Help - Search - Members - Calendar
Full Version: περί spamming
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στο γραφείο του προέδρου > Προτάσεις
Basketballpromotion
Αγαπητέ Dizzy Fingers που σε συμπαθώ γιατί έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις στο φόρουμ, αλλά ξαφνικά αποφάσισες να γίνεις αυστηρός σε προσπάθειες γνωστών σου για το μπάσκετ. Αν χρησιμοποιούσα το όνομα που έχω στο φόρουμ, ίσως να φερόσουν αλλιώς. Το μπάσκετ δεν έχει πολύ κόσμο στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι όσο το ποδόσφαιρο. Όταν λοιπόν, πνίγεις μια φιλότιμη προσπάθεια κάνοντας lock σε ένα τόπικ, να με συγχωρείς αλλά κάπου έχεις λάθος. Στο κάτω κάτω έχεις ποτέ κοιτάξει την υπογραφή σου;; Έχεις δει ότι γράφει "δημοσιεύστε άρθρο σας στη Basketnes"; Δεν είναι spamming αυτό; Με ποια ανώτερη λογική βαφτίζεις το δικό μου spamming; Δυστυχώς είναι ορισμένοι από εσάς που κάνετε κακό στο μπάσκετ και είναι ορισμένοι που κάνουν προσπάθεια να προβληθεί το άθλημα που πραγματικά αξίζει. Δεν ξέρω αν παίρνεις ποσοστό από τη ιδιαιτέρως μέτρια εφημερίδα που λέγεται Basketnews ώστε να μη θεωρείς spamming τη δική της διαφήμιση, αλλά εμείς στο ageofbasketball.blogspot.com έχουμε μια διαφορετική αλληλεγγύη με τους μπασκετικούς γιατί θεωρούμε ότι μας επισκιάζουν χωρίς λόγο. Πιθανότατα θα σβήσεις και αυτό το τόπικ. Ελεύθερα. Έτσι κι αλλιώς χάσατε ήδη ορισμένα μέλη του φόρουμ από αυτή τη συμπεριφορά. Αλλά πριν το σβήσεις, διάβασε το, και μετά σκέψου αν δίκαια θεωρείς ότι υπηρετείς αυτό το άθλημα... Φευ.
sihainas
sorry που επεμβαίνω αλλά όταν όλα σου τα ποστ είναι για να προοθήσεις το site σου τότε ναι...αυτό είναι spam. Αν όπως λες σου αρέσει το μπάσκετ...τότε σίγουρα όλο και κάτι ενδοιαφέρον θα υπάρχει στο φόρουμ για να συζητήσεις...αλλά εσύ μπαίνεις εδώ μόνο για να γράψεις για το site σου.


ps. Μπορείς κι εσύ (νομίζω) να βάλεις το site σου στην υπογραφή σου peace.gif
Basketballpromotion
Αν θες να απαντήσεις σε αυτό που είπα, δεν είναι καλό να διαβάζεις όλα όσα έχω γράψει; Είμαι μέλος του φόρουμ και μάλιστα παλιό, με άλλο όνομα. Νομίζω το ότι εγώ και οι γνωστοί μου έχουμε παραπάνω από ένα λογαριασμό στο φόρουμ είναι δείγμα ότι νοιαζόμαστε, ενδιαφερόμαστε, συζητάμε.Επιπλέον, διαφήμιση κάνουμε στο site καθώς έχουμε γραφτεί μέλη. Δε θα αποκαλύψω την ταυτότητα μου ούτε έχω διάθεση να συζητήσω περί spamming όταν βλέπω μονοδιάστατες απόψεις. Προσοχή, η basketball promotion είναι εταιρεία, όχι ένα άτομο και έχει βοηθήσει, ανιδιοτελώς και ανώνυμα, στην προώθηση του basketforum σε φιλικά στο μπάσκετ sites και μαγαζιά. Δεν είναι σωστό να τα βάζετε μαζί μας και να μας λέτε spammers.Εάν απλώς δε θέλετε να βοηθήσετε άλλα μπασκετικά site, να το λέτε πιο κομψά από το να κάνετε lock σε ένα τόπικ...
sihainas
ok αφού νομίζεις ότι δεν το διάβασα όλο το ποστ σου.. ας τα πάρω τα λεγόμενά σου ένα ένα


QUOTE(Basketballpromotion @ Jun 18 2007, 05:00 PM) *
Αγαπητέ Dizzy Fingers που σε συμπαθώ γιατί έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις στο φόρουμ, αλλά ξαφνικά αποφάσισες να γίνεις αυστηρός σε προσπάθειες γνωστών σου για το μπάσκετ. Αν χρησιμοποιούσα το όνομα που έχω στο φόρουμ, ίσως να φερόσουν αλλιώς.


Ας το χρησιμοποιούσες (ούτως ή άλλως βέβαια δεν χρειάζεται καθώς μπορεί να δει και τώρα ποιος είσαι)

QUOTE(Basketballpromotion @ Jun 18 2007, 05:00 PM) *
Το μπάσκετ δεν έχει πολύ κόσμο στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι όσο το ποδόσφαιρο. Όταν λοιπόν, πνίγεις μια φιλότιμη προσπάθεια κάνοντας lock σε ένα τόπικ, να με συγχωρείς αλλά κάπου έχεις λάθος. Στο κάτω κάτω έχεις ποτέ κοιτάξει την υπογραφή σου;; Έχεις δει ότι γράφει "δημοσιεύστε άρθρο σας στη Basketnes"; Δεν είναι spamming αυτό; Με ποια ανώτερη λογική βαφτίζεις το δικό μου spamming;


Προφανώς η υπογραφή του dizzy δεν αποτελεί spamming καθώς...
1. Είναι η υπογραφή του και δεν κάνει 15 συνεχόμενα ποστ για το ίδιο πράγμα
2. Δεν είναι διαφήμηση...είναι μια υπηρεσία που προσφέρει το bf.

QUOTE(Basketballpromotion @ Jun 18 2007, 05:00 PM) *
Δυστυχώς είναι ορισμένοι από εσάς που κάνετε κακό στο μπάσκετ και είναι ορισμένοι που κάνουν προσπάθεια να προβληθεί το άθλημα που πραγματικά αξίζει.


Για το ποιος κάνει καλό και ποιος κακό...δεν νομίζω ότι είμαι αρμόδιος εγώ να απαντήσω (είσαι μήπως εσύ; )... νομίζω όμως ότι το επίπεδο και η (ανοδική) πορεία του φόρουμ όλο αυτό το καιρό κάτι δείχνουν.


Αυτά..δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω... αν δεν σε κάλυψα σε κάτι...νομίζω θα σου απαντήσει ο dizzy.
Air Kef
Θα ηθελες να μας πεις για τον σκοπο που άνοιξες αυτό το τοπικ;

Σαν παλιο μέλος του φορουμ που είσαι,εχεις διαβάσει τους κανονες;


4. Απαγορεύεται να έχετε διπλούς (ή πολλαπλούς) λογαριασμούς στο φόρουμ.

6. Αν έχετε παράπονα σχετικά με τη συμπεριφορά των διαχειριστών χρησιμοποιήστε προσωπικά μηνύματα για να την εκφράσετε. Μη χρησιμοποιείτε δημοσιεύσεις γι'αυτό το σκοπό.


Μαλλον οχι.


Μιας και ποστάρεις στο φορουμ λοιπόν ως άλλος χρήστης,μηπως ετυχε να παρατηρήσεις οτι πολλές υπογραφές διάφορων μελών εχουν διάφορα λινκ που παραπέμπουν σε άλλα σαιτ και φόρουμ;ΓΙατι δν εκανες το ιδιο,ειδικα απο την στιγμή που σου ειχε γινει παρατήρηση απο τον αντμιν,αλλα συνέχισες με τον ιδιο τροπο;

Το τι κανουμε εμεις με την (κάθε) basketnews και πως την προβάλλουμε ειναι δικος μας λογαριασμός,οπως και τι προβάλλεις εσύ στο δικο σου σαιτ.

Επισης το να μην αρέσουμε σε καποια μέλη και να τα χάνουμε ειναι απόλυτα λογικό(και επισης δικος κας λογαριασμός).Ούτε σε μας αρέσουν μέλη με συγκεκρίμενη συμπεριφορά και να μας χάνουν.


Το τοπικ κλειδώνει.
Οτι παράπονο εχεις,υπαρχουν τα personal messages.
Warrior
Το να δημιουργεις εναν νεο λογαριασμο και να κανεις σειρα απο ποστ με μοναδικο σκοπο την διαφημιση
ενος συγκεκριμενου blog,νομιζω οτι ειναι ο ορισμος του spamming στο internet και ειναι κατι που δεν
επιτρεπεται σε κανενα φορουμ.Οι λογοι ειναι ευνοητοι νομιζω.10 ατομα να βρεθουν να κανουν το ιδιο,
θα αλλοιωθει ο χαρακτηρας του φορουμ....

Απο κει και περα οπως σου ειπαν και τα υπολοιπα παιδια,θα μπορουσες με πολλους τροπους να προωθησεις
την δουλεια που κανεις πανω στο αγαπημενο μας αθλημα.Παραδειγματα απειρα και δεν ειναι δυνατον να τα αγνοεις απο την στιγμη που οπως λες εισαι παλιο μελος του φορουμ.

Το τοπικ που δημιουργησες δεν σβηστηκε(υπαρχει ακομα στην ενοτητα που το ανοιξες).
http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...004&#entry92004

Ακομψο δεν ειναι το οτι κλειδωθηκε,αλλα ο τροπος με τον οποιο το προωθουσες.

Aυτο που δεν μπορω να καταλαβω,ειναι για ποιο λογο(εσυ και οι φιλοι σου) δημιουργησατε εναν καινουριο
λογαριασμο(κατι που δεν επιτρεπεται) με αποκλειστικο σκοπο την προωθηση του blog,ενω καλλιστα θα
μπορουσατε να το κανετε μεσα απο τους ηδη υπαρχοντες λογαριασμους.Σε συνδυασμο με την αρνηση σου
να αποκαλυψεις την (αλλη)ταυτοτητα σου,δημιουργει πολλους προβληματισμους για τα κινητρα σου(σας),
οσο και για την ισχυ αυτων που γραφεις..καθως δεν μπορω να καταλαβω την μυστικοπαθεια,μιας και
μιλαμε για nicknames και οχι για προσωπικα δεδομενα.

Ο προβληματισμος επιτεινεται απο το ανοιγμα του συγκεκριμενου τοπικ,που εχει ως σκοπο την δημιουργια
εντυπωσεων,αφου απο την απαγορευση του spamming(ενος πρωταρχικου κανονα των φορουμ στο
Internet) φτανεις(κανοντας λογικα αλματα) σε γενικοτερες κρισεις για την λειτουργια και τους
σκοπους που εξυπηρετει το φορουμ,αποχωρησεις μελων(λογω απαγορευσης spamming??? huh.gif )κλπ.
dizzy_fingers
Μία γρήγορη απορία γιατί είμαι στη δουλειά και δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ:
Αφού ήθελες να συνεργαστούμε γιατί δεν έστειλες ένα πμ ή μέηλ περί αυτού (ανταλλαγή μπάνερ ή οτιδήποτε άλλο) και αντ'αυτού έκανες πολλαπλά ποστ διαφήμισης?

Τα site με τα οποία έχω ανταλλάξει μπάνερ από κάτω νομίζεις ότι έχουν κάποιο "μέσο" ή με πληρώνουν?

Ή αυτοί που διαφημίζουν το site τους στην υπογραφή τους είναι λιγότερο έξυπνοι?

Στα υπόλοιπα θα επανέλθω αργότερα γιατί πολλές αδικίες γράφονται και μου φαίνεται πως στις μέρες σου στο τόπικ, έχεις αποκτήσει λάθος οπτική για μερικά θέματα εδώ.

Το τόπικ ανοίγει ξανά για να απαντήσεις.
dizzy_fingers
Πάμε λοιπόν.

QUOTE
Όταν λοιπόν, πνίγεις μια φιλότιμη προσπάθεια κάνοντας lock σε ένα τόπικ, να με συγχωρείς αλλά κάπου έχεις λάθος.

Κανονισμοί.
Νούμερο 8:"Απαγορεύεται το spam και η διαφήμιση άλλων site."
Αν κάτι έκανα λάθος ήταν προφανώς ότι δεν τήρησα τον κανονισμό για 3 συνεχή ποστ.
Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, έχω πει ανά καιρούς πως στα μπασκετικά site είμαστε επιεικείς και έχουμε αφήσει αρκετές φορές τόπικ που διαφημίζουν άλλα site.
Αν πιστεύεις ότι ξαφνικά σε εσένα γίναμε κακοί, μπορείς να κοιτάξεις μερικά παραδείγματα: basKetsim.com, superbasket.gr(εδώ δεν έγινε από τον δημιουργό του site), elinksbasket.tk, wetalkbasketball(εδώ 2 σε 1 αν βάλουμε και αυτό του husse laugh.gif ).
Αυτά είναι κάποια που βρήκα με 5' ψάξιμο, αν χρειαστεί μπορώ να βρώ κι άλλα...

Αν εσύ, τώρα, θεωρείς πως ο βασικός σε όλα τα φόρουμ (όπως σωστά επεξήγησε ο Warrior) κανόνας να μη διαφημίζετε άλλα site, είναι λάθος, κανείς δε σε υποχρεώνει να γράφεις εδώ.
Αλλά θα σε παρακαλέσω να δείχνεις έστω τον ελάχιστο σεβασμό, όταν εσύ τον παραβιάζεις κι εμείς κάνουμε τα στραβά μάτια, να μην προκαλείς την ανεκτικότητά μας χαρακτηρίζοντάς μας εγκάθετους και προκατηλειμένους.


QUOTE
Στο κάτω κάτω έχεις ποτέ κοιτάξει την υπογραφή σου;;

Να το ακούσεις από το στόμα μου (ή μάλλον διαβάσεις από τα χέρια μου smile.gif ) ώστε να μην έχεις απορίες και ασάφειες σχετικά με αυτό το θέμα (και εσύ και ο καθένας μιας και είναι η πρώτη φορά που μιλάω δημόσια για αυτό).
Με τη BasketWeek (ειλικρινά, δε με ενδιαφέρει ποιά είναι η άποψή σου για την "ιδιαιτέρως μέτρια BasketNews" καθώς πλέον ουδεμία σχέση δεν έχουμε με αυτήν) και συγκεκριμένα με τον κύριο Φιλέρη έχουμε επισυνάψει μία αφιλοκερδή μορφή συνεργασίας η οποία είχε τη μορφή δημοσίευσης άρθρων κάθε εβδομάδα για το Fantasy League κατά τη διάρκεια της σεζόν...και η οποία τώρα έχει μετατραπεί στη δημοσίευση απόψεων των μελών του φόρουμ, στην εφημερίδα.
Αν, λοιπόν, έχω στην υπογραφή μου ένα λινκ το οποίο οδηγεί σε μία συγκεκριμένη κατηγορία του φόρουμ όπου τα μέλη μπορούν να κάνουν αυτό...δε νομίζω πως κάνω κάτι το μεμπτό, κάτι που να παραβιάζει τους κανονισμούς που διέπουν το φόρουμ.

Εκτός κι αν εσύ θεωρείς spamming τη δημοσίευση λινκ του δικού σου χώρου....στον ίδιο το δικό σου χώρο!
Ε, σε αυτήν την περίπτωση θα σου έλεγα τότε να κάνεις κάτι με τη συνεχή "διαφήμιση" των κουίζ σας στο ίδιο σας το blog και μετά να ασκήσεις κριτική σε εμένα για την υπογραφή μου. wink.gif

Από εκεί και πέρα, οι μόνοι περιορισμοί που μπαίνουν στην υπογραφή του κάθε μέλους είναι αυτοί και ο κανονισμός Ν2.
Αν τα συνδιάσεις με λίγη παρατηρητικότητα τρίγυρω στις υπογραφές άλλων μελών, θα βγάλεις το συμπέρασμα πως ποτέ δεν απαγορέψαμε τη διαφήμιση άλλων site εκεί.
Επομένως, 4-5 ποστ σκορπισμένα σε όλο το φόρουμ με μία υπογραφή κάτω "ageofbasketball.blogspot.com" θα έκαναν καλύτερη δουλειά από 3 μαζεμένα σε ένα τόπικ χωμένο κάτω κάτω στα καλωσορίσματα.
Δεν είναι ποτέ αργά να μάθεις τα κόλπα της προώθησης, ένα ψάξιμο στο google θα σε βοηθήσει πολύ.



QUOTE
Δυστυχώς είναι ορισμένοι από εσάς που κάνετε κακό στο μπάσκετ και είναι ορισμένοι που κάνουν προσπάθεια να προβληθεί το άθλημα που πραγματικά αξίζει.

QUOTE
Έτσι κι αλλιώς χάσατε ήδη ορισμένα μέλη του φόρουμ από αυτή τη συμπεριφορά.

Εσείς, λοιπόν (ξεχάσατε το πρώτο πρόσωπο πληθυντικού στην πρόταση με τα italics - σε αντιστοιχία με το δεύτερο που χρησιμοποιείς στην πρώτη) που νοιάζεστε τόσο για το άθλημα κι όχι για την προώθηση του διαδικτυακού σας τόπου μπορείτε να επωφεληθείτε αυτών των αποχωρήσεων και να αφήσετε εμάς τους κακούς να "χάνουμε μέλη".
Αν όντως ήσουν παλιός συμμετέχων στις εδώ συζητήσεις τότε θα έπρεπε να ξέρεις πως η ποσότητα ποτέ δεν έμπαινε πάνω από την ποιότητα...αν η μνήμη σου δε σε βοηθά, κάποιες πρόσφατες κινήσεις μας (σχετικά με το post count αλλά και με "αποχωρήσεις" μελών από τα τόπικ των τελικών) μπορούν να στη φρεσκάρουν.





Εγώ απάντησα με πάσα ειλικρίνεια, καθαρότητα και λεπτομέρεια.


Περιμένω τώρα τις απαντήσεις σου στο παραπάνω ερώτημά μου αλλά και στα εξής:
- Ποιός είσαι από τα παλιά μέλη και τί έχεις να κρύψεις που φοβάσαι να βγεις προς τα έξω?
- Γιατί αυτή η δημόσια επίθεση στο πρόσωπό μου?
- Γιατί προσπαθείς να συνδέσεις την κίνησή μου να κλειδώσω το τόπικ με το πόσο "υπηρετώ το μπάσκετ"?





ΥΓ: Τέλος, αν σου δώσω μία συμβουλή, να μην προσπαθείς να σπαμάρεις για την προώθηση του site σου, θα με βρίσεις ή θα με ακούσεις?
Στο λέω γιατί έχω περάσει κι εγώ από αυτά τα βήματα και μόνο καλό δεν έκανε το σπαμάρισμα στην προώθηση του φόρουμ. Οι τρόποι που τελικά το πέτυχαν ήταν άλλοι και μετά κατάλαβα πως η συνεχής δημοσίευση ανούσιων και ενοχλητικών διαφημιστικών μηνυμάτων έκανε μόνο κακό στο site μου.
Κι αυτό είναι κρίμα για την προσπάθεια των παιδιών στο ageofbasketball που είναι αρκετά αξιόλογη για να σπιλώνεται από τις χαζομάρες ενός ατόμου (ή εταιρίας...ακόμη χειρότερα αν ισχύει κάτι τέτοιο).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.