Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Portland Trail Blazers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
aegeansheed
Portland Trailblazers





Blazermania is coming back



Πιθανή βασική πεντάδα:

PG: Andre Miller
SG: Brandon Roy
SF: Nicolas Batum
PF: LaMarcus Aldridge
C: Greg Oden

Υπόλοιπο ρόστερ: Jerryd Bayless, Steve Blake, Victor Claver, Jarron Collins, Dante Cunningham, Rudy Fernandez, Juwan Howard, Raef Lafrentz (το συμβόλαιό του), Patrick Mills, Travis Outlaw, Jeff Pendergraph, Joel Przybilla, Ime Udoka, Martell Webster

Offseason moves:

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Victor Claver (2009 draft pick), Jarron Collins (free agent), Dante Cunningham (2009 draft pick), Juwan Howard (free agent), Patrick Mills (2009 draft pick), Andre Miller (free agent), Jeff Pendergraph (free agent), Ime Udoka (free agent).
Έφυγαν: Ike Diogu (Hornets), Channing Frye (Suns), Shavlik Randolph (Heat), Michael Ruffin (unsigned free agent), Sergio Rodriguez (Kings)

Σχόλιο:
Ο ενθουσιασμός στο maximum για τους φίλους των Blazers. Με το δυναμικό 54-28 στην διάρκεια της κανονικής περιόδου και την είσοδο στα playoffs, παρά την ετήσια απουσία του Martel Webster, την αστάθεια του Greg Oden, και την έλλειψη ενός πρωτοκλασάτου άσσου, η χρονιά μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική.
Ο Brandon Roy εξελίσσεται από all-star σε super-star, την ώρα που η βάση της ομάδας περιλαμβάνει παίκτες που ακόμη δεν έχουν φτάσει στο prime τους: Roy 25, Aldridge 24, Oden 21, Rudy 24, Outlaw 25, Webster 22, Batum 20, Bayless 21. Oι μεγαλύτεροι είναι οι...29ρηδες Przybilla και Blake.
Η πιο εμφανής έλλειψη ταλέντου εντοπιζόταν στη θέση 1 και γι' αυτό οι Blazers κινήθηκαν από νωρίς στην αγορά των free agents για την υπογραφή του περιζήτητου Hedo Turkoglu. Το στραπάτσο μετά τη στροφή και τη συμφωνία τελικά του Τούρκου με τους Raptors, άφησε ανοιχτό τον κίνδυνο το Portland να μείνει στάσιμο και χωρίς βελτίωση στον άσσο. Ευτυχώς γι' αυτούς ο επόμενος στόχος ήταν πιο εύκολος, καθώς τα χρήματα που ζητούσε ο all-star Andre Miller από τους 76ers για πολυετές συμβόλαιο δεν ήρθαν ποτέ και έτσι στα 33 του βρέθηκε στο ρόλο του οδηγού σε μια ομάδα από νέωπες.
Δύο-τρία είναι τα σημεία ενδιαφέροντος για τους Blazers εφέτος:
• To στοίχημα με την δυνατότητα του Andre Miller να ανεβάσει ένα επίπεδο την έτοιμη ομάδα των Blazers
• Η εξέλιξη και σταθεροποίηση του Brandon Roy στο top επίπεδο των elite guards (βλ. Wade-Lebron-Kobe-Anthony)
• Η ανάγκη να παράγει νούμερα ο Oden, με δεδομένο ότι θα μπει απολύτως υγιής στο παρκέ ξεκινώντας στην 5άδα και με τη θέληση να αποδείξει ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε ένα αποτυχημένο Νο1 Pick, αλλά σε έναν κυρίαρχο ψηλό της δεκαπενταετίας που διανύουμε.
Κοιτώντας τον πάγκο τους, θα έλεγες ότι πλέον διαθέτουν το απαραίτητο βάθος σε όλες τις θέσεις για να φτάσουν μέχρι τους Τελικούς. Διαθέτουν τον κατά πολλούς καλύτερο παγκίτη center στον Przybilla και super λύσεις στο 2 και στο 3. Απέκτησαν στην περιφέρεια έναν παίκτη με πολύ καλό μακρινό σουτ (Ime Udoka), ενώ στο 4-5 θα ξεκουράζει τους βασικούς ένας παίκτης με σπάνια εμπειρία στα 36 του πλέον, ο Juwan Howard.
Στόχος οι ημιτελικοί της Δύσης και ανάλογα με το φορμάρισμα την κρίσιμη περίοδο του Απριλίου-Μαϊου ακόμα και οι τελικοί του ΝΒΑ.
Πρόβλεψη: 57-60 νίκες, 1-2οι στη Northwest, 4-5οι στη Δύση
a bullet for your head
Καλη αρχη-χρονια λοιπον!
Πολυ καλη η παρουσιαση σου,φιλε aegeansheed!
Αυτα που θα ηθελα να πω ειναι, πως ο Κλαβερ,ναι μεν ειναι φετινη επιλογη στο ντραφτ,ομως,δεν υπεγραψε στους Μπλειζερς,αλλα παραμενει στη Βαλενθια.Απ τα φετινα ντραφτ-πικ,εχουν υπογραψει οι αλλοι 3(Κανιγχαμ,Πεντεργκραφ & προσφατως ο Αυστραλος Πατρικ Μιλς).
Επισης,το συμβολαιο του Λα Φρεντζ εξεπνευσε(ευτυχως-επιτελους..)..θα ''τρεξει'' ομως και σ'αυτη τη σεζον(τελευταια),το συμβολαιο του Μαιλς(δυστυχως...$9εκ...)..

Μια ειδηση της τελευταιας στιγμης..Οι Μπλειζερς και ο Αλντριτζ,βρισκονται πολυ κοντα σε συμφωνια για 5ετη προωρη επεκταση του συμβολαιου του,αντι των $65εκ..(καποιες αλλες φημες μιλανε και για $70εκ..)..
http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=4583890 .. Λογικα χρηματα φαινονται,αν σκεφτουμε οτι ο ΛαΜαρκους ειναι το Νο2 της ομαδας,ενα step προτου γινει All-Star,που συνεχως βελτιωνεται,που συνεργαζεται αψογα με τον Ροι,& απ τη στιγμη...που πηρε τοσα χρηματα το καλοκαιρι ο Μιλσαπ....(αν θυμαμαι καλα,περιπου $9εκ ετησιως..)..

Τελος,συμφωνω για την εκτιμηση-προβλεψη που κανεις σε νικες..το εχουμε ξανασυζητησει αυτο το θεμα..ομως,αν τελικα φτασουν στις 57 εως 60 νικες,πολυ δυσκολα να βρισκονται και στη 4η-5η θεση..της Δυσης..με τοσες νικες,λογικα θα ειναι 1οι στη Νορθ-Ουεστ και 2οι η' 3οι(το πολυ) στη Δυση.

QUOTE(aegeansheed @ Oct 20 2009, 00:18 ) *
Δύο-τρία είναι τα σημεία ενδιαφέροντος για τους Blazers εφέτος:
• To στοίχημα με την δυνατότητα του Andre Miller να ανεβάσει ένα επίπεδο την έτοιμη ομάδα των Blazers
• Η εξέλιξη και σταθεροποίηση του Brandon Roy στο top επίπεδο των elite guards (βλ. Wade-Lebron-Kobe-Anthony)
• Η ανάγκη να παράγει νούμερα ο Oden, με δεδομένο ότι θα μπει απολύτως υγιής στο παρκέ ξεκινώντας στην 5άδα και με τη θέληση να αποδείξει ότι δεν πρόκειται να καταλήξει σε ένα αποτυχημένο Νο1 Pick, αλλά σε έναν κυρίαρχο ψηλό της δεκαπενταετίας που διανύουμε.
Κοιτώντας τον πάγκο τους, θα έλεγες ότι πλέον διαθέτουν το απαραίτητο βάθος σε όλες τις θέσεις για να φτάσουν μέχρι τους Τελικούς. Διαθέτουν τον κατά πολλούς καλύτερο παγκίτη center στον Przybilla και super λύσεις στο 2 και στο 3. Απέκτησαν στην περιφέρεια έναν παίκτη με πολύ καλό μακρινό σουτ (Ime Udoka), ενώ στο 4-5 θα ξεκουράζει τους βασικούς ένας παίκτης με σπάνια εμπειρία στα 36 του πλέον, ο Juwan Howard.

Ενα ακομη ενδιαφερον σημειο που θα ηθελα να προσθεσω,ειναι το πως θα κατανεμηθουν οι ρολοι και χρονοι συμμετοχης φετος..απ τον κοουτς ΜακΜιλαν..και το πως θα δημιουργηθει η καλυτερη δυνατη φετινη χημεια..
Παρακατω ειναι μια δημοσιευση που εκανα χθες,στο τοπικ ''Pre-Season Games,2009''..(Νο29)


''Προς το παρον δεν προβληματιζομαι.Ειναι παιχνιδια προετοιμασιας.
Το συζηταγα τις προαλλες αυτο το πραγμα με εναν φιλο.Ο ΜακΜιλαν πειραματιζεται αρκετα,προκειμενου να βρει το πιο λειτουργικο σχημα,οπως επισης και το πως θα ''μοιρασει τη πιττα'',οσον αφορα τη κατανομη των ρολων και χρονων συμμετοχης..
Στο PG,δεν ειναι μονο η ελευση του Μιλλερ,αλλα και οτι υπαρχει & ''πρεπει'' να αναδειχθει και ο ταλαντουχος Μπειλες..ο οποιος μετα απο μια ''αναγνωριστικη'' γι'αυτον ρουκι σιζον,δειχνει πιο ετοιμος και σιγουρα θελει ο προπονητης του, να τον υπολογιζει περισσοτερο..και ολα αυτα,τη στιγμη που υπαρχει και ο μεχρι προτινος βασικος PG,ο Μπλεικ..
Στις θεσεις SG,G-F,SF,υπαρχει συνωστισμος...πολλοι καλοι παικτες,που ολοι μπορουν να προσφερουν και που σιγουρα επιθυμουν να αγωνιστουν,οσο το δυνατον περισσοτερο..
Ο ΜακΜιλαν,προσπαθει να ενταξει ξανα τον Ουεμπστερ στο πνευμα της ομαδας και να του τονωσει καπως την αυτοπεποιθηση..ο Ρουντι & αυτος,μετα τη ρουκι σιζον του,δεν θα θελει να χασει τα οποια ''κεκτημενα'' που ειχε..
Ο Μπατουν ως τωρα,νομιζω οτι εχει αγωνιστει παρα πολυ λιγο..ο Αουτλοου,λογικα θα βρει περισσοτερα λεπτα στη θεση του PF..
Ο Ροι μεχρι τωρα,παει με ''σβηστες τις μηχανες''..λογικα θα ειναι ετοιμος οταν πρεπει..
Στους ψηλους ο Οντεν δειχνει σε πολυ καλη κατασταση,ενω ο ΜακΜιλαν,φαινεται να υπολογιζει αρκετα και τον Τζουαν Χαουαρντ..ο Αλντριτζ κινειται χαμηλα ακομη..λογικα και αυτος θα ειναι ετοιμος οταν πρεπει..ενω ελπιζω να υπαρξει και αισιο τελος,οσον αφορα τη συμφωνια για τη προωρη επεκταση του συμβολαιου του..
Ο Πρζιμπιλα,δινει αυτα που ξερει και μπορει να δωσει-προσφερει..

Θελω να πιστευω,οτι στην εναρξη του πρωταθληματος,οι Μπλειζερς θα ειναι ετοιμοι..και οτι οσο θα περναει ο καιρος,θα καταφερει ο κοουτς να διαμορφωσει τη καταλληλοτερη χημεια..

ΥΓ:Με τους Τζαζ δεν αγωνιστηκαν οι Οντεν,Αλντριτζ,Ρουντι.''.
giannis-hania
Καλη χρονια λοιπόν και απο μενα σε ολους τους φιλους του φορουμ και του μπασκετ γενικοτερα.Λοιπον μιας και δεν εχει αναφερθει ακομη(ισως να ειναι και λιγο νωρις αλλα δεν πειραζει) το πρωτο παιχνιδι της χρονιας ειναι με τους Χιουστον Ροκετς την Τεταρτη 27/10.Αρκετα ενδιαφερον ματς πιστευω μιας και οι Μπλειζερς θα συναντησουν την ομαδα που τους απεκλεισε περισυ και ισως να θελησουν να παρουν μια μικρη ρεβανς.Μια νικη πιστευω στο εναρκτηριο ματς θα ειναι οτι πρεπει για την καλυτερη δυνατη ψυχολογια.

υγ.Θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο μιας και ειμαι νεος στο φορουμ ακομα.Τα σκορ καθε μερας θα τα γραφουμε στο topic καθε ομαδας ξεχωριστα ή θα ανοιχτεί καποιο ειδικα γιάυτο το σκοπό?Αυτα τα ολιγα και με την εναρξη της νεας σεζον εδω θα ειμαστε και παλι!Καλη χρονια σε ολους! smiley.gif
morrison
Kαλη χρονια και απο μενα,ευχομαι φετος να ξεπεραστει το περσινο ρεκορ των 24 σελιδων στο Μπλειζερς τοπικ... 41.gif port1-sm.gif

Κατα τα αλλα ουτε εγω προβληματιζομαι απο τις ηττες των φιλικων,ειναι φανερο οτι ο ΜακΜιλαν προσπαθει να βρει την χημεια της ομαδας μετα τις προσθηκες του καλοκαιριου.
Συνοπτικα τα κυρια θεματα που υποθετω οτι απασχολουν τον Νειτ και συνιστουν αλαγες σε σχεση με περσι:
-Αναδιανομη των ρολων στο pg.Ρολος Μπλεικ-Μπειλες πισω απ'τον Αντρε..
-Λεπτα συμμετοχης και ρολοι στο 2-3 μετα την επιστροφη Ουεμπστερ..
-Ανεβασμα Αουτλο για αρκετα λεπτα στο 4 ως μπακ-απ του Αλντριτζ,καβαντζα Τζουαν Χαουαρντ..
-Οντεν περισσοτερος χρονος στο παρκε..

Να προσθεσω οτι με την επιστροφη Ουεμπστερ μου μοιαζει καλυτερο τελικα που δεν ηρθε ο Χεντο ο οποιος θα δημιουργουσε υπερφορτωση στο 2-3...Μπορει ο Τουρκος να λογιζεται και να ειναι ποιντ-φοργουορντ αλλα σε μια πενταδα χρειαζεται διπλα του και τον καθαρο ποιντ...Συνεπως αν ειχε ερθει,στο ποιντ θα ηταν οι Μπλεικ-Μπειλες και στο 2-3 οι Ροι-Τουρκογλου-Ρουντι-Μπατουμ-Ουεμπστερ και ολιγη απο Αουτλο...Οχι και τοσο ορθολογικο ροστερ...Με τον Αντρε Μιλερ το ροστερ ειναι πιο σωστα κατανεμημενο ενω σε τελικη αναλυση δεν νομιζω οτι ο Αντρε υπολειπεται τοσο του Τουρκου ουτε σε δυνατοτητες-ταλεντο ουτε σε ηγετικη ικανοτητα-impact μεσα σε μια ομαδα..
koutsou10
απο τις ελπιδοφορες ομαδες για τα επομενα χρονια...
με την αποκτηση του αντρε μιλερ βρηκαν αυτο που τους ελειπε απο περυσι στον ασο για να οργανωσει κ να φτιαξει περισσοτερο το παιχνιδι τους,επεστρεψε κ ο γουεμπστερ κ η ομαδα στο 2-3 φαινεται υπερπληρεις...ο τραβις στο 4 θεωρω οτι ειναι λιγο ρισκο αλλα ποτε δεν ξερεις...
παντως δεν εχουν βρει ακομα την χημεια μεταξυ τους,αν το κανουν ομως θα πανε πολυ καλα...
δεν ξερω αλλα εμενα μου φαινεται οτι κατι λειπει απο την ομαδα αυτη για να χτυπησει τις 3 πρωτες θεσεις απο φετος...
a bullet for your head
QUOTE(john morisson @ Oct 22 2009, 22:50 ) *
Kαλη χρονια και απο μενα,ευχομαι φετος να ξεπεραστει το περσινο ρεκορ των 24 σελιδων στο Μπλειζερς τοπικ... 41.gif port1-sm.gif


Να προσθεσω οτι με την επιστροφη Ουεμπστερ μου μοιαζει καλυτερο τελικα που δεν ηρθε ο Χεντο ο οποιος θα δημιουργουσε υπερφορτωση στο 2-3...Μπορει ο Τουρκος να λογιζεται και να ειναι ποιντ-φοργουορντ αλλα σε μια πενταδα χρειαζεται διπλα του και τον καθαρο ποιντ...Συνεπως αν ειχε ερθει,στο ποιντ θα ηταν οι Μπλεικ-Μπειλες και στο 2-3 οι Ροι-Τουρκογλου-Ρουντι-Μπατουμ-Ουεμπστερ και ολιγη απο Αουτλο...Οχι και τοσο ορθολογικο ροστερ...Με τον Αντρε Μιλερ το ροστερ ειναι πιο σωστα κατανεμημενο ενω σε τελικη αναλυση δεν νομιζω οτι ο Αντρε υπολειπεται τοσο του Τουρκου ουτε σε δυνατοτητες-ταλεντο ουτε σε ηγετικη ικανοτητα-impact μεσα σε μια ομαδα..

Για το 1ο σκελος...οντως,το περσινο τοπικ των Μπλειζερς ηταν μπεστ-σελλερ!!Και μαλιστα,ειναι τρομακτικη η αυξηση σε αριθμο ποστ και ''επισκεψιμοτητα'',σε σχεση-συγκριση με το προπερσινο...και τις δικες μου ευχες λοιπον για ακομη καλυτερο ρεκορ..

Για το 2ο σκελος,ολα ειναι σχετικα..και στους Ματζικ,δεν υπηρχε βαθος και ποιοτητα στο PG(και με τραυματια τον Νελσον),ομως υπηρχε λειτουργικοτητα..
Υποθετω,πως αν ερχοταν ο Χεντο στους Μπλειζερς,οι Πριτσαρντ-ΜακΜιλαν θα προβαιναν σε καποια ανταλλαγη..δινοντας σιγουρα και καποιον απ τους διαθεσιμους στη θεση του SF.Οπως και να χει παντως..η ιστορια εχει γραφτει ηδη.
Εγω τον Τουρκο τον ηθελα με 1000 παντως.. rolleyes.gif

QUOTE(koutsou10 @ Oct 23 2009, 02:22 ) *
δεν ξερω αλλα εμενα μου φαινεται οτι κατι λειπει απο την ομαδα αυτη για να χτυπησει τις 3 πρωτες θεσεις απο φετος...

Αν αυτη η ομαδα δεν ειχε κατι,αυτο ηταν η εμπειρια..και κυριως απ τα πλει-οφς..
Φετος,εκτος απ το αδιαμφισβητητο ταλεντο που διαθετουν,οι Μπλειζερς ειναι πληρεις,χωρις τραυματισμους(και ελπιζω να συνεχιστει αυτο..υγεια πανω απο ολα..),με βαθος και εναλλακτικες σε καθε θεση,αλλα και εμπειρια..αυτη που αποκομισαν απ την περσινη τους περιπετεια,αλλα και αυτη που θα φερουν οι Μιλλερ και Χαουαρντ.
pain of salvation
QUOTE(john morisson @ Oct 22 2009, 20:50 ) *
Kαλη χρονια και απο μενα,ευχομαι φετος να ξεπεραστει το περσινο ρεκορ των 24 σελιδων στο Μπλειζερς τοπικ... 41.gif port1-sm.gif



...θα εχει κοσμο το τοπικ,εχει αυξηθει η παρεα...

καλη χρονια λοιπον και απο εμενα

και ενα μεγαλο μπραβο σε ολα τα παιδια που ασχοληθηκαν με τις παρουσιασεις των ομαδων...
και γενικοτερα σε αυτους που ανεβαζουν συνεχως το επιπεδο του φορουμ
Air and King
Το μοναδικο ερωτημα για την νεα ομαδα-μοντελο του ΝΒΑ δεν ειναι αλλο απο τον Γκρεγκ Οντεν...........
Με παιχτες μεγαλης κλασης οπως ο σουπερ σταρ Μπραντον Ροι,ο Future All Star Λαμαρκους Ολντριτζ(που ξερει πολυ καλο μπασκετ) αλλα και με την προσθηκη του Αντρε Μιλλερ αυτη η ομαδα δεν μπορει να στοχευει σε τιποτα λιγοτερο απο την κορυφη....Αυτος πρεπει να ειναι στοχος!

Μια ομαδα γεματη με πολλες λυσεις και απο τον παγκο οπως οι Αουτλο και ο δυναμιτης-Ευρωπαιος Ρουντι,ο Πρισμπιλα που αντεχει το ξυλο ο Μπλεικ με το σουτ κυριως (γιατι στην οργανωση ειναι μετριος) αλλα και ο εμπειρος Τζουαν Χαουαρντ.

Επισης θεωρω τον Μακμιλαν εναν απο τους καλυτερους προπονητες στην Λιγκα κατι που το ειχε δειξει και στο Σιατλ οσο ηταν καλα ο Ρει Αλλεν και ο Ρασαρντ Λουις κανοντας πολυ καλη χρονια το 2005!

Προβλεπω οτι θα ειναι μεσα στην τετραδα της Δυσης!


Ο Οντεν δειχνει να ειναι καλα!Δεν θα σταθω στις καλες εμφανισεις που εκανε στην PreSeason αλλα κυριως στο οτι δειχνει να παταει καλα και αυτο ειναι το πρωτο ζητουμενο γιατι τις δυνατοτητες του τις ξερουμε απο τους Μπακαις........
paris13
παιδια ειμαι λεικερς αλλα δεν μπορω να κριψω το ποσο μου αρεσει αυτη η ομαδα κ πανω απο ολα ο ροι....ο τυπος βαζει την μπαλα με παρα παρα πολους τροπους στο καλαθη πιστευω ειναι ο δευτερος ποιο πληρης παιχτης στην επιθεση μετα απο το κομπι σε κινησεις κ τελειωματα κ τεχνικι καταρτηση.......
aegeansheed
O Udoka κόπηκε την τελευταία στιγμή από την 15άδα των Blazers.
koutsou10
QUOTE(aegeansheed @ Oct 24 2009, 16:22 ) *
O Udoka κόπηκε την τελευταία στιγμή από την 15άδα των Blazers.

κ ο jarron collins κοπηκε απο το πορτλαντ...
Air and King
QUOTE(paris13 @ Oct 23 2009, 17:54 ) *
παιδια ειμαι λεικερς αλλα δεν μπορω να κριψω το ποσο μου αρεσει αυτη η ομαδα κ πανω απο ολα ο ροι....ο τυπος βαζει την μπαλα με παρα παρα πολους τροπους στο καλαθη πιστευω ειναι ο δευτερος ποιο πληρης παιχτης στην επιθεση μετα απο το κομπι σε κινησεις κ τελειωματα κ τεχνικι καταρτηση.......

Συμφωνω μαζι σου οτι ο Ροι εχει φοβερη τεχνικη και εχει πολλους τροπους να σκοραρει χρησιμοποιοντας και τα αριστερο του χερι με φοβερη ανεση αλλα εχει και πληθωρα κινησεων....Αυτο που κατα την αποψη μου τον καθιστα ιδιατερα συγκρισιμο με τον Κομπι ειναι οτι απο μικρη ηλικια και αυτος ειναι πολυ ντελικατος και δεν χρειαζεται το περασμα του χρονου για να "γλυκανει" ως παιχτης κατι που ας πουμε πηρε καποια χρονια μεχρι τα 27 στον Τζορνταν που απο εκει και περα αρχισε να τον χαρακτηριζει περισσοτερο η αρμονια στο παιχνιδι του......παρολο που "οργιαζε" απο μικροτερος στα παιχνιδια.
a bullet for your head
QUOTE(Air and King @ Oct 25 2009, 02:41 ) *
Συμφωνω μαζι σου οτι ο Ροι εχει φοβερη τεχνικη και εχει πολλους τροπους να σκοραρει χρησιμοποιοντας και τα αριστερο του χερι με φοβερη ανεση αλλα εχει και πληθωρα κινησεων....Αυτο που κατα την αποψη μου τον καθιστα ιδιατερα συγκρισιμο με τον Κομπι ειναι οτι απο μικρη ηλικια και αυτος ειναι πολυ ντελικατος και δεν χρειαζεται το περασμα του χρονου για να "γλυκανει" ως παιχτης κατι που ας πουμε πηρε καποια χρονια μεχρι τα 27 στον Τζορνταν που απο εκει και περα αρχισε να τον χαρακτηριζει περισσοτερο η αρμονια στο παιχνιδι του......παρολο που "οργιαζε" απο μικροτερος στα παιχνιδια.

Ο Ροι αλλα και ο κοουτς ΜακΜιλαν σε προσφατες δηλωσεις τους ειχαν αναφερει πως πρεπει να βελτιωσει την προσωπικη του αμυνα..σε τετοιο σημειο που να φτασει στο επιπεδο των κορυφαιων αμυντικων της λιγκα..
Αυτο ειναι το στοιχημα απο δω και στο εξης..μιας και ολοι οι κορυφαιοι γκαρντ υπηρξαν(και εξακολουθουν ορισμενοι) παρα πολυ καλοι αμυντικοι παικτες..
Η βελτιωση του σ'αυτο τον τομεα,θα τον καθιερωσει και ως σουπερ-σταρ..
a bullet for your head
Ασχημα νεα για τον νεαρο Γαλλο SF Νικολα Μπατουμ..ο οποιος θα μεινει εξω 3 εως 5 μηνες!!
http://www.sport-fm.gr/article/201518

Θυμαμαι πως ειχε δημιουργηθει ενα σηριαλ,για το εαν τελικα οι Μπλειζερς θα επετρεπαν στον Μπατουμ να συμμετασχει στο Ευρωμπασκετ με τη Γαλλια,μιας και ειχε υπαρκτο-σοβαρο προβλημα με τον ωμο του..
Ευτυχως,οι Μπλειζερς εχουν αρκετες λυσεις..

Να ευχηθω κιολας,καλο ξεκινημα με νικη κοντρα στους Ροκετς... port1-sm.gif port1-sm.gif port1-sm.gif

QUOTE(Air and King @ Oct 23 2009, 14:23 ) *
Το μοναδικο ερωτημα για την νεα ομαδα-μοντελο του ΝΒΑ δεν ειναι αλλο απο τον Γκρεγκ Οντεν...........


Ο Οντεν δειχνει να ειναι καλα!Δεν θα σταθω στις καλες εμφανισεις που εκανε στην PreSeason αλλα κυριως στο οτι δειχνει να παταει καλα και αυτο ειναι το πρωτο ζητουμενο γιατι τις δυνατοτητες του τις ξερουμε απο τους Μπακαις........

Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχω αναφερθει στον Οντεν..και για το ποσο σημαντικο ρολο μπορει να παιξει ο νεαρος C,στην υπερβαση που επιζητουν φετος(αλλα και μελλοντικα),οι Μπλειζερς..
Ενα ενδιαφερον αρθρο επ'αυτου..
http://www.oregonlive.com/sports/oregonian...lds_the_ke.html
Andre_Iguodala
Ενα μεγαλο ερωτηματικο που μου δημιουργηθηκε ειναι το με ποια λογικη ο κοουτς των Blazers θα χρησιμοποιει βασικο τον Blake και οχι τον Μiller...Πλεον εχει ανακοινωθει και επισημα αυτο.Σιουρα ο Miller θα παιρνει καμποσο χρονο συμμετοχης αλλα καποια στιγμη πρεπει να κανει στην μπαντα ο Blake και να αναλαβει και ο Bayless ο οποιος εχει μεγαλο ταλεντο...Η μονη δικαιολογια που μπορω να βρω για αυτη την σκεψη ειναι οτι ο Miller δεν εχει περιφερειακο σουτ και ειναι μπουκαδορος.Ο Roy ο οποιος ειναι η αρχη και το τελος αυτης της ομαδας προφανως εχει μεν περιφερειακο σουτ αλλα αρεσκεται στο να κανει μπουκες ωστε να παιρνει το +1 δλδ καλαθι και φαουλ


Κατα τα αλλα περιμενω τους Βlazers(για μενα οπως και για πολλους φανταζομαι σε 2-3 χρονια θα ειναι αν οχι πρωταθλητες στους τελικους του πρωταθληματος)να κανουν αλλη μια μεγαλη χρονια αν και ο τραυματοσμος του Batum σιγουρα ειναι ενα πληγμα.Το Portland ομως εχει βαθος και μπορει να τον διαχειριστει
almirosbc
σχεδον καθε χρονο το πορτλαντ βελτιωνετε καθε σεζον και παει ολοενα και καλυτερα .........

ο roy ειναι τρομερος παικτης πολυ καλος ειναι παικτης πολυεργαλειο........
pain of salvation
Παμε ρε ομαδα!
1η νικη με 96-87 επι των Rockets...
Bullet και λοιποι αναμενω αναφορα σας...
Χαρακτηριστικο(απο τα στατς που ειδα),οι 12 ταπες(5 o Oden),η επιστροφη του Webster,τα φιλοτιμα λεπτα του Przybilla,η μη χρησιμοποιηση Bayless,Howard...
Andre_Iguodala
Και εγινε οπως το περιμενα...Ο Miller πηρε λιγοτερα λεπτα συμμετοχης απο τον Blake(Θεωρω τον Mcmillan καλο coach αλλα ποτε δεν θα καταλαβω τη λογικη του σε αυτο το θεμα).Απογοητευση ο Oden ειχε μολις 2 ποντους(παιζοντας μτ τον κατα πολυ κοντοτερο του Hayes αντιπαλο για 5αρι) ενω ειχε και 7 λαθη.Ειχε βεβαια και 5 ταπες και 12 ριμπαουντ αλλα περιμενεις πολυ παραπανω στον επιθετικο τομεα.


Μεγαλο παιχνιδι απο Outlaw χθες δεν ξερω αν μπορει να ξανακανει τοσο καλο παιχνιδι αλλα με τον τραυματισμο του Batum σιγουρα θα παιρνει αρκετο χρονο συμμετοχης.Στην εμφανιση του βεβαια συντελεσε αρκετα και το γεγονος οτι ο Lamarcus φορτωθηκε στο πρωτο ημιχρονο 3 φαουλ και επαιξε το λιγοτερο απο ολους τους υπολοιπους βασικους της ομαδας...Κριμα και ξεκινησε ορεξατος βαζοντας τους πρωτους 7 ποντους αν δεν κανω λαθος του Πορτλαντ


Οι φετινοι Χιουστον οπως και να το κανουμε δεν ειναι καμια ομαδα φοβητρο.Ο μονος που ισως να ξεχωρισε απο τους αντιπαλους ηταν ο Brooks ο οποιος ομως βρεθηκε σε απιστευτα ασχημη μερα απο το τριποντο(0/6 !!!).Χωρις Yao και T-mac δεν ξερω αν μπορουν να απειλησουν για πολλα πραγματα
Gravedigger
QUOTE (pain of salvation @ Oct 28 2009, 11:45 ) *
Χαρακτηριστικο(απο τα στατς που ειδα),οι 12 ταπες(5 o Oden),η επιστροφη του Webster,τα φιλοτιμα λεπτα του Przybilla,η μη χρησιμοποιηση Bayless,Howard...

O Oden είχε σίγουρα παραπάνω τάπες που δεν τις κατέγραψαν.Συγκεκριμένα γύρω στα 3 λεπτά πριν το τέλος μπήκε μέσα με 4 τάπες.Έριξε μία στον Brooks αν δεν κάνω λάθος και στην επόμενη άμυνα έριξε 2 συνεχόμενες στον Landry.Ότι αποσοβούσε όμως στην άμυνα το αποσοβούσε και στην επίθεση tongue.gif Πολλά επιθετικά foul, δεν πήρε πολλές προσπάθειες γιατί δεν μπορούσε.Θέλει δουλειά ακόμα.
a bullet for your head
QUOTE(pain of salvation @ Oct 28 2009, 11:45 ) *
Παμε ρε ομαδα!
1η νικη με 96-87 επι των Rockets...
Bullet και λοιποι αναμενω αναφορα σας...
Χαρακτηριστικο(απο τα στατς που ειδα),οι 12 ταπες(5 o Oden),η επιστροφη του Webster,τα φιλοτιμα λεπτα του Przybilla,η μη χρησιμοποιηση Bayless,Howard...

Eιδα το Α' ημιχρονο..
Η 1η περιοδος ηταν απ'αυτες που λεμε ''αναγνωριστικες''..στην αμυνα υπηρχαν κενα-ολιγωριες,ενω στην επιθεση μια μικρο-αναστατωση..
Στη 2η περιοδο,η αποδοση εκτοξευτηκε,κυριως λογω της καταπληκτικης αμυνας..φοβερη ενεργεια,αλληλοκαλυψη,αμυντικα rotation & αμυνα στον αερα..ηλθαν πολλα κλεψιματα & ο ρυθμος αυξηθηκε.
Να φανταστεις,στα 9'-9.5' λεπτα της περιοδου αυτης,οι Μπλειζερς ειχαν κρατησει τους Ροκετς στους 9π μολις!!Μετα ομως,στα τελευταια 3',επηλθε μια αδικαιολογητη χαλαρωση και δεχτηκαν ακομη 9π....δηλαδη,αν δεν εκαναν κοιλια εκει και αν..δεν εβγαζαν 14 λαθη στο 1ο ημιχρονο(απαραδεκτο τοσα πολλα λαθη...),το ματσακι θα το ειχαν καθαρισει απο εκεινη τη χρονικη στιγμη..
Το αρχικο σχημα ηταν με τους Μπλεικ,Ροι,Ουεμπστερ,ΛαΜαρκους & Οντεν.
Ο Ροι ηταν γενικα νευρικος και αστοχος.
Ο ΛαΜαρκους παρα πολυ γρηγορα φορτωθηκε με 2 φαουλ και αντικατασταθηκε απ τον Αουτλοου..ο οποιος εδωσε αμεσα πολλες επιθετικες λυσεις(αλλα και αμυντικες).Ολα τα λεπτα συμμετοχης του ηταν στη θεση του PF(υποθετω οτι ετσι πρεπει να ηταν και στο Β' μερος).
Ο Ουεμπστερ ηταν πολυ μεστος,χωρις τραβηγμενες ενεργειες..κρινω την επισημη επανεμφανιση του ως θετικη..
Ο Μιλλερ με το που ηρθε απ τον παγκο,τονωσε τη δημιουργια και τον ρυθμο του παιχνιδιου,εχοντας σε μολις 12' συμμετοχης 5ασ..συν οτι προστεθηκε ενας ακομη επιθετικος προσανατολισμος στο παιχνιδι των Μπλειζερς..τα post-up του Αντρε στο low-post και η εξτρα πασα που δημιουργουταν απ'αυτο.
Στο 2ο μισο της 2ης περιοδου,ο ΜακΜιλαν δοκιμασε και σχημα,με περιφερειακη τριπλετα τους Μπλεικ,Μιλλερ & Ροι στο SF...Δεν αποκλειεται να συνεχισει να πειραματιζεται μ'αυτο το σχημα..
Ο Οντεν..τωρα.Για μενα το πολυ θετικο της υποθεσης ειναι πως ειχε μολις 1 φαουλ στο ημιχρονο..και ηταν αρκετα εμφανες οτι στην αμυνα εχει αρχισει να μαθαινει πως να αποφευγει την ασκοπη φθορα με τα φαουλ...αν συνεχισει ετσι,νομιζω οτι θα ειναι το Νο1 ΦΕΤΙΝΟ ΚΕΡΔΟΣ γι'αυτον...
Στην επιθεση δεν τροφοδοτηθηκε αρκετα..ειχε μολις μια προσπαθεια,αλλα και ενα επιθετικο φαουλ,συν οτι του σφυριξαν και μια φορα βηματα.Στην αμυνα ηταν καταλυτικος ομως.Εκλεινε πολυ σωστα τους διαδρομους,μαζευε ρημπαουντ και επαιζε πολυ καλη αμυνα στον αερα..(ειχε 6ρ & 3κοψ..ομως αρκετα ακομη σουτ παικτων των Ροκετς ηταν αστοχα και δυσκολα εκτελεσμενα,λογω της προσπαθειας του Γκρεγκ για να τα κοψει..)..

Για να καταληξω και να πω τα εξης...
-Ο ΜακΜιλαν ακομη πειραματιζεται & θα εξακολουθησει να το κανει εως οτου βρει τα καταλληλοτερα και λειτουργικοτερα σχηματα..
-Με τα 2 μεγαλα αστερια της ομαδας σε οχι & τοσο καλη μερα,οι Μπλειζερς δεν τα πηγαν και τοσο ασχημα.
-Παρα πολλα λαθη...14 στο ημιχρονο και συνολικα 26!!Και το τονιζω διοτι 14 λαθη αντε να καναν περσι σε ολη τη διαρκεια των παιχνιδιων..το πολυ..ευελπιστω οτι ειναι ενας τομεας που με τη παροδο του χρονου θα βελτιωθουν και θα επανελθουν σε προτερα επιπεδα..αρκει να δημιουργηθει η καταλληλοτερη χημεια στην ομαδα.
-Η δυναμη στα ρημπαουντ και η αμυνα στον αερα,εξακολουθουν να ειναι πολυ δυνατα σημεια στο παιχνιδι των Μπλειζερς.
-Οπως επισης και η ευστοχια απ το 3p-range..αλλα και στις βολες..στα FG προσεξα στο box score,οτι η ευστοχια επεσε στο Β' ημιχρονο..δεν με ανησυχει ομως και τοσο,διοτι με τους Αλντριτζ & Οντεν σε καλες επιθετικες βραδιες,θα υπαρξουν παρα πολλες ευστοχες προσπαθειες ειτε μεσα απ το ζωγραφιστο,ειτε απ το mid-range..
-Το κοινο ειναι παρα πολυ ενθουσιωδες..και η εδρα αυτη θα εξακολουθησει να ειναι μια απ τις ισχυροτερες!
a bullet for your head
Eνα αρκετα εμπεριστατωμενο αρθρο για το χθεσινο παιχνιδι..
http://blog.oregonlive.com/behindblazersbe...e_but_blaz.html

Ενα video με δηλωσεις ορισμενων εκ των πρωταγωνιστων..
http://www.oregonlive.com/blazers/index.ss...and_96_hou.html


Οι δηλωσεις του κοουτς ΜακΜιλαν..
http://blog.oregonlive.com/blazers/2009/10...7_mcmillan.html

Και μια σειρα απο συντομα και χιουμοριστικα video(meet the Blazers)..
http://blog.oregonlive.com/behindblazersbe...tell_webst.html


Δηλωνω πολυ αισιοδοξος για φετος...
Υπαρχει πολυ ταλεντο αλλα και εξαιρετικο κλιμα μεταξυ των παικτων.
Προπονητες & παικτες ειναι παρα πολυ συνειδητοποιημενοι,συγκεντρωμενοι & προσηλωμενοι,προκειμενου να πετυχουν την υπερβαση τους...προσθετωντας ακομη & τον προεδρο Μιλλερ,τον GM Πριτσαρντ,αλλα και το φανταστικο κοινο της ομαδας..
Υπαρχουν ολες εκεινες οι προυποθεσεις για μια πολυ καλη σεζον και για ενα ευοιωνο μελλον.
Elio
καλημερα σε ολους!

Αντε καλη χρονια να εχουμε και στο NBA αλλα κυριως στην ομαδα! χτιζονται οι βασεις για το μελλοντικο πρωταθλημα!

Παμε γερα βρε ομαδα!

ελιο
a bullet for your head
QUOTE(Elio @ Oct 29 2009, 13:14 ) *
καλημερα σε ολους!

Αντε καλη χρονια να εχουμε και στο NBA αλλα κυριως στην ομαδα! χτιζονται οι βασεις για το μελλοντικο πρωταθλημα!

Παμε γερα βρε ομαδα!

ελιο

Καλο ειναι να μην χανεσαι... rolleyes.gif ...καλη χρονια λοιπον.. biggrin.gif
Σημερα οι Μπλειζερς εχουν ενα πολυ δυνατο παιχνιδι κοντρα στους Ναγκετς...
Η ομαδα χρειαζεται επιπλεον χρονο προκειμενου να ρολλαρει και να βρει την επιθυμητη χημεια.
Τετοια ομως δυνατα παιχνιδια οπως το επικειμενο με τους Ναγκετς,βοηθανε πολυ προς αυτην την κατευθυνση.
Ενδιαφερουσα η μαχη των 2 front-line...οπως ενδαιφερον για μενα θα εχει & το εαν οι Ουεμπστερ,Αουτλοου(εκτιμω πως κοντρα στους Ναγκετς θα παρει περισσοτερα λεπτα συμμετοχης στο SF..),θα περιορισουν τον Καρμελο..
Επισης θελω να δω πως οι Μπλεικ-Μιλλερ(θα δουμε και τον Μπειλες σημερα?) θα τα πανε κοντρα στους Μπιλαπς και τον ρουκι Λοουσον..σε γενικες γραμμες παντως,το μπακ-κορτ των Μπλειζερς εχει μεγαλυτερο βαθος και ποιοτητα.
Elio
Φιλε μπουλετ δυστυχως λογω προσωπικων θεματων εμεινα μακρια απο το φορουμ.

Χαρηκα που σας βρηκα εδω πιστους!

Τωρα οσον αφορα την ομαδα σημερα πιστευω πως αν και νωρις εχουμε το πανω χερι. Η εναλλαγη στα ποιντ πανω στον απιστευτο τσονσι (με διαφορετικα στοιχεια ο καθενας) θα ειναι σημαντικος παραγοντας. Ο Ουεμπστερ δε αρχισε δυνατα. Μεγαλο παιχνιδι εκανε και ο παρανομος!

Δυνατη μαχη απο δυο απο τις καλυτερες ομαδες φετος.

φιλικα

ελιο
Air and King
Elio is back!Καλα λεει ο bullet μην χανεσαι!

Το παιχνιδι σημερα με τους Ναγκετς ειναι οντως πολυ ενδιαφερον και περιμενω να δω ενα καλυτερο Οντεν απεναντι σε Νενε και και τον μιστερ-μπλοκ Αντερσεν.......

Τα 2 αστερια Ροι και Καρμελο ανεμενεται βεβαια να κλεψουν την παρασταση και ακολουθως οι εξαιρετικοι ασσοι Μπιλαμπς και (ο ερχομενος απο τον παγκο κατι που με παραξενεψε) Αντρε Μιλλερ.....Ποιοτικες και φιλοδοξες ομαδες και οι 2!
a bullet for your head
QUOTE(Elio @ Oct 29 2009, 16:16 ) *
Φιλε μπουλετ δυστυχως λογω προσωπικων θεματων εμεινα μακρια απο το φορουμ.

Χαρηκα που σας βρηκα εδω πιστους!

Τωρα οσον αφορα την ομαδα σημερα πιστευω πως αν και νωρις εχουμε το πανω χερι. Η εναλλαγη στα ποιντ πανω στον απιστευτο τσονσι (με διαφορετικα στοιχεια ο καθενας) θα ειναι σημαντικος παραγοντας. Ο Ουεμπστερ δε αρχισε δυνατα. Μεγαλο παιχνιδι εκανε και ο παρανομος!

Δυνατη μαχη απο δυο απο τις καλυτερες ομαδες φετος.

φιλικα

ελιο

Χαιρομαι που σε ξαναβλεπω..και ελπιζω να εισαι καλα.. wink.gif
Φετος οι προσδοκιες ειναι μεγαλες..η' μεγαλυτερες απο περσι.
Ο Ουεμπστερ φαινεται υγιης..αυτο ειναι και το σημαντικοτερο,μετα απο μια σεζον στην απεξω λογω τραυματισμου..ηταν μεστος και μετρημενος στις προσπαθειες του.Ο ΜακΜιλαν απ τα preseason games,του δινει αρκετα λεπτα συμμετοχης,προκειμενου να τον τονωσει(αυτοπεποιθηση) και να τον βοηθησει να ξαναβρει τα πατηματα του.
Μην ξεχναμε οτι ειναι πολυ ταλαντουχος αλλα πολυ νεαρος ακομη παικτης.Αποτελει και αυτος κεφαλαιο-επενδυση για την ομαδα.
Η ειρωνια και το κοντραστ τι σου ειναι καμια φορα...περσι ο ρουκι Μπατουμ εκμεταλευτηκε τις ευκαιριες που του παρουσιαστηκαν,δεδομενου και του τραυματισμου του Μαρτελ..ενω φετος,ο Μαρτελ εκμευταλευεται τη συγκυρια του τραυματισμου του νεαρου Γαλλου..
Ειναι παρα πολυ σημαντικο ο Μαρτελ να ξαναβρει τη φορμα του..προκειμενου ο Ροι(πρωτιστως),& ο ΛαΜαρκους,να εχουν περισσοτερο ''ανοιχτο πεδιο'' να κινηθουν στο σκοραρισμα..ενας 3ος πολος στο σκοραρισμα,θα κανει τους Μπλειζερς ακομη πιο επικινδυνους.

Ενδιαφεροντα τα ματσαρισματα σημερα:
-Μιλλερ vs Μπιλαπς
-Ουεμπστερ+Αουτλοου vs Καρμελο
-ΛαΜαρκους vs Μαρτιν
-Οντεν vs Νενε
-Πζριμπιλα vs Αντερσεν

Στη θεση του SG αλλα και στο βαθος του μπακ-κορτ,οι Μπλειζερς υπερεχουν αισθητα.
Ο ενας αξονας που θα πρεπει να κινηθουν,με βαση αυτο,ειναι ο παραπανω..επιβαλλεται πολυ μεγαλη αμυντικη πιεση στα αντιπαλα G και ειδικοτερα στον Μπιλαπς..
Το 2ο στοιχειο ειναι οι εναεριες μονομαχιες...αν υπερισχυσουν οι Μπλειζερς και αν επιβαλλουν τον ρυθμο τους,τοτε τα ματσακι ειναι δικο τους..

Ευχες λοιπον, για τη 2η σερι νικη των...... port1-sm.gif port1-sm.gif port1-sm.gif
Elio
γεια σου Air and King............ thumbsup.gif

Οντως πολυ οξυμωρο αυτο με μπατουμ και γουεμπστερ! C' est la vie!

Πιστευω πως ακομη ειναι νωρις για μιλλερ βασικο. Ισως ο Μακμιλλαν πιστευει πως ενας συνδυασμος blake, miller ειναι η καλυτερη λυση. Ο ενας ξερει την ομαδα, εχει φαρμακερο μακρινο σουτ, ενω ο αλλος ειναι γενικα ποιο εμπειρος, δυνατος, με εφεση στο παιχνιδι over the basket. Πολυτελεια αυτο το στοιχειο φετος για την ομαδα!

Συμφωνω με τα οσα λες, ομως αν ο Οντεν ηταν σε σουπερ κατασταση θα εδινα ενα 60-40% υπερ μας. Μεγαλο ερωτηματικο!

Ροι σουπερ! παρανομος σουπερ! μακαρι και 2η νικη! port1-sm.gif

ελιο
a bullet for your head
QUOTE(a bullet for your head @ Oct 28 2009, 17:22 ) *
Ο Ουεμπστερ ηταν πολυ μεστος,χωρις τραβηγμενες ενεργειες..κρινω την επισημη επανεμφανιση του ως θετικη..


Για να καταληξω και να πω τα εξης...
-Ο ΜακΜιλαν ακομη πειραματιζεται & θα εξακολουθησει να το κανει εως οτου βρει τα καταλληλοτερα και λειτουργικοτερα σχηματα..
-Παρα πολλα λαθη...14 στο ημιχρονο και συνολικα 26!!Και το τονιζω διοτι 14 λαθη αντε να καναν περσι σε ολη τη διαρκεια των παιχνιδιων..το πολυ..ευελπιστω οτι ειναι ενας τομεας που με τη παροδο του χρονου θα βελτιωθουν και θα επανελθουν σε προτερα επιπεδα..αρκει να δημιουργηθει η καταλληλοτερη χημεια στην ομαδα.

-Οπως επισης και η ευστοχια απ το 3p-range..αλλα και στις βολες..στα FG προσεξα στο box score,οτι η ευστοχια επεσε στο Β' ημιχρονο..δεν με ανησυχει ομως και τοσο,διοτι με τους Αλντριτζ & Οντεν σε καλες επιθετικες βραδιες,θα υπαρξουν παρα πολλες ευστοχες προσπαθειες ειτε μεσα απ το ζωγραφιστο,ειτε απ το mid-range..
-Το κοινο ειναι παρα πολυ ενθουσιωδες..και η εδρα αυτη θα εξακολουθησει να ειναι μια απ τις ισχυροτερες!

Ο Κοουτς ΜακΜιλαν σε συνεντευξη του,τονισε πως τα πολλα λαθη πρεπει να μειωθουν...οτι ισως λογω της εδρας(και του κοινου),προσπαθουν οι παικτες να κανουν το κατι παραπανω προκειμενου να ευχαριστησουν τους φιλαθλους,ομως το μπασκετ ειναι ενα πολυ απλο αθλημα...και εχει απολυτο δικιο.
Αναφερθηκε στο rotation και ειπε πως χρειαζονται ακομη καποιες βδομαδες ετσι ωστε να καταληξει σε καποιο βασικο rotation..και μεχρι τοτε θα δοκιμασει καποιους συνδυασμους.
Εμεινε παρα πολυ ευχαριστημενος απ τον Μαρτελ και σε αμυνα και σε επιθεση,ενω τονισε πως περιμενει και αρκετα απ'αυτον,στην αντιμετωπιση του Καρμελο.
Επισης τονισε τη σπουδαιοτητα του να πηγαινουν συχνοτερα φετος στις ελευθερες βολες.
Για το παιχνιδι με τους Ναγκετς ανεφερε πως ειναι ενα Division game..και μια προκληση...
http://blog.oregonlive.com/blazers/2009/10...y_practice.html
T.W.Is.M.
Οι φετινοι Μπλειζερς ειναι η δευτερη ομαδα που θα ηθελα να παρακολουθησω(μετα τους Λεικερς βεβαια λογω υποστηριξης). Μου ειναι συμπαθεις σαν ομαδα και πιστευω οτι θα τα πανε καλα. Μαλιστα αν προκειται οι Λεικερς να αποκλειστουν φετος απο δυτικη ομαδα, θα προτιμουσα να ειναι το Πορτλαντ αυτη που θα τα καταφερει. Αν και εχει αναπτυχθει μια πελατειακη σχεση απο τις αρχες της δεκαετιας. tongue.gif
Το παιχνιδι με το Ντενβερ μοιαζει πολυ ενδιαφερον και πιστευω οτι θα ειναι κλειστο ματς. Προκειται κατα τη γνωμη μου για το παιχνιδι των 2 ισχυροτερων αουτσαιντερ της Δυσης. Ειμαι περιεργος να δω οχι τους συνηθεις υποπτους, Ροι και Ολντριτζ, αλλα τον Γουεμπστερ, αν εχει οντως επανελθει μετα τη χαμενη σεζον(πρωτο δειγμα μαλλον θετικο ετσι?) και τον Οντεν, που δεν εντυπωσιασε στην πρωτη σεζον, αλλα κι αυτος προερχοταν απο μια χαμενη χρονια.
Ελπιζω ο ΣΚΑΙ να βαλει στο προγραμμα του τους Μπλειζερς φετος.
a bullet for your head
Hττα απ τους Ναγκετς με 3π διαφορα(94-97)..
Δεν παρακολουθησα το ματς..κοιταζοντας το box-score,συγκρατησα τα εξης:
-Οι Μπλειζερς,παρολο που εκαναν μονο 7 λαθη και κυριαρχησαν στα ρημπαουντ με 44 εναντι 36 των Ναγκετς,καταφεραν και εχασαν...
-Παρολο που το μπακ-κορτ των Μπλειζερς συνολικα, εχει μεγαλυτερο βαθος και ποιοτητα,το διδυμο Μπιλαπς-Λοουσον εβγαλε συνολικα 29π,7ασ,3κλ,4ρ εναντι των μολις 8π,8ασ,1κλ των Μπλεικ-Μιλλερ...
-Τραγικα τα ποσοστα στα FG με 34.6%(με 5|19 τριποντα..)..
-8 χαμενες βολες για τους Μπλειζερς...και 5 παραπανω εκτελεσμενες βολες για τους Ναγκετς..
-Οι Μπλειζερς,ενω μπηκαν με +5π στη 4η περιοδο,''καταφεραν'' και δεχτηκαν 35π σ'αυτη....
-Δεν κατορθωσαν επουδενι να περιορισουν τον Καρμελο,ο οποιος σταματησε στους 41π με καλα ποσοστα...οπως εχω ξαναπει και παλιοτερα γι'αυτον,ειναι ο πιο καθαρος-γνησιος σκορερ της λιγκα..και φαινεται ξεκαθαρα πλεον, πως απ τα περασμενα πλει-οφς,εχει βρει τον καλο του εαυτο..

Ειναι αρχη ακομα και ο κοουτς ΜακΜιλαν ψαχνεται...χρονο με το χρονο,θα ερθει και η πολυ απαραιτητη καλη χημεια στην ομαδα..
Αρκει να εντοπιζουν εγκαιρα ολα τα λαθη τους & να διαχειριζονται σωστα-σοφα τις οποιες τους ηττες.
pain of salvation
QUOTE(a bullet for your head @ Oct 30 2009, 14:29 ) *
Hττα απ τους Ναγκετς με 3π διαφορα(94-97)..
Δεν παρακολουθησα το ματς..κοιταζοντας το box-score,συγκρατησα τα εξης:
-Οι Μπλειζερς,παρολο που εκαναν μονο 7 λαθη και κυριαρχησαν στα ρημπαουντ με 44 εναντι 36 των Ναγκετς,καταφεραν και εχασαν...
-Παρολο που το μπακ-κορτ των Μπλειζερς συνολικα, εχει μεγαλυτερο βαθος και ποιοτητα,το διδυμο Μπιλαπς-Λοουσον εβγαλε συνολικα 29π,7ασ,3κλ,4ρ εναντι των μολις 8π,8ασ,1κλ των Μπλεικ-Μιλλερ...
-Τραγικα τα ποσοστα στα FG με 34.6%(με 5|19 τριποντα..)..
-8 χαμενες βολες για τους Μπλειζερς...και 5 παραπανω εκτελεσμενες βολες για τους Ναγκετς..
-Οι Μπλειζερς,ενω μπηκαν με +5π στη 4η περιοδο,''καταφεραν'' και δεχτηκαν 35π σ'αυτη....
-Δεν κατορθωσαν επουδενι να περιορισουν τον Καρμελο,ο οποιος σταματησε στους 41π με καλα ποσοστα...οπως εχω ξαναπει και παλιοτερα γι'αυτον,ειναι ο πιο καθαρος-γνησιος σκορερ της λιγκα..και φαινεται ξεκαθαρα πλεον, πως απ τα περασμενα πλει-οφς,εχει βρει τον καλο του εαυτο..

Ειναι αρχη ακομα και ο κοουτς ΜακΜιλαν ακομη ψαχνεται...χρονο με το χρονο,θα ερθει και η πολυ απαραιτητη καλη χημεια στην ομαδα..
Αρκει να εντοπιζουν εγκαιρα ολα τα λαθη τους & να διαχειριζονται σωστα-σοφα τις οποιες τους ηττες.


Δεν εχει παρει μπρος και ο Ολντριτζ ακομα...
Elio
φιλε bullet, συγκρατω την τραγικη συγκριση μεταξυ των ασσων του ντενβερ και των μπλειζερς. Με εβγαλαν χαζο........Με τετοια νουμερα δεν παμε πουθενα!

Ο ροι 30 και 22 ο εκπληκτικος ρουντυ.........Οι υπολοιποι στην μετριοτητα!

Για τον Καρμελο συμφωνω απολυτως! Φετος δειχνει πως ειναι σε μεγαλη φορμα!

Ελιο
a bullet for your head
QUOTE(pain of salvation @ Oct 30 2009, 14:32 ) *
Δεν εχει παρει μπρος και ο Ολντριτζ ακομα...

Η αληθεια ειναι πως μεσ'στο ζωγραφιστο δεν σκοραρονται αρκετοι ποντοι...ακομα...
Καλως η' κακως,πρεπει να υπαρχει και διαρκης απειλη στο inside game...το τονισε και ο Μπαρκλει αυτο,αναφερομενος στους Μπλειζερς..(ειδα τις 3 περιοδους του ματς Μπουλς-Σπερς..)..


QUOTE(Elio @ Oct 30 2009, 14:34 ) *
φιλε bullet, συγκρατω την τραγικη συγκριση μεταξυ των ασσων του ντενβερ και των μπλειζερς. Με εβγαλαν χαζο........Με τετοια νουμερα δεν παμε πουθενα!

Εγω συγκρατησα περισσοτερο τους 35π που δεχθηκαν οι Μπλειζερς στην 4η περιοδο...
Διοτι οι ''προγραμματικες'' δηλωσεις του ΜακΜιλαν,εστιαζονταν παρα πολυ σ'αυτο το κομματι..την αμυνα...ειναι τραγικο να δεχεσαι το 35%-37% απ τους συνολικους ποντους του αντιπαλου,σε μια περιοδο..& μαλιστα την πλεον καθοριστικη...
Επισης οι 8 χαμενες βολες...ενα ακομη πολυ κρισιμο στοιχειο...μιας και το ματς κριθηκε στους 3π μολις..στις λεπτομερειες δηλαδη..που αυτες θα πρεπει να βελτιωσουν,προκειμενου να ειναι σε θεση να κανουν οποιαδηποτε υπερβαση φετος...
koutsou10
QUOTE(a bullet for your head @ Oct 30 2009, 14:44 ) *
Η αληθεια ειναι πως μεσ'στο ζωγραφιστο δεν σκοραρονται αρκετοι ποντοι...ακομα...
Καλως η' κακως,πρεπει να υπαρχει και διαρκης απειλη στο inside game...το τονισε και ο Μπαρκλει αυτο,αναφερομενος στους Μπλειζερς..(ειδα τις 3 περιοδους του ματς Μπουλς-Σπερς..)..



Εγω συγκρατησα περισσοτερο τους 35π που δεχθηκαν οι Μπλειζερς στην 4η περιοδο...
Διοτι οι ''προγραμματικες'' δηλωσεις του ΜακΜιλαν,εστιαζονταν παρα πολυ σ'αυτο το κομματι..την αμυνα...ειναι τραγικο να δεχεσαι το 35%-37% απ τους συνολικους ποντους του αντιπαλου,σε μια περιοδο..& μαλιστα την πλεον καθοριστικη...
Επισης οι 8 χαμενες βολες...ενα ακομη πολυ κρισιμο στοιχειο...μιας και το ματς κριθηκε στους 3π μολις..στις λεπτομερειες δηλαδη..που αυτες θα πρεπει να βελτιωσουν,προκειμενου να ειναι σε θεση να κανουν οποιαδηποτε υπερβαση φετος...

παιδια εγω ειδα το πρωτο ημιχρονο σε αυτο το παιχνιδι κ ειδα τα εξης...
1)ο λεμαρκους ολντριτζ αλλα κ ο ροι δεν ξεκινησαν καλα ουτε σε επιθεση αλλα ουτε σε αμυνα(ο κενιον μαρτιν εβαλε ολους τους ποντους του,μολις 6 με αντιπαλο τον ολντριτζ στο 1 ημιχρονο κ του πηρε σχεδον ολες τις μονομαχιες,ρημπαουντ,διεκδικουμενες μπαλιες)...
2)ο μαρτελ γουεμπστερ επαιζε αρκετα καλη αμυνα τον αντονυ κ σε μερικες φασεις τον εκνευρισε(οι ποντοι του αντονι συνολο 9 με ασχημα ποσοστα κ οι 4 απο βολες οταν επαιζαν αντιπαλοι)κ ηταν κ αρκετα καλος στην επιθεση...
3)οταν μπηκε 4αρι ο travis outlaw αποδιοργανωθηκαν οι αντιπαλοι τους(τον μαρκαρε ο αντερσεν) κ μεσα απο τις προσωπικες προσπαθειες του εβγαλαν καποιες καλες φασεις...
4)ο ρουντυ φερναντεζ στην αρχη εκανε 3 λαθη αλλα μετα απο προσωπικες προσπαθειες εβαλε καποια δυσκολα σουτ...
5)γενικα οι πορτλαντ φαινεται οτι δεν εχουν βρεθει ακομα,παιζανε πολυ με προσωπικες ενεργειες που μερικες φορες μου εβγαινε αυθορμητα <<το που πας ρε>>(ειδικα ο φερναντεζ στην αρχη το εκανε πολυ)αλλα οταν μπηκε μεσα ο αντρε μιλερ κανανε καποιο συστημα κ εβλεπε το που εχει αβανταζ σε σχεση με τον αντιπαλο(απιστευτη οργανωση παιχνιδιου-μιλαει η εμπειρια)
(εννοειται πως ολα αυτα που λεω ειναι για το 1 ημιχρονο που αντεξα να δω)
a bullet for your head
Ενα video με δηλωσεις των Ροι & Οντεν,οι οποιοι φανηκαν αρκετα ''προσγειωμενοι'' απ τη σφαλιαρα που εφαγαν απ τους Ναγκετς..
Καλο ειναι να διαχειριστουν σωστα αυτη την ηττα και να ξεπερασουν σε χρονο dt τα οποια ψυχολογικα επακολουθα,καθως πλεον σ'αυτο που θα πρεπει να συγκεντρωθουν,ειναι το εκτος εδρας ματς με τους Ροκετς..
Ισχυρο κινητρο υπαρχει...περαν οτι οι Ροκετς ειναι η ομαδα που τους απεκλεισε περσι...στην εδρα τους νομιζω οτι δεν εχασαν ποτε απ τους Μπλειζερς..
Το σπασιμο της εδρας σε συνδυασμο και με καποια καλη εμφανιση ειναι αυτα τα οποια πρεπει να επιδιωξουν οπωσδηποτε οι Μπλειζερς..
http://blog.oregonlive.com/behindblazersbe...r_97_portl.html
Omar Little
Το είδα όλο το ματσάκι χθες και φαίνεται ότι τους λείπoυν οι λεπτομέρειες. Εκεί δηλαδή που το Denver δεν είχε ούτε ένα επιθετικό ριμπάουντ για 44 λεπτά, στα τελευταία 4 πήραν 5. Στο ίδιο διάστημα έχασαν και τις 5 από τις 8 βολές τους όταν ας πούμε ο Melo είχε 8/8. Τα έκανε και λίγο σαλάτα ο ΜακΜίλαν στη χρησιμοποίηση των ψηλών κι έδεσε το γλυκό. Το foul trouble του Oden παραμένει ως θέμα αφού και χθες έκανε 3-4 χαζά ενώ κι ο Όλντριτζ ήταν μέτριος. Ο μόνος που πάλεψε στην 4η περίοδο ήταν ο Rudy αφού κι ο Roy (πλην 3ης περιόδου) ήταν λίγο χαμένος.
morrison
Μολις χτες το βραδυ ειδα και εγω το ματς με τους Ναγγετς...
-Ο ΜακΜιλαν πειραματιζεται ακομα...Και νομιζω οτι αυτο θα συνεχιστει για τουλαχιστον 10 ματς...Μεχρι και σχημα twin towers με Οντεν-Πριζμπιλα μαζι δοκιμασε χτες...Απ'οτι διαβασα,στο πρωτο ματς καποια στιγμη χρησιμοποιησε Μπλεικ και Αντρε μαζι πραγμα που δεν ειδαμε χτες...Επισης δοκιμαστηκαν αρκετες παραλαγες στην πενταδα,σχηματα με 2 ψηλους και Αουτλο στο3,σχηματα κοντα και ευελικτα με Ολντριτζ σεντερ κτλ...
-Αυτη τη στιγμη η ομαδα διαθετει 2 περιφερειακους που θελουν και μπορουν να δημιουργουν με την μπαλα στα χερια,τον Ροι και τον Αντρε...Ταυτοχρονα οι συγκεκριμενοι ειναι οι παιχτες που εχουν την μεγαλυτερη ηγετικη ικανοτητα μεσα στην ομαδα...Νομιζω οτι ο λογος που δεν ξεκιναει ο Αντρε ειναι οτι ο ΜακΜιλαν θελει να εχει το ιδιο λειτουργικη και την δευτερη του πενταδα οπως αυτη προκυπτει απ'το ροτεισον που χρησιμοποιει..Δεν λεω οτι αυτοι οι δυο δεν ταιριαζουν η κατι αντιστοιχο απλα λεω οτι αφου στην πρωτη πενταδα εχει τον Ροι για ηγετη-δημιουργο-σκορερ προτιμα να εχει τον Αντρε ιθυνων νου της δευτερης πενταδας στην μεγαλυτερη διαρκεια του ματς...Βεβαια στα κρισιμα λεπτα παιζουν και οι δυο...
-Ο Αουτλο μου αρεσε περισσοτερο στο 4 αν και ειναι φανερο οτι ειναι καλυτερα να παιζει εκει σε ειδικες καταστασεις και οχι σε μονιμη βαση...Το Γαλλακι ειναι απωλεια...Αρκετα ετοιμος και σε καλη κατασταση ο Ουεμπστερ.
-Επιθετικα οι Μπλειζερς προσπαθησαν να παιξουν τα γνωστα τους plays αλλα εχω την εντυπωση οτι καποιες φορες ηταν ανυπομονοι προχωροντας σε τραβηγμενες επιλογες ενω σε αλλες εδειξαν ιδιαιτερα διστακτικοι με συνεπεια να κολαει η μπαλα...Στο συγκεκριμενο ματς δεν νομιζω να βρηκαν ποτε το καταλληλο timing στην ολοκληρωση του συστηματος η αλλιως την σωστη συνταγη επιθετικοτητας-τρελας-υπομονης στην ολοκληρωση αυτου...Συν τοις αλλοις παρουσιαστηκαν αρκετα αστοχοι με εξαιρεση καποια ξεσπασματα του Ροι και του Ρουντι...
-Το αποτελεσμα δεν μου λεει κατι...Μου φανηκε οτι μεσα στην χρονια οι Μπλειζερς εχουν την ικανοτητα να ξεπερασουν τους Ναγγετς σε δυναμικη...Εχασαν στις λεπτομερειες αλλα μου εδειξαν οτι ειναι πιο ομαδα απο τους Ναγγετς που ηταν περισσοτερο one man show...Τελος ειναι φανερο οτι η ομαδα δουλευει αρκετα,εχει προσανατολισμο στο παιχνιδι της οποτε ειμαι αρκετα αισιοδοξος για την συνεχεια...
a bullet for your head
Καταπληκτικο το ματς κοντρα στους Ροκετς απο αποψη ρυθμου και ευστοχιας..
Οι Ροκετς ξεκινησαν φουριοζοι εχοντας στα πρωτα 15'-16' 17 στα 25 FG(5|7 τριποντα)!!Τελειωνοντας το ημιχρονο με 54.5% στα FG & 50% στα 3ποντα...με το σκορ να ειναι 59-54 υπερ τους..
Ο Αριζα ειναι εκπληκτικος ως τωρα με 21π και σουπερ ποσοστα..ακολουθει σε αποδοση ο Λαντρι με 10π.
Για τους Μπλειζερς που τελειωσαν με 56.8% στα FG & 50% στα 3ποντα,οι Ροι & Αλντριτζ κανουν εξαιρετικη εμφανιση με 17π & 16π αντιστοιχα,εχοντας και αυτοι πολυ μεγαλη ευστοχια..
Ο Οντεν καταφερε σε 2',να κανει 3 φαουλ(2 σερι επιθετικα..),3ρ & 3κοψ..
Ως τωρα ο Αουτλοου εχει παρει πολλα λεπτα στο SF...
Andre_Iguodala
Εκπληξη για μενα η νικη των Ροκετς αλλα ο Αριζα και ο Μπρουκς εφεραν τα πανω κατω



Roy εντυπωσιακος Lamarcus επιτελους βοηθησε και Miller δεν γινεται απλα να τρωει παγκο λογω Blake δηλαδη για κανεναν λογο...


Boom Dizzle
Ηττα κ παλι για τους Μπλειζερς απο το ελλιπεστατο Χιουστον.
Κατι δεν παει καλα σε αυτη την ομαδα.Πρωτα απο ολα,καποιος πρεπει να πει στον ΜακΜιλλαν οτι ο Μπλεικ
δεν ειναι για βασικος οταν εχεις τον Μιλλερ στην ομαδα!Για μενα δεν κανει γενικως για την ομαδα γιατι ευκαιριες πρεπει να παρει και ο Μπειλες που τον πιστευω σαν παιχτη.Για ακομα μια φορα ο Μπρουκς εκανε παρτι απεναντι στους Μπλειζερς!
Δευτερο,η αρνητικη αποδωση του Οντεν για ακομα ενα παιχνιδι και η επιρρεπεια του στα φαουλ.Αν δεν βελτιωθει αμεσα παει για Draft Bust!Δεν ειναι ο Οντεν που επαιζε στο Οχαιο.
Στα θετικα η αποδοση του Ολντριντζ που βοηθησε για πρωτη φορα φετος.
a bullet for your head
QUOTE(a bullet for your head @ Nov 1 2009, 04:49 ) *
Καταπληκτικο το ματς κοντρα στους Ροκετς απο αποψη ρυθμου και ευστοχιας..
Οι Ροκετς ξεκινησαν φουριοζοι εχοντας στα πρωτα 15'-16' 17 στα 25 FG(5|7 τριποντα)!!Τελειωνοντας το ημιχρονο με 54.5% στα FG & 50% στα 3ποντα...με το σκορ να ειναι 59-54 υπερ τους..
Ο Αριζα ειναι εκπληκτικος ως τωρα με 21π και σουπερ ποσοστα..ακολουθει σε αποδοση ο Λαντρι με 10π.
Για τους Μπλειζερς που τελειωσαν με 56.8% στα FG & 50% στα 3ποντα,οι Ροι & Αλντριτζ κανουν εξαιρετικη εμφανιση με 17π & 16π αντιστοιχα,εχοντας και αυτοι πολυ μεγαλη ευστοχια..
Ο Οντεν καταφερε σε 2',να κανει 3 φαουλ(2 σερι επιθετικα..),3ρ & 3κοψ..
Ως τωρα ο Αουτλοου εχει παρει πολλα λεπτα στο SF...

Χαθηκε και αυτο ματσακι...
Στο Β' ημιχρονο τη μεγαλυτερη ζημια την εκαναν οι Μπρουκς και Λοουρι...ειδικα οταν συνυπηρχαν μαζι...
Δημιουργησαν παρα πολλα ρηγματα στην αμυνα των Μπλειζερς...οι οποιοι κακως πολλες φορες αλλαζαν στα σκρην που επαιρνε κυριως ο Μπρουκς,καθως απομονωνε τους ψηλους(ΛαΜαρκους) στο 1 vs 1.Αν δεν τελειωνε ο ιδιος τις φασεις(πολυ μεγαλη αποτελεσματικοτητα και στα σουτ και τελειωματα κοντα στο καλαθι μετα απο drive..),δημιουργουσε τις προυποθεσεις για εξτρα πασα..
Τα close-out των Μπλειζερς ηταν καθυστερημενα..ειτε δεχονταν ελευθερα σουτ,ειτε ξεκινουσαν οι αντιπαλοι και αλλα drive..
Το κλασικο σχημα δεν ηταν λειτουργικο απεναντι στο ημιψηλο σχημα των Ροκετς..απο καθε αποψη..
Ο ΜακΜιλαν αργησε αλλα το επραξε και προσαρμοστηκε, χαμηλωνοντας το σχημα περιπου 7.5' πριν απ το τελος του παιχνιδιου(με τον Αουτλοου στο 4 και τον ΛαΜαρκους στο 5)..δειχνοντας οτι αποτελει μια απαντηση κα απ το -9,εφθασε τη διαφορα στο -1,-2...ομως οι Ροκετς καταφερναν και βρισκαν λυσεις και ξανανεβαζαν τη διαφορα στους 8-9 ποντους..αυτο πρεπει να εγινε 2 φορες..
Τη μεγαλυτερη ευκαιρια να περασουν μπροστα στο σκορ οι Μπλειζερς και να αποκτησουν ισως και ενα ψυχολογικο πλεονεκτημα,την απωλεσαν στο 1'.44,οταν ο Ρουντι εχασε ελευθερο τριποντο και ενω η διαφορα ηταν στο -2...
Ο Ισπανος δυστυχως χθες δεν βοηθησε...και ηταν πολυ αστοχος σε σουτ 3π και σε κρισιμες χρονικες στιγμες..
Ο Ροι εκανε συγκλονιστικη εμφανιση..η ικανοτητα στο να σουταρει και να σκοραρει γενικως ειναι εκπληκτικη...το επιπεδο του στην επιθεση τεινει σ'αυτο των Κομπε & Ουειντ,στην προσωπικη του αμυνα ομως υπολοιπεται ακομα.
Ο Λαμαρκους ηταν πολυ καλος σουταροντας και με πολυ καλα ποσοστα.Στην αμυνα ομως και στα ρημπαουντ και αυτος εδειξε οτι αντιμετωπιζει προβλημα με τους ημιψηλους Χειζ,Λαντρι(αλλα οχι με τον Σκολα..)..γενικα οι Χειζ-Λαντρι αποδεικνυουνται ''εφιαλτες'' και δυσκολα αντιμετωπισιμοι σε αμυνα & επιθεση για τους ψηλους των Μπλειζερς...
Ο Μιλλερ χθες ειχε προβλημα στο μαρκαρισμα των ταχυτατων Μπρουκς-Λοουρι..βοηθησε σκοραροντας κυριως με post-up & βολες απο φαουλ που του γινονταν οταν αυτος κερδιζε επιθετικα ρημπαουντ..ομως μ'αυτον στο παρκε,οι Μπλειζερς χανουν λιγη απ τη σβελταδα τους στο pick n' roll game..στο οποιο ο Μπλεικ αποδιδει καλυτερα και ανοιγει διαπλατα τις προεκτασεις αυτου του παιχνιδιου.
Ο Αουτλοου ηταν κακιστος..και σε αμυνα(κυριως πανω στον Αριζα,οχι ομως και στον Μπατιερ),αλλα και σε επιθεση..
Ηταν πολυ αστοχος ενω και καποιες του επιλογες δεν ηταν και καλες..συν οτι εκνευριστηκε(αδικαιολογητα) με τον Μπατιερ και εισεπραξε και τεχνικη ποινη...
Τα λαθη επισης ηταν πολλα...9 στο ημιχρονο και 15 συνολικα..''μελανο σημειο''(το ανεφερα παραπανω),ηταν κακη περιφερειακη αμυνα και το γεγονος οτι ενω καταφερναν και μειωναν τη διαφορα,2-3 νεκρα σημεια παλι στην αμυνα και μεσα σε λιγο χρονο,ηταν αυτα που εδιναν στους Ροκετς τις ευκαιριες για να την ξανα-αυξησουν...
Ο Οντεν ξεκινησε πολυ ορεξατος και στην αμυνα ειχε αμεσο impact,ομως 2 σερι επιθετικα φαουλ τον ''αχρηστευσαν'' χανοντας ετσι επειτα το ρυθμο του..Οφειλω να πω πως ο Χειζ τεινει να εξελιχθει στον κακο του δαιμονα...
Ο Μπειλες εκτιμω, πως κοντρα στους ταχυτατους Μπρουκς & Λοουρι,οτι θα ηταν πιο αποτελεσματικος και απαραιτητος...
Ο ΜακΜιλαν οφειλει και πρεπει να ανακατεψει περισσοτερο τη τραπουλα..ιδιως στους συνδυασμους των παικτων του μπακ-κορτ..
Η ψυχολογια και ο ρυθμος της ομαδας ειναι πεσμενοι...και ζητηται επειγοντως αναταση-ανορθωση...
Προβληματικο το εως τωρα ξεκινημα...
a bullet for your head
2η νικη για τους Μπλειζερς,εκτος εδρας κοντρα στους Θαντερ,με 83-74
Παρακολουθησα το β' ημιχρονο.
Το παιχνιδι δεν ηταν ιδιαιτερα καλο,απο αποψη ρυθμου και ευστοχιας και για τις 2 ομαδες.
Σημασια βεβαια εχει, οτι οι Μπλειζερς κερδισαν και θα πανε σε 3 σερι ματς στην εδρα τους(Με Χωκς,Σπερς,Τιμπεργουλφς),με καπως καλυτερη ψυχολογια.
Ο ΛαΜαρκους δεν αγωνιστηκε καθολου στο β' ημιχρονο..(δεν ξερω αν τραυματιστηκε,η' αν απλα ο ΜακΜιλαν θεωρησε καλο να μην τον χρησιμοποιησει).
Η φαση του αγωνα,ηταν οταν 1:44' πριν την ληξη της 3ης περιοδου και ενω ο Ντουραντ(αν δεν κανω λαθος),εχασε τη 2η βολη,οι διαιτητες σφυριξαν την επαναληψη της,διοτι ο Μιλλερ(ετσι υπεδειξαν..δεν το προσεξα για να πω την αληθεια),πατουσε τη γραμμη του 3ποντου... rolleyes.gif ...δεν εχω ξαναδει τετοιο σφυριγμα στο ΝΒΑ...
Ο Ροι ηταν σε γενικες γραμμες αστοχος και κουρασμενος απο χθες,συν οτι και ο Σεφολοζα ειχε κανει καλη δουλεια πανω του.Ωστοσο στην 4η περιοδο,πηρε ολες αυτες τις πρωτοβουλιες,ωστε να σκοραρει η' να αξιοποιησει τους ελευθερους συμπαικτες του..τελειωσε με 16π,5ασ,3ρ,1κλ.
Καλυτερος παικτης σε αποδοση ηταν ο Μπλεικ,με 18π,3ρ,3ασ,1κλ
Οι Οντεν(12π,10ρ,1κοψ,1ασ),Ουεμπστερ(10π,5ρ,4κλ και καλη αμυνα πανω στον Ντουραντ),& Αουτλοου(12π,6ρ,2ασ,1κλ,1κοψ),ακολουθησαν σε αποδοση..
Για να δουμε λοιπον...θα κανουν το 3 στα 3 μεσ'στην εδρα τους?
pain of salvation
QUOTE(a bullet for your head @ Nov 2 2009, 05:51 ) *
2η νικη για τους Μπλειζερς,εκτος εδρας κοντρα στους Θαντερ,με 83-74
Παρακολουθησα το β' ημιχρονο.
Το παιχνιδι δεν ηταν ιδιαιτερα καλο,απο αποψη ρυθμου και ευστοχιας και για τις 2 ομαδες.
Σημασια βεβαια εχει, οτι οι Μπλειζερς κερδισαν και θα πανε σε 3 σερι ματς στην εδρα τους(Με Χωκς,Σπερς,Τιμπεργουλφς),με καπως καλυτερη ψυχολογια.
Ο ΛαΜαρκους δεν αγωνιστηκε καθολου στο β' ημιχρονο..(δεν ξερω αν τραυματιστηκε,η' αν απλα ο ΜακΜιλαν θεωρησε καλο να μην τον χρησιμοποιησει).Η φαση του αγωνα,ηταν οταν 1:44' πριν την ληξη της 3ης περιοδου και ενω ο Ντουραντ(αν δεν κανω λαθος),εχασε τη 2η βολη,οι διαιτητες σφυριξαν την επαναληψη της,διοτι ο Μιλλερ(ετσι υπεδειξαν..δεν το προσεξα για να πω την αληθεια),πατουσε τη γραμμη του 3ποντου... rolleyes.gif ...δεν εχω ξαναδει τετοιο σφυριγμα στο ΝΒΑ...
Ο Ροι ηταν σε γενικες γραμμες αστοχος και κουρασμενος απο χθες,συν οτι και ο Σεφολοζα ειχε κανει καλη δουλεια πανω του.Ωστοσο στην 4η περιοδο,πηρε ολες αυτες τις πρωτοβουλιες,ωστε να σκοραρει η' να αξιοποιησει τους ελευθερους συμπαικτες του..τελειωσε με 16π,5ασ,3ρ,1κλ.
Καλυτερος παικτης σε αποδοση ηταν ο Μπλεικ,με 18π,3ρ,3ασ,1κλ
Οι Οντεν(12π,10ρ,1κοψ,1ασ),Ουεμπστερ(10π,5ρ,4κλ και καλη αμυνα πανω στον Ντουραντ),& Αουτλοου(12π,6ρ,2ασ,1κλ,1κοψ),ακολουθησαν σε αποδοση..
Για να δουμε λοιπον...θα κανουν το 3 στα 3 μεσ'στην εδρα τους?


Καλημερα...
ειδα στα βιντεακια του NBA.com πως συγκρουστηκε με τον Durant σε μια φαση...
γονάτο?...δεν καταλαβα...ευχομαι οχι σοβαρο...
Επισης,δεν θυμομουν τον Webster καλο στις μπουκες και γενικοτερα να εκμεταλλευεται το καλο(τελικα) αλμα του...μπραβο στο παδι....
Miller 20' ,0 ασσιστ?...τι τον πηραμε? rolleyes.gif 69.gif
a bullet for your head
Ξεκινα σημερα η εντος εδρας ''τριλογια'' για τους Μπλειζερς,οι οποιοι θα αντιμετωπισουν τους πολυ υπολογισιμους και επικινδυνους Χωκς.
Οι Μπλειζερς ακομα ψαχνονται προκειμενου να βρουν την χημεια τους και τον ρυθμο τους γενικοτερα.
Οι Ροι,Μπλεικ,Ουεμπστερ,αντε και ο Αουτλοου..εχουν ξεκινησει καλα,ομως οι ΛαΜαρκους,Ρουντι,Μιλλερ,Οντεν,Πζριμπιλα ακομη ψαχνουν τα βρουν τα πατηματα τους..
Ο ΛαΜαρκους πλην της πολυ καλης αποδοσης που ειχε κοντρα στους Ροκετς,δειχνει οτι χρειαζεται καποια επιπλεον παιχνιδια στα ποδια του ακομα..
Ο Ρουντι ως τωρα,δεν δινει την επιθετικη ωθηση-ενεργεια και την ευστοχια απ το 3p-range ερχομενος απ τον παγκο,οπως το εκανε περσι..
Ο Μιλλερ προσπαθει να συνηθισει τα καινουργια γι'αυτον δεδομενα...οτι δηλαδη θα μοιραζεται τον χρονο με τον Μπλεικ και δεν θα παιζει +35'...που μαλλον οφειλεται στο γεγονος οτι δεν παιζει τοσο καλα το pick n' roll οπως ο Μπλεικ..
Ο Οντεν,αν και αμυντικα εχει ανεβασει τους μ.ο. σε σχεση με περσι(εχει 10ρ & σχεδον 3κοψ μ.ο.),στην επιθεση δεν εχει τροφοδοτηθει ακομα τοσο..και δεν εχει βρει τον ρυθμο του εκει..(εχει 6.5π μ.ο. ως τωρα..).
Ο Πζριμπιλα μου φαινεται μια ταχυτητα κατω σε σχεση με περσι,οσον αφορα την αμυντικη του προσφορα κυριως..
Γενικα η front-line ως τωρα,δεν ειναι επιθετικα παραγωγικη...και παρατηρειται μια εμφανη ανισσορροπια στο συνολικο σκοραρισμα των Μπλειζερς και ισως μια μονομερεια.

Βασει των παραπανω λοιπον θεωρω,πως οταν αυτα αρχισουν να ξεπερνιονται,τοτε και η συνολικη εικονα θα αλλαξει αρδην...και προς το καλυτερο..απλα χρειαζεται ενα χρονικο διαστημα για να ρολλαρει η ομαδα,αλλα και παιχνιδια οπως το σημερινο,κοντρα σε δυνατους αντιπαλους,που προσφερονται ως ευκαιριες για την καλυτερευση-βελτιωση της αγωνιστικης εικονας αλλα και τη δημιουργια πολυ καλης ψυχολογιας.

Τα στοιχεια που οι Μπλειζερς θα πρεπει να προσεξουν σημερα ειναι:

-Οι Χωκς ειναι μια ομαδα που σκοραρει ως τωρα με μ.ο. 110 ποντους....ενω οι Μπλειζερς με μ.ο. 95 ποντους...
Που σημαινει οτι θα πρεπει να κοιταξουν να ελεγξουν τον ρυθμο του παιχνιδιου..και να ''οδηγησουν'' το παιχνιδι στους 90 με 100 ποντους μαξιμουμ...
-Οι Χωκς διαθετουν πολυ γρηγορους και αθλητικους F & F-C...που σημαινει πως οι Μπλειζερς θα πρεπει να ελεγξουν πληρως το αμυντικο ρημπαουντ,χωρις να δωσουν στους αντιπαλους 2ες ευκαιριες...
-Περιφερειακη αμυνα.Στο προ-προηγουμενο ματς κοντρα στους Ροκετς,η περιφερειακη αμυνα εμπαζε....
Οι Χωκς διαθετουν πολυ καλους παικτες στο μπακ-κορτ,που δημιουργουν αλλα το κυριοτερο εκτελουν παρα πολυ..και πολυ καλα..
Που σημαινει πως θα πρεπει η αμυνα των Μπλειζερς να κανει τρομερα καλη δουλεια στην τριπλετα Μπιμπι-Τζονσον-Κρωφορντ...
-Θα πρεπει να πιεστει ασφυκτικα ο Μπιμπι..συν οτι θα πρεπει να ''σημαδευεται'' στην επιθεση των Μπλειζερς..(ο Αντρε μπορει να τον φθειρει ποσταροντας τον χαμηλα..)..
Προκειμενου να αποδιοργανωσουν την επιθετικη αναπτυξη των Χωκς...συν οτι δεν υπαρχει τοσο μεγαλο βαθος στη θεση του PG..(υπαρχει ο ρουκι Τζεφ Τιγκ..)..

Τα ματσαρισματα σημερα παρουσιαζουν παρα πολυ μεγαλο ενδιαφερον:

Ροι vs Τζονσον
Λα Μαρκους vs Τζος Σμιθ
Οντεν vs Χορφορντ
Μιλλερ-Μπλεικ vs Μπιμπι
Ρουντι vs Κρωφορντ
Ουεμπστερ vs Ουιλλιαμς

Ενα αρκετα ενδιαφερον αρθρο για το σημερινο ματς..

http://www.blazersedge.com/2009/11/2/11124...awks-vs-blazers
Andre_Iguodala
o Lamarcus τελικα ειναι οκ;Γιατι δεν εχει διευκρινιστει αν ειναι 100% ετοιμος μετα τον τραυματισμο του με τους Thunder...



Οπως λεει και ο bullet δυνατη ομαδα οι Hawks πολυ καλη 5αδα με την προσθηκη ως 6ου παιχτη τον Crawford(μεγαλος σκορερ αλλα πολυ λιγος αμυντικα) και ο Blazers πρεπει να προσεξουν σημερα.
a bullet for your head
QUOTE(Andre_Iguodala @ Nov 3 2009, 18:58 ) *
o Lamarcus τελικα ειναι οκ;Γιατι δεν εχει διευκρινιστει αν ειναι 100% ετοιμος μετα τον τραυματισμο του με τους Thunder...



Οπως λεει και ο bullet δυνατη ομαδα οι Hawks πολυ καλη 5αδα με την προσθηκη ως 6ου παιχτη τον Crawford(μεγαλος σκορερ αλλα πολυ λιγος αμυντικα) και ο Blazers πρεπει να προσεξουν σημερα.

Σε αυτο το αρθρο αναφερεται οτι ο ΛαΜαρκους αναμενεται να παιξει σημερα και πως οι X-Rays ηταν αρνητικες..
http://blog.oregonlive.com/behindblazersbe...ay_atlanta.html
pain of salvation
Φαινεται δεν προσεξαμε...
τι γινετε παιδια?
Δεν ξεκινησαμε καλα...
Bullet ,ασε τις κοντρες γαυρων-βαζελων και βοηθα εδω λιγο την κατασταση rolleyes.gif
koutsou10
εγω παντως παιδια το ελεγα απο περυσι οτι το προβλημα στην ομαδα αυτη δεν ειναι τοσο στην θεση 1 αλλα στην θεση 5...
αυτο ισχυε κ περυσι αλλα ισχυει ακομα κ φετος σε αυτο το λιγο που εχουμε δει κ που το στηριζω?
1)κατα την γνωμη μου ο blake μπορει να διαχειριστει την ομαδα αυτη με την εμπειρια του κ ειναι ενας παιχτης που οργανωνει καλα κ σκοραρει οταν χρειαστει(για μενα τουλαχιστον αυτα πρεπει να κανει ο ασος)κ ο bayless ειναι γρηγορος,αθλητικος κ με μεγαλο ενθουσιασμο,αρα μπορουσαν να μεινουν ετσι,βεβαια με την αποκτηση του αντρε ανεβαινουν επιπεδο αλλα φαινεται να μπερδευονται περισσοτερο τα πραγματα αφου ο μιλερ ειναι παιχτης που <<πρεπει>> να παιζει 35+λεπτα...
2)ο οντεν εχει προβλημα με τα φαουλ κ δεν νομιζω να μπορει να παιζει πανω απο 25 λεπτα,μετα εχουν απο πισω τον przybilla ο oποιος ειναι καλος να παιζει γυρω στα 15 λεπτα αλλα καλειται να παιζει γυρω στα 25 κ φυσικα δεν γινεται ειδικα στα play-off να παιζει 5αρι ο aldridge οπως γινεται στα τελευταια 2 παιχνιδια!!!μετα δεν καταλαβαινω καποιες κινησεις τους οπως α)εδωσαν τον channing frye που μπορουσε να παιξει κ 4 αλλα κ 5 κ παει κ σουπερ στην ομαδα του... κ β)δεν μπορω να καταλαβω το τραγικο λαθος που κανανε κ υπογραψανε τον ρουκι(patrick mills) που ειναι κ τραυματιας κ αφησανε τον jarron collins που θα μπορουσε να τους βοηθησει στην θεση 5!!!

Υ.Γ αν μεχρι τα play-off δεν παρουν αλλον εναν σεντερ δεν τους βλεπω να πηγαινουν καλυτερα απο περυσι(για να μην πω ουτε στα ιδια με περυσι)!!!
a bullet for your head
QUOTE(pain of salvation @ Nov 4 2009, 12:28 ) *
Φαινεται δεν προσεξαμε...
τι γινετε παιδια?
Δεν ξεκινησαμε καλα...
Bullet ,ασε τις κοντρες γαυρων-βαζελων και βοηθα εδω λιγο την κατασταση rolleyes.gif



QUOTE(a bullet for your head @ Nov 3 2009, 17:24 ) *
Ο Ρουντι ως τωρα,δεν δινει την επιθετικη ωθηση-ενεργεια και την ευστοχια απ το 3p-range ερχομενος απ τον παγκο,οπως το εκανε περσι..

Γενικα η front-line ως τωρα,δεν ειναι επιθετικα παραγωγικη...και παρατηρειται μια εμφανη ανισσορροπια στο συνολικο σκοραρισμα των Μπλειζερς και ισως μια μονομερεια.


Τα στοιχεια που οι Μπλειζερς θα πρεπει να προσεξουν σημερα ειναι:

-Οι Χωκς ειναι μια ομαδα που σκοραρει ως τωρα με μ.ο. 110 ποντους....ενω οι Μπλειζερς με μ.ο. 95 ποντους...
Που σημαινει οτι θα πρεπει να κοιταξουν να ελεγξουν τον ρυθμο του παιχνιδιου..και να ''οδηγησουν'' το παιχνιδι στους 90 με 100 ποντους μαξιμουμ...
-Οι Χωκς διαθετουν πολυ γρηγορους και αθλητικους F & F-C...που σημαινει πως οι Μπλειζερς θα πρεπει να ελεγξουν πληρως το αμυντικο ρημπαουντ,χωρις να δωσουν στους αντιπαλους 2ες ευκαιριες...
-Περιφερειακη αμυνα.Στο προ-προηγουμενο ματς κοντρα στους Ροκετς,η περιφερειακη αμυνα εμπαζε....
Οι Χωκς διαθετουν πολυ καλους παικτες στο μπακ-κορτ,που δημιουργουν αλλα το κυριοτερο εκτελουν παρα πολυ..και πολυ καλα..
Που σημαινει πως θα πρεπει η αμυνα των Μπλειζερς να κανει τρομερα καλη δουλεια στην τριπλετα Μπιμπι-Τζονσον-Κρωφορντ...
-Θα πρεπει να πιεστει ασφυκτικα ο Μπιμπι..συν οτι θα πρεπει να ''σημαδευεται'' στην επιθεση των Μπλειζερς..(ο Αντρε μπορει να τον φθειρει ποσταροντας τον χαμηλα..)..
Προκειμενου να αποδιοργανωσουν την επιθετικη αναπτυξη των Χωκς...συν οτι δεν υπαρχει τοσο μεγαλο βαθος στη θεση του PG..(υπαρχει ο ρουκι Τζεφ Τιγκ..)..

Οι Μπλειζερς κατορθωσαν και πηγαν το ματς σε λιγοτερο απο 100 ποντους αλλα.....
-Εχασαν την μαχη των ρημπαουντ..
-Δεν περιορισαν την επιθετικη δραστηριοτητα των Τζονσον & Κρωφορντ.

Ο Ρουντι εξακολουθει και ειναι εκτος φορμας και να μην δινει την ωθηση και την ενεργεια ερχομενος απ τον παγκο..
Ισως να ειναι κουρασμενος λογω Ευρωμπασκετ & επηρρεασμενος απο καποιους τραυματισμους που ειχε..
Ισως να τον εχει αποδιοργανωσει η επιστροφη του Ουεμπστερ..
Ισως να ισχυουν και τα 2 μαζι..

Η φροντ-λαιν εξακολουθει,πλην του Αλντριτζ,να μην ειναι επιθετικα παραγωγικη...
Ο Οντεν προλαβε να παιξει ολα και ολα 16'...κανοντας 5 φαουλ...και εχοντας 8π & 9ρ...φαινεται οτι εξακολουθει να αντιμετωπιζει το προβλημα με τη φθορα των φαουλ..

Με εχει προβληματισει και εμενα το κακο ξεκινημα της ομαδας..
Παντως,ριχνοντας μια ματια στο περσινο τους ξεκινημα,ειχαν κανει παλι αναλογη κακη αρχη...εχοντας 3 ηττες στα 4 πρωτα ματς & 6 ηττες στα πρωτα 15 ματς...
Θελω να πιστευω πως θα ρολλαρουν συντομα..
a bullet for your head
QUOTE(koutsou10 @ Nov 4 2009, 15:36 ) *
μετα δεν καταλαβαινω καποιες κινησεις τους οπως α)εδωσαν τον channing frye που μπορουσε να παιξει κ 4 αλλα κ 5 κ παει κ σουπερ στην ομαδα του... κ β)δεν μπορω να καταλαβω το τραγικο λαθος που κανανε κ υπογραψανε τον ρουκι(patrick mills) που ειναι κ τραυματιας κ αφησανε τον jarron collins που θα μπορουσε να τους βοηθησει στην θεση 5!!!

Ειναι αληθεια οτι ο Φραι δεν αξιοποιηθηκε στο Πορτλαντ..
Μπορω να καταλαβω τη λογικη του να προωθηθουν και να ψηθουν οι ΛαΜαρκους και Οντεν,ομως πισω απ'αυτους,θα μπορουσε ο Φραι να κανει καλυτερα τη δουλεια που κανει ο Πζριμπιλα,παιζοντας-καλυπτοντας και τις 2 θεσεις των ψηλων...
Ο Μιλς απ την αλλη ειναι ενας νεαρος ταλαντουχος παικτης..και ειναι μεσ'στη ''στρατηγικη'' της ομαδας να επενδυει στα ταλαντουχα νιατα..
Ο Κολλινς δεν νομιζω οτι θα προσεφερε και τιποτα σημαντικο..και μια θεση στο 15μελες ροστερ θα πηγαινε στραφι.
Αν μπορει καποιος να προσφερει 10'-15' ποιοτικα λεπτα,αυτος ειναι ο Τζουαν Χαουαρντ..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.