Help - Search - Members - Calendar
Full Version: David Blatt
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
natouralistis
Ο Ντέιβιντ Μπλάτ βρίσκεται στους πάγκους εδώ και μια εικοσαετία. Ξεκίνησε τη καριέρα του ως πρώτος στη Μακάμπι εκεί γύρω στο Millenium. Μέχρι το 2010 σε συλλογικό επίπεδο εκτός από τη Μακάμπι κοουτσάρισε τις Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Μπένετον Τρεβίζο, Εφές Πίλσεν,Ντιναμό Μόσχας, Άρη Θεσσαλονίκης. Δεν προκάλεσε ιδιαίτερο προπονητικά θόρυβο η πρώτη του δεκαετία σε συλλόγους. Πέρα από κάποιους εγχώριους τίτλους, 2 πρωταθλήματα με τη Μακάμπι και 1 με τη Μπενετόν, κατέκτησε με τη Ντινάμο Αγίας Πετρούπολης το 2005 το Eurochallenge, τη τρίτη τη τάξει διοργάνωση της Fiba τότε.

Ουσιαστικό θόρυβο έκανε σαν προπονητής Εθνικών ομάδων. Μετά την εθνική ομάδα του Ισραήλ την οποία προπόνησε για έναν χρόνο, ανέλαβε τη Ρωσία και συστήθηκε στο παγκόσμιο μπασκετικό στερέωμα με αυτό:



Ευρωμπάσκετ 2007, μέσα στην Ισπανία, Δαβίδ εναντίον Γολιάθ. Ο JR Holden ξεραίνει τους Ισπανούς με το buzzer beater και κάνει τον Ντέιβιντ Μπλάτ ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα στο ελληνικό κοινό, ένεκα των χειρουργείων χωρίς βαμβάκι που είχε υποστεί εκείνα τα χρόνια η δική μας εθνική ομάδα από τους Ίβηρες. Κατέκτησε με τη Ρωσία άλλα 2 χάλκινα, ξανά σε Ευρωμπάσκετ και στους Ολυμπιακούς του 2012.

Σε συλλογικό επίπεδο η δεύτερη φάση της καριέρας του, δεύτερη δεκαετία του νέου αιώνα, ξαναξεκινά από τη Μακάμπι. Αμερικανοϊσραηλινός γαρ. Μένει για 4 χρόνια και το 2014 σπάει τη κυριαρχία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και κατακτά το τρόπαιο με παρόμοιο τρόπο με τους Ερυθρόλευκους. Συναντά τη ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό, οι Ρώσοι αυτοκτονούν σε τέτοιο βαθμό που δεν το έχουν κάνει ούτε απέναντι στον Ολυμπιακό



απέναντι στη Ρεάλ που έχει διασύρει τη Μπαρτσελόνα στον άλλο ημιτελικό με 38 πόντους διαφορά 100-62 wacko.gif unsure.gif και μοιάζει ακλόνητο φαβορί, ο κόουτς Μπλάτ κάνει πάλι υπέρβαση όμοια με εκείνη του 2007.

Στις 20 Ιουνίου του 2014, ο Μπλάτ εξαργυρώνει τον μύθο του Δαβίδ και υπογράφει το σημαντικότερο συμβόλαιο στην επαγγελματική του καριέρα. Head Coach στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, την ομάδα του Λεμπρόν, την εν δυνάμει πρωταθλήτρια του NBA. Στο τέλος της χρονιάς οι GS κατακτούν το πρωτάθλημα με 4-2 νίκες αλλά ο κόουτς συνεχίζει στη θέση του. Απολύεται τελικά στις 22 Ιανουαρίου 2016, σύμφωνα με τον γενικό αρχηγό των Καβαλίερς, Ντέιβιντ Γκρίφιν, δεν ταίριαζε με το επιτελείο της ομάδας. Εδώ οι φήμες οργιάζουν ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ο Λεμπρόν τον έδιωξε με τις κλωτσιές και ότι το τέλος είχε έρθει ήδη από τους τελικούς.

https://twitter.com/twitter/statuses/690645899479941120

Σύμφωνα με τον NBA reporter Marc Stein, στη τρίτη περίοδο του Game 5 απέναντι στους Γουόριορς, όταν ο Μπλατ σε ένα τάιμ άουτ έδειχνε κάτι στο πινακάκι του ο Λεμπρόν σηκώθηκε και του φώναξε να σβήσει αυτές τις @@ και να δείξει κάτι διαφορετικό για να παίξουν. Μπροστά σε όλη την ομάδα στην ουσία τον αποκαθήλωσε. Οι Αμερικάνοι που τα γουστάρουν πολύ αυτά τα VS βρίθουν ιστοριών για τη περίοδο του Μπλάτ στο Κλίβελαντ.

Εμένα μου αρκεί μόνο η απάντηση του κόουτς Μπλάτ στην ερώτηση: "Ποιος είναι ο καλύτερος παίχτης που έχεις κοουτσάρει ποτέ;", " Έχω κοουτσάρει πολλούς σπουδαίους παίχτες". Επειδή ο κόουτς Μπλάτ δεν ήταν στο τεχνικό επιτελείο των Bulls των 90's, ούτε σε καμιά USA DREAM TEAM ώστε να έχει μια λογική βάση η τοποθέτησή του, η αλήθεια για το πέρασμά του από το Κλίβελαντ είναι πως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα αποδυτήρια μιας ομάδας που στη σύνθεσή της είχε τον καλύτερο παίχτη του κόσμου.

Τον Ιούνιο του 2016 επιστρέφει στην Ευρώπη - ο Λεμπρόν χωρίς αυτόν το σηκώνει - και επιστρέφει για λογαριασμό της Νταρουσάφακα. Σύσσωμο το μπασκετικό σύμπαν αναφωνεί WTF is Νταρουσάφακα; Μετά από αυτή τη καριέρα στην Ευρώπη και το βήμα παραπάνω με το NBA ακολουθεί η Νταρουσάφακα; Εκεί είναι η Dogus ένας χορηγός που δεν φείδεται χρημάτων και θα φτιάξουν Κολοσσό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι η απάντηση. Τελικά ρίχνουν έναν σκασμό λεφτά και το μόνο που κατακτούν είναι μετά από δύο χρόνια το Eurocup, επιτυχία δεν το λες αλλά ο κόουτς Μπλάτ μπαίνει στο πάνθεον ως νικητής και των 3 διοργανώσεων της Fiba.

Η κρίση στη Τουρκία χτυπάει και τη Νταρουσάφακα, ο Μπλάτ δηλώνει 'I feel that I did not realize my potential in the NBA' και τα μέσα στην Αμερική γράφουν πως ψάχνει τη δεύτερη ευκαιρία στο NBA. Κάπου εκεί έρχεται η πρόταση του Ολυμπιακού που έψαχνε προπονητή από το πάνω ράφι μετά από μια εξαετία όπου το τιμόνι το είχαν Έλληνες προπονητές και γίνεται γάμος μεταξύ των δύο, αφήνοντας τη προοπτική της δεύτερης ευκαιρίας του NBA ίσως για αργότερα.

Σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη, είναι η πρώτη φορά στη καριέρα του που κάθεται σε πάγκο εκτός συνόρων μιας τοπ επιπέδου Ευρωλίγκας ομάδα. Ένας ακόμη σοβαρός λόγος να πει το ναι και να δηλώνει συνεχώς ευτυχισμένος που του δόθηκε αυτή η ευκαιρία ήταν η αγάπη του για την Ελλάδα. Τον Ιούνιο του 2014 σε ερώτηση για το πως κατάφερε ότι κατάφερε στη ζωή του, να παίζει, να κοουτσάρει, να γυρνάει τον κόσμο και συνεχώς να μαθαίνει, απάντησε: “My mother wanted me to read, be educated, and not just play basketball outside. I read Homer’s ‘Iliad and fell in love with Greek mythology.” Η συνεργασία των δύο πλευρών μοιάζει σαν να εκπληρώθηκε κάποιο πεπρωμένο.

Από το καλοκαίρι του 2018 προπονητής στον Ολυμπιακό λοιπόν. Για να μπούμε και στο θέμα του τόπικ, στο πρώτο σοβαρό τεστ της χρονιάς απέναντι στη ΤΣΣΚΑ ο Βατούνιν δήλωσε πως ο Μπλάτ είναι ο Βασιλιάς των δημοσίων σχέσεων. Αφήνοντας έτσι να αιωρείται και ένα υπονοούμενο για τις προπονητικές του ικανότητες. Γνώμη μου είναι πως ότι έχει καταφέρει στη καριέρα του, είναι αρκετά σπουδαίο για να αναφέρεται ως απλά ένας καλός δημοσιοσχετίστας, αυτό είναι λίγο ή μάλλον πολύ άκυρο. Βέβαια, το αλάθητο του Πάπα δεν το έχει. Το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο. Οι δύο εκκωφαντικές επιτυχίες στη καριέρα του έγιναν σαν αουτσάιντερ, στον Ολυμπιακό με ένα μεγάλο πρέπει για νίκες και τίτλους θα κληθεί να αποδείξει αν μπορεί να το φέρει εις πέρας.
Quincy
77.gif 77.gif 77.gif

Ωραίο αφιέρωμα. Και μόνο για το eurobasket του '07 ο Blatt θα είναι πάντα στις καρδιές μας 19.gif
RipCity
Εγώ πάλι τον τίτλο δεν καταλαβαίνω. Υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε ξέρει μπάσκετ να χαρακτηρίσει τον Blatt απλά δημοσιοσχετίστα? Μην πιάνουμε τα άκρα, ούτε μίδα τον λέω. Τίτλος ντροπή για μπασκετικό φόρουμ κι ας μην ήταν αυτός ο σκοπός του naturalists που αναφέρει στο τέλος πως αυτό είναι λίγο ή μάλλον πολύ άκυρο.
natouralistis
QUOTE (RipCity @ Nov 18 2018, 12:56 ) *
Εγώ πάλι τον τίτλο δεν καταλαβαίνω. Υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε ξέρει μπάσκετ να χαρακτηρίσει τον Blatt απλά δημοσιοσχετίστα? Μην πιάνουμε τα άκρα, ούτε μίδα τον λέω. Τίτλος ντροπή για μπασκετικό φόρουμ κι ας μην ήταν αυτός ο σκοπός του naturalists που αναφέρει στο τέλος πως αυτό είναι λίγο ή μάλλον πολύ άκυρο.


1) Είμαστε φόρουμ και όχι σάιτ, άρα γράφουμε ελεύθερα. Τι εννοώ. Ακόμα και ο Σκουντής όταν θα γράψει ένα άρθρο θα προσπαθήσει να στρογγυλέψει. Όχι γιατί υπόκειται σε καμιά λογοκρισία αλλά γιατί στο πίσω μέρους του μυαλού του κάθε δημοσιογράφος έχει πως αν αυτό που γράψει σε κάποιους ακουστεί ακραίο θα μπει σε μια διαδικασία κόντρας με ομάδα -πρόσωπο από τους οποίους λόγω δουλειάς αντλεί πληροφορίες.

2) Πρόσφατα στα μέρη μας ήταν ο Αμάρε Στουνταμάιρ. Στο περιθώριο του αγώνα ΑΕΚ-Χαποέλ, έδωσε συνέντευξη στον Αντώνη Καλκαβούρα. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε: Τζόρνταν ή Λεμπρόν; Απάντησε πως αυτό δεν τίθεται καν ως δίλημμα και απόρησε για το πως γίνεται μια τέτοια κουβέντα στο μπάσκετ. "Έχω παίξει και στις 2 εποχές και με τους 2 αντιπάλους, τεσπα για να τελειώνουμε ο Τζόρνταν ήταν κάτι το μοναδικό." Σε αυτό συμφωνώ μαζί του 100%, όταν στη κουβέντα του μπάσκετ τίθενται τέτοια ερωτήματα-ιεροσυλίες, το αν ο Μπλατ έχει χτίσει το προφίλ του λόγω μόνο των προπονητικών του επιτυχιών ή είναι και λίγο PR, ε σιγά τη ντροπή...
Zoys
Υπέροχος τίτλος και το συνοδευτικό κειμενάκι που βρίθει από αντικειμενικά συμπεράσματα. Ξεπέρασες τον εαυτό σου. Για να επιβραβεύσω την προσπάθεια μάζεψα τα highlights:

QUOTE
Συναντά τη ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό, οι Ρώσοι αυτοκτονούν σε τέτοιο βαθμό που δεν το έχουν κάνει ούτε απέναντι στον Ολυμπιακό

QUOTE
Σε συλλογικό επίπεδο η δεύτερη φάση της καριέρας του, δεύτερη δεκαετία του νέου αιώνα, ξαναξεκινά από τη Μακάμπι. Αμερικανοϊσραηλινός γαρ.

QUOTE
Εμένα μου αρκεί μόνο η απάντηση του κόουτς Μπλάτ στην ερώτηση: "Ποιος είναι ο καλύτερος παίχτης που έχεις κοουτσάρει ποτέ;", " Έχω κοουτσάρει πολλούς σπουδαίους παίχτες".


Btw 7:30


QUOTE
Τελικά ρίχνουν έναν σκασμό λεφτά και το μόνο που κατακτούν είναι μετά από δύο χρόνια το Eurocup, επιτυχία δεν το λες αλλά ο κόουτς Μπλάτ μπαίνει στο πάνθεον ως νικητής και των 3 διοργανώσεων της Fiba.

QUOTE
Σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη, είναι η πρώτη φορά στη καριέρα του που κάθεται σε πάγκο εκτός συνόρων μιας τοπ επιπέδου Ευρωλίγκας ομάδα.

QUOTE
στο πρώτο σοβαρό τεστ της χρονιάς απέναντι στη ΤΣΣΚΑ ο Βατούνιν δήλωσε πως ο Μπλάτ είναι ο Βασιλιάς των δημοσίων σχέσεων. Αφήνοντας έτσι να αιωρείται και ένα υπονοούμενο για τις προπονητικές του ικανότητες. Γνώμη μου είναι πως ότι έχει καταφέρει στη καριέρα του, είναι αρκετά σπουδαίο για να αναφέρεται ως απλά ένας καλός δημοσιοσχετίστας, αυτό είναι λίγο ή μάλλον πολύ άκυρο


Κι εδώ πλέον ερμηνεύουμε δηλώσεις όπως μας βολεύει καθώς όταν στην ίδια συνέντευξη αναγνωρίζεται ως "μεγάλη επιτυχία" η κατάκτηση του Eurobasket του '07, αδυνατώ να κατανοήσω πώς μπορεί να υπάρχει "υπονοούμενο για τις προπονητικές του ικανότητες".

Συνοψίζοντας, ο ο Blatt είναι βασικά ένας τυχερός δημοσιοσχετίστας και η φήμη του σαν ικανού προπονητή είναι αποτέλεσμα συγκυριών και... σιωνιστικής προπαγάνδας προφανώς.

Συγγνώμη, αλλά μόνο έτσι μπορώ να σχολιάσω όλο αυτό το πράγμα που διάβασα.
RipCity
QUOTE (natouralistis @ Nov 18 2018, 12:59 ) *
1) Είμαστε φόρουμ και όχι σάιτ, άρα γράφουμε ελεύθερα. Τι εννοώ. Ακόμα και ο Σκουντής όταν θα γράψει ένα άρθρο θα προσπαθήσει να στρογγυλέψει. Όχι γιατί υπόκειται σε καμιά λογοκρισία αλλά γιατί στο πίσω μέρους του μυαλού του κάθε δημοσιογράφος έχει πως αν αυτό που γράψει σε κάποιους ακουστεί ακραίο θα μπει σε μια διαδικασία κόντρας με ομάδα -πρόσωπο από τους οποίους λόγω δουλειάς αντλεί πληροφορίες.

2) Πρόσφατα στα μέρη μας ήταν ο Αμάρε Στουνταμάιρ. Στο περιθώριο του αγώνα ΑΕΚ-Χαποέλ, έδωσε συνέντευξη στον Αντώνη Καλκαβούρα. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε: Τζόρνταν ή Λεμπρόν; Απάντησε πως αυτό δεν τίθεται καν ως δίλημμα και απόρησε για το πως γίνεται μια τέτοια κουβέντα στο μπάσκετ. "Έχω παίξει και στις 2 εποχές και με τους 2 αντιπάλους, τεσπα για να τελειώνουμε ο Τζόρνταν ήταν κάτι το μοναδικό." Σε αυτό συμφωνώ μαζί του 100%, όταν στη κουβέντα του μπάσκετ τίθενται τέτοια ερωτήματα-ιεροσυλίες, το αν ο Μπλατ έχει χτίσει το προφίλ του λόγω μόνο των προπονητικών του επιτυχιών ή είναι και λίγο PR, ε σιγά τη ντροπή...


Απλά δεν είναι εδώ κάποια εφημερίδα ή site για να υπάρχει λόγος τέτοιων τίτλων για views κτλ. Αυτά θεωρώ ότι δε θέλουμε εδώ, όχι να γίνουμε gazzetta, sport24 κτλ. Αυτός ήταν καθαρά τίτλος gazzetta.gr. Όπως το έγραψες στην τελευταία παράγραφο είναι οκ, κατ' εμέ ο τίτλος μέγα φάουλ.
T.W.Is.M.
Δεν ειναι μονο ενας προπονητης που εχει κατακτησει και τους 3 ευρωπαικους τιτλους. Εχει και δαχτυλιδι πρωταθλητη ΝΒΑ. Οι Cavaliers θεωρησαν πως ειχε συμβολη στην κατακτηση του πρωταθληματος του 2016 και φροντισαν να παρει κι αυτος δαχτυλιδι. Τα αποτελεσματα τους δικαιωνουν, αφου οι Cavs ηταν πιο ανταγωνιστικοι στους τελικους του 2015, που επαιζαν χωρις το Love, παρα σε αυτους του 2016 μεχρι να τιμωρηθει ο Green(και ουσιαστικα να τους χαρισουν το πρωταθλημα οι Warriors), ηταν ακομα λιγοτερο ανταγωνιστικοι το 2017 και απλα συμπληρωναν το ζευγαρι τελικων το 2018 εχοντας προελθει απο την πιο αδυναμη Ανατολη των τελευταιων ετων και τη χειροτερη κανονικη περιοδο της 4ετιας τους. Ο δε κοουτς Lue απολυθηκε φετος μετα απο τα πρωτα 10 ματς μην μπορωντας να διαχειριστει το χωρις Lebron ροστερ και χωρις να παρουσιασει καμια προοδο στα 2,5 χρονια του στην ομαδα.
Το δικο μου συμπερασμα λοιπον για την παρουσια του Μπλατ στο ΝΒΑ ειναι πως ηταν επιτυχημενο, αφου πηρε μια ομαδα με 3 σουπερ σταρ, την εφερε στους τελικους τσακισμενη απο τραυματισμους, εχασε με ψηλα το κεφαλι και οταν διαφωνησε με το μεγαλυτερο σταρ της ομαδας και αυτος ουσιαστικα προκαλεσε την απομακρυνση του, η ομαδα γινοταν καθε χρονο και χειροτερη.

Κανοντας τωρα εναν υποθετικο παραλληλισμο στο μυαλο μου για το τι θα γραφοταν και τι εχει γραφτει εδω μεσα αν εγραφα ενα κειμενο για το Lebron James με την ιδια προθεση, θα πω οτι δεν περιμενω κατι λιγοτερο...
natouralistis
QUOTE (Zoys @ Nov 18 2018, 14:09 ) *
Υπέροχος τίτλος και το συνοδευτικό κειμενάκι που βρίθει από αντικειμενικά συμπεράσματα. Ξεπέρασες τον εαυτό σου. Για να επιβραβεύσω την προσπάθεια μάζεψα τα highlights:





Btw 7:30






Κι εδώ πλέον ερμηνεύουμε δηλώσεις όπως μας βολεύει καθώς όταν στην ίδια συνέντευξη αναγνωρίζεται ως "μεγάλη επιτυχία" η κατάκτηση του Eurobasket του '07, αδυνατώ να κατανοήσω πώς μπορεί να υπάρχει "υπονοούμενο για τις προπονητικές του ικανότητες".

Συνοψίζοντας, ο ο Blatt είναι βασικά ένας τυχερός δημοσιοσχετίστας και η φήμη του σαν ικανού προπονητή είναι αποτέλεσμα συγκυριών και... σιωνιστικής προπαγάνδας προφανώς.

Συγγνώμη, αλλά μόνο έτσι μπορώ να σχολιάσω όλο αυτό το πράγμα που διάβασα.


Χαίρομαι που οι υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή διαλόγου στο φόρουμ, αυτοί που κουνούν το δάχτυλο στους άλλους, όταν διαβάσουν κάτι που δεν τους αρέσει έχοντας και την αλαζονεία της θέσεως της έδρας, ξεβράζουν υπέρμετρη ειρωνία χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

RipCity
QUOTE (T.W.Is.M. @ Nov 18 2018, 13:20 ) *
Δεν ειναι μονο ενας προπονητης που εχει κατακτησει και τους 3 ευρωπαικους τιτλους. Εχει και δαχτυλιδι πρωταθλητη ΝΒΑ. Οι Cavaliers θεωρησαν πως ειχε συμβολη στην κατακτηση του πρωταθληματος του 2016 και φροντισαν να παρει κι αυτος δαχτυλιδι. Τα αποτελεσματα τους δικαιωνουν, αφου οι Cavs ηταν πιο ανταγωνιστικοι στους τελικους του 2015, που επαιζαν χωρις το Love, παρα σε αυτους του 2016 μεχρι να τιμωρηθει ο Green(και ουσιαστικα να τους χαρισουν το πρωταθλημα οι Warriors), ηταν ακομα λιγοτερο ανταγωνιστικοι το 2017 και απλα συμπληρωναν το ζευγαρι τελικων το 2018 εχοντας προελθει απο την πιο αδυναμη Ανατολη των τελευταιων ετων και τη χειροτερη κανονικη περιοδο της 4ετιας τους. Ο δε κοουτς Lue απολυθηκε φετος μετα απο τα πρωτα 10 ματς μην μπορωντας να διαχειριστει το χωρις Lebron ροστερ και χωρις να παρουσιασει καμια προοδο στα 2,5 χρονια του στην ομαδα.
Το δικο μου συμπερασμα λοιπον για την παρουσια του Μπλατ στο ΝΒΑ ειναι πως ηταν επιτυχημενο, αφου πηρε μια ομαδα με 3 σουπερ σταρ, την εφερε στους τελικους τσακισμενη απο τραυματισμους, εχασε με ψηλα το κεφαλι και οταν διαφωνησε με το μεγαλυτερο σταρ της ομαδας και αυτος ουσιαστικα προκαλεσε την απομακρυνση του, η ομαδα γινοταν καθε χρονο και χειροτερη.

Κανοντας τωρα εναν υποθετικο παραλληλισμο στο μυαλο μου για το τι θα γραφοταν και τι εχει γραφτει εδω μεσα αν εγραφα ενα κειμενο για το Lebron James με την ιδια προθεση, θα πω οτι δεν περιμενω κατι λιγοτερο...


και χωρίς Irving, όχι μόνο Love. oι λόγοι απόλυσης ήταν καθαρά θέμα προώθησης του πολυαγαπημένου των Cavs' veterans Lue. Στο 30-11 με πρώτη θέση στην Ανατολή έφυγε ο Blatt, έχοντας φτάσει εκεί χωρίς Irving για 25 παιχνίδια.
back2back
Χα χα γκαστόνε κι αυτός σαν τον Ομπράντοβιτς.
sni79per
QUOTE(Zoys @ Nov 18 2018, 14:09 ) *
Συνοψίζοντας, ο ο Blatt είναι βασικά ένας τυχερός δημοσιοσχετίστας και η φήμη του σαν ικανού προπονητή είναι αποτέλεσμα συγκυριών και... σιωνιστικής προπαγάνδας προφανώς.

Συγγνώμη, αλλά μόνο έτσι μπορώ να σχολιάσω όλο αυτό το πράγμα που διάβασα.


Δεν νομιζω το παιδι που δημιουργησε αυτο το ωραιο τοπικ ειχε προθεση να γραψει κατι τετοιο.Τον αδικεις!
Τον αδικεις ακομα κ αν ο ιδιος ο Μπλατ εχει δηλωσει σιωνιστης

Δεν ήρθα στο Ισραήλ για σιωνιστικούς σκοπούς, αλλά ήμουν τυχερός γιατί στο Ισραήλ έγινα περισσότερο Εβραίος και Σιωνιστής», έχει σχολιάσει σχετικά για το παρελθόν του.

http://www.sportime.gr/tops/specials/85477...kai-toy-omiroy/


Εννοειται οτι ο Μπλατ ειναι καλος προπονητης χωρις να σημαινει οτι ειναι Ζοτς η ακομα και Ιβκοβιτς.
LaChDaNaN
Αποτυχημένο το πέρασμα του Blatt δεν θεωρείτε από την Darussafaka.. πήρε μια ανύπαρκτη ομάδα και την έβαλε στον χάρτη.. τρελό budjet δεν είχε, ή τουλάχιστον δεν το χρησιμοποιήσε, δεν πήρε top παίχτες, αντιθέτως πήρε ανερχόμενους και τους εξέλιξε..
αλήθεια πόσοι γνώριζαν τον Γούιλμπεκιν, πριν συνεργαστεί με τον Blatt, ή τον Μόερμαν, τον Κλάιμπερν, τον Μπέρτανς, τον Ζίζιτς και άλλους που είχε σαν παίχτες..
Οι ομάδες καλώς η κακώς δεν χτίζονται σε μια χρονιά..
Ο ΟΣΦΠ του 2012.. το 2011.. είχε πατώσει..
Η Φενέρ τα πρώτα χρόνια ακόμα και με Ομπράντοβιτς, έτρωγε σφαλιάρες.. το ίδιο και ο ΠΑΟ..
Ο Λάσο την 4-5ή σεζόν πήρε ευρωπαικό..
και ο Ιτούδης με την πιο πλούσια ομάδα.. το κατάφερε μετά από 3-4 χρόνια..

Δεν είναι μόνο θέμα προπονητή το να πετύχει μια ομάδα, είναι και θέμα στήριξης και από την διοίκηση.. αλλά και υπομονής από τους οπαδούς..

Αλίμονο αν κρίνουμε τον Μπλαττ από τον πρώτο μήνα..

natouralistis
QUOTE (LaChDaNaN @ Nov 18 2018, 15:38 ) *
Αποτυχημένο το πέρασμα του Blatt δεν θεωρείτε από την Darussafaka.. πήρε μια ανύπαρκτη ομάδα και την έβαλε στον χάρτη..


Η Νταρουσάφακα έδωσε 2 εκατομμύρια στη θέση του προπονητή και αρκετά καλό μπάτζετ προκειμένου από ανύπαρκτη να μπει στον χάρτη. Δεν κατάφερε καν να διεκδικήσει κάποιο εγχώριο τίτλο 2 χρόνια στη Τουρκία και στην Ευρωλίγκα πέρασε απαρατήρητη. Η κατάκτηση του Eurocup τη δεύτερη χρονιά ήρθε να δώσει λίγη χρυσή σκόνη σε ένα κατά τα άλλα αποτυχημένο διετές πρότζεκτ. Αυτή είναι η δική μου άποψη και όχι αντικειμενικό συμπέρασμα, υπάρχουν ίσως πολλοί; που θεωρούν ότι τα εκατομμύρια που ξοδευτήκαν 2 χρόνια στη Νταρουσάφακα δεν κατέληξαν τελικά σε κάποιο κάδο απορριμάτων.
RipCity
QUOTE (natouralistis @ Nov 18 2018, 15:05 ) *
Η Νταρουσάφακα έδωσε 2 εκατομμύρια στη θέση του προπονητή και αρκετά καλό μπάτζετ προκειμένου από ανύπαρκτη να μπει στον χάρτη. Δεν κατάφερε καν να διεκδικήσει κάποιο εγχώριο τίτλο 2 χρόνια στη Τουρκία και στην Ευρωλίγκα πέρασε απαρατήρητη. Η κατάκτηση του Eurocup τη δεύτερη χρονιά ήρθε να δώσει λίγη χρυσή σκόνη σε ένα κατά τα άλλα αποτυχημένο διετές πρότζεκτ. Αυτή είναι η δική μου άποψη και όχι αντικειμενικό συμπέρασμα, υπάρχουν ίσως πολλοί; που θεωρούν ότι τα εκατομμύρια που ξοδευτήκαν 2 χρόνια στη Νταρουσάφακα δεν κατέληξαν τελικά σε κάποιο κάδο απορριμάτων.


τη δεύτερη πάντως χρονιά δεν είχε σχέση το μπάτζετ με την πρώτη. το πλάνο δηλαδή κόπηκε το επόμενο καλοκαίρι που αποχώρησε η Dogus. για εμένα ούτε επιτυχία, ούτε αποτυχία. Εδώ η Εφές τόσα χρόνια ρίχνει ανάλογα λεφτά πχ και στη Euroleague μέχρι 8άδα έχει πάει. δεν ξέρω αν στη Νταρου περίμεναν φ4. δε γίνεται σε μια χρονιά. Στην Τουρκία δεν πήγε καλά, αν και ταβάνι δεν είχε και πολύ μεγάλο, σαφώς καλύτερες οι Εφές, Φενέρ και οικονομικά πιο δυνατές. Σίγουρα δεν έκανε υπέρβαση πάντως ο Μπλατ.
yorgos
Η κατάκτηση eurocup είναι επιτυχία. Στη Νταρουσάφακα τι μπάτζετ είχε; Το "μπάτζετ εκατομμυρίων" δε λέει τίποτε, δεν υπάρχουν ομάδες με μπάτζετ "χιλιάδων" ευρώ, όλες κάποια εκατομμύρια σπρώχνουν. Με δεδομένο ότι είχε μικρότερο μπάτζετ από τις ανταγωνίστριές της, μια χαρά τα πήγε και χωρίς να πάρει μεγάλα ονόματα, επιτυχημένο πέρασμα κι από κει σαφώς.
natouralistis
QUOTE (yorgos @ Nov 18 2018, 16:20 ) *
Η κατάκτηση eurocup είναι επιτυχία. Στη Νταρουσάφακα τι μπάτζετ είχε; Το "μπάτζετ εκατομμυρίων" δε λέει τίποτε, δεν υπάρχουν ομάδες με μπάτζετ "χιλιάδων" ευρώ, όλες κάποια εκατομμύρια σπρώχνουν. Με δεδομένο ότι είχε μικρότερο μπάτζετ από τις ανταγωνίστριές της, μια χαρά τα πήγε και χωρίς να πάρει μεγάλα ονόματα, επιτυχημένο πέρασμα κι από κει σαφώς.


Διαφωνώ. Η Νταρουσάφκα δεν είναι μόνο ότι δεν κέρδισε τίτλους για να μιλάμε για επιτυχίες, δεν κατέστη καν διεκδικήτρια. Άοσμη παρουσία στην Ευρωλίγκα, άχρωμη στη Τουρκία, αν δεν σήκωνε και το eurocup θα μιλούσαμε για ξεκάθαρη αποτυχία, το ότι έκανε αφήνει έναν απολογισμό που και καμιά μεγάλη επιτυχία δεν το λες.

Και μια συζήτηση για τον Μπλατ στον πλανήτη του μπάσκετ

http://www.espn.com/video/clip?id=15873524

για να μη θεωρούμαι εαυτόν μπασκετικούς Ιθαγενείς που που δεν μπορούν να πιάσουν στο στόμα τους ιερά τέρατα.
Zoys
QUOTE(natouralistis @ Nov 18 2018, 16:30 ) *
Διαφωνώ. Η Νταρουσάφκα δεν είναι μόνο ότι δεν κέρδισε τίτλους για να μιλάμε για επιτυχίες, δεν κατέστη καν διεκδικήτρια. Άοσμη παρουσία στην Ευρωλίγκα, άχρωμη στη Τουρκία, αν δεν σήκωνε και το eurocup θα μιλούσαμε για ξεκάθαρη αποτυχία, το ότι έκανε αφήνει έναν απολογισμό που και καμιά μεγάλη επιτυχία δεν το λες.

Τι εννοείς; Δεν καταλαβαίνω.
yorgos
QUOTE
Η Νταρουσάφκα δεν είναι μόνο ότι δεν κέρδισε τίτλους για να μιλάμε για επιτυχίες, δεν κατέστη καν διεκδικήτρια.

Μα δεν είχε μπάτζετ διεκδικήτριας για να θεωρήσουμε αποτυχία κάτι τέτοιο. Δηλαδή η ΑΕΚ πέρυσι που πήρε ευρωπαϊκό τίτλο (και μικρότερης αξίας από το eurocup και εντός έδρας) θεωρήθηκε αποτυχημένη που δε διεκδίκησε τίποτε; Είχε πάρει πολλά Eurocup η ΝΤαρουσάφακα; Κι αν ήταν αποτυχημένος ο Μπλατ εκεί γιατί λύσσαξαν να τον κρατήσουν;
natouralistis
QUOTE (yorgos @ Nov 18 2018, 16:37 ) *
Μα δεν είχε μπάτζετ διεκδικήτριας για να θεωρήσουμε αποτυχία κάτι τέτοιο. Δηλαδή η ΑΕΚ πέρυσι που πήρε ευρωπαϊκό τίτλο (και μικρότερης αξίας από το eurocup και εντός έδρας) θεωρήθηκε αποτυχημένη που δε διεκδίκησε τίποτε; Είχε πάρει πολλά Eurocup η ΝΤαρουσάφακα; Κι αν ήταν αποτυχημένος ο Μπλατ εκεί γιατί λύσσαξαν να τον κρατήσουν;

Below is the full list 2016:

CSKA Moscow – €35M
Real Madrid – €27M
Fenerbahce – €23M
Barcelona – €21M
Darussafaka Dogus – €20M
EA7 Emporio Armani Milan – €19M
Anadolu Efes – €18M
Panathinaikos – €14M
Olympiacos – €12.5M
Galatasaray – €12M
Baskonia – €11.5M
Maccabi – €11M
Unics Kazan – €10.5M
Brose Bamberg – €8.5M
Zalgiris – €8M
Crvena Zvezda – €5M
Manimal
Από τους δύο τίτλους που είχε να διεκδικήσει τον έναν τον πήρε. Και μάλιστα ήταν ο πολυτιμότερος καθώς ήταν ο μόνος τρόπος για να επιστρέψει η ομάδα στην λιγκ. Με πολύ πιο μειωμένο μπάτζετ από την προηγούμενη χρονιά (και ενώ είχε το δικαίωμα να σπάσει το συμβόλαιο, από την στιγμή που η ομάδα δεν αγωνιζόταν στην λιγκ, παραυτά το τίμησε μέχρι τέλος), με χειρότερο μπάτζετ και ρόστερ από άλλες ομάδες του Eurocup και σπάζοντας την έδρα δύο καλύτερων ομάδων. Τι άλλο να έκανε δηλ.?

Η Dogus την δεύτερη χρονιά χαιρέτησε και μαζί και τα μύρια. Καμία σχέση με το μπάτζετ της πρώτης χρονιάς. Και στην τελική μιλάμε για ομάδα που πριν τρία χρόνια έπαιζε στην Βου Τουρκίας, χωρίς δομημένο κορμό γηγενών παιχτών και χωρίς κόσμο να την στηρίζει.
back2back
Καλά άοσμη παρουσία στην Ευρωλίγκα δεν τη λες, μπήκε με την πρώτη στους 8 και έκανε μια νίκη στην Μαδρίτη. Η ουσία είναι ότι με δεδομένο ότι ο Σπανούλης αποχωρεί και η ομάδα δεν μπορεί να σπρώξει κάποιο τρελό πακέτο για να πάρει Ευρωπαίο παίκτη ηγέτη στη θέση του αναγκαστικά θα πρέπει να στηριχθεί σε αμερικάνο, οπότε ο Μπλατ είναι αυτήν τη στιγμή ο καταλληλότερος, φέρνει Χίκμαν και Ράις από το πουθενά και σηκώνει ευρωπαϊκό.

QUOTE(natouralistis @ Nov 18 2018, 16:41 ) *
Below is the full list 2016:

CSKA Moscow – €35M
Real Madrid – €27M
Fenerbahce – €23M
Barcelona – €21M
Darussafaka Dogus – €20M
EA7 Emporio Armani Milan – €19M
Anadolu Efes – €18M
Panathinaikos – €14M
Olympiacos – €12.5M
Galatasaray – €12M
Baskonia – €11.5M
Maccabi – €11M
Unics Kazan – €10.5M
Brose Bamberg – €8.5M
Zalgiris – €8M
Crvena Zvezda – €5M


Τα ποσά αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
Coach Periklis
προσπαθούμε από Νοέμβριο μήνα να αποδομήσουμε όχι απλά τα λιγοστά λόγω χρόνου έργα του κόουτς της ομάδας μας αλλά και μέρος της καριέρας του, σε μπασκετικό φόρουμ..... φανταστείτε τι θα γίνει από αύριο ή στο τέλος της διάβολοβδομάδας


Για μένα δεν είναι ούτε μιδας ούτε δημοσιοσχετιστας. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής μπάσκετ. Απ τους πάρα πολύ καλούς εκεί έξω
yorgos
QUOTE(natouralistis @ Nov 18 2018, 16:41 ) *
Below is the full list 2016:

CSKA Moscow – €35M
Real Madrid – €27M
Fenerbahce – €23M
Barcelona – €21M
Darussafaka Dogus – €20M
EA7 Emporio Armani Milan – €19M
Anadolu Efes – €18M
Panathinaikos – €14M
Olympiacos – €12.5M
Galatasaray – €12M
Baskonia – €11.5M
Maccabi – €11M
Unics Kazan – €10.5M
Brose Bamberg – €8.5M
Zalgiris – €8M
Crvena Zvezda – €5M

Δες το ρόστερ της Νταρουσάφακα.. Δεν έχει καμία σχέση με τις διεκδικήτριες, οι δε ξένοι που σήμερα είναι ονόματα τότε δεν μπορεί να κόστιζαν πάνω από μισό μύριο ο καθένας. Το υποτιθέμενο μπάτζετ 21εκ είναι fake news, εκτός κι αν πήρε ο Μπλατ 10€ αμοιβή. Το μπάτζετ εκείνου του ρόστερ πρέπει να είναι αντίστοιχο της Ουνίξ, η δε πορεία ήταν πολύ αξιοπρεπής. Ε ΟΚ, δεν ήταν και η Λοκό επί Μπαρτζώκα που μας κούφανε και μάλιστα με μπάζτετ κολατσού, αλλά πήγε πολύ καλά.
G-arenas
QUOTE (natouralistis @ Nov 18 2018, 16:41 ) *
Below is the full list 2016:

CSKA Moscow – €35M
Real Madrid – €27M
Fenerbahce – €23M
Barcelona – €21M
Darussafaka Dogus – €20M
EA7 Emporio Armani Milan – €19M
Anadolu Efes – €18M
Panathinaikos – €14M
Olympiacos – €12.5M
Galatasaray – €12M
Baskonia – €11.5M
Maccabi – €11M
Unics Kazan – €10.5M
Brose Bamberg – €8.5M
Zalgiris – €8M
Crvena Zvezda – €5M

αν και δεν ξερουμε αν ισχυουν αυτα, εστω οτι ισχυουν. η νταρου ειχε το 5ο μεγαλυτερο μπατζετ και βγηκε 8η στην κανονικη διαρκεια και επαιξε με ρεαλ και πηρε και 1 διπλο μεσα στη ρεαλ.

επισης ακομα και να ισχυουν τα μπατζετ, δεν σημαινει οτι ειχε καλυτερο ροστερ απο παο και οσφπ. γιατι αλλον ελληνικο κορμο εχει ο παο και ο οσφπ και αλλον η νταρου σε τουρκους. μπορει να ειχε για 8ο-9ο παικτη τον ερντεν και ο παο ειχε τον μπουρουση. τεραστιες διαφορες.

ασε που παντα δινουν μεγαλυτερα συμβολαια απο τα πραγματικα για να τους δελεασουν. αλλιως θα πανε σε καλυτερες ομαδες με λιγοτερα. και ετσι ανεβαινει το μπατζετ.

αλλα τωρα δηλαδη κατηγορουμε τον μπλατ που δεν πηρε σε 1 σεζον ευρωλιγκα με την νταρουσαφακα? οντως τωρα?

και για την τουρκια δεν τα πηγε πολυ καλα ναι, αλλα δυσκολα να κανεις κατι με εφες, φενερ, μπεσικτας, γαλατα, καρσιγιακα κλπ. δεν ειναι α1 εκει. ειδικα οταν εχεις μια νεα εντελως ομαδα. και την 2η χρονια σιγα το ροστερ που ειχε. και πηρε eurocup. εγω θεωρω οτι ο παο αν επαιζε eurocup δεν θα το επαιρνε και ο μπλατ το πηρε με μισο μπατζετ.
Conan1982
Στο μπάσκετ δεν είναι και εύκολο να κάνεις μια ομάδα ανταγωνιστική σε 1 χρονιά μέσα, στην Ευρωλίγκα μια χαρά τα είχε πάει με την Νταρουσάφακα, Έχτισε μια ομάδα από την αρχή, πλήρωσε υπεραξίες κλασικά στους Τούρκους και πήρε παίκτες:
χωρίς εμπειρία στην Ευρωλίγκα: Κλάιμπερν, Γουίλμπεκιν, Ζίζιτς, Μπερτάνς
Κράτησε Χαραγκόντι, Σλότερ
Τα 2 ονόματα που έφερε ήταν ο Γουοναμέικερ χωρίς όμως να έχει κάνει ακόμα την τρελή χρονιά και τον Άντερσεν.
Δεν ήταν δηλαδή ότι είχε καμιά υπερομάδα για να πάει και F4 εκείνη την χρονιά.

Εγώ νομίζω απλώς και το έχω ξαναπεί ότι εκτιμούνται λάθος κάποια χαρακτηριστικά του Μπλατ.
Δεν είναι ο τύπος που προτιμά να δίνει τρελό ρυθμό στα μάτς και να πηγαίνουν σε run and shoot.
Δεν είναi o τύπος που θα δημιουργήσει συστήματα με ακριβείς αποστάσεις όπως ο Ζοτς ή ο Σάρας
Του αρέσουν οι απομονώσεις
Του αρέσουν οι έξτρα πάσες
Προσαρμόζεται στις συνθήκες του αγώνα και ξέρει να προσαρμόζει και τις άμυνες τους.
Δεν μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα από το μηδέν σε μηδέν χρόνο
Σίγουρα δεν είναι αλάθητος στις επιλογές τους, πάντως το μάτι του κόβει.


Πιθανόν να μην είναι ο καλύτερος προπονητής που υπάρχει, πάντως πήραμε έναν από τους καλύτερους διαθέσιμους, δεν νομίζω να χωρά αμφισβήτηση.
back2back
QUOTE(yorgos @ Nov 18 2018, 16:56 ) *
Ε ΟΚ, δεν ήταν και η Λοκό επί Μπαρτζώκα που μας κούφανε και μάλιστα με μπάζτετ κολατσού, αλλά πήγε πολύ καλά.


Καλά η Λοκομοτίβ είχε και έναν κορμό παικτών πάνω στον οποίο βασίστηκε ο Μπαρτζώ. Η Νταρουσάφακα δεν είχε κορμό και το δεύτερο έτος οι περισσότεροι παίκτες αποχώρισαν, χωρίς έναν βασικό κορμό δεν είναι εύκολο να κάνεις τέτοια θαύματα. Το μπάτζετ της Λοκό επίσης δεν ήταν και τόσο μικρό, είχε Ντιλέινι που έπαιρνε 1,3 εκ., Ράντολφ με 1 εκ. περίπου και Σίγκλετον που κι αυτός έπαιρνε καλά λεφτά.
basket72
Μίδας ή δημοσιοσχετίστας;

Ερώτημα που ελάχιστοι έχουν την διάυγεια αλλά και το θάρρος να θέσουν. Δεν είναι εύκολο πράγμα, βλέπετε η αποκαθήλωση των ιερών τεράτων. Πόσο μάλιστα όταν έχουν υφάνει ένα δίχτυ προστασίας χάρη στις δημόσιες σχέσεις τους.

Ανεβαίνουμε ως φόρουμ έχω να πω.


natouralistis
QUOTE (yorgos @ Nov 18 2018, 16:56 ) *
Δες το ρόστερ της Νταρουσάφακα.. Δεν έχει καμία σχέση με τις διεκδικήτριες, οι δε ξένοι που σήμερα είναι ονόματα τότε δεν μπορεί να κόστιζαν πάνω από μισό μύριο ο καθένας. Το υποτιθέμενο μπάτζετ 21εκ είναι fake news, εκτός κι αν πήρε ο Μπλατ 10€ αμοιβή. Το μπάτζετ εκείνου του ρόστερ πρέπει να είναι αντίστοιχο της Ουνίξ, η δε πορεία ήταν πολύ αξιοπρεπής. Ε ΟΚ, δεν ήταν και η Λοκό επί Μπαρτζώκα που μας κούφανε και μάλιστα με μπάζτετ κολατσού, αλλά πήγε πολύ καλά.


Δεν είναι fake news, τόσο ήταν το μπάτζετ της, αν όχι ακριβώς περίπου. Αν βρω χρόνο αργότερα θα το ψάξω. Αλλά αν σκεφτείς ότι 2 πήρε μόνο ο Μπλατ, σύνολο κανα 3ρι το προπονητικό team, παίχτες σαν τον Χαραγκόντι που θεωρούταν καλό όνομα για το 4, ο 26χρονος τότε Κλάιμπερν των 20 πόντων Μ.Ο. τη προηγούμενη χρονιά στο Ισραήλ, οι τούρκοι διθενείς ψηλοί και το υπόλοιπο ρόστερ συνολικά εκεί βγαίνει. Αρκετά μεγάλο και σίγουρα μπάτζετ εφάμιλλο της Εφές είχε.
benchwarmer
QUOTE(natouralistis @ Nov 18 2018, 17:17 ) *
Δεν είναι fake news, τόσο ήταν το μπάτζετ της, αν όχι ακριβώς περίπου. Αν βρω χρόνο αργότερα θα το ψάξω. Αλλά αν σκεφτείς ότι 2 πήρε μόνο ο Μπλατ, σύνολο κανα 3ρι το προπονητικό team, παίχτες σαν τον Χαραγκόντι που θεωρούταν καλό όνομα για το 4, ο 26χρονος τότε Κλάιμπερν των 20 πόντων Μ.Ο. τη προηγούμενη χρονιά στο Ισραήλ, οι τούρκοι διθενείς ψηλοί και το υπόλοιπο ρόστερ συνολικά εκεί βγαίνει. Αρκετά μεγάλο και σίγουρα μπάτζετ εφάμιλλο της Εφές είχε.


Το 20 εκατομμύρια που αναφέρεται στη λίστα, σημαίνει ότι είχε μία 12άδα που έπαιρνε 1.5 εκατομμύριο ο καθένας μέσο όρο.

Αντίστοιχα τα 35 μύρια της ΤΣΣΚΑ σημαίνει ότι η 12άδα της είχε 2.5 εκατομμύρια μέσο όρο, επομένως δεν μπορώ να πάρω τη λίστα ιδιαίτερα στα σοβαρά, παρόλο που για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό πχ μου φαίνεται πως όντως κάπου εκεί ήταν το μπάτζετ.
G-arenas
QUOTE (natouralistis @ Nov 18 2018, 17:17 ) *
Δεν είναι fake news, τόσο ήταν το μπάτζετ της, αν όχι ακριβώς περίπου. Αν βρω χρόνο αργότερα θα το ψάξω. Αλλά αν σκεφτείς ότι 2 πήρε μόνο ο Μπλατ, σύνολο κανα 3ρι το προπονητικό team, παίχτες σαν τον Χαραγκόντι που θεωρούταν καλό όνομα για το 4, ο 26χρονος τότε Κλάιμπερν των 20 πόντων Μ.Ο. τη προηγούμενη χρονιά στο Ισραήλ, οι τούρκοι διθενείς ψηλοί και το υπόλοιπο ρόστερ συνολικά εκεί βγαίνει. Αρκετά μεγάλο και σίγουρα μπάτζετ εφάμιλλο της Εφές είχε.

καλα σιγα ποσα πηρε ο χαραγκοντι. 800 να πηρε το πολυ. ο κλαιμπερν με μια χρονια σαν του ντενμον στη τουρκια ποσα να πηρε? 500 πηρε ο ντενμον απο μας. τοσα περιπου και απο κει. ο μπερτανς κανα 500αρι το πολυ ενω και σλοτερ κανα 700 το ταβανι. μονο γουαναμεικερ και μοερμαν πηραν καλα λεφτα απο ξενους. ακομα και ουιλμπεκιν δεν ειχε μεγαλο συμβολαιο.

2 μυρια ο μπλατ? εισαι σιγουρος?

το μπατζετ της ηταν μεγαλυτερο απο καποιες αλλες γιατι εδιναν 1 μυριο και παραπανω σε τουρκους οπως ο ερντε και ο πρελντιτζ ενω πολλα επαιρνε και ο σαβας. κατα τα αλλα σιγα το τρομερο ροστερ που ειχαν. για 8αδα και με ενα διπλο στην τρομερη ρεαλ τοτε που χε βγει 1η χαλαρα, ηταν μια χαρα πορεια.
basket72
QUOTE (G-arenas @ Nov 18 2018, 17:23 ) *
καλα σιγα ποσα πηρε ο χαραγκοντι. 800 να πηρε το πολυ. ο κλαιμπερν με μια χρονια σαν του ντενμον στη τουρκια ποσα να πηρε? 500 πηρε ο ντενμον απο μας. τοσα περιπου και απο κει. ο μπερτανς κανα 500αρι το πολυ ενω και σλοτερ κανα 700 το ταβανι. μονο γουαναμεικερ και μοερμαν πηραν καλα λεφτα απο ξενους. ακομα και ουιλμπεκιν δεν ειχε μεγαλο συμβολαιο.

2 μυρια ο μπλατ? εισαι σιγουρος?

το μπατζετ της ηταν μεγαλυτερο απο καποιες αλλες γιατι εδιναν 1 μυριο και παραπανω σε τουρκους οπως ο ερντε και ο πρελντιτζ ενω πολλα επαιρνε και ο σαβας. κατα τα αλλα σιγα το τρομερο ροστερ που ειχαν. για 8αδα και με ενα διπλο στην τρομερη ρεαλ τοτε που χε βγει 1η χαλαρα, ηταν μια χαρα πορεια.



΄Όλοι οι παίκτες που πέρασαν από την Ντάρου τα 2 χρόνια του Μπλατ ανέβασαν το κασέ τους κατακόρυφα. Και συνεχίζουν να το κάνουν. Μονάχα οι 2-3 τούρκοι ψηλοί πήραν την κατιούσα. Άντε κι ο Χαραγκόντι που έμεινε στάσιμος μέχρι και πέρυσι.

Τώρα είναι άλλη υπόθεση το αν αυτό οφείλεται σε κάποια ικανότητα του Μπλατ(την έχασε κανείς για τη βρει αυτός;;;) ή στις δημόσιες σχέσεις του. Μπορεί και να οφείλεται σε μια σειρά συμπτώσεων και να έχουμε να κάνουμε με έναν τυχεράκια. smile.gif
back2back
Μα δεν είναι μόνο τα 20 που γράφει για Νταρού, τα 12,5 που λέει για Ολυμπιακό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα? Κάπου 8 με 8,5 εκ είχε καθαρό αγωνιστικό μπάτζετ, με την εφορία πάνω από 15 και αν βάλεις και τα υπόλοιπα έξοδα πάει κάπου στα 20, το ίδιο πάνω κάτω ισχύει και για τον Παο
natouralistis
QUOTE (benchwarmer @ Nov 18 2018, 17:21 ) *
Το 20 εκατομμύρια που αναφέρεται στη λίστα, σημαίνει ότι είχε μία 12άδα που έπαιρνε 1.5 εκατομμύριο ο καθένας μέσο όρο.


Bench από εσένα ή τον aegeansheed ή τον Sacarame μιας και γίνεται μια δημόσια κουβέντα και δεν έχω καμιά διάθεση να μπω σε διαδικασία riport θα ήθελα μια τοποθέτηση για όσα έχουν γραφτεί παραπάνω. Έκατσα κάποιες ώρες να ψάξω να βρω στοιχεία για να ανοίξω αυτό το νήμα. Πολλά από όσα έγραψα μπορούν να μπουν σε μια διαδικασία διαλόγου, το αν πέτυχε ή δεν πέτυχε η Νταρουσάφακα ακόμα και αν οι Ισπανοί δεν ευνοήθηκαν ποτέ σε ματς εναντίον της εθνικής Ελλάδος όπως έχει γραφτεί στο φόρουμ παλιότερα.

Προσέβαλα κάποιον ή γράφτηκε κάτι ακραίο; Δικαιούμαι να έχω άποψη και να αντιλαμβάνομαι την παρουσία μου στο φόρουμ ως ένας άνθρωπος που μπορεί να ασκήσει κριτική στον Χ Μπαρτζώκα ή στον Χ Μπλατ και όχι ως συμμετέχοντας σε chat τύπου Youtube και gazzetta;

Που ακριβώς θίγω τον moderator Zoys ή το φόρουμ ώστε να εξαπολύονται προσωπικές επιθέσεις που δείχνουν αυτιστικά χαρακτηριστικά;
pan24
Ο τιτλος ειναι λιγο ιντριγκαδορικος αλλα παρακαλω να μεινουμε κοσμιοι χωρις ειρωνειες
Οποιος δεν θελει η το θεωρει αναξιο σχολιασμου μπορει να μην σχολιασει smile.gif
eddiedimitris
Προφανώς δεν έχω τις ιδιαίτερες γνώσεις να τον κρίνω και ακόμα προφανέστατα στο τέλος της χρονιάς θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.
Απλά μια δυο παρατηρήσεις.

1)Σε σχέση με πέρσι βλέπουμε μεγαλύτερη ποικιλία στα επιθετικά συστήματά και δεν είμαστε τόσο προβλέψιμοι όπως πέρσι.

2)Αν έχω καταλάβει καλά οι παίχτες των σέβονται περισσότερο σε σχέση με το Σφαιροπουλο και γενικά φαίνεται να εμπνέει περισσότερο τους γύρω του.

3)Αν και φαίνεται να δίνει βάση να μην είναι προβλέψιμη η ομάδα επιθετικά,στα τελευταία ματς ξανά είδα το περσινό η μπάλα να μένει πολύ στο Σπανούλη.

4)Δε ξέρω τι συμφώνησε με τους προέδρους αλλά δεν τον καταλαβαίνω που πάει με τόσες ελλείψεις στο ρόστερ,ειδικά στη θέση του Σέντερ και του γκαρντ.

5)Τον Τολιοπουλο αν δεν τον πιστεύει γιατί δεν τον έδινε δανεικό?Τον καίει χωρίς λόγο νομίζω.

6)Το κάψιμο με τόση έντονη χρήση του Μιλουτινοφ και του Πρίντεζη άραγε δεν καταλάβαινει ότι θα κοστίσει?

Γενικά ενώ στην αρχή ήμουν πολύ ενθουσιασμένος τώρα έχω αρχίσει και ξενερωνω.Αλλα προφανώς δε λέει τίποτα γιατί δεν έχω τις γνώσεις να τον κρίνω και στην τελική τον Ιούνιο θα φανούν όλα.Και μακάρι να με διαψεύσει.
aegeansheed
O Skip Bayless γράφει στο basketforum; biggrin.gif

Εντάξει... ποιές αντιδράσεις περιμένατε να φέρει ένα κείμενο που αμφισβητεί την αξία ενός από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία με βάσει τις επιτυχίες του, με τον τίτλο του και μόνο. Αν φτάσουμε στο σημείο να αμφισβητούμε τί έχει πετύχει ο Μπλατ, ζήτω που καήκαμε. Έχει διαφορά τεράστια να κρίνουμε την καριέρα του απολογιστικά, από το να τη συνδέουμε με οποιοδήποτε ενδεχόμενο έχει η φετινή πορεία στην ομάδα που προπονεί. Αυτό θα πω μόνο και θα αφήσω τα υπόλοιπα, επιχειρήματα ή απόψεις να τα κρίνει ο καθένας, σε κόσμιο ύφος και με στοιχεία διατυπωμένα σωστά.
Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερη ανάλυση σχετικά με το μπασκετικό κομμάτι της καριέρας του Μπλατ, που θα είχε ενδιαφέρον να κρίνουμε, παρά απόψεις τρίτων και γενικότητες που δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ. Επειδή ο Μπλατ έχει μπασκετικό μέρος και μάλιστα είναι πλούσιο. Να έλεγα ότι μιλάμε για κάποιον rookie coach-γλάστρα που εκτελεί εντολές προέδρου-fan να το αφήσω ασχολίαστο. Αλλά για τον Μπλατ ρε παιδιά? "Ζώνη με προσαρμογές! laugh.gif Σας λέει κάτι; Ο νούμερο ένα εφιάλτης όταν έπαιζε η Εθνική εναντίον του. Respect. Γενικότερο.

Αυτό που δεν άρεσε ήταν οι αναφορές για τη διαιτησία, ενώ γνωρίζουμε όλοι πώς αντιμετωπίζονται πλέον. Ας είμαι λοιπόν εγώ ο γραφικός του topic και ας δώσω +1 φάουλ στο φίλο μας τον natural ληστή.

Το θέμα μεταφέρθηκε στα Ευρωπαϊκά για να μπορεί να κάνει moderating o Benchwarmer. biggrin.gif
T.W.Is.M.
Να κινηθω λιγο στο οριο, οπως μου αρεσει να κανω;

Το 1992 το πηρε με ενα δυσκολο και τυχερο σουτ απ αυτα που μπαινουν μια φορα στα 20 χρονια.
Το 1994 συνωμοτησε ολοκληρο το συμπαν. Δε θα ξαναβγει ποτε τετοιος συνδυασμος γεγονοτων.
Το 1995 ειχε το Σαμπονις στην τελευταια του σεζον πριν το ΝΒΑ και επαιζε μεσα στην Ισπανια με τη Ρεαλ
Για τη μεγαλη αποτυχια του 1998(και για τη Μαρφιν) γιατι δε λεει κανεις;
Το 2000 με ετοιμη ομαδα επαιζε στην Ελλαδα μπροστα στον κοσμο του
Το 2002 αν δεν ειχε αυτοκτονησει ο Ολυμπιακος δε θα ηταν καν στο φαιναλ φορ.
Το 2007 επαιζε στην εδρα του
Το 2009 σωθηκε απο τα αστοχα σουτ των αντιπαλων
Το 2017 επαιζε παλι στην εδρα του.

Ε, μεσα σε ολα αυτα με τον αερα του επιτυχημενου πηρε κι ενα κυπελλο το 2011. Στα 27 χρονια δε θα παρει και ενα;;;

Τον εβγαλα Γκαστονε, ναι ή οχι;
Δεν ειναι γεγονοτα οσα γραφω; Η μιση αληθεια βεβαια. Ποια μιση δηλαδη, ουτε το 1/3 δεν ειναι. Αλλα θελω να πω οτι αν καποιος προσπαθησει να παρουσιασει την πλευρα των γεγονοτων ή της ιστοριας με τον τροπο που θελει, θα τα καταφερει. Μπορει μαλιστα να το κανει με τον προκλητικο τροπο που εγραψα παραπανω. Ο naturalistis λοιπον εγραψε μια οχι τοσο δημοφιλη αποψη φερνοντας καποια επιχειρηματα. Ισχυρα ή οχι, το κρινουμε οσοι διαβαζουμε το ποστ του. Αυτο που παρουσιαζει δεν ειναι η οπτικη ενος ασχετου(οπως αυτο που παρουσιασα εγω παραπανω). Ειναι ομως μονοπλευρη οπτικη και γι αυτο εχει τις αντιδρασεις που εχει. Το ποστ δεν εχει τοσο τη διαθεση εποικοδομητικης συζητησης, αλλα πιο πολυ αποδομησης και μηδενισμου του εργου. Εκει ειναι και ολο το προβλημα...
yorgos
QUOTE(natouralistis @ Nov 18 2018, 17:17 ) *
Δεν είναι fake news, τόσο ήταν το μπάτζετ της, αν όχι ακριβώς περίπου. Αν βρω χρόνο αργότερα θα το ψάξω. Αλλά αν σκεφτείς ότι 2 πήρε μόνο ο Μπλατ, σύνολο κανα 3ρι το προπονητικό team, παίχτες σαν τον Χαραγκόντι που θεωρούταν καλό όνομα για το 4, ο 26χρονος τότε Κλάιμπερν των 20 πόντων Μ.Ο. τη προηγούμενη χρονιά στο Ισραήλ, οι τούρκοι διθενείς ψηλοί και το υπόλοιπο ρόστερ συνολικά εκεί βγαίνει. Αρκετά μεγάλο και σίγουρα μπάτζετ εφάμιλλο της Εφές είχε.

Δεν ξέρω από πού προκύπτει ότι πήρε 2 ο Μπλατ, ούτε ότι πήρε άλλο ένα μύριο το προπονητικό τιμ, δηλαδή όσα παίρνει ο Σάρας κι ο Πασκουάλ παρέα. Μα ποιον είχε βοηθό, το Ζοτς;

Ο Χαρανγκόντι εεκίνη την εποχή με υπεραξία να πήρε κανά 600ρι, οι 20πμο στο Ισραήλ δε νομίζω να σου δίνουν κάτι παραπάνω από 300-400 άντε 500 χιλιάρικα (ο Μπαρτ δηλαδή πόσα παίρνει; ), Ουιλμπέκιν και Ουαναμέικερ εκεί έκαναν όνομα, ο Ουιλμπέκιν έπιαρνε 300 στην ΑΕΚ;; εγω παίκτη άνω του μυρίου δε βλέπω... Να πήρε μύριο ο Σλότερ; Χλωμότατο, άντε και να το πήρε. Οι τρομεροί Τούρκοι Αρσλάν, Μπατούκ, Γιαγκμούρ, Αλντεμίρ και Ουλουμπάι άντε να πήραν ό,τι παίρνει ο Μιτογλου, να τους πλήρωσε και υπεραξία να πήραν τα διπλά. Μας μένει ο Σαβάς (γιούχου, να πήρε 400; 500 γιατί τρελάθηκε το αφεντικό; ) και κάτι Άντερσον, Ζίζιτς κι ο Μοερμάν πριν το ξεπέταγμά του.

Βαριά να είναι η ομάδα 7-8 μύρια μπάτζετ, άντε να τους χρυσοπλήρωσε, να έδωσε υπεραξία, να τους πιάσανε και κώτσους, να τα τσέπωσε κι ο Μπλατ να είναι 9-10-11 μύρια. Τα 21 δε βγαίνουν με τίποτε και είναι σημαντικό διότι βάσει προσδοκιών (που το μπάτζετ παίζει τεράστιο ρόλο γι αυτές) κρίνονται όλοι, όχι βάσει τίτλων (εκτός κι αν αυτοί αποτελούν βάσιμη προσδοκία). Εδώ λέμε ο άθρωπος πήρε eurocup με τη Νταρού, ευρωπαϊκό από μια αήττητη Ισπανία, ξανά Ευρωλίγκα με Μακάμπι, πήγε τελικούς ΝΒΑ με κουτσή ομάδα κι εμείς τον κατηγορούμε επειδή τον έδιωξε ο ΛεΜπρον επειδή δεν ήθελε να κάνει τη Φιλιππινέζα του σαν το Λου; Θυμάμαι τάιμ άουτ (νομίζω στα πλέι οφ κιόλας) όπου ο ΛεΜπρον κυριολεκτικά τον έσπρωξε και του είπε "άσε ρε τώρα εσύ". Έτσι είναι ο ΛεΜπρον, γλάστρες θέλει, τιμή και δόξα στο Μλατ που απολύθηκε γιατί δεν ήθελε να κάνει τη Μενεγάκη στον Τροχό της Τύχης με τον "τη βρίσκω με το Ρίσκο" Γιώργο Πολυχρονίου.
back2back
QUOTE(T.W.Is.M. @ Nov 18 2018, 23:17 ) *
Ε, μεσα σε ολα αυτα με τον αερα του επιτυχημενου πηρε κι ενα κυπελλο το 2011. Στα 27 χρονια δε θα παρει και ενα;;;


Είσαι φάουλ, έπρεπε να γράψεις ότι το 2011 ήταν το χειρότερο Φ4 όλων των εποχών, κέρδισε Σιένα και Μακάμπι που είχαν το μισό μπάτζετ του Παο
Conan1982
Πάντως στο πλαίσιο της πίστωσης του χρόνου που (δεν) του δίνουμε.
Δεν έχει σχέση νομίζω μόνο του να μοντάρει την ομάδα, να την κάνει να παίζει όπως θέλει και να είμαστε έτοιμοι τον Μάϊο, τον Απρίλιο ή δεν ξέρω πότε.
Νομίζω ότι είναι και ο παράγοντας της δόμησης του ρόστερ, έρχεται σε μια ομάδα που δεν είναι δεδομένο ότι ταιριάζει το ρόστερ της με τα σχέδια του προπονητή, έχει τους περιορισμούς στο μπάτζετ, νομίζω είναι αναμενόμενο ότι την πρώτη χρονιά θα γίνουν και λάθη στον σχεδιασμό. Αυτό δεν λέγαμε για τον Μπαρτζώκα όταν πήγε στην Μπάρτσα; Ή ακόμα και ο Ζοτς με το μεγάλο μπάτζετ στην Φενέρ;
back2back
QUOTE(Conan1982 @ Nov 19 2018, 13:54 ) *
Πάντως στο πλαίσιο της πίστωσης του χρόνου που (δεν) του δίνουμε.
Δεν έχει σχέση νομίζω μόνο του να μοντάρει την ομάδα, να την κάνει να παίζει όπως θέλει και να είμαστε έτοιμοι τον Μάϊο, τον Απρίλιο ή δεν ξέρω πότε.
Νομίζω ότι είναι και ο παράγοντας της δόμησης του ρόστερ, έρχεται σε μια ομάδα που δεν είναι δεδομένο ότι ταιριάζει το ρόστερ της με τα σχέδια του προπονητή, έχει τους περιορισμούς στο μπάτζετ, νομίζω είναι αναμενόμενο ότι την πρώτη χρονιά θα γίνουν και λάθη στον σχεδιασμό. Αυτό δεν λέγαμε για τον Μπαρτζώκα όταν πήγε στην Μπάρτσα; Ή ακόμα και ο Ζοτς με το μεγάλο μπάτζετ στην Φενέρ;


Ο Ζοτς την πρώτη του χρονιά στη Φενέρ, που δεν είχε φτιάξει ακόμα κορμό, δεν μπήκε ούτε στους 8
tuareg
QUOTE (back2back @ Nov 19 2018, 18:22 ) *
Ο Ζοτς την πρώτη του χρονιά στη Φενέρ, που δεν είχε φτιάξει ακόμα κορμό, δεν μπήκε ούτε στους 8


ο ζοτς μεχρι να παρει τη κουπα το 17 ειχε χασει και πρωταθλημα απο τον απολλων πατρων της Τουρκιας και ειχε παρει κι αλλο ενα επειδη ο αντιπαλος δε κατεβηκε να παιξει
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.