Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακος '07-'08
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
vastravoud
Δηλαδή δε θέλεις το Σοφοκλή;

Αν ο Ολυμπιακός κατέβει πάλι με ένα σωρό αλλαγές στο ρόστερ δεν πρέπει να φάει τη μισή χρονιά για να προσαρμοστεί;

Όσο για τον προπονητή: Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ (ως Πανθηναϊκός) αλλά δε νομίζω ότι ο Γιαννάκης θα πρέπει να πάει σε ομάδα πρωταθλητισμού. Κατ' εμέ θα πρέπει να μείνει για ΧΡΟΝΙΑ ακόμα στην Εθνική. Δεν το λέω αυτό υστερόβουλα, απλώς είμαστε αρκετά κάφροι ως λαός και αμέσως θα αρχίσουν τα "περίεργα" σχόλια.
nikefalin
QUOTE(thrylos7 @ Apr 15 2007, 01:24 PM) *
Δεν γνωρίζω... Αν έχει συμβόλαιο θα κινηθούμε για Μπούλοκ.. biggrin.gif
Μα ναι, πώς ξέχασα τον Πόποβιτς... στη θέση του Ρανίκο..


και μιας και όλη η Ντιναμό "μετακομίζει", δεν είναι καλύτερα ο Μπόγιαν Πόποβιτς από τον Μάρκο Πόποβιτς και τον Ράνικο ?
Και πιο ισορροπημένος είναι και παίζει και καλή άμυνα και καλό ρυθμό δίνει... ?
thrylos7
Θα έχουμε τον Ζήση γι' αυτό... Θέλουμε κι έναν πιο "extreme"... biggrin.gif

Όπως είπα βέβαια, η σύνθεση που λέω δεν είναι προϊόν ιδιαίτερης σκέψης.. Απλά λέω παίκτες που μου αρέσουν και με μια πρόχειρη λογική, να τη η ομάδα! Για ν' απαντήσω και σ' αυτό:
QUOTE
Αν ο Ολυμπιακός κατέβει πάλι με ένα σωρό αλλαγές στο ρόστερ δεν πρέπει να φάει τη μισή χρονιά για να προσαρμοστεί;
reignman
QUOTE
Δηλαδή δε θέλεις το Σοφοκλή;

Αν ο Ολυμπιακός κατέβει πάλι με ένα σωρό αλλαγές στο ρόστερ δεν πρέπει να φάει τη μισή χρονιά για να προσαρμοστεί;


γιατι ποτε επαιξε φετος ο σοφοκλης και εγινε αναποσπαστο κομματι της ομαδας????

οι αλλαγες ειναι οσες χρειαζονται για να ανεβει κατ'εμε ενα σκαλι ο ολυμπιακος.

το μονο extreme θα ηταν jasikevicius & zisis στο 1.
vastravoud
Συμφωνώ, έκανε κάκιστη χρονιά ο Σόφο, αλλά βάσει δυνατοτήτων δε νομίζω ότι μπορείς να τον αποκλείσεις έτσι εύκολα. Ο υγιής Σόφο(όπως στο Μουντομπάσκετ π.χ) βάζει τους πάντες στο καλάθι.
Air Kef
Μονο που ειναι υγιης μια φορα και ανετοιμος 3.Δν γινεται ετσι δουλεια,δυστυχως.Φαντασου να ειχαμε περάσει στο Φ4 και να προετοιμαζοταν η ομαδα μην ξεροντας αν θα εχει τον Σοφο στην 12αδα.

QUOTE(Igor)
Καλο Ροστερ για ΟΣΦΠ

1) Ζησης, Μπλακνει ,Χαρισης
2) Ματσε, Ντομερκαντ, Παπαμακαριος
3) Ακερ, Βασιλοπουλος
4) Φωτσης, Μπουρουσης
5) Σχορτσιανιτης, Ζιζιτς


Ευτυχώς που γράφτηκαν και υγιώς σκεπτόμενοι Παναθηναικοι τον τελευταιο καιρο και προσγειώνουν λιγο την κατάσταση γιατι καποια στιγμη νομιζα οτι γραφαμε για το ποιοι θελουμε να αποτελέσουν την Μικτη Ευρωπης που θα αντιμετωπισει η Εθνικη μας το καλοκαιρι. biggrin.gif tongue.gif

Ο Ακερ θα μεινει και του χρονου;

Φοβερο ηταν και ποστ που ελεγε για το ποδοσφαιρο που ο Σαβιολα θα ερθει για μπακ απ του Κωνσταντινου. 77.gif

Εγω θα ελεγα οτι ο Λοβ θα παιζει μπακ απ του Μιχαλη και ο Σαβιολα του Καστιγιο-απλα τα πραγματα.
apkat
QUOTE
1) Ζησης, Μπλακνει ,Χαρισης
2) Ματσε, Ντομερκαντ, Παπαμακαριος
3) Ακερ, Βασιλοπουλος
4) Φωτσης, Μπουρουσης
5) Σχορτσιανιτης, Ζιζιτς


Aυτο ειναι το τελειο ροστερ για την ομαδα με μονη πιθανη διαφορα τον Σαρας αντι του Νικολα και καποιου λιγο καλυτερου Αμερικανου αντι του Μπλακνει..Τα υπολοιπα τα θεωρω ή τρελες υπερβολες ή απλως ακυρες σκεψεις και μου θυμιζουν οπαδικα πρωτοσελιδα..
Anaz
Ενταξει απλα ξεφυγαμε και τα ροστερ που εγραφαν πλεον οι περισσοτεροι εξεφραζαν περισσοτερο το "ιδανικο-ποθητο" στη σφαιρα της φαντασιας!

Ρεαλιστικα το ροστερ που ειπε ο φίλος ειναι όντως πολυ καλο.Με μια σημειωση ομως:διαθετει 5 ξενους!!Που σημαινει οτι υπαρχει χωρος για αλλον εναν κοινοτικο!! Σε αυτην τη περιπτωση ίσως ηθελα εναν μυαλωμενο ψηλο να ξερει να παιζει καλα το πικ ν ρολ κ να πασαρει..

Εγω πάντως κ χωρις Φώτση,και Στακ στη θεση του ικανοποιημένος ειμαι!
Αυτο που είναι υψίστης σημασιας ειναι να ερθει ενας εκ των Ζηση,Σαρας (στη περιπτωση Σαρας χρειαζεται ομως ο Φωτσης αντι του Στακ για να ελευθερωθει θεση), και ενας πραγματικα ικανος Αμερικανος 1-2, δημιουργικος με καλο ντραιβ και καλος πασερ.Τυπου Μπλακνευ δηλαδη,ή Shammond Williams.Καλα με Williams,Ντομερ,Ματσε θα ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ απ'τα 6.25!! Και ο Ποποβιτς που αναφερθηκε δεν με χαλάει!Κι ο Τσατμαν μ'αρεσει αλλα λιγότερο.
Σε αυτην την περιπτωση η περιφερεια μας φτανει σε ποιοτητα αυτες των κορυφαιων ευρωπαικων ομαδων (Παο,Τσσκα,Ταου).

Για τον Σοφο που αναφερατε,πρεπει σιγουρα να μεινει αλλα πλεον δεν πρεπει να υπολογιζουμε και να στηριζομαστε τοσο σε αυτον!Οπως στις αρχες της χρονιας!Ειναι όμως ενα οπλο που δεν γινεται να παει ετσι χαμενο.

Α,και για Παπαδοπουλο,Φωτση που αναφερθηκε θελω να πω οτι ο Ντικουδης πήγε απ'την Βαλενθια περσι στον Παο με ενα εκ. ευρω!Και πιστευει πραγματικα κανεις οτι θα κλεψει ο Ολυμπιακος τον "σεληνιασμενο" φετος Φωτση απ'τους ματσωμενους Ρωσους,κ την λοιπη Ευρωπη, με 800χ το χρόνο?? w00t.gif 1.5 εκ θα το βρει ανετα το καλοκαιρι ο Αντωνης και καπου τόσα θα του προτεινουν λογικα και οι Ρωσοι για ανανεωση!
Ο Παπαδόπουλος επισης ειναι απ'τους καλυτερους σεντερ στην Ευρωπη!Κοντα στα 2 εκ. θα θελει.
saou
Το καλύτερο ήταν αυτό με το Λάνγκτον biggrin.gif Ο τύπος παίρνει ένα σκασμό λεφτά από τους ρώσους, οι ρώσοι αποκλείεται να πουλήσουν γιατί οικονομικό πρόβλημα δεν έχουν, να τον αφήσουν επίσης χλωμότατο γιατί είναι από τους σταθερότερους παίκτες τους, αλλά εμείς τον θέλουμε για μπακαπ του Μάτσας smiley.gif .
thrylos7
Μα είναι θέμα του προπονητή πως θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες... Η ταξινόμηση βάσει της θέσης, εκεί τον φέρνει... Αυτό δε σημαίνει ότι ..στην υποτιθέμενη περίπτωση που συνυπάρξουν Μάτσε και Λάνγκντον δε θα είναι στις δύο θέσεις των περιφερειακών (2-3) ταυτόχρονα. wink.gif
kostasss28
apopsi mou einai oti to roster prepei na xei k mia issoropia psilon konton.me bourousi k fotsi sto 4 opos egrapse enas k me center zizic k ton anaksiopisto sofo oxi apla den vgainei xronia alla tha trexoume k den tha ftanoume.an figei o acker o langton einai poli kali periptosi gia na xrisomopoiithei se thesi 3 pio poli.alla me acker matsas ntomerkant den xoraei o langton stin omada giati sinostizonte poloi kaloi pextes stin idia thesi.playmaker katharoaimo k paixtara maestro pou lene min psaxnete giati den iparxoun polloi tetoioi.enas einai o papaloukas pou den feugei apo rossia,enas einai o diamantidis k ton exei o vazelos,k enas einai o saras pou an apofasisei na girisei europi o olympiakos eidi exei kanei kapoies sizitiseis me ton atzenti tou k exei polles pithanotites na ton ntisei sta erythroleuka me apodoxes ipsiloteres tou matse.oso gia tous logikous vazelous oi opoioi exoun dio isaksies pentades me paixtes protis grammis as min anaferoun auta ta roster gia ton olimpiako.as exei o panathinaikos to roster pou pan na deite pos tha griniazoun tote.to roster tou olympiakou prepei na einai isaksio an oxi kalitero apo tou panathinaikou.poli psila o pixis giati arketa xronia kaname ipomoni

1-saras,zisis i koinotikos
2-matse,ntomerkant,(zisis)
3acker i allos amerikanos,vasilopoulos
4-fotsis,(koinotikos an den apoktithei o zisis i kakiouzis),barlos
5-mpourousis,zizic,sofoklis

pithano roster panathinaikou ti nea xronia o opoios ponaei fetos giati o diamantidis emeine xoris spanouli k lakovits stin organosi.gia tologo auto xreiazonte dio varvata playmaker k oxi ena.

1-diamantidis,kapoio varvato playmaker pou tha anaplirosei to ligo vougianits
2-spanoulis,xatzivrettas,ksenos
3-siskauskas
4-tsartsaris,ntikoudis,mpatist
5-giaftokas,tomasevits

sti sigrisi loipon vgainei oti kala tha einai k meis na xoume sto 4 ta alla dio tessaria tis ethnikis ston asso enan diethni ellina k ena kseno paixtara.
etsi ginonte omades vasizomenes prota apola stous diethneis ellines pextes k oso pio pollous diatheteis toso pio eukola vouloneis tis tripes me ksenous meta.
fotsis efikti periptosi,kakiouzis o opoios dilose oti feugei apo ispania akomi pio eukoli periptosi k me pio liga xrimata,zisis diskoli periptosi logo tou simvolaiou alla an pesei i beneton kati mporei na ginei.pairnoume autous tous treis ellines k ase ton panathinaiko na parei spanouli k papadopoulo
PanosIlio
Εγώ την άποψή μου την έχω πει, μεταξύ σοβαρού και αστείου ήταν βέβαια αλλά θα ήθελα να ρίξω και στο τραπέζι το όνομα του Αρσλάν.

όχι λόγω της χθεσινής του εμφάνισης, αυτή απλά μου τον υπενθύμισε. Αυτό τον παίχτη τον είχα συμπαθήσει από την εθνική Τουρκίας και την ταού.

Λίγο η τρέλα του, λίγο το ταλέντο του μου τον κάνουν πολύ συμπαθή. Μιλάμε πάντα για τρίτη επιλογή και στην περίπτωση που ο Χαρίσης δεν μείνει. Μεταξύ μας τον προτιμώ από τον Χαρίση, και ποιο νέος είναι και καλύτερος αλλά δεν είναι Έλληνας και θέλω να βλέπω Έλληνες στην ομάδα αλλά αν είναι να φύγει ο Χαρίσης ο Αρσλάν θα ήταν πολύ καλή επιλογή, τι λέτε?

Πάντα υποθετικά μιλάμε έτσι tongue.gif
teneatis
να έρθει πίσω ο seiboutic!
Να αλλάξουν τα point
Anaz
QUOTE
Λίγο η τρέλα του, λίγο το ταλέντο του μου τον κάνουν πολύ συμπαθή. Μιλάμε πάντα για τρίτη επιλογή και στην περίπτωση που ο Χαρίσης δεν μείνει. Μεταξύ μας τον προτιμώ από τον Χαρίση, και ποιο νέος είναι και καλύτερος αλλά δεν είναι Έλληνας και θέλω να βλέπω Έλληνες στην ομάδα αλλά αν είναι να φύγει ο Χαρίσης ο Αρσλάν θα ήταν πολύ καλή επιλογή, τι λέτε?
Kαλα εννοειται οτι τον προτιμω απ'τον Χαριση!Κ μενα μ'αρεσει,αλλα ειναι κοινοτικος,και δεν μπορεις να εχεις κοινοτικο παιχτη για 3ο πλευμεκερ να συμπληρωνει την 12αδα,δεν χωραει..
apkat
Ο Αρσλαν υπο προυποθεσεις θα μπορουσε να ειναι και 2ος πλει μεικερ..Στην φετινη ομαδα και πρωτος..Μονο αν παρουμε 2 παικταραδες δε θα χωραει πραγμα που δε πιστευω οποτε ειναι μια πολυ καλη ιδεα..
mgg
Για τον φετινο Ολυμπιακο πιστευω πως πηρε τρεις αμερικανοτετοιους(Ντομερκαντ, Πενν, Ακερ) και ενω ειναι καλοι για να παιζει η ομαδα καλυτερα δεν πρεπει να παιζουν συγχρονως εκτος και αν θες να γυρισεις ενα ματς οταν χανεις με πολλους ποντους καθως το κυριο γνωρισμα τους ειναι οτι ειναι αλλοπροσαλλοι. Παιρνουν φορα πολλες φορες(βλεπε Πενν) και οτι γινει. Επειδη ομως ειναι καλοι και εχουν ταλεντο, πολλες φορες τα βαζουν αλλα δεν παιζει σωστα η ομαδα. Πρεπει λοιπον οπως νομιζω να τους χρησιμοποιει ο Γκερσον πλαισιωνοντας τους με πιο συγκροτημενους παικτες οπως ειναι ο Παπαμακαριος και ο Χαρισης. Του χρονου πιστευω πως πολλα θα αλλαξουν.
Μπορει να βαρανε απο οπου θελουν αλλα ενα παιχνιδι θα παρεις, θα παρεις και καποιο σημαντικο αλλα Ευρολιγκα δεν παιρνεις ετσι!
Igor
Eυρωλιγκα δεν παιρνει με Παπαμακαριο και Χαριση ομως...
rchos
QUOTE
Eυρωλιγκα δεν παιρνει με Παπαμακαριο και Χαριση ομως...


αυτο πραγματικα δεν το καταλαβαινω που λενε αρκετοι!δηλαδη αν εχεις χαριση και παπαμακαριο για 10-13 παιχτη που ειναι το κακο?που ειναι το κακο να εχεις τον χαριση σαν 3 πλευ πισω απο ζηση(εχει κλεισει μην ξεχνιομαστε wink.gif ) και εναν αμερικανο καλο και τον παπαμακαριο τριτο πισω απο ματσε ντομερ(η σειμπουτις)?
δηλαδη συγνωμη κιολας οι σακοτα,αλβερτης,παπανικολαου τι προσφερουν αγωνιστικα στο ροστερ του παναθηναικου και ειναι μεσα?και ομως ο παο ειναι φαβορι για την ευρωκουπα!δεν γινετε ο 13ος παιχτης της ομαδας να ειναι ισα και ομοια με τους παιχτες τις βασικης πενταδας.οι παιχτες εχουν ρολους μεσα στις ομαδες!εχουν σηκωσει κουπες κατα καιρους απιστευτα τσουρουπια που ετυχε να βρεθουν σε ομαδες απιστευτα δυνατες απλα κλεινοντας το ροστερ!

τωρα να γραψω και εγω την δικη μου αποψη για ροστερ

ζησης, αμερικανος(αντιπεν αλλα ποιοτικος), χαρισης
ματσε, σειμπουτις, παπαμακαριος
ακερ, βασιλοπουλας
φωτσης, ζιζιτς, μπαρλος
μπουρουσης, σοφο

μενει μια θεση κοινοτικου κενη.η κρατας και ντομερ η στακ η βρισκεις εναν αλλον κοινοτικο μαλλον προτιμο κοντο.
αυτη η ομαδα μπορει να παρει τα παντα αν βρεθει η χημεια που ελειπε φετος δεν εχουμε παλι τραυματισμους τυπου ματσε και ο σοφο αποφασισει να παιξει μπασκετ.αν ο σοφο δεν θελει δυσκολευει η κατασταση.καλο θα ηταν το καλοκαιρι να ξεκαθαριστουν καποια πραγματα.γτ υπαρχει παντα και η λυση αντικαταστασης του απο τον παπαδοπουλο!
AZ1980
Παρακολουθώ τη συζήτηση, δε θα γράψω ακόμα τη γνώμη μου, αλλά μου κάνει αίσθηση πως σε καμιά από τις "ιδανικές" ομάδες που φτιάχνετε δεν λύνεται από πλευράς στελέχωσης το τρομακτικό πρόβλημα περιφερειακής άμυνας που αντιμετωπίζει φέτος ο Ολυμπιακός. Γενικά παρασέρνεστε κάπως από τον εντυπωσιασμό των ονομάτων και από το πόσο λαμπερά φαίνονται το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς να δίνετε την απαραίτητη προσοχή στην χημεία των συνόλων που προκύπτει... Μια απλή παρατήρηση, μη με παρεξηγείτε
thrylos7
Ε ναι, είναι προφανές αυτό...

Πολλή σκέψη θα βάλουμε το καλοκαίρι... smile.gif
Anaz
Οντως,πολυ σωστη η παρατηρηση σου ΑΖ!! Βεβαια ο Ζησης ειναι τετοιος παιχτης..
Απο'κει κ περα πράγματι πιο ωριμη σκεψη θα πεσει το καλοκαιρι..Τωρα κουβεντα να γινεται,που λενε.. biggrin.gif

Προσωπικά θα γουσταρα τον Πελεκανο!Συγκεντρωνει στοιχεια που λείπουν απ'την περιφερεια του Ολυμπιακου!
apkat
Ζησης Παπαμακαριος Ματσε και Βασιλοπουλος δεν μπορουν αν τους εκμεταλευτουν καταλληλα να λυσουν αυτο το προβλημα;;Κατα τη γνωμη μου αν εκλεινε ετσι το ροστερ θα μπορουσε να λυθει το φετινο οντως τεραστιο προβλημα..
rchos
η συζητηση οπως ειπαν τα παιδια γινεται πιο χαλαρα τωρα οποτε ολα επιτρεπονται.
προσςπικα παντως το εχω βαλει σαν σκεψη για το ροστερ που εχω γραψει.
AZ1980
QUOTE(apkat @ Apr 16 2007, 08:39 PM) *
Ζησης Παπαμακαριος Ματσε και Βασιλοπουλος δεν μπορουν αν τους εκμεταλευτουν καταλληλα να λυσουν αυτο το προβλημα;;Κατα τη γνωμη μου αν εκλεινε ετσι το ροστερ θα μπορουσε να λυθει το φετινο οντως τεραστιο προβλημα..



Όχι ακριβώς. Ναι, ο Ζήσης είναι καταλληλότατος και ιδανικός για τον Ολυμπιακό. Ο Βασιλόπουλος είναι καλός αμυντικός σε φόργουορντ και σε ψηλά γκαρντ. Ο Παπαμακάριος επίσης είναι ένας αξιόπιστος αμυντικός παίκτης, που δεν βρίσκεται όμως επιθετικά στο επιθυμητό επίπεδο για πολλά λεπτά συμμετοχής σε ομάδα φάιναλ4. Ο Μάτσε είναι μέτριος αμυντικός, όχι από πλευράς αντίληψης (μπορεί να συμμετάσχει σε ομαδικές περιστροφές αποτελεσματικά), αλλά απλά από πλευράς ανασταλτικής ικανότητας στο ένας-ένας. Αυτό άλλωστε είναι και βασικό μειονέκτημά του ως παίκτη.

Δεν λύνουν αυτοί το πρόβλημα, ειδικά όταν, σύμφωνα με τις περισσότερες από τις προτεινόμενες ομάδες σας, οι συγκεκριμένοι 4 θα πλαισιώνονται από τις απίστευτες αμυντικές τρύπες 'Ακερ και, κυρίως, Ντόμερκαντ.

Προσέξτε ένα από τα θέματα χημείας που ανακύπτουν... Ο Ολυμπιακός θα περιμένει και πάλι σκοράρισμα ΚΥΡΙΩΣ από παίκτες με μέτρια έως μηδενική έφεση στην άμυνα (Μάτσε, Ντόμερκαντ, Άκερ). Με άλλα λόγια το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που είχε και φέτος, με αισθητή βέβαια τη βελτίωση που προκύπτει από το κουμάντο του Ζήση.

Η βελτίωση αυτή μπορεί και να αποδειχτεί αρκετή, αυτό εξαρτάται από ένα σωρό παράγοντες, μπορεί και όχι.
Καλό είναι ο Ολυμπιακός να πάψει να παίζει με την υπομονή του κόσμου του και να χτίσει σίγουρα και μπασκετικά.


Zήσης, Μπλάκνει (ή παίκτης αυτού του στιλ), Παπαμακάριος, Oυίνστον (ή άλλος παίκτης στο στιλ του Άκερ, αλλά με περισσότερη αμυντική προσήλωση, γενικότερη συγκέντρωση και τσαγανό, ακόμα και αν είναι χειρότερος σκόρερ, υπάρχουν πολλοί και φτηνοί, καλό σκάουτινγκ θέλει και όχι μίζες), Πελεκάνος (ή κάποιος παίκτης lock στην αμυνα με αθλητικά προσόντα και σουτάκι, τίποτα περισσότερο), Μάτσε, Βασιλόπουλος, Στακ, Μπουρούσης, Σχορτσιανίτης, Ζίζιτς + μια κενή θέση για όπου χρειαστεί στην πορεία.

Στόχοι αυτής της ομάδας θα είναι η αξιοποίηση των δυο μεγάλων της όπλων, της φροντλάιν (με ειδική ψυχολογική προσέγγιση τύπου Καζλάουσκας ή Γιαννάκη στο πολύτιμο κεφάλαιο που λέγεται Big Sofo) και του Μάτσε, καθώς και o έλεγχος του ρυθμού ώστε μέσα από δουλεμένους αυτοματισμούς να συνεισφέρουν όλοι. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι, δεν χρειάζεται καν να σας τους διευκρινίσω.

Έχετε μπροστά σας μια ομάδα με συγκεκριμένους προσανατολισμούς, και με την κατάλληλη στελέχωση ώστε να τους εφαρμόσει.
sihainas
Σε αυτό το σημείο θέλω να πω ότι του χρόνου...ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέψει και ο Seibutis νομίζω ότι αξίζει να του δωθεί μια ακόμα ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει να παίζει για μια ομάδα υψηλού επιπέδου... το είχε κάνει πέρσυ με μεγάλη επιτυχία αλλά φέτος θεώρησαν (σωστά?) ότι ήταν καλύτερο να δωθεί σε μία ομάδα χαμηλώτερου επιπέδου ώστε να έχει πιο μεγάλο ρόλο...
saou
Μια παρατήρηση που θέλω να κάνω σε αυτά που προαναφάρθηκαν περί άμυνας είναι ότι η άμυνα είναι κυρίως θέμα:

1) θέμα ομαδικής δουλειάς και φιλοσοφίας προπονητή
2) θέμα προσήλωσης και συγκέντρωσης από την πλευρά των παικτών
3) θέμα αμυντικού ταλέντου των παικτών (που είναι κάτι σαν το κερασάκι στην τούρτα δηλαδή)

Δεν είναι απαραίτητο επομένως για να παίξεις καλή ομαδική άμυνα να έχεις 5 αμυντικάρες στην ομάδα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, το Μαρούσι επί Γιαννάκη πχ δεν είχε κανένα εξολοθρευτή. Άλλο παράδειγμα είναι η ΤΣΣΚΑ στην οποία ο τρελο-Χόλντεν της ΑΕΚ που τα μπουμπούναγε από παντού, παίζει άμυνα σε όλο το γήπεδο τα αντίπαλα point, εκτός του ότι έχει σοβαρευτεί απίστευτα και έχει κόψει όλα εκείνα τα τραβηγμένα που έκανε (άλλο θέμα αυτό, δεν έχει σχέση με την άμυνα αλλά είναι χαρακτηριστικό του πως επιδρά το κλίμα μιας ομάδας και οι απαιτήσεις ενός προπονητή σε ένα παίκτη).

Τους Άκερ κτλ που φέτος αποδείχθηκαν αμυντικές τρύπες θα ήθελα να τους δω και σε μια ομάδα με στοιχειώδεις αρχές στην άμυνα, περιστροφές κτλ. Αν είναι σε θέση να κάνουν αυτά τα βασικά τότε η κακή άμυνά τους στο 1 on 1 θα φαίνεται πολύ λιγότερο και θα καλύπτεται από την ομαδική δουλειά. Μια πεντάδα πχ με Βασιλόπουλο στην περιφέρεια και Μπουρούση κάτω απ'τα καλάθια για τάπες και rebs (δηλαδή 2 καλούς αμυντικούς) θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά αμυντικά αν οι υπόλοιποι έκαναν τα στοιχειώδη.

Εξάλλου εγώ φέτος δεν είδα έλλειψη διάθεσης στην άμυνα ούτε από τον Πεν ούτε από το Ντόμερκαντ (δε λέω ότι είναι σπουδαίοι αμυντικοί, διάθεση διακρίνω). Αλλά όταν είναι σαφές ότι δεν υπήρχε καμία με καμία στρατηγική από τον πάγκο, τι να την κάνεις τη διάθεση? Με 1 pick and roll η άμυνα πελαγοδρομούσε.
msg
πάντως η γνώμη μου είναι πως ο Πεν δεν είναι τόσο καλός παίκτης ούτως ώστε να παίζει πρώτο πλέυ μέικερ στην ομάδα μας...ειδικά αν σκεφτούμε τον διαμαντίδη του παο...για μένα ο ζήσης είναι άριστη επιλογή όπως επισης και η χρησιμοποίηση του χαρίση! το θεωρώ παράλογο να μην αγωνίζεται σε τόσους αγώνες ούτε για μισό λεπτό! δηλαδή ο στεφάνοφ ειναι καλύτερος;;; ή μήπως το ταλέντο του πεν είναι τόσο μεγάλο που ο χαρίσης μπροστά του φαινεται μικρός παίκτης; τέλος πιστεύω πως χρειαζόμαστε τον σόφο της ιαπωνίας...
reignman
loipon terma ta asteia skeftika pws tha ithela tin omada tou xronou as pei o kathenas ti gnomi tou eleu8era.

erxontai

pelekanos
jasikevicius / zisis (an ginete kai oi 2)
Ksystof Lavrinovic i Darius apla o ksystof einai poio sta8eros kai sigentromenos san paixtis.
Enan amerikano 4ari eilikrina de mou erxete kapoios ektos apo hatson i pete michael..
Seiboutis epistrofi.
Fotsis

Feugoun
Papamakarios
Barlos
Domercant
penn
Stack
Sofo ipo proipo8esis gt oxi danikos


omada :

PG : Jasikevicius , Zisis , Xarisis
SG : Macijauskas , Seiboutis
SF : Acker , Pelekanos
PF : Fotsis , Hatson/Michael , Vasilopoulos
C : Lavrinovic , Zizic , Mpourousis
apkat
Πιτ Μαικλ;;Που τον θυμηθηκες;;;Καπου στην Ασια διαβασα οτι παιζει και εχει 35 ποντους μ.ο..ΔΕ νομιζω οτι μπορω ο Μαικλ να παιξει πλεον σε τοσο υψηλο επιπεδο..Για τη θεση τεσσερα πιστευω οτι με το Φωτση και τον Βασιλοπουλο ειμαστε οκ..Αν δεν ερθει ομως ο Φωτσης και ο Χατσον και Χαισλιπ και ο Τομας και φυσικα ο Μασει ειναι εξαιρετικοι παικτες που πολυ θα ηθελα να δω στην ομαδα..

Επισης διαφωνω με την φυγη Παπαμακαριου,Ντομερκαντ,Σοφο και στο 5 δε θεωρω οτι χρειαζομαστε ενισχυση αν η θεση 4 ειναι πληρης(φετος τρεχουμε γιατι εκτος του μετριου Σοφο δεν εχουμε και 4)..Ο Σειμπουτις αλλο ενα χρονο δανεικος θα ηταν καλο να μεινει καθως σιγουρα δεν ειναι στην κλαση του Ντομερκαντ ακομα(ο οποιος τον τελευταιο μηνα στα δυσκολα δηλαση ειναι ο μονος που παιζει).Ο Πελεκανος μ'αρεσει και μενα σαν ιδεα..
reignman
apkat protimo ton seibutis na psithi dipla se enan macijauskas para na einia daneikos opoudipote allou
rchos
o seibutis η πρεπει να γυρισει στην ομαδα η αν ειναι να δωθει δανεικος πρωτα να του επεκταθει το συμβολαιο και να δωθει μονο σε ομαδα ευρωλιγκας!κατα προτιμηση η λιθουανικη η γιουγκοσλαβικη γιατι εκει δουλευουν παρα πολυ και ειναι οτι πρεπει για νεους!

αν και εγω προτιμω να ειναι στον ολυμπιακο του χρονου!
jjc
Απ οτι θυμαμαι ο πιτ μαικλ εχει προβλημα με το νεφρο του γι αυτο και δεν επιασε σε καμια μεγαλη ομαδα.
Νομιζω πως ειναι παρακινδυνευμενη επιλογη
Air Kef
Με το σκεπτικο οτι του χρονου ΘΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ η ομαδα ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ,αφου φέτος καναμε μια ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ χωρις να κερδισουμε κανεναν παικτη,ο Σειμπούτις θα πρέπει να ειναι στην ομαδα.Συν αυτο που λεει ο ρεινμαν,οτι θα ειναι πολυ καλο να παιζει μαζι με τον Μασιγιάουσκας,εναν παικτη απο την ιδια χώρα,με παρομοιο αγωνιστικο στυλ.

Δν με νοιαζει ποιος θα ερθει.Με νοιαζει να μην χαθει ο Σοφο,ο Βασιλοπουλος,ο Σειμπουτις που με τον Πινι φαίνετα να χανονται.

Το μονο που με νοιαζει ειναι να ερθει ενας προπονητης που θα γουσταρει να κατσει για χρονια και να δουλέψει με την ομαδα.Ας ειναι ενας τετοιος.Οι συνθηκες ειναι ιδανικες γιαυτον.



Επισης κατι ασχετο.
Οσο κουλο και να φαινεται,οσο συνδεδεμενο κι αν ειναι το ονομα του Ολυμπιακου με το ΣΕΦ,σαν εδρα ειναι χαλια,το παρκε μακρυα απο τον κοσμο που το κανει ακομα και με σολντ αουτ να φαινεται αδειο.Να μπουν πτυσσομενες η να φυγουμε απο κει.Το λεω σοβαρα.
Pierce
και που να πατε??? η μονη λυση αν φυγετε ειναι το ελληνικο(οχι και ασχημα βεβαια)
PanosIlio
Α ωραία πάσα μου δίνει ο Air Kef με αυτά που λέει για το γήπεδο. Συμφωνώ και εγώ με αυτό που λέει (δεν νομίζω πως είναι άσχετο αφού το θέμα μας είναι ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν και αυτό περιλαμβάνει και το γήπεδο)

Εγώ δεν το θέλω το ΣΕΦ ακόμα και με τις πτυσσόμενες. Θα προτιμούσα ένα γηπεδάκι σαν του Τροκαντερό, 4000-5000 χωρητικότητα, μικρό, έδρα ρε παιδάκι μου, να είναι μέσα 3000 και να γίνεται χαμός και ας μην μπαίνουν μερικοί όταν είναι ντέρμπι και γεμίζει το γήπεδο. (αν και νομίζω του Τροκαντερό το κλειστό είναι μεγαλύτερο). Τέλος πάντων ένα γήπεδο μέχρι 8000 χωρητικότητα.

Όσο για τον προπονητή μια λύση του στυλ Παβίσεβιτς θα ήταν ότι πρέπει, νέος, φιλόδοξος, με γνώσεις. Μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε αυτόν αλλά δεν θέλω να χαλάσουμε τον Πανιώνιο που είναι πολύ καλή ομάδα με μέλλον.

Σειμπούτις, Πελεκάνος θα ήταν πολύ καλές επιλογές αλλά και ο Περπέρογλου. Μου αρέσει πολύ αυτός ο παίχτης και φέτος δείχνει ότι μπορεί να ανέβει επίπεδο.
rchos
το τροκαντερο σαν αθλητικος χωρος δεν υφιστατε πλεον!το ελληνικο ειναι οτι πρεπει για αλλαγη γηπεδου!απολυτως μπασκετικο και μεγαλο για το μεγεθος του ολυμπιακου!ο πανιωνιος ετσι και αλλιως δεν θα μεινει πολλα χρονια εκει.εκτος αν βρεθει λυση ιδιοκτητου!
sihainas
Τον Στακ γιατί δεν τον θέλετε; οk έκανε μια κακή χρονια για την οποία μεγάλη ευθύνη είχε και ο προπονητής αλλά όλοι ξέρουμε την αξία του... εγώ αν φύγει ο Γκέρσον θα ήθελα να μείνει στην ομάδα...

Επίσης το έχω ξαναπεί πρέπει να επιστρεψει ο Σειμπούτις....και ο Σόφο...αν είναι να σοβαρευτεί ας μείνει...αν όχι ας φύγει ούτως ή άλλως ένας παίχτης 10 λεπτών όσο καλός κι αν είναι σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικα...

Για το ΣΕΦ...μόνο στην TV απ' ότι έχω δει δεν έχω σχηματίσει και την καλύτερη εικόνα tongue.gif
Georgie
Συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή κάποιων για Πελεκάνο. (και) Φέτος έχει δείξει τι μπορεί να κάνει.

Τώρα σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό θα παίξει η αντικατάσταση ή όχι του Γκέρσον και σε περίπτωση που αντικατασταθεί φτού και απ την αρχή...

Θα ήθελα την προσθήκη του Πρίντεζη (σίγουρα) αλλά για τον Σεϊμπούτις δεν είμαι σίγουρος. Πιστεύω πως ο Πεν πρέπει να μείνει αλλά όχι ως βασικός PG. Θα ήταν πολύ χρήσιμος όταν η ομάδα θα έπαιζε με 2 PG στο παρκέ. Από εκεί και πέρα ο Θεός βοηθός!
Air Kef
Το Ελληνικο μπορει να γινει η ΤΕΛΕΙΑ εδρα.

Ολοκαινουριο,πανεμορφο,απολυτα μπασκετικο γήπεδο,προσβασιμο αφου το μετρό θα φτασει μεχρι εκει.

Η αλλαγή του γηπέδου,μπορει να συνδυαστει με την αλλαγη στη σελιδα των διοικητικων του Ολυμπιακου.Νεα διοικηση,νεο γηπεδο,νεα εποχη. ( Πως τα λεω ετσι; biggrin.gif )

Τωρα τι αλλα γήπεδα υπαρχουν στην ΝΑ Αττικη μετα τους Ολυμπιακους δν ξερω 100%.
apkat
O Πριντεζης σε καμια περιπτωση δεν ειναι ακομα για Ολυμπιακο..Θελει τουλαχιστον 2 χρονιες ακομη να ψηθει..
Ο Πεν σε καμια περιπτωση του χρονου στην ομαδα για οποιαδηποτε δουλεια..Ουτε για δυαρι δεν ειναι αρκετος στον Ολυμπιακο..

Τωρα για την εδρα εγω θα διαφωνησω καθετα..Το ΣΕΦ ειναι και θα ειναι η εδρα του Ολυμπιακου και δεν πρεπει να αλλαξει..ΣΕ αυτο το γηπεδο εχουμε κανει την χρυση μας πενταετια και επισης οταν γεμιζει εχουμε κοσμο ικανο(Θυρα 7) να το κανει κολαση και ας ειναι μακρια η εξεδρα απο το παρκε..Τα πτυσομενα παντως και γω τα θελω πισω οπωσδηποτε..Εδιναν αλλη αιγλη στο γηπεδο..Επισης για τον φιλο που λεει οτι ο Ολυμπιακος θελει ενα γηπεδο 4000 θεσεων μαλλον υποτιμαει την ομαδα με αυτο το σχολιο του..Δεν υπαρχει μεγαλη Ευρωπαικη ομαδα που να μην εχει τουλαχιστον 7000-8000 γηπεδο..
Air Kef
Αν μπουν οι πτυσσόμενες κατι μπορει να γινει.Νομιζω ειχαν μπει σε καποια φαση περσι αλλα βγηκαν μετα απο 2 ματς για καποιο λογο.

Το γεγονος οτι εκει καναμε μια χρυση πενταετια δν νομιζω να ειναι και τοσο σημαντικο.Το ονομα του Ολυμπιακου ειναι συνδεδεμενο με το ΣΕΦ,αλλα οχι και συνωνυμο οπως του Αρη με το Αλεξανδρειο.

Το μονο που θα ειναι στα πλην,ειναι οτι το "στις 17:00 ΣΕΦ,στις 19:00 Καραισκακη".
apkat
Καλο αυτο δε με νοιαζει γιατι Καραισκακη δεν παω..Ελεγα και στον rchos οτι για του χρονου το ΣΕΦ ειναι μονοδρομος αφου ειναι πολυ ευκολα προσβασιμο και φυσικη εδρα του Ολυμπιακου (καραισκακη κλπ) και κοντα στον Πειραια..Το Ελληνικο θα πρεπει να ειναι οντως γηπεδαρα αλλα δεν ειναι προσβασιμο(σε 2-3 χρονια ομως θα ναι με το μετρο) και δεν ξερω αν θα αγαπηθει απο τον κοσμο του Ολυμπιακου..
Anaz
To Σεφ ειναι όντως χαλια!!Θελει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τις πτυσσομενες!! Το Ελληνικο οντως ειναι γαμω τα γηπεδα,ιδανικο για εδρα,αλλα δεν νομίζω οτι θα'θελα συναισθηματικα να φυγουμε απ'το Σεφ κ να παμε τόσο μακρια.. Το Τροκαντερο θα μ'αρεσε αλλα οπως ειπε κι ο rchos δεν υφισταται πλεον ως αθλητικος χωρος..!

Ο Πριντεζης προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι ειναι λίγος για ομαδα final four,κ οχι μονο φετος..Αμφιβαλλω δηλαδη αν θα φτασει κ ποτε σε τετοιο επιπεδο! Παρολο που εχει καποια σωματικα χαρισματα,ειναι εξελίσιμος,κ τον εκτιμω σαν παιχτη.. Για μεσαιες ομαδες Α1 ειναι πολυ καλη περιπτωση..

Για τον Σειμπουτις συμφωνω σε οτι ειπε ο rchos! Δεν εκανε καμμια τρελη χρονια φετος,ειχε ομως μια σταθερη καλη αποδοση και σιγουρα του'καναν καλο τα πολλα αγωνιστικα λεπτα κ οι εμπειριες! Επισης επειδη μου θυμιζει πολυ τον Ματσε στο αγωνιστικο στυλ, και ειναι κ δουλευταρας, θα'θελα να τον δω να κανει το βημα παραπανω..! Στη τελικη..Μπορει να μην εχει την επαφη με το καλαθι που εχει ο Ντομερ,αλλα ειναι πολυ πιο σταθερος,νεος με ΠΟΛΥ ορεξη κ φιλοδοξιες! Οπως κ να'χει δεν πρεπει να χαθει!Τουλαχιστον να ανανεωθει το συμβολαιο του και να παει σε καμμια Παρτιζαν ή καμμια Ζαλγκιρις..

QUOTE
Αν μπουν οι πτυσσόμενες κατι μπορει να γινει.Νομιζω ειχαν μπει σε καποια φαση περσι αλλα βγηκαν μετα απο 2 ματς για καποιο λογο.
Περσι δεν μπηκαν ποτε οι πτυσσομενες του Σεφ!Μπηκαν καποιες αθλιες αισθητικα και λειτουργικα κερκιδες διπλα στις πλαγιες γραμμες.
QUOTE
Το Ελληνικο θα πρεπει να ειναι οντως γηπεδαρα αλλα δεν ειναι προσβασιμο(σε 2-3 χρονια ομως θα ναι με το μετρο)
Υπάρχει το Τραμ! wink.gif
msg
συμφωνώ απόλυτα με apkat. το ΣΕΦ είναι κάτι παραπάνω από έδρα για τον Ολυμπιακό. σημαίνει πολλά. επίσης παίζει ρόλο και η περιοχή στην οποία βρίσκεται λόγω ομάδας και εύκολης πρόσβασης.
επίσης δε νομίζω η αλλαγή έδρας να είναι σε προτεραιότητα ούτε από κόσμο ούτε από διοίκηση. όσον αφορά τον χένρι δε θέλω σε καμία περίπτωση να φύγει. τον τελευταίο καιρό αυτός και ο μπουρούσης είναι όλα τα λεφτά. έχει πολλά να δώσει και φέτος και του χρόνου. τέλος ο στακ γιατί να φύγει; παίκτης ποιότητας που μπορεί να προσφέρει. άλλωστε δεν είχε και καμία τεράστια συμμετοχή φέτος...(σε χρόνο)
spysta
Χαιρετω ολους τους μπασκετοφιλους!!!!Πριν λιγο εγινα μελος!
apkat
Γεια σου φιλε..Καλα ποστ να εχεις..
spysta
Πιστευω οτι ο ολυμπιακος εχει τεραστια αναγκη απο ενα μεγαλο play maker!Ο πενν δεν ειναι τετοιος αλλα διπλα σε εναν Σαρας η Παπαλουκα θα μπορουσε να αποδωσει καλα και με διαρκεια οπως το διδυμο Παπαλουκα Χολντεν στην ΤΣΣΚΑ!Απο κει και επειτα ο Ζησης και ο Φωτσης ειναι αναγκαιο να ερθουν για να αποκτησει η ομαδα ελληνες διεθνεις με κυρος και μεγαλη αγωνιστικη αξια!!Χρειαζομαστε και βαρβατο ψηλο αν και αυτοι σπανιζουν στην αγορα και ειναι περιζητητοι!!(διαβασα οτι ο Αντερσεν φευγει απο ΤΣΣΚΑ και μαλλον ο Βουισιτς απο Μακαμπι)Γνωριζω οτι τα ονοματα που ανεφερα ειναι πολυ δυσκολες περιπτωσεις και μαλλον απιαστες αλλα οι Αγγελοπουλοι εχουν πολυ τρελα μεσα τους!!!!!!!(και ΠΟΛΛΑ λεφτα)
thrylos7
Καλώς ήρθες spysta, καλά ποστ!

Δε νομίζω ότι χρειάζεται ο Πεν, έστω και δίπλα σε πλέι μέικερ, εφόσον η περιφερειακή μας γραμμή στο 2-3 θα είναι πλήρης... (Πχ τη θέση στο 2 θα καταλαμβάνει πιο πολύ ο Μάτσε)
spysta
Δεν διαφωνω thrylos7 μ'αυτα που λες αλλα πιστευω οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο να αλλαξουμε πολλους παικτες!!και αν φυγει ο πενν(ο οποιος ειναι πολυ υποτιμιμενος) θα πρεπει να παρεις 2 νεους ασους συν 3αρι συν 4αρι και πιθανοτατα ενα 5αρι!!δηλαδη 5 νεους παικτες σε καιριες θεσεις!!Προτιμω να μεινει ο πενν,που παιζει κ 2αρι αν χρειαστει,διπλα σε εναν καλο ασσο!!
thrylos7
Συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης... και με το ρόλο του Πεν σ' αυτή την ομάδα.

Η δουλειά της ομάδας όμως φέτος μάλλον υπήρξε μηδενική.. και όλοι οι παίκτες να μείνουν, στην ουσία νέα ομάδα έχουμε. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.