Kαι όμως μετα απο τόσες μαρτυριες που λες , οριστε που δεν πέτυχαν την απολυτη μυστικότητα που ήθελαν.Το γεγονος οτι μιλαμε εμεις τώρα και λέμε οτι υπάρχουν μαρτυριες ειναι σημάδι οτι έχει διαρεύσει το πράμα και δεν έχει μεινει μυστικο. Αν ήθελαν θα το είχαν κρατήσει επτασφράγιστο μυστικο αν ήταν τόσο πιο εξελιγμένοι απο εμάς.
Βλέπεις όμως ότι δεν πείθουν τους πάντες. Πολλοί παραμένουν σκεπτικιστές, ενώ και οι περισσότεροι από όσους έχουν δει κάτι, συνήθως περιορίζονται απλώς στη θέαση του αντικειμένου (μια και το 'φερε η κουβέντα, βλέπε Τζινόμπιλι χθες). Είναι δηλαδή επαφές πρώτου τύπου, οι οποίες είναι και οι πιο συχνές, αλλά και οι πιο διαψεύσιμες, γιατί κάτι ανεξήγητο που βλέπουμε στον ουρανό δεν είναι απαραίτητα κάτι το ιδιαίτερο.
Αρα μήπως αυτες οι μαρτυριες ειναι αποκυηματα φαντασιας ορισμενων ανθρώπων?Γιατι εγω δεν είδα κανενα σοβαρό επιστήμονα να βγει και να πει ειδα ενα ufo.Ολοι όσοι βγαίνουν και λένε οτι κατι ειδαν ειναι αμόρφωτοι άνθρωποι , ασχετοι με το αντικειμενο κλπ κλπ
ΟΚ, θα πάω σε αυτό που είχα υπονοήσει στην αρχή του τόπικ: Ο Νιλ Άρμστρονγκ δε νομίζω ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Διότι, όσο κι αν δεν γράφτηκε/ακούστηκε στις επίσημες πηγές, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ίδιος δήλωσε ότι όσο οι 3 αστροναύτες ήταν προσεληνωμένοι, παρακολουθούνταν σε μικρή απόσταση από αυτούς από ένα άλλο σκάφος, πολύ πιο εξελιγμένο από το δικό τους. Δεν το λέει απλώς σε κάθε του συνέντευξη, αλλά το είχε πει και live, στο σταθμό, κάτι που φυσικά δεν προβλήθηκε παραέξω. Αλλά και fake να είναι η μετάδοση στο σταθμό, δεν είναι καθόλου fake οι συνεντεύξεις του.
Αμόρφωτοι μπορεί να είναι όσοι βιάζονται να θεωρήσουν εξωγήινο σκάφος ό,τι εναέριο δεν μπορούν να εξηγήσουν.
Όσον αναφορά τα UFO αυτο πάλι ειναι άλλος μύθος,Γιατι πρέπει σωνει και καλά να είναι το εξωγιηνο διαστημόπλοιο σε σχήμα δίσκου? Γιατι όλες οι μαρτυριες αναφέρουν οτι είδαν αυτο το πράγμα?
Με λίγα λογια θελω να σου πω οτι εγω δε τα πιστευω αυτα.Αν ηθελαν να ερθουν με απολυτη μυστικοτητα θα είχαν ερθει και δε θα ειχε παρει πρεφα κανεις.
Καταρχήν, UFO είναι όλα όσα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, ανεξαρτήτως προέλευσης! Αλλά, επειδή το εννοείς φυσικά διαφορετικά, δε διαφωνώ ότι το 95+% από αυτά τα φαινόμενα έχουν άλλες εξηγήσεις. Αλλά όχι το 100%. Κάποτε, όταν ήμουν περίπου 10 ετών είδα κι εγώ κάτι περίεργο πάνω από τον ουρανό της Θεσ/νίκης, αλλά δεν πίστεψα ούτε καν τότε ότι ήταν κάτι "ευφυές". Είχα δει μια "βολίδα", ένα σώμα που είχε περάσει στο κατώτερο σημείο της ατμόσφαιρας και καιγόταν, παράγοντας μάλιστα ήχο (αν και μπορεί να οφειλόταν σε όχημα).
Αλλά μερικές περιπτώσεις είναι τόσο ακραίες που είτε δε δόθηκαν προς τα έξω ποτέ επίσημες εξηγήσεις είτε αυτές που δόθηκαν ήταν τουλάχιστον γελοίες. Είχα διαβάσει την περίπτωση ενός μαχητικού αεροπλάνου που κυνηγούσε ένα περίεργο σκάφος με λαμπερά φώτα, το οποίο πραγματοποιούσε ιλιγγιώδεις ελιγμούς. Η επίσημη εξήγηση που δόθηκε αργότερα ήταν ότι κυνηγούσε...την Αφροδίτη. Κι εγώ είμαι υποχρεωμένος να το πιστέψω; Τις περιπτώσεις που τα ίδια τα ραντάρ εντοπίζουν σώματα που κινούνται με αφύσικους (για τα ανθρώπινα δεδομένα) τρόπους; Μεθυσμένα κι αυτά; Ή μήπως να πιστέψω ότι ακόμη και σε εποχές όπως η δεκαετία του '60 ή του '70 ή και ακόμη πιο παλιά είχαμε μυστικές τεχνολογίες που κάνουν ακόμη και τις σημερινές να μοιάζουν χαζές μπροστά τους και παρόλα αυτά δεν τις εφαρμόσαμε ποτέ;
Δες μια λίστα με πιθανές επαφές και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Αλλά όχι για όλες μαζί, ξεχωριστά για την καθεμιά.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UFO_sightingsQUOTE
Εχεις δικιο σε αυτο , τα συναισθηματα, οι αποριες κλπ μεταβάλλονται οσο εξελίσσεται ο ανθρωπος!! Ισως αυτοι έχουν άλλα ενδιαφέροντα απο εμας.
Πιστευεις δλδ εσυ αυτές τις μαρτυριες?Εγω δε τις πιστευω για τους λόγους που σου είπα παραπάνω!!
Επειτα κάτι άλλο, γιατί να μην έχουν επικοινωνησει μαζι μας? γιατι να μη δηλώσουν την παρουσια τους? Λες οτι δε θέλουν να μας προκαλέσουν πανικο ε?Είναι τόσο εξελιγμενοι δλδ που δε θέλουν να μας κομπλάρουν? ειμαστε τόσο πιο πολύ πίσω τους?
Εγώ δεν πιστεύω την πλειοψηφία αυτών των μαρτυριών (τις πιστεύω σαν πρόθεση, αλλά όχι ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο). Αλλά θεωρώ ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι το πιθανότερο με λίγες από αυτές.
Δε χρειάζεται καν κάτι το φοβερό για να είναι πιο εξελιγμένοι από εμάς. Ίση (ούτε καν ανώτερη) ευφυία να έχουν, αλλά να είναι λίγες χιλιετίες παλιότεροι, κάνει τεράστια διαφορά.
Ναι όντως αυτό σκεφτομαι και εγω.Αν ειναι πιο εξελιγμενοι και έχουν ανθρώπινη μορφή τότε μάλλον μας βλέπουν κάπως σαν παιδιά τους!!! Ισως και να μας προστατευουν απο το να εξαφανιστουμε(?) . Μας παρατηρουνε βλέπουν την πρόοδο μας αλλα δεν επεμβένουν , μας αφήνουν μόνους μας να γράψουμε την ιστορία μας αλλα με την προυπόθεση να μην αυτοκαταστραφούμε. Ισως αν παρατηρησουν κάτι τέτοιο να επέμβουν. Ξερω γω τι να πω...
Απο την άλλη οσο εξελιγμένοι και αν ειναι πόσο πιθανό βρίσκεις να μας έχουν βρει? Ρε c είναι τόσο μεγάλο το συμπαν , μιλάμε για το άπειρο , ακομα και αν ταξιδευουν με σκουλικοτρυπες μόνο κατα τύχη θα μπορούσαν να μας βρουν. Να περάσουν δλδ απο τη μια ακρη της σκουλικοτρυπας και να βγουνε στην αλλη κοντα στη Γη.Εκτος και αν ξέρουν εξ αρχης ποιους δρόμους να πάρουν στο διάστημα κλπ κλπ...
Μήπως είμαστε φαντασιόπληκτοι? να τα διαβάσει κανεις άλλος στο φορουμ να μας κοροιδευουν κιόλας
παιδια μη μας παρεξηγειτε
Εντάξει, δεν ρίχνουν και στα τυφλά οι "άνθρωποι". Λογικά, ξέρουν καλά να εντοπίζουν άστρα και πλανήτες (εδώ εμείς ξέρουμε να εντοπίζουμε άστρα και έχουμε παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση και στους πλανήτες, αφού έχουμε εντοπίσει και εξωηλιακούς)...
Μήπως ο Χριστός όπως δεν παρουσιαστηκε στη Γη σε όλες τις χώρες έτσι δεν πήγε και στην ανθρωπότητε σε άλλους πλανήτες? Μήπως δλδ ήρθε σε εμάς επειδή ήμασταν οι πιο υποαναπτικτοι και μέσω της παρουσιας του εδω στη Γη έγινε αισθητη και στην ανθρωπότητα σε άλλους πλανήτες?
Δεν παίρνω δογματικά τα θρησκευτικά που έχουν γραφτεί, όπως τα παίρνουν οι φανατικοί και όλοι όσοι μιλούν για "απόλυτες αλήθειες". Ας πούμε, το θεολογικό για την "τριαδική" φύση του Θεού. Ας υποθέσουμε ότι ισχύει. Ποιος μας λέει ότι η φύση του "Υιού" είναι μόνο ανθρώπινη και πού στηρίζεται; Μπορεί κάλλιστα να περιλαμβάνει και κάθε μορφή ζωής. Βλάσφημο; Μα θα έπρεπε ήδη να θεωρούμε βλάσφημο ότι ο Θεός, που θεωρείται "άπειρος" (κι ακόμη και το "άπειρος" είναι μεγάλη κουβέντα), να έχει μια μορφή που είναι απολύτως πεπερασμένη. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Ο Χριστός, όπως τον βλέπουμε εμείς, μπορεί να εμφανίστηκε και σε πολλούς άλλους πολιτισμούς. Κι όχι, δεν έχει σημασία το πότε (διότι, αν έχει, τότε βάζεις τη φύση αυτή του Θεού σε ένα ακόμη πιο στενό περιθώριο, αυτό που λέει ότι η "φύση του Υιού" μπορεί να είναι παρούσα μόνο σε ένα σημείο στο Σύμπαν.
Πραγματικά αυτο πιστεύω και εγω, Αυτά που βλέπουμε σημερα στις ταινίες επιστημονικής φαντασιας (βλ σταρ τρεκ κλπ) που βλέπεις διαστημόπλοια να ταξιδεύουν στο διάστημα κλπ κλπ κάποια μέρα θα γίνουν πραγματικότητα. Αλλωστε μέχρι τώρα όλα οσα θεωρούσαμε επιστημονικη φαντασια στο παρελθόν πλέον ειναι πραγματικότητα. Ποτε δεν θεωρούσαμε δυνατον να πάμε στο φεγγαρι και ομως πήγαμε , ποτε δε μπορουσαμε να πιστεψουμε οτι άνθρωποι θα μενουν στο διάστημα 6μηνα ολοκληρα και ομως έγινε.
Μήπως τελικά η επιστήμη ΔΕΝ εξαντλείται ποτε? Μήπως τα όρια της είναι όσα και τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας? δλδ απεριόριστα?
Σκέψου οτι σήμερα οι πιο τρελές θεωρίες που υπάρχουν ειναι αυτές των παράλληλων συμπάντων. Ποσο τρελο μας φαίνεται ε? Αν αποδειχτει όμως στο μέλλον? Μετα απο αυτό τι? πάλι θα συνεχισει η ανθρωπινη φαντασια να λειτουργει...
Το ωραίο είναι ότι κάτι cult μορφές του 19ου αιώνα θεωρούσαν ότι πλησίαζαν στην εποχή που ο άνθρωπος θα γνώριζε τα πάντα.
Δύσκολο να εξαντληθεί η επιστήμη, η μόνη περίπτωση είναι, μόνο από την πλευρά της τεχνικής γνώσης, όχι μόνο να γνωρίσουμε τα πάντα για το σύμπαν/τα σύμπαντα, συμπεριλαμβανομένης της τέλειας γνώσης του μέλλοντος και του παρελθόντος (αν αποδειχτεί ότι αυτή μπορεί να βρεθεί) αλλά και να περάσει αυτή η τέλεια γνώση στον καθέναν από εμάς, τη στιγμή που ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει ακόμη περιορισμένη μνήμη. Άρα να βρεθεί και ένας τρόπος να μπορεί ο καθένας από εμάς να γνωρίζει τα πάντα. Ε, βάλε και για γαρνίρισμα μερικές ιδιότητες, του στιλ "αθανασία" (αν μπορεί να υπάρξει), "τηλεπάθεια" (το ίδιο)...Ζήσε Μάη μου.
Ρε c πραγματικα εχεις απόλυτο δίκιο. Οταν βλέπω με τι ανούσια πράγματα ασχολούνται μερικοί άνθρωποι και ειδικά εδω στην ελλαδα που ειμαστε εμεις βλέπω στη τηλεοραση όλους τους τρελους, τους φαντασμενους, τους βαρεμένους κλπ κλπ και απορώ ώρες ωρες απο πόσους απο δαυτους εχει πια αυτη η χώρα? Πόσοι πια ειναι αυτοι που πραγματικά δουλεύουν? Που πραγματικά προσφέρουν κάτι?
Ωχ, με εντόπισαν.
QUOTE(ALdaperan @ Dec 11 2010, 20:34 )
σου παραθέρω και ενα ενδιαφέρον βιντεάκι που εχει σχεση με αυτο που σου ελεγα στο πρώτο σκέλος της απαντησης , ότι οι μαρτυριες αυτες δε μπορούν να ευσταθούν!!
με λίγα λογια λεει οτι δε μπορουμε να βασιζομαστε σε τετοιες μαρτυριες γιατι η επιστημη θέλει κατι παραπάνω απο αυτο για να αποδειξει κάτι!!
ο ορισμός του ufo : Unidentified flying object --> απροσδιόριστο , χωρις ταυτότητα, άγνωστο πετούμενο αντικείμενο...άρα αφου δε ξερεις τι είναι γιατι το βαφτίζεις εξωγίηνο όχημα...? εχει ταυτιστεί στο μυαλό των αθρώπων το ufo(οποιοδήποτε αγνωστο αντικειμενο στον ουρανο) με εξωγιηνους!!!
μήπως λοιπόν ολες αυτες οι μαρτυριες βασίζονται στην αγνοια?
ο Neil Tyson ειναι καθηγητης πανεπιστημιου νομιζω ..αστροφυσικος η κατι τετοιο
Με ενδιαφέρει ό,τι είναι η αλήθεια. Η επιστήμη έχει θέσει (και με το δίκιο της) κάποια αυστηρά κριτήρια για να αποδεχτεί κάτι. Αλλά δεν μπορώ να περιμένω πότε θα αποφανθεί κάτι για να αποκτήσω κι εγώ γνώμη περί αυτού. Άλλωστε, και η επιστήμη αναθεωρείται και διορθώνεται διαρκώς. Τι θα σημαίνει αν η επιστήμη αρχικά έχει αντίθετη άποψη από εμένα πάνω σε κάτι, αλλά τελικά αναθεωρήσει και συμφωνήσει μαζί μου; Σίγουρα όχι ότι είμαι ανώτερος (άλλωστε, εγώ μπορεί να απέκτησα αυτή την άποψη απλώς στρίβοντας ένα νόμισμα), αλλά αυτό που ανέφερα πιο πριν.
Και κάτι ακόμη: Κανείς δεν έχει την επιστήμη σε αποκλειστικότητα. Πολύ σπάνια υπάρχει ομοφωνία ανάμεσα σε σοβαρούς επιστήμονες σε τέτοια "φλου" θέματα. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι "η επιστήμη απορρίπτει τους εξωγήινους" επειδή υπάρχουν φιλμάκια με σοβαρούς επιστήμονες που δεν τους δέχονται. Ό,τι δηλαδή ισχύει και με τα φιλμάκια με "θεάσεις". Κάποια θα έχουν αλήθειες, κάποια θα παραπλανούν.