Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Eurocup 2008-2009
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2
rchos
και εγενετο Eurocup!με την συμπραξη λοιπον ουλεμπ και φιμπα το ευρωπαικο μπασκετ φαινεται να κανει ενα βημα μπροστα αφου δινει πλεον την δυνατοτητα σε περισσοτερες χωρες να λαβουν μερος σε ενα υψιλου επιπεδου ευρωπαικο κυπελλο.αυτο επιτυγχανεται με την δημιουργια προκριματικων γυρων για τις τελευτεες 8 θεσεις απο τις 32 που απαρτιζουν την νεα διοργανωση.η διοργανωση που αριθμει 6 χρονια ζωης και πλεον μπαινει σε νεα τροχια καθε χρονο γινοταν ολο και πιο δυνατη κατι που πολυ πιθανον να ισχυσει και φετος αφου ακομη μια χρονια θα μετεχουν σε αυτην ομαδες που καλλιστα θα μπορουσαν να ειναι μερος της ευρωλιγκας και οχι σαν απλοι κομπαρσοι.αποδειξη αυτου οτι οι τρεις τελευταιες ομαδες που κερδισαν την συμμετοχη τους στην ευρωλιγκα μεσο του ουλεμπ καπ εφτασαν τουλαχιστον μεχρι τους 16.
με ομαδες οπως DYNAMO MOSCOW, BC KHIMKI MOSCOW REGION, PAMESA VALENCIA, C.B. GIRONA, LIETUVOS RYTAS, ARIS BSA 2003, TURK TELEKOM και πολυ πιθανον ομαδες οπως BENETTON BASKET, UNICS KAZAN, C.D. BILBAO BASKET BERRI, URAL GREAT, GRAN CANARIA αλλα και αλλες κανουν την διοργανωση να μοιαζει πολυ δυνατη.αν προσθεσουμε και το συστημα της διοργανωσης με το φαιναλ 8 και το μπονους οτι ο νικητης παιζει την επομενη χρονια στην ευρωλιγκα καταλαβαινουμε οτι το Eurocup μπορει να προσφερει σε μπασκετοφιλους πραγματα και ας μην ειναι οπαδοι καποιας απο τις ελληνικες ομαδες.οι οποιες ελληνικες ομαδες θα ειναι σιγουρα 2 (αρης, μαρουσι) και ο πανελληνιος θα προσπαθησει να μπει απο τα προκριματικα και να γινει η τριτη ομαδα.

το νεο συστημα λοιπον εχει ως εξης:
16 ομαδες μπαινουν στον πρωτο προκριματικο της διοργανωσης
ALLIANZ SWANS Austria
BASE BASKETCLUB Belgium
TARTU ROCK Estonia
CHOLET BASKET France
TELEKOM BASKET Germany
PANELLINIOS BC Greece
BENETTON BASKET Italy
ASK RIGA Latvia
SIAULIAI Lithuania
MYGUIDE AMSTERDAM Netherlands
SLUPSKIE ZARNI Poland
BC "TRIUMPH" Russia
UNICS KAZAN Russia
FMP Serbia
BENETTON FRIBOURG Switzerland
GALATASARAY CAFE CROWN Turkey
θα παιξουν μεταξυ τους ανα δυο σε διπλους αγωνες (εντος,εκτος) και οι 8 νικητριες θα περασουν στον δευτερο προκρηματικο ενω οι 8 υπολοιπες θα συμμετεχουν στην τριτη διοργανωση το Eurochallenge.

οι 8 νικητριες θα αντιμετωπισουν στον δευτερο προκρηματικο 8 ομαδες που εχουν αυτοματα προκριθει εκει οι οποιες ειναι:
KK BUDUCNOST Adriatic League (Montenegro)
RED STAR Adriatic League (Serbia)
STB LE HAVRE France
HAPOEL JERUSALEM Israel
URAL GREAT Russia
C.D. BILBAO BASKET BERRI Spain
GRAN CANARIA Spain
BC KYIV Ukraine
οι 16 αυτες ομαδες θα παιξουν μεταξυ τους ανα δυο σε διπλους αγωνες(εντος,εκτος) και οι 8 νικητριες θα περασουν στο Eurocup ενω οι 8 ηττημενες θα μετασχουν στο Eurochallenge.

οι 8 που θα προκριθουν στο Eurocup θα συναντησουν τις 24 ομαδες που αυτοματα εχουν προκριθει εκει.οι οποιες ειναι:
KK HEMOFARM STADA Adriatic League (Serbia)
ZADAR Adriatic League (Croatia)
SPIROU CHARLEROI Belgium
PBC LUKOIL AKADEMIK Bulgaria
CEZ BASKETBALL NYMBURK Czech Republic
CHORALE ROANNE France
ASVEL BASKET LYON VILLEURBANE France
BROSE BASKETS Germany
ARTLAND DRAGONS Germany
MAROUSSI COSTA COFFEE BASKETBALL CLUB Greece
BNEI HASHARON Israel
ORLANDINA BASKET S.R.L. Italy
BARONS/LMT RIGA Latvia
LIETUVOS RYTAS Lithuania
TUROW ZGORZELEC Poland
DYNAMO MOSCOW Russia
BC KHIMKI MOSCOW REGION Russia
C.B. GIRONA Spain
PAMESA VALENCIA Spain
TURK TELEKOM Turkey
BESIKTAS COLA TURKA Turkey
BC AZOVMASH MARIUPOL Ukraine
FORTITUDO PALLACANESTRO Italy
ARIS BSA 2003 Greece
οι 24+8 που θα συμμετασχουν στη νεα διοργανωση θα χωριστουν στην πρωτη φαση σε 8 ομιλους των τεσσαρων.σε καθε ομιλο οι ομαδες θα παιξουν μεταξυ τους εντος και εκτος(συνολο 6 αγωνες καθε ομαδα).
στην δευτερη φαση(φαση των 16) θα προκριθουν οι 2 πρωτες καθε ομιλου(16 ομαδες).αυτες οι 16 θα χωριστουν σε 4 ομιλους των τεσσαρων.σε καθε ομιλο οι ομαδες θα παιξουν μεταξυ τους εντος και εκτος(συνολο 6 αγωνες καθε ομαδα).οι δυο πρωτες καθε ομιλου θα προκριθουν στο final 8.
αυτες οι 8 ομαδες θα παιξουν μεταξυ τους στο final 8.η καθε πρωτη ενος ομιλου θα αντιμετωπισει σε μονο αγωνα καποια δευτερη απο αλλο ομιλο.οι νικητριες των τεσσαρων προημιτελικων θα παιξουν μεταξυ τους στα ημιτελικα σε μονους αγωνες.τελος οι νικητριες των ημιτελικων θα παιξουν στον μεγαλο τελικο ενω οι ηττημενες θα αναμετρηθουν στον μικρο τελικο για την τριτη θεση.

οι ημερομηνιες της διοργανωσης ειναι:
πρωτος προκρηματικος γυρος στις 14 και 21 οκτωβριου
δευτερος προκρηματικος γυρος στις 28 οκτωβριου και 4 νοεμβριου
πρωτη φαση διοργανωσης απο 25 νοεμβριου μεχρι 13 ιανουαριου
φαση των 16 απο 27 ιανουαριου μεχρι 10 μαρτιου
final 8 απο 9 εως 12 απριλιου.

το εναρκτηριο παιχνιδι της διοργανωσης θα γινει στις 24 νοεμβριου(μια μερα πριν την επισημη εναρξη) στο γηπεδο Siemens Arena(μας εμπαιζουν εκει στην ουλεμπ μου φαινεται.δειτε τι ονομα γηπεδο διαλεξαν tongue.gif ) εδρα της Lietuvos Rytas.

η κληρωση τοσο των προκριματικων οσο και των ομιλων της πρωτης φασης θα γινει την τριτη 8 ιουλιου στις 14:00 CET(τοπικη ωρα) στο Postbahnhof του Βερολινου.

Αντε και καλη αρχη!


*Ολα τα στοιχεια εχουν παρθει απο την επισημη ιστοσελιδα του Uleb cup/Eurocup.
Vas
Ίσως θα ήταν καλύτερο οι πρώτοι όμιλοι να ήταν των 6 ομάδων (με 36 ή 30 ομάδες) για να γίνουν περισσότερα παιχνίδια.
Αν π.χ το Μαρούσι αποκλειστεί από το 1ο όμιλο θα έχει δώσει μόνο 6 παιχνίδια. Λίγα δεν είναι?

Επιπλέον, στο πρώτο γύρο ίσως θα ήταν πιο ωραίο να παίρνουν μέρος πρωταθλήτριες ομάδες από πιο μικρά πρωταθλήματα. Όπως η πρωταθλήτρια Κύπρου, Αγγλίας, Πορτογαλίας κλπ…
Έτσι θα αναπτυχθεί το μπάσκετ και σε αυτές τις χώρες γιατί αυτή την στιγμή μου φαίνεται ότι είναι αποκλισμένες από την Uleb.… Κάτι σαν το ποδόσφαιρο δηλαδή που παίζουν ομάδες από Ανδόρα και Σαν Μαρινιο στο 1ο προκριματικό…

Υπάρχει περίπτωση 2 ελληνικές στον ίδιο όμιλο? (είτε στην 1η είτε στην 2η φάση)
rchos
QUOTE
Ίσως θα ήταν καλύτερο οι πρώτοι όμιλοι να ήταν των 6 ομάδων (με 36 ή 30 ομάδες) για να γίνουν περισσότερα παιχνίδια.


συμφωνω μαζι σου στο οτι τα παιχνιδια για τις ομαδες που θα αποκλειστουν θα ειναι λιγα.υποθετουμε οτι η συμφωνια με την φιμπα ηταν στις 32 ομαδες οποτε επρεπε να γινει ενα συστημα με τοσες.4 ομιλοι των 8 μαλλον ηταν υπερβολικο ομως οποτε ηταν σχεδον μονοδρομος το 8 ομιλοι των τεσσαρων.προφανως μετρησε για την αποφαση τους οτι δημιουργοντας ομιλους στους 16 θα υπαρχουν περισσοτερα δυνατα παιχνιδια.

QUOTE
Υπάρχει περίπτωση 2 ελληνικές στον ίδιο όμιλο? (είτε στην 1η είτε στην 2η φάση)


λασικα αυτα δεν πρεπει να τα εχουν διευκρινισειελπιζω πριν την κληρωση να δημοσιευσουν αν και ποιοι περιορισμοι θα υπαρχουν.
Vas
Να κάνω μια ερώτηση…

Ο Πανελλήνιος που θα παίζει στο Uleb?? Άντε και τον αφήνουν στους προκριματικούς να χρησιμοποιήσει την κυψέλη, στους ομίλους (αν περάσει) που θα πάει?
mono maroussi
QUOTE(Vas @ Jul 4 2008, 14:40 ) *
Να κάνω μια ερώτηση…

Ο Πανελλήνιος που θα παίζει στο Uleb?? Άντε και τον αφήνουν στους προκριματικούς να χρησιμοποιήσει την κυψέλη, στους ομίλους (αν περάσει) που θα πάει?

Ελα ντε..Μαλλον δεν το προνοησαν αυτο.Θα παει να παιξει στη Λαμια μιας και το Οακα το πιασε ενα απο τα φαβορι για το φαιναλ8 tongue.gif icon_drunk.gif .Παντως η πρωτη φαση των ομιλων θυμιζει το κορατς οπου οι 32 ομαδες χωριζονταν σε 8 ομιλους των 4.Το καλο ειναι οτι και μετα γινονται παλι ομιλοι των 4 που παιρνανε οι 2 οποτε υπαρχουν πολλε πιθανοτητες προκρισης στο φαιναλ8.Παντως θα ειναι πολυ ενδιαφερον διοργανωση
tsitum
Η μεγαλη αλλαγη του συστηματος που περυσι σε μια προσπαθεια να ανοιξει νεες αγορες εκανε ανοιγμα σε πολλες χωρες κ κυριως σε πολλες ομαδες (52 αν θυμαμαι καλα), ενω τωρα τις ξαναμειωνει στις 32, ειναι κακο για τη μεγαλη ασυνεπεια του.

Η αλλαγη ομως του ονοματος τοσο αυτης οσο κ της 3ης διοργανωσης κ μαλιστα παιρνοντας η μια το ονομα της αλλης ειναι κατι το ανηκουστο. Τοσο ανηκουστο που μου προκαλει απωθηση. Αν κοιμοσουνα το 2001 κ ξυπνουσες τωρα δε θα αναγνωριζες τιποτα απο το ευρωπαικο μπασκετ. Εδω ενα χρονο να χασεις εχεις χασει το μπουσουλα. Ουτε παραδοση 5 χρονων με τα ευρωπαικα κυπελλα κουτσα στραβα δε μπορει να κρατηθει... Εδω θα μου πεις συνεχιζεται η παρωδια η Ρωσια να εχει 1 ομαδα στην ευρωλιγκα ενω η Γαλλια 2 (που οι αντιστοιχες ομαδες της βαζουν το 1/3 των χρηματων που βαζουν οι Ρωσοι), εδω θα κωλωναμε... Κ να πεις οτι η Ρωσια ειναι καμμια μικρη χωριτσα σαν τη Λιθουανια οποτε δεν αξιζει εμπορικα, να ελεγες υπαρχει ενα αντεπιχειρημα. Εδω οι Ρωσοι ειναι τεραστια αγορα κ σκορπανε ευρω αβερτα χωρις να ειναι καν ευρωλιγκα.

QUOTE
Επιπλέον, στο πρώτο γύρο ίσως θα ήταν πιο ωραίο να παίρνουν μέρος πρωταθλήτριες ομάδες από πιο μικρά πρωταθλήματα. Όπως η πρωταθλήτρια Κύπρου, Αγγλίας, Πορτογαλίας κλπ…
Έτσι θα αναπτυχθεί το μπάσκετ και σε αυτές τις χώρες γιατί αυτή την στιγμή μου φαίνεται ότι είναι αποκλισμένες από την Uleb.…
Συμφωνω απολυτα

Αντε κ του χρονου παλι αλλαγη.

Κατι αλλο ασχετως τοπικ. Το οτι η Γιουγκοσλαβοι μεσουρανουσαν απο 70 μεχρι μεσα του 90 σε εθνικες κ συλλογους επι Στανκοβιτς, το οτι η Ελλαδα ξαναγυρναει στα μεταλλια στις εθνικες τωρα που εγινε ο Βασιλακοπουλος προεδρος κ το οτι η Ισπανια μεσουρανει τωρα σε συλλογικο, εμπορικο κ εθνικο επιπεδο στο μπασκετ επι Ουλεμπ κ Μπερτομεου, λεει κατι?
Γιατι σε μενα λεει οτι οσοι ανεβαινουν στη διοικηση του ευρωπαικου μπασκετ αντι να κανουν κινησεις αναπτυξης κ προβολης του αθληματος (που εχει καλες προοπτικες), ειχαν κ εχουν κυριως στο νου τους να κανουν κατι για τις δικες τους χωρες. Μηπως να διοικουσε καποιος εκτος Ισπανιας, Ιταλιας, Ελλαδας, Γιουγκοσλαβιας, Ρωσιας κ παει λεγοντας?
XATZIS
KAΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!!!!!!!!!!
rchos
οι τυποι ειναι απιστευτοι.καναν λαθος και βαλανε ομαδα απο το γκρουπ των αδυνατων στους δυνατους οποτε η διαδικασια σταματησε και αρχιζει απο την αρχη!αν ειναι δυνατον.
mono maroussi
QUOTE(rchos @ Jul 8 2008, 15:43 ) *
οι τυποι ειναι απιστευτοι.καναν λαθος και βαλανε ομαδα απο το γκρουπ των αδυνατων στους δυνατους οποτε η διαδικασια σταματησε και αρχιζει απο την αρχη!αν ειναι δυνατον.

που τη παρακολουθεις?
rchos
euroleague.net.το δειχνει λαιβ.τωρα αρχιζει η κληρωση των ομιλων.
mono maroussi
Μεχρι τωρα πεσαμε με Ροαν και Ζανταρ!!Παμε ρε Μαρουσαρα icon_drunk.gif
Vas
Το ότι θα έβλεπα Live ευρωπαϊκή κλήρωση το Αμαρούσιου....

Νίκο ετοιμάσου!!!

Ποια θα είναι η 4η ομάδα??
mono maroussi
QUOTE(Vas @ Jul 8 2008, 16:26 ) *
Το ότι θα έβλεπα Live ευρωπαϊκή κλήρωση το Αμαρούσιου....

Νίκο ετοιμάσου!!!

Ποια θα είναι η 4η ομάδα??

ελα ντε περιμενω να δω με ποιον νικητη παιζουμε..Φυγαμε για Γαλλια με Ροαν?
rchos
η νικητρια εκ των μπιλμπαο-σολε - ριγα ειναι η τεταρτη του αμαρουσιου.
Vas
Αν θυμάμαι καλά πέφτει κοντά στην Λυόν… κάτσε να δούμε το πρόγραμμα να ζητήσουμε άδεια από την δουλειά από τώρα!!

Ο παναθηναικος τους είχε ρίξει 40αρα πέρσι στην έδρα τους… Θέλω να δω την 3η ομάδα. Πάντως είναι καλή κλήρωση με πρώτη ματιά!
rchos
εγινε λοιπον και η κληρωση του νεου Eurocup.οι ομιλοι εχουν ως εξης:

γκρουπ Α
Chorale Roanne-KK Zadar-Maroussι- Bilbao Basket/Cholet/ASK Riga

γκρουπ Β
Dynamo Moscow-Lukoil Akademik-Barons/LMT Riga-Hapoel Jerusalem/Unics Kazan/Czarni Slupsk

γκρουπ C
Besiktas Cola Turka-BC Khimki-Orlandina Basket-Le Havre/Base Oostende/BC Triumph

γκρουπ D
Aris BSA 2003-Turk Telekom-Bnei Hasharon-BC Kyiv/Telekom Basket/Panellinios

γκρουπ E
Lietuvos Rytas-Asvel Basket-BC Azovmash-Gran Canaria/Benetton Treviso/Benetton Fribourg

γκρουπ F
Brose Baskets-Turow-Spirou Basket-Crvena Zvezda/Tartu Rock/Swans Allianz

γκρουπ G
Pamesa Valencia-Artland Dragons-Fortitudo Bologna-Ural Great/BC FMP/My Guide Amsterdam

γκρουπ H
C. B. Girona-KK Hemofarm-CEZ Nymburk-Buducnost/Galatasaray/Siauliai

φαινεται καλη κληρωση για το μαρουσι αρχικα.
ο πανελληνιος μπορει αν και η κιεβ ειναι ομαδα με μεγαλο μπατζετ και θα ειναι μαλλον το φαβορι.η μοιρα βεβαια τα φερνει ετσι ωστε αν περασει να ειναι στον ομιλο του αρη.ο οποιος αρης εχει αντιπαλο την τουρκ τελεκομ.ομαδα με μπατζετ μεγαλο μια χασαρον που φυικα δεν φοβιζει και με την κιεβ πιθανοτατα που ειναι επισης ομαδα με πολλα λεφτα.φυσικα οταν 2 χρονιες εισαι στους 16 της ευρωλιγκας εσυ εισαι το φαβορι.παντως το καλο ειναι οτι οι ελληνικες ομαδες απεφυγαν τις ρωσικες ενω απο τις ισπανικες υπαρχει πιθανοτητα το μαρουσι να παιξει με μπιλμπαο ομαδα καλη αλλα οχι ανικητη φυσικα.

γενικα ο πιο δυνατος ομιλος ισως ειναι αυτος της βαλενθια.οι υπολοιποι ειναι μαλλον πανω κατω τα ιδια.παντως το συστημα κανει ολα τα παιχνιδια πολυ σημαντικα οποτε θα εχουμε γενικα δυνατες αναμετρησεις.
Aristofanis
Το Μαρούσι μπορεί να περάσει αλλά δεν είναι και εύκολος όμιλος. Η Ροαν είναι η πιο αδύναμη αντίπαλος που αν και τερμάτισε 2η στην Γαλλία, το επίπεδο του Γαλλικού πρωταθλήματος είναι πια αρκετά χαμηλό. Η Ζαντάρ όμως θα δυσκολέψει το Μαρούσι. Είναι και πρωταθλήτρια Κροατίας και δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Όσο για την 3η ομάδα λογικά θα περάσει η Μπιλμπάο. Αρκετά δύσκολος αντίπαλος που έχει παίκτες όπως ο Βραζιλιάνος Huertas (τρομερό ματς έκανε σήμερα απέναντι στους Κροάτες), ο γνωστός μας από την θητεία του στον ΟΣΦΠ Q.Lewis, ο Πάσαλιτς (έχει παίξει ΠΑΟΚ), Μπάνιτς, Σάνοβιτς, ο Βεις, ο Βάσκεζ και ο Αμερικάνος Ρέκελ. Πολύ καλή ομάδα και δύσκολα θα νικήσει στην Ισπανία.

Ο Άρης παίζει με την δυνατή Τουρκ Τέλεκομ, αλλά η Χασαρόν δεν είναι τίποτα. Προβληματίζει πάντως ότι ο 3ος αντίπαλος που θα είναι λογικά η Ουκρανική Κιεβ (ο Πανελλήνιος δεν νομίζω να έχει τύχη).

Γενικώς η διοργάνωση έχει πολύ υψηλό επίπεδο αφού δεν έχει τις χαζομάρες με τα συμβόλαια. Γενικώς είχαμε αγωνιστικά κριτήρια για τις συμμετοχές και θεωρώ ότι είναι μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Dynamo Moscow, Lietuvos Rytas, Valencia, Girona, Fortitudo Bologna και ο Άρης είναι τα δυνατά φαβορί για την 8άδα. Πάντως και στα προκριματικά θα υπάρχουν ματσάρες όπως Γκραν Κανάρια με Μπενετόν Τρεβίζο, Ural Great - FMP, Χαποελ με Ούνιξ Καζάν.
rchos
το φετινο eurocup εχει πολυ ζουμι.πολυ ομως.
πολυ δυνατες αρκετες ομαδες.πιο δυνατες απο οτι στην αρχη φανταζομασταν.
οι ρωσσικες εχουν ξεφυγει φετος(ηρθε επιτελους η ωρανα παρει η ρωσια πιο πολλες θεσεις στην ευρωλιγκα).ειναι κριμα που παιχτες οπως ο γκαρμπαχοσα η ο ντελφινο δεν θα παιζουν ευρωλιγκα αλλα ανεβαζουν πολυ το επιπεδο της διοργανωσης αυτης.ελπιζω μετα απο οσα εχουν γινει να μας δωσουν τα καναλια την δυνατοτητα να βλεπουμε παιχνιδια απο το eyrocup.
Vas
QUOTE(rchos @ Jul 25 2008, 01:58 ) *
ελπιζω μετα απο οσα εχουν γινει να μας δωσουν τα καναλια την δυνατοτητα να βλεπουμε παιχνιδια απο το eyrocup.


To supersport θα δείχνει του Αμαρούσιου. Δεν ξέρω για τους άλλους 2. Πάντως με τις μεταγραφές φαίνεται ότι οι ρώσικες είναι άλλο επίπεδο. Δυναμό Μόσχας Κίμκι Βαλένθια τα φαβορί….
mono maroussi
QUOTE(rchos @ Jul 25 2008, 01:58 ) *
το φετινο eurocup εχει πολυ ζουμι.πολυ ομως.
πολυ δυνατες αρκετες ομαδες.πιο δυνατες απο οτι στην αρχη φανταζομασταν.
οι ρωσσικες εχουν ξεφυγει φετος(ηρθε επιτελους η ωρανα παρει η ρωσια πιο πολλες θεσεις στην ευρωλιγκα).ειναι κριμα που παιχτες οπως ο γκαρμπαχοσα η ο ντελφινο δεν θα παιζουν ευρωλιγκα αλλα ανεβαζουν πολυ το επιπεδο της διοργανωσης αυτης.ελπιζω μετα απο οσα εχουν γινει να μας δωσουν τα καναλια την δυνατοτητα να βλεπουμε παιχνιδια απο το eyrocup.

Το eurosport θα εχει φετος τα δικαιωματα του ευροκαπ και θα δειχνει 2-3 παιχνιδια καθε αγωνιστηκη.Μια χαρα κινηση που θα μας προσφερει αφθονο και ωραιο μπασκετακι μιας και το επιπεδο της διοργανωσης ειναι ιδιαιτερα υψηλο..
SlobodaN
Έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να δω την φετινή Δυναμό Μόσχας. Με Vujanic Jaftokas,Domercant, Pargo, Nachbar, Hansen και λοιπούς.. Λέτε να σπάσει η αυτοκρατορία της ΤΣΣΚΑ?..
thrylos7
...και Λαβρίνοβιτς και Πράις και ΜακΝτόναλντ... Ο Ντόμερκαντ έχει πάει στον άλλο Λαβρίνοβιτς.. biggrin.gif Πολλοί στο 1-2 έχουν μαζευτεί... Ο Χάνσεν έχει μείνει;

Πάντως και πάλι, όχι πρώτη τη βλέπω... Για τη Ρωσία... για τη διοργάνωση του τόπικ... μεγάλο φαβορί, αναντίρρητα.

Edit: με παρέσυρες SlobodaΝ! tongue.gif Στην Εφές είναι ο Βούγιανιτς...
rchos
QUOTE
Έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να δω την φετινή Δυναμό Μόσχας. Με Vujanic Jaftokas,Domercant, Pargo, Nachbar, Hansen και λοιπούς.. Λέτε να σπάσει η αυτοκρατορία της ΤΣΣΚΑ?..



QUOTE
...και Λαβρίνοβιτς και Πράις και ΜακΝτόναλντ... Ο Ντόμερκαντ έχει πάει στον άλλο Λαβρίνοβιτς.. Πολλοί στο 1-2 έχουν μαζευτεί... Ο Χάνσεν έχει μείνει;

Πάντως και πάλι, όχι πρώτη τη βλέπω... Για τη Ρωσία... για τη διοργάνωση του τόπικ... μεγάλο φαβορί, αναντίρρητα.



και ο βουγιανιτς εχει φυγει.εφες ειναι φετος.ο χανσεν ειναι ακομη παιχτης της ομαδας.
για ρωσσια και εγω δυσκολο το βλεπω.το γιουροκαπ μπορει οντως.
SlobodaN
QUOTE(thrylos7 @ Sep 25 2008, 21:05 ) *
...και Λαβρίνοβιτς και Πράις και ΜακΝτόναλντ... Ο Ντόμερκαντ έχει πάει στον άλλο Λαβρίνοβιτς.. biggrin.gif Πολλοί στο 1-2 έχουν μαζευτεί... Ο Χάνσεν έχει μείνει;

Πάντως και πάλι, όχι πρώτη τη βλέπω... Για τη Ρωσία... για τη διοργάνωση του τόπικ... μεγάλο φαβορί, αναντίρρητα.

Edit: με παρέσυρες SlobodaΝ! tongue.gif Στην Εφές είναι ο Βούγιανιτς...


Και καλά για Ντομερκαντ δεν το ήξερα.. Για τον Βούγιανιτς αφού το θυμόμουν πως μου διέφυγε..
Tα έκανα μαντάρα. Φταίει η έλλειψη απογευματινού καφέ.
Fetisov
Ας το δωσουν απο τωρα ειτε στην Χιμκι ειτε στην Ντιναμο και να παν σπιτι τους.
a bullet for your head
Ο Πανελληνιος κερδισε 96-69 την ομαδα του Κιεβο.Καλυτερος παικτης ο Γκραντι με 24π(3).
JOS
QUOTE (a bullet for your head @ Nov 5 2008, 06:28 ) *
Ο Πανελληνιος κερδισε 96-69 την ομαδα του Κιεβο.Καλυτερος παικτης ο Γκραντι με 24π(3).

για άλλη μια φορά φάνηκε πως όταν οι ελληνικές ομάδες το παίρνουν στα σοβαρά δεν έχουν ελπίδα οι αντίπαλοι...η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Πανελλήνιο γιατί πήρε πολλά εύκολα καλάθια...
Vas
QUOTE(JOS @ Nov 5 2008, 10:15 ) *
για άλλη μια φορά φάνηκε πως όταν οι ελληνικές ομάδες το παίρνουν στα σοβαρά δεν έχουν ελπίδα οι αντίπαλοι...η άμυνα έδωσε τη νίκη στον Πανελλήνιο γιατί πήρε πολλά εύκολα καλάθια...


ψηλοβλακεία που Πανελλήνιος και Αρης θα είναι στον ίδιο όμιλο. Μακάρι να περάσουν και οι 2.

Αλήθεια ο Πανελλήνιος που θα παίξει? είχα ακούσει στο ράδιο ότι οι προκριματικοί διοργανώνονται από την Fiba η οποία δεν έχει πρόβλημα με τα γήπεδα. Οι όμιλοι όμως είναι υπό την Uleb η οποία θέτει ως όρο γήπεδο με 2000 χωρητικότητα. Το ΟΑΚΑ είναι λογικά κλεισμένο από Πάο & Μαρούσι άρα μάλλον ή για ΣΕΦ ή Ελληνικό ή Περιστέρι το κόβω… (εκτός και αν παίζει επαρχία…)
a bullet for your head
H Λιετουβος Ριτας κερδισε την Βιλερμπαν 95-74(Λουκαουσκις 23π,Ρεινολντς 17π,Αμαρα Σι 12π,4ρ).
mono maroussi
QUOTE(a bullet for your head @ Nov 25 2008, 05:38 ) *
H Λιετουβος Ριτας κερδισε την Βιλερμπαν 95-74(Λουκαουσκις 23π,Ρεινολντς 17π,Αμαρα Σι 12π,4ρ).

Το ειδα το ματσακι στην τηλεοραση..Η Βιλερμπαν δεν λεει τπτ σαν ομαδα πολυ αναρχο το παιχνιδι.Ο μονος παικτης της που μου αρεσε ηταν ο Τραορε Λι που ειχε 16 ποντους και 5 ριμπαουντ.Ο τυπος ειχε πολυ καλες κινησεις κοντα στο καλαθι.Η Λιετουβος απο την αλλη στηριζεται στην πολυ πιεστικη της αμυνα και στην εξαιρετικη περιφερεια της που πεταει φωτιες.Εχει προβλημα στους ψηλους παντως και το παρακανουν λιγο με τα τριποντα..
kotzito
Καλη επιτυχια σε Πανελληνιο και Αρη.Μακαρι να κανουν καλη πορεια και οι δυο γιατι το ελληνικο μπασκετ μπορει να διακριθει μεσα απο αυτη τη διοργανωση και γενικοτερα τις μικροτερες ευρωπαικες διοργανωσεις οπως εκαναν παλιοτερα και οι Αρης,Μαρουσι,Μακεδονικος κτλ.
benchwarmer
Αποτελεσματα, boxscore, βαθμολογιες κλπ εδω http://www.ulebcup.com/

3/3 οι Ρωσοι και 2/2 οι Ισπανοι... Μπορει να βιαζομαι, αλλα θα πω φαβορι τη Ντιναμο Μοσχας..
kotzito
Τα χθεσινα αποτελεσματα της 2ης αγωνιστικης:

1ος
Marousi Costa Coffee vs. Chorale 88-73
ASK Riga vs. Zadar 106-94

2ος
Unics Kazan vs. Barons/LMT Riga 76-55
Dynamo Moscowvs. Lukoil Academic 94-78

3ος
Le Havre vs. Besiktas Cola Turka 61-68
Benetton Basket vs. Khimki Moscow 77-59

4ος
Turk Telekom vs. Panellinios BC 70-64
Aris BSA vs. Bnei Hasharon 84-71

5ος
Asvel Basket vs. Azovmash Mariupol 85-83
Kalise G. Canaria vs. Lietuvos Rytas 94-83

6ος
PGE Turow vs. Spirou Basket 61-86
BC Red Star vs. Brose Baskets 82-65

7ος
BC FMP vs. Artland Dragons 93-65
Fortitudo Bologna vs. Pamesa 71-77

8ος
Hemofarm Stada vs. CEZ Nymburk 82-74
KK Buducnost vs. Iurbentia Bilbao 65-67
a bullet for your head
Ο Ριμας Κουρτιναιτις ειναι ο αντικαταστατης του Ατανας Σιρεικα στον παγκο της Λιετουβος Ριτας.
Εντωμεταξυ με ελλειψεις θα αντιμετωπισει το Μαρουσι την Ριγα στην Λετονια,καθως στους ηδη τραυματιες Κις κ Καιμακογλου,προστεθηκε κ ο Γιωργος Διαμαντοπουλος,ο οποιος ενιωσε τραβηγμα στους προσαγωγους.
asero
ο αρης αντιμετωπιζει την τουρκ τελεκομ στην τουρκια και ειναι αμφιβολοι ο ηλιαδης και ο νελσον,ο πανελληνιος παιζει με την χασαρον στο ιραηλ και οτο μαρουσι με την ριγα στην αθηνα.Καλη επιτυχια για τις ελληνικες ομαδες
asero
Το μαρουσι κερδισε την ρηγα,ο πανελληνιος εχασε απο την χασαρον και ο αρης εχασε απο την τουρκ τελεκομ
tsitum
Στη περιγραφη της ΕΡΤ στον αγωνα του Αμαρουσιου με την ΑΣΚ Ριγα, περα που τη φωναζανε Ριγα (σαν να λες τη ΤΣΣΚΑ Μοσχας, Μοσχα) κουβεντα δεν ειπαν οτι ειναι η πρωτη κατοχος τους πρωταθλητριων το οποιο πηρε 3 συνεχομενες φορες (εκτος αν το ειπαν πριν αρχισει το ματς).

Πληρως αναρχη η ΑΣΚ αλλα με πολυ αγουρο ταλεντο που φαινοταν απο τα σουτ. Κ το περιεργο ειναι οτι εχει προπονητη το προπονητη της Λιθουανιας. Δεν επαιξαν βεβαια οι 2 αμερικανοι της, ο Μπρουερ κ ο αλλος, ενω πριν 10 μερες εφυγε ο καλυτερος παιχτης της, ο Αλεξιτς.

Για την ανακοινωση Βωβου. νομιζω μου εκανε την ιδια εντυπωση που εκανε στα παιδια που γραψανε στο αλλο τοπικ. Μου φανηκε τραγικη.
a bullet for your head
Ο Πανελληνιος κερδισε την Τουρκ Τελεκομ με 82-74 κ περασε στην επομενη φαση,καθως ο Αρης εχασε απ την Χασαρον.. huh.gif (ξερει κανεις λεπτομερειες απ το παιχνιδι του Αρη?).
Κορυφαιοι ηταν οι Ραντενοβιτς με 20π(1) και Νιουλει με 16π.
tsitum
Αποκλειστηκε η ΑΣΚ Ριγα πληρωνοντας οτι ηταν η μονη που εχασε απο τη Ροαν (μια ομαδα που περυσι επαιζε Ευρωλιγκα ως μια απο τις 2 γαλλικες ενω η Ρωσια εχει 1 ομαδα στην Ευρωλιγκα, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα).

Τί να κανει η ΑΣΚ οταν της εχουν φυγει οι 2 αμερικανοι της, ο παιχταρας Αλεξιτς, ο αλλος πολυ καλος Σουντοφ κ εχει μεινει μονο με Λετονους κ εναν Λιθουανο. Με 9 παιχτες πηγε στη Ζανταρ σημερα.

Στοχος μας πλεον ολων των απανταχου φανατικων οπαδων της τρισμεγιστης (παει με τις κατακτησεις Πρωταθλητριων) ΑΣΚ Ριγα η κατακτηση του Λετονικου πρωταθληματος (που δεν παει καλα) κ η σταθεροποιηση της 3ης θεσης στη Βαλτικη Λιγκα για 2η συνεχομενη χρονια. Απαιτουμε απο τη διοικηση να φερει πισω τον Αλεξιτς. Δε θα συγχωρησουμε μη κατακτηση του πρωταθληματος, ενω σε ενδειξη διαμαρτυριας φοραμε κιτρινες καλτσες μεχρι εμεις να κρινουμε αν θα σταματησουμε ή θα βαλουμε κ κιτρινο σορτσακι.
Vas
Οι όμιλοι της φάσης των "16":
Θ’ όμιλος: Μαρούσι, Χίμκι, Ντιναμό Μ., Πανελλήνιος.
Ι’ όμιλος: Ούνικς Καζάν, Τουρκ Τέλεκομ, Ζαντάρ, Μπενετόν.
Κ’ όμιλος: Αζόβμας, Βαλένθια, Ερυθρός Αστέρας, Χέμοφαρμ.
Λ’ όμιλος: Σαρλερουά, Μπιλμπάο, Λιέτουβος Ρ, Άρτλαντ.

έχω την εντύπωση πως οι 2 πρώτοι είναι και οι πιο δύσκολοι. Ψάχνω για την σειρά των αγώνων αλλά δεν βρίσκω τίποτα ακόμα,
a bullet for your head
QUOTE(Vas @ Jan 14 2009, 00:20 ) *
Οι όμιλοι της φάσης των "16":
Θ’ όμιλος: Μαρούσι, Χίμκι, Ντιναμό Μ., Πανελλήνιος.
Ι’ όμιλος: Ούνικς Καζάν, Τουρκ Τέλεκομ, Ζαντάρ, Μπενετόν.
Κ’ όμιλος: Αζόβμας, Βαλένθια, Ερυθρός Αστέρας, Χέμοφαρμ.
Λ’ όμιλος: Σαρλερουά, Μπιλμπάο, Λιέτουβος Ρ, Άρτλαντ.

έχω την εντύπωση πως οι 2 πρώτοι είναι και οι πιο δύσκολοι. Ψάχνω για την σειρά των αγώνων αλλά δεν βρίσκω τίποτα ακόμα,

Ο ομιλος ειναι πολυ δυσκολος..
Περνανε οι 2 πρωτες..σιγουρα τα φαβορι ειναι οι 2 Ρωσικες ομαδες.
Παντως εχω την περιεργεια για να δω πως θα σταθουν οι Ελληνικες ομαδες απεναντι στις Ρωσικες..ειδικα για το Μαρουσι..
Το καλοκαιρι δεν ειχε παιξει κ με τις 2 Ρωσικες φιλικα προετοιμασιας?
tsitum
Mεχρι στιγμης η μεγαλη αποκαλυψη του EuroCup ειναι ο Ιβαν Ραντενοβιτς του Πανελληνιου κ αν τον εχει κλεισει κ για του χρονου βλεπω να παιρνει λεφτα απο ομαδα ευρωλιγκας για να τον δωσει το καλοκαιρι.

Ντιναμο Μοσχας κ Κιμκι ειναι οι 2 καλυτερες ρωσικες μετα τη ΤΣΣΚΑ κ εχουν ροστερ για 16 Ευρωλιγκας αν οχι για καλυτερα.
Αν δειξει η ΕΡΤ το Μαρουσι ή κ τον Πανελληνιο τουλαχιστον θα δουμε ωραια ματς, πολυ καλους παιχτες κ ευκαιρια να πανε οι μπασκετικοι φιλαθλοι σε ωραια ευρωπαικα παιχνιδια που δε θα χουν κ φανατικους.
Vas
QUOTE(a bullet for your head @ Jan 14 2009, 00:27 ) *
Ο ομιλος ειναι πολυ δυσκολος..
Περνανε οι 2 πρωτες..σιγουρα τα φαβορι ειναι οι 2 Ρωσικες ομαδες.
Παντως εχω την περιεργεια για να δω πως θα σταθουν οι Ελληνικες ομαδες απεναντι στις Ρωσικες..ειδικα για το Μαρουσι..
Το καλοκαιρι δεν ειχε παιξει κ με τις 2 Ρωσικες φιλικα προετοιμασιας?


Μόνο με Κιμκι και χάσαμε 20 πόντους στον Αγ. Θωμά. αλλά ήταν φιλικό προετιμασίας. Δεν πιστεύω τώρα να χάσουμε τόσο πολύ
a bullet for your head
Ο Ντειβιντ Μπλατ σε συνεντευξη του σε Ισραηλινο μεσο ενημερωσης,δηλωσε την μεγαλη του απογοητευση για τις τελευταιες εξελιξεις στην Ντιναμο,τα οικονομικα προβληματα κ τις αποχωρησεις των Πραις,Παργκο(Αλλα κ του ΜακΝτοναλντ.Εκει δεν επαιζε προτου παει στην Σιενα τον προηγουμενο μηνα?).
Ενω ανεφερε επισης οτι το πιθανοτερο ειναι να αποχωρησει κ αυτος..
Η αληθεια ειναι πως δεν τον παει τον Μπλατ την τελευταια 2ετια...μια περσι με τους Αμερικανους της Εφες που δεν πηγαν να παιξουν στην Παρτιζαν,μια φετος με τα οικονομικα προβληματα της Ντιναμο..
Πολυ θα ηθελα παντως,να τον δουμε κ στο Ελληνικο πρωταθλημα... rolleyes.gif
a bullet for your head
MVP της 1ης αγωνιστικης της φασης των 16,αναδειχθηκε ο Γλυνιαδακης συγκεντρωνοντας 29 βαθμους στο ειδικο συστημα αξιολογησης.
Κοντρα στην Κιμκι ειχε 21π(6|9 2ποντα,9|11 βολες),9ρ και 10 κερδισμενα φαουλ.
Αντρεα συγχαρητηρια απο μενα... 41.gif 41.gif
a bullet for your head
Ο Γκαρμπαχοθα,εχρισε το Μαρουσι κ τον Πανελληνιο,ως τα φαβορι του ομιλου...
Κυριολεκτει η' παιζει επικοινωνιακο παιχνιδι?
Οποιος προεβλεπε τετοια εξελιξη το καλοκαιρι,θα τον λιδορουσαν σιγουρα..
a bullet for your head
Το τελευταιο τους χαρτι παιζουν σημερα στο Ελληνικο ο Πανελληνιος κ η Κιμκι.
Ηττα σημαινει κ αυτοματα κ αποκλεισμος απ την επομενη φαση της διοργανωσης.
Το Μαρουσι που αυριο θα παιξει στην Μοσχα κοντρα στην Ντιναμο,θα στερηθει των υπηρεσιων του Διαμαντοπουλου.
Ο Σουλης Μαρκοπουλος ανεφερε πως το ματς ειναι πολυ μεγαλης σημασιας κ οτι το Μαρουσι θα κυνηγησει την 3η σερι νικη του,κλειδωνοντας ετσι κ την προκριση.
a bullet for your head
Και οι 2 ομαδες μας γνωρισαν την ηττα σημερα.
Ο Πανελληνιος,που πλεον εχασε κ την τελευταια του ελπιδα,ηττηθηκε με 73-89 απ την Κιμκι
ΠΓΣ(Ραντενοβιτς 15(1),Νατζφει 14(2),Πετροβιτς 13(2)
Κιμκι(Πονκρασοφ 17(4),Ουιλκινσον 15(3),Ρανικο 14(4)

Το Μαρουσι ηττηθηκε με 94-73 απ την Ντιναμο Μοσχας του Ντειβιντ Μπλατ
Ντιναμο(Λαβρινοβιτς 23(3),Χανσεν 20(1),Ναχμπαρ 16(1),Μπικοβ 15(2)
Μαρουσι(Κις 21(3),Στηβενσον 14(4),Γλυνιαδακης 12,Χαραλαμπιδης 10(2),Καλαθης 8(2)
a bullet for your head
Το βραβειο του καλυτερου προπονητη στο φετινο Eurocup,πηρε ο κοουτς της Μπενετον,Οκται Μαχμουτι.
Πολυ αξιολογος προπονητης.
Θυμαμαι καποτε τον Ντουντα,να μιλαει με πολυ καλοκευτικα λογια για τον Τουρκο.
kotzito
Αυτη την βδομαδα διεξαγεται το final-8 του Eurocup στο Τορινο


Πεμπτη
Ντιναμο Μοσχας-Χεμοφαρμ
Μπενετον-Λιετουβος Ριτας


Παρασκευη
Βαλενθια-Κιμκι
Μπιλμπαο-Ζανταρ


Το Σαββατο τα ημιτελικα και την Κυριακη ο τελικος


Με εξαιρεση το παιχνιδι Μπιλμπαο-Ζανταρ,πιστευω οτι υπαρχουν φαβορι για την νικη.Ευκολα ή δυσκολα πιστευω οτι Ντιναμο,Μπενετον,Κιμκι θα περασουν.Προβλεπω τελικο Ντιναμο Μοσχας-Μπιλμπαο,αν και δεν θα απεκλεια να περασουν στον τελικο η Μπενετον και η Βαλενθια.Σε γενικες γραμμες ενω ειναι καπως ξεκαθαρα τα ζευγαρια,ταυτοχρονα υπαρχουν και πιθανοτητες για εκπληξεις.Την δεδομενη στιγμη παντως η Ντιναμο φανταζει ως το φαβορι για την κατακτηση του θεσμου.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.