Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Valencia - Ολυμπιακός
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2
Quincy
Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι η πρωταθλήτρια της ACB. Η Valencia ξεκίνησε την season εντυπωσιακά μετρώντας 3 νίκες στα πρώτα 4 παιχνίδια της, από τότε όμως προβληματίζει και τρέχει ένα αρνητικό σερί (0-5). Η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα σ αυτήν την αναμέτρηση, αλλά οι γηπεδούχοι ίσως το θέλουν περισσότερο για να μην μείνουν ακόμα πιο πίσω στην κούρσα για τα playoffs.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η πρώτη συμμετοχή του Σπανούλη στην φετινή EL, και ο πρώην ερυθρόλευκος Green ως αντίπαλός. Ο Μάντζαρης δεν θα είναι στην αποστολή ώστε να αποθεραπευτεί πλήρως.

Σχόλια για το παιχνίδι.
rankin
Δινω 70-30 σε νικη των Ισπανών.
Η Βαλένθια δε μπορεί να συνεχίσει να μη σταυρώνει νίκη

Επίσης ας σημειωθεί οτι η Βαλένθια έχει ρεκορ 3-6, για κάποιο λόγο ομως το πρόγραμμα της ήταν πολύ κακό ως τώρα, αφου ειχε 3 παιχνίδια σπίτι της και 6 εκτός.
Ουσιαστικά η εικόνα της φαίνεται μάλλον χειρότερη απο αυτή που πραγματικά ειναι.

Εχασε στο πόντο απο την Μπαμπεργκ στη Γερμανία, έχασε επίσης εκτός απο Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ-Φενερ-Κίμκι (με τη Κίμκι το πάλεψε περισσότερο). Έχει και μια εκτός έδρα νίκη με τη Μπασκόνια, με μεγάλη μάλιστα διαφορά (63-80), όπως εχει και μια εντός έδρα ηττα απο την Μιλάνο (98-103). Τέλος, έχει κερδίσει στην έδρα της τη Μάλαγα (με 38 ποντους διαφορά παρακαλώ!) και την Εφές.

Αν τα βάλει κανείς κάτω, θα διαπιστώσει οτι η Βαλένθια, που ειναι και μια ομάδα άπειρη στον συγκεκριμένο θεσμό, δεν τα έχει πάει και τόσο άσχημα. Βασικά, η μοναδική πραγματικά κακή (σαν αποτέλεσμα) στιγμή της ηταν η ήττα απο την Μιλάνο.
Αν δεν ειχε χάσει αυτό και ειχε πάρει και το παιχνίδι με τη Μπαμπεργκ, τώρα θα ηταν στο 5-4

Ας μην μας ξεγελάει λοιπόν το 3-6. Η Βαλένθια ειναι καλή ομάδα. Καλύτερη απο αυτό που φανερώνει το ρεκόρ της.

Ο Ολυμπιακός τώρα, βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Ειναι στην κορυφή. Έχει 7-2. Δείχνει να έχει ξεπεράσει την διαβολοβδομάδα του.
Αναρωτιέμαι πως θα ανταποκριθεί στην αλλαγή κουλτούρας με την επιστροφή του αρχηγού.
Θεωρητικά, ο καλός Σπανούλης κάνει τους γύρω του καλύτερους. Δε ξέρω ομως σε τι κατάσταση ειναι ο Σπανούλης και πόσο θα χρησιμοποιηθεί.
Θεωρώ οτι δεν θα ειναι στο αρχικό σχήμα και θα μπει στην πορεία του παιχνιδιού.

τελευταίο που θέλω να αναφέρω ειναι οτι η Βαλένθια σουταρεί αρκετά, και μάλλον καλά κάνει αφου έχει πολλούς και επικίνδυνους σουτέρ στη διάθεση της. Ο Βαν Ροσομ, ο Ντορνεκααμπ, ακόμα και ο γερο-Μαρτίνεθ με τον Ρουντεζ. Ολοι σουτάρουν αρκετά και όλοι ειναι επικίνδυνοι. Ας μην θεωρηθεί οτι ο Ολυμπιακός αν σταματήσει τον Γκριν έχει ολοκληρώσει την αποστολή του.
Υπάρχει βεβαια η απουσία του Ντιό που δεν νομίζω οτι έχει καλυφθεί, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πονοκεφάλους να αντιμετωπίσει στην αντίπαλη περιφέρεια, ενώ θα βρει και μια καλή φροντ λάιν απέναντι του.

Γενικά, επιστρέφω σε αυτό που έγραφα νωρίτερα, ας μην ξεγελά το 3-6 των Ισπανών. Ειναι πολύ καλή ομάδα και το διπλό, αν έρθει, δεν θα ειναι αμελητέο, ούτε ειναι αυτη μια έδρα απο την οποία θα περάσει πολύς κόσμος.
jazz thrilos
Όντως η Βαλένθια είναι καλύτερη ομάδα απο αυτό που δείχνει το ρεκόρ της στη βαθμολογία. Απο την άλλη πάλι ο Ολυμπιακός με τη νίκη στο Μιλάνο νομίζω οτι νιώθει λιγότερη πίεση για τη νίκη, κάτι που νομίζω οτι τον κάνει πιο επικίνδυνο. Εκτός απο την καλή περιφέρεια της Βαλένθια πάντως, την οποία νομίζω οτι ο Σφαιρό θα έχει κάποιο πλάνο για να περιορίσει, νομίζω οτι οι Ισπανοί θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν πολύ στην ρακέτα. Οι Ντούμπλιεβιτς και Πλάις είναι σταθερά καλοί φέτος και αν τυχόν δούμε πάλι το έργο της προηγούμενης εβδομάδας με τον Μιλου να φορτώνεται φάουλ νωρίς, τότε δύσκολα θα βγάλει πάλι λαγούς απο το καπέλο ο Μακλιν. Όσο και να με εκπλήσει αυτό που θα γράψω, ο Άγρα θα λείψει απο αυτό το παιχνίδι. Θα μπορούσε να σπρώξει, να ρίξει καμιά κουτουλιά, να κουράσει τους ψηλούς της Βαλένθια τελοσπάντων.

Σε κάθε περίπτωση ούτε must win είναι το παιχνίδι ούτε θα κριθεί κάτι ιδιαίτερο αυτή τη χρονική στιγμή με μια ήττα. Με νίκη βέβαια σταθεροποιούμαστε στα ψηλά της βαθμολογίας, δείχνουμε αντοχή στην πίεση και δημιουργούμε σιγά σιγά μια παρακαταθήκη για την πορεία μας στη συνέχεια.

Ζητούμενο είναι η καλή εμφάνιση, η σταθεροποίηση κάποιων παιχτών στο καλό επίπεδο που δείχνουν τελευταία και φυσικά η ομαλή επανένταξη του Σπανούλη στην ομάδα. Αν αυτά συνδυαστούν και με νίκη θα πρόκειται για την τέλεια βραδιά.
Conan1982
Έχω μια αίσθηση ότι φέτος δείξαμε υπομονή για την επιστροφή ενός παίκτη και ότι θα είναι σε καλή κατάσταση ο Σπανούλης.
Δεν συμμερίζομαι και ιδιαίτερα την ανησυχία ότι θα κολλήσει την ομάδα, αποσυντονίσει κλπ.
Περιμένω στα λεπτά που θα παίξει να μοιράσει αρκετές ασίστ και στους ψηλούς μας και σε περιφερειακούς για τρίποντο.
Γενικά είμαι υπερβολικά αισιόδοξος για το ματς, δεν ξέρω γιατί.
benchwarmer
Το ένα ζητούμενο είναι η ατομική κατάσταση του Σπανούλη.

Το δεύτερο είναι τα σχήματα που θα δούμε. Κατά πρώτον τα Σπανούλης-Ρόμπερτς και Σπανούλης-Στρέλνιεκς, που κανείς τους δεν είναι και κανένας αμυντικός ογκόλιθος (αλλά πιστεύω πως δεν θα υπάρξει σαφές θέμα), και κατά δεύτερον το αν θα δούμε το Σπανούλης-Χόλις(στο 2), τον Σπανούλη δηλαδή ως μοναδικό καθαρό γκαρντ, κάτι που δεν νομίζω να έχει κάνει ποτέ.
stefkorner
Και εγω με την σειρα μου να πω οτι ενδεχομενως να ειναι παραπλανητικο το τωρινο ρεκορ της Βαλενθια!βαζω ομως εναν αστερισκο γιατι θεωρω οτι ας πουμε η τελευταιο εντος εδρας ηττα απο την Αρμανι ηταν πολυ κακη !
την Βαλενθια και την συμπαθω και την πιστευω σαν ομαδα ,την βαζω και στις σοβαρες υποψηφιοτητες για 8δα!που μαλισταν αν υποθετικα λεμε πεφταν σε καναν προημιτελικο με Ρεαλ η Μπαρτσα ,το προβλημα δεν θα το χει η Βαλενθια..!!
τυχερος ο Ολυμπιακος που την βρισκει σε κακο φεγγαρι!αλλα ποτε δεν ξερεις τι θα σου εμφανιστει σε τετοιο παιχνιδι ,που ξαφνικα μπορει να μπει καυτος ο μπομπερ Ρουντεζ ,που για την ωρα ειναι αφαντος και αποδεικνυεται κινηση ενισχυσης με παταγωδη αποτυχια μεχρι στιγμης !
πιθανοτητες 53-47 tongue.gif
rankin
QUOTE(Conan1982 @ Nov 29 2017, 12:26 ) *
Δεν συμμερίζομαι και ιδιαίτερα την ανησυχία ότι θα κολλήσει την ομάδα, αποσυντονίσει κλπ.


Ούτε εγώ συμμερίζομαι αυτή την άποψη.
Δε ξέρω ομως και πως ακριβώς θα αντιδράσει η ομάδα με την παρουσία του.
Τα νεα πρόσωπα ειναι αρκετά και έχουν μάθει να λειτουργούν, ως τώρα, χωρίς τον Σπανούλη.
Θα έχει ενδιαφέρον η επανένταξη του στην αγωνιστική δράση.

Προειδοποιώ πάντως, οτι ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν θα πρέπει να πέσει πάλι μιρλα, ακριβώς γιατι ειναι αρκετά πιθανό να μπλεχτούν κάπως οι ρόλοι. Δε μιλάμε για εναν οποιονδήποτε παίχτη. Για τον Σπανούλη μιλάμε που "μαγνητίζει" το παιχνίδι πάνω και γύρω του...

Σίγουρα παίχτες όπως ο Ρόμπερτς και ο Στρλένιεκς θα χρειαστούν λίγο χρόνο να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν τώρα που ο αρχηγός επέστρεψε.

QUOTE(stefkorner @ Nov 29 2017, 13:43 ) *
πιθανοτητες 53-47 tongue.gif

Κάντο πιο μαρκετίστικο:
52.99-47.01 ή 53.01-46.99
Redoctor
Τρομερό ξεκινημα ως τωρα
Λογικα σπανουλης θαναι εκτος ρυθμου για κάποιο διαστημα αλλα φυσικα καλως να έρθει
Το 7-2 ειναι ιδανικο ρεκορ.
Θα χουμε ξεκινήσει αριστα με ενα ρεκορ 11-4 η και 10-5

Βαλενθια εκτος εφικτο
Αποδυναμωμενη ρεαλ εντος επισης
Μπαμπεργκ εκτος εφικτο αν και τα τελευταια 2 χρόνια μας εχει 3/4
Τσσκα εντος ντερμπι πρωτιας
Εφες εκτος εφικτο (νταξει δεν θα κερδισουμε και ολα τα εκτος έδρας)
Ζαλγκιρις. Εφικτο αλλα αντε πες θα το χάσουμε να μην τελειωσουμε και με 12-3 tongue.gif
lefpan
QUOTE (rankin @ Nov 29 2017, 14:00 ) *
Δε ξέρω ομως και πως ακριβώς θα αντιδράσει η ομάδα με την παρουσία του.
Τα νεα πρόσωπα ειναι αρκετά και έχουν μάθει να λειτουργούν, ως τώρα, χωρίς τον Σπανούλη.
Θα έχει ενδιαφέρον η επανένταξη του στην αγωνιστική δράση.

Ο Σφαιρόπουλος μέχρι τώρα έχει καταφέρει να εμφανίσει ένα αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας αξιοπρεπέστατο χωρίς την παρουσία του Σπανούλη. Με σαφώς καθορισμένους ρόλους, που ο καθένας της περιφέρειας ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει.
Δεν νομίζω πως θα ρισκάρει να τα χαλάσει όλα αυτά, για να παρουσιάσει τώρα ένα σπανουλοκεντρικό πρόσωπο, που δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε παιχνίδια.
Άρα, νομίζω πως αυτό που θα δούμε θα είναι συμμετοχή για κάποια λεπτά του Σπανούλη, σαν να μην είναι ο Σπανούλης (δεν θα περιστρέφονται όλα γύρω του). Νομίζω πως ο ίδιος ο Βασίλης θα φροντίσει να αποφύγει μπούκες και λοιπές ταρζανιές, και θα προσπαθήσει απλώς να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του.
Αισιοδοξώ πως θα εμφανιστούμε τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο που έχουμε κατοχυρώσει. Οτιδήποτε έλθει προς τα πάνω, καλοδεχούμενο.
boumtze-boumtze
Off ο Ντουμπλιεβιτς...
qspock
Ενας παραγοντας που θα παιξει ρολο ειναι η πιεση της Βαλενθια για νικη. Εχουν μεινει πισω και θελουν διακαως τη νικη σε αντιθεση με Ολυμπιακο που δεν καιγεται. Βεβαια, ο Ολυμπιακος που αποβαλλει το αγχος φετος εχει αποδειχτει εξαιρετικά επικινδυνος!

Απο την αλλη, στο τακτικο κοματι, καθοριστικος θα ειναι ο ελεγχος ρυθμου: Ο Ολυμπιακος θα επιδιωξει να τον ελεγξει, κατι που ισως τον βολευει φαινομενικα με την επιστροφη Σπανουλη, ομως πολλα θα εξαρτηθουν απο την κατασταση που θα ειναι ο ιδιος αν παρει αρκετο χρονο συμμετοχης... Μεσα στην Ισπανια παντως ο Bill συνηθως παιζει καλα.

Δυσκολα τα προγνωστικα, κατι μου λεει οτι ή θα κερδισει ευκολα ο Ολυμπιακος, ή θα χασει ευκολα. Λογω καταστασης Σπανουλη ομως δεν μπορω να αποφανθω ποιο απο τα 2 θα ειναι. Οπως και η αποδοση του Σπανουλη, που ειναι πολλες φορες ή του υψους ή του βαθους ενα πραμα.. 39.gif

Ο αλλος λογος που δυσκολευομαι στα προγνωστικα ειναι οτι ουσιαστικα δεν εχω δει φετος τη Βαλενθια.
Conan1982
QUOTE (boumtze-boumtze @ Nov 29 2017, 18:41 ) *
Off ο Ντουμπλιεβιτς...


Πολύ σημαντική η απουσία, μπορεί να μην είναι από τους παίκτες με τα περισσότερα λεπτά της Βαλένθια αλλά είναι ο παίκτης που έδινε πιθανόν τα πιο ποιοτικά λεπτά, σκοράρισμα, ριμπάουντ, πάσες, άσε που έφθειρε αρκετά με φάουλ αυτούς που τον μάρκαραν.
stefkorner
πολυ υψηλου επιπεδου ψηλος ο Ντουμπλιεβιτς ! τεραστια απουσια ! αρκετη για να γινει φαβορι ο Ολυμπιακος !
απο το 53-47... θα παω στο 43-57 rolleyes.gif
Athanasios_Olympiacos
Ο Σπανούλης θα παίξει και θα είναι χρήσιμος....είμαι βέβαιος γι'αυτον. Άλλωστε μιλάμε για το καλύτερο παίκτη της Ευρώπης. Αυτόν που οι παραστάσεις που έχουν δει τα μάτια του τον κάνουν να διαβάζει τις φάσεις πριν παιχτούν ακόμα. Νίκη Ολυμπιακού με 5+ πόντους
stefkorner
QUOTE (Athanasios_Olympiacos @ Nov 30 2017, 17:21 ) *
Ο Σπανούλης θα παίξει και θα είναι χρήσιμος....είμαι βέβαιος γι'αυτον. Άλλωστε μιλάμε για το καλύτερο παίκτη της Ευρώπης. Αυτόν που οι παραστάσεις που έχουν δει τα μάτια του τον κάνουν να διαβάζει τις φάσεις πριν παιχτούν ακόμα.


το θεμα ειναι να τον βοηθανε και τα ποδαρακια του ,εδω που φτασαμε !γιατι κατι αναλογο θα μπορουσαμε να θεωρουμε οτι θα συμβαινει και με τον ναβαρο!αλλα οπως βλεπεις,εδω και δυο χρονια : δεν...
Athanasios_Olympiacos
QUOTE (stefkorner @ Nov 30 2017, 13:52 ) *
το θεμα ειναι να τον βοηθανε και τα ποδαρακια του ,εδω που φτασαμε !γιατι κατι αναλογο θα μπορουσαμε να θεωρουμε οτι θα συμβαινει και με τον ναβαρο!αλλα οπως βλεπεις,εδω και δυο χρονια : δεν...


Ναι αλλά όπως βλέπεις ο Σπανούλης όχι μόνο Δεν αλλά είναι και critical η συμμετοχή του
pan24
QUOTE (Athanasios_Olympiacos @ Nov 30 2017, 16:16 ) *
Ναι αλλά όπως βλέπεις ο Σπανούλης όχι μόνο Δεν αλλά είναι και critical η συμμετοχή του

Μακαρι να συνεχισει να ειναι αλλα αυτα σε τετοια ηλικια ειναι αποτομα και τον χρονο δεν τον νικησε κανενας

Η μαγκια για τον σφαιροπουλο θα ειναι να καταφερει να παιζει στο ιδιο στυλ και οταν ενταχθει ο σπανουλης
Δηλαδη με κυκλοφορια μπαλας,να συμμετεχουν ολοι στο παιχνιδι και να μην εξαρτωνται ολα απο εναν παικτη
Εξισου σημαντικο ειναι να εχει αποδεχθει ο σπανουλης οτι πλεον δεν ειναι σε ηλικια για να παιζει 25' καθε παιχνιδι

Με λιγα λογια να συνεχισει ετσι με εξτρα βοηθειες απο τον σπανουλη και να μην προσαρμοστει ολη η ομαδα γυρω απο τον σπανουλη
Σημερα ειναι υπουλο παιχνιδι αλλα ο ολυμπιακος μπορει να κερδισει αν παιξει οπως στα τελευταια παιχνιδια
golitog7
QUOTE(stefkorner @ Nov 30 2017, 12:52 ) *
το θεμα ειναι να τον βοηθανε και τα ποδαρακια του ,εδω που φτασαμε !γιατι κατι αναλογο θα μπορουσαμε να θεωρουμε οτι θα συμβαινει και με τον ναβαρο!αλλα οπως βλεπεις,εδω και δυο χρονια : δεν...

πριν μερικούς μήνες δεν ήταν που απέκλεισε την Εφές μόνος του; φθείνει σιγά σιγά το κορμί όχι από την μια μέρα στη άλλη
gerorge
QUOTE (golitog7 @ Nov 30 2017, 16:54 ) *
πριν μερικούς μήνες δεν ήταν που απέκλεισε την Εφές μόνος του; φθείνει σιγά σιγά το κορμί όχι από την μια μέρα στη άλλη



7 μηνες ειναι πολλοι σε αυτην την ηλικια.Ειδικα μετα απο απουσια τοσων μηνων.Δεν προδιαγραφω οτι θα ειναι χειροτερος απο περσι,αλλα η πτωση των παικτων απο μια ηλικια και μετα ειναι εκθετικη
Athanasios_Olympiacos
Καλά παιδιά ας χαλαρώσουμε 35-36 είναι όχι 40. Και μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για το Βασίλη. Ξέρει το κορμί του καλύτερα απτό καθένα
stefkorner
QUOTE (Athanasios_Olympiacos @ Nov 30 2017, 23:53 ) *
Καλά παιδιά ας χαλαρώσουμε 35-36 είναι όχι 40. Και μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για το Βασίλη. Ξέρει το κορμί του καλύτερα απτό καθένα


βρε εμεις χαλαροι ειμαστε !εσυ δεν εισαι ,που περιμενεις οτι με το μυαλο του και μονο θα συνεχιζει να κανει την διαφορα και τωρα στα 35-36 μετα απο τραυματισμους! και εγω σου ξαναλεω.αρκει να δεις την αναλογη περιπτωση του ναβαρο!και σε τι αγωνιστικη φαση περασε στην ιδια ηλικιακη περιοδο των 35-36
Athanasios_Olympiacos
Κατανοητό αυτό που λες αλλά τι σχέση έχει ο Βασίλης με το Ναβάρο?
Εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις αθλητών σε ιδιοσυγκρασία αξία mentality.
Zephyr
O Σπανούλης είναι για να παίζει πλέον στο 1, να μοιράζει πάσες στους ψηλούς, να παίρνει σουτ όταν η μπάλα καίει και όταν χρειαστεί να αρχίζει τα heroball όπως με την Εφες. Και όλα αυτά σε πλαίσια συντήρησης για να παίξει καλά φέτος και του χρόνου.
Δεν έχουμε 2012, έχουμε 2017 με ότι αυτό συνεπάγεται.
Προσωπικά, και επειδή η ομάδα ρολάρει και αποδίδει και χωρίς τον Αρχηγό, ας πατήσει παρκέ και μετά τα Χριστούγεννα. Τον Σπανούλη τον θέλουμε για τους τελικούς και το F4, όχι για την κανονική περίοδο.
SteveNashidis
http://www.sport24.gr/Basket/Euroleague/eb...hs.4963746.html

Kαι ο Σπανούλης τελικά δε παίζει smile.gif
jazz thrilos
Εντάξει, τουλάχιστον αστείο το αποψινό με τον Σπανούλη. Εκτός και αν οι δημοσιογράφοι έγραφαν τις τελευταίες ημέρες οτι τους κατέβει στο κεφάλι (το έχουν χομπι άλλωστε). Αλλά αν όντως ισχύει το ρεπορταζ οτι ήταν να παίξει αλλά χθες ξαφνικά ένιωσε πάλι ενοχλήσεις που υποτίθεται οτι την τελευταία εβδομάδα που έκανε προπονήσεις με επαφές δεν ένιωθε, ε τότε μιλάμε για περίφημο ιατρικό επιτελείο. Κι ας μην ξέρω ούτε απο ασπιρίνη, τα πράγματα ακούγονται τουλάχιστον περίεργα.

Στο δια ταύτα, πάμε με Στρέλνιεκς-Ρόμπερτς-Τολιόπουλο που σημαίνει οτι θα δούμε πολύ Χόλις και Παπανικολάου στο 2 απόψε. Άντε να δούμε τι θα μας ξημερώσει...
pan24
QUOTE (jazz thrilos @ Nov 30 2017, 20:32 ) *
Εντάξει, τουλάχιστον αστείο το αποψινό με τον Σπανούλη. Εκτός και αν οι δημοσιογράφοι έγραφαν τις τελευταίες ημέρες οτι τους κατέβει στο κεφάλι (το έχουν χομπι άλλωστε). Αλλά αν όντως ισχύει το ρεπορταζ οτι ήταν να παίξει αλλά χθες ξαφνικά ένιωσε πάλι ενοχλήσεις που υποτίθεται οτι την τελευταία εβδομάδα που έκανε προπονήσεις με επαφές δεν ένιωθε, ε τότε μιλάμε για περίφημο ιατρικό επιτελείο. Κι ας μην ξέρω ούτε απο ασπιρίνη, τα πράγματα ακούγονται τουλάχιστον περίεργα.

Στο δια ταύτα, πάμε με Στρέλνιεκς-Ρόμπερτς-Τολιόπουλο που σημαίνει οτι θα δούμε πολύ Χόλις και Παπανικολάου στο 2 απόψε. Άντε να δούμε τι θα μας ξημερώσει...

Ενα πιο παλιο αρθρο σχετικα με τον σπανουλη που τα εξηγει καλα
http://www.contra.gr/Columns/contra-epithe...to.4936453.html
Νομιζω οτι σε αυτο δεν φταιει το ιατρικο επιτελειο
Athanasios_Olympiacos
Παίδες ας διαβάσουμε όλοι το τι είπε ο Σπανούλης και ας μη ψάχνουμε δράκους στα ιατρικά τιμ, στο κακο γυμναστή Γκατζουλη και τα συναφή.

Επαναλαμβάνω νίκη σήμερα με +5
stefkorner
QUOTE (Athanasios_Olympiacos @ Dec 1 2017, 04:23 ) *
Επαναλαμβάνω νίκη σήμερα με +5


2.7 + αποδοση!το βλεπες !το παιξες... ; rolleyes.gif
G-arenas
ωραιος ο τολιο! ειναι πολυ βελτιωμενος καθε χρονο και δειχνει οτι θελει να καθιερωθει πολυ! θεωρω οτι πρεπει να παιζει περισσοτερο γενικα καθως φαινεται οτι καθε φορα βελτιωνεται!

το ματς τωρα ειναι νωρις αλλα ο οσφπ εχει τον πρωτο λογο προς το παρον.
john wick
Πολυ κακη η Βαλενθια σημερα,ο Green ετσι κ ζεσταθει ειναι ικανος να τους κερδισει μονος του...
Μπραβο παντως για το πως στεκεται παρ ολες τις απουσιες του ο Ολυμπιακός.....
Conan1982
Έχει μοιράσει και ωραία τον χρόνο ο Σφαιρόπουλος, κανένας δεν έχει επιβαρυνθεί με πολλά λεπτά. Θα είμαστε φρέσκοι στο 2ο ημίχρονο.
airg
Πολυ καλα στεκεται η ομαδα στο πρώτο ημίχρονο.
Δεν ξέρω αν κάποιος από εμάς περιμενε τέτοια εμφάνιση
jazz thrilos
Συγγνώμη, είδα καλά;; Ο Γουίλτζερ έκανε ραβέρσα;; Μιλάμε οτι εγινα ξανά δώδεκα χρόνων και νόμιζα οτι έβλεπα τον πατέρα του με τον Άρη! Πάντως θετικός είναι ο Καναδός, προσπαθεί να βοηθήσει.

Πρέπει να ανέβει λίγο στο σκοράρισμα ο Στρέλνιεκς γιατί θα χρειαστούμε το μακρινό σουτ για να ανακόψουμε την αντεπίθεση που λογικά θα επιχειρήσουν. Κατά τα άλλα νομίζω οτι πάμε γενικά καλά.
Stojako
Κρίμα να μην είναι στην ΕΡΤ το παιχνίδι να ακούσουμε λίγο για την ιστορία του Χλίνασον.. rolleyes.gif
stefkorner
QUOTE (john wick @ Dec 1 2017, 04:19 ) *
Πολυ κακη η Βαλενθια σημερα,ο Green ετσι κ ζεσταθει ειναι ικανος να τους κερδισει μονος του...
Μπραβο παντως για το πως στεκεται παρ ολες τις απουσιες του ο Ολυμπιακός.....


Ηταν που ηταν ντεφορμε η Βαλενθια ,ηρθε και η απουσια του Ντουμπλιεβιτς ...!
ο Χλινανσον (ο Ισλανδος αγροτης οπως θα θυμαστε και απο τον Χατζη__ )επαιζε απειροελαχιστα !
και σημερα αναγκαστικα πρεπει να δωσει λεπτα στο ροτεισον..!
οπως και να χει ομως και ο Ολυμπιακος με τις απουσιες του παλι ο ιδιος γνωστος- σοβαρος και μεθοδικος Ολυμπιακος !! δεν τιθεται θεμα,πως ειναι η ομαδα που δειχνει τον πιο σταθερο χαρακτηρα ολα αυτα τα τελευταια χρονια! μαζι με την τσσκα!
για να δουμε ομως τι γνωμη θα εχει και στο β.. ο <ερικ δε γκανερ> 69.gif



QUOTE (Stojako @ Dec 1 2017, 04:30 ) *
Κρίμα να μην είναι στην ΕΡΤ το παιχνίδι να ακούσουμε λίγο για την ιστορία του Χλίνασον.. rolleyes.gif


με προλαβες οριακα smiley.gif
Conan1982
Που ακριβώς ήταν το αντιαθλητικό;
Coach Periklis
Σημαντικό διπλό . μπράβο στην ομάδα

Ωραίος ο Τολιόπουλος , βοήθησε αρκετά

Και Στρελνιεκς σημαντικός παίκτης πλέον . Παπανικολάου όταν βάζει από 3 τριπ. και πάνω , ε , θα πας καλά biggrin.gif

Δεν είδα πολύ τον αγώνα για να πω περισσότερα
Athanasios_Olympiacos
Τα είπα και πιο πρίν! +5 νίκη και άνετα κιόλας! ( Πληρωθηκαμε και στο στοίχημα 😋 ). Σε κάθε περίπτωση οποίος δε βλέπει πόσο ομάδα είναι ο Ολυμπιακός που χωρίς Αγραβανη Τιλι Σπανούλη Μάντζαρη εχει τις λύσεις να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόβλημα....μάλλον εθελοτυφλει. Μπράβο στο coach Bullet για την ομαδάρα που έχει φτιάξει.

Προχωράμε...
rankin
QUOTE(Conan1982 @ Nov 30 2017, 23:10 ) *
Που ακριβώς ήταν το αντιαθλητικό;

γιατί, το αντιαθλητικό του Ρομπερτς στο Α μερος που ηταν;
Θα σου πω εγώ που ηταν... Στη φαντασία αυτών που θεωρούν τον Ολυμπιακό χαϊδεμένο παιδί της ευρωλίγκας....

Οπως και να χει, σημαντική νίκη. Εξακολουθώ και πιστεύω οτι δεν ειναι ευκολη αυτη η έδρα.
Η απουσία του Ντουμπλιεβιτς επαιξε το ρολο της.

Πολυ hustle απο τον Ολυμπιακό, και δικαίως MVP ο βασιλιάς του hustle, Παπανικολάου...
Ειδικά τα σχήματα με τα 3 φοργουορντ μαζεύουν τα ριμπάουντ σα στραγάλια απέναντι σε ομάδες που δεν ειναι αναλόγως σκληρές.

8-2
Πολύ καλή συγκομιδή για το 1/3 της regular season

Κριμα που δεν έχουμε ενα στατιστικό σαν το SoS του ΝΒΑ (strengh of schedule) για να βλέπαμε που πραγματικά είμαστε αυτή τη στιγμή.

Ακολουθούν 5 δυσκολα παιχνίδια . 2 μεσα - 3 εξω. απο τα οποία αν πάρουμε τα 3 ειμαστε (παρα) πολυ καλά.
Coach Periklis
QUOTE (rankin @ Nov 30 2017, 23:29 ) *
γιατί, το αντιαθλητικό του Ρομπερτς στο Α μερος που ηταν;

8-2
Πολύ καλή συγκομιδή για το 1/3 της regular season


Ακολουθούν 5 δυσκολα παιχνίδια . 2 μεσα - 3 εξω. απο τα οποία αν πάρουμε τα 3 ειμαστε (παρα) πολυ καλά.


έτσι ακριβώς

Γι αυτό και η νίκη είναι διπλά σημαντική . Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και έχουμε ένα εξαιρετικό ρεκορ

Επίσης απ τη Βαλενθια όλο και κάποιος θα την πατήσει
T.W.Is.M.
Κανονικα θα ηταν ενα απο τα δυσκολα εκτος εδρας παιχνιδια. Νομιζω πως πετυχαμε τη Βαλενθια σε κακη περιοδο και αυτο διευκολυνε το εργο μας. Το θετικο ειναι οτι δειχνουμε οτι μπορουμε να κερδιζουμε παιχνιδια χωρις το Σπανουλη. Το αρνητικο ειναι οτι το διαστημα της απουσιας του Σπανουλη ειναι τοσο μεγαλο, που ειναι πολυ πιθανο η επιστροφη του να μπλεξει τα πραγματα και να χρειαστει ενα διαστημα προσαρμογης μεχρι να βοηθησει πραγματικα.
Θα ελεγα οτι δε βρηκα καποιον που να υστερησε. Δεν εντυπωσιασαν οι Ρομπερτς και Τομπσον, αλλα κατα διαστηματα βοηθησαν.
Το πιο εντυπωσιακο στοιχειο του αγωνα παντως για μενα ηταν οτι ο Γκριν καταφερε να βαλει 26 ποντους εχοντας καλη αμυνα πανω του! Μπορει να ειναι μονοδιαστατος, αλλα ειναι τοσο καλος σκορερ που καλυπτει τις αδυναμιες του. Σε μια αλλη εποχη για εναν τετοιο παιχτη θα σφαζονταν οι κορυφαιες ομαδες. Τωρα ειναι χρησιμος, αρκει να εχει τον καταλληλο ρολο.
Επισης εχω να παρατηρησω οτι ο Στρελνιεκς τωρα που εχει βρει ρυθμο ειναι ενας θετικοτατος παιχτης, που δεν εντυπωσιαζει στο ματι, αλλα θα κανει τη δουλεια του με το παραπανω. Δεν μπορει να βαζει τις 20αρες του Γκριν στις καλες του μερες, αλλα σε ενα συνολο που λειτουργει καλα κολλαει καλυτερα απο τον Αμερικανο. Τον φοβομουν, οχι απο πλευρας αξιας, αλλα απο πλευρας συμβατοτητας με το συνολο. Φοβομουν μη βγει ο Στρομπερι του 2018(που δεν τον θεωρω κακο παιχτη, αλλα παιχτη που δεν ταιριαξε), αλλα ευτυχως με διαψευδει πανηγυρικα. Δεν ειναι καλυτερος παιχτης του Γκριν, αλλα μοιαζει να ταιριαζει καλυτερα στον Ολυμπιακο.
jazz thrilos
Απρόσμενα κακή η Βαλένθια αλλά απόψε χάνει εξαιτίας κι ενός εξαιρετικού Ολυμπιακού. Ο Σφαιρό διάβασε πολύ καλά το ματς και έκανε σχεδόν άριστο rotation. H περιφερειακή μας άμυνα ήταν πάρα πολύ καλή και πραγματικά οι 26 πόντοι του Γκριν ήρθαν όλοι σε ανώδυνα σημεία του ματς, σε σημεία που είτε είχαμε προηγηθεί αρκετά είτε πια είχε κριθεί το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά. Τα ποσοστά μας στο τρίποντο ξανά πάνω απο 40%, ενθαρρυντικό σημάδι. Ρόμπερτς σταθερός με ελάχιστα λάθη. Πρίντεζης, Παπανικολάου πολύ καλοί, Μιλού και Μακλιν όταν χρειάστηκε βοήθησαν. Στρέλνιεκς, για ακόμα μια φορά να το υπογραμμίσουμε, οτι καλύτερο διαθέτουμε αυτή τη στιγμή στα γκαρντ απόντος του Σπανούλη.

Το ζητούμενο της σταθεροποίησης των παιχτών μας σε καλά επίπεδα απόδοσης νομίζω επιτεύχθηκε απόψε. Η νίκη μας κρατάει ψηλά στην βαθμολογία και σιγά σιγά χτίζουμε βάσεις για το μεγάλο ζητούμενο που είναι το πλεονέκτημα. Μπορεί να είναι νωρίς, αλλά όλες οι νίκες σε όλα τα σημεία της χρονιάς μετράνε το ίδιο.
lefpan
QUOTE (Athanasios_Olympiacos @ Nov 30 2017, 23:26 ) *
Μπράβο στο coach Bullet για την ομαδάρα που έχει φτιάξει.

Μπράβο, ρε φίλε!
Έτσι, ν' ακουστεί και μια καλή κουβέντα για αυτόν τον έρημο τον κόουτς!
Πολύ σημαντική η δουλειά του, σε σημείο που ο Ολυμπιακός -ίσως- να είναι αυτή τη στιγμή η πιό καλοδουλεμένη ομάδα της λίγκας.

ΥΓ: Ένα άλλο που "έγραψε" ο Σφαιρό, όταν στο ημίχρονο τον ρώτησε κάτι ο Ισπανός δημοσιογράφος για τον Σπανούλη, και ο Σφαιρό του απάντησε ότι αυτό είναι προσβολή για τους παίκτες που παίζουνε, και σηκώθηκε κι έφυγε.

QUOTE (T.W.Is.M. @ Nov 30 2017, 23:33 ) *
Το πιο εντυπωσιακο στοιχειο του αγωνα παντως για μενα ηταν οτι ο Γκριν καταφερε να βαλει 26 ποντους εχοντας καλη αμυνα πανω του! Μπορει να ειναι μονοδιαστατος, αλλα ειναι τοσο καλος σκορερ που καλυπτει τις αδυναμιες του. Σε μια αλλη εποχη για εναν τετοιο παιχτη θα σφαζονταν οι κορυφαιες ομαδες. Τωρα ειναι χρησιμος, αρκει να εχει τον καταλληλο ρολο.
Επισης εχω να παρατηρησω οτι ο Στρελνιεκς τωρα που εχει βρει ρυθμο ειναι ενας θετικοτατος παιχτης, που δεν εντυπωσιαζει στο ματι, αλλα θα κανει τη δουλεια του με το παραπανω. Δεν μπορει να βαζει τις 20αρες του Γκριν στις καλες του μερες, αλλα σε ενα συνολο που λειτουργει καλα κολλαει καλυτερα απο τον Αμερικανο. Τον φοβομουν, οχι απο πλευρας αξιας, αλλα απο πλευρας συμβατοτητας με το συνολο. Φοβομουν μη βγει ο Στρομπερι του 2018(που δεν τον θεωρω κακο παιχτη, αλλα παιχτη που δεν ταιριαξε), αλλα ευτυχως με διαψευδει πανηγυρικα. Δεν ειναι καλυτερος παιχτης του Γκριν, αλλα μοιαζει να ταιριαζει καλυτερα στον Ολυμπιακο.

Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω καθέτως και οριζοντίως.
Ο Γκριν έχει δολοφονικό σουτ, αλλά για να αποδώσει θέλει τον χρόνο του. Αν πιάσει ρυθμό, μπορεί να σε σμπαραλιάσει. Στο κακό του παιχνίδι, όμως, είναι καταστροφικός για την ομάδα του.
Αντίθετα, ο Στρέλνιεκς έχει το ίδιο δολοφονικό σουτ, αλλά μπορεί να αποδώσει σε λιγότερο χρόνο και με πιό λίγες προσπάθειες (είναι παίκτης οικονομίας, που ο Γκριν δεν είναι). Αν πιάσει ρυθμό, έχει το ίδιο ταβάνι με τον Γκριν. Στο κακό του παιχνίδι, όμως, έχει πάντα μια μίνιμουμ απόδοση (ας πούμε λ.χ. 5/10) που δεν πέφτει παρακάτω. Πάντα θα έχει κάτι να δώσει στην ομάδα του.
Πιστεύω απόλυτα πως ο Γιάνις είναι καλύτερος παίκτης από τον Έρικ γενικώς, και όχι μόνο από άποψη προσαρμογής στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.
mixalisgate7
Μπράβο στην ομάδα που πήρε ακόμα μια σημαντική εκτός έδρας νίκη. Πρίντεζης και Παπανικολάου ήταν οι κορυφαίοι, σταθερά καλός ο Στρέλνιεκς. Στα θετικά που βρήκε το χέρι του από το τρίποντο ο Παπ. Περίμενα να έπαιρνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο Τολιόπουλος αλλά κόουτς ξέρει κάτι παραπάνω.
Athanasios_Olympiacos
Από πού και ως που είναι καλύτερος ο Μονοδιαστατος Γκριν από το Γιάνις? Στη προσφορά του στην άμυνα που είναι η χαρά του μισματς? Στην ανύπαρκτη οργάνωση του παιχνιδιού? Ασσίστ δε δίνει ούτε με αίτηση! Στη συμμετοχή του στο καλό κλίμα της ομάδας?

Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε σε λίγο! Παίχτης Γκριν για το σκεπτόμενο μπάσκετ Ευρωλίγκας δεν υπάρχει!

Φυσικά και θα στηρίξω Σφαιροπουλο έναντι οποίου με εμπάθεια θεωρεί ότι δεν κοουτσάρει καλά ( επειδή δεν τον λένε πχ Σάρας Τσάβι κτλ ).
qspock
QUOTE(jazz thrilos @ Nov 30 2017, 22:28 ) *
Συγγνώμη, είδα καλά;; Ο Γουίλτζερ έκανε ραβέρσα;; Μιλάμε οτι εγινα ξανά δώδεκα χρόνων και νόμιζα οτι έβλεπα τον πατέρα του με τον Άρη! Πάντως θετικός είναι ο Καναδός, προσπαθεί να βοηθήσει.

ΕΤΣΙ! smiley.gif

Kι ελεγα θα ποσταρω για τη ραβερσα (που ειχα ρωτησει οταν τον πηραν αν το κανει...) και δε θα ξερουν πολλοι για τι μιλαω...

Απο οτι φαινεται, την εμαθε την κινηση απο τον μπαμπα, ασχετα αν δε μπηκε. ΚΑΘΑΡΗ ραβερσα, ουτε χουκ χωρις μπασιμο, ουτε τιποτα αλλο. ΡΑΒΕΡΣΑ! Α-λα Γουιλτζερ! Και στο αποτελεσμα ακομα εμοιαζε τον μπαμπα, αφου ...δεν μπηκε 24.gif 19.gif

Εδειξε καλα στοιχεια ο Καναδος, εχει μακρυα χερια, τα ανοιγει και καλυπτει πολυ χωρο, συμπληρωνει Μακλιν μια χαρα, μπορει και να κοβει κιολας! Αμα παρει λιγο πανω του ισως αρχισει και τα τριποντακια.

Απο κει και περα, αλλη μια πολυ καλη αποδοση της ΟΜΑΔΑΣ, αραγε η επιστροφη του Σπανουλη θα αλλαξει τις ισσοροποιες που ειναι πολυ καλες? Η αμυνα και ο τροπος που ειναι στημενη η ομαδα και ακολουθει το συστημα, δηλωνει καθαρο μυαλο και πολυ δουλεια. φυσικα και τα ευσημα στο προπονητικο τιμ.

Σημερα για αλλη μια φορα μου αρεσε ο εξαιρετικος Στρελνιεκς! Και σαν ασσος (κρατουσε το ρυθμο) και σαν εκτελεστης.
Αφοι ΔΕΣΤΕ τον τωρα κιολας, το παιδι ξερει μπασκετ! Ελπιζω να μη του παρει χρονο ο Σπανουλης οταν γυρισει, θα ειναι τραγικο λαθος...

ΥΓ: Μπραβο στον Τολιοπουλο, συνεχιζει να μου θυμιζει Σλουκα, μαλιστα εχει κι αλλα περιθωρια βελτιωσης. Ας πουμε πηγε να βγαλει πικ ν ρολ με Μακλιν και παρεδωσε τη μπαλα τελειως ψοφια στον αντιπαλο... Το πιο αποτυχημενο pick n roll ever! Τζουφια! Θα το μαθει κι αυτο.
RipCity
Εντυπωσιακό ότι ο Green είχε μεν 26 πόντους, αλλά 0 ριμπάουντ και 0 ασίστ. Με λίγα λόγια η παρτάρα του μόνο. Ακριβώς ότι λέγαμε+την κακή άμυνα.

Σπουδαία νίκη και συνεχίζουμε.
qspock
Ειναι γεγονος οτι φετος η ομαδα ειναι πιο ομαδικη απο περσυ. Ωστοσο, ο Γκριν εχει μεγαλη ποιοτητα σαν σκορερ, κατι που φανηκε και σημερα... Ισως ο Σφαιροπουλος ηθελε μια πιο ομαδα που να ακολουθει πιστα το συστημα, κατι που με Γκριν δε γινοταν παντα.
Να δουμε τι θα γινει και στα δυσκολα.
airg
Με δυο γκαρ και ολιγο απο τον εκπληκτικο Τολιοπουλο, με ενα τεσσαρι και η ομαδα ειχε φοβερη λειτουργια.

Ο Παπανικολαου και ο Τομσον σε θεση 2 και ο Γουιλτερ θετικος.

Την υπολοιπη ομαδα τη γνωριζουμε.

Νομιζω τα ευσημα της νικης πανε στον προπονητη.

Ο Γκριν, ειναι μεγαλος παιχτης, σωστος επαγγελματιας, δεν ειπε κακο λογο για την πρωην ομαδα του αν και πικρα θα εχει σιγουρα. Οσο και αν μου αρεσει σαν παιχτης δε νομιζω οτι λειπει απο τη λειτουργια της ομαδας.
rankin
Δε μου αρέσουν οι διθύραμβοι μετά απο νίκες, ιδίως απέναντι σε αντιπάλους που έχουν τα προβλήματα τους.
Η Βαλένθια ειναι μια ομάδα που δεν είναι ψημένη στο θεσμό, είχε σημαντικές απουσίες και δεν έχει την σκληράδα για να κοντράρει ομάδες σαν τον Ολυμπιακό.

Ετσι όπως πήγε τον παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό πειθαρχημένο, διαβασμένο και σε καλή μέρα, η Βαλένθια με εναν παίχτη δεν μπορούσε να απειλήσει. Το έχουμε ξαναδεί άλλωστε το έργο, πχ με τη Μακάμπι.

Ο Ολυμπιακός τέτοιους αντιπάλους, οταν θα παίξει σωστά, τους έχει για πρωινό και αυτό ειναι και έργο Σφαιρόπουλου, ο οποίος (τα λέγαμε απο το καλοκαίρι) έχει δομήσει ενα "πολυμορφικό" ροστερ που μπορεί να αλλάζει, να προσαρμόζεται, να διατηρεί την πειθαρχία και την ομοιογένεια του και να χτυπά τον αντίπαλο εκεί που πονά.

Χαρακτηριστικό ήταν οτι κάθε φορά που η Βαλένθια προσπαθούσε να πλησιάσει και να πάρει κάποιες ελπίδες, ο Ολυμπιακός χτυπούσε και αυτός και της έκοβε το βήχα.

Αυτά, όσον αφορά το παιχνίδι απέναντι στην Βαλένθια, που ειναι μια καλή ομάδα, αλλά δεν ειναι έτοιμη για να κοιτάξει ψηλά σε αυτή τη διοργάνωση.

Τον φετινό Ολυμπιακό, έτσι οπως τον βλέπουμε ως τώρα, ομάδες που δεν ειναι του διαμετρήματος του, δεν μπορούν να τον κοιτάξουν εύκολα στα μάτια.
Αυτό, για τους λόγους που ήδη ανέφερα.
Γιατί έχει ενα πειθαρχημένο, καλοδουλεμένο, σκληρό, πολυπρόσωπο και ευρύτατο ροστερ.
Η χθεσινή νίκη ήταν προϊόν της διαφοράς των δυο ομάδων σε πάρα πολλά πράγματα

Τα πράγματα όμως δεν ειναι (και δεν θα ειναι) το ίδιο "απλά" οταν απέναντι του βρίσκει ομάδες του ιδίου διαμετρήματος.
Παναθηναικός-Ρεαλ-ΤΣΣΚΑ-Φενέρ- αλλά και η Μπαρτσελόνα με τη βαριά φανέλα της, ειναι ομάδες που δεν θα τις κερδίσεις απλά γιατι έχεις μεγάλο, πειθαρχημένο και καλοδουλεμένο ροστερ .
Εκεί θα χρειαστείς να έχεις σε καλή μέρα πολλούς παίχτες, ενδεχομένως να πρέπει να βγάλεις και λαγούς απο το καπέλο, ή να έχεις εναν Σπανούλη βγαλμένο απο τις χρυσές στιγμές της ευρωλίγκας.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.