Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Off topic Σκέψεις
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153
morfi
QUOTE(NBAholic @ Jun 8 2008, 17:25 ) *
Προσωπικά ακόμη απορώ για το σεισμό του '99: Πώς γίνεται, με τις τωρινές πολεοδομικές προδιαγραφές στην Αθήνα, να καταρρέουν σύγχρονα κτίρια με 5,9 ρίχτερ; Δεν υποτίθεται ότι οι προδιαγραφές για όλα αυτά τα κτίσματα είναι για να αντέχουν μέχρι και μεγέθη 7,0-7,5; Βέβαια, θα πρέπει κι εκείνος ο σεισμός να ήταν επιφανειακός, αλλά και πάλι, δεν μπορεί να μεταφράζεται σαν το ισοδύναμο ενός 7,0.

Υπάρχουν φήμες ότι ο σεισμός ήταν πολύ πιο δυνατός από όσο είπανε. Αν θυμάμαι καλά μία γειτονική χώρα (νομίζω η Ιταλία) έδειξε 6+ ρίχτερ. Φυσικά, δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να είναι έγκυρα τέτοια αποτελέσματα από μία χώρα που είναι μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.
Pierce
μια χαρα μπορει να ειναι biggrin.gif Ενα απο τα πιο γνωστα σεισμολογικα κεντρα παγκοσμιως ειναι στην Ουψαλα στη Σουηδια ,οπου δεν εχουν καθολου σεισμους, παρ'ολα αυτα οι εκτιμησεις ειναι παντα ακριβεις. Δεν εχει σχεση η αποσταση.
Τωρα στο ερωτημα του χολικ, η απαντηση ειναι η κλασσικη.''Στην Ελλαδα ζουμε''. Στην Ελλαδα της μιζας της πολεοδομιας για να βγει η αδεια, στην Ελλαδα οπου ο εργολαβος θα βαλει Χ σιδερα και Χ κυβικα τσιμεντο και θα χρεωσει Χ^2 και για τα δυο.
sihainas
Δεν είναι μόνο ότι ήταν 6,5 Ρίχτερ...ή ότι ήταν επιφανειακός...και μόλις 30 χλμ. από την Πάτρα... αλλά κράτησε και πολύ ώρα... νόμιζες ότι δεν θα σταματήσει ποτέ tongue.gif...anyway είχαμε και μερικούς μετασεισμούς πολύ μικρούς όμως ίσα που τους καταλάβαμε ας ελπίσουμε αυτός να ήταν ο κύριος (που αν δεν ήταν δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι ο κύριος tongue.gif ohmy.gif )
nikolas12
QUOTE(B for Basketball @ Jun 8 2008, 16:55 ) *
Εγω γιατι δεν καταλαβα τιποτα???
Και να πεις οτι μενω χαμηλα ενταξει....
Αλλα στο τριτο οροφο ειμαι...
Τι διαολο???

Αποκλειεται να μην καταλαβες τιποτα.Εγω σε 2ο οροφο τον καταλαβα.Ειδικα στο υπογειο που βρισκεται το σαλονι(μενω σε μεζονετα tongue.gif )γινοταν το σωσε.Επειδη διαφωνουσαν το επικεντρο που ειναι Πελοπονησσο που ειναι Πατρα ή Ανδραβιδα;
Mamuwalde
για άραξο είπανε . έχουν κουλάρει και οι μετασεισμοί . έχει να κάνει κανένα μισάωρο

2 οι νεκροί και 37 τραυματίες . ανδραβίδα το επίκεντρο . από 6,2 έως 6,5 ρίχτερ άκουσα
NBAer
Το Αριστοτελειο πανεπιστημιο Θεσσαλονικης δινει:
Μεγεθος 6.7 και εστιακο βαθος 3 χιλιομετρα!! blink.gif

Το εθνικο αστεροσκοπειο Αθηνων δινει:
Μεγεθος 6.5 και εστιακο βαθος 21 χιλιομετρα.

Δεν ξερω γιατι υπαρχει αυτη η μεγαλη διαφορα..... unsure.gif
NBAholic
Το Αριστοτελειο πανεπιστημιο Θεσσαλονικης δινει:
Μεγεθος 6.7 και εστιακο βαθος 3 χιλιομετρα!!

3 χμ; blink.gif Από τα μικρότερα εστιακά βάθη που έχω ακούσει ποτέ. Σχετικά συγκρίσιμο με τα βάθη που προκαλούνται τεχνητοί σεισμοί μετά από υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις.
captain charisma
εγω παντως δεν καταλαβα οτι εγινε σεισμος και ημουν και ξυπνιος εκεινη την ωρα.
μαλλον ορθιος κοιμαμαι 19.gif 69.gif
center
Παιδιά και εδώ στην Ναύπακτο, το νιώσαμε πολύ... Πρώτη φορά κουνηθήκαμε τόσο μα τόσο πολύ..
Πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο να τρέχει προς την παραλία... Ήταν λες και χανόταν η γη κάτω από τα πόδια...
Ας ελπίσουμε ότι θα ήταν ο κύριος, και να μην κάνει μεγαλύτερο μετασεισμό...
ios
QUOTE(B for Basketball @ Jun 8 2008, 17:10 ) *
Δεν εχεις νιωσει προφανως τον μεγαλο σεισμο του ΄99 .....
Εκει να δεις...
Κουνιοσουν σαν να χοροπηδας σε τραμπολινο!!!

Eπειδή τους έχω ζήσει και τους 2, ένα έχω να πω, πραγματικά καμία σχέση παρόλο που στην Αθήνα έπεσε το εργοστάσιο της Ρικομέξ και υπήρξαν πολλοί νεκροί.

Η διάρκεια του τωρινού ήταν απίστευτα μεγάλη, φάνηκε οτι πραγματικά δεν θα τελείωνε ποτέ.

PS. Εγώ από εδώ ενημερώνομαι για τους σεισμούς, πολύ γρήγορες ανανεώσεις. http://www.emsc-csem.org/index.php?page=home
center
QUOTE(ios @ Jun 8 2008, 20:37 ) *
Eπειδή τους έχω ζήσει και τους 2, ένα έχω να πω, πραγματικά καμία σχέση παρόλο που στην Αθήνα έπεσε το εργοστάσιο της Ρικομέξ και υπήρξαν πολλοί νεκροί.

Η διάρκεια του τωρινού ήταν απίστευτα μεγάλη, φάνηκε οτι πραγματικά δεν θα τελείωνε ποτέ.
PS. Εγώ από εδώ ενημερώνομαι για τους σεισμούς, πολύ γρήγορες ανανεώσεις. http://www.emsc-csem.org/index.php?page=home

Όντως πολύ μεγάλη η διάρκεια...
Και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία λέει πως θα αναβληθεί η εξεταστική τις δυο πρώτες μέρες. Δηλαδή, την Δευτέρα και την Τρίτη.. (αύριο και μεθαύριο).. Και τα μαθήματα που χάνονται θα μεταφερθούν στο τέλος της εξεταστικής περιόδου..
Air Kef
Και στην Λαρισα τον νιωσαμε, πηγαίναμε πέρα δώθε για αρκετή ώρα,με μικρη ενταση ομως. Ακουγες τους τοιχους ελαχιστα δεν νομιζω να εγιναν καθολου ζημιες.

Η πλακα ειναι οτι μολις ειχα ξυπνησει και εκανα αυτες τις παραλογες σκεψεις που εχουμε πολλοι αγουροξυπνημενοι. Σκεφτομουν να σηκωθω να αποσυνδεσω τον Η/Υ μου για να τον παρω μαζι μου σε περιπτωση που δυναμωνε ο σεισμος. biggrin.gif biggrin.gif

Τελος παντων,με οποιον μιλησα απο Πατρα ακουγόταν τρομοκρατημένος και ακουγα παραλογα πραγματα ωστε να απορω πως δεν ειχαμε χειροτερα.

Απο το οτι φαινοταν ο δρομος στον....1ο οροφο,οτι αυτοκινητα χοροπηδούσαν και αλλα τετοια ωραια.
NBAer
QUOTE(center @ Jun 8 2008, 21:07 ) *
Όντως πολύ μεγάλη η διάρκεια...
Και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία λέει πως θα αναβληθεί η εξεταστική τις δυο πρώτες μέρες. Δηλαδή, την Δευτέρα και την Τρίτη.. (αύριο και μεθαύριο).. Και τα μαθήματα που χάνονται θα μεταφερθούν στο τέλος της εξεταστικής περιόδου..

Ποση περιπου ηταν η διαρκεια? Γιατι ακουω ακουω μεγαλη και μεγαλη, αλλα κανεις δεν λεει περιπου ποση. sad.gif
10 δευτερολεπτα, 15, 20, 30, 40? Ποσο?

QUOTE(Air Kef @ Jun 8 2008, 21:12 ) *
Η πλακα ειναι οτι μολις ειχα ξυπνησει και εκανα αυτες τις παραλογες σκεψεις που εχουμε πολλοι αγουροξυπνημενοι. Σκεφτομουν να σηκωθω να αποσυνδεσω τον Η/Υ μου για να τον παρω μαζι μου σε περιπτωση που δυναμωνε ο σεισμος. biggrin.gif biggrin.gif

21.gif 21.gif PC obsessed και εσυ? biggrin.gif
dizzy_fingers
Από διάρκεια, εγώ στην Αθήνα "μέτρησα" (εκτίμησα) κοντά στα 6-7 δευτερόλεπτα, άσχετα αν μου φάνηκε περισσότερο.

Στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές προφανώς θα ήταν μεγαλύτερης διάρκειας.
PanosIlio
Εγω δεν κατάλαβα τίποτα, απλά ένα δυνατό θόρυβο άκουσα και είδα τα φώτα να κουνιούνται.

Ίσως επειδή εκείνη την ώρα ήμουν όρθιος και έπλενα πιάτα tongue.gif
Keyser_Soze
Εγώ ήμουν για μπάνιο στη Βούλα και δεν ένιωσα τίποτα. Μάλλον επειδή τσαλαβουτούσα, μακροβουτούσα, έριχνα άπειρους βούτους και δεν καθόμουν σπίτι να λιώνω από τη ζέστη... blech.gif
nikolas12
Εγω επαιζα Wii με τον αδερφο μου και μου φωναζει η μητερα μου.<<Μην κουνιεσαι.Σεισμος.>>αλλα δεν πολυκαταλαβα να κουνιεμαι.
center
QUOTE(NBAer @ Jun 8 2008, 21:12 ) *
Ποση περιπου ηταν η διαρκεια? Γιατι ακουω ακουω μεγαλη και μεγαλη, αλλα κανεις δεν λεει περιπου ποση. sad.gif
10 δευτερολεπτα, 15, 20, 30, 40? Ποσο?
21.gif 21.gif PC obsessed και εσυ? biggrin.gif

Προφανώς δεν χρονομέτρησα.. tongue.gif tongue.gif
Πέρα από την πλάκα, υπολογίζω πάνω από 20.. Άκουσα έναν κρότο, έγινε ο σεισμός και μετά κουνούσε για πολύ ακόμα, με λιγότερη ένταση που όντως έλεγες ότι δν θα σταματήσει... Αφού κουνιόταν μέχρι και ο στήλος με τα φώτα που έχουμε στην παραλία του μαγαζιού και ο πολυέλαιος μέσα..

@Αir Kef: και σε μένα μου πέρασε αυτή η ιδέα... laugh.gif laugh.gif
Mamuwalde
στην πάτρα τον κατάλαβα για μισό λεπτό περίπου [είμαι και στον 3ο ]

το κακό είναι ότι λένε για μετασεισμό γύρω στο 5,Χ που δεν έχει γίνει ακόμα και τον περιμένουν

η διπλανή μου κατέβηκε με μαξιλάρια και σεντόνια από το σπίτι

εγώ εννοείται δε φεύγω .... έχει ΝΒΑ το βράδυ tongue.gif
nikolas12
Ετσι σε θελω αγορι μου.Καλα αυτοι στο σταρ τι ανεδαιστατοι ενω ολα τα αλλα καναλια ελεγαν για το σεισμο αυτο επαιζαν τα ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ!!!!
NBAer
QUOTE(hip-hop @ Jun 8 2008, 22:17 ) *
Ετσι σε θελω αγορι μου.Καλα αυτοι στο σταρ τι ανεδαιστατοι ενω ολα τα αλλα καναλια ελεγαν για το σεισμο αυτο επαιζαν τα ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ!!!!

Αναιδεστατοι?

Σιγα ρε hip-hip που σου εθιξαν και την πληροφορηση για τους σεισμους.....
nikolas12
Καλα οφειλουν να πληροφορησουν τον κοσμο ολα τα καναλια!!!Ο καθενας ηθελε να μαθει για το σεισμο στην περιοχη του και καθε καναλι εδινε πληροφοριες για διαφορετικες περιοχες.Ετσι και το σταρ οφειλε να βοηθησει.

Υ.Γ.Παντως το επισοδειο ηταν γαματο icon_drunk.gif
NBAer
QUOTE(hip-hop @ Jun 8 2008, 22:31 ) *
Καλα οφειλουν να πληροφορησουν τον κοσμο ολα τα καναλια!!!Ο καθενας ηθελε να μαθει για το σεισμο στην περιοχη του και καθε καναλι εδινε πληροφοριες για διαφορετικες περιοχες.Ετσι και το σταρ οφειλε να βοηθησει.

Υ.Γ.Παντως το επισοδειο ηταν γαματο icon_drunk.gif

Γραψτο ακομη μια φορα να το κατανοησουμε πληρως. smiley.gif

Παντως δεν συμφωνω οτι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να πληροφορησουν τον κοσμο. Τιποτα δεν οφειλουν.....
Ιδιωτικο καναλι ειναι.
rchos
εχωντας καταγωγη απο ηλεια(και σοι εκει) μπορω να πω οτι οταν τον ενιωσα στο δωματιο μου διαβαζοντας εκλασα λιγο μεντες.οχι για μενα.ηταν μικρη η ενταση στην αθηνα σχετικα αλλα ενστικτωδως και επειδη ξερω οτι η περιοχη κατω ειναι σεισμογενεις φοβηθηκα για τους δικους μου.ευτυχως ελαχιστα λεπτα μετα και πριν ακομη ανακοινωθει οτι το επικεντρο ηταν ανδραβιδα ηλειας με μεγεθος 6.5 ενας θειος πηρε τηλεφωνο λεγοντας πολυ γρηγορα γιατι ηθελε να ενημερωσει και τα αλλα αδερφια του(περα απ οτη μανα μου και αδερφη του) οτι ολα ειναι καλα και να μην φοβηθουμε οτι και να ακουσουμε.εκει ηρεμησα.σε τηλεφωνημα βεβαια με αλλο θειο μου παλι απο εκει(αλλος αδερφος της μανας μου στην ιδια πολυκατικοια αλλο οροφο) μαθαμε οτι εγινε κολαση και οτι τετοιο πραγμα δεν ειχαν ξαναζησει ποτε.απο την στιγμη που ακους δυτικο πελλοπονησιο να σου λεει για σεισμο οτι δεν εχει ξαναζησει τετοιο πραγμα σημαινει οτι πραγματικα πρεπει να εγινε χαμος.απο οτι καταλαβαινω τα λιγα (εξαιτιας προηγουμενων σεισμων) παλαια σπιτια που εστεκαν πλεον εχουν διαλυθει.ο λογος που δεν εχουμε τους νεκρους του 99 της αθηνας ειναι οτι τα περισσοτερα σπιτια εκει λογω και των πολλων σεισμων χτιζονται καλα και σαν επαρχια ειναι πιο δυσκολο να κανεις λαμογιες γιατι αν σε παρουν χαμπαρι θα σε σφαξουν στο γονατο.παντως μεσα στα σπιτια εχουν σπασει τα παντα σχεδον ενω ειχαμε και πολλες πτωσεις σοβαδων.ενας ξαδερφος που ηταν παραλια και επαιζε βολλευ μου ειπε οτι πεταγοντουσαν τα παντα πανω κατω την ωρα του σεισμου ακομη και οι ανθρωποι.υποθετω θα ηταν κατι τρομακτικο.δεν ειναι τυχαιο ξαναλεω οτι ανθρωποι μεγαλοι ωστε να εχουν ζησει και αλλους σεισμους στην περιοχη ελεγαν οτι φοβηθηκαν οτι θα ισοπεδωθει ολη η πολη.

Υ.Γ. τα πρωτοξαδερφα ειναι στην αμαλιαδα ηλειας 19 χιλιομετρα απο το επικεντρο ενω και καποιοι πιο μακρινοι συγγενεις διασπαρτοι στην ηλεια εχουν ολη την ιδια αποψη.τετοιο πραγμα δεν ειχαν ξαναζησει ελεγαν.
Υ.Γ 2 στον σεισμο του 99 ημουν στο παλαιο φαληρο οπου και μενω στον δρομο περπατωντας προς το σπιτι μου.θυμαμαι το βουητο και τα σπιτια να κουνιουνται καθως και τον καθε λογης ξεβρακωτο να πετιεται απο το σπιτι του.αμαξια να χοροπηδανε δεν ειχα δει.κατι που απο πολλους υποθικε για αυτο το σεισμο.ειναι προφανες οτι ο σεισμος αυτος ηταν πολυ πιο δυνατος απο του 99 απλα εμεις εδω ημασταν πιο αμαθει.

Υ.Γ. 3 ειλικρινα παντως ειναι πολυ κριμα αυτες εκει οι περιοχες να τραβανε για δευτερο καλοκαιρι τετοιο λουκι.ειναι πολυ μεγαλη πικρα τη μια χρονια να χανεις τα παντα απο τις φωτιες και ενα καλοκαιρι μετα χωρις να εχεις μπορεσει ουσιαστικα να ορθοποδησεις και ενω περιμενεις ακομη την βοηθεια απο το κρατος να σου ερχετε και αυτο και να σε αποτελειωνει.ακομη οι πληγες τους δεν ειχαν γιατρευτει απο τα περσινα και σημερα ανοιξαν κι αλλες.το χειροτερο ειναι οτι ενω τωρα περιμεναν ενα χρονο την βοηθεια απο το κωλοκρατος τωρα θα περιμενουν αδικα και την βοηθεια για τον σεισμο και του χρονου το καλοκαιρι θα λεμε οτι ακομη περιμενουν!
PanosIlio
Στο ΣΤΑΡ το μόνο πράγμα που παραδέχομαι είναι το γεγονός ότι δεν το πιάνει η σχιζοφρένεια με τα έκτακτα όπως τα άλλα κανάλια.

Είχαν όλοι έκτακτο και είχε βγει ο κάθε ένα ρεπόρτερ και έλεγε το μακρύ του και το κοντό του. Ανακρίβειες πάνω από ανακρίβειες.

Το ΣΤΑΡ τουλάχιστον συνέχισε το πρόγραμμά του και μόλις υπήρχαν επίσημα νέα τα μετέδωσαν. Ότι καλύτερο.

Από το να βγαίνει ο Σόμπολος και να μεταδίδει λες και ισοπεδώθηκε η Πελοπόννησος προτιμώ να βλέπω φιλαράκια παρά αυτούς.
nikolas12
QUOTE(NBAer @ Jun 8 2008, 22:33 ) *
Γραψτο ακομη μια φορα να το κατανοησουμε πληρως. smiley.gif

Καλα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα γιατι το ποστ γραφτηκε δυο φορες ενω το ποσταρα μια φορα. blink.gif blink.gif blink.gif
Αυτη η Ηλεια ρε γαμωτο περσι με τις πυρκαγιες,φετος με το σεισμο εχει υποφερει παρα πολυ και πραγματικα λυπαμαι τους κατοικους της.
Α,ναι καποιος ειπε για το υπολογισμο του βαθους του σεισμου.Αν ξερουμε οτι οι σεισμοι προκαλουνται απο μετακινησεις του φλοιου της γης σε διαφορα βαθη και γινονται αναλογα αισθητοι στην επιφανεια μπορειτε να πειτε το δικο σας βαθος.Καληνυχτα ομως γιατι αυριο γραφω Ιστορια.
dizzy_fingers
Ο υπολογισμός του βάθους γίνεται από τη μέτρηση και χρήση σε υπολογισμούς κάποιων παραμέτρων από τα σεισμικά κύματα (διάρκεια, πρώτη άφιξη κλπ...δεν τα θυμάμαι, το έχω περάσει εδώ και εξάμηνα το μάθημα - σε αντίθεση με κάποιους άλλους που το χρωστάνε ακόμα tongue.gif).

Ο τρόπος είναι παντού στάνταρ, αλλά καμιά φορά ίσως γίνεται κάποιο σφάλμα στη μέτρηση των παραμέτρων των κυμάτων, εξ'ού και οι αποκλίσεις.

Hip-hop, στην τελευταία σου παράγραφο δεν κατάλαβα ακριβώς τί έγραφες, αλλά ότι και να ήταν σου εύχομαι καλή επιτυχία smile.gif.
Xaroumenos loukoumas
Πάντως ούτε εγώ κατάλαβα τιποτα, κι ας ήμουν σπίτι βλέποντας Roland Garos (πώς τον έσκισε έτσι ο Nadal??).
Οι γονείς μου που ήταν Ξυλόκαστρο, μου ειπαν ότι τον ένιωσαν για τα καλά (κοινώς φοβήθηκαν πολύ).
Πραγματικά κρίμα για την περιοχή πάντως, 2 χρόνια σερί καταστροφές..
NBAer
QUOTE(rchos7 @ Jun 8 2008, 22:43 ) *
Υ.Γ 2 στον σεισμο του 99 ημουν στο παλαιο φαληρο οπου και μενω στον δρομο περπατωντας προς το σπιτι μου.θυμαμαι το βουητο και τα σπιτια να κουνιουνται καθως και τον καθε λογης ξεβρακωτο να πετιεται απο το σπιτι του.αμαξια να χοροπηδανε δεν ειχα δει.κατι που απο πολλους υποθικε για αυτο το σεισμο.ειναι προφανες οτι ο σεισμος αυτος ηταν πολυ πιο δυνατος απο του 99 απλα εμεις εδω ημασταν πιο αμαθει.

Η ενεργεια που απελευθερωθηκε παντως απο τον σεισμο του 1999 σε σχεση με αυτον χθες, βρισκεται στο περιπου απο τον τυπο:

Ε1,Ε2: οι Ενεργειες που απελευθερωνονται
Μ1,Μ2 τα αντιστοιχα μεγεθη

Ε1/Ε2 = (10^(Μ1-Μ2))^1.5

Αρα για Μ1=6.7 (χθεσινος) και Μ2 = 5.9 της Αθηνας το 1999 εχουμε:
Ε1/Ε2 = (10^(6.7-5.9))^1.5 = (10^0.8)^1.5 = 15.8 =>
Ε1 = Ε2· 15.8

Δηλαδη η ενεργεια που απελευθερωθηκε χθες ηταν περιπου 16 φορες μεγαλυτερη απο του 1999.

Για να καταλαβουμε το ποσο περιπου ηταν αυτη:
•Μια απλη χειροβομβιδα εχει ενεργεια περιπου σε ισοδυναμο ΤΝΤ περιπου 4.2 κιλα ΤΝΤ και ολοι ξερουμε τι καταστροφες προκαλει!
•Ενας σεισμος μεγεθους 3 Ριχτερ εχει ενεργεια 32 τονων ΤΝΤ ή αλλιως 7620 χειροβομβιδων!
•Ενας σεισμος μεγεθους 4 Ριχτερ εχει ενεργεια 1020 τονων ΤΝΤ ή αλλιως 243000 χειροβομβιδων ή αλλιως μιας μικρης ατομικης βομβας!
•Ενας σεισμος μεγεθους 6 Ριχτερ εχει ενεργεια 1.010.000 τονων ΤΝΤ ή αλλιως 241.000.000 χειροβομβιδων ή αλλιως 32 ατομικες βομβες τυπου Ναγκασακι!!!!
•Ενας σεισμος μεγεθους 6.7 Ριχτερ οπως ο χθεσινος εχει ενεργεια 5.650.000 τονων ΤΝΤ ή αλλιως 1.35 δισεκατομμυριων χειροβομβιδων ή αλλιως 176 ατομικες βομβες τυπου Ναγκασακι!!!!!!!

QUOTE(hip-hop @ Jun 8 2008, 22:56 ) *
Καλα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα γιατι το ποστ γραφτηκε δυο φορες ενω το ποσταρα μια φορα. blink.gif blink.gif blink.gif

Tρεις φορες.... biggrin.gif

Α,ναι καποιος ειπε για το υπολογισμο του βαθους του σεισμου.Αν ξερουμε οτι οι σεισμοι προκαλουνται απο μετακινησεις του φλοιου της γης σε διαφορα βαθη και γινονται αναλογα αισθητοι στην επιφανεια μπορειτε να πειτε το δικο σας βαθος.

Ε? Τι εννοεις.....?
NBAholic
Ενας σεισμος μεγεθους 6.7 Ριχτερ οπως ο χθεσινος εχει ενεργεια 5.650.000 τονων ΤΝΤ ή αλλιως 1.35 δισεκατομμυριων χειροβομβιδων ή αλλιως 176 ατομικες βομβες τυπου Ναγκασακι!!!!!!!

Βάσει των προηγούμενων τιμών, πρέπει να αντιστοιχεί στο διπλάσιο αυτού, δηλαδή στην ενέργεια που απελευθέρωσε η υδρογονοβόμβα Romeo (μια από τις 3 μεγαλύτερες που δοκίμασαν ποτέ οι ΗΠΑ). Βέβαια, έχω δει πολλές διαφορετικές τιμές (αν και αυτή είναι η πιο συνήθης) και δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι αληθής.

Οι Αμερικανοί δοκίμασαν το '71 μια βόμβα περίπου 5 mt σε βάθος 2 km και παρήγαγαν ένα σεισμό 7 ρίχτερ. Δείτε το βίντεο:
tom
η διάρκεια του σεισμού δεν παίζει ρόλο? δηλαδή ένας σεισμός πχ. 6 ρίχτερ διάρκειας 10 δευτερολέπτων απελευθερώνει ίδια ενέργεια με έναν σεισμό 6 ρίχτερ διάρκειας 5 δευτερολέπτων? μήπως είναι ισχύς αντί για ενέργεια αυτό ή κάτι τέτοιο?

edit: από ότι βλέπω στη wikipedia, η κλίμακα ρίχτερ μετράει την ενέργεια που απελευθερώνεται. Δηλάδη υποθέτω προφανώς ότι αν δυο σεισμοί μας κουνήσουν το ίδιο (ανά δευτερόλεπτο...) αλλά έχουν διαφορετική διάρκεια,τότε έχουν και διαφορετική τιμή στην κλίμακα ρίχτερ.
NBAholic
Η ενέργεια είναι που επηρεάζεται από το χρόνο. Υποθέτω ότι οι υπολογισμοί γίνονται με βάση μια συγκεκριμένη διάρκεια, την οποία όμως δεν έχω δει κάποια πηγή να αναφέρει.
B for Basketball
Ας αλλαξω λιγο θεμα...
Κατι που ισως να ενδιαφερει κ τον NBAερ.
Το παρακατω λινκ αναφερεται σε διαστρεβλωσεις αρχαιοπληκτων για την γνησιοτητα της θεωριας της σχετικοτητας του Αινσταιν.
Πραγματικα καποιοι δεν νιωθουν και τα βλεπουν ολα με τα δικα τους ελληνοεθνικα γυαλια.

http://www.oodegr.com/neopaganismos/skotad...s/ainstain1.htm
NBAholic
Τι θέμα άνοιξες, b4b...Αν πιάναμε όλους τους ελληνοκεντρικούς μύθους και τους συγκεντρώναμε, είναι σχεδόν κωμικό το τι θα βγάζαμε ως "συμπέρασμα". Ίσως όχι τόσο όσο αν συγκεντρώναμε όλες τις αμερικανικές ιστορίες συνωμοσίας του 20ού αιώνα, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα ήταν δυσανάλογο του πληθυσμού μας. Αυτό το "Καραθεοδωρή=δάσκαλος του Αϊνστάιν" είναι πραγματικά πολυμασημένη καραμέλα...
NBAer
QUOTE(tom @ Jun 9 2008, 01:37 ) *
η διάρκεια του σεισμού δεν παίζει ρόλο? δηλαδή ένας σεισμός πχ. 6 ρίχτερ διάρκειας 10 δευτερολέπτων απελευθερώνει ίδια ενέργεια με έναν σεισμό 6 ρίχτερ διάρκειας 5 δευτερολέπτων? μήπως είναι ισχύς αντί για ενέργεια αυτό ή κάτι τέτοιο?

edit: από ότι βλέπω στη wikipedia, η κλίμακα ρίχτερ μετράει την ενέργεια που απελευθερώνεται.

Περιπου. "Μετραει" την ενεργεια που φτανει στο εδαφος και την οποια θεωρουμε αναλογη της ενεργειας που απελευθερωνεται(γιατι ενα μερος της ενεργειας γινεται θερμοτητα λογω τριβων, αλλο μερος πηγαινει ξανα στα πετρωματα, κλπ και τελικα αυτο που απομενει ερχεται σε εμας).

Δηλάδη υποθέτω προφανώς ότι αν δυο σεισμοί μας κουνήσουν το ίδιο (ανά δευτερόλεπτο...) αλλά έχουν διαφορετική διάρκεια,τότε έχουν και διαφορετική τιμή στην κλίμακα ρίχτερ.

Εξαρταται τι εννοεις μας κουνησουν το ιδιο.
Αλλα ακομα και αν το εννοεις οτι σημαινει "εχει η βελονα ενος σεισμογραφου την ιδια ταλαντωση" τοτε και παλι δεν συνεπαγεται οτι θα εχουν διαφορετικη τιμη στην κλιμακα Ριχτερ αν μας κουνησουν διαφορετικο χρονο! Γιατι?
Γιατι πολυ απλα ειναι συναρτηση πολλων πραγματων η διαρκεια που θα κουνηθουμε καθως και το πόσο. Πχ των πετρωματων στο υπεδαφος.
Αν ειναι σκληρα και πυκνα, αρα μεγαλη τριβη, αρα μεγαλες αποσβεσεις, οπως καταλαβαινεις θα κουνηθουμε πιο λιγο ακομα και αν η ενεργεια που φτανει ειναι η ιδια με ενα αλλο μερος οπου εχει μαλακα και λιγα πετρωματα απο κατω του.

QUOTE(NBAholic @ Jun 9 2008, 01:46 ) *
Η ενέργεια είναι που επηρεάζεται από το χρόνο. Υποθέτω ότι οι υπολογισμοί γίνονται με βάση μια συγκεκριμένη διάρκεια, την οποία όμως δεν έχω δει κάποια πηγή να αναφέρει.

Μπα η διαρκεια δεν λαμβανεται υποψιν καθολου.

Επισης για το: "Η ενέργεια είναι που επηρεάζεται από το χρόνο."
Το αντιστροφο. biggrin.gif Ο χρονος που "κουνιομαστε" επηρεαζεται απ την ενεργεια που αρχικα ελευθερωθηκε και την ενεργεια που εφτασε σε εμας.
Και δεν σημαινει οτι μεγαλυτερος χρονος που "κουνιομαστε" συνεπαγεται και μεγαλυτερη ενεργεια που απελευθερωθηκε, για τον απλο λογο οπως ειπα, οτι υπαρχουν παρα πολλες αλλες παραμετροι. Η τριβη του υπεδαφους πχ. Αν ειναι μεγαλη τοτε ο χρονος που θα κουνηθουμε καθως και η ενταησ του σεισμου θα ειναι μικρη(σχετικα). Αν η τριβη ειναι μικρη(μαλακα πετρωματα) τοτε θα κουνηθουμε πολυ περισσοτερο απο τις ταλαντωσεις των πετρωματων.
Και βασικα εχει βρεθει οτι αυτες οι ταλαντωσεις διαρκουν για ωρες ή και μερες ή και εβδομαδες. Απλα εμεις τις καταλαβαινουμε μονο για μερικα δευτερολεπτα.
Αλλος παραγοντας ειναι το βαθος. Σε οσο μεγαλυτερο βαθος βρισκεται το υποκεντρο τοσο λιγοτερο χρονο θα καταλαβουμε το "κουνημα", χωρις λοιπον οπως ειναι φανερο η ενεργεια που απελευθερωθηκε να παιζει καποιο ρολο στην χρονικη διαρκεια.

Οσο μεγαλυτερη ενεργεια απελευθερωνεται, τοτε, συνηθως, τοσο μεγαλυτερο θα ειναι το μεγεθος του σεισμου και τοσο μεγαλυτερο χρονικο διαστημα θα "κουνηθουμε".
Το αντιστροφο ομως δεν ισχυει. Δηλαδη δεν ισχυει οτι αν "κουνηθουμε" λιγο τοτε η ενεργεια ειναι μικροτερη απο την ενεργεια που απελευθερωνεται αν "κουνηθουμε" πολυ.....
NBAer
QUOTE(NBAholic @ Jun 9 2008, 01:33 ) *
Βάσει των προηγούμενων τιμών, πρέπει να αντιστοιχεί στο διπλάσιο αυτού, δηλαδή στην ενέργεια που απελευθέρωσε η υδρογονοβόμβα Romeo (μια από τις 3 μεγαλύτερες που δοκίμασαν ποτέ οι ΗΠΑ). Βέβαια, έχω δει πολλές διαφορετικές τιμές (αν και αυτή είναι η πιο συνήθης) και δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι αληθής.

Α οσο για αυτο: Ναι πραγματι τα δεδομενα αλλαζουν λιγο για τιμες πανω απο 6.5. Οι τιμες που δινω ειναι οι σωστες, ενω ο τυπος οχι για τιμες μεγαλυτερες των 6.5.....
NBAholic
Α οσο για αυτο: Ναι πραγματι τα δεδομενα αλλαζουν λιγο για τιμες πανω απο 6.5. Οι τιμες που δινω ειναι οι σωστες, ενω ο τυπος οχι για τιμες μεγαλυτερες των 6.5.....

Ξέρεις όμως πού είναι το περίεργο; Στο ότι, στον εν λόγω πίνακα, όταν ανέβεις κι άλλο την κλίμακα, οι αναλογίες των τιμών επιστρέφουν στην προ-6,5 Ρίχτερ κατάσταση (δηλαδή, ακολουθούν το γνωστό τύπο). Δηλαδή, μόνο η τιμή που αντιστοιχεί στα 6,7 μοιάζει να είναι κάπως ξακάρφωτη σε σχέση με τις προηγούμενες. Οπότε, πέραν αυτής της τιμής πρέπει να ακολουθήσει διόρθωση εκ μέρους των υπευθύνων (με την αναλογία αύξησης της ενέργειας να μικραίνει συγκριτικά με πριν).

Μπα η διαρκεια δεν λαμβανεται υποψιν καθολου.

Επισης για το: "Η ενέργεια είναι που επηρεάζεται από το χρόνο."
Το αντιστροφο. Ο χρονος που "κουνιομαστε" επηρεαζεται απ την ενεργεια που αρχικα ελευθερωθηκε και την ενεργεια που εφτασε σε εμας.
Και δεν σημαινει οτι μεγαλυτερος χρονος που "κουνιομαστε" συνεπαγεται και μεγαλυτερη ενεργεια που απελευθερωθηκε, για τον απλο λογο οπως ειπα, οτι υπαρχουν παρα πολλες αλλες παραμετροι. Η τριβη του υπεδαφους πχ. Αν ειναι μεγαλη τοτε ο χρονος που θα κουνηθουμε καθως και η ενταησ του σεισμου θα ειναι μικρη(σχετικα). Αν η τριβη ειναι μικρη(μαλακα πετρωματα) τοτε θα κουνηθουμε πολυ περισσοτερο απο τις ταλαντωσεις των πετρωματων.
Και βασικα εχει βρεθει οτι αυτες οι ταλαντωσεις διαρκουν για ωρες ή και μερες ή και εβδομαδες. Απλα εμεις τις καταλαβαινουμε μονο για μερικα δευτερολεπτα.
Αλλος παραγοντας ειναι το βαθος. Σε οσο μεγαλυτερο βαθος βρισκεται το υποκεντρο τοσο λιγοτερο χρονο θα καταλαβουμε το "κουνημα", χωρις λοιπον οπως ειναι φανερο η ενεργεια που απελευθερωθηκε να παιζει καποιο ρολο στην χρονικη διαρκεια.

Οσο μεγαλυτερη ενεργεια απελευθερωνεται, τοτε, συνηθως, τοσο μεγαλυτερο θα ειναι το μεγεθος του σεισμου και τοσο μεγαλυτερο χρονικο διαστημα θα "κουνηθουμε".
Το αντιστροφο ομως δεν ισχυει. Δηλαδη δεν ισχυει οτι αν "κουνηθουμε" λιγο τοτε η ενεργεια ειναι μικροτερη απο την ενεργεια που απελευθερωνεται αν "κουνηθουμε" πολυ.....

Ίσως αναφερόμαστε σε 2 διαφορετικές ενέργειες. Υπάρχει η ενέργεια που απελευθερώνει ο ίδιος ο σεισμός (όλες οι υπόγειες ταλαντώσεις τις οποίες ανέφερες) και η ενέργεια που αντανακλάται στο έδαφος. Νομίζω ότι εσύ αναφέρεσαι στο 2ο και όχι στο 1ο, που είναι το πρωταρχικό γεγονός.
Άλλωστε δεν είπα αυτό που έγραψες στις 4 τελευταίες γραμμές. Το κούνημα έχει να κάνει με την ισχύ/ένταση. Απλώς, ότι, με τους άλλους παράγοντες σταθερούς (συμπεριλαμβανομένης της ισχύος), ο χρόνος κάνει τη διαφορά στην ενέργεια (άρα και στο μέγεθος, εφόσον αυτό μετρά την ενέργεια).
Gravedigger
Η Ιαπωνική κυριαρχία επεκτάθηκε και στο Hotmail.Δεν μπορώ να ανοίξω τα mail μου cuz server is too busy...
nikolas12
QUOTE(dizzy_fingers @ Jun 8 2008, 23:22 ) *
σου εύχομαι καλή επιτυχία smile.gif.

Να σαι καλα.Οντως πηγα πολυ καλα γιατι τα θεματα ηταν γελοια.Αντε την Τεταρτη Λογοτεχνια(πολυ που θα διαβασω tongue.gif )και τελος
B for Basketball
QUOTE(hip-hop @ Jun 9 2008, 18:40 ) *
Αντε την Τεταρτη Λογοτεχνια(πολυ που θα διαβασω tongue.gif )και τελος

Nα κατσεις να διαβασεις....
Αμαν...Εσυ κ ο αδερφος μου....
Εμεις γιατι διαβαζαμε ρεεε???( tongue.gif )
dizzy_fingers
"Hello! I am PINA! PINA existed from long ago, but box master came and PINA no longer exists! So I decided to break dizzy's balls with this eknevristiki diafimisi!
Yes! I am going to repeat the word PINA 11232 more times in the most spasoklabanistiko tropo and make sure that everyone who's listening this commercial will either have a car crash or forget they want to have sex with any person for the rest of their lives.
PINA! PINA! PINA! PINA!"
angry_red.gif
NBAer
Τα λεφτα μας ειναι σε καλα χερια!
Τα λεφτα μας πιανουν τοπο!!!!

Η ΕΡΤ αναβαθμισε τα λογοτυπα της!
Ιδου ενα μερος της ανακοινωσης:
Τα νέα σήματα της ΕΡΤ παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, σε ειδική εκδήλωση. Η ΕΡΤ αλλάζει την εταιρική της ταυτότητα σε συνεργασία με την βρετανική εταιρεία RED BEE MEDIA, η οποία είναι θυγατρική του ΒΒC και μία απο τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες. Πέραν των σημάτων των τριών τηλεοπτικών σταθμών ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3, δημιουργήθηκαν και δύο νέα θεματικά λογότυπα ένα για τις ειδήσεις και ένα για τα αθλητικά.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την βρετανική εταιρία Red Bee Media, τονίζοντας ότι "γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, καθώς έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό", ΚΑΙ ανέφερε ότι χρειάστηκαν 8 μήνες δουλειάς, έρευνες αγοράς και ποιοτικές έρευνες και ότι το συνολικό κόστος ανήλθε στα 1,2 εκατ. ευρώ και για τα τρία κανάλια.

8 μηνες δουλειας για να σχεδιασουνε τα νεα λογοτυπα, για να βρουνε τι νεο προγραμμα θα βαλουν και για να σχεδιασουν 6 μουσικα σηματα για να διαφημισουν το νεο στυλ της ΕΡΤ και το κυριοτερον:
ολα αυτα με το ελαχιστο ποσο των 1.2 εκατομμυριων ευρω!
Τζαμπα δηλαδη!

1.2 εκατομμυρια ευρω για να αλλαξουν σηματα και αυτα περι των 6 μουσικων σηματων που απλα ειναι για να δικαιολογησουν τη σπαταλη. Εμενα αν μου εδιναν καμια 100€ σε μια εβδομαδα θα τους εκανα ισαξια αν οχι καλυτερα σηματα.

Αλλα νομιζω ο κρυφος καημος ολων των Ελληνων πραγματοποιηθηκε!
Αλλαξε η ΕΡΤ λογοτυπα. 8 μηνες το μελετουσαν! Και επιτελους.....

Τα ασημαντα που αναφερουν μερικοι κακοπιστοι και κακεντρεχεις, οτι αντι να ασχολουνται 8 μηνες με το να βρουνε νεα λογοτυπα θα επρεπε να πραγματοποιησουν τις υποσχεσεις τους για ψηφιακη ΕΡΤ και για HD εικονα, κλπ ειναι οπως ειπα ασημαντα!
Ποια ψηφιακη ΕΡΤ και ποια HD εικονα ρε? Εδω μιλαμε κανανε το ουσιαστικο: Αλλαξανε λογοτυπα.....
Τι μας νοιαζει αν βλεπουμε το EURO σε ποιοτητα προιστορικη, τι μας νοιαζει αν δεν το βλεπουμε σε high definition και ψηφιακα? Σημασια εχει οτι το βλεπουμε απολαμβανοντας τα νεα λογοτυπα της ΕΡΤ. icon_drunk.gif
Keyser_Soze
Το κοπρόσκυλό μου, εφαγε τα γυαλιά της μυωπίας μου!!! sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
Ήταν και ακριβά τα άτιμα... Τώρα πρέπει να πάω να πάρω άλλα, οπότε μπάι μπάι Τζέιμς-Ανκλ sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
Igor
QUOTE(Keyser_Soze @ Jun 10 2008, 14:56 ) *
Το κοπρόσκυλό μου, εφαγε τα γυαλιά της μυωπίας μου!!! sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
Ήταν και ακριβά τα άτιμα... Τώρα πρέπει να πάω να πάρω άλλα, οπότε μπάι μπάι Τζέιμς-Ανκλ sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif

Μην ανυσηχεις, ενα σκυλι στο εξοχικο μου ειχε φαει 4 (!!!) κινητα σε 10 μερες ...
thrylos7
Μετά είχε 100% πανελλαδική κάλυψη;

hammer.gif
morfi
QUOTE(thrylos7 @ Jun 10 2008, 23:23 ) *
Μετά είχε 100% πανελλαδική κάλυψη;

hammer.gif

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
jois21
Κατσε, εγω βλεπω 1 λογοτυπο με 3 διαφορετικα χρωματα, μαλιστα χειροτερο απο τα παλια. 69.gif

Το κοπρόσκυλό μου, εφαγε τα γυαλιά της μυωπίας μου!!

λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
οοοοοολ
ios
Η μάνα του δειλού δεν έκλαψε ποτέ : 6 παρά τέταρτο (και ενώ κοιμόμουνα) πετάχτηκα και στους 2 μετασεισμούς (έντασης 3 ρίχτερ - lol ) που έγιναν εις τα Πατρινά (υπ)εδάφη.

Χύθηκε και ο πρωινός καφές προ ολίγου, ώραια... :Ρ Έφυγα να δώσω θεωρία γράφων, καλημέρα.
Xaroumenos loukoumas
rchos and all mods suck! 19.gif
rchos
rchos and all mods suck!

παρακαλω να πεσουν οι τονοι.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.