Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναϊκός - Άρης - Ημιτελικός Κυπέλλου - Σεζόν 2015-2016
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
SteelGandalf
Ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος - Σεζόν 2015-2016

Κυριακή, 27/12/2015, 18:30 (novasports2 & 2HD)

Παναθηναϊκός - Άρης


Έφτασε η ώρα για την πραγματοποίηση του πρώτου ημιτελικού για τον θεσμό του κυπέλλου, ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές και με μεγάλη ιστορία ομάδες.

Παναθηναϊκός και Άρης, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, αύριο το απόγευμα στις 18:30 (novasports2 & 2HD), με το νικητή να περιμένει μία ημέρα για να μάθει τον αντίπαλο του στον τελικό, αφού ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Δευτέρα 28/12/2015 στις 18:30 (novasports1 & 1HD) ανάμεσα στον Φάρο και τον ΠΑΟΚ.

Ο Άρης έρχεται στο Ο.Α.Κ.Α. όντας ηττημένος, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, από τον Ολυμπιακό, αλλά έχει πίστη για μια καλή προσπάθεια, ώστε να φανεί ανταγωνιστικός, όπως έκανε και πριν δύο ημέρες κόντρα στους Πειραιώτες.

Τι θα συμβεί αύριο, σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν οι παίχτες των δύο ομάδων και αν το παιχνίδι θα εξελιχθεί αμφίρροπα ή θα αποτελέσει μονόλογο για μία ομάδα, θα το γνωρίζουμε σε λιγότερες από 24 ώρες...

QUOTE(www.pressaris.gr - 26/12/2015)
Πρίφτης: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό!»

Ο Δημήτρης Πρίφτης υπογράμμισε ότι όλοι θα δώσουν αύριο στο ΟΑΚΑ τον καλύτερο εαυτό τους για να γυρίσουν στην Θεσσαλονίκη με την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου και αγωνιστικά επεσήμανε την ανάγκη να φανούν όλοι συνεπείς στο παιχνίδι και την φιλοσοφία της ομάδας.


Στην γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας είναι μεγάλης δυναμικότητας, με πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες. Ξέρουμε πως είναι ένας σημαντικός αγώνας, ένα νοκ άουτ παιχνίδι που δίνει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Γνωρίζουμε πως το φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Εμείς κάναμε την προετοιμασία μας και θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε. Στόχος μας είναι να είμαστε όσο πιο συνεπείς γίνεται σε ό,τι αφορά στα δικά μας αγωνιστικά κομμάτια».


QUOTE(www.sport24.gr - 26/12/2015)
Ραντούλιτσα: "Με τον κόσμο μας για την πρόκριση"

Μία σημαντική πρόκληση έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός πριν μπει στη μάχη για το Top 16. Ο λόγος για τον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη (27/12, 6.30 μ.μ.) την Κυριακή στο κλειστό του ΟΑΚΑ.


Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χωρίς προβλήματα καθώς όλοι οι παίκτες συμμετείχαν στην τελευταία προπόνηση με τον Λευτέρη Μποχωρίδη ν' ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και οι παίκτες του είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτή την αναμέτρηση χωρίς να σκέφτονται κάτι άλλο τη δεδομένη στιγμή. Η πρεμιέρα του Τοp 16 μπορεί να περιμένει για λίγο όπως και το μεταγραφικό κομμάτι αφού από την στιγμή που δεν έχει υπάρξει εξέλιξη το τεχνικό επιτελείο πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Όσο περνούν οι ώρες το θέμα της ενίσχυσης δείχνει να δυσκολεύει εκτός αν αλλάξει κάτι μέχρι την Δευτέρα, χωρίς να είναι απίθανο.

Από κει και πέρα, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα μέσα από το Sport24.gr έδωσε το σύνθημα για τον ημιτελικό απέναντι στον Άρη, ο Παναθηναϊκός να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού: “Θα είναι ένα πολύ δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, οπότε πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να παλέψουμε, όπως κάναμε και στο πρώτο ματς που παίξαμε απέναντι στον Άρη. Το σημαντικό είναι πως θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας.

Τους περιμένουμε στο ΟΑΚΑ, ώστε να μας υποστηρίξουν και πάρουμε την πρόκριση”, ανέφερε ο Σέρβος σέντερ και όσο για την καλή άμυνα των “κίτρινων” υποστήριξε: “Στόχος μας θα είναι να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό και να μην τους δώσουμε δικαίωμα να μας απειλήσουν. Προετοιμαστήκαμε για να βρούμε λύσεις και από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να κάνω όσο καλύτερη δουλειά γίνεται”.
Ginobili
Δεν μου αρέσει που το λέω αυτό...αλλά ίσως..να είναι καλύτερο για τον Παναθηναικό να χάσει από τον Άρη.
Πρέπει να πάθουμε ένα κανονικό σοκ...γιατί έτσι όπως πάμε...πάμε με αργό θάνατο στηριζόμενοι σε φρούδες ελπίδες.
Όχι τίποτα άλλο...να μην ακούμε αυτό το αισχρό παραμύθι ότι πάμε για 7ο...και θα πάρουμε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό,στηριζόμενοι σε 5-6 παίκτες...

Και πέρσι που πήραμε το κύπελο με τον Ιβάνοβιτς,τι καταλάβαμε? Απλά κάτσαμε και παρακολουθούσαμε να μας ξεφτιλίζουν ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός...


Υ.Γ Θα είναι τραγικό να πάρουμε παίκτη από δω και πέρα,μέσα στην χρονιά,ακόμα και με την δικαιολογία ότι τραυματίστηκε παίκτης.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 27/12/2015)
Ο Άρης παίζει τα… ρέστα του στο ΟΑΚΑ για μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου! (PRESSARIS – LIVE, 18:30)

Τον πρώτο φετινό στόχο του τον πέτυχε πανηγυρικά ο Άρης, παίρνοντας ως πρώτος στον όμιλό του την πρόκριση στους “32” του Γιούροκαπ. Ο δεύτερος χρονικά στόχος κρίνεται σήμερα (18:30, Novasports2) στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου οι κίτρινοι θα επιδιώξουν να κάνουν κάτι ασυνήθιστο τις δύο τελευταίες δεκαετίες: Να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό και να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Για την ακρίβεια από το 1997 έχουν να κερδίσουν στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό οι κίτρινοι, όμως σήμερα τα πράγματα ενδεχομένως να είναι διαφορετικά, κυρίως γιατί είναι οι ίδιοι που έχουν βελτιώσει την ποιότητά τους και παρουσιάζουν εικόνα που δίνει πιθανότητες νίκης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί της αναμέτρησης, γιατί είναι ομάδα και με περισσότερες λύσεις και με μεγαλύτερη ποιότητα, ωστόσο αν υστερεί κάπου έναντι του Άρη είναι στη συνοχή που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο, γιατί η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είναι πραγματικά ένα σύνολο που λειτουργεί γνωρίζοντας σε πολύ μεγάλο ποσοστό τι πρέπει να κάνει μέσα στο παρκέ.

Για να μπορέσει ο Άρης να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό ως το τέλος, θα πρέπει να κάνει ίδιο και καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με ότι παρουσίασε στο ΣΕΦ πριν λίγες μέρες. Υπόψιν ότι εκεί οι κίτρινοι κράτησαν τον Ολυμπιακό κάτω από τους 70 πόντους έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα, κάτι που δεν έχει συμβεί στην Α1. Επιθετικά ο Πρίφτης είναι λογικό να περιμένει περισσότερα από τους δύο καλύτερους παίκτες του, τον Τζερέλ Μακ Νιλ και τον Οκάρο Γουάιτ. Ο Μακ Νιλ αντιλήφθηκε ότι ακόμα κι όταν αδικείται δεν πρέπει να αντιδράει, ο Γουάιτ ευελπιστούν ότι θα μπει από το ξεκίνημα πιο πολύ στο πνεύμα του αγώνα.

Αμυντικά τα πράγματα για τον Άρη όσο ξεκάθαρα είναι, άλλο τόσο δύσκολα γίνονται μέσα στο παρκέ. Τρεις είναι οι παίκτες που αποτελούν τους “πυλώνες” του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νικ Καλάθης και ο Τζέιμς Γκιστ. Αν αυτοί οι τρεις είναι σε καλή μέρα, τα προβλήματα του Άρη θα πολλαπλασιαστούν μέσα στο γήπεδο.

Οι δύο πρώτοι είναι εξαιρετικοί στο διάβασμα, εξαιρετικοί στην εκτέλεση και την άμυνα. Το ίδιο είναι ο Γκιστ μέσα στην ρακέτα, γιατί είναι παίκτης που έχει ευχέρεια να παίξει άμυνα και σε περιφερειακό και είναι αυτός που δίνει την ενέργεια στον Παναθηναϊκό. Από αυτούς τους τρεις γίνονται πρωταγωνιστές παίκτες όπως ο Ραντούλιτσα, ο Φελντέιν, ο Παππάς ή ο Γιάνκοβιτς, αυτοί οι τρεις είναι που γύρισαν τον αγώνα της πρεμιέρας στο Παλέ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης όχι απλά υπολογίζεται, αλλά έχει αρχίσει να προκαλεί και προβληματισμό και ανησυχία σε τέτοιου επιπέδου αντιπάλους, έστω κι αν το παιχνίδι θα γίνει σήμερα παρουσία μόνο οπαδών του Παναθηναϊκού στις κερκίδες.


Καλές είναι οι ελπίδες, αλλά το παιχνίδι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή, αμυντική προσήλωση, εξαιρετική επιθετική λειτουργία και σταθερότητα σε ολόκληρη την διάρκεια του, ώστε να πετύχουμε αυτό που φαντάζει δύσκολο.

Δεν μου αρέσει να γράφω για την διαιτησία, αλλά ελπίζω να την δω να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ενός τόσο σημαντικού αγώνα για τις δύο ομάδες.
pan24
Ο αρης εχει καλη ομαδα και μου αρεσει οσο τον εχω δει φετος
Εχει πιθανοτητες να κανει το μπαμ(νομιζω και να κανει τον τζορτζεβιτς να μην κανει πρωτοχρονια στην αθηνα τραβηγμενο βεβαια αυτο)
Καλο ματς να εχουμε χωρις καφριλες και η διαιτησια να ειναι οπως πρεπει
SkyFall
ποιο είναι το site με livescore και boxscore για το κύπελλο;
SteelGandalf
Γνωρίζουμε πως ο Παναθηναϊκός έχει αρκετούς παίχτες με ποιότητα και μεγάλη προσωπικότητα. Ο Διαμαντίδης, ο Καλάθης και ο Gist είναι τρεις από αυτούς. Θεωρώ κλειδί του αγώνα την ευστοχία των παιχτών του Παναθηναϊκού από μακριά, αλλά και το πόσο θα τροφοδοτηθεί ο άλλος μεγάλος κίνδυνος, για την άμυνα του Άρη, που ακούει στο όνομα Miro Raduljica. Έχει τον τρόπο να σκοράρει με ευχέρεια από διάφορες θέσεις, αλλά και από την γραμμή των ελευθέρων βολών.

Από την δική μας πλευρά, πρέπει να υπάρξουν πολλοί παίχτες (για να μην πω όλοι) που θα βοηθήσουν στον επιθετικό τομέα, ώστε να μην είμαστε μονοδιάστατοι και προβλέψιμοι. Θα πρέπει, επίσης, να διαχειριστούμε σωστά τα φάουλ, να μην υποπέσουμε σε αφελή φάουλ ή/και φάουλ εκνευρισμού, τα οποία θα μας βγάλουν από την συγκέντρωση, τον ρυθμό και θα μας μετατρέψουν σε εύκολη λεία για τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό.

Σε περίπου 10 λεπτά ξεκινάει ο αγώνας. Τα υπόλοιπα θα τα παρακολουθήσουμε στο παρκέ...
SteelGandalf
1η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 24-16

Αν κρίνω από αυτά τα πρώτα 10 λεπτά, δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια του αγώνα. Αβίαστα έφτασε στους 24 πόντους ο Παναθηναϊκός, όντας εύστοχος έξω από την γραμμή του τριπόντου (ειδικά ο Gist μπήκε καυτός από την αρχή), ενώ και όσες φορές χρειάστηκε να περάσει τη μπάλα μέσα, είχε ανάλογες επιτυχίες, αφού ο Raduljica, που δεν ξεκίνησε το παιχνίδι, απλά δεν έχει αντίπαλο. Η διαφορά όμως που υπάρχει για την ώρα, έχει επιτευχθεί, κυρίως, από τα επιθετικά ριμπάουντς (και τις δεύτερες-τρίτες επιθέσεις) στα οποία ο γηπεδούχος υπερτερεί κατά κράτος...
shtarkws
Ο Παναθηναικος εμφανίζεται αρκετά εύστοχος έως τώρα. Αν το σκορ πάει ψηλά θεωρώ ότι ο ΠΑΟ είναι το φαβορί καθώς δεν νομίζω ότι ο Άρης έχει το βάθος να ακολουθήσει στο σκορ. Εκτός και αν ο Πριφτης σκαρφιστεί κάποιο τρικ για να σφίξει η άμυνα του

Μακ Νιλ, Χαγκινς και Γουαιτ είναι εξαιρετικές επιλογές από τον Άρη, ειδικά ο τελευταίος είναι πολυδιάστατος παίχτης
Timemaster
Παιχνίδι χωρίς εικόνα και χωρίς στατιστικά δε νομίζω να μπορώ να σχολιάσω κάτι ως προς την αγωνιστική εικόνα...
Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι παραμένουμε στον αγώνα παρότι την κακή αρχή μας και ισορροπήσαμε τα ριμπάουντ που ήταν και το αδύναμο μας σημείο.

Υ.Γ. Ακούω από ραδιόφωνο βαμμένο κιτρινόμαυρο και υμνεί την διαιτησία μέσα στο ΟΑΚΑ... αυτό δε το έχω ξανακούσει!

Υ.Γ.2 Γαλάνης και ΕΟΚ απαράδεκτοι που μάλλον είναι διακοπές αντί να δίνουν στατιστικά αγώνα.
rolleyes.gif
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Παναθηναϊκός - Άρης : 38-37

Στο 2ο δεκάλεπτο ο Άρης εμφανίστηκε με εμφατικό τρόπο στο παρκέ και κάταφερε όχι μόνο να μαζέψει την διαφορά που είχε φτάσει στους 11 πόντους, ακριβώς πριν την τελευταία επίθεση της 1ης περιόδου (24-13), αλλά να προσπεράσει και στο σκορ (34-35). Έβγαλε την άμυνα και ενώ θα μπορούσε να βρεθεί και με περισσότερους πόντους μπροστά, έκανε λάθος ο White που επέμενε να καταβάσει τη μπάλα, την οποία του έκλεψε ο Gist που κάρφωσε με μανία.

Όπως και να 'χει, στο 2ο δεκάλεπτο είδαμε ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι, με τον Άρη να εξισορροπεί τα ριμπάουντς, αλλά να καταφέρνει να βγάζει κι εξαιρετικές άμυνες. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αστοχία του Παναθηναϊκού από όλες τις θέσεις, αλλά και το επιθετικό του ανέβασμα, αφού πέτυχε 21 πόντους, δεχόμενος μόλις 14, γύρισαν το παιχνίδι το οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο 2ο ημίχρονο.

Είναι ιδέα μου ή οι διαιτητές επιτρέπουν το σκληρό παιχνίδι επαφών;

QUOTE(Timemaster @ Dec 27 2015, 19:21 ) *
Υ.Γ. Ακούω από ραδιόφωνο βαμμένο κιτρινόμαυρο και υμνεί την διαιτησία μέσα στο ΟΑΚΑ... αυτό δε το έχω ξανακούσει!


Ε ναι, με τέτοια διαιτησία δεν μπορεί να μιλάει κανείς. Μακάρι να συνεχίσουν με την ίδια προσέγγιση και απόδοση στο υπόλοιπο παιχνίδι.
Timemaster
Από τα βασικά στατιστικά πάντως του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης είναι πιο εύστοχος σε δίποντα-τρίποντα-βολές...
έχει περισσότερα κλεψίματα, κοψίματα και λιγότερα λάθη
και υστερεί σε ριμπάουντ και ασίστ.

Ο ΠΑΟ είχε 7 επιθετικά ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο και κανένα στην δεύτερη.

rolleyes.gif
shtarkws
Πολύ αξιόμαχος ο Άρης ανέτρεψε την διαφορά και άλλαξε την εικόνα του αγώνα με όπλο την καλή ατομική άμυνα(που είναι θέμα διάθεσης) και την άνοδο των ψηλών του κυρίως στα ριμπάουντ. Γνώμη μου ότι ο Άρης πρέπει να χτυπήσει τον Παναθηναικο στο ζωγραφιστό για να πάρει το παιχνίδι
SteelGandalf
QUOTE(Timemaster @ Dec 27 2015, 19:29 ) *
Από τα βασικά στατιστικά πάντως του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης είναι πιο εύστοχος σε δίποντα-τρίποντα-βολές...
έχει περισσότερα κλεψίματα, κοψίματα και λιγότερα λάθη
και υστερεί σε ριμπάουντ και ασίστ.

Ο ΠΑΟ είχε 7 επιθετικά ριμπάουντ στην πρώτη περίοδο και κανένα στην δεύτερη.

rolleyes.gif


Στα ριμπάουντς, πλέον, υστερεί ελάχιστα (πρέπει να είναι 20 έναντι 17). Στις ασσίστς υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά (νομίζω πως είναι 12 έναντι 6), ενώ και τα λάθη είναι από 7.
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Dec 27 2015, 20:33 ) *
Στα ριμπάουντς, πλέον, υστερεί ελάχιστα (πρέπει να είναι 20 έναντι 17). Στις ασσίστς υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά (νομίζω πως είναι 12 έναντι 6), ενώ και τα λάθη είναι από 7.


12-7 ασίστ
8-7 λάθη
μου βγάζει η Νόβα
MiDi_MiLiZ
Ενοψει τοπ16 με προπονητη, διοικηση και μερος οπαδων να ειναι πληρως αισιοδοξοι με τον χειροτερο ΠΑΟ των τελευταιων δεκαετων, μια ηττα-αποκλεισμος σημερα ισως να ειναι το μονο καμαπνακι που να μπορει να αφυπνισει 2-3 μερες πριν εκπνευσει η προθεσμια για μεταγραφες.

Και περα απο το παραπανω, ο Αρης αξιζει την προκριση με την μεχρι στιγμης εικονα των 2 ομαδων. Κλασσικοι βαριεστημενοι και ανοστοι οι μεν, που παλι μπηκαν για αγγαρεια και με μηδενικο κινητρο, μαχητικοι και ενθουσιωδεις οι δε. Θα ειναι κριμα να μην προκριθουν αν η εικονα των δυο ομαδων παραμεινει ετσι και στο 2ο μερος.
pan24
Η ρεντα σημερα ειναι απιστευτη
Μακαρι ο αρης να μην μεινει πισω απο τωρα
Τυχον νικη μας με 20 ποντους θα κρυψει ολα τα προβληματα κατω απο το χαλι και θα φανερωθουν με τον χειροτερο τροπο την χειροτερη στιγμη
SteelGandalf
Είσοδος του Παναθηναϊκού από άλλο πλανήτη στο 2ο ημίχρονο.

Τα τρίποντα βροχή και το σκορ 54-42 σε λιγότερο από 4 λεπτά. Μάλλον τελειώνει εδώ η ελπίδα του Άρη, αφού θα πρέπει και πάλι να επιστρέψει και ακόμα και αν το καταφέρει, δεν θα έχει δυνάμεις για κάτι περισσότερο...
T.W.Is.M.
Γυρω γυρω ολοι στη μεση ο χτεσινος εορταζων...
shtarkws
Είναι τόσο καλός σήμερα ο Άρης, που κάνει αρκετούς φίλους του Παναθηναικου να εύχονται την ήττα της ομάδας τους...
Dred11
Ρε guys, δεν παίζεστε. Παίζει χάλια η ομάδα γκρινιάζετε. Παίζει καλά η ομάδα γκρινιάζετε πάλι ότι θα κρυφτούν τα προβλήματα. Να χαρούμε κάποια στιγμή επιτρέπεται; Ή θεωρούμε ότι όλα τα παιχνίδια είναι ένα τίποτα εκτός από τον τελικό της Ευρωλίγκας;
Timemaster
μέσα σε 5 λεπτά στην τρίτηπερίοδο ο ΠΑΟ έχει:
3/3 δίποντα και
5/7 τρίποντα...

κάπως έτσι η παράσταση τελείωσε

rolleyes.gif
MiDi_MiLiZ
QUOTE (pan24 @ Dec 27 2015, 19:38 ) *
Η ρεντα σημερα ειναι απιστευτη
Μακαρι ο αρης να μην μεινει πισω απο τωρα
Τυχον νικη μας με 20 ποντους θα κρυψει ολα τα προβληματα κατω απο το χαλι και θα φανερωθουν με τον χειροτερο τροπο την χειροτερη στιγμη

Ακριβως αυτο. Ρεντα στο 3ο δεκαλεπτο κυριως του Φελντειν και ιδου τα ποστ σαν του Skyfall και παλι...

Πεταει η ομαδα, φυγαμε Βερολινο, μηδεν μεταγραφες και ειμαστε υπερκομπλε.
mephisto22
Ο Παππας έχει παίξει καθόλου;
shtarkws
Οι προσωπικές ειρωνείες τελειώνουν εδώ
pan24
Με ποσοστα οπως τα σημερινα πραγματι κερδιζουμε οποιαδηποτε ομαδα ευρωλιγκας
Το αντιστοιχο περσινο που ριξαμε ετσι 20αρα στην φενερ ειναι ενδεικτικο
Ομως αυτα σπανια γινονται
shtarkws
Ακατανόητο γιατί ο Πριφτης γυρνάει σε ζώνη την στιγμή που ο Παναθηναικος δεν μπορεί να αστοχησει
pan24
Ο παπαγιαννης δειχνει ενα δειγμα του πως μπορει να εξελιχθει στο μελλον
Στην χειροτερη ενας βελτιωμενος κουζμιτς
Στην καλυτερη...sky is the limit
SteelGandalf
3η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 69-48

Η σεμνή τελετή έλαβε πρόωρο τέλος, όταν οι παίχτες του Παναθηναϊκού, από το ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, τα έβαζαν και απ' το σπίτι τους...
shtarkws
QUOTE(SteelGandalf @ Dec 27 2015, 19:53 ) *
3η Περίοδος

Παναθηναϊκός - Άρης : 69-48

Η σεμνή τελετή έλαβε πρόωρο τέλος, όταν οι παίχτες του Παναθηναϊκού, από το ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου, τα έβαζαν και απ' το σπίτι τους...


Μέχρι το ημίχρονο ο Άρης ήταν πολύ καλός, όταν ο αντίπαλος σου έχει 13/26 τρίποντα δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις
bodiroga10
παμε για 12ο συνεχομενο τελικο κυπελλου και για μια ακομη χρονια που θα κατακτησουμε τουλαχιστον εναν τιτλο απ το 1996

δεν πειραζει ας στενοχωριουνται αυτοι που ηθελαν τον γκαμπριελ επειδη πιστευαν οτι αν χαναμε απ τον αρη θα τον αποκτουσαμε και θα αλλαζαμε τις ισορροπιες στο ευρωπαικο μπασκετ εγω ειμαι ικανοποιημενος που ειμαι στον τελικο κυπελλου

τωρα σοβαρα πιστευει καποιος οτι αν θελει ο γιαννακοπουλος και ο τζορτζεβιτς να ενισχυσουν την ομαδα θα περιμεναν το αποτελεσμα με τον αρη εδω δεν αποκτηθηκε παικτης μετα την ζιελονα που απειληθηκε η προκριση στο τοπ16 θα καναμε μεταγραφη αν δεν θελαμε σε λιγοτερο απο 24 ωρες που επιτρεπεται μεταγραφη επειδη χασαμε απ τον αρη και ενω υπαρχει και επαναληπτικος

αν εχει αποφασιστει μεταγραφη αυτο θα πρεπει να εχει γινει ηδη και να απομενουν καποιες λεπτομερειες αλλιως παικτης δεν ερχεται
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Παναθηναϊκός - Άρης : 90-69

Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να προσθέσω. Αυτό που έγραψα για την 3η περίοδο είναι που έκανε την διαφορά και καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε σε αντίστοιχο ρυθμό για το υπόλοιπο του παιχνιδιού -αφού η διαφορά που κατάφερε να αποκτήσει στο 3ο δεκάλεπτο δεν επιδεχόταν αμφισβήτηση- και ο Άρης απλά προσπαθούσε να παραμείνει σε όσο το δυνατόν πιο κοντινή απόσταση μπορούσε.

Είναι μια ήττα που πληγώνει τον εγωισμό των παιχτών μας, αλλά συμβαίνουν αυτά κατά την διάρκεια μιας χρονιάς. Θα πω και πάλι καλά που συνέβη με έναν τέτοιο αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα του. Δεν αντέξαμε να συνεχίσουμε στον ρυθμό της 2ης περιόδου, ενώ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ευστοχεί από παντού, με όλους τους παίχτες του. Νομίζω πως με τέτοια ποσοστά ευστοχίας, όποια ομάδα και να βρισκόταν απέναντι του δεν θα είχε ιδιαίτερη τύχη.

QUOTE(www.pressaris.gr - 27/12/2015)
Μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο (90-69) και αποκλεισμός…

Ο Άρης άφησε το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο στα αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε σχεδόν με άριστο τρόπο έξω από τα 6,75μ. στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι δημιουργήθηκε το τελικό 90-69 στον ημιτελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, αποτελέσμα που δίνει τέλος στην πορεία των κίτρινων στον θεσμό.


Ο Άρης επέλεξε να θωρακίσει την ρακέτα του και να επιτρέψει από συγκεκριμένους παίκτες του Παναθηναϊκού το περιφερειακό σουτ. Στο ξεκίνημα δεν δικαιώθηκε η επιλογή αυτή, γιατί ο Γκιστ με 2/2 τρίποντα και οι πράσινοι με 4/7 συνολικά προηγήθηκαν με 17-8 (6’) και λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με 24-13. Βέβαια αυτό που ήθελε ο Άρης, αυτό γινόταν, υπό την έννοια ότι ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρώτη περίοδο (24-16) με 10 τρίποντα και 11 δίποντα και είχε τη διαφορά λόγω των επτά επιθετικών ριμπάουντ.

Η τακτική του Πρίφτη απέδωσε καρπούς στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι κίτρινοι με εξαιρετικές επιστροφές στην άμυνα, εγκλώβισαν τον Παναθηναϊκό (1/7τρ. μετά το ξεκίνημα), που έβρισκε λύσεις κυρίως με τις βολές από τον Ραντούλιτσα. Στο 13’ το σκορ ήταν 31-23, αλλά από εκεί και πέρα ο Άρης κυριάρχησε στο παρκέ. Με σωστό διάβασμα στις περισσότερες φάσεις από τον Ξανθόπουλο οι κίτρινοι βρήκαν λύσεις με Χάγκινς, Γουάιτ και κυρίως με τον Μακ Νιλ, μείωσαν σε 33-31 (17’) και προσπέρασαν με τον Χάγκινς (34-35 στο 19’)!

Αν είχαν πιο καθαρό μυαλό σε δύο συγκεκριμένες φάσεις, όταν ο Γουάιτ έκανε εύκολο λάθος και έδωσε το δικαίωμα στον Γκιστ να καρφώσει (36-35 στο 19’) και όταν οι διαιτητές χρέωσαν με τεχνική ποινή για θέατρο τον Ραντούλιτσα, φάση από την οποία ο Άρης δεν πήρε τίποτα (άστοχη βολή από Χάγκινς, κλέψιμο του Γκιστ και 2/2 βολές Διαμαντίδη για το 38-35) το προβάδισμα θα το είχε η ομάδα του Πρίφτη, όμως το ημίχρονο έκλεισε στο 38-37.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε… εφιαλτικά για τον Άρη. Ο Φελντέιν με 3/3 τρίποντα και 11 πόντους μέσα σε τρεισήμιση λεπτά οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε ένα επιμέρους 16-5 και έφερε τη διαφορά στο +12 (54-42), αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει πολύ γρήγορα σε τάιμ άουτ.

Ο Γουότερς με δύο παιδικά λάθη έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ξεφύγουν με 17 πόντους (59-42) και ο Πρίφτης κάλεσε νέο τάιμ άουτ, βλέποντας τους παίκτες του να τα έχουν χαμένα στο παρκέ… Η διαφορά έφτασε στους 20 πόντους (62-42) με τον Παναθηναϊκό να έχει 24 πόντους σε 5 λεπτά! Οι γηπεδούχοι είχαν 7/11 τρίποντα σε αυτό το δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 31-11 προηγήθηκαν με 69-48 και ουσιαστικά έβαλαν τον Άρη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Οι κίτρινοι είχαν αφήσει το μυαλό τους στα αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +26 (77-51 στο 33’) και το παιχνίδι πολύ νωρίς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-37, 69-48, 90-69.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 9 (3), Φώτσης 3 (1), Ραντούλιτσα 9, Παππάς, Φελντέιν 22 (6), Διαμαντίδης 15 (3), Γκιστ 20 (4), Καλάθης 6, Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 4.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 3 (1), Φλιώνης, Γουάιτ 13 (1), Ουότερς 3 (1), Ζάρας 7 (1), Χάγκινς 16, Κοέν 5 (1), Μούρτος 3 (1), Σίμτσακ, Μακ Νιλ 17 (1).
G-arenas
ο παπατζον τελευταια παιζει πολυ καλα και κριμα ειναι να μην εχει ενα 5λεπτο ευρωλιγκα ωστε να βελτιωθει και αλλο!!

στα του ματς νταξει τι να πεις αφου τα βαλαμε ολα δεν μπορουσε να κανει τιποτα ο αρης!!τωρα το ματς δεν το δα αρα δεν ξερω λεπτομέρειες απλως ελπιζω μονο μην παμε και τα σπασουμε στην τουρκια οπως ο βλαντο που σημερα τα εβαζε ολα αφου ηταν η διαφορα ηδη στους 15 να μην φοβαται να σηκωθει και μεσα στην τουρκια και να βαλει 2-3 σουτ!!αλλιως χαραλαμποπουλος!!
ΚιτρινιΑΡΗΣ
Χωρίς να έχω δει το παιχνίδι θα πω το αυτονόητο... Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ακόμη 2 level πιο πάνω... μπορεί να μειώθηκε λίγο η διαφορά (όχι σήμερα) όμως για να τους νικήσεις θα πρέπει να παίξεις στην Ελλάδα 40 λεπτά εξαιρετικό μπάσκετ και να ελπίζεις πως ο αντίπαλος θα έχει σε όλο το παιχνίδι μέτρια εως κακή απόδοση...

Τώρα όσο αναφορά την πολύ μεγάλη σε διαφορά ήττα... εαν δεν ρίξει την ψυχολογία στο ναδίρ... θα είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί αυτήν την εποχή!!!

Ο Μακ Νιλ είπε δεν είναι ρεαλιστής αλλά ονειροπόλος... όμως η επιστροφή στην πραγματικότητα είναι ο μόνος τρόπος να συνεχίσεις την σκληρή δουλειά... γιατί τίποτα δεν σου χαρίζεται...

Πιστεύω πολύ στην ομάδα και τον προπονητή... και τα αποτελέσματα της χρονιάς θα πρέπει να φανούν στο έπαρκο μετά από δύο με τρεις μήνες... βέβαια μια συμμετοχή στον τελικό δεν με χαλούσε... αλλά tongue.gif

Καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη στον Παναθηναϊκό cool.gif
SteelGandalf
Ο Άρης με τον κόουτς Πρίφτη, το τεχνικό του επιτελείο και την διοίκηση της ομάδας, έχουν αποδείξει πως γνωρίζουν να διαχειρίζονται άριστα τέτοιες καταστάσεις.

Ονειροπόλος δεν είναι μόνο ο McNeal αλλά και πολύς κόσμος αυτής της ομάδας. Τα όνειρα δεν είναι κακό να τα κάνεις. Το θέμα είναι να παρουσιάζεσαι όπως πρέπει σε όλα τα παιχνίδια και θα διαπιστώσεις πως τα όνειρα δεν απέχουν και τόσο πολύ από την πραγματικότητα.

Ηρεμία, πραγματικά δεν υπάρχει κάτι άλλο. Πριν τον αγώνα, άσχετα με τις κρυφές μας ελπίδες για κάτι καλό -σίγουρα καλύτερο από την σημερινή μας εμφάνιση- γνωρίζαμε πολύ καλά πως το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό. Αυτό, δυστυχώς για μας, αποδείχτηκε περίτρανα κατά την διάρκεια του.

Μου θύμισε τον τελικό προ διετίας, όταν στο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί πέρα από κάθε προσδοκία (σκορ 40-40), αλλά στο 2ο ημίχρονο δεν μπήκαμε ποτέ στο παρκέ και ηττηθήκαμε εύκολα (90-53).
gspara
Τεραστιο respect (ποσα ακομη?) στον μοναδικο ΔΔ, τον οποιο στην διαρκεια που ειχε το ασυληπτο κρεσεντο ο Φελντειν στην 3η περιοδο, συνελαβε ο φακος της νοβα να γελαει και να πανηγυριζει στον παγκο σαν μικρο παιδακι!!!!Τελικα αυτος ο υπεραθλητης ειναι γηινος 77.gif 77.gif
salonikatasos
καταρχάς χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους.

για το παιχνίδι δεν υπάρχει κάτι να γράψει κανείς. η διαφορά ποιότητας είναι ολοφάνερη και ο άρης επέλεξε να κλείσει στη ρακέτα ρισκάροντας το μακρινό σουτ. όσο τα σουτ δεν έμπαιναν,ήταν κοντά. όταν έμπαιναν έχανε κάθε επαφή με το σκορ(ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο). και όταν μια πολύ κακή επιθετικά ομάδα που στηρίζεται αποκλειστικά στην ατομική προσπάθεια κάποιων παιχτών(των αμερικάνων) χωρίς καμία συνεργασία,αφήνει το ματς να φτάσει στους 90 πόντους,ε τότε δε μπορεί να ζητήσει κάτι από το παιχνίδι. στον τελικό ελπίζω να παίξουμε με τον πάοκ,μπας και δυσκολευτούμε λιγάκι και όχι με τον φάρο που απλά θα φάει 30 και θα είναι χαρούμενος με τη συμμετοχή στον τελικό
j.browning
Σημερα η ομαδα εδωσε απαντησεις,οπως το γιατι δεν παιζουν οι μικροι,ο παπαγιανης σημερα επαιξε γιατι το αξιζε κ οχι γιατι ο σασα διαβαζει το φορουμ.
Αν ειχαμε των ταιους σημερα θα επαιζε ο μικρος;
Στο πεντε δεν χρειαζεται ενισχυση,με λιγο γκιστ εκει ειμαστε κομπλε,στο τρια κ στο τεσσερα χρειαζομαστε βοηθεια,
Επισης εδωσε απαντηση σε αυτους που υποστηριζουν οτι ο οσφπ θα μας κανει μια χαψια στους τελικους,
Παντως κριμα να μην ενισχυθει η ομαδα μπορει να φτασει μακρια,
Εχεις τους δυο καλυτερους πλειμεικερ της ευρωπης ενα απο τα καλυτερα τεσσαρια των καλυτερο λοου ποστ γκειμ ψηλο,κ απο οτι φαινεται κ ενα απο τα καλυτερα δυαρια tongue.gif αυτος ο φελντειν τι παιχτουρα ειναι; που τν ξεθαψαν;
Ειμαστε λεει η ομαδα με την καλυτερη αναλογια ασσιστ ποντους,;
tuareg
QUOTE (salonikatasos @ Dec 27 2015, 21:54 ) *
καταρχάς χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους.

όταν έμπαιναν έχανε κάθε επαφή με το σκορ(ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο). και όταν μια πολύ κακή επιθετικά ομάδα που στηρίζεται αποκλειστικά στην ατομική προσπάθεια κάποιων παιχτών(των αμερικάνων) χωρίς καμία συνεργασία,


μαλλον δεν εχεις δει καθολου Αρη φετος....
Ginobili
QUOTE(j.browning @ Dec 27 2015, 21:28 ) *
Σημερα η ομαδα εδωσε απαντησεις,οπως το γιατι δεν παιζουν οι μικροι,ο παπαγιανης σημερα επαιξε γιατι το αξιζε κ οχι γιατι ο σασα διαβαζει το φορουμ.
Αν ειχαμε των ταιους σημερα θα επαιζε ο μικρος;
Στο πεντε δεν χρειαζεται ενισχυση,με λιγο γκιστ εκει ειμαστε κομπλε,στο τρια κ στο τεσσερα χρειαζομαστε βοηθεια,
Επισης εδωσε απαντηση σε αυτους που υποστηριζουν οτι ο οσφπ θα μας κανει μια χαψια στους τελικους,
Παντως κριμα να μην ενισχυθει η ομαδα μπορει να φτασει μακρια,
Εχεις τους δυο καλυτερους πλειμεικερ της ευρωπης ενα απο τα καλυτερα τεσσαρια των καλυτερο λοου ποστ γκειμ ψηλο,κ απο οτι φαινεται κ ενα απο τα καλυτερα δυαρια tongue.gif αυτος ο φελντειν τι παιχτουρα ειναι; που τν ξεθαψαν;
Ειμαστε λεει η ομαδα με την καλυτερη αναλογια ασσιστ ποντους,;

Άν είχαμε τον Τάιους....θα ήταν πολύ διαφορετικά στην Ευρωλίγκα με τα κτηνο-κάτσικα που έχει να παλέψει μόνος του ο Γκιστ μεθαύριο..
Dred11
http://www.novasports.gr/basket/ellada/gre...2/#.VoBN1Tan_FI
Στιγμιότυπα του αγώνα
SteelGandalf
QUOTE(salonikatasos @ Dec 27 2015, 21:54 ) *
και όταν μια πολύ κακή επιθετικά ομάδα που στηρίζεται αποκλειστικά στην ατομική προσπάθεια κάποιων παιχτών(των αμερικάνων) χωρίς καμία συνεργασία,αφήνει το ματς να φτάσει στους 90 πόντους,ε τότε δε μπορεί να ζητήσει κάτι από το παιχνίδι.


QUOTE(tuareg @ Dec 27 2015, 22:38 ) *
μαλλον δεν εχεις δει καθολου Αρη φετος....


Κάνε το "μάλλον" σίγουρα, διότι κι εγώ αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας το συγκεκριμένο σχόλιο.

Αν μη τι άλλο, δεν μπορείς να μιλήσεις για έλλειψη συνεργασίας στον φετινό Άρη. Σαφώς και υπάρχει η ποιότητα των Αμερικανών (γι' αυτό αποκτήθηκαν άλλωστε) και παίρνουν και προσπάθειες μόνοι τους, ειδικά ο McNeal, αλλά αυτό δεν αναιρεί το ομαδικό πνεύμα και τις προσπάθειες που κάνουν όλοι μαζί. Αν ίσχυε αυτό, δεν θα είχε η ομάδα τέτοια παρουσία στο πρωτάθλημα και στο Eurocup μέχρι σήμερα.

Εντάξει, δεν έχει φτάσει ακόμη σε επίπεδο Top 16 - Euroleague, που βρίσκονται εύκολα ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά σήμερα δεν ήταν αυτή που έπρεπε σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού, σε συνδυασμό με την δαιμονιώδη ευστοχία των γηπεδούχων, γι' αυτό και η διαφορά εκτινάχθηκε στα ύψη.
j.browning
QUOTE (Ginobili @ Dec 27 2015, 22:38 ) *
Άν είχαμε τον Τάιους....θα ήταν πολύ διαφορετικά στην Ευρωλίγκα με τα κτηνο-κάτσικα που έχει να παλέψει μόνος του ο Γκιστ μεθαύριο..

Μην εισαι τοσο σιγουρος,γιατι κ η εφες των εχε αλλα των διωχνει.
Η ομαδα ποναει πραγματικα στην ανυπαρξια του βλντο του παυλοβιτς και του φωτση,εκει χρειαζεται η ενισχυση,ολοι οι αλλοι παιχτες αποδιδουν η μπορει νααποδοσουν.ο μονος που ελπιζω αο αυτους για να ανεβει ειναι ο παυλοβιτς,
G-arenas
ο κουζμιτς τραυματιστηκε χθες και δεν θα παιξει με φενερ?

αν ισχυει αυτο θα μας κανουν μεγαλο παρτυ οι τουρκοι σε ριμπαουντ και πικ εν ρολ.δεν την γλιτωνουμε την 20αρα δυστηχως εκτος αν βαλουμε παλι 15 τριποντα που δεν θα γινει ποτε!!τωρα εχουμε 4 ψηλους οπου ο ενας ειναι παλαιμαχος ηδη, ο αλλος ειναι εφηβος και ο αλλος δεν παιζει πανω απο 20 λεπτα για κανενα λογο.και εμεις ψαχνουμε γκαρντ!! ωραιος ο σαλε!
pan24
Θα κανω μια προβλεψη για μεθαυριο αν και ειμαι μαλλον σε λαθος thread
Η αντιμετωπιση του ραντουλιτσα απο τον ζοτς θα ειναι περιπου οπως οταν αντιμετωπιζε τον σοφο του ολυμπιακου
Double team με τον ψηλο+τον παικτη που θα εχει το μαρκαρισμα του καλαθη και στην αμυνα χτυπημα στα ποδια και να του παρουν φαουλ
Δηλαδη αν ο κουζμιτς δεν παιξει θα δουμε αρκετο παπαγιαννη
Φοβαμαι οτι το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο με οταν μαρκαρε τον τομιτς αλλα ενα ματσαρισμα βεσελυ-παπαγιαννη θα ειχε ενδιαφερον
massey
δν ξερω αν ταιριαζει εδω απλα να δωσω τα συγχαρητηρια μου στην αντικειμενικη και ''βαζω πανω απο ολα το καλο των (2) ομαδων'' διοργανωτρια αρχη πρωταθληματος που ορισε το ματς παο αρης στις 17/1 μερα κυριακη..

Νταξει μωρε ο Αρης παιζει στις 19/1 στο βερολινο και ο παναθηναικος στις 14/1 μεσα στο οακα με τον ερυθρο αστερα..Επισης στις 12/1 ο αρης παιζει στο μιλανο..Νταξει μωρε εχει και ταξιδια ο παο μην τον κουρασουμε..

Οπως τα ελεγαν οι Αctive Member παλιοτερα

Σαββατο και Κυριακη στη χωρα του μαλακα γουσταρουμε ολοι,
Σαββατο και Κυριακη γεμιζουν οι κερκιδες γιορτη και σχολη..
SteelGandalf
Θα πρέπει να δυναμώσει και σε άλλους τομείς ο Άρης, φίλε Massey, ώστε να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο σεβασμό από τους θεσμούς...

Περνώντας στις δηλώσεις των προπονητών, ώστε να ολοκληρωθεί σιγά σιγά η αναφορά μας στο χθεσινό παιχνίδι, παραθέτω τα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού:

QUOTE(www.pressaris.gr - 27/12/2015)
Τζόρτζεβιτς: «Ο Άρης παίζει καλό μπάσκετ και κάνει εξαιρετική πορεία στο Γιούροκαπ»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στη συνέντευξη Τύπου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Πρίφτη αλλά και την πορεία του Άρη στο Γιούροκαπ.


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: «Ήταν μία καλή νίκη για εμάς. Ήμασταν καλοί για καλά δεκάλεπτα. Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ανταγωνιστική ομάδα, πριν το παιχνίδι έδωσα συγχαρητήρια στον κόουτς γιατί παίζουν καλό μπάσκετ και έχουν μια εξαιρετική πορεία στο Γιούροκαπ. Το έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν ανταγωνιστικοί. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες μου ήταν εξαιρετικοί. Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας παίζοντας με πάσες αντί για ντρίμπλες και βρήκαμε ελεύθερα σουτ που τα βάλαμε και είχαμε μεγάλο ποσοστό στα τρίποντα, κάτι που δεν το συνηθίζουμε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης έδειξε τη δύναμή του και μείωσε όταν κάναμε κι εμείς επτά λάθη. Τα παιδιά έβαλαν τα ελεύθερα σουτ που δημιουργήσαμε και τους δίνω credit για την ευστοχία τους και τον τρόπο που έπαιξαν. Άκουσα τον κόουτς να λέει για τα ταξίδια και το να βρίσκεσαι μακριά είναι δύσκολο και το καταλαβαίνω απόλυτα. Η ένταση που έβγαλαν οι Φελντέιν, Γκιστ και ο Καλάθης αμυντικά μας έδωσαν τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση να παίξουμε καλά, να βρούμε τα σουτ και να κλείσουμε τον Μακ Νιλ, ο οποίος είχε κάνει πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Η άμυνά μας είναι η δύναμή μας».

Ρωτήθηκε τι μεσολάβησε ανάμεσα στο κακό κλείσιμο της δεύτερης περιόδου και το εξαιρετικό ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου: «Αρχίσαμε και το πρώτο ημίχρονο συγκεντρωμένοι αλλά ο Άρης ήταν καλός και αντέδρασε στη δεύτερη περίοδο. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε τις λύσεις και βάλαμε τα σουτ, ο κόσμος βρέθηκε κοντά μας βοηθώντας μας και μας έδωσε ενέργεια. Δεν υπάρχει ερώτηση για την διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την αρχή στο δεύτερο. Αν το ήξερα θα έπαιζα στοίχημα και θα ήμουν εκατομμυριούχος».


Ο προπονητής του Άρη δήλωσε:

QUOTE(www.pressaris.gr - 27/12/2015)
Πρίφτης: «Είμαι εντάξει με την ομάδα μου, δεν έχω πρόβλημα – Να κάνουμε χρήσιμη αυτή την πολύ κακή βραδιά!»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν για άλλη μια φορά ρεαλιστής στις δηλώσεις του και προστάτευσε τους παίκτες και την έννοια της ομάδας ακόμα και μετά από αυτό το πολύ άσχημο αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ.


Τόνισε αρχικά: «Καλησπέρα και χρόνια πολλά, συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κι ένα κακό εξάλεπτο στην 3η περίοδο που μας παρέσυρε και κάναμε ένα γενικά κακό δεύτερο ημίχρονο. Το επιμέρους σκορ στην 3η περίοδο είναι 31-11. Αυτό συνέβη για δύο λόγους. Εμείς δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί και τόσο έντονοι ώστε να μας αισθανθεί ο αντίπαλος και να παίξουμε όπως πρέπει να παίζουμε. Το δεύτερο συστατικό είναι το πολύ καλό ποσοστό του Παναθηναϊκού πίσω από το τρίποντο, με κύριο εκφραστή τον Φελντέιν. Όταν ο Παναθηναϊκός σουτάρει με 53% στα τρίποντα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι ανταγωνιστικός. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει αυτή την πολύ κακή βραδιά που είχαμε όχι λόγω του αποκλεισμού, αλλά λόγω της εμφάνισης, να την κάνουμε χρήσιμη. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τον τρόπο που θα δουλέψουμε και με τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε, έτσι ώστε να προετοιμαστούμε για την συνέχεια της χρονιάς που έχει ακόμα πολύ δρόμο, με υποχρεώσεις και δύσκολα παιχνίδια. Καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα κι Ευρώπη».

Ρωτήθηκε για το πως θα διαχειριστεί τις δύο ήττες ο Άρης και απάντησε: “Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, άρα κάθε συνθήκη μετά από τέτοια ήττα είναι διαφορετική. Το βασικό που πρέπει να κάνει η ομάδα σε αυτές τις στιγμές, είναι να μην αισθάνεται μοναχικός κανένας. Όλοι μαζί να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν αυτό που συμβαίνει. Αυτό είναι το πρώτο συστατικό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν επιμέρους μπασκετικά αγωνιστικά θέματα, τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε. Θα ξεκουραστούμε αύριο και θα ξεκινήσουμε την δουλειά από την Τρίτη για το δύσκολο παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Η ζωή συνεχίζεται”.

Σε ερώτηση για το αν ο Άρης έδειξε νωχελικότητα στο δεύτερο ημίχρονο κι αν υπάρχουν σκέψεις για ενίσχυση απάντησε πως: “δεν μπορώ να πω ότι είχαμε νωχελικότητα, αλλά σίγουρα δεν είχαμε την επιθετικότητα που θα έπρεπε να έχουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Όταν δεν είσαι στον απαιτούμενο βαθμό επιθετικός, ο αντίπαλος σε τιμωρεί σε κάθε στιγμή. Αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο που παίζεις. Δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί, σίγουρα θα πρέπει να μπαίνουμε με πιο δυνατή νοοτροπία όταν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσουμε αντιπάλους τέτοιας δυναμικότητας. Δεν μπορούμε σ’ ένα δεκάλεπτο να δεχόμαστε 31 πόντους και να διεκδικούμε κάτι παραπάνω.

Η ομάδα μου νομίζω έχει το σωστό βάθος και το σωστό μήκος και πλάτος. Είμαι εντάξει με την ομάδα μου, δεν έχω πρόβλημα. Όλους τους παίκτες τους χρησιμοποιώ ανάλογα. Έχουμε καλή ομάδα, είμαι ευχαριστημένος. Σίγουρα υπάρχουν κακά βράδια στα οποία κλονίζεται αυτό το πράγμα, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε την λύση ανάμεσά μας».

Ρωτήθηκε για το ότι ο Άρης έκανε Χριστούγεννα εκτός Θεσσαλονίκης και απάντησε: “Ήταν δύσκολο το ότι ήμασταν μακριά από τις οικογένειες, αλλά κατά κάποιο τρόπο είμαστε μια μορφή οικογένειας γιατί περνάμε πολλές ώρες μαζί. Λόγω προγράμματος στο Γιούροκαπ περνάμε εβδομάδες ολόκληρες μακριά από την Θεσσαλονίκη και πολύ συχνά μένουμε για μια εβδομάδα μαζί. Σίγουρα αυτές οι ημέρες είναι ιδιαίτερες και θέλεις τους δικούς σου ανθρώπους κοντά, την γυναίκα σου, τα παιδιά σου, αλλά έχουμε καταφέρει να αισθανόμαστε αρκετά οικείοι. Έγινε ένας σωστός προγραμματισμός, περάσαμε καλά αυτές τις ημέρες μαζί και κάναμε τις προπονήσεις που έπρεπε”.


Και ένα ακόμη εξαιρετικό άρθρο του Γιάννη Δασκάλου:

QUOTE(www.basketplus.gr - 28/12/2015)
Το… Vici θέλει τον χρόνο του!

Veni, Vidi, λοιπόν, στο ΟΑΚΑ, στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Για το Viciθα πρέπει να περιμένουμε ακόμη. Θέλει τον χρόνο του, θέλει να ωριμάσει ο μπασκετικός οργανισμός που λέγεται Άρης, χρειάζονται πολλά περισσότερα πράγματα για να μπορέσουν οι «κιτρινόμαυροι» να αμφισβητήσουν την δυάδα που διαφεντεύει τα τελευταία χρόνια το ελληνικό μπάσκετ.


Για να μπορέσουμε, κάποια στιγμή, να δούμε τον συνδυασμό του Veni, Vidi, Vici («ήλθον, είδον, ενίκησα/κατέκτησα» στα λατινικά– να ‘ ναι καλά τα… Αστερίξ που έχω διαβάσει – φράση του Ιούλιου Καίσαρα στην Ρωμαϊκή Σύγκλητο το 47 π.Χ, μετά την νίκη του επί του στρατηγού του Πόντου, Φαρνάκη), θα χρειαστούν πολλά και σημαντικά πράγματα.

Οργάνωση της ΚΑΕ σε βάθος, σε όλους τους τομείς. Σταδιακή και γεωμετρική αύξηση του μπάτζετ, ώστε κάποια στιγμή να διαθέτει ο Άρης δέκα παίκτες πρώτης γραμμής. Αλλαγή νοοτροπίας και κτίσιμο φιλοσοφίας και χαρακτήρα. Για όλα αυτά απαιτείται χρόνος, υπομονή και αντανακλαστικά, ώστε να μαθαίνει η ομάδα από τα λάθη της. Αγωνιστικά και διοικητικά.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι για τα δόντια του Άρη. Ούτε ο Ολυμπιακός. Τουλάχιστον εκτός έδρας ή σε σειρά αγώνων, αυτές οι ομάδες υπερέχουν πολύ σε όλα τα επίπεδα. Την δεδομένη χρονική στιγμή, στην… τροφική μπασκετική αλυσίδα του Άρη βρίσκονται όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Ελλάδος, αρκετές καλές ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά όχι οι δυο των Αθηνών. Τους οποίους δεν μπορείς να τους κερδίσεις παίζοντας 15, 25 ή 38 αγωνιστικά λεπτά, στηριζόμενος στις εμπνεύσεις και την αθλητικότητα μετρημένων στα δάκτυλα παικτών.

Εντάξει, κι εγώ ξενέρωσα στο τρίτο δεκάλεπτο και μέσα μου, έβριζα τους παίκτες που με ανάγκασαν να κάνω μια… διεκπεραιωτική ραδιοφωνική μετάδοση για λογαριασμό του Arena 89.4, για μισό παιχνίδι. Αλλά δεν πρέπει να είμαι άδικος μαζί τους. Ούτε εσείς. Απλά, έπαιζαν με καλύτερη ομάδα, που έχει την κλάση και τον χαρακτήρα – ειδικά μέσα στο σπίτι της – να σε τιμωρεί όταν της δίνεις το δικαίωμα.

Η ζωή συνεχίζεται. Η αδυναμία πρόκρισης και διεκδίκησης ενός τίτλου δεν αποτελεί αποτυχία. Ο Άρης οφείλει, ρεαλιστικά, να κοιτάξει την συνέχεια της χρονιάς, κατά την οποία πρέπει να βάλει τις βάσεις για την επόμενη. Η διεκδίκηση και κατάκτηση της 3ης θέσης, αρχικά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο του Πρίφτη και των παικτών του. Οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να παλέψουν σκληρά για το… πρωτάθλημα της 3ης θέσης, απέναντι σε μια ΑΕΚ και έναν ΠΑΟΚ που αναμένονται καλύτεροι στην συνέχεια.

Στην Ευρώπη, ο Άρης έχει πολύ μεγάλη τύχη και πιστεύω ότι είναι στο χέρι του να περάσει, απέναντι σε πιο ακριβές ομάδες που όμως δεν έχουν τον χαρακτήρα και το dna του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού. Αν δείξει ανταγωνιστικότητα, πάθος, προσήλωση στον στόχο και μπορέσει να πάει μέχρι και το Τop 16, τα μηνύματα στην Ευρώπη θα έχουν δοθεί πεντακάθαρα και πολύ πειστικά.

Ο Γενάρης είναι γεμάτος παιχνίδια. Δύσκολα και απαιτητικά. Η σεζόν είναι σε εξέλιξη και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για όλους, οπότε η ψυχραιμία και ο ρεαλισμός θα πρέπει να είναι συνοδοιπόροι των παικτών και των προπονητών. Ελπίζω, απλά, για να μπορέσει το Vici να γίνει πραγματικότητα για τον Άρη, ο Νίκος Λάσκαρης να λαμβάνει τα μηνύματα από την ελληνική και ευρωπαϊκή μπασκετική πραγματικότητα. Άλλωστε, τα δικά σας όνειρα, περνούν από το δικό του «πορτοφόλι» και τις δικές του αποφάσεις.

Καλή χρονιά σε όλους με Υγεία και Τύχη.

Υ.Γ. 1: Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός και, προσωπικά, στον υπεύθυνο Τύπου και Επικοινωνίας της, συνάδελφο, Νίκο Μπουρλάκη. Είναι όμορφο να σου συμπεριφέρονται με επαγγελματισμό και ευγένεια, στην εποχή της προχειρότητας και της έλλειψης σεβασμού. Οι πραγματικά μεγάλες ομάδες, άλλωστε, φαίνονται και από τις λεπτομέρειες.

Υ.Γ. 2: Η διαιτησία του ΟΑΚΑ ήταν υποδειγματική, όσο υπήρχε παιχνίδι στο παρκέ φυσικά. Για να είμαι δίκαιος και εντάξει με τον εαυτό μου, πρέπει να συγχαρώ τους Πηλοϊδη, Κορομηλά και Μητσόπουλο.

Υ.Γ. 3: Η ανθρώπινη πρωτοβουλία της διοίκησης, να φέρει τις οικογένειες των παικτών στην Αθήνα για να κάνουν μαζί Χριστούγεννα, ήταν όντως πρωτοποριακή και αξιέπαινη. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, που δεν μπορώ να την παραγνωρίσω. Διοίκηση και ομάδα πρέπει να διατηρούν τις πρέπουσες αποστάσεις και να μην… παραγνωρίζονται μεταξύ τους. Όλα είναι καλά, αλλά για όλα χρειάζεται μέτρο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.