Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ισπανία-ΗΠΑ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Rio 2016
Zoys


Σε μια επανάληψη των δύο τελευταίων τελικών των Ολυμπιακών τουρνουά στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το '12 οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες στο παγκόσμιο μπάσκετ Ηνωμένες Πολιτείες και Ισπανία θα δώσουν ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού για μια θέση στον μεγάλο τελικό μετά από δύο εύκολες επικρατήσεις στα προημιτελικά επί της Αργεντινής και της Γαλλίας αντίστοιχα.
nicksavage1981
o GaSOFT θα παίξει τελικά?
Zoys
Η ευκολία των Αμερικανών να καθαρίζουν κάθε ριμπάουντ σχεδόν έχει καταντήσει αστεία.
Vas
αν δεν βάλουν κανένα τρίποντο οι Ισπανοί δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κοντά στο σκορ!

Εντάξει το ξεφτύλισαν οι διαιτητές!!

gspara
Μετριο πρωτο ημιχρονο,μπολικη γκρινια και τεχνικες ποινες.
Οι Ισπανοι εχουν καταφερει να κρατησουν χαμηλα το τεμπο.Οι nbaers στηρίζονται στα επιθετικα τους ριμπάουντ και στον ζεστο Klay.
Πονταρω τα λεφτα μου στους φουριας ροχας!!!
Gino_Bill
Αν πάρουν κανένα ριμπάουντ οι Ισπανοί και βρουν λίγο παραπάνω σουτ απ' έξω θα είναι ντέρμπι μέχρι τέλος. Οι διαιτητές πολύ αυστηροί, έλεος.
whoever81
QUOTE (Vas @ Aug 19 2016, 20:08 ) *
αν δεν βάλουν κανένα τρίποντο οι Ισπανοί δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κοντά στο σκορ!

Εντάξει το ξεφτύλισαν οι διαιτητές!!


Αν βάλουν όμως...μπορεί και να το πάρουν...
ggrilik
QUOTE (Zoys @ Aug 19 2016, 21:55 ) *
Η ευκολία των Αμερικανών να καθαρίζουν κάθε ριμπάουντ σχεδόν έχει καταντήσει αστεία.
ε'ιναι "το ριμπάουντ ή τη ζωή σου" afro.gif
G-arenas
το προβλημα ειναι τα επιθετικα ριμπαουντ. μονο με αυτα κρατιουνται ζωντανοι η ηπα. χωρις αυτα θα ηταν 5-6 ποντους τωρα οι ισπανοι μπροστα. οταν καπου στην μεση του 2ου δεκαλεπτου δεν εχασαν αμυν. ριμπ οι ισπανοι απο 10 ποντους το μειωσαν γρηγορα στους 3.

η ηπα μονο απο επιθ. ριμπ. σκοραρει ή απο το τριποντο(εχει βαλει 2-3 απο επ. ριμπ.). μονο αυτο να βελτιωσουν θα το παρουν οι ισπανοι.

τραγικοι οι διαιτητες!

ειναι τοσο αντιπαθητικοι οι αμερικανοι που ειμαι φουλ με ισπανια!
dimitristzan
Ασυνήθιστα πολλές τεχνικές ποινές και στους δύο και υπεροχή στα επιθετικά ριμπάουντ οι Αμερικάνοι.

Είναι τυχεροί γιατί χάρη σε αυτά μένουν μπροστά στο σκορ.

Στατικοί πολύ στην επίθεση και πιθανόν θα το πληρώσουν . Οι Ισπανοί δεν χαρίζουν.

3 φάουλ Ντουράντ αλλά και 3 φάουλ ο Μίροτιτς

Περιμένω ένα σκληρό δεύτερο ημίχρονο
ggrilik
εγω δεν την βλέπω την Ισπαν'ία.

Δεν μοιάζει να εχει ενέργεια.
D-Wade
Νομίζω όποιος κόβεται από τον Μelo πρέπει να το κόβει σιγά σιγά
koostas
κριμα για την ισπανια, πλην γκασολ ολοι οι αλλοι ηταν σε πολυ κακη μερα
D-Wade
let's go! Make America great again!
gspara
QUOTE (koostas @ Aug 19 2016, 22:50 ) *
κριμα για την ισπανια, πλην γκασολ ολοι οι αλλοι ηταν σε πολυ κακη μερα

oλοι κακοι και ο Ρουμπιο τραγικος.....
Dred11
Ελπίζω να μην πάρουν ούτε μετάλλιο. Άντε στο καλό.
TakeshyKurosawa
Σβηστά το έχουν βγάλει όλο το τουρνουά οι Αμερικάνοι.. Ούτε στο 50% δεν παίζουν.
Vas
Χωρίς να τρομάξουν οι Αμερικανοί πέρασαν στον τελικό.

Μάλλον σε κακή βραδιά οι Ισπανοί, περίμενα μετά το τρομερό παιχνίδι με Γαλλία ότι θα συνέχιζαν στο ίδιο τέμπο…

Πάντως σε μια «κακιά» βραδιά της Ισπανίας να κερδίζουν μόνο με 6 πόντους δείχνει για άλλη μια φορά ότι η διαφορά έχει κλείσει για τα καλά!

Το παιχνίδι κρίθηκε ξεκάθαρα στα επιθετικά ριμπάουντ των Αμερικανών. Ισως αν έδινε 2-3 ανάσες στον Γκασόλ να μπορούσε να πηδήξει!!
G-arenas
δυστηχως δεν ηταν σε καλη μερα οι ισπανοι. με τοσο τραγικο ρουμπιο επρεπε να παιζει ο καλντερον πολυ και οχι dnp. επισης ο κλαβερ επρεπε να παιξει πολυ παραπανω στο 3 γιατι βοηθουσε πολυ στο ριμπαουντ ενω και απο την αρχη εδειξε οτι παταγε καλα και εβαζε και τα σουτακια του συν οτι ταιριαζει σε κορμι με ντουραντ, τζορτζ.

κριμα γιατι οι αμερικανοι αν δεν εκαναν τρελα πραματα ο τομσον με τον τζορνταν θα ειχαν προβλημα αλλα ηταν κακοι και οι ισπανοι. παντως το 2008 και το 2012 τους ειχαν χαλαρα οι ισπανοι αυτους τους αμερικανους.
ssoulliss
Σήμερα αν ήταν αντίπαλος η Αυστραλία(κυρίως) ή η Σερβία θα είχαμε κλάμματα στο Τέξας! Η Ισπανία σε μια μέτρια ΗΠΑ δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά πράγματα. Ο Σιζέφσκι είχε εστιάσει την άμυνα του Σε Γιουλ, Σέρχιο και Μίροτις, θεωρώντας πως από τον ανέτοιμο Γκασόλ δεν θα χάσει. Και το πέτυχε αυτό.

Ο Ρούντι ήταν ο καλύτερος της Ισπανίας και σήμερα ενώ οι ρεζέρβες φιλότιμες μεν, λίγες δε. Από τους USAους Ντε Αντρέ τρομέρος σκέπασε τα καλάθια-φόβησε, ενώ καθοριστικός ο Τομπσον με τα τρίποντα του και την τρομερή του άμυνα. Οι Ισπανοί από το τρία και πίσω έδειχναν κουρασμένοι όσο πέρναγε η ώρα και τους προβλημάτισε και τους έφθειρε για ένα ακόμη παιχνίδι ο αθλητικός ψηλός. Θυμίζω Νιγηρία και Βραζιλία με Νενε τα προηγούμενα.
RipCity
Κακή αυτή η επιμονή στον Rubio. Θεωρώ έπρεπε αποκλειστικά Sergio Rodriguez και Llull να μοιράζονται το pg, αν κι αυτός ο Llull δείχνει έξω από τα νερά του επιθετικά όταν βγάζει τη φανέλα της Ρεάλ.

Ο Claver έπρεπε να παίξει περισσότερο, ενώ κι ο Abrines μπορεί να έκανε κάτι παραπάνω, αλλά είναι εκτός ομάδας ουσιαστικά. Mirotic all time classic.
bodiroga10
ο σκαριολο ειναι ο μονος προπονητης που σ ολο το τουρνουα εβαζε τον κλαβερ στο 3 και πηγαινε με ψηλο σχημα και στο ματς με την αμερικη εβαλε στα τελη του 3ου δεκαλεπτου μαζι στην 5αδα ρουμπιο-ναβαρο-γιουλ οπου εκει βρηκε την ευκαιρια η αμερικη και ανοιξε την διαφορα πανω απ τους 10

δεν μπορουσε η ισπανια αλλα στο τελευταιο 3λεπτο ο ροντριγκεζ πηρε δυο κρισιμες προσπαθειες που επρεπε να ειχε παει στον γκασολ η μπαλα

επισης να ειναι ο καλυτερος παικτης του αντιπαλου ο τζορνταν και να τον εχεις στειλει μονο 2 φορες στην γραμμη των βολων ειναι μεγαλο προπονητικο φαουλ. επρεπε οι ισπανοι να επιδιωξουν να στελνουν στις βολες τον τζορνταν για να αναγκαζαν τον σιζεφσκι να τον αποσυρει
belalik
ξενερα το ματς - μετα απο τα πολυ καλα το 08 και το 12, το περιμενα το 14, δεν ηρθε, αλλα το σημερινο ηταν τζουφιο ..

Μετριοι οι αμερικανοι, ορισμενες επιθεσεις αστειες .. Αλλα εφταναν τα τριποτα του Τομπσον, τα ριμπαουντ και καποιες αλλες λεπτομερειες.

Προσπαθουσαν οι Ισπανοι, γυριζαν την μπαλα, δοκιμασαν πργματα - αλλα ηταν αστοχοι και απροσεκτοι, ισως κουρασμενοι. Δεν μπορουσαν να ματσαρουν την αθλητικοτητα και την ενεργεια των αντιπαλων.


Κριμα παντως .. Ηταν αχαρο και σχεδον εκνευριστικο το ματς σε καποιες στιγμες. Γενικως μετα απο πολυ καλα ματς στους ομιλους, στα νοκ-αουτ εχουμε δει μετρια πραγματα.

Οι αμερικανοι ειναι εντελως αδουλευτη ομαδα. Πραγματικα απορω με τον Ζιζεφσκι και τη φημη του απολαμβανει, δεν ασχολουμαι με κολλεγιακο οποτε δεν ξερω τι εχει πετυχει. Ωστοσο εκτος απο την ελλειψη στοιχειωδους δεσιματος και δουλειας που παρουσιαζει η ομαδα του, θα περιμενε κανεις να μπορει να επιβληθει εστω στον τομεα της ψυχολογιας και της συμπεριφορας. Εκει οι Αμερικανοι ειναι πολλες φορες εριστικοι και αντιπαθεις, και δεν το λεω για τον συγκεκριμενο αγωνα, το λεω συνολικα.

Δεν μου γεμιζε το ματι ο Σιζεφσκις - θυμαμαι και το 06 με μας, ασχετα απο το ποσο καλα παιξαμε, η Αμερικη ειχε διαχειριστει λαθος την κατασταση. Και γενικα φαινεται να ειναι εντελως διακοσμητικος, και στα αγωνιστικα αλλα και τα εξω-αγωνιστικα, και οκ ολο αυτο, απορω με τον θαυμασμο και το 'σεβασμο' που απολαμβανει. Προφανως θα ειναι λογω στατιστικων και ιστοριας, αλλιως δεν εξηγειται.

Αυτα, σορρυ για το οφφ-τοπικ. Ελπιζουμε σε ενα δυνατο ματς στον επομενο ημιτελικο, και σε εναν τελικο που να ειναι ανταξιος των προηγουμενων δυο.
nicksavage1981
o αγωνας ηταν καρμπον ο τελικος του 2008 και του 2012.

σταθερα μπροστα οι ΗΠΑ, 5-10 ποντους συνεχως, χωρις να μπορουν να ξεφυγουν στο σκορ,αλλα χωρις και να απειλουνται.

ισως να ηταν ελαφρως πιο ευκολα αυτη τη φορα, τωρα που το σκεφτομαι,αλλα γενικα μια απο τα ιδια.

ο LLull ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ των ισπανων,ο Ρουμπιο ετσι κι αλλιως ειναι απάτη,ο Ναβαρο κι ο Ρουντι ειναι σε καθετη πτωση τα τελευταια χρονια και λογω τραυματισμων,ο Κακομίροτις ειναι υπερεκτημημενος κι αυτος, και φυσικα ειναι εξίσου soft με το GaSOFT,απλα ο ΓκΑΣΟΦΤ μπορει να βαλει και κανα καλαθι μπροστα γιατι ειναι τρομερα ταλαντουχος.

Ο Κακομιροτιτς που δυστυχως τον τρωμε στη μαπα ως υποστηρικτες του Σικαγο 2 χρονια τωρα,ειναι για να τα βαζει μονο με τιποτα Γαλλάκια , τιποτα Νew York Knicks κτλ (βεβαια οτι βαζει μπροστα το τρωει πισω εις διπλουν παντα) , κι οταν ερχονται τα κρισιμα νοκ αουτ με ομαδες σαν τις ΗΠΑ ή τα NBA PLAY OFFS,ΆΣΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΑ.....

Κι αυτος κι ο ΓκαΣΟΦΤ δε μπορουσαν να παρουν ριμπαουντ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ σημερα,αλλα εχουν ευθυνη κι οι κυφηνες της ισπανικης περιφερειας που δεν εκαναν μπλοκ αουτ ουτε για να σωσουν τη ζωη τους.

Η αμυνα του ΓΚΑΣΟΦΤ και του Κακομιροτιτς στα pick 'n' roll ηταν για τα θηρια , οπως παντα, ουτε αλλαγη,ουτε hedge out,ουτε τιποτα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δυσκολα θα το χασουν οι αμερικλάνοι το χρυσο,όσο αντιπαθητικοι κι αν μου ειναι,

η αληθεια ειναι οτι το ταλεντο τους ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οποιαδηποτε αλλη ομαδα.

δεν παιζουν ομαδικα,δεν παιζουν εξυπνη αμυνα,κανουν κακες επιλογες στην επιθεση, αλλα ξερουν πως μπορουν να βαλουν καλαθι ή να σβησουν τους διακοπτες στην αμυνα σχεδον όποτε θελουν.

ειδικα σημερα που οι διαιτητες σφυριξαν όλες τις κωλοτουμπες των ισπανων εις βαρος τους,και τους εδωσαν και τεχνικες ποινες,δεν ειχαν καμια τυχη.

Θελω να ελπιζω οτι η Αυστραλια που ειναι πολυ physical ομαδα ,αν περασει τη Σερβια, ισως τους νικησει.

Αλλωστε ειναι οι μονοι που προηγηθηκαν και μαλιστα πολλες φορες μεσα στο ματς,απο τις ομαδες που παλεψαν εναντιον των Αμερικανων.

Απλα εχουν ενα προβλημα κι αυτοι.Δεν εχουν 4αρι να βγει τα κυνηγαει το ΜΕΛΟ και του Ντουραντ.
Στον ομιλο εχασαν μονο και μονο επειδη ο Baynes & o David ANdersen ετρεχαν να κυνηγανε το Μελο,κατι που φυσικα δε μπορουν να κανουν,κι επειδη ο Μελο βρεθηκε σε μερα,τους βομβαρδισε με 9 3ποντα κι εχασαν φυσικα,παροτι ο ντουραντ ηταν τραγικος εκεινη τη μερα.


Αυτο ειναι και το προβλημα για τους αντιπαλους της Αμερικης.

Τη μια μερα ειναι ο Μελο,την αλλη ο Ντουραντ,την άλλη ο Kyrie Irving,σημερα ηταν ο ενας απο τους fraud brothers των Warriors,στον τελικο ισως ειναι ο Boy George.

Eχουν παρα πολυ ταλεντο οι άτιμοι....
D-Wade
QUOTE(belalik @ Aug 19 2016, 23:35 ) *
Οι αμερικανοι ειναι εντελως αδουλευτη ομαδα. Πραγματικα απορω με τον Ζιζεφσκι και τη φημη του απολαμβανει, δεν ασχολουμαι με κολλεγιακο οποτε δεν ξερω τι εχει πετυχει. Ωστοσο εκτος απο την ελλειψη στοιχειωδους δεσιματος και δουλειας που παρουσιαζει η ομαδα του, θα περιμενε κανεις να μπορει να επιβληθει εστω στον τομεα της ψυχολογιας και της συμπεριφορας. Εκει οι Αμερικανοι ειναι πολλες φορες εριστικοι και αντιπαθεις, και δεν το λεω για τον συγκεκριμενο αγωνα, το λεω συνολικα.

Δεν μου γεμιζε το ματι ο Σιζεφσκις - θυμαμαι και το 06 με μας, ασχετα απο το ποσο καλα παιξαμε, η Αμερικη ειχε διαχειριστει λαθος την κατασταση. Και γενικα φαινεται να ειναι εντελως διακοσμητικος, και στα αγωνιστικα αλλα και τα εξω-αγωνιστικα, και οκ ολο αυτο, απορω με τον θαυμασμο και το 'σεβασμο' που απολαμβανει. Προφανως θα ειναι λογω στατιστικων και ιστοριας, αλλιως δεν εξηγειται.

Ούτε εγώ τον εκτιμώ σαν coach. Μπορεί να είναι καλός recruiter και καλός παιδαγωγός στο κολλέγιο άλλα οκ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η team USA δεν έχει το χρόνο να δεθεί. Κανά 20ημερο κάνουν προπονήσεις και σε κάθε διοργανωση δεν κατεβαίνουν με τα ίδια πρόσωπα. Δεν παίζουν μαζί 10 χρόνια όπως παίζουν οι άλλες εθνικές. Πχ από το ροστερ του 2014 4 παίχτες παίζουν τώρα
KingCrimson
QUOTE(nicksavage1981 @ Aug 19 2016, 23:37 ) *
o αγωνας ηταν καρμπον ο τελικος του 2008 και του 2012.

σταθερα μπροστα οι ΗΠΑ, 5-10 ποντους συνεχως, χωρις να μπορουν να ξεφυγουν στο σκορ,αλλα χωρις και να απειλουνται.

ισως να ηταν ελαφρως πιο ευκολα αυτη τη φορα, τωρα που το σκεφτομαι,αλλα γενικα μια απο τα ιδια.

ο LLull ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ των ισπανων,ο Ρουμπιο ετσι κι αλλιως ειναι απάτη,ο Ναβαρο κι ο Ρουντι ειναι σε καθετη πτωση τα τελευταια χρονια και λογω τραυματισμων,ο Κακομίροτις ειναι υπερεκτημημενος κι αυτος, και φυσικα ειναι εξίσου soft με το GaSOFT,απλα ο ΓκΑΣΟΦΤ μπορει να βαλει και κανα καλαθι μπροστα γιατι ειναι τρομερα ταλαντουχος.

Ο Κακομιροτιτς που δυστυχως τον τρωμε στη μαπα ως υποστηρικτες του Σικαγο 2 χρονια τωρα,ειναι για να τα βαζει μονο με τιποτα Γαλλάκια , τιποτα Νew York Knicks κτλ (βεβαια οτι βαζει μπροστα το τρωει πισω εις διπλουν παντα) , κι οταν ερχονται τα κρισιμα νοκ αουτ με ομαδες σαν τις ΗΠΑ ή τα NBA PLAY OFFS,ΆΣΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΑ.....

Κι αυτος κι ο ΓκαΣΟΦΤ δε μπορουσαν να παρουν ριμπαουντ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ σημερα,αλλα εχουν ευθυνη κι οι κυφηνες της ισπανικης περιφερειας που δεν εκαναν μπλοκ αουτ ουτε για να σωσουν τη ζωη τους.

Η αμυνα του ΓΚΑΣΟΦΤ και του Κακομιροτιτς στα pick 'n' roll ηταν για τα θηρια , οπως παντα, ουτε αλλαγη,ουτε hedge out,ουτε τιποτα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δυσκολα θα το χασουν οι αμερικλάνοι το χρυσο,όσο αντιπαθητικοι κι αν μου ειναι,

η αληθεια ειναι οτι το ταλεντο τους ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οποιαδηποτε αλλη ομαδα.

δεν παιζουν ομαδικα,δεν παιζουν εξυπνη αμυνα,κανουν κακες επιλογες στην επιθεση, αλλα ξερουν πως μπορουν να βαλουν καλαθι ή να σβησουν τους διακοπτες στην αμυνα σχεδον όποτε θελουν.

ειδικα σημερα που οι διαιτητες σφυριξαν όλες τις κωλοτουμπες των ισπανων εις βαρος τους,και τους εδωσαν και τεχνικες ποινες,δεν ειχαν καμια τυχη.

Θελω να ελπιζω οτι η Αυστραλια που ειναι πολυ physical ομαδα ,αν περασει τη Σερβια, ισως τους νικησει.

Αλλωστε ειναι οι μονοι που προηγηθηκαν και μαλιστα πολλες φορες μεσα στο ματς,απο τις ομαδες που παλεψαν εναντιον των Αμερικανων.

Απλα εχουν ενα προβλημα κι αυτοι.Δεν εχουν 4αρι να βγει τα κυνηγαει το ΜΕΛΟ και του Ντουραντ.
Στον ομιλο εχασαν μονο και μονο επειδη ο Baynes & o David ANdersen ετρεχαν να κυνηγανε το Μελο,κατι που φυσικα δε μπορουν να κανουν,κι επειδη ο Μελο βρεθηκε σε μερα,τους βομβαρδισε με 9 3ποντα κι εχασαν φυσικα,παροτι ο ντουραντ ηταν τραγικος εκεινη τη μερα.


Αυτο ειναι και το προβλημα για τους αντιπαλους της Αμερικης.

Τη μια μερα ειναι ο Μελο,την αλλη ο Ντουραντ,την άλλη ο Kyrie Irving,σημερα ηταν ο ενας απο τους fraud brothers των Warriors,στον τελικο ισως ειναι ο Boy George.

Eχουν παρα πολυ ταλεντο οι άτιμοι....


laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.