Πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οι Θάντερ παρουσιάζονταν σαν ένα από τα πρώτα φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης ανάμεσα στις 30 ομάδες στη regular season. Οι λόγοι ήταν η συνεχώς ανοδική πορεία της και το γεγονός πως είναι μια νέα,φρέσκια ομάδα που δεν θα επηρεαστεί από τη συμπιεσμένη χρονιά και τους back to back αγώνες σε σύντομα χρονικά διαστήματα. Οι Θάντερ ξεκίνησαν εξαιρετικά τη season επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις (22 νίκες στα πρώτα 26 ματς). Όμως προς το τέλος παρουσίαν κάποια σημάδια κάμψης με αποτέλεσμα να χάσουν τελικά την πρώτη θέση στην Δύση από τα "ξαναμμένα γηρατειά" των Σπερς, που έκαναν την μία νίκη πίσω από την άλλη. Ο Durant βγήκε στο τέλος της σεζόν πρώτος σκόρερ ολόκληρης της λίγκας..

1st Round Oklahoma City Thunder 4-0 Dallas Mavericks

VS Dallas W, 99-98

Η σειρά αυτή είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς οι 2 ομάδες συναντήθηκαν ξανά πέρυσι στους τελικούς της Δύσης. Το ματς ήταν αμφίρροπο (σε αντίθεση με τα μεταξύ τους ματς στη regular) όμως στο τέλος οι Thunder ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες και έκαναν το 1-0.

VS Dallas W, 102-99

Μια από τα ίδια και το δευτερο ματς. Ο Nowitzki το είχε πάρει προσωπικά και με 31 πόντους και 11/11 βολές έκανε ό,τι μπορούσε για να πετύχει το break. Ο Durant ήταν πολύ άστοχος (5/27) αλλά οι Thunder είχαν τον Westbrook σε εξαιρετική κατάσταση και κατάφεραν τελικά να πετύχουν το 2-0 πηγαίνοντας στο Dallas χωρίς κανένα άγχος.

@ Dallas W, 95-79

Κι ενώ όλη περιμέναμε την αντίδραση των πρωταθλητώ, η Οκλαχόμα μας εξέπληξε ευχάριστα. Μπήκαν φουριόζοι στις 2 μονές περιόδους, την κέρδισαν κατά κράτος κι έτσι βρέθηκαν μόλις μια νίκη μακριά από την αποκαθήλωση του περσινού πρωταθλητή. Ο Durant εξιλεώθηκε για το προηγούμενο ματς, και με 31 πόντους οδήγησε την ομάδα στη νίκη..

@Dallas W, 103-97

Στο 4ο ματς, οι πρωταθλητές ήταν αποφασισμένοι να δείξουν τα δόντια τους. Μπήκαν πολύ δυνατά και με 52% στα τρίποντα βρέθηκαν μπροστά με 13 πόντους στο τέλος του 3ου quarter. Κάπου εκεί όμως μάλλον ένιωσαν το "fear the beard". Ο Harden ήταν συγκλονιστικός, έκανε ό,τι ήθελε και με 29 πόντους γύρισε το ματς και έστειλε τους Mavericks για ψάρεμα..


Western Semifinals Oklahoma City Thunder 4-1 Los Angeles Lakers


VS Los Angeles W, 119-90

Κεραυνός χτύπησε τους Lakers στο πρώτο ματς της σειράς. Οι Thunder ήταν καταιγιστικοί, ο Westbrook παρέσυρε στο ρυθμό του συμπαίκτες και αντιπάλους, και το 1-0 ήταν γεγονός.

VS Los Angeles W, 77-75

Το 2ο παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό. Ο Brown επέλεξε να πάει το ματς σε πολύ χαμηλό ρυθμό, σε σετ παιχνίδι, για να μπορέσει να κλέψει το ματς. Όμως ο Durant μίλησε στα κρίσιμα, ο Ibaka σκέπασε τα καλάθια και η Οκλαχόμα βρέθηκε μπροστά με 2 νίκες, έχοντας κρατήσει αλώβητη την έδρα της.

@ Los Angeles L, 96-99

Το ματς αυτό το είχε αποφασίσει ο Kobe ότι θα το πάρει μόνος του ό,τι και να γινόταν . Έτσι, ακόμα κι έσπασε τα στεφάνια (9/25 σουτ) είχε την ψυχραιμία από την γραμμή των βολών (18/18) και οδήγησε το LA στη μείωση του σκορ.

@ Los Angeles W, 103-100

Το ματς ο Brown το πήγε όπως και το 3ο. Η μπάλα στον Kobe, κι άγιος ο Θεός. Ο Bryant σκόραρε περίπου στα ίδια, όμως αυτή τη φορά οι Thunder είχε τις απαντήσεις. Ο Westbrook ήταν για ακόμα μια φορά χάρμα ιδέσθαι, και με 37 πόντους έδειξε πως δεν υπάρχει κάποιος να τον σταματήσει σε αυτή τη σειρά.

VS Los Angeles W, 106-90

Τελευταίο χαρτί για τους Lakers. O Kobe ήταν και πάλι αυτός που έπρεπε, αλλά ήταν μόνος. Οι 42 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί να αντιμετωπίσουν την 3αδα της Thunder. Άνετη νίκη για την Οκλαχόμα, και δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στους τελικούς περιφέρειας.

Western Finals Oklahoma City Thunder 4-2 San Antonio Spurs


@ San Antonio L, 98-101

Η τριάδα των Spurs ήταν εξαιρετική και δεν άφησε πολλά περιθώρια στα πιτσιρίκια της Thunder. Με 60 συνολικά πόντους οδήγησαν τα σπιρούνια στο 1-0 πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, και τον προπονητή της Οκλαχόμα να παραδέχεται ότι κακώς δεν χρησιμοποίησε τον Ibaka στο τέλος του ματς.

@ San Antonio L, 111-120

Οι Thunder κατέβηκε πιο ψυχωμένη, όμως οι Spurs ήταν προετοιμασμένοι για αυτό. Ο Popovich άνοιξε το επιθετικό rotation, βρήκε λύσεις και από άλλους παίκτες πλην των 3 σταρ, κι έτσι το σκορ έγινε 2-0 κάνοντας αρκετούς να βιαστούν να στείλουν τους Spurs στους τελικούς.

VS San Antonio W, 102-82

Στο 3ο ματς, οι Thunder έπρεπε να δειξουν καλύτερο πρόσωπο αν ήθελαν να έχουν τύχη στη σειρά. Και πράγματι το έκαναν. Παίζοντας το γνωστό up-tempo που συνηθίζει στην έδρα της, βρήκε λύσεις και εκμεταλλευόμενη το τρικ με το μαρκάρισμα του Sefolosha πάνω στον Parker,κλείδωσε το "μυαλό" των Spurs και μείωσε σε 2-1

VS San Antonio W, 109-103

Durantulas. Ο νεαρός σούπερ σκόρερ ήταν σε μεγάλη βραδιά, ήταν ασταμάτητος και με 36 πόντους και 8 assists κατέστρεψε οποιοδήποτε αμυντικό πλάνο του Gregg και η σειρά ξεκίνησε από την αρχή.

@ San Antonio W, 108-103

Οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι Thunder θα είχαν τεράστια δυσκολία να κερδίσουν μέσα στο San Antonio. Επίσης, 3η σερί ήττα για τους Spurs ήταν πολύ. Κι όμως, το κόλπο με τον Thabo συνεχίστηκε, ο Durant συνέχισε να βρίσκει το καλάθι με συνέπεια,ο Harden οργάνωνε με μαεστρία και τελικά εγένετο break. 2-3 και η Οκλαχόμα ήταν μία νίκη μακριά από την πρόκριση!!!

VS San Antonio W, 107-99

Η πιο μεγάλη ώρα για την Οκλαχόμα ήταν αυτή. Η Οκλαχόμα έπρεπε να κερδίσει το San Antonio, την απειρία της, την πίεση που θα της έφερνε το εντός έδρας ματς. Κι όμως το έκανε. Με τον Durant να μένει στο ματς και τα 48 λεπτά, κατάφερε να κρατάει ένα μικρό προβάδισμα καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, και τελικά πανηγύρισε την κατάκτηση της Δυτικής περιφέρειας..