Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Minnesota Timberwolves
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
benchwarmer
Minnesota Timberwolves







From Russia with Love


Προηγούμενο Ρεκόρ (2011-2012): 26-40

Leaders (2011-2012):
Πόντοι: Kevin Love (26.0), Nikola Pekovic (13.9), Luke Ridnour (12.1)
Ριμπάουντ: Kevin Love (13.3), Nikola Pekovic (7.4), Derrick Williams (4.7)
Ασσίστ: Ricky Rubio (8.2), Juan Jose Barea (5.7), Luke Ridnour (4.8)

Πιθανή πεντάδα

PG:Rubio SG:Roy SF:Kirilenko PF:Love C:Pekovic


Πάγκος:
PG’s: Luke Ridnour, Juan Jose Barea
SG’s: Alexey Shved, Malcolm Lee
SF’s: Chase Budinger
PF’s: Derrick Williams, Dante Cunningham, Louis Amundson
C’s: Greg Stiemsma

Offseason moves:
Ήρθαν ή ανανέωσαν: Andrei Kirilenko (CSKA Moscow), Alexey Shved (CSKA Moscow), Brandon Roy (FA), Chase Budinger (Houston Rockets), Dante Cunningham (Memphis Grizzlies), Louis Amundson (FA), Greg Stiemsma (FA)
Draft Picks: Robbie Hummel (#58, δεν υπέγραψε)
Έφυγαν: Michael Beasley (FA), Wesley Johnson (Phoenix Suns), Martell Webster (FA), Wayne Ellington (Memphis Grizzlies), Anthony Randolph (FA), Anthony Tolliver (FA), Darko Milicic (FA), Brad Miller (Phoenix Suns)

Προπονητής:
Για 2η χρονιά στον πάγκο των «Λύκων», ο Rick Adelman δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με πάνω από μία εικοσαετία στους πάγκους του ΝΒΑ (ρεκόρ 971-656 στην κανονική περίοδο), ευελπιστεί φέτος να συνδυάσει το σπάσιμο του φράγματος των 1000 νικών με μία καλή πορεία και ίσως και μία θέση στα playoffs.

Σχόλιο:
Κοιτώντας το ρόστερ, η ομάδα είναι σαφέστατα καλύτερη από πέρυσι. Η παρουσία του Κέβιν Λαβ φυσικά ξεχωρίζει, πρόκειται πλέον αδιαμφισβήτητα για έναν από τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας. Από εκεί και πέρα, η βοήθεια το καλοκαίρι ήρθε εκ Ρωσίας, με τους Κιριλένκο και Σβεντ να υπογράφουν και, ειδικά ο πρώτος, να υπολογίζονται ως βασικά στελέχη. Από εκεί και πέρα, το τρίο της περιφέρειας (Ρούμπιο, Μπαρέα, Ρίντνουρ) παραμένει, όπως και ο Ντέρικ Γουίλιαμς στα φόργουορντ, ενώ στο 5 όλοι περιμένουν την εξέλιξη του Πέκοβιτς σε αξιόπιστο σέντερ, κάτι που ίσως δεν αργεί να γίνει. Και φυσικά, υπάρχει το μεγάλο ερωτηματικό που ακούει στο όνομα Μπράντον Ρόυ. Οι «Λύκοι» πήραν το ρίσκο, και μένει να δούμε εάν θα μείνει υγιής.
Από την άλλη πλευρά βέβαια, στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα. Ο Ρούμπιο είναι εκτός μέχρι περίπου τα Χριστούγεννα, ενώ πριν λίγες μέρες τραυματίστηκε όπως ξέρουμε και ο Λαβ, με την επιστροφή του να υπολογίζεται από Δεκέμβρη. Οπότε το τρένο των πλέι-οφ όλα δείχνουν πως χάνεται, αλλά όλα θα κριθούν σίγουρα μετά τις γιορτές. Τέλος, ένα αξιοσημείωτο της φετινής ομάδας της Μιννεσότα είναι ο αριθμός των λευκών παικτών στο ρόστερ. 10 στους 15(!!!), και μάλιστα διασκορπισμένοι σε όλες τις θέσεις, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αρκετές φορές μέσα στη σεζόν θα δούμε κάτι αρκετά σπάνιο, δηλαδή μια all-white πεντάδα, πολύ πιθανό δε και αρχική.

Πρόβλεψη: 38-44
Division rank: 4th
Conference rank: 10th

kamtha5
Φοβερό ξεκίνημα για τους "λύκους" της Μινεσότα, που βρίσκονται με ρεκόρ 5-2 παρά το γεγονος ότι είναι τραυματίες οι 6 από τους 7 καλύτερους παίκτες τους (Love , Rubio , Pekovic , Barea, Budinger, Roy)!!! Μακάρι να σπάσει γρήγορα η "κατάρα" γιατί μαλλον φέτος είναι ικανοί τουλάχιστον για playoffs! biggrin.gif

Κι ένα άρθρο για την έκπληξη μέχρι στιγμης του φετινού ΝΒΑ, τους αγαπημένους μας T-Wolves
http://kamikaze5.blogspot.gr/2012/11/where...happens_13.html
Johnaros
Mεγάλη ατυχία με τον Budinger που είχε κολλήσει κατευθείαν με την υπόλοιπη ομάδα. Θα λείψει το τρίποντό του κυρίως.
5-2 με τόσες απουσίες, έστω και με σχετικά εύκολο πρόγραμμα, νομίζω ότι δύσκολα κάποιος το περίμενε.
Μένει να δούμε πόσο καλύτεροι θα είναι οι Wolves με Ρούμπιο και Love, και βέβαια πως θα τα πάει ο Ρόι.
Κλειδιά για το εντυπωσιακό ξεκίνημα είναι πάντως ο Κιριλένκο και ο Cunningham.
Ο Κιριλένκο παίζει συνειδητοποιημένα, εκμεταλλευόμενος τις καταστάσεις που του δίνονται σε άμυνα και επίθεση, και θυμίζει τις καλές χρονιές του στη Utah. Έλειπε από το 3 πέρσι τόσο η δημιουργία του όσο και η άμυνά του. Θεωρώ ότι θα είναι άριστο συμπλήρωμα των Love και Pek στην άμυνα, καθώς μπορεί να βοηθήσει με τάπες και κλεψίματα, στα οποία υστερούν οι άλλοι δύο, και γενικότερα να αναζοωγωνήσει την άμυνα των Γουλβς.
Ο Cunningham από την άλλη, δεν ξέρω τι στατιστικά έχει, αλλά πραγματικά σε όλα τα παιχνίδια που κέρδισαν ήταν κταλύτης, ευρισκόμενος μέσα σε κάθε φάση. Ρημπάουντ από το πουθενά, κυνήγι κάθε μπάλας που είναι στον αέρα ή στο παρκέ, σωτήρια αμυντικά plays, καλάθια από κακές επιθέσεις ή σκοτωμένες προσπάθειες που παίρνει το επιθετικό ρημπάουντ, και βδέλλα σε όποιον μαρκάρει. Δεν ξέρω αν μπορεί να κρατήσει αυτό το ρυθμό στη διάρκεια της σεζόν, έχοντας μικρότερο ρόλο, αλλά αν το κάνει, ο Love μπορεί να ξεκουράζεται άφοβα.
Μεγάλη βοήθεια και από τον Alexey Shved ο οποίος παρότι φαίνεται να δυσκολεύεται να συνηθίσει το τρίποντο του ΝΒΑ, τα πάει ανέλπιστα καλά σε άμυνα και οργάνωση, και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του λεπτού σκαριού του. Τρομερή ενέργεια που παρασύρει τους συμπαίκτες του.

Το παιχνίδι με τους Bobcats σήμερα είναι must watch, ποιος να το περίμενε.
Johnaros
Πολύ ωραίο παιχνίδι, με πολύ γρήγορο ρυθμό.
Παραφωνία ο Derrick Williams, που πραγματικά, το να τον βλέπεις να παίζει μπάσκετ είναι από τα πιο καταπιεστικά συναισθήματα.
Απίθανη πάσα από Κιριλένκο, που θύμισε Σαμπόνις.
Καταπληκτικές τάπες. Ειδικά Stiemsma και Haywood τα έδωσαν όλα με τάπες σε back to back possessions.
jasonick
Ματσάρα!
Πάει για μεγάλη ανατροπή η Μινεσότα, τρομεροί οι Ρώσσοι και ογκόλιθος στην άμυνα ο Lou.

εδιτ: Και Williams σε ρόλο Webber.
klow13
ωραιος ο κεμπα..
duncan21
Deja vu για Kemba!Ένα παρόμοιο game winner θυμάμαι με το Pittsburgh στο κολέγιο!
kamtha5
Η ήττα από τη Σάρλοτ ήταν κακό αποτέλεσμα, αλλά με τόσους τραυατισμούς δεν μπορείς να ζητάς και πολλά. Για να καλύψει κάποια κενά η Μινεσότα ψάχνει free agents που μπορούν να δώσουν λύσεις και σήμερα ανακοίνωσε την απόκτηση του Josh Howard που πέρσυ έπαιξε στη Utah ενώ έκανε καλή καριέρα στο Dallas
jasonick
Τσουτσέκιε Love τι ψευτομαγκιές ήταν αυτές στον Κουφό; Ζηλεύεις που είσαι ο δεύτερος καλύτερος λευκός στο nba;

QUOTE("jasonic")
Μου ήταν αντιπαθητικός με αυτό που έκανε στον Barea πέρισυ, έκανε και thrash talking στον πουλέν μου για την ΚΑΘΑΡΗ τάπα που έφαγε (δεν τον χάλασε). Έχω ήδη αρχίσει τα βουντού. :-Ρ


Ο Bynum πέρσυ παρόμοια βλακεία έκανε και είδες τι έπαθε. I 'll be watching you. ph34r.gif
thalys
Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να βρει λίγη ησυχία. Αντί ο Καν να βρει τρόπο να ξεχάσει ο Λαβ ότι δεν πήρε το μάξιμουμ 5ετές που ήθελε, του δίνει και την εντύπωση ότι δεν τον πιστεύει για τον τραυματισμό του. Στο τέλος του τρίτου χρόνου του νέου συμβολαίου ο Λαβ έχει οπτ-άουτ και δείχνει διατεθειμένος να φύγει αν δεν ικανοποιηθεί από την πορεία της ομάδας μέχρι τότε.

http://sports.yahoo.com/news/nba--kevin-lo...-200009299.html

Οι Λέηκερς ετοιμαστείτε για νέο σήριαλ, ειδικά αν δεν καταφέρει ο Κουπτσακ να πάρει τον Λεμπρόν το 14, ο Λαβ το 15 θα είναι εξαιρετικό βραβείο και το ιδανικό στρετς-4 για το σύστημα του Ντ'Αντόνι, αν είναι ακόμα στο Λος Άντζελες αυτός κι ο Χάουαρντ.

Κανονικά βέβαια θα έπρεπε οι Σέλτικς να κάνουν ντιμπς σε κάθε καλό 4ρι που σχετίζεται με τη Μινεσσότα και το λένε Κέβιν. smile.gif
SteveNashidis
http://nba.sport24.gr/article/2049762/proponithike-o-roy


Ένα μεγάλο respect σε αυτόν τον παίκτη ! Πραγματικά του αξίζει μια καλύτερη τύχη με τόση προσπάθεια που κάνει !
benchwarmer
QUOTE(benchwarmer @ Oct 20 2012, 11:39 ) *
Τέλος, ένα αξιοσημείωτο της φετινής ομάδας της Μιννεσότα είναι ο αριθμός των λευκών παικτών στο ρόστερ. 10 στους 15(!!!), και μάλιστα διασκορπισμένοι σε όλες τις θέσεις, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αρκετές φορές μέσα στη σεζόν θα δούμε κάτι αρκετά σπάνιο, δηλαδή μια all-white πεντάδα, πολύ πιθανό δε και αρχική.


(quoting myself like spysta)

Και ναι, 14/12/12 (αν δεν εχω χασει καποιο πιο πριν), mission accomplished.

Αρχικη πενταδα Ridnour-Shved-Kirilenko-Love-Pekovic

wav.gif wav.gif
koutsou10
η μινεσοτα φετος εχει φτιαξει πολυ καλη ομαδα,πολυ καλο συνολο κ παγκο.θεωρω οτι ειναι η 5η ομαδα της δυσης που θα καπαρωσει ευκολα μια θεση για τα πλεη οφ(μετα την οκλαχομα,το μεμφις,τα σπιρουνια κ τους κλιπς)κ οταν επανελθουν υγιεις ολοι οι παιχτες κ δεσουν μεταξυ τους...

χτες που ειδα το ματς με το ορλαντο,2 φορες για πλακα πηραν διαφορα με πανω απο 10 ποντους αλλα την εχασαν το ιδιο ευκολα οταν μπηκαν οι παγκιτες που ο ρουμπιο επαιζε το 2 παιχνιδι του για φετος κ ηταν κακος κ ο μπαρεα κ αυτος κακος...

οταν επανελθουν κ οι μπαντινγκερ,τζος χαουαρντ,μπραντον ρου θα εχουν απο τις καλυτερες περιφερειες στο πρωταθλημα...
σιγουρα απο τις ομαδες που ειναι ευχαριστο να βλεπεις για μενα...
Dimitris 1395
Όπως και με κάθε ομάδα του Adelman (με αποκορύφωμα τους Sacramento με C-Webb, Divac και Bibby) γουστάρω αφόρητα τους Timberwolves. Παρότι μοιάζει άχαρη, είναι εντυπωσιακή. Παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ με πληρότητα και συνέπεια. Έχω εκπλαγεί με την πρόοδο του Pekovic (για μένα ο καλύτερος post-up παίκτης στο NBA) που σε κάθε ματς βάζει τουλάχιστον 15 πόντους με φοβερά ποσοστά.

Έχουν κάνει μια εξαιρετική σεζον μέχρι στιγμής και έχουν πληγεί πολύ από τραυματισμούς και άλλες ατυχίες. Θα ήθελα πολύ να τους δω στα play-off, αν και θα είναι πολύ δύσκολη η πρόκριση τους στην φετινή Δύση.
aegeansheed
Μια χαρά είναι ο Pekovic για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η απουσία του Rubio κυρίως και του Love δευτερευόντως δε βοήθησαν να δω Wolves ακόμα.

Βέβαια για το post up παιχνίδι που λες, το θεωρώ λίγο περισσότερο συμπάθεια αυτό για τον Πεκο, στο επίπεδο που παίζουν ο Brook Lopez και ο Al Jefferson. Μετά μπορώ να τον τοποθετήσω στην αντίληψή μου για "παίκτη με τις καλύτερες post moves" γιατί όχι, μαζί με Marc Gasol para mi. Τώρα αν μιλάμε για αποτελεσματικότητα στο post (που νομίζω δε μιλάμε γι'αυτό, σωστά?) ξεκινάμε από Tyson Chandler φυσικά.

Μπορούμε να δούμε πεντάδα Rubio, Roy, Kirilenko, Love, Pekovic σε 1 παιχνίδι? We look forward to it nevertheless
SG3ptshooter
http://www.sportando.net/eng/usa/nba/48793...nd-varejao.html
Wiliams και pick για Redick;
Συνεχίζεται η προδιαγεγραμμένη πορεία για non-black δωδεκάδα. tongue.gif
Johnaros
Kαλά και το Williams για Redick σκέτο, ακούγεται όνειρο.
kamtha5
Non black 10άδα θες να πεις γιατί με τόσους τραυματισμούς που να βρεις 12... tongue.gif
Johnaros
Τι θα γίνει δηλαδή ρε παιδιά με τους τραυματισμούς;
Τραυματίστηκαν με τους Κλίπερς Πέκοβιτς και Σβέντ.
Ο Πέκοβιτς αμφίβολος και ο Σβέντ λογικά θα χάσει κάποια παιχνίδια, καθώς γύρισε τον αστράγαλο.
Shved, Budinger, Roy, Love, Pekovic και Lee τώρα οι τραυματίες.
Άνετα η βασική πεντάδα των Wolves πριν την επιστροφή του Rubio. rolleyes.gif
Reggie Miller 31
QUOTE (Johnaros @ Jan 18 2013, 11:56 ) *
Τι θα γίνει δηλαδή ρε παιδιά με τους τραυματισμούς;
Τραυματίστηκαν με τους Κλίπερς Πέκοβιτς και Σβέντ.
Ο Πέκοβιτς αμφίβολος και ο Σβέντ λογικά θα χάσει κάποια παιχνίδια, καθώς γύρισε τον αστράγαλο.
Shved, Budinger, Roy, Love, Pekovic και Lee τώρα οι τραυματίες.
Άνετα η βασική πεντάδα των Wolves πριν την επιστροφή του Rubio. rolleyes.gif

Ήρθε όμως Ζελαμπάλ!!!!!! Δεν μπορείς να πεις... smiley.gif smiley.gif smiley.gif
http://www.gazzetta.gr/nba/article/362807-lykos-o-zelampal
Johnaros
Πουλήστε τον Love, έχουμε Johnson.
SteveNashidis


Ένα ενδιαφέρον graphic που έδειξε το ΝΒΑ ΤV
Tobias Funke
QUOTE (Voyager @ Mar 1 2013, 06:09 ) *
Ένα ενδιαφέρον graphic που έδειξε το ΝΒΑ ΤV



Άλλα 10 ο Κιριλένκο, 8 ο Πέκοβιτς και 3-4 ο καθένας τους που χτύπησαν στην αρχή ή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Γενικά δεν πρέπει να έχει παίξει μαζί φέτος η κανονική τους βασική πεντάδα.



Εξακολουθούν όμως να είναι λατρεμένη ομάδα. Έχουν ένα φανταστικό προπονητή, παίζουν όμορφα κι αν καταφέρουν να κρατήσουν τον Πεκοβιτς και να βρουν κάποιον στο 2-3 με καλό σουτ μια χαρά θα μπουν play-off του χρόνου. Α και να κάνουν επιτέλους μια σωστή επιλογή στο ντραφτ.

Μέχρι τότε:

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.