Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Π.Α.Ο.Κ. - Playoffs 2014-2015
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
SteelGandalf
Basket League Playoffs 2015

3η Φάση (Μικροί Τελικοί - 3η-4η Θέση) - 2ος Αγώνας

Τρίτη, 9/6/2015, 19:30 (novasports1 & 1HD)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ.


QUOTE(www.pressaris.gr)
Μπροστά στο βίντεο οι παίκτες του Άρη, επισημάνσεις για τον αυριανό δεύτερο μικρό τελικό

Με ηρεμία και ψυχραιμία οι παίκτες του Άρη πέρασαν αρκετή ώρα μπροστά στο βίντεο παρακολουθώντας αποσπάσματα του χθεσινού αγώνα και άκουγαν τις επισημάνσεις του Δημήτρη Πρίφτη για τον αυριανό δεύτερο μικρό τελικό.


Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ «η προπόνηση ήταν χαλαρή, λόγω του χθεσινού αγώνα και ο Άντριου Νέιμικ έκανε σουτ μαζί με τους συμπαίκτες του. Πέραν των γνωστών απόντων, Όγκο Αντεγκμπόγιε και Γιάννη Καραθανάση, ο Δημήτρης Πρίφτης είχε τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του.

Πριν από την προπόνηση, οι παίκτες του Άρη είδαν σε βίντεο το χθεσινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ και έγινε ιδιαίτερη επισήμανση στα λάθη που έγιναν σ’ αυτό το ματς.

Τη 12άδα του Άρη για την αυριανή αναμέτρηση απαρτίζουν οι: Τόρεϊ Τόμας, Στέλιος Πουλιανίτης, Δημήτρης Φλιώνης, Μουχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρος Μούρτος, ΛαΜάρκους Ριντ, Τάσος Δήμας, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Γιώργος Τσιάρας, Άντριου Νέιμικ, Κώστας Χαρίσης, Βασίλης Σίμτσακ».


QUOTE(olapaok.gr)
Ο Οντουμ έχει... φορτσάρει

Ο Τζέικ Οντουμ στα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς του ΠΑΟΚ είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του "Δικεφάλου" και εμφανίζεται βελτιωμένος σε σχέση με παιχνίδια που έδωσε η ομάδα πριν από τα ματς κόντρα σε Παναθηναικό και Αρη. Τι "λένε" τα νούμερα


Ο Τζέικ Οντουμ πρόσφερε πολλά στον ΠΑΟΚ στο ματς με τον Αρη και βοήθησε πολύ στην τέταρτη περίοδο πετυχαίνοντας πολύ σημαντικά καλάθια. Ολοκλήρωσε το ματς με 25 βαθμούς στο ranking έχοντας 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Ο Αμερικανός τον τελευταίο καιρό... ξεχωρίζει στον ΠΑΟΚ και μάλιστα είναι ο πολυτιμότερος παίκτης των "ασπρόμαυρων" στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του "Δικεφάλου".

Οι... πρωτιές του

Ο Οντουμ στο πρώτο ματς των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναικό είχε 19 βαθμούς στο ranking και ήταν ο πολυτιμότερος καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ενώ στο δεύτερο παιχνίδι με το "τριφύλλι" δεν ήταν καλός και με -2 βαθμούς ήταν στην τελευταία θέση των παικτών του "Δικεφάλου" όσον αφορά το ranking. Στον αγώνα που έγινε στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τους "πράσινους" ήταν πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης για τον ΠΑΟΚ με 12 βαθμούς (τόσους είχε και ο Μπρέμερ ο οποίος πέτυχε 10 πόντους ενώ ο Οντουμ πέτυχε 17 πόντους) και στο ντέρμπι με τον Αρη με 25 βαθμούς στο ranking ήταν στην κορυφή σχετικά με τους πολυτιμότερους παίκτες των "ασπρόμαυρων".

Τι έκανε στα πέντε τελευταία ματς πριν από ΠΑΟ και Αρη

Αν δούμε τι έκανε στα πέντε τελευταία παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ πριν παίξει με τον Παναθηναικό και τον Αρη, θα διαπιστώσουμε πως ο Οντουμ έχει πρόοδο στην απόδοσή του το τελευταίο διάστημα και έχει... φορτσάρει. Στο ματς με την ΑΕΚ είχε 9 βαθμούς στο ranking όντας ο έβδομος πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ ενώ στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα ήταν στην τελευταία θέση των καλαθοσφαιριστών του "Δικεφάλου" όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης (είχε 3 βαθμούς).

Στον πρώτο αγώνα με το Ρέθυμνο για τα πλέι οφ με 7 βαθμούς στο ranking ήταν ο τέταρτος πιο πολύτιμος παίκτης του ΠΑΟΚ και στο ματς που έγινε στην Κρήτη κόντρα στον ΑΓΟΡ, ήταν ο έκτος πολυτιμότερος καλαθοσφαιριστής των "ασπρόμαυρων" με 3 βαθμούς. Στο τρίτο παιχνίδι με το Ρέθυμνο είχε 9 βαθμούς στο ranking και ήταν στην πέμπτη θέση των πολυτιμότερων παικτών του ΠΑΟΚ.


Άλλο παιχνίδι το αυριανό, το οποίο θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκαβαση της σειράς. Αν ο Άρης επιστρέψει στις θετικές εμφανίσεις και καταφέρει να κερδίσει τον αντίπαλο του, θα φέρει την σειρά στο 1-1 και θα την ξεκινήσει από την αρχή. Από την άλλη αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κερδίσει το αυριανό παιχνίδι, τότε θα πραγματοποιήσει τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ισορροπίες είναι λεπτές, καθώς οι ομάδες, από πλευράς αγωνιστικής ικανότητας, βρίσκονται πολύ κοντά.

Ελπίζω πως αύριο ο Άρης θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο και θα δεν θα επαναλάβει τα λάθη του χθεσινού αγώνα, τον οποίο αν και ήλεγχε, από τα μισά της 2ης περιόδου και μετά, "κατάφερε" στα μέσα της 4ης να τον χάσει, κυρίως, από δικά του λάθη σε άμυνα (κατά πρώτο λόγο), αλλά κι επίθεση.
natouralistis
Είναι με κόσμο ο Άρης ή ισχύει ακόμα η τιμωρία;
hagi
Υπάρχει ακόμη τιμωρία δύο αγωνιστικών. Αύριο θα γίνει η τρίτη αγωνιστική κεκλεισμένων.
SteelGandalf
QUOTE(natouralistis @ Jun 8 2015, 22:28 ) *
Είναι με κόσμο ο Άρης ή ισχύει ακόμα η τιμωρία;


Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς...

Υποτίθεται πως αύριο θα βγει η απόφαση (μεταξύ μας, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, άντε το πολύ πολύ να μειωθεί από τέσσερις σε τρεις η τιμωρία μας).
natouralistis
QUOTE (SteelGandalf @ Jun 8 2015, 22:50 ) *
Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς...

Υποτίθεται πως αύριο θα βγει η απόφαση (μεταξύ μας, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, άντε το πολύ πολύ να μειωθεί από τέσσερις σε τρεις η τιμωρία μας).


Θα παίξει έστω κι ένα ματς με κόσμο δηλαδή αν μειωθεί σε τρεις, από το ολότελα..
SteelGandalf
QUOTE(natouralistis @ Jun 8 2015, 23:03 ) *
Θα παίξει έστω κι ένα ματς με κόσμο δηλαδή αν μειωθεί σε τρεις, από το ολότελα..


Η παραπάνω τοποθέτηση, αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση, χωρίς να την στηρίζω σε κάποιο συγκεκριμένο δεδομένο.

Μπορεί, τελικά, να μην συμβεί ούτε αυτό. Υποθέτω πως αύριο θα μάθουμε.

Το αυριανό παιχνίδι, πάντως, κατά 99% θεωρώ πως θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο (δεν ξέρω και αν πρακτικά είναι εφικτή η έκδοση εισιτηρίων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα).

QUOTE(www.pressaris.gr)
Αγωνιστικές (και όχι μόνο) αλήθειες για τον πρώτο μικρό τελικό

Ο Άρης έχασε χθες ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε κερδίσει, αν δεν του 'βγαινε η κούραση, που έφερε έλλειψη συγκέντρωσης και κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Κάποιες σκόρπιες σκέψεις πριν αυτό το παιχνίδι μπει στην ιστορία και γίνει στροφή στο αυριανό του Παλέ…


– Ο Άρης έκανε χθες ένα πολύ μέτριο παιχνίδι στο κλειστό της Πυλαίας, παίζοντας ουσιαστικά με… 7,5 παίκτες και για να χάσει χρειάστηκε να βάλει ο ΠΑΟΚ 6/11 τρίποντα στην τέταρτη περίοδο για να κερδίσει.

– Ο Άρης είχε σε κακή μέρα τον ηγέτη του. Ο Σάσα Βεζένκοφ είχε μόλις 2/8 σουτ. Ευστόχησε μόνο σε δύο “τρελά” τρίποντα, δεν μπόρεσε καν να πάρει προσπάθειες.

– Ο Άρης έχασε μέσα από τον δικό του τρόπο παιχνιδιού. Πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Σε χαμηλό σκορ, σε παιχνίδι “πέντε εναντίον πέντε”. Δεν έχασε γιατί ο ΠΑΟΚ επέβαλλε το δικό του ρυθμό. Έχει τεράστια σημασία πώς χάνεις, ειδικά σε μια σειρά αγώνων σαν κι αυτή.

– Ο Άρης και στην ήττα του έδειξε ότι θα είναι η ομάδα που θα ελέγξει πώς θα πάει η σειρά, αρκεί να μη του βγει η κούραση.

– Τεράστιο ρόλο στην έκβαση του αγώνα στην τέταρτη περίοδο έπαιξε η άμυνα του Κάρτερ πάνω στον Τόμας. Ο πλέι μέικερ του Άρη έμοιαζε “σκασμένος” από την κούραση, έπαιξε 37 λεπτά ελλείψει άλλης λύσης και μοιραία δεν είχε καθαρό μυαλό στο φινάλε, όπως φυσικά και ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς.

– Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ είχε σε καλή μέρα και τους τρεις χειριστές του: Μπρέμερ 15π. (4/8τρ.), Όντουμ 13π. (3/7τρ.), Τσόχλας 6π. (2/5τρ.). Σύνολο; 34π. με 9/20τρ.

– Ο Άρης δεν παίζει μόνο ζώνη. Ο Άρης έπαιξε χθες για αρκετή ώρα match up άμυνα ζώνης, όπως πολύ απλοϊκά περιέγραψε ο Πρίφτης, ήταν “στημένοι” οι παίκτες για ζώνη, αλλά δεν μάρκαραν χώρους, ακολουθούσαν παίκτες. Είναι κάτι που είχε αποτέλεσμα και χθες και στον τρίτο αγώνα με την ΑΕΚ. Και παίζει τέτοιες άμυνες ο Άρης για να προστατεύσει ο Πρίφτης τους παίκτες του και από φθορά φάουλ και από κούραση γιατί είναι 7-8 αυτοί που παίζουν.

– Τα κρίσιμα τρίποντα δεν ήταν του Όντουμ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ήταν αυτά μετά το “τρελό” τρίποντο του Βεζένκοφ (57-58 στο 2:51). Εκεί ο Κάρτερ ευστοχεί στη λήξη της επίθεσης με χέρι πάνω του και στην επόμενη επίθεση του ΠΑΟΚ η μπάλα μένει στα χέρια του Μπρέμερ και την πετάει από τα 10 μέτρα. Το σκορ έγινε 63-58 και ήθελε λιγότερο από 1,5 λεπτό. Εκεί κρίθηκαν όλα. Ο ΠΑΟΚ έβαλε μεγάλα σουτ την κρίσιμη ώρα.

– Στο μπάσκετ του 2015 μια διαφορά 10-15 πόντων είναι πολύ πιο εύκολο να καλυφθεί σε διάστημα ενός δεκαλέπτου από ότι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Οι ρυθμοί έχουν αλλάξει, το μπάσκετ έχει αλλάξει, όποιος το αντιλαμβάνεται, το συνειδητοποιεί και προχωρά, γιατί αυτό βλέπει πολύ συχνά πλέον.

– Όποιος θεωρεί ότι αυτός ο Άρης που παρατάχθηκε στην Πυλαία δεν κάνει αγωνιστική υπέρβαση, σφάλλει οικτρά. Χωρίς δύο εξαιρετικούς αμυντικούς (Νέιμικ, Αντεγκμπόγιε), χωρίς έναν ρολίστα να δώσει μια ανάσα στον Βεζένκοφ (ο Καραθανάσης είχε παίξει 14 λεπτά στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία στη κανονική διάρκεια), ο Άρης δέχθηκε 67 πόντους εκτός έδρας.

– Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν δικαιολογία για τη χθεσινή ήττα. Άλλωστε ουδείς από τον Άρη τα επικαλέστηκε και ούτε πρόκειται. Είναι όμως δεδομένα που διαμορφώνουν μια κατάσταση.

– Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Οι παίκτες του Άρη το απέδειξαν αυτό και με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό. Δεν τους αρέσει να χάνουν παιχνίδια σαν αυτά χθες, δεν τους αρέσει να χάνουν από τον ΠΑΟΚ ή οποιαδήποτε ομάδα. Πρώτοι αυτοί έκαναν αυτοκριτική, πρώτοι αυτοί είπαν ότι ευθύνονται για την ήττα.

– Ο Άρης είναι απόλυτα πετυχημένος φέτος. Δεν είναι θέμα υπέρβασης ή όχι. Είναι κάτι άλλο πολύ πιο απλό: Προσέφερε χαρά στον κόσμο, όχι μία, αλλά πολλές φορές. Και αυτό η συντριπτική πλειοψηφία το εκτιμάει.
hagi
Πάμε να πάρουμε το παιχνίδι σήμερα γιατί είναι πολύ σημαντικό με αυτά που ακούγονται για την τέταρτη θέση και το Eurocup..

Νίκη και μόνο σήμερα ..
SteelGandalf
Πρέπει να κερδίσουμε σήμερα και να πάμε την σειρά, τουλάχιστον, σε 4ο παιχνίδι, ώστε να εκτίσουμε την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών.

Απορρίφθηκε η έφεση του Άρη.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η δικαιοσύνη λειτουργεί με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, ανάλογα του ποιος βρίσκεται απέναντι της...
SteelGandalf
Σε περίπου 5 λεπτά ξεκινάει ο αγώνας (και σήμερα με 10λεπτη καθυστέρηση).

QUOTE(www.pressaris.gr)
Ο Κώστας Παπανικολάου στο Παλέ!

Ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε από το Χιούστον ολοκληρώνοντας την χρονιά του στο ΝΒΑ με τους Ρόκετς και βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη. Παρότι το παιχνίδι είναι κεκλεισμένωντων θυρών, ο άλλοτε παίκτης του Άρη βρίσκεται στο Παλέ για να παρακολουθήσει τον δεύτερο μικρό τελικό, στο γήπεδο όπου φώναξε δυνατά «παρών» στο μπασκετικό στερέωμα με την κίτρινη φανέλα.


Ο Παπανικολάου βρέθηκε και στα γραφεία της ομάδας όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ: «Ο φόργουορντ των Χιούστον Ρόκετς και πρώην άσος του Άρη, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ντέρμπι. Πριν από το τζάμπολ, ανέβηκε, μαζί με το μάνατζέρ του, Τάσο Μωυσιάδη, στα γραφεία της Κ.Α.Ε. όπου είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της ομάδας, Λευτέρη Αρβανίτη».
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 16-19

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 37-41

Δεν είναι καλός ο Άρης σήμερα, ούτε επιθετικά ούτε αμυντικά, σε αυτό το 1ο ημίχρονο.

Στην πρώτη περίοδο το σκορ το "τράβηξε" σχεδόν μόνος του ο Βεζένκοφ (10 πόντους), με τον Pasalic, που αποτελεί βαρόμετρο, είτε εκτελεστικά, είτε δημιουργικά, να μην βρίσκει ρυθμό.

Υπήρξαν καλά διαστήματα και για τις δύο ομάδες, αλλά ο φιλοξενούμενος πατάει καλύτερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είναι αρκετά, έως πολύ, εύστοχος με αποτέλεσμα να βρίσκεται δίκαια μπροστά στο σκορ.

ΑΡΗΣ : 14/28 2p FG - 1/7 3p FG - 6/7 FT - 20 rebs (8 off) - 6 assists - 2 steals - 2 turnovers

ΠΑΟΚ : 10/13 2p FG - 5/16 3p FG - 6/8 FT - 17 rebs (4 off) - 12 assists - 3 turnovers

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με τα ποσοστά "αστοχίας" του Άρη έξω από την γραμμή του τριπόντου, δεν μπορεί να έχει και πολλές ελπίδες διεκδίκησης του παιχνιδιού, εκτός αν αλλάξει τα δεδομένα στο 2ο ημίχρονο. Το ίδιο ισχύει και με την κακή του άμυνα, αφού οι 41 πόντοι, είναι πάρα πολλοί.

Highlight του αγώνα τα 3 φάουλ του Μαργαρίτη, ο οποίος έκανε σε λιγότερο από 1 λεπτό συμμετοχής, στο ξεκίνημα του αγώνα, 2 συνεχόμενα και αποσύρθηκε. Όταν επέστρεψε, περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η 2η περίοδος, πρόλαβε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να φορτωθεί και με 3ο (για να είμαι ειλικρινής ήταν αυστηρό το 3ο). Έτσι, σε 1:26 έχει 3 φάουλ και βρίσκεται σε δύσκολη θέση, μη μπορώντας να προσφέρει βοήθειες στην ομάδα του.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 60-54

Προφανώς και δεν έχει τελειώσει τίποτε ακόμα. Ο Άρης κατάφερε να πάρει βροβάδισμα στο σκορ, αλλά δεν πείθει ότι μπορεί να κερδίσει εύκολα.

Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση, ώστε οι παίχτες μας να καταφέρουν να κάνουν το 1-1 στην σειρά.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Π.Α.Ο.Κ. : 92-88

Λίγο μετά την έναρξη της 4ης περιόδου, ο Άρης ανέβασε την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους (την πήγε και στους 12 και στους 14) και την διατήρησε σε 10+ επίπεδα για αρκετά λεπτά. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα όμως, του ξαναβγήκαν τα γνωστά σύνδρομα, με αποτέλεσμα ένα ακόμη δικό του παιχνίδι, να το κάνει διεκδικήσιμο και δεν ήθελε και πολύ για να το χάσει.

Αυτό το πράγμα φέτος έχει καταντήσει αηδία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν το συγκεκριμένο φαινόμενο εμφανίζεται σε κάθε παιχνίδι στο οποίο παίρνουμε μεγάλες διαφορές στο σκορ.

Η νίκη ήρθε πολύ πιο δύσκολα απ' ότι μπορούσαμε να την κατακτήσουμε, αλλά τουλάχιστον ήρθε και η σειρά μεταφέρεται εκ νέου στην Πυλαία, ούσα πλέον 1-1.

QUOTE(www.pressaris.gr)
Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά πήρε αυτό που ήθελε (92-88) και… 1-1!

Ο Άρης λίγο έλειψε να πάθει ότι και στην Πυλαία, καθώς βρέθηκε με 14 πόντους μπροστά (80-66 στο 36′), άφησε τον ΠΑΟΚ να πλησιάσει στον πόντο (83-82), όμως η ευστοχία στις βολές έδωσε τη νίκη με 92-88. Οι κίτρινοι ισοφάρισαν σε 1-1 και πάνε το Σάββατο στην Πυλαία για να τελειώσουν αυτό που άφησαν στη μέση στον πρώτο αγώνα.


Ισορροπημένα ξεκίνησε το παιχνίδι στο Παλέ. Ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε όπως θα έπρεπε το μπόνους των φάουλ του ΠΑΟΚ που έφτασε νωρίς τα 5 ομαδικά, έχασε αρκετά ελεύθερα σουτ και τα περίμενε όλα από τον Σάσα Βεζένκοφ. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 12-9 (7′), αλλά ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 0-8 και προσπέρασε με 12-17 (8′), πριν το δεκάλεπτο κλείσει στο 16-19.

Ο Άρης εφάρμοσε και πάλι ματς απ άμυνες ζώνης, όμως ο ΠΑΟΚ “διάβασε” σωστά το παιχνίδι, κυρίως με τον Όντουμ, που με τις 5 ασίστ δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα των κίτρινων.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 23-28 (15′), όμως ο Άρης με τους Χαρίση και Πάσαλιτς να ανεβάζουν στροφές επιθετικά μπόρεσαν να επιστρέψουν και προηγήθηκαν με 29-28 (16′) και 35-31 (18′). Ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 0-8, προηγήθηκε με 35-39 και έκλεισε το ημίχρονο στο 37-41.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στον Άρη. Αφού δεν του βγήκαν τα δύο πρώτα αμυντικά πλάνα (μαν του μαν και ματς απ ζώνη) ο Πρίφτης επέλεξε να πάει σε αλλαγές σε όλα τα σκριν. Αυτό το πλάνο είχε αποτέλεσμα. Το 45-46 στο 23′ έγινε 53-46 στο 26′ με τους κίτρινους να έχουν περιορίσει την δράση των Όντουμ και Μπρέμερ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε βολές, ήταν όμως άστοχος (4/8) στοιχείο που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης και έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με 60-54.

Οι κίτρινοι έβγαλαν μεγάλη ενέργεια και αποφασιστικότητα στην τέταρτη περίοδο και με ηγέτες τους Μούρτο και Βεζένκοφ σε αυτό το διάστημα καθάρισαν γρήγορα το παιχνίδι… Στο 32′ ο Άρης με τρίποντο του 19χρονου έφτασε στο +11 (65-54), ο ίδιος έκανε το 74-63 (35′) και ο Μούρτος έδωσε τη χαριστική βολή στο 36′ όταν με τρίποντο έγραψε το 80-66.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει στο ματς και πάλι, μείωσε σε 82-77 (1.11 πριν το τέλος) με σερί 2-11, ο Χαρίσης με 1/2 βολές έκανε το 83-77 (1.07), αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε ακόμα πιο κοντά όταν ο Κάρτερ μείωσε στον πόντο με τρίποντο (83-82 στα 55"). Ο Τόμας έδωσε βαθιά ανάσα στον Άρη με τρίποντο (86-82) στα 39" πριν το τέλος και παρότι ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 86-84, 88-86, οι κίτρινοι ήταν εύστοχοι στις βολές (Πάσαλιτς 4/4, Τόμας 2/2) και προηγήθηκαν με 90-86 (19»).

Ο Κάρτερ ήταν άστοχος στα 12", ο Τόμας με 1/2 βολές (9") έκανε το 91-86, ο Βεζένκοφ πήρε επιθετικό ριμπάουντ και με 1/2 βολές επίσης διαμόρφωσε το 92-86 (6,9"). Εκεί κρίθηκαν όλα…

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 37-41, 60-54, 92-88.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 16, Τσιάρας 5, Ριντ 10(2), Τόμας 12(2), Πουλιανίτης, Χαρίσης 11, Βεζένκοφ 23(2), Μούρτος 11(1), Σίμτσακ 4.

ΠΑΟΚ: Μπρέμερ 12(2), Λάνγκφορντ 20(1), Λιάπης, Κάρτερ 14(3), Τσόχλας 6, Δέδας 3(1), Μαργαρίτης 4, Όντουμ 12(1), Χαριτόπουλος 15, Σαλούστρος 2.


Box Score



Key facts of the match

Timemaster
έτσι όπως το είδα εγώ (μέσο στρίμινγκ)
είδα και τις δύο ομάδες να είναι μπερδεμένες λόγο έλλειψης ψηλών.
ουσιαστικά οι μόνοι σέντερ ήταν ο Χαριτόπουλος και ο Χαρίσης.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα 10 επιθετικά ριμπάουντ από κάθε ομάδα που βάση ποσοστού είναι πολλά αλλά και πολλές περιπτώσεις με εύκολες πάσες κάτω από το καλάθι.

Η διαφορά με το προηγούμενο παιχνίδι είναι ότι ο Βεζένκοφ έβαλε 23 πόντους με καλά ποσοστά.
Πήρε βοήθεια από τους συμπαίχτες του και φτάσαμε τους 92 πόντους. Όμως άμυνα παίξαμε μονάχα 5-6 λεπτά στην τρίτη περίοδο.

Πάλι είχαμε τάσεις αυτοκτονίας στο τέλος με την διαφορά στους 14 ο Πρίφτης ζητάει ταιμ άουτ για να παγώσει το παιχνίδι 3 λεπτά πριν το τέλος κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Η ομάδα εκεί που ακολουθούσε το γρήγορο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με σύντομες επιθέσεις και αμφίδρομο σκοράρισμα πατάει φρένο (λογική επιλογή) και πάει να παίξει με τον χρόνο. Όμως δε μας βγαίνει και κάνουμε λάθη στην επίθεση ενώ η άμυνα μας συνεχίζει να δέχεται χτυπήματα.

Ευτυχώς ένα τρίποντο του Τόμας και οι 4/4 βολές του Πάσαλιτς στο τέλος μας έδωσαν την νίκη.

Μερικά πράγματα που κρατάω από το παιχνίδι είναι:
α. τα άσχημα μπλοκ άουτ και από τις δύο ομάδες όπου χωρίς να σφυρίζονται 3 δευτερόλεπτα οι παίχτες μπαστακόνονταν μέσα στην ρακέτα.
β. Τις κακές επαναφορές την μπάλα που είχαμε τα τελευταία λεπτά όπου δε μπορούσαμε να δώσουμε την πρώτη πάσα. Ενώ δεν είχαμε πλάνο για γρήγορη μεταβίβαση της από παίχτη σε παίχτη για να κυλήσει ο χρόνος. Μία φορά που έγινε αυτό η μπάλα κατέληξε στον Χαρίση για να κερδίσει φάουλ (η μπάλα ή έπρεπε να γυρνάει ή να καταλήγει σε εύστοχους παίχτες από τις βολές Χαρίσης,Πάσαλιτς και Μούρτος δεν είναι)
γ. μπορεί να έδωσε λύσεις ο Πάσαλιτς αλλά τα 0/4 τρίποντα ελεύθερα δεν είναι επιτρεπτά για αυτόν. Όπως δε νοείται Χαρίσης και Ριντ να χάνουνε κάρφωμα.
δ. Πάμε τώρα για την νίκη το Σάββατο που με την προσθήκη του Νέιμικ μπορεί να έρθει εύκολα βάση των ελλείψεων που έχει ο ΠΑΟΚ.

Υ.Γ. Ο Μαργαρίτης έκανε κάτι τους διαιτητές και πήρε 5 φάουλ σε 7 λεπτά; Όπως το έβλεπα το παιχνίδι πάντως πρέπει να σφύριξε γερά έδρα το διαιτητικό τρίο όμως με το στρίμινγκ μπορεί να κάνω λάθος.
SteelGandalf
Δεν το παρατήρησα αυτό με την διαιτησία εγώ. Δεν θεωρώ πως είχε συμβολή υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας. Μεμονωμένα λάθη πάντα γίνονται, αλλά σε ποιες φάσεις είδες να επηρεάζουν τόσο την αναμέτρηση και να σφυρίζουν κραυγαλέα υπέρ του Άρη;

Δεν μου άρεσε η εικόνα της ομάδας μας. Προφανώς και υπάρχουν δικαιολογίες (η κούραση είναι η πιο σημαντική), αλλά κατάφερε στο 2ο ημίχρονο να βελτιώσει αισθητά τα ποσοστά ευστοχίας της [το 14/28 2p FG το έκανε 26/43 (12/15 στο 2ο) και το 1/7 3p FG το έκανε 7/19 (6/12 στο 2ο)], την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε πτώση [το 10/13 2p FG το έκανε 21/33 (11/20 στο 2ο) και το 5/16 3p FG το έκανε 8/29 (3/13 στο 2ο)].

Το θέμα είναι πως αμυντικά και οι δύο ομάδες ήταν κάκιστες και γι' αυτό και το σκορ πήγε τόσο ψηλά.

Ο Άρης για να έχεις ελπίδες νίκης στα επόμενα παιχνίδια και ειδικά στο εκτός έδρας, πρέπει να κατεβάσει πολύ το σκορ του αντιπάλου του. Πρέπει να παίξει άμυνα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Διαφορετικά δεν έχει και μεγάλες πιθανότητες για break, παρόλο που θεωρητικά μπορεί να το πετύχει (το απέδειξε και προχθές, το έχει αποδείξει και στην κανονική διάρκεια της χρονιάς).
hagi
Πάλι καλά που κερδίσαμε.. Δεν είδα το παιχνίδι ζωντανά (έβλεπα το σκορ από τον εσακε) ,αλλά στην συνέχεια το είδα σε επανάληψη.
Όταν πήγε η διαφορά στους 14 πόντους 80-66 ήθελε 4 λεπτά και το έδειξα σε κάποιους φίλους και μου λένε οκ ,το πήρατε..Όμως εγώ τους είπα κάτσε να δούμε γιατί το φοβάμαι και πράγματι βγήκα αληθινός και μας έβγαλαν την ψυχή μέχρι να τελειώσει.

Στην συνέχεια που είδα το παιχνίδι διαπίστωσα ότι 2 λεπτα πριν τελειώσει το ημίχρονο είμασταν μπροστά με 4 πόντους 35-31 και το ημίχρονο έληξε 37-41. Δέκα πόντους σε 2 λεπτά περίπου φάγαμε.. Το ίδιο ακριβώς και στο τέλος του αγώνα. 1,30 λεπτό πριν από το τέλος είμασταν μπροστά με 9 πόντους και το κάναμε ντέρμπι. Δεν γίνεται αυτό!!!

Πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν ότι τελείωσε το παιχνίδι όταν είναι μπροστά με μία διαφορά γιατί είναι κρίμα να χαρίζουμε τα παιχνίδια.. Μάλιστα ο Πρίφτης είχε πάρει και time out για τον λόγο αυτό , ώστε να μην συμβεί αλλά τελικά συνέβη και παραλίγο να χάσουμε. Πρέπει να λυθεί αυτό άμεσα πριν είναι αργά.

Ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι να είναι σε καλή κατάσταση ο Νέιμικ και να παίξει..Μπορεί να κάνει την διαφορά στους ψηλούς αρκεί να περάσει η μπάλα μέσα . Βέβαια πέρα από την επίθεση θα μαζέψει ριμπάουντ και θα κάνει και κάποια κοψίματα οπότε σίγουρα θα βοηθήσει την ομάδα.
SteelGandalf
QUOTE(hagi @ Jun 10 2015, 01:00 ) *
Πάλι καλά που κερδίσαμε.. Δεν είδα το παιχνίδι ζωντανά (έβλεπα το σκορ από τον εσακε) ,αλλά στην συνέχεια το είδα σε επανάληψη.
Όταν πήγε η διαφορά στους 14 πόντους 80-66 ήθελε 4 λεπτά και το έδειξα σε κάποιους φίλους και μου λένε οκ ,το πήρατε..Όμως εγώ τους είπα κάτσε να δούμε γιατί το φοβάμαι και πράγματι βγήκα αληθινός και μας έβγαλαν την ψυχή μέχρι να τελειώσει.


Παρακολουθώντας το παιχνίδι στην επανάλαψη αγχώθηκες; tongue.gif tongue.gif tongue.gif
hagi
QUOTE(SteelGandalf @ Jun 10 2015, 01:06 ) *
Παρακολουθώντας το παιχνίδι στην επανάλαψη αγχώθηκες; tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Να σου πω λίγο αγχώθηκα αλλά όλα καλά !! 69.gif 69.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.