Help - Search - Members - Calendar
Full Version: NBA η Euroleague
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4
a.n.r00u *n-e*
Ευρωπαικό μπάσκετ έχει πολύ τεχνική και λιγότερο θέαμα πιο σφικτές άμυνες και λιγότερα κόλπα μπορέι και λόγο συνήθειας να μου αρέσει περισσότερο απο το nba το οποιο μου φαίνεται πολύ ξενόφερτο πιστεύω οτι βασίζεται μόνο στο ταλέντο κάθε παίκτη και όχι στην ομαδική δουλεία όπως στην ευρώπη
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΈΤΕ??? bball.gif bball.gif bball.gif
reignman
Η βασικη διαφορα οπως ειχε πει και ενας φιλος ειναι η αυτονοητη.
Στο ΝΒΑ αφηνουν το παιχνιδι για τους παιχτες. Στην Ευρωπη αφηνουν το παιχνιδι στα χερια των προπονητων.
a bullet for your head
Προσωπικα,παρακολουθω με αρκετο ενδιαφερον και τα 2 ''ειδη''..
Στην Ευρωπη κυριαρχει η τακτικη και τις περισσοτερες φορες οι παικτες,υποτασσονται στα θελω των προπονητων.
Στο ΝΒΑ,οι παικτες ειναι αυτοι που εχουν τον 1ο λογο,χωρις ωστοσο να υπαρχει και υστερηση απο πλευρας τακτικης..
red pyramid88
NBA καθαρά, τόσο ως τρόπο παιχνιδιού όσο και προς τη νοοτροπία που υπάρχει στους ανθρώπους που το παρακουλουθούν. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μου αρέσει και η Ευρωλίγκα, απλά πιο δύσκολα θα ταυτιστώ με κάποιο παίκτη ή ομάδα με το τρόπο που παίζουν.
Pantel
ΝΒΑ δίχως σκέψη. Ωστόσο και το ευρωπαϊκό μπάσκετ αξίζει παρακολούθησης αν και ομολογουμένως τα τελευταία χρόνια το θέαμα έχει ψιλοπέσει
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Το ΝΒΑ πλεον εχει γινει ανυποφορο.
Καντε μου χωρο να καρφωσω, μην κανετε φαουλ στην τελευταια φαση
για να μπει το τριποντο να ισοφαρησουμε.

Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να πουλανε μπλουζακια, καπελακια, κονκαρδες
και φυσικα ποπ-κορν και χοτ-ντογκ.

Αυτος ειναι και ο μοναδικος λογος που ανοιξαν το πρωταθλημα σε ολους τους ξενους
και ιδιαιτερα στους Ασιατες, οπου η αγορα ειναι τεραστια και τα κερδη πολλα.

Giorgos#4
nba αλλα σε πλαιυ οφ γιατι μονο τοτε βλεπουμε λιγο μπασκετ
η κανονικη περιοδος ειναι οπως λεει ο λυκος" Το ΝΒΑ πλεον εχει γινει ανυποφορο.
Καντε μου χωρο να καρφωσω, μην κανετε φαουλ στην τελευταια φαση
για να μπει το τριποντο να ισοφαρησουμε."

και η ευρωλιγκα δεν ειναι ασχημη ομως ...
sarounas
σίγουρα και τα δύο, συμφωνώ επίσης με το παραπάνω σχόλιο για την κυριαρχία των προπονητών στην Ευρώπη και των παικτών στο ΝΒΑ

βέβαια θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα play off του ΝΒΑ που μαζί με τα νοκ άουτ μεταξύ εθνικών ομάδων σε παγκόσμια και ολυμπιακους είναι στην κορυφή των προτιμήσεών μου
kotzito
Χμμ...

Παρολο που βλεπω και τα δυο με ευχαριστηση,προτιμω την Ευρωλιγκα.Μπορει να μην εχει τις θεαματικες φασεις του ΝΒΑ αλλα το γεγονος οτι ειναι πιο πολυπλοκο οσον αφορα τα συστηματα και να βαλεις την μπαλα στο καλαθι συγκριτικα με το ΝΒΑ,με κανει να την προτιμω.Πλεον το ευρωπαικο μπασκετ ειναι πιο ουσιωδες πιστευω απ' οτι το ΝΒΑ.Εδω οι παικτες αγωνιζονται για την φανελα,ειναι πιο ομαδικο και γενικα θεωρω οτι ειναι πιο <<κοντα>> στην πραγματικοτητα.Συν τοις αλλοις οπως ανεφερε ο Λυκος το ΝΒΑ εχει καταντησει εμπορικο,αν και εμεις εχουμε αρχισει σιγα-σιγα να τους μιμουμαστε.Αντιθετα στην Ευρωπη βλεπεις ενθουσιωδεις φιλαθλους,παικτες που ξεσηκωνουν την κερκιδα με τις χειρονομιες τους και παιχνιδια που οταν πανε ποντο-ποντο ειναι συγκλονιστικα.



Σε γενικες γραμμες η Ευρωλιγκα αξιζει απο το τοπ-16 και μετα,ενω το ΝΒΑ στα πλει-οφφ.
reignman
Ρε παιδια! ΣΤΑΚΑ λιγο! Πως να μην γινει εμπορικο και γιατι?
Οταν οι παιχτες ζητανε τον ουρανο με τα αστρα . Οταν ειναι οντως το καλυτερο πρωταθλημα με τους καλυτερους παιχτες.. ΓΙΑΤΙ να μην γινει εμπορικο?
Αφου μπορουν...
Αν καναμε το ιδιο στην Ευρωπη (με σκοπο το κερδος... οχι να χαλασουμε τον τροπο παιχνιδιου ή τιποτα παρομοιο..) πιστευετε θα ειχε το 10% της επιτυχιας που εχει το ΝΒΑ σε αυτο τον τομεα?
Οχι.
Οτι δεν εχουμε ειμαστε λοιπον ελευθεροι να το κραζουμε και να το κατακρινουμε. wink.gif
NBAholic
Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο το τόπικ αυτό να ανήκε στην κατηγορία "γενικά".

Όπως και να 'χει, το nick μου δεν αφήνει και πολλά ερωτηματικά για το τι ψηφίζω, παρότι σίγουρα δεν ανήκω σε αυτούς που λένε ότι είναι μπασκετικοί αλλά δε βλέπουν το Χ είδος μπάσκετ. Δεν είναι δυνατόν να λες ότι είσαι φανατικός μπασκετικός και να μένεις αδιάφορος στην προπονητική τελειομανία πολλών ευρωπαίων προπονητών ούτε κι από την άλλη μεριά να λες ότι δε σε ενδιαφέρει το πρωτάθλημα που συγκεντρώνει τους περισσότερους από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.
Προπονητικά, από άποψης στρατηγικής, αλλά και σταθερότητας αγωνίας στη ρέγκιουλαρ σίζον, η Ευρωλίγγα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά προσωπικά δε βλέπω το άθλημα ούτε με βλέμμα ιδιαίτερα προπονητικό (και πόσοι το βλέπουν; Σίγουρα όχι καν όσοι χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα, κι απ'όσους το κάνουν, οι περισσότεροι περιορίζονται σε ζητήματα τοπικής, αν όχι οπαδικής, κατανάλωσης) ούτε στα ουδέτερα ελληνικού ενδιαφέροντος παιχνίδια με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το ποιος θα περάσει στα πλέι οφ και ποιος όχι, ιδίως από τη στιγμή που κάθε σεζόν έχεις και διαφορετικούς ομίλους, όπως και μερικές μη σταθερά παρούσες ομάδες (δηλαδή είναι μια ανοικτή λίγγα), παρότι αυτά γι'άλλους θεωρούνται θετικά.
Από την άλλη, τα πλεονεκτήματα του ΝΒΑ, που δε χρειάζεται να τα αναφέρω, συνεχίζουν να με ελκύουν περισσότερο. Όχι ότι δεν έχει και μείον (πάνω-κάτω αυτά που αναφέρουν και οι φανατικοί της Ευρωλίγγας, αλλά σε μικρότερο βαθμό), αλλά μου φαίνονται ακόμη ασήμαντα σε σχέση με τα συν.
a.n.r00u *n-e*
Οι παίκτες του nba είναι καλύτεροι απο τους ευρωπαίους???
Σε τι νομίζετε οτι διαφέρουν??
Air and King
Σαφως και συμφωνω με τον ΝΒΑholic και θα προσθεσω καποια πραγματα.
Το ΝΒΑ τουλαχιστον απο την δεκαετια του 80 και μετα ειχε απιστευτη διαφημιση πουλαγαν και τοτε μπλουζες πατατακια και χαμπουργκερ.Το μαρκετινγκ που ηταν διπλα στον Τζορνταν απο την δεκαετια του 80 δεν το εχει ξαναδει παιχτης.Κατι παει να γινει με τον Λεμπρον και με τον Κομπι.
Επισης οι περισσοτεροι ευρωπαιοι προπονητες προσπαθουν να το παιξουν Ντιν Σμιθ και το εχουν κανει το αθλημα NCAA παιχνιδι του προπονητη και μετα του παιχτη.Με συγχωρειται δεν θα παρω.Παρακολουθω Ευρωλιγκα και κυριως την ομαδα μου τον Ολυμπιακο αλλα ως εκει.
Το ΝΒΑ ειναι θεαμα ειναι one man show ειναι παιχνιδι του παιχτη οχι του Προπονητη.Παρολα αυτα οι προπονητες του ΝΒΑ ηταν και ειναι ανωτεροι απο τους Ευρωπαιους.Το οτι υπαρχει μια γενικη φιλοσοφια στο ΝΒΑ και μια αλλη στην Ευρωπη δεν εχει να κανει με την αξια των προπονητων.
Οσο για το τελος του αγωνα που δεν γινεται φαουλ και αφηνουν το παιχνιδι η αντιπαλη ομαδα να ισοφαρησει αυτη ειναι η ομορφια του ΝΒΑ και γινοταν απο παλια δεν γινεται μονο στο σημερα να ξερουμε τι λεμε!
Οι καλοι παιχτες (δεν λεω ολοι) εχουν καλυτερη τεχνικη απο τους Ευρωπαιους ειναι καλυτεροι αθλητες και γενικα καλυτεροι παιχτες ατομικα σε αυτο δεν τειθεται θεμα.
Για μενα δεν τειθεται καν θεμα.ΝΒΑ Παντα.Μπασκετ θελω να δω οχι σκακι ουτε ποιος ειναι καλυτερος προπονητης.Παιχτες θελω να βλεπω οπως εβλεπα απο μικρος.Τουλαχιστον στο προ 15-ετιας Ευρωπαικο μπασκετ εβλεπα σκορερ εβλεπα ατομισθιες.Τωρα τι να δω τον Ομπραντοβις να γινετα μωβ αν δεν βγει το τελειο σουτ.Παρολο που εκτιμω τον Ζοτς ηθελε ενα Γκαλη να παιρνει 30 σουτ ανα παιχνιδι.Εγκεφαλικο θα παθαινε σιγουρα.
slasher
Eυρωλίγκα γιατί πέραν της γενικότερης λογικής (ορθής) περί μπάσκετ των προπονητών αποτελεί την κορυφαία μπασκετική έκφραση του παιχνιδιού της FIBA. Να τονίσω επίσης ότι κατά την γνώμη μου η συγκεκριμένη λογική που θέλει το Ευρωπαικό μπάσκετ να υπάγεται πλήρως στα θέλω των προπονητών αφενός ως ένα σημείο υπονοεί πως το θέαμα στην Ευρώπη για τον απλό φίλαθλο είναι φτωχό ως ανύπαρκτο, αφετέρου υποβιβάζει την τεράστια αξία και προσωπικότητα μερικών μεγάλων παικτών Ευρωλίγκας, αποδεδειγμένα εκ των κορυφαίων του κόσμου. Φυσικά και ο ρόλος του προπονητή στην Ευρώπη είναι πολύ περισσότερο ανεπτυγμένος, ωστόσο πέραν των προφανών λόγων που επέβαλλαν σχεδόν την εν λόγω εξέλιξη (κανόνες σε συνδυασμό με πιο επαγγελματική προετοιμασία των παικτών και κατά συνέπεια αυξημένη αθλητικότητα), θεωρώ πως ποτέ κανένας προπονητής δεν κατέκτησε Ευρωλίγκα περισσότερο από τους παίκτες του.

Φυσικά από την άλλη παρακολουθώ και ΝΒΑ ακόμα πιο συχνά με δεδομένο πως οι αγώνες παίζονται σε καθημερινή βάση. Εκτός αυτού είναι αναμφισβήτητο πως την μπασκετική ποιότητα έστω του πρώτου γύρου των πλέι οφ δεν την συναντάς παρά στο Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Για πέραν της πρώτης φάσης ούτε λόγος. Χώρια που ως μπασκετικός εκτιμώ αφάνταστα την τεράστια συνεισφορά της Μεγάλης Λίγκας στην διάδοση του αθλήματος ανά τον κόσμο, κάτι που ωφέλησε πρώτα απ'όλα την Ευρωλίγκα.

T.W.Is.M.
Χωρις να ειμαι φαν αποκλειστικα του ενος ειδους παιχνιδιου, μου αρεσουν και τα δυο πρωταθληματα. Βεβαια στα πλει οφ του ΝΒΑ το επιπεδο ειναι υψηλοτερο και γι αυτο ειναι πιο ευχαριστο να το παρακολουθεις. Σαν μπασκετικη φιλοσοφια ειμαι πιο κοντα σε αυτη του ΝΒΑ, τουλαχιστον αυτη των πλει οφ. Ομως εχω δει και στην Ευρωλιγκα μεγαλα ματς με καλο θεαμα(δεν ξεχναω τον τελικο ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ το 2007, ισως το καλυτερο παιχνιδι ευρωπαικου μπασκετ τα τελευταια χρονια, αλλα και τον 3ο τελικο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ την ιδια σεζον). Δε διαφωνω οτι στην κανονικη περιοδο το ΝΒΑ ειναι "καντε στην ακρη να καρφωσω" και "μην κανετε φαουλ στα τελευταια δευτερολεπτα για να μπει το τριποντο της ισοφαρισης". Αλλα και στην Ευρωπη το αθλημα δεν ειναι "καντε φαουλ οπου μπορειτε μην τυχον και βγαλουν αιφνιδιασμο ή κανουν κανενα ελευθερο σουτ". Οπως πολυ σωστα γραφτηκε παραπανω, οι προπονητες στην Ευρωπη προσπαθουν να μετατρεψουν το παιχνιδι σε σκακι, λες και ειμαστε στο ΝCAA. Κι εγω ειμαι απ αυτους που θα ηθελαν να βλεπουν τους παιχτες να πρωταγωνιστουν περισσοτερο στην Ευρωπη και τους προπονητες να μην προσπαθουν να "σκοτωσουν" το θεαμα για να αυξησουν λιγο τις πιθανοτητες νικης της ομαδας τους, γι αυτο αν επρεπε να κανω μια επιλογη μεταξυ ΝΒΑ και Ευρωλιγκα, θα ελεγα οτι στην κανονικη περιοδο προτιμω Ευρωλιγκα, αλλα στα πλει οφ και επομενως και γενικοτερα προτιμω ΝΒΑ.
Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18#
Φυσικα Ευρωλιγκα....

Το ΝΒΑ ειναι πολύ θεαμα κ απο ουσια τιποτα...

Εξαιρεση τα πλει-οφφ οπου εκει παιζεται..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!! blove.gif

Δ.
Gravedigger
QUOTE (Μήτσος-Jimmys-ΔΣ#18# @ Jun 13 2009, 20:40 ) *
Φυσικα Ευρωλιγκα....

Το ΝΒΑ ειναι πολύ θεαμα κ απο ουσια τιποτα...

Εξαιρεση τα πλει-οφφ οπου εκει παιζεται..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!! blove.gif

Δ.

Καραμέλα...
colonel gomelsky
Επειδή οι περισσότεροι που αντιπαρατιθέμεθα είμαστε όλοι μέρα στις μεταγραφές και βγαίνουμε συνεχώς οφ τοπικ ανοίγω αυτό το τόπικ για τη μεγάλη αντιπαράθεση.

Φανατικός του ευρωπαικού στυλ -το έχω τεκμηριώσει αρκετές φορές-
(και θα το ξανακάνω προφανώς)

Κάποιος φίλος μοντ μπορεί να βάλει ένα πολ;
Air and King
QUOTE(colonel gomelsky @ Jun 20 2009, 15:15 ) *
Επειδή οι περισσότεροι που αντιπαρατιθέμεθα είμαστε όλοι μέρα στις μεταγραφές και βγαίνουμε συνεχώς οφ τοπικ ανοίγω αυτό το τόπικ για τη μεγάλη αντιπαράθεση.

Φανατικός του ευρωπαικού στυλ -το έχω τεκμηριώσει αρκετές φορές-
(και θα το ξανακάνω προφανώς)

Κάποιος φίλος μοντ μπορεί να βάλει ένα πολ;

Τι πρεμουρα εχεις δεν μπορω να καταλαβω.Δηλαδη ολη την ωρα πρεπει να αναγκαζομαστε να γραφουμε ολοκληρα κιεμενα?
Αμαν πια.
colonel gomelsky
QUOTE(Air and King @ Jun 20 2009, 15:17 ) *
Τι πρεμουρα εχεις δεν μπορω να καταλαβω.Δηλαδη ολη την ωρα πρεπει να αναγκαζομαστε να γραφουμε ολοκληρα κιεμενα?
Αμαν πια.


Καλά ρε ερ εντ κινγκ, σου ζήτησε κανείς να γράψεις; Δεν ασχολούμαστε μόνο οι δυό μας με αυτήν την "κόντρα". Απλά είπα να μην αποπροσανατολίζουμε (ίσως με εμένα περισσότερο) ένα τόπικ μεταγραφών. Αν δε φτουρήσει, δε φτούρησε. Ενδεικτικά πάντως τουλάχιστον 5 μέλη ασχολούμασταν με το θέμα στο τόπικ του ΟΣΦΠ.

Δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητά σου (αν υπάρχει τέτοια, στο γραπτό λόγο ξέρεις...)

peace.gif
Air and King
QUOTE(colonel gomelsky @ Jun 20 2009, 15:23 ) *
Δεν καταλαβαίνω την επιθετικότητά σου (αν υπάρχει τέτοια, στο γραπτό λόγο ξέρεις...)

peace.gif

colonel gomelsky ολη την ωρα προσπαθεις να αποδειξεις κατι το οποιο δεν ισχυει.Το τι θα γραψω εγω εσυ και 100 θες ατομα δεν θα πει την αληθεια.Η αληθεια παγκοσμιος ειναι οτι το ΝΒΑ ειναι μακραν καλυτερο.Και το λενε εκατομμυρια ανθρωποι και φαινεται ποιοι παρακολουθουν ποιο πιο πολυ.Αν εσυ νομιζεις οτι σε ενα φορουμ που γραφουμε 100-200 ατομα θα βγαλεις το συμπερασμα που θες ξεχνα το.Θα ψηφησω και εγω Ευρωπαικο για να σε βοηθησω.
Καμια επιθετικοτητα δεν εβγαλα.Απλα εχεις μια συνεχομενη εμμονη!
colonel gomelsky
QUOTE(Air and King @ Jun 20 2009, 15:28 ) *
colonel gomelsky ολη την ωρα προσπαθεις να αποδειξεις κατι το οποιο δεν ισχυει.Το τι θα γραψω εγω εσυ και 100 θες ατομα δεν θα πει την αληθεια.Η αληθεια παγκοσμιος ειναι οτι το ΝΒΑ ειναι μακραν καλυτερο.Και το λενε εκατομμυρια ανθρωποι και φαινεται ποιοι παρακολουθουν ποιο πιο πολυ.Αν εσυ νομιζεις οτι σε ενα φορουμ που γραφουμε 100-200 ατομα θα βγαλεις το συμπερασμα που θες ξεχνα το.Θα ψηφησω και εγω Ευρωπαικο για να σε βοηθησω.
Καμια επιθετικοτητα δεν εβγαλα.Απλα εχεις μια συνεχομενη εμμονη!


Δεν θα βγάλω κανένα συμπέρασμα. Άλλωστε σου ξαναείπα: Έιναι θέμα προτίμησης. Τι αρέσει στο μάτι βρε παιδί μου. Τα αντικειμενικά στοιχεία (καλύτερα γήπεδα, μάρκετινγκ, οι περισσότεροι σταρ, μεγαλύτερη αγορά, εκθρονισμός του ποδοσφαίρου και πολλά άλλα) στα οποία υπερέχει το ΝΒΑ, δε νομίζω ότι τα αμφισβητεί κανείς.

Τώρα αν νομίζεις ότι το κάνω μόνο και μόνο επειδή άλλη δουλειά δεν έχω και έχω φάει κόλλημα, τι να σου πω.
Δεν επιμένω, εφόσον δεν καταλαβαινόμαστε.

ΥΓ Δεν είπα ότι παρακολουθώ πολύ ΝΒΑ.
thrylos7
Here we are... Ενσωματώθηκε με τόπικ που προυπήρχε και προστέθηκε το poll.
Air and King
QUOTE(Air and King @ Apr 18 2009, 01:01 ) *
Σαφως και συμφωνω με τον ΝΒΑholic και θα προσθεσω καποια πραγματα.
Το ΝΒΑ τουλαχιστον απο την δεκαετια του 80 και μετα ειχε απιστευτη διαφημιση πουλαγαν και τοτε μπλουζες πατατακια και χαμπουργκερ.Το μαρκετινγκ που ηταν διπλα στον Τζορνταν απο την δεκαετια του 80 δεν το εχει ξαναδει παιχτης.Κατι παει να γινει με τον Λεμπρον και με τον Κομπι.
Επισης οι περισσοτεροι ευρωπαιοι προπονητες προσπαθουν να το παιξουν Ντιν Σμιθ και το εχουν κανει το αθλημα NCAA παιχνιδι του προπονητη και μετα του παιχτη.Με συγχωρειται δεν θα παρω.Παρακολουθω Ευρωλιγκα και κυριως την ομαδα μου τον Ολυμπιακο αλλα ως εκει.
Το ΝΒΑ ειναι θεαμα ειναι one man show ειναι παιχνιδι του παιχτη οχι του Προπονητη.Παρολα αυτα οι προπονητες του ΝΒΑ ηταν και ειναι ανωτεροι απο τους Ευρωπαιους.Το οτι υπαρχει μια γενικη φιλοσοφια στο ΝΒΑ και μια αλλη στην Ευρωπη δεν εχει να κανει με την αξια των προπονητων.
Οσο για το τελος του αγωνα που δεν γινεται φαουλ και αφηνουν το παιχνιδι η αντιπαλη ομαδα να ισοφαρησει αυτη ειναι η ομορφια του ΝΒΑ και γινοταν απο παλια δεν γινεται μονο στο σημερα να ξερουμε τι λεμε!
Οι καλοι παιχτες (δεν λεω ολοι) εχουν καλυτερη τεχνικη απο τους Ευρωπαιους ειναι καλυτεροι αθλητες και γενικα καλυτεροι παιχτες ατομικα σε αυτο δεν τειθεται θεμα.
Για μενα δεν τειθεται καν θεμα.ΝΒΑ Παντα.Μπασκετ θελω να δω οχι σκακι ουτε ποιος ειναι καλυτερος προπονητης.Παιχτες θελω να βλεπω οπως εβλεπα απο μικρος.Τουλαχιστον στο προ 15-ετιας Ευρωπαικο μπασκετ εβλεπα σκορερ εβλεπα ατομισθιες.Τωρα τι να δω τον Ομπραντοβις να γινετα μωβ αν δεν βγει το τελειο σουτ.Παρολο που εκτιμω τον Ζοτς ηθελε ενα Γκαλη να παιρνει 30 σουτ ανα παιχνιδι.Εγκεφαλικο θα παθαινε σιγουρα.

Καλα που το βρηκε ο Τhrylos οντως ειχαμε ξανακαναει τετοια κουβεντα το ειχα ξεχασει και απο οτι βλεπω ειχα τοποθετηθει.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(reignman @ Apr 17 2009, 23:02 ) *
Ρε παιδια! ΣΤΑΚΑ λιγο! Πως να μην γινει εμπορικο και γιατι?
Οταν οι παιχτες ζητανε τον ουρανο με τα αστρα . Οταν ειναι οντως το καλυτερο πρωταθλημα με τους καλυτερους παιχτες.. ΓΙΑΤΙ να μην γινει εμπορικο?
Αφου μπορουν...
Αν καναμε το ιδιο στην Ευρωπη (με σκοπο το κερδος... οχι να χαλασουμε τον τροπο παιχνιδιου ή τιποτα παρομοιο..) πιστευετε θα ειχε το 10% της επιτυχιας που εχει το ΝΒΑ σε αυτο τον τομεα?
Οχι.
Οτι δεν εχουμε ειμαστε λοιπον ελευθεροι να το κραζουμε και να το κατακρινουμε. wink.gif

Στην Ευρωπη δεν θα μπορουσε ποτε να γινει το μπασκετ εμπορικο,
γιατι πολυ απλα δεν ασχολειται σχεδον κανεις σοβαρα.
Μονο οι Ισπανοι, οι Ελληνες, λιγο οι Ιταλοι και η ΤΣΣΚΑ με την Μακαμπι υπαρχουν.

Γερμανια, Γαλλια, Αγγλια, Βελγιο, Αυστρια, Πολωνια, Ρουμανια, Ρωσια, Ουκρανια κλπ κλπ κλπ
δεν ασχολουνται με το αθλημα.
Στην Ευρωπη οπως και στον υπολοιπο κοσμο (που ειχε δικο του πολιτισμο και δεν τον εφτιαξε η κοκα-κολα)
ασχολουνται μονο με το ποδοσφαιρο.
Γι'αυτο και το ΤΣ.Λ. ειναι τοσο επιτυχημενο ενω η Ευρωλιγκα οχι.
red pyramid88
Χμ, και στην Αμερική όμως το άθλημα δεν ήταν πάντα εμπορικό και δημοφιλές. Έγινε με το καιρό, και χτίστηκε σιγά σιγά πάνω σε μία πολύ καλή διαφημιστική στρατηγική, βρήκαν δηλαδή το τρόπο να το προωθήσουν, έχοντας ταυτόχρονα και ποιότητα σε αυτό που δείχνουν. Προφανώς αυτό θα μπορούσε να γίνει και στην Ευρώπη αλλά και οπουδήποτε αλλού και αυτό το ξέρουν οι άνθρωποι του NBA, για αυτό και στέλνουν τους αίκτες της λίγκας σε παγκόσμια τούρ και επενδύουν σε καινούργιες αγορές, έχοντας ήδη σίγουρη τη πατρίδα τους. Το ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει με την Ευρωλίγκα δεν είναι επειδή δεν μπορεί το ίδιο το μπάσκετ να ενδιαφέρει κόσμο, αλλά επειδή πολύ απλά δεν ξέρουν πως να το προωθήσουν οι ευρωπαίοι.
apkat
Παντως Air οσο κουραστικοι ειναι αυτοι που φερνουν συνεχως αυτην την αντιπαραθεση στο προσκηνιο αλλο τοσο ειναι και αυτοι που διαρκως απαντανε τα ιδια και τα ιδια σχεδον αναγκαζοντας εμας τους υπολοιπους να μαθουμε απ'εξω την γνωμη τους.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(colonel gomelsky @ Jun 20 2009, 15:33 ) *
Δεν θα βγάλω κανένα συμπέρασμα. Άλλωστε σου ξαναείπα: Έιναι θέμα προτίμησης. Τι αρέσει στο μάτι βρε παιδί μου. Τα αντικειμενικά στοιχεία (καλύτερα γήπεδα, μάρκετινγκ, οι περισσότεροι σταρ, μεγαλύτερη αγορά, εκθρονισμός του ποδοσφαίρου και πολλά άλλα) στα οποία υπερέχει το ΝΒΑ, δε νομίζω ότι τα αμφισβητεί κανείς.

Τώρα αν νομίζεις ότι το κάνω μόνο και μόνο επειδή άλλη δουλειά δεν έχω και έχω φάει κόλλημα, τι να σου πω.
Δεν επιμένω, εφόσον δεν καταλαβαινόμαστε.

ΥΓ Δεν είπα ότι παρακολουθώ πολύ ΝΒΑ.

Ποτε εκθρονισε το ποδοσφαιρο και δεν το καταλαβε κανεις???
Marciulionis
Εγώ θα πρωτοτυπήσω λοιπόν! Ευρωλίγκα γιατί το ΝΒΑ δεν έχει Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Ρεάλ, Μπάρτσα, Μακάμπι, ΤΣΣΚ και λοιπές γνωστές υπερδυνάμεις που ξέρω παρά κάτι άγνωστες με τελείως γελοία ονόματα 68.gif

Άκου οι λιμνήσιοι (το λιμνάνθρωποι είναι λάθος! Θα ήταν Lakemen) του Λος Άντζελες(έλεος)! Utah Jazz??? Ομάδα είναι αυτό ή το full extra honda? Ράπτορς, Μπομπκατς, υπερηχητικοι του Σηάτλ( rolleyes.gif ) , μαγικοί του Ορλάντο (ή μαγεία? και τα 2 εξίσου γελοία είναι), Μαβερικς (τι είναι αυτό? πολλοί Μάβερικ μαζί?), Ταύροι του Σικάγο (αυτό ίσως είναι το κορυφαίο όνομα ομάδας του άλλου πλανήτη), Πιστόνια (ομάδα ονομασμένη από ένα εξάρτημα αυτοκινήτου... Πόσο πιο κάτω να πάει?), Σέλτικς (από τον αρχαιοελληνικό Σάλτο = πήδος. Σε ελεύθερη μετάφραση οι πηδίκουλες της Βοστώνης tongue.gif), 76άρηδες της Φιλαδέλφιας (φαντάζεσαι αδελφάτο 76άρηδων... Ή 76 αδελφές...), γεράκια, μάγους, ήλιους, βασιλιάδες ακόμα και ομάδα ονομασμένη δίχτυα! Και πάει λέγοντας... 68.gif

Αυό δεν είναι πρωτάθλημα άλλα κακό ανέκδοτο 68.gif

Μόνο που κοιτάς το σκορ ξενερώνεις... λιμνήσιοι - μαγικοί 101-99... 68.gif

Φαντάζομαι αυτή τη στιγμή Α1 ματς δίχτυα Βύρωνα - βασιλιάδες Περιστερίου....

Α ξέχασα το κορυφαίο όνομα ομάδας! Ζέστη του Μαϊάμι! Να δω την δροσιά του Βαρδάρη να παίρνει πρωτάθλημα και τπτ άλλο...
Air and King
QUOTE(apkat @ Jun 20 2009, 23:43 ) *
Παντως Air οσο κουραστικοι ειναι αυτοι που φερνουν συνεχως αυτην την αντιπαραθεση στο προσκηνιο αλλο τοσο ειναι και αυτοι που διαρκως απαντανε τα ιδια και τα ιδια σχεδον αναγκαζοντας εμας τους υπολοιπους να μαθουμε απ'εξω την γνωμη τους.

Aν σε κουραζει μπορεις να προσπερνας τα αρθρα.
Και εμενα με κουραζουν πολλα αρθρα αλλα εχω την επιλογη να μην τα ξαναδιαβαζω η να τα προσπερναω.Ο καθενας κανει τις επιλογες του apkat.Και εσενα ειναι πολλα αρθρα σου κουραστικα αλλα υπαρχει και αλλη διεξοδος στο καθε τι.......
The Warlus
ΝΒΑ φυσικά...Κακά τα ψέματα εκεί παίζουν οι καλύτεροι...
MaJesty23
Η πορεία του Ευρωπαικού μπάσκετ θα ήταν αλλιως,αν ασχολούνταν χώρες με μεγάλες αγορές και διαφημιστικά-φιλέτα όπως η Αγγλία και η Γερμανία και πιο ενεργά η Ιταλία(απο θέμα budget,κυριως)!Εκεί υπάρχουν επενδυτές-κολοσσοι που θα μπορούσαν να κάνουν θαύμα αντίστοιχα με champions league!
Τώρα εγώ απο τα δυο προτιμώ EUROLEAGUE,υψηλού επιπέδου όπως ηταν final four 09,η ο τελικος του 2007(όπως είπε ένας φίλος)...Το ΝΒΑ,είναι σαν πάρανομη σχέση rolleyes.gif ,το παρακολουθώ(και λόγω part time απάσχολησης),σχεδόν καθημερινά αλλά δεν με τρελαίνει το παιχνίδι αλλα οι παίχτες(δεν θέλω σχέση,μονο να τον σφυρίξω) smiley.gif ...Εννόω οτι θαυμάζω Kobe,Wade,Carmelo και πολλους άλλους,αλλά θεωρώ το μπάσκετ θεαματικό μεν ανυπόφορο δε!Δεν μπορώ να βλέπω τις όμαδες να έχουν ενα Superstar,και οι άλλοι δίπλα κομπάρσοι..Το μπάσκετ παίζετε απο 5 εναντιον 5!
-Με τρελαινει να βλέπω Bryant ,να βάζει 80 πόντους αλλα δεν είναι μπάσκετ,αλλά λογική της άλανας και μιλάμε για τον τέλειο ατομισμο...Στην Ευρώπη υπάρχει ισορροπια και όλα είναι στην λογική του ομαδικόυ στυλ παιχνιδου!Έχοντας μάθει,μπασκετ εδω,έχω μάθει να εκτιμω τουλάχιστον έξισου και παραπάνω ίσως,την καλή κυκλοφορία αλλά Ζοτς μέχρι να βγεί ελευθερο σούτ,με ένα κάρφωμα του Howard αλλά superman!Το ένα ειναι μπασκετ το άλλο θεάμα!
Επίσης συμφωνώ με Λύκο ,οτι η regular season,είναι κάτι τόσο μεγάλο σε διάρκεια,που στον βωμο του θεάματος και του να πούλησουμε,γίνεται κάτι νερόβραστο...!Tα playoff,είναι άλλη μπάλα και πραγματικά βλέπεις τρομερο θέαμα!
Υπάρχουν παίχτες στο ΝΒΑ,που αν δεν ήταν εγχρωμοι και ντούκια δεν έπαιζαν τον αιωνα τον άπαντα...Το σώμα μετράει πολύ και τρανό παράδειγμα ο Howard,τον οποίο σπρώχνει όλο το σύστημα του marketing,ως τον νέο μέγαλο center!Άτεχνος και άγαρμπος...έχοντας οι Ευρωπαιοι μειόνεκτημα σωματικό,μάθαινουν τα βασικά καλύτερα και κάνεις δεν άμφιβαλλει οτι o Pau σε σχέση με τον''εκλεκτο του συστήματος" ξέρει απείρως καλύτερο μπάσκετ!
Μου την δίνει ''το σωνει και καλά'' να βρούμε διάδοχο του M.J,ΜΕ τους έπιδοξους jordanesque να ξεπετάγονται απο παντού!Μarketing κυριοι...απλά!!


The Warlus
Πολύ σωστά το ΝΒΑ έχει μεγαλύτερο marketing...Αλλά αυτό σε τι ενοχλεί;Δεν έχω καταλάβει ακριβώς...Και εάν στο ΝΒΑ είναι απλά κάτι ομάδες που έχουν έναν σούπερ σταρ και οι άλλοι υπάρχουν επειδή παίζει αυτός τότε ας πάνε οι Ευρωπαϊκές ομάδες να τους νικήσουν.Απλά.Ποιος είπε ότι στο ΝΒΑ δεν παίζουν ομαδικά;Μόνο ο ΠΑΟ και η ΤΣΣΚΑ παίζουν;Δείτε λίγο τους περσινούς πρωταθλητές για να καταλάβετε.Εδώ στην Ευρώπη οι παίκτες έχουν γίνει πιόνια των προπονητών,για αυτό και παρατηρώ ότι στις σημερινές εποχές παίζουν παίκτες που δεν ξέρουν καλά τα βασικά.Ο Γκασόλ μπορεί να ξέρει περισσότερο μπάσκετ από τον "εκλεκτό του συστήματος"(μάλλον εννοείς τον James),αλλά ο άλλος είναι αυτός που βάζει 40-15-10 στα ματς και πήγε μόνος του μία ομάδα ως εκεί που την πήγε.Θα το έκανε ο Γκασόλ αυτό μόνος του;Είναι υποθετική η ερώτηση,αλλά προσωπικά δεν νομίζω.Επίσης πολύ φωστήρες του μπάσκετ στην Ευρώπη υποστηρίζουν πως οι προπονητές στην Αμερική είναι απλά κομπάρσοι και είναι ανίδεοι από μπάσκετ,όπως και ότι δεν έχουν συστήματα...Δείτε παιχνίδια που στήνουν σε καταστάσεις 3-4 δευτερολέπτων από επαναφορά ή τα playbook των ομάδων.Ακόμα οι Αμερικάνοι δεν παίζουν άμυνα,παρά μόνο με τα αθλητικά τους προσόντα.Ε άμυνα είναι και αυτό.Ας πάει λοιπόν ο Ευρωπαίος που υποστηρίζει ότι δεν παίζουν άμυνα παρά μόνο με τα μάτια,και να βάζει 25 πόντους σε κάθε ματς,μιας και είναι μαθημένος στην πίεση των αμυνών της Ευρώπης.Μπάσκετ είναι εδώ,μπάσκετ είναι και εκεί.
Αυτή είναι η γνώμη μου
Andrew19
Μπορεί να βάζουν και περισσότερους πόντους στο ΝΒΑ αλλά αν δούμε τα ποσοστά ευστοχίας (στα πλέι οφ γιατί στην κανονική περίοδο παίζουν πολύ πιο χαλαρά) είναι πολύ χαμηλά εξαιτίας της άμυνας που παίζεται. Το θέμα είναι και καθαρά οικονομικό βέβαια, με το Ευρώ να έχει το Δολλάριο στο 0.70 η μικρότερη ομάδα σε μισθούς στο ΝΒΑ έχει μπάτζετ μισθών παικτών 40 εκατομύρια Ευρώ και οι περισσότερες γύρω στα 50 μύρια. ΟΟΟΟΟΟταν φτάσει η Ευρώπη σε τέτοια επίπεδα που δεν μπορεί να φτάσει απλά επειδή μερικοί πρόεδροι τα σπρώχνουν θα μιλάμε για παρόμοιο επίπεδο.
apkat
QUOTE(Air and King @ Jun 21 2009, 10:23 ) *
Aν σε κουραζει μπορεις να προσπερνας τα αρθρα.
Και εμενα με κουραζουν πολλα αρθρα αλλα εχω την επιλογη να μην τα ξαναδιαβαζω η να τα προσπερναω.Ο καθενας κανει τις επιλογες του apkat.Και εσενα ειναι πολλα αρθρα σου κουραστικα αλλα υπαρχει και αλλη διεξοδος στο καθε τι.......


Dεν με καταλαβες..Εγω φυσικα την επιλογη μου την εχω κανει και ποστ απο συγκεκριμενα μελη που επαναλαμβανουν τα ιδια και τα ιδια τα αγνοω.Ομως οχι και αυτα τα μελη να κριτικαρουν αλλα οτι λενε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.Προκαλει

Υ.Γ:Εμενα δεν ξερω αν ειναι κουραστικα η οχι τα ποατ μου αλλα τουλαχιστον προσπαθω να μην γραφω καθε τρεις και λιγο ακριβως τα ιδια.
Ray Allen...!
Ψήφισα ΝΒΑ αν και η άποψή μου είναι πως όρεξη για μπάσκετ να έχουμε...Αυτό μετράει! Βλέπω από τελευταία κατηγορία ΕΣΚΑ, όλες τις κατηγορίες γυναικών μέχρι ΝΒΑ...Αν λατρεύεις το άθλημα βλέπεις όσο περισσότερο μπορείς. Πάντως από άποψη θεάματος οι Αμερικάνοι είναι μπροστά ακόμα bball.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(J-Kas34 @ Jun 21 2009, 15:18 ) *
Πολύ σωστά το ΝΒΑ έχει μεγαλύτερο marketing...Αλλά αυτό σε τι ενοχλεί;Δεν έχω καταλάβει ακριβώς...Και εάν στο ΝΒΑ είναι απλά κάτι ομάδες που έχουν έναν σούπερ σταρ και οι άλλοι υπάρχουν επειδή παίζει αυτός τότε ας πάνε οι Ευρωπαϊκές ομάδες να τους νικήσουν.Απλά.Ποιος είπε ότι στο ΝΒΑ δεν παίζουν ομαδικά;Μόνο ο ΠΑΟ και η ΤΣΣΚΑ παίζουν;Δείτε λίγο τους περσινούς πρωταθλητές για να καταλάβετε.Εδώ στην Ευρώπη οι παίκτες έχουν γίνει πιόνια των προπονητών,για αυτό και παρατηρώ ότι στις σημερινές εποχές παίζουν παίκτες που δεν ξέρουν καλά τα βασικά.Ο Γκασόλ μπορεί να ξέρει περισσότερο μπάσκετ από τον "εκλεκτό του συστήματος"(μάλλον εννοείς τον James),αλλά ο άλλος είναι αυτός που βάζει 40-15-10 στα ματς και πήγε μόνος του μία ομάδα ως εκεί που την πήγε.Θα το έκανε ο Γκασόλ αυτό μόνος του;Είναι υποθετική η ερώτηση,αλλά προσωπικά δεν νομίζω.Επίσης πολύ φωστήρες του μπάσκετ στην Ευρώπη υποστηρίζουν πως οι προπονητές στην Αμερική είναι απλά κομπάρσοι και είναι ανίδεοι από μπάσκετ,όπως και ότι δεν έχουν συστήματα...Δείτε παιχνίδια που στήνουν σε καταστάσεις 3-4 δευτερολέπτων από επαναφορά ή τα playbook των ομάδων.Ακόμα οι Αμερικάνοι δεν παίζουν άμυνα,παρά μόνο με τα αθλητικά τους προσόντα.Ε άμυνα είναι και αυτό.Ας πάει λοιπόν ο Ευρωπαίος που υποστηρίζει ότι δεν παίζουν άμυνα παρά μόνο με τα μάτια,και να βάζει 25 πόντους σε κάθε ματς,μιας και είναι μαθημένος στην πίεση των αμυνών της Ευρώπης.Μπάσκετ είναι εδώ,μπάσκετ είναι και εκεί.
Αυτή είναι η γνώμη μου

Τον Χαουαρντ εννοει, οχι τον Λεμπρον.

The Warlus
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Jun 22 2009, 01:44 ) *
Τον Χαουαρντ εννοει, οχι τον Λεμπρον.


Α συγγνώμη,παραπλανήθηκα από την λέξη "εκλεκτός"
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(J-Kas34 @ Jun 22 2009, 02:04 ) *
Α συγγνώμη,παραπλανήθηκα από την λέξη "εκλεκτός"

Ειναι ο εκλεκτος του μπαρμπα-Στερν, για επομενος μεγαλος σεντερ.
Air and King
QUOTE(apkat @ Jun 21 2009, 19:21 ) *
Dεν με καταλαβες..Εγω φυσικα την επιλογη μου την εχω κανει και ποστ απο συγκεκριμενα μελη που επαναλαμβανουν τα ιδια και τα ιδια τα αγνοω.Ομως οχι και αυτα τα μελη να κριτικαρουν αλλα οτι λενε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.Προκαλει

Υ.Γ:Εμενα δεν ξερω αν ειναι κουραστικα η οχι τα ποατ μου αλλα τουλαχιστον προσπαθω να μην γραφω καθε τρεις και λιγο ακριβως τα ιδια.

Προσπαθεις η δεν προσπαθεις δεν με ενδιαφερει.Το αποτελεσμα μετραει!
Καλυτερα να προσπαθεις να κατακρινεις αυτους που ξεκιναν συνεχως αυτες τις κουβεντες και οχι αυτους που απανταν με επιχειρηματα και να βγαζεις εμπαθεια!Πολλοι γραφουν τα ιδια εδω με διαφορετικο τροπο οπως και εσυ η με τον ιδιο!
Λοιπον θες τιποτα αλλο?Μην διαβαζεις τα Ποστ μου αν σου ειναι κουραστικα οπως κανω και εγω!
apkat
Ok..Eχω λοιπον το δευτερο ιgnore μου..

QUOTE(Air and King @ Jun 22 2009, 02:36 ) *
Προσπαθεις η δεν προσπαθεις δεν με ενδιαφερει.Το αποτελεσμα μετραει!
Καλυτερα να προσπαθεις να κατακρινεις αυτους που ξεκιναν συνεχως αυτες τις κουβεντες και οχι αυτους που απανταν με επιχειρηματα και να βγαζεις εμπαθεια!Πολλοι γραφουν τα ιδια εδω με διαφορετικο τροπο οπως και εσυ η με τον ιδιο!
Λοιπον θες τιποτα αλλο?Μην διαβαζεις τα Ποστ μου αν σου ειναι κουραστικα οπως κανω και εγω!


QUOTE(Air and King @ Jun 20 2009, 15:17 ) *
Τι πρεμουρα εχεις δεν μπορω να καταλαβω.Δηλαδη ολη την ωρα πρεπει να αναγκαζομαστε να γραφουμε ολοκληρα κιεμενα?
Αμαν πια.


Να και τα επιχειρηματα..!!

icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
Air and King
QUOTE(apkat @ Jun 22 2009, 14:21 ) *
Ok..Eχω λοιπον το δευτερο ιgnore μου..





Να και τα επιχειρηματα..!!

icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif

Αυτο βρηκες???Τι να σου πω ρε apkat.Συνεχιζεις την εμπαθεια!Τα επιχειρηματα εχουν γραφτει πολλες φορες αλλα αν δεν τα διαβαζεις να μην εκφερεις γνωμη!Πιο πανω οι σε αλλες σελιδες εχουν γραφτει!

QUOTE(Air and King @ Apr 18 2009, 01:01 ) *
Σαφως και συμφωνω με τον ΝΒΑholic και θα προσθεσω καποια πραγματα.
Το ΝΒΑ τουλαχιστον απο την δεκαετια του 80 και μετα ειχε απιστευτη διαφημιση πουλαγαν και τοτε μπλουζες πατατακια και χαμπουργκερ.Το μαρκετινγκ που ηταν διπλα στον Τζορνταν απο την δεκαετια του 80 δεν το εχει ξαναδει παιχτης.Κατι παει να γινει με τον Λεμπρον και με τον Κομπι.
Επισης οι περισσοτεροι ευρωπαιοι προπονητες προσπαθουν να το παιξουν Ντιν Σμιθ και το εχουν κανει το αθλημα NCAA παιχνιδι του προπονητη και μετα του παιχτη.Με συγχωρειται δεν θα παρω.Παρακολουθω Ευρωλιγκα και κυριως την ομαδα μου τον Ολυμπιακο αλλα ως εκει.
Το ΝΒΑ ειναι θεαμα ειναι one man show ειναι παιχνιδι του παιχτη οχι του Προπονητη.Παρολα αυτα οι προπονητες του ΝΒΑ ηταν και ειναι ανωτεροι απο τους Ευρωπαιους.Το οτι υπαρχει μια γενικη φιλοσοφια στο ΝΒΑ και μια αλλη στην Ευρωπη δεν εχει να κανει με την αξια των προπονητων.
Οσο για το τελος του αγωνα που δεν γινεται φαουλ και αφηνουν το παιχνιδι η αντιπαλη ομαδα να ισοφαρησει αυτη ειναι η ομορφια του ΝΒΑ και γινοταν απο παλια δεν γινεται μονο στο σημερα να ξερουμε τι λεμε!
Οι καλοι παιχτες (δεν λεω ολοι) εχουν καλυτερη τεχνικη απο τους Ευρωπαιους ειναι καλυτεροι αθλητες και γενικα καλυτεροι παιχτες ατομικα σε αυτο δεν τειθεται θεμα.
Για μενα δεν τειθεται καν θεμα.ΝΒΑ Παντα.Μπασκετ θελω να δω οχι σκακι ουτε ποιος ειναι καλυτερος προπονητης.Παιχτες θελω να βλεπω οπως εβλεπα απο μικρος.Τουλαχιστον στο προ 15-ετιας Ευρωπαικο μπασκετ εβλεπα σκορερ εβλεπα ατομισθιες.Τωρα τι να δω τον Ομπραντοβις να γινετα μωβ αν δεν βγει το τελειο σουτ.Παρολο που εκτιμω τον Ζοτς ηθελε ενα Γκαλη να παιρνει 30 σουτ ανα παιχνιδι.Εγκεφαλικο θα παθαινε σιγουρα.

Apkat εχω τοποθετηθει εδω και καιρο.Ασε λοιπον τις ειρωνειες σε εμενα.Εγω δεν σε ειρωνευτηκα!
colonel gomelsky
QUOTE(ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ. @ Jun 21 2009, 04:58 ) *
Ποτε εκθρονισε το ποδοσφαιρο και δεν το καταλαβε κανεις???


το αμερικάνικο σόκερ εννοώ.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(colonel gomelsky @ Jun 22 2009, 15:40 ) *
το αμερικάνικο σόκερ εννοώ.

Το σοκερ δεν ηταν ποτε δημοφιλες στην Αμερικη.
Τωρα προσπαθουν με τον κυλοτακια να το ανεβασουν λιγακι,
αλλα το μονο που καταφεραν ειναι να ανεβασουν τις πωλησεις στα εσωρουχα Αρμανι.
CAMPEON
Αυτη η κοντρα βγαζει χαλαρα νικητη το NBA!!!!!
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Αυτην την στιγμη το ΝΒΑ το κρατανε εκτος απο τους τοπ-Αμερικανους
οι τοπ-Ευρωπαιοι.
Γκαζολ, Τουρκογλου, Νοβιτσκι, Παρκερ, κλπ κλπ κλπ.
Αυτο απο μονο του αποδυκνυει την φτιωχια και την πτωση του αθληματος.

Πλεον καθε ομαδα εχει μονο εναν σουπερ σταρ,
ενω παλιοτερα υπηρχαν 3-4 σε καθε ομαδα σχεδον.
apkat
Εχουν προστεθει ομαδες ομως στο ΝΒΑ σε συγκριση με πριν απο 20 χρονια και γιαυτο εχουν απλωσει πιο πολυ οι σταρ στις ομαδες.Και τωρα παντως δεν εχουν εναν σταρ.Τουλαχιστον 2 υπαρχουν σε καθε ομαδα.Εκτος των Καβς και γιαυτο παλευει μονος του ο Λεμπρον.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(apkat @ Jun 24 2009, 02:03 ) *
Εχουν προστεθει ομαδες ομως στο ΝΒΑ σε συγκριση με πριν απο 20 χρονια και γιαυτο εχουν απλωσει πιο πολυ οι σταρ στις ομαδες.Και τωρα παντως δεν εχουν εναν σταρ.Τουλαχιστον 2 υπαρχουν σε καθε ομαδα.Εκτος των Καβς και γιαυτο παλευει μονος του ο Λεμπρον.

Οι Λεικερς εκτος του Κομπε ποιον εχουν???
apkat
Μεγαλα ονοματα τους :Γκασολ Οντομ Μπαινουμ.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(apkat @ Jun 24 2009, 02:16 ) *
Μεγαλα ονοματα τους :Γκασολ Οντομ Μπαινουμ.

Αυτο ακριβως λεω κι εγω.
Εφτασε τοσο χαμηλα το ΝΒΑ που θεωρουνται πλεον μεγαλοι παιχτες
αυτοι οι 3.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.