Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Π.Α.Ο.Κ. - Άρης - Playoffs 2014-2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΠΑΟΚ
SteelGandalf
Basket League Playoffs 2015

3η Φάση (Μικροί Τελικοί - 3η-4η Θέση) - 1ος Αγώνας

Κυριακή, 7/6/2015, 18:00 (novasports2 & 2HD)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης


Και φτάσαμε στην ουσία ολόκληρης της χρονιάς, αφού, λίγο-πολύ, όλοι περιμέναμε τις δύο συγκεκριμένες ομάδες (από την στιγμή που έφτασαν στους "4") να αναμετρηθούν για την κατάκτηση της 3ης θέσης, η οποία κατά πως φαίνεται θα δώσει το πρώτο και επίσημο εισιτήριο για την διοργάνωση του Eurocup της επόμενης περιόδου.

Σε ό,τι αφορά το "στρατόπεδο" των γηπεδούχων:

QUOTE(olapaok.gr)
Δίψα για την τρίτη θέση και για "απάντηση" στον Αρη

Αποφασισμένοι και πεισμωμένοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ εν όψει των αγώνων με τον Αρη, στον οποίο θέλουν να "απαντήσουν" για τις δύο φετινές ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος


Κάθε ήττα από τον Αρη ασφαλώς "πονάει"... Φέτος ο ΠΑΟΚ έχασε δύο φορές από τους "κίτρινους" στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αυτό πείραξε πολύ τους παίκτες του "Δικεφάλου". Πλέον οι "ασπρόμαυροι" έχουν μπροστά τους τα ματς με τους "κίτρινους" για τους μικρούς τελικούς και είναι γεγονός πως καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εμφανίζονται... πεισμωμένοι ενόψει των αγώνων με το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη.

Στις τάξεις των παικτών του "Δικεφάλου" υπάρχει αποφασιστικότητα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και πίστη πως αυτή την αποστολή θα την φέρουν εις πέρας. Στους κόλπους των καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ υπάρχει η άποψη πως λόγω... συγκυριών είχαν "έρθει" οι δύο ήττες από τον Αρη στο Παλέ και στο "Παλατάκι" καθώς τα ματς έγιναν σε μια χρονική περίοδο που υπήρχε κούραση, υπήρχε η... ξαφνική αποχώρηση του Τζέι Αρ Μπρέμερ αλλά και ο τραυματισμός του Κώστα Κακαρούδη (τα προβλήματα με τους Μπρέμερ και Κακαρούδη προέκυψαν λίγα 24ωρα πριν το παιχνίδι στο Παλέ).

Με λίγα λόγια θεωρούν πως όλα τα δεδομένα τότε ήταν κατά του ΠΑΟΚ (βέβαια και τώρα υπάρχει το "αγκάθι" της απουσίας του τραυματία, Τζούλιαν Βον) και τώρα οι καλαθοσφαιριστές του "Δικεφάλου" θέλουν να "απαντήσουν" στους "κίτρινους" στα πλέι οφ για εκείνες τις ήττες. Αντιλαμβάνονται πλήρως ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να δει... νέα αποτυχία απέναντι στον Αρη ενώ μεταξύ άλλων στο στρατόπεδο των παικτών τονίζεται πως πάντα μετράει η τελευταία εντύπωση και πως με τίποτα δεν θέλουν να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον "Δικέφαλο" τέταρτο και τους "κίτρινους" τρίτους. Επιπλέον, είναι αυτονόητο πως η τρίτη θέση αποτελεί και ένα κίνητρο για την συμμετοχή στο Eurocup της νέας σεζόν.


QUOTE(olapaok.gr)
H ανάλυση του Αρη και τα μέτρα τάξης

Έγινε ανάλυση του Άρη μέσω βίντεο στην προπόνηση της Παρασκευής, στην οποία δεν υπήρχαν προβλήματα. Σύσκεψη το Σάββατο για τα μέτρα τάξης των ντέρμπι


Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Σούλης Μαρκόπουλος στο πρόγραμμα της Παρασκευής. Ολοι οι παίκτες συμμετείχαν κανονικά ενώ από τον Έλληνα κόουτς έγινε ανάλυση του παιχνιδιού του Άρη μέσω βίντεο. Στο μεταξύ το Σάββατο θα γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης των αγώνων με τους "κιτρίνους" ενώ για την ώρα δεν έχει αποφασιστεί αν υπάρξει κάποια επαφή με τους εκπροσώπους συνδέσμων του ΠΑΟΚ για να τονιστεί πως όλα πρέπει να κυλήσουν ομαλά στα ντέρμπι που "έρχονται" (παλαιότερα υπήρχαν σχετικές επαφές των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με τους συνδεσμίτες και άρα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί να γίνει κάτι τέτοιο τώρα).


Σε ό,τι αφορά τους φιλοξενούμενους:

QUOTE(www.pressaris.gr)
Απών πάλι ο Νέιμικ

Με τους γνωστούς απόντες ξεκίνησε η προετοιμασία του Άρη για τη σειρά των μικρών τελικών με τον ΠΑΟΚ που ξεκινά την Κυριακή. Δεν προπονήθηκε πάλι ο Νέιμικ.


Όπως αναφέρει το arisbc.gr: «Μία μέρα μετά την τέταρτη αναμέτρηση της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ, κόντρα στον Ολυμπιακό, ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε την προετοιμασία του για τον πρώτο αγώνα της σειράς του «μικρού» τελικού της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, κόντρα στον ΠΑΟΚ (Κυριακή 6μ.μ., κλειστό γήπεδο Πυλαίας).

Αρχικά το τεχνικό τιμ ανέλυσε στους παίκτες τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας με τη βοήθεια του βίντεο. Ακολούθησε προπόνηση και το απουσιολόγιο του Δημήτρη Πρίφτη ήταν και πάλι γεμάτο. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα δεν πήραν μέρος ο Άντριου Νέιμικ, ο Όγκο Αντεγκμπόγιε και ο Γιάννης Καραθανάσης. Οι δύο τελευταίοι ως γνωστόν χάνουν το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο 30χρονος σέντερ δεν έχει προπονηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οι υπόλοιποι παίκτες ήταν κανονικά στη διάθεση του προπονητή του ΑΡΗ.

Η προετοιμασία της ομάδας θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο (6/6) με μία απογευματινή προπόνηση. Νωρίτερα, στις 4:30μ.μ., ο Δημήτρης Πρίφτης και ο αρχηγός, Σπύρος Μούρτος, θα εκπροσωπήσουν τον ΑΡΗ στη συνέντευξη Τύπου που θα λάβει χώρα ενόψει της έναρξης της τελικής φάσης».


Θεωρώ πολύ σημαντική την δεδομένη απουσία του Julian Vaughn, ο οποίος αποτελούσε την δύναμη πυρός του δικεφάλου, μέσα στην ρακέτα, αφού και πολλούς πόντους μπορούσε να προσφερεί στην επίθεση, αλλά και τους αντιπάλους ψηλούς να φθείρει (είχε φυσικά το μειονέκτημα με τις ελεύθερες βολές).

Από την άλλη πλευρά, η απουσία του Drew Naymick είναι το ίδιο σημαντική για τον Άρη (ίσως και σημαντικότερη), αν αναλογιστούμε πως, ο Αμερικανός από το Michigan, προσφέρει την απόλυτη αμυντική κάλυψη στους συμπαίχτες του, σκεπάζοντας το καλάθι της ομάδας του. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται, αν αγωνιστεί έστω κι ελάχιστα στο μεθαυριανό παιχνίδι, ή σε ένα από τα επόμενα της σειράς, αλλά σίγουρα η παρουσία του κρίνεται επιβεβλημένη ώστε να μπορέσει ο Άρης να "σπάσει" την αντίπαλη έδρα.

Φυσικά, όπως και σε κάθε εναρκτήριο παιχνίδι μιας σειράς, το 1ο μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας. Οι παίχτες της γηπεδούχου ομάδας, έχουν το πρόσθετο κίνητρο του εγωισμού, από τις δύο ήττες σε ισάριθμες φετινές αναμετρήσεις, καθώς και τον παράγοντα της έδρας, αλλά αυτά τα δύο δεδομένα, μπορεί να λογίζονται και ως αρνητικά, "φορτώνοντας" τους με πρόσθετο άγχος.

Οι δε φιλοξενούμενοι, έχουν ένα ψυχολογικό αβαντάζ, πέραν των δύο νικών στην κανονική διάρκεια της χρονιάς (που σε αυτή την φάση μπορεί να αποδειχθούν το απόλυτο τίποτα), από τις δύο τελευταίες θετικές εμφανίσεις απέναντι στον Ολυμπιακό και μάλιστα με τόσες πολλές και σημαντικές απουσίες.

Θεωρώ πως θα παρακολουθήσουμε πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με όμορφο και ποιοτικό μπάσκετ και μένει να δούμε ποιος θα καταφέρει να φτάσει πρώτος στις δύο νίκες. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν εξαιρετικούς Έλληνες προπονητές, οι οποίοι είναι γνώστες του αθλήματος και περιμένω με ανυπομονησία να παρακολουθήσω τι θα σκαρφιστούν για να παγιδέψουν τους αντιπάλους τους. Φυσικά, όλα αυτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν και στην πράξη από τους ίδιους τους καλαθοσφαιριστές.

Κυριακή κοντή γιορτή...

Υ.Γ. Δεν περίμενα ποτέ πως θα επισκεφτώ το olapaok.gr για ρεπορτάζ της γηπεδούχου ομάδας!!! tongue.gif
SteelGandalf
Όλα είναι έτοιμα. Σε περίπου 15 λεπτά θα ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας της συγκεκριμένεης σειράς.

Οι ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προθερμαίνονται. Ο κόσμος, προς το παρόν, δεν είναι πολύς.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Νέιμικ στην αποστολή, αλλά με ελάχιστες πιθανότητες να βρεθεί στο παρκέ

Είναι άγνωστο αν και πόσο θα αγωνιστεί ο Ντρου Νέιμικ στον σημερινό πρώτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών. Είναι χωρίς προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα από την παραμονή του τρίτου αγώνα με την ΑΕΚ και όσες φορές προσπάθησε να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα από τότε δεν τα κατάφερε.


Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν πραγματικά πολύ… μαγκωμένος μιλώντας για τον Νέιμικ. Γνωρίζει πολύ καλά πως με τη δική του παρουσία, ο Άρης είναι άλλη ομάδα, πιο συμπαγής αμυντικά, πιο σίγουρος στο ριμπάουντ, πιο σωστός στην επίθεση, γιατί ο Νέιμικ εκτός των άλλων είναι εξαιρετικός σκρίνερ.

Ο Αμερικανός θα είναι στην 12αδα, αλλά οι πιθανότητες να μπει και να παίξει είναι ελάχιστες.
yorgos
Ο Νεϊμικ τελικώς;
SteelGandalf
Ο αγώνας θα ξεκινήσει με 10λεπτη καθυστέρηση, εξαιτίας της διαμαρτυρίας των διαιτητών για τον, προ ημερών (31/5/2015), εμπρησμό του αυτοκίνητου του διαιτητή Χρήστου Παναγιώτου στην Πάτρα (έριξαν μολότοφ αφού έσπασαν το τζάμι).

Ο κόσμος εξακολουθεί να είναι πολύ λίγος τηρουμένων των αναλογιών (ποιοι αγωνίζονται, κρισιμότητα του αγώνα, αφού η 3η θέση δίνει εισιτήριο για το Eurocup).

QUOTE(yorgos @ Jun 7 2015, 18:03 ) *
Ο Νεϊμικ τελικώς;


Ο Naymick, όπως αναμενόταν, βρίσκεται στην αποστολή, εντός παρκέ και προετοιμάζεται.

Προφανώς και δεν είναι έτοιμος (100%), ούτε σε κατάσταση να βοηθήσει όπως όταν ήταν καλά. Ερωτηματικό αποτελεί το αν βρίσκεται εκεί για ψυχολογικούς, κυρίως, λόγους (για τον ίδιο ή/και για τους συμπαίχτες του) και το κατά πόσο θα χρησιμοποιηθεί.

Πιθανολογώ ότι αυτό αποτελεί ερωτηματικό και για τον ίδιο τον κύριο Πρίφτη.
mephisto22
λινκ υπαρχει?
SteelGandalf
Κακό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, κάκιστο για τους φιλοξενούμενους.

Μετά από 5 λεπτά αγώνα, το σκορ είναι 8-5 υπέρ του ΠΑΟΚ, με τους παίχτες του Άρη να είναι εντελώς εκτός ρυθμού αγώνα.

1η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 15-9

Άθλιος ο Άρης σε αυτή την πρώτη περίοδο. Λάθη, λάθη, κόντρα λάθη, αστοχία, δεν μπορεί να πάρει ούτε τα ριμπάουντς και γενικά στην επίθεση είναι οικτρός. Δεν θυμάμαι ούτε μία προσπάθεια μέσα από σύστημα, μέσα από λογική. Απογοήτευση. Είπαμε να έχεις ένα σχετικό άγχος, αλλά όχι κι έτσι...

Έχει 3/11 2p FG και 1/4 3p FG. Πιο τραγικός πεθαίνεις.

Ενώ ο ΠΑΟΚ έχει 4/6 2p FG και 2/9 3p FG. Όχι πολύ, αλλά σαφώς καλύτερος.

11 με 8 τα ριμπάουντς (από 3 επιθετικά) για τους γηπεδούχους.

4 λάθη ο ΠΑΟΚ και 6 ο Άρης.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 31-31

Το 15-9 της πρώτης περιόδου, έγινε 21-11 με την έναρξη της δεύτερης και κάπου εκεί άλλαξαν όλα.

Ο Άρης γύρισε σε άμυνα ζώνης. Ο κύριος Πρίφτης πέρασε στο παρκέ τον Naymick και ο ΠΑΟΚ βραχυκύκλωσε ολοκληρωτικά.

Με ένα επιμέρους 3-11, το σκορ έγινε 24-22, με τον Thomas να έχει τρία συνεχόμενα τρίποντα σε αυτό το διάστημα και να δίνει το έναυσμα για την επιστροφή των φιλοξενουμένων. Απάντησε, στο επόμενο διάστημα, με δύο μακρινά τρίποντα ο Bremer, αλλά η ζώνη ήταν αρκετή για να βγάλει εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους και να πάει το παιχνίδι σε κλειστό σκορ για τα επόμενα λεπτά.

Σε ό,τι αφορά την στατιστική, η ΠΑΟΚ υπερτερεί σε κάποιους τομείς, όχι όμως ολοκληρωτικά, εκτός από τα ριμπάουντς στα οποία κάνει πάρτι.

ΠΑΟΚ : 8/16 2p FG - 4/17 3p FG- 3/5 FT - 23 rebs (9 off) - 7 assists - 5 steals - 1 block - 9 turnovers (λάθη)

ΑΡΗΣ : 9/20 2p FG - 4/9 3p FG - 1/3 FT - 11 rebs (3 off) - 6 assists - 5 steals - 1 block - 9 turnovers

Συμάζεψε αισθητά τα ποσοστά του στα σουτ δύο πόντων ο Άρης, χωρίς ωστόσο να έχει βελτιώσει αισθητά τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες τα πραγματοποιεί, ενώ στα τρίποντα είναι εξαιρετικός. Η χαοτική και η μόνη ουσιαστική διαφορά βρίσκεται στον τομέα των ριμπάουντς (12 ολόκληρα διαφορά), από τα οποία οι γηπεδούχοι κατάφεραν σε κάποιες περιπτώσεις να πετύχουν (σε δεύτερη ή και τρίτη προσπάθεια) πόντους και να διατηρούνται μπροστά στο σκορ.

Αν συνεχίσει ο Άρης να αποδίδει έτσι αμυντικά και "κατεβάσει" τα ριμπάουντς, τότε θα αποκτήσει σαφές προβάδισμα. Πρέπει όμως να οργανωθεί πολύ περισσότερο επιθετικά, καθώς αυτό το 4/9 τρίποντα που είναι πράγματα πολύ καλό, δεν είναι εύκολο να συνεχιστεί και στο 2ο ημίχρονο.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, με μόλις 3 πόντους (με ελάχιστες προσπάθειες) σε αυτό το 1ο ημίχρονο, δεν έχει ουσιαστική συμβολή στον αγώνα.
Air Kef
Δεν είναι λίγο περίεργο και 100% ΑΚΥΡΟ ότι σε 15 λεπτά αρχίζει ο Μεγάλος Τελικός και ο Μικρός θα μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο; Τέρμα άσχετοι οι διοργανωτες;


Δυστυχώς χωρίς Νόβα, χάνουμε μεγάλα ματς σε αυτή την σειρά.
SteelGandalf
QUOTE(Air Kef @ Jun 7 2015, 19:14 ) *
Δεν είναι λίγο περίεργο και 100% ΑΚΥΡΟ ότι σε 15 λεπτά αρχίζει ο Μεγάλος Τελικός και ο Μικρός θα μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο; Τέρμα άσχετοι οι διοργανωτες;


Όχι λίγο. Εντελώς άκυρο είναι. Υποβαθμίζουν το ίδιο τους το προϊόν.

Όταν ορίζεις ένα παιχνίδι στις 18:00 και στις 19:30 το δεύτερο, είναι εύλογο να πέσει το ένα επάνω στο άλλο.

Η διαφορά θα έπρεπε να είναι της τάξης των δυόμισι ωρών.
yorgos
QUOTE(Air Kef @ Jun 7 2015, 18:14 ) *
Δεν είναι λίγο περίεργο και 100% ΑΚΥΡΟ ότι σε 15 λεπτά αρχίζει ο Μεγάλος Τελικός και ο Μικρός θα μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο; Τέρμα άσχετοι οι διοργανωτες;


Μπαχαλάουα τελείως.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 39-49

Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Άρης, αν και πλέον ο Βεζένκοφ πήρε αρκετές προσπάθειες, αλλά τις έχασε όλες (στο ημίχρονο είχε συνολικά 2, έχοντας ένα τρίποντο, ενώ τώρα έχει συνολικά 1/6, μόνο εκείνο το τρίποντο). Ο Pasalic ανέλαβε δράση, αλλά και ο Thomas, ενώ αμυντικά έχει κλειδώσει τον ΠΑΟΚ, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Μειώθηκε κάπως και η διαφορά των ριμπάουντς (31 έναντι 23).
ashton
Πάει να μειώσει ο ΠΑΟΚ, αλλά νομίζω πως ο Άρης φέτος έχει βρει το κουμπί του συμπολίτη και θα το καθαρίσει πάλι το ματσάκι .
SteelGandalf
Τα παιχνίδια ολοκληρώνονται όταν περάσει ο χρόνος των 40 λεπτών ή και της παράτασης.

Αν οι δικοί μας παίχτες νόμιζαν πως είχαν κερδίσει επειδή προηγούνταν στο σκορ στο τέλος της 3ης περιόδου, τώρα έχουν δεχθεί ηχηρά χαστούκια.

Με επιμέρους 13-2, το σκορ (από 39-49) έγινε 52-51...

Απομένουν 5:38, αλλά το παιχνίδι έχει αλλάξει μορφή πια...

======================================

57-58 υπέρ του Άρη και απομένουν 2:50 για το τέλος.

Κόλαση το ματς...
ashton
24-9 το 4ο δεκάλεπτο μέχρι τώρα, 63-58 ο ΠΑΟΚ, 38" πριν το τέλος

67-60 τελικά ο ΠΑΟΚ, έκανε το 1-0
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης : 67-60

Σε παιχνίδι στο οποίο ξεκίνησες νωθρά, βρέθηκες πίσω στο σκορ με 10 πόντους (21-11), αλλά κατάφερες να το ελέγξεις, ξεκινώντας από την άμυνα σου και να περάσεις μπροστά στο σκορ μέχρι και με 10 πόντους (τέλος 3ης περιόδου, σκορ 39-49), όταν στο τέλος δεν το κερδίζεις, θεωρώ πως φταις εσύ.

Σαφώς και δεν παίζεις μόνος σου, αλλά λειτουργώντας με αφέλεια, με υπεροψία, με απερισκεψία και με ανοησία, επιτρέπεις στον αντίπαλο σου να επιστρέψει, ενώ απομένουν μόλις 8 λεπτά για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και βρίσκεται με 10 πίσω, ε τότε φταις πρωτίστως εσύ.

Δεχθήκαμε σε περίπου 8 λεπτά 28 (!!!) πόντους και πετύχαμε 11. Άμυνα για κλάματα, επίθεση αντίστοιχα τραγική.

Δίκαιη η ήττα, αλλά θεωρώ πως εμείς το χάσαμε το παιχνίδι, παρά μας το κέρδισε ο αντίπαλος (χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη νίκη του).

Ας πάνε τώρα να δουν το βίντεο και να καμαρώσουν τα χάλια τους...

QUOTE(www.pressaris.gr)
Πρίφτης: «Δική μας ευθύνη η ήττα, παίξαμε χωρίς μυαλό και συγκέντρωση.

Χωρίς διάθεση για πολλά εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, εμφανώς απογοητευμένος από τον τρόπο που ήρθε η ήττα.


Μιλώντας στο συνδρομητικό ο προπονητής των κίτρινων επεσήμανε: «Κάναμε πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο επιθετικά. Παίξαμε χωρίς μυαλό και συγκέντρωση. Είναι απόλυτα δική μας η ευθύνη για την ήττα».


Δεν συμφωνώ με τις δηλώσεις του κόουτς. Δεν κάναμε κακό δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε κάκιστη 4η περίοδο. Στην 3η πετύχαμε 18 πόντους, δεχόμενοι 8. Στην 4η έγινε η ζημιά. Στην 1η και στην 4η περίοδο, συνολικά πετύχαμε 9+11=20 πόντους, ενώ δεχθήκαμε 15+28=43!!!

Box Score



Key facts of the match

yorgos
QUOTE
Δεχθήκαμε σε περίπου 8 λεπτά 28 (!!!) πόντους

Αυτό τα λέει όλα.

Από ομάδα που παίζει εδώ και καιρό χωρίς τον καλύτερό της παίκτη (Χαραλαμπίδης) και πλέον και τον καλύτερο ψηλό της. Τρελή ευκαιρία έχασε ο Άρης σήμερα, σε ένα γήπεδο νωθρό, με έναν αντίπαλο μέτριο να κάνει τη νίκη. ΟΚ, έχουμε κι εμείς απουσίες, αλλά τέτοιες ευκαιρίες όποιος τις χάνει χάνεται.
SteelGandalf
QUOTE(yorgos @ Jun 7 2015, 20:19 ) *
Αυτό τα λέει όλα.

Από ομάδα που παίζει εδώ και καιρό χωρίς τον καλύτερό της παίκτη (Χαραλαμπίδης) και πλέον και τον καλύτερο ψηλό της. Τρελή ευκαιρία έχασε ο Άρης σήμερα, σε ένα γήπεδο νωθρό, με έναν αντίπαλο μέτριο να κάνει τη νίκη. ΟΚ, έχουμε κι εμείς απουσίες, αλλά τέτοιες ευκαιρίες όποιος τις χάνει χάνεται.


Δεν ξέρω αν θα ξαναβρεί ανάλογη ευκαιρία φίλε μου.

Σήμερα, καταφέραμε να πάρουμε κεφάλι στο σκορ, ενώ δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά και ενώ, στην συνέχεια, αποκτήσαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, τελικά επιτρέψαμε στον αντίπαλο μας να "επιστρέψει" και να πάρει ψυχολογία από το πουθενά.

Δεν με πειράζει η ήττα, άλλωστε δεν θεωρούσα δεδομένη τη νίκη. Με εξοργίζει ο τρόπος που αυτή συνέβη. Το χαρίσαμε το ματσάκι από την επαναλαμβανόμενη αδυναμία μας, στα τελευταία λεπτά του, να το διαχειριστούμε στοιχειωδώς. Δεν έχουμε μάθει από όλες τις προηγούμενες φορές, ώστε να βελτιώσουμε κάποιες αντιδράσεις μας...

Θεωρώ πως έπρεπε στο 7:30 πριν το τέλος, να ξαναμπεί ο Naymick στο παιχνίδι, έστω και για 2-3 λεπτά. Θα ήταν αρκετό πιστεύω (αν δεν έμπαινε καθόλου, θα υπέθετα πως δεν μπορούσε, αλλά μπήκε με καθυστέρηση και όταν είχε ήδη αλλάξει το momentum του αγώνα).
hagi
Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία πιστεύω. Το κάναμε δώρο το ματς. Και μένα με πείραξε που χάσαμε με αυτόν τον τρόπο.
Αυτό το πράγμα να περνάμε μπροστά και να μην μπορούμε να κρατήσουμε την διαφορά δεν μπορώ να το καταλάβω. Νομίζουν ότι κέρδισαν;
Πάντως και ο Παοκ ήταν τυχερός. Έβαλε συνεχόμενα τρελά τρίποντα, όλα κρίσιμα.
Τώρα τελείωσε όμως. Πάμε για το επόμενο που πρέπει να κερδίσουμε.
SteelGandalf
Έγραψα, αρκετά λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι, πως άλλαξε το momentum.

Όταν δίνεις δικαίωμα στην ελπίδα και αναπτερώνεις το ηθικό του αντιπάλου σου, εκεί που προηγουμένως του είχες πατήσει το "καρύδι" και τον είχες ρίξει στο καναβάτσο, τότε φταις εσύ. Ο αντίπαλος σου, απλά άδραξε τις ευκαιρίες και τις εκμεταλλεύτηκε άριστα, έστω και με αρκετή δόση τύχης. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά πως αρκούν ένα-δύο μεγάλα σουτ για να αλλάξει η ψυχολογία μιας ομάδας, η οποία, πολλώ δε μάλλον, αγωνίζεται και στην έδρα της...

==============================================================================

Και πάνω που έκανα το συγκεκριμένο σχόλιο στο facebook, σε τοποθέτηση ενός φίλου πως στο επόμενο παιχνίδι στην Πυλαία το γήπεδο θα είναι γεμάτο:

QUOTE(SteelGandalf)
Αυτό είναι το λιγότερο και μπορεί να μην είναι και πολύ καλό γι' αυτούς. Το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Σημασία έχει το πως θα διαχειριστούμε την ψυχολογία μας μετά από τέτοια ήττα-χάρισμα...


Διαβάζω την συγκεκριμένη τοποθέτηση του κόουτς Πρίφτη και συμφωνώ 100%. Τώρα πρέπει να αποδείξουμε πόσο δεμένοι είμαστε. Να παραμείνουμε συγκεντωμένοι, να κερδίσουμε το 2ο ματς και να πάμε να αλλάξουμε τα δεδομένα στο 3ο.

QUOTE
Πρίφτης: «Τώρα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και συμπαγείς»

Ο Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στο τραγικό τελείωμα του αγώνα και την κακή άμυνα του Άρη, αλλά συνέστησε ηρεμία και ψυχραιμία.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε πως “κάναμε ένα κακό ξεκίνημα, ισορροπήσαμε το παιχνίδι και είχαμε ένα τραγικό τελείωμα. Κρίμα που χάσαμε αυτό το παιχνίδι, θα μπορούσαμε να έχουμε τον έλεγχο, αλλά με κακή συγκέντρωση και εξαιρετικά κακή άμυνα δώσαμε στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να γυρίσει στο ματς, να βάλει μεγάλα σουτ και να χτίσει αυτοπεποίθηση στο τελείωμα του αγώνα, που είναι και το πιο κρίσιμο σημείο”.

Πρόσθεσε ο Πρίφτης πως “πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο δεύτερο παιχνίδι. Λέμε μέσα στη χρονιά ότι είμαστε δεμένοι, συμπαγείς σαν ομάδα, ενωμένοι. Τώρα είναι οι στιγμές που χρειάζεται να το δείξουμε αυτό και να μείνουμε ψύχραιμοι”.

Ρωτήθηκε για την παρουσία του Ντρου Νέιμικ και απάντησε πως “είναι ανέτοιμος, περισσότερο το… εκβίασα σήμερα. Η κατάστασή του ήταν τέτοια που υπήρχε ερωτηματικό αν μπορεί να βοηθήσει”.
SteelGandalf
QUOTE(www.yellownews.gr)
Δηλώσεις και παραλειπόμενα από το ΠΑΟΚ - Άρης

Ο τεχνικός του Αρη, Δημήτρης Πρίφτης στάθηκε στην κακή απόδοση που είχε ο Αρης στην πρώτη αλλα και στην τελευταία περίοδο.


Συγκεκριμένα είπε: "Κάναμε κακή αρχή, ισορροπήσαμε το ματς και κάναμε τραγικό τελείωμα. Είναι κρίμα που χάσαμε. Κάναμε κακή άμυνα στο τέλος και δώσαμε το δικαίωμα ο ΠΑΟΚ να πετύχει μεγάλα σουτ και να χτίσει αυτοπεποίθηση. Πρέπει στο δεύτερο ματς να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα".

Για το τρίτο δεκάλεπτο και την άμυνα που έπαιξε ο Αρης: "Κάποιες στιγμές παίξαμε μία άμυνα που δεν ήταν ακριβώς ζώνη. Δείχναμε ζώνη αλλά ήμασταν μαν του μαν".

Για τον αν έγινε επαφή του Αρη με τον Μαργαρίτη πριν ανανεώσει την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ: "Οχι, δεν μιλήσαμε μαζί του. Ούτε εγώ μίλησα, ούτε κανείς από τον Αρη".

Για το ματς στο Παλέ: "Χρειάζεται ηρεμία και συγκέντρωση. Όταν λέμε πως είμαστε ομάδα, τώρα πρέπει να το δείξουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη...".

Για τον Νέιμικ που έπαιξε παρά το όταν αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού (στη γάμπα): "Είναι ανέτοιμος. Περισσότερο το εκβίασα σήμερα παρά ήταν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει. Τον έβαλα για να τον σπρώξω ώστε να μπει στο μυαλό του ότι μπορεί να παίξει και στα άλλα ματς".

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είπε: "Ηταν ένα δύσκολο μας. Ελέγχαμε το ματς για 25 λεπτά αλλά το ματς τελείωνει στο 40' όχι στο 30'. Κάναμε δώρο στον ΠΑΟΚ που πέτυχε 28 πόντους στην τελευταία περίοδο. Με 28 πόντους δεν μπορείς να νικήσεις. Δεν παίξαμε καλή άμυνα, ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και ο κόσμος μπήκε στο ματς. Ηταν καταστροφικό το τέταρτο δεκάλεπτο. Εγινε απλά το 1-0, θα συνεχίσουμε να βελτιώνομαστε και θέλουμε να πάρουμε την νίκη στο Παλέ. Σήμερα δεν παίξαμε άμυνα και αυτό έκρινε την έκβαση του αγώνα".

Στην καλή άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά και στα μεγάλα σουτ που πέτυχε ο "Δικέφαλος" στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος σχετικά με την νίκη κόντρα στον Αρη. Ο έμπειρος προπονητής είπε:

"Ξέραμε πως ήταν ένα δύσκολο ματς. Το πρώτο ματς είναι δύσκολο για τον γηπεδούχο γιατί έχει το στρες. Ξέρουμε πως ο Άρης είναι μια ομάδα που παίζει σκληρή άμυνα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί υπερέβαλαν εαυτούς. Στο ξεκίνημα του αγώνα βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα αλλά μετά κάναμε παιδαριώδη λάθη και δώσαμε την ευκαιρία στον Άρη να σκοράρει. Έμπειροι παίκτες όπως ο Τόμας, όταν πετυχαίνουν καλάθια ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή τους. Δώσαμε το δικαίωμα στον Άρη να μπει στο ματς. Είχαμε να δώσουμε φάουλ, δεχτήκαμε αιφνιδιασμούς και όταν έχεις στρες, αυτό αρχίζει και μεγαλώνει. Στο τρίτο δεκάλεπτο για άλλη μια φορά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι αλλά μετά το 28' μέσα από την άμυνα βρήκαμε τις λύσεις, ενώ βάλαμε και μεγάλα σουτ. Θέλουμε να δούμε τα λάθη μας και σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες για το επόμενο ματς".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερα ριμπάουντ σήμερα από τον Αρη ενώ στο ματς της κανονικής περιόδου που έγινε στο "Παλατάκι" είχε πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα: "Είναι άλλα τα ματς εκείνη την περίοδο σε σχέση με αυτά. Τότε είχαμε τελειώσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και μας έλειπαν δύο παίκτες. Το θέμα είναι να έχεις συγκέντρωση στα ματς".

Για το ότι ο Αρης έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια του αγώνα: "Αν σου δώσουν το τρίποντο, κάνεις τρίποντο. Αν σου δώσει διαδρόμους, τότε κάνεις ντράιβ. Ανάλογα τους παίκτες...".

Για το ότι το ματς στο Παλέ θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών: "Η νίκη σου δίνει μια ψυχολογία για να συγκεντρωθείς περισσότερο. Για εμάς παίζει ρόλο που δεν θα έχει κόσμο αλλά οι παίκτες είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε διάφορες συνθήκες".

Για το ότι δεν είχε πολύ κόσμο στο γήπεδο ενώ το ματς ήταν ντέρμπι: "Θα θέλαμε το γήπεδο να είναι γεμάτο...".

Όντουμ: "Σημαντικό που προφυλάξουμε την έδρα μας"

Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τζέικ Οντουμ είπε: "Οταν παίζεις με ομάδα που είναι βασικός σου αντίπαλος στην πόλη σου είναι δύσκολο. Στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο αφήσαμε το ματς να ξεφύγει. Αρχίσαμε καλά και τελειώσαμε καλά το ματς. Είναι σημαντικό που προφυλάξαμε την έδρα μας. Θα δούμε τι θα κάνουμε για να πάρουμε την νίκη στο δεύτερο παιχνίδι".

Για την καλή απόδοση του ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο: "Στα πλέι οφ στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα πρέπει να φορτσάρει. Μπήκαν 1-2 σουτ, αυτό μας βοήθησε και το μομέντουμ λειτούργησε υπέρ μας".

Για το ότι πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα στην τελευταία περίοδο: "Η μπάλα ήρθε σε μένα σε εκείνα τα δύο σημεία και τα έβαλα. Όταν μπαίνουν τα σουτ σου, μετά έχεις αυτοπεποίθηση για να σουτάρεις".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε λάθη στο πικ εν ρολ: "Θα δούμε τι λάθη κάναμε. Σίγουρα υπήρχε πρόβλημα με το πικ εν ρολ αλλά κάναμε και εμείς καλά plays στο πικ εν ρολ. Θα δούμε βίντεο για να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε".

Αγωνίστηκε ο Νέιμικ αν και στο πεντάλεπτο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν έτοιμος.

Μικροπροβλήματα και στον ΠΑΟΚ για Σαλούστρο και Τσόχλα, αφού όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος του αγώνα ο Απόλλων Τσόχλας έχει ένα αιμάτωμα στο δεξί μάτι, το οποίο προκλήθηκε από δάχτυλο αντιπάλου, ενώ ο Χρήστος Σαλούστρος έχει ενοχλήσεις στα πλευρά.

Στο φύλλο αγώνα γράφτηκαν υβριστικά συνθήματα από τον διαιτητή, Σπύρο Γκόντα εις βάρος κάποιων που δεν ξέχασαν... τον Νίκο Γκάλη, όσα χρόνια και να περασουν.


Κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα, τα είπαμε όλα τα παραπάνω. Οι προπονητές και οι αθλητές, με τα λεγόμενα τους, επιβεβαίωσαν πως συνέβησαν τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως τα είδαμε κι εμείς.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.