Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Houston Rockets vs Portland Trail Blazers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
(4) Houston Rockets [54-28] vs (5) Portland Trail Blazers [54-28]




Πρόγραμμα Αναμετρήσεων
QUOTE
Game 1 - Sun. April 20, Portland at Houston, 8:30 p.m., TNT
Game 2 - Wed. April 23, Portland at Houston, 9:30 p.m., TNT
Game 3 - Fri. April 25, Houston at Portland, 10:30 p.m., ESPN
Game 4 - Sun. April 27, Houston at Portland, 9:30 p.m., TNT
Game 5 * Wed. April 30, Portland at Houston, TBD, TBD
Game 6 * Fri. May 2, Houston at Portland, TBD, TBD
Game 7 * Sun. May 4, Portland at Houston, TBD, TBD


Season Splits
(4 παιχνίδια) Rockets 3 νίκες - Trail Blazers 1 νίκη

05.11.2013 νίκη Rockets 116-101
12.12.2013 νίκη Trail Blazers 111-104
20.01.2014 νίκη Rockets 126-113
09.03.2014 νίκη Rockets 118-113

Ένα στοιχείο που φαίνεται από τα stats των μεταξύ των αναμετρήσεων στην κανονική διάρκεια είναι ότι oi Blazers σκόραραν περίπου +3 πόντους παραπάνω από τους μέσους όρους τους, δέχθηκαν όμως -14 πόντους παραπάνω από τους Rockets σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια.
Ακόμη κι αν δεν έχουμε παρακολουθήσει κάποιο παιχνίδι, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι οι Blazers πέφτουν στην παγίδα να ακολουθήσουν τον τρελό ρυθμό των Rockets με αποτέλεσμα να χάνουν τον δικό τους και να μην ακολουθούν μέχρι τέλους.
QUOTE(Damian Lillard)
We've got to stay in our game and do what we've been doing all season, staying together as a team. We've done that all year, through ups and downs. And now we need to do it in the playoffs


Briefing
Σχεδόν αναμενόμενο το ζεύγος από τα μισά κιόλας της χρονιάς, οι δυο ομάδες έδωσαν δυνατές μάχες η μια απέναντι στην άλλη, με αποκορύφωμα την τελευταία χρονικά αναμέτρηση στο Ηouston στις αρχές του Μάρτη, που κρίθηκε στην παράταση.

Στο προτελευταίο παιχνίδι τους οι Rockets χρειάζονταν μια νίκη κόντρα στους Spurs για να αποκτήσουν τουλάχιστον το ίδιο ή καλύτερο ρεκόρ με τους Blazers, που ήταν ένα παιχνίδι πίσω ήδη. Κέρδισαν και ισοβάθμισαν στο τελικό ρεκόρ, όμως πήραν το #4 έχοντας περισσότερες νίκες στα μεταξύ τους.

Point of view: Houston Rockets
Γρήγορο μπάσκετ, πολλά καλάθια και τρέξιμο στον αιφνιδιασμό. Καλή κυκλοφορία στην επίθεση. Οι Rockets είχαν την τύχη να βρουν 4άρι που τους ταίριαζε στο πρόσωπο του Jones και να δουλεύει καλά το εναλλακτικό κοντό σχήμα χωρίς αυτόν. Έβγαλαν άνετα τη χρονιά με τις νίκες που πανω-κάτω υπολόγιζαν να κάνουν και πήραν το home court advantage. Τελείωσαν δυνατά τον Μάρτιο και τον Απρίλη, αν και στον τελευταίο μήνα δέχθηκαν +9 πόντους παραπάνω από τα στάνταρ τους, λόγω της απουσίας του Howard για οκτώ παιχνίδια. Ο Harden παίζει ξανά ως top-5 παίκτης και δίνει τον φόβο στους αντίπαλους προπονητές.
QUOTE(Jeff Van Gundy)
They play fast, they score easily, and they have a talent in James Harden who is as hard to guard as anybody not named Kevin Durant or LeBron James. They have a center who gives them a force in the paint, who can rebound, and then they have one of the best competitors in Beverley. I just love his mentality in attacking each and every opponent. I think Houston has as good a chance as anyone to come out of the West

Με τον Howard υγιή και πεινασμένο για playoffs, οι Rockets έχουν τους παίκτες και τις δυνατότητες να κερδίσουν κάθε αντίπαλο στη Δύση (κέρδισαν τους Thunder πρόσφατα, κέρδισαν τέσσερις φορές τους Spurs) στη μέρα τους και να αποτελέσουν την έκπληξη στα φετινά playoffs.

Key factor
Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις οι παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Harden (30.2π, 5.2ασ) και ο Ηoward (25.5π, 13.5ρ, 63%). Θεωρώ ότι από τους δύο, το κλειδί θα είναι ο Howard, που κέρδισε κατά κράτος στον Robin Lopez, όποτε αποφάσισε να πάει δυναμικά προς το καλάθι.

Ο DH επέστρεψε μετά απουσία δύο εβδομάδων κι έπαιξε στα τρία τελευταία της ομάδας, κάνοντας μάλιστα μια κλασική εμφάνιση εναντίον των Spurs (20π, 17ρ). Στα χαρτιά είναι υγιής, αν το γόνατό του είναι τελείως εντάξει θα φανεί στη σειρά, ωστόσο δείχνει κεφάτος και ζωντανός, όπως έδειχνε στα πρώτα του χρόνια στο Orlando. Ο Howard εάν είναι καλά στη διάθεσή και στο σώμα (που ήταν φέτος σε μεγάλα διαστήματα της σαιζόν) μπορεί να αποτελέσει μη αντιμετωπίσιμο παίκτη σε άμυνα και επίθεση.

Point of view: Portland Trail Blazers
...Ήταν τρελό κι απίστευτο...όταν οι Blazers βρίσκονταν στο τέλος Δεκέμβρη στην κορυφή της Δυτικής Περιφέρειας. Πρόωρο φορμάρισμα πείτε το, φρεσκάδα, ανυπαρξία κούρασης, ανετοιμότητα των κυριότερων αντιπάλων εκείνον τον καιρό, ό,τι κι αν ήταν, αποτέλεσε το σημείο ενδιαφέροντος τα Χριστούγεννα. Με ρεκόρ 13-2 τον Νοέμβρη και 12-4 τον Δεκέμβρη όλοι μιλούσαν για την φοβερή ομάδα του Terry Stots σε σημείο που ο Aldridge είχε spans που έπαιζε ως MVP. Τα σουτ έμπαιναν, τα τρίποντα έπεφταν βροχή, ο Robin Lopez βρέθηκε ως Μεσσίας στο ρόλο του ψηλού-χαμάλη που χρειαζόταν το Portland, ο Mo Williams ακόμη δεν είχε αρχίζει να χάνει παιχνίδια με τους γνωστούς/άγνωστους τραυματισμούς τους και όλα πήγαιναν ρολόι.
Φτάνουμε στον Μάρτιο, όπου στο παιχνίδι με τους Spurs ο Baynes πέφτει άγαρμπα πάνω στον Aldridge, και μένει εκτός, σε ένα διάστημα κατά το οποίο οι Blazers θα χάσουν τέσσερα παιχνίδια. Η ανησυχία έφυγε πια, όταν ο star της ομάδας γύρισε μετά επτά παιχνίδια και τελικώς η καλή ψυχολογία επέστρεψε, για να κλείσει η σαιζόν με ένα νικηφόρο σερί 9-1 στα τελευταία δέκα παιχνίδια.

Το θέμα με τους Blazers είναι ότι βασίζονται υπερβολικά στο σουτ. Και όπως κάθε σουτ, μπορεί να μπεί ή μπορεί να μη μπει. Κάπως έτσι θα λέγαμε ότι είναι και οι πιθανότητες της ομάδας αυτής να προχωρήσει στα playoffs. Οι αντίπαλοί τους θα πιέσουν στην περιφέρεια για να δυσκολέψουν το σουτ, μάλιστα η κόντρα με τους Rockets (που είναι η 10η καλύτερη ομάδα σε αυτό, δηλαδή επιτρέπουν ευστοχία αντιπάλων 35% από το τρίποντο), δεν θα βοηθήσει και τόσο. Κι όπως λέει ο Barkley κάθε φορά που εμφανίζεται μια τέτοια ομάδα, είναι αρκετοί αυτοί που δε μπορούν να δουν τους Blazers να πηγαίνουν μακριά στα playoffs.

Key factor
Ο Aldridge (26.7π, 15.5ρ, 50%) ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στα season games, έπαιζε αρκετά πιο πάνω από τους μέσους όρους του και φαινόταν να το διασκεδάζει. Matthews και Batum συνεισέφεραν αναλογικά με τις δυνατότητές τους (ο Wes παραπάνω ίσως), ο παίκτης όμως που δε βοήθησε όσο μας έχει συνηθίσει σε όλη τη διάρκεια της σαιζόν, ήταν ο Damian Lillard.

O Lillard είχε την κακοτυχία να βρει απέναντί του και στα τέσσερα ματς τον σκύλο Pat Beverley, που δεν κάνει διακρίσεις σε ποιόν θα παίξει άμυνα, ούτε καταλαβαίνει από ονόματα. Στις τρεις τελευταίες ήττες από τους Rockets χρονικά, o Lillard είχε +/- ως εξής: -2 (με 54%), -14 (με 37%) και -3 (με 44%). Επίσης φύλαγε το δεύτερο χειρότερο φετινό του παιχνίδι στη μοναδική νίκη επί των Rockets, όπου είχε μόλις 1/10 σουτ. Ο sophomore φαίνεται να δυσκολεύεται στην πίεση και ξεσπά.

Δυστυχώς γι'αυτόν ο Beverley πλέον το γνωρίζει και θα τον πιέσει ακόμη περισσότερο. Εν κατακλείδι, βρίσκω πολύ δύσκολη την περίπτωση το Portland να καταφέρει κάτι εξαιρετικό στη σειρά, αν ο Lillard δεν κάνει το απαραίτητο step-up.

The Match-up
Οι Rockets όταν έπαιξαν σετ παιχνίδι με τους Blazers ζορίστηκαν. O McHale αναμένεται να πάει πολλές φορές στο κοντό σχήμα που έχει με Lin-Beverley-Harden-Parsons-Howard. Ήταν το σχήμα με το οποίο έπαιξε από την 3η περίοδο στο τέταρτο και τελευταίο παιχνίδι που οι Rockets ανέτρεψαν για να πάρουν τελικά τη νίκη στην παράταση και ουσιαστικά το σχήμα που έδωσε τη δεύτερη θέση στους Rockets στη Λίγκα στους πόντους με drive προς το καλάθι (points from the lane). Από την άλλη οι Blazers είναι 28η ομάδα στους πόντους που δέχεται με αυτόν τον τρόπο. Ένα ιδιαίτερο και σημαντικό mismatch, που φαίνεται να έχει καταλάβει ο McHale.
Στο δημιουργικό κομμάτι η παρουσία του Harden δίνει το πλεονέκτημα στο Houston, αφού μπορεί να φτιάξει πανεύκολα το δικό του σουτ, ή με προσποιήσεις να βγάλει έξτρα πάσα δημιουργώντας παίκτη παραπάνω, μιας και Parsons/Lin είναι ιδιαίτερα εκρηκτικοί προς το καλάθι.
O Aldridge πήγε πολύ καλά και ο Terence Jones, που ήταν non-factor σε όλα τα παιχνίδια, τερμάτισε σε +/- τη σειρά με ένα τραγικό -45 σε 49 λεπτά συνολικά! Το buzz που ακούγεται τελευταία και η λογική λένε ότι πιθανότητα θα δούμε τον Asik να ξεκινάει από την αρχή πάνω στον LMA (λόγω length) και στη συνέχεια οι Rockets να κατεβάζουν το small σχήμα τους.

Overview
Ενδιαφέρον ζευγάρι με τις δύο από τις πέντε καλύτερες επιθετικά ομάδες φέτος, το συνολικό σκορ δύσκολα αναμένεται να πέφτει κάτω από τους 220 πόντους σε κάθε ματς. Η μονομαχία Lillard - Beverley είναι από τις πιο συναρπαστικές στον πρώτο γύρο. Θεωρώ ότι Blazers δύσκολα θα πάρουν δύο νίκες. Σκορ 4-1 υπέρ των Rockets.
T.W.Is.M.
122-120 για τους Μπλειζερς με 46 ποντους του Aldridge και οι προβλεψεις που καναμε δειχνουν να πηγαινουν απατες!
Ετσι ειναι κυριε McHale. Για να μη βαζεις μεσα τον...ξερεις ποιον, αυτα παθαινεις! Παιξε τωρα με τον τουριστα του Χολιγουντ και τις 9/17 βολες του. tongue.gif
spursforthe5
Η καλύτερη σειρά θα είναι αυτή λογικά στ 1 γύρο .
captain charisma


με τη χτεσινη εμφανιση ο ολτριτζ μπηκε σε ενα ξεχωριστο κλαμπ παικτων που ειχαν πανω απο 45π 15ρ στα πλειοφς
lakersdynasty
Το Μούσι πρέπει να αφήσει τα τρίποντα και να πάει με κάθε ευκαιρία στο καλάθι. Τουλάχιστον σε 2 περιπτώσεις μετά απο επιθετικό ριμπάουντ δοκίμασε τρίποντα που ήταν μεν σε ρυθμό αλλά όχι ελεύθερα άρα δεν δικαιολογούνται. Έχει την ικανότητα να πάει στη γραμμή και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

Ο Λόπεζ είναι σε θέση να κάνει τον Χάουαρντ να δουλέψει για τους πόντους του και να τους πετύχει μεν, παίρνοντας πολλά σουτ δε. Στις απομονώσεις έγινε καλή δουλεία ώστε ο καθένας να μείνει με τον παίκτη του και να μη δώσει ευκαιρίες για δημιουργία. Αν είναι να βάζει 30 πόντους ανα αγώνα ο Χάουαρντ αλλά με αυτά τα ποσοστά αυτό είναι καλό για τους Μπλεϊζερς.

Οι ασίστ στο παιχνίδι ήταν λίγες και η σειρά μάλλον έτσι ξεκίνησε και έτσι θα καταλήξει. Οπότε όποιος εκμεταλλευτεί τους καλούς του παίκτες σε απομονώσεις θα έχει πλεονέκτημα. Τον πρώτο γύρο τον κέρδισαν οριακά οι Άλντριτζ και Λίλαρντ. Ορισμένα φάουλ ήταν "κάπως" αλλά εκατέρωθεν.

http://scores.espn.go.com/nba/boxscore?gameId=400553097
klow13
κακιστος ο χαρντεν,δεν ηταν μονο η αστοχια αλλα περισσοτερο οι κακες επιλογες..το σκορ 121-120,ειναι εξω ο λοπεζ και ο αλντριτζ και παιρνει τριποντο αντι να παει μεσα..το οτι η ομαδα δεν εχει ιδιαιτερα plays ειναι γνωστο αλλα οχι σαν την τελευταια επιθεση.

εγκληματα και απο τον μακχειλ κατ εμε,το ματς γυρισε απο το χακ α χαουαρντ και απο την ατολμια του να τον αφησει μεσα..ειχε 2 στις 6 και με το σκορ 93-98 τον βγαζει αρον αρον για να βαλει τζοουνς.αποτελεσμα,98-98 σε μισο λεπτο.δεν γινεται να εχεις διαθεσει το μισο σαλαρι καπ σου στους 2 σεντερ και να βαζεις τζοουνς στα κρισιμα.

επισης.με το σκορ στο 119-118 υπερ των ροκετς και τους μπλειζερς να παιζουν ultra small με ραιτ στο 5,αποφασισε να παιξει με τζοουνς και να αλλαξει στο σκριν στο λιλαρντ,αποτελεσμα 2 ευκολες βολες για τον λιλαρντ.

πολυ διαβασμενος ο στοτς,χτυπησε τον χαρντεν απο την αρχη αμυντικα με τον μαθιους,τον εκανε να προσπαθησει πολυ σε αυτη τη μερια του παρκε και νομιζω οτι μετρησε αυτο στο κακο του παιχνιδι συνολικα.

αρχη ειναι ακομα,οσο παικταρα και να ναι ο lma δεν περιμενω να εχει 46 ποντους με 2 τριποντα σε καθε ματς,οπως ουτε τον χαρντεν να εχει efficiency gay.αρκει να γυρισει ο beverley,sprained knee διαβασα.
lakersdynasty
QUOTE
Beverley suffered a blow to his injured knee in Game 1 against Blazers, but MRI showed no new damage, source tells Yahoo Sports.


https://twitter.com/WojYahooNBA/status/458278390189944832

pain of salvation
ΛαΜάρκο,είσαι θνητός ή όχι?Αν δεν έκανες το φάουλ στο σκριν,θα διάλεγα το β
duncan21
Να ξαναβγεί ο pain of salvation στο τηλέφωνο κυρά Στάη μου,που τα λέει ωραία για ΛαΜάρκο.
pain of salvation
Καλημέρα κα. Στάη...
λίγα λόγια να πω...μη με διακόψετε...

Μπαίνω στην δουλεια,ανοίγω mail και διάφορα άλλα πραγματάκια.Ανοίγω να δω και τι κάναμε τα ξημερώματα...
Μάρκο,κόψε την πλάκα.Σε παρακαλώ δηλαδή.Play off παίζεις,το έχεις καταλάβει? Είμαι και σε μια ηλικία,έχω και παιδί τώρα,ο θρύλος χθες 2-2,σε λίγο αρχίζει και η Κουκακάρα play-off στην Β ΕΣΚΑ.Πόσες συγκινήσεις?Και πώς θα δουλέψω σήμερα?
Σε παρακαλώ!

υγ.Fade-away από τα 7 μετρα και μετά κουτσό? Λυπήσου με...
υγ2.Λόπεζ...ελπίζω να ήταν εντολή από τον πάγκο μας και άφηνες λίγο τον Dwight ε?Σωστά? Τον αφήνουμε και πιάνουμε τους άλλους,έτσι δεν σας είπαν?
captain charisma
μυθικη εμφανιση για 2 σερι παιχνιδι απ το λαμαρκο...τετοια εμφανιση απο ψηλο ειχα να δω απ την εποχη του Σακιλ..οταν το 2001 ειχε σε 2 σερι παιχνιδια με τους κινγκς 44 και 43π αντιστοιχα...
τωρα οι μπλειζερς εχουν το πανω χερι για τη προκριση στον επομενο γυρο μιας κ οι ροκετς τα τελευταια χρονια μια προκριση εχουν σε 2 γυρο ενω τις υπολοιπες χρονιες αποκλειοταν απ το 1 γυρο...
απ τους ροκετς ο χαουαρντ παλευε μονος...ο χαρντεν για 2 σερι παιχνιδι εκτος τοπου και χρονου...
Das Kapital
Κάνει τρομερά πράγματα ο άνθρωπος προς το παρόν, πάντως και ο Howard είναι πάρα πολύ καλός, θεωρώ απίθανο να μην κερδίσουν οι Rockets μέσα στο Portland. Γενικά, αυτή η σειρά με το Clippers - Warriors είναι must see. Ματσάρες από τον πρώτο γύρο, δίνει πράγμα η δύση.
klow13
τοσο αθλιο χαρντεν δεν εχω ξαναδει..η αληθεια ειναι οτι 8 πλει οφ αγωνες με τους ροκετς εχει κανει εναν καλο.
εχανε την μπαλα στην τριπλα χθες,περναγε τον αμυντικο και λιγο πριν το λει απ σκαλωνε και εκανε αλει ουπ πασα σε χαουαρντ.το θεμα ειναι καθαρα ψυχολογικο γιατι και το πορτλαντ δεν τον παιζει καμια τρομερη αμυνα
κατα τα αλλα χαουαρντ οκ πολυ καλος χθες αλλα δεν γινεται σε ολο το πρωτο ημιχρονο να τρεχουμε ποστ απς για αυτον και ολοι οι αλλοι να κοιτανε και να μην βρισκουν ρυθμο,στη ρεγκιουλαρ καναμε το αντιθετο.χρειαζεται μια ισορροπια.

για λαμαρκο τι να πει κανεις,τι ασικ να βαλεις πανω του,τι χαουαρντ,τους κανει πλακα.μυθικες εμφανισεις.δεν βλεπω πως θα κανουμε 2 μπρεικ στο πορτλαντ
aegeansheed
Kονσέρβα, αλλά μακράν η καλύτερη πρώτη περίοδος από όλα τα παιχνίδια που έχω δει φέτος σε RS/POs. Καλό σενάριο, μεγάλες ερμηνείες, σούπερ φωτογραφία.
T.W.Is.M.
QUOTE(aegeansheed @ Apr 24 2014, 23:38 ) *
Kονσέρβα, αλλά μακράν η καλύτερη πρώτη περίοδος από όλα τα παιχνίδια που έχω δει φέτος σε RS/POs. Καλό σενάριο, μεγάλες ερμηνείες, σούπερ φωτογραφία.


Ειδες τονΤζοςτονΠαουελ να χειροκροταει απ τον παγκο?
Αν ναι, νομιζω οτι καταλαβες γιατι εχασαν παλι οι Ροκετς! tongue.gif
Das Kapital
Έχει ξενύχτι σήμερα για την ίσως καλύτερη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs, να δούμε αν θα συνεχίσει και ο Aldridge το βιολί του.
aegeansheed
QUOTE(Jonathan Feigen (via Twitter))
If Rockets can't hold Aldridge to less than 40 tonight, LA will be 1st to score 40 in 3 straight playoff gms since Iverson in 2001. O/U 39?

Rated: (en)joy
Να επισημάνω ότι οι 40ρες του Aldridge είναι η μισή αλήθεια για τον λόγο που κυλάει μέχρι στιγμής έτσι η σειρά (λίγο-πολύ φανταζόμασταν ότι ο Terrence Jones πολύ δύσκολα θα ανταπεξέρχοταν στο μαρκάρισμα του Aldridge,το δε σύστημα με Ασικ και Χαουαρντ στην ίδια 5άδα εξαρχής αμφέβαλα για το κατά πόσο θα μπορέσει να λειτουργήσει). Η άλλη μισή αλήθεια λέει ότι κάποια στιγμή -λογικά- ο Harden θα σταματήσει να είναι τόσο κακός και ότι ο Parsons δεν μπορεί να συνεχίσει να σουτάρει με 20% στα τρίποντα σε όλη τη σειρά...βέβαια η λογική στα φετινά πλει-οφ μέχρι στιγμής έχει πάει περίπατο biggrin.gif
klow13
ΛΙΝ ΚΟΨΤΟ.ΦΥΓΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.Ο ΟΥΚΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.
klow13
Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Ο-Σ ντανιελς!!δεν νιωθει λεμε!!
λιν δεν το σωζεις και 100 hustle plays να κανεις.
παρσονς ακομα πιστευεις οτι εισαι ξεκαθαρα ο καλυτερος sf της σειρας?

απιστευτη σειρα πραγματικα.
aegeansheed
Ο Harden συνέχισε το τραγικό σούτινγκ βλέπω. Δεν πίστευα ότι θα έβλεπα W με τον μουσάτο σε τέτοια χάλια.

Στα τρία πρώτα παιχνίδια έχει οριακά 33% (27/82), κάτι που τον κάνει τον χειρότερο usage σουτέρ έως τώρα στα φετινά Playoffs (μαζί με Dirk και Kemba, που έχουν ωστόσο δύο played).

Και για να διαπιστώσουμε το μέγεθος, σε επίπεδο Playoffs History, βλέπουμε ότι οι τελευταίες φορές που σε 3 παιχνίδια, με μίνιμουμ 30 προσπάθειες, παίκτης σουτάρει με <33% ήταν το 2010 (Brandon Roy) και το πιο μακρινό 2000 (Vince Carter και Lindsey thaHunter).

http://bkref.com/tiny/4ZaGV

Να πω επίσης ότι με εκνευρίζει όταν ξεκινάει την κατεβασιά με ρυθμό τσιγκολελέτα και την πετάει/"ανοίγει" θα έλεγα μάλλον, χρησιμοποιώντας τον ποδοσφαιρικό όρο, για να την κυνηγήσει ο Pat, ώστε να του έρθει "νόρμαλυ". Απορώ πώς με τέτοιο Harden έχουν καταφέρει νίκη οι Rockets. Άκουσα όμως ότι αμυντικά ήταν καλός στα post ups του Matthews χθες και δεν έφαγε πόντο εκεί.
T.W.Is.M.
Δεν μπορω να πω, καλα τα πηγες χτες κυριε McHale πανω στον Aldridge, αλλα ηταν κι αυτος αστοχος. Στο επομενο ματς δε θα στη χαρισει τοσο ευκολα. Μεγαλος Lillard, μεγαλος Batum κι ας εχασε το τριποντο της ισοφαρισης, αλλα χρειαζεται και βοηθεια απο περισσοτερους, πραγμα που δεν υπαρχει οσο ο Matthews τρεχει γυρω γυρω να μαρκαρει το Μουσι και ο παγκος πλην Mo ειναι διακοσμητικος με ολιγην απο Wright. Πολυ καλος ο Lopez στο δευτερο 12λεπτο, ηταν ομως αστοχος μετα και θυσιαστηκε για το ελαφρυ σχημα με το Νικο το ελαφακι στο 4. Απ την αλλη ασυνηθιστα ψυχραιμος ο Howard οταν του εκαναν συνεχομενα φαουλ, το 4/6 ειναι καλο για τα δεδομενα του και κυριως ειναι 2/3 ευστοχες επιθεσεις σε κλειστο ματς, πολυ χρησιμος ο Beverley, αλλα μην περιμενετε στο τελος να βαλει αυτος το νικητηριο σουτ, ας το κανει καποιος αλλος. Χτες το εκανε ο (καποιος) Troy Daniels, που εμφανιστηκε απ το πουθενα.
Με αφορμη λοιπον αυτο να δωσω μια συμβουλη για τελευταια φορα στον κοουτς McHale. Αφου βαζεις παιχτες απο το πουθενα και σου βγαινουν, εχεις τον παιχτη που θα σταματησει τον Aldridge και δεν το ξερεις. Βαλτον μεσα να σου γυρισει τη σειρα αναποδα, να ανακατεψει το συμπαν, να διαλυσει ολα τα αμυντικα και επιθετικα συστηματα των αντιπαλων και να προχωρησεις μαζι του προς τον τιτλο τωρα που ο Harden ειναι αστοχος. Εχει και την εμπειρια των τιτλων! Ξερεις ποιον εννοω, ετσι? Εχεις πολλους πρωταθλητες στο ροστερ σου??? laugh.gif
klow13
πολυ καλη επιθετικη ομαδα το πορτλαντ,το εδειξε και χθες.καμια διαφορα δεν ειναι ασφαλειας απεναντι τους,2 φορες εξανεμιστηκαν διψηφιες δαφορες.συμπαθεις επισης,αν και μερικες φορες ειναι εκνευριστικα ευστοχοι.στο 4-point play του μο,στα circus shots του lma και του λιλαρντ κοιταγα απορημενος.

ο ασικ για μενα μια χαρα ματσαρει τον λαμαρκους,εχει length,size,δεν τρωει ευκολα fakes και με μερικες διαφοροποιησεις που ειδα στην αμυνα μας με βοηθειες οταν ο λαμαρκους παει για το drive,μπορει να αφοσιωθει αποκλειστικα στο να δυσκολεψει το σουτ του.αλλα η καλη επιθεση παντα νικαει την καλη αμυνα οποτε δεν θα μου κανει καμια εντυπωση και αλλη 40αρα tongue.gif

ο μακχειλ εβαλε μια καταστροφικη πενταδα στη δευτερη περιοδο με λιν μπεβερλι ντανιελς τζοουνς και ασικ και το +12 εγινε γρηγορα -5.αφου αποφασισε να εμπιστευτει ντανιελς,τον νοβακ των sg,ας τον βαλει μαζι με τον χαουαρντ,οχι με τοσο ακινδυνη επιθετικα πενταδα.το θετικο ειναι οτι δεν ειχαμε προβλημα επιθετικα με ασικ-χαουαρντ μαζι.το pnr χαρντεν-ντουαιτ δεν κοβοταν ενω ο ασικ πηρε πολλα επιθετικα ριμπς με την αμυνα αφοσιωμενη στους αλλους 2.θελω να δω καλυτερη περιφερειακη αμυνα απο παρσονς και οχι τοσο iso harden στην τελευταια περιοδο.

το λεω και τωρα που νικησαμε,ο μακχειλ δεν με πειθει καθολου μα καθολου,τον θεωρω το βασικο λογο για την κακη σειρα που κανει ο harden.

Bill Simmons για τον μακχειλ΄

The NBA isn’t complicated — to blow a series when you have a more talented team, you’d need an offensive game plan that’s two steps below rudimentary, no defensive mind-set whatsoever, a slew of head-scratching rotation decisions, an overall emphasis on aggressively sloppy play, a stubborn refusal to change anything that’s not working, a lack of recognition for basic stuff like “That guy is headed for 40 points again, maybe we try something different defensively,” and the confidence to keep making terrible game-management choices in the final minute without learning from the previous game’s terrible game-management choices. Basically, you’d have to do everything that Kevin McHale is doing in the Houston-Portland series. "


και οντως,μεγαλος cheerleaderas ο josharos ο powell!
aegeansheed
QUOTE(klow13 @ Apr 26 2014, 08:00 ) *
ΛΙΝ ΚΟΨΤΟ.ΦΥΓΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.Ο ΟΥΚΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.

klow13
δεν μπορω να εκφραστω οπως θελω για τον λιν γιατι θα φαω και τα 5 φαουλ μαζεμενα.ευτυχως με καλυψε ο sheed.

και αλλη παραταση,αντε να δουμε..
SG3ptshooter
Eυχαριστώ το βήχα για το untimely ξύπνημα, έπρεπε να δω αυτήν την παράταση.

Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν καν προτίμηση για τον επόμενο γύρο. 19.gif
klow13
το πληρες ξενερωμα..ηττα με 123-120 στην παραταση αφου ο λιν εδωσε το ματς στην κανονικη διαρκεια στο πορτλαντ.αδυνατω να πιστεψω οτι αυτος ο τυπος εχει τελειωσει το χαρβαρντ.

στην παραταση μου φανηκε οτι εσπρωξε η διαιτησια τους μπλειζερς.με το σκορ στο 112-110 εδωσαν οτι εβγαλε τη μπαλα ο χαουαρντ ενω ξεκαθαρα την εβγαλε ο λαμαρκους.στο καπακι τριποντο μπατιμ και 115-110.μετα με το σκορ 117-112 ο μπεβερλι κανει φαουλ στον λιλλαρντ νομιζω,δεν το σφυριζουν και ευκολο λει απ για το 119-112.και με το σκορ στο 119-117 εδωσαν φαουλ στον χαουαρντ στη διεκδικηση του ριμπαουντ με τον μαθιους,ενω πιο πολυ φαουλ ηταν του λαμαρκους στην προσπαθεια του χαρντεν για τριποντο.δεν κριθηκε εκει ομως,Ο ΛΙΝ ΦΤΑΙΕΙ.

δεν μπορω να μην σταθω σε αυτα που εκανε ο χαουαρντ στην crunch time(γιατι αμα εκανε ο λιν τα αυτονοητα,αυτος θα ηταν ο σωτηρας των ροκετς).με το σκορ στο 97-102 πριν το τελος υπερ του πορτλαντ,εκανε 2 μεγαλα μπλοκ στην αμυνα,ενα ακομα contest στο λαμαρκους,πηρε το εκτο φαουλ του λοπεζ και ειχε και 3 στις 4 βολες.το γυρισε μονος του.

μεγαλα πραγματα απο ντανιελς ξανα,στο δευτερο πλει οφ παιχνιδι του.
μαθιους εκπληκτικη αμυνα,υπερπολυτιμος παικτης.

ειχα πει οτι δεν βλεπω πως μπορει να γυρισει αυτη η σειρα,αλλα τωρα το πιστευω.σε περιπτωση νικης στο πεμπτο ματς το αγχος θα το εχουν αυτοι και ολα γινονται.

και τελος,μετα χριστον προφητης,αλλα που εισαι ρε μπρουκς..

phoenix_93
Matthews αρρώστια, όλα τα έκανε. Dwight πρώτη φορά μου άρεσε, στο τέλος ήταν ασταμάτητος αλλά και οι άλλοι είχαν Aldridge. Ο Daniels έκανε την τύχη του, πάει για νέος Danny Green. Ο Lin τι να πω, αν μπορούσε ο MacHale θα έστελνε Lin/Jones στον Ολυμπιακό για Κόλινς αφού έτσι και αλλιώς έχει υπερέμπειρο τεσσαροπεντάρι στον πάγκο.
T.W.Is.M.
QUOTE(phoenix_93 @ Apr 28 2014, 13:28 ) *
Matthews αρρώστια, όλα τα έκανε. Dwight πρώτη φορά μου άρεσε, στο τέλος ήταν ασταμάτητος αλλά και οι άλλοι είχαν Aldridge. Ο Daniels έκανε την τύχη του, πάει για νέος Danny Green. Ο Lin τι να πω, αν μπορούσε ο MacHale θα έστελνε Lin/Jones στον Ολυμπιακό για Κόλινς αφού έτσι και αλλιώς έχει υπερέμπειρο τεσσαροπεντάρι στον πάγκο.


Επιτελους καποιος που ξερει να αναγνωριζει τις μεγαλες αξιες.
Δε δινουμε ομως Κολινς παρα μονο αν μας δωσουν τονΤζοςτονΠαουελ...
phoenix_93
QUOTE(T.W.Is.M. @ Apr 28 2014, 16:19 ) *
Επιτελους καποιος που ξερει να αναγνωριζει τις μεγαλες αξιες.
Δε δινουμε ομως Κολινς παρα μονο αν μας δωσουν τονΤζοςτονΠαουελ...


Ε ναι δεν είπα να δεχτεί κιόλας.
jasonick
https://vine.co/v/MvHLUYYvEmu

Το λες και βήματα. smiley.gif
sacarame
QUOTE(jasonick @ Apr 28 2014, 17:43 ) *
https://vine.co/v/MvHLUYYvEmu

Το λες και βήματα. smiley.gif


Δύσκολη φάση θα έλεγα... Έχουμε άλλο replay ;;; smiley.gif
Air Kef
Την σκάει ρε την μπάλα
T.W.Is.M.
Με αναγκασατε να ανοιξω το league pass μονο για αυτη τη φαση για να τη δω σε καλη ποιοτητα. Νομιζω ομως οτι ο kef εχει δικιο, αν το λεει σοβαρα. Πρεπει να τριπλαρει ο Lin μετα το πρωτο βημα, πανω στο δευτερο και πριν τα επομενα δυο.
D-Wade
Συμφωνώ πολύ κακός ο Λιν αλλά τη σειρά δεν την κερδίζεις αν ο ηγέτης σου παίρνει 628 προσπάθειες τον αγώνα και με τόσο τραγικά ποσοστά . . . Άντε αγόρι μου πήγαινε παίξε στη regular season που σε μαρκάρουν λιγότερο
SteveNashidis
Aπίστευτο ματς . Ακόμα πιο απίστευτος ο Ντάνιελς . Να είσαι ρούκι . Στο 2ο παιχνίδι σου στα πλειοφ , να σχεδιάζει ο McHale σύστημα για σενα στα 8 δευτερόλεπτα της παράτασης του 4ου αγώνα ,έχοντας στην 5αδα τους Harden.Howard,Parsons και όταν σε κάνουν φάουλ στο τρίποντο που επιχειρείς να έχεις 3/3 άγγιχτες / nothing_but_net/ clutch και δεν συμμαζεύεται βολές.

Νόντα καλύτερα ταιριάζει το ΛΙΝ ΠΟΥΛΑ.OYTE ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ PING ΕΙΣΑΙ :Ρ
klow13
πιστευω στην πληρη ανατροπη της σειρας αλλα η προιστορια δεν ειναι με το μερος των ροκετς.νομιζω 2 απο τις 145 φορες εχει γυρισει σειρα απο το 3-1.

επισης μοιαζει παρα πολυ με το πορτλαντ-ροκετς του 2009 αλλα απο την αναποδη.παλι 4-5 match up τοτε ,54-28 πορτλαντ,53-29 ροκετς.σπασιμο εδρας και προβαδισμα 3-1 για ροκετς,νικη στην εδρα τους οι μπλειζερς στο πεμπτο ματς και 3-2 αλλα ευκολο 4-2 στο χιουστον και προκριση απο γυρο πλειοφ μετα απο 12 χρονια.

54-28 και οι 2 φετος,homecourt οι ροκετς και αμα γινει το 4-2 σημερα,προκριση απο γυρο πλει οφ για τους μπλειζερς μετα απο 14 χρονια.
redleg7
The kid with the big guts οπως ειπε ο Σπικερ....O Lillard εβαλε πραγματικα το μπαζερ της χρονιας και κερδισαν την σειρα μετα απο ενα ακομα απιστευτο ματς...Οι Ροκετς που για 6 λεπτα ταιζαν στο τελος αποκλειστικα τον Χαουαρντ (συγκιντικη η προσπαθεια του) πραγματικα αυτοκτονησαν.Την στιγμη που ο Παρσονς τους βαζει μπροστα 0.8 πριν το τελος(με τον Lopez να ειναι σε αλλο παρκε εκεινο το σημειο) ενω ολα δειχνουν οτι Damian θα παρει το σουτ η αμυντικη λειτουργια του Χιουστον ηταν πραγματικα αστεια.Πραγματικα απιστευτο το ποσο ευκολα βγηκε μια τοσο προβλεπομενη φαση.Εκπληκτικη η σειρα και κριμα που δεν ειχε ακομα ενα ματς.
klow13
πως καταφεραμε με 9 δεκατα και φαουλ να δωσουμε,να βαραει σαν σε προπονηση ο λιλαρντ.στην αρχη ο χαουαρντ αμυνα στο inbounds,μετα ο τζοουνς..αυτο το αστειακι με παρσονς πανω στα αντιπαλα pgs να κοστιζει καθε φορα..5 μετρα πλεονεκτημα πηρε ο λιλαρντ.πανηγυριζε το τριποντο και ο παρσονς ακομα ετρεχε για το contest.
το μονο καλο στη φετινη σεζον ειναι οτι εχουμε τον χαουαρντ του 11.
MaJesty23
Πάντως ο Dwight έφαγε της χρονιάς του...Επιτέλους τον είδα προσηλωμένο στο παιχνίδι και να παθιάζεται.Εμένα για κάποιο λόγο με εκνευρίζει παραπάνω ο Patrick απο τον Jeremy. shot.gif
SteveNashidis
Ούτε αλλαγές στα σκριν, ούτε βοήθεια στον Πάρσονς που (δεν) έφαγε 2 σκριν πριν βγει ο Λίλαρντ να το εκτελέσει σαν σε προπόνηση. Γελάει ο κόσμος McHale...
MaJesty23
Μόλις είδα το παίχνιδι όλο(στο προηγούμενο ποστ δεν το χα τελειώσει).Voyager έχεις δίκιο...Είναι ντροπή να παίζεις τέτοια άμυνα,ακόμα και σε μίνι.Πάρσονς πάνω στον Λίλαρντ ,wtf ???? blink.gif
Das Kapital
Τρομερή σειρά και πολύ κρίμα που μια ομάδα σαν το Houston δεν θα συνεχίσει στον επόμενο γύρο, ο Howard ήταν πάρα πολύ καλός σε όλη τη σειρά, μάλλον ο Harden δεν ήταν αντάξιος των περιστάσεων, ωστόσο το Houston έχει φανταστικές μονάδες και αν δεν έχουν τραυματισμούς, σίγουρα θα φτάσουν πιο μακριά τα επόμενα χρόνια. Respect σε Lillard, Aldridge και σε όλους τους Blazers, τόσο ''άγρια'' που είναι η δύση μόνο εντύπωση δεν θα πρέπει να μας προκαλεί αν φτάσουν ως τους τελικούς.
geo82
Άσχετα με το αποτέλεσμα, είχαμε μια ακόμα ματσάρα στη σειρά. Χάρηκα κι εγώ για το πάθος του Χάουαρντ, αφού έδειξε πως αρχίζει να επανέρχεται μετά το περσινό φιάσκο. Το γεγονός ότι όλες οι σειρές της Δύσης έχουν πάει σε 7ο παιχνίδι λέει πολλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό που επικρατεί εκεί. Στην απέναντι ακτή, όποια έκβαση και να έχουν οι εναπομείνασες σειρές, εκτός από το Μαϊάμι καμιά άλλη ομάδα δε με πείθει ότι θα κέρδιζε σειρά απέναντι σε οποιαδήποτε από τις οκτώ δυτικές ομάδες που πέρασαν στα πλέι οφ (για να μην πω εννιά βάζοντας μέσα και τους Σανς). Πρώτη φορά μου δημιουργείται τόσο έντονα το αίσθημα ότι στη μία πλευρά έχουμε τιτανομαχίες και στην άλλη τα λιμά.
klow13
http://gfycat.com/WhoppingCostlyChimpanzee

να ηταν οδηγια του μακχειλ η πρωτοβουλια του χαρντεν η αλλαγη την τελευταια στιγμη?
geo82
Όποιος κι αν πήρε την πρωτοβουλία φίλε θα πρέπει να το μετάνιωσε στη συνέχεια.
Rated: (en)joy
3 συνεχομενες ηττες στις 3 τελευταιες σειρες πλειοφ για Χαρντεν συνοδευομενες μαλιστα απο εμφανισεις που θα τις λεγαμε απο μετριες -ή μηπως ειμαι και επιεικης; - εως κακες και σε καμια απ'τις οποιες δεν επιασε εστω το 40% fg. Και αν το '12 ειχε το ελαφρυντικο της απειριας σε τελικους και περσι ηταν ο παικτης στον οποιο επεσε το μεγαλυτερο βαρος της αντιπαλης αμυνας -μαζι με το γεγονος οτι η ομαδα του ηταν καθαρα το αουτσαιντερ της σειρας- φετος δυσκολα θα βρεθουν ελαφρυντικα για αυτον...
T.W.Is.M.
Παντως η τελευταια επιθεση του Χιουστον δεν επρεπε καν να γινει. Ο Lillard ειχε μπει στο παρκε οταν του ηρθε η μπαλα και κακως του σφυριχτηκε παραβαση. Γενικα σε ολη τη σειρα ο Howard ηταν πολυ καλος, ακομα και για τις βολες που εχασε χτες δε θα πω κατι, αφου λιγο πριν ειχε βαλει 4/4. Αν ο Harden ηταν αυτος που επρεπε, θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα για τους Ροκετς. Ομως υπηρχε κι αλλη μια παραμετρος. Η εκπληκτικη αποδοση του Aldridge στα 2 πρωτα ματς αναγκασε το McHale να αλλαξει την πενταδα του βαζοντας τον ακινδυνο επιθετικα Asik και παιζοντας με 4,5 στην επιθεση. Αυτο εβγαλε εκτος παιχνιδιου τον Jones και δυσκολεψε την επιθετικη λειτουργια του Χιουστον. Ισως αυτο το γεγονος να επαιξε ρολο στην κακη αποδοση του Harden, αν και πιο πολυ νομιζω οτι τον επηρεασε η αυξημενη δυσκολια που σφυριζονται τα φαουλ στα πλει οφ. Ο Harden συνηθιζει να κυνηγαει την επαφη και το ευκολο φαουλ και αυτα δεν περνανε στα πλει οφ. Λογικα οι Ροκετς θα μαθουν απ αυτη τη σειρα και θα επανελθουν καλυτεροι του χρονου. Εξισου λογικο ειναι ομως να επανελθουν καλυτεροι και οι Μπλειζερς.

ΟΚ, ξεχαστε τα τωρα ολα αυτα που εγραψα, Ξερουμε οτι ο πραγματικος λογος αποκλεισμου του Χιουστον ηταν οτι δεν εβαλαν τον...ξερετε ποιον! tongue.gif
D-Wade
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 3 2014, 18:41 ) *
ΟΚ, ξεχαστε τα τωρα ολα αυτα που εγραψα, Ξερουμε οτι ο πραγματικος λογος αποκλεισμου του Χιουστον ηταν οτι δεν εβαλαν τον...ξερετε ποιον! tongue.gif

Η αλήθεια είναι ότι τους έλειψε η εμπειρία του πρωταθλητισμού και τα μεγάλα παιχνίδια που έχει στα πόδια του ο . . .ξέρουμε ποιος.Ο οποίος είναι ο μοναδικός τους παίχτης που έχει κερδίσει τίτλους και θα τολμήσω να πω ότι θα παραμείνει και ο μοναδικός παίχτης στο ρόστερ των Ροκετς που θα έχει τίτλους όταν θα τελειώσει η καριέρα του
SG3ptshooter
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.