Και είναι ανάγκη να μπούνε τα λάβαρα στο κέντρο του ταβανιού? Άλλωστε στην φωτό μου υπάρχουν στα πλάγια αν παρατηρήσεις.
Το να αγοράσουμε το ΟΑΚΑ ας το ξεχάσουμε. Αυτό που υποθέτω πως θα μπορούσαμε να κάνουμε θα ήταν να νοικιάσουμε το ΟΑΚΑ με ένα σεβαστό ποσό για Χ αριθμό ετών έτσι ώστε να είμαστε οι αποκλειστικοί του χρήστες.
Έτσι θα μπορούσαν και οι Γιαννακόπουλοι να του αλλάξουν την εσωτερική όψη στα χρώματα της ομάδος μας για να γίνει περισσότερο έδρα. Να ζεστάνει κάπως το γήπεδο...
Έχω την εντύπωση χωρίς να ξέρω τις οικονομικές απολάβές απο τους χορηγούς πως αν έβαζαν γύρω απο τις εξέδρες φωτεινούς διαφημιστικούς πίνακες όπως στην φωτό θα έβγαζαν περισσοτερα χρήματα απο ότι τώρα που χρησιμοποιούν μόνο αυτούς κάτω γύρω απο το παρκέ.
Επίσης ο μεγάλος φωτεινός πίνακας στην οροφή του γηπέδου δεν είναι μόνο για ομορφιά. Και εκεί θα μπορούσαν με βίντεο να παρελαύνουν οι διαφοροι χορηγοί.
Υπάρχουν βέβαια τα δύο matrix εκ των οποίων το ένα χάλασε και στην θέση του τοποθέτησαν προβολέα.
Το σήμα στο κέντρο του παρκέ θα ήταν πολύ όμορφο αλλά όπως είπαμε οι χορηγοί είναι το κύριο έσοδο στις Ευρωπαικές ομάδες. Έτσι δυστυχώς δεν το βλέπω... (αν και ο Ολυμπιακός το έχει κάνει στο ΣΕΦ. Και έχει βάλει και τον κρεμασμένο πίνακα στην οροφή.)
Πάντως χωρίς πλάκα πιστεύω πως θα έπρεπε να ζητήσουμε αποκλειστική χρήση του γηπέδου. Και εμάς συμφέρει αλλα και το κράτος καθώς ο ΠΑΟ θα πλήρωνε όλα τα έξοδα του γηπεδου. (Της αρένας. Όχι τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων αυτού.)
Αλλα τι να λέμε τώρα? Έχει ασχοληθεί κανείς με τα κλειστά γήπεδα που έφτιαξαν για το 2004? Σαπίζουν όλα. Ας τα νοικιάσουν με προνομιακούς όρους στις ομάδες έτσι ώστε τουλάχιστον τα έξοδα τους να μην επιβαρύνουν τους φορολογούμενους.
Στην τελική ας μην ζητήσουν ενοίκιο παρα μόνο να τους καλύπτουν τα τρέχοντα έξοδα. Συντήρηση ρεύμα κτλ...
Εδώ ο Ολυμπιακός παρακαλάει να τους αφήσει η διοίκηση του ΣΕΦ να τοποθετήσουν πρόσθετες εξέδρες όπως έκαναν παλιά και δεν τους αφήνουν παρα μόνο μία μπροστά απο τους πάγκους.
Έχω ακούσει για σκέψεις νέου γηπέδου αλλα η χωρητικότητα των 7-8.000 θεσεων με προβληματίζει.
Α) Τα διαρκείας θα γίνουν πιο ακριβά όπως και τα εισιτήρια.
Β) Θα είναι άδικο στα 7-8 μεγάλα παιχνίδια που δίνει η ομάδα κάθε χρόνο και γεμίζει το ΟΑΚΑ με 19.000 κόσμο να συνωστίζεται τόσος κόσμος σε ένα μικρό κλειστό των 7.000 θέσεων.
Αν τους είναι μεγάλο το ΟΑΚΑ ας φτιάξουν ένα των 12-13.000 θεατών. Κάτι παρακάτω θα ακριβύνει και τα εισιτήρια και όπως και να το κάνουμε θα ΄΄μικρύνει΄΄ και το πρεστίζ του ΠΑΟ που είναι η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ της Ευρωλίγκα που γεμίζει τέτοιο γήπεδο έστω και αν αυτό γίνεται μόνο στα μεγάλα παιχνίδια.
Και μην γελιόμαστε... Ακόμα και στο ΝΒΑ οι περισσότεροι αγώνες της regular season γίνονται με μ.ο. εισιτηρίων γύρω στα 13.000 ενω τα γήπεδα έχουν 18 και 20.000 θέσεις.
Μόνο στα Playoff γεμίζουν και εκεί εκτός απο μεμονομένες περιπτώσεις.