QUOTE(mvg31 @ Nov 1 2009, 02:46 )
Συγνωμη αγαπητε, εγω εμενα χρονια αμερικη (λογω εργασιας των γονιων μου) οποτε επαιζα κανονικα μεσω των κανονικων δοκιμαστικων που ισχυαν για τους μαθητες του σχολειου διτοι ο οποιοσδηποτε μαθητης εχει δικαιωμα να παρει μερος σε αυτα και οι καλυτεροι επιλεγονται, δεν χρειαστηκε να μπω στην διαδικασια που ανεφερατε
. Απλως αποκριθηκα στα ερωτηματα του παιδιου. Συγνωμη αν ειμαι off topic με αυτο το post
Αγαπητέ/ή mvg 31
1) Δεν πιστεύω οτι είσαι off topic. Απλά ισως δεν διαβασες ακριβώς τα προηγούμενα ποστ.
2) Από την πλευρά μου να είσαι σίγουρη οτι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντιπαράθεσης με κανέναν αυτός είναι ο λόγος που δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Και εγώ έμεινα στην Αμερική 13 χρόνια, υπηρέτησα το άθλημα που αγαπώ από τις θέσεις του Ass. Coach και Head Coach σε HS.
3) Θα με ενδιέφερε να πάρεις μέρος ενεργά στη συζήτηση για να εξηγήσεις και εσύ με δικά σου παραδείγματα τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά να που πραγματικά το θέλουν και αξίζουν να παίξουν στον μαγικό κόσμο του κολλεγιακού. Είτε αυτός είναι
NCAA D1, D2, D3,
NCCAA D1, D2,
NAIA D1, D2,
NJCAA D1, D2, D3
Έπειδή στη Αμερική υπάρχουν και άλλες ενώσεις εκτός από αυτές που ανέφερα παραπάνω, καλό θα ήταν να μάθετε σε πια ένωση και σε πια κατηγορία ανήκει το κολλέγιο που θα θέλατε να πάτε. Ένα απλό παράδειγμα είναι
Ohio State University at Marion. . Σε αυτό το κολλεγιο η ομάδα φτιάχνεται με tryout από τους σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παίξουν μπάσκετ (Αντίστοιχη ανακοίνωση υπάρχει και στην πρώτη σελίδα). Αν και το κολλέγιο παίζει αντίπαλος με ομάδες χαμηλών κατηγοριών (USCAA Division II) έτσι και βρεθεί παίκτης που θα μπορεί να παίξει στην στην πρώτη ομάδα των
Buckeyes τότε να είστε σίγουροι οτι ο Coach Thad Matta θα τον πάρει αμέσως. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μεγάλα κολλέγια έχουν αρκετά μικρότερα campus και αρκετά συνεργαζόμενα μικρά κολλέγια. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν οι μεγάλες κολλεγιακές ομάδες να αναπτύξουν το μπάσκετ στην περιοχή τους. Κάτι περίπου αντίστοιχο, με τις ακαδημίες τις Ελληνικές.
Γιώργος Μανουσίδης
Freelancer Scout - Eurobasket.com Author
Member of U.S.B.W.A.
email: g.manousidis@gmail.com
mobile: 00306947060900