Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Χειροτερο Νο 1 Ντραφτ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
DOUBLEHEAD-4-
Oταν επιλεγεσε Νο 1 στο ντραφτ το σιγουρο ειναι οτι η ομαδα που σε επελεξε εχει μεγαλες προσδοκιες απο εσενα...
Καποιοι παιχτες ομως δεν καταφερνουν ναφτασουν στο επιπεδο που αναμενωταν.....

Δεν ανατρεχω πολυ παλια....

Andrea Bargnani το νο 1 ντραφτ για το 2006, σιγουρα εχει περιθωρια βελτιωσης ειναι νεος ακομα αλλα ποτε δεν εχει
περασει το ''μετριο''. Σιγουρα δεν εκπληρωσε τις προσδοκιες ...


Michael Olowokandi πρωτη επιλογη για το 1998 ολο κι ολο εκανε δυο καλεσ σαιζον με μεσους ορους 10 ποντους 10 ριμπαουντ
ολες τις αλλες χρονιες ηταν πολλυ ποιο κατω και κατελληξε να ειναι free agent τα τελευταια 2-3 χρονια... Αν αναλογιστει
κανει και το οτι εκεινη την χρονια στο ντραφτ υπηρχαν παικτες οπως Καρτερ, Πιρς, Νοβιτσκι, Μπιμπι, Τζειμσον και Λιουις ειναι
σιγουρα μια ΠΟΛΥ κακη πρωτη επιλογη.


Joe Smith πρωτη επιλογη το 1995 αν και ξεκινησε καλα τις πρωτες 2-3 σαιζον μετα επεσε στην μετριοτητα ... χωρις ποτε να
ειναι τελειως αχρηστος δεν ηταν και ποτε αυτο που αναμενωταν. Πρωτος σε ενα ντραφτ με Γκαρνετ, ΜακΝταις, Ρασιντ Γουαλας
και Στακχαουζ πισω του...


Pervis Ellison πρωτος για το 1989 εκανε μια καλη χρονια (τριτη του) με 20π 10ρ αλλα ολες τις υπολοιπες σαιζον που επαιξε
ηταν πολυ ποιο κατω με μ.ο. γυρω στο 7π 6ρ. Εφυγε γρηγορα μετα απο 10 σαιζον...Σον Κεμπ, Τ. Χαρτνταγουει και Ντιβατς
εμειναν πισω του σε εκεινο το ντραφτ...


Kwame Brown νο 1 για το 2001 στα 18 του χρονια... ισως ηταν πολυ νωρις για να μπει στο ΝΒΑ σημασια παντως εχει οτι
δεν εχει να επιδειξει τιποτα σπουδαιο σε αυτα τα οχτω χρονια που βρισκετε στο ΝΒΑ με την καλυτερη σαιζον του να εχει
11π 7ρ και αρκετα ποιο κατω σε ολες τις υπολοιπες Αρινας, Γκασολ, Καρι, Ριτσαρντσον, Τζονσον, Παρκερ, Τζεφερσον και
Ραντολφ μερικα απο τα ονοματα που επιλεχτηκαν ποιο πισω απο τον Μπραουν...
NBAholic
Μεταξύ αυτών, αυτή τη στιγμή επιλέγω Ολοβοκάντι, στενά ακολουθούμενο απ'τον Κουόμε. Ο πρώτος δεν είναι καν παίκτης επιπέδου ΝΒΑ πλέον κι ο δεύτερος άλλοτε πείθει ότι οριακά είναι κι άλλοτε ότι πρέπει να τον ακολουθήσει. Παρόλα αυτά, ο (τρομάρα του) "Χακίμ Νο2" υπήρξε στα καλά του λίγο καλύτερος του Κουόμε στα δικά του "ντουζένια".

Κι επειδή δεν μπορώ να κρατηθώ να μην πάω και πιο πίσω, θα έλεγα ότι, αν εξαιρέσουμε τα πρώτα χρόνα της ιστορίας του πρωταθλήματος, όπου το σκάουτινγκ των ομάδων ήταν πρωτόγονο και επελέγησαν σαν πρώτες επιλογές ακόμη και 1-2 παίκτες που δεν έπαιξαν δευτερόλεπτο στη λίγκα, χειρότερο #1 πικ ever είναι ο ΛαΡου Μάρτιν, άλλη μια ιστορική γκάφα επιλογής ψηλών των Μπλέιζερς, οι οποίοι προτίμησαν τον "Κουόμε Μπράουν" της εποχής του (βάσει στιλ παιχνιδιού), ο οποίος ήταν 7-footer, είχε παίξει καλά σε ένα κολλεγιακό παιχνίδι με αντίπαλο το Γουόλτον, αλλά αποδείχτηκε πολύ αδύναμος και μονοδιάστατος. Έπαιξε 4 χρόνια και μετά τα παράτησε (ή τον παράτησαν). Ένα νούμερο πιο κάτω, οι Μπρέιβς επιλέγουν τον Μπομπ Μάκαντου, ο οποίος και θα αναδειχθεί ρούκι της χρονιάς, 3 σερί φορές πρώτος σκόρερ, καθώς και, στην τρίτη του σεζόν, MVP του πρωταθλήματος.
Emanuel David Ginobili
Andrew Bogut, μεγαλο ταγαρι!
nikolas12
Σιγουρα ο Μπαρνιανι.Ποτε δεν απεδειξε οτι ηταν κατι το σπουδαιο και μαλλον συντομα οι Ραπτορς θα τον αποδεσμευσουν.Για το ΝΒΑ παντως δε λεει πολλα.
apkat
Δηλαδη οι αλλοι απεδειξαν οτι ηταν κατι σπουδαιο για να αιτιολογουν την σιγουρια σου;;

Ο Μπαρνιανι εγω πιστευω οτι θα αποδειχτει καλυτερος απο ολους αυτους αν δεν θεωρειται ηδη και κατα την γνωμη μου δεν εχει και θεση στο πολ.Ηδη φετος κανει καλη χρονια.
j-kidd13
Και εγώ τον Μπαρνιάνι επέλεξα...Δεν ξέρω αν κάνει ή δεν κάνει για το Nba(οι τελευταίες εμφανίσεις του δείχνουν οτι κάνει) αλλά σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να είναι νο1 του draft...
a bullet for your head
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Jan 18 2009, 22:03 ) *
Andrew Bogut, μεγαλο ταγαρι!

ο Μπογκουτ ξερει καλο μπασκετ..
Ηδη βρισκεται στο επιπεδο των 14.5π,10ρ,2κοψ,3ασ περιπου...και σεζον με την σεζον ανεβαζει τους μ.ο. του.
Στην αρχη της καριερας του στο ΝΒΑ,ατυχησε κ με κατι τραυματισμους που ειχε.
Πιστευα οτι θα τον προοριζαν για 4αρι στους Μπακς,μιας κ στα παγκοσμια εφηβων-νεων(που κυριαρχησε πληρως),ηταν πολυ αθλητικος κ επαιζε κ τις 2 θεσεις των ψηλων.Ομως τον ''γεμισαν'' με μυικο ογκο κ αλλαξε καπως την αγωνιστικη του εικονα.
Για τον Μπαρνιανι θα πω,πως σιγουρα η επιλογη του ηταν μεγαλη εκπληξη,οσο κ ρισκο...πιθανως να μην μπορεσει να ανταποκριθει στις υψηλες προσδοκιες ενος Νο1 του ντραφτ,για καμια 4-5ετια..Ξερει ομως πολυ καλο μπασκετ για το υψος,καθως κ σουταρει κ εξαιρετικα..δεν νομιζω οτι οι Ραπτορς θα τον αφησουν να φυγει..τωρα ειδικα που εχει αρχισει να παιρνει μπρος..πιο πιθανο θεωρω το να δωσουν τον Ο'Νιλ σε ανταλλαγη..
Για τον Ελισον θα πω πως ηταν πολυ μεγαλο ταλεντο στην θεση 4..το 86' δε,βγηκε πρωταθλητης με το Λουισβιλ και αυτος σαν φρεσμαν,ανακηρυχτηκε πολυτιμοτερος παικτης του τελικου τουρνοα,κατι που ειχε να συμβει 40 χρονια περιπου..μολις ο 2ος φρεσμαν που κατορθωσε κατι τετοιο..
Στους Κινγκς ατυχησε απο τραυματισμους,αλλα κ το ειχε μπροστα του τους Τισντειλ κ Καρ..
Κλασικη περιπτωση υπερταλαντουχου power forward,που τον μεταφεραν στο center και ατυχησε με πολλους τραυματισμους στην καριερα του.
Ψηφισα τον Ολοβοκαντι...με διαφορα στηθους απ τον Κουομε Μπραουν..
rankin
Olowokandi! Ακόμα γελάει ο κόσμος μαζί του!!!!
benchwarmer
Ο Μπαρνιανι ειναι νωρις για να κριθει. Σαφεστατα και δεν θα μπορεσει ποτε να φτασει στις προσδοκιες ενος νο1 του ντραφτ, αλλα και παλι, ειναι νωρις για να κριθει.
Μεταξυ λοιπον Ολοβοκαντι και Κουομε, επιλεγω Ολοβοκαντι.
Mamuwalde
ως lakersfan θα πω τον kwame που τον φάγαμε και μας έκατσε στο στομάχι . χώρια που συνεχίζει να βγάζει μάτια με το ντιτρόιτ [και πέρσι μετά την τράμπα ελάχιστα έπαιξε] .

με διαφορά στήθους ολοβοκάντι . μυαλό [μπασκετικό] κουκούτσι ...
Gravedigger
Καλά πως γίνεται να ψηφίζετε Bogut (που θεωρείται αρκετά αξιόπιστος ψηλός) και Bargnani την στιγμή που υπάρχουν ο γορίλας (Olowokandi) και ο Brown?Γορίλας από μένα...
Andrew19
Olowokandi και με διαφορά.
Από αυτούς που έχω προλάβει πάντα γιατί κάτι άλλες δεκαετίες υπήρχαν σίγουρα κάτι τρελά φρούτα.
oktaba
Και εγω olowokandi ψηφιζω μιλαμε για τρελη αμπαλια ο ανθρωπος.
kotzito
Κι εγω θεωρω χειροτερο ντραφτ απο αυτους τον Ολοβοκαντι.Παικτης ο οποιος ποτε δεν εκανε την τρελη σεζον και εχει πεσει παρα πολυ τα τελευταια χρονια.Τον Μπαρνιανι εγω δεν θα τον εβαζα σε αυτη την λιστα.Κατ΄αρχας δεν εχει κανει πολλες σεζον στο ΝΒΑ για να εχουμε επαρκη εικονα και κατα δευτερον δεν ειναι τοσο ασχημος ως παικτης
asero
Επειδη δεν εχω δει ολοβοκαντι,θα ψηφισω μπραουν.Για νουμερο 1 πολυ ασχημη επιλογη
hellenic
Κανεις απο αυτους.Το χειροτερο νουμερο 1draft ηταν ο Len Bias apo tous Boston Celtics.
δεν εκανε ουτε ενα ματς διοτι βρεθηκε λιγοτερο απο 48 ωρες μετα το νεκρος σε δωματιο ενος ξενοδοχειου μετα απο χρηση ναρκοτικων το 1986.
θεωρουταν ομως μεγαλο ταλεντο.
NBAholic
Ο Μπάιας όμως δεν ήταν Νο1 ντραφτ, αλλά Νο2. Νο1 ήταν ο Μπραντ Ντόχερτι.
Mamuwalde
holic .... μας κουράζεις ... άσε μας να πούμε τη λαλακία μας χωρίς διόρθωση μετά από 3 λεπτά ...

απαπαπα τι πράγμα είναι αυτό . κάτσε στις 18 οθόνες σου μπροστά ...

και δε μας είπες και τη γνώμη σου ...

icon_drunk.gif
Air and King
QUOTE(hellenic @ Feb 2 2009, 04:09 ) *
Κανεις απο αυτους.Το χειροτερο νουμερο 1draft ηταν ο Len Bias apo tous Boston Celtics.
δεν εκανε ουτε ενα ματς διοτι βρεθηκε λιγοτερο απο 48 ωρες μετα το νεκρος σε δωματιο ενος ξενοδοχειου μετα απο χρηση ναρκοτικων το 1986.
θεωρουταν ομως μεγαλο ταλεντο.

Που να ηξεραν οι Σελτικς τι μελει γενεσθαι.Ο Μπαιας εκτος του οτι ηταν #2 του ντραφτ πισω απο τον Ντοχερτι που τον διαλεξαν οι Καβαλιερς στο #1 δεν θεωρουταν,ηταν μεγαλο ταλεντο μαλιστα για καποιους το μεγαλυτερο που ειχε δει ποτε το ΝCAA και πολυ σωστα εκαναν οι Σελτικς που τον επελεξαν γιατι αν δεν πεθαινε ο Μπαιας ενδεχομενως θα επεκτειναν την δυναστεια τους και ο Μαικλ Τζορνταν θα ειχε εναν σοβαρο αντηπαλο να το αμφισβητησει στο prime του.Αν δεις τον Μπαιας το 86 και τον Τζορνταν το 84 θα προτημουσες σε ενα υποτειθεμενο ντραφτ το "Φαινομενο" του Μερυλαντ και οχι τον Air.
Aσε μην ανοιγουμε πληγες γιατι οπως ειχε πει και καποιος ως ανταπαντηση σε ενα quote "O Θεος κατεβηκε για να παιξει μπασκετ στο Μποστον Γκαρντεν σε ενα παιχνηδι και ηταν ο Μαικλ Τζορνταν.Αλλα ξαναγυρησε στον ουρανο οπου παντα θα ειναι ο Λεν Μπαιας"
JohnStockton
Κυριε Ολοβοκαντι η ψηφος αυτη νομιζω σας ανηκει δικαια αν και μπορω να πω οτι την διεκδικει με αξιωσεις και ο Μπραουν..Απλα πιστευω οτι ο Ολοβοκαντι δν κανει ισως ουτε για Ντραφτ πρωτου γυρου.Δεν εχει πεισει καθολου οτι πρεπει ν παιζει στο ΝΒΑ.Δν ξερω αν και στην Ευρωπη θα επαιζε σε ηψηλο επιπεδο.
Oσο για τον Μπαριανι δν νομιζω οτι αξιζει ν βρισκεται στο πολ.Οκ μπορει ποτε ν μην φτασει το επιπεδο που ολοι περιμενουν αλλα δν θα καταντησει ποτε Ολοβοκαντι η' Μπραουν
SlobodaN
Χαλαρά στη λίστα έμπαινε και ο Glen Robinson
Gravedigger
QUOTE (SlobodaN @ Feb 25 2009, 20:51 ) *
Χαλαρά στη λίστα έμπαινε και ο Glen Robinson

Με τίποτα όμως.O Glenn Robinson είχε 8 χρονιές με ΜΟ πάνω από 20 Pts.Η χειρότερη του χρονιά ήταν με 10 Pts ΜΟ στυς Spurs όπου έπαιζε για τα ένσημα και η αμέσως προηγούμενη με 16,6.Οπότε με τίποτα δεν τον βάζεις στην λίστα.Ότι δεν δικαίωσε τις προσδοκίες,όντως δεν το έκανε,αλλά όχι και χειρότερο Νο1...
Elio
Παιδες μπορει να μην ειναι το νο1 η δικη μου επιλογη αλλα ειναι κοντα.


Χειροτερος ολων ο darko Milicic στο ντραφτ του 2003. Και τον βαζω χειροτερο αφου στο 3 ηταν ο καρμελο, στο 4 ο μπος, στο 5 ο γουειντ. Και ισως ακομα χειροτερος ο joe dumars που τον επελεξε πανω απο τους 3 προαναφερθεντες.

Μεγαλες στιγμες 69.gif
Boom Dizzle
Olowokandi σταθερα!!
JohnStockton
QUOTE(Elio @ Mar 1 2009, 07:44 ) *
Παιδες μπορει να μην ειναι το νο1 η δικη μου επιλογη αλλα ειναι κοντα.


Χειροτερος ολων ο darko Milicic στο ντραφτ του 2003. Και τον βαζω χειροτερο αφου στο 3 ηταν ο καρμελο, στο 4 ο μπος, στο 5 ο γουειντ. Και ισως ακομα χειροτερος ο joe dumars που τον επελεξε πανω απο τους 3 προαναφερθεντες.

Μεγαλες στιγμες 69.gif



Πραγματικα αν θελουμε ν βρουμε την χειροτερη επιλογη σε ντραφτ σιγουρα ο Ντουμαρς εδω περνει αριστα.Οχι για το οτι δν του βγηκε ο παιχτης.Αυτο μπορει ν συμβει πολυ συχνα δεν ειναι περιεργο.Αλλα αν κοιταξει κανεισ το Ντραφτ του 2003 και τι παικτες ειχε πραγματικα απορει πως τον επελεξε.Τι να πει κανεις....
oktaba
Ο Ολοβοκάντι σιγουρα είναι το χειρότερο νο1 του ντράφτ . Ο άνθρωπος δεν ήξερε τίποτα απο μπάσκετ. Εξίσου άμπαλοι ήταν και ο Μιλισιτς με τον Κουομε.
reignman
Οlowokandi hands down.
мя лiTнoидS
για μενα ειανι ο βαρεζαο αλλα δν ηταν Νο1 tongue.gif ... γι αυτο ...? Ο Ολοβοκάντι ειναι το χειροτερο ΚΑΙ για εμενα smiley.gif
neopen32
Ολοβοκάντι (για την απόδοσή του)
Όμως η επιλογή του 03 είναι η μεγαλύτερη πατάτα (α ρε Joe)
chris aris
Olokowanti..Ειχε ακουστει και για ολυμπιακο...χαχα
Boom Dizzle
QUOTE(chris aris @ May 30 2009, 15:53 ) *
Olokowanti..Ειχε ακουστει και για ολυμπιακο...χαχα

Για Παναθηναικο νομιζω ειχε ακουστει οταν επαιζε στους Σελτικς!Θα γουσταρα παντως να τον δω απο τα μερη μας!Θα ειχε πλακα smiley.gif
morrison
Μεταξύ Ολοβοκαντι και Μπραουν ψήφισα Μπραουν.Νομίζω ο Κάντιμαν έκανε κάποες καλές σεζόν στη Μινεσότα,κυρίως αμυντικά στο να γεμίζει τη ρακέτα.Ο Μπράουν δεν έκανε τίποτα πουθενά,τραγική επιλογή του Τζόρνταν που αν δεν κάνω λάθος τον πήρε τη χρονιά της επιστροφής του στους Γουίζαρντς.
122001
Πάντως αν το δει κανείς διαφορετικά, μακράν χειρότερο νουμερο 1 draft ήταν ο Χακίμ... smiley.gif
Ray Allen...!
Ο Σαμ Μπούι νούμερο 1 δεν ήταν το 1984???
Pierce
Noυμερο 2 ηταν. 1 ηταν ο Χακιμ
Air and King
QUOTE(122001 @ Jun 8 2009, 19:45 ) *
Πάντως αν το δει κανείς διαφορετικά, μακράν χειρότερο νουμερο 1 draft ήταν ο Χακίμ... smiley.gif

Και διαφορετικα να το δει κανεις δεν αλλαζει κατι.Και βεβαιως δεν χρειαζεται να αδικουμε τον Χακιμ!
Πιστευω οτι οι περισσοτεροι τοτε θα διαλεγαν τον Χακιμ στο #1 του ντραφτ.Ο καλος σεντερ με τις δαφνες του κολλεγιου εχει σχεδον παντα τον πρωτο λογο στο Ντραφτ απο οποιονδηποτε αλλο παιχτη αλλης θεσης!
Μαλιστα τοτε καποιοι ειχαν σκεφτει πως ειναι δυνατον να επιλεγει το Χιουστον τον Χακιμ και οχι τον Τζορνταν(#3 του ντραφτ) απο την στιγμη που ειχε τον Σαμπσον που η λογικη ελεγε οτι ο Τζορνταν θα ηταν το τελειο συμπληρωμα του Σαμπσον(2.24).Παρολα αυτα οι Ροκετς επελεξαν τον Χακιμ στο #1 και δημιουργηθηκαν οι Twin Towers Xακιμ-Σαμπσον.Το σακατεμα του Σαμπσον απο τραυματισμους δεν αφησε την Ιστορια να γραφτει διαφορετικα.Ηδη το 1986 χωρις να ειναι στο prime τους εφτασαν στους Τελικους πετωντας εξω τους Λεικερς του Καριμ και του Ματζικ αλλα εχασαν απο τον Μπερντ και τους Σελτικς στους Τελικους!
Ο Χακιμ εχασε το Αλτερ Εγκο του αργοτερα και επαιξε χωρις ενας σουπερ-σταρ διπλα του και στερηθηκε καποιο δαχτυλιδι μεχρι το 1994.
Αν δεν σταματαγε ο Σαμπσον το Χιουστον θα εγραφε Ιστορια και πολυ πιθανον οι Πιστονς να ειχαν παρει αντι για 2,1 η κανενα πρωταθλημα και οι Μπουλς να μην ειχαν κανει το Θρι-πιτ.
Θεωρω δικαιη την επιλογη του Χακιμ στο #1 με τα δεδομενα εκεινης της εποχης και το πως βγηκαν οι παιχτες απο το κολλεγιο.
Και μπορει να μην πηρε 6 πρωταθληματα οπως ο Τζορνταν αλλα χαρησε στο Χιουστον τα 2 μοναδικα πρωταθληματα στην Ιστορια του!
SG3ptshooter
Mάικλ Ολοβοκάντι και Κοούμι Μπράουν. Τι δίλημμα Θεέ μου; Πολύ δύσκολα έκλεινα προς το δεύτερο γιατί δε μου γέμισε το μάτι πουθενά. Ενώ ο πρώτος στη Μινεσσότα προσπαθούσε, αλλά με το Γκαρνέτ δίπλα πως να φανεί καλός;
Dwyane ''the flash'' Wade
ολοβοκαντι μακραν το χειροτερο ντραφτ αν και η επιλογη ηταν δυσκολη καθοτι ολοι οι παραπανω ειναι τραγικοι!!!
Air Kef
QUOTE
Μεταξύ Ολοβοκαντι και Μπραουν ψήφισα Μπραουν.Νομίζω ο Κάντιμαν έκανε κάποες καλές σεζόν στη Μινεσότα,κυρίως αμυντικά στο να γεμίζει τη ρακέτα.Ο Μπράουν δεν έκανε τίποτα πουθενά,τραγική επιλογή του Τζόρνταν που αν δεν κάνω λάθος τον πήρε τη χρονιά της επιστροφής του στους Γουίζαρντς.


Έτσι ακριβώς, μου κάνει εντύπωση που προηγείτε ο Ολοβοκάντι, ο οποίος τουλάχιστον στην αρχή της καριέρας του έκανε κάποιο impact, σε αντίθεση με τον Κουόμε, που δεν έκανε τιποτα.
captain charisma
o oλοβοκαντι οταν επαιζε στους clippers ειχε κανει καλουτσικες χρονιες και κυριως τις 2 τελευταιες του σεζον στην ομαδα ειχε 11 και 12π μ.ο. οταν πηγε στους γουλφς αρχιζε να η πτοτικη του πορεια... ενω ο μπραουν μια σεζον καταφερε να εχει 10π και ολες τις υπολοιπες χρονιες κινηθηκε στη μετριοτητα.
ntelakos
Εγω ψηφισα Ολοβοκαντι αλλα νομιζω οτι αδικειται πολυ ο Μπαρνιανι που βρισκεται στο poll και πιστευω πως αν ανοιγε τωρα το poll δεν θα ηταν υποψηφιος!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.