Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Miami Heat
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
jasonick
Miami Heat




Click to view attachment


Την υγειά μας να'χουμε..


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2016-2017): 41-41

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2016-2017):
Πόντοι:
20,3 -> Goran Dragic
17,0 -> Hassan Whiteside
15,8 -> Dion Waiters

Ριμπάουντ:
14,1 -> Hassan Whiteside
4,9 -> James Johnson
4,7 -> Willie Reed

Ασίστ:
5,8 -> Goran Dragic
4,3 -> Dion Waiters
3,6 -> James Johnson

Κλεψίματα:
1,2 -> Goran Dragic & Tyler Johnson
1,1 -> Josh Richardson
1 -> James Johnson

Κοψίματα:
2,1 -> Hassan Whiteside
1,1 -> James Johnson
0,7 -> Josh Richardson & Willie Reed

Ευστοχία %:
57 -> Willie Reed
56 -> Hassan Whiteside
48 -> James Johnson

Χρόνος συμμετοχής:
33,7 -> Goran Dragic
32,6 -> Hassan Whiteside
30,5 -> Josh Richardson

Πιθανή 5άδα:
Goran Dragic Click to view attachment Dion Waiters Click to view attachment Rodney McGruder Click to view attachment

Kelly Olynyk Click to view attachment Hassan Whiteside Click to view attachment


Πάγκος:
PG: Tyler Johnson, Derrick Walton (two-way συμβόλαιο)
SG: Josh Richardson, Wayne Ellington, Matt Williams (two-way συμβόλαιο)
SF: Justice Winslow
PF: James Johnson, Okaro White, Jordan Mickey
C: Bam Adebayo, A.J. Hammons, Udonis Haslem

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks:
Bam Adebayo (#14/2017 draft)

Ήρθαν ή ανανέωσαν:
Kelly Olynyk (ήρθε για 4 χρόνια/ 50 εκ.)
DeAndre Liggins
James Johnson (ανανέωσε για 4 χρόνια/ 60 εκ.)
Dion Waiters (ανανέωσε για 4 χρόνια/ 52 εκ.)
Udonis Haslem (ανανέωσε για 1 χρόνο/ min.)
Josh Richardson (ανανέωσε για 4 χρόνια/ 42 εκ.)
A.J Hammons (μέσω trade με το DAL)

Έφυγαν:
Josh McRoberts (μέσω trade με το DAL)
Willie Reed (ελεύθερος/LAC)
Luke Babbitt (ελεύθερος/ATL)

Παρουσίαση ομάδας
Την περασμένη σεζόν όταν το Μαϊάμι βρισκόταν στο 11-30 έχοντας χάσει τον Winslow (ο οποίος θεωρούταν ο μελλοντικός franchise παίκτης) μεσούσης της σεζόν κανείς δεν περίμενε να φτάσει η ομάδα μία ανάσα από την είσοδο στα playoffs. Το εντυπωσιακό ντεμαράζ που ακολούθησε γίνεται πιο εντυπωσιακό αν δει κανείς τους τραυματισμούς που έβγαλαν οι παίκτες του Spoelstra. Όλα αυτά ενώ είχε φύγει ο ηγέτης και σημαία της ομάδας, Dwayne Wade και ο αρχηγός Chris Bosh δεν έπαιξε ούτε ένα παιχνίδι λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που είχε.

Το καλοκαίρι ο Pat Riley αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει την υπογραφή του Hayward, επικεντρώθηκε στο να κρατήσει τον περσινό κορμό (ανανεώσεις Waiters, James Johnson) και να προσθέσει τον Olynyk ως stretch ψιλό αντί του Babbitt.
Αν δει κανείς το ρόστερ με εξαίρεση τον Goran Dragic, ο οποίος έκανε την καλύτερη του χρονιά μετά από αυτή του 2013-14 και τον Whiteside, όπου παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένος στο επιθετικό κομμάτι παρατηρεί ότι μπορεί να μην υπάρχουν σταρ αλλά υπάρχει μεγάλο βάθος στον πάγκο με αρκετούς ρολίστες. Ο Spoelstra έχει κάνει πολύ καλή δουλειά αξιοποιώντας στο έπακρο το ταλέντο και τις δυνατότητες των παικτών του και δεν είναι τυχαίο ότι είδαμε από πολλούς παίκτες των Heat να κάνουν career years με τις επιδόσεις τους. O James Johnson είχε δείξει εκλάμψεις του ταλέντου του κατά την διάρκεια της καριέρας του αλλά στους Raptors ήταν φανερό ότι δεν αξιοποιήθηκε σωστά και την περασμένη χρονιά ερχόμενος από τον πάγκο ήταν εξαιρετικός, δίνοντας σκορ αλλά κάνοντας και πολλές δουλειές και επιθετικά και αμυντικά. Ο Waiters με τα ασταμάτητα drive του δημιουργούσε ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες και παράλληλα βελτίωσε το τρίποντο του (39 %). O.. ξεχασμένος Wayne Ellington όταν χρειάστηκε να πάρει χρόνο συμμετοχής έδειξε θετικός και σημείωσε τρομερή άνοδο στα τρίποντα. Όχι τόσο στα ποσοστά του αλλά στα πόσα εκτελούσε ανά αγώνα (6,4 ενώ τα περισσότερα πριν από αυτή την χρονιά ήταν 3,7). Αν βάλουμε σε αυτούς και τον McGruder, ο οποίος σαν undrafted 4ετής rookie κέρδισε θέση βασικού σαν SF και τον Tyler Johnson ο οποίος πήγε καλά ως backup guard καταλαβαίνουμε ότι το προπονητικό επιτελείο και οι υποστηρικτές της ομάδας πρέπει να αισθάνονται πολύ καλά με την πρόοδο των παικτών τους.

Από τους παίκτες που ήρθαν, πέρα από τον Olynyk, χρόνο αναμένεται να πάρει και ο Adebayo. Ο rookie σέντερ είχε μια εξαιρετική summer league ενώ προηγουμένως έπαιξε πολύ καλά στο κολλέγιο με το Κεντάκι. Δύσκολα θα τον δούμε να αγωνίζεται μαζί με τον Whiteside αλλά λογικά θα έχει τον ρόλο του Reed ως backup ψηλού. Το potential του πάντως είναι για πολύ παραπάνω και ίσως να αποτελέσει steal για την θέση που διαλέχτηκε στο draft (#14).

Η βασική 5άδα είναι ένα ερωτηματικό. Οι Dragic και Whiteside έχουν σίγουρη την θέση τους και ο Waiters φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα για την θέση 2 αντί του Richardson. Για τον οποίο Richardson, υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις μετά από μία sophomore χρονιά όπου είχε θέματα με το πόδι του και έχασε αρκετά παιχνίδια. Για την θέση 3 ο McGruder παρουσιάζεται ως φαβορί λόγω άμυνας και στην θέση 4 ο Olynyk έχει ξεκινήσει στα τελευταία παιχνίδια, με τον Johnson να έρχεται από τον πάγκο.

Ένα θέμα που θα έχει να λύσει ο Spoelstra είναι η χρησιμοποίηση του Winslow. Ο νεαρός forward αμυντικά έχει δείξει θετικά σημάδια αλλά επιθετικά η διστακτικότητα και τα ποσοστά των μακρινών σουτ είναι ένα πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη χρονιά στα 18 παιχνίδια που έπαιξε το Off Rtg. του κυμάνθηκε στο 87, όταν το αμέσως χαμηλότερο από τους συμπαίκτες του ήταν το 97 (Derrick Williams & McBob).


Προπονητής
Eric Spoelstra. Κοντεύει να κλείσει 10 χρόνια στον πάγκο του Miami, έχει δύο δαχτυλίδια και έχει χτίσει μια εξαιρετική σχέση με τον Riley. Δεν τον κουνάει κανείς και θα κοιτάξει να χτίσει από το επιτυχημένο δεύτερο μισό της χρονιάς που μας πέρασε. Ομολογώ ότι δεν ήμουν ιδιαίτερα φαν του αλλά η τελευταία του χρονιά με κέρδισε ολοκληρωτικά.


Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Την είσοδο στα playoffs την θεωρώ ψιλοδεδομένη και με τους αντίπαλους τους στην Ανατολή δεν θα μου έκανε εντύπωση αν χτυπήσουν και πλεονέκτημα έδρας στον 1ο γύρο των playoffs. Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η ομάδα σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, οι νέοι παίκτες να βελτιωθούν ώστε είτε μέσω trade είτε της free agency να έρθει ένας superstar που θα απογειώσει την ομάδα.


Κάτω απ' το φως του προβολέα
Click to view attachment
Για πολλά χρόνια σε NBAικά λεξικά κάτω από την λέξη υποτιμήμενος υπήρχε φωτογραφία του Σλοβένου guard. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε, τον είδαμε την περασμένη χρονιά, τον είδαμε και τώρα στο Eurobasket. Απίστευτος, αυτό μόνο.

Θέλω να ρωτήσω τον Eric Spoelstra; Ποιον άσσο από το μανίκι θα βγάλει φέτος και θα δούμε κάποιον random rookie 4ετή να παίζει μπαλίτσα; tongue.gif

Πρόβλεψη νικών: 46-36
Conference rank: 5
Division rank: 2

Teaser
SG3ptshooter
QUOTE(jasonick @ Oct 10 2017, 18:00 ) *
Την είσοδο στα playoffs την θεωρώ ψιλοδεδομένη και με τους αντίπαλους τους στην Ανατολή

Tru
QUOTE(jasonick @ Oct 10 2017, 18:00 ) *
Για πολλά χρόνια σε NBAικά λεξικά κάτω από την λέξη υποτιμήμενος υπήρχε φωτογραφία του Σλοβένου guard.

Tru

Ο Tyler Johnson συνεχίζει την προσπάθειά του να καταλήξει Goldblum στο The Fly με αξιέπαινο ζήλο αλλά ήρθε η ώρα να ανεβάσει και λίγο status στη λίγκα, άντε.
aegeansheed
Δεν ξέρω γιατί, αλλά θέλω οι Heat να μπουν μέχρι και τετράδα αν δείξουν χαρακτήρα και σκληρότητα. Κάτι μου λείπει από το perception μιας ομάδας που λες "τους θυμάμαι στα playoffs εκείνης της χρονιάς να κάνουν αυτό", ίσως κάποιος που να παίζει αμυνάρα και να μη γουστάρει να βλέπει κανέναν να του βάζει καλάθι για κανένα λόγο. Έχω δύο υποψήφιους: τον Winslow, που αρχικά θέλω οπωσδήποτε να τελειώσει την χρονιά και δεύτερον να αφήσει το στίγμα του σε σχέση με αυτό που έχει ο ίδιος ως στόχο να μας αφήσει αναμνηστικό της σαιζόν του (μια σφραγίδα του σε κάτι, ας το βρει ελπίζω) και ο Μπαμ, που φέτος δεν νομίζω να κάνει το "μπαμ" του, αλλά θα ήθελα να δω ένα ατιτούντ and respect του στυλ "έχω 6 φάουλ, θα κόψω δυο-τρία σουτ, στα άλλα που δεν το χω θα εξαντλήσω τα φάουλ μου, αλλά καλάθι δε θα βάλουν τα μ****ά". Dragic θα πάει τραίνο, όπως και ο Waiters, που το λυπήθηκα να τον πάρω κοντά στο #90, αλλά έφυγε δυο τρία picks μετά και μέχρι να κάνει ο Jaylen την εμφανισάρα είχα μετανιώσει -σε ένα βαθμό.
Manimal
Ο Mc Gruder έκανε εγχείρηση και στην καλύτερη θα μείνει εκτός μέχρι το AS break. Το πιο πιθανό, όμως, είναι να μείνει για όλη την χρονιά εκτός.

Πιθανότερο σενάριο για starting SF είναι o Richardson.

Για κάποιο λόγο οι προσδοκίες μου φαίνονται αρκετά τσιμπημένες. Μέχρι 6η θέση τους υπολογίζω.
SG3ptshooter


The tears of the dragon for you and for me.
Nuntius
QUOTE (SG3ptshooter @ Nov 23 2017, 13:16 ) *
The tears of the dragon for you and for me.




Με προκάλεσες smiley.gif
SG3ptshooter
QUOTE
During the 2012-13 season, 86.4 percent of Shane Battier’s points came from made three-pointers. As far as I can tell, that’s a league record, at least for players who averaged more than 15 minutes per game and played more than 20 games.

This season, Ellington is coming for his crown. He has attempted 151 shots in Miami, and 136 of them have been three-point attempts.

cool.gif
SG3ptshooter


Revenge game από τα Lidl, αλλά όταν είναι κόντρα στην ομάδα με τους 5 top picks βασικούς που πρέπει να παριστάνω ότι είναι θαύμα που παίζουν μπάσκετ, θα το δεχτώ.

edit: Χριστέ μου η φάση στο 0.30 laugh.gif
Andre Miller
Ε όχι και απ' τα λίντλ βρε! Ο Κέλυ τα δωσε όλα!
aegeansheed
Josh Richardson. Φέτος ξεκίνησε άσχημα με το σουτ. Πλέον συνεχίζει εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Δε μπορούσε να γινόταν αλλιώς... Στους τελευταίους 5 αγώνες που οι Heat έχουν 4-1 νίκες, ο Josh σουτάρει με 58% (με 54% στα τρίποντα) για 21.6 πόντους, 3.8 ασίστ, 1,6 κοψίματα και 1,8 κλεψίματα. Αναλάβαμε και καθήκοντα playmaking πλέον. Τί άλλο να ζητήσει κανείς από τον shooting guard του... Ένας χαρούμενος Spoelstra.

Χτες. 11/14 σουτ.


To career-high λίγες μέρες πριν.


QUOTE(Andre Miller @ Dec 21 2017, 18:55 ) *
Ε όχι και απ' τα λίντλ βρε! Ο Κέλυ τα δωσε όλα!


Πιστεύω το σχόλιο ήταν για το min επίπεδο εκδικητικότητας που θα μπορούσε να εφαρμοστεί για Ολύνυκ vs Celtics. Δεν πληγώθηκε ιδιαίτερα κάποιος, ο... χωρισμός πέρασε με μικρά γράμματα στην ειδησεογραφία.
SG3ptshooter


Why don't we feel the signs from the Dragon King

wub.gif
jasonick


Θηρίο, ειδικά αμυντικά.
Μ' αυτά και μ' αυτά, το Μαϊάμι μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα και έχοντας πολλούς τραυματισμούς και φέτος, έχει ενα σερί 5 νικών και 10-3 στους 13 τελευταίους αγώνες.
Έχει βοηθήσει πολύ η άνοδος του Richardson ενώ και ο Ντραγκιτς παραμένει σταθερά ένας από τους καλύτερους γκαρντ στο NBA. Επισης ρολιστες τύπου Ellington, Johnson x2 κάνουν εξαιρετικά την δουλειά τους.
Να πω την αλήθεια και ο τραυματισμός του Winslow, ο οποίος μπέρδευε την επίθεση, έχει βοηθήσει στην άνοδο του off rtg.
geo82
Είχε πλάκα που ο Ibaka προσπάθησε να προκαλέσει σε καβγά τον James Johnson. Απ' όλους τους παίχτες του ΝΒΑ, ο τελευταίος είναι ο πλέον ακατάλληλος για να τσακωθείς. Θα τον έκανε "του αλατιού" τον Αφρικανό.
John Valthuer
Μεγάλη πώρωση το Miami αυτές τις μέρες! Έξι σερί νίκες! smiley.gif

jasonick


Έχω ψιλοχαζέψει τα τελευταία παιχνίδια των Heat και συνεχίζουν να μου αρέσουν. Αυτοκτόνησαν με Kings βέβαια και ώρες ώρες η επίθεση τους κολάει αλλά δεν το αφήνει έτσι ο Spoelstra και δοκιμάζει πράγματα, όπως για παράδειγμα να παίζει χωρίς καθαρό άσσο στο παρκέ με έναν από τους Richardson, Johnson ή και Winslow να κατεβάζουν την μπάλα ή να ανοίγει πολύ το rotation.
Μου αρέσει πολύ η χημεία της 2ης πεντάδας των Heat επίσης. Ο Olynyk αποτελεί έναν από τους καλύτερους stretch ψηλούς και ο Winslow ενώ ξέρουμε ότι είναι καλός αμυντικά πλέον ψευτοβάζει και κανά τρίποντο (43 % με 1,5 προσπάθειες ανά παιχνίδι). Πάντως το μεγαλύτερο του θέμα, που δεν το περιμένα να το έχει σε τόσο έντονο ρυθμό, είναι το πόσο άσχημα σουτάρει κοντά στο καλάθι. Για τον Ellington ειπώθηκε και παραπάνω από τον SG το πως έχει γίνει αποκλειστικά σουτέρ τριών πόντων αλλά αυτό δεν το κάνει απαραίτητα μονοδιάστατο αφού δεν παίζει μόνο τον ρόλο του spot up σουτέρ. Μου έχει κάνει εντύπωση το πόσο καλά κινείται στο παρκέ όταν δεν έχει την μπάλα είτε βγαίνοντας από σκριν, είτε ερχόμενος προς τον ball handler για το handoff. Δεν ξέρω βέβαια αν βελτιώθηκε δραματικά σε αυτά τα χρόνια που είναι στο Miami ή το είχε και προηγουμένως. Προσπαθώ να θυμηθώ πράγματα από την θητεία του στο Dallas αλλά στο rotation ήταν μπροστά του οι Crowder και Jefferson.
Στα στατιστικά που το έψαξα για παίκτες που έχουν σουτάρει πάνω από 30 φορές βγαίνοντας από σκριν είναι 3ος σε PPP με 1,29.

http://stats.nba.com/players/off-screen/?S...amp;CF=FGA*G*30

Και τέλος για τον Adebayo θεωρώ δεδομένο ότι με τον τρόπο που παίζει και με τον Spoelstra να τον εμπιστεύεται και προς το τέλος των παιχνιδιών ενώ τον Whiteside όχι και τόσο, ότι κάποια στιγμή ο δεύτερος θα πάρει trade ειδικά κιόλας αν αναλογιστούμε τους μισθούς της ομάδας.
jasonick
QUOTE(jasonick @ Jan 28 2018, 18:13 ) *
ο Winslow ενώ ξέρουμε ότι είναι καλός αμυντικά πλέον ψευτοβάζει και κανά τρίποντο (43 % με 1,5 προσπάθειες ανά παιχνίδι). Πάντως το μεγαλύτερο του θέμα, που δεν το περιμένα να το έχει σε τόσο έντονο ρυθμό, είναι το πόσο άσχημα σουτάρει κοντά στο καλάθι.


Ρεσιτάλ χθες απέναντι στο Milwaukee, έχανε ελεύθερα layup με το αριστερό χέρι inb4 λες και σουτάρει ποτέ με το δεξί. Βάζει υποψηφιότητα για χειρότερος finisher του NBA και το θέμα του πρέπει πια να είναι ψυχολογικό. Τέτοια βλέπουν και οι Σίξερς και τον κόβω τον Fultz να ξαναπαίζει στη summer league του 2020 ξανά. tongue.gif
Κατά τα άλλα είχαμε την επιστροφή Wade, η οποία καθαρά αγωνιστικά θα βοηθήσει το Miami προσθέτοντας έναν ακόμη playmaker στο ρόστερ. Τους λείπει πάντως ένας παίκτης που να βελτιώσει τα ποσοστά τους στα τρίποντα ειδικά τώρα που ο Olynyk είναι τραυματίας.
Ας πάρουμε και την δόση μας από Bam.


morfi
Ιδέα μου ή ο Dwayne Wade είναι πιο εγωιστής από ποτέ; Ήταν ένα από τα προβλήματα των φετινών Cavaliers, δε θέλει και πολύ απ'ότι βλέπω για να γίνει και πρόβλημα των Heat...

ΥΓ Αυτοκτόνησαν ήδη με τους Pacers οι Miami Heat...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.