Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ποιος θα κάνει το επόμενο τριπλ-νταμπλ στην Ευρωλίγκα;
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
treathitch
Εν τάξει, ο Νίκολα Βούιτσιτς, όχι μόνο έχει τα πρωτεία αλλά και το monopoly στη συγκεκριμένη κατηγορία. Τα τριπλ νταμπλ εκτός ΝΒΑ γίνονται σπάνια, πόσο μάλλον στην υψηλού ανταγωνισμού Ευρωλίγκα, όπου (κυρίως λόγω της διαφορετικής μέτρησης των ασίστ) έχουμε όλα κι όλα 2 (από τον Κροάτη).

Υποψήφιοι για να πετύχουν το ...τρίτο τριπλ νταμπλ στο καλύτερο πρωτάθλημα εκτός ΝΒΑ είναι:


O ίδιος ο Βούιτσιτς. Ο καλύτερος passing bigman στον κόσμο αυτή τη στιγμή έχει τις πιο πολλές ελπίδες, δεδομένης της έλλειψης distributing point guard στη Μακάμπι και των πολλών καλών περιφερειακών σουτέρ αλλά και ψηλών που ξέρουν να τελειώνουν φάσεις.


Ο Δημήτρης Διαμαντίδης του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχει φτάσει πολλάκις μια ανάσα από το ανωτέρω επίτευγμα, λόγω κυρίως του εξαιρετικού του τάιμιν στα ριμπάουντ και της ικανότητάς του στην οργάνωση του παιχνιδιού.


Ο Πάμπλο Πριτζόνι της Τάου. Αυτός όμως με τα κλεψίματα αντί για ριμπάουντ. Το έχει αγγίξει επανειλημμένα στο παρελθόν, αλλά δεν το έχει καταφέρει. Από την άφιξη Πλάνινιτς και μετά πάντως, μειώνονται οι πιθανότητες..


O Ρίκυ Ρούμπιο. Φαντάζει ως ο δεύτερος πιο πιθανός μετά το Βούιτσιτς, με δεδομένο όμως ότι θα τύχει του χρόνου. Φέτος έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, όμως αυτό δε φαίνεται να μειώνει το efficiency του χρυσού αγοριού του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, το οποίο το έχει επαναλάβει (το τριπλ νταμπλ) πολλάκις. 7 κλεψίματα και 7 ασίστ είναι επίσης ένας τρομερός απολογισμός απέναντι στον Παναθηναίκό..


O Άλεξ Έικερ. Ο δυναμικός σουίνγκμαν του Ολυμπιακού έχει τρομακτικές δυνατότητες και έχει πετύχει υψηλά νούμερα σε πολλές στατιστικές κατηγορίες. Είναι όμως ασταθής και δεν ξέρουμε αν έχει ελπίδα να προσαρμοστεί σε δεδομένα σούπερ σταρ που θα τον κάνουν έναν παίκτη σε αυτά τα επίπεδα, πόσο μάλλον αν φυγει από του χρόνου για το ΝΒΑ.
Dromeas7
Είμαι ο πρώτος που ψηφίζω και βάζω τα λεφτά μου στον Acker.Έχει πολλές δυνατότητες αυτό το παιδί.Πραγματικό κελεπούρι για τον Ολυμπιακό

Και ο Μητσος έχει πολλές πιθανοτητες αλλα συνήθως όταν μοιράζει και μαζεύει σκουπίδια δεν σκοράρει πολύ οποτε...
NBAholic
Είμαι μεταξύ Βούισιτς και Άκερ. Δεν ψηφίζω Διαμαντίδη, γιατί, με την πρωτιά ουσιαστικά εξασφαλισμένη, δε θα πάρει τόσα πολλά λεπτά συμμετοχής, ιδίως στα "εύκολα" ματς. Ο Ρούμπιο πιστεύω πως σχεδόν σίγουρα θα πετύχει, αλλά όχι φέτος-παρότι οδηγεί την Ευρωλίγγα σε κλεψίματα και παρότι 7 κλεψίματα με αντίπαλο ολόκληρο Παναθηναϊκό είναι επίδοση που σε βάση σε σκέψεις. Θεωρώ τον Πριτζιόνι τελευταίο φαβορί στη λίστα αυτή τη στιγμή.
Pierce
ψηφισα τον κροατη γιατι δειχνει να ειναι σε μεγαλη φορμα, ειναι το αφεντικο στην ομαδα του και περνει μεγαλο χρονο συμμετοχης και δειχνει τις ασιστ να τις δινει για πλακα..(αληθεια η μπασκετικη του ευστροφια αυτου του παιχτη δεν θυμιζει κατι απο σαμπονις?)
dizzy_fingers
Nice topic (once again..).

Κι εγώ με τον Βούισιτς θα πάω.
Ο Διαμαντίδης θα αρχίσει να παίρνει λιγότερο τώρα που θα μπορεί να τον ξεκουράζει ο Βούγιανιτς.
Ο Άκερ δεν ξέρω το πετύχει αν σε καμιά από τις τρελές βραδυές του...αλλά ο Βούισιτς είναι ασφαλώς πιο σταθερός.


QUOTE(treathitch)
(κυρίως λόγω της διαφορετικής μέτρησης των ασίστ)

Δηλαδή? (δίνω το ελεύθερο και στον holic να απαντήσει tongue.gif)
NBAholic
Για τις ασίστ υπάρχουν ένα σωρό ορισμοί και σχεδόν σε κάθε πρωτάθλημα τις μετρούν διαφορετικά. Σε κάτι παλιές διεθνείς διοργανώσεις, ασίστ σού δινόταν μόνο αν ο συμπαίχτες σου πετύχαινε καλάθι μέσα απ'τη ρακέτα. Έτσι, έβλεπες στους κορυφαίους πασέρ να χρεώνονται γελοία νούμερα, επιπέδου 2,5 ασίστ. Από την άλλη, έχεις το γαλλικό πρωτάθλημα, όπου υπήρξαν χρονιές με τους πρώτους να περνούν τις 10 σε μέσο όρο. Και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με αγώνες 40 λεπτών και για σεζόν όπου οι επιθέσεις είχαν ακόμη 30''. Από κοντά ακολουθεί το ΝΒΑ, το οποίο έγινε πιο ελαστικό στις ασίστ τα τελευταία 25 χρόνια (παλιά, αν ντρίμπλαρες μετά από πάσα, η ασίστ χανόταν).
Η Ευρωλίγγα είναι κάπου ανάμεσα. Στο ΝΒΑ μπορείς να ντριμπλάρεις και 2 (και παραπάνω) φορές και να πιστωθεί ασίστ ο συμπαίχτης σου. Δε νομίζω ότι εδώ γίνεται έτσι (αν και, εδώ που τα λέμε, οι πολλές ντρίμπλες στο σετ παιχνίδι μετά από πάσα δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο φαινόμενο στην Ευρώπη).
thrylos7
Θα μπορούσαμε να βάλουμε και τον Παπαλουκά στο παιχνίδι.

Με σειρά:

Βούισιτς
Άκερ
Παπαλουκάς
Διαμαντίδης
Πριτζιόνι
Ρούμπιο
Anaz
Θεωρω το συστημα της Ευρωλίγκας πιο σωστο για τις ασσιστ!Στο ΝΒΑ μπορει να δωσεις πασα,ο συμπαίχτης σου να κανεις δυο crossover κι αλλες δυο πισω απ'τη πλάτη να περασει δυο αμυντικους να κανει προσποίηση στον τρίτο να σουταρει με fade away απ'τα 6 μετρα, και να μετρησει ασσιστ!! 19.gif

Ο Πριτζιονι αγγιξε περσυ το τριπλ νταμπλ με τις 11ασσιστ κ τα 9 κλεψιματα αλλα αφου δεν το πετυχε τοτε,δεν θα το κάνει ποτε!Εκτος του οτι εχει μειωθει ο χρονος του λόγω Πλανινιτς,10 κλεψίματα σε μια βραδια δεν ειναι κ το πιο ευκολο πράγμα!Αρκει να σκεφτειτε οτι η αμεσως επομενη καλυτερη επιδοση του ειναι τα 5!
Ο πιτσιρικας προς το παρων ειναι επισης μάλλον απίθανο να κανει γιατι τριπλ νταμπλ με ασσιστ κλεψίματα ειναι εξαιρετικά δυσκολα!Βεβαια αυτος σε αντιθεση με τον Πριτζιονι ειναι ψηλος αθλητικος με εφεση στο ριμπαουντ οπότε στο μέλλον οταν δυναμωσει κ εχει την εξελίξη που όλοι περιμενουμε,και τριπλ νταμπλ κ γιατι όχι κ quadraple(καλα το'γραψα?)!! icon_drunk.gif
Πιο πιθανο απ'τον Πριτζιονι βλέπω τον Παπαλουκα που ειναι καλος κ σε ριμπ κ σε ασσιστ απλα ειναι θεμα ταιμινγκ να πετυχει κ τα δυο..
Το ιδιο για τον Διαμαντιδη με ακομη περισσοτερες πιθανοτητες σε αυτον που το'χει αγγιξει αρκετες φορες στο πρωταθλημα,καποια στιγμη θα το πετυχει πιστευω,εχει ακομη αλλωστε αρκετα χρονια!
Ο Ακερ στο παιχνιδι με την Προκομ το αγγιξε με 7 ριμπ,9 ασσιστ. έχει μεγάλη εφεση στα ριμπ,είναι κ καλός πασερ,είναι θεμα χρονου να του βγει το παιχνίδι κ να το κάνει,αν μεινει στην Ευρωλίγκα.
Πρωτος βεβαια ερχεται ο Βουισιτς!σταθερη αξία!
dizzy_fingers
Απ'ότι φαίνεται ο Βούισιτς μονοπωλεί τις ψήφους με τον Άλεκ Σέικερ να έρχεται δεύτερος.

Well done big guy!
treathitch
Ρίκυ βλέπω και σπάνια πέφτω έξω! Αλλά μπορεί και να έκανα το μοιραίο λάθος. Η Χοβεντούτ μπορεί και να μην παίζει Ευρωλίγκα του χρόνου, οπότε ο Ρίκυ έχει option και για το Uleb Cup..
Anaz
Mπα αν μεινει ο Αλεξ θα τον προλάβει τον μικρο..! shot.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.