Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Καλύτερος Ευρωπαίος PF όλων των εποχών
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Zoys
Συνέχεια με τους κορυφαίους Ευρωπαίους PF όλων των εποχών σε μια λίστα πιο ανοιχτή και σε κάποια αουτσάιντερ σε αντίθεση με τις άλλες θέσεις όσον αφορά την εικοσάδα που επιλέχθηκε. Όπως και στα υπόλοιπα poll δώσαμε βάση κυρίως στους παίκτες των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών ανάμεσα στους οποίους λόγω παραστάσεων είναι πιο συμβατό να γίνουν συγκρίσεις. Μέχρι τρεις (το πολύ τέσσερις) ψήφους ο καθένας.

Hint: τα δύο φαβορί είναι εν ενεργεία. rolleyes.gif
G-arenas
ψηφησα τα προφανη. ντιρκ πρωτα και μετα γκασολ. νομιζω ειναι μακραν οι κορυφαιοι απο τους υπολοιπους και η καριερα τους στο nba και η διαχρονικοτητα που εχουν τα λεει ολα.

ημουν ετοιμος να ψηφησω και ντινο ραντζα αλλα σχεδον δεν τον προλαβα οποτε δεν εχω γνωμη. αν και νομιζω οτι μετα απο τους 2 απο πανω ειναι ο ντινο, ο οποιος πρωταγωνιστησε σε μια πολυ πιο σκληρη και δυσκολη τοτε λιγκα του nba, αλλα με πολυ λιγοτερη διαρκεια απο τους απο πανω.
sacarame
Μπαρνιάνι μόνο ρε.....



smiley.gif
benchwarmer
Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε εδώ φυσικά για την κορυφή. Είναι επίσης η θέση που δυσκολευτήκαμε περισσότερο από κάθε άλλη να κλείσουμε την 20άδα, ρίχνοντας ίσως κάπως τα στάνταρντς.


Ως υποσημείωση, να αναφέρουμε το μυθικό ακατάρριπτο ρεκόρ του Κόρατς (που είναι και ο μόνος παίχτης που βάλαμε σε όλα τα poll από εποχές πριν του 1972 από όπου και μετά υπάρχουν έστω βιντεάκια), με τους 99 πόντους σε ένα ματς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών http://www.euroleague.net/features/voices/...rac-s-99-points
ssoulliss
Εντάξει...ο Ντίρκ ίσως είναι ο κορυφαίος λευκός όλων των εποχών. Οι Ράτζα(σούπερπαικτάρα) και Γκασόλ είναι διθεσίτες. Βασικά ο Ράτζα σαν πεντάρι θα έκανε παπάδες(περισσότερους) , ειδικά στην εθνική. Αλλά έπρεπε να παίζει ο Στόϊκο τότε.

Ο Βολκόφ νομίζω ήταν ο παίκτης που μπορούσε να σκοράρει, να παίξει άμυνα, να σουτάρει(αρκετά συμπαθητικά), να μοιράασει το παιχνίδι καλύτερα από κάθε άλλον. Τον πρόδωσε η μέση του, τελικά. Για μένα αυτός θα ήταν ο καλύτερος. Δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ευρώπη. Και φυσικά ο Κόρατς που σκοτώθηκε μικρός και δεν πρόλαβε να δείξει παραπάνω πράγματα.
sarounas
κορυφαίος όλων ο Ντιρκ, ακολουθεί ο Γκασόλ και μετά ο Ράτζα μακριά απ τους υπόλοιπους
aegeansheed
QUOTE(sarounas @ Sep 25 2017, 00:03 ) *
κορυφαίος όλων ο Ντιρκ, ακολουθεί ο Γκασόλ και μετά ο Ράτζα μακριά απ τους υπόλοιπους

Είναι ακριβώς όπως το συνοψίζεις και η δική μου ψήφος. Κάποια στιγμή θα ήταν ωραία μια κουβέντα σύγκρισης Dirk-Pau για τον κορυφαίο, προσωπικά ψήφισα χρονικά πρώτα τον Dirk, αλλά αμφιταλαντεύτηκα αρκετά και προφανώς δεν έκατσα να δω stats κλπ. Μέτρησε κυρίως το MVP, το Πρωτάθλημα χωρίς δεύτερο superstar, η μεταμόρφωση της Εθνικής Γερμανίας κατ' αντιστοιχία με τις επιτυχίες που είχε και ο ΤεΠε με την Γαλλική ομάδα.

Από εκεί και μετά, δεν πρόλαβα Κόρατς, δεν έχω δει, θυμάμαι πρώτη φορά να ακούω τη λέξη "Κόρατς" όταν έπαιζε ο ΠΑΟΚ νομίζω κάποιον ευρωπαϊκό αγώνα κοντά στο 1990. Μετά από την πρώτη τριάδα θα έβαζα σίγουρα Σάσα Βολκόφ και Ζόραν Σάβιτς. Αμέσως μετά Ρέγιες/Τομάσεβιτς.
thrylos7
Οι απαντήσεις στην κορυφή είναι προφανείς, αλλά από εκεί και πέρα μιλάμε μάλλον για την πιο σύνθετη θέση, καθώς είναι αυτή που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στο πέρασμα των χρόνων. Τα παλιά 4άρια δηλαδή θα ήταν καθαρόαιμα θηρία 5άρια αυτή την εποχή, με τη θέση να έχει μετατοπιστεί πολύ (και) προς τα έξω.

Galanda και Garbajosa, για την τσαχπίνικη τρολιά και κατά κάποιον τρόπο ...μεταβατικούς κρίκους (μεταξύ άλλων προφανώς) σε όλο αυτό!
j-kidd13
Χρηστος Χριστοδουλου,Λυπηριδης και Αγγελιδης(Ντιρκ-Πο-Ρατζα)
Zephyr
Ντίρκ αβλεπεί χωρίς να χωρά ανάλυση. Μετά Γκασόλ και μετά ... Ράτζα, Ντιό και Πορζίνγκις (λόγω ταβανιού ίσως ανέβει κλίμακες αργότερα).
benchwarmer
QUOTE(Zephyr @ Sep 25 2017, 19:09 ) *
Ντίρκ αβλεπεί χωρίς να χωρά ανάλυση. Μετά Γκασόλ και μετά ... Ράτζα, Ντιό και Πορζίνγκις (λόγω ταβανιού ίσως ανέβει κλίμακες αργότερα).


Εδώ για Ιλιάσοβα(!!!) δεν λες τίποτα όμως smiley.gif

*Δεν λέω Φώτση για να μην πάει αλλού η κουβέντα και βαριέμαι rolleyes.gif
Zephyr
QUOTE(benchwarmer @ Sep 25 2017, 19:11 ) *
Εδώ για Ιλιάσοβα(!!!) δεν λες τίποτα όμως smiley.gif

*Δεν λέω Φώτση για να μην πάει αλλού η κουβέντα και βαριέμαι rolleyes.gif


Χαχαχα, μοιάζουν και στην φάτσα smiley.gif !

Εντάξει ο Ιλιασόβα αν έμενε Ευρώπη άνετα θα έκανε καριέρα και θα ήταν πιστεύω καλύτερος του Σενγκέλια αυτή τη στιγμή, που ο Σενγκέλια θεωρείται πολύ hot για την αγορά στην θέση "4".

Όσο για Φώτση δεν βλέπω γιατί να μην μπει στο Poll, οκ μπορεί κανένας να μην τον ψηφίσει αλλά έχει κάνει μια καριέρα ο άνθρωπος.
Coach Periklis
Ψήφισα Ντιρκ & Παου

Ευλογημένος που έζησα τα καλύτερα τους χρόνια

Η 3η ψήφος πήγε σε Ραντζα

Αδικημένος λογικά ο Κορατς , δεν έχω άποψη αλλά έχω την εντύπωση ότι θεωρείται μύθος
SG3ptshooter
Άμα βάζουμε και Bargnani χωράνε περίπου 37.000 συγκρίσιμοι power forwards ακόμα. smiley.gif
benchwarmer
QUOTE(SG3ptshooter @ Sep 25 2017, 20:45 ) *
Άμα βάζουμε και Bargnani χωράνε περίπου 37.000 συγκρίσιμοι power forwards ακόμα. smiley.gif


Έπρεπε να το κάνουμε "international" αντί για "Ευρωπαίος" να μπει και ο hall of famer Πέρο.
basket72
Να κάνω μια μνεία μόνο και τίποτε άλλο smiley.gif στον καταπληκτικό παίκτη Βίκτορ Χριάπα, με την υποσημείωση ότι παίζει/ έπαιζε κ στο 3, κάτι που ωστόσο ισχύει για πολλούς ακόμη.
ashton
Gasol, Korac, Nowitzki, Radja
Λουπους
Ευτυχώς φαίνεται και στις ψήφος, Νοβίτσκι πολύ πάνω απο Γκασόλ.
slasher
Η μοναδική ψήφος για Νοβίτσκι, αλλά τον Όλυμπο της θέσης ψιλομοιράζεται με Γκασόλ.

Κόρατς και Ράτζα η επόμενη κατηγορία.

Ντιαό η προσωπική αδυναμία.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.