vastravoud
Jun 4 2008, 19:33
Εγώ δε θέλω ούτε Τσακαλίδη, ούτε Μπατιστ, ούτε τον Κόμπε Μπράιαντ.
Πείτε με ρομαντικό, πείτε με αιθεροβάμωνα, αλλά θεωρώ ξεφτίλα για μια χώρα με την παράδοση της Ρωσίας να έχει σαν αστέρι της τον Χόλντεν. Όχι πως έχω τίποτα με τον παίκτη(αφρόκρεμα της Ευρωλίγκας είναι), απλώς δε μου κάθεται καλά.
CrossoverOnE
Jun 4 2008, 19:36
ετσι ειναι...γιατι απο την αλλη αν οι ΗΠΑ παρουν στην Εθνικη τους Κουφο και Καλαθη θα μας κακοφανει...
cartmaniac
Jun 4 2008, 23:21
oxi i ellada den xreiazetai natouralize stin ethniki ya na paei kala. I ethniki omada prepei na einai ontws ethniki omada tis elladas. Kalitera na termatisoume se xamiloteri thesi me amigws elliniki omada para psilotera me mia omada pou tha exei xenous me ellinika diavatiria.
Alexmei
Jun 5 2008, 15:16
QUOTE(vastravoud @ Jun 4 2008, 18:33 )

Πείτε με ρομαντικό, πείτε με αιθεροβάμωνα, αλλά θεωρώ ξεφτίλα για μια χώρα με την παράδοση της Ρωσίας να έχει σαν αστέρι της τον Χόλντεν. Όχι πως έχω τίποτα με τον παίκτη(αφρόκρεμα της Ευρωλίγκας είναι), απλώς δε μου κάθεται καλά.
Και έμενα φίλε μου μου φένεται περίεργο. Αλλά τόσα χρόνια εκεί το παλικάρι, διαβατήριο, παγκοσμιοποίηση.
Όπως ας πουμε ο Μάσεϊ στα Σκόπια ο Μου Μου στην Βουλγαρία για μια θέση κοινοτικού. Αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο για το μπάσκετ.
QUOTE(CrossoverOnE @ Jun 4 2008, 18:36 )

ετσι ειναι...γιατι απο την αλλη αν οι ΗΠΑ παρουν στην Εθνικη τους Κουφο και Καλαθη θα μας κακοφανει...
Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μας κακοφανεί. Βέβαια ο Κουφός έχει ήδη παίξει στην Εθνική Ελλάδας άρα δεν μπορεί να πάει σε άλλη Εθνική αλλά για τον Καλάθη κανονικά δεν θα έπρεπε να μας κακοφανεί. Πρώτα από όλα είναι επιλογή του παίχτη με ποια Εθνική θα παίξει (εάν έχει δύο υπικοότητες) και δεύτερον το ότι δεν έχει πατήσει σχεδόν ποτέ το πόδι του στην Ελλάδα, μπορεί να σταθεί σαν δικαιολογία ότι δεν νιώθει τίποτα γι αυτήν την χώρα.
CrossoverOnE
Jun 5 2008, 18:45
QUOTE(Alexmei @ Jun 5 2008, 16:16 )

Και έμενα φίλε μου μου φένεται περίεργο. Αλλά τόσα χρόνια εκεί το παλικάρι, διαβατήριο, παγκοσμιοποίηση.
Όπως ας πουμε ο Μάσεϊ στα Σκόπια ο Μου Μου στην Βουλγαρία για μια θέση κοινοτικού. Αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο για το μπάσκετ.
Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μας κακοφανεί. Βέβαια ο Κουφός έχει ήδη παίξει στην Εθνική Ελλάδας άρα δεν μπορεί να πάει σε άλλη Εθνική αλλά για τον Καλάθη κανονικά δεν θα έπρεπε να μας κακοφανεί. Πρώτα από όλα είναι επιλογή του παίχτη με ποια Εθνική θα παίξει (εάν έχει δύο υπικοότητες) και δεύτερον το ότι δεν έχει πατήσει σχεδόν ποτέ το πόδι του στην Ελλάδα, μπορεί να σταθεί σαν δικαιολογία ότι δεν νιώθει τίποτα γι αυτήν την χώρα.

εγω γιατι κοβω το κεφαλι μου οτι αν πηγαιναν να παν να παιξουν για τις ΗΠΑ θα ανακητισονταν εθνικη προδοτες κλπ ;
kostakis19
Jun 5 2008, 21:57
Air Kef
Jun 5 2008, 22:20
ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΤΑ!!!
Οσοι ειστε μελη σε διεθνη φορουμ θαψτε τον.
δεν παω προολυμπιακο.ξενερα!
βεβαια απο την αλλη θα ηταν μεγαλη μαγκια να μαθουμε βραζιλιανικα και να τον βριζουμε ετσι και αλλιως!
Alexmei
Jun 6 2008, 10:20
QUOTE(CrossoverOnE @ Jun 5 2008, 17:45 )

εγω γιατι κοβω το κεφαλι μου οτι αν πηγαιναν να παν να παιξουν για τις ΗΠΑ θα ανακητισονταν εθνικη προδοτες κλπ ;
αυτό είναι θέμα κουλτούρας και σχετικής ανοησίας φίλε μου

Αν και δημοκρατικό κράτος, πολλές φορές το χ€ζουμε το θέμα
g1ann1s16
Jun 6 2008, 12:53
re pedia pote arxizoun oi agines basket tis ethnikis ????
qspock
Jun 12 2008, 17:43
QUOTE(rchos7 @ Jun 6 2008, 02:22 )

δεν παω προολυμπιακο.ξενερα!
βεβαια απο την αλλη θα ηταν μεγαλη μαγκια να μαθουμε βραζιλιανικα και να τον βριζουμε ετσι και αλλιως!

Πορτογαλικα, το ιδιο ειναι.

Ή αλλιως, χωριατικα Ισπανικα...

¨
epo_Arse
Jun 15 2008, 15:55
ο calathes εχει καμπς ολο το καλοκαιρι, ξεχασε τον για φετος.
tsitum
Jun 15 2008, 17:20
QUOTE(vastravoud @ Jun 4 2008, 20:33 )

Ακριβως αυτο. Οποιος θελει να εχει οποιον παιχτη γουσταρει, ας το κανει αυτο στα κλαμπς, στις ομαδες. Πληρωνεις αγοραζεις.
Οποιος δε πιστευει στα παιχνιδια των εθνικων ομαδων, μπορει να μην ασχολειται.
Οι νατουραλιζε παιχτες ειναι ο μεγαλυτερος λογος για να ξενερωσω απο ενα παιχνιδι εθνικων ομαδων κ οχι τι κακο μπασκετ. Κ οταν λεω νατουραλιζε εννοω παιχτες σαν το Χολντεν που πηγαν σε μια χωρα στα 20κατι τους χρονια κ δεν ξεκινησαν να μαθαινουν μπασκετ σ αυτη τη χωρα.
Οι νατουραλιζε παιχτες ειναι ο μεγαλυτερος λογος για να ξενερωσω απο ενα παιχνιδι εθνικων ομαδων κ οχι τι κακο μπασκετ. Κ οταν λεω νατουραλιζε εννοω παιχτες σαν το Χολντεν που πηγαν σε μια χωρα στα 20κατι τους χρονια κ δεν ξεκινησαν να μαθαινουν μπασκετ σ αυτη τη χωρα.
συμφωνω γενικα με αυτο που λες.ειναι πολυ ασχημο αυτο που γινεται.να βλεπεις αμερικανους να παιρνουν διαβατηρια με ανταλαγμα να παιξουν μια χρονια στην εθνικη της χωρας.η περιπτωσεις οπως ο χολντεν που παιρνουν αρον αρον διαβατηριο για να παιξουν στην εθνικη.ευτυως που η φιμπα επιτρεπει μονο εναν τετοιο παιχτη σε καθε εθνικη.
απλα εδω για μενα πρεπει να γινει μια διακριση.ειναι αλλο ο μουμου να παιρνει βουλγαρικο και να αγωνιζεται με την εθνικη χωρις να εχει πατησει ποτε το ποδι του εκει και αλλο ο μπατιστ που τοσα χρονια ζει και εργαζεται στην ελλαδα και θα συνεχισει να εργαζεται και να ζει και πλεον εχοντας φττασει τα χρονια που απαιτουνται απο την νομολογια του κρατους παιρνει το ελληνικο διαβατηριο.δεν αγοραζει το ελληνικο διαβατηριο.παιρνει αυτο που δικαιουτε συμφωνα με τους νομους του κρατους.οπως ειχε γινει ας πουμε παλιοτερα και στο ποδοσφαιρο με τον ντανιελ μπατιστα.σε αυτες τις περιπτωσεις δεν βρισκω γενικα για ποιο λογο να μην μπορει να παιξει με την εθνικη.αφου παιρνει νομιμα τα δικαιωματα του ελληνα πολιτη.ειδικα στην περιπτωση μπατιστ δεν θελω να παιξει στην εθνικη για αλλους λογους καθαρα αγωνιστικους αλλα δεν θα με χαλαγε αν τον καλουσαν κιολας και δεχοταν.οπως δεν με χαλαγε για τον πετζα που μπορουσαμε οπως δεν με χαλαγε για τον τομιτς που μπορουσαμε και παει λεγοντας.
tsitum
Jun 15 2008, 17:45
Νομικα μια χαρα επιτρεπεται αλλα απο την αλλη δε συμφωνω εγω. Ο Μπατιστ σε καμμια περιπτωση δεν αρχισε να μαθαινει μπασκετ στην Ελλαδα, ενω κ οι Στογιακοβιτς, Τομιτς παρολο που βελτιωθηκαν στην Ελλαδα, δεν ηρθαν στην Ελλαδα με στοχο να σπουδασουν οικονομικα κ στη πορεια ανακαλυψαν ενα αθλημα με πορτοκαλι μπαλα. Ηρθαν σαν μεγαλα ταλεντα. Με τη δικη μου λογικη.
Απο την αλλη Ελληνες που ειναι απ εξω οπως ο Γκαλης κ ο Κουφος κ το εμαθαν εξω το αθλημα, δεν εχω κανενα προβλημα ή να ερθουν να παιξουν για την Ελλαδα ή να παιξουν για την αλλη χωρα. Αλλα αν ειναι να παιξουν στην Ελλαδα να τη μιλανε κ λιγο την ελληνικη. Αυτη ειναι η γνωμη μου
vastravoud
Jun 16 2008, 00:16
Ας πούμε δε θα είχα το παραμικρό πρόβλημα με το να παίξει ο Σάκοτα στην Εθνική. Το παιδί μεγάλωσε εδώ, παίζει τόσα χρόνια εδώ, μιλάει Ελληνικά σαν Έλληνας, τι άλλο χρειαζόμαστε;
Αλλά Μπατιστ με τίποτα, και οπωσδήποτε όχι Τσακαλίδη.
Marciulionis
Jun 16 2008, 13:44
Εγώ πάλι δε θα είχα κανένα πρόβλημα να παίξει ο οποιοσδήποτε στην εθνική αρκεί να:
1) Μιλάει Ελληνικά
2) Να γουστάρει πραγματικά να παίξει για την εθνική. Να το κάνει ανυστερόβουλα και όχι για να πάρει κάποιο διβατήριο.
3) Να έχει ζήσει μερικά χρόνια στην Ελλάδα.
4) Να νιώθει πλέον πρώτα έλληνας.
Άμα κάποιος (ο Μπατίστ πχ) νιώθει έλληνας και θέλει να παίξει στην εθνική ποιος είμαι εγώ να του πω όχι δεν είσαι δε μπορείς. Το ίδιο πιστεύω και για όλους τους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα πολλά χρόνια και έτσι αισθάνονται, αθλητές ή μη.
Στο κάτω κάτω δεν υπάρχει κάποιο γονίδιο στο οποίο έχουμε την αποκλειστικότητα και μας προσδιορίζει ως έθνος... Η Γλώσσα, ο τόπος που μένουμε και το πως αισθανόμαστε και αυτοπροσδιοριζόμαστε μας κάνουν Έλληνες.
cartmaniac
Jun 18 2008, 18:01
Το πρωτο ζητουμενο για την εθνικη ομαδα ειναι να νιωθουμε οτι αντιπροσωπευει την χωρα μας,Και να αποτελειται απο Ελληνες, και οχι να προσπαθουμε να δημιουργησουμε μια πολυ καλη ομαδα εξασφαλιζοντας σε οποιον ενδιαφερεται Ελληνικο διαβατηριο μονο και μονο για τα καλα αποτελεσματα. Φανταστειτε δηλαδη μια Ελληνικη εθνικη ομαδα που θα υπαρχει και μεταφραστης!
benchwarmer
Jun 25 2008, 15:36
Απών θα είναι τελικά, από το Προολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας (14-20 Ιουλίου), ο Ματίαζ Σμόντις. Ο τραυματισμός του Σλοβένου στο πόδι, δεν θα του επιτρέψει να βοηθήσει την Εθνική τη ομάδα, στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Σμόντις ήταν εμφανώς απογοητευμένος από αυτήν την εξέλιξη, κάτι που φάνηκε από τις δηλώσεις του.
«Ο γιατρός που με είχε χειρουργήσει τον χειμώνα μου πρότεινε να ξεκουραστώ τουλάχιστον για έναν μήνα. Τότε, όταν η κατάστασή μου θα έχει σταθεροποιηθεί θα γίνει η τελική διάγνωση. Τώρα δεν γίνεται λόγω του αιματώματος. Αυτή τη στιγμή το ρίσκο να παίξω με την Σλοβενία είναι πολύ μεγάλο. Λυπάμαι πολύ», είπε ο φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ.
Aξίζει να σημειωθεί πως απών από το Προολυμπιακό Τουρνουά θα είναι και ο έτερος βασίκος ψηλός της Σλοβενίας, Έραζεμ Λόρμπεκ, ο οποίος αποφάσισε να ξεκουραστεί αυτό το καλοκαίρι
Από sport-fm.gr
Alexmei
Jun 26 2008, 02:26
QUOTE(vastravoud @ Jun 15 2008, 23:16 )

Ας πούμε δε θα είχα το παραμικρό πρόβλημα με το να παίξει ο Σάκοτα στην Εθνική. Το παιδί μεγάλωσε εδώ, παίζει τόσα χρόνια εδώ, μιλάει Ελληνικά σαν Έλληνας, τι άλλο χρειαζόμαστε;
Αλλά Μπατιστ με τίποτα, και οπωσδήποτε όχι Τσακαλίδη.
Γιατί όχι; Τόσα χρόνια στην Ελλάδα, ουσιαστικά εργάζεται εδώ όπως και ένας κοινός ξένος, απλά δεν μας κάθετε καλά γιατί τον έχουμε συνηθίσει στην οθώνη και στο γήπεδο ως Ξένο.
QUOTE(Marciulionis @ Jun 16 2008, 12:44 )

Εγώ πάλι δε θα είχα κανένα πρόβλημα να παίξει ο οποιοσδήποτε στην εθνική αρκεί να:
1) Μιλάει Ελληνικά
2) Να γουστάρει πραγματικά να παίξει για την εθνική. Να το κάνει ανυστερόβουλα και όχι για να πάρει κάποιο διβατήριο.
3) Να έχει ζήσει μερικά χρόνια στην Ελλάδα.
4) Να νιώθει πλέον πρώτα έλληνας.
Άμα κάποιος (ο Μπατίστ πχ) νιώθει έλληνας και θέλει να παίξει στην εθνική ποιος είμαι εγώ να του πω όχι δεν είσαι δε μπορείς. Το ίδιο πιστεύω και για όλους τους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα πολλά χρόνια και έτσι αισθάνονται, αθλητές ή μη.
Στο κάτω κάτω δεν υπάρχει κάποιο γονίδιο στο οποίο έχουμε την αποκλειστικότητα και μας προσδιορίζει ως έθνος... Η Γλώσσα, ο τόπος που μένουμε και το πως αισθανόμαστε και αυτοπροσδιοριζόμαστε μας κάνουν Έλληνες.
Όντως φιλαράκο είσαι σωστός. Ειδικά στο θέμα με την Γλώσσα. Δεν ξέρω κατα πόσο ο Μπατίστ που είναι και επίκερος μιλάει Ελληνικά αλλά νομίζω ότι ούτε ο Κουφός ξέρει Ελληνικά (ας διευκρινίσει κάποιος που ξέρει) και τρέξαμε και βγάλαμε και διαβατήριο και Εθνική τον χώσαμε.
Στο κάτω κάτω ο Μπατίστ έχει ζήσει στην Ελλάδα (και εάν δεν ήταν μπασκετμπολίστας αλλά απλός εργαζόμενος πολίτης, το διαβατήριο θα το είχε πάρει) και από ότι φένεται γουστάρει πραγματικά να παίξει Εθνική Ελλάδας αλλά για τα άλλα 2 δεν γνωρίζω.
Υ.Γ. εάν υπάρχει πρόβλημα με το όνομα του παίχτη απλά να τον βγάλουμε "Μιχάλη Βαπιστή" so what?
Andrew19
Jun 26 2008, 06:28
Για να πάρει κάποιος διαβατήριο που μένει στην Ελλάδα πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 7 χρόνια (σαν εργαζόμενος). Ο Μπατίστ δεν έχει συμπληρώσει τόσα... Το να πάρεις διαβατήριο λόγω καταγωγής δεν είναι ούτε παράξενο, ούτε μη ηθικό. Αλλωστε και ο Γκάλης από την Αμερική ήρθε, όπως και στη Ρωσία γεννήθηκε ο Παπαδόπουλος (σταμάτησε από την εθνική βέβαια) και στην Αφρική ο Σχορτσιανίτης αλλά δεν υπάρχει κανείς που να τους κατακρίνει για αυτό το λόγο στη συμμετοχή τους στην εθνική. Βέβαια πρέπει να γουστάρεις να παίξεις στην Εθνική επίσης.
Τώρα αν θυμάστε παλιά με τις μπασκετμπολίστριες τις έφερναν Ελλάδα και τις "πάντρευαν" για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι μικρομεσαίες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν γεμίσει Αμερικάνους που τους έχουν πάρει για να ενισχύουν την εθνική τους. Δεν είναι ανάγκη να πέσουμε σε τέτοιο επίπεδο. Αν κάποιος ξένος παίκτης έχει μείνει τόσα χρόνια (που είναι πολλά) στην Ελλάδα που να έχει πάρει την υπηκοότητα από το νόμο ας μπορεί να παίξει και στην Εθνική, αλλά δεν πρέπει να αλλοιώνουμε την κατάσταση δίνοντας του διαβατήριο για να παίξει Εθνική.
Μπορεί να πάρει κάποιος ελληνικό διαβατήριο, είτε γιατί το δικαιούται είτε με πλάγιο τρόπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξει και στην εθνική.
Πολλοί στο παρελθόν είχαν αποκτήσει και έχουν ακόμα ελληνικά διαβατήρια, αλλά δεν έπαιξαν στην εθνική. Είναι θέμα που αφορά την πολιτική ομοσπονδίας (Βασιλακόπουλος).
ΥΓ. Η τελευταία εξαίρεση σ' αυτό τον κανόνα ήταν ο Τσακαλίδης.
Andrew19
Jun 27 2008, 05:28
QUOTE(pivot @ Jun 26 2008, 15:40 )

Μπορεί να πάρει κάποιος ελληνικό διαβατήριο, είτε γιατί το δικαιούται είτε με πλάγιο τρόπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξει και στην εθνική.
Πολλοί στο παρελθόν είχαν αποκτήσει και έχουν ακόμα ελληνικά διαβατήρια, αλλά δεν έπαιξαν στην εθνική. Είναι θέμα που αφορά την πολιτική ομοσπονδίας (Βασιλακόπουλος).
ΥΓ. Η τελευταία εξαίρεση σ' αυτό τον κανόνα ήταν ο Τσακαλίδης.
Γενικά πάντως όσοι είχαν αποδεδειγμένη ελληνική καταγωγή (π.χ. Γκάλης, Κόρφας (αν και έπαιξε μόνο έναν αγώνα), Παπαδάκος, Γιαννούλης) και ας είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό πήγαν κανονικά στην εθνική.
Αυτοί που είχαν μάθει μπάσκετ στην Ελλάδα (Σάκοτα, Μιλόσεβιτς) καλούνταν ήδη από τις μικρές εθνικές οπότε δεν υπάρχει καν θέμα πλέον αν θα μπορούν να κληθούν στην εθνική, εφόσον το αξίζουν σαν παίκτες βέβαια.
Παίκτες που ανήκουν και στις 2 κατηγορίες μια χαρά κλήθηκαν στην εθνική και δεν υπήρχε κάποιο θέμα
ποτέ για αυτούς, όπως ο Παπαδόπουλος ή ο Σχορτσιανίτης.
Η πολιτική της ομοσπονδίας ήταν να μην καλούνται στην εθνική όσοι πήραν διαβατήριο ευκαιριακά με πλάγιους τρόπους αν και είχαμε μια εξαίρεση εδώ με τον Τσακαλίδη. Αν πάντως άλλαζε αυτό θα άνοιγαν οι ασκοί του Αιόλου και η ομοσπονδία με τίποτα δεν θέλει κάτι τέτοιο.
QUOTE(Andrew19 @ Jun 27 2008, 06:28 )

Γενικά πάντως όσοι είχαν αποδεδειγμένη ελληνική καταγωγή (π.χ. Γκάλης, Κόρφας (αν και έπαιξε μόνο έναν αγώνα), Παπαδάκος, Γιαννούλης) και ας είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό πήγαν κανονικά στην εθνική.
Αυτοί που είχαν μάθει μπάσκετ στην Ελλάδα (Σάκοτα, Μιλόσεβιτς) καλούνταν ήδη από τις μικρές εθνικές οπότε δεν υπάρχει καν θέμα πλέον αν θα μπορούν να κληθούν στην εθνική, εφόσον το αξίζουν σαν παίκτες βέβαια.
Παίκτες που ανήκουν και στις 2 κατηγορίες μια χαρά κλήθηκαν στην εθνική και δεν υπήρχε κάποιο θέμα ποτέ για αυτούς, όπως ο Παπαδόπουλος ή ο Σχορτσιανίτης.
Η πολιτική της ομοσπονδίας ήταν να μην καλούνται στην εθνική όσοι πήραν διαβατήριο ευκαιριακά με πλάγιους τρόπους αν και είχαμε μια εξαίρεση εδώ με τον Τσακαλίδη. Αν πάντως άλλαζε αυτό θα άνοιγαν οι ασκοί του Αιόλου και η ομοσπονδία με τίποτα δεν θέλει κάτι τέτοιο.
Η εξαίρεση του Τσακαλίδη είχε και άλλη παράμετρο, πιθανόν να είχε πάρει και χρήματα για να το κάνει!
Ο Σάκοτα νομίζω ότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.
epo_Arse
Jun 27 2008, 13:41
Νο 23 o koyfος στο ντραφτ, οποτε πως το βλεπουμε για το τουρνουα; θα ερθει; Στα αζητητα ο Καλαθης!!
Ο σοφο εχει γεννηθει Καβαλα αν δεν κανω λαθος, μπορει καποιος να το βεβαιωσει; Ο σακοτα μπορει να μπει εθνικη αλλα πιστευω ως εναν ελληνοποιημενο ειναι οκ, απο εκει και περα αλλιοωνεται ο χαρακτηρας της εθνικης.
MaJesty23
Jun 27 2008, 20:24
QUOTE(epo_Arse @ Jun 27 2008, 14:41 )

Νο 23 o koyfος στο ντραφτ, οποτε πως το βλεπουμε για το τουρνουα; θα ερθει; Στα αζητητα ο Καλαθης!!
Ο σοφο εχει γεννηθει Καβαλα αν δεν κανω λαθος, μπορει καποιος να το βεβαιωσει; Ο σακοτα μπορει να μπει εθνικη αλλα πιστευω ως εναν ελληνοποιημενο ειναι οκ, απο εκει και περα αλλιοωνεται ο χαρακτηρας της εθνικης.
Ναι ρε μάγκα,καλά τα λές...Ακου Αφρικη!!

!!Απλά η μητέρα του είναι απο Νιγηρία,και ο πατέρας από Καβάλα!!!Εχει γεννηθεί εκεί και μεγαλώσε Σαλονικα...!!!ΚΑΙ Σακοτα εδώ γεννηθήκε...και δεν νομιζώ να ειναι λιγότερο έλληνας,απο Κωστα Koufos...το μονο που με λυπεί ειναι οτι οι γονείς του Κουφού δεν του έμαθαν Ελληνικά...οχι για να λέμε ,να τον Ελληνάρα,αλλα για να μην χάνει η Ελλαδα ανθρώπινο κεφάλαιο,σε ολους τους τομεις...
Andrew19
Jun 28 2008, 06:14
QUOTE(MaJesty23 @ Jun 27 2008, 18:24 )

Ναι ρε μάγκα,καλά τα λές...Ακου Αφρικη!!

!!Απλά η μητέρα του είναι απο Νιγηρία,και ο πατέρας από Καβάλα!!!Εχει γεννηθεί εκεί και μεγαλώσε Σαλονικα...!!!ΚΑΙ Σακοτα εδώ γεννηθήκε...και δεν νομιζώ να ειναι λιγότερο έλληνας,απο Κωστα Koufos...το μονο που με λυπεί ειναι οτι οι γονείς του Κουφού δεν του έμαθαν Ελληνικά...οχι για να λέμε ,να τον Ελληνάρα,αλλα για να μην χάνει η Ελλαδα ανθρώπινο κεφάλαιο,σε ολους τους τομεις...
Ο Σάκοτα επίσης έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι. Και εγώ έχω γεννηθεί και ζω Αυστραλία αλλά δεν θέλουν να με καλέσουν Εθνική γιατί δεν ξέρω μπάσκετ
http://www.bigsofo.gr/site/index.php?&file=com_texts&catid=2Ο Σοφοκλής γεννήθηκε στο Τίκο του Καμερούν στις 22 Ιουνίου 1985.
http://www.lazarospapadopoulos.gr/index.php?id=1,0,0,1,0,0Ο Λάζαρος γεννήθηκε στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας το 1980 αλλά σε ηλικία 10 χρονών (1990) ήρθε στη Θεσσαλονίκη...
Θεωρούσε κανείς την ομάδα μη ελληνική επειδή υπήρχαν αυτοί οι παίκτες που είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό; Η ότι αλλοιωνόταν η ομάδα ή κάτι τέτοιο; Οπως είπα και πριν δεν καλούσαν παίκτες στην Εθνική αν αυτοί είχαν πάρει το ελληνικό διαβατήριο
ευκαιριακά με μοναδική εξαίρεση τον Τσακαλίδη. Αντίθετα Ελληνες
στην καταγωγή παίκτες και ας είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στο εξωτερικό πάντα τους καλούσαν στην εθνική και ανέφερα και ονόματα πριν.
Alexmei
Jun 28 2008, 12:19
Κoufos is OUT!.
Μόνος του ο Κώστας Κουφός αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο Προολυμπιακό Τουρνουά και κατα συνέπεια ούτε στους Ο.Α.
Προτερεότητα είναι το ΝΒΑ και το summer league στην UTAH.
nikefalin
Jun 28 2008, 12:24
QUOTE(Andrew19 @ Jun 28 2008, 07:14 )

Ο Σάκοτα επίσης έχει γεννηθεί στο Βελιγράδι. Και εγώ έχω γεννηθεί και ζω Αυστραλία αλλά δεν θέλουν να με καλέσουν Εθνική γιατί δεν ξέρω μπάσκετ
http://www.bigsofo.gr/site/index.php?&file=com_texts&catid=2Ο Σοφοκλής γεννήθηκε στο Τίκο του Καμερούν στις 22 Ιουνίου 1985.
http://www.lazarospapadopoulos.gr/index.php?id=1,0,0,1,0,0Ο Λάζαρος γεννήθηκε στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας το 1980 αλλά σε ηλικία 10 χρονών (1990) ήρθε στη Θεσσαλονίκη...
Θεωρούσε κανείς την ομάδα μη ελληνική επειδή υπήρχαν αυτοί οι παίκτες που είχαν γεννηθεί στο εξωτερικό; Η ότι αλλοιωνόταν η ομάδα ή κάτι τέτοιο; Οπως είπα και πριν δεν καλούσαν παίκτες στην Εθνική αν αυτοί είχαν πάρει το ελληνικό διαβατήριο
ευκαιριακά με μοναδική εξαίρεση τον Τσακαλίδη. Αντίθετα Ελληνες
στην καταγωγή παίκτες και ας είχαν γεννηθεί και μεγαλώσει στο εξωτερικό πάντα τους καλούσαν στην εθνική και ανέφερα και ονόματα πριν.
όπα, σας ακούω που λέτε για το ευκαιριακό διαβατήριο του Τζέικ και αρχίζω να αναρωτιέμαι για την ηλικία σας.
Το παλικάρι δεν το έπαιξε ποτέ "Ελλαδάρας", ήρθε στη χώρα μας στα 16 του (το 1995-1996) και με τον ίδιο τρόπο που χιλιάδες ομοεθνείς του πήραν διαβατήριο , είτε για να ψηφίσουν , είτε για να έχουν free pass στην Ευρώπη. Μπασκετική υπηκοότητα δήλωσε την ελληνική στην ηλικία που έπρεπε (πριν μπει στα 19) , μπάσκετ έμαθε εδώ (εκτός αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο).
Αντιμετωπίστηκε όπως αντιμετωπίστηκε από τους ΦιλλιπουΓρανίτσες , έκανε και ο ίδιος τα λαθάκια του μιας και πότε του δεν ήταν ομιλητικός τύπος, και δημιουργησε την εντύπωση του ψυχρού.
Πείτε μου λοιπόν, πότε π.χ. ο Στογιάκοβιτς πήρε το διαβατήριο ? Πότε το πήραν όλοι οι απίθανοι (ανάμεσα σε κάποιους εξαιρετικούς) -ιτς ?
Αυτός τουλάχιστον έπαιξε στην εθνική ομάδα, όχι πάντα και πάντοτε , αλλά εγώ θεωρώ πως αυτό που μπορούσε να κάνει το έκανε. Δεν πήρε κανένα "χαριστικό" διαβατήριο, ακόμη και ξένος να είχε δηλωθεί εξ αρχής , με τόσα χρόνια στην Ελλάδα θα το δικαιούταν. Υπηρέτησε τον στρατό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τον υπηρέτησαν και οι υπόλοιποι αθλητές (δηλαδή δεν υπηρέτησε ουσιαστικά αλλά τυπικά)
Το παιδί δεν έπαιξε γενικά το μπάσκετ που νομίζαμε οτί θα παίξει, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο τραγικό.
και κάτι επί του πιεστηρίου
http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/203708.htmlας ξεχάσουμε και τον Κουφό, το παλικαράκι κοιτά την πάρτη του αποκλειστικά και δεν τρέχει και τίποτα. Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι πως λέει οτί θέλει να παίξει μόνον στους Ολυμπιακούς αγώνες.
QUOTE(nikefalin @ Jun 28 2008, 13:24 )

όπα, σας ακούω που λέτε για το ευκαιριακό διαβατήριο του Τζέικ και αρχίζω να αναρωτιέμαι για την ηλικία σας.
ας ξεχάσουμε και τον Κουφό, το παλικαράκι κοιτά την πάρτη του αποκλειστικά και δεν τρέχει και τίποτα. Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι πως λέει οτί θέλει να παίξει μόνον στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Είναι εντελώς "ευκαιριακό" όπως και πολλών άλλων "ιτς" βέβαια, το πραγματικό του όνομα είναι Λέντκωφ, και πήρε το διαβατήριο για να μπορέσει να παίξει στο πρωτάθλημα σαν Ελληνας. Και το λέω ευκαιριακό γιατί δεν έγινε νόμιμα, παραποιήθηκαν στοιχεία το όνομα έγινε Τσακαλίδης για να βρεθούν υποτίθεται ελληνικές ρίζες κ.λ.π.
Στην συνέχεια ο Ιωαννίδης έκρινε ότι είναι απαραίτητος στην εθνική και έγινε ότι έγινε. Πάντως μπάσκετ έμαθε στην Ελλάδα, στην Ρωσία ήταν κολυμβητής.
Ο Κουφός με τις τόσες υπερβολές που ακούει και διαβάζει γι αυτόν από την Ελλάδα, νομίζει ότι μπορεί να έρθει να παίξει χωρίς προετοιμασία χωρίς τίποτα, να πάει κατ ευθείαν στο Πεκίνο και να παίξει. Αυτό μπόρεσε και το έκανε με την εθνική νέων, αλλά οι άνδρες είναι άλλη ιστορία και άλλο επίπεδο.
Πάντως φάνηκε ότι πρώτα απ' όλα (και δικαίως) έχει την καριέρα του και η εθνική είναι σε δεύτερη μοίρα, αν και εφ όσον δεν του είναι εμπόδιο αλλού.
Θεωρώ ότι έτσι κι αλλιώς δεν είναι ακόμα έτοιμος για να κάνει τίποτα σπουδαίο σε επίπεδο ανδρών.
Andrew19
Jun 29 2008, 09:20
QUOTE(nikefalin @ Jun 28 2008, 10:24 )

Το παλικάρι δεν το έπαιξε ποτέ "Ελλαδάρας", ήρθε στη χώρα μας στα 16 του (το 1995-1996) και με τον ίδιο τρόπο που χιλιάδες ομοεθνείς του πήραν διαβατήριο , είτε για να ψηφίσουν , είτε για να έχουν free pass στην Ευρώπη. Μπασκετική υπηκοότητα δήλωσε την ελληνική στην ηλικία που έπρεπε (πριν μπει στα 19) , μπάσκετ έμαθε εδώ (εκτός αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο).
Αντιμετωπίστηκε όπως αντιμετωπίστηκε από τους ΦιλλιπουΓρανίτσες , έκανε και ο ίδιος τα λαθάκια του μιας και πότε του δεν ήταν ομιλητικός τύπος, και δημιουργησε την εντύπωση του ψυχρού.
Πείτε μου λοιπόν, πότε π.χ. ο Στογιάκοβιτς πήρε το διαβατήριο ? Πότε το πήραν όλοι οι απίθανοι (ανάμεσα σε κάποιους εξαιρετικούς) -ιτς ?
Αυτός τουλάχιστον έπαιξε στην εθνική ομάδα, όχι πάντα και πάντοτε , αλλά εγώ θεωρώ πως αυτό που μπορούσε να κάνει το έκανε. Δεν πήρε κανένα "χαριστικό" διαβατήριο, ακόμη και ξένος να είχε δηλωθεί εξ αρχής , με τόσα χρόνια στην Ελλάδα θα το δικαιούταν. Υπηρέτησε τον στρατό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τον υπηρέτησαν και οι υπόλοιποι αθλητές (δηλαδή δεν υπηρέτησε ουσιαστικά αλλά τυπικά)
Το παιδί δεν έπαιξε γενικά το μπάσκετ που νομίζαμε οτί θα παίξει, αλλά αυτό δεν είναι και τόσο τραγικό.
και κάτι επί του πιεστηρίου
http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/203708.htmlας ξεχάσουμε και τον Κουφό, το παλικαράκι κοιτά την πάρτη του αποκλειστικά και δεν τρέχει και τίποτα. Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι πως λέει οτί θέλει να παίξει μόνον στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Το διαβατήριο το πήρε καθαρά
ευκαιριακά και διευκολύνθηκε για αυτό το σκοπό πάρα πολύ από τους γνωστούς. Αν είχε δηλωθεί σαν ξένος διαβατήριο θα έπαιρνε μετά από 7-8 χρόνια χωρίς επιταχύνσεις από τους παράγοντες. Ομοια πήραν διαβατήριο την ίδια εποχή ο Ζεβροσένκο που βαφτίστηκε Αμανατίδης, ο Λάζιτς και ένα εκατομύριο άλλοι παίκτες που δεν έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί λόγω του ό,τι τα αθλητικά τους προσόντα ήταν περιορισμένα. Παλιότερα το είχαν πάρει άλλη μια φουρνιά παίκτες και συνέχισαν αρκετοί να παίρνουν διαβατήρια με βάσει το νόμο που διευκόλυνε την απόκτηση διαβατηρίων για να εμφανιστούν αθλητές για το 2004 και τους Ολυμπιακούς αγώνες, ο οποίος δεν ήταν μόνο για το μπάσκετ. Η ομοσπονδία όμως και
πολύ σωστά έκανε δεν επέτρεπε τις κλήσεις σε αυτούς που πήραν ευκαιριακά διαβατήρια γιατί σκοπός της είναι να βοηθάει και την ανάπτυξη του αθλήματος και όχι να έχει κάποιες επιτυχίες. Αν είχαμε εθνική το 2000 Τόμιτς, Στογιάκοβιτς, Νεστέροβιτς, Τάρλατς, Τσακαλίδης, Ζεβροσένκο, Γέλιτς, Γκούροβιτς θα γινόμασταν λίγο τσίρκο, αλλά αγωνιστικά θα υπήρχαν μέσα κάποιοι καλύτεροι παίκτες.
Τώρα αυτός που αδικήθηκε σε αυτή την περίπτωση είναι ο Τόμιτς ο οποίος έμεινε κοντά στα 15 χρόνια ενεργός αγωνιστικά και δεν κλήθηκε ποτέ σε εθνική για αυτό τον λόγο.
Ο Κουφός όπως είπα και στο τόπικ του ντραφτ δεν θα ερχόταν στο προολυμπιακό αφού επιλέχτηκε στη Γιούτα. Αυτό στην ουσία τον αποκλείει και από τους Ολυμπιακούς (εφόσον όλα πάνε καλά βέβαια) και μάλλον το θέμα του θα επανέλθει μετά από 1 χρόνο.
nikefalin
Jun 29 2008, 12:07
QUOTE(Andrew19 @ Jun 29 2008, 10:20 )

Το διαβατήριο το πήρε καθαρά ευκαιριακά και διευκολύνθηκε για αυτό το σκοπό πάρα πολύ από τους γνωστούς. Αν είχε δηλωθεί σαν ξένος διαβατήριο θα έπαιρνε μετά από 7-8 χρόνια χωρίς επιταχύνσεις από τους παράγοντες. Ομοια πήραν διαβατήριο την ίδια εποχή ο Ζεβροσένκο που βαφτίστηκε Αμανατίδης, ο Λάζιτς και ένα εκατομύριο άλλοι παίκτες που δεν έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί λόγω του ό,τι τα αθλητικά τους προσόντα ήταν περιορισμένα. Παλιότερα το είχαν πάρει άλλη μια φουρνιά παίκτες και συνέχισαν αρκετοί να παίρνουν διαβατήρια με βάσει το νόμο που διευκόλυνε την απόκτηση διαβατηρίων για να εμφανιστούν αθλητές για το 2004 και τους Ολυμπιακούς αγώνες, ο οποίος δεν ήταν μόνο για το μπάσκετ. Η ομοσπονδία όμως και πολύ σωστά έκανε δεν επέτρεπε τις κλήσεις σε αυτούς που πήραν ευκαιριακά διαβατήρια γιατί σκοπός της είναι να βοηθάει και την ανάπτυξη του αθλήματος και όχι να έχει κάποιες επιτυχίες. Αν είχαμε εθνική το 2000 Τόμιτς, Στογιάκοβιτς, Νεστέροβιτς, Τάρλατς, Τσακαλίδης, Ζεβροσένκο, Γέλιτς, Γκούροβιτς θα γινόμασταν λίγο τσίρκο, αλλά αγωνιστικά θα υπήρχαν μέσα κάποιοι καλύτεροι παίκτες.
Τώρα αυτός που αδικήθηκε σε αυτή την περίπτωση είναι ο Τόμιτς ο οποίος έμεινε κοντά στα 15 χρόνια ενεργός αγωνιστικά και δεν κλήθηκε ποτέ σε εθνική για αυτό τον λόγο.
Ο Κουφός όπως είπα και στο τόπικ του ντραφτ δεν θα ερχόταν στο προολυμπιακό αφού επιλέχτηκε στη Γιούτα. Αυτό στην ουσία τον αποκλείει και από τους Ολυμπιακούς (εφόσον όλα πάνε καλά βέβαια) και μάλλον το θέμα του θα επανέλθει μετά από 1 χρόνο.
μάλλον έχω δίκιο για την ηλικία,
Ο Τομιτς αρνήθηκε την Ελλάδα, διάλεξε τη Σερβία ως μπασκετική υπηκοότητα (και καλά έκανε αφού έτσι ένιωθε), ειδικά δε, ο μόνος από τους -ιτς που επέλεξε την Ελλάδα ως μπασκετική υπηκοότητα (που συνεπάγεται σε ποια εθνική ομάδα έχει το δικαιώμα να αγωνιζεται) ήταν ο Ντούσαν Γέλιτς . Και ο Ζεβροσένκο διάλεξε τη Ρωσσία. Η ομοσπονδία "έκανε το καλό" να δίνει αβέρτα δικαιώματα συμμετοχής σε όλους τους "ομογενοποιημένους" ως Ελληνες , με τον έναν ή τον άλλον τρόπο .(ακόμα και ο Μπαζάρεβιτς βρήκε ένα ευκαιριακό διαβατήριο)
Η πολιτική της εκ τούτου δεν είχε να κάνει τόσο με την επιλογή "κανείς 'ομογενής' στην ομάδα" αφού από τη δεκαετία του 80 κάναμε ότι μπορούσαμε για να ενισχυθούμε (Γκάλης , Στεργάκος, Κόρφας,Παπαδάκος οι πιο γνωστές περιπτώσεις, παραλίγο ο παικταράς Σεικέλι, αν το θυμάστε στο ευρωμπάσκετ του 87 να κάθεται δίπλα στον πάγκο, παρότι Λιβανέζος, κάναμε κρα οι Βασιλακόπουλοι για να τον έχουμε, αλλά είχε προλάβει να παίξει με τους Αμερικάνους στο παγκόσμιο του 86).
Η επιλογή είχε να κάνει με τις "πολιτικές ισορροπίες" που ήθελε να κρατά με τον Στάνκοβιτς η ομοσπονδία. Γι αυτό εξάλλου και όταν ρωτήθηκαν όλοι οι σερβοομογενοποιημένοι επέλεγαν τη Σερβία.
Ο Τζέικ τουλάχιστον έπαιξε.
Ο Κουφός καλά κάνει για την πάρτη του και επιλέγει ένα σάμερ λίγκ που ως γνωστό θα τον βοηθήσει πολύ πολύ περισσότερο από ένα Ολυμπιακό τουρνουά... εύχομαι το παιδί να πάει καλά και να μην το πιάσει η "νοσταλγία" για την Ελλάδα εαν μέσα στη ρούκι σεζόν παίζει λιγότερο από τον Σπανούλη ή πρωταγωνιστεί στο NBDL σαν τον Γλυνιαδάκη.
treathitch
Jun 29 2008, 15:42
Ο Κουφός δε φταίει σε τίποτα. Στην παρουσίασή του στη Γιούτα, δηλαδή, τι θέλατε να πει; Ότι θα πάει στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά να παίξει με το Λίβανο και τα δεύτερα της Βραζιλίας ή ένα κρίσιμο χιαστί με τους λειψούς Βαλκάνιους; Να πείσει ότι μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ πάει το παιδί. Και δεν είναι ο Ρούντι Φερνάντεθ που έπαιζε μια ζωή στην Ευρώπη ή έχει καμιά κουλτούρα να παίζει στην Εθνική. Αμερικάνος είναι ο άνθρωπος. Τι, θα τον κάνουμε Ευρωπαίο με τη βία; Δε λες καλά που μας έκατσε το λαχείο από το πουθενά;
Το όλο θέμα είναι καθαρά της Ομοσπονδίας. Από τη μία αποσύρει Ντικούδη, Κακιούζη, Λάζο και αναμένει να χτίσει πάνω στον Κουφό τη φροντλάιν της επόμενης δεκαετίας κι από την άλλη δε ρίχνει και λίγο τα μούτρα της για να του εγγυηθεί θέση στη 12άδα για την Ολυμπιάδα. Καλά να πάθει. Τους χάλασε, δηλαδή, πέρσι που ήρθε και πήρε μια ομάδα που δε θα σταύρωνε νίκη στους ομίλους των Εφήβων (με σέντερ Σαρικόπουλο θα παίζανε, θυμίζω) και τους έφτασε να κερδίζουν τους Σέρβους για 37' και δυσκόλεψε το Μάτσβαν πιο πολύ κι απ' ότι τον δυσκόλεψε ο Μπίσλεϊ και βγήκε MVP και έκανε το Ντονάτας να ζητάει τη ...μαμά του.
Όλα δικά τους τα θέλουν στην ΕΟΚ μου φαίνεται. Άντε, από δω και μπρος, να το πετάξουμε το δωράκι, επειδή του φέρθηκε ο Μάτα σα να ήταν ένας απλός φρέσμαν και δεν έπαιρνε πολλά σουτ, ή επειδή ο Μιούλενς μετράει πιο πολύ στην Αμερική ή, τέλος τέλος, επειδή έπεσε στο ντραφτ (λόγω βέβαια των εκατομμυρίων που του έδιναν οι Αγγελόπουλοι, λες και θα πήγαινε...) και η μάνα του σωστά του είπε να κάνει την πάπια για να πάρει τα εγγυημένα λεφτά και μετά να χτυπήσει μεγαλύτερα συμβόλαια. Δε βλέπω κάποιο λάθος σε αυτό. Εντάξει, ο Σπλίτερ καλύτερος είναι από τους άλλους που θα μαρκάρει στο καμπ, αλλά ο Κουφός ούτε για late 1st rounder είναι, ούτε για κράξιμο και, προφανώς, δε θα νιώσει καμία νοσταλγία για την Ελλάδα (επαναλαμβάνω, δεν έχει και καμιά σοβαρή σχέση με τη χώρα, πλην του διαβατηρίου), όταν του κλείνει η Ομοσπονδία την πόρτα στη μούρη.
Για να μη μιλήσω για τους Καλάθηδες που περιμένουν ακόμη τα διαβατήρια...
nikefalin
Jun 29 2008, 16:01
QUOTE(treathitch @ Jun 29 2008, 16:42 )

Ο Κουφός δε φταίει σε τίποτα. Στην παρουσίασή του στη Γιούτα, δηλαδή, τι θέλατε να πει; Ότι θα πάει στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά να παίξει με το Λίβανο και τα δεύτερα της Βραζιλίας ή ένα κρίσιμο χιαστί με τους λειψούς Βαλκάνιους; Να πείσει ότι μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ πάει το παιδί. Και δεν είναι ο Ρούντι Φερνάντεθ που έπαιζε μια ζωή στην Ευρώπη ή έχει καμιά κουλτούρα να παίζει στην Εθνική. Αμερικάνος είναι ο άνθρωπος. Τι, θα τον κάνουμε Ευρωπαίο με τη βία; Δε λες καλά που μας έκατσε το λαχείο από το πουθενά;
Το όλο θέμα είναι καθαρά της Ομοσπονδίας. Από τη μία αποσύρει Ντικούδη, Κακιούζη, Λάζο και αναμένει να χτίσει πάνω στον Κουφό τη φροντλάιν της επόμενης δεκαετίας κι από την άλλη δε ρίχνει και λίγο τα μούτρα της για να του εγγυηθεί θέση στη 12άδα για την Ολυμπιάδα. Καλά να πάθει. Τους χάλασε, δηλαδή, πέρσι που ήρθε και πήρε μια ομάδα που δε θα σταύρωνε νίκη στους ομίλους των Εφήβων (με σέντερ Σαρικόπουλο θα παίζανε, θυμίζω) και τους έφτασε να κερδίζουν τους Σέρβους για 37' και δυσκόλεψε το Μάτσβαν πιο πολύ κι απ' ότι τον δυσκόλεψε ο Μπίσλεϊ και βγήκε MVP και έκανε το Ντονάτας να ζητάει τη ...μαμά του.
Όλα δικά τους τα θέλουν στην ΕΟΚ μου φαίνεται. Άντε, από δω και μπρος, να το πετάξουμε το δωράκι, επειδή του φέρθηκε ο Μάτα σα να ήταν ένας απλός φρέσμαν και δεν έπαιρνε πολλά σουτ, ή επειδή ο Μιούλενς μετράει πιο πολύ στην Αμερική ή, τέλος τέλος, επειδή έπεσε στο ντραφτ (λόγω βέβαια των εκατομμυρίων που του έδιναν οι Αγγελόπουλοι, λες και θα πήγαινε...) και η μάνα του σωστά του είπε να κάνει την πάπια για να πάρει τα εγγυημένα λεφτά και μετά να χτυπήσει μεγαλύτερα συμβόλαια. Δε βλέπω κάποιο λάθος σε αυτό. Εντάξει, ο Σπλίτερ καλύτερος είναι από τους άλλους που θα μαρκάρει στο καμπ, αλλά ο Κουφός ούτε για late 1st rounder είναι, ούτε για κράξιμο και, προφανώς, δε θα νιώσει καμία νοσταλγία για την Ελλάδα (επαναλαμβάνω, δεν έχει και καμιά σοβαρή σχέση με τη χώρα, πλην του διαβατηρίου), όταν του κλείνει η Ομοσπονδία την πόρτα στη μούρη.
Για να μη μιλήσω για τους Καλάθηδες που περιμένουν ακόμη τα διαβατήρια...
αδερφέ σε αυτά που λες για την ομοσπονδία που στέλνει γράμματα στον Στερν για τον Καλάθη που δεν ανήκει στο ΝΒΑ συμφωνώ 150%.
Δε συμφωνώ όμως πως πρέπει να του εγγυηθούν θέση του παιδιού.Βέβαια όταν παλιότερα έπαιρναν στη 12κάδα τον 18άρη Ρεντζιά για να πάρει μόνο και μόνο την εμπειρία ( στο παγκόσμιο του 94) έκαναν καλά ?
Και βέβαια στο προολυμπιακό πλην του Σπλίτερ ίσως βρει και απέναντι του τον Νεστέροβιτς, ίσως κάποιον Πορτορικάνο μάγκα, ίσως βρει τους Κροάτες ψηλούς (που μόνο αμελητέοι δεν είναι) , ίσως βρει και τον Νοβίτσκι και όλα αυτά σε επίσημα παιχνίδια και όχι σε προπονησούλες.
το μπάσκετ μας έχει ξεφύγει σαν επίπεδο από τη λογική του "μάγου" που θα περιμένουμε. Πρέπει να γνωριστεί , να μάθει πως παίζουν και οι υπόλοιποι, να προσπαθήσει να σπρώξει τον Σόφο στην προπόνηση , να μάθει τα κόλπα των ψηλών στας ευρώπας κλπ κλπ κλπ . Αν δεν μπορεί κάποιος να του το εξηγήσει αυτό (από τη στιγμή μάλιστα που και πέρυσι έγινε το ίδιο, πήγε στο πανευρωπαικό μόνο με 2-3 προπονήσεις την τελευταία εβδομάδα) να δεχτώ οτί δεν έχει όλη την ευθύνη.
για τους καλάθηδες ακόμα περιμένουν...τι να κάνουν τα παιδιά , δεν έχουν κανέναν μπόσικο -ιτς μάνατζερ να τους τα βγάλει σε dt
Andrew19
Jun 29 2008, 17:02
Οι Καλάθηδες δεν είναι ακόμα σε επίπεδο για εθνική αντρών, αλλά είναι χειρότερο που τους έχουν στο περίμενε. Τώρα το γιατί τους καθυστερούν τα διαβατήρια επειδή ο παππούς τους είχε κοιμηθεί στραβά στην Ελλάδα είναι μια άλλη ιστορία.
nikefalin το 94 αν θυμάσαι ο μόνος άλλος Ελληνας σέντερ που υπήρχε ήταν ο Φασούλας. Μετά από αυτόν πηγαίναμε σε Τσέκο. Τώρα ό,τι ο Ρεντζιάς δεν εκπλήρωσε κάποιες προσδοκίες που είχαν τότε για αυτόν είναι άλλη ιστορία. Ο Σεικέλι είναι άλλη ιστορία, μια και στον Παναθηναικό τότε έβλεπαν πολύ μπροστά. Τώρα όπως λες και η ομοσπονδία δεν έκανε και τίποτα ιδιαίτερο για να βοηθήσει τον παίκτη να μπει στο κλίμα της Εθνικής, με τους έφηβους πέρισυ τον έβλεπα σαν τον ξεκάρφωτο που ήταν μια ομάδα μόνος του και μια ομάδα η υπόλοιπη Εθνική!
Η επιλογή του Κουφού για να μείνει στην Αμερική πάντως πιο πολύ καλό του κάνει από το να έρθει στην Ευρώπη για έναν αγώνα στην ουσία στο προολυμπιακό. Θα του έκανε καλό αν είχε σκοπό μετά να συνεχίσει στην Ευρώπη όμως προς το παρόν το μυαλό του και το συμφέρον του είναι στη Γιούτα.
zarko78
Jun 30 2008, 15:46
Για την εθνικη σιγουροι αυτη τη στιγμη προβαλουν οι εξης 10:Παπαλουκας,Διαμαντιδης,Ζησης,Σπανουλης,Β
σιλοπουλος,Φωτσης,Πριντεζης,Τσαρτσαρης,Μπο
υρουσης,Σχορτσιανιτης. Για τις δυο εναπομεινασες θεσεις θα παλεψουν ο Πελεκανος, Τσαλδαρης, Βουγιουκας και ο Καλαμποκης.Ενας εκ των Τσαλδαρη-Πελεκανου θα πλαισιωσουν τον Βασιλοπουλο στη θεση 3, ενω ο Γιαννακης θα αποφασισει την τελευταια στιγμη για το αν χρειαζεται εναν επιπλεον center η' κοντο.Δεδομενης παντως της αδυναμιας του κοουτς στους ψηλους και εχοντας εμπιστοσυνη στην ακλονητη τετραδα περιφερειακων ,βλεπω να επιλεγει το Βουγιουκα, αντι του Καλαμποκη. Οπως κι αν εχει προκειται για μια αρκετα αξιολογη δωδεκαδα, θεωρω ομως οτι ο Λαζος ειναι σημαντικη απωλεια ,παρα τη μετριοτατη χρονια που ειχε φετος με τη Ρεαλ.Ο βασιοτερος λογος ειναι οτι τωρα η ομαδα θα αναγκαστει να ξεκιναει με δυο περιφερειακους ψηλους στο 5( Τσαρτσαρη η' Μπουρουση) χανοντας ετσι το σημειο αναφορας μεσα στη ρακετα.Το ρολο βεβαια αυτο μπορει να τον παιξει ο Σοφοκλης , αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι ετοιμος να αντεπεξελθει στις απαιτησεις ενος ολοκληρου αγωνα.Πιστευω οτι η ομαδα δεν θα αντιμετωπισει σημαντικες δυσκολιες στο προολυμπιακο τουρνουα και οτι δυσκολα η' ευκολα θα περασει, τα δυσκολα ομως ερχονται μετα , οπου θα πρεπει να διατηρηθει στο υψηλο επιπεδο των προηγουμενων χρονων.Ιδωμεν
Η ομάδα του Καναδά
http://www.sport24.gr/html/ent/829/ent.240829.aspΠως την κόβετε?? Δεν μπορώ να πω ότι ξέρω και πολλούς…
leelo15
Jun 30 2008, 16:38
O Νικος Καλαθης εχει διαβατηριο και θα βοηθησει κανονικα την εθνικη ομαδα νεων. Οσο για τον αδερφο του δεν νομιζω να βρισκεται στο επιπεδο αντρων. Αρα λαθος απο την ομοσπονδια εδω δεν υπαρχει.
captain charisma
Jun 30 2008, 16:40
εκτος του νταλεμπερτ που παιζει στο νβα και του ροουαν μπαρετ που περασε ενα φεγγαρι απ τα μερη μας η υπολοιπη ομαδα του καναδα ειναι για λυπηση.
Η δικη μου προβλεψη για την 12δα, εφοσον δεν εχουμε τιποτα απροοπτο:
Οι σιγουροι 11:
1) Παπαλουκας - Διαμαντιδης
2) Σπανουλης - Ζησης - Πελεκανος
3) Βασιλοπουλος - Περπερογλου
4) Φωτσης - Τσαρτσαρης
5) Σχορτσιανιτης - Μπουρουσης
Απο κει και περα: Παιζουν οι Πριντεζης και Γλυνιαδακης, αναλογα με την κατασταση του Σοφο. Αν ο Σοφο τραβαει, μπορει να προτιμιθει ο Πριντεζης. Αν ομως ο Σοφο εχει προβληματα να βγαλει εστω μισο αγωνα, τοτε η λυση καθαρου πενταριου θα προτιμιθει, αφου στην θεση του Πριντεζη υπαρχουν 3: Φωτσης, Βασιλοπουλος, Τσαρτσαρης.
PanosIlio
Jul 2 2008, 12:31
Από την ομάδα του Ευρωπαϊκού, που έλειπε ο Φώτσης και ο Σόφο, είμαστε -4 παίχτες, Χατζηβρέτας, Ντικούδης, Παπαδόπουλος και Κακιούζης.
Οι 8 εκείνης της ομάδας είναι σίγουροι θεωρώ. Επίσης Φώτσης αι Σόφο είναι 110% σίγουροι. Άρα 10 παίχτες.
Τώρα για τις 2 θέσεις που μένουν είναι δύσκολο. Θα αλλάξει κάπως το στυλ παιχνιδιού ο Γιαννάκης? Θα θελήσει έναν καθαρό σουτέρ (βλ. Τσαλδάρης) who knows.
Νομίζω πως μετά τα φιλικά που θα γίνουν τώρα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα αρκετά.
Δύσκολο κάποιος να πει, πιθανά ο Περπέρογλου να πάρει την ευκαιρία του φέτος, μιας και είναι το μοναδικό καθαρό τριάρι της ομάδας και έκανε και ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Το άλλο ερωτηματικό είναι Πρίντεζης/Βουγιούκας ή Τσαλδάρης, δηλαδή extra ψηλός ή ένας σουτέρ που μπορεί να μπαίνει και να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες με ένα δυο εύστοχα σουτ

σπαζοκεφαλιά
nikefalin
Jul 2 2008, 16:44
για τους λάτρεις του Βασιλακόπουλου
http://www.sport-fm.gr/article/136995δεν τον ρωτά κανείς τι έγινε το περίφημο γράμμα προς τον Στέρν ,εκθιάζει τον Κουφό λέγοντας οτί θα έρθει στις 27 Ιουλίου και πως αν "δεν αξιοποιηθεί" από την άνδρες θα παίξει με τους νέους.
ευλογεί τα γένια του για τις τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων παίδψν στην επαρχία και φυσικά δε λέει κουβέντα για το μπάχαλο που επικρατεί από την Α2 και κάτω με τις αγοραπωλησίες θέσεων.το δε κορυφαίο είναι πως απορεί για την απόφαση της ΦΙΜΠΑ να αλλάξουν οι κανονισμοί !!!!! unpaiktable ο άνθρωπος
cartmaniac
Jul 2 2008, 18:22
προσωπικα δε θεωρω δεδομενο οτι απο την ομαδα του ευρωπαικου, ο πελεκανος θα ειναι στανταρ στην ομαδα, δεν εκανε και τη σουπερ χρονια.
Εκτος απο τους αλλους 7 και τους Φωτση Σοφο , νομιζω οτι πολλες ελπιδες εχουν οι Περπερογλου, Τσαλδαρης Πριντεζης και η εκπληξη ισως να ειναι ο Βουγιουκας.
PanosIlio
Jul 3 2008, 15:27
Η Γερμανία θα ενισχυθεί και με τον Cris Caman των Los Angeles Clippers
http://www.contra.gr/Basketball/World/Olym...any/204236.htmlΜαζί με τον Νοβίτζκι θα κάνουν ένα πολύ καλό και δυνατό δίδυμο κάτω από το καλάθι της Γερμανίας.
Κάπου είχα διαβάσει ότι δεν θα παίξει ο Ντεμιρέλ… Ελπίζω να περάσει η Γερμανία στους ολυμπιακούς γιατί θα ήθελα να δω τον Dirk ενάντια στην USA.
Λογικά θα τους αποφύγουμε σε όλο το τουρνουά αφού θα έρθουμε 1οι στους ομίλους Α & Β
benchwarmer
Jul 3 2008, 16:10
QUOTE(Vas @ Jul 3 2008, 16:40 )

Λογικά θα τους αποφύγουμε σε όλο το τουρνουά αφού θα έρθουμε 1οι στους ομίλους Α & Β
Λογικά ναι...
Από τη στιγμή που Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία έρχονται πολύ αποδυναμωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ οι άλλες δύο ομαδες ξεχναω μεχρι και ποιες ειναι, νομίζω ότι 99% και εμείς και η Γερμανία θα είμαστε στους 4.. Οπου θα εχουμε μεγαλη ευρωπαικη μαχη για 3 θεσεις στις 4....
εγώ βλέπω τα ζευγάρια στους 4 να είναι
Ελλάδα- Σλοβενία
Κροατία - Γερμανία
Αν ο Καναδάς κατέβενε με τους ΝΒΑερ θα ήταν διαφορετικά. Το Π.Ρίκο δεν πιστεύω να κάνει καμιά ζημιά ενώ Ν.Ζηλανδία και Βραζιλία είναι αποδυναμωμένες όπως είπες
benchwarmer
Jul 3 2008, 18:04
QUOTE(Vas @ Jul 3 2008, 19:01 )

εγώ βλέπω τα ζευγάρια στους 4 να είναι
Ελλάδα- Σλοβενία
Κροατία - Γερμανία
Αν ο Καναδάς κατέβενε με τους ΝΒΑερ θα ήταν διαφορετικά. Το Π.Ρίκο δεν πιστεύω να κάνει καμιά ζημιά ενώ Ν.Ζηλανδία και Βραζιλία είναι αποδυναμωμένες όπως είπες
Απο τις μη ευρωπαικες "φοβαμαι" μονο το Πορτο Ρικο, μηπως κανει καμια ζημια η στην Κροατια η στην Σλοβενια... Λογικα θα τη χτυπησει την προκριση (δεν εχω δει ομως συνθεση). Του Καναδα που ειδα, μονο με τον Νταλεμπερτ δουλεια δεν κανει...
Θα έχει τελικό το προολυμπιακό τουρνουά; Αν ναι, θέλω να δω σύγκρουση Κέιμαν με Σόφο!
captain charisma
Jul 4 2008, 15:23
o kaman πηρε γερμανικο διαβατηριο και περιμενει τον μπαουερμαν να τον ειδοποιησει να παει στην εθνικη γερμανιας.αν παιξει προολυμπιακο τοτε η γερμανια γινεται δυνατη στη ρακετα με νοβιτσκι και καμαν,αυτο ειναι καλο γιατι ο φεμερλινγκ δεν μπορει να παρει τα ποδια του....φανταστειτε μονομαχια σοφο καμαν
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.