Help - Search - Members - Calendar
Full Version: EUROLEAGUE NEW RULZ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
ashton
Θα μπορούν οι ομάδες να έχουν όσους ξένους (μη Ευρωπαίους) θέλουν.
Θα υπάρχουν εγγυημένα συμβόλαια

Όμως τα εγγυημένα θα εξαρτώνται ΚΑΙ από τη θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα ΚΑΙ από το μέσο όρο των εισιτηρίων στη διοργάνωση. Κάτω από 4000 θα λένε αντίο.

QUOTE
Η Ευρωλίγκα αλλάζει πρόσωπο…
Ριζικές αλλαγές στο χάρτη της Ευρωλίγκα προανήγγειλε ο Τζόρντι Μπερτομέου
06.05.2005 14:40
Τη σειρά των καινοτομιών που αναμένεται να αλλάξουν ριζικά το προφίλ της Ευρωλίγκα αρχής γενομένης από την προσεχή περίοδο και να επηρεάσουν μεταξύ όλων και τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή παρουσίασε σε προσκεκλημένους δημοσιογράφους σε ανεπίσημο γεύμα που παρέθεσε στη Μόσχα με αφορμή τη διεξαγωγή του Final Four ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου.

Οι κυριότεροι νεωτερισμοί της επόμενης περιόδου είναι το ότι:

α) Η Ευρωλίγκα θα πορευθεί χωρίς συνέταιρο στο μέλλον με μοντέλο αυτοδιαχείρισης. Ειδικότερα, η συνεργασία της Ευρωλίγκα με την ισπανική εταιρία τηλεπικοινωνιών, «Sojecable», λήγει φέτος και δεν πρόκειται ανανεωθεί, όπως αποφασίστηκε από κοινού. Η εν λόγω εταιρία είχε απώλεια της τάξης του 25% από την αρχική της επένδυση, ενώ και η Ευρωλίγκα με τη σειρά της δεν έμεινε ικανοποιημένη από την εκμετάλλευση του προϊόντος. «Δεν μπορούσαμε να πουλήσουμε ούτε ένα μπλουζάκι με την επωνυμία της Ευρωλίγκα χωρίς την άδεια της Sojecable», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο γεύμα. Με τα νέα δεδομένα η Ευρωλίγκα θα μπορεί να διαπραγματεύεται μόνη της τις συμφωνίες για τα τηλεοπτικά, τους χορηγούς και τα έσοδα από διαφημιστικές «εκστρατείες».

β) Τα εγγυημένα συμβόλαια με τις ομάδες δεν θα καταργηθούν, ενώ μία ομάδα που δεν συγκεντρώνει μέσο όρο 4.000 θεατών ανά παιχνίδι θα φεύγει από τη διοργάνωση, ακόμη κι αν έχει εγγυημένο συμβόλαιο. Το ίδιο ισχύει και για ομάδες που δεν καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν στα εθνικά τους πρωταθλήματα. Παρά τις διακηρύξεις μετά τη γεφύρωση του χάσματος πως οι ομάδες θα συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα βάσει της βαθμολογικής τους κατάταξης εντός των τειχών, εν τέλει θα προτιμηθεί ένα μικτό σύστημα βασισμένο σε κατάταξη και εγγυημένα συμβόλαια. «Στόχος μας είναι να έχουμε ανταγωνιστικές ομάδες και ένα ελκυστικό προϊόν εντός και εκτός παρκέ. Αν μία ομάδα νοσεί, τότε υποφέρουν όλες», είπε χαρακτηριστικά ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθαρίζοντας πως η Ευρωλίγκα θα είναι πολύ αυστηρή σε αυτά τα ζητήματα και δεν θα διστάσει να αποβάλει από τη διοργάνωση τις ομάδες που θα πληρούν τις προϋποθέσεις. Παράλληλα προανήγγειλε πως ο κατώτατος μέσος όρος εισιτηρίων των 4.000 θα αυξηθεί στο μέλλον. Επίσης, σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας ULEB και FIBA, η Ομοσπονδία έχει δικαίωμα λόγου μόνο στον αριθμό των ομάδων και των χωρών και όχι στην ύπαρξη ή μη εγγυημένων συμβολαίων.

γ) Μέτοχοι της Ευρωλίγκα θα μπορούν να είναι οι ίδιες οι ομάδες που συμμετέχουν.

δ) Τα σύνορα καταργούνται οριστικά, αφού από την αμέσως επόμενη σεζόν οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα γι´ απεριόριστους μη Ευρωπαίους παίκτες.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης


sportfm.gr
harris
αααχχχααααααα.χχχμμμμμμ............μαλιστα....δε
ειναι κακο
ashton
τον μέσο όρο των 4,000 πάντως δεν πρέπει να τον έπιασε καμιά Ελληνική ομάδα φέτος. Και ίσως να είναι και οι μόνες ομάδες που δεν τον έπιασαν...
Warrior
Εγω δεν ξερω αν ειναι καλο εν τελει....

Ειδικα αυτο για τους απεριοριστους ξενους!
Επισης αν συνεχισουν τα συμβολαια σε σημαντικο αριθμο,θα συνεχισουμε να εχουμε
απαξιωση των Εθνικων πρωταθληματων.

Ουτε το αποφασιζουμε και διαταζουμε τις Uleb,βλεπω να εχει μακροχρονια κερδη!
harris
ο Ολυμπιακος ειχε περιπου 3 χιλιαδες .Ο ΠΑΟ μαζι με τις επομενες φασεις ,πρεπει να τα επιασε σε μ.ο. .Παντως νομιζω οτι 4 χιλιαδες ειναι ενα εφικτο νουμερο μονο για ΠΑΟ και Ολυμπιακο..
ashton
Πάντως σίγουρα κόβει τις όποιες βλέψεις έχει ο Βωβός με τα 400 εισιτήρια στο Μαρούσι.

Το άλλο με τους απεριόριστους ξένους είναι μεγάλο λάθος.
Μπορεί μια ομάδα με 12 αμερικανούς να κερδίζει σε ποιότητα ή βάθος, αλλά η εξέδρα (ειδικά στην Ελλάδα) θα αποξενωθεί εντελώς.
Warrior
Και για αλλες ομαδες ειναι εφικτο..να σαι σιγουρος Χαρη..

Για ποια να λεω... rolleyes.gif
biggrin.gif

Αυτο που δεν μου αρεσει,ειναι οτι παει να δημιουργηθει μια κλειστη λιγκα με τους
ορους του Μπερτομεου(και καθε Μπερτομεου)με κριτηρια κατα βαση οικονομικα.

Πιστευω οτι θα ξαναπαμε σε σχισμα αν συνεχισει να πορευετε ετσι η Uleb,να αποκλειει
δηλαδη ομαδες.
To θετικο ειναι οτι οι ελληνικες ομαδες θα αναγκαστουν να δουλεψουν πανω στο
marketing και να βαλουν σωστες βασεις..
harris
συν Αρη και ΠΑΟΚ ,απο εκει και περα το χαος....και η Λαρισσα η ο Απολλων που δεν θα βγουν ποτε ευρολιγκα.....κριμα για το Μαρουσσι
dizzy_fingers
YO Ashton!!!
Da "rulz" 21.gif tongue.gif!

Κώστα δεν είναι "αποφασίσωμεν και διατάσωμεν" της ULEB...εδώ και μήνες κάνουν συσκέψεις επί συσκέψεων οι της ULEB και της FIBA και το θέμα των κλειστών συμβολαίων είναι ένα από τα κύρια θέματα των συζητήσεών τους.

Ο μ.ο. με τις 4000 για κλειστά συμβόλαια είναι καλός, αλλά επίσης καλό θα ήταν αν μην κλείσουν και οι 3 θέσεις της Ευρωλίγκας από συμβόλαια μόνο... hammer.gif

Αυτό όμως με τους απεριόριστους ξένους 17.gif...
Αν είχα περισσότερη εμπιστοσύνη στους έλληνες προέδρους ώστε να είχαν μάθει από τα λάθη της προηγούμενης δεκαετίας, δεν θα είχα πρόβλημα...αλλά όσο υπάρχουν πρόεδροι όπως του Ιωνικού και της ΜΕΝΤ που άλλαξαν χίλιους δυο ξένους σε μία σεζόν, τότε....
ugly8.gif
harris
Δέκατος ο ΠΑΟ στα εισιτήρια

Αύξηση της τάξεως του 28% παρουσίασαν συνολικά από την αρχή της σεζόν οι πωλήσεις των εισιτηρίων για τους αγώνες της Ευρωλίγκα, εν συγκρίσει με πέρυσι. Μία σύγκριση, δε, με την πρώτη χρονιά «ζωής» της Ευρωλίγκα της ULEB (2000-01) δείχνει άνοδο της τάζεως του 79%.
Εντεκα ομάδες παρουσίασαν αύξηση εισιτηρίων εν συγκρίσει με πέρυσι, εκ των οποίων τα «σκήπτρα» κρατούν οι τρεις ελληνικές (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ). Χαρακτηριστικά, η ΑΕΚ παρουσιάζει μια αύξηση της τάξεως του 225%, αφού την περασμένη σεζόν έκοψε κατά μέσο όρο 628 εισιτήρια ανά παιχνίδι, ενώ φέτος έκοψε 2.040. Παρά τη μεγαλύτερη ζήτηση των εισιτηρίων της, όμως, η «Ενωση» βρίσκεται στην τελευταία θέση του σχετικού πίνακα και συγκεκριμένα στην 24η. Μία θέση πάνω από τον «Δικέφαλο», την προτελευταία, βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» έκοψαν πέρυσι 1.093 εισιτήρια κατά μέσο όρο και φέτος πήγαν στα 2.326, δηλαδή οι πωλήσεις σημείωσαν μια αύξηση της τάξεως του 113%.
Τέλος, ο Παναθηναικός φιγουράρει στη 10η θέση, έχοντας μια αύξηση της τάξεως του 196%. Συγκεκριμένα, από τα 1.815 εισιτήρια της περυσινής σεζόν, οι πρωταθλητές Ελλάδος πήγαν φέτος στα 5.368! Πάντως, η αλήθεια είναι πως... ώθηση ν´ «αναρριχηθεί» στον σχετικό πίνακα έδωσαν στον Παναθηναϊκό οι δύο εντός έδρας αγώνες με την Εφές Πίλσεν για τους προημιτελικούς της Ευρωλίγκα.
Στην 1η θέση του σχετικού πίνακα βρίσκεται η ισπανική Εστουντιάντες με 14.615 εισιτήρια, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Μακάμπι Τελ Αβίβ με 10.500 εισιτήρια και η Ρεάλ Μαδρίτης με 10.340.
ashton
Μερικές απόψεις πάνω στο νέο σύστημα...


Από τη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :

Oικονομική ομηρεία στο μπάσκετ http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article...05/2005__143688

Oι δεσμεύσεις αθλητών πιθανές αντιδράσεις και εμπορική εκμετάλλευση
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article...05/2005__143687

O κίνδυνος των κοινοτικών διαβατηρίων
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article...05/2005__143686

Kαι από την Ελευθεροτυπία της Παρασκευής :
Το μπάσκετ στην Ευρώπη πωλείται!
http://www.enet.gr/online/online_text?c=11...4&dt=13/05/2005
Warrior
Ειναι πολλα τα σωστα,στα παραπανω αρθρα...

Ενισχυεται ο φοβος μου...οτι μακροπροθεσμα το μπασκετ θα αντιμετωπισει
προβληματα.
LEFTERIS733
Και μετα βριζουμε το Βασιλακοπουλο...
Warrior
Οχι οτι και αυτος δεν το εχει παει πισω ομως,Λευτερη..ε?

Γενικα περναμε κριση,δεν υπαρχουν διορατικοι ανθρωποι στον χωρο(και οχι μονο)...
LEFTERIS733
Οχι βεβαια μη βγω και υποστηρικτης του...Απο το παλιο φορουμ τον εκραζα...
Warrior
Την διαφωνια του με τις νεες προτασεις της Uleb εξεφρασε ο Βασιλακοπουλος στα
πλασια της γενικης συνελευσης της FIBA Europe στην οποια συμμετειχαν 123 εκπρόσωποι, απο 47 εθνικες ομοσπονδιες (επι συνολου 50)...:

"Μετά από μια μακροχρόνια σειρά, μερικές φορές, αποστειρωμένων και περιττών συζητήσεων, έχουμε επιτύχει, με τη μεσολάβηση της FIBA, μια συμφωνία με την ULEB. Αυτή η συμφωνία υπεγράφη από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη στις 3 Νοεμβρίου 2004 στη Γενεύη. Το κείμενο της συμφωνίας έχει δημοσιοποιηθεί και έχει διανεμηθεί, έτσι είμαι βέβαιος ότι είναι γνωστό σε όλους. Είναι προφανές ότι η συμφωνία της 3ης Νοεμβρίου 2004 δεν επιλύει όλα τα προβλήματα. Έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο όπου τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, που σέβονται το ένα το άλλο, μπορούν να συζητήσουν, να προτείνουν και να υιοθετήσουν τις αμοιβαία αποδεκτές λύσεις. Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να παρουσιάσουμε υπομονή και ευελιξία, και να διατηρήσουμε προ πάντων έναν συνεχή διάλογο, πάντα σεβόμενοι και την επιστολή και το πνεύμα της συμφωνίας. Από αυτή την άποψη, πρέπει να πω ότι οι πρόσφατες προτάσεις από την Euroleague προς τις ομάδες για τη νέα εταιρική δομή δημιουργούν μερικά ερωτήματα για τον αθλητισμό. Εν πάση περιπτώσει, η FIBA Εurope και εγώ προσωπικά δεν θα κάνω καμία προσπάθεια να εφαρμόσω αυτήν την συμφωνία. Ελπίζω ότι η άλλη πλευρά θα παρουσιάσει επίσης μια παρόμοια τοποθέτηση και συμπεριφορά. Η ευρωπαϊκή καλαθοσφαίριση πάσχει πάρα πολύ και υποφέρει ακόμα από τα πρόσφατα γεγονότα".

Nεα κριση λοιπον στον οριζοντα...
Αναμενομενη ηταν. wink.gif

Και για μενα φταιει ξεκαθαρα η Uleb αυτη τη φορα.
NBAholic
Περισσότερο ανησυχώ για τα εισιτήρια σε μας, παρά για τη λογική των 12 ξένων. Νομίζω ότι όποιος πρόεδρός μας έχει μυαλό θα κατάλαβε ότι ξένος δεν ισοδυναμεί με καλύτερος, ακόμη κι αν δε συμπεριλάβουμε τη σαβούρα που ούτε η συμπατριώτες τους αναγνωρίζουν.
Πιστεύω ότι τη λογική των πολλών ξένων θα την ακολουθήσουν ομάδες που σκέφτονται μόνο την επόμενη χρονιά και που έχουν μόνο καλές προτάσεις στα χέρια τους, αλλά και λιγοστές επιλογές από την εσωτερική αγορά (βλ. Μακάμπι). Για δε αποξένωση με τους φιλάθλους δεν υπάρχει ζήτημα. Ο μέσος φίλαθλος/οπαδός προτιμά η ομάδα του να κερδίζει με ξάνους παρά να χάνει με ντόπιους.
dizzy_fingers
Έγινε σήμερα η αναμενόμενη συνάντηση της ULEB στην Μπαρτσελόνα παρουσία αντιπροσώπων 23 ομάδων (συμπεριλαμβανομένων και των 3 δικών μας) και 7 ομοσπονδιών.

Τα σημεία, του νέου στρατηγικού πλάνου της ULEB το οποίο εγκρίθηκε και θα ισχύσει για τα επόμενα τρία χρόνια, είναι τα (λίγο πολύ γνωστά) εξής:

- Η προσπάθεια να βελτιωθούν τα γήπεδα των ομάδων που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα με τελικό σκοπό, στη σεζόν 2009-2010, την ελάχιστη επιτρεπτή χωρητικότητα γηπέδου για συμμετοχή στη διοργάνωση να είναι 10.000! ohmy.gif

- Νέα κριτήρια για τη χορήγηση των εγγυημένων συμβολαίων αλλά και νέοι λόγοι για την ακύρωσή τους. Για τα επόμενα 3 χρόνια πάντως θα ισχύει το σύστημα που υπάρχει τώρα για τη χορήγηση των 14 συμβολαίων - ανάλογα με την εγχώρια και μη πορεία των ομάδων θα υπάρχει βαθμολόγηση σύμφωνα με την οποία θα διαλέγονται οι τυχερές ομάδες.
Όπως ξέρουμε, οι υπόλοιπες 9 θέσεις θα καπαρώνονται από τις θέσεις στα εθνικά πρωταθλήματα και η 1 από τον πρωταθλητή του ULEB Cup.

- Η ελεύθερη διακίνηση των παιχτών στην Ευρωλίγκα και στο Uleb Cup. Ενστάσεις είχαν οι τρεις ελληνικές ομάδες , ΕΟΚ, η ACB(ισπανική λίγκα) και η LNB(γαλλική λίγκα).

- Κοινοί κανόνες για τη διαχείρηση των οικονομικών των ομάδων.

- Ένα υποχρεωτικό σύστημα διοίκησης για τις ομάδες το οποίο θα λάβει άμεση εφαρμογή από την προσεχή σεζόν και σύμφωνα με το οποίο, κάθε ομάδα πρέπει να έχει οπωσδήποτε τα εξής άτομα στη διοίκησή του:
# Υπεύθυνος Μάρκετινγκ
# Υπεύθυνος Οικονομικώ
# Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
# Υπεύθυνος Επικοινωνιών
# Υπεύθυνος Πωλήσεων Εισητηρίων
# Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Πελατών
(επιτέλους...)


Γενικός απολογισμός, θετικός κατά τη γνώμη μου (αν και δε μας είπαν και πολλά καινούρια).

Αλλά δεν διάβασα πουθενά για το θέμα της μετοχοποίησης του ευρωπαϊκού μπάσκετ (πόσο μάλλον για την ταυτότητα των μυστηριωδών μνηστήρων του περίφημου 42% του μετοχικού κεφαλαίου της Euroleague Properties....).
Warrior
QUOTE (dizzy_fingers @ May 28 2005, 03:13 AM)
- Νέα κριτήρια για τη χορήγηση των εγγυημένων συμβολαίων αλλά και νέοι λόγοι για την ακύρωσή τους. Για τα επόμενα 3 χρόνια πάντως θα ισχύει το σύστημα που υπάρχει τώρα για τη χορήγηση των 14 συμβολαίων - ανάλογα με την εγχώρια και μη πορεία των ομάδων θα υπάρχει βαθμολόγηση σύμφωνα με την οποία θα διαλέγονται οι τυχερές ομάδες.
Όπως ξέρουμε, οι υπόλοιπες 9 θέσεις θα καπαρώνονται από τις θέσεις στα εθνικά πρωταθλήματα και η 1 από τον πρωταθλητή του ULEB Cup.

Συγνωμη ρε παιδια...

14 τριετη εγγυημενα συμβολαια??

Τι μας λεγανε οτι θα καταργηθουν τοτε?

Απλα θα κανουν μια αναδιανομη αναλογα με καποια κριτηρια..αληθεια ποια θα ειναι
ακριβως αυτα?
Τι σημαινει πορεια εντος και εκτος συνορων?
LEFTERIS733
Καλα αυτοι οι μ.....ς δεν καταλαβαινουν οτι τα συμβολαια ειναι ο θανατος των πρωταθληματων;τι στο διαολο πρεπει να γινει για να το καταλαβουν;αι σιχτιρ πια... kill.gif angry_red.gif icon_tomato.gif 45.gif
dizzy_fingers
Πορεία εντός και εκτός των συνόρων εννοούν το πως θα πάει η ομάδα στο εθνικό της πρωτάθλημα και στην ευρωλίγκα. Ανάλογα με τις νίκες-ήττες θα παίρνουν κάποιους βαθμούς και λογικά οι 3 (μία, δύο..ανάλογα τη χώρα) πρώτες ομάδες της βαθμολογίας που θα πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις θα παίρνουν το συμβόλαιο.

Πάντως όσοι υποστηρίζουν(-ουμε rolleyes.gif ) ότι τα συμβόλαια σκοτώνουν τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος, δε χρειάζεται να ανησυχούν πολύ...
Πολύ αμφιβάλλω αν θα πληρούν και οι 3 ομάδες μας τα κριτήρια για κλειστό συμβόλαιο...
Basketomania
Κι εγω που νομιζα οτι θα βαζανε μυαλο για τα συμβολαια μετα πχ. κι απ'την πορεια του Ολυμπιακου φετος σε Ελλαδα και Ευρωπη...
Warrior
Σε καποιο αλλο φορουμ..διαβασα οτι τα συμβολαια σε Γαλλια,Γερμανια και Λιθουανια,
θα δοθουν μεσω ενος συστηματος βαθμολογησης της πορειας καθε ομαδας στις
εγχωριες διοργανωσεις(με βαση τα τελευταια 3 χρονια).
Δεν ξερω αν ισχυει ή αν θα ισχυσει για την Ελλαδα..αλλα το ποσταρω για να παρουμε
μια ταξη μεγεθους:

Στην κανονική περίοδο
1ος 8 βαθμοί
2ος 7 βαθμοί
3ος 6 βαθμοί
4ος 5 βαθμοί
5ος 4 βαθμοί
6ος 3 βαθμοί
7ος 2 βαθμοί
8ος 1 βαθμό

Στα πλέι οφ
Νικητής 15 βαθμοί
Φιναλίστ 8 βαθμοί
Ημιτελικά 3 βαθμοί

Κύπελο
Νικητής 5 βαθμοί
Φιναλίστ 3 βαθμοί
Ημιτελικά 1 βαθμός

Βεβαια σε αυτο δεν υπαρχει βαθμολογια για την πορεια στις Ευρωπαικες διοργανωσεις,
απο οπου(συμφωνα με τις προχθεσινες ανακοινωσεις) θα συνυπολογιζεται η πορεια
μιας ομαδας.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.