Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Πολύ στενό φαίνεται το Καλάθι...
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Versus & Polls
aegeansheed
Είναι κοινωνικός κανόνας ότι όσο καλός και να είναι ένας αθλητής, πάντα θα υπάρχει ή θα ανακαλύπτουμε κάτι που θα τον στοιχειώνει και θα μας κάνει να ασχοληθούμε αρνητικά μαζί του. Άλλες φορές είναι μια μπασκετική αδυναμία του, άλλες μπορεί να είναι ένα γνώρισμα του χαρακτήρα του, μια ατάκα που έχει πει, μια ακραία και μη αποδεκτή συμπεριφορά του, που θα παρουσιαστεί με τρόπο τέτοιο για να επαληθευτεί η έκφραση ότι "κανείς δεν είναι τέλειος".

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Shaq, για πολλούς ο πιο δυνατός center όλων των εποχών, που ενώ συνήθως έσπαγε τα κοντέρ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και έπαιρνε πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο, δεν κατάφερε να νικήσει την αδυναμία του στις ελέυθερες βολές. Το ποσοστό του σε όλη του την καριέρα ως τώρα κυμαινόταν από 45% έως 60% περίπου και έχει μείνει στην ιστορία ως ένας από τους παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν ιδαίτερα από την "γραμμή της φιλανθρωπίας" (Χατζη peace.gif αυτό για σένα).

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες περιλαμβάνουν παίκτες με μικρό ή μεγαλύτερο ταλέντο. Χαρακτηριστική και αντίστοιχη με τον O'Neal (πιο χτυπητή-απλά χρησιμοποίησα το παράδειγμα του fatso επειδή τον έχουμε ζήσει) ο κατοστάρης Chamberlain που είχε χαμηλότερο ποσοστό μάλιστα. Στην καριέρα του έχασε 5.805 προσπάθειες, ενώ ο Diesel 5.145 (θέλει περίπου 3.5 χρονιές για να τον πιάσει).

Στο poll τιμητικά πρόσθεσα δύο μορφές των ελευθέρων βολών, για τον μοναδικό τρόπο εκτέλεσης:

1) τον Chuck Hayes με την προσποίηση και το στράβωμα των χεριών από τα αριστερά προς τα δεξιά (βλ. vid παρακάτω).

2) τον μεγάλο Bill Cartwright με το βαθύ κάθισμα και την εκτόξευση λες και τα χέρια του ήταν σφεντόνα.

Chuck Hayes

captain charisma
ο νελσον ηταν ο εμπνευστης του hack a shaq αφου δεν υπηρχε αλλος τροπος για να σταματησουν τον χοντρο...παρολο που εχει ασχημα ποσοστα στις ελευθερες βολες η μονη χρονια που ηταν βελτιωμενος ηταν το 2002 και ειδικα στα πλειοφς οπου ειχε 65% ευστοχια, και νομιζω οτι εκεινη τη χρονια ειχε προσλαβει εναν αυστραλο για να του μαθει να εκτελει βολες.

ο τσαμπερλεν παρολο που ειχε τραγικο ποσοστο στις βολες τη νυχτα που πετυχε 100π ειχε 28 στις 32 βολες...και στην αρχη της καριερας του ο τροπος που εκτελουσε τις βολες ηταν αστειος λες και πεταγε την μπαλα προς το καλαθι...

πρεπει να αναφερθει και ο ντενις ροντμαν που ειχε ποσοστο καριερας 58%

και απο τους νεους ο ντουαιτ χαουαρντ που εχει 60% και πρεπει να βελτιωσει πολυ τη τεχνικη του στις βολες..γιατι οταν εκτελει βολη και αφηνει τη μπαλα κανει λες και ειναι βρεγμενα τα χερια του και τα τιναζει....
harris
Ben Wallace χειρότερος ever και με διαφορά... Ο Chuck Hayes έχει το ποιο αντιτουριστικό style, πραγματικα ξεκαρδιστικό...

Ο χειρότερος που έχω δει είναι, πάντως, ο Ομέρ Ασίκ... πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί παίκτες τέτοιου επιπέδου δεν δουλεύουν αυτή την αδυναμία τους.. Και ο Γκράντι είναι κακός σουτέρ συγκριτικά με το ταλέντο του..

Από Ελληνες μου έρχεται στο μυαλό ο Παπαϊωακείμ, ειδικά στις σεζόν του στον Ηρακλή.. Πολύ περίεργο σουτ είχε ο Σαμ Χόσκιν, ο Αμερικανός που είχε έρθει στον Ολυμπιακό μόνο για euroleague...Σούταρε από τη γωνία της βολής, αλλά ήταν εύστοχος..
Air Kef
Ετσι μωρή harris, το come back!

Eιδική αναφορά στον Κορει Μπέλσερ, ο οποίος την πρώτη του χρονιά στην Ολύμπια και για σχεδόν ολη την σεζόν, είχε μεγαλύτερο ποσοστό στα 3π απο τις ελ. βολες!

Μπεν ο χειρότερος, αλλα ο Σακ τιμητικά και δικαιωματικά θα πάρει την ψήφο μου. Ο Μπεν ετσι κι αλλιώς είναι άτεχνος και αμπάσκετος, ο Σακ, τέτοια παικτάρα με τέτοια επαφή με το καλάθι να μην μπορει να σταθεροποιηθεί σε ενα 60% είναι αδιανόητο!
aegeansheed
Επίσης υπήρχε ένας αμερικανός που έπαιζε στην Τουρκία (εποχή 93-96) με στυλ που θύμιζε Cartwright. Νομίζω τον έλεγαν Ricky Winslow. Weirdo mastery είχε και αυτός!

-Θεϊκό σχόλιο από τον commentator στο vid: "Houston, we got a problem...". Για να αναγκάσει μετά από λίγο ο Hayes να σηκώσει όρθιους Yao και Mutombo για να τον παροτρύνουν!!!
Air Kef
Θαρρώ (ή φρονώ) ότι ειναι ο Μπάρκλεϊ, μου αρέσει που λεει και πριν " Chuck, we need to talk". 24.gif
morrison
Ψηφισα Γουιλτ και Μπεν Γουαλας ..

Κατα τα αλλα αξιζει να αναφερθουν οι περιπτωσεις των

Εντγκαρ Τζοουνς,μεγαλη παιχταρα σε Παναθηναικο και Αρη στις αρχες δεκαετιας του '90,ο πρωτος στην Ελλαδα που σουταρε ελευθερες βολες απ'το πλαι της γραμμης,αν θυμαμαι απο δεξια γιατι ηταν αριστεροχειρας...

Λαρι Ριτσαρντ,ο Αμερικανος παουερ-σεντερ της Εφες στον τελικο του Τορινο με τον Αρη το 1993,πώς σουταραμε στο δημοτικο;Ετσι σουταρε...Εβγαζε την μπαλα απο τη κοιλια του...Τραγικα ποσοστα ευστοχιας...

NBAholic
Μπεν Ουάλας και Κρις Ντάντλεϊ οι επιλογές μου. Ο Ντάντλεϊ (ακόμη αναρωτιέμαι ποιος ήταν χειρότερος σαν επιθετικός, αυτός ή ο Γουιλ Περντιού) έβγαλε 4 σεζόν με κάτω από 40% ευστοχία. Οι περισσότεροι πιστεύαμε ότι δε θα δούμε κάτι χειρότερο, μέχρις ότου εμφανίστηκε ο Μπιγκ Μπεν, ο οποίος δεν έχει βγάλει ούτε μία σεζόν με πάνω από 50% (συν επίσης 4 με κάτω από 40%)!

Ο παρακάτω κύριος, ο μοναδικός ίσως παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σούταρε 3 σερί βολές αίρμπολ θα ήταν η επιλογή μου αν η καριέρα του είχε κάποια διάρκεια και το δείγμα ήταν πιο μεγάλο:

http://www.basketball-reference.com/players/s/smithga01.html

Ο Κάρτραϊτ είχε τελείως ανορθόδοξο στιλ, αλλά δεν ήταν καθόλου κακός σουτέρ βολών. Αν βαθμολογούσαμε τα στιλ θα έπρεπε να είναι μέσα και ο Μάριον, ο οποίος είναι επίσης πολύ αξιόπιστος.

ΥΓ. Γεια σου, harris!
aegeansheed
QUOTE(NBAholic @ Sep 24 2009, 10:19 ) *
Ο παρακάτω κύριος, ο μοναδικός ίσως παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σούταρε 3 σερί βολές αίρμπολ θα ήταν η επιλογή μου αν η καριέρα του είχε κάποια διάρκεια και το δείγμα ήταν πιο μεγάλο:

http://www.basketball-reference.com/players/s/smithga01.html


41.gif Εξαιρετική η πληροφορία. nice to know it!
a bullet for your head
QUOTE(john morisson @ Sep 23 2009, 03:56 ) *
Εντγκαρ Τζοουνς,μεγαλη παιχταρα σε Παναθηναικο και Αρη στις αρχες δεκαετιας του '90,ο πρωτος στην Ελλαδα που σουταρε ελευθερες βολες απ'το πλαι της γραμμης,αν θυμαμαι απο δεξια γιατι ηταν αριστεροχειρας...

Αν θυμαμαι καλα,ο Τζοουνς ηταν δεξιοχειρας..αυτος που απο δεξιοχειρας,αρχισε να τις εκτελει με το αριστερο,νομιζω οτι ηταν ο Πεδουλακης..
Ψηφισα Μπεν Ουαλλας και Κρις Νταντλει..
Basketikoc
Mπεν Γουαλας και απο μενα.Μπορει στην αμυνα να μην περναγε μυγα αλλα ο τυπος ηταν μπετατζης κανονικος smiley.gif
morrison
QUOTE(a bullet for your head @ Sep 24 2009, 19:38 ) *
Αν θυμαμαι καλα,ο Τζοουνς ηταν δεξιοχειρας..αυτος που απο δεξιοχειρας,αρχισε να τις εκτελει με το αριστερο,νομιζω οτι ηταν ο Πεδουλακης..
Ψηφισα Μπεν Ουαλλας και Κρις Νταντλει..

Δεν ειμαι σιγουρος,ειχα την αισθηση οτι ηταν αριστεροχειρας...
Αν ηταν δεξιοχειρας τοτε λογικα πρεπει να εκτελουσε απο τα αριστερα της γραμμης...
polympoumpounas
Τι δουλεια εχει ο Bill Cartwright στο poll??? blink.gif

Παιδια οταν μιλαμε για ελευθερες βολες το τελευταιο που θα επρεπε να μας απασχολει ειναι το στυλ.Στο σουτ γενικα το να εχεις σωστη τεχνικη σου δινει μεγαλο πλεονεκτημα καθως σε βαθος χρονου θα σε βοηθησει να σουταρεις πιεσμενος ή με μεγαλυτερη ταχυτητα.Γι αυτο και πολλες φορες οταν συγκρινουμε σουτ δεν βλεπουμε απλως το πσοστο του παιχτη γιατι μπορει ενας να σουταρει μονο ελευθερος, ο αλλος να ειναι ηγετης και να παιρνει και τις επιθεσεις στη ληξη του χρονου και αλλα χιλια δυο.Στις βολες ομως?Εκει το μονο που μας ενδιαφερει ειναι το ποσοστο.Ας τη βαραει και με τον ωμο ο αλλος, αν το βαζει εχει καλως.

Ετσι λοιπον ο Cartwright δεν εχει θεση στο poll.Και ο Rick Barry ειχε αθλιο στυλ, πολυ χειροτερο απο του Cartwright.Στις βολες ομως ηταν πολυ καλος.Το ιδιο και ο Korac ο οποιος σουταρε τις βολες με την τεχνικη της "κουταλας".Επιανε την μπαλα με τα δυο χερια κατω απο αυτην και με μια κινηση που ξεκινουσε κατω απο την κοιλια του την εστελνε προς το καλαθι.Φανταστειτε πως θα εκτελουσε βολες η μανα σας και θα καταλαβετε το στυλ.Αυτο ομως δεν τους εκανε χειροτερους απο καποιον που σουταρε σαν τον Steve Kerr αλλα με 30%.

Πιο δυσκοιλιος λοιπον σουτερ ελευθερων βολων ειναι αδιαμφισβητητα ο Ben Wallace.Χειροτερο ποσοστο=χειροτερος σουτερ ελευθερων βολων.Βασικα δεν θυμαμαι καποιον αλλο παιχτη που να εχει κανει πολυετη καριερα στο NBA(οχι απαραιτητα καλη) με χειροτερο ποσοστο, ισως ειναι και ο χειροτερος ολων των εποχων(αν και αν ο Ασικ αποφασισει να παει NBA μπορει να τον ξεπερασει).

Το τι θα μπορουσε να καταφερει βεβαια ενας τετοιος παιχτης αν ειχε καλο ποσοστο(81% π.χ.) ειναι αλλη συζητηση και αρκετα δυσκολο να προβλεφθεί αφου θα αλλαζε εντελως και η αντιμετωπιση που θα ειχαν απο τους αμυντικους.Παντως Σακ και Τσαμπερλειν πολυ πιθανο να θεωρουνταν τωρα οι καλυτεροι παιχτες ολων των εποχων
aegeansheed
O Basketbawful είχε κέφια αυτές τις μέρες και ανέβασε ένα post με τους χειρότερους free-throw shooters δίνοντας την πρώτη θέση στον Dudley και στη δεύτερη τον Wallace, κάνοντας όμως ειδική αναφορά σε Shaq και Chamberlain. To post στο γνωστό χιουμοριστικό ύφος, διαβάζεται εύκολα.

Αναφέρει ενδιαφέροντα στοιχεία μεταξύ των οποίων ένα περιστατικό σε αγώνα Bullets-Bulls το 1989, στον οποίο ο Dudley χάνει δύο συνεχόμενες βολές, αλλά ο διαιτητής σφυρίζει συνεχόμενα line violation (λογικό-για τους garbage collectors η τελευταία βολή του D θα ήταν πάντα ένας μεγάλος πειρασμός) για να συνεχιστεί ο αγώνας με τον Dudley να έχει αστοχήσει σε πέντε (!!!) συνεχόμενες βολές σε μία επίσκεψή του στη γραμμή.

Το άλλο φοβερό είναι ότι έναν χρόνο αργότερα (1990), παίζοντας πλέον για τους Nets, σπάει το ρεκόρ του Wilt με 13 συνεχόμενες άστοχες βολές καταγράφοντας στη λήξη του αγώνα με τους Pacers το απλησίαστο 17/18 χαμένες βολές! Πολύ πίσω είναι ο Shaq και ο Ken Banister με 10/11 χαμένες βολές.

Το παρακάτω videάκι είναι φετινό (2010) με τον Ben Wallace να κάνει back2back airball στα τελευταία δευτερόλεπτα ενός αγώνα με τους Warriors με τους Pistons 3 πόντους πίσω και την κατοχή της μπάλας δική τους (...Kuester hammer.gif ).
Ο Ben, όταν ανέβαζα τα στοιχεία του poll πριν κανέναν χρόνο περίπου είχε career pct. 41.8%. Μετά από το 09-10 κατάφερε να το ρίξει ακόμα περισσότερο (41.7%)!!!



p.s. Όποιος έχει χρόνο θα διασκεδάσει διαβάζοντας τα "Pick-up Diaries", ειδικά στο part 7 που παραθέτει τους διάφορους τύπους που συναντάμε παίζοντας μονά σε ανοιχτά γήπεδα!!!
HLR CENATION
Εγω ψηφιζω Ροντο...

Δικαιολογω καποιον ψηλο που χτιζει σπιτι αλλα κοντο ποτε...



Φετος πολυκατοικια θα χτισει ο Ασικ των Μπουλς.Το παληκατι σε οσα ματς τον ειδα στην ευρωλιγκα τη πεταγε την μπαλα σαν να πεταγε χειρομβοβιδα.Συνολικα παντως ειναι πολυ καλος παικτης...

nikolas12
Σακιλ Ο'Νιλ και Big Ben.Ειδικα ο δευτερος αλλα εχουν χτισει και οι δυο...πολλα κλειστα διπλα στα γηπεδα των ομαδων τους.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.