Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ελλάδα - Ισπανία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3
treathitch
Στο πιο μεγάλο βράδυ του Ισπανικού μπάσκετ, οι αντίπαλοι της Εθνικής ήταν μια κλάση πάνω, hands down.
Πολλά πολλά συγχαρητήρια στην Ισπανία... 77.gif
Πολλά συγχαρητήρια και στην Ελλάδα που ναι μεν είχε ένα βράδυ off (μου θύμισε την περσινή Ισπανία στο μικρό τελικό που την έκανε χωνί η Γαλλία), αλλά πέτυχε εν πολλοίς τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ομαδικού αθλητισμού... 41.gif
Alexmei
ΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧ ΝΒAer εσύ και τα όνειρά σου!!!!!!!

Συγχαρητήρια στην Ισπανία που μας μελέτησε καλύτερα............λοιπόν εγώ όπως και ο Γιαννάκης πιεστεύα ότι επειδή τραυματήστηκε ο Γκασόλ, δν ξέραμε πως να παίξουμε..... δεν πειράζει παιδιά! συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες στην ομάδα και στο κοουτσάρησμα και τον 3ον προπωνητών...... μπράβο πάλι στα παιδιά! 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif
Anaz
Πολυ διαβασμενοι οι Ισπανοι!Το περιμενα οτι θα μας δυσκολεψει η ζωνη των Ισπανων που αποδειχτηκαν μανουλες στο να κοβουν τις πασες προς την ρακετα κ με πολυ καλες βοηθειες στους ψηλους εξουδετερωσαν τελειως το πλεονεκτημα μας!Πιστευα όμως οτι η ψυχολογια κ μονο θα'ταν αρκετη για να καθαρισει τον τελικο, αλλα αποδειχτηκε οτι το πανηγυρι το δικο μας στον ημιτελικο σε αντιθεση με την πικρα των Ισπανων για τον τραυματισμο του Γκασολ ευνοησε τους τελευταιους ψυχολογικα που αποδειχτηκαν σαφως πιο ωριμοι κ ετοιμοι!
Κριμα..Ειδικα για τον τροπο που ηρθε η ηττα!Δε πειραζει ομως!Ας μη λησμονουμε οτι ειμαστε 2οι στον κοσμο!!Μπραβο στα παιδια που μας εχουν προσφερει τετοιες συγκινησεις κ επονται κ αλλες,κ μπραβο κ στους Ισπανους γιατι παναξια ειναι πρωτοι!! 41.gif Του χρονου θα εκδικηθουμε στο σπιτι τους... 19.gif
morfi
Δεν πειραζει, εμεις να ειμαστε καλα... ετσι και αλλιως σε 1-2 βδομαδες ξεκιναει το τσαμπιονς λιγκ και ολοι θα το εχουμε ξεχασει...
NBAer
sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif

Παει! Πααει....... sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif

Φταιγανε και οι διαιτητες παντως(καπως/ελαφρως) καθως δεν εδωσαν ενα καθαροτατο φαουλ στον Σχορτσιανιτη οταν καποιος εσπρωξε τον Γκασολ πανω του, ενα ακομη σε αυτον, αλλα το κυριοτερο στην αρχη της 3ης περιοδου οπου πηγαμε για την ανατροπη εδωσαν ή δεν εδωσαν 3-4 σφυριγματα τραγικα υπερ τους ενω ηταν υπερ μας.... shot.gif shot.gif
sihainas
ε όχι και φταίνε οι διαιτητές... οι άνθρωποι (οι ισπανοί) μας πατήσανε... δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.. πάντως μπράβο στα παιδιά... πρέπει να είμαστε περίφανοι γι' αυτούς.
dizzy_fingers
Να δώσω κι εγώ τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα της Ισπανίας καθώς σήμερα ήταν ΙΣΩΠΕΔΩΤΙΚΗ!
Επί 40 λεπτά νιώθαμε όπως ένιωθαν οι αντίπαλοί μας τα προηγούμενα 8 ματς.

Σίγουρα χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ (λες και πουλήσαμε την ψυχή μας στο διάβολο για να κερδίσουμε τις ΗΠΑ με αντάλλαγμα το χρυσό...ή πιο συγκεκριμένα, τα ποσοστά μας στον τελικό) αλλά ακόμα κι αν μπαίνανε αυτά, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαμε να σκοράρουμε αλλιώς καθώς είχαν κλείσει πολύ σωστά τους διαδρόμους οι Ισπανοί παίζοντας άριστα τη ζώνη.
Ήταν και ο "στητός Γκαρμπαχόσα" που μας εκτέλεσε.... 45.gif

Τώρα τί γίνεται? Ανοίγουμε "βεντέτα" (σε φιλικά κι αθλητικά πλαίσια ασφαλώς) με του Ισπανούς?
Το ευρωμπάσκετ του χρόνου γίνεται στην Ισπανία? Ε, ένας στόχος μας για του χρόνου θα είναι να τους κλείσουμε και το σπίτι 19.gif.
Επίσης, ελπίζω οι μονομαχίες Ισπανικών-Ελληνικών ομάδων να συνεχιστούν και στη φετινή Ευρωλίγκα (επαναλαμβάνω, πάντα σε αθλητικά πλαίσια)...
Το φετινό μουντομπάσκετ ήταν ευρωπαϊκή υπόθεση και τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία, δεδομένης της ανόδου του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και των επερχόμενων μεγάλων διοργανώσεων που γίνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος (πλην Κίνας), να περάσει σιγά σιγά το hype και στην ευρωπαϊκή πλευρά του ατλαντικού.
Η Uleb σίγουρα τρίβει τα χέρια της, και αν όλα πάνε καλά στα επόμενα χρόνια θα έχουμε έξαρση του αθλήματος σε όλη την Ευρώπη (ελπίζω εδώ να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και να μην ξαναανακαλούψουμε την Ευρωλίγκα 5 χρόνια μετά από τον υπόλοιπο κόσμο...).
Αλλά τώρα έχω πλατιάσει και απλά ονειρεύομαι...

Last but not least, πάρα πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα που μας χάρισε τόσα χαμόγελα (και μας έκλεψε τόσα χρόνια από τη ζωή μας...και qspock δε τη γλυτώνεις τόσο εύκολα tongue.gif) και ξέρουμε πως το μέλλον θα είναι δικό της.

Τί ώρα έρχεται η Εθνική τη δευτέρα?

QUOTE(morfi)
Δεν πειραζει, εμεις να ειμαστε καλα... ετσι και αλλιως σε 1-2 βδομαδες ξεκιναει το τσαμπιονς λιγκ και ολοι θα το εχουμε ξεχασει...

Ειδικά αυτό το ασήμαντο το πρωτάθλημα, το ΝΒΑ με κάτι ψηλούς μαύρους που καρφώνουν εκείνη τη σπυριάρα, ποιός θα το βλέπει ε? tongue.gif
Εσύ σίγουρα πάντως όχι....θα βλέπεις Lyon-Celta....
NBAholic
Αν υπάρχει κάτι που με χαροποίησε έστω κι ελάχιστα σε αυτό τον αγώνα-το ασημένιο δε μετρά, αυτό είχε εξασφαλιστεί από προχθές-είναι ότι καταρρίφθηκε εκ νέου το υποτιμητικό μότο "η επίθεση φέρνει πωλήσεις, η άμυνα φέρνει τις νίκες". Ή τουλάχιστον δεν επαληθεύτηκε σε ποσοστό άνω του 50%. Διότι και 60 πόντους να δεχόμασταν (κάτι που υποδηλώνει εξαιρετική άμυνα, ιδίως σε μια ισπανική ομάδα), πάλι θα χάναμε. Ναι, οι Ισπανοί μας έπαιξαν εξαιρετικά, αλλά είναι νομίζω φανερό ότι ήμασταν και οι ίδιοι ανέτοιμοι και αγχωμένοι. Κάναμε λάθη που δε συνηθίζαμε, χάναμε εύκολα σουτ, τη στιγμή που οι Ισπανοί στο πρώτο μέρος έβλεπαν το καλάθι σα βαρέλι. Στο δεύτερο βελτιώσαμε την άμυνά μας, αλλά η επίθεση έμεινε στον πάτο. Όσο καλή άμυνα και να παίζαμε, με αυτή την επίθεση δε θα μπορούσαμε να κερδίσουμε.
Alexmei
Τί ώρα έρχεται η Εθνική τη δευτέρα?

η πτήση είναι 11:30 ώρα Ελλάδος και φτάνουν 11 το βράδυ εδώ.... ελπίσω να έχουν πολύ θερμή υποδοχή!
liolias
Μπραβο στην ΕΛΛΑΔΑΡΑ μας μπραβο και στον Γιαννακη.Δεν πειραζει του χρονου θα γουσταρουμε και παλι!!
morfi
QUOTE(dizzy_fingers @ Sep 3 2006, 07:17 PM) *
Ειδικά αυτό το ασήμαντο το πρωτάθλημα, το ΝΒΑ με κάτι ψηλούς μαύρους που καρφώνουν εκείνη τη σπυριάρα, ποιός θα το βλέπει ε? tongue.gif
Εσύ σίγουρα πάντως όχι....θα βλέπεις Lyon-Celta....

Περιμενα ενα ban μετα απο αυτο που εγραψα... tongue.gif

Σημερα ημουνα ουδετερος... οποιος και να νικαγε δεν θα με ενδιεφερε αλλα ρε σεις ελεος... μην δινεται συγχαρητηρια στον αντιπαλο... σας κερδισε, σας πηρε το χρυσο μεταλλιο και το μοναδικο που εχετε να πειτε ειναι συγχαρητηρια?
jokey
Συγχαρητήρια και πολύ ευγνωμοσήνη είναι το μόνο που αξίζει αυτή η εθνική. Πρώτα από όλα για το ήθος τους, τη νοοτροπία τους, την καρδιά τους, την αγάπη και το σεβασμό στον συμπαίκτη και στον αντίπαλό τους και μετά για τα τεράστια αγωνιστικά αποτελέσματα αυτά τα δύο χρόνια. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον αλλά πάνω από όλα έχει παρόν αφού κέρδισε το σεβασμό και το χειροκρότημα όλου το κόσμου. Και ας χάσαμε σήμερα, δεν θα κλάψουμε ούτε θα στεναχωρηθούμε. Και ας πέσαμε από δικό μας χέρι, ακόμα καλύτερα. Κλείνω λέγοντας ότι όσο πιο αργά έρχονται οι επιτυχίες, τόσο πιο πολλές είναι και αυτή η εθνική έχει πολλά ακόμα μετάλια μπροστά της.

Συγχαρητήρια και στους Ισπανούς βέβαια που σήμερα παίξανε πολύ καλά και αξίζανε σίγουρα το χρυσό.
thrylos7
41.gif 41.gif 41.gif
Στην ελληνική εθνική ομάδα!!!

41.gif
Ασφαλώς και στην Ισπανία που κατέκτησε άξια το παγκόσμιο πρωτάθλημα...

Πρώτα για τον αγώνα...

Απογοητευτική εμφάνιση αν μη τι άλλο... Πρωτοφανές για την ομάδα μας να παίζει άσχημα και στα 40 λεπτά του αγώνα... Σε 2-3 σημεία που πήγαμε να κάνουμε κάποιο ξέσπασμα(ορμώμενοι από την άμυνα) είμασταν (και) άτυχοι στην επίθεση...
Γενικότερα βέβαια, δεν έφταιξε η ατυχία..(πλην ίσως των πολλών επιθετικών ρημπάουντ των Ισπανών, λες και είχαν μαγνήτες στα μισά, τα οποία ακολούθησαν τρίποντα, ήταν 5; ) αλλά η ανυπαρξία όλων των αρετών και προτερημάτων της ομάδας...
Ομαδικά, πολλά ελεύθερα σουτ για τους Ισπανούς και ... τον Γκαρμπαχόθα.
Εκεί βέβαια που είμασταν τραγικοί ήταν στην επίθεση... (έχει λίγη διαφορά 101 με 47... ) Πραγματικά δε βλεπόμασταν... ήταν και η αστοχία σε κάποια ελεύθερα σουτ...

Τελικά Σόφο και Παπαδόπουλος δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα(αλλά ποιος κατάφερε; Απλά αυτοί θα είχαν θεωρητικά ευκολότερο έργο..).. ο Σπανούλης τραγικά άστοχος...
Όχι, δεν τους κατηγορώ(αλίμονο!).. απλά τα 2 αυτά σημεία θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν ακόμα και σε μια τόσο κακή μέρα όσο αυτή(βέβαια δε θα ήταν τόσο κακή...)

Η Ισπανία έπαιξε πολύ καλά. Κατά τη γνώμη μου στα συνηθισμένα της (πολύ καλά) επίπεδα...
Εκεί που ήταν φανταστική ήταν στην άμυνα και στην παρουσία μέσα στη ρακέτα...
Τους έβλεπες να παίρνουν με ευκολία τα επιθετικά ρημπάουντ και όταν θέλαμε να κάνουμε το ίδιο, ήταν στη ρακέτα τους 4 παίκτες, χωρίς κανείς να μπορεί να πλησιάσει... Πήραμε επιθετικά αλλά στις ελάχιστες περιπτώσεις που τους βρήκαμε "απροετοίμαστους"...
Μήπως έλλειψε ο Ζήσης;(άσχετο με το παραπάνω, πολύ σχετικό για το σημερινό αγώνα...)

Αυτά για τα σημερινα... πολύ κακή εμφάνιση... Αλλά αυτή η πίκρα(όχι τόσο για το αποτέλεσμα αλλά για την εμφάνιση) δε θα μπορούσε να κρατήσει για πολύ...
Γιατί πραγματικά ήταν μεγάλη επιτυχία!
2οι στον κόσμο, μετά την κατάκτηση της Ευρώπης! Δίχως ίχνος αμφισβήτησης από τα "θύματά" μας...
Αναμφίβολα απόλυτα επιτυχημένη η πορεία! Η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού (ομαδικού) αθλητισμού... και όχι μόνο βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

Εξάλλου, δεν είναι λίγο πράγμα να κάνεις μια πρωτόγνωρη επιτυχία και να μην είσαι χαρούμενος, να μην απολαμβάνεις αυτή τη στιγμή, ή και να είσαι απογοητευμένος...
Όπως λένε και στη χώρα των τρίτων της διοργάνωσης... The sky is the limit... γι' αυτή την ομάδα...
Εξάλλου, αν το κατακτούσαμε τώρα, ποια θα ήταν η επόμενη (μεγαλύτερη) πρόκληση;

Οι παίκτες μας πάντως δε μπήκαν με την καλύτερη ψυχολογία στον αγώνα...
Είδατε το πλάνο πριν αρχίσει ο αγώνας με την κίνηση του Τσαρτσαρή στον Παπαλουκά, σαν να προσπαθούσε να τον ηρεμήσει; Ήταν κακό σημάδι...
Επίσης, από τις δηλώσεις των παικτών, κανείς δεν έψαξε δικαιολογίες.. Ήταν χαρακτηριστικές των ... χαρακτήρων τους 41.gif
Μόνο μία δε μου άρεσε... του Παπαλουκά: "Υπόσχομαι την επόμενη φορά να κάνω καλύτερες εμφανίσεις(καλύτερη εμφάνιση)"
Αν είναι δυνατόν να σε κατηγορήσει κανείς (και οποιονδήποτε άλλο) για οτιδήποτε Θόδωρε! Αλίμονο αν έφταιγες εσύ(για την 2η θέση!!!)! Αλίμονο αν δεν υπάρχει Έλληνας που να μην είναι ευτυχισμένος με αυτή την εθνική ομάδα και με την δική σου προσφορά!
Είσαι δευτεραθλητής κόσμου!!! Και πολλά περισσότερα...
Α ναι! Και μέλος της καλύτερης πεντάδας του Μουντομάσκετ!!!

Παρένθεση εδώ... Δε συμφωνώ με την καλύτερη πεντάδα... Από πού κι ως πού ο μετριότατος Τζινόμπιλι; Ο Γκαρμπαχόθα που έπαιξε μόνο στα 2 τελευταία παιχνίδια(αλήθεια, το τελευταίο προλάβαινε να μετρηθεί; Αν ναι, γιατί ο Γκαζόλ MVP;-δεν είμαι όμως σίγουρος ότι βγήκε ) Βέβαια, για MVP ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι ... μόνο ο Anthony..
Aπ' την Ελλάδα, ή Παπαλουκάς ή Διαμαντίδης θα ήταν...
Και οι δύο ήταν καλύτεροι του Τζινόμπιλι...

Θετικό το γεγονός ότι στην Ελλάδα εκλαμβάνεται αυτό (θέλω να ελπίζω) ως επιτυχία... Όχι γιατί δεν είναι αλλά γιατί είμαστε Έλληνες...
Βγήκαν και στους δρόμους κάποιοι...
Το θέμα είναι αν βγήκαν γιατί όντως θέλουν να πανηγυρίσουν την επιτυχία ή απλά γιατί... έτσι το είχαν προγραμματίσει και έπρεπε να κάνουν κάτι που είναι στο αίμα μας...

Πολύ θετικό αυτό για την Πάτρα! Ελπίζω για όλη την Ελλάδα...

Πάντως, επειδή λέτε για όνειρα.. κι εγώ είδα σήμερα να παίζουμε τελικό με την Τουρκία(!!!), να χάνουμε 91-81 λίγο πριν τη λήξη, να το κάνουμε 92-90 και να χάνουμε σουτ στη λήξη...
Μετά ξύπνησα πικραμένος κι άρχισα να χαίρομαι επειδή θα παίζαμε με την Ισπανία...(ή μάλλον επειδή ήταν απλώς όνειρο..)

Αλήθεια, ποιος να το φανταζόταν ότι στη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ(που μας ενδιαφέρει και περισσότερο) δε θα είμασταν απόλυτα ευτυχισμένοι...

Συγχαρητήρια στην Επίσημη Αγαπημένη για το σίκουελ της περσινής επιτυχίας...
Σίγουρα θα δούμε πολλές ταινίες ακόμη...
Άλλη μια φορά υπόκλιση σε αυτή την ομάδα...
77.gif
geosider
QUOTE(NBAer @ Sep 2 2006, 09:13 PM) *
Εγω παντως βλεπω συνεχεια και στον υπνο μου και στον ξυπνιο μου οτι θα χασουμε. sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif Χθες το "εβλεπα" οτι θα χασουμε με 18-20 ποντους ως αρκετα πιθανο αλλα ακομα και σημερα με καθαροτερο μυαλο βλεπω μεγαλη ηττα στα σιγουρα! sad-smiley-009.gif
Μακαρι να ξανα-ξανα-ξανα-αποδειχτω λαθος αλλα βλεπω οτι θα χασουμε με 18-20 ποντους καθως θα μας ταραξουν στα τριποντα και στους αιφνιδιασμους.... Γενικα την Ισπανια την ετρεμα ως αντιπαλο της Ελλαδος απο την αρχη.... sad-smiley-009.gif

Επλιζω να ειμαι λαθος, ομως θα ειμαι.....? sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif Καντε κατι να κερδισουμε γιατι δεν θα το αντεξω να φτασουμε τελικο και να μην το παρουμε! Ουτε εσεις λογικα θα το αντεξετε οποτε καντε κατι.......! sad.gif sad.gif

nbaer δεν πιστεύω στα μάτια μου, εσύ και τα όνειρά σου sad.gif

πωπωπω τι τσόντα ήταν αυτή,
όπως και να χει πάντως τρομερή επιτυχία 2η θέση στο παγκόσμιο και νίκη επί των αμερικάνων, σχεδόν άγγίξαμε το τέλειο.
δεν πειράζει, έτσι για να έχουμε και κίνητρο του χρόνου που θα τους κλείσουμε το σπίτι wink.gif
Warrior
Φυσικα και αξιζουν συγχαρητηρια στην Ισπανια morfi....

Ηταν σε ολους τους τομεις πολυ καλυτερη απο εμας και αξιζε αυτο το χρυσο.Δεν βλεπω για ποιο λογο να μην
το αναγνωρισουμε.

Μειναμε με την πικρα στα χειλη βεβαια,αλλα ισως κανει καλο αυτη η ηττα στην συνολικη πορεια της ομαδας.
Εχει ολο το μελλον μπροστα της και θα εχουμε και αλλες ευκαιριες.

Ηταν η ωρα των Ισπανων,που επιτελους(γι'αυτους) φτασανε σε μια μεγαλη επιτυχια που δικαιουνται με βαση
την πορεια τους τοσα χρονια στο παγκοσμιο μπασκετ.

Φυσικα και θα ανοιξει βεντετα και θα τους κλεισουμε το σπιτι του χρονου!! 19.gif

Αυτα μοιαζουν πολυ μακρινα αυτη τη στιγμη ομως.

Συγχαρητηρια στην Eθνικη για τις μεγαλες στιγμες που μας χαρισε και το 1ο ασημενιο μεταλλιο σε παγκοσμιο
πρωταθλημα στην ιστορια του Ελληνικου ομαδικου αθλητισμου. 41.gif 41.gif
77.gif

Aυτα μονο για τωρα...
jokey
Xριστέ μου, βάλτε Sporfm να δείτε τι μηνήματα στέλνουνε οι κομπλεξικοί. Αν είναι δυνατόν sad.gif
MAVERICK
QUOTE(morfi @ Sep 3 2006, 07:32 PM) *
Περιμενα ενα ban μετα απο αυτο που εγραψα... tongue.gif

Σημερα ημουνα ουδετερος... οποιος και να νικαγε δεν θα με ενδιεφερε αλλα ρε σεις ελεος... μην δινεται συγχαρητηρια στον αντιπαλο... σας κερδισε, σας πηρε το χρυσο μεταλλιο και το μοναδικο που εχετε να πειτε ειναι συγχαρητηρια?

Re morfi, eides tis diloseis ton amerikanon meta to match me tin Ellada? Ti eheis na tous peis?
NBAholic

Ηταν σε ολους τους τομεις πολυ καλυτερη απο εμας και αξιζε αυτο το χρυσο.Δεν βλεπω για ποιο λογο να μην
το αναγνωρισουμε.

Δεν ξέρω αν το εννοεί έτσι ο morfi-τουλάχιστον εγώ έτσι το εκλαμβάνω-ότι το "συγχαρητήρια" είναι πολύ βαριά λέξη και τη λέμε τυπικά και μόνο, χωρίς όμως να την εννοούμε ούτε στο ελάχιστο, μιας και καμιά χαρά δε νιώθουμε που κέρδισαν οι αντίπαλοί μας. Απλώς, δε συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε άλλες λέξεις που να δηλώνουν την αναγνώριση στο πρόσωπο του αντιπάλου και αυτό βέβαια δεν είναι λάθος κανενός στο φόρουμ. Ίσως το "σεβασμός στους Ισπανούς" να είνα πιο καίριο...

Xριστέ μου, βάλτε Sporfm να δείτε τι μηνήματα στέλνουνε οι κομπλεξικοί. Αν είναι δυνατόν

Αν και δεν είναι δύσκολο να τα φανταστώ, μπορείς να αναφέρεις κανένα (μαζί με τις αντιδράσεις των παρουσιαστών, που είναι και το σημαντικότερο);
jokey
QUOTE(NBAholic @ Sep 3 2006, 05:07 PM) *
Αν και δεν είναι δύσκολο να τα φανταστώ, μπορείς να αναφέρεις κανένα (μαζί με τις αντιδράσεις των παρουσιαστών, που είναι και το σημαντικότερο);

Όπως ξέρουνε όσοι ακούνε τον σταθμό, μετά από κάθε μεγάλο παιχνίδι εθνικό ή συλλογικό, φτιάχνουνε κλιπάκια με την αυθεντική ραδιοφωνική μετάδοση. Έτσι βάζανε και σήμερα με τις τελευταίες στιγμές από τον ημιτελικό αλλά και από την στιγμή που οι παίχτες έπαιρναν τα μετάλλια σήμερα. Ένας έστειλε και ρώταγε ηρωνικά γιατί δεν έχουνε τέτοιο κλιπάκι από τον σημερινό αγώνα μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση της εθνικής. Τι να πεις 68.gif Ο παραγωγός, που δεν ξέρω το ονομά του, όλα αυτά τα απόδοκίμαζε. Σε ένα μύνημα, το οποίο δεν διάβασε, τον αποστολέα τον αποκάλεσε βλάκα επαναλαμβόμενα και στον αέρα.
qspock
ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! Αυτο ειναι το Μπασκετ!
Αποαυσαμε μεχρι τελους ενα πολυ ωραιο τουρνουα, μια φοβερη πορεια της εθνικης μας μεχρι την καταληψη της 2ης θεσης. Φυσικα και στεφτηκε με επιτυχια η προσπαθεια της ομαδας μας.
Μπραβο στην εθνικη μας, μπραβο και στους Ισπανους που ειχαν κι αυτοι ατυχιες τα προηγουμενα χρονια παροτι διαθετουν ομαδαρα.

Να αποθεωσουμε τα παιδια για τη μεγαλη αυτη επιτυχια. Ο στοχος ηταν ενα μεταλλιο και το πετυχαμε. Και μονο που ειμαστε τοσο λυπημενοι που δεν βγηκαμε πρωτοι φανερωνει τις ανωτατες φιλοδοξιες μας!

Το μελλον παραμενει λαμπρο. Θα μεινω στα λογια του Γιαννακη μετα τον ημιτελικο με τις ΗΠΑ: "Κι αν χασουμε στον τελικο να μαθουμε απο τα λαθη μας.."

Επομενος στοχος? Το πανευρωπαϊκο πρωταθλημα μεσα στην Ισπανια, με Γκασολ!

ΜΠΡΑΒΟ!

smilie_schal1.gif smilie_schal1.gif smilie_schal1.gif
NBAer
Σημασια εχει οτι χασαμε και αποτυχαμε σαν ομαδα πιστευω, καθως στον τελικο με Ισπανια, παιζανε και χωρις Γκασολ αυτοι, και δεν νικησαμε! Πληρης αποτυχια για μενα!
Ο 1ος ειναι τα παντα! Ο 2ος τιποτα....! Ειχαμε την ευκαιρια αλλα αποτυχαμε. Απλα!
Ενταξει πηραμε ασημενιο ΑΛΛΑ χασαμε το χρυσο, δηλαδη την πρωτη θεση. Και για μενα μονο ο πρωτος κερδιζει! Οι αλλοι χανουν.... Υπερβολικο θα πειτε. ΟΧΙ! Αυτη ειναι η αποψη μου. Your mileage may vary....

Φυσικα δεν πρεπει να τους κατακρινουμε που χασανε στον τελικο σε καμια περιπτωση καθως μια συμμετοχη σε τελικο παγκοσμιου ειναι μεγαλη υποθεση, αλλα δεν πρεπει να θεωρηθει και επιτυχια τελικα. Αλλα αποτυχια το οτι δεν πηραμε την 1η θεση.... sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif
qspock
Forget it!

Αν ο πρωτος ειναι τα παντα και οι αλλοι τιποτα, τοτε οι αλλοι δεν εχουν αξια. Αρα και ο πρωτος δεν εχει αφου νικησε τους ανυπαρκτους.

Δεν ειναι αθλητισμος αυτο που περιγραφεις παραπανω ουτε εχουν λογικη τα λογια αυτα.
mono maroussi
QUOTE(NBAer @ Sep 3 2006, 09:08 PM) *
Σημασια εχει οτι χασαμε και αποτυχαμε σαν ομαδα πιστευω, καθως στον τελικο με Ισπανια, παιζανε και χωρις Γκασολ αυτοι, και δεν νικησαμε! Πληρης αποτυχια για μενα!
Ο 1ος ειναι τα παντα! Ο 2ος τιποτα....! Ειχαμε την ευκαιρια αλλα αποτυχαμε. Απλα!
Ενταξει πηραμε ασημενιο ΑΛΛΑ χασαμε το χρυσο, δηλαδη την πρωτη θεση. Και για μενα μονο ο πρωτος κερδιζει! Οι αλλοι χανουν.... Υπερβολικο θα πειτε. ΟΧΙ! Αυτη ειναι η αποψη μου. Your mileage may vary....
Φυσικα δεν πρεπει να τους κατακρινουμε που χασανε στον τελικο σε καμια περιπτωση καθως μια συμμετοχη σε τελικο παγκοσμιου ειναι μεγαλη υποθεση, αλλα δεν πρεπει να θεωρηθει και επιτυχια τελικα. Αλλα αποτυχια το οτι δεν πηραμε την 1η θεση.... sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif

παλι τα δικα σου λες εσυ...ηταν η μεγαλυτερη επιτυχια του ελληνικου αθλητισμου ξερεις..λεπτομερειες ε..ελεος ρε φιλε..οκ παιξαμε αθλια στον τελικο και τα χα παρει αρκετα γιατι ουτε καν το παλεψαμε το παιχνιδι..αλλα μην τα ισοπεδωνεις και ολα
HOULIGAN76
Οντως δεν χρειάζεται να τα ισοπεδώνουμε όλα.

Συγχαρητήρια στην εθνική μας! 41.gif Του χρόνου θα πάρουμε την ρεβάνς και θα
τους κλείσουμε το σπίτι. tongue.gif

Πάντως οι Ισπανοί δν κάνανε και κανένα καλο ματς.Το παιχνίδι τους ήταν υπερβολικά
προβλέψιμο απλά ελέγχανε τον ρυθμό και εκμεταλλευτήκανε την τραγοκότατη
βραδιά των παικτών μας.Δεν κερδίσανε οι Ιβηρες αλλά το χάσαμε εμείς.Σήμερα πιστευω
οτι φάνηκε πάρα πολύ η απουσία του Ζήση.Πιστευω οτι εαν αυτός βρισκόταν σε μια
καλή μέρα θα μπορούσε να αλλάξει τον ρυθμό και με το σουτ να άνοιγε την άμυνα
των Ισπανών.

Πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες μας και σίγουρα αυτή η παρέα έχει λαμπρό μέλλον.
smilie_schal1.gif smilie_schal1.gif
treathitch
QUOTE(NBAer @ Sep 3 2006, 07:08 PM) *

Δεν απέτυχε η ομάδα. Απλά δεν πέτυχε. Είναι ότι ακριβώς έγραψα πριν αρχίσει το τουρνουά και απορούσαν οι πιο πολλοί.
1η θέση= επιτυχία
2η-4η θέση= νορμάλ/αναμενόμενη πορεία
5η-24η θέση= αποτυχία..

Έχει κανείς αντίρρηση?
Dejan
οι τεσσερις πρωτοι που βγηκαν οχι απαραιτητα με αυτη τη σειρα, ο καθενας μπορει να βαλει τη δικη του, ηταν τα φαβορι απο την αρχη....
η ισπανια φαινοταν απο την προετοιμασια ακομα... (οπως και εμεις κι απο το ακροπολης)

"Η ευκαιρία ζωής χάθηκε. Το κράτος που ισοδυναμεί πληθυσμιακά με το 0,016% του συνολικού πληθυσμού της γης δε μπόρεσε να γίνει η βασίλισσα της υφηλίου."

ΚΡΙΜΑ!!

με λιγα λογια..
1) ηταν ευστοχοι...,
2)και δεν μπορεσαμε να επιβαλουμε τους σχορτσι και παπ απεναντι σε μια αδυναμη front line του ρεγιες και ενος γκασολ (ο μικρος)..
δηλαδη μας επεβαλαν αυτοι τον τροπο παιχνιδιου τους, για να γλιτωσουν το inside game..
τους βγηκε τελιωσε.

και ολα αυτα ειτε γιατι ηταν διαβασμενοι ειτε γιατι δεν μας βγηκε ο χοντρος ειτε γιατι καναμε λαθη ειτε γιατι διαμοιρασαν τους ρολους τους με εκπληκτικα αποτελεσματα και τους βγηκε το ενωτικο τους, ξερω γω...(δεν ηταν πια παντως ο ενας ο μεγαλος), ποιος ξερει αν ερχοταν το παιχνιδι γκασολ-παπ προσωπο με προσωπο, τι αποτελεσμα θα ειχε.... (?)

ΟΜΩΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ειναι η τεταρτη φορα που παιζουμε τελικο, εχουμε 2/4, ειμαστε νεοι σε ηλικια, ερχονται και αλλοι βασιλειαδης,πελεκανος,σακοτα,μαυροκεφαλιδ
ς κ.α....

LOVE THIS TEAM!
http://www.sport24.gr/
http://www.sportime.gr/basket_inside.asp?article_id=28220

και ψηφηστε ολοι στο live poll του sportime.gr περι μεγαλυτερης επιτυχιας στον αθλητισμο bball.gif bball.gif bball.gif bball.gif
milan 7
41.gif Εχει συνειδητοποιήσει κανείς οτι είμαστε η 2η καλύτερη ομάδα στον Πλανήτη?? τα υπόλοιπα σχόλια περιτεύουν-ας μην είμαστε αχάριστοι - δεν νομίζω οτι κανείς πίστευε οτι θα φτάναμε τόσο ψηλά-απλώς τα θέλουμε ολα δικά μας. Φυσικά και θέλαμε όλοι το χρυσό εκεί που φτάσαμε αλλά μην τρελλαθούμε τώρα. Και μόνο οτι νικήσαμε τους Αμερικάνους που δεν κατάφερε κανείς για μένα φτάνει.
Εξάλλου έπονται και άλλες χαρές ελπίζω. Δεν τελείωσαν εδώ όλα. Φαντάζεστε να κερδίσουμε τους Ισπανούς στην έδρα τους?
Πολλά συγχαρητήρια σ'αυτά τα άξια παιδιά που μας έκαναν υπερήφανους και δεν πειράζει άς είχαν και μια άσχημη μέρα - τους το συγχωρούμε -ένα παιχνίδι ήταν..... 77.gif 77.gif 77.gif
suspect
Ο προσωπικος μου περιπτερας εδωσε το στιγμα της παρουσιας της Εθνικης στο μουντομπασκετ:
«μας ετσουξε αλλα ενταξει, μια χαρα…»
Η ομαδα μας εχει το μεγαλειο να χανει όπως κερδιζει.
Ομαδικα.
Ο τελικος με την Ισπανια είναι από τα ματς που δεν σηκωνουν μεγαλη αναλυση.

Αμυντικα τα πηγαμε καλα καθως οι Ισπανοι εμειναν στους 70. Οσο και αν πονεσαν τα 3ποντα του Γκαρπαχοθα, καπως θα εβαζαν καλαθι, δεν είναι αμελητεοι.
Επιθετικα, όταν ξεκινησαμε τον αγωνα βαζοντας τη μπαλα στη ρακετα κολλησαμε εγκεφαλικα και δεν καναμε γρηγορα σπλιτ, δεν ειχαμε σωστες πασες, δεν αλλαζαμε πλευρα και οι επιθεσεις μας ηταν για τα μαυρα δραγκαλα.
Όταν συνηλθαμε πνευματικα τοτε ηρθε η δευτερη και καθηλωτικη σφαλιαρα:
Αστοχησαμε σε όλα.
Μια-δυο-εκατονδυο, δεν είναι κάθε μερα της αγιας Αμερικης και χασαμε ανετα και χαλαρα.
Αν εξαιρεσει κανεις τον Κακιουζη και τον πρωτοφανως σοβαρο σε ολη τη διοργανωση Φωτση οι αλλοι ηταν παρε με και πετα με αλλα αληθεια, ποιον μπορει να κατηγορησει κανεις υστερα από αυτή την πορεια;
Ηταν το μοναδικο ματς που πραγματικα ελειψε η ψυχραιμια και η ευστοχια του Ζηση. Τετοια ωρα τετοια λογια…

Δεν νομιζω ότι κουραστηκαμε, ή ότι υποτιμησαμε λογω Γκασολ τους Ισπανους. Απλα το ματς δεν βγηκε. Δεν μας πηγε, δεν το πηγαμε, εκνευριστηκαμε αποπροσανατολιστηκαμε, αστοχησαμε και χασαμε. Το ότι χασαμε τα αμυντικα ριμπαουντ δεν μου λεει τιποτα γιατι και με τους Αμερικανους τα ειχαμε χασει όπως νομιζω και με τους Κινεζους. Και ο πλεον αδαης με το αθλημα αρκει να κοιταξει τον πινακα και θα καταλαβει ακοπα ότι με 47 ποντους στην επιθεση δεν κερδιζεις ουτε τον Τριτωνα…

Σημασια τις περισσοτερες φορες δεν εχουν τα γεγονοτα αλλα πως τα αντιμετωπιζεις. Τι μου μενει από αυτή τη διοργανωση; ( που ελεω διακοπων την παρακολουθησα αποσπασματικα )

1. η ελληνικη ΟΜΑΔΑ. Και οι 5-6 παικτες που δεν εδωσαν το παρον αλλα μπορουν ανα πασα στιγμη να δωσουν λυσεις και να βοηθησουν ( Μαυροκεφαλιδης – Μπουρουσης – Παπαμακαριος – Κυριτσης – Πελεκανος - Βασιλειδης ) Εχουμε σημαντικη βαση παικτων και μεγαλο οριζοντα.
2. Ελεγα και αρκετοι με εκραζαν πως θεωρω πολύ πιο σημαντικο για το Ελληνικο μπασκετ τον Γιαννακη από τον Γκαλη. Επιμενω. Ο Γκαλης ηταν ο μεγας, ο θεος, ο μοναδικος αλλα εφυγε νωρις και δεν τον ξαναειδαμε. Ο Γιαννακης συνεχιζει να προσφερει ως προπονητης παιρνοντας το Μαρουσακι και βαζοντας το να παιζει τελικο ευρωπαϊκου κυπελλου και τελικο πρωταθληματος, προσφερει για δευτερη φορα στην Εθνικη παρα το ότι την πρωτη ( πιθανως δικαιως ) εκδιωχθηκε και συνεχιζει να είναι παραδειγμα πρωτιστως ΑΝΘΡΩΠΟΥ και μετα προπονητη
3. παρακολουθω μπασκετ περι τα 20 χρονια. Εχω δει ομαδες και ομαδες. Παικτες και παικτες. Πρωτη φορα στη ζωη μου ειδα τοσο καθαρη, τοσο ομαδικη, τοσο συντονισμενη και τοσο δυνατη αμυνα. Αμυνα εξαιρετικης ενδοσυννενοησης σε σημειο που να νομιζει κανεις ότι παιζουν στο playstation ενας για πρωτη φορα και ο άλλος εχει ηδη διαπρεψει σε 839 τουρνουα. Δεν νομιζω ότι μπορει να αναλυθει επαρκως πως καναμε δυνατους αντιπαλους μας να φαινονται τοσο ανημποροι…
4. με εξεπληξε η προσαρμοστικοτητα της εθνικης. Στο ποδοσφαιρο, το επος της Πορτογαλιας αρχισε, στηριχθηκε στην αμυνα και τελειωσε με αυτή. Στο μπασκετ όταν χρειαστηκε να τρεξουμε με τους Κινεζους το καναμε χωρις προβληματα. Με τους Γαλλους δειξαμε και επιβαλλαμε την ωριμοτητα του φαβορι. Με τους Αμερικανους καναμε το καλυτερο επιθετικο μας παιχνιδι ολων των εποχων ( και από το μεγαλο με την πρωην ΕΣΣΔ καθως αντιμετωπισαμε τις ντουλαπες των ΗΠΑ ). Με τους Αυστραλους ευστοχησαμε όταν δεν το περιμενε κανεις και με τους Λιθουανους τους πνιξαμε όταν χρειαστηκε διαρκεια. Σε ολους τους αγωνες – πλην Καταρ – χρειαστηκε να βαλουμε στον τροπο παιχνιδιου ένα καινουριο στοιχειο. Σε όλα τα ματς επρεπε να κανουμε κατι που δεν ειχαμε κανει πριν. Και το καναμε. Ακομα και στον τελικο για να χασουμε χρειαστηκε να παιξουμε τοσο χαλια ολοι μαζι ώστε να καταφερουμε να βαλουμε 47.
5. η αισιοδοξια ότι δεν σταματαμε εδώ. Εχουμε δρομο και πολλα μεταλια ακομα να πανηγυρισουμε. Ακομα και αυτό που μας αφησε κακο φιναλε είναι το ασημενιο σε παγκοσμιο επιπεδο!!!
6. Ολοι μιλανε για την ΟΜΑΔΑ. Το στοιχειο που την κανει ακομα πιο εντυπωσιακη και μεγαλειωδη είναι ότι κανεις παικτης δεν είναι ιδιος με τον αλλον. Κανενας δεν μοιαζει μπασκετικα με τον αλλον. Ο καθενας εχει το δικο του στιλ και ο καθενας μπορει να χρησιμοποιηθει για τη δικη του αποστολη και εχει το δικο του ρολο μεσα στον αγωνα. Και παρολα αυτά ολοι εναρμονιστηκαν και συντονιστηκαν σε μια ομαδα.

Θελω να σταθω σε 3 παικτες που κατά τη γνωμη μου ξεχωρισαν.

Αντωνης Φωτσης: Δεν τον εχω ξαναδει πιο σοβαρο. Ωριμος ουσιαστικος και ελπιζω να καλυψει το χαμενο εδαφος των ετων που νομιζε ότι ειχε ξεπερασει τον Τζορνταν. Εστω και αν αυτό του στοιχισε τη μετακομιση από το 3 στο 4 λογω πιθανης βαρεμαρας να δουλεψει σε τομεις όπως η τριπλα, το τζαμπ σουτ και η εκρικτικοτητα…

Βασιλης Σπανουλης: Όταν η μπαλα καιει, παει στον Μπιλ. Το ειδαμε πολλες φορες αυτό και θα το ξαναδουμε. Μετα τον Γκαλη βγηκαν αρκετα 2 ως επιδοξοι σκορερς. Λιαδελης – Χατζηβρεττας ( τοτε που εγραφαν υμνους ότι ηταν ο πρωτος Ελληνας σκορερ στην Α1 μετα τον Νικ ) Διαμαντοπουλος – Χατζης κλπ αλλα ο Σπανουλης είναι ο πληρεστερος ολων και αν συνεχισει ετσι μπορει να μη βαζει 37 ποντους μεσο ορος σε ευρωμπασκετ όπως ο Γκαλης το 87 αλλα θα είναι κινδυνος θανατος για ολες τις αντιπαλες αμυνες.

Δημητρης Διαμαντιδης: Λιγοι παικτες εχουν το χαρισμα του Μητσαρα. Τον μονο που θυμαμαι ως πλεον χαρακτηριστικο παραδειγμα ηταν ο Χριστοδουλου και καμια φορα το ψιλοπλησιαζε ο Σιγαλας όταν η εθνικη περνουσε χαλεπα ετη. Η αγωνιστικη του παρουσια δεν μετριεται σε αριθμους. Η παρουσια του στο παρκε γεμιζει την ομαδα και ας γραφει το φυλλο της στατιστικης ότι απλα υπηρξε. Σπανια συνυπαρξη αθλητη και μπασκετμπολιστα, με μυαλο και φυσικη κατασταση. Δεν είναι τυχαιο που ειχε τον μεγαλυτερο χρονο συμμετοχης ασχετα αν ο Παπαλουκας εχει περισσοτερο σταριλικι ή είναι πιο φαντεζι στο παιχνιδι του.

Οι υπολοιποι λιγο ως πολύ ηταν στα δικα τους επιπεδα και χαιρομαι πολύ που ο Σοφοκλης βλεπει πλεον το μπασκετ με σοβαροτητα και με αισθημα ευθυνης που του ελειψε μεχρι περυσι. Καλιο αργα παρα ποτε.

Ειμαι περηφανος για την ομαδα, για τον προπονητη και για ότι καταφεραμε.
Του χρονου εχουμε ευρωμπασκετ….

Υγ1. Τι να πουν και οι Ισπανοι που θεωρουνται σε μπασκετ και ποδοσφαιρο οι μεγαλυτεροι loosers. Η κουπα θα τους δωσει μεγαλη αυτοπεποιηθηση και μεσα στην εδρα τους θα είναι ουσιαστικα ο μονος μας αντιπαλος για το τροπαιο. Δεν πιστευω παντως ότι θα ξανακανουμε τοσο ασχημο επιθετικα παιχνιδι….
Υγ2. Η ομαδα που με εντυπωσιασε ηταν η Κινα. Τους εχω σιγουρους για μεταλλιο στην Ολυμπιαδα.
Υγ3. Η Αμερικη θα επιστρεψει. Μια φορα γινονται θαυματα 101 ποντων…
NBAer
QUOTE(Dejan @ Sep 3 2006, 10:40 PM) *
με λιγα λογια..
1) ηταν ευστοχοι...,
2)και δεν μπορεσαμε να επιβαλουμε τους σχορτσι και παπ απεναντι σε μια αδυναμη front line του ρεγιες και ενος γκασολ (ο μικρος)..
δηλαδη μας επεβαλαν αυτοι τον τροπο παιχνιδιου τους, για να γλιτωσουν το inside game..

Μας επεβαλαν με ξυλο, με πολυ ξυλο.... Στο οποιο οι διαιτητες εδειξαν μεγαλη ανοχη.....
hagi
Εγώ για να πω την αλήθεια είμαι απογοητευμένος από την εμφάνιση που έκαναν τα παιδιά..Κανείς δε νομίζω να πίστευω στον κόσμο ότι θα κάναμε τέτοια εμφάνιση..Με πείραξε ότι ήταν εντελώς αγνώριστει και χάσαμε με μεγάλη διαφορά...

Όμως θα πω πολλά ΜΠΡΑΒΟ σε αυτά τα παιδιά που σίγουρα έχουν στεναχωριθεί περισσότερο από όλους εμάς που λέμε τα δικά μας..Αυτοί έπαιξαν οπότε σίγουρα τους στοίχισε..
Πανάξια όμως έκαναν καταπληκτική πορεία και έφτασαν στην δεύτερη θέση του κόσμου βγάζοντας έξω τους Αμερικανούς που σίγουρα ήθελαν το χρυσό μετάλλιο..Χάσαμε το χρυσό και μας πείραξε εκεί που φτάσαμε,όμως αυτά τα παιδιά είναι τεράστιοι αθλητές και νομίζω ότι θα δούμε πολλά ακόμη από αυτούς..Σίγουρα αυτή η ήττα θα τους κάνει ακόμη ποιο δυνατούς..

Να δώσω και γω με την σειρά μου συγχαρητήρια στους Ισπανούς που μας μελέτησαν καλά και έκανα απλώς το παιχνίδι τους..Δε νομίζω ότι χάσαμε επειδή ήταν καλύτεροι από εμάς..Χάσαμε γιατί έμεις είμασταν χειρότεροι από εμάς..

Η Ισπανία είναι σίγουρα μια πολύ καλή ομάδα και όλοι το γνωρίζουμε..

Μακάρι να συνεχίσουμε να βλέπουμε επιτυχίες από αυτά τα παιδιά και που ξέρετε μικροί είναι ακόμη προλαβαίνουνε το Παγκόσμιο της Τουρκίας...
Pierce
δν πειραζει εμεις και αυτοι ν αναι καλα να μας φερνουν μεταλλια για αρκετο καιρο γιατι εχουν τη δυνατοτητα. δυστυχως μπηκαν σαν να το εχουν καθαρισει το παιχνιδι πριν αρχισει. και κατι ακομα . αυτος ο χατζηβρεττας υπαρχει περιπτωση ποτε να βαλει ελευθερο σουτ????
rchos
Σαν γνησιως μπασκετοφιλος και ελληνας ενα εχω να πω!
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι μου ομορφυνατε ενα ακομη καλοκαιρι! smile.gif 77.gif

blove.gif

Υ.Γ. και του χρονου θα ναι ωραια που θα γυρισουμε απο το σπιτι τους με το κυπελο παρεα!
ΑΜ'ΠΩΣ! icon_drunk.gif
thrylos7

Έχεις δίκιο! Αποτύχαμε σαν ομάδα! Δεν δικαιώσαμε τις προσδοκίες κανενός Έλληνα... είμαστε αποτυχημένοι...
Αφού εκτός των άλλων έλειπε ο μεγάλος ΝΒΑer, o Γκαζόλ...
Παταγώδης αποτυχία!
Να μην ξανασυμμετέχουμε σε διεθνή διοργάνωση μετά από αυτό το στραπάτσο!
Να πάρουν τα δελτία των διεθνών και να μην ξαναπαίξουν μπάσκετ... Ντροπή τους!
Άκους εκεί! Να χάνουν! Κι από ποιον; Από την ομαδούλα την Ισπανία....

68.gif 68.gif 68.gif

Τί άλλο θα διαβάσουμε... (καλά αυτό στα bold όλα τα λεφτά έτσι; )

Αυτές τις μπούρδες ακόμα και στο ΝΒΑ νομίζω περιορίζονται να τις λένε τελευταία...
Και ρωτάω εγώ ο αφελής, αν ο 2ος είναι τίποτα, ο 3ος τί είναι;

1η θέση= επιτυχία
5η-24η θέση= αποτυχία..

Έχει κανείς αντίρρηση?

Βάσει και των στόχων της ομάδας, η επιτυχία ήταν το μετάλλιο, άρα
1η-3η θέση=επιτυχία
4η θέση=νορμάλ, στη μέση το ποτήρι
5η-...(ε όχι και 24η!!!) αποτυχία!

Βέβαια, θα μπορούσε να διαχωριστεί η 1η θέση σε απόλυτη επιτυχία...
Anaz
treathitch τα λεγαμε κ πριν το Μουντο, γινεσαι κουραστικος..
Θα συμφωνησω παντως εν τελει οπως ειδα τις αλλες ομαδες οτι η μη εισοδος στην τετραδα θα'ταν αποτυχια!!Αυτο το Μουντο αποδειχτηκε 2 ταχυτητων!Οι 4,κ όλοι οι υπόλοιποι..
Εγω θα πω οτι ηταν σαφως επιτυχημενη η παρουσια μας στο Μουντομπασκετ συνολικα αφου ηρθε το ασημενιο μεταλλιο, αλλα πολυ αποτυχημενη η παρουσια μας στον τελικο που φανηκαμε αδιαβαστοι κ ανετοιμοι ψυχολογικα και αγωνιστικα!Δεν πειραζει ομως..Παμε γι'αλλα!

Αυτο που με εχει προβληματισει λιγακι,για να παμε λιγο κ στην κριτικη αφου ξεπερασαμε τα πανηγυρια, ειναι ο τροπος που (δεν) αντιμετωπισαμε την ζωνη των Ισπανων!!Ολοι ξεραμε κ ειχαμε δει την αμυνα που θα παιξουν οι Ισπανοι κ ομως η ομαδα φανηκε ανετοιμη,χωρις λύσεις στην επιθεση κ ανυμπορη ν'αντιδρασει με αποτελεσμα να εκνευριστουν οι παιχτες κ να λειτουργουν με ηρωικες ενεργειες λες κ δεν υπήρχε συστημα ή καμμια οδηγια απο πλευρας παγκου.. 39.gif
kolossos
Πριν 2 μέρες οι περισσότεροι μιλούσαν λες και είμαστε η drem team. Απόψε απλά επιβεβαιώθηκε αυτό που έλεγα ότι η εμφάνιση με τις ΗΠΑ ήταν κατά κάποιο τρόπο "μαγική εικόνα". Δυστυχώς για εμάς όμως το παιχνίδι ήταν πάλι μαγική εικόνα προς το χειρότερο αυτή τη φορά. Επίσης φάνηκε ξεκάθαρα η αδυναμία μας να κάνουμε το παιχνίδι απέναντι σε μία εξίσου δυνατή και διαβασμένη άμυνα με την δική μας.
Φέτος η 2η θέση είναι επιτυχία. Του χρόνου οτιδήποτε λιγότερο από την κούπα θα είναι στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορο.
jokey
QUOTE(kolossos @ Sep 3 2006, 11:02 PM) *
Φέτος η 2η θέση είναι επιτυχία. Του χρόνου οτιδήποτε λιγότερο από την κούπα θα είναι στην καλύτερη περίπτωση αδιάφορο.

Ποιός τις λέει αυτές τις βλακείες? Δεν υπογράφει κανένας συμβόλαιο με την επιτυχία. Όυτε η Ελλάδα θα παίξει μόνη της του χρόνου. Θα είναι και η Ισπανία εκεί, η Σλοβενία (αν είναι σοβαροί), η Σερβία (αν έρθουν οι παίχτες), η Γαλλία (που θα είναι πολύ πιο έτοιμη από ότι φέτος), η Κροατία και άλλοι που είναι όχι απλά διαγωνιζόμενοι, αλλά φαβορί μαζί με μας. Η εθνική είναι μια φοβερή ομάδα αλλά δεν έγινε ξαφνικά υπερδύναμη.
rchos
εγω απλα εχω αρχισει να πιστευω οτι καποιοι εχουν παρει πολλοι ψηλα τον αμανε!ειμαστε σιγουρα μεγαλη δυναμη στο ευρωπαικο και παγκοσμιο μπασκετ αλλα πρεπει να καταλαβετε οτι δεν ειμαστε η μοναδικη!υπαρχουν τοσο φοβερες ομαδες εκει εξω!

εγω συμφωνω με αναζ!απο την στιγμη που απο την αρχη της προετοιμασιας στοχος της ομαδας οπως εκφραστηκε απο τον αρχηγο της ηταν το μεταλιο και τελικα το μεταλιο αποκτυθηκε η πορεια ηταν επιτυχημενη απολυτα!
εγραψα και πιο πριν πως νιωθω για αυτους!
apollonaras
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΟΜΑΔΑΡΑΑΑΑΑ!!!!ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!ΕΚΔΙΚΗΣΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ!!ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ!!

FORZA ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! bball.gif
Anaz
ειμαστε σιγουρα μεγαλη δυναμη στο ευρωπαικο και παγκοσμιο μπασκετ αλλα πρεπει να καταλαβετε οτι δεν ειμαστε η μοναδικη!υπαρχουν τοσο φοβερες ομαδες εκει εξω!
Eτσι ακριβως!Εξαλλου νομιζω οτι η διαφορα των 4 ομαδων ειναι πολυ μικρη,κ αν επαιζαν συνεχεια μεταξυ τους κατα πασα πιθανοτητα καθε φορα θα ειχαμε κι αλλο νικητη!Εμεις ουσιαστικα κερδισαμε το ενα,χασαμε το 2ο..

Του χρονου θα υπαρχει κ μια ακομη πιο ετοιμη Γαλλια ΜΕ Παρκερ,μια πιθανον πιο πληρης Λιθουανια,μια ενδεχομενως καλυτερη Σερβια,Η Ρωσια,η Κροατια,μια ίσως πιο σοβαρη Σλοβενια,μια πιο ωριμη Τουρκια, και φυσικα η Γηπεδουχος Ισπανια!Οποτε μονο ευκολο δεν ειναι το εργο μας..

Ενα μεταλλιο ανεξαρτητου χρωματος ειναι παντα επιτυχια!!Εκτος αν εισαι η Dream team1!!
Θυμιζω δηλωσεις Καλντερον-πρωταθλητη κοσμου με την Ισπανια-πριν το Μουντο..:
Στο Μουντομπάσκετ πρέπει να στοχεύσουμε στο χρυσό μετάλλιο....
Αν φτάσουμε στο τελικό δε θα είχα κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στον αντίπαλο γιατί μόνο που θα φτάσουμε θα είναι από μόνο του μία μεγάλη επιτυχία....
Ένα μετάλλιο θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με ηρεμία γιατί και σε προηγούμενες διοργανώσεις είχαμε παίξει πολύ καλό μπάσκετ αλλά χάναμε πάντα στο πιο κρίσιμο παιχνίδι.Το κυριότερο για εμάς είναι να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό να προσφέρουμε καλό θέαμα και αν αυτό συνοδευτεί και μ’ένα μετάλλιο θα είναι κάτι το μοναδικό
wink.gif
dizzy_fingers
QUOTE(suspect)
2. Ελεγα και αρκετοι με εκραζαν πως θεωρω πολύ πιο σημαντικο για το Ελληνικο μπασκετ τον Γιαννακη από τον Γκαλη. Επιμενω. Ο Γκαλης ηταν ο μεγας, ο θεος, ο μοναδικος αλλα εφυγε νωρις και δεν τον ξαναειδαμε. Ο Γιαννακης συνεχιζει να προσφερει ως προπονητης παιρνοντας το Μαρουσακι και βαζοντας το να παιζει τελικο ευρωπαϊκου κυπελλου και τελικο πρωταθληματος, προσφερει για δευτερη φορα στην Εθνικη παρα το ότι την πρωτη ( πιθανως δικαιως ) εκδιωχθηκε και συνεχιζει να είναι παραδειγμα πρωτιστως ΑΝΘΡΩΠΟΥ και μετα προπονητη

Ο άνθρωπος έχει βάλει "στόχο" να γίνει ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι της χώρας μας.
Ασφαλώς έχει πολύ ακόμα μέχρι να χαρακτηριστεί έτσι, αλλά είναι σε καλό δρόμο... biggrin.gif 77.gif
morfi
Βασικα, περιμενα να μου την πειτε για το σχολιο μου με το τσαμπιονς λιγκ αλλα τιποτα... ειστε πολυ ξενερωτοι... 68.gif

QUOTE(MAVERICK @ Sep 3 2006, 08:06 PM) *
Re morfi, eides tis diloseis ton amerikanon meta to match me tin Ellada? Ti eheis na tous peis?

Αυτο που εχω να τους πω ειναι οτι :
"Ειστε ζωα που τους δινετε και αξια."

QUOTE(Warrior @ Sep 3 2006, 07:55 PM) *

QUOTE(NBAholic @ Sep 3 2006, 08:07 PM) *
Δεν ξέρω αν το εννοεί έτσι ο morfi-τουλάχιστον εγώ έτσι το εκλαμβάνω-ότι το "συγχαρητήρια" είναι πολύ βαριά λέξη και τη λέμε τυπικά και μόνο, χωρίς όμως να την εννοούμε ούτε στο ελάχιστο, μιας και καμιά χαρά δε νιώθουμε που κέρδισαν οι αντίπαλοί μας. Απλώς, δε συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε άλλες λέξεις που να δηλώνουν την αναγνώριση στο πρόσωπο του αντιπάλου και αυτό βέβαια δεν είναι λάθος κανενός στο φόρουμ. Ίσως το "σεβασμός στους Ισπανούς" να είνα πιο καίριο...

Ειναι και αυτο που λεει ο χολικ αλλα καθε μερα και καθε στιγμη λεμε πολλα που δεν τα εννοουμε και δεν τα πιστευουμε. Αυτο που λεω το βασιζω αλλου... οταν χανεις απο τον αντιπαλο, τελος.

Τελος σου λεω!
Παει, τελειωσε, τερμα, αλε, ουστ

Σου στερει κατι που ηθελες, σου κλεβει την επιτυχια και οτι αλλο ερχεται με αυτην... σιγα μην τον συγχαρω κι' ολας...
Anaz
Δηλωση του αρχηγου:
Στενοχωριόμαστε βεβαία αλλά θα τους κερδίσουμε μέσα στην Ισπανία του χρόνου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!»

Αυτα θελω ν'ακουω!! icon_headbang.gif
wos_sport5.gif
kolossos
Ποιός τις λέει αυτές τις βλακείες? Δεν υπογράφει κανένας συμβόλαιο με την επιτυχία. Όυτε η Ελλάδα θα παίξει μόνη της του χρόνου. Θα είναι και η Ισπανία εκεί, η Σλοβενία (αν είναι σοβαροί), η Σερβία (αν έρθουν οι παίχτες), η Γαλλία (που θα είναι πολύ πιο έτοιμη από ότι φέτος), η Κροατία και άλλοι που είναι όχι απλά διαγωνιζόμενοι, αλλά φαβορί μαζί με μας. Η εθνική είναι μια φοβερή ομάδα αλλά δεν έγινε ξαφνικά υπερδύναμη.

Aυτό γράφω κι εγώ, ότι δεν γίναμε ξαφνικά υπερδύναμη και αν θυμάσαι είχα αντιδράσει σε όλες τις "μεγάλες δηλώσεις" μετά τομ ημιτελικό. Είμαστε όμως σίγουρα μία πολύ καλή ομάδα και τουλάχιστον μέσα στις 2 καλύτερες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Αλλά ακόμακαι από άποψη προόδου να το δει κανείς μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η κούπα. Πέρσι πηγαίναμε να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα με κρυφό στόχο το βάθρο και τελικά ήρθε το χρυσό. Φέτος πηγαίναμε ως "έτοιμη" ομάδα πλέον να μπούμε τουλάχιστον στην 4αδα και να εδραιωθούμε στην ελίτι του παγκόσμιου και ευρωπαικού μπάσκετ και τελικά βγήκαμε δεύτεροι χάνοντας από τους Ισπανούς. Στόχος για την ομάδα είναι κάθε χρόνο να παρουσιάζεται και καλύτερη και να φτάνει όλο και πιο ψηλά σε αποτελέσματα και απόδοση. Η ομάδα του χρόνου πρέπει να πάει με μοναδικό στόχο το χρυσό ακόμα και αν αποτύχει. Το να πούνε του χρόνου ότι πάμε για τετράδα θα είναι απλά πισωγύρισμα.
jokey
QUOTE(kolossos @ Sep 4 2006, 12:28 AM) *
Aυτό γράφω κι εγώ, ότι δεν γίναμε ξαφνικά υπερδύναμη και αν θυμάσαι είχα αντιδράσει σε όλες τις "μεγάλες δηλώσεις" μετά τομ ημιτελικό. Είμαστε όμως σίγουρα μία πολύ καλή ομάδα και τουλάχιστον μέσα στις 2 καλύτερες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Αλλά ακόμακαι από άποψη προόδου να το δει κανείς μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η κούπα. Πέρσι πηγαίναμε να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα με κρυφό στόχο το βάθρο και τελικά ήρθε το χρυσό. Φέτος πηγαίναμε ως "έτοιμη" ομάδα πλέον να μπούμε τουλάχιστον στην 4αδα και να εδραιωθούμε στην ελίτι του παγκόσμιου και ευρωπαικού μπάσκετ και τελικά βγήκαμε δεύτεροι χάνοντας από τους Ισπανούς. Στόχος για την ομάδα είναι κάθε χρόνο να παρουσιάζεται και καλύτερη και να φτάνει όλο και πιο ψηλά σε αποτελέσματα και απόδοση. Η ομάδα του χρόνου πρέπει να πάει με μοναδικό στόχο το χρυσό ακόμα και αν αποτύχει. Το να πούνε του χρόνου ότι πάμε για τετράδα θα είναι απλά πισωγύρισμα.

Και εγώ ξαναλέω ότι η εθνική δεν παίζει μόνη της. Θα υπάρχει η Γαλλία εκεί με τους μισούς παίχτες 1η χρονιά στο Nba άρα θα είναι κατά πολύ βελτιωμένοι λογικά, η Ισπανία με πιο βελτιμένους ακόμα τους μικρούς αλλά βασικά στελέχη Ρούντι και Ροντρίγκεζ, η νέα Τουρκία, η σλοβενία με το πληθωρικό ταλέντο της, Κροατία, Ιταλία, Σερβία, Ρωσία. Βελτιώνεται μεν η εθνική αλλά το ίδιο, ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό, κάνουν και οι άλλες ομάδες. Δεν είναι χαζοί αυτοί. Και του χρόνου στόχος για μένα το μετάλλιο θα είναι οποιουδήποτε χρώματος. Πόσω μάλλον να γυρίσουμε με ασημένιο και να το θεωρώ "τουλάχιστον αδιάφορο" όπως είπες πριν.
kolossos
Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι αλλά το πως θα παρουσιαστούμε εμείς. Ποια Σλοβενία και ποια Τουρκία... Η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα που έχει υλικό και δουλειά ανάλογη με την δική μας είναι η Ισπανία. Δεν λέω ότι είμαστε άτρωτοι ή ότι δεν μπορούμε να χάσουμε αλλά άμα θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα τουλάχιστον σε ευρωπαικό επίπεδο μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η κορυφή. Σε αντίθετη περίπτωση έχεις απλά νοοτροπία loser. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα η αποτυχία δεν είναι κάτι καταδικαστικό αρκεί να έχεις τα κότσια να την αντιμετωπίζεις, όπως αντίστοιχα απολαμβάνεις και τις νίκες. Προσωπικά δεν θα με πειράξει να βγούμε 3οι ή 4οι ή δεν ξέρω και γω πια άλλη θέση. Θα πω προσπάθησαν αλλά απέτυχαν. Και οι ήττες μέσα στο πρόγραμμα είναι ακόμα και για τους καλύτερους. Αυτό που θα με πειράξει είναι αν βγει κάποιος και δηλώσει ικανοποιημένος με οτιδήποτε λιγότερο από την πρωτιά.
Πάρτε παράδειγμα την Αμερική. Πήραν μετάλλειο και όμως κανείς δεν είναι ικανοποιημένος. Δεν είναι τυχαίο...
Warrior
QUOTE(NBAer @ Sep 3 2006, 06:08 PM) *

Μαλιστα...

QUOTE(qspock @ Sep 3 2006, 06:17 PM) *
Forget it!
Δεν ειναι αθλητισμος αυτο που περιγραφεις παραπανω ουτε εχουν λογικη τα λογια αυτα.

Αυτο ακριβως!

QUOTE(treathitch @ Sep 3 2006, 07:28 PM) *
Δεν απέτυχε η ομάδα. Απλά δεν πέτυχε. Είναι ότι ακριβώς έγραψα πριν αρχίσει το τουρνουά και απορούσαν οι πιο πολλοί.
1η θέση= επιτυχία
5η-24η θέση= αποτυχία..

Έχει κανείς αντίρρηση?

Οχι treathitch!Ο 2ος δεν ειναι το ιδιο με τον 4ο,ουτε ο 5ος με τον 12ο...

Ειναι ιδιου μεγεθους αποτυχια η 5η θεση στους Ολυμπιακους με την 11η-12η(ηθελα να ξεχασω την τελικη
θεση και το καταφερα!)στην Τουρκια??Ειναι το ιδιο το ασημενιο μεταλλιο με την 4η θεση??Οχι φυσικα....

Φαντασου πως θα ενιωθες αν ειχαμε χασει απο Αμερικανους και μετα απο Αργεντινους στον μικρο τελικο.Εγω
πραγματικα δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι...

Το πρωτο μεταλλιο και η πρωτη συμμετοχη σε τελικο παγκοσμιου πρωταθληματος ειναι αναμφιβολα επιτυχια.
Οταν παιρνεις μεταλλιο γραφεσαι στην ιστορια.Τι εμεινε απο τις 4ες θεσεις που παιρναμε κατα καιρους?Τιποτα

Απλα η συμμετοχη στο "φαιναλ-4"...

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν μπορουμε να τραβαμε μια διαχωριστικη γραμμη και να λεμε:Aπο δω και
πανω επιτυχια...απο δω και κατω αποτυχια.Πολλες φορες με το που τελειωνουν τετοιες διοργανωσεις ο 3ος
ειναι πιο χαρουμενος απο τον 2ο και ο 5ος απο τον 4ο!!Αλλα οταν "καταλαγιασει η σκονη" σιγα σιγα ολα
παιρνουν την πραγματικη τους διασταση:

Ο 1ος ειναι ο πρωταθλητης,η κορυφη και απο κει και περα...ο 2ος ειναι περισσοτερο επιτυχημενος απο τον
3ο,ο 5ος λιγοτερο αποτυχημενος απο τον 6ο,ο 6ος απο τον 7ο κ.ο.κ.
Ετσι ειναι ο αθλητισμος και μονο τετοιου ειδους διαχωρισμους μπορουμε να κανουμε για ομαδες που θελουν
να ανηκουν σε υψηλο επιπεδο σε βαθος χρονου.Σε αυτες ανηκει και η Εθνικη μας τα τελευταια 20 χρονια.

Το μπασκετ κερδισε φιλους στην χωρα μας αυτες τις 20 μερες,περισσοτερα παιδια θα οδηγηθουν σε κλειστα
και ανοιχτα γηπεδα(και ακομα περισσοτερα στο μελλον αν συνεχισει ετσι αυτη η ομαδα),η εθνικη μπασκετ
ανακτα(αν δεν ανεκτησε) τον τιτλο "επισημη αγαπημενη"....

Μεγαλη επιτυχια και μονο μπραβο για αυτην την ομαδα!! 41.gif

Και επειδη συζηταμε για το τι θα ειναι επιτυχια και τι αποτυχια στις επερχομενες διοργανωσεις,θα πω και γω
την αποψη μου:

Για μενα επιτυχια θα ειναι να συνεχιζουμε να παιζουμε σε ημιτελικους-τελικους και να ερχονται μεταλλια.Άλλα
να ειναι χρυσα,άλλα ασημενια,άλλα χαλκινα....μικρη σημασια εχει.Θα υπαρχουν,πιθανοτατα,φορες που θα
μεινουμε και εκτος 4αδας...Ετσι ειναι το μπασκετ και ο αθλητισμος.
Υπερδυναμεις του χωρου(και μεις δεν ειμαστε τετοια ακομα)εχουν τετοια τυχη κατα καιρους.

Να ειμαστε παρων και ψηλα σε ολες τις μεγαλες διοργανωσεις λοιπον.

QUOTE(hagi @ Sep 3 2006, 08:31 PM) *
Εγώ για να πω την αλήθεια είμαι απογοητευμένος από την εμφάνιση που έκαναν τα παιδιά..Κανείς δε νομίζω να πίστευω στον κόσμο ότι θα κάναμε τέτοια εμφάνιση..Με πείραξε ότι ήταν εντελώς αγνώριστει και χάσαμε με μεγάλη διαφορά...

Σιγουρα μενει πικρια επειδη δεν ηταν η εμφανιση αντιπροσωπευτικη της ομαδας και χαρισαμε τοσο ευκολα το
χρυσο στους Ισπανους.Οταν ξερεις ομως οτι η εικονα ειναι πλασματικη,μπορεις να αισιοδοξεις..

Ηταν καθαρα θεμα ψυχολογιας.Ηταν απο τις βραδιες που (οπως ειπε και ο Παπαλουκας) η μπαλα δεν μπαινει
με τιποτα στο πλεχτο,τα ποδια ειναι βαρια και κολλανε στο παρκε.Ηττα-μαθημα για την Εθνικη.Ειναι νεα ομαδα
και μαθαινει ακομα.Απο τετοιες ηττες γινεσαι μεγαλη ομαδα.

Εγω απο τον ημιτελικο και μετα,ανησυχουσα με την εκταση που ειχε παρει ολη η ιστορια,για την διαχειριση
της επιτυχιας(χρυσο)αν αυτη ερχοταν.Σιγουρα δεν θα πω καλυτερα που δεν το πηραμε... 33.gif

Πιστευω οτι μετα απο αυτη τη σφαλιαρα(περι σφαλιαρας προκειται να λεμε την αληθεια) η ομαδα θα γινει
ακομα πιο δυνατη και ισως εχουμε καλυτερα αποτελεσματα σε βαθος χρονου.

QUOTE(morfi @ Sep 4 2006, 12:24 AM) *
Αυτο που λεω το βασιζω αλλου... οταν χανεις απο τον αντιπαλο, τελος.

Τελος σου λεω!
Παει τελειωσε, τερμα, αλε, ουστ

Σου στερει κατι που ηθελες, σου κλεβει την επιτυχια και οτι αλλο ερχεται με αυτην... σιγα μην τον συγχαρω κι' ολας...

Τον ζηλευω,θελω να τον εκδικηθω(να γινω καλυτερος)....αλλα θα πω μπραβο,συγχαρητηρια(σεβασμο σε...)
στον αντιπαλο που ηταν καλυτερος(στο παρκε),με κερδισε καθαρα και μου εδωσε ενα μαθημα.

Οντως holic ετυμολογικα(καλα το γραψα αραγε unsure.gif ) δεν ειναι η σωστη λεξη,αλλα δεν νομιζω οτι κανεις
την χρησιμοποιει με αυτη την εννοια.

QUOTE(kolossos @ Sep 4 2006, 04:37 AM) *
άμα θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα τουλάχιστον σε ευρωπαικό επίπεδο μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η κορυφή. Σε αντίθετη περίπτωση έχεις απλά νοοτροπία loser. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα η αποτυχία δεν είναι κάτι καταδικαστικό αρκεί να έχεις τα κότσια να την αντιμετωπίζεις, όπως αντίστοιχα απολαμβάνεις και τις νίκες. Προσωπικά δεν θα με πειράξει να βγούμε 3οι ή 4οι ή δεν ξέρω και γω πια άλλη θέση. Θα πω προσπάθησαν αλλά απέτυχαν. Και οι ήττες μέσα στο πρόγραμμα είναι ακόμα και για τους καλύτερους.

Συμφωνω απολυτα με αυτη σου τη διατυπωση.Οχι ομως:"θα ειναι αδιαφορη οποιαδηποτε θεση περα απο
την πρωτη"... wink.gif

QUOTE(kolossos @ Sep 4 2006, 04:37 AM) *
Πάρτε παράδειγμα την Αμερική. Πήραν μετάλλειο και όμως κανείς δεν είναι ικανοποιημένος. Δεν είναι τυχαίο...

Δεν εχουμε την παραδοση,ιστορια,υποδομη,επιπεδο του αμερικανικου μπασκετ.Οταν τα αποκτησουμε θα
μπορουμε να θεωρουμε την 3η θεση αποτυχια.

Υ.Γ.:Γινεται να πατησουμε ενα κουμπακι και να ερθει το επομενο καλοκαιρι?? rolleyes.gif
jokey
Νομίζω το ΄χεις πάρει λίγο χαλαρά το πράγμα. Ένα χρυσό πήραμε το 87 και κάναμε τους παίκτες θεούς. Τώρα που βρήκαμε ομάδα να πάρουμε 5-6 ε? Εγώ πάλι θα περιμένω να έρθει το άλλο καλοκαίρι, να δώ τα φιλικά και τις άλλες ομάδες και τότε θα οριοθετήσω στόχους. Αλλά από τώρα λέω ότι και με τελικό θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, ακόμα και αν είμαστε πολύ μπροστά από τους άλλους.

Edit: Το ποστ πάει στον kolossos.
mikri prasini ollandeza
Απλά η Εθνική φύλάει δυνάμεισ για του χρόνου στην Ισπανία και το 2010 στην Πόλη!Αυτό είναι όλο!!
kolossos
Συμφωνω απολυτα με αυτη σου τη διατυπωση.Οχι ομως:"θα ειναι αδιαφορη οποιαδηποτε θεση περα απο
την πρωτη"...

Εγώ πάντως δεν πρόκειται να πανηγυρίσω αν βούμε 2οι του χρόνου. Δε θα απογοητευτώ αλλά ούτε και θα βγω στους δρόμους.

Δεν εχουμε την παραδοση,ιστορια,υποδομη,επιπεδο του αμερικανικου μπασκετ.Οταν τα αποκτησουμε θα
μπορουμε να θεωρουμε την 3η θεση αποτυχια.

Υπαρχει μία διαφορά όμως και ίσως και εγώ δεν το έθεσα σωστά. Στην Αμερική οι παίχτες έχουν φάει πολύ κράξιμο για την 3η θέση. Άμα του χρόνου εμείς βγούμε 3οι ακόμα και αποτυχία να θεωρηθεί, δεν θα βγει κανείς να πει τίποτα στους παίκτες.

Νομίζω το ΄χεις πάρει λίγο χαλαρά το πράγμα. Ένα χρυσό πήραμε το 87 και κάναμε τους παίκτες θεούς. Τώρα που βρήκαμε ομάδα να πάρουμε 5-6 ε? Εγώ πάλι θα περιμένω να έρθει το άλλο καλοκαίρι, να δώ τα φιλικά και τις άλλες ομάδες και τότε θα οριοθετήσω στόχους. Αλλά από τώρα λέω ότι και με τελικό θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, ακόμα και αν είμαστε πολύ μπροστά από τους άλλους.

Δεν με ενδιαφέρει να δω τους υπόλοιπους. Αυτό είναι νοοτροπία loser. Όταν θες να λέγεσε μεγάλη ομάδα δεν τα κοιτάς αυτά. Σκοπός σου είναι να είσαι πάντα καλύτερος από τους υπόλοιπους. Η τωρινή εθνική ΄χει την δυνατότητα να είναι καλύτερη από τους υπόλοιπους σε ευρωπαικό επίπεδο τουλάχιστον. Με βάση την εικόνα των τελευταίων χρόνων, 3 είναι οι ομάδες που μπορούν να πουν ότι πάνε για το χρυσο εξ αρχής (Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα). Αν στους 3 βγαίνεις 2ος ή τρίτος δεν το θεωρείς και επιτυχία. Βέβαια μπορείς να πεις ότι έχεις απο κάτω σου αρκετές ομάδες και να βολευτείς με αυτό. Εγώ προσωπικά αυτό δεν το δέχομαι και είμαι σίγουρος πως δεν το δέχεται και κανείς από τους διεθνείς.
thrylos7
Δεν με ενδιαφέρει να δω τους υπόλοιπους. Αυτό είναι νοοτροπία loser. Όταν θες να λέγεσε μεγάλη ομάδα δεν τα κοιτάς αυτά.

Aυτό γιατί μου θυμίζει τη νοοτροπία των Αμερικανών;

Όσο υψηλός κι αν είναι ο στόχος, οφείλεις να "δεις" και τους άλλους... Δεν παίζεις μόνος σου..

Έχουμε καιρό για να λέμε ποιος θα είναι το φαβορί του χρόνου στην Ισπανία.. Μέσα σ' ένα χρόνο αλλάζουν πολλά πράγματα..
Υπάρχουν πράγματι όμως πολλές ομάδες που θα μπορούν να είναι πολύ δυνατές... Εκτός από την Ισπανία, μπορεί να είναι η Λιθουανία, η Σερβία ίσως, η Σλοβενία και η Γαλλία, η Ιταλία(που μάλλον δεν θα έχει τις φετινές απουσίες), η Ρωσία και η Τουρκία, η Γερμανία, και πολύ περισσότερο η Κροατία!
Ναι, είμαστε καλύτεροι από τις περισσότερες(και κάποιες ίσως δε μπορούν καν να μας κοντράρουν) αλλά θα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός!

Σίγουρα ο στόχος θα είναι το χρυσό(άλλωστε νομίζω ήδη έχει ειπωθεί από κάποιο μέλος της ομάδας), οπωσδήποτε όμως κανένα μετάλλιο δε θα είναι αποτυχία.. Μην παρανοήσουμε τελείως...

Τί θα λέγατε ν' ανοίγαμε ένα τόπικ για το μέλλον της Εθνικής; Στόχοι, σύνθεση κτλ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.