Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Οι Καλύτερες Ταινίες της Δεκαετίας του '70
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Τέχνες και θεάματα
treathitch
----------------
αεκτζού
Σου εύχομαι να μεγαλώσεις ακόμα κι άλλο τα ποστ σου!Κι εις ανώτερα!
Anaz
Μεγαλο αλλα συναμα καταπληκτικο ποστ!Πολυ καλη δουλεια! 41.gif
Η δεκαετία του '70 μαζι με του '90 είναι για μενα, με τις πολυ λιγες γνωσεις βέβαια που έχω, οι καλυτερες!

QUOTE
The Godfather Part II (O Noνός μέρος Β, Francis Ford Coppola, 1974)
Πρεπει να ειναι η πρωτη φορα που συμφωνω με το no.1 του treathitch! 77.gif Με το που ειδα το τοπικ πηγα κατευθειαν να δω σε ποια θεση ηταν! biggrin.gif
rchos
χωρις πλακα(γιατι αλλου εκανα μια πλακιτσα για το θεμα) φοβερο τοπικ once again(συνεχιζω να διδασκω αγγλικα) απο treathitch! 41.gif
χαρα στο κουραγιο σου παντως!πολυ καλος!συμφωνω και με το νουμερο 1(ε αφου συμφωνησε ο αναζ tongue.gif )!
δυο γρηγορες "διαφωνιες" το Kramer vs Kramer και το Dog Day Afternoon θα τα εβαζα πολυ πιο πανω!βεβαια γουστα ειναι αυτα!


ερωτηση:απο ασιατικο την δεκαετια αυτη τπτ?σε ρωτω γιατι δεν ξερω και εγω και θελω να κανω ενα ανοιγμα προς τα εκει να δωσεις καμια προταση!
treathitch
QUOTE(rchos7 @ Jan 29 2007, 09:07 PM) *
χαρα στο κουραγιο σου παντως!

Kαι που να δεις τι θα γίνει με τη δεκαετία του '60... tongue.gif

QUOTE(rchos7 @ Jan 29 2007, 09:07 PM) *
συμφωνω και με το νουμερο 1(ε αφου συμφωνησε ο αναζ tongue.gif )!

Πολλή φαντασία παίζει στο φόρουμ βλέπω... biggrin.gif

QUOTE(rchos7 @ Jan 29 2007, 09:07 PM) *
δυο γρηγορες "διαφωνιες" το Kramer vs Kramer και το Dog Day Afternoon θα τα εβαζα πολυ πιο πανω!βεβαια γουστα ειναι αυτα!

Ψιλοδύσκολο άμα δεις τις επόμενες. Αν είχα δει τις ταινίες που ήθελα, μάλλον δε θα έμπαιναν καν μέσα..

QUOTE(rchos7 @ Jan 29 2007, 09:07 PM) *
ερωτηση:απο ασιατικο την δεκαετια αυτη τπτ?σε ρωτω γιατι δεν ξερω και εγω και θελω να κανω ενα ανοιγμα προς τα εκει να δωσεις καμια προταση!

Απο ασιατικό γενικώς πολλά... το '50 και το '60 όμως έχω δει περισσότερες (Ιαπωνικές κυρίως, αυτές είναι οι καλύτερες). Μία από τις 2-3 καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του '50 είναι Ιαπωνική, κατά τη γνώμη μου...
Anaz
To "Mean Streats" (Kακόφημοι δρόμοι) του Σκορτσέζε με τον Ντε Νιρο δεν το είδα στη λίστα και μου έκανε εντυπωση..! Βασικά δεν το'χω δει αλλα είναι στα υπόψιν.δεν είναι τόσο καλό..? rolleyes.gif
treathitch
QUOTE(Anaz @ Jan 30 2007, 02:10 AM) *
To "Mean Streats" (Kακόφημοι δρόμοι) του Σκορτσέζε με τον Ντε Νιρο δεν το είδα στη λίστα και μου έκανε εντυπωση..! Βασικά δεν το'χω δει αλλα είναι στα υπόψιν.δεν είναι τόσο καλό..? rolleyes.gif

Δε χάνεις και τίποτα...
grigoris
Πολύ καλή δουλειά,εύγε και ζήτω σου!!! 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif

Προσωπικό μου τοπ-3 όμως είναι:
3)Το Κουρδιστό Πορτοκάλι
2)Αποκάλυψη Τώρα
1)Ο Ταξιτζής
Anaz
Eiμαι ο μόνος εδω που θεωρει το "κουρδιστο πορτοκάλι" ,όπως κι αλλες ταινίες του Κιουμπρικ, ολιγον υπερτιμημένη..?? rolleyes.gif Δεν κρίνω την σκηνοθετική δουλειά του Κιουμπρικ,γιατι δεν είμαι ο πλεον αρμοδιος, αλλα προσωπικά μετα βίας θα την εβαζα στο τοπ10 της δεκαετιας και αυτο γιατι δεν εχω δει αρκετες απ'τις ταινίες που θελω να δω όπως πχ το "Επαγγελμα Ρεπορτερ". Η δε δυνατη μουσική,και οι γρηγορες εναλλαγες και τα χρωματα, με εκνευριζαν αν και καταλαβαινω οτι αυτο ηταν σκοπιμο απ'τον σκηνοθετη.. Αναγνωριζω επισης οτι ήταν μπροστα για την εποχη της,ιδιατερα οσων αφορα τον τροπο που χειριστηκε τις σκληρες σκηνες βιας αλλα κ τα μηνυματα που περνα,αλλα..τι να πω..καλη ταινία αλλα δεν ξετρελαθηκα κιόλας! Θεωρω οτι το όλο σουσουρο με την απαγορευση της στην Αγγλια την εκτοξευσε παραπανω απ'όσο αξιζει!
Παντως προσωπική αποψη, χωρις -το τονιζω- να έχω τις γνωσεις γιατι ποτε δεν με κέντρισε η σκηνοθεσία ή η φωτογραφια ως...τέχνη, το "Μπαρι Λυντον" το βρηκα σαφως καλυτερο σκηνοθετικά!

Το ιδιο ισχυει πιστευω και για τον Ταραντινο του οποίου της ταινιες επισης θεωρω υπερτιμημενες! (Πολυ περισσότερο απ'του Κιουμπρικ!)

Γενικά παντως όπως εχω ξαναπει έχει σημασια απο ποια σκοπια κοιτά κανεις μια ταινία.. Εγω δεν είμαι φαν ούτε με ενδιαφερει η τεχνη του κινηματογράφου, και όταν βλέπω μια ταινία έχω ίσως άλλες απαιτήσεις και άλλα κριτηρια.
Αλλα εδώ ανοίγω μια αλλη συζήτηση..
NBAholic
QUOTE
Eiμαι ο μόνος εδω που θεωρει το "κουρδιστο πορτοκάλι" ,όπως κι αλλες ταινίες του Κιουμπρικ, ολιγον υπερτιμημένη..??


Μέχρι στιγμής, ναι...Ο συνδυασμός των ερμηνειών, της κλασικής μουσικής (άλλο χαρακτηριστικό του Κιούμπρικ η χρήση της), του σκηνικού και των μηνυμάτων δικαιολογεί την υψηλή βαθμολογία της (προσωπικά, την τοποθετώ καθαρά ψηλότερα απ'το "Μπάρι Λίντον"). Όσο για το αν η ίδια η ταινία γεννά βία, διαφωνώ. Το πολύ να αποτελούσε μια απλή αφορμή εκδήλωσης βίας από ήδη βίαιους ανθρώπους, όπως ήταν η περίπτωση των διαφόρων real-life βιασμών στην Αγγλία που συνδέθηκαν με την ταινία. Δε γνωρίζω όμως περιπτώσεις ατόμων που υπέστησαν "πλύση εγκεφάλου" από την ίδια την ταινία.
Είναι βέβαια χαρακτηριστικό ότι αρκετές ταινίες του Κιούμπρικ πολλές φορές παρεξηγούνταν και λάμβαναν τον καιρό τους πολύ χειρότερες κριτικές απ'όσο στο μέλλον. Και την Οδύσσεια του Διαστηματος, πχ, για άλλους λόγους-αρκετά εμφανείς, ιδίως αν δεις μόνο το πρώτο ημίωρο-, την είχαν θάψει πολλοί κριτικοί του τότε. Το εμφανώς κατώτερο "Μάτια ερμητικά κλειστά", αν και ο Κιούμπρικ το χαρακτήρισε κάποτε την καλύτερη ταινία που είχε γυρίσει (ή την καλύτερη αισθητικώς, κάτι τέτοιο, εν πάση περιπτώσει), είχε χαρακτηριστεί "γελοίο" τα πρώτα χρόνια, ενώ τώρα κάποιοι αρχίζουν τους χαρακτηρισμούς του στιλ "παρεξηγημένο".
Anaz
QUOTE
Μέχρι στιγμής, ναι...Ο συνδυασμός των ερμηνειών, της κλασικής μουσικής (άλλο χαρακτηριστικό του Κιούμπρικ η χρήση της), του σκηνικού και των μηνυμάτων δικαιολογεί την υψηλή βαθμολογία της (προσωπικά, την τοποθετώ καθαρά ψηλότερα απ'το "Μπάρι Λίντον")
Kαλα δεν περιμενα να ειστε και πολλοι αυτοι που θα συμφωνήσετε! tongue.gif
Παντως για να μην παρερμηνευτω γιατι ισως δεν το διατυπωσα σωστα,βεβαιως και δικαιολογεί υψηλή βαθμολογία κ είναι εξαιρετική ταινία, αλλα εμενα με αγγιξε νομίζω ουσιαστικά το σενάριο με τα κοινωνικά του μηνυματα και η απιστευτη ερμηνεια του Alex!Βεβαια δεν έχω διαβασει κ το βιβλίο για να κρίνω,αλλα σαν σκηνοθεσια δεν την βρηκα πολυ του γουστου μου.Ισως περιμενα και κατι άλλο πριν την δω..Αnyway θα την ξαναδω και θα κρινω καλύτερα! biggrin.gif
Παντως κι εγω σαν ταινια την τοποθετω ψηλότερα απ'το Μπαρυ Λιντον. αυτο που ειπα είναι οτι την δευτερη τη βρηκα καλυτερη σκηνοθετικα!Τα τοπία και τα σκηνικά στο Μπαρυ Λιντον ας πουμε είναι μοναδικα!!Βεβαια είναι κ το σενάριο που παιζει ρόλο σε αυτο..

Παρεπιμπτόντως όταν μίλησα και για άλλες υπερτιμημενες ταινιες του Κιουμπρικ,αυτη που είχα στο μυαλό μου ηταν το Ματια Ερμητικά Κλειστα. Δεν ήξερα ότι οι κριτικοί την είχαν θαψει.. ohmy.gif Εγω για 'αριστουργημα" ακουγα και διαβαζα.. Αν και σκηνοθετικά οι σκηνες στο ανδρο των μασωνων είναι εξαιρετικες.Σαν ταινια την βρηκα πολυ μετρια..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.