Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακος-Γαλατασαραι
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
T.W.Is.M.
vs

Πεμπτη 21:45 ΝΕΡΙΤ(& HD)

Αλλο ενα ματς που λογιζεται περισσοτερο σαν παιχνιδι προετοιμασιας παρα σαν κρισιμο ευρωπαικο ματς. Η προκριση μοιαζει δεδομενη μετα το 4-0, η 1η θεση ειναι κοντα, αρκει να κερδηθουν παιχνιδια σαν αυτο της Πεμπτης, αλλα και να μην ερθει μικρη σημασια θα εχει(σε σχεση με την ετοιμοτητα στο τοπ 16), ο αντιπαλος ειναι υπολογισιμος, αλλα οχι και φοβητρο, τα δειγματα μετα την αλλαγη προπονητη μοιαζουν θετικα, αν και υπαρχει δρομος ακομα μπροστα μας, οποτε το ζητουμενο ειναι κατ αρχην να μην εχουμε αλλο τραυματισμο και κατα δευτερον να μαζευτει ξανα κοσμος στο ΣΕΦ.
Το ροστερ της Γαλατασαραι:
No. Player Country Pos. Height Born
5 MICOV, VLADIMIR Serbia Forward 2.01 1985
7 ERCEG, ZORAN Serbia Center 2.11 1985
11 JAWAI, NATE Australia Center 2.07 1986
12 GONLUM, KEREM Turkey Forward 2.08 1977
15 VOUGIOUKAS, IAN Greece Center 2.11 1985
17 POCIUS, MARTYNAS Lithuania Forward 1.96 1986
19 ALDEMIR, FURKAN Turkey Center 2.07 1991
20 NIKOLOV, KRISTIJAN Turkey Guard 1.88 1996
21 ARADORI, PIETRO Italy Guard 1.94 1988
22 SMITH, NOLAN United States of America Guard 1.88 1988
30 ARROYO, CARLOS Puerto Rico Guard 1.88 1979
32 GULER, SINAN Turkey Guard 1.92 1983
33 ARSLAN, ENDER Turkey Guard 1.88 1983
34 ARAR, EGE Turkey Forward 2.06 1996
35 URAL, GOKTURK Turkey Guard 1.98 1995
Head Coach
ATAMAN, ERGIN Turkey

Οι Τουρκοι εχουν δειξει ισχυροι στην εδρα τους, αλλα να χανουν μερος της δυναμης τους εκτος. Φυσικα και στοχος ειναι η νικη(και οχι τα λεφτα), αλλα μεγαλυτερη σημασια εχει η αποδοση, η ιδια διαθεση στην αμυνα και η μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα στην επιθεση. Θελουμε να δουμε ποσο χρονο θα παρουν οι Κατσιβελης και Αγραβανης και ποσο θα βοηθησουν σε ενα παιχνιδι που δεν ειναι απο τα ευκολα(ουτε και απο τα πιο δυσκολα βεβαια) του ομιλου.

Αντι για ρετρο βιντεο, θα δυναμιτισω το κλιμα( tongue.gif ) βαζοντας το βιντεο απο τα περσινα επεισοδια με πρωταγωνιστη τον παραλιγο παιχτη του Ολυμπιακου, σερ Ποπς Μενσα-Μπονσου.
rankin
Θα νοιώσουν το χτύπημα του ερυθρόλευκου τυφώνα..
Ο Ερτσεγκ θα ταπεινωθεί απο τον Αγραβανη και πάπαλα οι Τουρκοι. Απλά πράγματα
Conan1982
QUOTE (T.W.Is.M. @ Nov 11 2014, 19:03 ) *
[ οποτε το ζητουμενο ειναι κατ αρχην να μην εχουμε αλλο τραυματισμο και κατα δευτερον να μαζευτει ξανα κοσμος στο ΣΕΦ.

Θελουμε να δουμε ποσο χρονο θα παρουν οι Κατσιβελης και Αγραβανης και ποσο θα βοηθησουν σε ενα παιχνιδι που δεν ειναι απο τα ευκολα(ουτε και απο τα πιο δυσκολα βεβαια) του ομιλου.


Να συμπληρώσω ότι θέλουμε να δούμε και τον Ντάρντεν να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδι ευρωλίγκας για να ανεβαίνει και ο βαθμός ετοιμότητας του σιγά σιγά.
Weekendman
Όπως και με τον Ερυθρό Αστέρα ,υπάρχει και εδώ ένα δίδυμο στο 1 και στο 5 με Αρόγιο και Αλντεμιρ, που μπορεί να κάνει ωραία πράγματα στο pnr, μόνο που υπάρχουν κάποιες διαφορές σε σύγκριση με το προηγούμενο ματς.

-Αφού ο Αλντεμίρ , είναι πιο γρήγορος από τον Bobinator, καλός επιθετικός ριμπάουντερ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ποστάρει σαν τον τυρανόσαυρο τον Μαριάνοβιτς, και αν ανησυχούσα για παιχνίδι για πλάτη θα ήταν περισσότερο από τον Μίτσοβ ,παρά από τους παίκτες των θέσεων 4 και 5.
-Ενώ η Γαλατασάραι δεν είναι ομάδα που μπορείς να της δώσεις με τόση άνεση το τρίποντο, για να μπλοκάρεις την pnr συνεργασία κοντού-ψηλού, με τους Έρτσεγκ και Μίτσοβ να μπορούν να τιμωρήσουν αυτήν την τακτική επιλογή, και με τους Τούρκους να έχουν επίσης περισσότερους δημιουργούς,από τον έναν του Ερυθρού Αστέρα τον Γουίλιαμς.


Τώρα για την αμυντική αποτελεσματικότητα της Γαλατά είμαι μπερδεμένος με βάσει τα δείγματα των τελευταίων αγώνων που είδα σε Ευρώπη και Τουρκία, αφού η Λαμποράλ Κούτσα την ξέσκισε άμεσα και έμμεσα μέσω του pnr των Ερτέλ και Άιβερσον, ενώ στο ματς με την Εφές, η Γαλατασαράι έπιασε τους βασικούς αμυντικούς στόχους, εκμεταλλευομένη και την μη παρουσία ενός από τους Κρστιτς και Μπέγκιτς. Καθώς οι 2 μοναδικές pnr συνεργασίες της Εφές Αναντολού ήταν στις αρχές-αρχές του αγώνα μεταξύ Τζάνιγκ και Λάσμε, δεν επέτρεψε ντραιβ και δημιουργία στον Ντρέιπερ, αλλά και το πολύ ποστ παιχνίδι που μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα ματς η αντίπαλος της.

Έτσι το πιο αποτελεσματικό μέσο επίθεσης από την ομάδα του Ντούντα απάναντι σε οργανωμένη άμυνα, ήταν το 1 εναντίον 1 του Οσμαν, σε ένα ματς που ο Αταμάν κέρδισε με μόλις 1 πόντο, αλλά κυριάρχησε στο σετ παιχνίδι, με συνολικά διπλάσια και πλέον συνολικά pnr και drive, έναντι της Εφές, και τον Γκιουλέρ να μην φοβάται ούτε τον Λάσμε, αλλά να εκμεταλλεύεται και την παρουσία του Μπιέλιτσα για αρκετό χρόνο στο 5 για αμέτρητες μπούκες. Οπότε πάλι καλά για την Εφές που την έσωσαν οι πολύ περισσότερες πετυχημένες εκδηλώσεις αιφνιδιασμού, και ότι η Γαλατασάραι ήταν πολύ άστοχη στα τρίποντα την συγκεγκριμένη ημέρα.
Basketofonos
Ξεκάθαρο φαβορί ο Θρυλος, η Γαλατά είναι η χειρότερη των 3 τουρκικών. Σημερα δεν θα έχει και τον πολύ χρήσιμο Ποτσιους.
Zephyr
Ο Νόλαν Σμιθ έμεινε τελικά ή τον διώξανε?
Γενικά η μισή ομάδα είναι ο τρελο-Αρόγιο. Αν περιοριστεί αυτός είναι σαν να κερδίσαμε, αν τον αφήσουμε να πάρει μπρος θα κινδυνέψουμε γιατί ο κερατάς δεν σταματιέται εύκολα. Γενικά καλή ομάδα σε ονόματα αλλά κατά τα άλλα κλασική ασύνδετη νεόπλουτη τούρκικη ομάδα σε διαρκή τρικυμία. Ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν χάνει από αυτούς, έστω και με τους τραυματισμούς.

ΥΓ. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός στο εξής θα μπαίνει από νωρίς παίζοντας στο 100%, χωρίς υπεροψία προς άλλους αντιπάλους, όπως δηλαδή και με τον Ερυθρό Αστέρα. Ούτε οι παίχτες ούτε ο νέος κόουτς παίζουν με νοοτροπία υπερομάδας που πάει φουλ για F4 και αυτό είναι καλό. Ας έρθει η αυτοπεποίθηση όταν πρέπει, μέχρι τότε το κεφάλι κάτω και προσήλωση, κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος.
yorgos
Κι εγώ πιστεύω πως είναι καθαρό φαβορί ο Ολυμπιακός. Παίκτες για να μαρκάρουν τον Αρόγιο δε λείπουν στο ρόστερ.
frenchman7
Πάλι η ομάδα στην άμυνα είναι με το μαχαίρι στα δόντια, ωραίο ματσάκι μέχρι στιγμής!
Κιάμος σε τρελά κέφια!
badder
Το μπάσκετ που θέλαμε... Ιδανικό 1ο δεκάλεπτο με ρεσιταλ σε άμυνα και επίθεση. Σαφώς η ομάδα έχει άλλο χαρακτήρα και η διαφορά στον πάγκο φαίνεται.
kotzito
Πολύ σοβαρή η ομάδα μέχρι τώρα. Νομίζω κιόλας ότι η διαφορά αυτή με βάση την εικόνα του αγώνα είναι εικονική, κυρίως λόγω των φάουλ. Και επιτέλους στην επίθεση βλέπουμε κι άλλα πράγματα εκτός από το η μπάλα γύρω-γύρω για τρίποντο ή για τον Σπανούλη. Μέχρι κι ο Μάντζαρης άρχισε να παίρνει περισσότερες προσπάθειες
Sence Of Defence
QUOTE (kotzito @ Nov 13 2014, 23:07 ) *
Πολύ σοβαρή η ομάδα μέχρι τώρα. Νομίζω κιόλας ότι η διαφορά αυτή με βάση την εικόνα του αγώνα είναι εικονική, κυρίως λόγω των φάουλ. Και επιτέλους στην επίθεση βλέπουμε κι άλλα πράγματα εκτός από το η μπάλα γύρω-γύρω για τρίποντο ή για τον Σπανούλη.



Επιτέλους...... και που να γυρίσουν οι πρίντεζης, λοντζέσκι, Παπαπέτρου.
tzagasdog
QUOTE(kotzito @ Nov 13 2014, 22:07 ) *
Πολύ σοβαρή η ομάδα μέχρι τώρα. Νομίζω κιόλας ότι η διαφορά αυτή με βάση την εικόνα του αγώνα είναι εικονική, κυρίως λόγω των φάουλ. Και επιτέλους στην επίθεση βλέπουμε κι άλλα πράγματα εκτός από το η μπάλα γύρω-γύρω για τρίποντο ή για τον Σπανούλη. Μέχρι κι ο Μάντζαρης άρχισε να παίρνει περισσότερες προσπάθειες


Προσπαθεί να μπει μέσα προσπαθεί να ποστάρει μια χαρά
salonikatasos
με όλη την καλή διάθεση που έχω,νομίζω και βλέποντας το σημερινό παιχνίδι ότι βρέθηκε για τους αγγελόπουλους η δικαιολογία εφόσον χάσουν το πρωτάθλημα. οι βολές υπέρ μας που με την πολύ επιθετική άμυνα πάνω στη μπάλα που ξεπερνάει τα όρια του φάουλ,θα μας οδηγεί συνέχεια στις βολές.
μέτρια ομάδα η γαλατά. από τον ολυμπιακό βλέπω θράσος στον αγραβάνη και τον κατσίβελη. τραγικοί για άλλη μια φορά χάντερ(μόνο με κάρφωμα μπορεί να βάλει καλάθι αυτός ο άνθρωπος?) και λαφαγιέτ
provat
Πολλαφαουλ κατα του Ολυμπιακου,, θα μετρησουν στη συνεχεια λόγω φθορας. Η Γαλατα χωρίς να κοπιάσει εμεινε κοντα.
Η νικη θα ειναι μαλλον με αγχος στο τελος.
rankin
QUOTE(salonikatasos @ Nov 13 2014, 22:18 ) *
με όλη την καλή διάθεση που έχω,νομίζω και βλέποντας το σημερινό παιχνίδι ότι βρέθηκε για τους αγγελόπουλους η δικαιολογία εφόσον χάσουν το πρωτάθλημα. οι βολές υπέρ μας που με την πολύ επιθετική άμυνα πάνω στη μπάλα που ξεπερνάει τα όρια του φάουλ,θα μας οδηγεί συνέχεια στις βολές.
μέτρια ομάδα η γαλατά. από τον ολυμπιακό βλέπω θράσος στον αγραβάνη και τον κατσίβελη. τραγικοί για άλλη μια φορά χάντερ(μόνο με κάρφωμα μπορεί να βάλει καλάθι αυτός ο άνθρωπος?) και λαφαγιέτ

Ο Ολυμπιακός ειναι work in progress.
Δε μπορεί να κριθεί ακόμα
mixalisgate7
Άνετα νίκη αλλά αυτό που έχει σημασία είναι οτι η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι.
kotzito
Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός σήμερα. Φαίνεται ότι ο ερχομός Σφαιρόπουλου βοήθησε και να δούμε πιο ορθολογικό μπάσκετ αλλά και να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα. Και με τις επιστροφές Πρι-Λότζο θα δούμε και καλύτερα πράγματα.


Ο Σπανούλης φαίνεται ότι ξεκουράστηκε πολύ το καλοκαίρι και έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά την σεζόν. Ο Κιάμος μπορεί να έχει ακούσει τα μύρια, αλλά έχει βελτιωθεί αρκετά και νομίζω ότι έχει αρχίσει να περιορίζει και τα χαζά λάθη μέσα στο παρκέ. Μαντζαράκος δεύτερο σερί πολύ καλό παιχνίδι και λογικά η τριάδα Σπανούλη-Σλούκα-Μάντζαρη θα εκτοπίσει λίγο τον Λαφαγιέτ, ειδικότερα και με την επιστροφή Λοτζέσκι. Αγραβάνης τρομερός τελευταίος μήνας, έχει αρχίσει σιγά-σιγά να παίζει και πιο κοντά στο καλάθι και ελπίζω να συνεχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Ντάρντεν πολύ αθόρυβη δουλειά, ότι πρέπει για συμπλήρωμα από τον πάγκο. Κι επιτέλους είδαμε πράγματα και από τον Χάντερ.
badder
QUOTE (salonikatasos @ Nov 13 2014, 23:18 ) *
τραγικοί για άλλη μια φορά χάντερ(μόνο με κάρφωμα μπορεί να βάλει καλάθι αυτός ο άνθρωπος?) και λαφαγιέτ

Χμμμ... double double 17 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 1 κόψιμο. Αν είναι αυτό τραγικό, θα ήθελα πολύ να είναι πάντα μέτριος.

Μια πραγματική ομάδα με επικοινωνία στο γήπεδο. Σχεδόν 30 ασίστ και ακόμα φτιάχνεται η ομάδα. Η διάθεση και αλλαγή νοοτροπίας είναι φανερές. Νομίζω ότι στο τοπ16 θα είμαστε πλεόν σε καλή φόρμα για πρώτη 2άδα.

Πρώτη φορά χάρηκα που χάσαμε από τον ΠΑΟ, γιατί αλλαξαμε προπονητή. Αν δεν χαναμε ακόμα τα ίδια θα βλέπαμε με τρίποντα και προσευχές. Το παιχνίδι πλέον είναι πολυδιάστατο και με εκμετάλευση όλης της ομάδας.
salonikatasos
QUOTE (badder @ Nov 13 2014, 23:13 ) *
Χμμμ... double double 17 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 1 κόψιμο. Αν είναι αυτό τραγικό, θα ήθελα πολύ να είναι πάντα μέτριος.

Μια πραγματική ομάδα με επικοινωνία στο γήπεδο. Σχεδόν 30 ασίστ και ακόμα φτιάχνεται η ομάδα. Η διάθεση και αλλαγή νοοτροπίας είναι φανερές. Νομίζω ότι στο τοπ16 θα είμαστε πλεόν σε καλή φόρμα για πρώτη 2άδα.

Πρώτη φορά χάρηκα που χάσαμε από τον ΠΑΟ, γιατί αλλαξαμε προπονητή. Αν δεν χαναμε ακόμα τα ίδια θα βλέπαμε με τρίποντα και προσευχές. Το παιχνίδι πλέον είναι πολυδιάστατο και με εκμετάλευση όλης της ομάδας.

το σχόλιο το έκανα στο ημίχρονο. εμένα ο χάντερ δε μου αρέσει γιατί είναι πλήρως εξαρτημένος από τον σπανούλη και κόντρα στους πιο αργούς ψηλούς της διοργάνωσης ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο.
στους 16 ο ολυμπιακός θα είναι στον όμιλο της τσσκα μαζί με εφές λογικά+τον δεύτερο και 4ο από τον όμιλο του παναθηναΪκού
SteveNashidis
QUOTE(salonikatasos @ Nov 13 2014, 23:32 ) *
το σχόλιο το έκανα στο ημίχρονο. εμένα ο χάντερ δε μου αρέσει γιατί είναι πλήρως εξαρτημένος από τον σπανούλη και κόντρα στους πιο αργούς ψηλούς της διοργάνωσης ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο.
στους 16 ο ολυμπιακός θα είναι στον όμιλο της τσσκα μαζί με εφές λογικά+τον δεύτερο και 4ο από τον όμιλο του παναθηναΪκού


Kαι μετά έκανες μια ωραία κολοτούμπα για τον Χάντερ αφού τελείωσε το ματς με τέτοια στατιστικά . smiley.gif

5-0 ρεκόρ και η ομάδα δεν έχει αποδώσει ούτε στο 100% της απόδοσης που μπορεί να πιάσει , ούτε με το 100% των παικτών της σε υγεία και αγωνιστική ετοιμότητα. ( κανα 2 χρόνια έχουμε βασικά να δούμε έναν πλήρες υγιές Ολυμπιακό.)
Πολύ σωστή η ανάλυση του Κοτζίτο. Αναδείχθηκαν μέσα από τις ελλείψεις παικτών οι Αγραβάνης , Πετγουι ενώ το κενό του Λοτζέσκι στην επίθεση καλύφτηκε και από τον , αδιάφορο και φιλοχρήματο για πολλούς Μάντζαρη του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συμπέρασμα. Μην βιαζόμαστε να κρίνουμε .
erwi grey
Εχουν περισσοτερη διαθεση πλεον στην αμυνα οι παικτες και απο εκει ξεκινουν ολα. Η διαθεση δεν εχει να κανει με συστηματα του Σφαιροπουλου, αλλα νομιζω περισσοτερο με τη διαχειριση που κανει μεχρι στιγμης. Ακομα και σε λαθη παικτων πχ Κατσιβελη, Σλουκα δε τους βγαζει εξω κατ'ευθειαν οπως γινοτανε με τον προηγουμενο, μετα απο ενα αστοχο σουτ η ενα κλεψιμο του αντιπαλου.
Και ο Λαφαγετ και ο Χαντερ μου αρεσαν πολυ σημερα οπως και ολη η ομαδα.
Highlight το αιρμπολ του Πετγουει σε ελευθερο τριποντο.
nikolas12
Πήγα για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι φέτος στο γήπεδο και το θέαμα που είδα μου άρεσε πάρα πολύ. Πολύ καλή άμυνα, φοβερή και πολυδιάστατη επίθεση, ο Χάντερ εξαιρετικός και χαίρομαι που βλέπω παίχτες σαν τον Κατσίβελη και τον Αγραβάνη να παίρνουν επιτέλους λίγο χρόνο συμμετοχής και να προσφέρουν στην ομάδα. Ο Σπανούλης συνεχίζει να είναι φορμαρισμένος και αυτό είναι πολύ θετικό. Πιστεύω ότι όταν ενσωματωθούν Λοτζέσκι και Πρίντεζης, η ομάδα θα παίζει ακόμα πιο ωραίο μπάσκετ.
natouralistis
Σήμερα στο γήπεδο κατέβηκαν 2 ομάδες με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό, από τη μια ο οσφπ είχε συγκέντρωση και διάθεση να παίξει ένα παιχνίδι ευρωλίγκας και από την άλλη η Γαλατά ήρθε απλά να κάνει μια ήττα εντός προγράμματος χωρίς καμία πραγματική διάθεση να παίξει. Ανάξιο σχολιασμού το παιχνίδι, δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε κάποιες σταθερές είτε καλές ,είτε όχι τόσο καλές, με τις οποίες και θα πορευτούμε. Από την απόδοση των Σλούκα- Μάντζαρη - Λαφαγιέτ - Χάντερ και Ντάνστον μέσα στη χρονιά, θα μάθουμε αν είμαστε ικανοί να χτυπήσουμε την τριάδα των ομάδων που φαντάζει ένα σκαλί πιο πάνω μας αυτή τη στιγμή (Ρεάλ,Μπάρτσα,Τσσκα). Γνώμη μου είναι πως έχουμε τη δυνατότητα να πάμε μέχρι τέρμα του δρόμου.



Καλό θα ήταν ο Χάντερ να παίζει όλη τη χρονιά με kinesio tape.


3/3 2ποντα 3/3 3ποντα για τον Μάντζαρη στη καλύτερη επιθετική του βραδιά στην ομάδα. Δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι μετά το Βελιγράδι, ας ευχηθούμε να αφήνει πίσω το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα.


Παρακαλείται η δεσποινίς Άννα Καβάσιλα να μαγειρεύει σπανιότερα λαζάνια, ας επιλέγει άλλο μενού.


Οι Αγραβάνης -Κατσίβελης βρίσκουν χρόνο συμμετοχής λόγω των απουσιών από τραυματισμούς και όχι επειδή ο κόουτς Σφ είναι καλύτερο παιδί από τον κόουτς B. Όταν επιστρέψουν Παπαπέτρου, Ματ, Πρίντεζης, οι μικροί θα είναι εκτός δωδεκάδας γιατί δεν χωράνε χίλιοι καλοί στη δική μας περίπτωση.
T.W.Is.M.
Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη χτεσινή εμφάνιση. ΤΟ σημαντικό ήταν ότι δείξαμε όρεξη για άμυνα και ότι αν μπουν και μερικά σουτ μπορούμε να ανοίξουμε και άμυνες. Φυσικά δε λέει πολλά η νικη, είναι ομωσ θετικό δείγμα για τη συνέχεια. Αναμένουμε.,
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!
Hakeem
Δε βλεπω γιατι ο Αγραβανης πρεπει να κοιταει και ο Πετγουει να ειναι στην ομαδα. 100 φορες πιο συγκεντρωμενος στην αμυνα και επιθετικα δειχνει οτι δουλευει αρκετα το ποσταρισμα του (που ηταν ανυπαρκτο). Να μην μιλησω οτι ειναι 20 χρονων και μπορει να βγει βασικος παικτης για τα επομενα πολλα χρονια αν παρει χρονο τωρα (που δειχνει οτι τον αξιζει κιολας)

το μονο θεμα ειναι πως θα μοιραστει ο χρονος οταν γυρισουνε ολοι και αν αυτο θα χαλασει το δεσιμο που δειχνει να υπαρχει αυτη τη στιγμη
Zephyr
QUOTE(natouralistis @ Nov 14 2014, 01:25 ) *
Σήμερα στο γήπεδο κατέβηκαν 2 ομάδες με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό, από τη μια ο οσφπ είχε συγκέντρωση και διάθεση να παίξει ένα παιχνίδι ευρωλίγκας και από την άλλη η Γαλατά ήρθε απλά να κάνει μια ήττα εντός προγράμματος χωρίς καμία πραγματική διάθεση να παίξει. Ανάξιο σχολιασμού το παιχνίδι, δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.


QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 14 2014, 09:57 ) *
Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη χτεσινή εμφάνιση. ΤΟ σημαντικό ήταν ότι δείξαμε όρεξη για άμυνα και ότι αν μπουν και μερικά σουτ μπορούμε να ανοίξουμε και άμυνες. Φυσικά δε λέει πολλά η νικη, είναι ομωσ θετικό δείγμα για τη συνέχεια. Αναμένουμε.,
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!



Ομάδα Γαλατά δεν υπήρξε χτες στο παρκέ. Δεν υπήρξε ποτέ γενικά, πάντως ειδικά χτες ένας συγκεντρωμένος Ολυμπιακός την πάτησε κάτω και αν δεν χαζοχάνονταν μερικοί δικοί μας, θα είχαμε +20 από το Α΄ημίχρονο. Συμφωνώ ότι είναι ανάξιο σχολίασμού το παίχνιδι, ο Ερυθρός Αστέρας με σαφώς "μικρότερα" και "λιγότερα" ονόματα μας έπαιξε στα ίσια.
Από κει και πέρα κάθε άνετη νίκη φτιάχνει την διάθεση και δίνει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Μακάρι η συνέχεια να είναι καλύτερη.

QUOTE(Hakeem @ Nov 14 2014, 09:59 ) *
Δε βλεπω γιατι ο Αγραβανης πρεπει να κοιταει και ο Πετγουει να ειναι στην ομαδα. 100 φορες πιο συγκεντρωμενος στην αμυνα και επιθετικα δειχνει οτι δουλευει αρκετα το ποσταρισμα του (που ηταν ανυπαρκτο). Να μην μιλησω οτι ειναι 20 χρονων και μπορει να βγει βασικος παικτης για τα επομενα πολλα χρονια αν παρει χρονο τωρα (που δειχνει οτι τον αξιζει κιολας)

το μονο θεμα ειναι πως θα μοιραστει ο χρονος οταν γυρισουνε ολοι και αν αυτο θα χαλασει το δεσιμο που δειχνει να υπαρχει αυτη τη στιγμη


Καταρχάς να αναγνωρίσουμε στον Κιάμο ότι έχει σοβαρευτεί. Και το λέω εγώ που τον κράζω σερί από πέρσι. Είναι καλύτερος στην άμυνα και όχι τόσο ασόβαρος στην επίθεση όσο ήταν, έχει μαζευτεί και αυτό κάτι μετράει.
Από κει και πέρα ο Αγραβάνης έχει όλο το μέλλον μπροστά του, δεν έχει όμως αγωνιστική εμπειρία τόση ώστε να πεις "πέτα Πέτγουει στην εξέδρα και βάλε Αγραβάνη να παίζει 35+ λεπτά μέχρι να γυρίσει ο Πρίντεζης". Μπορεί του χρόνου να φύγει ο Πετ και να αναβαθμιστεί σε 2ο 4αρι ο Αγραβάνης, φέτος όμως δεν μπορεί να γίνει αυτό. Χαλαρά με τους μικρούς, θέλουμε να βγουν παίχτες όχι φωτοβολίδες.
Σε ότι αφορά τον χρόνο συμμετοχής όταν γυρίσουν οι βασικοί, προβλέπω κάποιοι να παίζουν περισσότερο Ευρώπη και κάποιοι περισσότερο Α1 (πιθανότατα οι νεώτεροι). Έτσι και η ομάδα δεν θα κλατάρει και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.

ΥΓ. Μεγάλη εμφάνιση από Χάντερ, ξύρισε το μούσι (έγινε ΜΞΠ smiley.gif ) άφησε μαλλί και κατέβηκε να πάρει τα σόβρακα των αντίπαλων ψηλών. Μακάρι να συνεχίσει έτσι (όχι βέβαια ότι θα κάνει double double σε κάθε αγώνα με 17 π.).
PanosIlio
Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως χθες ο Μάντζαρης έκανε drive και τελείωσε τη φάση... 2 φορές... (τουλάχιστον), και το ότι μπήκαν τα καλάθια δεν με νοιάζει, και πως ο Petway δεν έκανε χαζομάρες, ειδικά χαζά φάουλ, ενδεικτικό είναι πως στο 2ο δεκάλεπτο που κάναμε 1500 φάουλ και οι Γαλατά βάρεσε 3000 βολές ο Petway δεν αποβλήθηκε με φάουλ.

Αυτά και μόνο δείχνουν πρόοδο.

Πάμε γι' άλλα.
Bad Ass
Μπραβο στα παιδια και στον προπονητη για την νικη και την εξαιρετικη εμφανιση σε αμυνα και επιθεση.

Να ξεκινησω γραφοντας οτι η Γαλατα επαιξε ασχημα και υπηρχε αιτια.Και η αιτια λεγεται Ολυμπιακος και η αμυντικη λειτουργια της ομαδας(κοψαμε την δημιουργια τους κυριως μεσω της συνεργασιας απο pick n roll του Αρογιο με τον Αλντεμιρ).Αλλωστε οι Τουρκοι πριν 4-5 μερες κερδισανε την ομαδα του Ιβκοβιτς και προερχοταν απο καλες εμφανισεις σε Ευρωπη και Τουρκια.

Βλεπουμε να μπαινουν νεα στοιχεια στο παιχνιδι μας σταδιακα.Σουταρουμε οταν εχουμε ελευθερο σουτ,ψαχνουμε κυριως το παιχνιδι στο ζωγραφιστο,τρεχουμε οταν εχουμε την ευκαιρια,εκμεταλευομαστε στο επακρον οτι μπορει να δωσει ο καθε παιχτης.

Βλεπουμε cross screens ωστε να βγει ποστ παιχνιδι απο μεριας Νταρντεν και θα δουμε αναλογα συστηματα οταν επανελθει ο Πριντεζης.Screen καταστασεις για να ποσταρουν Ντανστον και Χαντερ.Kοινως δειχνει οτι η ομαδα εχει ενα πλανο να εκμεταλευτει ολα της τα οπλα μεσω συγκεκριμενου πλανου.

Βεβαια για να παιξει η ομαδα αυτη την αμυνα που κατα την γνωμη μου ειναι η αποτελεσματικοτερη στην Ευρωπη και αν συνεχισουμε την σκληρη δουλεια θα παραμεινει.Και ολα αυτα με -3 εξαιρετικους παιχτες οπως ο Πριντεζης,ο Λοτζεσκι και ο Παπαπετρου.

Εδω δινουμε credits στον Μπαρτζωκα γιατι επελεξε τα σωστα εργαλεια(επισης του πιστωνονται οι επιλογες των Αγραβανη,Παπαπετρου και στην πορεια θα δουμε Μουρατο,Χριστοδουλου και μιλαω αποκλειστικα για τις επιλογες παιχτων και οχι την διαχειριση αυτων)για να μπορεσει η ομαδα να αποδωσει κυριως αμυντικα και φαινεται οτι υπηρχε συγκεκριμενο πλανο με παιχτες γρηγορους,πολυ καλους στην αμυνα πανω στην μπαλα καθως και στις αλλαγες που και επιθετικα θα τρεξουν,θα δημιουργησουν,θα σκοραρουν απο την περιφερεια και θα δωσουν οταν πρεπει λυσεις.


Μεχρι στιγμης μου εχει αφησει εξαιρετικες εντυπωσεις ο Σφαιροπουλος και εχει και επικοινωνια με τους παιχτες του με χαρακτηριστικο παραδειγμα το στιγμιοτυπο με τον Ντανστον οπου πηγε και τον χαιδεψε στο κεφαλι και αμεσως ηρεμησε.Επισης παιρνει σε σωστο timing ταιμ αουτ,οι παιχτες δειχνουν αφοσιωμενοι σε αυτα που τους ζηταει και φαινεται οτι βασικη του αρχη με οσα γραφονται για τον προπονητη ειναι η πειθαρχια.

Κατα τα αλλα οταν βλεπεις τον Μαντζαρη και τον Λαφαγιετ επιτελους να σταματησουν να βλεπουν μονο το πως να δημιουργησουν αλλα να παιρνουν και πρωτοβουλιες για να τελειωσουν τις φασεις αν μη τι αλλω φαινεται οτι και εκει υπαρχουν ξεκαθαρες εντολες.Ειναι το δευτερο ματς που υπαρχουν ξεκαθαρες εντολες για κατι τετοιο και μιλαμε για δυο ποιοτικους παιχτες που μπορουν και να σκοραρουν(και δεν εννοω μονο μεσω των περιφερειακων σουτ) εκτος του να παιξουν αμυνα και να δημιουργησουν.

Επισης επειδη εγραψα οτι Ελληνας και υπερβολη-διαστρεβλωση της αληθειας πανε μαζι θα ηθελα να τονισω να ειμαστε προσεκτικοι οταν γραφουμε/διατυπωνουμε κατι για καποιον παιχτη που δεν εχουμε δει ειδικα αν υποστηριζουμε αλλη ομαδα και δεν εχουμε δει τους παιχτες αυτους σε ολα τα ματς καθως ευκολα μπορει να επηρεαστει καποιος που θελει να διαβασει μια αποψη και δεν εχει προλαβει να δει καποιους αθλητες.

Διαβασα χτες οτι οι Χαντερ και Λαφαγιετ κανουν παλι τραγικο ματς.Μιλαμε για τον Χαντερ που εκανε μεγαλο ματς στην Βαλενθια,πηγε πολυ καλα αμυντικα με τον Μαριανοβιτς και χτες εκανε παλι πολυ καλο ματς με 18π/10ρ και 1 μπλοκ.

Μιλαμε για παιχτη που εχει 65,4% στα διποντα,σχεδον 6 ριμ,1 μπλοκ και 7,5 π ανα ματς και ακομα ειναι αρκετα νωρις.
Στην Ελλαδα κατεβαζει 7 ριμ ανα ματς,σκοραρει 10 π σχεδον ανα ματς και σκοραρει με 55 %.

Επισης δεν εξαρτιεται απο τον Σπανουλη αποκλειστικα καθως και οταν ειναι στο παρκε οι Σλουκας-Λαφαγιετ βλεπουμε pick n roll συνεργασιες.Περσι αλλωστε οταν εκανε πολυ καλα ματς στους τελικους στην Ιταλια δεν ειχε συμπαιχτες τον Σπανουλη και τον Σλουκα αλλα τον Haynes και τον Green.

Ο δε Λαφαγιετ ηταν ο καλυτερος παιχτης του Ολυμπιακου αμυντικα στο Οακα,ηταν απο τους καλυτερους στην Ισπανια με την Βαλενθια οπου εβγαλε φασεις στο τελος οπου εκριναν το ματς.Πολυ καλος και με την Αεκ στην Α1(οκ ο αντιπαλος χαμηλης δυναμικοτητας,απλα ανεφερα μια δυσκολη εδρα) ενω και χτες εκανε παλι καλο ματς σε αμυνα και επιθεση.

Σουταρει γυρω στο 35%(μπορει σιγουρα και καλυτερα) ενω μοιραζει γυρω στις 3-4 ασιστ ανα ματς(εδω ειμαι απολυτος οτι στο μελλον θα προσφερει παρα πολλα) και αμυντικα ειναι απο τους καλυτερους παιχτες της ομαδας.
Εξαιρετικο ballhandling,ιδανικη οργανωση παιχνιδιου τα κυρια χαρακτηριστικα του παιχνιδιου του.

Καλο θα ειναι να μην κρινουμε τους παιχτες απο το ποσο συχνα σκοραρουν αλλα απο το αν κανουν σωστα αυτα για τα οποια αποκτηθηκαν.

Ο Αγραβανης συνεχιζει δυνατα.Μεγαλη υποθεση η ομαδα απο του χρονου να εχει 2 παιχτες στο 4 και οι 2 να ειναι γηγενεις.Δεν πρεπει λεπτο να εφυσηχαστει και δεν πρεπει οταν μπει ο Πριντεζης να χαθει απο το ροτεισον.


Ο Νταρντεν δεν χρειαζεται εμφανισεις σαν την χτεσινη για να αποδειξει ποσο ποιοτικος παιχτης ειναι.Το θετικο ειναι οτι ειναι αλλος ενας παιχτης που θα πιεσει τρελα στην μπαλα που η ομαδα οφειλει να παρει το μεγιστο απο αυτον και δεν εννοω μονο απο το περιφερειακο του σουτ.Περιμενω στα πραγματικα δυσκολα τωρα που αρχισε να μπαινει στο κλιμα των επισημων αγωνων να προσφερει πολλα σε καθε τομεα.

Ο Σλουκας εκτος απο το επιθετικο του ταλεντο δειχνει οτι ανεβαινει level δημιουργικα.Βγαζει πολυ ωραιες φασεις σε καθε ματς και ειναι δευτερος σε ασιστ μετα τον Σπανουλη.

Οτι και να πω για τον Σπανουλη ειναι λιγο.Χτες στο χαλαρο 16 π και 7 ασιστ.Πιο ξεκουραστος φετος κανει πολυ καλα ματς και ολα αυτα χωρις καν να φορτσαρει ουτε στο μισο.Μου αρεσει που γινεται ολο και πιο εγκεφαλικος και προσπαθει να εκμεταλευτει τους συμπαιχτες του.

Επισης αρεσει σε πολλους οτι ανοιξε το ροτεισον και οτι μπηκε στην εξισωση και ο Κατσιβελης ο οποιος παιζει με αλλο αερα πλεον και προσφερει κυριως αμυντικα.

Στην Ελλαδα οπως ειδαμε και με τα Τρικαλα θα παρει αρκετες ευκαιριες και μπολικο χρονο και ο Καββαδας.Νομιζω κατι θα εχει ετοιμασει ο προπονητης και γι αυτον.

Πολυ θετικο οτι σε μια εβδομαδα επανερχεται ο Πριντεζης και σε 2-3 ο Λοτζεσκι.Ηταν καιρος και αυτοι να γεμισουν τις μπαταριες τους εστω και αν εγινε με ανορθοδοξο τροπο.

Και για να ολοκληρωσω την αποψη μου πιστευω οπως εγραψα και μετα το ματς με τον Ερ Αστερα που χτες κερδισε κανοντας περιπατο την Λαμποραλ εκτος εδρας οτι ειναι 4-5 ομαδες που ειναι ομαδες επιπεδου φαιναλ φορ(Ολυμπιακος,Τσσκα,Ρεαλ,Μπαρτσελονα) και καποιες αλλες που μπορουν να μπουν σφηνα.
Αμφιβαλλω παντως αν καποια απο τις ομαδες αυτες επαιζαν χωρις τριαρι σε τοσα ματς,χωρις τεσσαρι και με προβληματα που αντιμετωπισε η ομαδα πριν ανακοινωθει ο προπονητης αν εκαναν οχι απλα τις νικες που εκανε ο Ολυμπιακος αλλα εστω αξιολογες εμφανισεις(δεν συζητω οτι θα ζητουσαμε να κρεμασουν προπονητη και τα δελτια των παιχτων αν τρωγαμε 95 ποντους απο Σασαρι,Νιζνι και Φουενλαμπραδα και χαναμε εντος απο την Μπανταλονα βλ Μπαρτσελονα).

Ο πιο υγιης και ο φορμαρισμενος την σωστη χρονικη στιγμη θα μπορεσει να διεκδικησει με περισσοτερες αξιωσεις το πλεονεκτημα εδρας και επειτα να κυνηγησει τις πiθανοτητες του για το φαιναλ φορ.

Επομενο ματς με το Ρεθυμνο εκτος εδρας μεθαυριο.

Ενδιαφερον επισης για το ποιος θα διαδεχτει τους Πεδουλακη,Κρεσπι και Περασοβιτς που ακουγεται οτι θα αποτελεσουν παρελθον.
Για τον παγκο της Βαλενθια ακουγονται τα ονοματα των Κατσικαρη και Μπαρτζωκα.
Reggie Miller #31
QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 14 2014, 10:57 ) *
Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη χτεσινή εμφάνιση. ΤΟ σημαντικό ήταν ότι δείξαμε όρεξη για άμυνα και ότι αν μπουν και μερικά σουτ μπορούμε να ανοίξουμε και άμυνες. Φυσικά δε λέει πολλά η νικη, είναι ομωσ θετικό δείγμα για τη συνέχεια. Αναμένουμε.,
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!


Δεν είναι η νίκη,αλλά το πως ήρθε η νίκη,ακόμα και η διαφορά που νικήσαμε.
Είδαμε τον Ολυμπιακό να πιέζει από την αρχή,είδαμε κάποια στιγμή στο 4ο δεκάλεπτο να γίνεται φοβερό ξέσπασμα,είδα κλεψίματα,πολλές ασίστ και ομαδικότητα,διάθεση,είδαμε σχεδόν όλους τους παίκτες να παίρνουν χρόνο και να αποδίδουν,καινούρια συστήματα(ο Μάντζαρης έβαλε 2 καλαθάκια από ένα μπακ σκριν),είδαμε τους παίκτες να έχουν όρεξη και αυτοπεποίθηση,είδαμε έναν τύπο που φορούσε το 17 και έμοιαζε με τον Μάντζαρη και χθες η ομάδα έπαιξε ωραίο μπάσκετ.
Σίγουρα η Γαλατά δεν είναι ένας δυνατός αντίπαλος που θα σε κάνει να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα,αλλά η εικόνα της ομάδας ήταν αυτό που άρεσε...

Ο Ντάρντεν έδειξε ότι έχει όρεξη και μπορεί να βοηθήσει,αλλά φυσικά ακόμα είναι εκτός ρυθμού και φυσικής κατάστασης.

Απαράδεκτοι και 2 προπονητές που δεν είδαμε την μέγιστη τιτανομαχία,το απόλυτο ματς απ μαρκάρισμα, Αγραβάνη-Έρτσεκ.Ντροπή και στους 2! smiley.gif
leonkalf
Nίκη χθες και επιβλητική εμφάνιση! Η Γαλατά έχασε τα αυγά και τα πασχάλια..

Δείγματα Σφαιρόπουλου πολύ θετικά ως τώρα για μένα.
Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές ως τώρα στην ομάδα, προς το καλύτερο. Ο προσανατολισμός στην άμυνα, η διαφορετική προσέγγιση στο αμυντικό παιχνίδι, το πάθος και η διάθεση να πιέσουν ξεκινώντας από τα 3/4 του γηπέδου
και επιθετικά ο προσανατολισμός να παίξουμε κοντά στο καλάθι και να περιορίσουμε τα βιαστικά τρίποντα, βλέπουμε να προσπαθούν οι ψηλοί να παίξουν με πλάτη (θέλουν πολύ δουλειά σε ατομική προπόνηση σε αυτό το κομμάτι), η δημιουργία έχει ανέβει.
Κι επίσης μου αρέσει που ο coach φαίνεται ότι αγαπά την λεπτομέρεια! Το λατρεύω αυτό!! Ένα δείγμα είναι οι αλλαγές τακτικής, πχ για μια φάση των 3'' στο τέλος μια περιόδου
Φαίνεται να υπάρχει σεβασμός προς τον coach και να τους έχει ζορίσει τους παίκτες ώστε να τα δίνουν ΟΛΑ για όση ώρα είναι στο παρκέ.. κι όχι να κρατάνε δυνάμεις για αργότερα (αυτό οδηγεί φυσικά και στην πλήρη αξιοποίηση όλου του ρόστερ).

Όλα καλά!
salonikatasos
QUOTE (Bad Ass @ Nov 14 2014, 10:50 ) *
Μπραβο στα παιδια και στον προπονητη για την νικη και την εξαιρετικη εμφανιση σε αμυνα και επιθεση.

Να ξεκινησω γραφοντας οτι η Γαλατα επαιξε ασχημα και υπηρχε αιτια.Και η αιτια λεγεται Ολυμπιακος και η αμυντικη λειτουργια της ομαδας(κοψαμε την δημιουργια τους κυριως μεσω της συνεργασιας απο pick n roll του Αρογιο με τον Αλντεμιρ).Αλλωστε οι Τουρκοι πριν 4-5 μερες κερδισανε την ομαδα του Ιβκοβιτς και προερχοταν απο καλες εμφανισεις σε Ευρωπη και Τουρκια.

Βλεπουμε να μπαινουν νεα στοιχεια στο παιχνιδι μας σταδιακα.Σουταρουμε οταν εχουμε ελευθερο σουτ,ψαχνουμε κυριως το παιχνιδι στο ζωγραφιστο,τρεχουμε οταν εχουμε την ευκαιρια,εκμεταλευομαστε στο επακρον οτι μπορει να δωσει ο καθε παιχτης.

Βλεπουμε cross screens ωστε να βγει ποστ παιχνιδι απο μεριας Νταρντεν και θα δουμε αναλογα συστηματα οταν επανελθει ο Πριντεζης.Screen καταστασεις για να ποσταρουν Ντανστον και Χαντερ.Kοινως δειχνει οτι η ομαδα εχει ενα πλανο να εκμεταλευτει ολα της τα οπλα μεσω συγκεκριμενου πλανου.

Βεβαια για να παιξει η ομαδα αυτη την αμυνα που κατα την γνωμη μου ειναι η αποτελεσματικοτερη στην Ευρωπη και αν συνεχισουμε την σκληρη δουλεια θα παραμεινει.Και ολα αυτα με -3 εξαιρετικους παιχτες οπως ο Πριντεζης,ο Λοτζεσκι και ο Παπαπετρου.

Εδω δινουμε credits στον Μπαρτζωκα γιατι επελεξε τα σωστα εργαλεια(επισης του πιστωνονται οι επιλογες των Αγραβανη,Παπαπετρου και στην πορεια θα δουμε Μουρατο,Χριστοδουλου και μιλαω αποκλειστικα για τις επιλογες παιχτων και οχι την διαχειριση αυτων)για να μπορεσει η ομαδα να αποδωσει κυριως αμυντικα και φαινεται οτι υπηρχε συγκεκριμενο πλανο με παιχτες γρηγορους,πολυ καλους στην αμυνα πανω στην μπαλα καθως και στις αλλαγες που και επιθετικα θα τρεξουν,θα δημιουργησουν,θα σκοραρουν απο την περιφερεια και θα δωσουν οταν πρεπει λυσεις.


Μεχρι στιγμης μου εχει αφησει εξαιρετικες εντυπωσεις ο Σφαιροπουλος και εχει και επικοινωνια με τους παιχτες του με χαρακτηριστικο παραδειγμα το στιγμιοτυπο με τον Ντανστον οπου πηγε και τον χαιδεψε στο κεφαλι και αμεσως ηρεμησε.Επισης παιρνει σε σωστο timing ταιμ αουτ,οι παιχτες δειχνουν αφοσιωμενοι σε αυτα που τους ζηταει και φαινεται οτι βασικη του αρχη με οσα γραφονται για τον προπονητη ειναι η πειθαρχια.

Κατα τα αλλα οταν βλεπεις τον Μαντζαρη και τον Λαφαγιετ επιτελους να σταματησουν να βλεπουν μονο το πως να δημιουργησουν αλλα να παιρνουν και πρωτοβουλιες για να τελειωσουν τις φασεις αν μη τι αλλω φαινεται οτι και εκει υπαρχουν ξεκαθαρες εντολες.Ειναι το δευτερο ματς που υπαρχουν ξεκαθαρες εντολες για κατι τετοιο και μιλαμε για δυο ποιοτικους παιχτες που μπορουν και να σκοραρουν(και δεν εννοω μονο μεσω των περιφερειακων σουτ) εκτος του να παιξουν αμυνα και να δημιουργησουν.

Επισης επειδη εγραψα οτι Ελληνας και υπερβολη-διαστρεβλωση της αληθειας πανε μαζι θα ηθελα να τονισω να ειμαστε προσεκτικοι οταν γραφουμε/διατυπωνουμε κατι για καποιον παιχτη που δεν εχουμε δει ειδικα αν υποστηριζουμε αλλη ομαδα και δεν εχουμε δει τους παιχτες αυτους σε ολα τα ματς καθως ευκολα μπορει να επηρεαστει καποιος που θελει να διαβασει μια αποψη και δεν εχει προλαβει να δει καποιους αθλητες.

Διαβασα χτες οτι οι Χαντερ και Λαφαγιετ κανουν παλι τραγικο ματς.Μιλαμε για τον Χαντερ που εκανε μεγαλο ματς στην Βαλενθια,πηγε πολυ καλα αμυντικα με τον Μαριανοβιτς και χτες εκανε παλι πολυ καλο ματς με 18π/10ρ και 1 μπλοκ.

Μιλαμε για παιχτη που εχει 65,4% στα διποντα,σχεδον 6 ριμ,1 μπλοκ και 7,5 π ανα ματς και ακομα ειναι αρκετα νωρις.
Στην Ελλαδα κατεβαζει 7 ριμ ανα ματς,σκοραρει 10 π σχεδον ανα ματς και σκοραρει με 55 %.

Επισης δεν εξαρτιεται απο τον Σπανουλη αποκλειστικα καθως και οταν ειναι στο παρκε οι Σλουκας-Λαφαγιετ βλεπουμε pick n roll συνεργασιες.Περσι αλλωστε οταν εκανε πολυ καλα ματς στους τελικους στην Ιταλια δεν ειχε συμπαιχτες τον Σπανουλη και τον Σλουκα αλλα τον Haynes και τον Green.

Ο δε Λαφαγιετ ηταν ο καλυτερος παιχτης του Ολυμπιακου αμυντικα στο Οακα,ηταν απο τους καλυτερους στην Ισπανια με την Βαλενθια οπου εβγαλε φασεις στο τελος οπου εκριναν το ματς.Πολυ καλος και με την Αεκ στην Α1(οκ ο αντιπαλος χαμηλης δυναμικοτητας,απλα ανεφερα μια δυσκολη εδρα) ενω και χτες εκανε παλι καλο ματς σε αμυνα και επιθεση.

Σουταρει γυρω στο 35%(μπορει σιγουρα και καλυτερα) ενω μοιραζει γυρω στις 3-4 ασιστ ανα ματς(εδω ειμαι απολυτος οτι στο μελλον θα προσφερει παρα πολλα) και αμυντικα ειναι απο τους καλυτερους παιχτες της ομαδας.
Εξαιρετικο ballhandling,ιδανικη οργανωση παιχνιδιου τα κυρια χαρακτηριστικα του παιχνιδιου του.

Καλο θα ειναι να μην κρινουμε τους παιχτες απο το ποσο συχνα σκοραρουν αλλα απο το αν κανουν σωστα αυτα για τα οποια αποκτηθηκαν.

Ο Αγραβανης συνεχιζει δυνατα.Μεγαλη υποθεση η ομαδα απο του χρονου να εχει 2 παιχτες στο 4 και οι 2 να ειναι γηγενεις.Δεν πρεπει λεπτο να εφυσηχαστει και δεν πρεπει οταν μπει ο Πριντεζης να χαθει απο το ροτεισον.


Ο Νταρντεν δεν χρειαζεται εμφανισεις σαν την χτεσινη για να αποδειξει ποσο ποιοτικος παιχτης ειναι.Το θετικο ειναι οτι ειναι αλλος ενας παιχτης που θα πιεσει τρελα στην μπαλα που η ομαδα οφειλει να παρει το μεγιστο απο αυτον και δεν εννοω μονο απο το περιφερειακο του σουτ.Περιμενω στα πραγματικα δυσκολα τωρα που αρχισε να μπαινει στο κλιμα των επισημων αγωνων να προσφερει πολλα σε καθε τομεα.

Ο Σλουκας εκτος απο το επιθετικο του ταλεντο δειχνει οτι ανεβαινει level δημιουργικα.Βγαζει πολυ ωραιες φασεις σε καθε ματς και ειναι δευτερος σε ασιστ μετα τον Σπανουλη.

Οτι και να πω για τον Σπανουλη ειναι λιγο.Χτες στο χαλαρο 16 π και 7 ασιστ.Πιο ξεκουραστος φετος κανει πολυ καλα ματς και ολα αυτα χωρις καν να φορτσαρει ουτε στο μισο.Μου αρεσει που γινεται ολο και πιο εγκεφαλικος και προσπαθει να εκμεταλευτει τους συμπαιχτες του.

Επισης αρεσει σε πολλους οτι ανοιξε το ροτεισον και οτι μπηκε στην εξισωση και ο Κατσιβελης ο οποιος παιζει με αλλο αερα πλεον και προσφερει κυριως αμυντικα.

Στην Ελλαδα οπως ειδαμε και με τα Τρικαλα θα παρει αρκετες ευκαιριες και μπολικο χρονο και ο Καββαδας.Νομιζω κατι θα εχει ετοιμασει ο προπονητης και γι αυτον.

Πολυ θετικο οτι σε μια εβδομαδα επανερχεται ο Πριντεζης και σε 2-3 ο Λοτζεσκι.Ηταν καιρος και αυτοι να γεμισουν τις μπαταριες τους εστω και αν εγινε με ανορθοδοξο τροπο.

Και για να ολοκληρωσω την αποψη μου πιστευω οπως εγραψα και μετα το ματς με τον Ερ Αστερα που χτες κερδισε κανοντας περιπατο την Λαμποραλ εκτος εδρας οτι ειναι 4-5 ομαδες που ειναι ομαδες επιπεδου φαιναλ φορ(Ολυμπιακος,Τσσκα,Ρεαλ,Μπαρτσελονα) και καποιες αλλες που μπορουν να μπουν σφηνα.
Αμφιβαλλω παντως αν καποια απο τις ομαδες αυτες επαιζαν χωρις τριαρι σε τοσα ματς,χωρις τεσσαρι και με προβληματα που αντιμετωπισε η ομαδα πριν ανακοινωθει ο προπονητης αν εκαναν οχι απλα τις νικες που εκανε ο Ολυμπιακος αλλα εστω αξιολογες εμφανισεις(δεν συζητω οτι θα ζητουσαμε να κρεμασουν προπονητη και τα δελτια των παιχτων αν τρωγαμε 95 ποντους απο Σασαρι,Νιζνι και Φουενλαμπραδα και χαναμε εντος απο την Μπανταλονα βλ Μπαρτσελονα).

Ο πιο υγιης και ο φορμαρισμενος την σωστη χρονικη στιγμη θα μπορεσει να διεκδικησει με περισσοτερες αξιωσεις το πλεονεκτημα εδρας και επειτα να κυνηγησει τις πiθανοτητες του για το φαιναλ φορ.

Επομενο ματς με το Ρεθυμνο εκτος εδρας μεθαυριο.

Ενδιαφερον επισης για το ποιος θα διαδεχτει τους Πεδουλακη,Κρεσπι και Περασοβιτς που ακουγεται οτι θα αποτελεσουν παρελθον.
Για τον παγκο της Βαλενθια ακουγονται τα ονοματα των Κατσικαρη και Μπαρτζωκα.

έχω δει κι άλλα ματς του ολυμπιακού,όλα εκτός από το ματς με τον ερυθρό αστέρα για να είμαι πιο σωστός. το σχόλιο το έκανα στο ημίχρονο(λάθος μου όντως γιατί έπρεπε να περιμένω να τελειώσει) και η εικόνα που έχω από αυτά τα ματς για τον χάντερ δεν είναι καλή.
όσο για τον λαφαγιέτ μακάρι να είναι πάντα έτσι ο καλύτερος σας αμυντικός και να τον πηγαίνει καροτσάκι στο coast coast ο παίχτης μας που μαρκάρει. στο ματς του ΟΑΚΑ ο λαφαγιέτ πιο πολύ βοήθησε επιθετικά και οργανωτικά,παρά αμυντικά που ο παππάς τον έκανε να μοιάζει παιδάκι γυμνασίου σε κάθε φάση.
Bad Ass
Να εχεις στο πισω μερος του μυαλου υποψιν οτι δεν εχω χασει λεπτο του φετινου Ολυμπιακου ειτε μιλαμε για Ευρωλιγκα ειτε για Ελλαδα.
Οταν λες αλλα ματς φανταζομαι οτι μαλλον καποιο ματς της Α1 θα ειδες απο τον Οτε tv γιατι στην Ευρωλιγκα με εξαιρεση το ματς με την Νεπτουνας ειναι σταθερα καλος.Ο δευτερος σκορερ του Ολυμπιακου στην Ευρωπη στην πρωτη δεκαδα στα ριμπαουντ(ή 11ος αν θυμαμαι καλα),στην πρωτη δεκαδα των μπλοκερ και στους 5 πιο ευστοχους παιχτες απο το ζωγραφιστο με ποσοστα που αγγιζουν το 65%,Γιατι τα στατιστικα μπορει να μην λενε ολη την αληθεια αλλα για να ειναι ο τριτος σκορερ του Ολυμπιακου συνολικα(σε Ελλαδα και Ευρωπη) και ο πρωτος ριμπαουντερ και σταθερα καλος στην αμυνα ακομα και με ψηλοτερα κορμια κατι καλο κανει.Δεν νομιζω αλλωστε οτι περιμενει καποιος να τον δει φετος.Και περσι στην Ιταλια αντιμετωπισε πολυ καλα σεντερ επιπεδου Ευρωλιγκας.
Χτες εδωσε ενα δειγμα του τι μπορει να κανει σε μια ομαδα που εχει ο καθενας τον ρολο του ενω εδωσε στον Ολυμπιακο και pick n r παιχνιδι που ελειπε απο την ομαδα.

Για τον Λαφαγιετ σιγουρα εχει να δωσει πολυ περισσοτερα μιας και ειναι ποιοτικος αθλητης αλλα στο Οακα επαιξε πολυ καλη αμυνα στον Διαμαντιδη στο δευτερο δεκαλεπτο και με την παρουσια του στο παρκε γυρισε το παιχνιδι καθως κοπηκε η δημιουργια απο τον Διαμαντιδη.Μιλαω για τα λεπτα παρουσιας του στο παρκε.
Μιλαμε για παιχτη που στην τελευταια του παρουσια στα παρκε της Ευρωλιγκας ηταν στην κατηγορια των κορυφαιων κλεφτων και στην Ισπανια περσι παλι το ιδιο.

Δεν μαθαμε χτες οτι ο Λαφαγιετ ειναι πολυ καλος αμυντικος ειδικα στην μπαλα.Μπορει να χρησιμοποιησει τα χερια του και το σωμα του ιδανικα για να ελεγξει την κινηση του προσωπικου του αντιπαλου,πιεζει σε ολο το γηπεδο και βγαζει ανετα τις περιστροφες.Εχει ενα μειον οτι αν χασει τον αντιπαλο του στο πρωτο του βημα δυσκολα θα επανελθει.Εχει βελτιωθει σε μερικα αρνητικα στοιχεια που χαρακτηριζαν το παιχνιδι του οπως οταν γυριζε πλατη οπου βγαινανε φασεις απο την περιφερεια ή φασεις στο ζωγραφιστο απο παιχτες που καναν γρηγορα κοψιματα.
Σε ενα Ολυμπιακο που θα ακολουθησει οτι αμυντικο πλανο χρειαστει αναλογα με τον αντιπαλο θα δωσει πολλα ειτε μιλαμε για καταστασεις 1 με 1 ειτε μιλαμε για παιχνιδι αλλαγων κλπ.
mpam
QUOTE (PanosIlio @ Nov 14 2014, 11:28 ) *
Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως χθες ο Μάντζαρης έκανε drive και τελείωσε τη φάση... 2 φορές... (τουλάχιστον), και το ότι μπήκαν τα καλάθια δεν με νοιάζει, και πως ο Petway δεν έκανε χαζομάρες, ειδικά χαζά φάουλ, ενδεικτικό είναι πως στο 2ο δεκάλεπτο που κάναμε 1500 φάουλ και οι Γαλατά βάρεσε 3000 βολές ο Petway δεν αποβλήθηκε με φάουλ.

Αυτά και μόνο δείχνουν πρόοδο.

Πάμε γι' άλλα.

Στα τελευταια ματς οντως ο petway δεν φαινεται χαζος.
leonkalf
QUOTE (mpam @ Nov 14 2014, 17:41 ) *
Στα τελευταια ματς οντως ο petway δεν φαινεται χαζος.

Και πως το εξηγείς αυτό??? 39.gif
airg
QUOTE(mpam @ Nov 14 2014, 17:41 ) *
Στα τελευταια ματς οντως ο petway δεν φαινεται χαζος.

  • oυτε ο Κατσιβελης αχρηστος
  • Ο Αγραβανης δεν μοιαζει πλεον του Ερτσεκ
  • Ο Ντανστον ξερει να ποσταρει
  • Ο Σπανουλης δεν κανει λαθη
  • Ο Μαντζαρης ξερει να κανει διεισδυση
  • Η ομαδα επαψε να ειναι δαντελενια και παιζει αμυνα σκληρη
  • Σταματησαν να παιζουν ρολοι
  • Δεν παιρνουν τεχνικη ποινη, αν περασουν τη γραμμη του τριποντου


Μυστηριο.....
mpam
QUOTE (airg @ Nov 14 2014, 18:16 ) *
  • oυτε ο Κατσιβελης αχρηστος
  • Ο Αγραβανης δεν μοιαζει πλεον του Ερτσεκ
  • Ο Ντανστον ξερει να ποσταρει
  • Ο Σπανουλης δεν κανει λαθη
  • Ο Μαντζαρης ξερει να κανει διεισδυση
  • Η ομαδα επαψε να ειναι δαντελενια και παιζει αμυνα σκληρη
  • Σταματησαν να παιζουν ρολοι
  • Δεν παιρνουν τεχνικη ποινη, αν περασουν τη γραμμη του τριποντου


Μυστηριο.....

Αφηστε π εγινε και το απιστευτο χτες. Τον ειδα τον Πετ σε μια φαση να ντριμπλαρει και ενα σοκ το επαθα... smiley.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(airg @ Nov 14 2014, 17:16 ) *
  • oυτε ο Κατσιβελης αχρηστος
  • Ο Αγραβανης δεν μοιαζει πλεον του Ερτσεκ
  • Ο Ντανστον ξερει να ποσταρει
  • Ο Σπανουλης δεν κανει λαθη
  • Ο Μαντζαρης ξερει να κανει διεισδυση
  • Η ομαδα επαψε να ειναι δαντελενια και παιζει αμυνα σκληρη
  • Σταματησαν να παιζουν ρολοι
  • Δεν παιρνουν τεχνικη ποινη, αν περασουν τη γραμμη του τριποντου


Μυστηριο.....



Και περσι ομως τετοια εποχη αηττητοι ημασταν στην Ευρωπη. Και στην Ελλαδα...
Μυστηριο ειναι μονο ο Rey.
Υπομονη! Μπορουμε να παμε καλυτερα και πρεπει να παμε καλυτερα.
airg
QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 15 2014, 00:44 ) *
Και περσι ομως τετοια εποχη αηττητοι ημασταν στην Ευρωπη. Και στην Ελλαδα...
Μυστηριο ειναι μονο ο Rey.
Υπομονη! Μπορουμε να παμε καλυτερα και πρεπει να παμε καλυτερα.
Δεν μιλησε κανενας για πρωτιες και αηττητα.
Πως μου φαινεται οτι προσπαθει να αποπροσανατολιστει η συζητηση.

Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,
δεν ηταν οι παιχτες αχρηστοι, αλλα ο διαχειριστης τους.

Νομιζω οτι νοσταλγοι κυκλοφορουν αναμεσα μας.
Sence Of Defence
QUOTE (T.W.Is.M. @ Nov 15 2014, 00:44 ) *
Και περσι ομως τετοια εποχη αηττητοι ημασταν στην Ευρωπη. Και στην Ελλαδα...
Μυστηριο ειναι μονο ο Rey.
Υπομονη! Μπορουμε να παμε καλυτερα και πρεπει να παμε καλυτερα.


Να σου θυμίσω ότι πέρσι βάζαμε 90άρες+ και τρώγαμε 75-80. Αυτό για μένα ήταν αρκετό για να χτυπήσει το καμπανάκι
ότι εάν παίζαμε με δυνατό αντίπαλο θα μας έβαζε 80+ και εμείς θα μέναμε στο 60-70 όπως και έγινε. Δεν φτάνει μόνο η
επίθεση, πρέπει να παίξεις και άμυνα! Συν ψυχολογία, συν πλάνο, συν υγιής ομάδα... κάτι που δεν τα είχαμε.
T.W.Is.M.
QUOTE(Sence Of Defence @ Nov 15 2014, 17:21 ) *
Να σου θυμίσω ότι πέρσι βάζαμε 90άρες+ και τρώγαμε 75-80. Αυτό για μένα ήταν αρκετό για να χτυπήσει το καμπανάκι
ότι εάν παίζαμε με δυνατό αντίπαλο θα μας έβαζε 80+ και εμείς θα μέναμε στο 60-70 όπως και έγινε. Δεν φτάνει μόνο η
επίθεση, πρέπει να παίξεις και άμυνα! Συν ψυχολογία, συν πλάνο, συν υγιής ομάδα... κάτι που δεν τα είχαμε.


Κι εγω θα σου πω οτι δε φτανει και μονο η αμυνα. Ποια ειναι η ιδανικη αμυνα? 50 ποντοι? 60? Ε, αν φας ας πουμε 60, πρεπει να βαλεις 61 για να κερδισεις. Αν ομως βαζεις τωρα 65, οταν οι αντιπαλοι γινουν πιο ισχυροι, θα βαζεις 58 και θα χανεις παλι.

Την ιδια κουβεντα ειχαν Καρυδας-Μανουσελης πριν μια βδομαδα στην εκπομπη της Nova και το ιδιο πραγμα που ειπα εγω ελεγε ο Καρυδας στο Μανουσελη.
Περσι τετοια εποχη μια χαρα υγεια εβγαζε προς τα εξω η ομαδα. Μεχρι και πλακα καναμε οτι κερδιζουμε με καθε πιθανο τροπο και μπορει να το κανουν επιτηδες για να κανουν τεστ ετοιμοτητας οι παιχτες(δεν το πιστευε κανεις βεβαια, ετσι το λεγαμε). Μολις ηρθε η πρωτη ηττα που "συμπτωματικα" ηταν στο ΟΑΚΑ, το πραγμα αρχισε να στραβωνει. Το ιδιο εγινε και φετος και το ιδιο θα γινοταν και τωρα αν το πρωτο ντερμπι του πρωταθληματος ηταν στο ΟΑΚΑ και το χαναμε. Ευτυχως ειναι στο ΣΕΦ.

QUOTE(airg @ Nov 15 2014, 15:52 ) *
Δεν μιλησε κανενας για πρωτιες και αηττητα.
Πως μου φαινεται οτι προσπαθει να αποπροσανατολιστει η συζητηση.

Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,
δεν ηταν οι παιχτες αχρηστοι, αλλα ο διαχειριστης τους.

Νομιζω οτι νοσταλγοι κυκλοφορουν αναμεσα μας.



Να σε δω οταν ερθει η πρωτη ηττα στο ΟΑΚΑ.
Η εμπαθεια παντως δεν ειναι καλο πραγμα.
Θα μπορουσα να εκλαβω ως αποπροσανατολισμο την αποπειρα να μεταφερουμε την κουβεντα απο το ματς Ολυμπιακος-Γαλατασαραι σε εναν πρωην προπονητη του Ολυμπιακου, που δεν εχει πια καμια σχεση με την ομαδα.
rankin
QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 15 2014, 23:51 ) *
Να σε δω οταν ερθει η πρωτη ηττα στο ΟΑΚΑ.
Η εμπαθεια παντως δεν ειναι καλο πραγμα.
Θα μπορουσα να εκλαβω ως αποπροσανατολισμο την αποπειρα να μεταφερουμε την κουβεντα απο το ματς Ολυμπιακος-Γαλατασαραι σε εναν πρωην προπονητη του Ολυμπιακου, που δεν εχει πια καμια σχεση με την ομαδα.

Σωστα ειναι ολα αυτά, αλλα φέτος έχεις εναν πολυ καλύτερο (κατα τη γνώμη μου) Παναθηναικο.
Πρωτα απο ολα έχει κανονικό προπονητή (τρελό μεν, προπονητή δε) ενώ έχει και ροστερ, που νομίζω είναι αρκετά καλό και με πολλες δυνατοτητες.
Το να χάσεις στο ΟΑΚΑ, σε αυτη τη φαση δεν θα ειναι δα και αδικαιολογητο. Μαλλον φυσιολογικό και αναμενόμενο θα ειναι
Το αδικαιολογητο για τον προηγουμενο προπονητή ηταν οτι έχασε απο τον Παναθηναικο σε μια χρονικη στιγμη που θα επρεπε να ειχε περασει σχετικα ευκολα και σε ενα παιχνιδι που είχε υπο τον ελεγχο του για 38 λεπτά...
Επισης αδικαιολογητο ηταν που έχασε το πρωτάθλημα απο τον μαθητευόμενο μάγο, Αλβέρτη, και ενω έχει σπάσει την έδρα του ΟΑΚΑ, παρουσιάζοντας στο ΣΕΦ μια ομάδα που άλλαζε μπειμπιλίνο ανα 2 λεπτά.
Ε, αν τα δουμε αυτα και απο τον Σφαιρόπουλο, θα το φάει και αυτος το κράξιμο του
Reggie Miller #31
QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 15 2014, 00:44 ) *
Και περσι ομως τετοια εποχη αηττητοι ημασταν στην Ευρωπη. Και στην Ελλαδα...
Μυστηριο ειναι μονο ο Rey.
Υπομονη! Μπορουμε να παμε καλυτερα και πρεπει να παμε καλυτερα.


Στην πρώτη φάση της Euroleague δεν έχει καμία σημασία να είσαι αήττητος και να παίζεις μπασκετάρα.Αργότερα έχει σημασία,αλλά έχει σημασία να είσαι καλά αμυντικά για τις βραδιές που θα είσαι άστοχος ή δεν θα μπαίνει η μπάλα.
Πέρσι δεν το είχαμε,την πρώτη χρονιά με Μπαρτζώ το είχαμε,όπως και με Ίβκοβιτς.Τον τελικό ας πούμε με την ΤΣΣΚΑ το γυρίσαμε και λόγω άμυνας.
Γι' αυτό με την Γαλατά ήταν σημαντικό που πήραμε σκορ από πολλούς παίκτες.Έτσι κι αλλιώς όμως είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα.

Πάντως ασχέτως αν ήμουν από αυτούς που ήθελαν την αλλαγή του Μπαρτζώ έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα,είναι εντελώς άδικο να του ρίχνουμε όλες τις ευθύνες..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.