όπου οι παίκτες έκαναν ¨σχιζοφρένεια¨με τον Ιωάννου στη μέση και on air. Συνεχίστηκε με τον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο τη Σλοβενία, όπου είχε αρπάξει το μικρόφωνο και νόμιζε ότι περιέγραφε αγώνα της βάσκο ντε γκάμα! Ποιός θα ξεχάσει την εντολή που έδινε στους παίχτες από τα δημοσιογραφικά θεωρία για φάουλ πάνω στον Λάκοβιτς στην προτελευταία επίθεση της Σλοβενίας;;;; και μας αποτελείωσε με τις ατάκες τις ολυμπιάδας... Εύγε κύριε χατζηγεωργίου! Έχετε κάνει σχολή στην ΕΡΤ!

Είναι θεούλης πάντως! icon_joy.gif
banou7
QUOTE(asxetos @ Aug 21 2008, 19:56 ) *
Πάντως και ο Συρίγος ο οποίος συνεχώς ειρωνεύεται τη Χαλκιά για τις δηλώσεις της περί DNA το 2004, πριν τον αγώνα με την Αργεντινή έγραφε για τους Έλληνες λεβέντες που θα φάνε τους ξένους. Τελικά μόνο στο μπάσκετ έχουμε λεβέντες ρε Φίλιππα; Και τελικά αν είναι οι δικοί μας λεβέντες τότε οι Αργεντίνοι τι είναι. Όσο αυτό το μπασκετικό δημοσιογραφικό συνάφι μας κάνει να πιστεύουμε ότι την Αργεντινή θα τη πάρουμε με 15 πόντους διαφορά, κάθε καλοκαίρι θα ανρωτιόμαστε γιατί χάσαμε από "κατώτερους" αντιπάλους.



Ότι και να λέμε για τον άμισθο υπάλληλο της Εθνικής, που βάση ισχυρισμών του υπέδειξε στον Γιαννάκη την συνύπαρξη Διαμαντιδη - Παπαλουκά στην ίδια πεντάδα και που απελεύθέρωσε την ομάδα με τον παραγκωνισμό του Λάζου, είναι λίγο. Τώρα μπορεί να συνεχίσει τον πόλεμο μέσα από τα άρθρα του και τις δημόσιες σχέσεις του για την αποπομπή του Παναγιώτη Γιαννάκη...

68.gif
nikefalin
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
όλη η ...νεολαία στην φώτο tongue.gif tongue.gif biggrin.gif
theov
QUOTE(belalik @ Aug 21 2008, 21:35 ) *
Θα κατέβαινε αμέσως τροχάδην να γλύψει λίγη από την σαμπάνια του παίκτη καθώς αυτή θα κυλούσε στο πάτωμα από τις μασχάλες του θεσσαλού 'θεού' .. 69.gif (θα το καταλάβουν μόνο όσοι είχαν δει την συνέντευξη μπουρούση στον ιωάννου, όπου ζητάει συγγνώμη μπουρού για τον ιδρώτα που έσταξε πάνω στον ιωάννου σε κάποια στιγμή, και ο Ιωάννου-Πούλιτζερ απαντάει ότι [i]ο ιδρώτας σου είναι σαμπάνια νίκης για μένα..


Σοβαρά; Είπε τέτοιο πράγμα το παιδί; Χε, έχω ακούσει και έχω ακούσει από τους κ.κ δημοσιογραφίσκους, άλλα τέτοιο πράμα... w00t.gif
petrovic
Θέλω να γράψω κάποιες πρώτες σκέψεις
1)Η 5η θέση είναι αποτυχία . Η ομάδα είχε κατέβει με διακηρυγμένο στόχο το μετάλλιο και επιπλέον είχε υλικό για μετάλλιο. Δεν έπιασε το στόχο της, άρα απέτυχε.
2) Η ομάδα η φετινή ήταν πολύ καλύτερη από την ομάδα του 2006 και του 2007. Ηταν πιο γρήγορη ,πιο αθλητική και πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό της. Η ομάδα έδειξε ΠΡΟΟΔΟ αυτό το καλοκαίρι και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αύξησε πολύ την απόσταση από ομάδες τύπου Κροατία,Βραζιλία, Αυστραλία,Ν.Ζηλανδία κτλ. Αυτές τις ομάδες ποτέ δεν τις είχαμε με στάνταρ εικοσάρα. ΠΟΤΕ. Πάντα τις παλεύαμε βεβαίως και συνήθως τις κερδίζαμε, αλλά ποτέ δεν τις είχαμε με τόση άνεση. Φέτος όμως δείξαμε ότι ανεβήκαμε επίπεδο, αφού πλέον τέτοιες ομάδες μας κοιτάζουν-για πρώτη φορά- όπως εμείς κοιτάζουμε τις ΗΠΑ. Επομένως ο Γιαννάκης έκανε και φέτος το καλοκαίρι καλή δουλειά και πιστεύω ότι αξίζει μία ακόμη διετία στον πάγκο της Εθνικής, με νέο μεγάλο στόχο να παίξουμε τελικό στο Παγκόσμιο του 2010 στην Τουρκία (δίπλα μας δηλαδή). Τότε- το 2010 -θα ξανακάνουμε ταμείο.
3) Αφού λοιπόν ανεβήκαμε επίπεδο τότε γιατί μείναμε πάλι 5οι, γιατί χάσαμε και τα τρία μεγάλα ματς που δώσαμε; (τα δύο από αυτά μάλιστα με κατεβασμένα τα χέρια). Μα γιατί οι άλλες τέσσερις υπερδυνάμεις του μπάσκετ δε μένουν στάσιμες, ανεβάζουν κι αυτές το επίπεδο απόδοσής τους και δε μπορούμε να τους φτάσουμε και να κάνουμε υπέρβαση.Τα τρία αυτά ματς ήταν όλα ένα φοβερό φροντιστήριο. Αν τα διαβάσουν σωστά οι προπονητές και οι παίχτες μας ,και βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα,θα παρουσιαστούμε ακόμα πιο έτοιμοι τα επόμενα χρόνια. Για μένα πάντως το βασικό συμπέρασμα αυτών των παιχνιδιών είναι ότι πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να ανεβάσουμε την επιθετική μας ικανότητα.Η παραδοσιακή μας ικανότητα στην άμυνα δεν επαρκεί απέναντι σε αυτές τις ομαδάρες. Κανείς, ούτε εμείς βεβαίως, μπορουμε να κρατήσουμε τους Αμερικάνους κάτω από τους 90 και τους Αργεντινούς/Ισπανούς/Λιθουανούς κάτω από τους 80. Αυτό δε γίνεται. Αρα ,εάν θέλουμε να τους νικήσουμε, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ 90ΑΡΕΣ
4)Πως θα γίνει αυτό; Η πιο μεγάλη ελπίδα είναι ο Κουφός. Αυτός ο παίχτης έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Πρέπει να τον αφήσουμε να το αναπτύξει,μέσα στην ομάδα.Είχα γράψει παλιότερα,πριν την Ολυμπιάδα, ότι επιβάλλεται να ενσωματωθεί από φέτος στην Εθνική, από την οποία λείπουν οι παίχτες που μπορούν να φτιάξουν ατομικές φάσεις και να σκοράρουν όταν τα συστήματα κολλάνε (ο Σπανούλης ο παιχταράς είναι εξαίρεση). Ο Κουφός έχει την προοπτική να γίνει τέτοιος παίχτης και πρέπει η Εθνική μας να αξιοποιήσει το επιθετικό του ταλέντο ,ώστε να επωφεληθεί και η ίδια.Ήδη φέτος χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Του χρόνου επιβάλλεται πλέον ο Κουφός να είναι στη δωδεκάδα της Εθνικής.
5) Κατά τα άλλα ,οι περισσότεροι υπόλοιποι παίχτες της Εθνικής φαίνεται-κατά τη γνώμη μου- να έχουν πιάσει το πικ τους όσον αφορά την επιθετική τους απόδοση (Τσαρτσαρής, Μπουρούσης, Παπαλουκάς,Διαμαντίδης κτλ.). Οι δύο παίχτες που ίσως έχουν ακόμα περιθώριο να βελτιώσουν την επιθετική τους απόδοση είναι ο Σόφο και ο Ζήσης.Ειδικά για το Ζήση θέλω να γράψω ότι ίσως είναι καιρός να πάψει να το παίζει το καλό παιδί που κάνει ότι του πουν οι προπονητές του (δηλαδή το ρολίστα πλέι-μέικερ) και αποταμιεύει ευρουλάκια για να περνάει καλά και ξέγνοιαστα. Ο Ζήσης δεν ξεκίνησε ως πλει-μέικερ, αλλά ως κλασικό δυάρι-σκόρερ με πολύ καλό σουτ και γερά πατήματα.Κάποτε έβαζε στα παιχνίδια των μικρών Εθνικών συνεχόμενες 30άρες. Στην πορεία οι προπονητές του τον κατέβασαν στον άσο και αυτός το δέχτηκε , με αποτέλεσμα να πάρει την κάτω βόλτα. Άμα βρει πάλι τη χαμένη δίψα, δουλέψει πολύ και πιέσει ώστε να ανέβει πάλι στο 2, ίσως τα πράγματα να βελτιωθούν.
6) Επίσης θα μπορούσε να βοηθήσει στο ανέβασμα της επιθετικής απόδοσης η παρουσία ενός γνήσιου σουτέρ στη δωδεκάδα, αντί του Πελεκάνου,ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν αξιοποιείται και ιδιαίτερα από το Γιαννάκη. Οι δύο παίχτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με το περιφερειακό σουτ είναι οι Τσαλδάρης/Βασιλειάδης, με τον πρώτο να είναι μάλλον προτιμότερος ως σταθερότερος
7) Ο Σπανούλης είναι με διαφορά ο καλύτερος παίχτης μας τα τελευταία χρόνια. Έχει το μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο από ολους τους άλλους,μπορεί να φτιάξει προσωπικές φάσεις όταν τα συστήματα κολλάνε,μπορεί να σκοράρει τόσο από κοντά όσο και από μακριά, μοιράζει παιχνίδι,έχει πάθος, δεν φοβάται ούτε Ισπανούς,ούτε Αμερικάνους και δείχνει να είναι αυτός που δουλεύει ακόμα με κίνητρο,γιατί μόνο αυτός παρουσιάζεται κάθε χρόνο βελτιωμένος.Είναι η επιθετική μας αιχμή όταν η ομάδα κολλάει και για αυτό το λόγο είναι ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟΣ. Προσοχή λοιπόν στην κριτική που θα του γίνει για το χαμένο σουτ, το οποίο εδώ που τα λέμε καθόλου κακό δεν ήταν και ήταν και η καλύτερη επιλογή.
8)Προφανώς δεν θεωρώ ότι μόνο με αυτά που έγραψα παραπάνω μπορούμε να αυξήσουμε την επιθετική μας παραγωγή, ούτε θεωρώ ότι δεν υπάρχουν άλλα πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Απλά αυτά είναι όσα μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή . Περιμένω να βγουν και άλλα πολλά πράγματα από τη συζήτηση
petrovic
Επίσης δε θεωρώ ότι είναι υπερβολικό να τίθεται αυτή τη στιγμή ως επόμενος μεγάλος στόχος ο τελικός του Παγκοσμίου του 2010.Η ομάδα αφενός έχει πολύ πλούσιο υλικό, που δεν το είχε ποτέ ως τα τώρα, και αφετέρου είναι αυτή που με τις επιτυχίες της μας δημιούργησε υψηλές προσδοκίες, ώστε να μη βολευόμαστε με τέταρτες και πέμπτες θέσεις. Πρέπει να βάζουμε μεγάλους στόχους και να μην αφήσουμε τη φετινή διοργάνωση να μας σκεπάσει ηττοπάθεια.Με τη σωστή αυτοκριτική,με ψυχραιμία και με πολλή πολλή δουλειά θα είμαστε έτοιμοι πάλι για μεγάλα πράγματα. Δεν μπορώ να ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεστε εσείς ,αλλά εγώ βρίσκομαι στην κατάσταση εκείνη που περιέγραφε το παλιό σύνθημα : "όσο με πληγώνεις τόσο με πωρώνεις". Vamos Ελλαδάρα!!
jimol34
QUOTE(PARISINOS @ Aug 21 2008, 00:34 ) *
Αυτοι οι παιχτες που λες δεν λυνουν το προβλημα. Τετοιους παιχτες εχουμε. Ο λανγκτον που λες οτι ειναι σκορερ, στον τελικο της ευρωλιγκα εβαλε 30μ ποντους, αλλα στον ημιτελικο εβαλε 2 ενω γενικα την ευρωλιγκα την τελειωσε με 10 μ.ο. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι ο λανγκτον ο παιχτης που θα σκασει 15-20 ποντους στην κεφαλα του καθενος. Τετοιους παιχτες που σου βαζουμε 20 τη μια και 5 την αλλη εχουμε.
Ο σισκαουσκας αν τον δεις εχει 11 ποντους μεσο ορο στο τουρνουα. Ο δε σμοντις αλλους τοσους στα ευρωπαικα. Ο σπανουλης πχ ειναι περισσοτερο σκορερ και απο τον σισκαουσκας και απο τον σμοντις και γενικα απο τους περισσοτερους ευρωπαιους που παιζουν ευρωλιγκα.
Οι παιχτες που θελετε εσεις , και που δεν εχει η ελλαδα, ειναι καποιος σαν τον τζινομπιλι, νοβιτζκι, παρκερ, μινγκ... Μονο αυτοι εχουν ανεξαρτητως αντιπαλου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ποντους. Αλλωστε πρωτος σκορερ των τουρνουα βγαινει συνηθως καποιος με 17-18 ποντους μεσο ορο. 15-16 ποντοι ανα παιχνιδι ΣΙΓΟΥΡΟΙ ειναι μεγαλοι υποθεση , και πρεπει να εισαι πολυ μεγαλος παιχτης για να το καταφερεις.

και τετοιος δεν ΕΧΟΥΜΕ. Ουτε ο διαμαντοπουλος ειχε τα φοντα να βαζει τοσους ποντους, ουτε ο λιαδελης ουτε κανενας. Εναν ειχαμε και λεγεται ΓΚΑΛΗΣ. Ο οποιος ετυχε και να ειναι ο μεγαλυτερος ΣΚΟΡΕΡ ολων των εποχων στην ευρωπη και ο μοναδικος που μπορουσε να κερδισει ενα παιχνιδι στην κυριολεξια ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Σόρρυ, αλλά παίκτες που να έχουν την επιθετική κλάση του Λάγκτον, του Σμόντις ή του Μάτσε δεν έχουμε. Ο Λάγκτον όταν χρειαστεί θα σου βάλει 20-30 πόντους. Άμα όμως σε μια άλλη μέρα τραβήξει το σκοράρισμα ο Σίσκα ή ο Σμόντις, τότε αναγκαστικά αυτός δεν θα πάρει τόσες ενέργειες. Αλλά ξέρεις ότι ακόμα και όταν δεν είναι στη μέρα τους κάποιοι από αυτούς τους παίκτες, μπορούν στην πιο κρίσιμη στιγμή του ματς να πάρουν μπρος και να μην σταματιούνται. Εμείς τέτοιους παίκτες δεν έχουμε καλώς ή κακώς.

Είναι αλήθεια ότι γενικότερα έχουμε την εντύπωση ότι οι παίκτες της Εθνικής είναι οι καλύτεροι (και δεν ανεφέρομαι σε εσένα Παρισινέ) στην Ευρώπη. Η αλήθεια όμως είναι ότι 1) όλοι παρουσιάζουν χτυπητές αδυναμίες και 2) αυτοί που μπορείς να πεί κανείς ότι θα μείνουν στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι δύο: ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς
jimol34
QUOTE(banou7 @ Aug 21 2008, 18:21 ) *
Ο Ιωάννου αποκάλεσε τον Σπανούλη ¨Θεό¨ την στιγμή που σηκωνόταν. Ανατριχιάζω με την σκέψη του τι θα επακολουθούσε αν το έβαζε icon_drunk.gif

Αυτό το λιβάνισμα και η υπερβολή από δημοσιαγράφους και φιλάθλους με έχει κάνει να μην είμαι οπαδός της Εθνικής τα τελευταία χρόνια.
celtic_pride
Πάντως, όσο για την τελευταία φάση ο Ιωάννου εννούσε μάλλον τον '"Θεό" της Ελλάδας (βλ. Γαλλία 2005 , Σλοβενία 2007).. tongue.gif tongue.gif

Το θεμα είναι ότι αυτή η εθνική διατηρεί μια σταθερότητα τα τελευταία 4 χρόνια και αυτό οφείλεται για μένα στον Γιαννάκη. Όταν κάναμε "πειραματισμούς" είχαμε αντίθετα αποτελέσματα (Ντιζόν 99, Αττάλεια 01). Ο Γιαννάκης πρέπει να μείνει στην εθνική και καλό θα ήταν (όπως έχει προαναφερθεί) να ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ τις οπαδικές μας προτιμήσεις σε κάτι τέτοιες στιγμές......
panos75
QUOTE
Πάντως και ο Συρίγος ο οποίος συνεχώς ειρωνεύεται τη Χαλκιά για τις δηλώσεις της περί DNA το 2004, πριν τον αγώνα με την Αργεντινή έγραφε για τους Έλληνες λεβέντες που θα φάνε τους ξένους. Τελικά μόνο στο μπάσκετ έχουμε λεβέντες ρε Φίλιππα; Και τελικά αν είναι οι δικοί μας λεβέντες τότε οι Αργεντίνοι τι είναι. Όσο αυτό το μπασκετικό δημοσιογραφικό συνάφι μας κάνει να πιστεύουμε ότι την Αργεντινή θα τη πάρουμε με 15 πόντους διαφορά, κάθε καλοκαίρι θα ανρωτιόμαστε γιατί χάσαμε από "κατώτερους" αντιπάλους.


Μπορεί όταν αποκαλούσε τους Έλληνες παίκτες λεβέντες, να το εννοούσε αλλιώς. wink.gif

Α και κάτι άλλο. Γιατί αποκαλεί συνεχώς τον Γιαννάκη ''λαϊκό ήρωα'' ;

QUOTE
Αυτό το λιβάνισμα και η υπερβολή από δημοσιαγράφους και φιλάθλους με έχει κάνει να μην είμαι οπαδός της Εθνικής τα τελευταία χρόνια.


Μα γι'αυτό κι εγώ έφτασα κάποια στιγμή να μισλησω θανάσιμα τον Διαμαντίδη. Λόγω Σκουντή και Χατζηγεωργίου. (ευτυχώς το κόψανε εδώ και 2 χρόνια)
a bullet for your head
QUOTE(banou7 @ Aug 21 2008, 21:14 ) *
Κατά την άποψή μου ο Βασιλειάδης είναι άλλο ένα χαμένο ταλέντο. Δεν έχει το ειδικό βάρος για να αποτελέσει τον σουτέρ της Εθνικής Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δεν έπιασε ούτε σε Μάλαγα ούτε σε Ολυμπιακό. Η επιστροφή του στον ΠΑΟΚ μου μοιάζει για πισωγύρισμα

διαφωνω παντελως...Ειναι 24 μολις για να τον χαρακτηρισεις χαμενο ταλεντο.Το ειδικο βαρος το διαθετει,οπως κ' την στοφα του ηγετη.Στην Μαλαγα τι περιμενες?22 ετων ηταν,σε ομαδα που πρωταγωνιστουσε σε Ισπανια κ' Ευρωπη πηγε,κ' τα πηγε καλα,ερχομενος πισω απ'τους Καμπεθας,Βελς,Μπερνι.Ο ΟΣΦΠ ειναι ενα πολυ δυσκολο ''περιβαλλον'' οπου αρκετοι παικτες την τελευταια 3ετια,δεν απεδωσαν αυτα που μπορουσαν,ειχε τραυματισμους,κ' οταν φανηκε οτι ξαναβρισκει τα πατηματα του,τοτε ο Γιαννακης διαδεχεται τον Πινι..Τα στανταρντς του κοουτς,δεν συναγουν με τα αθλητικα-ψυχικα χαρακτηριστικα του Βασιλειαδη..Η επιστροφη του στον υπο ''αναγεννηση'' ΠΑΟΚ,κατω απο το πεπλο εμπιστοσυνης του Πεδουλακη κ την αγαπη του κοσμου θα τον βοηθησουν να ανεγεννηθει κ' αυτος.
a bullet for your head
QUOTE(jimol34 @ Aug 22 2008, 00:05 ) *
Είναι αλήθεια ότι γενικότερα έχουμε την εντύπωση ότι οι παίκτες της Εθνικής είναι οι καλύτεροι (και δεν ανεφέρομαι σε εσένα Παρισινέ) στην Ευρώπη. Η αλήθεια όμως είναι ότι 1) όλοι παρουσιάζουν χτυπητές αδυναμίες και 2) αυτοί που μπορείς να πεί κανείς ότι θα μείνουν στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι δύο: ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς

Συμφωνω..
Hellas On fire
QUOTE(kaukasios @ Aug 21 2008, 21:28 ) *
και το χασε βγηκαμε 5 στον κοσμο και λεμε οτι πρεπει να παιξει ο καλαθης, ο βασιλειαδης και ο κουφος και περπερογλου γιατι χρειαζεται ανανεωση η εθνικη.και ποιος θα φυγει απο την εθνικη?εκτος απο τον παπαλουκα που ειναι 32 και τον τσαρτσαρη που ειναι 31 ολοι οι αλλοι ειναι μεχρι 28.


Η γνωμη μου το εβαζε δεν το εβαζε η ιδια θα ηταν. Και περυσι εξαλου που μπηκαν τα σουτ των αγωνων του ενος καλαθιου φαινοταν οτι υπηρχε προβλημα. Επιπροσθετως, το εχω πει οτι δεν κριθηκε στο ενα σουτ ο αγωνας. Οταν επιτρεπεις στον αντιπαλο, η σου επιτρεπει αυτος, οποιος και να νικησει απο τους δυο ειναι αδικο. Απλως εως τωρα το βαζαμε τωρα δεν το βαλαμε.

Εγω χαιρομαι μεχρι ενος σημειου(αν και οπαδικα ηθελα να πιστευω οτι με καποιο θαυμα θα παιρναμε μεταλλιο και οτι κρυβομοσαταν στο παιχνιδι μας και αλλες μπουρδες που πιστευουμε οι ρομαντικοι ονειροπαρμενοι της Εθνικης ενω ξερουμε οτι οι ΗΠΑ δεν παιζονται φετος) γιατι οι νικες εστω και δυσκολα κρυβουν τις αδυναμιες γιατι οι δημοσιαγραφοι δημιουργουν υπεραισιοδοξια μετα(και εκει μαλλον κολλανε και οι ηττες το 2001-2003 στο οτι ειχαμε υπερεκτιμησει τις δυνατοτητες μας, η ηταν κακο το κουτσαρισμα/υποεκτιμησαμε τον αντιπαλο, αλλα μπορει και να ηταν καλυτεροι οντως τοτε, δεν τους ειχαμε παιξει και πολλες φορες). Γι'αυτο και χαρηκα με τις αλλαγες που εκανε ο Γιαννακης οι οποιες ομως θελουν μαλλον συμπληρωση.

Εδω να πω οτι εγω δεν εχω πει οτι φταιει ο Γιαννακης και να φυγει η ο σπανουλης που δεν εβαλε το τελευταιο σουτ κλπ. Ο Γιαννακης εκανε λαθαρες μεν, ο τροπος παιχνιδιου του επιθετικα δεν εχει αλλαξει ιδιαιτερα(αλλα μπορει και να μην φταιει αυτος, ποιος βγαζει το επιθετικο παιχνιδι, ο Λιναρδος?) παρα ταυτα παραμενει ο κορυφαιος προπονητης σε εθνικες ομαδες, βασει αποτελεσματων και σιγουρα καλυτερος απο τον σχετικα κακο στις αντιδρασεις του Πεδουλακη και τον κατ'ονομα καλο Κατσικαρη αλλα που δεν εχει κριθει στην Ελλαδα.

Συμφωνα με τον Παρη Καλημεριδη, δημοσιογραφο της ΕΤ-3 ο ιδιος ο Γιαννακης εχει αφησει υπονουμενα οτι ηθελε να φυγει μετα την φετινη χρονια, αλλα ηθελε να κλεισει τον κυκλο του με μεταλλιο, εφοσον δεν το πηρε δεν ξερω την αποφαση του, αλλα σιγουρα οτι επιλεξει θα ειναι το καλυτερο, αφου δεν μπορουν να τον κρατησουν με το ζορι αν δεν θελει αλλα ουτε και να τον διωξουν αν θελει.

Οσο για το να φυγει ο Παπαλουκας, εγω ειμαι υπερ και κληση μαλλον Βεργινη. Με σκεπτικο το οτι παμε για τις μεγαλες διοργανωσεις που απο καπου πρεπει να αρχισεις. Αρα για περαιτερω ανανεωση το Ευρωμπασκετ προσφερεται. Αν ο Σοφο εχει αγωνιστικο προβλημα και συμπεριφορας εναντι στο Γιαννακη οπως ακουσα, θα παρει τη θεση του ο Κουφος(αν μπορουμε να πεισουμε και αυτον και τους Τζαζ, που πρεπει να γινει απο τωρα.) Αλλιως αναγκαστικα παρα το οτι επαιξε καλα, θα φυγει ο Γλυνιαδακης. Επισης, να φυγει για μια χρονια ο Ζησης και να παρει τη θεση του ο Τσαλδαρης η ο Καλαθης Νικ.

κατα τα αλλα το ροστερ μπορει να μεινει σχεδον το ιδιο, εκτος αν μας αρεσουν καλυτερα απο τους υπαρχοντες, οι Πατ Καλαθης, Περπερογλου(ως τριαρι και μονο). Το 2010 εξαλου ο Παπ θα ειναι 34 και καλυτερα η ανανεωση να γινεται νωριτερα παρα αργοτερα. Σπουδαιος παικτης δε λεω και μαλλον ο Βεργινης δνε μπορει να καλυψει με τα ισχυοντα δεδομενα το κενο του, αλλα ετσι και αλλιως φαινεται να ειναι ειτε στην κατιουσα, ειτε κουραζεται απο τους συνεχεις αγωνες. Οποτε οσο πιο γρηγορα προσαρμοστει η ομαδα να παιζει χωρις αυτον, τοσο το καλυτερο.

Δεν ειμαι υπερ του να παιζουν οι παικτες μεχρι να βγαλουν ασπρα μαλλια. αν ειναι ετσι να βαλουμε τον Γιαννακη, τον Παπαγεωργιου τον Γκαλη, τον Τροτζο και τον κολοκυθα παλι μεσα. Καλως εφυγε ο Κακιουζης και ζητησε να φυγει ο Ντικουδης. Ειχε φθαρει εξαλου απο την υπερχρηση του. Δεν μας εχουν υποχρεωση οι παικτες, ειδικα αν ειναι κουρασμενοι. Πρεπει να κοιτουν και το σωματειακο τους μελλον.

Ο παπαδοπουλος ειχε θετικα αλλα και αρνητικα και ηταν απο τους βασικους υπαιτιους της περυσινης αρνητικοτητας. Αν επιλυνοταν αυτο, σαν μπακαπ, καλος, αλλα θα εκραζαν ολοι τον προπονητη γιατι δεν τον εβαζε βασικο. Επισης ηταν και παραμενει ντεφορμε με προβλημα ταχυτητας. Προσωπικα προτιμω που δεν παιζει, αλλα ειναι και υποκειμενικη η κριση μου.
banou7
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 22 2008, 00:59 ) *
διαφωνω παντελως...Ειναι 24 μολις για να τον χαρακτηρισεις χαμενο ταλεντο.Το ειδικο βαρος το διαθετει,οπως κ' την στοφα του ηγετη.Στην Μαλαγα τι περιμενες?22 ετων ηταν,σε ομαδα που πρωταγωνιστουσε σε Ισπανια κ' Ευρωπη πηγε,κ' τα πηγε καλα,ερχομενος πισω απ'τους Καμπεθας,Βελς,Μπερνι.Ο ΟΣΦΠ ειναι ενα πολυ δυσκολο ''περιβαλλον'' οπου αρκετοι παικτες την τελευταια 3ετια,δεν απεδωσαν αυτα που μπορουσαν,ειχε τραυματισμους,κ' οταν φανηκε οτι ξαναβρισκει τα πατηματα του,τοτε ο Γιαννακης διαδεχεται τον Πινι..Τα στανταρντς του κοουτς,δεν συναγουν με τα αθλητικα-ψυχικα χαρακτηριστικα του Βασιλειαδη..Η επιστροφη του στον υπο ''αναγεννηση'' ΠΑΟΚ,κατω απο το πεπλο εμπιστοσυνης του Πεδουλακη κ την αγαπη του κοσμου θα τον βοηθησουν να ανεγεννηθει κ' αυτος.


Σεβαστή η άποψή σου. Αλλά η μεγάλη πάστα παίχτη φαίνεται από νωρίς και η ηλικία είναι μια ωραία ελληνική εφεύρεση - δικαιολογία. Τα αντεπιχειρήματα είναι αμέτρητα... Από που να ξεκινήσω; Μποντιρόγκα στη Στεφανέλ, Λάκοβιτς - Οικονόμου - Αλβέρτης στον ΠΑΟ, Ρούμπιο - Ρούντι στην Μπανταλόνα, Σιγάλας - Τόμιτς - Τεόντοσιτς στον Ολυμπιακό, Πέτζα στους Κινγκς είναι μόνο μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις. Αν Μάλαγα και Ολυμπιακός τον πίστευαν δεν θα τον άφηναν ποτέ ελεύθερο. Κακά τα ψέμματα: ο παίχτης δεν είναι πλήρης αλλά ούτε και έχει τις προδιαγραφές να γίνει. Επαναλαμβάνω ότι πέρα απο τη νευρικότητα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του, δεν διαθέτει ντράιβ, δεν είναι καλός στο 1 με 1 και αμύνεται μέτρια.

ΥΓ: Ο Παντελής Διαμαντόπουλος υποστήριζε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι κολλούσε τόσο καιρό η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ λόγω της μη επιθυμίας του παίχτη να συνεργαστεί με τον Πεδουλάκη

ΥΓ2: Μακάρι ο [/b]a bullet for your head[/i] να έχει εκτιμήσει την κατάσταση καλύτερα και ο παίχτης να δικαιώσει όσους τον πιστεύουν
a bullet for your head
QUOTE(banou7 @ Aug 22 2008, 14:08 ) *
ΥΓ2: Μακάρι ο [/b]a bullet for your head[/i] να έχει εκτιμήσει την κατάσταση καλύτερα και ο παίχτης να δικαιώσει όσους τον πιστεύουν

Εχω τονισει παρα πολλες φορες,οτι στον ΟΣΦΠ,δεν τον αξιοποιησαν καταλληλα..ουτε αυτον,ουτε τους Σειμπουτις,Σχορτσιανιτη.Ειμαι απο αυτους που εξακολουθουν να πιστευουν,οτι ο Βασιλειαδης θα κανει το ''ξεσπασμα του''.Την στοφα ηγετη κ' σκορερ την εδειξε στα πρωτα του βηματα στον ΠΑΟΚ,κ' στις μικρες Εθνικες.Για το scouting report σου αναφορικα με τον Βασιλειαδη,πιστευω οτι επιδεχεται προσπαθεια βελτιωσης καποιων τομεων του παιχνιδιου του,οχι ομως στον ''τραγικο'' βαθμο που το παρουσιαζεις..Ο Παπαλουκας δηλαδη,με καποιες εως τωρα ακομα ''αδυναμιες'' στο παιχνιδι του,με το δικο σου σκεπτικο δεν θα αναδεικνυοταν ποτε..Για ολους τους παικτες που ανεφερες θα συμφωνησω απολυτα.Η ειδοποιος διαφορα ομως φιλε banou7 ειναι,οτι ολοι αυτοι οι παικτες κ' αλλοι πολλοι επετυχαν,διοτι ετυγχαναν της απολυτης εμπιστοσυνης των προπονητων τους,αποτελουσαν δηλαδη για τους προπονητες τα ''προσωπικα τους στοιχηματα''.Ο Πετζα στην αρχη του στους Κινγκς,γκρινιαζε συνεχεια για τον χρονο συμμετοχης του..εκανε ομως υπομονη,δεν τα παρατησε,δουλεψε κ δικαιωθηκε.Εκει ειναι κ' η δικη μου ενσταση για τον Βασιλειαδη..επρεπε να παραμεινει στην Μαλαγα κ να συνεχισει την προσπαθεια του..ηταν ''ατυχης'' επιλογη του,να παει στον ΟΣΦΠ..
NO-NAME
Τα πράγματα είναι απλά και χαλάμε τόνους μελάνι χωρίς ουσία...

Η Εθνική μας είναι τόσο καλή όσο είναι. Δηλ...

Μπορούμε ομάδες όπως η Γερμανία η κροατία Βραζιλία Κίνα Ιταλία Γαλλία κτλ να τις <<διασυρουμε>> και όχι απλώς να τις νικάμε με 5-6 πόντους όπως παλιά.
Αυτή η ικανότητα στις μεγάλες εκτάσεως νίκες μας τύφλωσαν. Νομίζαμε οτι γίναμε υπερομάδα.

Σίγουρα είναι η καλύτερη Εθνική που είχαμε αλλά στα δύσκολα ματς με Ισπανία Αργεντινή και Αμερική μας απόδειξε τις αδυναμίες της.

ΔΕΝ μπορεί να παίξει physical game πχ όπως η Αργεντινή και η Ισπανία.
ΔΕΝ έχει κλασσικούς σουτέρ για να παίρνει κάποια τρίποντα στάνταρ όπως έχουν οι άλλες ομάδες.

όλοι οι πόντοι της Εθνικής προέρχονται απο κάποια drive των καλών point guard που έχουμε και απο τα Pick & roll.
Τώρα αν μας μπούν και τα τρίποντα έχει καλώς. Εάν όχι έχουμε πρόβλημα.
Επίσης δεν έχουμε παίκτη να μεταφέρουμε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Τον Σόφο δεν τον κόβω να ξαναπαίζει μπάσκετ ή να χάνει κιλά.

Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα που μπορεί να μετέχει στα final four κάθε μεγάλης διοργάνωσης. Αλλά εκεί πιστεύω έρχεται και το νταβάνι.
Στα δύσκολα ματς δεν έχουμε τους αντίστοιχους παίκτες που έχουν οι μεγαλύτερες ομάδες απο εμάς.

ίσως. Ισως λέω... Αν με την προσθήκη του Κουφού και κανενός 3αριού (υπάρχει 3αρι άραγε) να φανούμε πιο δυνατοί στο μέλλον.

Η ομάδα έχει μέλλον αλλά και οι άλλες ομάδες έχουν κάνει ομαδάρες.
Οι Ισπανία θα παραμείνει στην κορυφή πολλά χρόνια ακόμα.

Πάλι καλά να λέμε που η Σερβία έχει τα χάλια της γιατί αν ήταν και αυτή δυνατή τότε μετά βίας θα μπαίναμε στα Final four.
Αυτό που το πάτε? Την ξεχάσαμε την Σερβία εντελώς. Για κάτσε μην ξυπνήσει και έχουμε Σερβία και Ισπανία μετά...
NO-NAME
Κάντε τον Batist Έλληνα να τα σαρώσουμε όλα! smiley.gif
petrovic
Πολύ καλά τα έγραψε ο ΝΟ ΝΑΜΕ. Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Ο Κουφός τελικά αναδεικνύεται ως ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ των επόμενων χρόνων-ο Γιαννάκης έκανε μεγάλο λάθος που δεν τον έφερε από φέτος. Για να δούμε...
tzagasdog
πολλα (τα περισσοτερα) εξαρτονται απο το μελλον και την εξελιξη που θα εχουν Βασιλουλος, Πριντεζης Μπουρουσης... ακομα περισσοτερο απο το αν θα καταφερουμε να αναδειξουμε κανενα μεγαλο σκορερ και αξιους συνεχιστες στον ασο μετα τους Παπαλουκα Διαμαντιδη
petrosfm
QUOTE(tzagasdog @ Aug 22 2008, 14:33 ) *
πολλα (τα περισσοτερα) εξαρτονται απο το μελλον και την εξελιξη που θα εχουν Βασιλουλος, Πριντεζης Μπουρουσης... ακομα περισσοτερο απο το αν θα καταφερουμε να αναδειξουμε κανενα μεγαλο σκορερ και αξιους συνεχιστες στον ασο μετα τους Παπαλουκα Διαμαντιδη


Συμφωνω και επαυξανω. Δεν μπορω να καταλαβω πως βλεπουν ροδινο το μελλον της εθνικης μερικοι εδω περα. Δεν υπαρχουν συνεχιστες Διαμαντιδη Παπαλουκα και αν υπαρχουν ειναι πολυ μικροι ακομα. Ισως με τις εισαγωγες αλλα τιποτα εδωδιμο.
benchwarmer
QUOTE(petrosfm @ Aug 23 2008, 00:19 ) *
Συμφωνω και επαυξανω. Δεν μπορω να καταλαβω πως βλεπουν ροδινο το μελλον της εθνικης μερικοι εδω περα. Δεν υπαρχουν συνεχιστες Διαμαντιδη Παπαλουκα και αν υπαρχουν ειναι πολυ μικροι ακομα. Ισως με τις εισαγωγες αλλα τιποτα εδωδιμο.


Αν ο Παπαλουκάς δεν συνεχίσει τελικά του χρόνου, τότε ίσως να πάρει την θέση του ο Νικ Καλάθης... Αλλά ο Διαμαντίδης έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του. 28 χρονών είναι... Δηλαδή οι Λιθουανοί μετά τον Σάρας τι εχουνε? Εδώ οι Ρώσοι και αναγκάστηκαν να πάρουν τον Χόλντεν...
Οι Ισπανοί λογικά χάνουν Γκαρμπαχόσα και Χιμένεθ, οι Αργεντίνοι Τζινόμπιλι, Πριχιόνι, Ομπέρτο κλπ κλπ... Εμείς έχουμε έναν παίχτη στα 31 και τους υπόλοιπους κάτω από 29.. Δεν βλέπω το λόγο να αποχωρήσει κάποιος άλλος πλην του Παπαλουκά μέχρι το Λονδίνο.. 32 θα είναι ο Διαμαντίδης τότε... Όσο ο Σάρας και ο Μανού σήμερα... Άντε ο Τσαρτσαρής, αλλά εκεί προφανώς υπάρχει ο Κουφός. Και μην ξεχνάμε ότι είμαστε και πρωταθλητές Ευρώπης στους under18..
petrosfm
QUOTE(benchwarmer @ Aug 22 2008, 18:08 ) *
Αν ο Παπαλουκάς δεν συνεχίσει τελικά του χρόνου, τότε ίσως να πάρει την θέση του ο Νικ Καλάθης... Αλλά ο Διαμαντίδης έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του. 28 χρονών είναι... Δηλαδή οι Λιθουανοί μετά τον Σάρας τι εχουνε? Εδώ οι Ρώσοι και αναγκάστηκαν να πάρουν τον Χόλντεν...
Οι Ισπανοί λογικά χάνουν Γκαρμπαχόσα και Χιμένεθ, οι Αργεντίνοι Τζινόμπιλι, Πριχιόνι, Ομπέρτο κλπ κλπ... Εμείς έχουμε έναν παίχτη στα 31 και τους υπόλοιπους κάτω από 29..


Ναι αυτο το προβλημα το εχουν και αλλες ομαδες πλην ΗΠΑ icon_wave.gif
asxetos
Παιδιά ας τους δούμε και τους Καλάθηδες, αν και με όλους τους πιτσιρικάδες να έχουν μαζευτούν σε Ολυμπιακό/ Παναθηναϊκό δύσκολα θα βγουν νέα αστέρια. Αλήθεια πόσο χρόνο συμμετοχής θα πάρουν φέτος οι Σλούκας, Βεργίνης;
PARISINOS
QUOTE(asxetos @ Aug 23 2008, 00:59 ) *
Παιδιά ας τους δούμε και τους Καλάθηδες, αν και με όλους τους πιτσιρικάδες να έχουν μαζευτούν σε Ολυμπιακό/ Παναθηναϊκό δύσκολα θα βγουν νέα αστέρια. Αλήθεια πόσο χρόνο συμμετοχής θα πάρουν φέτος οι Σλούκας, Βεργίνης;


Δεν χρειαζομαστε νεα αστερια. Ο κουφος να δικαιωσει τις προσδοκιες και ο σοφο να ξαναγινει μπασκετμπολιστας (εστω και για ενα δεκαλεπτο δεν ζηταω πολλα) και με δεδομενη την μερικη αποδηναμωση λιθουανιας (φευγει σαρας και ισως σισκα σε κανα χρονο) και ισπανιας (και εκει φευγουν αρκετοι) , θα ειμαστε λογικα φαβορι για τα δυο επομενα ευρωμπασκετ.

Επισης η εξελιξη βασιλοπουλου και μπουρουση δεν προκειται να παιξει κανεναν ρολο. Οι ανθρωποι ειναι πλεον ετοιμοι παιχτες. Οτι προσεφεραν φετος ( αρκετα πραγματα) θα προσφερουν και τα υπολοιπα χρονια. Ο πριντεζης μπορω να δεχτω οτι εχει ακομα πολλα περιθωρια βελτιωσης.
a bullet for your head
QUOTE(PARISINOS @ Aug 23 2008, 14:34 ) *
Δεν χρειαζομαστε νεα αστερια. Ο κουφος να δικαιωσει τις προσδοκιες και ο σοφο να ξαναγινει μπασκετμπολιστας (εστω και για ενα δεκαλεπτο δεν ζηταω πολλα) και με δεδομενη την μερικη αποδηναμωση λιθουανιας (φευγει σαρας και ισως σισκα σε κανα χρονο) και ισπανιας (και εκει φευγουν αρκετοι) , θα ειμαστε λογικα φαβορι για τα δυο επομενα ευρωμπασκετ.

Επισης η εξελιξη βασιλοπουλου και μπουρουση δεν προκειται να παιξει κανεναν ρολο. Οι ανθρωποι ειναι πλεον ετοιμοι παιχτες. Οτι προσεφεραν φετος ( αρκετα πραγματα) θα προσφερουν και τα υπολοιπα χρονια. Ο πριντεζης μπορω να δεχτω οτι εχει ακομα πολλα περιθωρια βελτιωσης.

Δεν θα συμφωνησω μαζι σου,οτι δεν χρειαζομαστε αστερια.Καθε ομαδα που θελει να κοιταει ψηλα εχει τα ''αστερια'' της.Οι Κουφος κ' Νικ Καλαθης ειναι εκολαπτομενοι αστερες,κ' απο κει κ περα θα προκυψουν μεσω των χρονικων συγκυριων κ' αλλοι.Μην ξεχνας οτι ο Παπαλουκας,αρχισε να λογιζεται star,στα 26 του κ' μετα,κ μεσα στην 6ετη του θητεια στην ΤΣΚΑ,ενω πριν ηταν ενας ''παρεξηγημενος'' παικτης.Ο Διαμαντιδης,ουσιαστικα απο την μεταγραφη του στον ΠΑΟ κ' μετα(Στα 24 του κ' επειτα).Αυτην την στιγμη εχει καθιερωθει σε τετοιο επιπεδο ο Σπανουλης,ο οποιος σιγουρα δεν εχει σχεση με τον παικτη που ντεμπουταρισε στην Εθνικη το 2004.Το δικο μου ενστικτο λεει οτι θα προκυψουν κ'αλλοι.Ο asxetos αναφερει τους Βεργινη,Σλουκα.Εγω θα συμφωνησω οτι την σεζον που ερχεται,θα εχουν περιορισμενο χρονο.Η γνωμη μου παντως για τον Βεργινη ειναι οτι ειναι καλυτερο ταλεντο,απ'οτι ηταν οι Διαμαντιδης,Σπανουλης,Ζησης στα 21 τους.Στην Ελλαδα ομως δεν εχει εκτιμηθει δεοντως το ταλεντο κ' η προοπτικη του,παρα ''κοιτανε'' τον συνομιληκο Τεοντοσιτς.Αν εχει ολοκληρωθει η μετακινηση του στον ΠΑΟ,τοτε προκειται για μια πολυ πετυχημενη επενδυση,κ σιγουρα πρεπει να προυπηρξε θετικη εισηγηση Ομπραντοβιτς-Ιτουδη,το οποιο ''λεει'' πολλα..Αναφερω τον Βασιλειαδη,που εχω επιμεινει κ' θα επιμενω σ'αυτον,ερχομενος σε αντιθεση με πολλους εδω στο φορουμ..Οι Πατ Καλαθης,Περπερογλου,Σακοτα,Μαυροκεφαλιδης,
θα αποτελεσουν την ''διαδοχη κατασταση'' στα forward.Πιστευω οτι θα φτασουν στο επιπεδο που εφτασαν οι Κακιουζης,Φωτσης,Τσαρτσαρης,Ντικουδης.Επισ
ης αν οι συγκυριες τον ευνοησουν,διοτι απο ταλεντο εχει πολυ,θα ''βγει'' κ ο Μιλοσεβιτς.Ολους αυτους τους ανεφερα ως πιο ''αμεσους προς αναδειξη''.Για τους Σοφο,Πριντεζη,Μπουρουση θα συμφωνησω μαζι σου,ενω για τον Βασιλοπουλο ''προσδωκω επιπλεον εξελιξη''.Τελος θεωρω λαθεμενη σταση-λογικη,να περιμενουμε να προσπερασουμε σε επιπεδο την Λιθουανια,Ισπανια,Αργεντινη,λογω αποδυναμωσης αυτων,κ' αυτο βεβαια θεωρητικα,στα χαρτια που λεμε..Παντοτε πρεπει να επιδιωκουμε να βελτιωνομαστε κ να εξελισομαστε.
panos75
Ελπίζω να παρακολουθήσατε την ανάλυση του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου στην ΕΤ-3 για την Εθνική Ομάδα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες γενικά.

Για όσους δεν το είδαν να αναφέρω περιληπτικά πως το βασικό συμπέρασμα που έβγαλε από την παρουσία της ομάδας είναι πως δεν πρόκειται να ανέβουμε στο επίπεδο Ισπανίας-Λιθουανίας-Αργεντινής αν δεν βρούμε έναν σκόρερ-ηγέτη-σταρ που να παίρνει τη μπάλα στα κρίσιμα σημεία και να ''καθαρίζει''.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Κουφός μπορεί να αναπληρώσει αυτό το κενό, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως του χρειάζονται δύο χρόνια ακόμη για να δυναμώσει, προτού πάρει θέση βασικού στην Εθνική.

Επίσης μιλώντας για τους Ολυμπιακούς γενικά είπε ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί για πολύ ακόμη όλη αυτή παράνοια γύρω από το ντόπινγκ και πως η ΔΟΕ αναγκαστικά θα χαλαρώσει την αυστηρότητα της και ίσως εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο να το νομιμοποιήσει (δεν το είπε ευθέως το τελευταίο, αλλά δεν άφησε και πολλές αμφιβολίες ότι αυτό εννοούσε). Όταν μάλιστα ο παρουσιαστής εξέφρασε την έκπληξη του, ο Κιουμουρτζόγλου του υπενθύμισε πως στο παρελθόν η ΔΟΕ αναγκάστηκε να αλλάξει στάση στο θέμα της παρουσίας επαγγελματιών σε κάποια αθλήματα (μπάσκετ και όχι μόνο) όταν διαπίστωσε πως η αδιαλαξία της ήταν ξεπερασμένη από τα γεγονότα και έβλαπτε το προϊόν.
nikefalin
QUOTE(panos75 @ Aug 24 2008, 02:06 ) *
Ελπίζω να παρακολουθήσατε την ανάλυση του Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου στην ΕΤ-3 για την Εθνική Ομάδα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες γενικά.

Για όσους δεν το είδαν να αναφέρω περιληπτικά πως το βασικό συμπέρασμα που έβγαλε από την παρουσία της ομάδας είναι πως δεν πρόκειται να ανέβουμε στο επίπεδο Ισπανίας-Λιθουανίας-Αργεντινής αν δεν βρούμε έναν σκόρερ-ηγέτη-σταρ που να παίρνει τη μπάλα στα κρίσιμα σημεία και να ''καθαρίζει''.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Κουφός μπορεί να αναπληρώσει αυτό το κενό, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως του χρειάζονται δύο χρόνια ακόμη για να δυναμώσει, προτού πάρει θέση βασικού στην Εθνική.

Επίσης μιλώντας για τους Ολυμπιακούς γενικά είπε ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί για πολύ ακόμη όλη αυτή παράνοια γύρω από το ντόπινγκ και πως η ΔΟΕ αναγκαστικά θα χαλαρώσει την αυστηρότητα της και ίσως εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο να το νομιμοποιήσει (δεν το είπε ευθέως το τελευταίο, αλλά δεν άφησε και πολλές αμφιβολίες ότι αυτό εννοούσε). Όταν μάλιστα ο παρουσιαστής εξέφρασε την έκπληξη του, ο Κιουμουρτζόγλου του υπενθύμισε πως στο παρελθόν η ΔΟΕ αναγκάστηκε να αλλάξει στάση στο θέμα της παρουσίας επαγγελματιών σε κάποια αθλήματα (μπάσκετ και όχι μόνο) όταν διαπίστωσε πως η αδιαλαξία της ήταν ξεπερασμένη από τα γεγονότα και έβλαπτε το προϊόν.

ok, o coach K ( ο δικός μας , έτσι τον είχαν βγάλει τον Κιουμουρτζόγλου κάποτε) έχει να δουλέψει πάνω από 10 χρόνια, έχει γνώμη και άποψη και μάλιστα τον τιμώ και για τις γνώσεις του και για τον τρόπο που διάλεξε να αποχωρήσει ( δηλαδή τον έδιωξαν από την ομάδα) μόνο που είμαστε σε άλλη εποχή από τη δική του. Και πάλι όμως η γνώμη του είναι σοβαρή και θέλω να πιστεύω ανιδιοτελής
a bullet for your head
QUOTE(panos75 @ Aug 24 2008, 02:06 ) *
Για όσους δεν το είδαν να αναφέρω περιληπτικά πως το βασικό συμπέρασμα που έβγαλε από την παρουσία της ομάδας είναι πως δεν πρόκειται να ανέβουμε στο επίπεδο Ισπανίας-Λιθουανίας-Αργεντινής αν δεν βρούμε έναν σκόρερ-ηγέτη-σταρ που να παίρνει τη μπάλα στα κρίσιμα σημεία και να ''καθαρίζει''.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Κουφός μπορεί να αναπληρώσει αυτό το κενό, απάντησε αρνητικά λέγοντας πως του χρειάζονται δύο χρόνια ακόμη για να δυναμώσει, προτού πάρει θέση βασικού στην Εθνική.

Πιστευω οτι πρεπει να υπαρξει μια μεταστροφη του κλιματος κ' της αντιληψης περι των παικτων σκορερ.Οπως καποτε επρεπε να υπαρξει μια προσαρμογη σε μια μετα-Γκαλη εποχη,ετσι κ' τωρα κρινω οτι πρεπει να υπαρξει μια διαρκης αναζητηση κ κινητικοτητα στο να εξευρεθουν καποιοι σκορερ.Το μοτιβο στο οποιο κινηθηκε η Εθνικη τα τελευταια χρονια,πιστευω πως εφτασε στα ορια του.Θα πρεπει να κινηθουν διαφορετικα πλεον.Καλως η' κακως,το σκοραρισμα ειναι κ αυτος ενας σημαντικος τομεας του παιχνιδιου,κ θα επρεπε να δινεται αναλογη βαρυτητα στην εξευρεση σκορερς,οπως διδεται κ' στους αμυντικογενης παικτες.Με τον κοουτς Κ,θα συμφωνησω οτι χρειαζομαστε εναν σκορερ-ηγετη,για να ανεβουμε επιπεδο,για τον Κουφο ομως θα ελεγα,οτι μπορει να ενσωματωθει αμεσα στην Εθνικη,κ' η οποια αναβαθμιση των ρολων του μες'το γηπεδο,μπορει να γινει χρονο με τον χρονο.
a bullet for your head
QUOTE(NO-NAME @ Aug 22 2008, 19:53 ) *
Πάλι καλά να λέμε που η Σερβία έχει τα χάλια της γιατί αν ήταν και αυτή δυνατή τότε μετά βίας θα μπαίναμε στα Final four.
Αυτό που το πάτε? Την ξεχάσαμε την Σερβία εντελώς. Για κάτσε μην ξυπνήσει και έχουμε Σερβία και Ισπανία μετά...

Η Σερβια ειναι θεμα χρονου να επανελθει..Πλουσιο ταλεντο ερχεται απο πισω,κ' ο Ντουντα Ιβκοβιτς ο πλεον καταλληλοτερος για να το αξιοποιησει..
nikefalin
Είναι λίγο off topic, αλλά δείτε και αυτό την ώρα που ορθά σκεφτόμαστε και συζητάμε για τη βελτίωση τηςε ομάδας μας (που είναι σε υψηλό επίπεδο)

QUOTE
«Σφαλιάρα» Ουγγαρίας σε Ιταλία
Η Ουγγαρία με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ από τον Μάρτον Μπάντερ επιβλήθηκε της Ιταλίας με 68-64, υποχρεώνοντας το συγκρότημα του Κάρλο Ρεκαλκάτι στη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον α' όμιλο της α' κατηγορίας των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας του 2009. «Δύο στα δύο» για τη Βουλγαρία, 90-68 στη Φινλανδία.

Στην προ ημερών «αυλαία» των προκριματικών του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009 η Ιταλία είχε γνωρίσει την εντός έδρας ήττα από τη Σερβία. Αλλά ήταν Σερβία και όχι Ουγγαρία, όπως χθες. Συνεχίζοντας τις απογοητευτικές εμφανίσεις, οι απόντος Γκαλινάρι, Μπαρνιάνι και Μπελινέλι παίκτες του Κάρλος Ρεκαλκάτι είδαν τον Μάρτον Μπάντερ να τους «φορτώνει» με 15 πόντους και να μαζεύει 11 ριμπάουντ και τους Μαγυάρους να φτάσουν στην επικράτηση με 68-64. Για την Ιταλία ο Βαλέριο Αμορόζο είχε 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά τι να τα κάνει...

Στην πρώτη θέση του ομίλου βρίσκεται η Βουλγαρία του Πίνι Γκέρσον. Μέσα στη Φινλανδία, άλλωστε, το «2 στα 2» ήταν εύκολη υπόθεση, παρότι ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ έμεινε στους μόλις 10 πόντους σε 40 λεπτά συμμετοχής. Οι Τοντόρ Στόικοφ με 28 πόντους και Ντέγιαν Ιβάνοφ με 24 ανέλαβαν πρωτοβουλίες και το τελικό 90-68 ήρθε ξεκούραστα...

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βουλγαρία 2-0 179-139 4β.
Ουγγαρία 1-1 139-153 3β.
Σερβία 1-0 78-64 2β.
Ιταλία 0-2 128-146 2β.
Φινλανδία 0-1 68-90 1β.


Οι 2οι Ολυμπιονίκες του 2004 λέτε να μην πάνε καν στην Πολωνία ?
a bullet for your head
Θα επιχειρησω μια προβλεψη(οσο παρακινδυνευμενο κ αν ειναι),για το ροστερ της Εθνικης στο Ευρωμπασκετ 2009.Guard:Παπαλουκας,Διαμαντιδης,Σπανουλης,Ζησ
ης,Νικ Καλαθης η' Βασιλειαδης.Small forward:Βασιλοπουλος,Περπερογλου.Forward-Center:Φωτσης,Τσαρτσαρης,Πριντεζης,Κουφος,Σοφ
η' Μπουρουσης. Την 16αδα να συμπληρωνεται απο τους 2 ''κομμενους'' της 12αδας,συν τους Πατ Καλαθης κ' Μαυροκεφαλιδη. Περιμενω κ' τις δικες σας προβλεψεις..
magickaminia
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 24 2008, 15:48 ) *
Θα επιχειρησω μια προβλεψη(οσο παρακινδυνευμενο κ αν ειναι),για το ροστερ της Εθνικης στο Ευρωμπασκετ 2009.Guard:Παπαλουκας,Διαμαντιδης,Σπανουλης,Ζησ
ης,Νικ Καλαθης η' Βασιλειαδης.Small forward:Βασιλοπουλος,Περπερογλου.Forward-Center:Φωτσης,Τσαρτσαρης,Πριντεζης,Κουφος,Σοφ
η' Μπουρουσης. Την 16αδα να συμπληρωνεται απο τους 2 ''κομμενους'' της 12αδας,συν τους Πατ Καλαθης κ' Μαυροκεφαλιδη. Περιμενω κ' τις δικες σας προβλεψεις..

Φιλε μετα λυπης μου βλεπω οτι η προβλεψη σου περιλαμβανει στους 16 3 παιδια αμερικανοφερτα. Δεν ειμαι σωβινιστης αλλα δωσαμε τοσο αγωνα να τελειωσει η εποχη των Αχεπανς απ την Ελλαδα για να παιζουν στην Εθνικη τα δικα μας παιδια. Δηλαδη ο Τσαλδαρης θα σβησει το 2009. Δεν υπαρχουν εγχωριοι αθλητες. Γιατι να μην προωθηθουν παιδια απ την Εφηβων επιτελους στην Ανδρων και να δουμε τον αντιστοιχο Ελληνα Ρουμπιο στην Εθνικη μας. Γιατι αντι του Κουφου να μην παιξει ο Σαρικοπουλος σαν σεντερ. Παληκαρια χαλαρωστε . αν οι πλαβι χρειαζονται 5 χρονια για να στησουν ξανα μια υποφερτη ομαδα , εμεις με τα μυαλα που κουμανταρουμε το 2012 δεν θα παμε καν στο Λονδινο. Δεν ειμαι μαντης κακων το καμπανακι χτυπαω.
a bullet for your head
QUOTE(magickaminia @ Aug 24 2008, 18:39 ) *
Φιλε μετα λυπης μου βλεπω οτι η προβλεψη σου περιλαμβανει στους 16 3 παιδια αμερικανοφερτα. Δεν ειμαι σωβινιστης αλλα δωσαμε τοσο αγωνα να τελειωσει η εποχη των Αχεπανς απ την Ελλαδα για να παιζουν στην Εθνικη τα δικα μας παιδια. Δηλαδη ο Τσαλδαρης θα σβησει το 2009. Δεν υπαρχουν εγχωριοι αθλητες. Γιατι να μην προωθηθουν παιδια απ την Εφηβων επιτελους στην Ανδρων και να δουμε τον αντιστοιχο Ελληνα Ρουμπιο στην Εθνικη μας. Γιατι αντι του Κουφου να μην παιξει ο Σαρικοπουλος σαν σεντερ. Παληκαρια χαλαρωστε . αν οι πλαβι χρειαζονται 5 χρονια για να στησουν ξανα μια υποφερτη ομαδα , εμεις με τα μυαλα που κουμανταρουμε το 2012 δεν θα παμε καν στο Λονδινο. Δεν ειμαι μαντης κακων το καμπανακι χτυπαω.

Εφοσον ο Γιαννακης κ' η ομοσπονδια τους ανοιξε το πρασινο φως κ' εκδοθηκαν κ τα διαβατηρια του,δεν βλεπω τον λογο να μην λογαριαζονται για μελλοντικα.Αν βαλουμε σαν κριτηρια το ταλεντο τους κ την προοπτικη τους,τοτε θεωρω οτι πρεπει να συμπεριλαμβανονται σε μελλοντικα πλανα.Αν τους θεωρεις μισο Ελληνες η' λιγοτερο Ελληνες απο τα αλλα Ελληνοπουλα,αυτο μπορει να αποτελει αποψη σου κ θεμα συζητησης ενδεχομενως..Αν το θεσουμε ομως ''στεγνα ή στυγνα'' το ζητημα.τοτε θα πρεπει να συμφωνησεις οτι προκειται για πολυ αξιολογα ταλεντα.Σημειωτεον οτι θεωρω τον Μπογρη καλυτερο του Σαρικοπουλου,βγηκε για 2η σερι φορα πρωταθλητης Ελλαδος στους εφηβους,1ος σκορερ κ' MVP,της τελικης φασης.Το αναφερω γιατι σχεδον ποτε δεν μνημονευεται το ονομα του..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.