QUOTE(NBAer @ Sep 3 2006, 06:08 PM)

Σημασια εχει οτι χασαμε και αποτυχαμε σαν ομαδα πιστευω, καθως στον τελικο με Ισπανια, παιζανε και χωρις Γκασολ αυτοι, και δεν νικησαμε! Πληρης αποτυχια για μενα!
Ο 1ος ειναι τα παντα! Ο 2ος τιποτα....! Ειχαμε την ευκαιρια αλλα αποτυχαμε. Απλα!
Μαλιστα...
QUOTE(qspock @ Sep 3 2006, 06:17 PM)

Forget it!
Δεν ειναι αθλητισμος αυτο που περιγραφεις παραπανω ουτε εχουν λογικη τα λογια αυτα.
Αυτο ακριβως!
QUOTE(treathitch @ Sep 3 2006, 07:28 PM)

Δεν απέτυχε η ομάδα. Απλά δεν πέτυχε. Είναι ότι ακριβώς έγραψα πριν αρχίσει το τουρνουά και απορούσαν οι πιο πολλοί.
1η θέση= επιτυχία
2η-4η θέση= νορμάλ/αναμενόμενη πορεία
5η-24η θέση= αποτυχία..
Έχει κανείς αντίρρηση?
Οχι treathitch!Ο 2ος δεν ειναι το ιδιο με τον 4ο,ουτε ο 5ος με τον 12ο...
Ειναι ιδιου μεγεθους αποτυχια η 5η θεση στους Ολυμπιακους με την 11η-12η(ηθελα να ξεχασω την τελικη
θεση και το καταφερα!)στην Τουρκια??Ειναι το ιδιο το ασημενιο μεταλλιο με την 4η θεση??Οχι φυσικα....
Φαντασου πως θα ενιωθες αν ειχαμε χασει απο Αμερικανους και μετα απο Αργεντινους στον μικρο τελικο.Εγω
πραγματικα δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι...
Το πρωτο μεταλλιο και η πρωτη συμμετοχη σε τελικο παγκοσμιου πρωταθληματος ειναι αναμφιβολα επιτυχια.
Οταν παιρνεις μεταλλιο γραφεσαι στην ιστορια.Τι εμεινε απο τις 4ες θεσεις που παιρναμε κατα καιρους?Τιποτα
Απλα η συμμετοχη στο "φαιναλ-4"...
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν μπορουμε να τραβαμε μια διαχωριστικη γραμμη και να λεμε:Aπο δω και
πανω επιτυχια...απο δω και κατω αποτυχια.Πολλες φορες με το που τελειωνουν τετοιες διοργανωσεις ο 3ος
ειναι πιο χαρουμενος απο τον 2ο και ο 5ος απο τον 4ο!!Αλλα οταν "καταλαγιασει η σκονη" σιγα σιγα ολα
παιρνουν την πραγματικη τους διασταση:
Ο 1ος ειναι ο πρωταθλητης,η κορυφη και απο κει και περα...ο 2ος ειναι περισσοτερο επιτυχημενος απο τον
3ο,ο 5ος λιγοτερο αποτυχημενος απο τον 6ο,ο 6ος απο τον 7ο κ.ο.κ.
Ετσι ειναι ο αθλητισμος και μονο τετοιου ειδους διαχωρισμους μπορουμε να κανουμε για ομαδες που θελουν
να ανηκουν σε υψηλο επιπεδο σε βαθος χρονου.Σε αυτες ανηκει και η Εθνικη μας τα τελευταια 20 χρονια.
Το μπασκετ κερδισε φιλους στην χωρα μας αυτες τις 20 μερες,περισσοτερα παιδια θα οδηγηθουν σε κλειστα
και ανοιχτα γηπεδα(και ακομα περισσοτερα στο μελλον αν συνεχισει ετσι αυτη η ομαδα),η εθνικη μπασκετ
ανακτα(αν δεν ανεκτησε) τον τιτλο "επισημη αγαπημενη"....
Μεγαλη επιτυχια και μονο μπραβο για αυτην την ομαδα!!
Και επειδη συζηταμε για το τι θα ειναι επιτυχια και τι αποτυχια στις επερχομενες διοργανωσεις,θα πω και γω
την αποψη μου:
Για μενα επιτυχια θα ειναι να συνεχιζουμε να παιζουμε σε ημιτελικους-τελικους και να ερχονται μεταλλια.Άλλα
να ειναι χρυσα,άλλα ασημενια,άλλα χαλκινα....μικρη σημασια εχει.Θα υπαρχουν,πιθανοτατα,φορες που θα
μεινουμε και εκτος 4αδας...Ετσι ειναι το μπασκετ και ο αθλητισμος.
Υπερδυναμεις του χωρου(και μεις δεν ειμαστε τετοια ακομα)εχουν τετοια τυχη κατα καιρους.
Να ειμαστε παρων και ψηλα σε ολες τις μεγαλες διοργανωσεις λοιπον.
QUOTE(hagi @ Sep 3 2006, 08:31 PM)

Εγώ για να πω την αλήθεια είμαι απογοητευμένος από την εμφάνιση που έκαναν τα παιδιά..Κανείς δε νομίζω να πίστευω στον κόσμο ότι θα κάναμε τέτοια εμφάνιση..Με πείραξε ότι ήταν εντελώς αγνώριστει και χάσαμε με μεγάλη διαφορά...
Σιγουρα μενει πικρια επειδη δεν ηταν η εμφανιση αντιπροσωπευτικη της ομαδας και χαρισαμε τοσο ευκολα το
χρυσο στους Ισπανους.Οταν ξερεις ομως οτι η εικονα ειναι πλασματικη,μπορεις να αισιοδοξεις..
Ηταν καθαρα θεμα ψυχολογιας.Ηταν απο τις βραδιες που (οπως ειπε και ο Παπαλουκας) η μπαλα δεν μπαινει
με τιποτα στο πλεχτο,τα ποδια ειναι βαρια και κολλανε στο παρκε.Ηττα-μαθημα για την Εθνικη.Ειναι νεα ομαδα
και μαθαινει ακομα.Απο τετοιες ηττες γινεσαι μεγαλη ομαδα.
Εγω απο τον ημιτελικο και μετα,ανησυχουσα με την εκταση που ειχε παρει ολη η ιστορια,για την διαχειριση
της επιτυχιας(χρυσο)αν αυτη ερχοταν.Σιγουρα δεν θα πω καλυτερα που δεν το πηραμε...
Πιστευω οτι μετα απο αυτη τη σφαλιαρα(περι σφαλιαρας προκειται να λεμε την αληθεια) η ομαδα θα γινει
ακομα πιο δυνατη και
ισως εχουμε καλυτερα αποτελεσματα σε βαθος χρονου.
QUOTE(morfi @ Sep 4 2006, 12:24 AM)

Αυτο που λεω το βασιζω αλλου... οταν χανεις απο τον αντιπαλο, τελος.
Τελος σου λεω!
Παει τελειωσε, τερμα, αλε, ουστ
Σου στερει κατι που ηθελες, σου κλεβει την επιτυχια και οτι αλλο ερχεται με αυτην... σιγα μην τον συγχαρω κι' ολας...
Τον ζηλευω,θελω να τον εκδικηθω(να γινω καλυτερος)....αλλα θα πω μπραβο,συγχαρητηρια(σεβασμο σε...)
στον αντιπαλο που ηταν καλυτερος(στο παρκε),με κερδισε καθαρα και μου εδωσε ενα μαθημα.
Οντως holic ετυμολογικα(καλα το γραψα αραγε

) δεν ειναι η σωστη λεξη,αλλα δεν νομιζω οτι κανεις
την χρησιμοποιει με αυτη την εννοια.
QUOTE(kolossos @ Sep 4 2006, 04:37 AM)

άμα θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα τουλάχιστον σε ευρωπαικό επίπεδο μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η κορυφή. Σε αντίθετη περίπτωση έχεις απλά νοοτροπία loser. Όταν είσαι μεγάλη ομάδα η αποτυχία δεν είναι κάτι καταδικαστικό αρκεί να έχεις τα κότσια να την αντιμετωπίζεις, όπως αντίστοιχα απολαμβάνεις και τις νίκες. Προσωπικά δεν θα με πειράξει να βγούμε 3οι ή 4οι ή δεν ξέρω και γω πια άλλη θέση. Θα πω προσπάθησαν αλλά απέτυχαν. Και οι ήττες μέσα στο πρόγραμμα είναι ακόμα και για τους καλύτερους.
Συμφωνω απολυτα με αυτη σου τη διατυπωση.Οχι ομως:"θα ειναι αδιαφορη οποιαδηποτε θεση περα απο
την πρωτη"...
QUOTE(kolossos @ Sep 4 2006, 04:37 AM)

Πάρτε παράδειγμα την Αμερική. Πήραν μετάλλειο και όμως κανείς δεν είναι ικανοποιημένος. Δεν είναι τυχαίο...
Δεν εχουμε την παραδοση,ιστορια,υποδομη,επιπεδο του αμερικανικου μπασκετ.Οταν τα αποκτησουμε θα
μπορουμε να θεωρουμε την 3η θεση αποτυχια.
Υ.Γ.:Γινεται να πατησουμε ενα κουμπακι και να ερθει το επομενο καλοκαιρι??