Σαν ομαδική καριέρα, αναμφισβήτητα ο Ρέι Άλλεν αφού ήταν/είναι πρωταγωνιστικό μέλος τριών πολύ καλών ομάδων, με τη μία (Μπακς) να χάνει στις λεπτομέρειες το ταξίδι στους τελικούς το 2001, με την άλλη (Σόνικς) να κάνει μία σούπερ χρόνια και να αποκλείονται από τους μετέπειτα πρωταθλητές και με τη τρίτη (Σέλτικς) και τελευταία να είναι πρώτη και καλύτερη μέχρι τώρα στη κανονική περίοδο και όπως φαίνεται the sky is the limit.
Σαν ατομική καριέρα, αναμφισβήτητα ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι αφού έχει προσωπικές διακρίσεις που ο Ρέι Άλλεν ακόμη και αν ξαναγινόταν νέος και έμπαινε πάλι στο ΝΒΑ, δεν θα κατάφερνε ποτέ να αποκτήσει.
Ατομική σύγκριση :
Νομίζω πως φαίνεται. O Ρέι Άλλεν είναι ένας πολύ καλός σκόρερ και σταθερά ο καλύτερος σουτέρ του κόσμου σχεδόν τη τελευταία δεκαετία. Πέρα από αυτό, έχουμε έναν
ομαδικό και fearless παίκτη αλλά με περιορισμένες (αλλά όχι κακές) όλες τις υπόλοιπες δυνατότητες που έχει ένας μπασκετμπολίστας. Δηλαδή πάσα, ριμπάουντ κτλ και κυρίως ηγετικές ικανότητες.
Ο ΜακΓκρέιντι μπορεί να μην είναι καλός σουτέρ (δεν τολμώ καν να πω ότι "δεν είναι σαν το Ρέι Άλλεν") αλλά είναι σαφέστατα ανώτερος. Όχι μόνο μπορεί να σκοράρει περισσότερο, αλλά σε ότι άλλο υστερεί ο Ρέι Άλλεν, ο ΜακΓκρέιντι το καταφέρνει με χαρακτηριστική άνεση, με το all-around του παιχνίδι να είναι πλέον χαρακτηριστικό. Δηλαδή έχουμε, ένα καλύτερο σκόρερ, ένα πιο all-around παίκτη, και πάνω από όλα έναν ηγέτη. Και μη μου πείτε τώρα ότι δεν έχει περάσει ποτέ το πρωτο γύρω, γιατί ο Ρέι Άλλεν α) δεν έχει υπάρξει ποτέ το
καθαρό νο1 της ομάδας του, β) ο ΜακΓκρέιντι είχε σχεδόν πάντα χειρότερη υποστήριξη από ότι ο Άλλεν στις τρείς παραπάνω ομάδες.
Με λίγα λόγια, Τρέισι ΜακΓκρέιντι.
ΥΓ1 Δεν ξέχασα πως ο Ρέι Άλλεν έχει και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο αλλά δεν νομίζω κάτι τέτοιο να μετράει τόσο πολύ σε τέτοιες συγκρίσεις.
ΥΓ2 Όποιος πιστεύει ότι έχει σημασία το παραπάνω, τότε η απάντησή μου είναι πως ο ΜακΓκρέιντι πρωταγωνιστεί στη τρίτη σεζόν του Prison Break.