Help - Search - Members - Calendar
Full Version: EΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Pierce
Εδω μπορειτε να γραφετε οτι αφορα την ΕΛΛΑΔΑ αποκλειστικα για τους Ολυμπιακους αγωνες του Πεκινου. Για τις υπολοιπες ομαδες υπαρχει το αλλο τοπικ
Vas
Ποτέ στο παρελθόν δεν ρίχναμε 25άρες σε Πουέρτο Ρικο, Βραζιλία, κλπ.

Η ομάδα παίζει πάρα πολύ καλό μπάσκετ και αν γινόταν αυτή την στιγμή η Ολυμπιάδα πιστεύω θα πέρναμε άνετα μετάλιο.

Το θέμα είναι αν καταφέρουν τα παιδία να είναι σε τέτοια φόρμα σε 1 μήνα στο Πεκίνο...

Γνωρίζει κανείς αν θα πάρουν άδεια τώρα τα παιδία ή θα συνεχίσουν προετοιμασία? Εχουν κανονιστεί τιποτα φιλικα?
nikefalin
QUOTE(Vas @ Jul 20 2008, 16:50 ) *
Ποτέ στο παρελθόν δεν ρίχναμε 25άρες σε Πουέρτο Ρικο, Βραζιλία, κλπ.

Η ομάδα παίζει πάρα πολύ καλό μπάσκετ και αν γινόταν αυτή την στιγμή η Ολυμπιάδα πιστεύω θα πέρναμε άνετα μετάλιο.

Το θέμα είναι αν καταφέρουν τα παιδία να είναι σε τέτοια φόρμα σε 1 μήνα στο Πεκίνο...

Γνωρίζει κανείς αν θα πάρουν άδεια τώρα τα παιδία ή θα συνεχίσουν προετοιμασία? Εχουν κανονιστεί τιποτα φιλικα?

για φιλικά δεν ξέρω, τώρα έχουν 5 μέρες άδεια και μετά προπονήσεις
Anaz
Δεν μου φαινεται και τόσο χρηστικό να υπάρχει ενα τοπικ για την Ελλαδα και ενα ξεχωριστό για τις υπόλοιπες ομαδες, για την ίδια διοργανωση.. rolleyes.gif
NBAer
QUOTE(Anaz @ Jul 20 2008, 19:07 ) *
Δεν μου φαινεται και τόσο χρηστικό να υπάρχει ενα τοπικ για την Ελλαδα και ενα ξεχωριστό για τις υπόλοιπες ομαδες, για την ίδια διοργανωση.. rolleyes.gif

Εεεεε πως θα δειξουμε τον υπερπατριωτισμο μας και την μεγαλη μας αγαπη προς την τρομερη, φοβερη και ανεπαναληπτη χωρα που δειχνει το δρομο στους αλλους, Ελλαδα? tongue.gif tongue.gif
Και εμενα δεν μου αρεσει αυτος ο διαχωρισμος, αλλα εκανα προφανως πλακα στο παραπανω.

Σε αυτο που δεν κανω πλακα ειναι οτι αυτος ο υπερπατριωτισμος με τους δημοσιογραφους της ΕΡΤ εχει αρχισει και γινεται γελοιος!
Το αποκορυφωμα ηταν οταν σημερα μεσα σε ολη την πατριωτικη επαρση τους, ειπαν το θλιβερο: Και ας βοηθησει η Παναγια να παμε στον τελικο(ή στον ημιτελικο δεν θυμαμαι), ας βαλει το χερι της! Και κανανε τον σταυρο τους μπροστα στην καμερα την ωρα που το λεγανε αυτο. Εεεεεεεεε δηλαδη αηδια πια!
Πρωτον: Και γιατι να βοηθησει εμας ρε φιλε? Και το λες με τετοιο τρoπο οτι το να μας βοηθησει θα ηταν το πιο πρεπον. Γιατι οχι τους Ισπανους ή τους Κινεζους πχ? Ειμαστε τιποτα ιδιαιτερο σαν εθνος? Η υπερτατη φυλη μηπως?
Και δευτερον: Τι καθεσαι και μπλεκεις παναγιες και θεους στον αθλητισμο?


Τωρα κρινοντας απο το τουρνουα και απο τα φιλικα, παραμεριζοντας το γεγονος οτι παιζαμε με ομαδες που ουτως ή αλλως ηταν στα μετρα μας και παλαιοτερα καθως παιζαμε και με ομαδες τσιρκα καθως και οτι παιζαμε μεσα στην εδρα μας πραγμα που παντα μας βοηθαει πολυ, παραμεριζοντας τα αυτα λοιπον, να πω 3 απλα πραγματακια:

•Η φυγη του Παπαδοπουλου(οσο καλος παικτης και αν πιστευω οτι ειναι) μαλλον μας εκανε πολυ καλο για 2 λογους:
1)Μας εδωσε μεγαλυτερη ταχυτητα σαν ομαδα και μεγαλυτερη ευστροφια στο παιχνιδι μας. Αλλαζουμε και γυρναμε πιο γρηγορα τη μπαλα καθως βγαινουμε και σε αιφνιδιασμο πιο γρηγορα.... Καθως και οι αμυντικες μας προσπαθειες ειναι πιο γρηγορες επισης.
2)Μας απελευθερωσε απο το να παιζουμε πολυ με τον Παπαδοπουλο. Ο Παπαδοπουλος "ρουφουσε" παντα ενα μεγαλο μερος απο τις επιθετικες μας προσπαθειες. Οχι οτι τα πηγαινε ασχημα βεβαια. Ασχετο αυτο. Απλα τωρα ο πλουραλισμος μας στην επιθεση ειναι πολυ πιο μεγαλος. Δεν ειμαστε τοσο προβλεψιμοι πια.

•Η αμυνα με παγιδες ηταν κατωτερη απο αυτη 2 χρονια πριν αλλα και ειδικα απο περυσι στις αρχες της προετοιμασιας για το ευρωμπασκετ. Δεν ξερω γιατι αλλα πρεπει να βελτιωθει περισσοτερο.

•Τελικα το οτι χασαμε το χαλκινο μεταλλιο περυσι, ισως μας βγει σε καλο, γιατι το προΟλυμπιακο ετσι οπως κατεληξε(με εμας να κανουμε πολυ καλες εμφανισεις) μας εδωσε εναν αερα αισιοδοξιας(αυτο βεβαια παντα μπορει να γυρισει μπουμερανγκ αλλα νομιζω οτι πλεον οι Ελληνες διεθνεις ξερουν να χειριστουν πολυ καλα αυτες τις καταστασεις και να μην γυρισει μπουμερανγκ) και επιπλεον μας εριξε για τα καλα σε ρυθμους επισημων αγωνων, σε αντιθεση με αλλες ομαδες που παιζουν απλα φιλικα, που οπως και να το κανουμε ειναι απλα φιλικά.

Ισπανια-Ελλαδα 1ος αγωνας. Αν τον παρουμε τοτε παμε για 2η θεση και για τελικο, αφου θα αποφυγουμε τις ΗΠΑ εως εκει. αν τον χασουμε τοτε αρχιστε να κλαιτε απο τωρα..... sad.gif
treathitch
Χαίρομαι ιδιαιτέρως για το συμπέρασμα ότι παίζει ρόλο ο όμιλος. Μόνο που ο όμιλος παίζει ρόλο όταν συζητάμε για τα νοκ άουτ. Και συζητάμε για τα νοκ άουτ, μόνο αν υπάρχει αμφιβολία αναφορικά με τις ικανότητες της Εθνικής. Όποιος έχει αμφιβολία, καλό είναι να πάει σπίτι του. Η Εθνική μοιράζεται τις πιθανότητες κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία. Οι Λιθουανοί, οι Αργεντίνοι και οι Ρώσοι μοιράζονται τις ελπίδες για το τέταρτο μπιγιέτο των ημιτελικών. Οι Γερμανοί παίζουν με τους Κινέζους και οι Κροάτες με τους Αυστραλούς για τις δύο διακοσμητικές θέσεις της οκτάδας.

Καλή τύχη σε όλους

Edit: Αν είχα να αποφασίσω, πάντως, θα ήθελα να μην παίξει η Εθνική τη Λιθουανία στους 8 19.gif
PAPAL 77
Μια γρήγορη εκτίμηση για τον όμιλο ούτε κρύο ούτε ζέστη.Αλλώστε το ίδιο δύσκολος είναι κι ο άλλος μην πω περισσότρο δύσκολος λόγω ύπαρξης ισσοδύναμων ομάδων.Πάντως το πρόγραμμα δεν νομίζω οτι είναι το καλύτερο αλλά στην τελική ας είμαστε εμείς καλά κι ελπίζω οτι όλα θα πάνε καλά!
Pierce
Θεωρηθηκε σωστο για την καλυτερη κατανομη των ποστς , να υπαρξει ξεχωριστο θρεντ για την ελλαδα. smile.gif
thrylos7
QUOTE
Ισπανια-Ελλαδα 1ος αγωνας. Αν τον παρουμε τοτε παμε για 2η θεση και για τελικο


Έτσι ακριβώς... η 2η θέση μάλλον είναι καλύτερη της πρώτης.
Ο όμιλος είναι καλός... Όχι γιατί θα έχουμε σχετικά εύκολο (=όχι ΗΠΑ, Ισπανία) νοκ άουτ αγώνα στους 8 (εξάλλου, ίσως να είχαμε πολύ πιο εύκολο αν είμασταν στον άλλο όμιλο), αλλά γιατί σε περίπτωση που πάρουμε τη 2η θέση, ουσιαστικά είναι (πολύ περισσότερο) στα χέρια της ομάδας να φτάσει στον τελικό, αφού μέχρι τότε δεν αντιμετωπίζει τις άλλες δύο υπερδυνάμεις κι άρα θεωρητικά συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Ας κερδίσουμε την Ισπανία την πρώτη αγωνιστική, ας χάσουμε από τις ΗΠΑ την τρίτη κι ας πάρουμε την εκδίκηση στον τελικό... από την άλλη ομάδα που θα περάσει, όποια κι αν είναι αυτή... rolleyes.gif biggrin.gif

Όχι και να κλαίμε από τώρα ρε συ NBAer... tongue.gif Μετά τον αγώνα και γι' άλλο λόγο, όπως περίπου 2 χρόνια πριν... μόνο τότε!

Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε τρελές ματσάρες...
sarounas
Μόλις διάβασα την συνέντευξη του Κακιούζη που μιλάει για τον αποκλεισμό του από την εθνική
απαντήσεις του σε ερωτήσεις:

χαρακτηριστική στιγμή σου ήταν όταν σήκωσες το κύπελλο στο Βελιγράδι το 2005
-ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΩ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ

ήθελες να πας στο Πεκίνο και για τον μπέμπη;
-ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ (μεταξύ άλλων βέβαια)

Έχεις εξηγήσει μέσα σου γιατί δεν κλήθηκες καν στην εθνική;
-ΟΧΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Έχεις δει καθόλου τα παιχνίδια της εθνικής;
-ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ

Άλλαξε κάτι μέσα σου για τον Γιαννάκη;
- ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

τι σου έμαθε αυτή η απόφαση του Γιαννάκη; (για το κόψιμό του)
- ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΧΟΥΧΟΥΧΟΥ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ

Θα μπορούσες να παίξεις ξανά για τον Γιαννάκη;
- ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ

Θα διεκδικήσεις μία θέση στην εθνική στο μέλλον;
- ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΩ, ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ

Θα είσαι δηλαδή στρατιώτης της εθνικής;
- ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΠΑΡΑΦΟΡΕΘΕΙ, ΤΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

Βγάζεις μία αγανάκτηση;
- ΟΧΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. ΕΙΧΑ ΘΥΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗ ΤΙΠΟΤΑ

Ουδέν κακόν αμιγές καλού;
- ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΝ ΜΕ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΚΟΒΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Σε ποια ομάδα δεν θα πήγαινες;
-ΣΤΗΝ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΛΟΓΩ ΜΠΑΡΤΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ

Όχι λόγω Γιαννάκη;
-ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΙ

Πατέρας, αρχηγός, πρωταθλητής Ευρώπης... ποιος τίτλος είναι πιο τιμητικός;
- H ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Ο Μιχάλης έφυγε από την εθνική νιώθοντας πάρα πολύ μεγάλη πικρία, πάντως εγώ να υπενθυμίσω –πάντα κατά την γνώμη μου- ότι η πρόσκληση σε μια εθνική είναι πάντα πολύ μεγάλη τιμή για έναν αθλητή (πόσο μάλλον να είσαι και αρχηγός της κάποια χρόνια) και δεν μου άρεσε η απαξίωση που έδειξε ουσιαστικά σε πολλές απαντήσεις του στις μεγάλες επιτυχίες της επειδή πικράθηκε με την επιλογή του Γιαννάκη και του επιτελείου του εξάλλου ας μην ξεχνά και ο ίδιος ότι η προσφορά του στην τελευταία διοργάνωση ήταν στην κυριολεξία μηδαμινή
πάντως εντελώς άλλο πράγμα μία οικογενειακή, μία φιλική, μία ερωτική, μία επαγγελματική, μία αθλητική ή κάποια άλλη στιγμή δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν σε συγκρίσεις (γνώμη μου πάντα)
NBAer
Πολλα απο αυτα που λεει ο Κακιουζης δεν μου αρεσαν, αλλα ουτε τον κατηγορω και για τιποτα αφου ειναι δικες τους αποψεις και δεν υπαρχει λογος για να θελουμε να τις αλλαξουμε.

QUOTE(sarounas @ Jul 21 2008, 23:45 ) *
πάντως εντελώς άλλο πράγμα μία οικογενειακή, μία φιλική, μία ερωτική, μία επαγγελματική, μία αθλητική ή κάποια άλλη στιγμή δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν σε συγκρίσεις (γνώμη μου πάντα)

Μπορουν να μπουνε σε συγκρισεις. Γιατι οχι? Πχ αν αισθανεται ο Κακιουζης οτι η γεννηση του παιδιου του, του δινει ασυγκριτα μεγαλυτερη χαρα απο το να παρει ενα χρυσο μεταλλιο, τοτε η συγκριση αυτη βγαζει ως νικητη την γεννηση του παιδιου του(ως προς τις αποψεις του Κακιουζη).

Για εμενα αυτη τη στιγμη η γεννηση ενος παιδιου δικου μου ή μη, δεν ειναι μεγαλυτερη χαρα απο το να παρει η Ελλαδα το χρυσο σε ενα ευρωπαικο πρωταθλημα. Βασικα δεν ειναι η στιγμη που παιρνει η Ελλαδα το χρυσο αλλα η ολη πορεια προς τα εκει και μαλιστα αν προελθει απο παιχνιδια σαν της Σλοβενιας ή της Γαλλιας με σουπερ ανατροπες, τοτε αυτη η πορεια σου δινει την ολη μαγεια....
vastravoud
Εγώ πάντως δεν έχω γίνει πατέρας ακόμα (και δεν προβλέπεται πάντως σύντομα), αλλά νομίζω πως τέτοιες στιγμές δε συγκρίνονται με καμμία επαγγελματική επιτυχία, και θεωρώ πως είναι υγιές να το βλέπει κανείς έτσι.
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(vastravoud @ Jul 22 2008, 00:05 ) *
Εγώ πάντως δεν έχω γίνει πατέρας ακόμα (και δεν προβλέπεται πάντως σύντομα), αλλά νομίζω πως τέτοιες στιγμές δε συγκρίνονται με καμμία επαγγελματική επιτυχία, και θεωρώ πως είναι υγιές να το βλέπει κανείς έτσι.

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες.
Σαφως και το παιδι ειναι παραπανω απο το οποιο χαζομεταλλιο.

Ομως.........
Αν ειχε κληθει στην εθνικη ο Κακιουζης θα ελεγε τα ιδια αραγε????????

Αν αντι για τον Πελεκανο επελεγε αυτον ο Γιαννακης σε εθνικη και Ολυμπιακο,
θα ελεγε οτι δεν τον εμπνεει το λιμανι η θα πηγαινε κολυμπωντας????

Αστο ρε Μιχαλακη, δεν μας πειθεις.
Γραψε κανα βιβλιο και ασε το μπασκετ.
68.gif 68.gif 68.gif
sarounas
QUOTE(NBAer @ Jul 22 2008, 00:02 ) *
Πολλα απο αυτα που λεει ο Κακιουζης δεν μου αρεσαν, αλλα ουτε τον κατηγορω και για τιποτα αφου ειναι δικες τους αποψεις

Για εμενα αυτη τη στιγμη η γεννηση ενος παιδιου δικου μου ή μη, δεν ειναι μεγαλυτερη χαρα απο το να παρει η Ελλαδα το χρυσο σε ενα ευρωπαικο πρωταθλημα. Βασικα δεν ειναι η στιγμη που παιρνει η Ελλαδα το χρυσο αλλα η ολη πορεια προς τα εκει και μαλιστα αν προελθει απο παιχνιδια σαν της Σλοβενιας ή της Γαλλιας με σουπερ ανατροπες, τοτε αυτη η πορεια σου δινει την ολη μαγεια....

για το πρώτο έτσι είναι ούτε και μένα μου άρεσαν αυτά που είπε και κυρίως ο τρόπος του
αλλά νομίζω η αλήθεια είναι κάπου σε αυτά που γράφει ο Λύκος
"ότι Αν ειχε κληθει στην εθνικη ο Κακιουζης θα ελεγε τα ιδια αραγε????????"


αλλά και σαν φιλοσοφία προσωπικά δεν το βλέπω έτσι,
είναι σαν να μου λένε ποιον αγαπώ περισσότερο την μητέρα, την γυναίκα ή την κόρη μου
πιο λογική πιστεύω θα ήταν μία απάντηση όπως πχ
από την αθλητική-επαγγελματική μου καριέρα ως πιο σπουδαία στιγμή θεωρώ το χρυσό στο Βελιγράδι, από την οικογενειακή την γέννηση του παιδιού μου (αλλά όπως είπαμε και παραπάνω είναι τελείως υποκειμενική η στάση του καθενός)
sir-elric
με την φυγη των τριων και την επιστροφη των δυο !εχουμε γινει ποιο γρηγοροι,ποιο επιθετικοι στην αμυνα, ποιο κινητηκοι στην επιθεση.

στα μειον οτι μονο με τον σοφοκλη σημαδευουμε το χρωματιστο!

εξακολουθουμε να κολαμε στην επιθεση και να πηγαινουμε για τραβηγμενες επιλογες στο τελος.

ο γιαννακης πηρε μια γενναια αποφαση που ειναι σωστη αγωνιστηκα. ο κακιουζης ποτε δεν μαρεσε και παντα επαιζε μπασκετ παραπανω απο τα προσοντα του.
δεν μαρεσει που εχουμε μονο 4 κοντους.

το παιχνιδι με την ισπανια ειναι οροσημο. με νικη πιστοποιουμε το επιπεδο που βρισκομαστε, διατηρουμε το μομεντουμ απο το προολυμπιακο και ανεβαινουμε ψυχολογικα.καπαρωνουμε την δευτερη θεση και γλυτωνουμε απο αργεντινη και λιθουανια. δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξια των σχολιαστων.
suspect
Παρακολουθωντας τους αγωνες του προολυμπιακου τουρνουα, ενοιωσα περηφανια για την Εθνικη μας ομαδα.
Όχι μονο για τα επιτυχη αποτελεσματα της αλλα για το κλιμα και τη νοοτροπια της.
Τα τελευταια χρονια η ομαδα μας είναι σταθερα στις καλυτερες του κοσμου, διακρινεται και καποια θεματα που προεκυψαν λιγο πριν τους αγωνες ευτυχως με τις εμφανισεις μας λυθηκαν και παμε απροσκοπτα στο Πεκινο.

Το πρωτο θεμα που ακουγαμε να υφερπει είναι αυτό του προπονητη. Ιδιαιτερα δε όταν ο Γιαννακης αποφασισε να παει στον Ολυμπιακο, διαφορα παπαγαλακια που γραφουν σε εφημεριδες αρχισαν ένα πολεμο με οπαδικα επιχειρηματα, ότι και καλα ο κοουτς θα ασκει πλημμελως τα καθηκοντα του στην Εθνικη, ότι θα υπαρχει κοντρα και μεροληψια απεναντι στους παικτες του ΠΑΟ και διαφορα τετοια κλασικα ελληνικα.

Ο Παναγιωτης Γιαννακης είναι για μενα ο πλεον αξιοσεβαστος ανθρωπος του ελληνικου μπασκετ. Και ως προπονητης και ως ανθρωπος και συμφωνα με τα δικα μου κριτηρια κατατασσεται στους μεγαλους Ελληνες. Εχω ξαναγραψει ότι τον σεβομαι περισσοτερο από τον Γκαλη καθως ο μεν Γκαλης ηταν μεγιστος και ανοιξε το δρομο, όμως ο Γιαννακης συνεχιζει να προσφερει στο ελληνικο μπασκετ με διακρισεις που δεν γνωρισαμε ποτε αλλοτε σε εθνικο επιπεδο.
Βεβαια μπορει να ενοχλησε πολλους η σταση του στα πλεϊ οφ με τον ΠΑΟ αλλα μιλαμε για έναν επαγγελματια που υπερασπιζε τα συμφεροντα της ομαδας του και οι διαμαρτυριες του δεν ηταν αδικες στους διαιτητες.

Όπως και να χει, είναι άλλο πραγμα ο συλλογος και άλλο η Εθνικη ομαδα με την οποια ειχε ηδη δωσει δειγματα γραφης. Ευτυχως οι φωνες που ακουστηκαν από κατι Συριγους περι αντικαταστασης του δεν εγιναν πραγματικοτητα και ο Γιαννακης παρεμεινε στον παγκο να δινει οραμα στους παικτες και σε ολους μας.

Μπορει η λογικη του μη χειρον βελτιστον να μην είναι παντα η καλυτερη αλλα πολλες φορες βοηθαει να διακρινει κανεις τις πραγματικες επιλογες.
Εστω ότι δεν ειχαμε τον Γιαννακη γιατι πηγε στον Ολυμπιακο.
Ποιον θα βαζαμε;
Δυστυχως οι Ελληνες προπονητες που υπαρχουν στην πιατσα είναι επαγγελματιες γυρολογοι και εκτος Κατσικαρη που κανει μια σταθερη καριερα στη Βαλενθια, δεν μπορω να ξεχωρισω καποιον. Αντε τον συμπαθη Πεδουλακη ( που πολλες φορες με εκνευριζουν οι λιμουζο - καταστροφικης αμυνας ομαδες του ) αλλα μπροστα στον Γιαννακη, δεν.

Ποιος αυτή τη στιγμη είναι καλυτερος του ώστε να καθησει στον παγκο της Εθνικης; Ο Γιαννακης πηγε στο Μαρουσι και το εφτασε στους τελικους και στην κατακτηση Ευρωπαϊκου κυπελλου. Πηγε στον Ολυμπιακο και το συνοθυλλεμα του Γκερσον το εκανε στο αψε σβησε ομαδα που παραλιγο να αποκλεισει την μετεπειτα πρωταθλητρια Ευρωπης ΤΣΣΚΑ και ζορισε ασφυκτικα τον ΠΑΟ όταν ο Γκερσον εφαγε 25 ποντους και ειπε και ευχαριστω.
Οσο για την πλημμελη ασκηση καθηκοντων δεν μπορει να σταθει ως δικαιολογια καθως η εθνικη Ελλαδος απαρτιζεται στη συντριπτικη της πλειοψηφια από παικτες του Παναθηναϊκου και του Ολυμπιακου, ολοι εδώ είναι. Δεν χρειαζονται ταξιδια στο υπερπεραν για να τους δει. Οσο για τον Κουφο, υπαρχει και η τηλεοραση.


Μετα από αυτή την παραφιλολογια η οποια διηρκησε αρκετα και ευτυχως που δεν εγινε καποιο τραγικο λαθος ειτε γιατι σοφα ο Γιαννακης παρεμεινε στη θεση του ειτε γιατι κανεις δεν ειχε ( και που να το βρει ) το ειδικο βαρος να του δειξει την εξοδο, το δευτερο θεμα που ειχαμε να αντιμετωπισουμε ηταν το ροστερ.

Αφου με κοπο ξεπερασαν μερικοι οπαδοι που τυγχανει να ενημερωνουν και τον κοσμο γιατι κληθηκαν ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ παικτες όπως ο Καλαμποκης, ο Ξανθοπουλος και ο Καϊμακογλου πιασαμε μια μινι συζητηση για το ποιος επρεπε να κληθει, - και κυριως από ποια ομαδα προερχεται - συνεχισαμε με το να ψαχνουμε τους πρωταγωνιστες.

Ευτυχως, την Εθνικη Ελλαδος δεν ψαχνουμε να τη βρουμε τωρα. Την ΕΧΟΥΜΕ και αναλογα με τις εκαστοτε συνθηκες κανουμε λιγες προσθαφαιρεσεις.


Το 2005 στο Βελιγραδι και το 2006 στο παγκοσμιο ειμασταν εξαιρετικοι. Όμως το 2007 στο πανευρωπαϊκο η ομαδα ειχε μια σαφη πτωση ( ασχετα αν με μια απροσμενα καλη εμφανιση θα μπορουσαμε να ειχαμε κερδισει τους Ισπανους αλλα ως οψεται η δυναμη της εδρας και το θεατρο ) και φανηκε η καμψη καποιων παικτων.

Την αρχη την εκανε ο Χατζηβρεττας οικειοθελως. Κυριος ηρθε, κυριος εφυγε.
Ο Χατζηβρεττας είναι χαρακτηριστικο παραδειγμα παικτη που «αυτολογοκρινε» τις ατομικες του φιλοδοξιες για να ενταχθει στο συστημα του Ομπραντοβιτς χωρις ιδιαιτερα σημαντικο ρολο στο παιχνιδι. Ο σπουδαιος σκορερ που εφτασε σε σημειο να μην κανει πανω από 4 σουτ ανα αγωνα.
Δεν με ενθουσιαζουν τετοιοι παικτες αλλα ποιος μπορει να του προσαψει κατι, όταν ο ιδιος εχει ένα καλο συμβολαιο σε μια ομαδα που μονοπωλει τους τιτλους;
Το 2007 στην Ισπανια, ο Χατζηβρεττας επαιξε κατά μεσο ορο 10 λεπτα και μας προσεφερε ένα καλαθι.
Οποτε καλως εκανε και αποχωρησε. Διακριτικα, ευγενικα και με αξιοπρεπεια.

Οι περιφερειακοι μας παικτες ουτως ή αλλως τα τελευταια χρονια εχουν κλειδωσει τις θεσεις τους. Διαμαντιδης, Παπαλουκας, Σπανουλης και Ζησης συνθετουν μια τετραδα που δεν σπαει. Ουτε χωραει και κανεναν αλλον γιατι δεν θα παιζει.

Το σημαντικο προβλημα της Εθνικης αναφορικα με το ροστερ ηταν στους ψηλους της ομαδας μας. Εκει την πατησαμε στο πανευρωπαϊκο της Ισπανιας. Οι ψηλοι μας δεν βοηθησαν επιθετικα, ( ελειψε πολύ ο Αντωνης ) το σκορ σχεδον το εκβιασαν οι κοντοι, με αποτελεσμα να χτυπαμε συνεχεια δοκαρι και να εχουμε μεση συγκομιδη 70 ποντων και την 9 η επιθεση της διοργανωσης.

Χειροτερος ολων ο τραγικος στην Ισπανια, Λαζαρος Παπαδοπουλος αλλα αντε πες του να φυγει… Οταν σε ολο το τουρνουα ειχε 5/17 βολες!!! και με ακτινα δρασης τα δυο μετρα, 26/57 διποντα ( ουτε καν τα μισα ) θα ηταν σχεδον σκανδαλο η εκ νεου κληση του. Ακομα και στα ριμπαουντ, ο Λαζαρος επαιρνε κατά μεσο ορο 3, ενώ ο πρωτος ηταν ο Διαμαντιδης με 5.
Ιδιαιτερα δε, όταν εβλεπα τον Μπορουση στα πλεϊ οφ με τον ΠΑΟ και διαβαζα ότι οι επιδοσεις του Παπαδοπουλου με τη Ρεαλ ηταν για τα μαυρα δραγκαλα, σκεφτομουν ότι δεν αξιζε να είναι στη 12 αδα της εθνικης μας.

Ευτυχως όμως ο ιδιος εδωσε τη λυση, κανοντας και ένα σοου στο τελος με μια επιθετικη ανακοινωση αλλα προσωπικα δεν με νοιαζει τι γινεται στα μονοπατια της ομοσπονδιας.

Ο Ντικουδης από την άλλη ενώ στην Ισπανια δεν ηταν τοσο κακος οντας ο δευτερος σκορερ της ομαδας μας και δινοντας τη νικη σε ένα θανατηφορο παιχνιδι με τους σερβους αλλα η συμπεριφορα του φετος στον Παναθηναϊκο με απογοητευσε. Ο Ντικουδης νομιζει ότι είναι κατι αναμεσα σε Τιμ Ντανκαν και Κεβιν Γκαρνετ τυπου ποιος εισαι εσυ που θα μπω στον κοπο να σε μαρκαρω, ποιος εισαι εσυ που με αφηνεις στον παγκο και εγω ο μεγαλος πλεϊερ πρεπει να παιζω 45 λεπτα ( για να μη σου πω και 60 ναουμ) , ποιοι ειστε ολοι σας που θα σας δωσω τη μπαλα αλλα εγω πρεπει να παω στο καλαθι γιατι ειμαι ο μεγας ο αστερας και γενικα φετος η παρουσια του ηταν υποτονικη.
Ευτυχως το τελειωσε και αυτος και δεν μου λειπει.


Ο τεταρτος της παρεας που αποχαιρετησε την ομαδα ηταν ο Κακιουζης που λογω γενικης συμπαθειας και αρχηγιας πονεσε λιγο παραπανω. Όμως τα γεγονοτα είναι αδιαψευστα.
Ο Μιχαλης στην Ισπανια επαιξε 11 λεπτα κατά μεσο ορο και εβαζε 4 ποντους με συνολικο ποσοστο στα τριποντα 2/14. Ακουσα για παραπονα σχετικα με τον τροπο αλλα μια απομακρυνση όπως και να γινει είναι απομακρυνση. Και ποναει και πληγωνει. Πιστευω παντως ότι δεν υπαρχει κατι μεμπτον στην ιστορια του Κακιουζη. Του το ανακοινωσε ο Γιαννακης και τον αφησε να το δημοσιοποιησει πρωτος. Το γιατι δεν τον πηρε στο Ακροπολις, καπου το καταλαβαινω. Η ομαδα πρεπει να δουλεψει με το ροστερ που επελεχθη χωρις συναισθηματισμους και φορτισεις τυπου φευγω. Μπορει στο μελλον να γινει ένα φιλικο προς τιμην του, αλλα εδώ ετοιμαζομαστε για πολεμο και όχι για εορταστικες εκδηλωσεις. Και εν τελει αριστα επραξε ο Γιαννακης από τη στιγμη που δεν τον υπολογιζε, δεν τον ταλαπωρησε με το να τον τραβολογα στην προετοιμασια.

Ετσι λοιπον ο δρομος ανοιξε.

Ανοιξε για να γυρισει ο Σοφοκλης. Οσο ανετοιμος και να είναι, οσο χοντρος, οσο απροετοιμαστος, ένα τετοιο κορμι δεν μπορεις να το αγνοησεις. Θυμαμαι πως τρομαζε και φουσκωνω-ξεφουσκωνε ο Ομπραντοβιτς όταν ο μπιγκ Σοφο εμπαινε στο παιχνιδι κατά τη διαρκεια των πλει οφ και ποσο δυναμωσε ο Ολυμπιακος και την Ευρωλιγκα με τον Σοφοκλη εντος του παρκε.

Παρενθεση.

Δογμα του παγκοσμιου ποδοσφαιρου
Και μπασκετ
Και βολεϊ
Και γουοτερ ταβλι


Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ALL STAR GAME ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΡΟΛΟΥΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Κλεινει η παρενθεση.


Ο δρομος ανοιξε για να μπει και ο Πριντεζης που εχει ορεξη και δεν αφηνει φαση που να μη σηκωθει να κοψει, να μαρκαρει, να παρει το ριμπαουντ και με τον τσαμπουκα που διαθετει να βαλει ποντους και να φορτωσει με φαουλ τους αντιπαλους χωρις τους βεντετισμους του Ντικουδη.

Ο Φωτσης επεστρεψε και εδειξε ποσο σημαντικος είναι.
Ο Γλυνιαδακης ποτε δεν μου γεμισε το ματι αλλα επειδη στους Ολυμπιακους αγωνες θα εχουμε να αντιμετωπισουμε τερατα ( εκτος και αν ενεργοποιηθει ο Κουφος ) δεν με πειραζει να υπαρχει άλλο ένα κορμι προς αναλωση.


Συζητηση εγινε για το γεγονος ότι μηπως παιρνουμε πολλους ψηλους;

Κατά τη γνωμη μου καλα κανουμε και συμφωνω με τον κοουτς.

Αφενος γιατι στους περιφερειακους μας δεν χωραει άλλος.

Στους ψηλους μας, ο Σοφο δεν μπορει να παιξει πανω από 15 λεπτα.
Ο Μπουρουσης εκανε σπουδαια χρονια φετος με τρομακτικη βελτιωση στον Ολυμπιακο, ο Τσαρτσαρης είναι εις αει πολυτιμος, ο Φωτσης εκ των ουκ ανευ, ο Πριντεζης χρειαζεται να δινει ανασες, βοηθειες και ριμπαουντ, ο Γλυνιαδακης για λιγο ξυλο και ριμπαουντ, οποτε εχουμε την πολυτελεια να συνεχιζουμε να παιζουμε την επιθετικη μας αμυνα χωρις να πολύμετραμε τα φαουλ.


Συζητηση επισης εγινε για την επιλογη Περπερογλου ή Πελεκανου και παλι πεταχτηκαν οι επιστημονες και μιλησαν για μεροληψια σε παικτη του Ολυμπιακου.

Ο Περπερογλου είναι καλυτερος σκορερ και πλεον ταλαντουχος. Όμως στο Ακροπολις η διαφορα φανηκε. Ο Πελεκανος γυρισε δυναμικα να βοηθησει στην αμυνα ταναλια την οποια ο Στρατος δεν μπορει να παιξει. Επιπελον δε, πιστευω πως στην ομαδα χρειαζεται και ενας καλος αριστεροχειρας.
Ο Πελεκανος είναι καλυτερος στο ανοιχτο γηπεδο ενώ ο Περπερογλου στο σετ παιχνιδι. Ο Περπερογλου μπαινει στην ομαδα όπως πρεπει. Σιγα σιγα. Πιστευω ότι του χρονου θα είναι η σειρα του.
Από την άλλη βεβαια ο Μιχαλης φετος στη Ρεαλ ηταν ….βασικος στον παγκο αλλα όπως προειπα, για τη δουλεια που τον θελει ο Γιαννακης αρκει. Από τη διαθεση που δειχνει, πιστευω ότι θα βοηθησει στο μαρκαρισμα ικανων 3ριων αλλα και σε ενεργεια στα ριμπαουντ. Να σημειωσω βεβαια πως ο Μιχαλης εχει μεγαλυτερη εμπειρια αγωνων σε τετοιο επιπεδο ενώ ο Στρατος μολις φετος επαιξε λιγο παραπανω στον ΠΑΟ.

Επομενως πιστευω ότι δεν αδικηθηκε κανεις και δεν αφησαμε τον ..Τζινομπιλι στην Αθηνα ή σε καποια παραλια. Αυτους που επρεπε να εχουμε, τους εχουμε.

Ετσι λοιπον και στο Ακροπολις και στο προολυμπιακο ειδα ξανα τις θεαματικες ( ναι υπαρχουν και τετοιες ) αμυνες που βγαζαμε στο παγκοσμιο ( και καπου ξεχασαμε στην Ισπανια ) με ζον πρες σε ολο το γηπεδο και διαρκεις παγιδες σε βαθμο που να νομιζεις ότι παιζουμε 9 εναντιον 5.

Μου αρεσει η εθνικη μας γιατι κανενας παικτης δεν μοιαζει με τον αλλον. Ολοι μεταξυ τους εχουν διαφορετικο αγωνιστικο στιλ και συνυπαρχουν αψογα.

Μου αρεσει η εθνικη μας γιατι ισως σε κανεναν τομεα της ελληνικης πραγματικοτητας και κοινωνικου γιγνεσθαι δεν υπαρχει τετοια ομονοια σε μια ομαδα, τετοια συνεργασια και τοσο αρμονικο κλιμα. Ακομα και στο ποδοσφαιρο που εχουμε μια αντιστοιχη κατασταση υπο τον Ρεχαγκελ, μολις ετριξαν τα αποτελεσματα, φαγωθηκαν καποιοι παικτες μεταξυ τους και οι παικτες με τους δημοσιογραφους.

Μου αρεσει η εθνικη μας γιατι ξεκολλησαμε επιτελους από την καραμελα του σουτερ. Πλην Γλυνιαδακη ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ μπορουν να σουταρουν. Το ζητουμενο δεν είναι να παρεις έναν παικτη μονο για ένα στοιχειο. Το ιδανικο είναι να εχεις μια ομαδα στην οποια ολοι παιζουν αμυνα, ολοι συνεργαζονται, ολοι πανε στο ριμπαουντ και ανα πασα στιγμη ολοι εχουν τη δυνατοτητα να σουταρουν. Οποτε ακομα και αν καποιος βρεθει σε κακη μερα, όπως ο Φωτσης στο ματς με το Πουερτο Ρικο αν θυμαμαι καλα, να παρουν αλλοι τα σουτ.

Αναμενω να ειμαστε πολύ δυνατοι στα ριμπαουντ αλλα φοβαμαι το αιωνιο μας προβλημα που είναι οι βολες και σε ματς φωτια, αυτος ο παραγοντας θα μετρησει.

Ευτυχως στην εθνικη λειτουργει πλανο και σχεδιο με αποτελεσμα να υπαρχει ενας σταθερος κορμος παικτων και να γινονται προσεκτικες προσθηκες.
Και όλα βαινουν καλως γιατι ο Βασιλοπουλος περαν του ταλεντου αναπτυσσει και ηγετικη προσωπικοτητα, ο Μπουρουσης γιγαντωσε, ο Ζησης ολοενα και ωριμαζει, ο Σοφο εστω και ετσι όπως είναι, αλλαζει ολο το παιχνιδι και οι υπολοιποι παραμενουν σταθερες αξιες.


Αν φοβαμαι καπου την εθνικη είναι όταν το ματς θα παει σε ένα διαρκες σετ παιχνιδι. Οποτε ζοριστηκαμε στα δυο προσφατα τουρνουα, βαλαμε Τεο Παπαλούκας ( όπως τον τονιζουν οι αλλοδαποι) τρεξαμε και χαιρετε. Δεν ξερω αν θα μπορουμε να το κανουμε με αντιπαλους όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανια και η Ισπανια. Φοβαμαι λοιπον μηπως ξαναπεσουμε στην παιδικη ασθενεια ( και την ιδια σε καποιες στιγμες ) τυπου παρε κιλ μπιλ τη μπαλα, κρατησε τη οσο θες και ο θεος βοηθος.

Ετσι λοιπον, κατοπιν και της κληρωσης η ομαδα μας βρισκεται στον ομιλο με την Αγκολα, τους Αμερικανους, τη Γερμανια, την Κινα και την Ισπανια.

Τι προ-βλεπω:

Την Αγκολα δεν τη βλεπω καν.

Η Γερμανια δεν με φοβιζει. Εχουμε 6 ψηλους να βαλουμε πανω στον τεραστιο Νοβιτσκι. Με την κουραση, με το ξυλο, με το ανοιχτο γηπεδο, δεν βλεπω ότι μπορουν να μας σταματησουν.

Οι Κινεζοι θα κατεβασουν σπουδαια ομαδα. Τους θυμαμαι και από το παγκοσμιο.
Ασχετα αν με την τρομακτικη αμυνα που παιξαμε δεν μπορεσαν να περασουν καν τη σεντρα αλλα πιστευω ότι η Κινα θα είναι πολύ σοβαρος αντιπαλος. Δουλευουν σιωπηλα και μεθοδικα τα τελευταια χρονια και τους υπολογιζω. 6 ψηλοι και εδώ για τον Μιγνκ.

Οι αμερικανοι μπορει να μου είναι απεχθεις ως λαος, ως εθνος, ως ομαδα αλλα δεν εθελοτυφλω. Κομπι-Λεμπρον-Μελο-Κιντ και δεν συμμαζευεται…

Με την Ισπανια θα γινει πολεμος. 6 ψηλοι για τον Γκασολ.
Αν το παμε στον πολεμο το ματς, εχουμε ελπιδες.
Αν παει στο σπορ και θεαμα, χασαμε.

Στην Ολυμπιαδα θα γινει μεγαλη μαχη και δεν μπορω ελαφρα τη καρδια να φωναζω για μεταλλιο. Οι αλλοι που συμμετεχουν και καλες ομαδες διαθετουν και ο ανταγωνισμος δεν είναι επιπεδου βραζιλιας, Πουερτο Ρικο και Λιβανου.

Όμως όταν βλεπω από την ομαδα μας τετοια διαθεση, τετοια προσηλωση και τοσο υγιη στοιχεια, λεω πως «ας παιξουμε ετσι και ας χασουμε»

Τετοιες ηττες θα προκυψουν μονο αν ο αντιπαλος πιασει αστρονομικη αποδοση, αν κοιμηθει ο θεος ή αν οι αλλοι είναι καταφανως καλυτεροι.

Ότι βρεξει ας κατεβασει.
Το μονο σιγουρο ειναι πως η Εθνικη μας ομαδα δεν σε αφηνει να βαριεσαι….




Υγ.
Δεν μπορω να μη σχολιασω και τις μεταδοσεις της ΝΕΤ
Ο Ιωαννου είναι σοβαρος. Λιγο τετριμμενος και κλισο-λογος αλλα διατηρει ένα σοβαρο και συμπαθες προφιλ.
Ο Σκουντης είναι ως συνηθως γλαφυρος και λυρικος με αποτελεσμα ωρες ωρες να είναι απολαυστικος αλλα και ικανος να περιγραψει με 32 τη λεξεις ότι ο Παπαλουκας εδωσε τη μπαλα στον Διαμαντιδη.
Ο Δημητρης Χατζηγεωργιου πρεπει να εχει βισμα του οποιου η μια ακρη ξεκινα από το Τοροντο και η άλλη καταληγει σε μια ερημικη ακτη της Αυστραλιας.
Αναμεσα στα δεκαδες ευφυολογηματα συγκρατησα δυο καινοτομιες για το συγχρονο σκεπτεσθαι:
Α) «αυτό είναι το θεαματικοτερο (!) μπασκετ που εχει παιξει ποτε η Εθνικη μας ομαδα» Προφανως ο Δημητρης Χατζηγεωργιου στο παγκοσμιο του 2006 εκοβε βολτες στους σιδηροδρομους του Τοκιο. Ακομα και το Ελλαδα – ΗΠΑ 101-95 στο οποιο μαλιστα συμμετειχε στην περιγραφη, πρεπει να το ξεχασε λογω καταναλωσης εντομων γαρνιρισμενων με πραλινα και εσπεριδοειδων
Β) «Αυτή η Εθνικη είναι η καλυτερη ολων των εποχων» Η καλυτερη ολων των εποχων είναι η πρωταθλητρια Ευρωπης το 2005 και δευτερη στον κοσμο το 2006. Η παρουσα είναι συνολικα κατά 30% διαφορετικη ( με 3 από τους 5 βασικους εκτος ομαδας) και ακομα δεν εχει κατακτησει τιποτα.
saou
QUOTE(suspect @ Jul 22 2008, 11:49 ) *
Β) «Αυτή η Εθνικη είναι η καλυτερη ολων των εποχων» Η καλυτερη ολων των εποχων είναι η πρωταθλητρια Ευρωπης το 2005 και δευτερη στον κοσμο το 2006. Η παρουσα είναι συνολικα κατά 30% διαφορετικη ( με 3 από τους 5 βασικους εκτος ομαδας) και ακομα δεν εχει κατακτησει τιποτα.


Αυτό το τελευταίο ήθελα και γω να το σχολιάσω καθώς δεν ήταν μόνο ο Χατζηγεωργίου που αναπαρήγαγε αυτή την πατάτα. Το είδα γραμένο και σε εφημερίδα την επόμενη, και γενικότερα ακούστηκε. Αν λοιπόν αυτή η Εθνική βγει πχ 5η στην Κίνα (κάτι όχι απίθανο, πίσω πχ από ΗΠΑ-Ισπανία-Αργεντινή-Ρωσία, τυχαία η σειρά) ποιός θα θυμάται το προολυμπιακό και τις 30άρες? Θα μείνει στη μνήμη ως μια πετυχημένη ομάδα, καμία αντίρρηση, αλλά κορυφαία δεν θα τολμήσει να τη χαρακτηρίσει κανείς από φόβο μη γελοιοποιηθεί. Βρισκόμαστε ενώπιον κλασσικής περίπτωσης βιαστικής κρίσεως και πρόωρου ενθουσιασμού, κάτι πολύ συνηθισμένο για όλους δυστυχώς τους επαγγελματικώς ασχολούμενους με την πορτοκαλέα.
captain charisma
πολυ υπεραισιοδοξους βλεπω τους περισσοτερους για την πορεια της εθνικης μας....

στο προολυμπαικο τουρνουα δεν παιξαμε και με καμια σοβαρη ομαδα....ολες ηταν λιγο πολυ της πλακας τι λιβανοι τι βραζιλιες τι νεες ζηλανδιες τι πορτο ρικα?ας παιξουμε με καμια σοβαρη ομαδα για να δουμε τι ψαρια μπορουμε να πιασουμε....

οσων αφορα τον ομιλο μας στο ολυμπιακο τουρνουα θα παρουμε σιγουρα 3-4 θεση....
διοτι οι αμερικανς δεν ειναι στα μετρα μας....νταξει μια φορα τους κερδισαμε αλλα τα θαυματα δεν γινονται και καθε μερα.....
εχω απορια γιατι ειστε τοσο αισιοδοξοι οτι μπορουμε να νικησουμε τους ισπανους?και να θελουμε να τους κερδισουμε δεν μπορουμε....γιατι ειναι ανωτεροι μας,και μας κερδισουν ειτε με διαιτησιες ειτε χωρις την βοηθεια τους....
τους γερμανους αν κλεισουμε καλα τους περιφεριακους τους και τον καμαν και αφησουμε τον νοβιτσκι να βαλει 30π τους εχουμε...
τους κινεζους παλι αν πρεσαρουμε τους περιφεριακους τους οπως πριν 2 χρονια τους εχουμε.....
την ανγκολα πιστευω θα κανουμε μια καλη προπονηση

και στους 8 θα παιξουμε με μια εκ των αργεντινη λιθουανια....εκει θελω να δω τι ψαρια θα πιασουμε....
τωρα ειμαστε ολοι αισιοδοξοι....οταν αρχιζουν οι ηττες τοτε θα αρχιζουν και οι γκρινιες.................
belalik
Είχα αρχίσει πριν να γράφω ένα σχετικά μεγάλο ποστ και έπεσε το ρεύμα ... shot.gif Οπότε θα είμαι πιο λακωνικός.


Διάβασα σε αθλητικά site ότι ο Κουφός δήλωσε την επιθυμία να βοηθήσει την εθνική αν χωράει στο ρόστερ. Τα περισσότερα σχόλια, στο sport-fm ειδικά, ήταν αρνητικά, του στυλ: 'ας πρόσεχες αγόρι μου, τώρα πέταξε το πουλάκι' κλπ.. Μάλιστα έκαναν πολλοί αναφορά στην περίπτωση Τσακαλίδη πριν από χρόνια..

Πιστεύω πως ο Κουφός τα τελευταία 1-2 χρόνια που τον μάθαμε, έχει δείξει έμπρακτα μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την εθνική ομάδα. Μάλιστα σε άσχετες συνεντεύξεις έχει δηλώσει 100% έλληνας (σε αμερικάνικα ΜΜΕ). Μόνο αυτός ξέρει αν ισχύει αυτό, αλλά για να το λέει, εγώ πιστεύω πως το νιώθει, το γιατί και πως είναι δικό του θέμα.

Ο άνθρωπος τώρα παλεύει να αρχίσει την επαγγελματική του πορεία, να στηρίξει τις φήμες που τον έχουν σα μεγάλο ταλέντο και να αποδείξει τον εαυτό του σε ψηλό επίπεδο. Δεν ήρθε στα φιλικά και το προ-ολυμπιακό, αλλά δεν έκανε διακοπές στη Τζαμάικα, έπαιζε στο σάμερ λιγκ της Γιούτα ακριβως για να βοηθήσει τον εαυτό του επαγγελματικά στα πρώτα του βήματα.. Απορώ με το μίσος σχεδόν που βγάζουν ορισμένοι απέναντί του, ενώ η συμπεριφορά του είναι εντελώς μετριοπαθής και μάλιστα φιλική και θετική προς την Ελλάδα (αν και σε περίπτωση που δήλωνε αμερικάνος 100% και δεν ασχολιόταν, εγώ τουλάχιστον θα τον καταλάβαινα 100%).

Μάλιστα, και πολύ σημαντικό αυτό, δήλωσε πως αν δεν χωράει στην εθνική ανδρών, θέλει να ενσωματωθεί στην εθνική U21


Τελοσπάντων, για μένα το θέμα είναι καθαρά μπασκετικό. Δεν τον έχω σε τόσο εκτίμηση τον Κουφό, και τον έχω παρακολουθήσει. Είναι ταλέντο αλλά έχει και χτυπητές αδυναμίες. Επίσης, η ομάδα έδειξε καλή χημεία, ο Γλυνιαδάκης έπαιξε καλά μέχρι τώρα και δείχνει χρήσιμος στο ρόλο του (αυτόν θα αντικαταστήσει ο Κουφός αν έρθει ...). Ωστόσο ο Κουφός δεν παύει να είναι σημαντικό κεφάλαιο και για το μέλλον, και σίγουρα καλός παίκτης που μπορεί να προσφέρει και μάλιστα είναι ψηλός και πολύ δυνατό κορμί (αν δείτε τελευταία βίντεο, είναι εμφανές πόσο έχει δουλέψει σε αυτό το τομέα). Μήπως είναι από τώρα καλύτερη επιλογή αντί του Γλυνιαδάκη; Μήπως, τελείως μπασκετικά μιλάω και αφήστε έξω γκρίνιες κλπ για λίγο, μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του Γλυνιαδάκη καλύτερα και αποδοτικότερα (κανα 5λεπτο-10λεπτο 'ξύλο' με αντίπαλους ψηλούς/ανάσες στους βασικούς) δίνοντας παράλληλα περισσότερα και στον επιθετικό τομέα;

Δεν είδα να θίγει κανείς το θέμα εδώ - τι νομίζετε; Μπασκετικά 'χωράει' ο κουφός σαν 12ος παίκτης αντί του Γλυνιαδάκη; Θα δυναμώσουμε ή όχι; Προλαβαίνει να ενσωματωθεί; Θα προσφέρει περισσότερα ή είναι ρίσκο να χαλάσει η χημεία της ομάδας και να δυσαρεστηθούν και κάποιοι επειδή θα φύγει ο (ιδιαίτερα συμπαθής κατά τα άλλα Γλυνιαδάκης) ο οποίος βοήθησε και στα ματς μέχρι τώρα; ...
Flash
O Κουφός ακόμα και με τις αδυναμίες που έχει το παιχνίδι και παρά την απειρία του αναφορικά με τόσο σημαντικές διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών εννοείται πως έχει τόσο μεγαλύτερη κλάση από το Γλυνιαδάκη που καθαρά βάση αξίας χώραγε και παραχώραγε σε αυτή την ομάδα. Εφόσον λοιπόν θα είχε ρόλο 12ου παίκτη δε θα ήταν άσχημο να είναι στην ομάδα ώστε να αρχίσε να εγκλιματίζεται, να γνωρίσει τους υπόλοιπους παίκτες και να πάρει και λίγο χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδια με Αγκόλα, Κίνα.

ΑΛΛΑ

1) Δεν υπάρχει περίπτωση ενώ δεν έχει συμμετάσχει καθόλου στην προετοιμασία και χωρίς να γνωρίζει καθόλου τους συμπαίκτες του, τα συστήματα, τη φιλοσοφιά να τον πάρει μαζί ο Γιαννάκης. Θα πει κανείς ότι πέρυσι με τους Νέους κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί καθώς από όσο θυμάμαι ούτε μια βδομάδα προπονήσεων δεν είχε πριν από τον 1ο επίσημο αγώνα όμως η Εθνική Ανδρών είναι Εθνική Ανδρών και λειτουργεί με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα και προγραμματισμό.

2) Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε δείγμα πρακτικής "δύο μέτρων και δύο σταθμών". Δεν μπορεί αυτοί η ομάδα να βασίζεται σε μερικούς από τους παίκτες-κοσμήματα της Ευρωλίγκα οι οποίοι θυσιάζουν τις διακοπές τους για να αρχίσουν προετοιμάσία από τέλη Ιούνη και ξαφνικά μετά και το Προολυμπιακό να έρχεται ένας αξιολογότατος μεν αλλά εντελώς άψητος νέος και να ενσωματωνεται "άκοπα" στην ομάδα.

3) Θα ήταν όντως άδικο για το Γλυνιαδάκη. Ειπώθηκαν πολλά για τον τρόπο που έφυγε ο Κακιούζης, για το αν ήταν αδικία το τελικό "κόψιμο" του Περπέρογλου κλπ , αλλά εφόσον συνέβαινε αυτό θα ήταν μέγιστη αδικία και θα με έκανε να δυσανασχετήσω παρότι ο Κουφός είναι ένα ομόλογο υψηλής απόδοσης και ληκτότητας για την Εθνική μας.
vastravoud
Προσυπογράφω 100%.

Θα ήταν σα να λέει ας πούμε: Κύριε Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Τσαρτσαρή, κλπ, που έχετε ξεσκιστεί να παίζετε χειμώνα-καλοκαίρι είστε λιγάκι μ@λ@κες που δεν απαιτήσατε να ενσωματωθείτε μετα το προολυμπιακό
Alexmei
QUOTE(Flash @ Jul 22 2008, 18:04 ) *
O Κουφός ακόμα και με τις αδυναμίες που έχει το παιχνίδι και παρά την απειρία του αναφορικά με τόσο σημαντικές διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών εννοείται πως έχει τόσο μεγαλύτερη κλάση από το Γλυνιαδάκη που καθαρά βάση αξίας χώραγε και παραχώραγε σε αυτή την ομάδα. Εφόσον λοιπόν θα είχε ρόλο 12ου παίκτη δε θα ήταν άσχημο να είναι στην ομάδα ώστε να αρχίσε να εγκλιματίζεται, να γνωρίσει τους υπόλοιπους παίκτες και να πάρει και λίγο χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδια με Αγκόλα, Κίνα.

ΑΛΛΑ

1) Δεν υπάρχει περίπτωση ενώ δεν έχει συμμετάσχει καθόλου στην προετοιμασία και χωρίς να γνωρίζει καθόλου τους συμπαίκτες του, τα συστήματα, τη φιλοσοφιά να τον πάρει μαζί ο Γιαννάκης. Θα πει κανείς ότι πέρυσι με τους Νέους κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί καθώς από όσο θυμάμαι ούτε μια βδομάδα προπονήσεων δεν είχε πριν από τον 1ο επίσημο αγώνα όμως η Εθνική Ανδρών είναι Εθνική Ανδρών και λειτουργεί με πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα και προγραμματισμό.

2) Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε δείγμα πρακτικής "δύο μέτρων και δύο σταθμών". Δεν μπορεί αυτοί η ομάδα να βασίζεται σε μερικούς από τους παίκτες-κοσμήματα της Ευρωλίγκα οι οποίοι θυσιάζουν τις διακοπές τους για να αρχίσουν προετοιμάσία από τέλη Ιούνη και ξαφνικά μετά και το Προολυμπιακό να έρχεται ένας αξιολογότατος μεν αλλά εντελώς άψητος νέος και να ενσωματωνεται "άκοπα" στην ομάδα.

3) Θα ήταν όντως άδικο για το Γλυνιαδάκη. Ειπώθηκαν πολλά για τον τρόπο που έφυγε ο Κακιούζης, για το αν ήταν αδικία το τελικό "κόψιμο" του Περπέρογλου κλπ , αλλά εφόσον συνέβαινε αυτό θα ήταν μέγιστη αδικία και θα με έκανε να δυσανασχετήσω παρότι ο Κουφός είναι ένα ομόλογο υψηλής απόδοσης και ληκτότητας για την Εθνική μας.


μου φένεται πως ο Περπέρογλου είναι με την Εθνική στα ξενοδοχεία (στο ΠροΟλυμπιακό ήταν τουλάχιστον) ώστε σε περίπτωση τραυματισμού να μπει αυτός στην θέση αντί να έχουμε 11 παίχτες. Τώρα δεν ξέρω αν θα πάει Πεκίνο με αυτήν την περίπτωση και πόσο αφήνουνε να αλλάξει το τελικό ρόστερ ακόμα και σε πείπτωση τραυματισμού.
nikefalin
QUOTE(Alexmei @ Jul 22 2008, 18:47 ) *
μου φένεται πως ο Περπέρογλου είναι με την Εθνική στα ξενοδοχεία (στο ΠροΟλυμπιακό ήταν τουλάχιστον) ώστε σε περίπτωση τραυματισμού να μπει αυτός στην θέση αντί να έχουμε 11 παίχτες. Τώρα δεν ξέρω αν θα πάει Πεκίνο με αυτήν την περίπτωση και πόσο αφήνουνε να αλλάξει το τελικό ρόστερ ακόμα και σε πείπτωση τραυματισμού.

υπάρχουν ακόμα 3 γεμάτες βδομάδες με προπονήσεις (από Πέμπτη) και 2 φιλικά που ψάχνει η ΕΟΚ να κανονίσει, οπότε θα μείνει η ομάδα ως έχει με 15 παίκτες για κάθε ενδεχόμενο.
Τώρα για την περίπτωση Κουφού <=> Γλυνιαδάκη.....αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε άλλες εποχές όταν π.χ. έπαιζε ο Γιαννάκης και οι καλοί ψηλοί ήταν ο εξής ένας ο Φασούλας. Τότε μάλιστα μια κοπάνα του Φασούλα στην κενή μέρα που υπήρχε στην προετοιμασία το 94 σε αμερικανικό έδαφος είχε στοιχίσει τη θέση του Κιουμουρτζόγλου που είχε απαιτήσει την τιμωρία του.
Σήμερα όμως τέτοιες καταστάσεις δεν υφίστανται. υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες για να γίνει ένα τόσο μεγάλο σκόντο για τη μεγάλη εθνική. Οπότε ο Κουφός θα αρκεστεί στην Εθνική Νέων (αν έρθει).
Kanzler
QUOTE(suspect @ Jul 22 2008, 13:49 ) *
Η Γερμανια δεν με φοβιζει. Εχουμε 6 ψηλους να βαλουμε πανω στον τεραστιο Νοβιτσκι. Με την κουραση, με το ξυλο, με το ανοιχτο γηπεδο, δεν βλεπω ότι μπορουν να μας σταματησουν.


I Germania einai epikindyni omada. Tora me ton Kaman isos na einai kai dynatoteri apo to 2005. Theoretika den tha prepei na echoume problima. Alla oi Germanoi tha paixoun horis anchos. O megalos stohos tous itan i prokrisi stous Olympiakous Agones. To theoroun megali epitychia. Den perimena oti tha pernousan toso eukola sto Pekino. Einai sigouroi sta Rebound, kai poly eustochoi stis boles. Me ton Nowitzki mporoun na kratithoun gia megalo chroniko diastima mesa sto paichnidi, na diekdikisoun eos to telos tou agona ti niki. Ean archisoun na bazoun kai ta triponta opos me Brazilia kai Puerto Rico tha echoume megalo problima.

QUOTE(suspect @ Jul 22 2008, 13:49 ) *
Οι Κινεζοι θα κατεβασουν σπουδαια ομαδα. Τους θυμαμαι και από το παγκοσμιο.
Ασχετα αν με την τρομακτικη αμυνα που παιξαμε δεν μπορεσαν να περασουν καν τη σεντρα αλλα πιστευω ότι η Κινα θα είναι πολύ σοβαρος αντιπαλος. Δουλευουν σιωπηλα και μεθοδικα τα τελευταια χρονια και τους υπολογιζω. 6 ψηλοι και εδώ για τον Μιγνκ.


Tha einai dynatoteroi apo to 2006, ochi mono giati tha paizoun stin edra tous.

QUOTE(suspect @ Jul 22 2008, 13:49 ) *
Οι αμερικανοι μπορει να μου είναι απεχθεις ως λαος, ως εθνος, ως ομαδα αλλα δεν εθελοτυφλω. Κομπι-Λεμπρον-Μελο-Κιντ και δεν συμμαζευεται…


Ton agona tou omilou, gia logous taktikis, na ton paradosoume.

QUOTE(suspect @ Jul 22 2008, 13:49 ) *
Όμως όταν βλεπω από την ομαδα μας τετοια διαθεση, τετοια προσηλωση και τοσο υγιη στοιχεια, λεω πως «ας παιξουμε ετσι και ας χασουμε»


Auto kai ego leo.

QUOTE(suspect @ Jul 22 2008, 13:49 ) *
Ο Σκουντης είναι ως συνηθως γλαφυρος και λυρικος με αποτελεσμα ωρες ωρες να είναι απολαυστικος αλλα και ικανος να περιγραψει με 32 τη λεξεις ότι ο Παπαλουκας εδωσε τη μπαλα στον Διαμαντιδη.


Ta agglika tou einai chalia. Akousa ti synenteuxi tou me ton Nowitzki, ton patera tou Nowitzki kai ton Bauermann. Den mporei i ERT na balei enan pou na omilei teleios agglika;
nikefalin
QUOTE(Apollonios @ Jul 22 2008, 19:52 ) *
I Germania einai epikindyni omada. Tora me ton Kaman isos na einai kai dynatoteri apo to 2005. Theoretika den tha prepei na echoume problima. Alla oi Germanoi tha paixoun horis anchos. O megalos stohos tous itan i prokrisi stous Olympiakous Agones. To theoroun megali epitychia. Den perimena oti tha pernousan toso eukola sto Pekino. Einai sigouroi sta Rebound, kai poly eustochoi stis boles. Me ton Nowitzki mporoun na kratithoun gia megalo chroniko diastima mesa sto paichnidi, na diekdikisoun eos to telos tou agona ti niki. Ean archisoun na bazoun kai ta triponta opos me Brazilia kai Puerto Rico tha echoume megalo problima.
Tha einai dynatoteroi apo to 2006, ochi mono giati tha paizoun stin edra tous.
Ton agona tou omilou, gia logous taktikis, na ton paradosoume.
Auto kai ego leo.
Ta agglika tou einai chalia. Akousa ti synenteuxi tou me ton Nowitzki, ton patera tou Nowitzki kai ton Bauermann. Den mporei i ERT na balei enan pou na omilei teleios agglika;


γράφε σε παρακαλώ με ελληνικούς χαρακτήρες στο εξής
καλά πόστ να έχεις
Kanzler
QUOTE(belalik @ Jul 22 2008, 16:13 ) *
Είχα αρχίσει πριν να γράφω ένα σχετικά μεγάλο ποστ και έπεσε το ρεύμα ... shot.gif Οπότε θα είμαι πιο λακωνικός.
Διάβασα σε αθλητικά site ότι ο Κουφός δήλωσε την επιθυμία να βοηθήσει την εθνική αν χωράει στο ρόστερ. Τα περισσότερα σχόλια, στο sport-fm ειδικά, ήταν αρνητικά, του στυλ: 'ας πρόσεχες αγόρι μου, τώρα πέταξε το πουλάκι' κλπ.. Μάλιστα έκαναν πολλοί αναφορά στην περίπτωση Τσακαλίδη πριν από χρόνια..

Πιστεύω πως ο Κουφός τα τελευταία 1-2 χρόνια που τον μάθαμε, έχει δείξει έμπρακτα μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την εθνική ομάδα. Μάλιστα σε άσχετες συνεντεύξεις έχει δηλώσει 100% έλληνας (σε αμερικάνικα ΜΜΕ). Μόνο αυτός ξέρει αν ισχύει αυτό, αλλά για να το λέει, εγώ πιστεύω πως το νιώθει, το γιατί και πως είναι δικό του θέμα.


Ta sholia einai arnitika, isos giati theoroun pragmata autonoita, pou den einai. Gia paradigma na afisei o Koufos tin omada tis Utah, gia na erthei stin proetimasia tis ethnikis. Apo ti stigmi pou apofasise o Koufos na paei sto NBA, protereotita gia enan neo paikti ehei to NBA. Prepei na prospathisei olles tis eukairies pou tou dinoun na tis ekmetaleutei. Ean o Giannakis tou elege, ela meta to Camp, tha erhotan. O Koufos bebaia prepei an kalyterepsi to paihnidi tou, alla enan Glyniadaki mporei na antikatastisei.
Na leme doxa ton theo, pou yparchei ena paidi sto exoteriko, me tetio talento, kai pou na dilonei oti thelei na paixi stin ethniki. Prepei na dixoume kai ligo katanoisi, gia tin prospatheia pou kanei, kai na mi ta theloume olla dika mas. Prepei kai na katalaboume, oti megalose stin Ameriki, tin patrida tou Basket, kai ekei tin Europi den tin ypologizoun katholou, mono to NBA metraei gia autous. Synepos epireastike kai apo tin amerikaniki notropia. Den einai kati paraxeno. Alla bravo, pou thelei na paixei gia tin Ellada. Opos kai o Calathes. Ta paidia auta prepei na ta feroume konta stin ethniki. Ochi mono apo agonisti pleura, alla kai apo anthropini. Na ta desoume me tin ethniki kai na ta boithisoume. Oste na theloun na paizoun stin ethniki, kai na mi to theoroun mono mia epipleon kourasi. Edo apo tin pleura ton proponiton (Giannaki kai Sigala) kai tis omospondias kalathospairisis chreiazetai katanoisi kai diplomatia.


QUOTE(belalik @ Jul 22 2008, 16:13 ) *
Ο άνθρωπος τώρα παλεύει να αρχίσει την επαγγελματική του πορεία, να στηρίξει τις φήμες που τον έχουν σα μεγάλο ταλέντο και να αποδείξει τον εαυτό του σε ψηλό επίπεδο. Δεν ήρθε στα φιλικά και το προ-ολυμπιακό, αλλά δεν έκανε διακοπές στη Τζαμάικα, έπαιζε στο σάμερ λιγκ της Γιούτα ακριβως για να βοηθήσει τον εαυτό του επαγγελματικά στα πρώτα του βήματα.. Απορώ με το μίσος σχεδόν που βγάζουν ορισμένοι απέναντί του, ενώ η συμπεριφορά του είναι εντελώς μετριοπαθής και μάλιστα φιλική και θετική προς την Ελλάδα (αν και σε περίπτωση που δήλωνε αμερικάνος 100% και δεν ασχολιόταν, εγώ τουλάχιστον θα τον καταλάβαινα 100%).

Poly sosta.

QUOTE(belalik @ Jul 22 2008, 16:13 ) *
Μάλιστα, και πολύ σημαντικό αυτό, δήλωσε πως αν δεν χωράει στην εθνική ανδρών, θέλει να ενσωματωθεί στην εθνική U21
Τελοσπάντων, για μένα το θέμα είναι καθαρά μπασκετικό. Δεν τον έχω σε τόσο εκτίμηση τον Κουφό, και τον έχω παρακολουθήσει. Είναι ταλέντο αλλά έχει και χτυπητές αδυναμίες. Επίσης, η ομάδα έδειξε καλή χημεία, ο Γλυνιαδάκης έπαιξε καλά μέχρι τώρα και δείχνει χρήσιμος στο ρόλο του (αυτόν θα αντικαταστήσει ο Κουφός αν έρθει ...). Ωστόσο ο Κουφός δεν παύει να είναι σημαντικό κεφάλαιο και για το μέλλον, και σίγουρα καλός παίκτης που μπορεί να προσφέρει και μάλιστα είναι ψηλός και πολύ δυνατό κορμί (αν δείτε τελευταία βίντεο, είναι εμφανές πόσο έχει δουλέψει σε αυτό το τομέα). Μήπως είναι από τώρα καλύτερη επιλογή αντί του Γλυνιαδάκη; Μήπως, τελείως μπασκετικά μιλάω και αφήστε έξω γκρίνιες κλπ για λίγο, μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του Γλυνιαδάκη καλύτερα και αποδοτικότερα (κανα 5λεπτο-10λεπτο 'ξύλο' με αντίπαλους ψηλούς/ανάσες στους βασικούς) δίνοντας παράλληλα περισσότερα και στον επιθετικό τομέα;

Δεν είδα να θίγει κανείς το θέμα εδώ - τι νομίζετε; Μπασκετικά 'χωράει' ο κουφός σαν 12ος παίκτης αντί του Γλυνιαδάκη; Θα δυναμώσουμε ή όχι; Προλαβαίνει να ενσωματωθεί; Θα προσφέρει περισσότερα ή είναι ρίσκο να χαλάσει η χημεία της ομάδας και να δυσαρεστηθούν και κάποιοι επειδή θα φύγει ο (ιδιαίτερα συμπαθής κατά τα άλλα Γλυνιαδάκης) ο οποίος βοήθησε και στα ματς μέχρι τώρα; ...


Kata ti gnomi mou choraei stin ethniki (anti tou Glyniadaki). Gia to mellon mporei na ginei megalo kephalaio. Ean labei esto meros stin ypoloipi proetimasia, tha einai kalo kai gia ton Koufo. Kai o Giannakis tha parei mia kalyteri eikona se ti agonistiki katastasi brisketai o Koufos. (O Giannakis kalese stin proetimasia tis ethnikis fetos ton Xanthopoulo, alla den kalese Koufo kai Kalathi...)
Kanzler
QUOTE(nikefalin @ Jul 22 2008, 19:00 ) *
γράφε σε παρακαλώ με ελληνικούς χαρακτήρες στο εξής
καλά πόστ να έχεις


En taxei, alla tora den mporo exaitias technikon logon.
Hellas On fire
Καταρχην για τον Κουφο συμφωνούσα και εγω και θεωρουσα άδικους τους χαρακτηρισμούς, γιατί οντως έχει το ΝΒΑ μπροστά του αλλα τώρα που βλέπω οτι προφασίζεται τραυματισμό πριν το 4 παιχνίδι του RMR στο οποίο παρεπιμπτόντως, έπαιξε για να μην έρθει στη νεων που προφανώς θεωρεί ρίξιμο και βάζει τους Γιούτα μπροστα τάχα να μην του δώσουν άδεια για να αποθεραπευτεί(πόσο σπουδαίος τραυματισμός είναι ρε παιδια αφού το ήξερε πριν το παιχνίδι και όμως έπαιξε) χάνω ΠΑΣΑ ιδέα.

Δεν πειράζει, θα περιμένουμε για τον Δημακοπουλο του ΠΑΟ και μήπως κάνει κάτι καλο ο Σαρικόπουλος που δεν ξέρεις ποτέ. Αμα δεν θέλει αυτός μια εμείς δεν θέλουμε δέκα. Καλή τύχη στο Αμέρικα φίλε.

Η ομάδα έχει μεν καλό κλίμα και θεωρητικά βελτιώσεις στο στυλ παιχνιδιού, αλλα έχει και ελλέιψεις. Ψηλοί λίγοι.
Και τριαρο-τεσσάρι στο 5, δεν μου κάνει. Επίσης και με νεα ζηλανδια δεν βλεπόταν στην επίθεση, στην ΕΔΡΑ μας, και με πουερτο ρικο κακή. Χρόνος να βελτιωθεί υπάρχει αλλά είναι και δύσκολος όμιλος.

Δεν πρέπει να υποτιμήσει κανέναν ούτε την Αγκόλα που νίκησε την Κίνα σε φιλικό και βέβαια είναι πρωταθλήτρια αρα ανταγωνιστική, ούτε τη Γερμανία που δεν πάει για τουρισμό και θα είναι καλύτερη, με την συνειδητοποίηση σε τι όμιλο είναι και καλύτερη αφομοίωση του Καμαν, ούτε την Κίνα που πολλοί νομίζουν ότι την έχουμε για πλάκα, αλλά είναι οικοδέσποινα, νίκησε τη Σερβία σε φιλικό και εν τέλει το παιδάκι πλαιη μεηκερ του 2006 τώρα είναι ενήλικος και ίσως να πήρε και κανένα εφεδρικό μετά απο αυτη την εμπειρία και έχει πολυ καλους ψηλούς.

Επίσης ενώ πήγαμε φετος να κάνουμε καλύτερη άμυνα απο το 2006, τη χάσαμε στην πορεία για να πάιξουμε επίθεση, που και εκεί δεν τα καταφέρνουμε τόσο καλά εδώ(απεναντι σε καλούτσικους αντιπάλος οπως ΝΖ ΠΡ), πόσο μάλλον εκτός έδρας. Συν η αποθσια εξωτερικού αξιόπιστου σουτ(που πιθανώς ουτε ο περπέρογλου να προσφερε)απεναντι σε ζώνη θα τα δούμε όλα.

ΗΠΑ δύσκολα να τους πάρουμε πρωτο παιχνίδι, ίσως αν τους συναντήσουμε τελικο. Αλλά αν δεν πάρουμε την Ισπανία, δύσκολα θα φτάσουμε τελικό. Και η Ισπανία φαίνεται ενισχυμένη φέτος. Θα δούμε. Θέλει κεφάλι σκυμμένο κάτω και σκληρή δουλειά. Μετά όλα γίνονται.

Περιπιμπτόντως έχετε διαβάσει την προπόνηση των Αργεντινών? Κάνουν ειδική προπόνηση σε συνθήκες κλίματος Πεκίνου. Πιθανότατα και άλλες ομάδες επίσης. Μπροστά οι άνθρωποι...
NBAer
QUOTE(Hellas On fire @ Jul 23 2008, 19:30 ) *
Και τριαρο-τεσσάρι στο 5, δεν μου κάνει. Επίσης και με νεα ζηλανδια δεν βλεπόταν στην επίθεση, στην ΕΔΡΑ μας, και με πουερτο ρικο κακή.

Εγω αλλο ματς θα ειδα. biggrin.gif
Τελοσπαντων η αποψη μου ειναι εντελως διαφορετικη απο τη δικη σου. Αν λες οτι με Νεα Ζηλανδια δεν βλεποταν στην επιθεση η Ελλαδα και οτι με το Πουερτο Ρικο ηταν κακη, τοτε οι απαιτησεις σου ειναι να δεις κατι σαν την Dream Team I απο την Ελλαδα.....

Φυσικα και υπαρχουν περιθωρια μεγαλων βελτιωσεων, αλλα απο το να λες "δεν βλεποταν στην επιθεση", υπαρχει χαωδης αποσταση.


QUOTE
Περιπιμπτόντως έχετε διαβάσει την προπόνηση των Αργεντινών? Κάνουν ειδική προπόνηση σε συνθήκες κλίματος Πεκίνου. Πιθανότατα και άλλες ομάδες επίσης. Μπροστά οι άνθρωποι...

Ποις ειναι οι συνθηκες κλιματος Πεκινου? Τι το ιδιαιτερο εχει?
Να ηταν σε κανενα υψομετρο ναι, αλλα τωρα ποιο το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο του?
Gravedigger
QUOTE(NBAer @ Jul 23 2008, 19:47 ) *
Ποις ειναι οι συνθηκες κλιματος Πεκινου? Τι το ιδιαιτερο εχει?
Να ηταν σε κανενα υψομετρο ναι, αλλα τωρα ποιο το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο του?

Έχουν βάλει Κινέζους στις εξέδρες να βλέπουν την προπόνηση.
Hellas On fire
Θερμοκρασίες γηπέδου, που από ότι άκουσα πιθανώς δεν έχει κλιματισμό και θα αγωνιζονται σε 25 βαθμους ζέστη και υγρασια.
Αν τυχόν βρώ το νέο(παλιό και πάω πολλά σαιτ την ημέρα) θα δώσω λινκ. Σας φαίνεται αστείο, αλλά τα παιχνίδια κερδίζονται και στις μικρές λεπτομέρειες.

Με ΝΖ ήμασταν επιεικώς απαράδεκτοι στην επιθεση για όλο το πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον. Τους κάναμε συνεχή κλεψιματα με παιχνιδι παρομοιο με την Κινα, λόγω των γκαρντ τους. Αυτή την ομάδα, θα έπρεπε να την είχαμε πάρει με 50 πόντους αν η επίθεση ήταν εφάμιλλη της άμυνας. Σίγουρα περιμένω επίθεση δευτεραθλήτριας κόσμου και πρωταθλήτριας Ευρώπης, διεκδικήτριας μεταλλίου, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ούτως η άλλως αυτοί που πρέπει να νικήσουμε για το μετάλλιο θα την είχαν κάνει φύλλο και φτερό την ΝΖ.

Ζορίστηκε πολύ για να το βγάλει το μάτς η ομάδα, μην κοιτάς το τελικό σκόρ. Μέσα στην έδρα μας επαναλαμβάνω, που πρέπει να είσαι πολύ καλύτερος απο συνήθως και με αποδεδειγμένη την έλλειψη άγχους που δεν είχαν τα παιδιά φέτος, λόγω και του πιο ανοιχτού παιχνιδιού.

Το θετικότατο στοιχείο που βλέπω είναι ότι παιζει για πρωτη φορα 40/40. Οι διαφορές θα χτίζονται και τα παιχνίδια θα κερδίζονται 10λεπτο με 10λεπτο.
anton70
Η εθνική θα παίξει καλό μπάσκετ στο Πεκίνο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Προσωπικά μ' αρέσει πολύ το γρήγορο στυλ που λανσάρει φέτος και η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχει τον σταθερό σκόρερ που έχουν σχεδόν όλοι οι άλλοι, της ταιριάζει το run & gun παιχνίδι. Όλη η ιστορία είναι κατά πόσο ο Σόφο θα είναι σε φάση Βραζιλίας ή Π. Ρίκο. Θα ήθελα πιο πολύ πλάτη στο καλάθι τον Μπουρούση και τον Τσαρτσαρή στο 4. Επίσης όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα σχήματα με κανονικό τριάρι και όχι 3 "κοντούς".
ΥΓ. Αυτός ο Συρίγος τι ζόρι τραβάει με την εθνική;
ΥΓ2. Σαφώς και δε μπορεί να μπει τώρα στην ομάδα ο Κουφός (τον οποίο γουστάρω φοβερά και τον περιμένω του χρόνου). Υπάρχουν αρχές σε μια ομάδα είτε μιλάμε για την εθνική είτε για ομάδα μίνι. Το ότι το έκαναν οι Γερμανοί με τον Κέιμαν δε σημαίνει ότι είναι και σωστό. Και οι Αμερικάνοι μέχρι πρόσφατα μαζεύονταν 2 βδομάδες πριν αλλά δεν είπαμε ότι έτσι πρέπει να γίνεται.
theov
QUOTE(Vas @ Jul 20 2008, 16:50 ) *
Ποτέ στο παρελθόν δεν ρίχναμε 25άρες σε Πουέρτο Ρικο, Βραζιλία, κλπ.

Η ομάδα παίζει πάρα πολύ καλό μπάσκετ και αν γινόταν αυτή την στιγμή η Ολυμπιάδα πιστεύω θα πέρναμε άνετα μετάλιο.

Το θέμα είναι αν καταφέρουν τα παιδία να είναι σε τέτοια φόρμα σε 1 μήνα στο Πεκίνο...

...


Θεωρώ ότι θα είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να μπούμε στα μετάλλια! Τις Η.Π.Α δεν τις κερδίζουμε εύκολα δεύτερη σερί φορά, τώρα μας ξέρουν και μας περιμένουν, ενώ έχω τις αμφιβολίες μου και για την Ισπανία του Γκαζόλ!

Μην ξεχνάτε επίσης και την Ρωσία, Λιθουανία, Αργεντινή... Για 4η, 5η θέση μας βλέπω άλλη μια Ολυμπιάδα και μακάρι να διαψευστώ... bball.gif
rankin
Καταπληκτικό το άρθρο του Φ. Συρίγου στην Sportday της 23/7 (Ειδικά το υστερόγραφο)

Σχεδόν συγκινητική η προσπάθεια του να μας πείσει αφενός για την προσφορά του στην εθνική που τώρα βλέπουμε και αφετέρου για την αδικία που διεπράχθη εις βάρος του!
Πρέπει να είναι πολύ βαρύς ο καημός της απομάκρυνσης από την εθνική για έναν άνθρωπο που μετά το Παγκόσμιο της Ιαπωνίας, βγήκε πρώτος (!) από το αεροπλάνο της επιστροφής και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μιλούσε εκ μέρους όλων...
Τα εδώ και ένα χρόνο άρθρα του κυρίου Συρίγου, παρά τα όσα ο ίδιος ο δημοσιογράφος μπορεί να πιστεύει, δεν περιέχουν τίποτα παραπάνω από χολή και δεν προδίδουν τίποτα παραπάνω από απογοήτευση και κακία. Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της εθνικής, με αυτόν τον χαρακτήρα που επιδεικνύει, ουσιαστικά μας αποδεικνύει κι όλας γιατί ήταν σοφή η απομάκρυνση του από την εθνική. Όταν κάποιος βρίσκεται ψηλά χωρίς να έχει προσφέρει τίποτα, είναι πολύ εύκολο να καβαλήσει το καλάμι, και δυστυχώς για τον Κο Συρίγο, εκείνος δεν θα γίνει ποτέ ούτε λαϊκός ήρωας, ούτε θα ακολουθήσει ξανά ταξίδι της εθνικής... Στο Πεκίνο θα είναι κλειστές οι πόρτες των αποδυτηρίων για αυτόν.. Μπορεί άνετα να εκσφενδονίζει τη χολή του για την εθνική, τους παίχτες, τον προπονητή, αλλά ποτέ δεν θα είναι μέλος της ομάδας αυτής, όπως ποτέ δεν ήταν άλλωστε, απλά δεν το είχε καταλάβει...

ΥΓ Τα γράφω αυτά όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν μου αρέσουν οι δημοσιογράφοι που λένε την γνώμη τους, πετάνε τη χολή τους, και πουθενά δεν έχουν κάποιο e-mail για να συζητήσουν με τον κόσμο, λες και είναι ημίθεοι και δεν ασχολούνται με τους θνητούς...
NBAer
QUOTE(rankin @ Jul 24 2008, 13:37 ) *
Σχεδόν συγκινητική η προσπάθεια του να μας πείσει αφενός για την προσφορά του στην εθνική που τώρα βλέπουμε και αφετέρου για την αδικία που διεπράχθη εις βάρος του!

Τι συγκινητικη προσπαθεια? Ενα υστερογραφο 3 σειρων μονο αναφερεται σε αυτο.
Και μαλλον συμφωνω με αυτο καθως μαλλον η απομακρυνση Παπαδοπουλου εκανε τελικα καλο στην εθνικη ομαδα της Ελλαδας.

QUOTE
Πρέπει να είναι πολύ βαρύς ο καημός της απομάκρυνσης από την εθνική για έναν άνθρωπο που μετά το Παγκόσμιο της Ιαπωνίας, βγήκε πρώτος (!) από το αεροπλάνο της επιστροφής και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μιλούσε εκ μέρους όλων...

Αν δεν κανω λαθος, δνε ηταν ο υπευθυνος επικοινωνιας της εθνικης ομαδας της Ελλαδας? Οποτε που το περιεργο να μιλαει εκ μερους ολων?

Επισης ακομα και αν δεν ηταν ο υπευθυνος επικοινωνιας της εθνικης ομαδας της Ελλαδας, ισως εσυ το εξελαβες οτι μιλουσε εκ μερους ολων και αυτος απλα ειπε τα αυτονοητα που τα εξελαβες ως δικα του αλλα σαν να τα λεει εκ μερους ολων λογω της υπεροψιας του. Ισως λοιπον να μην γινοταν αυτο και απλα εσυ να το εξελαβες ετσι.
Επισης τι ακριβως ειπε τοτε?

Ολα αυτα βεβαια ειναι ανουσια αν ηταν τελικα ο υπευθυνος επικοινωνιας της εθνικης ομαδας της Ελλαδας.


QUOTE
Τα εδώ και ένα χρόνο άρθρα του κυρίου Συρίγου, παρά τα όσα ο ίδιος ο δημοσιογράφος μπορεί να πιστεύει, δεν περιέχουν τίποτα παραπάνω από χολή και δεν προδίδουν τίποτα παραπάνω από απογοήτευση και κακία.

Διαφωνω. Τις σταγονες δηλητηριου τις ριχνει αραια και μη μεσα στο αρθρο του, αλλα απο το να το χαρακτηριζεις "δεν περιέχουν τίποτα παραπάνω από χολή" ειναι μεγαλη υπερβολη και λαθος.
Οπως ειπα ριχνει σταγονες δηλητηριου εδω και εκει, αλλα κατα το μεγαλυτερο μερος του αρθρου γραφει για πραγματα υπαρκτα και κατα την προσωπικη μου αποψη σωστα, κατα ενα μεγαλο ποσοστο βεβαια γιατι διαφωνω σε μερικα.


QUOTE
Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της εθνικής, με αυτόν τον χαρακτήρα που επιδεικνύει, ουσιαστικά μας αποδεικνύει κι όλας γιατί ήταν σοφή η απομάκρυνση του από την εθνική. Όταν κάποιος βρίσκεται ψηλά χωρίς να έχει προσφέρει τίποτα, είναι πολύ εύκολο να καβαλήσει το καλάμι,

Γιατι λες οτι δεν εχει προσφερει τιποτα? Προφανως και δεν μπορει, ουτε εχει προσφερει οσα εχουν προσφερει οι αθλητες της εθνικης, ουτε καν στο ελαχιστο, αλλα που ξερεις τι εχει και τι δεν εχει προσφερει ο Συριγος και τον αφοριζεις ετσι απλα λεγοντας οτι δεν εχει προσφερει τιποτα?


QUOTE
ΥΓ Τα γράφω αυτά όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν μου αρέσουν οι δημοσιογράφοι που λένε την γνώμη τους, πετάνε τη χολή τους, και πουθενά δεν έχουν κάποιο e-mail για να συζητήσουν με τον κόσμο, λες και είναι ημίθεοι και δεν ασχολούνται με τους θνητούς...

Ο Συριγος ειναι ενας παρα μα παρα πολυ εξυπνος ανρθωπος και εχει παρα μα παρα πολλες γνωσεις περι του μπασκετ και οχι μονο, και τετοιοι ανθρωποι συνηθως ειναι ετσι, υπεροπτες νομιζοντας οτι γνωριζουν τα παντα.
Αυτο ομως ειναι κοντα στην πραγματικοτητα γιατι γνωριζουν περισσοτερα απο τους αλλους "απλους" ανθρωπους(common people) με μεση ευφυια και γνωσεις, αλλα και παλι η συμπεριφορα τους, της μη-ταπεινοφροσυνης και μη-ταπεινοτητας και εγωιστικης επαρσης και υπεροψιας ειναι λανθασμενη, καθως σιγουρα ενω γνωριζουν πολλα δεν γνωριζουν τα παντα!
Και ετσι και αλλιως η μη-ταπεινοτητα και η υπεροψια ειναι κακο πραγμα εξ ορισμου.

Ο Συριγος χανει το δικιο του με το να το παιζει Θεος. Και βεβαια δεν εχει παντα δικιο. Αλλα επισης βεβαια τις περισσοτερες φορες εχει.
Μετα την απομακρυνση του απο την εθνικη βεβαια, εχει αναλωθει σε εναν ανουσιο αγωνα ριψης βελων κατα ορισμενων μεσα στην εθνικη ομαδα της Ελλαδας, πραγμα που δεν θα επρεπε να κανει γιατι πολυ απλα: ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τον κοσμο να διαβαζει τετοια πραγματα που αφορουν προσωπικες βεντετες αυτου με οποιονδηποτε.
leonkalf
"Λαικό ήρωα" εννοεί τον Γιαννάκη?
panos75
Παρακάμπτοντας τα σημεία όπου ο Συρίγος ευλογεί τα ευμεγέθη γένεια του, δεν βλέπω σε τι μπορεί να διαφωνήσει κάποιος όσον αφορά την αγωνιστική ανάλυση.

Το ότι ο Παπαδόπουλος και οι λοιποί αποχωρήσαντες αποτελούσαν τροχοπέδη για την ομάδα ήταν εμφανές, παρά τη θερμή υπεράσπιση τους από το δημοσιογραφικό κονκλάβιο.
Και μην πει κανείς ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από το Προολυμπιακό γιατί ήταν χαμηλής δυναμικότητας οι αντίπαλοι.
Όπως είπα πριν μερικές μέρες και τα προηγούμενα χρόνια παίζαμε με αρκετά καφενεία τύπου Λίβανου και Νέας Ζηλανδίας και με το ζόρι φτάναμε τους 80 πόντους, ενώ οι αιφνιδιασμοί ήταν είδος εν ανεπαρκεία.
rankin
QUOTE(NBAer @ Jul 24 2008, 14:01 ) *

-Δε νομίζω ότι είχε μιλήσει ποτέ για αγωνιστικούς λόγους ο Συρίγος όταν τα έβαζε με τον Λάζο. Απλά είχε προσωπικά μαζί του, και αφορμής δοθείσης, με τα περί συνδικαλισμού, βρήκε αφορμή να τα χώσει στον ψηλό.
Ποτέ δεν είπε ή φαντάστηκε πάντως ότι η εθνική θα παίζει καλύτερα χωρίς βαρύ σέντερ. Αυτά άρχισε να τα λέει αφού τον έδιωξαν και ιδίως τώρα, που παίξαμε όμορφο μπάσκετ στο προολυμπιακό.
-Ο Συρίγος ήταν όντως εκπρόσωπος τύπου της εθνικής. Εκπρόσωπος τύπου όμως! Όχι αρχηγός αποστολής. Ούτε πρόεδρος την ομοσπονδίας. Ούτε γενικός δερβέναγας, όπως ο ίδιος θα ήθελε-και συμπεριφέρονταν ως τέτοιος- ! Έχει διαφορά!
-Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανένας δημοσιογράφος παγκοσμίως που να έχει προσφέρει κάτι στο άθλημα με το οποίο ασχολείται, πλην ενημέρωσης.. . Ήταν απλά οι συγκυρίες τέτοιες που τον έκαναν μάγκα το '87 και ο ίδιος θέλησε να ταυτίσει τον εαυτό του με την επιτυχία εκείνης την εθνικής αλλά και της κάθε εθνικής ομάδας.. Αν ήταν ο Γεωργίου σχολιαστής μπάσκετ τότε, θα είχε γίνει εκείνος ήρωας... Έχει νόημα; Για μένα, δεν έχει! 71.gif
-Δεν αμφισβητώ επίσης ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, μέσα και έξω από το μπάσκετ. Ούτε ότι είναι έξυπνος άνθρωπος. Ακόμα περισσότερο όμως, δεν αμφιβάλω ότι είναι εξαιρετικά εκδικητικός.. (ελπίζω να μην διαβάσει το ποστ μου και με τρέχει στα δικαστήρια laugh.gif ).

Νομίζω ότι στο τελευταίο που γράφεις συμφωνώ απόλυτα. Χάνει το δίκιο του με την συμπεριφορά του, ενω κανέναν δεν ενδιαφέρουν οι προσωπικές του κόντρες, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να οξύνουν την ήδη ημιάγρια κατάσταση και να δημιουργούν μίση και αντιπαλότητες με επίκεντρο την εθνική.. Θεωρώ, πως αν η αγάπη του για την ομάδα αυτή ήταν αγνή, θα έπρεπε να την άφηνε στην ησυχία της, και εκεί ακριβώς επικεντρώνω τα όσα λέω για αυτόν και τα τελευταία 200 άρθρα του, εδώ και ένα χρόνο...
Θυμίζει τον γκόμενο/την γκόμενα που τον/την παράτησαν και όπου βρεθεί και όπου σταθεί βρίζει και μειώνει τον/την πρώην..
...Και είναι κρίμα γιατί όντως υπήρξε καλός και συμπαθής μπασκετικός δημοσιογράφος στο παρελθόν (αλλά και υπεύθυνος για τον χαρακτηρισμό "μασόνοι" που συνοδεύει τους απανταχού μπασκετικούς, λόγω της υπεροψίας, της εσωστρέφειας και του ελιτισμού που είναι εν μέρει χαρακτηριστικό δικό του, αλλά και όλης της γενιάς μπασκετικών φιλάθλων που μεγαλώσαμε, ουσιαστικά μαζί του)
6-0
QUOTE(NBAer @ Jul 24 2008, 14:01 ) *
Και μαλλον συμφωνω με αυτο καθως μαλλον η απομακρυνση Παπαδοπουλου εκανε τελικα καλο στην εθνικη ομαδα της Ελλαδας.

Κι εγώ συμφωνώ. Η προσφορά του ήταν ελάχιστη σε σχέση με το όνομά του και την αξία του στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις. Αλλά δεν ήταν ο μόνος που έπρεπε να αποκλειστεί. Το ίδιο έπρεπε να γίνει και για τον κατά τα άλλα συμπαθή αρχηγό Κακιούζη, του οποίου η προσφορά και η συμμετοχή στο παιχνίδι της εθνικής διαρκώς μειωνόταν. Παραδόξως τον Κακιούζη, ο Συρίγος τον υπερασπίστηκε σθεναρά σε ένα άρθρο του - το οποίο έψαξα πολύ να βρω αλλά για κάποιον περίεργο λόγο (rolleyes.gif) έχει κατέβει απ' την ιστοσελίδα - και στο οποίο εξαπέλυε σφοδρή επίθεση κατά του Γιαννάκη επειδή δεν φέρθηκε σωστά στον αρχηγό της εθνικής σε αντιδιαστολή με το πώς είχαν φερθεί στον ίδιο. Προφανώς τα κριτήριά του Συρίγου δεν είναι ίδια για όλους τους παίχτες.

QUOTE(NBAer @ Jul 24 2008, 14:01 ) *
Ο Συριγος ειναι ενας παρα μα παρα πολυ εξυπνος ανρθωπος και εχει παρα μα παρα πολλες γνωσεις περι του μπασκετ και οχι μονο, και τετοιοι ανθρωποι συνηθως ειναι ετσι, υπεροπτες νομιζοντας οτι γνωριζουν τα παντα.
Αυτο ομως ειναι κοντα στην πραγματικοτητα γιατι γνωριζουν περισσοτερα απο τους αλλους "απλους" ανθρωπους(common people) με μεση ευφυια και γνωσεις, αλλα και παλι η συμπεριφορα τους, της μη-ταπεινοφροσυνης και μη-ταπεινοτητας και εγωιστικης επαρσης και υπεροψιας ειναι λανθασμενη, καθως σιγουρα ενω γνωριζουν πολλα δεν γνωριζουν τα παντα!


QUOTE(NBAer @ Jul 24 2008, 14:01 ) *
Ο Συριγος χανει το δικιο του με το να το παιζει Θεος. Και βεβαια δεν εχει παντα δικιο. Αλλα επισης βεβαια τις περισσοτερες φορες εχει.

Υπήρχουν πολλές φορές που συμφωνώ με τα άρθρα και την επιχειρηματολογία του Συρίγου, όπως και με αρκετούς άλλους δημοσιογράφους. Συνήθως αυτά που λέει έχουν λογική και πολλές φορές έρχονται σε αντιδιαστολή με τις κοινές παραδοχές και προκαλούν αντιδράσεις - κάτι που είμαι σίγουρος ότι λατρεύει.
Όπως λατρεύει να τρίβει στα μούτρα των αμφισβητιών του την ορθότητα των απόψεών του, όταν αυτές αποδεικνύονται σωστές. Πολλές φορές έχουμε διαβάσει σε άρθρα του για πράγματα που έχει πει και έχει γράψει πολύ καιρό πριν αποδειχθούν σωστά. Κρίμα που δεν έχει βγει ποτέ να κάνει το ίδιο και με πράγματα που έχει γράψει και έχουν αποδειχθεί λάθος. Αυτά πρέπει να τα τρώει η λήθη του ίντερνετ...


QUOTE(leonkalf @ Jul 24 2008, 14:01 ) *
"Λαικό ήρωα" εννοεί τον Γιαννάκη?


Ακριβώς. Μεγάλη μικροπρέπεια να αντιμετωπίζεις έτσι έναν άνθρωπο που εκθείαζες και έγλυφες προηγουμένως. Από εκεί που ο Γιαννάκης ήταν "αυτός που ξέρει καλύτερα απ' τον καθένα τι χρειάζεται η εθνική", από τότε που πήγε στον Ολυμπιακό έγινε ο προπονητής με τις εμμονές που χρειάζεται υποδείξεις για να πράξει σωστά. Τελικά για τον Συρίγο αυτός που ξέρει καλύτερα απ' τον καθένα τι χρειάζεται η εθνική μάλλον είναι όποιος συμφωνεί μαζί του.
panos75
Αυτό πάλι τι σας λέει;

Τι συμβαίνει με τον Κουφό;
nikefalin
QUOTE(panos75 @ Jul 24 2008, 19:53 ) *
Αυτό πάλι τι σας λέει;

Τι συμβαίνει με τον Κουφό;

πάνο μην πάμε πολύ μακριά, η περυσινή ιστορία με τον Φώτση και τη Ρώσικη ομοσπονδία που και καλά επέτρεπε τη συμμετοχή του είναι πανομοιότυπη (όπως και το τραγελαφικό του γράμματος στον Στέρν που γράφει και ο Τάσος).
Όταν αντί για το αυτονόητο πράττεις ένα σωρό αηδίες για να λες στο τέλος "δεν εφταιγα καθόλου εγώ" αυτά συμβαίνουν. Εχω γράψει κι εγώ πολλές φορές εδώ μέσα για τη δράκα των παππούδων (βιολογικά) που διοικεί την ομοσπονδία, με όλα της τα θετικά (ανάπτυξη του αθλήματος, αναπτυξιακά πρωτοποριακά προγράμματα ) τη δεκαετία του 80 κυρίως και όλα της τα αρνητικά από τα μέσα της δεκαετίας του 90 που το άθλημα πορεύεται στον αυτόματο και ζει με τη μια και μοναδική αλήθεια του "πατερούλη".
Σε όλη την ιστορία του Κουφού το παιδί φταίει το λιγότερο , ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, τόνιζε στους πάντες πως θα ήταν διαθέσιμος μετά το προολυμπιακό. όφειλαν λοιπόν έγκαιρα να πάρουν θέση και αποφάσεις με το όποιο κόστος (ακόμα ακόμα και να σεβαστούν τις θέσεις των προπονητών που έχουν και την κύρια ευθύνη).

btw, ο Τάσος έχει υποσχεθεί κομμάτι με τον οικονομικό απολογισμό του Προολυμπιακού ( για να ξέρουμε και τι μας κόστισε)

εντιτ :
και πριν αλέκτωρ λαλήσει μία (ούτε καν τρεις) είδα κι αυτό
http://www.basketblog.gr/index.php?option=...13178&Itemid=35

"Την παράτα να κάνουμε, την πλακέτα να δώσουμε, μην γίνει κανένα λάθος στο πρωτόκολλο και να χωρέσουμε όλοι στη φωτογραφία." χαρακτηριστική ατάκα biggrin.gif
Hellas On fire
Δεν συμφωνώ απόλυτα. Έχει το μικρότερο μερίδιο ευθυνών, ναι.
Καί ο Κουφός έκανε λάθη και δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
Δεν το ξεκαθάρισε απο την αρχή ότι θα είναι διαθέσιμος μετά το Προολυμπιακό. έχω παρακολουθήσει στενά την ιστορία γιατί ήθελα να τον δώ φέτος.

Αυτό το είπε ΜΕΤΑ το ντραφτ και τη συζήτηση με τους Γιούτα που έτσι και αλλιώς έγινε ΑΦΟΥ άρχισε η προετομασία. Πριν απο αυτό πλήρης μούγκα και μας δόθηκε η εντύπωση ότι θα ερχόταν ακριβώς μετα το Ντραφτ. Μετά κάπου χάλασε η συνταγή δεν ξέρω τι έγινε, ίσως απο μπασκετικούς και κομπλεξικούς κύκλους που δεν πέτυχαν ποτέ στο ΝΒΑ θεώρησαν ότι έπρεπε να ξεγράψει τις φιλλοδοξίες του, να φοβηθεί να πάει στο ΝΒΑ(Σιγάλας) όπως αυτοί για να προετοιμαστεί κατάλληλα η και να ερχόταν στην Ελλάδα για λογ/μο των δύο μεγάλων.

Και εμένα με χάλασε ότι το δήλωσε τόσο ωμά βέβαια ότι στην ουσία δεν υπολογίζει την Ελλάδα και είναι πάνω και πρώτα από όλα Αμερικανός όμως είναι η αλήθεια, αλλά και οι υπόγειες δουλειές του στυλ σου σκάβω το λάκο κάτω απο τα πόδια σου, δεν μου αρέσουν απο έλληνες. Ας το ξέκοβε ο σιγάλας και όποιος άλλος δεν τον θέλει. Ίσως την είδε Μανουσέλης που αποκαλύφθηκε το τεράστιο κενό του στην προπονητική πέρυσι και σκέφτηκε, δεν είμαστε για τέτοια. Λάθος τρόπος.

Έχουμε πάντως έναν πολύ ωραίο τρόπο να τρώμε τα παιδιά του εξωτερικού. Και αυτή η Ελληνο-αυστραλέζα που έβγαλε φέτος εμβόλιο κατά του καρκίνου δεν είχε έρθει πριν χρόνια στην Ελλάδα και πέσαν οι αυθεντιάρες γιατροί να την φάνε???

τι να πει κανείς δηλαδη, μας αξίζουν τα χάλια που είμαστε σα χώρα.
Marciulionis
Το ξέρω οτι είναι κάπως off topic άλλα αυτή η απαξίωση του Λάζου και του Ντικούδη πραγματικά με ενοχλεί. Το να λάμε ότι ήταν τροχοπέδη για την ομάδα είναι βλακεία. Ήταν κι οι 2 σημαντικά μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης και 2θλήτριας κόσμου. Ο Μπουρούσης δε μπορούσε σε καμία περίπτωση να καλύψει το κενό του Λάζου και εξακολουθώ να αμφιβάλλω αν ακόμα μπορεί και ο Σόφο είναι μια (δυστυχώς) πολύ αναξιόπιστη λύση. Και στη θέση του Δήμου πόσα καλύτερα 4άρια είχαμε πέρυσι, πρόπερσι ή ακόμα και φέτος? Τσάρτσα-Φώτσης... Φέτος προέκυψε κι ο Πρίντεζης συν το ότι το 5 το παίζει αποτελεσματικότερα από το Τσαρτσαρή.

Ψάχνουμε να ρίξουμε την ευθύνη για τον (άθλιο) τρόπο παιχνιδιού της ομάδας στο ευρωμπάσκετ της Ισπανίας σε 2 παίκτες... Ήταν επιλογή της ομάδας να παίζει τόσο πολύ ο Λάζος και να παίρνει τόσες προσπάθειες. Δεν ήταν αυτός τροχοπέδη όταν όλοι προσπαθούσαν να του περάσουν τη μπάλα να βάλει καλάθι...

Εγώ προσωπικά θα ένιωθα καλύτερα να είχαμε το Παπαδόπουλο έστω και ως 3η λύση (με τη προυπόθεση ότι δε θα έκανε βεντετισμούς κ @@) και το Δήμο , αντί γλυνιαδάκη και Πρίντεζη (τον οποίο πιστεύω πολύ για το μέλλον άλλα δεν έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος του Δήμου άκομα)
jimol34
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα με Σαρούνας. Ο Παπαδόπουλος με αυτές τις περίεργες κινήσεις που έχει κοντά στο καλάθι ήταν ο πιο αξιόπιστος ψηλός μας κοντά σε αυτό. Ο Μπούρου βέβαια υπερτερεί στην άμυνα και στα ριμπάουντ. Ο Ντικούδης πάλι αποτελεί ένα μυστήριο για εμένα. Όταν ήταν στην ΑΕΚ ήταν ένας απίστευτος power forward, πραγματικός δυναμίτης. Μετά γιατί έπεσε τόσο και κατέληξε να είναι απλά ένας ρολίστας ποτέ δεν το κατάλαβα. Βέβαια, ειδικά στην επίθεση, είναι κλάσεις ανώτερος από τον Πρίντεζη(που το παλικάρι δουλεύει και όλο το μέλλον είναι δικό του) και από Γλυνιαδάκη.
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η εθνική με το υλικό που έχει, μπορεί να χτυπήσει μετάλλιο με πολλές αξιώσεις.
Pelargos06
QUOTE(rankin @ Jul 24 2008, 13:37 ) *
Καταπληκτικό το άρθρο του Φ. Συρίγου στην Sportday της 23/7 (Ειδικά το υστερόγραφο)

Σχεδόν συγκινητική η προσπάθεια του να μας πείσει αφενός για την προσφορά του στην εθνική που τώρα βλέπουμε και αφετέρου για την αδικία που διεπράχθη εις βάρος του!
Πρέπει να είναι πολύ βαρύς ο καημός της απομάκρυνσης από την εθνική για έναν άνθρωπο που μετά το Παγκόσμιο της Ιαπωνίας, βγήκε πρώτος (!) από το αεροπλάνο της επιστροφής και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μιλούσε εκ μέρους όλων...
Τα εδώ και ένα χρόνο άρθρα του κυρίου Συρίγου, παρά τα όσα ο ίδιος ο δημοσιογράφος μπορεί να πιστεύει, δεν περιέχουν τίποτα παραπάνω από χολή και δεν προδίδουν τίποτα παραπάνω από απογοήτευση και κακία. Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της εθνικής, με αυτόν τον χαρακτήρα που επιδεικνύει, ουσιαστικά μας αποδεικνύει κι όλας γιατί ήταν σοφή η απομάκρυνση του από την εθνική. Όταν κάποιος βρίσκεται ψηλά χωρίς να έχει προσφέρει τίποτα, είναι πολύ εύκολο να καβαλήσει το καλάμι, και δυστυχώς για τον Κο Συρίγο, εκείνος δεν θα γίνει ποτέ ούτε λαϊκός ήρωας, ούτε θα ακολουθήσει ξανά ταξίδι της εθνικής... Στο Πεκίνο θα είναι κλειστές οι πόρτες των αποδυτηρίων για αυτόν.. Μπορεί άνετα να εκσφενδονίζει τη χολή του για την εθνική, τους παίχτες, τον προπονητή, αλλά ποτέ δεν θα είναι μέλος της ομάδας αυτής, όπως ποτέ δεν ήταν άλλωστε, απλά δεν το είχε καταλάβει...

ΥΓ Τα γράφω αυτά όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί δεν μου αρέσουν οι δημοσιογράφοι που λένε την γνώμη τους, πετάνε τη χολή τους, και πουθενά δεν έχουν κάποιο e-mail για να συζητήσουν με τον κόσμο, λες και είναι ημίθεοι και δεν ασχολούνται με τους θνητούς...

Στην Ιαπωνία μετά τον αγώνα με τους Αμερικανούς όταν στο ξενοδοχείο βρέθηκαν οι λιγοστοί Έλληνες φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες τη μεγάλη νίκη ο εν λόγο κύριος τους απέπεμψε . με την δικαιολογία ότι θα χαλούσαν την αυτοσυγκέντρωση των παικτών. Είχε βλέπετε την αποκλειστική διαχείριση των παιχτών.
Φυσικά ήταν η εποχή που ’’έγλυφε’’ τους χαλίφηδες του Ελληνικού μπάσκετ αποσκοπώντας στο δακτυλίδι.
Ευτυχώς για όλους βρέθηκε στο περιθώριο προσφέροντας την καλύτερη υπηρεσία στο Ελληνικό μπάσκετ.
anton70
QUOTE(Marciulionis @ Jul 28 2008, 22:39 ) *
Το ξέρω οτι είναι κάπως off topic άλλα αυτή η απαξίωση του Λάζου και του Ντικούδη πραγματικά με ενοχλεί. Το να λάμε ότι ήταν τροχοπέδη για την ομάδα είναι βλακεία. Ήταν κι οι 2 σημαντικά μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης και 2θλήτριας κόσμου. Ο Μπουρούσης δε μπορούσε σε καμία περίπτωση να καλύψει το κενό του Λάζου και εξακολουθώ να αμφιβάλλω αν ακόμα μπορεί και ο Σόφο είναι μια (δυστυχώς) πολύ αναξιόπιστη λύση. Και στη θέση του Δήμου πόσα καλύτερα 4άρια είχαμε πέρυσι, πρόπερσι ή ακόμα και φέτος? Τσάρτσα-Φώτσης... Φέτος προέκυψε κι ο Πρίντεζης συν το ότι το 5 το παίζει αποτελεσματικότερα από το Τσαρτσαρή.

Ψάχνουμε να ρίξουμε την ευθύνη για τον (άθλιο) τρόπο παιχνιδιού της ομάδας στο ευρωμπάσκετ της Ισπανίας σε 2 παίκτες... Ήταν επιλογή της ομάδας να παίζει τόσο πολύ ο Λάζος και να παίρνει τόσες προσπάθειες. Δεν ήταν αυτός τροχοπέδη όταν όλοι προσπαθούσαν να του περάσουν τη μπάλα να βάλει καλάθι...

Εγώ προσωπικά θα ένιωθα καλύτερα να είχαμε το Παπαδόπουλο έστω και ως 3η λύση (με τη προυπόθεση ότι δε θα έκανε βεντετισμούς κ @@) και το Δήμο , αντί γλυνιαδάκη και Πρίντεζη (τον οποίο πιστεύω πολύ για το μέλλον άλλα δεν έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος του Δήμου άκομα)

Δε θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο Παπαδόπουλος ήταν όντως ο πιο αξιόπιστος επιθετικά ψηλός στην Ευρώπη με τις χαρακτηριστικές του κινήσεις αλλά εδώ και δυο χρόνια είναι σε ραγδαία πτωτική πορεία. Ακόμα και τότε όμως ήταν άθλιος ριμπάουντερ για τη θέση του και "τρύπα" στην άμυνα. Ο Ντικούδης ήταν κι αυτός ένα έξοχο 4άρι αλλά εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια βρίσκεται κι αυτός σε πτώση. Και για τους δύο ισχύει ότι ειδικά στον τομέα της άμυνας είναι εντελώς εκτός της προσπάθειας που γίνεται από την ομάδα να πάιξει με μεγαλύτερη ενέργεια. Οι αντικαταστάτες τους προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ενέργεια και ενθουσιασμό, στοιχεία απαραίτητα για μια ομάδα που ήδη είχε δείξει δείγματα κορεσμού πέρυσι. Το ίδιο ισχύει και για Κακιούζη, Χατζηβρέττα. Και τέλος, η ζωή προχωράει παιδιά. Αυτό που κάναμε παλιά, να παίζει κάποιος στην εθνική μέχρι να αποφασίσει ο ίδιος ότι δε μπορεί άλλο, είναι "ευγενές" αλλά εντελώς ηλίθιο και λανθασμένο.
Marciulionis
QUOTE(anton70 @ Jul 29 2008, 08:24 ) *
Δε θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο Παπαδόπουλος ήταν όντως ο πιο αξιόπιστος επιθετικά ψηλός στην Ευρώπη με τις χαρακτηριστικές του κινήσεις αλλά εδώ και δυο χρόνια είναι σε ραγδαία πτωτική πορεία. Ακόμα και τότε όμως ήταν άθλιος ριμπάουντερ για τη θέση του και "τρύπα" στην άμυνα. Ο Ντικούδης ήταν κι αυτός ένα έξοχο 4άρι αλλά εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια βρίσκεται κι αυτός σε πτώση. Και για τους δύο ισχύει ότι ειδικά στον τομέα της άμυνας είναι εντελώς εκτός της προσπάθειας που γίνεται από την ομάδα να πάιξει με μεγαλύτερη ενέργεια. Οι αντικαταστάτες τους προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ενέργεια και ενθουσιασμό, στοιχεία απαραίτητα για μια ομάδα που ήδη είχε δείξει δείγματα κορεσμού πέρυσι. Το ίδιο ισχύει και για Κακιούζη, Χατζηβρέττα. Και τέλος, η ζωή προχωράει παιδιά. Αυτό που κάναμε παλιά, να παίζει κάποιος στην εθνική μέχρι να αποφασίσει ο ίδιος ότι δε μπορεί άλλο, είναι "ευγενές" αλλά εντελώς ηλίθιο και λανθασμένο.


Δεν είπα να συνεχίσει κανείς μέχρι να αποφασίσει να σταματήσει... Και όντως είναι σε πτωτική πορεία και οι 2 άλλα παραμένουν καλύτεροι του Γλυνιαδάκη. Για 3ο ψηλό είπα ότι θα τον προτιμούσα, όχι για 1ο. Ομοίως ο Δήμος θα ήταν το 3ο 4αρι όχι βασικός και αναντικατάστατος.
zorba
Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για το φόρουμ!
Κι εγώ δεν συμφωνώ να φορτωθούν οι ευθύνες για το περσινό Ευρωπαϊκό στον Παπαδόπουλο. Παρότι εκτιμώ απεριόριστα τον Γιαννάκη νομίζω ότι ευθύνεται για την επιμονή του στη χρήση του παίκτη ο οποίος ναι μεν είναι ο μόνος (με τον Σόφο) που παίζει με πλάτη στο καλάθι, αλλά δεν ήταν και δεν είναι στην καλύτερή του φόρμα. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος στον Μπουρούση, κάτι που ο κόουτς της εθνικής κατάλαβε μόνον όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό...
Εν πάση περιπτώσει, πιστεύω ότι σ' αυτήν την ομάδα χωρούσε (και ίσως χωράει ακόμα) κάλλιστα και ο Κουφός ο οποίος σε σχέση με το Γλυνιαδάκη υπερτερεί σε όλα και θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος σαν έκτος παίκτης, είτε σαν τεσσάρι για να κρατάει ψηλό το σχήμα και να εκμεταλλεύεται τα mis-match και το σουτ εντός παιδιάς, είτε σαν πεντάρι και με πλάτη στο καλάθι εναντίον ζώνης.
anton70
QUOTE(zorba @ Jul 30 2008, 14:53 ) *
Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για το φόρουμ!
Κι εγώ δεν συμφωνώ να φορτωθούν οι ευθύνες για το περσινό Ευρωπαϊκό στον Παπαδόπουλο. Παρότι εκτιμώ απεριόριστα τον Γιαννάκη νομίζω ότι ευθύνεται για την επιμονή του στη χρήση του παίκτη ο οποίος ναι μεν είναι ο μόνος (με τον Σόφο) που παίζει με πλάτη στο καλάθι, αλλά δεν ήταν και δεν είναι στην καλύτερή του φόρμα. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος στον Μπουρούση, κάτι που ο κόουτς της εθνικής κατάλαβε μόνον όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό...
Εν πάση περιπτώσει, πιστεύω ότι σ' αυτήν την ομάδα χωρούσε (και ίσως χωράει ακόμα) κάλλιστα και ο Κουφός ο οποίος σε σχέση με το Γλυνιαδάκη υπερτερεί σε όλα και θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος σαν έκτος παίκτης, είτε σαν τεσσάρι για να κρατάει ψηλό το σχήμα και να εκμεταλλεύεται τα mis-match και το σουτ εντός παιδιάς, είτε σαν πεντάρι και με πλάτη στο καλάθι εναντίον ζώνης.

Παιδιά, μια ομάδα (και ειδικά η εθνική) δεν είναι απλά σύνολο των πιο ταλαντούχων στη θέση τους. Ούτε φυσικά θα μπάινει σ' αυτήν οποιοσδήποτε οποτεδήποτε, όσο καλός κι αν είναι, γιατί τότε το κλείσαμε το μαγαζί. Επαναλαμβάνω ότι ο Λάζος και ο Δήμος (όπως και οι άλλοι δύο) είναι καλοί παίκτες ακόμα και τώρα που δείχνουν πτωτική πορεία. Όμως ήταν ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ότι η ομάδα χρειαζόταν νέο αίμα γιατί έδειχνε ανησυχητικά σημάδια κορεσμού! Ας σταματήσουμε πάντως να ασχολούμαστε με πράγματα που δεν αλλάζουν. Η ομάδα δείχνει σε καλή κατάσταση, έχει καλή χημεία και παίζει ωραίο μπάσκετ. Περιμένω πολλά!
rankin
Το ξέρω ότι είμαι off-topic, αλλά βρε αδέρφια, υπάρχει κάποιος που να έχει τον αγώνα Ελλάδα-Καναδάς από το παγκόσμιο του 1994;; Αν ναι, ας μου απαντήσει σε pm και να δούμε πως μπορoύμε να το μεταλαμπαδεύσουμε..
**Για όποιους δεν το είχαν δει τότε, ήταν ένας από τους εκπληκτικότερους αγώνες που έχω δει στην ζωή μου! Φάνης Χριστοδούλου Uber alles!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.