DON-basketblog
Aug 12 2009, 14:05
QUOTE(colonel gomelsky @ Aug 12 2009, 14:49 )
2) Σπανούλης, Νίκολας vs Γουέιφερ, Χαλπερίν.
Δεν μπορώ να το εξηγήσω πειστικά, αλλά ο Γιοτάμ μου αρέσει πολύ σαν παίκτης. Έχει σουτ, μπορεί να παίξει και στον άσσο, παίζει συμπαθητική άμυνα. Ο Γουέιφερ για μένα είναι ερωτηματικό. Πιστεύω πως (αν δεν γίνει έκπληξη με Γουέιφερ) στο 2 υπάρχει ισοδυναμία.
3) Πέρπε, Τέπιτς (3αρι τον θεωρώ), (ΔΔ) vs Τσίλντρες, Βασιλόπουλος
Υπεροχή του ΠΑΟ σε σουτ, του ΟΣΦΠ σε άμυνα. Ισοδυναμία.
4) Φώτσης, Τσαρτσαρής vs Κλέιζα, (Βασιλο),(Μπουρούσης)
Ο ΟΣΦΠ υπερέχει αν παίξει ο Μπουρούσης στο 4, καθώς δεν πιστεύω πολύ στην επάνοδο Τσάρτσα.
5) Πέκοβιτς, Μπατίστ, Σερμαντίνι vs Μπουρούσης, Βούισιτς, Σόφο, Γλυνιαδάκης.
Σαν μονάδες υπάρχει ελαφρά υπεροχή του ΟΣΦΠ. Δεν προδικάζω τίποτα όμως καθώς ο Ζοτς έχει γι αυτή τη θέση μια περίεργη φιλοσοφία.
Γενικό συμπερασμα. Τα ρόστερ είναι περίπου ισοδύναμα, αλλά θεωρώ μεγάλη την υπεροχή του ΠΑΟ στον άσσο. Πιστεύω επίσης ότι πλέον το μπάσκετ το παίζουν οι κοντοί, οπότε δίνω στον ΠΑΟ ελαφρύ πλεονέκτημα.
Καλώς τον Στρατηγό!Έλειψες παίκτη!!!
Μερικές παρατηρήσεις.
στο 2 λες ότι γουστάρεις Χαλπερίν άρα να φανταστώ τον λες μια ή άλλη με τον Σπανούλη?Και τι εννοείς αν δεν γίνει η ΕΚΠΛΗΞΗ με γουέιφερ???Ποιά είναι η ΕΚΠΛΗΞΗ?Να είναι καλύτερος του ΝΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ???
Επίσης πρέπει να είσαι ο ΜΟΝΟΣ ακόμα και οπαδός του ΠΑΟ που απο την μια έχουμε περπέρογλου, τέπιτς και απο την άλλη ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και βλέπεις ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ.
Αυτά κατά τα άλλα συμφωνώ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. Γιατί θεωρώ ότι στον άσσο είμασε 1 σκάλα ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ κάτω. Λόγω της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ διαφοράς εμπειρίας Σάρας-Τεοντόσιτς.ΌΧΙ ΠΑΙΚΤΙΚΑ.
QUOTE(Timemaster @ Aug 12 2009, 15:01 )
για παράδειγμα ο ο Νίκολας και ο Χαλπερήν έχουν το χάρισμα του σκόρερ...
και οι δύο έχουν βγει καλύτεροι σκόρερ κάποια χρονιά στην Ευρωλίγκα και πολλές άλλες παραπλήσιες διακρίσεις.
Όμως βλέπουμε τον Χαλπερήν να είναι η αμυντική τρύπα του Ολυμπιακού και τον Νίκολας να παίζει άμυνα σαν σκυλί.
Ρε παιδιά που ακριβώς είδατε τον Νίκολας να είναι σκυλί?Όταν έφαγε 20 πόντους απο τον Γκρίρ στον ημιτελικό???Ο ΧΑΛΠΕΡΙΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΡΥΠΑ???Έλα θεέ και κύριε.
http://www.redplanet.gr/html/ent/762/ent.254762.aspΔηλώσεις ΤΖΑΝΙΡΟ ΠΑΡΓΚΟ ΑΦΟΥ ΕΦΥΓΕ...
Για τον Γιοτάμ Χαλπερίν
«Ο Γιοτάμ με έμαθε πολλά πράγματα. Και το εννοώ. Με δίδαξε! Είναι πανέξυπνος και με έκανε να σκέφτομαι ότι σε έναν πλέι μέικερ δεν μετράει μόνο η ταχύτητα στα πόδια ή την πάσα. Παλαιότερα έκανα τα πάντα με απίστευτη ταχύτητα. Και περίμενα από τους άλλους να ακολουθήσουν. Από τον Χαλπερίν έμαθα ότι μπορείς να κάνεις και κάποια πράγματα αργά, αλλά περισσότερο αποτελεσματικά.
Oταν μαλιστα ο Ολυμπιακος στο 3 μετατοπιζει και τον Κλειζα και αποκτα μια χαρα σουτ.Η συγκριση στο 3 καθαρα παικτικα ειναι χαωτικη υπερ του Ολυμπιακου.Τωρα το πως θα λειτουργησει το πραγμα ειναι αλλη ιστορια.Αλλα καθαρα σαν μοναδες ο Ολυμπιακος ειναι μια σκαλα πανω.
Και ο Γιοταμ ναι ειναι εξαιρετικος αμυντικος.
Εντιτ:χεχε..Ντον εκανες εντιτ το ποστ σου γιατι ελεγε καλη κουβεντα για τυον Πριντεζη;;;
nicolicius
Aug 12 2009, 14:14
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 12 2009, 14:08 )
Απο το ΝΒΑ γνωρίζεις τόσους παικταράδες???Να κάνω μια ερώτηση???Έχεις εικόνα για τον DAVID LEE?Τον Brandon Roy?Toν Rudy Gay???Άν ΕΝΑΣ απο αυτούς σε ρωτήσω να μου πείς 5 πράγματα για αυτούς τα ξέρεις???
Αυτούς τους ξέρω αλλα δυστυχώς τον Γουέιφερ τον Ντέλκ και τον Τσίλντρες δεν έτυχε.
Αυτη τη στιγμή υπάρχουν παίκτες που αν είχαν την υπομονή και την θέληση θα ήταν NBA, Σπανούλης,Παπαλουκάς,Διαμαντίδης,Σόφο (αν ηταν στα καλά του).
Οσο για τοπ 10 των καλύτερων γκάρντ μπορώ να σου βρώ πολλά αλλα προς το παρόν ο Χαλπερίν δεν βρίσκεται μέσα σ αυτα.
DON-basketblog
Aug 12 2009, 14:14
QUOTE(apkat @ Aug 12 2009, 15:08 )
Oταν μαλιστα ο Ολυμπιακος στο 3 μετατοπιζει και τον Κλειζα και αποκτα μια χαρα σουτ.Η συγκριση στο 3 καθαρα παικτικα ειναι χαωτικη υπερ του Ολυμπιακου.Τωρα το πως θα λειτουργησει το πραγμα ειναι αλλη ιστορια.Αλλα καθαρα σαν μοναδες ο Ολυμπιακος ειναι μια σκαλα πανω.
Και ο Γιοταμ ναι ειναι εξαιρετικος αμυντικος.
Εντιτ:χεχε..Ντον εκανες εντιτ το ποστ σου γιατι ελεγε καλη κουβεντα για τυον Πριντεζη;;; Φυσικά και όχι, αλλιώς δεν θα έβαζα το link ολόκληρο...Απλά για τον Γιοτάμ είπαμε για αυτόν έβαλα.
morrison
Aug 12 2009, 14:16
Παιδια μην το συζηταμε ο Χαλπεριν ως στοιχεια σαφως και ανηκει στα τοπ γκαρντ της Ευρωπης.Καλος σουτερ,σκορερ,εξαιρετικος αμυντικος,βλεπει καλα γηπεδο(θυμηθειτε τις συνεργασιες με Βουισιτς πχ),παιζει και πλει,καλος χαρακτηρας,καλο επιπεδο μπασκετικου I.Q.Συμφωνω με Don οτι το μονο που του λειπει ειναι το μπασκετικο θρασος...Το κακο ειναι οτι αυτο ή το εχεις ή οχι,δεν γινεται να το αποκτησεις στα 25 σου.Περα απο αυτο ειναι εξαιρετικος παιχτης και για μενα εχει θεση σε καθε ροστερ ευρωπαικης ομαδας.
colonel gomelsky
Aug 12 2009, 14:16
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 12 2009, 15:05 )
Μερικές παρατηρήσεις.
στο 2 λες ότι γουστάρεις Χαλπερίν άρα να φανταστώ τον λες μια ή άλλη με τον Σπανούλη?Και τι εννοείς αν δεν γίνει η ΕΚΠΛΗΞΗ με γουέιφερ???Ποιά είναι η ΕΚΠΛΗΞΗ?Να είναι καλύτερος του ΝΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ???
Επίσης πρέπει να είσαι ο ΜΟΝΟΣ ακόμα και οπαδός του ΠΑΟ που απο την μια έχουμε περπέρογλου, τέπιτς και απο την άλλη ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και βλέπεις ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ.
Αυτά κατά τα άλλα συμφωνώ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. Γιατί θεωρώ ότι στον άσσο είμασε 1 σκάλα ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ κάτω. Λόγω της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ διαφοράς εμπειρίας Σάρας-Τεοντόσιτς.ΌΧΙ ΠΑΙΚΤΙΚΑ.
Ρε παιδιά που ακριβώς είδατε τον Νίκολας να είναι σκυλί?Όταν έφαγε 20 πόντους απο τον Γκρίρ στον ημιτελικό???Ο ΧΑΛΠΕΡΙΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΡΥΠΑ???Έλα θεέ και κύριε.
http://www.redplanet.gr/html/ent/762/ent.254762.aspΔηλώσεις ΤΖΑΝΙΡΟ ΠΑΡΓΚΟ ΑΦΟΥ ΕΦΥΓΕ...
Για τον Γιοτάμ Χαλπερίν
«Ο Γιοτάμ με έμαθε πολλά πράγματα. Και το εννοώ. Με δίδαξε! Είναι πανέξυπνος και με έκανε να σκέφτομαι ότι σε έναν πλέι μέικερ δεν μετράει μόνο η ταχύτητα στα πόδια ή την πάσα. Παλαιότερα έκανα τα πάντα με απίστευτη ταχύτητα. Και περίμενα από τους άλλους να ακολουθήσουν. Από τον Χαλπερίν έμαθα ότι μπορείς να κάνεις και κάποια πράγματα αργά, αλλά περισσότερο αποτελεσματικά.
Διάβαζα τακτικά το φόρουμ φίλε Ντον και δικαιώθηκες σε αρκετά (για τις μεταγγραφές εννοώ).
Ο Χαλπερίν δεν είναι με τίποτα τρύπα στην άμυνα, αλλά και ο Νίκολας δεν είναι άχρηστος. Ένας 30αρης σουτέρ αμερικάνος είναι που ελέω Ζοτς αποφάσισε να παίξει άμυνα. Πολλές φορές αρκετά καλή. Δεν έγινε και αμυντικός ογκόλιθος. όχι δεν θεωρώ τον Γιοτάμ ισάξιο του Σπανούλη. Πιστέυω πως ο Σπανούλης είναι το 2ο καλύτερο 2αρι στην Ευρώπη (μετά το μέγιστο λα μπόμπα). Όχι δεν θα είναι έκπληξη να είναι καλύτερος του Ντρου ο Γουέιφερ. Έκπληξη θα είναι να είναι πολύ-πολύ καλύτερος σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ στην ομάδα του. Ξαναλέω, δεν το ξέρω και δεν εκφέρω άλλη γνώμη. Από τα βιντεάκια δουλειά δε γίνεται.
Γενικά έχω παρατηρήσει ότι οι δυό μας συμφωνούμε απόλυτα για Σάρας και Μίλος (δεν συγκρίνω, καταλαβαίνεις τι εννοώ).
ΥΓ. Εννοείται ότι διαφωνούμε κάθετα στα του ΝΒΑ (εγώ είμαι με τη φράξια του Λύκου, εσύ μάλλον με τον Ερ εντ Κινγκ)
DON-basketblog
Aug 12 2009, 14:17
QUOTE(nicolicius @ Aug 12 2009, 15:14 )
Αυτούς τους ξέρω αλλα δυστυχώς τον Γουέιφερ τον Ντέλκ και τον Τσίλντρες δεν έτυχε.
Αυτη τη στιγμή υπάρχουν παίκτες που αν είχαν την υπομονή και την θέληση θα ήταν NBA, Σπανούλης,Παπαλουκάς,Διαμαντίδης,Σόφο (αν ηταν στα καλά του).
Οσο για τοπ 10 των καλύτερων γκάρντ μπορώ να σου βρώ πολλά αλλα προς το παρόν ο Χαλπερίν δεν βρίσκεται μέσα σ αυτα.
Αυτοί φίλοι αποδείχθηκαν ή φοβιτσιάρηδες για να πάνε στο ΝΒΑ (διαμαντίδης, παπαλουκάς) ή λίγοι όταν πήγανε (σπανούλης) ή καθυστερημένοι στον εγκέφαλο μέχρι τώρα (σόφο).
Ο Χαλπερίν το δεύτερο καλύτερο δυάρι στην ευρώπη ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ έγινε εκτός top10???Ωραίος.
Timemaster
Aug 12 2009, 14:18
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 12 2009, 15:05 )
Μερικές παρατηρήσεις.
Για τον Γιοτάμ Χαλπερίν
όλα είναι σχετικά...
δε τον συγκρίνω με τον Σάρας αλλά με τον Νίκολας
ειδικά όπως τους έβλεπα στα σοβαρά παιχνίδια
όπου ο ένας είχε χαθεί και ο άλλος πάλευε.
αλλά μη μένεις σε παρακαλώ σε αυτό και αιτιολόγησε μου αν έχω άδικο στην γενική ιδέα.
colonel gomelsky
Aug 12 2009, 14:19
QUOTE(john morisson @ Aug 12 2009, 15:16 )
Παιδια μην το συζηταμε ο Χαλπεριν ως στοιχεια σαφως και ανηκει στα τοπ γκαρντ της Ευρωπης.Καλος σουτερ,σκορερ,εξαιρετικος αμυντικος,βλεπει καλα γηπεδο(θυμηθειτε τις συνεργασιες με Βουισιτς πχ),παιζει και πλει,καλος χαρακτηρας,καλο επιπεδο μπασκετικου I.Q.Συμφωνω με Don οτι το μονο που του λειπει ειναι το μπασκετικο θρασος...Το κακο ειναι οτι αυτο ή το εχεις ή οχι,δεν γινεται να το αποκτησεις στα 25 σου.Περα απο αυτο ειναι εξαιρετικος παιχτης και για μενα εχει θεση σε καθε ροστερ ευρωπαικης ομαδας.
Με κάλυψες απόλυτα για το Γιοτάμ.
DON-basketblog
Aug 12 2009, 14:22
QUOTE(colonel gomelsky @ Aug 12 2009, 15:16 )
Διάβαζα τακτικά το φόρουμ φίλε Ντον και δικαιώθηκες σε αρκετά (για τις μεταγγραφές εννοώ).
Ο Χαλπερίν δεν είναι με τίποτα τρύπα στην άμυνα, αλλά και ο Νίκολας δεν είναι άχρηστος. Ένας 30αρης σουτέρ αμερικάνος είναι που ελέω Ζοτς αποφάσισε να παίξει άμυνα. Πολλές φορές αρκετά καλή. Δεν έγινε και αμυντικός ογκόλιθος. όχι δεν θεωρώ τον Γιοτάμ ισάξιο του Σπανούλη. Πιστέυω πως ο Σπανούλης είναι το 2ο καλύτερο 2αρι στην Ευρώπη (μετά το μέγιστο λα μπόμπα). Όχι δεν θα είναι έκπληξη να είναι καλύτερος του Ντρου ο Γουέιφερ. Έκπληξη θα είναι να είναι πολύ-πολύ καλύτερος σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ στην ομάδα του. Ξαναλέω, δεν το ξέρω και δεν εκφέρω άλλη γνώμη. Από τα βιντεάκια δουλειά δε γίνεται.
Γενικά έχω παρατηρήσει ότι οι δυό μας συμφωνούμε απόλυτα για Σάρας και Μίλος (δεν συγκρίνω, καταλαβαίνεις τι εννοώ).
ΥΓ. Εννοείται ότι διαφωνούμε κάθετα στα του ΝΒΑ (εγώ είμαι με τη φράξια του Λύκου, εσύ μάλλον με τον Ερ εντ Κινγκ)
Δεν δικαιώθηκα εγώ...Όποιος ξέρει ότι έχουμε ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ και όχι ΚΟΚΚΑΛΗ πρόεδρο δικαιώθηκε.
Ο Χαλπερίν είναι τρομερός και καταστρέφεται απο την έλλειδη "καρυδιών".ΕΛΠΙΖΩ και ΠΙΣΤΕΥΩ πως δίπλα και στο "κωλόπαιδο" Γουέιφερ θα αρχίσει να ξεμπλοκάρει ΑΡΚΕΤΑ.
Δεν είπα ποτέ ότι είναι ΤΡΥΠΑ ο Νίκολας αλλά όχι να διαβάζω ότι παίζει σκυλίσια άμυνα αυτός και ο Χαλπερίν είναι τρύπα!!!
Για τον Σπανούλη δεν διαφωνώ αλλά και ο Γιοτάμ είναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ του παικτικά. και επειδή ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ο Γουέιφερ είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΑΦΩΣ του Νίκολας γιαυτό θεωρώ ότι έχουμε τουλάχιστον ισοπαλία. ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.
Για Σάρας και Μίλος όποιος ξέρει μπάσκετ το βλέπει. ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. Τώρα βέβαια τον σάρας που 7 στους 10 τον βρίζανε στο ΟΑΚΑ τον αποθεώνουν ΟΛΟΙ. Τον Μίλος τώρα που 7 στους 10 τον βρίζουν στο ΣΕΦ θα δούμε του χρόνου τι θα γίνεται.
υ.γ. ΚΑΘΕΤΑ διαφωνείς για το ΝΒΑ?Καλώς. Το δέχομαι. Άποψη μου είναι πως το να λες "δεν μαρέσει" κάτι που είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ απο το δικό σου είναι απλά "κάλλιο πρώτος στο χωριό".
Timemaster
Aug 12 2009, 14:25
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 12 2009, 15:17 )
Ο Χαλπερίν το δεύτερο καλύτερο δυάρι στην ευρώπη ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ έγινε εκτός top10???Ωραίος.
μην κρίνεις έναν παίχτη από μία χρονιά
μιας και μπορεί αυτή να ήταν μόνο μια αναλαμπή στη καριέρα του...
ενώ είναι αρκετά νέος ακόμα για να κάνει και ακόμα καλύτερες χρονιές και η φετινή να ήταν απλά μια μέτρια χρονιά!!
έχει πολύ μεγάλο μέλλον σαν παίχτης όμως δε μπορεί να συγκριθεί η μια-δύο καλές του χρονιές με τις 6-7 καλές κάποιον άλλων.
colonel gomelsky
Aug 12 2009, 14:30
QUOTE(Timemaster @ Aug 12 2009, 15:25 )
μην κρίνεις έναν παίχτη από μία χρονιά
μιας και μπορεί αυτή να ήταν μόνο μια αναλαμπή στη καριέρα του...
ενώ είναι αρκετά νέος ακόμα για να κάνει και ακόμα καλύτερες χρονιές και η φετινή να ήταν απλά μια μέτρια χρονιά!!
έχει πολύ μεγάλο μέλλον σαν παίχτης όμως δε μπορεί να συγκριθεί η μια-δύο καλές του χρονιές με τις 6-7 καλές κάποιον άλλων.
Όντως, αλλά είναι η συνολική παρουσία του Χαλπερίν που τον κατατάσσει κατ εμέ στους κορυφαίους και όχι τα στατιστικά μιας χρονιάς. Π.Χ. από τον μέγα σκόρερ Ρακόσεβιτς ο Γιοτάμ είναι πιο
ολοκληρωμένος παίκτης. Εμένα σαν φίλο του ΠΑΟ με "φόβιζαν" περισσότερο οι Μίλος, Γιοτάμ από Παπαλουκά Γκριρ καθώς το πρώτο δίδυμο ήταν πιο απρόβλεπτο. Πάντως αν εξαιρέσουμε Ναβάρο, Σπανούλη, ποιά είναι καλύτερα 2αρια από τον Χαλπερίν;
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Aug 12 2009, 15:00 )
Έγραψε συγκεκριμένα:
Αυτό που λες εσύ δεν προκύπτει από πουθενά και μάλιστα μου απάντησε στην ερώτησή μου πως έκτο θεωρεί τον Ναβάρο.
Σορρυ λαθος μου. Και διαφωνω και με αυτο που λεει ο φιλος.
DON-basketblog
Aug 12 2009, 14:43
QUOTE(colonel gomelsky @ Aug 12 2009, 15:30 )
Όντως, αλλά είναι η συνολική παρουσία του Χαλπερίν που τον κατατάσσει κατ εμέ στους κορυφαίους και όχι τα στατιστικά μιας χρονιάς. Π.Χ. από τον μέγα σκόρερ Ρακόσεβιτς ο Γιοτάμ είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης. Εμένα σαν φίλο του ΠΑΟ με "φόβιζαν" περισσότερο οι Μίλος, Γιοτάμ από Παπαλουκά Γκριρ καθώς το πρώτο δίδυμο ήταν πιο απρόβλεπτο. Πάντως αν εξαιρέσουμε Ναβάρο, Σπανούλη, ποιά είναι καλύτερα 2αρια από τον Χαλπερίν;
Tα καλά-πρωτοκλασάτα δυάρια της ευρωλίγκα είναι τα εξής.
Ναβάρο, Σπανούλης, Ρακόσεβιτς, Καουκένας, Χαλπερίν απο ευρωπαίους και απο ξένους Γκρίρ, Νίκολας, Γουέιφερ, Λάνγκντον και ένας εκ των Μάρκους Μπράουν ή Λούις Μπούλοκ τιμής ένεκεν γιατί γεράσανε. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ. Όλοι μεταξύ τους εκτός των ΝΑΒΑΡΟ, ΓΟΥΕΙΦΕΡ που είναι του 10 για ευρώπη όλοι οι άλλοι είναι στο 7-8 αξιλόγηση...Με τις χρονιές τους ο καθένας φυσικά.
Όντως, αλλά είναι η συνολική παρουσία του Χαλπερίν που τον κατατάσσει κατ εμέ στους κορυφαίους και όχι τα στατιστικά μιας χρονιάς. Π.Χ. από τον μέγα σκόρερ Ρακόσεβιτς ο Γιοτάμ είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης. Εμένα σαν φίλο του ΠΑΟ με "φόβιζαν" περισσότερο οι Μίλος, Γιοτάμ από Παπαλουκά Γκριρ καθώς το πρώτο δίδυμο ήταν πιο απρόβλεπτο. Πάντως αν εξαιρέσουμε Ναβάρο, Σπανούλη, ποιά είναι καλύτερα 2αρια από τον Χαλπερίν;
Εγω θα εβαζα τον Ρακοσεβιτς που εσενα πρωσοπικα δεν σου αρεσει. Δεκτο.
Τραγιαν Λανγκντον
Καρλος Ντελφινο
Ντρου Νικολας
Λιν Γκριρ
Ριμαντας Καουκενας
Και πανω-κατω στο ιδιο επιπεδο
1. Μαρκους Μπραουν
2. Σανι Μπετσιροβιτς
3. Λουις Μπουλοκ
4. Τσακ Ειντσον
5. Τραβις Χανσεν
Timemaster
Aug 12 2009, 14:53
δεν είμαι της λογικής του τοπ5 οπότε δεν έχει νόημα να συγκρίνω ποιος είναι καλύτερος και σε τι από τον άλλον...
αλλά ας συμφωνήσω πως είναι μέσα στους 5-10 καλύτερους κόμπο-γκαρντ στην Ευρώπη
μέσα σε αυτούς είναι και ο Παπαλουκάς
και από τα μεγαλύτερα ταλέντα είναι και ο Μίλος και φυσικά ένας πολύ καλός είναι και ο Γκριρ
αυτοί όλοι όμως δεν καλύπτουν τις αδυναμίες τους.
όλοι ξέρουν ότι ο Χαλπερίν παίζει άμυνα με το μυαλό (εγκεφαλικά) και δε θα βουτήξει για την μπάλα.
δε προσπαθεί να το καλύψει ή δε μπορεί...
όλοι ξέρουν πως ο Παπαλουκάς δεν μπορεί να βγάλει 40 λεπτά σε έναν αγώνα...
έχω πει πολλές φορές πως δε θεωρώ το περσινό ρόστερ του Ολυμπιακού κατώτερο ατομικά από του Παναθηναϊκού...
αλλά θεωρώ πως δεν ξέρει ή δεν έχει διάθεση να καλύπτει τις αδυναμίες του....
και αυτό κάνει μια μεγάλη ομάδα!
άμα είσαι καλή ομάδα φοβάσαι τους απρόβλεπτους παίχτες...
αν είσαι μέτρια τους σταθερούς!!!
Έτσι πριν τα ματς με τον Άρη φοβόμουν τον Παπαλουκά και τον Γκριρ.
xristos_metal
Aug 12 2009, 14:59
Για τον φιλο που ελεγε γιατι εβαλα τον Ναβαρο μεσα,και σε μενα ειναι αντιπαθητικος,αλλα περσυ εκανε πολυ καλη χρονια,παρα πολυ ωριμη.Οποτε για ποιο λογο να μην τον βαλω.Στο φαινλ 4 βεβαι ηταν εξαφανισμενος,αλαλ αν δεν ηταν αυτος δε θα περνουσε η Μπαρτσα.
Για τον αλλον που ειπε οτι ο Παπαλουκας δεν επρεπε να ειναι μεσα με βαση τη χρονια του,δε ξερω και πολλα γκαρντ περσυ που να εβγαζαν 5,5 ασσιστ στο παιχνιδι στην ευρωπη.Αλλα και στο σκοραρισμα δε πηγε πισω.Επομενως γιατι να μην ειναι?
Σιγουρα και οι Μακινταιρ Ρακοσεβιτς εκαναν εξαιρετικη χρονια αλλα δε πηγαν τις ομαδες τους στο φαιναλ 4.Μη κοιταμε μονο τους ποντους.
colonel gomelsky
Aug 12 2009, 15:06
QUOTE(Igor @ Aug 12 2009, 15:51 )
Τραγιαν Λανγκντον
Καρλος Ντελφινο
Ντρου Νικολας
Λιν Γκριρ
Ριμαντας Καουκενας
1. Μαρκους Μπραουν
2. Σανι Μπετσιροβιτς
3. Λουις Μπουλοκ
4. Τσακ Ειντσον
5. Τραβις Χανσεν
Μου αρέσει και πολύ μάλιστα ο Ιγκόρ. Απλά είπα ότι ο Γιοτάμ είναι πιο ολοκληρωμένος. Ο Καουκένας μου φαίνεται χρυσή μετριότητα και τα έφαγε τα ψωμιά του. Για Λάγκντον συμφωνώ. Ο Ντελφίνο είναι 3αρι καραμπινάτο.
a bullet for your head
Aug 12 2009, 15:10
Η διαφορα μεταξυ των 2 ομαδων ειναι πως ο ΠΑΟ διαθετει τους Ζοτς-Ιτουδη,που ειναι καταξιωμενοι, ικανοτατοι,πεπειραμενοι,με συγκεγκριμενη αγωνιστικη φιλοσοφια και προσανατολισμους,που ξερουν τι θελουν,που κανουν καθε χρονια τις καταλληλοτερες προσθαφαιρεσεις,ειναι ακριβοδικαιοι,δεν δημιουργουνται προβληματα χημειας,διαταραξης του καλου κλιματος,δυσανασχετησης παικτων που δεν παιζουν πολυ(η' καθολου),που ξερουν και κατανεμουν ιδανικα τους ρολους στους παικτες τους(οι οποιοι τους αποδεχονται..),& ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ τον καθε παικτη τους ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ & οπως οι περιστασεις-συγκυριες τους το επιβαλλουν..
Timemaster
Aug 12 2009, 15:13
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 12 2009, 16:10 )
Η διαφορα μεταξυ των 2 ομαδων ειναι πως ο ΠΑΟ διαθετει τους Ζοτς-Ιτουδη,που ειναι καταξιωμενοι, ικανοτατοι,πεπειραμενοι,με συγκεγκριμενη αγωνιστικη φιλοσοφια και προσανατολισμους,που ξερουν τι θελουν,που κανουν καθε χρονια τις καταλληλοτερες προσθαφαιρεσεις,ειναι ακριβοδικαιοι,δεν δημιουργουνται προβληματα χημειας,διαταραξης του καλου κλιματος,δυσανασχετησης παικτων που δεν παιζουν πολυ(η' καθολου),που ξερουν και κατανεμουν ιδανικα τους ρολους στους παικτες τους(οι οποιοι τους αποδεχονται..),& ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ τον καθε παικτη τους ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ & οπως οι περιστασεις-συγκυριες τους το επιβαλλουν..
να συμπληρώσω πως έχουν ομάδα και κάθε χρόνο την βελτιώνουν και την τροποποιούν λιγάκι...
δεν προσπαθούν να φτιάξουν ομάδα.
AirNick7
Aug 12 2009, 15:17
παντως αυτο που λετε για τον σερμαντινι δεν νομιζω να ειναι στην 12....αφου ειναι νικολασ,μπατιστ,κετσμαν,τεπιτς,πεκοβιτς και σαρας.....οποτε...
colonel gomelsky
Aug 12 2009, 15:22
QUOTE(nick1993 @ Aug 12 2009, 16:17 )
παντως αυτο που λετε για τον σερμαντινι δεν νομιζω να ειναι στην 12....αφου ειναι νικολασ,μπατιστ,κετσμαν,τεπιτς,πεκοβιτς και σαρας.....οποτε...
Ο Κέτσμαν δεν είναι πλέον παίκτης του ΠΑΟ. Αν πάντως ο Σερμαντίνι δε μπει στη 12αδα τότε θα ήταν καλύτερα να δοθεί δανεικός.
ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ τον καθε παικτη τους ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ & οπως οι περιστασεις-συγκυριες τους το επιβαλλουν..
E καλα τωρα.. Οχι δα! Ενα σωρο πολυ καλους παιχτες που περασαν και δεν ακουμπησαν απο τον Παο του Ζοτς, μπορω να σου πω. Απλα οταν δεν πιασει ενας παιχτης στον Παο, φταιει ο παιχτης που δεν προσαρμοστηκε στην υπερανω πασας αμφισβητησης προπονητικη φιλοσοφια του Ομπραντοβιτς, ενω αν δεν πιασει στον Ολυμπιακο φταιει ο Γιαννακης που δεν τον αξιοποιησε σωστα.
PrasiniThyella
Aug 12 2009, 15:31
Ο Σερμαντίνι δεν πήγε δανεικός για να μπαίνει στη 12άδα.Θεωρώ δεδομένο οτι θα πάρει χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα αποτελέσει μια εσωτερική μεταγραφή.
Έχει πολύ καλά στοιχεία και θα μείνει να συνεχίσει τη δουλειά με τον Ζοτς.Μερικές φορές καλύτερα να δουλεύεις με τον Ομπράντοβιτς κι ας παίζεις λιγότερο 1-2 χρονιές.
QUOTE(Anaz @ Aug 12 2009, 16:24 )
E καλα τωρα.. Οχι δα! Ενα σωρο πολυ καλους παιχτες που περασαν και δεν ακουμπησαν απο τον Παο του Ζοτς, μπορω να σου πω. Απλα οταν δεν πιασει ενας παιχτης στον Παο, φταιει ο παιχτης που δεν προσαρμοστηκε στην υπερανω πασας αμφισβητησης προπονητικη φιλοσοφια του Ομπραντοβιτς, ενω αν δεν πιασει στον Ολυμπιακο φταιει ο Γιαννακης που δεν τον αξιοποιησε σωστα.
Mα προφανώς! Ο Παναθηναϊκός δεν αλλάζει την φιλοσοφία του για κανέναν παίκτη.Ο Ζοτς μπορεί να χρεωθεί λανθασμένες επιλογές παικτών οι οποίες όμως είναι ελάχιστες μπροστά στα 10 χρόνια που είναι στην ομάδα και αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση στον Πάο.
Απο την άλλη πλευρά, ο Γιαννάκης όχι μόνο δεν έχει δημιουργήσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία για τον Ολυμπιακό-σε αυτό δεν φταίει μιας και είναι 1,5 χρόνο στην ομάδα- την οποία σκέφτεται (?) να αλλάξει του χρόνου σε γρήγορο τέμπο αλλά δεν κάνει ούτε ένα σκριν για να το εκμεταλλευτεί ο Τσίλντρες πχ.
Πάντως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πόσοι παίκτες που δεν έπιασαν στον Πάο έκαναν καριέρα μετά απο τον Πάο...
morrison
Aug 12 2009, 15:37
Εγω δεν καταλαβαινω την περιπου εξομοιωση Ομπραντοβιτς-Ιτουδη.Αναφερεσαι σε πληθυντικο αριθμο...Αυτα που περιγραφεις στα οποια συμφωνω σχεδον σε ολα ισχυουν κατα γραμμα για τον Ζοτς αλλα οχι για τον Ιτουδη.Για παραδειγμα αν δε δω τον Ιτουδη head coach δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για την ικανοτητα,την φιλοσοφια,τη κατανομη ρολων,χημειας και ολα τα υπολοιπα.Η δουλεια του Ιτουδη ειναι να υιοθετει τις προτασεις του Ζοτς κατα κυριο λογο συν να προτεινει καποια πραγματα τα οποια φιλτραρονται παλι απο την κριση του Ομπραντοβιτς.Δεν λεω ακουγονται καποια καλα λογια για τον Ιτουδη αλλα απο τα να θεωρειται ισαξιος ή εστω φυσικη συνεχεια του Ομπραντοβιτς υπαρχει καποια διαφορα.Προπονητες σαν τον Ζοτς δεν γεννιουνται συχνα Πανευρωπαικα...
a bullet for your head
Aug 12 2009, 15:40
Την εχουμε ξανακανει αυτη τη κουβεντα νομιζω..
Και αν ''προσπαθησεις'' να αναφερεις ονοματα που δεν ακουμπησαν(αν και το ζητουμενο ειναι η κατανομη των ρολων και η λειτουργικοτητα του καθε παικτη) επι Ζοτς,δεν νομιζω οτι θα ειναι και τοσο διευρυμενη η λιστα σου οσο στη περιπτωση του Γιαννακη..(αν και ο ενας εχει παραπανω απο μια 10ετια στον ΠΑΟ,ενω ο αλλος 1.5 χρονο..)..
Ενα το κρατουμενο..και δευτερον τα αποτελεσματα μιλανε πρωτα απ'ολα..συν και το μπασκετ που εχει παιξει ο ΠΑΟ.
Οπως ανεφερα και σε παραπανω ποστ(αλλα και παρα μα παρα πολλες αλλες φορες..),η ειδοποιος διαφορα των 2 ομαδων βρισκεται στα προπονητικα τιμ..
ΥΓ:Στο παιχνιδι των τελικων που κερδισε ο ΠΑΟ με 27π,αλλα και σε ολα τα ματς που ο ΠΑΟ παιζει ως γηπεδουχος,η καθιερωμενη ''ιεροτελεστια'' ειναι λιγο προτου ξεκινησει το τζαμπωλ,ο Ζοτς να εισερχεται τελευταιος,με το γηπεδο να σειεται απ τα χειροκροτηματα..
Εχω παρατηρησει οτι οι Γιαννακης-Μανουσελης,φαινονται τελειως σαστισμενοι & αμηχανοι μπροστα σ'αυτο..
δεν νομιζω οτι θα ειναι και τοσο διευρυμενη η λιστα σου οσο στη περιπτωση του Γιαννακη..(αν και ο ενας εχει παραπανω απο μια 10ετια στον ΠΑΟ,ενω ο αλλος 1.5 χρονο..)..
Πλακα κανεις..
τα αποτελεσματα μιλανε πρωτα απ'ολα..
Φυσικα.
ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι κι ολο το θεμα. Αν πετυχεις τους στοχους σου, τοτε βγαινεις μαγκας που "εκαψες" τον Γιαφτοκας και τον Ντελκ. Αν οχι, μπορει να μιλας και να σου φταιει και η κακη αξιοποιηση του Βουγιουκα!
Οπως ανεφερα και σε παραπανω ποστ(αλλα και παρα μα παρα πολλες αλλες φορες..),η ειδοποιος διαφορα των 2 ομαδων βρισκεται στα προπονητικα τιμ..
Σε αυτο δεν διαφωνω (ιδιαιτερα).
DON-basketblog
Aug 12 2009, 15:59
QUOTE(Igor @ Aug 12 2009, 15:51 )
Τραγιαν Λανγκντον
Καρλος Ντελφινο
Ντρου Νικολας
Λιν Γκριρ
Ριμαντας Καουκενας
1. Μαρκους Μπραουν
2. Σανι Μπετσιροβιτς
3. Λουις Μπουλοκ
4. Τσακ Ειντσον
5. Τραβις Χανσεν
ο Κάρλος στα χαρτιά σπέρνει αλλά πέρσυ έκανε μια τρύπα στο νερό γεμάτη κιόλας στο uleb cup!
Επίσηςο Μπετσίροβιτς δεν είναι ίδιο επίπεδο με ΜΠΡΑΟΥΝ και ΜΠΟΥΛΟΚ μην τρελαθούμε...Ούτε ο χάνσεν...Γεράσανε αλλά παραμένουν ΠΥΡΟΒΟΛΑ.
Eπίσης ο chuck Eidson δεν είναι δυάρι. Μπορεί και να παίζει εκεί αλλά είναι όσο 4άρι είναι ο Διαμαντίδης!
a bullet for your head
Aug 12 2009, 16:07
QUOTE(Anaz @ Aug 12 2009, 16:57 )
Πλακα κανεις..
Φυσικα.
ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι κι ολο το θεμα. Αν πετυχεις τους στοχους σου, τοτε βγαινεις μαγκας που "εκαψες" τον Γιαφτοκας και τον Ντελκ. Αν οχι, μπορει να σου φταιει και η κακη αξιοποιηση του Βουγιουκα!
Οπως εχω πει(ξανα-πει για την ακριβεια..),το σημαντικοτερο στοιχειο ειναι η αφομοιωση απ τη πλευρα των παικτων,της αγωνιστικης φιλοσοφιας του προπονητη τους,η κατανομη-αποδοχη των ρολων και η λειτουργικοτητα των παικτων.
Τη χρονια των Γιαφτοκας-Ντελκ(οι οποιοι δεν ανταποκριθηκαν στις ''προπονητικες επιταγες'' του Ζοτς),μαλλον ξεχνας οτι ο ΠΑΟ οχι μονο κατεκτησε τους στοχους του,αλλα απεδωσε και εξαιρετικο μπασκετ..
ΥΓ:Δεν κανω καθολου πλακα..
..αν και διαθετω καποια αισθηση του χιουμορ..
Emanuel David Ginobili
Aug 12 2009, 16:08
O Halperin που ηταν φιναλιστ με τη Μακαμπι το 2008 ειχε καλη χρονια κι ηρθε στον Ολυμπιακο σαν τον δευτερο καλυτερο γκαρντ στην Ευρωπη, αλλα ο Delfino που ηταν φιναλιστ στο Ουλεμπ Καπ με τη Χιμκι εκανε τρυπα στο νερο;;;
Κι επισης πως γινεται στις συζητησεις για το καλυτερο δυαρι να λειπει ο J.R. επειδη εφυγε ο Παπαλουκας απο τη ΤΣΣΚΑ και αναγκαστικα κατεβηκε στον ασσο;;;
a bullet for your head
Aug 12 2009, 16:10
Ιδιαιτερα?
Νομιζω οτι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ,απο κει οι κ.Αγγελοπουλοι θα ΕΠΡΕΠΕ να ξεκινησουν τη προσπαθεια ενισχυσης της ομαδας τους.
Θελησες απλα να επιβεβαιωσεις πληρως αυτα που γραφω παραπανω δηλαδη ε?
Οτι ο τροπος που αντιμετωπιζονται οι δυο προπονητες για το ιδιο ζητημα ειναι εκ διαμετρου αντιθετος. Κι αυτο που κανει τη διαφορα ειναι η επιτυχια.
Ιδιαιτερα?
Δεν διαφωνω, αλλα ειναι και αλλοι παραγοντες στη μεση που κανουν την διαφορα. Ψυχολογικοι και παρασκηνιακοι.
a bullet for your head
Aug 12 2009, 16:18
QUOTE(Anaz @ Aug 12 2009, 17:11 )
Θελησες απλα να επιβεβαιωσεις πληρως αυτα που γραφω παραπανω δηλαδη ε?
Οτι ο τροπος που αντιμετωπιζονται οι δυο προπονητες για το ιδιο ζητημα ειναι εκ διαμετρου αντιθετος. Κι αυτο που κανει τη διαφορα ειναι η επιτυχια.
Οχι απλα η επιτυχια,αλλα η επαναλαμβανομενη επιτυχια..καθως και η ποιοτητα του μπασκετ που παιζεται.
QUOTE(Anaz @ Aug 12 2009, 17:11 )
Δεν διαφωνω, αλλα ειναι και αλλοι παραγοντες στη μεση που κανουν την διαφορα. Ψυχολογικοι και παρασκηνιακοι.
Η ψυχολογια ειναι μια πολυ σημαντικη παραμετρος στον αθλητισμο.
Στα ''παρασκηνιακα'' η καθε ομαδα προσπαθει να διαφυλαξει & να προστατευσει τα συμφεροντα της με τον καθε δυνατο τροπο.
Στο καθαρα μπασκετικο-προπονητικο σκελος παντως,υπαρχει διαφορα ποιοτητας.
T.W.Is.M.
Aug 12 2009, 16:21
Απο που ξεκινανε αυτες οι αποψεις? Ποιοι ειναι οι πρωτοι που τις εκφραζουν και τις περνανε με τον τροπο τους στον κοσμο?
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 12 2009, 16:40 )
Την εχουμε ξανακανει αυτη τη κουβεντα νομιζω..
Και αν ''προσπαθησεις'' να αναφερεις ονοματα που δεν ακουμπησαν(αν και το ζητουμενο ειναι η κατανομη των ρολων και η λειτουργικοτητα του καθε παικτη) επι Ζοτς,δεν νομιζω οτι θα ειναι και τοσο διευρυμενη η λιστα σου οσο στη περιπτωση του Γιαννακη..(αν και ο ενας εχει παραπανω απο μια 10ετια στον ΠΑΟ,ενω ο αλλος 1.5 χρονο..)..
Ενα το κρατουμενο..και δευτερον τα αποτελεσματα μιλανε πρωτα απ'ολα..συν και το μπασκετ που εχει παιξει ο ΠΑΟ.
ΥΓ:Στο παιχνιδι των τελικων που κερδισε ο ΠΑΟ με 27π,αλλα και σε ολα τα ματς που ο ΠΑΟ παιζει ως γηπεδουχος,η καθιερωμενη ''ιεροτελεστια'' ειναι λιγο προτου ξεκινησει το τζαμπωλ,ο Ζοτς να εισερχεται τελευταιος,με το γηπεδο να σειεται απ τα χειροκροτηματα..
Εχω παρατηρησει οτι οι Γιαννακης-Μανουσελης,φαινονται τελειως σαστισμενοι & αμηχανοι μπροστα σ'αυτο..
Ευτυχως που δεν εχω γραψει εδω ολοκληρωμενο ποστ για τον Ομπραντοβιτς. Η αντιδραση που θα προκαλουσα θα ηταν μεγαλυτερη απο αυτη που αντιμετωπισε ο Γκερσον λιγο πριν φυγει απο τον Ολυμπιακο!
Επειδη ομως μιλησες και για το μπασκετ που παιζει ο Παναθηναικος, εμενα ως φιλαθλο δε με γεμιζει σε καμια περιπτωση. Οπως και των περισσοτερων ευρωπαικων ομαδων. Εχω δει ωραια παιχνιδια με τον Παναθηναικο μεσα, δεν τα ισοπεδωνω ολα, απλα δε μου αρεσει ο τυπος μπασκετ που παιζει. Αυτο που κανει τη διαφορα, οπως λετε κι εσεις, ειναι η επιτυχια.
Παρα τα οσα θα εγραφα περι Ομπραντοβιτς κι εγω πιστευω οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα στους παγκους.
DON-basketblog
Aug 12 2009, 16:22
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Aug 12 2009, 17:08 )
O Halperin που ηταν φιναλιστ με τη Μακαμπι το 2008 ειχε καλη χρονια κι ηρθε στον Ολυμπιακο σαν τον δευτερο καλυτερο γκαρντ στην Ευρωπη, αλλα ο Delfino που ηταν φιναλιστ στο Ουλεμπ Καπ με τη Χιμκι εκανε τρυπα στο νερο;;;
Κι επισης πως γινεται στις συζητησεις για το καλυτερο δυαρι να λειπει ο J.R. επειδη εφυγε ο Παπαλουκας απο τη ΤΣΣΚΑ και αναγκαστικα κατεβηκε στον ασσο;;;
Φίλε ο Χαλπερίν δεν ήτανε το δεύτερο ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΟ. Αλλά επειδή ήτανε ΗΓΕΤΗΣ της ομάδας του και κυρίως γιατί ΑΤΟΜΙΚΑ ήτανε σε ranking o δεύτερος ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ πίσω μόνο απο τον Greer και όλου του Final Four πίσω απο τον Langdon. Όταν είσαι ο ΝΤΕΛΦΙΝΟ και παίζεις στο ΑΣΤΕΙΟ για τα μέτρα σου Uleb Cup οτιδήποτε εκτός απο MVP και Κατάκτηση τροπαίου είναι ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. Όταν έχει λοιπόν χειρότερα νούμερα απο ότι είχε ο Κελάτι που τόσο λοιδωρήθηκε και απαξιώθηκε τι ζητάς???
Επίσης ο J.R. δεν είναι δυάρι. Είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του combo guard ή του playmaker-σουτέρ.
PrasiniThyella
Aug 12 2009, 16:30
QUOTE(T.W.Is.M. @ Aug 12 2009, 17:21 )
Απο που ξεκινανε αυτες οι αποψεις? Ποιοι ειναι οι πρωτοι που τις εκφραζουν και τις περνανε με τον τροπο τους στον κοσμο?
Ευτυχως που δεν εχω γραψει εδω ολοκληρωμενο ποστ για τον Ομπραντοβιτς.
Παρα τα οσα θα εγραφα περι Ομπραντοβιτς κι εγω πιστευω οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα στους παγκους.
Θα είχε ενδιαφέρον να τα έγραφες.Αντιδράσεις θα προκαλούσες μόνο στην περίπτωση που θα έγραφες ανακρίβειες.
Γενικά ο Ομπράντοβιτς μόνος του δημιούργησε τον ΄΄μύθο΄΄ του.Με την αξία του έφτασε να θεωρείται ο κορυφαίος και οποιοσδήποτε μπροστά του να φαντάζει πολύ μικρότερο μέγεθος με εξαίρεση τον φίλο του όπως τον αποκαλεί Μεσίνα.Ουδείς αλάνθαστος βέβαια.Για μένα το μπάσκετ που παίζει ο Πάο είναι αρκούντως ποιοτικό.Για αποτελεσματικό δεν γίνεται κουβέντα.
tzagasdog
Aug 12 2009, 16:40
Λοιπον τελικα μετα την φαινομενικη ολκληρωση των κινησεων του Ολυμπιακου, κατεληξα στο οτι δεν ξερω που κατεληξα...
ειναι ωραιες και χορταστικες οι κινησεις που εκανε ο Ολυμπιακος ειναι η αληθεια. Αλλα στον ασο υστερει... και στο 5. Στο 4 ειναι τα ισυδυναμος με ΠΑΟς οπως και στο 2 (επειδη δεν ξερω ποσο αποτελεσματικο ειναι ο Βον), στο 3 εχει πλεονεκτημα ο ΟΣΦΠ. Το μειονεκτημα το Θρυλου ειναι στον παγκο εκτος και αν ο Γιαννακης μπορει να ανταποκριθει...
Ειναι πολλες οι αγνωστες συνιστωσες...
Αν ο Γιαννακης θα αλλαξει τακτικη (οχι αλλο αργο μπασκετ...)
τι παιχτης ειναι ο Βον (εκρηκτικος ειναι αλλα ενδεχεται μεχρι να προσαρμοστει να κανει μονο σουτακια)
ο Βασιλο σε τι κατασταση ειναι?
Ο Παπαλουκας θα αντεχει το ιδιο οπως περυσι?
ο Τεοντοσιτς και ο Σλουκας θα μπορουν να προσφερουν ουσιαστικα?
ο Μαυροκεφαλιδης ειναι επαρκης ως backup του Λινας?
ο Βουισιτς θα κανει καλυτερη χρονια?
ο Σοφο?
και αλλα πολλα που δεν μου ερχονται τωρα...
ο Παο σιγουρα εχει λιγοτερα ερωτηματικα.... και μαλλον επειδη στα περισσοτερα ερωτηματα που εθεσα επανω η απαντηση ειναι αρνητικη δινω ενα ++ στο Παο και για φετος
T.W.Is.M.
Aug 12 2009, 16:53
QUOTE(PrasiniThyella @ Aug 12 2009, 17:30 )
Θα είχε ενδιαφέρον να τα έγραφες.Αντιδράσεις θα προκαλούσες μόνο στην περίπτωση που θα έγραφες ανακρίβειες.
Γενικά ο Ομπράντοβιτς μόνος του δημιούργησε τον ΄΄μύθο΄΄ του.Με την αξία του έφτασε να θεωρείται ο κορυφαίος και οποιοσδήποτε μπροστά του να φαντάζει πολύ μικρότερο μέγεθος με εξαίρεση τον φίλο του όπως τον αποκαλεί Μεσίνα.Ουδείς αλάνθαστος βέβαια.Για μένα το μπάσκετ που παίζει ο Πάο είναι αρκούντως ποιοτικό.Για αποτελεσματικό δεν γίνεται κουβέντα.
Να το γραψω καποια στιγμη τοτε. Ανακριβειες δεν πιστευω οτι θα γραψω, γιατι εχω αρκετα καλη μνημη, αλλα θα υπαρχουν αρκετα συζητησιμα κομματια που θα περιεχουν προσωπικη αποψη. Εκει πιστευω οτι θα αντιδρασουν αρκετοι. Δεν προκειται να τον βγαλω ασχετο, οπως βιαστηκαν να βγαλουν πολλοι εδω στην Ελλαδα τον Γκερσον. Απλα θα τον εμφανισω ως υπερβολικα θεοποιημενο. Ισως το φορουμ αυτο να ειναι καταλληλο μερος για να τα γραψω αυτα, αφου πιστευω οτι θα διαβαστουν με πιο ανοιχτο μυαλο.
Παντως αν προσεξες στο ιδιο ποστ που εγραψα παραπανω και ανεφερα τον Ομπραντοβιτς, γραφω ξεκαθαρα οτι στους παγκους των ομαδων υπαρχει διαφορα. Και μπορει να μην ειμαι φαν του Γιαννακη και του μπασκετ που παιζει επισης, αλλα δεν τον θεωρω καθολου κακο προπονητη.
Emanuel David Ginobili
Aug 12 2009, 16:53
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 12 2009, 17:22 )
Φίλε ο Χαλπερίν δεν ήτανε το δεύτερο ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΟ. Αλλά επειδή ήτανε ΗΓΕΤΗΣ της ομάδας του και κυρίως γιατί ΑΤΟΜΙΚΑ ήτανε σε ranking o δεύτερος ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ πίσω μόνο απο τον Greer και όλου του Final Four πίσω απο τον Langdon. Όταν είσαι ο ΝΤΕΛΦΙΝΟ και παίζεις στο ΑΣΤΕΙΟ για τα μέτρα σου Uleb Cup οτιδήποτε εκτός απο MVP και Κατάκτηση τροπαίου είναι ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. Όταν έχει λοιπόν χειρότερα νούμερα απο ότι είχε ο Κελάτι που τόσο λοιδωρήθηκε και απαξιώθηκε τι ζητάς???
Επίσης ο J.R. δεν είναι δυάρι. Είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του combo guard ή του playmaker-σουτέρ.
Τα νουμερα του Ντελφινο ειναι καλυτερα του Κελατι, δεν εχει νοημα ομως να τα παραθεσω γιατι μιλαμε για διαφορετικες διοργανωσεις. Και στον τελικο ηταν πολυ καλος αλλα ηταν ομως ο μονος που τραβηξε μαζι με τον Κελι στο σκοραρισμα κι ετσι λογικα το πηραν οι Λιθουανοι. Θα τον δουμε και φετος στην Ευρωλιγκα με καλυτερους συμπαικτες και θα βγαλουμε πιο σιγουρα συμπερασματα. Οποιαδηποτε συγκριση με τον Χαλπεριν ομως για 'μενα ειναι ατυχης, γιατι δεν υπαρχει τομεας του παιχνιδιου που ο Αργεντινος να μην υπερισχυει.
Οσον αφορα τον Holden, απλα διαφωνουμε. Για 'μενα η ΤΣΣΚΑ ειχε του καλυτερους στην Ευρωπη απ' το ενα μεχρι το τεσσερα με:
1)Παπαλουκας
2)Χολντεν
3)Σισκαουσκας
4)Σμοντις
Ο J.R. μπορει να κατεβασει τη μπαλα με ευκολια αλλα αυτο δεν τον κανει playmaker, αλλα απ' το να παιζει ο Πλανινιτς κι εγω τον Χολντεν ασσο θα 'βαζα με τον Λανγκντον στο 2.
DON-basketblog
Aug 12 2009, 18:41
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Aug 12 2009, 17:53 )
Τα νουμερα του Ντελφινο ειναι καλυτερα του Κελατι, δεν εχει νοημα ομως να τα παραθεσω γιατι μιλαμε για διαφορετικες διοργανωσεις. Και στον τελικο ηταν πολυ καλος αλλα ηταν ομως ο μονος που τραβηξε μαζι με τον Κελι στο σκοραρισμα κι ετσι λογικα το πηραν οι Λιθουανοι. Θα τον δουμε και φετος στην Ευρωλιγκα με καλυτερους συμπαικτες και θα βγαλουμε πιο σιγουρα συμπερασματα. Οποιαδηποτε συγκριση με τον Χαλπεριν ομως για 'μενα ειναι ατυχης, γιατι δεν υπαρχει τομεας του παιχνιδιου που ο Αργεντινος να μην υπερισχυει.
Οσον αφορα τον Holden, απλα διαφωνουμε. Για 'μενα η ΤΣΣΚΑ ειχε του καλυτερους στην Ευρωπη απ' το ενα μεχρι το τεσσερα με:
1)Παπαλουκας
2)Χολντεν
3)Σισκαουσκας
4)Σμοντις
Ο J.R. μπορει να κατεβασει τη μπαλα με ευκολια αλλα αυτο δεν τον κανει playmaker, αλλα απ' το να παιζει ο Πλανινιτς κι εγω τον Χολντεν ασσο θα 'βαζα με τον Λανγκντον στο 2.
Kαταρχάς δεν μίλησα ΠΟΤΕ για τα φετίνα νούμερα του Κελάτι. Μίλησα για τα νούμερα του στο ΟΥΛΕΜΠ ΚΑΠ. Πρόπερσυ. Είχε 15 πόντους και ο Ντελφίνο 13. Πέρσυ στην ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ είχε 12 πόντους και ο Ντελφίνο 13 στο ΟΥΛΕΜΚΑΠ. Στα χαρτιά ο Ντελφίνο δεν έχει αντίπαλο στην ευρώπη φίλε και γενικά δεν συγκρίνεται ούτε με τον Γουέιφερ. Αλλά κάτι ο τραυματισμός κάτι η απουσία όρεξης να παίξει είναι ακόμα ΠΟΛΥ μακριά απο το να χαρακτηριστεί ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ. Με αυτήν την λογική να βάλουμε και τον ΓΚΙΡΙΤΣΕΚ. Τι έχει να ζηλέψει ο Γκίριτσεκ απο ποιόν στην ευρώπη???
Όσο για τον Χόλντεν δεν είναι θέμα διαφωνίας φίλε μου...Είναι ΑΠΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. O Xόλντεν είναι ΑΣΣΟΣ.
Στην ΑΕΚ ήτανε ΑΣΣΟΣ με δυάρι τον ΧΑΤΖΗ.
Στην ΡΩΣΙΑ ήτανε ΑΣΣΟΣ κατά βάση και τον πλαισίωναν ο Σαμοιλένκο, Πάντιους, Πονκράσοφ.
Στην ΤΣΚΑ ήτανε ΑΣΣΟΣ και έπαιζε ελάχιστα λεπτά δίπλα στον παπαλουκά.
Στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τον θέλανε για ΑΣΣΟ μαζί με τον παπαλουκά.
Συγκεκριμένα την τελευταία σεζόν που ήτανε μαζί η τριάδα Παπαλουκάς, Λάνγκντον, Χόλντεν στην θέση δύο έπαιζε ΜΕΣΟ ΟΡΟ 30 λεπτά ο ΤΡΑΓΙΑΝ ΛΑΝΓΚΝΤΟΝ και ο Χόλντεν 29 λεπτά!!!Πως είναι δυάρι λοιπόν ο Χόλντεν???ΠΟΥ,ΠΩΣ και ΠΟΤΕ έπαιξε ΦΥΣΗ ΔΥΑΡΙ???
kolokotronis
Aug 12 2009, 19:15
Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα ας πω και εγώ την εξυπνάδα μου.
Κατ'αρχήν οι συγκρίσεις των ρόστερ πρέπει να γίνονται συνολικά ή το πολύ πολύ ψηλοί-κοντοί.
Αυτά τα ''στο 1 έχουμε αυτούς, στο 2 εκείνους'' κ.τ.λ. για μένα δεν στέκουν.
Βλέπω να γράφεται ο ΠΑΟ στο 1 έχει Διαμαντίδη, Σάρας κ.λ.π.
Μα πόσες φορές ο Διαμαντίδης και ο Σάρας παίζουν ταυτόχρονα??
Επίσης, πόσες φορές ο Διαμαντίδης έπαιζε το 3 στην άμυνα?
Ο Σπανούλης, που στις συγκρίσεις μπαίνει στο 2, πόσες φορές πέρυσι έπαιξε στον άσσο?
Το μπάσκετ δεν είναι μαθηματικά, 1+1=2.
Για φέτος τον παναθηνα'ι'κό μπορούμε να τον φανταστούμε πιο εύκολα πως θα παρουσιαστεί απ'ότι τον ολυμπιακό.
Πάνω κάτω τα ίδια θα δούμε από την ομάδα μου αφού οι προσθήκες ήταν λίγες και όχι για πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο οσφπ, αν πάρει και πλέυ μέικερ, μάλλον θα έχει 3 καινούργιους στην πεντάδα.
Επίσης αναμένεται-προσδοκάται να παίξει πιο γρήγορα ο Γιαννάκης.
Επίσης βλέπω συνωστισμό στους ψηλούς. Δεν ξέρω πως θα τους διαχειριστεί ο κόουτς.
Για μένα οι διαφορές στο έμψυχο δυναμικό είναι πολύ μικρές για να πει κάποιος με ευκολία ότι έχει καλύτερο ρόστερ.
Αυτό παρατηρείται από τους ολυμπιακούς αλλά δικαιολογείται από τη δίψα για πρωτάθλημα και τις πιο ηχηρές μεταγραφές.
Δεν μπορώ να δεχτώ αυτά τα ''είμαστε πολύ καλύτεροι'' από ορισμένους χωρίς να δουν καλά καλά την ομάδα τους.
Τρεμπλ πήρε ο ΠΑΟ πέρυσι και γίνατε καλύτεροι άπό το καλοκαίρι?
Μου θυμίζει εμάς στο ποδόσφαιρο που κάθε καλοκαίρι παίρνουμε πρωτάθλημα...
Προβλέπω αν σραβώσουν και φέτος τα πράγματα, η έτοιμη δικαιολογία να είναι ο Γιαννάκης.
Να κάνουμε προβλέψεις αλλά όχι ντε και καλά είστε καλύτεροι από τώρα.
Παράδειγμα θυμηθείται τις προσδοκίες που προκάλεσε η μεταγραφή του Τρίλντρες.
Δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά, πενιχρά αποτελέσματα.
Τελειώνοντας πιστεύω ότι ελαφρό προβάδισμα για φέτος έχει πάλι ο ΠΑΟ, όχι λόγω παικτών-προπονητή αλλά για τη νοοτροπία νικητή που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτός ήταν και ο λόγος που πέρυσι πήρε όλα τα σημαντικά ματς στον πόντο.
Μπορεί μερικοί να το χρεώνουν στην τύχη. Δεν ήταν τυχαίο όμως.
Πήραμε όλους τους τίτλους, διότι στον παίκτη του παναθηνα'ι'κού, στο βάθος του μυαλού του, υπάρχει η ψυχολογία ''οτι και να γίνει στο τέλος θα κερδίσω''.
Και η νίκη θέμα συνήθειας είναι.
Πάμε για το 6ο.
Emanuel David Ginobili
Aug 12 2009, 19:36
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 12 2009, 19:41 )
Όσο για τον Χόλντεν δεν είναι θέμα διαφωνίας φίλε μου...Είναι ΑΠΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. O Xόλντεν είναι ΑΣΣΟΣ.
Στην ΑΕΚ ήτανε ΑΣΣΟΣ με δυάρι τον ΧΑΤΖΗ.
Στην ΡΩΣΙΑ ήτανε ΑΣΣΟΣ κατά βάση και τον πλαισίωναν ο Σαμοιλένκο, Πάντιους, Πονκράσοφ.
Στην ΤΣΚΑ ήτανε ΑΣΣΟΣ και έπαιζε ελάχιστα λεπτά δίπλα στον παπαλουκά.
Στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ τον θέλανε για ΑΣΣΟ μαζί με τον παπαλουκά.
Συγκεκριμένα την τελευταία σεζόν που ήτανε μαζί η τριάδα Παπαλουκάς, Λάνγκντον, Χόλντεν στην θέση δύο έπαιζε ΜΕΣΟ ΟΡΟ 30 λεπτά ο ΤΡΑΓΙΑΝ ΛΑΝΓΚΝΤΟΝ και ο Χόλντεν 29 λεπτά!!!Πως είναι δυάρι λοιπόν ο Χόλντεν???ΠΟΥ,ΠΩΣ και ΠΟΤΕ έπαιξε ΦΥΣΗ ΔΥΑΡΙ???
Σαφως και ειναι θεμα δεδομενων το σε ποια θεση αγωνιζεται ο Holden. Ειναι θεμα (συμφωνιας-διαφωνιας) ομως και το υπο πιο πρισμα εξεταζονται αυτα τα δεδομενα. Οπως μου λες οτι οτι ο Λανγκντον επαιζε 30' κι ο Χολντεν 29' αρα τι προκυπτει οτι ο Παπαλουκας επαιζε 11'; Σαφως και οχι, (μη παρεξηγουμαστε, δεν εννοω πως ειπες αυτο) αλλα το οτι οι κοντοι της CSKA εναλλασσονταν και μιας και κοντα 30 λεπτα (καλα ισως ο Τεο λιγοτερα) ειχαν και οι Παπαλουκας, Σισκα αρα ο Λανγκντον περασε καποια απ' τα λεπτα του και σαν "3αρι". Αυτο που θελω να πω εγω ειναι πως, να μπορει να 'χεις δικιο στα χαρτια και αν κοιταξεις στατιστικες ο Holden ειναι ασσος. Για 'μενα ομως, καλυτερος και χρησιμοτερος ειναι στα λεπτα που περασε σαν δυαρι διπλα στον Τεο.
DON-basketblog
Aug 12 2009, 21:03
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Aug 12 2009, 20:36 )
Σαφως και ειναι θεμα δεδομενων το σε ποια θεση αγωνιζεται ο Holden. Ειναι θεμα (συμφωνιας-διαφωνιας) ομως και το υπο πιο πρισμα εξεταζονται αυτα τα δεδομενα. Οπως μου λες οτι οτι ο Λανγκντον επαιζε 30' κι ο Χολντεν 29' αρα τι προκυπτει οτι ο Παπαλουκας επαιζε 11'; Σαφως και οχι, (μη παρεξηγουμαστε, δεν εννοω πως ειπες αυτο) αλλα το οτι οι κοντοι της CSKA εναλλασσονταν και μιας και κοντα 30 λεπτα (καλα ισως ο Τεο λιγοτερα) ειχαν και οι Παπαλουκας, Σισκα αρα ο Λανγκντον περασε καποια απ' τα λεπτα του και σαν "3αρι". Αυτο που θελω να πω εγω ειναι πως, να μπορει να 'χεις δικιο στα χαρτια και αν κοιταξεις στατιστικες ο Holden ειναι ασσος. Για 'μενα ομως, καλυτερος και χρησιμοτερος ειναι στα λεπτα που περασε σαν δυαρι διπλα στον Τεο.
Φίλε επαναλαμβάνω για να κλείσει εδώ η κουβέντα. Ο Χόλντεν έπαιξε ΕΛΑΧΙΣΤΑ δίπλα στον Παπαλουκά. Και ο Χόλντεν είναι ΚΑΡΑ-ΑΣΣΟΣ.
PrasiniThyella
Aug 12 2009, 21:09
QUOTE(DON-basketblog @ Aug 12 2009, 22:03 )
Φίλε επαναλαμβάνω για να κλείσει εδώ η κουβέντα. Ο Χόλντεν έπαιξε ΕΛΑΧΙΣΤΑ δίπλα στον Παπαλουκά. Και ο Χόλντεν είναι ΚΑΡΑ-ΑΣΣΟΣ.
Συμφωνώ με τον Don. Ο Χόλντεν είναι κατα βάσην άσσος και είναι ιδανικός για υποστηρικτικό ρόλο πίσω απο ένα playmaker σαν τον Παπαλουκά.Γι αυτό το λόγο, ενδιαφέρθηκε και ο Ολυμπιακός στις αρχές των μεταγραφών έστω κι αν δεν είχε ιδιαίτερο νόημα κρίνοντας απο την ηλικία και των 2.
il postino
Aug 12 2009, 23:40
απο τις περυσινες μεταγραφες του ολυμπιακου μονο για μια ειχα θορυβηθει , για αυτην του χαλπεριν. τον θυμαμαι οχι μονο στη μακαμπι αλλα και στις εθνικες του ισραηλ! παικταρα πραγματικα! φετος ομως πραγματικα με ξενερωσε! δεν περιμενα να δω απο αυτον τετοιο παιχνιδι. σαφως και παιζουν πολλες μεταβλητες ρολο στο πως παρουσιαζεται ενας παικτης αλλα δεν περιμενα να τον δω τοσο νωθρο! ακομα και τωρα θεωρειται , τουλαχιστον για μενα , ενα απο τα καλυτερα γκαρντ , με την ευρεια εννοια-οχι αποκλειστικα δυαρι , στην ευρωπη. αν και φετος, ομως, δουμε μια απο τα ιδια τοτε δεν θα εχει θεση σε μια ομαδα οπως ο ολυμπιακος.
τηναποψη μου για τα περσινα ,παο-οσφπ , την εχω γραψει. ο ενας κερδισε 3/3 και ο αλλος την ευχη μας! ολα τα αλλα ειναι για λαικη καταναλωση. στα 8 παιχνιδια ο παο πηρε τα 6 , ενω τα αλλα 2 τα εχασε στο τελος μεσα στο σεφ , και ακομα και αυτο δεν πειθει καποιους φιλους ολυμπιακους , οι οποιοι απο τη μια τα βαζουν με την παραγκα και απο την αλλη θεωρουν οτι, αφου κριθηκαν καποια ματς στον ποντο ,οι ομαδες ειναι σχεδον ισοδυναμες!
διαβαζω τη συγκριση των δυο ομαδων φετος και εννοω τη σεζον 2009-2010 και νομιζω οτι ηδη καποιοι εχουν δει καποια ματς παο-οσφπ! σαφως και θα κανουμε στο blog αυτο τις υποθεσεις μας και τις εικασιες μας αλλα ,να ειναι καποιος απολυτος , αυτο δεν το καταλαβαινω , εκτος και αν εχει μαντικες ικανοτητες. το θεωρω αστειο καποιος φιλαθλος του παο να υποστηριξει οτι ευκολα θα ξανακανει ο παο 3/3 ή , αντιστροφα , καποιος φιλος του ολυμπιακου να πει , μετά βεβαιότητας , οτι με τις μεταγραφες που εκανε ο ολυμπιακος θα υπερισχυσει του παο και θα σαρωσει τα παντα.
δε μπορω να καταλαβω ,πώς θεωρεί καποιος ότι ο γουειφερ , βρεξει χιονισει , θα σπειρει και οτι θα ειναι καλυτερος απο τον γκριρ? εκτος και αν για καποιους , το να βαλεις 8-10 ποντους στο νβα ,σημαινει αυτοματα οτι στην ευρωπη θα βαζεις 30!
οπως και περυσι , ετσι και φετος , η κοκκινη Front line ειναι ηδη καλυτερη απο τον μηνα αυγουστο!!!!!
ξεχναμε ολοι μας τον ασταθμητο παραγοντα: τραυματισμοι!!!!! και ποτε θα σκασουν οι τραυματισμοι!
πολυ καλος ο κλειζα ,αλλα ο πρωταγωνιστικος ρολος που θα κληθει να διαδραματισει στον ολυμπιακο δεν του ειναι και πολυ οικειος!!!! αλλο να παιζει καποιος απο τον παγκο και αλλο να παιζει και να ξερει οτι πρεπει να ειναι μπροσταρης (ή απο τους μπροσταρηδες). εκτος και αν για μερικους φιλους ισχυει οτι 6ος και ο 7ος παικτης σε μια ομαδα σαν το ντενβερ εννοειται αυτοματα οτι μπορει να γινει ο 1ος ή ο 2ος στην ευρωπη. εγω παντως δε το συμμεριζομαι αυτο.
για να μην παρεξηγηθω , οντας παναθηναικος , τα τελευταια 4 σημεια αφορουν τον ολυμπιακο γιατι , σε σχεση με τον παο που ξερουμε πανω κατω οτι θα δουμε περιπου τα ιδια πραγματα με μονη ενσταση τη σταθεροτητα , αυτος ειναι το ερωτηματικο!
Εγώ σαν Παναθηναϊκός χαίρομαι που δεν πήρε ο ΟΣΦΠ τον Χόλντεν.
Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για αυτόν τον παίκτη. Φοβερό ταλέντο και πάρα πολλά προσόντα.
Επίσης παρά το μεγάλο της ηλικίας του, η φυσική του κατάσταση είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Τέλος, νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με την αγωνιστική φιλοσοφία του Γιαννάκη, αν και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε στυλ παιχνιδιού.
Παίκτης βαρόμετρο για τις επιτυχίες της CSKA όλα αυτά τα χρόνια.
HLR CENATION
Aug 13 2009, 00:36
μετα το καλο πακετο που ανακοινωσε ο ολυμπιακος μεταξυ των δυο ροστερ δεν υπαρχει πλεον διαφορα αντιθετα ο ολυμπιακος πλεον το κοιτα στα ματια τον παο.Κ αυτο γιατι με τον γουαφερ βγαινει ενισχυμενος στο δυο αποκτωντας ενα πολυ καλο σουτερ με 40 % απο τα 7.25 ενω στην θεση του λιγου πριντεζη πηρε ενα απο τα καλυτερα 4αρια της ευρωπης.Ο παναθηναικος υπερτερει σε βαθος στην θεση 1 που ομως κινουνται για την αποκτηση ενος τετοιου στη θεση 2 ο Γουοφερ με τον Χαλπεριν κοντραρει στα ισια τον σπανουλη στο 3 υπερτει ο ολυμπιακος κυριως με τον εξολοθρευτη βασιλοπουλο που επιθετηκα μπορει να υστερει του περπε αλλα αμυντικα ειναι εκπληκτικος στο 4 ο φωτσης ειναι καταπληκτικος στην ομαδικη κ ατομικη αμυνα αλλα κ ο κλειζα εχει το πακετο ενω εφυγε πετυχημενος σε αντιθεση με τον φωτση απο το νβα. κ στα σεντερ υπαρχει ενα μικρο πλεονεκτημα του παο με περκοβιτς μπατιστ.προπονητηκα εννοειταιι ο ομπρντοβιτς.
newpower2020
Aug 13 2009, 01:00
QUOTE(kolokotronis @ Aug 12 2009, 20:15 )
Τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα ας πω και εγώ την εξυπνάδα μου.
Κατ'αρχήν οι συγκρίσεις των ρόστερ πρέπει να γίνονται συνολικά ή το πολύ πολύ ψηλοί-κοντοί.
Αυτά τα ''στο 1 έχουμε αυτούς, στο 2 εκείνους'' κ.τ.λ. για μένα δεν στέκουν.
Βλέπω να γράφεται ο ΠΑΟ στο 1 έχει Διαμαντίδη, Σάρας κ.λ.π.
Μα πόσες φορές ο Διαμαντίδης και ο Σάρας παίζουν ταυτόχρονα??
Επίσης, πόσες φορές ο Διαμαντίδης έπαιζε το 3 στην άμυνα?
Ο Σπανούλης, που στις συγκρίσεις μπαίνει στο 2, πόσες φορές πέρυσι έπαιξε στον άσσο?
Το μπάσκετ δεν είναι μαθηματικά, 1+1=2.
Για φέτος τον παναθηνα'ι'κό μπορούμε να τον φανταστούμε πιο εύκολα πως θα παρουσιαστεί απ'ότι τον ολυμπιακό.
Πάνω κάτω τα ίδια θα δούμε από την ομάδα μου αφού οι προσθήκες ήταν λίγες και όχι για πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο οσφπ, αν πάρει και πλέυ μέικερ, μάλλον θα έχει 3 καινούργιους στην πεντάδα.
Επίσης αναμένεται-προσδοκάται να παίξει πιο γρήγορα ο Γιαννάκης.
Επίσης βλέπω συνωστισμό στους ψηλούς. Δεν ξέρω πως θα τους διαχειριστεί ο κόουτς.
Για μένα οι διαφορές στο έμψυχο δυναμικό είναι πολύ μικρές για να πει κάποιος με ευκολία ότι έχει καλύτερο ρόστερ.
Αυτό παρατηρείται από τους ολυμπιακούς αλλά δικαιολογείται από τη δίψα για πρωτάθλημα και τις πιο ηχηρές μεταγραφές.
Δεν μπορώ να δεχτώ αυτά τα ''είμαστε πολύ καλύτεροι'' από ορισμένους χωρίς να δουν καλά καλά την ομάδα τους.
Τρεμπλ πήρε ο ΠΑΟ πέρυσι και γίνατε καλύτεροι άπό το καλοκαίρι?
Μου θυμίζει εμάς στο ποδόσφαιρο που κάθε καλοκαίρι παίρνουμε πρωτάθλημα...
Προβλέπω αν σραβώσουν και φέτος τα πράγματα, η έτοιμη δικαιολογία να είναι ο Γιαννάκης.
Να κάνουμε προβλέψεις αλλά όχι ντε και καλά είστε καλύτεροι από τώρα.
Παράδειγμα θυμηθείται τις προσδοκίες που προκάλεσε η μεταγραφή του Τρίλντρες.
Δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά, πενιχρά αποτελέσματα.
Τελειώνοντας πιστεύω ότι ελαφρό προβάδισμα για φέτος έχει πάλι ο ΠΑΟ, όχι λόγω παικτών-προπονητή αλλά για τη νοοτροπία νικητή που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτός ήταν και ο λόγος που πέρυσι πήρε όλα τα σημαντικά ματς στον πόντο.
Μπορεί μερικοί να το χρεώνουν στην τύχη. Δεν ήταν τυχαίο όμως.
Πήραμε όλους τους τίτλους, διότι στον παίκτη του παναθηνα'ι'κού, στο βάθος του μυαλού του, υπάρχει η ψυχολογία ''οτι και να γίνει στο τέλος θα κερδίσω''.
Και η νίκη θέμα συνήθειας είναι.
Πάμε για το 6ο.
Ειλικρινά να πώ την αμαρτία μου σε αυτό το θέμα δεν περίμενα να συμφωνήσω με φίλο Παναθηναικό αλλά πραγματικά στην περίπτωση σου το μόνο που έχω να πώ είναι :
Απλά συμφωνώ απόλυτα σε όλα.Απόλυτα.Κάθε πρόταση σου την έχω σκεφτεί κιεγώ σε βαθμό που τρομάζω...Οι μεταγραφές που έκανε Ολυμπιακός δίνουν δικαίωμα στο όνειρο και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε φαβορί.Ο ΠΑΟ έχει τον τρόπο να παίρνει τις κούπες.Και θέλει απίστευτη προσπάθεια να πέσει από εκεί.Έχουμε ελπίδα ναι, αλλά το φαβορί είναι ο ΠΑΟ ξεκάθαρα
Consultant
Aug 13 2009, 01:21
QUOTE(newpower2020 @ Aug 13 2009, 00:00 )
Ο ΠΑΟ έχει τον τρόπο να παίρνει τις κούπες.Και θέλει απίστευτη προσπάθεια να πέσει από εκεί.Έχουμε ελπίδα ναι, αλλά το φαβορί είναι ο ΠΑΟ ξεκάθαρα
Aν το δεχτουμε αυτο θα το δεχτουμε οχι επειδη εχει καλυτερους παιχτες σαν μοναδες αλλα επειδη εχει καλυτερο προπονητη-βοηθο προπονητη και γενικα κυρος-εμπειρια-χημεια σαν ομαδα.
benchwarmer
Aug 13 2009, 01:25
Η οποιαδηποτε γενικη αναλυση και κοντρα των ροστερ τοσο νωρις ειναι κατα 99% καταδικασμενη να αποτυχει. Οταν φτασουμε στον Οκτωβρη-Νοεμβρη, και δουμε και τα πατηματα των παιχτων, οπως και το τι σκεφτονται οι προπονητες για την αξιοποιηση του ροστερ τους (γιατι αυτοι εχουν το καρπουζι και το μαχαιρι, και οχι ο καθενας απο μας), θα αρχισουμε να παιρνουμε μια ιδεα.
Προς το παρον μονο αυτο: Οταν μια ομαδα προερχεται απο τριπλ κραουν, και κανει μονο τις 2-3 κινησεις που θελει ο προπονητης της (που την ξερει καλυτερα απο τον καθενα), παραμενει το φαβορι οτι και κανει ο αντιπαλος το καλοκαιρι. Για να χριστει ο Ολυμπιακος φαβορι και καλυτερη ομαδα πρεπει να το δειξει στο γηπεδο. Εφτασε πολυ κοντα περυσι, αλλα δεν το εδειξε. Νομιζω φετος θα ειναι σιγουρα ακομα πιο ετοιμος, αλλα δεν αρκει μονο αυτο.
Πιστευω φετος σε αυτα τα ματς θα πρεπει να επικεντρωθει ολοκληρη η ομαδα και το προπονητικο τιμ. Αλλωστε περυσι η μονη ομαδα με την οποια παιξαμε και χασαμε σε ολη την Ευρωπη (ας μου επιτραπει να εξαιρεσω τον αδιαφορο μικρο τελικο του F4) ηταν ο Παναθηναικος. Υπαρχουν πολλα θεματα που πρεπει να λυθουν οσον αφορα το ροστερ μας κλπ ολη τη χρονια, αλλα αυτα θα προσπαθησω να τα αναλυσω σε καποιο πιο σχετικο θεμα, και σε πιο καταλληλη στιγμη..
Προς το παρον, ας ηρεμησουμε ολοι και ας παμε για κανενα μπανιο απο αυριο
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.