Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Το βιβλίο της Α1
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
miltos
Παρουσιάστηκε ένα σχετικό βιβλίο στο site της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ. Το σχετικό link
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?...2440&m=S15&aa=1
dizzy_fingers
QUOTE("ΤΟ ΒΗΜΑ")
Η καλαθόσφαιρα ως βιβλίο. Δεν πρόκειται για την καταγραφή της ιστορίας του μπάσκετ ούτε για κάποιο εντυπωσιακό λεύκωμα. Το βιβλίο που επιμελήθηκαν οι αθλητικογράφοι Γιάννης Ψαράκης, Βασίλης Σκουντής και Δημήτρης Καρύδας αποτελείται από στατιστικούς πίνακες που συγκεντρώνουν τις επιδόσεις κάθε αθλητή. Το πόνημα τιτλοφορείται «Α1/δέκα συν ένα χρόνια» και παρουσιάζει ενδιαφέρον ακόμη και για τους αδαείς. Λόγου χάρη, φτάνοντας κανείς στη σελίδα που είναι αφιερωμένη στον νεότατο Ευθύμη Ρετζιά διαπιστώνει ότι ο παίκτης δεν έχει επιχειρήσει καμία τρίποντη βολή κατά τις τρεις περιόδους αγώνων στην Α1 κατηγορία. Μπορεί επίσης να αναζητηθούν οι ηλικίες των αθλητών και οι ειδικές επιδόσεις τους, όπως λόγου χάρη ότι ο Τζον Κόρφας έχει κάνει 743 πάσες τύπου «ασίστ».


Ο holic, στάνταρ το έχει αγοράσει.... tongue.gif

Αν και αυτό το τελευταίο "τύπου ασίστ" που έγραψε αυτός που επιμελήθηκε το άρθρο, μόνο διαφήμιση για το βιβλίο δεν είναι biggrin.gif.

Πολύ ενδιαφέρον πάντως. Μπράβο στους 3 συγγραφείς, γιατί λείπουν τέτοιες προσπάθειες στον ελληνικό χώρο.
NBAholic
Αυτό είναι παλιό βιβλίο. Δεν το έχω, αλλά έχω όλα τα στατιστικά της Α1 ανά παίχτη και αγωνιστική, από το παλιό CD με την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ ως το '97, οπότε είναι ουσιαστικά το ίδιο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.