Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ποιος θα πάρει αυτό το δαχτυλίδι;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
Pages: 1, 2
Keyser_Soze
Ποια ομάδα πιστεύετε ότι θα διαδεχθεί τους Μαιάμι Χιτ στον θρόνο του πρωταθλητή του ΝΒΑ;

Εγώ προσωπικά... ΚΑΝΕΝΑΣ! Νομίζω ότι και πάλι οι Χιτ θα πάρουν το πρωτάθλημα εύκολα ή δύσκολα. Το τρίδυμο Σάκαρος-Γουέιντ-Ράιλι είναι ικανό για να πάρει μόνο του το πρώταθλημα.

Οι 10 ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι οι εξής:

1. Μαιάμι Χιτ
2. Σαν Αντόνιο Σπερς
3. Ντιτρόιτ Πιστονς
4. Φίνιξ Σανς
5. Σικάγο Μπουλς
6. Ντάλας Μάβερικς
7. Χιούστον Ρόκετς (λες να βάλει το χεράκι του ο "Kill Bill" και να κάνουν κάνα θαύμα...wink.gif
8. Κλίβελαντ Καβαλίερς (EDIT)
9. Λος Άντζελες Κλίπερς
10. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς/Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Τη 10η θέση μοιράζονται Γουόριορς και Μπλέιζερς γιατι πιστεύω ότι μία από τις 2 (ή και οι 2) θα είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος (ειδικά οι Γουόριορς που έχουν το ΚΟΡΥΦΑΙΟ δίδυμο, Μπαρόν Ντέιβις και Τζέισον Ρίτσαρντσον και τους ΛΑΤΡΕΥΩ!!!)
NBAholic
Έστω...Τους Τίμπεργουλφς όμως γιατι τους πρόσθεσες;
Keyser_Soze
Όντως. Μαλακία έκανα. Κοίταζα το ντραφτ και τα μπέρδεψα ολίγον τι. Έκανα EDIT.
Alexmei
εγώ βέβαια θέλω τους Πίστονς αλλά πιστεύω ότι οι Χιτ θα το κρατήσουν...
jokey
Βλέπω Ντάλλας, με Νοβίτζκι, Χάουαρντ μια χρονιά πιο ώριμοι, όχι μόνο αυτοί, αλλά και ο κόουτς (σημαντικό) και με εμπειρία τελικών ή Σικάγο αν κάνουνε την έκπληξη με τις μεταγραφές τους. Και οι Σπερς μπορούν να πάνε τελικούς αν ο Τζινόμπιλι ανεβάσει τα στατιστικά του.

Το Μαιάμι θα έχει άλλον ένα χρόνο στις πλάτες των γερασμένων κορμιών των παιχτών, συν του ότι έρχονται ήδη από μία χρονιά στο φουλ. Δε νομίζω να αντέξουν.
dizzy_fingers
QUOTE
1. Μαιάμι Χιτ
2. Σαν Αντόνιο Σπερς
3. Ντιτρόιτ Πιστονς
4. Φίνιξ Σανς
5. Σικάγο Μπουλς
6. Ντάλας Μάβερικς
7. Χιούστον Ρόκετς (λες να βάλει το χεράκι του ο "Kill Bill" και να κάνουν κάνα θαύμα...wink.gif
8. Κλίβελαντ Καβαλίερς (EDIT)
9. Λος Άντζελες Κλίπερς
10. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς/Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς



1. Αντέχει ο Σακ?
2. O Nαζρ έφυγε...ποιός είναι το 5άρι της ομάδας είπαμε?
3. Α, εδώ ήρθε ο Ναζρ...ποιός είναι ο νέος Ben Wallace της ομάδας είπαμε? Επίσης, από τότε που έφυγε ο Λάρυ Μπράουν, δεν τους βλέπω να έχουν πολλές πιθανότητες για τίτλο.
4. Μήπως αξίζουν να βρίσκονται μία θέση ψηλότερα? Go (υγιή) Amare!!!
5. Ole!!! Η επιστροφή των ταύρων! Η ομάδα με τον καλύτερο προγραμματισμό την τελευταία 5ετία δείχνει φέτος ικανότερη από ποτέ για να κάνει το παραπάνω βήμα στα playoffs.
6. Τόσο κάτω? Δεν ξέρω, ίσως θα κατέβαζα τους Σπερς στη θέση τους και θα ανέβαζα τον Γερμανό στο 5.
7. Θα είναι υγιής ο ΤΜΑC? Τί λέω τώρα...θα είναι υγιής ο Γιάο? Τί λέω τώρα...θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Βασιλάρας??? wav.gif
8. Δε θα πάρεις κύπελλο ποτέεε....λυπάμαι Bron αλλά θα περιμένεις μερικά χρονάκια ακόμα για να σου χαρίσει το πρωτάθλημα ο Στερν....εχμ γκουχμ να πάρεις το πρωτάθλημα εννοώ.
9. Miracle version 2? Μπα...δε θα είναι miracle.
10. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ tongue.gif
Keyser_Soze
Ένα σχόλιο έχω να κάνω μόνο στα σχόλια του αγαπητού Ντίζι.

QUOTE
3. Α, εδώ ήρθε ο Ναζρ...ποιός είναι ο νέος Ben Wallace της ομάδας είπαμε? Επίσης, από τότε που έφυγε ο Λάρυ Μπράουν, δεν τους βλέπω να έχουν πολλές πιθανότητες για τίτλο.

Η κατάσταση με τα Πιστόνια έχει ως εξής: Έφυγε ο καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ αλλα και συνάμα ο πιο άμπαλος επιθετικά παίχτης που υπάρχει και ήρθε ένας παίχτης που σίγουρα είναι χειρότερος στην άμυνα αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο επιθετικά. Οι Ρασίντ Γουάλας και Ταισόν Πρινς είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικοί αμυντικοί και ο Ρασίντ χρειάζεται μία βοήθεια στην επίθεση από έναν ακόμη ψηλό. Άσε που υπάρχει και ο Κέλβιν Κέιτο ο οποίος πιστεύω ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα βοηθήσει.
Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, νομίζω ότι με τον Φλιπ Σόντερς συνδίασαν καλύτερα την ουσία με το θέαμα και έπαιξαν γενικότερα πολύ καλύτερο μπάσκετ. Το ότι αποκλείστηκαν στους τελικούς της Ανατολής απο τους Χιτ δεν μου λέει τίποτα αφού το Μαιάμι ήταν σεληνιασμένο. Άλλωστε και επί Λάρι Μπράουν είχαν αποκλείσει το Μαιάμι με τα χίλια ζόρια και αφού είχε τραυματίστει ο Γουέιντ (2004-05) και τη χρονία που το πήρανε (2003-04) απέκλεισαν τους ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ τότε Πέισερς αφού τραυματίστηκε ο Ζερμέιν Ο' Νιλ και 1-2 ακόμα που δε θυμάμαι.
morfi
Δεν πιστευετε οτι ειναι ακομα πολυ νωρις για συμπεραματα? καλα καλα δεν εχουν τελειωσει οι μεταγραφες ακομα και ουτε καν εχουν ξεκινησει τα παιχνιδια της preseason... για να μαζευτουμε λιγο... tongue.gif

Μην ξεχνατε τους σελτικς...
mikri prasini ollandeza
Εγώ θέλω και πιστεύω πως θα το κρατηθούν πάλι τα Μαϊάμια!!Θέλω οι Ρόκετς να πάνε καλά...Φοβάμαι πως δε θα πιάσει βέβαια ο Σπανούλης εκεί με τα μαυράκια!!Άντε να θαυμάσουμε και τον Γιαο να είναι συμπαίκτης με τον Βασιλάκη μας!!Σαν γιόκας του θα είναι!!
merlin1
QUOTE(morfi @ Sep 13 2006, 07:34 PM) *
Δεν πιστευετε οτι ειναι ακομα πολυ νωρις για συμπεραματα? καλα καλα δεν εχουν τελειωσει οι μεταγραφες ακομα και ουτε καν εχουν ξεκινησει τα παιχνιδια της preseason... για να μαζευτουμε λιγο... tongue.gif

Μην ξεχνατε τους σελτικς...

oeoeoe protathima meta apo 21 xronia( persi klisame 20 xronia xoris prot) an fisika o telfair adapokrithi stis prosdokies mas ke h front line adeksi( kevin willis ine o pio palios tu NBA) icon_drunk.gif
dizzy_fingers
QUOTE
Άλλωστε και επί Λάρι Μπράουν είχαν αποκλείσει το Μαιάμι με τα χίλια ζόρια και αφού είχε τραυματίστει ο Γουέιντ (2004-05) και τη χρονία που το πήρανε (2003-04) απέκλεισαν τους ΤΡΟΜΕΡΟΥΣ τότε Πέισερς αφού τραυματίστηκε ο Ζερμέιν Ο' Νιλ και 1-2 ακόμα που δε θυμάμαι.

Bottomline, αν οι συνδιεκδικητές του τίτλου εμφανιστούν χωρίς τραυματισμούς, τα πιστόνια δε σηκώνουν κούπα tongue.gif , σωστά? banana.gif

Για τον Ναζρ τώρα, χωρίς να θέλω να τον υποτιμήσω μιας και τον εκτιμώ πολύ ως παίχτη, δε θεωρώ πως θα καλύψει τη θέση του Μπεν πόσο μάλλον να κάνει τη διαφορά σε μία ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα.
Ο λόγος που "ακούστηκε" τόσο πολύ στους Σπερς και οι λόγοι περί αναγέννησης της ομάδας με την έλευσή του πριν 1,5 χρόνο, έχουν να κάνουν περισσότερο με το γεγονός ότι καταλαμβάνοντας τη θέση του σέντερ απελευθέρωσε τον Ντάνκαν δίνοντάς του την ευκαιρία να μεγαλουργήσει από την αγαπημένη του θέση του PF(με αποτέλεσμα την προπέρσινη κούπα όπως θυμάστε).

Πέρα από αυτό τίποτα όμως...ένας σέντερ με καλά φυσικά προσόντα και συνέπεια σε επίθεση που θα ταίριαζε σαν backup(πολυτελείας) του Big Ben.
Στην ουσία το Ντιτρόιτ θα πορευτεί φέτος χωρίς allstar ψηλό (με τα τωρινά δεδομένα) και αυτό είναι κάτι που θα τους κοστίσει...
PARISINOS
Οι ισορροπιες δεν αλλαξαν ιδιαιτερα σε σχεση με περισυ.

Οι BULLS σιγουρα θα παρουσιαστουν πολυ ισχυροι αλλα το πολυ μεχρι τελικο περιφερειας τους βλεπω...παροτι ελπιζω να φτασουν πιο ψηλα.

Οι PISTONS εχασαν μερος της ισχυως τους αλλα εχουν τετοια χημεια ως ομαδα που ειναι σοβαρο αουτσαιντερ για το τιτλο.

Οι SPURS και οι MAVERICKS παραμενουν σταθερες αξιες και ειναι μαζι με τους HEAT και τους SUNS τα μεγαλα φαβορι.

Ευχαριστη εκπληξη (στανταρ play offs και πιθανοτατα και δευτερος γυρος παρολο τον ανταγωνισμο στη WESTERN) θα ειναι κατα τη γνωμη μου οι HORNETS του PEDJA.

H λιστα μου ειναι λοιπον:

1. Σαν Αντόνιο Σπερς
2. Μαιάμι Χιτ
3. Φίνιξ Σανς
4. Ντάλας Μάβερικς
5. Ντιτρόιτ Πιστονς
6. Σικάγο Μπουλς
Keyser_Soze
Δε νομίζω ότι θα καταφέρουν οι Χόρνετς να κάνουν το βήμα παραπάνω. Θέλουν πολύ δουλειά ακόμα.
Pierce
μετα τους celtics συμπαθω το dallas. εχω πονταρει 50 € stous mavericks και αν το παρουν θα παρω 500€. forza dirk
liolias
Οι Χιτ θα το παρουν λογο του μεγαλου Wade.
PARISINOS
QUOTE(Keyser_Soze @ Sep 14 2006, 04:54 PM) *
Δε νομίζω ότι θα καταφέρουν οι Χόρνετς να κάνουν το βήμα παραπάνω. Θέλουν πολύ δουλειά ακόμα.


Δεν αποκλειεται.Απλα θα ελεγα οτι οι πιθανοτητες ειναι 50-50. wink.gif

Περισυ αλλωστε εχασαν τo σημαντικο προβαδισμα τους για τα πλεις με την ως ενα σημειο ανεξηγητη καταρρευση τους στο τελευταιο τεταρτο του πρωταθληματος(18 ηττες σε 25 παιχνιδια).
Achilleas13
San Antonio Spurs spurs1-sm.gif 77.gif 77.gif 77.gif η μεγάλη επιστροφή φετος.
dizzy_fingers
Keis' έβαλες και poll βλέπω.
1 ψήφος στο Μαΐάμι, γιατί έτσι μας αρέσει cool.gif.
Keyser_Soze
Να σου πω ρε Ντιζέιτορ... Σου έχω πει πόσο πολύ σε πάω;;;

*Ο Keyser_Soze επιχειρεί ύποπτο γλείψιμο προς τον administrator του basketforum.gr*
Dromeas7
Φέτος θα δούμε σπουδαία πράγματα κατα την αποψή μου.
Μιαμι δεν το βλέπω αν και θα πάει ψηλά.Η ανατολή έχει δυναμώσει πολύ και δεν ξέρω αν το Μιαμι θα αντέξει μιας και πέρσι πέρασε περίπaτο τους ταύρους κάτι που φέτος δεν το βλέπω.

Εγώ βάζω τα λεφτά μου στον Ντιρκ και την παρέα του...

Πάντως μην υποτιμάτε τη Philli....

76ers-sm.gif 76ers-sm.gif 76ers-sm.gif 76ers-sm.gif 76ers-sm.gif 76ers-sm.gif 76ers-sm.gif 76ers-sm.gif 76ers-sm.gif 76ers-sm.gif
Keyser_Soze
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!!! Καλές 9 θα κοιμηθούμε σήμερα με Μαιάμι-Σικάγο στις 3 και Λέικερς-Φίνιξ στις 5:30. Και γαμώ τα ξενύχτια!!!
jjc
New York Knicks


Αφου βρουμε χημεια μεχρι το φεβρουαριο και μετα απο ενα καταπληκτικο φωτο-φινις θα σαρωσουμε τα παντα στα play-offs
Pierce
πες μας τι πινεις και δεν μας δινεις icon_drunk.gif
mario13
Εγω πιστευω για Νταλλας.
liolias
Εγω βλεπω τελικο Νταλλας-Σπερς..
Keyser_Soze
Αυτό είναι αδύνατο αφού και οι 2 ομάδες είναι από τη δυτική περιφέρεια. Ίσως εννοείς στον τελικό της δύσης. Εγώ, λαμβάνοντας υπ'όψιν τη μέχρι τώρα κατάσταση των ομάδων, προβλέπω Σικάγο-Ντιτρόιτ στον τελικό της ανατολής με πιθανή έκπληξη τους εκπληκτικούς φέτος Γουίζαρντς και στη δύση βλέπω Σανς-Μαβς. Πρωταθλητές βλέπω τους Σανς σε μια συγκλονιστική σειρά με τους Μπουλς.
liolias
QUOTE(Keyser_Soze @ Jan 7 2007, 06:38 PM) *
Αυτό είναι αδύνατο αφού και οι 2 ομάδες είναι από τη δυτική περιφέρεια. Ίσως εννοείς στον τελικό της δύσης. Εγώ, λαμβάνοντας υπ'όψιν τη μέχρι τώρα κατάσταση των ομάδων, προβλέπω Σικάγο-Ντιτρόιτ στον τελικό της ανατολής με πιθανή έκπληξη τους εκπληκτικούς φέτος Γουίζαρντς και στη δύση βλέπω Σανς-Μαβς. Πρωταθλητές βλέπω τους Σανς σε μια συγκλονιστική σειρά με τους Μπουλς.


Αυτο εννοω. Θα ειναι φοβερος τελικος..
Keyser_Soze
Χεράκι-χεράκι πάνε Σανς και Μαβς. Κρίμα που μία ομάδα από τις 2 δε θα μπορέσει να διεκδικήσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι (οι Μαβς δηλαδή tongue.gif ). Στον χορό μπαίνουν και οι Νάγκετς, πλήρεις πλέον.
NBAholic
Για άλλη μια φορά γίνεται αντιληπτό το λάθος των γεωγραφικών κριτηρίων για τη σύσταση των πλέι οφ. Θυμηθείτε τους Τελικούς του 2002 (Λέικερς-Νετς 4-0) και συγκρίνετε με τη φοβερή μονομαχία Λέικερς-Κινγκς. Αναρωτηθείτε: Πόσες φορές έπαιξε η Βοστώνη με τη Ν.Υόρκη σε Τελικούς ΝΒΑ; Η Βοστώνη και η Φιλαδέλφεια; Οι Λέικερς και οι Σπερς; 0, 0, 0...
morfi
QUOTE(NBAholic @ Jan 25 2007, 01:19 AM) *
Για άλλη μια φορά γίνεται αντιληπτό το λάθος των γεωγραφικών κριτηρίων για τη σύσταση των πλέι οφ. Θυμηθείτε τους Τελικούς του 2002 (Λέικερς-Νετς 4-0) και συγκρίνετε με τη φοβερή μονομαχία Λέικερς-Κινγκς. Αναρωτηθείτε: Πόσες φορές έπαιξε η Βοστώνη με τη Ν.Υόρκη σε Τελικούς ΝΒΑ; Η Βοστώνη και η Φιλαδέλφεια; Οι Λέικερς και οι Σπερς; 0, 0, 0...

Kαπου σε εχασα 69.gif . Εχω κατι που θελω να γραψω αλλα εξηγησε λιγο καλυτερα σε ποιον η τι αναφερεσαι και χρεωνεις αυτο το λαθος...
grigoris
Για μένα 4 είναι τα φαβορί για τον φετινό τίτλο:

1)Ντάλας Μάβερικς:Πλήρης ομάδα σε όλες τις θέσεις (ακόμα και ο Ντάμπιερ κάτι κάνει φέτος),κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση και φυσικά διαθέτει τον ΦΟΒΕΡΟ και ΤΡΟΜΕΡΟ Ντιρκ.

2)Σαν Αντόνιο Σπερς:Πολύ ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ,κοντρολαρισμένο και δουλεμένο αρκετά χρόνια τώρα με τον ίδιο κορμό παιχτών.Και βέβαια η τριπλέτα Ντάνκαν,Μάνου και Πάρκερ.

3)Φοίνιξ Σανς:Με τον Στιβ Νας να πηγαίνει για τρίτο σερί MVP και τον Αμάρε υγιή μπορούν να πάνε πολύ ψηλά καθώς έχουν τη δυνατότητα να βάλουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έναν πόντο παραπάνω από τον αντίπαλό τους.Πάσχουν όμως στους ψηλούς και στον αριθμό των χρήσιμων παιχτών.

4)Ντιτρόιτ Πίστονς:Ομάδα με τέσσερις Ολ-Σταρ στην πεντάδα της (υπολογίζω και τον αδικημένο Πρινς).Με την προσθήκη του Ουέμπερ (αν κρατηθεί υγιής) ανεβαίνει κι άλλο η ποιότητά τους είτε έρχεται από τον πάγκο είτε ξεκινάει βασικός.

Αουτσάιντερ οι πρωταθλητές Μαϊάμι Χιτ μόνο και μόνο λόγω του γνωστόυ ρητού για την καρδιά του πρωταθλητή.Βέβαια μέχρι στιγμής αγκομαχούν για να είναι στην οχτάδα της Ανατολής αλλά έχει ο θεός...
Keyser_Soze
QUOTE
Για άλλη μια φορά γίνεται αντιληπτό το λάθος των γεωγραφικών κριτηρίων για τη σύσταση των πλέι οφ. Θυμηθείτε τους Τελικούς του 2002 (Λέικερς-Νετς 4-0) και συγκρίνετε με τη φοβερή μονομαχία Λέικερς-Κινγκς. Αναρωτηθείτε: Πόσες φορές έπαιξε η Βοστώνη με τη Ν.Υόρκη σε Τελικούς ΝΒΑ; Η Βοστώνη και η Φιλαδέλφεια; Οι Λέικερς και οι Σπερς; 0, 0, 0...
Αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα αλλά νομίζω ότι μετά τα φετινά (ειδικά) χάλια της Ανατολής κάτι πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε. Σανς, Μαβς, Σπερς, Νάγκετς, Ρόκετς, Τζαζ και Λέικερς νομίζω ότι είναι οι καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ και μετά, αφού έχουν περάσει δηλαδή 7 (!!) ομάδες της Δύσης, ακολουθούν οι Πίστονς, οι Γουίζαρντς και το Κλίβελαντ και πιο μετά οι Μπουλς. Δηλαδή έχουμε 6 ομάδες από τη Δύση που ενδεχομένως να αξίζουν πολύ περισσότερο μια θέση στον Μεγάλο τελικό από οποιαδήποτε ομάδα της Ανατολής. Εξωφρενικό!!!
NBAholic
QUOTE
Kαπου σε εχασα . Εχω κατι που θελω να γραψω αλλα εξηγησε λιγο καλυτερα σε ποιον η τι αναφερεσαι και χρεωνεις αυτο το λαθος...


Όχι βέβαια σε κάποιο σημερινό πρόσωπο, αλλά στην ιστορική εμμονή που υπάρχει να παίζει η καλύτερη ομάδα της Ανατολής με την καλύτερη της Δύσης στους Τελικούς, αντί του να εξαλείφονται απ'τα πλέι οφ οι περιφέρειες και να υπάρχουν μόνο για τη ρέγκιουλαρ σίζον και το All Star Game.
Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι ο τίτλος πάντα κρινόταν στις 4 νίκες είναι τα πιο σταθερά χαρακτηριστικά στην ιστορία των Τελικών. Έίμαι υπέρ των 4 νικών, πάντως.

QUOTE
Αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα


Ίσως η μεγαλύτερη ισορροπία να υπήρξε σε πολλές σεζόν των δεκαετιών '80 και '90. Πολλές φορές δηλαδή εκείνη την περίοδο, οι δυο καλύτερες ομάδες όντως προέρχονταν από τα δυο αντίπαλα σημεία του ορίζοντα. Αλλά σε περιπτώσεις όπως τα τελευταία χρόνια, όπως λες, κάνει μπαμ η διαφορά δυναμικής.
morfi
Ελεος ρε σεις. Ενταξει, συμφωνω στο οτι η δυση ειναι κατα πολυ καλυτερη απο την ανατολη αλλα...

QUOTE(Keyser_Soze @ Jan 25 2007, 12:06 AM) *
Αυτό βέβαια δεν ισχύει πάντα αλλά νομίζω ότι μετά τα φετινά (ειδικά) χάλια της Ανατολής κάτι πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε. Σανς, Μαβς, Σπερς, Νάγκετς, Ρόκετς, Τζαζ και Λέικερς νομίζω ότι είναι οι καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ και μετά, αφού έχουν περάσει δηλαδή 7 (!!) ομάδες της Δύσης, ακολουθούν οι Πίστονς, οι Γουίζαρντς και το Κλίβελαντ και πιο μετά οι Μπουλς. Δηλαδή έχουμε 6 ομάδες από τη Δύση που ενδεχομένως να αξίζουν πολύ περισσότερο μια θέση στον Μεγάλο τελικό από οποιαδήποτε ομάδα της Ανατολής. Εξωφρενικό!!!

Αυτη ειναι δικια σου εκτιμηση. Για μενα πιο πανω ειναι οι γουιζαρντς και οι μπουλς απο τους λεικερς και το χιουστον και ας εχουν λιγοτερες νικες. Επισης οι γουιζαρντς εχουν καταφερει να κερδισουν (οπως και να χασουν) το νταλλας, το φοινιξ και προσφατα τη γιουτα ομαδες που εσυ τις βαζεις πολυ ψηλοτερα.

QUOTE(NBAholic @ Jan 25 2007, 02:09 AM) *
Όχι βέβαια σε κάποιο σημερινό πρόσωπο, αλλά στην ιστορική εμμονή που υπάρχει να παίζει η καλύτερη ομάδα της Ανατολής με την καλύτερη της Δύσης στους Τελικούς,

Δλδ σου αρεσε περισσοτερο το συστημα των πλειοφ στα πρωτα χρονια του ΝΒΑ (ΒΑΑ τοτε) που μπορουσαν να παιξουν δυο ομαδες απο την ιδια περιφερεια στον τελικο ?

QUOTE(NBAholic @ Jan 25 2007, 02:09 AM) *
αντί του να εξαλείφονται απ'τα πλέι οφ οι περιφέρειες και να υπάρχουν μόνο για τη ρέγκιουλαρ σίζον και το All Star Game.

Διαφωνω εντελως με αυτο που λες. Για μενα το ολο συστημα του ΝΒΑ ειναι αριστο και οπως λες πιο μετα απο την στιγμη που δεν υπηρχε τοσο μεγαλο προβλημα ισσοροπιας παλιοτερα δεν ειναι λαθος του συστηματος η του κομμισαριου. Απλα τα χρονια περνανε και οι ισσοροπιες αλλαζουν που ξερεις πως θα ειναι σε 5-10χρονια.
Επισης...
Ζητας να εξαλειφονται οι περιφερειες απο τα πλειοφ... Αυτο που ξεχωριζει το ΝΒΑ απο τα αλλα πρωταθληματα ειναι η φιλοσοφια του και το συστημα του τα οποια ξεχωριζουν απο ολα τα αλλα. Υπαρχει μια ανατολη και μια δυση που δεν υπαρχουν σε αλλα πρωταθληματα παγκοσμιως (εκτος απο μερικα οπως το αυστραλεζικο αν θυμαμαι καλα). Και προτιμω το συστημα του ΝΒΑ. cool.gif

QUOTE(NBAholic @ Jan 25 2007, 02:09 AM) *
Αυτό, μαζί με το γεγονός ότι ο τίτλος πάντα κρινόταν στις 4 νίκες είναι τα πιο σταθερά χαρακτηριστικά στην ιστορία των Τελικών. Έίμαι υπέρ των 4 νικών, πάντως.

Εισαι υπερ στις 4 νικες του πρωτου γυρου ? Παντως οσο και να λενε οτι το εκαναν για να δωσουν μια παραπανω ευκαιρια στις ομαδες με μειονεκτημα εδρας εγω συνεχιζω να πιστευω οτι το εκαναν για καθαρα οικονομικους λογους. Δεν λεω οτι δεν μου αρεσει και ετσι αλλα θα προτιμουσα να τελειωνε στα 3 παιχνιδια.


QUOTE(NBAholic @ Jan 25 2007, 02:09 AM) *
Ίσως η μεγαλύτερη ισορροπία να υπήρξε σε πολλές σεζόν των δεκαετιών '80 και '90. Πολλές φορές δηλαδή εκείνη την περίοδο, οι δυο καλύτερες ομάδες όντως προέρχονταν από τα δυο αντίπαλα σημεία του ορίζοντα. Αλλά σε περιπτώσεις όπως τα τελευταία χρόνια, όπως λες, κάνει μπαμ η διαφορά δυναμικής.

Σωστος, αλλα μην ξεχνας οτι τα τελευταια 3-4 χρονια ο τιτλος μοιραζεται μεταξυ ανατολης και δυσης.

Επισης, δεν μπορω να καταλαβω αυτο το "οι δυο καλύτερες ομάδες όντως προέρχονταν από τα δυο αντίπαλα σημεία του ορίζοντα. " Δλδ δεν θα μπορουσαν καλλιστα στον τελικο του ΝΒΑ το 92 να ειναι νικς-μπουλς ? Πιο πολυ τους δυσκολεψανε απο τους μπλειζερς. Οπως και το 91 δεν θα ηταν καλυτερο να βλεπαμε πορτλαντ - μπουλς ? Μη μου πεις οτι αξιζανε περισσοτερο οι λεικερς. Πιο προσφατο παραδειγμα το 2002 μπλειζερς - λεικερς που θα θυμασαι οτι εγινε σφαγη στους τελικους της δυσης. Θα μπορουσαν να υπηρχαν παμπολλα ζευγαρια απο την ιδια περιφερεια που θα μπορουσαν να επαιζαν στους τελικους.
Δεν αρνουμαι οτι οι καλυτερες ομαδες ειναι στην δυση αλλα η ανατολη εχει τον πρωταθλητη. Οπως καποτε που λεγανε το εξης πολυ σωστο : " Η δυση εχει τον σακιλ και ολους τους μεγαλους ψηλους αλλα η ανατολη εχει τον μοναδικο ψηλο που κοντραρει τον σακιλ." Φανταζεσαι σε ποιον αναφερομαι ετσι ? cool.gif
NBAholic
QUOTE
Δλδ σου αρεσε περισσοτερο το συστημα των πλειοφ στα πρωτα χρονια του ΝΒΑ (ΒΑΑ τοτε) που μπορουσαν να παιξουν δυο ομαδες απο την ιδια περιφερεια στον τελικο ?


Σαν ιδέα, ναι. Φυσικά, δεν μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω συγκρίσεις.

QUOTE
Διαφωνω εντελως με αυτο που λες. Για μενα το ολο συστημα του ΝΒΑ ειναι αριστο και οπως λες πιο μετα απο την στιγμη που δεν υπηρχε τοσο μεγαλο προβλημα ισσοροπιας παλιοτερα δεν ειναι λαθος του συστηματος η του κομμισαριου. Απλα τα χρονια περνανε και οι ισσοροπιες αλλαζουν που ξερεις πως θα ειναι σε 5-10χρονια.


Γι'αυτό προτιμώ τις μη περιφέρειες, αλλά ένα συνολικό τοπ-16, με τους γνωστούς 4 γύρους. Για τις περιόδους που δεν υπάρχουν ισορροπίες.

QUOTE
Εισαι υπερ στις 4 νικες του πρωτου γυρου ? Παντως οσο και να λενε οτι το εκαναν για να δωσουν μια παραπανω ευκαιρια στις ομαδες με μειονεκτημα εδρας εγω συνεχιζω να πιστευω οτι το εκαναν για καθαρα οικονομικους λογους. Δεν λεω οτι δεν μου αρεσει και ετσι αλλα θα προτιμουσα να τελειωνε στα 3 παιχνιδια.


Δε μίλησα για πρώτο γύρο, αλλά μόνο για Τελικούς. Ο πρώτος γύρος είναι μεγάλος πλέον και δυσκολεύει το περιθώριο εκπλήξεων. Θα προτιμούσα να τελειώνει σε 5 παιχνίδια. Μου άρεσε δηλαδή το προηγούμενο σύστημα αγώνων 5-7-7-7.

QUOTE
Σωστος, αλλα μην ξεχνας οτι τα τελευταια 3-4 χρονια ο τιτλος μοιραζεται μεταξυ ανατολης και δυσης.


Άξιο το Ντιτρόιτ το 2004 και το Μαϊάμι το 2006, αλλά μέχρι τα Τελικά της Ανατολής έκαναν ουσιαστικά κρουαζιέρα (ίσως όχι τόσο το Μαϊάμι με το Σικάγο το 2006, αλλά και πάλι είχε ευκολότερο πρόγραμμα). Οι Λέικερς το 2004 και οι Μαβς το 2006 στην ίδια φάση πλακώνονταν ήδη με τους Σπερς.
Σε πρώτη ευκαιρία, θα δω και θα ποστάρω πώς θα διαμορφώνονταν οι σειρές αν υπήρχε το δικό μου σύστημα. Σίγουρα θα υπάρξουν διαφορές.

QUOTE
Επισης, δεν μπορω να καταλαβω αυτο το "οι δυο καλύτερες ομάδες όντως προέρχονταν από τα δυο αντίπαλα σημεία του ορίζοντα. " Δλδ δεν θα μπορουσαν καλλιστα στον τελικο του ΝΒΑ το 92 να ειναι νικς-μπουλς ?


Είπα ότι "πολλές φορές" συνέβαινε αυτό. Το '92 ήταν απ'τις εξαιρέσεις.

QUOTE
Οπως και το 91 δεν θα ηταν καλυτερο να βλεπαμε πορτλαντ - μπουλς ? Μη μου πεις οτι αξιζανε περισσοτερο οι λεικερς. Πιο προσφατο παραδειγμα το 2002 μπλειζερς - λεικερς που θα θυμασαι οτι εγινε σφαγη στους τελικους της δυσης. Θα μπορουσαν να υπηρχαν παμπολλα ζευγαρια απο την ιδια περιφερεια που θα μπορουσαν να επαιζαν στους τελικους.


Το '91, οι Λέικερς έφτασαν στους Τελικούς αφού πρώτα απέκλεισαν τους Μπλέιζερς, οπότε έδειξαν ότι αυτοί άξιζαν περισσότερο. Αλλά και οι Μπλέιζερς να περνούσαν, θα είχες πάλι κόντρα Ανατολής-Δύσης (μιας και είπες Σικάγο-Πόρτλαντ).
Το 2002 δεν ανήκει στην περίοδο για την οποία μιλούσα (δεκαετίες '80-'90).
NBAholic
Λοιπόν, αν εφαρμοζόταν το δικό μου σύστημα (σύμφωνα με το οποίο επίσης θα περνούσαν οι ομάδες με τα 16 καλύτερα ρεκόρ, ανεξαρτήτως περιφέρειας), το 2006 θα είχαμε στον πρώτο γύρο τα ζευγάρια:

Ντιτρόιτ-Γιούτα
Σ.Αντόνιο-Ιντιάνα
Ντάλας-Σικάγο
Φοίνιξ-Ουάσιγκτον
Μαϊάμι-Σακραμέντο
Κλίβελαντ-Ντένβερ
Ν.Τζέρσεϊ-Λ.Α.Λέικερς
Μέμφις-Λ.Α.Κλίπερς

Αν δε σημειωνόταν καμιά ανατροπή εδρών, θα είχαμε στα προημιτελικά

Ντιτρόιτ-Μέμφις
Σ.Αντόνιο-Ν.Τζέρσεϊ
Ντάλας-Κλίβελαντ
Φοίνιξ-Μαϊάμι (εδώ θέλω να σας δω!)

Οπότε καταλαβαίνεις ότι το Μαϊάμι θα χρειαζόταν ήδη να σπάσει μια έδρα.
sarounas
QUOTE(NBAholic @ Jan 25 2007, 11:53 AM) *
Λοιπόν, αν εφαρμοζόταν το δικό μου σύστημα (σύμφωνα με το οποίο επίσης θα περνούσαν οι ομάδες με τα 16 καλύτερα ρεκόρ, ανεξαρτήτως περιφέρειας), το 2006 θα είχαμε στον πρώτο γύρο τα ζευγάρια:

Ντιτρόιτ-Γιούτα
Σ.Αντόνιο-Ιντιάνα
Ντάλας-Σικάγο
Φοίνιξ-Ουάσιγκτον
Μαϊάμι-Σακραμέντο
Κλίβελαντ-Ντένβερ
Ν.Τζέρσεϊ-Λ.Α.Λέικερς
Μέμφις-Λ.Α.Κλίπερς

Αν δε σημειωνόταν καμιά ανατροπή εδρών, θα είχαμε στα προημιτελικά

Ντιτρόιτ-Μέμφις
Σ.Αντόνιο-Ν.Τζέρσεϊ
Ντάλας-Κλίβελαντ
Φοίνιξ-Μαϊάμι (εδώ θέλω να σας δω!)

Οπότε καταλαβαίνεις ότι το Μαϊάμι θα χρειαζόταν ήδη να σπάσει μια έδρα.


σαφώς είμαι αντίθετος και εγώ στο σύστημα της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, είμαι και εγώ υποστηρικτής της κατάργησης των περιφερειών στα πλέι οφ. πόσα χρόνια αλήθεια γίνεται αυτή η κουβέντα μεταξύ των fan του ΝΒΑ; όλοι μας όμως κατά βάθος ξέρουμε ότι δεν αλλάζει sad.gif
οι περιφέρειες είναι το σήμα κατατεθέν του ΝΒΑ, αλλά πιστεύω ότι αλλαγές πάντα πρέπει να γίνονται γιατί τονώνουν το ενδιαφέρον, ας πω ένα απλό παράδειγμα, το πρωτάθλημα την εποχή της 3τους κυριαρχίας των Λέικερς είχε ξεπέσει περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ήταν φανερό όμως ότι μία σύγκρουση Λέικερς- Σακραμέντο στους τελικούς θα έδινε άλλο χρώμα, νέο ενδιαφέρον και ένα δίδυμο που θα μπορούσε να μείνει κλασικό, δυστυχώς όμως η ιδιαιτερότητα του συστήματος απέτρεψε κάτι τέτοιο.
Ακόμη και παλιότερα που ήταν σχεδόν ισοδύναμες οι Ανατολή και η Δύση στα 80s ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρεία να απολαύσουμε μια σειρά πλέι οφ όπως ας πούμε Λέικερς- Νέα Υόρκη, Βωστόνη- Ντάλας, Φοίνιξ- Φιλαδέλφια Λέικερς-Ατλάντα, Σικάγο- Φοίνιξ
Νομίζω ότι το πρωτάθλημα πρέπει να ξεφύγει από στεγανά και στερεότυπα του παρελθόντος και να περάσει σε μια νέα εποχή.
Στο κάτω κάτω το σύστημα που προτείνουμε για τα πλέι οφ μόνο, είναι πολύ πιο δίκαιο από αυτό που ισχύει σήμερα.
Das Kapital
Οσο παραξενο και να σας φερεται κατι μου λεει πως το δαχτυλιδακι θα το φορεσει το ντητροιτ!!!! pistons3-sm.gif
Dromeas7
Μα καλά πιος ψήφησε Chicago??
sarounas
QUOTE(lebron15 @ Feb 26 2007, 08:53 PM) *
Οσο παραξενο και να σας φερεται κατι μου λεει πως το δαχτυλιδακι θα το φορεσει το ντητροιτ!!!! pistons3-sm.gif

δεν είναι και πολύ παράξενο μιας και μάλλον θα είναι η μία φιναλίστ wink.gif αλλά..

μόλις τελείωσε στο Ντιτρόιτ η πρόγευση των φετινών τελικών του ΝΒΑ με νικητές τους μελλοντικούς πρωταθλητές Ντάλλας Μάβερικς 88-92 αφού ο Ντιρκ ήταν και πάλι εκεί!
Pierce
QUOTE(sarounas @ Mar 19 2007, 12:07 AM) *
δεν είναι και πολύ παράξενο μιας και μάλλον θα είναι η μία φιναλίστ wink.gif αλλά..

μόλις τελείωσε στο Ντιτρόιτ η πρόγευση των φετινών τελικών του ΝΒΑ με νικητές τους μελλοντικούς πρωταθλητές Ντάλλας Μάβερικς 88-92 αφού ο Ντιρκ ήταν και πάλι εκεί!



πες κι αλλα πες κι αλλα με εχεις φτιαξει τρελα... tongue.gif
sarounas
QUOTE(pierce21 @ Mar 19 2007, 12:35 PM) *
πες κι αλλα πες κι αλλα με εχεις φτιαξει τρελα... tongue.gif

χα, με το Ντάλας και συ έ; φοβού τους Γκόλντεν στέιτ sad.gif παρακάλα μην βγούνε 8η και διασταυρωθούν στα πλέι οφ, κάτι δεν πάει καλά στα ματς με τους πολεμιστές και συνήθως χάνουν.
από πέρσι ακόμη υπήρχε πρόβλημα με αυτή την ομάδα, μάλιστα ακόμη και σε ένα που βάλει 51 ο Ντιρκ πάλι έχασαν

παιδιά μια ερώτηση,
στις διασταυρώσεις στα ημιτελικά των πλέι οφ αν περάσουν όλοι οι νικητές περιφερειών τι θα ισχύσει τελικά φέτος;
το καλύτερο ρεκόρ ή οι νικητές των περιφερειών; δηλαδή οι πρώτοι Μάβερικς με ποιον θα παίξουν; με την τέταρτη σε ρεκόρ αλλά πρωταθλήτρια στην περιφέρεια της Γιούτα ή μήπως με τους Σπερς που θα τερματίσουν δεύτεροι στην περιφέρεια τους αλλά θα έχουν το τρίτο συνολικό ρεκόρ στην δύση;
Keyser_Soze
Τώρα βρήκαν ρε γμτ οι Κλίπερς να αρχίσουν να νικάνε. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός πλέι οφ οι Γουόριορς με μία νίκη διαφορά. Έλα να ανέβουμε πάλι....!!!
Pierce
QUOTE(sarounas @ Mar 26 2007, 04:39 PM) *
χα, με το Ντάλας και συ έ; φοβού τους Γκόλντεν στέιτ sad.gif παρακάλα μην βγούνε 8η και διασταυρωθούν στα πλέι οφ, κάτι δεν πάει καλά στα ματς με τους πολεμιστές και συνήθως χάνουν.
από πέρσι ακόμη υπήρχε πρόβλημα με αυτή την ομάδα, μάλιστα ακόμη και σε ένα που βάλει 51 ο Ντιρκ πάλι έχασαν

την ιδια ανησυχια εχω διατυπωσει και εγω στο τοπικ του γκολντεν στειτ... sad.gif πραγματικα τα βρισκουμε σκουρα με αυτους..

QUOTE(sarounas @ Mar 26 2007, 04:39 PM) *
παιδιά μια ερώτηση,
στις διασταυρώσεις στα ημιτελικά των πλέι οφ αν περάσουν όλοι οι νικητές περιφερειών τι θα ισχύσει τελικά φέτος;
το καλύτερο ρεκόρ ή οι νικητές των περιφερειών; δηλαδή οι πρώτοι Μάβερικς με ποιον θα παίξουν; με την τέταρτη σε ρεκόρ αλλά πρωταθλήτρια στην περιφέρεια της Γιούτα ή μήπως με τους Σπερς που θα τερματίσουν δεύτεροι στην περιφέρεια τους αλλά θα έχουν το τρίτο συνολικό ρεκόρ στην δύση;

o νικητης του 1-8 παιζει με τον νικητη του 4-5
και του 2-7 με τον 3-6
NBAholic
Θα πρέπει να ψιλοαυτοκτονήσουν οι Κλίπερς για να περάσουν οι Γουόριορς, αλλά όλα γίνονται.

Ακόμη και να περάσει το Γκ.Στ., δεν πολυανησυχώ για τους Μαβς, διότι άλλο οι αναμετρήσεις στη ρέγκιουλαρ σίζον και άλλο στα πλέι οφ. Για 4-1 ή 4-2 κόβω τη σειρά. Αν καταφέρουν να δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο, πόσο μάλλον να αποκλειστούν, είναι άξιοι της μοίρας τους.

Ίσως να λειτουργήσει καλύτερα σαν κίνητρο για τον Ντιρκ το να μην πάρει ούτε φέτος το ΜVP (αν και ελπίζω να το πάρει).
sarounas
QUOTE(pierce21 @ Mar 26 2007, 05:13 PM) *
o νικητης του 1-8 παιζει με τον νικητη του 4-5
και του 2-7 με τον 3-6

επομένως άλλαξε το σύστημα σε σχέση με πέρσι smile.gif
άρα λογικά το Ντάλας θα περιμένει στον τελικό της Δύσης τον νικήτη του ημιτελικού Σπερς-Σανς
μ' αρέσει αυτό biggrin.gif

αν ίσχυαν τα περσινά θα βλέπαμε ημιτελικό Ντάλας-Σπερς
iverson
Νομίζω ότι φέτος θα πάρουν πρωτάθλημα οι san antonio spurs γιατί το κόβω να φορτσάρουν πολύ στα playoff. Εγώ ελπίζω πάντως για Denver αλλά το βλέπω δύσκολο εκτός αμα παίξει καλά Iverson και Carmelo
Για να ξέρετε όμως τους san antonio τους μισώ
Click to view attachment
Das Kapital
QUOTE(iverson @ Mar 29 2007, 11:20 PM) *
Για να ξέρετε όμως τους san antonio τους μισώ
Click to view attachment


Γιατι?
Pantel
κι εγώ τους μισώ. Είναι πιο πολύ ομάδα, δεν έχει 1-2 φοβερούς παιχταράδες που να χαίρεσαι να τους βλέπεις, αλλά είναι όλοι σε ένα στάνταρ υψηλό επίπεδο.! Αυτό μου τη σπάει tongue.gif

Πιστεύω οι Heat θα το πάρουν και φέτος. Με καλούς Shaq kai Flash δεν το χάνουν
NBAholic
Ένας παίχτης με 2 MVP και 3 MVP Τελικών είναι για εμένα παικταράς, έστω και κατά μισή ταχύτητα αργότερος. Βεβαίως, παίζει λίγο αντιτουριστικά, αλλά καταρρίπτει ουκ ολίγους μύθους, με πρώτο όλων το μύθο περί του πόσο αθλητικός πρέπει να είναι κανείς για να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ. Όχι ότι δεν έχει καταρριφθεί ήδη. Αλλά έχει ακόμη οπαδούς...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.