Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. - Μαρουσι
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/1/2009

ΣΠΟΡΤΙΓΚ 17:00
Α.Ε.Κ.-ΜΑΡΟΥΣΙ COSTA COFFEE


Aκόμα αμφίβολο βεβαια αν θα γίνουν τα ματς αυτο το Σαββατοκυριακο.
ashton
QUOTE
* 29/12/2008 Τραυματίστηκε ο Δορκοφίκης
Αποχώρησε από την απογευματινή προπόνηση ο Περικλής Δορκοφίκης εξαιτίας αιματώματος στον τετρακέφαλο, ενώ απουσίασε και ο Χρήστος Ταπούτος λόγω ίωσης. [περισσότερα]
Αποχώρησε από την απογευματινή προπόνηση ο Περικλής Δορκοφίκης εξαιτίας αιματώματος στον τετρακέφαλο, ενώ απουσίασε και ο Χρήστος Ταπούτος λόγω ίωσης. Αντίθετα, το "παρών" έδωσε ο Ζώης Μπάλας. Αύριο στις 11 το πρωί οι Καραμανλής και Βάσσιος θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα κατασκευής που έχει δημιουργηθεί με το κλειστό των Πατησίων.

aekbc.gr

με Δορκοφίκη τραυματία και Ταπούτο άρρωστο τα πράγματα είναι εξαιρετικά σκούρα...
ashton
QUOTE
ΑΕΚ-ΜΑΡΟΥΣΙ
Ημ/νία: 2009-01-02


Ο Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε για το παιχνίδι της ΑΕΚ με το Μαρούσι πως «είναι δύσκολο ματς. Το Μαρούσι αυτή την περίοδο είναι ανεβασμένο ειδικά μετά τις νίκες απέναντι στην Καβάλα και τον Πανελλήνιο. Εμείς είχαμε προβλήματα με τις απουσίες του Ταπούτου και του Δορκοφίκη ενώ κάναμε προπονήσεις και στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νήαρ Ηστ λόγω του κρύου στο κλειστό του Σπόρτιγκ. Θέλουμε και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ανταγωνιστικοί για άλλο ένα παιχνίδι».

Στη διακοπή αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω εορτών και τις επιπτώσεις της στάθηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στις δηλώσεις του ενόψει του εκτός έδρας αγώνα του Αμαρουσίου εναντίον της ΑΕΚ. Οπως τόνισε ο 24χρονος πάουερ φόργουορντ της ομάδας των βορείων προαστίων, «το πρώτο παιχνίδι μετά από μια διακοπή κρύβει πάντοτε ιδιαιτερότητες για όλες τις ομάδες. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε την ανοδική πορεία που ξεκινήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες του 2008. Ωστόσο, η αποστολή μας είναι δύσκολη γιατί παίζουμε με την ΑΕΚ που έχει αποδείξει ότι είναι μια μαχητική ομάδα, που έχει καλή ψυχολογία γιατί έχει πάρει καλά αποτελέσματα και κυρίως διαθέτει μια σκληρή έδρα. Ένα τέτοιο παιχνίδι χρειάζεται καθαρό μυαλό, συγκέντρωση και κυρίως καρδιά».

esake.gr
ashton
QUOTE
Με εντυπωσιακό ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου είχε 6/7 τρίποντα, το Μαρούσι πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στα Πατήσια επί της ΑΕΚ με σκορ 84-75. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου μπήκαν έτσι πολύ καλά στο 2009 σε αντίθεση με εκείνους του Κώστα Φλεβαράκη. Οι Μαυροκεφαλίδης και Χαραλαμπίδης ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ από πλευράς ΑΕΚ μόνο ο Τόμπσον προσπάθησε στο τέλος...

A' ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ


4-5 στο 3': Οι δύο ομάδες μπαίνουν μουδιασμένες στον αγωνιστικό χώρο...
9-12 στο 5': Το Μαρούσι με ηγέτη το Μαυεοκεφαλίδη δείχνει να πατάει καλύτερα στο παρκέ.
12-17 στο 9': Οι φιλοξενούμενοι διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα...
15-19 στο 10: Με καλάθι του Κις στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου το Μαρούσι ξεφεύγει πάλι με τέσσερις...

Β' ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

23-24 στο 14': Το ματς πηγαίνει πόντο-πόντο και η ΑΕΚ δείχνει καλύτερη...
27-27 στο 17': Η ΑΕΚ βρίσκει λύσεις από τους Άντερσεν-Ταπούτο και παλεύει πολύ το ματς... Πάντως, όπως μπορείτε να αντιληφθείτε από το σκορ, είναι ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.
30-27 στο 19': Με τρίποντο του Νέμεθ η ΑΕΚ παίρνει κεφάλι στο σκορ...
32-29 στο 20': Το ημίχρονο κλείνει με την Ένωση προηγούμενη με τρεις πόντους διαφορά.

Γ' ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

34-35 στο 22': Δύο τρίποντα από το Μαρούσι (Μαυροκεφαλίδης, Στίβενσον) και ένα λέι απ του Τόμπσον συνόδευσαν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
44-49 στο 27': Δέκα σερί πόντοι του Χαραλαμπίδη βάζουν μπροστά το Μαρούσι.
51-52 στο 30': Δέκα λεπτά πριν το φινάλε το ματς είναι στο πόντο...

Δ΄ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

52-58 στο 32': Με τρίποντα των Στίβενσον και Καιμακόγλου το Μαρούσι παίρνει σαφές προβάδισμα έξι πόντων...
54-64 στο 34': Ακόμα δύο τρίποντα φέρνουν το Μαρούσι κοντά στη νίκη.
66-74 στο 38': Οι γηπεδούχοι κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψουν στο ματς και να πετύχουν την απόλυτη ανατροπή.
71-76 στο 39': Με ηγέτη τον Τόμπσον η ΑΕΚ αποκτά ελπίδες για νίκη.
75-84 στο 40: Και αυτό είναι το τελικό σκορ...


orasports.gr

QUOTE
ΑΕΚ-Μαρούσι: 75-84

Δημοσίευση: 03 Ιανουαρίου 2009 18:59


Το Μαρούσι δεν λύγισε ούτε από τους περιφερόμενους... σεκιουριτάδες, αλλά ούτε και από τα νερά που πέταξαν στους παίκτες του οι οπαδοί της ΑΕΚ και πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη του (75-84), με ένα κρεσέντο τριπόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Στο κλειστό του Σπόρτιγκ η ΑΕΚ μετρούσε μόλις μία ήττα, ένας απολογισμός φυσιολογικός, δεδομένης της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι οπαδοί της στο "κλουβί" των Πατησίων. Ωστόσο, το Μαρούσι έδειξε χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του ματς και δεν επηρεάστηκε ούτε από το πλιάτσικο στα νερά της ομάδας των βορείων προαστίων που έκαναν ορισμένοι οπαδοί της Ένωσης, αλλά ούτε και από έναν άνθρωπο της ασφάλειας του γηπέδου που έκοβε βόλτες στον πάγκο του Σούλη Μαρκόπουλου.

Με το σκορ 52-52 και τις εκτιμήσεις για ματς θρίλερ να παίρνουν σάρκα και οστά, το Μαρούσι ξεκίνησε ένα κρεσέντο από την περιφέρεια και με πέντε συνεχόμενα τρίποντα προηγήθηκε με 54-67. Στη συνέχεια ο Ντι Τζέι Τόμπσον και ο Νέμεθ έφεραν την ΑΕΚ στους πέντε πόντους απόσταση (71-76), αλλά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βρέθηκε την κατάλληλη χρονική στιγμή στο σωστό σημείο. Με διπλό φόλοου ο Έλληνας σέντερ (που ήταν από τους κορυφαίους του Αμαρουσίου) έκανε το σκορ 71-78 ένα λεπτό πριν από τη λήξη και στην ουσία έθεσε τις βάσεις για τη νίκη.

Η ΑΕΚ είχε κορυφαίους τους Μπράιαντ, Τόμπσον και Νέμεθ, αλλά το Μαρούσι επέδειξε έναν πλουραλισμό στην επίθεση που αποδείχθηκε καταλυτικός παράγοντας. Ο Στίβενσον με 18 πόντους και ο Χαραλαμπίδης με 17 ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των φιλοξενουμένων από την περιφέρεια, ενώ μέσα στη ρακέτα οι 18 πόντοι και η γενικότερα εξαιρετική παρουσία του Μαυροκεφαλίδη δεν πήραν απαντήσεις από την ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-29, 51-52, 75-84

ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 8 (1), Ταπούτος 5 (1), Βασιλόπουλος, Παπανικολάου 6, Τόμπσον 12 (1), Χατζής 2, Δορκοφίκης 8 (1), Κίκερπιλ 2, Μπράιαντ 15, Άντερσεν 5, Νέμεθ 12 (2).

Μαρούσι (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 18 (4), Κις 10 (2), Χαραλαμπίδης 17 (3), Διαμαντόπουλος 8 (2), Κουμπούρας, Χαφ 3 (1), Μαυροειδής, Μαυροκεφαλίδης 18 (1), Καλάθης, Γλυνιαδάκης 3, Καϊμακόγλου 7 (1).

sport24.gr


Αναμενόμενη ήττα από καλύτερο αντίπαλο.
Βλέπω να τρώμε και καμιά τιμωρία για τα νερά και τα λοιπά.


Δεν πήγα στο γήπεδο (είχα πάει τις κόρες μου στο θέατρο), αλλά αυτό που παρατηρώ είναι πως
α/ η συγκεκριμένη έδρα δεν έχει προσφέρει τίποτα κόντρα σε καλύτερες ομάδες.
β/ με Παπανικολάου-Χατζή-Ταπούτο να δίνουν αθροιστικά και με το ζόρι κάτι πάνω από 10π δεν έχουμε τύχη.
γ/ Αν μας βάλουν πάνω από 74-75 (δηλαδή δεν παίξουμε καλή άμυνα) έχουμε τελειώσει
sporting b.c.
πλιάτσικο στα νερά ; τι άλλο θ ακούσουμε... ααα γι αυτό στο μαρούσι ήταν διψασμένοι για τη νίκη...
ashton
QUOTE
Φλεβαράκης: "Κάποιοι φροντίζουν να μην είναι γεμάτα τα γήπεδα"

Ο Κώστας Φλεβαράκης δήλωσε: "Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για το παιχνίδι. Το Μαρούσι ήταν συγκεντρωμένο σε όλο το ματς. Εμείς επιχειρήσαμε με μεγαλύτερο ροτέισον να κρατήσουμε όλα τα παιδιά στο ματς. Και τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Όμως, με 10/12 τρίποντα στο δεύτερο μέρος από το Μαρούσι ήταν δύσκολο να αντέξουμε. Παλέψαμε ακόμη και απέναντι στη φροντ λάιν του Αμαρουσίου, που υπερείχε απέναντι και σε πιο γεμάτες ομάδες. Θέλουμε να διεκδικούμε τη νίκη σε όλα τα ματς και σήμερα το προσπαθήσαμε. Θα παλέψουμε και στο μέλλον. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και τα γήπεδα να είναι πάντα γεμάτα. Διότι κάποιοι φροντίζουν να μην είναι…".

Ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε: "Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες στο άθλημα. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την ως τώρα παρουσία της σε εντός και εκτός έδρας ματς. Μπράβο και στους ανθρώπους της διοίκησης που κατάφεραν να φτιάξουν μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Μπράβο στους παίκτες μου, που είχανε καρδιά μέσα σε ένα γήπεδο που βράζει. Δεν είναι κακό ένα γήπεδο να πάλεται από τον κόσμο και να είναι γεμάτο. Αυτό δίνει στη νίκη μας μεγαλύτερη αξία. Η ευστοχία μας έξω από τη γραμμή των 6,25 μας έδωσε τη νίκη στο τέλος".

Διαμαντόπουλος: "Δύσκολα θα περάσει άλλος από τα Πατήσια"

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος σχολίασε: "Ήταν μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα σε μια σκληρή έδρα. Δύσκολα θα περάσει άλλος από τα Πατήσια. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Χαίρομαι να παίζω στο κλειστό των Πατησίων αν και δεν είναι ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ. Δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να παίζει μια τέτοια ομάδα και οι αντίπαλοι να δέχονται φτυσιές σε κάθε επαναφορά της μπάλας".

Τέλος, ο Μίκαελ Άντερσεν τόνισε: "Συγχαρητήρια στο Μαρούσι. Πήρε κάποια πολύ μεγάλα σουτ και τα έβαλε. Δεν είναι ό,τι καλύτερο για εμάς να ξεκινάμε με ήττα τη χρονιά, αλλά κοιτάμε μπροστά. Είναι φανερό πως έχουμε τους καλύτερους φιλάθλους. Το ΟΑΚΑ που έπαιζα πριν δέκα χρόνια αισθανόσουν τον παλμό μόνο όταν ήταν γεμάτο, σε ματς Ευρωλίγκα".

Ποινή για την ΑΕΚ!

Τελικά τα όσα έγιναν στο κλειστό του Σπόρτιγκ δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους διαιτητές, που κατέγραψαν στο φύλλο αγώνες υβριστικά συνθήματα από τους οπαδούς της ΑΕΚ κατά του Παναθηναϊκού και της Αστυνομίας. Βέβαια, εκτός από τα συνθήματα, οι διαιτητές ήταν μάρτυρες και των περιστατικών με τα μπουκάλια νερού, ενώ στην αίθουσα Τύπου υπήρξε ένταση με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο να δέχεται (και να απαντάει σε) φραστική επίθεση. Με την έγγραφη παρατήρηση και την επίπληξη, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να δώσει χωρίς κόσμο το επόμενο παιχνίδι στην έδρα της με αντίπαλο την ΑΕΛ.

sport24.gr
Kolossos-Rhodes
Μια ερωτηση ρε παιδια αν και δεν ειναι για τον συγκεκριμενο αγωνα αλλα γενικοτερα.
Ποσες νικες εχει η ΑΕΚ εως τωρα??5 η 6??γιατι θα με τρελανουν,στο σαιτ του ΕΣΑΚΕ και στο www.goalday λεει 5 νικες αλλα στο www.contra.gr στο www.sport-fm.gr και στο www.sport24.gr λενε 6 νικες!γιατι αυτο το μπερδεμα? rolleyes.gif
ashton
Γιατί τα μισά χρεώνουν το ματς ΑΕΚ-Πανιώνιος σαν νίκη της ΑΕΚ και τα άλλα σαν νίκη του Νιόνιου.
Ο GalanisSportsData δεν έχει αλλάξει βαθμολογία για να μην πειράζει τη βάση με τα στατιστικά του και από εκεί βαζουν βαθμολογία ΕΣΑΚΕ, γκολ κλπ.
Kolossos-Rhodes
Αρα εχει 6 νικες αφου το πηρε η αεκ το ματς με πανιωνιο με την ενσταση.εχει κανει ο πανιωνιος εφεση σε αυτο?εκρεμει κατι?
ashton
Έχει κάνει έφεση ο Πανιώνιος. Είναι να εκδικαστεί 15 Γενάρη, αλλά θα πάει για αργότερα...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.