Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tελικοί Ολυμπιακών Αγώνων 2008
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3
NBAholic
QUOTE
Τέτοιο ανελέητο και ατιμώρητο ξύλο στο ψαχνό δεν έχει ξαναγίνει πουθενά. Ας σφυρίζονταν τα φάουλ στα κλεψίματα και τότε θα βλέπαμε πόσο μετράει όλο το επιθετικό ταλέντο των ΝΒΑer's απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Νομίζω ότι χάρη σε αυτή την εύνοια οι Αμερικάνοι εκτός απ' το χρυσό κέρδισαν επάξια και τον τίτλο της πιο αντιπαθητικής ομάδας απ' τους Ισπανούς.


Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ, όχι γιατί το έκανε μια ομάδα που υποστήριζα (δε μου αρέσει να νικώ με κάθε κόστος, αν αυτό υπερβαίνει τους κανονισμούς), αλλά γιατί κάποιοι που μέχρι πρωτίστως έκαναν λόγο για "πραγματικές άμυνες", για "εξολοθρευτές" και "χταπόδια" και για το θέαμα που προσφέρει η επιθετική άμυνα και λοιδωρούσαν τους Αμερικανούς που είχαν συνηθίσει σε κανονισμούς ΝΒΑ, αρχίζουν να βλέπουν τώρα τις αδυναμίες των δικών τους μέτρων. Οι Αμερικανοί, για πρώτη φορά, άρχισαν να καταλαβαίνουν πώς να παίζουν δυνατή έως και πονηρή άμυνα που επιτρέπεται από τη FIBA κι ότι τα περισσότερα φάουλ δε θα σφυριχτούν ούτως ή άλλως. Οπότε, άρχισαν να εφαρμόζουν και δυνατές σωματικές επαφές και hand-checking, αυτό εν μέρει που οδήγησε κάποιους να πουν ότι "οι Αμερικανοί βάζουν τα χέρια τους πολύ δυνατά στην μπάλα". Κι επειδή ο μέσος Αμερικανός παίκτης είναι δυνατότερος και γρηγορότερος απ'το μέσο Ευρωπαίο, αυτό που δε φαινόταν φάουλ σε όσους είχαν συνηθίσει να βλέπουν Ευρώπη, τώρα φαίνεται να είναι. Κάποτε, οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που διαμαρτύρονταν. Τώρα, αποφάσισαν να μπουν στο χορό και, γιατί όχι, να γίνουν αυτοί οι προκλητικοί της υπόθεσης.

Όλα αυτά βεβαίως θα ομαλοποιηθούν κάπως με τους νέους κανονισμούς που, μεταξύ άλλων, θα αυξήσουν την απόσταση του τριπόντου και θα αφήνουν πιο πολύ χώρο στους επιθετικούς, αλλά έως τότε, τα παράπονα κάποιων για αντιαθλητικές άμυνες τα ακούω βερεσέ. Φροντίζουμε για να έχουμε.
Marciulionis
Ένα πράγμα έχω να πώ εγώ για το τελικό. Οι Αμερικάνοι δε χάσανε σε καμία σχεδόν στιγμή τον έλεγχο του αγώνα και ήταν καλύτερη μιάς πολύ καλής Ισπανίας. Αντικειμενικά έχουν ομαδάρα και παικταράδες, αχτύπητοι δεν είναι, άλλα όπως είχα ξαναπεί για να είχε τύχη απέναντι τους οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ή μη ομάδα θα έπρεπε να βρεθούν αυτοί σε κακή μέρα και οι αντίπλοι σε πάρα πολύ καλή. Το δεύτερο συνέβη το πρώτο όχι.

Τα περί ξύλου τα ακούω βερεσέ καθώς.. εμείς το εφηύραμε. Τα περί διαιτησίας επίσης γιατί παρά ορισμένες υπερβολές στο τελικό το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Νίκη των ΗΠΑ.
morfi
QUOTE(PARISINOS @ Aug 25 2008, 15:12 ) *
Μορφη, συμφωνω οτι η ελλαδα επρεπε να το χτυπησει το ματς με τις ΗΠΑ. Οχι οτι θα το κερδιζε βεβαια, μιας και θεωρω οτι ειχαμε αρκετα χειροτερη ομαδα απο το 2006 αλλα οτι επρεπε να το χτηπησει , επρεπε. Βεβαια το οτι δεν το χτυπησε, και αρα δεν μπορουν να βγουν συμπερασματα απο αυτο το παιχνιδι δεν αλλαζει.

Όταν είπα ότι "έπρεπε" εννοούσα ότι το έκαναν κι'όλας. Η Ελλάδα έπρεπε να κερδίσει την Αμερική και το προσπάθησε. Απλά η Αμερική δεν το άφησε να γίνει αυτό.

QUOTE(6-0 @ Aug 25 2008, 17:38 ) *
Για όλα αυτά αλλά και για το ανελέητο ξύλο που τους επέτρεψαν να παίξουν.

Το ότι κάποιος είναι πιο δυνατός και υπερέχει σε ολές τις διεκδικήσεις δεν σημαίνει ότι παίζει ξύλο ή ότι κάνει φάουλ. Οι Αμερικανοί επιτέλους καταλάβανε ότι πρέπει να παίξουν πιο δύνατα, ίσως και λίγο πιο βρώμικα, και το έκαναν. Προσαρμόστηκαν δηλαδή στο τρόπο παιχνιδιού, που ευνοεί τα παραπάνω στοιχεία. Σχεδόν σε όλες τις διοργανώσεις οι αντίπαλοι ήταν αυτοί που έπαιζαν πιο βρώμικα, εξού και τα προπέρσινα παράπονα των Αμερικάνων. Μερικοί παίκτες υποστήριξαν μάλιστα ότι το internation game είναι πιο physical από το ΝΒΑ! Αλλά φαντάζομαι ότι τότε δεν υπήρχε και τόσο πρόβλημα...
Επίσης, αφού πιστεύεις ότι και "για όλα αυτά" κατέκτησαν το χρυσό, καλό θα ήταν να τα ανέφερες.

QUOTE(6-0 @ Aug 25 2008, 17:38 ) *
Αντίθετα όταν στερηθούν τα "κλεψίματα" και τα εύκολα λάθη του αντιπάλου και συναντούν κλειστές άμυνες δυσκολεύονται αρκετά

Δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που λες, εκτός από το βαθμό δυσκολίας. Κουτσά στραβά, τις περισσότερες φορές έβρισκαν απάντηση σε οποιαδήποτε άμυνα.
captain charisma
βρηκα τα λινκς απ το μεγαλο τελικο ηπα-ισπανια

CODE
http://rapidshare.com/files/139780034/Final.Basket.Spain.Vs.USA.Olympics.2008.part01.rar
http://rapidshare.com/files/139785618/Final.Basket.Spain.Vs.USA.Olympics.2008.part02.rar
http://rapidshare.com/files/139786577/Final.Basket.Spain.Vs.USA.Olympics.2008.part03.rar
http://rapidshare.com/files/139846833/Final.Basket.Spain.Vs.USA.Olympics.2008.part04.rar
http://rapidshare.com/files/139935215/Final.Basket.Spain.Vs.USA.Olympics.2008.part05.rar
http://rapidshare.com/files/139938194/Final.Basket.Spain.Vs.USA.Olympics.2008.part06.rar
http://rapidshare.com/files/139941183/Final.Basket.Spain.Vs.USA.Olympics.2008.part07.rar
http://rapidshare.com/files/139944219/Final.Basket.Spain.Vs.USA.Olympics.2008.part08.rar
http://rapidshare.com/files/139949729/Final.Basket.Spain.Vs.USA.Olympics.2008.part09.rar
http://rapidshare.com/files/139949537/Final.Basket.Spain.Vs.USA.Olympics.2008.part10.rar


απολαυστε θεαμα
tsitum
Απο contra.gr
QUOTE
Διαιτητής παραδέχεται εσκεμμένη εύνοια των ΗΠΑ στον τελικό των ΟΑ 2008

Δημοσίευση : 26/12/2008 20:54
Νέα πατήματα βρίσκουν οι φωνές των Ισπανών σχετικά με τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο μπάσκετ με αντίπαλο τις ΗΠΑ. Σε ένα από τα πιο θεαματικά παιχνίδια όλων των εποχών, οι "φούριας ρόχας" γνώρισαν την ήττα με 118-107, ωστόσο διατηρούν πολλά παράπονα σχετικά με τα σφυρίγματα (ή μη) των διαιτητών.


Η Σαντάλ Ζουλιάν, η μοναδική γυναίκα διαιτητής που διηύθυνε αγώνα στη διοργάνωση των ανδρών, παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό "Basketnews", στο οποίο παραδέχεται ότι υπήρξε εύνοια των χρυσών ολυμπιονικών στον τελικό.
"Κάποια πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Υπήρχε γραμμή να μην καταλογίζονται συγκεκριμένες παραβάσεις στους Αμερικανούς παίκτες. Επρεπε να σφυρίζουμε τα πιο εμφανή. Δεν γινόταν να σφυρίζουμε τα βήματα του Κόμπε Μπράιαντ όποτε ντρίμπλαρε την μπάλα", σημειώνει η Ζουλιάν.

Οσο για τα τελευταία λεπτά, όπου οι Ισπανοί έχουν και τα μεγαλύτερα παράπονα, προσθέτει: "Η Ισπανία αδικήθηκε σε δύο φάσεις με βήματα των ΗΠΑ και επιπροσθέτως τιμωρήθηκε με δύο τεχνικές ποινές. Ηταν κάτι σαν εκδίκηση".

Υπενθυμίζεται ότι οι διαιτητές του τελικού ήταν ο Αργεντινός Πάμπλο Εστέβεζ, ο Λιθουανός Ρομουάλντας Μπραζάουσκας και ο Φινλανδός Καρλ Γιούνγκεμπραντ.
celtic_pride
QUOTE(tsitum @ Dec 27 2008, 02:28 ) *
Απο contra.gr


Tι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια....... smiley.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.