Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναικος-Ολυμπιακος-5ος τελικος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2
apkat
Την Τεταρτη ο τελευταιος τελικος μεταξυ των αιωνιων.Η ψυχολογια ειναι σαφως με τον Ολυμπιακο αλλα ο παο παιζει στην εδρα του εκει που εχει σηκωσει 2 κουπες φετος.Μεγαλο παιχνιδι και για τους 2 που θα κριθει στα ψυχικα αποθεματα των παικτων του παο και στη δυνατοτητα του Ολυμπιακου να κανει ενα ακομα παιχνιδι υψηλου επιπεδου.

Το μομεντουμ σαφως ευνοει τον ολυμπιακο συνεπως πιστευω οτι ειναι εστω και λιγο φαβορι..55-45 οι πιθανοτητες υπερ του ΟΣΦΠ κατ'εμε.. smiley.gif smiley.gif
Gravedigger
Και για εμένα φαβορί ο Ολυμπιακός με 55-45%.Ο ΠΑΟ μπορεί να είναι καλύτερη ομάδα αλλά αυτή την περίοδο παίζει χάλια σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που παίζει καταπληκτικά.Επίσης αν κάποια από τις 2 ομάδες έχει άγχος αυτή είναι ο ΠΑΟ.Ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που ήθελε,δηλαδή να δυσκολέψει τον αιώνιο και να πάρει τα παιχνίδια στο ΣΕΦ οπότε τώρα πάει στο ΟΑΚΑ με άλλον αέρα.Τέλος δεν έχουμε δει την έδρα να παίζει τόσο καθοριστικό ρόλο αφού ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να κερδίσει και εκτός.Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε μέχρι Τετάρτη βράδυ οπότε και θα μάθουμε τον πρωταθλητή!(Που ελπίζω να είναι ο ΠΑΟ!!! tongue.gif tongue.gif )
spysta
Δεν νομιζω οτι υπαρχει φαβορι σε ενα τετοιο παιχνιδι...οι πιθανοτητες ειναι 50-50!!Προσωπικα πιστευω οτι ο Ολυμπιακος θα εμφανιστει καλυτερος απο την αποψη οτι οι Ματσε Ντομερ Ζιζιτς και Σοφο δεν εκαναν καλο παιχνιδι χθες..και ελπιζω να το κανουν την Τεταρτη!!Ειδικα ο Ζιζιτς που το αξιζει αναμφησβητητα..και εχει πολυ καιρο να κανει ενα καλο ματς...ο ΠΑΟ δεν ξερω πως θα εμφανιστει..το γεγονος οτι ο Διαμαντιδης επαιξε τοσο πολυ στον 4ο τελικο ισως να παιξει καταλυτικο ρολο στην εμφανιση του την Τεταρτη...κατι μου κανει οτι αν δεν τραβηξουν οι κοντοι του ΠΑΟ θα κερδισει ο ΟΣΦΠ...γιατι βλεπω τον Πινι να χτυπαει στους ψηλους με τον Σοφο
Igor
Ο ΟΣΦΠ δεν μπορει να ειναι το φαβορι ρε παιδια.
Την αληθεια την ειπε ο spysta, δεν υπαρχουν φαβορι.

Αλλα εαν χρειαζοταν να χρισουμε φαβορι, θα ηταν ο ΠΑΟ λογω εδρας, εμπειριας.
apkat
Ο Ολυμπιακος τον τελευταιο καιρο παιζει καλυτερα,εχει καλυτερη ψυχολογια και σαφως καλυτερο μομεντουμ για να παρει αυτην την κουπα..Συνεπως θεωρω οτι ειναι φαβορι..

Απο την αλλη ο Παο με βαση αυτα που μας εχει δειξει στη χρονια ειναι η ομαδα που εξακολουθει να κραταει την τυχη στα χερια του.Το θεμα ειναι αν θα του βγει το παιχνιδι..Ποσες πιθανοτητες εχει να συμβει αυτο;;Για μενα οχι πολλες.
panos75
QUOTE
Αλλα εαν χρειαζοταν να χρισουμε φαβορι, θα ηταν ο ΠΑΟ λογω εδρας, εμπειριας.


Αυτό θα ίσχυε αν ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε σημάδια αποσύνθεσης στα τελευταία ματς, ειδικά στα δεύτερα ημίχρονα. Αν ένας παίκτης δεν έχει κουράγιο να πάρει τα πόδια του, όπως ο Διαμαντίδης χθες, τότε οι οπαδοί στις εξέδρες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Άλλωστε μην ξεχνάς πως δεν θα είναι μόνο φίλοι του ΠΑΟ αυτή τη φορά παρόντες.

Επιπλέον και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι τίποτε παιδάκια. Άσε που έχουν σκληραγωγηθεί για τα καλά με Άρη και στους προηγούμενους τελικούς.

Αν πάντως τα καταφέρει ο Ολυμπιακός τότε ο Ομπράντοβιτς θα βλέπει εφιάλτες με τον Γκέρσον. Μετά το F-4 της Θεσσαλονίκης όπου τον έχει πετύχει ο ταβερνιάρης του έχει αλλάξει τα φώτα. w00t.gif
enypnio
to protathlima exartatai apo ton olympiako tora ama sinehsei na paizei etsi den nomizo oti o panathinaikos exei dynamies na ton xtypisei smiley.gif
billy_14
Πιστεύω ότι ο 5ος τελικός θα κριθεί στους πάγκους.
Μη βιάζεστε - δεν εννοώ Πίνι και Ζοτς. Εννοώ πόσοι και ποιοι από τους... εξαφανισμένους απόψε παγκίτες θα δηλώσουν "παρών" την Τετάρτη.
Εδώ να κάνω μια παρένθεση. Πλην της ειδικής περίπτωσης Σόφο, ο Ολυμπιακός έχει αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιήσει σε όλους τους τελικούς (σε κάθε ματς δηλαδή) και τους 12 παίκτες του (ακόμα και τον Μπάρλο!), ενώ στον ΠΑΟ Γιαβτόκας, Παπανικολάου, Σάκοτα ίσως να ήταν καλύτερα να κάτσουν σπίτι τους αντί να σκουπίζουν μονίμως τον πάγκο (ο πρώτος δεν πρέπει να έχει παίξει πάνω από 3' στη σειρά, ο δεύτερος εμφανίστηκε σήμερα σαν φάντασμα στα τέλη δύο περιόδων, ενώ ο τρίτος ακόμα να δει δράση). Οπότε κάτι που έχει ειπωθεί κατά καιρούς και εδώ περί "μεγαλύτερου βάθους" στον Παναθηναϊκό είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμο. Κλείνει η παρένθεση.
Ποιοι παγκίτες του ΠΑΟ κατάπιαν σήμερα το εξαφανιζόλ; Ντικούδης (τρομερό ντεφορμάρισμα), Χατζηβρέττας (το αυτό), Βούγιανιτς. Δεν τράβηξε και ο Μπατίστ, ενώ ο Τομάσεβιτς όσο άντεχε ήταν συγκινητικός, αλλά μετά... Γιαβτόκας και Παπανικολάου δεν κρίνονται καν, ο Ζοτς δείχνει να μην τους υπολογίζει καθόλου.
Αντίστοιχα στον Ολυμπιακό: Ο Ζίζιτς σχεδόν δεν υπήρχε μετά το γκολ-φάουλ που έγραψε το 3-0, ο Σόφο κόντεψε να δαγκώσει τον εαυτό του μετά από ένα εξ' επαφής λέι-απ που έχασε, ο Χαρίσης έχει μείνει στον τρίτο αγώνα με τον Άρη (τον οποίο παρεμπιπτόντως ο Ολυμπιακός έχασε), ο Ντόμερκαντ απλώς έσωσε τα προσχήματα με κάποια κρίσιμα καλάθια, ο Στακ ήταν μάλλον λάιτ. Δεν βάζω στην ίδια ζυγαριά Παπαμακάριο και Μπάρλο - τα παιδιά είναι ο ορισμός του ρολίστα και αυτό που πρέπει να κάνουν μοχθούν για να το καταφέρουν.
Ο ΠΑΟ ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα έναν παίκτη από τον οποίο δεν περιμένει συνήθως και πολλά (Αλβέρτης), ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός δεν πήρε δα και το μάξιμουμ από Άκερ και Μάτσε. Κι όμως, ο Ολυμπιακός νίκησε...
Ο Γκέρσον, που μπορεί να αμφισβητούμε όλοι κατά πόσο είναι προπονηταράς (μαζί κι εγώ), είπε κάτι πολύ έξυπνο στη συνέντευξη τύπου: "Περιμένω όσους δεν εμφανίστηκαν σήμερα να έρθουν να παίξουμε την Τετάρτη". Ο δε Ζοτς σιγοντάρισε: "Περιμένω να δω ενέργεια, όχι από τους 12 που παίζουν - από τους 14 που προπονούνται".
Έχει κανείς αμφιβολία ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στους πόντους που θα έρθουν από τον πάγκο; Εγώ πάντως βάζω στοίχημα ότι το πρόσωπο του 5ου τελικού ΔΕΝ θα έχει ξεκινήσει στην πεντάδα της ομάδας του...
aionio talento
δεν ξερω ποια ομαδα υποστηριζεις ( billy 14 ) αλλα συμφωνω 100% με οσα εγραψες !

αλλωστε αυτη ειναι η διαφορα τους απο τους υπολοιπους

ο οποιοσδηποτε την ποιαδηποτε στιγμη μπορει να κανει την ζημια ανεξαρτητα αν θα νικησει-χασει

η ομαδα του βλ. οι 16 ποντοι του τομασεβιτς στον τελικο της ευρωλιγκας παρακαλω και οχι σε ενα

''τυχαιο'' ματς ! η ο χαρισης που ειναι 10ος παικτης και παιζει 5-10 λεπτα το πολυ ''κολλησε'' 25

μεσα στο αλεξανδρειο ! αρα καθε προσπαθεια για scouting report σε αυτες τισ ομαδες απλα

δεν υφισταται . . .
Ginobili
Εγώ πηστεύω ότι οι πιθανότητες είναι 51%-49% υπέρ του ΠΑΟ.Αυτό το ελάχιστο ποσοστό το δίνω καθαρά λόγω της "στόφας" του ΠΑΟ,της μεγαλύτερης εμπειρίας των παικτών του,της πιο βαριάς φανέλας του..και φυσικά λόγω της παρουσίας του Ομπράντοβιτς.Όλα τα άλλα είναι υπέρ του Ολυμπιακού.Βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση,έχει φρεσκάδα,και ψυχολογία στα ύψη.Σίγουρα θα είναι ένας αγώνας που θα μείνει στην ιστορία.Δεν έχω και πολλές ελπίδες για το πόσο καλός ποιοτικά θα είναι ο αγώνας,το σίγουρο όμως είναι..ότι από ΠΑΘΟΣ θα έχουμε μπόλικο!!! Ας ελπίσουμε μόνο να μην έχουμε παράτραγουδα και επισόδεια..γιατί θα βρίσκονται οι οπαδοί και των δύο ομάδων...και θα είναι πραγματικά κρίμα...τώρα που το Ελληνικό ΜΠΑΣΚΕΤ ανεβαίνει και προσελκύει και καινούριο κόσμο.
enypnio
pantos me ton panathinaiko eisai pio cool apo oti me ton nayarho smiley.gif
AZ1980
Υπέρ του ΠΑΟ είναι το ότι παίζει (μετά τον τελικό της Ευρωλίγκα) άλλον ένα τελικό στην έδρα του μεν, ως αουτσάιντερ δε. Αυτός ο συνδυασμός σπάνια χάνει.

Κατά του ΠΑΟ είναι το ότι ο χαρακτηρισμός του αουτσάιντερ δεν του δόθηκε, όπως στο φ4, λόγω επιτηδευμένων τεχνασμάτων αποφυγής άγχους του Ομπράντοβιτς, αλλά του χρεώθηκε ως συνέπεια των εμφανίσεών του σε μια σειρά όπου ο αντίπαλος του τον έχει στα σκοινιά και του έχει ρίξει τόσο ξύλο, όσο δεν έχει φάει τα τελευταία 10 χρόνια. Ο ΠΑΟ έχει ταπεινωθεί, έχει υποκύψει εδώ και 2μισι παιχνίδια ψυχή τε και σώματι σε έναν αντίπαλό που μέχρι το 4ο δεκάλεπτο του 2ου αγώνα φαινόταν απίθανο (στους αδαείς) να τον απειλήσει.

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία την Τετάρτη. Η μαύρη δεκαετιά του με νίκη παίρνει οριστικά το δρόμο για τις καλένδες, και η χρυσή δεκαετία του ΠΑΟ κηλιδώνεται με τρόπο απερίγραπτα έντονο. Είναι το timing τέτοιο, η καμπή στην ιστορία των δυο ομάδων που έχει μετατρέψει αυτή τη σειρά σε κάτι πολύ παραπάνω από απλούς τελικούς, είναι μια μάχη ψυχολογίας, ένας πόλεμος, στο πνευματικό επίπεδο είναι που έχει φάει ο ΠΑΟ το πιο πολύ ξύλο.

Επίσημα οι πιθανότητες που δίνω είναι βέβαια το απόλυτο 50-50, δεδομένου όμως του φοβισμένου, καθημαγμένου και κουρασμένου τρόπου που αγωνίζεται ο ΠΑΟ εναντίον του αιωνίου αντιπάλου του, νομίζω πως, αν δε βρει τρόπο να καθαρίσει νωρίς, θα χρειαστεί πιο πολύ βοήθεια από το Θεό και από αυτή που πήρε στο 3ο παιχνίδι...

Αν το παιχνίδι πάει σε κλειστό σκορ θα θεωρήσω εξωφρενική ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟ, ήταν εξαιρετικά απίθανη και στο 3ο ματς, είναι μαθηματικά απίθανο να ξανασταθεί αρκετά τυχερός ώστε να καλυφθεί η παράλυση που για μια ακόμη φορά θα τον πιάσει μπροστά στην ήττα-"ντροπή".
PanosIlio
Ε λοιπόν ότι θα δω φιλάθλους του Παναθηναϊκού να μας αντιμετωπίζουν ως φαβορί δεν το περίμενα και ομολογώ με ξαφνιάζει ευχάριστα. Όχι επειδή και εγώ θεωρώ τον Ολυμπιακό φαβορί, προς θεού, αλλά επειδή ακόμα και παιδιά που θεωρούσαν ένα καθαρό 3-0 ως το πιο πιθανό τώρα έχουν αρχίσει να σέβονται τον Ολυμπιακό και μάλιστα λόγω της εμφάνισης του στο γήπεδο και αυτό εμένα με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Δηλαδή δεν ακούω, ή καλύτερα κλείνω τα αυτιά μου, σε σχόλια του τύπου "ε καλά οι διαιτητές φταίνε", "σας το δίνουμε τι να τι κάνουμε εμείς" και κάτι τέτοια κουφά που ακούω εδώ στη δουλειά αλλά κυρίως από τις εφημερίδες. Μάλιστα σήμερα ένας συνάδελφος είπε πως θα το πάρει ο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός είναι αυτός, επειδή 1) έχει μπλεχτεί ο Ρήγας με τη διαιτησία και μας πάει 90-10, 2) Πρέπει και μεις να πάρουμε ένα πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια γιατί έχουμε ρίξει λεφτά. blink.gif blink.gif blink.gif

Στα του παιχνιδιού, 50-50 είναι, άντε 55-45 στον Παναθηναϊκό λόγω έδρας, εμπειρίας και, αν και δεν το εύχομαι, μπορεί να δουλέψει ο στόχος του triple crown στην ψυχολογία του Παναθηναϊκού και να κάνουν επιτέλους ένα μεγάλο παιχνίδι, γιατί κατά τη διάρκεια των play - off ο Παναθηναϊκός είναι μετριότατος.

Από την άλλη εμείς και μόνο η δίψα, η θέληση και ο τσαμπουκάς μπορεί να μας οδηγήσει στο Πρωτάθλημα αν και εφόσον πιάσουμε καλή απόδοση.

Άντε και καλό μπάσκετ. smiley.gif smiley.gif
azannetop
Πραγματικά το τελευταίο ματς δεν χωράει προβλέψεις. Θα έλεγα οτι είναι 50 - 50, ίσως ο κόσμος βοηθήσει λίγο ψυχολογικά τον Παναθηναϊκό, αλλά το momentum είναι καθαρά στην πλευρά του Ολυμπιακού. Θεωρώ δεδομένο οτι ο Ολυμπιακός θα παίξει το ίδιο ψυχωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, οπότε αν ο Παναθηναϊκός δεν βρεί ουσιαστκή βοήθεια από τον πάγκο (Ντικούδη, Χατζηβρέττα, Παπανικολάου, Βούγιανιτς) και δεν ξεφύγει στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για αυτόν.

Τελικά ο αγώνας είναι στις 18:45 ή στις 21:15?
*GrimReaper*
Συμφωνω κι εγω οτι το ματς δεν γερνει προς καμια ομαδα...ολα ειναι 50/50....τιποτα δεν μπορουμε να κρινουμε πριν το δουμε......Ο Ολυμπιακος στους τελικους φανηκε πιο ικανος και ποιο "ξεκουραστος" να το πω?...στους ενω ο ΠΑΟ δειχνει να μην ειναι ο εαυτος του και αυτο ειναι το ενα σημαντικο πλεονεκτημα για τον Ολυμπιακο
sherman
"...Επί της ουσίας η σύσκεψη για τα μέτρα που θα ληφθούν ενόψει του πέμπτου τελικού της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ, διήρκησε 2,5 ώρες και έγινε εν μέσω έντονων διαφωνιών. Η απόφαση είναι να μοιραστούν 9.000 εισιτήρια, σε ένα γήπεδο που υπό κανονικές συνθήκες χωρά διπλάσιο κόσμο.
Από αυτά τα 9.000 εισιτήρια, ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός θα πάρει 6.400 και ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός 2.600 εισιτήρια."

Ουαουυυ
Igor
Καλα αν βρω εισητηρια θα κανω παρτι.

9.000 σε γηπεδο 18.000. Αιισχος. sad.gif
Achilleas13
Aπο τα 18,000 μόνο τα 9,000 θα μοιραστούν????Τι πράγματα είναι αυτα????Απαράδεκτο 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif

Τελευταίο ματς της χρονιας μετά απο τέτοια σειρά αγώνων και θα το δουν μόνο 9,000 απο κοντά??ΕΛΕΟΣ

Επίσης ποιό το νόημα να δίνεις πλεονέκτημα έδρας και να έρχονται στο τελευταίο ματς φίλαθλοι του αντιπάλου??
Με αυτή την λογική έπρεπε να γίνει μετακίνηση σε όλη την σειρά ή να μην γίνει καθόλου(πράγμα πολύ καλύτερο για την αποφυγή επισοδείων)
Anaz
Πολυ καλα εκαναν κι εβγαλαν μονο 9000 εισιτηρια!!Αν κανουν κ εναν καλο διαχωρισμο των φιλαθλων μεσα στο γηπεδο με αυστηρα μετρα,ολα καλα.. Το θεμα παιδια σε αυτον τον τελικο δεν ειναι ποσοι θα τον δουν απο κοντα αλλα να διεξαχθει ο αγωνας ομαλα κ να μπορουμε μετα εμεις εδω να μιλαμε για το αγωνιστικο που ειναι κ το ενδιαφερον..
Achilleas13
Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος οτι θα κυλήσει ομαλά
Air Kef
Ας μην πάνε καθολου οπαδοι του Ολυμπιακου αν ειναι να ειναι το μισο ΟΑΚΑ άδειο.Θα στειλει παλι η καθε ομάδα τους λεβέντες της και οι μπασκετικοι στην τηλεόραση.Και ξερετε τι θα φαινεται στην τηλεοραση ε;
Άδειο θα φαινεται το ΟΑΚΑ,καθως νομιζω πως το μερος της κερκίδας απεναντι απο τις καμερες θα ειναι νεκρή ζώνη.. 68.gif 68.gif

Το ματς θα παρα είναι ειδικών συνθηκών και αρχιζω και ξενερώνω.Γιατι,εκτος οτι κανουν, δν υπαρχει περιπτωση να μην γινει κατι.
Achilleas13
QUOTE(Air Kef @ Jun 18 2007, 03:35 PM) *
Ας μην πηγαινανα καθολου οπαδοι του Ολυμπιακου αν ειναι να ειναι το μισο ΟΑΚΑ άδειο.Θα στειλει παλι η καθε ομάδα τους λεβέντες της και οι μπασκετικοι στην τηλεόραση.Και ξερετε τι θα φαινεται στην τηλεοραση ε;
Άδειο θα φαινεται το ΟΑΚΑ,καθως νομιζω πως το μερος της κερκίδας απεναντι απο τις καμερες θα ειναι νεκρή ζώνη.. 68.gif 68.gif

Το ματς θα παρα είναι ειδικών συνθηκών και αρχιζω και ξενερώνω.Γιατι,εκτος οτι κανουν, δν υπαρχει περιπτωση να μην γινει κατι.



Συμφωνώ απόλυτα.Σκεφτείται τη πλήγμα θα είναι για το ελληνικό μπασκετ μια εικόνα με αδειο το μισό γήπεδο.Τη στιγμη μαλιστα που αυτό ανακάμπτει
Gravedigger
Τι είναι αυτό πάλι???9000 σε γήπεδο που χωράει 18000???Αν είναι έτσι να μην έρθουν καθόλου Ολυμπιακοί.Δεν το λέω από κακία αλλά είναι κρίμα να μένει μισό γήπεδο άδειο και να μην μπορούμε να δούμε τον αγώνα επειδή φοβούνται τα επεισόδια.Στο κάτω κάτω θα μπορούσαν να έχουν βρει μία καλύτερη λύση νωρίτερα και να μην το άφηναν για τελευταία στιγμή...

Edit:Μόλις είδα ότι το ίδιο ανέφερε και ο Kef για τους οπαδούς του Ολυμπιακού!Άρα συμφωνώ μαζί του!
apkat
Moνο αυτη ειναι η λυση στην Ελλαδα που ζουμε.Αλλωστε ειναι προτιμοτερο να γινει το ματς εστω και με 9000 κοσμο παρα με 18000 και να μην τελειωσει ποτε..
Για μενα ειναι σωστη αποφαση.Αλλωστε εκλεισε ολο το πανω διαζωμα(κατι αναγκαιο αφου φανταστειτε τι κροτιδες φωτοβολιδες κλπ θα μπορουσαν να πεσουν στους κατω)
hagi
"Θα πέσουν κορμιά" σίγουρα αλλά φοβάμαι ότι δεν θα είναι μόνο σε εισαγωγικά αλλά και στην παργματικότητα.Το φοβάμαι από θέμα βίας το παιχνίδι.Ειδικά αν κερδίσει ο Ολυμπιακός ή έστω γίνει μεγάλο ντέρμπι..

Ας ελπίσουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς φανατισμό και να κερδίσει το μπάσκετ..Είναι σίγουρα καλό για εμάς τους μπασκετικούς να γίνοντε τέτοιες σειρές.
saou
Tο κύριο θέμα είναι σε ποιούς θα πάνε αυτά τα 9000 εισιτήρια, αν δηλαδή οι ΚΑΕ έχουν τη διάθεση να μη διατεθούν στα 'μπουμπούκια' που ανθίζουν στις τάξεις των οπαδών και των 2 ομάδων, αλλά ταυτόχρονα να είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια αυτών που τελικά θα πάρουν τα εισιτήρια. Διάβασα κάπου (χωρίς να είναι σίγουρο, ως παράδειγμα το φέρνω) ότι προτεραιότητα ενδέχεται να έχουν οι κάτοχοι των ακριβών διαρκείας, έπονται αυτοί των απλών και ούτω καθεξής. Προσωπικά νομίζω ότι αυτή είναι καλή λύση, το θέμα είναι εγγυάται κανείς σε αυτούς τους ανθρώπους ότι όλα θα πάνε καλά? Διαφορετικά δε νομίζω ότι πολλοί απ αυτούς θα ρισκάρουν να περάσουν ένα απόγευμα στη ζούγκλα, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια που μένουν χωρίς κατόχους να κινδυνεύουν να βρεθούν στα λάθος χέρια.

Αυτά σε ότι αφορά το θέμα των φιλάθλων, δεν έχω σκοπό να ξαναασχοληθώ (παρά μόνο στην απευκταία περίπτωση που γίνουν φασαρίες).
jokey
Έξω η Θύρα 7 από το ματς σύμφωνα με το contra. Μόλις μπήκε ένα λιθαράκι για να διεξαχθεί ομαλά ο τελικός.

Το λέω τώρα πριν αρχίσει το παιχμίδι. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, ευχαριστώ τον Αγγελόπουλο, όχι που μεγαλώνει τον Ολυμπιακό ξανά αλλά που με την αγάπη του για το άθλημα και τον ενθουσιασμό του, έχει καταφέρει, έστω και για 10 μέρες, να ασχολείτε όλη η Ελλάδα με τους τελικούς.
msg
πόσα είναι τα διαρκείας του παο;;; γαιτί να μην έχει διακαίωμα ο κάτοχος διαρκείας να πάει στη θέση του που την έχει προπληρώσει από την αρχή της σεζόν αλλά να πρέπει να στέκεται στα εκδοτήρια για ένα μαγικό χαρτάκι;;; εγώ νόμιζα ότι τα 9000 είναι ξεχωριστά από τα διαρκείας...
περίεργη κατάσταση...γνωρίζει κανείς όλες τις λεπτομέρειες;;;;
joi
Στον sport-fm κάτι είπανε για 3000 perøipoy διαρκείας του ΠΑΟ. Άρα μένουν άλλα τόσα για τους υπόλοιπους.
Anaz
Η ανακοινωση της θυρας 7 ειναι που λεει οτι δεν θα πανε.
Η ουσια ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ειναι η εξης:
Οι οργανωμενοι του Οσφπ δεν πηραν εισιτηρια γιατι θα βγουν στα εκδοτηρια,και επειδη ξερουν οτι κατα πάσα πιθανοτητα θα γινουν επεισοδεια προλαβαινουν με αυτην την ανακοινωση να βγάλουν την ουρα τους απ'εξω κ να αποποιηθουν των ευθυνων των επεισοδειων!Ετσι θα μπορουν μετα να λενε οτι "ειδατε σε ενα ματς που δεν πηραμε εισιτηρια κ δεν πηγαμε,παλι εγιναν επεισοδεια, οποτε δεν ειναι λυση αυτη.."
Κρυβομαστε πισω απ'το δαχτυλο μας δηλαδη κ παιζουμε παιχνιδια εντυπωσεων..

Ουτως η αλλως παντως ειναι δυσκολο να ελγχθει ο κοσμος που θα παει.Το λιγοτερο που μπορουν να κανουν ειναι να δωσουν προτεραιοτητα στα ακριβα διαρκειας,κ καθε ενας να μπορει να αγορασει ΕΝΑ εισιτηριο μονο με την ταυτοτητα του.
saou
QUOTE
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θέλει να ενημερώσει τους φίλους της ομάδας ότι για τον 5ο τελικό των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (20/6) προμηθεύτηκε 2851 εισιτήρια, τα οποία και θα διατεθούν ως εξής...

Α. 1300 εισιτήρια θα διατεθούν από τα εκδοτήρια στην πλατεία Αλεξάνδρας στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας την Τρίτη (19/6) από τις 09.00 π.μ. ως τις 12.00 μ.μ. με την επίδειξη του εισιτηρίου διαρκείας. Αν δεν διατεθούν τα 1300 εισιτήρια στο διάστημα των τριών ωρών, το υπόλοιπο θα ενσωματωθεί στις διάθεση των 1000 εισιτηρίων που θα διατεθούν από τα εκδοτήρια στο ΣΕΦ στους φιλάθλους της ομάδας. Κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας θα έχει το δικαίωμα αγοράς ενός μόνο εισιτηρίου.

Β. 1000 εισιτήρια, συν το υπόλοιπο της κατηγορίας Α αν υπάρξει, θα διατεθούν από τα εκδοτήρια στο ΣΕΦ την Τρίτη (19/6) από τις 12.00 μ.μ. και ο κάθε φίλαθλος θα έχει το δικαίωμα αγοράς μόνο ενός εισιτηρίου.

Γ. 551 εισιτήρια θα χρησιμοποιηθούν από την ΚΑΕ για την κάλυψη των αναγκών της.


Άντε να βγάλει καμιά παρόμοια ανακοίνωση ο ΠΑΟ να τελειώνουμε με τα εισιτήρια...
sihainas
QUOTE(http://www.sport24.gr/html/ent/590/ent.183590.asp)
"Η ΘΥΡΑ 7, ενημερώνει πως η παρεξήγηση που υπήρξε, σχετικά με τα εισιτήρια του 5ου τελικού στο ΟΑΚΑ, η οποία προήλθε από λάθος, κάποιων ανθρώπων της ΚΑΕ και αφορούσε τα συνδεσμιακά διαρκείας της ΘΥΡΑΣ 7, λύθηκε. Οι κάτοχοι των συνδεσμιακών διαρκείας, λοιπόν, θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους, κανονικά, από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ.

Ως εκ τούτου, η ΘΥΡΑ 7 θα παρευρεθεί κανονικά και σύσσωμα την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, για τη νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Υ.Γ.: Είπαμε, "Ή ΟΛΟΙ Ή ΚΑΝΕΙΣ"! Ε, τελικά, θα πάμε όπως πρέπει. ΟΛΟΙ, δηλαδή...".
Igor
Που θα καθονται οι φιλαθλοι του ΟΣΦΠ ??

Καποιος που να ξερει παρακαλω...
Germany96
18.45 είναι το παιχνίδι. Το είδα και σε spot της ΝΕΤ και στο site της ΕΡΤ. Ας διορθωθεί ο τίτλος του topic για να μην μπερδευτεί κανείς.
thrylos7
Πω ρε γαμώτο! Χάνω τα δύο σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς...

Καλά, γι' αυτό δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι δε θα προλάβω να δω το τέλος... rolleyes.gif
saou
Να πούμε και 2 λόγια αγωνιστικά γιατί όλο για εισιτήρια συζητάμε:

Προσωπικά περιμένω να παρουσιάσει ο Ομπράντοβιτς 1-2 καινούργια 'τρικ' στο αυριανό ματς, όπως παρουσίασε τον Αλβέρτη στο ΣΕΦ και του έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής. Δεν ξέρω αν θα το κάνει από απόγνωση, ίσως πρόκειται για βαρύ χαρακτηρισμό, πάντως επειδή ο συνηθισμένος τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟ έχει αποδειχθεί επανειλημμένα αναποτελεσματικός και όλα πλέον παίζονται σε ένα ματς, κατά κάποιο τρόπο όλα επιτρέπονται και συγχωρούνται αρκεί το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο επιθετικά τουλάχιστον υπάρχουν κρυμμένοι άσσοι στο μανίκι του Παναθηναικού. Είδαμε στο πρώτο ματς συνεχή προσπάθεια για ποστάρισμα των κοντών (η οποία με την πρόοδο των παιχνιδιών ξέφτισε αφού και η άμυνα του Ολυμπιακού προσαρμόστηκε) , είδαμε στο τελευταίο ματς τον Αλβέρτη προκειμένου να μπουν επιτέλους κάποια σουτ από τον ξεμαρκάριστο ψηλό (τα οποία ο Τσαρτσαρής μόνο στο ΟΑΚΑ αξιοποιεί με κάποια συνέπεια ενώ ο Ντικούδης απουσιάζει από τη σειρά, και γενικότερα από τη σεζόν του Παναθηναικού), αλλά γενικότερα οι επιλογές μοιάζουν πλέον περιορισμένες και το καλύτερο (και αποτελεσματικότερο) φάρμακο μοιάζει να είναι η ξαφνική αφύπνιση των σουτέρ και ειδικότερα του Μπετσίροβιτς και του Σισκάουσκας.

Θεωρώ πιθανότερο να υπάρξουν κάποιες αμυντικές προσαρμογές στο παιχνίδι του ΠΑΟ, ειδικότερα πάνω στον Πεν, τον οποίο ο Ομπράντοβιτς μοιάζει να υπολογίζει ιδιαίτερα. Οι εκφωνητές προχθές ανέφεραν σε κάποια φάση για ένα είδος ζώνης στην άμυν
saou
Έκανα λάθος πρίν, το ολοκληρωμένο ποστ ακολουθεί:

Προσωπικά περιμένω να παρουσιάσει ο Ομπράντοβιτς 1-2 καινούργια 'τρικ' στο αυριανό ματς, όπως παρουσίασε τον Αλβέρτη στο ΣΕΦ και του έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής. Δεν ξέρω αν θα το κάνει από απόγνωση, ίσως πρόκειται για βαρύ χαρακτηρισμό, πάντως επειδή ο συνηθισμένος τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟ έχει αποδειχθεί επανειλημμένα αναποτελεσματικός και όλα πλέον παίζονται σε ένα ματς, κατά κάποιο τρόπο όλα επιτρέπονται και συγχωρούνται αρκεί το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο επιθετικά τουλάχιστον υπάρχουν κρυμμένοι άσσοι στο μανίκι του Παναθηναικού. Είδαμε στο πρώτο ματς συνεχή προσπάθεια για ποστάρισμα των κοντών (η οποία με την πρόοδο των παιχνιδιών ξέφτισε αφού και η άμυνα του Ολυμπιακού προσαρμόστηκε) , είδαμε στο τελευταίο ματς τον Αλβέρτη προκειμένου να μπουν επιτέλους κάποια σουτ από τον ξεμαρκάριστο ψηλό (τα οποία ο Τσαρτσαρής μόνο στο ΟΑΚΑ αξιοποιεί με κάποια συνέπεια ενώ ο Ντικούδης απουσιάζει από τη σειρά, και γενικότερα από τη σεζόν του Παναθηναικού), αλλά γενικότερα οι επιλογές μοιάζουν πλέον περιορισμένες και το καλύτερο (και αποτελεσματικότερο) φάρμακο μοιάζει να είναι η ξαφνική αφύπνιση των σουτέρ και ειδικότερα του Μπετσίροβιτς και του Σισκάουσκας. Προσωπικά βέβαια κάτι τέτοιο μου φαίνεται μακρινό ως ενδεχόμενο, και έχω την εντύπωση ότι το βάρος θα πέσει στις επιθέσεις μέσα στο καλάθι με Μπατίστ και Τομάσεβιτς.

Θεωρώ πιθανότερο να υπάρξουν κάποιες αμυντικές προσαρμογές στο παιχνίδι του ΠΑΟ, ειδικότερα πάνω στον Πεν, τον οποίο ο Ομπράντοβιτς μοιάζει να υπολογίζει ιδιαίτερα. Ήδη στο προηγούμενο ματς είδαμε αλλαγές στην αντιμετώπιση του Μάτσε, με τον προσωπικό αντίπαλο του πασέρ να σπεύδει να καλύψει τον εξερχόμενο από τα σκριν Λιθουανό (παίζοντας ουσιαστικά άμυνα χώρου και όχι προσωπική). Απομένει να δούμε από τις αναμενόμενες αλλαγές/προσαρμογές ποιοί θα αποκτήσουν πλεονέκτημα και αν θα το αξιοποιήσουν.

Σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό τα πράγματα νομίζω είναι πιο απλά. Το πρώτο ζητούμενο είναι η καλή ψυχολογία που λογικά περισσεύει. Από κει και πέρα απομένει να σταθούν αντάξιοι ενός τελικού, παρόλο που πιθανότατα κανείς (ίσως μόνο ο Μάτσε στην Ισπανία) δεν έχει ξαναβρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις. Πιστεύω ότι το λεγόμενο άγχος του φαβορί που λογικά έχει ο ΠΑΟ πολύ εύκολα μπορεί να κυλήσει στην άλλη μεριά, ειδικά με ένα καλό ξεκίνημα, μια καλή διαφορά. Το επικίνδυνο σημείο για τον Ολυμπιακό είναι ακριβώς αυτό, να αντιδράσουν οι παίκτες σαν να επρόκειτο για οποιοδήποτε συνηθισμένο ματς, σα να υπάρχει αύριο, όπως ακριβώς έκαναν στο τρίτο ματς στης σειράς. Να μη μπούν δηλαδή στη νοητική διαδικασία να φιλτράρουν την κάθε χαμένη φάση στο μυαλό τους. Γιατί κακά τα ψέμματα, μπορεί ο ΠΑΟ να μη γεμίζει το μάτι με το παιχνίδι του, ούτε να τρομάζει πλέον κανένα, μολαταύτα είναι σαφώς πιο έμπειρη ομάδα και ψημμένη σε δύσκολες καταστάσεις ,το ίδιο ισχύει ατομικά για κάθε παίκτη του ενώ μόλις πριν ένα μήνα έδωσε 2 ματς 'δίχως αύριο' στην έδρα το. Απομένει να δούμε αν όλα αυτά αντισταθμίζονται από τη μεγαλύτερη φρεσκάδα, την πείνα του αουτσάιντερ και την έλλειψη άγχους.
geosider
λιγο κόσμο θα έχει τελικά, καλύτερα να μην άφηναν νεκρές ζώνες αλλά τις πόρτες ανοιχτές όταν θα γέμιζε το γήπεδο έτσι ώστε όλοι οι κάφροι να πλακωνόταν μεταξύ τους και οι άλλοι να μπορούσαν να φύγουν εύκολα, ακούς εκεί μόνο 9000 κόσμο
billy_14
Ως κάτοχος διαρκείας του Ολυμπιακού λογικά αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είμαι στην πλατεία Αλεξάνδρας και να διεκδικώ το εισιτήριο που μου αντιστοιχεί, όμως κατόπιν ώριμης σκέψης δεν πρόκειται να πάω. Οι λόγοι είναι οι εξής:

- Κατ' αρχάς θα βγουν όπως ξέρετε όλοι μόνο 9.000 εισιτήρια. Οπότε φυσικά αυξάνονται οι πιθανότητες να πάνε στο γήπεδο μόνο τα "μπουμπούκια" της κάθε ομάδας (αμφιβάλλει κανείς ότι όλοι αυτοί βρίσκονται εκεί από τις 6 το πρωί να παραλάβουν τα "συνδεσμιακά" τους; ), και όσοι υγιώς σκεπτόμενοι το θελήσουν να βρεθούν εγκλωβισμένοι μέσα σ' έναν οχετό από ύβρεις, συνθήματα για τη μάνα, το σπίτι και το χρώμα του κάθε παίκτη, ου μην και καμιά αδέσποτη φωτοβολίδα (γιατί όπως είδα και προχτές που είχα πάει στο ΣΕΦ, ο σωματικός έλεγχος της αστυνομίας είναι για τα μπάζα...).

- Κατά δεύτερον, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι ΟΛΟΙ οι κάτοχοι των εισιτηρίων πρέπει να βρίσκονται στο σταθμό ΗΣΑΠ του Φαλήρου στις 3.30 για να πάνε με ναυλωμένα τρένα στο ΟΑΚΑ. Κι από κει, φαντάζομαι, να μας παραλάβει η αστυνομία και να μας πάει συνοδεία, όπως και μετά από τη λήξη του αγώνα. Συγγνώμη κύριοι της ομάδας μου, αλλά δεν είμαι πρόβατο να πηγαίνω κοπαδιαστά, ούτε γουστάρω να κάνω δύο φορές τη διαδρομή Βόρεια Προάστια (που μένω)-Φάληρο επειδή κάποιοι (τους οποίους γενικώς υποθάλπετε) αποφασίζουν να μετατρέπουν κάθε παιχνίδι σε πόλεμο. Στην τηλεόρασή μου λοιπόν, και μην ανησυχείτε, όλο και κάποιος από αυτούς που προς στιγμή μου έδωσαν ελπίδες με τη δήθεν ανακοίνωση απουσίας τους θα βρεθεί για να πάρει αυτό το εισιτήριο...
sherman
Διστυχως ετσι οπως τα λεει ο φιλος μπιλλυ παραπανω ισχυουν και για τους περισσοτερους Παναθηναικους.
soz
Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος πολύ πιο σημαντικός για να μην πάμε στο γήπεδο αύριο,αλλά δεν λέγεται...
Pierce
γιατι δεν λεγεται? ηλιου φαεινοτερο ειναι το τι θα γινει.... sad.gif
(εκτος αν δεν εννοεις αυτο οποτε γραψε λαθος)
PanosIlio
Εγώ ακόμα περιμένω να βγει η ανακοίνωση για τα εισιτήρια του ΠΑΟ, είμαι περίεργος να δω ποιοι θα έχουν προτεραιότητα. Όχι τίποτα άλλο αλλά ένας κολλητός όταν τον ρώτησα αν θα πάει αύριο, οπαδός του ΠΑΟ είναι, μου λέει φυσικά ρε, του λέω μα πως δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι θα πάνε. Εγώ έχω διαρκείας, απαντάει, ναι αλλά έχεις συνδεσμιακό και υπάρχουν και τα ακριβά, αυτά τι θα γίνουν και μου λέει δεν υπάρχει πιθανότητα εμείς θα έχουμε σίγουρα εισιτήριο. Θέλω να δω από που αντλεί την αισιοδοξία του. tongue.gif Ακόμα ανακοίνωση πάντως δεν έχει βγει, τουλάχιστον όχι στο site της ΚΑΕ.

Από την άλλη στην ομάδα μου έχω μπερδευτεί λιγάκι. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ξεκαθαρίζει πως οι κάτοχοι διαρκείας μπορούν να πάρουν από τα γραφεία 1300 εισιτήρια, αν δεν εξαντληθούν θα ενταχθούν στο πακέτο των 1000 εισιτηρίων που θα διατεθούν από το ΣΕΦ για όσους δεν έχουν διαρκείας.

Η ανακοίνωση της Θυρας 7 λέει πως αυτοί κανονικά θα πάνε να πάρουν τα συνδεσμιακά διαρκείας τους από το ΣΕΦ.

Άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος δλδ ή εγώ κάνω λάθος.

Στα του παιχνιδιού, ε τα έχω πει, πλέον θέλω και εγώ το πρωτάθλημα, με ανάγκασε η ομάδα να το θέλω, οπότε πάμε και ότι βγει. smile.gif
aopkv
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥΣ....
soz
αυτό που φαντάζεσαι εννοώ pierce.

Πάντως απο οτι έμαθα πριν λίγο τα εισιτήρια έχουν ηδη φτάσει στα χέρια των διαφόρων συνδέσμων.
AZ1980
Εξαιρετικό το τελευταίο ποστ του saou, περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς προετοιμαζόμενος να παρακολουθήσει την μάχη της Τετάρτης!

Το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που έχει αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ είναι το ότι, ενώ παίζει στο γήπεδό του, θεωρείται από όλους (και δίκαια σε ότι αφορά την αγωνιστική του εικόνα) αουτσάιντερ! Αυτή είναι η συγκυρία στην οποία ποντάρει για να καταφέρει να αποκτήσει την διαφορά που θα τον απαλλάξει από το δυσβάσταχτο άγχος.

Θέλω επίσης να πω ότι ο ΠΑΟ θα έχει σε αυτό το παιχνίδι λιγότερη πίεση από εκείνη που είχε στο 3ο ματς της σειράς. Τότε υπερασπιζόταν την έδρα του, αλλά και την γενική πεποίθηση ότι είναι σε θέση να κερδίσει πολύ άνετα. Οι απαιτήσεις και τα προγνωστικά της πλειοψηφίας του συμπεριλάμβαναν εύκολη νίκη του, και αυτή την εικόνα του ως κυρίαρχης ομάδας κλήθηκε σε εκείνο το παιχνίδι να παρουσιάσει, αποτυγχάνοντας φυσικά. Τώρα απλά κατεβαίνει για να πάρει μια νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει αποδείξει πλέον πως στη δεδομένη καμπή της χρονιάς μπορεί να τον κερδίσει ακόμα και άνετα. Δεν πιστεύει πλέον κανείς στην "καθαρή" υπεροχή του ΠΑΟ, και το άγχος των γηπεδούχων περιορίζεται σε αυτό που προκύπτει από την διεκδίκηση του τίτλου, ο μύθος της ανίκητης ομάδας που συνόδευε τους πράσινους έχει καταρριφθεί προ πολλού, την Τετάρτη οι πράσινοι θα παλεύουν με έναν παράγοντα πίεσης λιγότερο.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε τα μέγιστα και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα στο ΣΕΦ. Ο ΠΑΟ θα ήθελε να έχει πάρει τη νίκη, αλλά από τη στιγμή που δεν τα κατάφερε, κατά μια έννοια είναι ευτυχής συγκυρία για αυτόν το ότι ο Ολυμπιακός εμφάνισε στον 4ο τελικό τόσο αποστομωτική υπεροχή, καθώς αίφνης οι ερυθρόλευκοι είναι αυτοί που πρέπει την Τετάρτη να συντηρήσουν την εικόνα της "κυρίαρχης" ομάδας που έχτισαν αργά αλλά σταθερά στις 4 προηγηθείσες αναμετρήσεις.

Όλα αυτά ο Γκέρσον τα ξέρει πολύ καλά, και γι' αυτό έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως ο ΠΑΟ είναι φαβορί με ποσοστό "70-30, όσο και οι φίλαθλοι"... Ο Πίνι είναι σε όλα τα επίπεδα ο νικητής των τελικών, η επικοινωνιακή του ικανότητα πραγματικά πρωταγωνίστησε σε κάθε πτυχή της μονομαχίας. Έχει κερδίσει τη μάχη των πάγκων κατά κράτος με ένα συνοθύλευμα από (κάπως καθυστερημένες χρονικά για τα δεδομένα μιας σεζόν βέβαια) αλλαγές προσέγγισης σε επίπεδο τακτικής, και άριστους χειρισμούς των κινήτρων και της ψυχολογίας των παικτών του.

Ο Ομπράντοβιτς έχει υποστεί μια πρωτοφανή ήττα, πραγματοποιώντας στο 4ο παιχνίδι το χειρότερο κοουτσάρισμά του από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, πραγματικά έχει χάσει ακόμα και αυτός την αυτοκυριαρχία του, αντιδρώντας σπασμωδικά και πανικόβλητα, χωρίς ψύχραιμο σχεδιασμό και αναλυτική διάθεση. Πήγε σε "ρηχό" ροτέισον ελάχιστων παικτών, και φόρτωσε τους πιο καταπονημένους παίκτες του με 35 και, στην περίπτωση του Διαμαντίδη, 40 (!!!!) λεπτά, ΑΚΡΙΒΩΣ στο παιχνίδι που προσφερόταν για να μοιραστεί ο χρόνος πιο ομοιόμορφα και ξεκούραστα.

Ο ΠΑΟ δεν χανόταν αν έχανε αυτό το παιχνίδι, υπήρχε και υπάρχει το 5ο ματς στην έδρα του. Οι δε βασικοί του έδειξαν στο δεύτερο ημίχρονο να κλατάρουν από τον επαχθή συνδυασμό ψυχικής (κυρίως) και σωματικής κούρασης που τους έχει πλήξει. Με αυτά τα δεδομένα, είναι απίστευτη η απόφαση του Ζοτς να μην εμπλέξει στο συγκεκριμένο παιχνίδι περισσότερους παίκτες, μη δίνοντας ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής στους ξεκούραστους και διψασμένους Παπανικολάου και Γιαφτόκας. Το momentum αυτού του αγώνα ήταν πολύ ευνοικό για τον ΠΑΟ, αποτελώντας το ιδανικό πλαίσιο για να παίξουν αυτοί οι δυο, και μάλιστα να προσφέρουν και πολύ ουσιαστικά, και στο αγωνιστικό κομμάτι του συγκεκριμένου ματς, αλλά και στην οικονομία δυνάμεων που ΕΠΡΕΠΕ οπωσδήποτε να έχει βάλει κάπου στην άκρη του μυαλού του ο Ζοτς εν όψει της "μητέρας των μαχών" που θα διεξαχθεί αύριο... Αν δε κάποιος από αυτούς εκμεταλλευόταν το ρίσκο και έβρισκε πατήματα για να γίνει αισθητός (γιατί πχ να μη γίνει αισθητός ο Παπ από τη στιγμή που η βασική έλλειψη της ομάδας ήταν στην αμυντική ενέργεια?), ο ΠΑΟ θα είχε την Τετάρτη δυνητικά ακόμη μια επιλογή. Τώρα πραγματικά είναι σχεδόν απίθανο να χρησιμοποιηθούν, τουλάχιστον όσο ο Ομπράντοβιτς πηγαίνει σε συντηρητικά κοουτσαρίσματα χαμηλού ρίσκου, και με δεδομένη την "χωρίς αύριο" φύση αυτής της τελευταίας συνάντησης.

Ειδικά για την περίπτωση του Γιαφτόκας θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμα. Σε μια ομάδα της οποίας λειτουργούν άψογα η ομαδική αμυντική λειτουργία, οι αντιμετωπίσεις των πικ'ν'ρολ ψηλά και οι αλληλοκαλύψεις, σε μια τέτοια περίπτωση ομάδας πράγματι ο Γιαφτόκας μπορεί να φέρει σύγχυση με τον κάπως χαμηλό δείκτη μπασκετικής ευφυίας που τον διακρίνει. Εδώ όμως δεν ήμασταν σε αυτή την περίπτωση. Εδώ είχαν χαθεί τα αβγά και τα πασχάλια, οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού από ένα σημείο και μετά ξέφευγαν εύκολα στο ένας-ένας ακόμα και από τους καλύτερους αμυντικούς γκαρντ του ΠΑΟ, και πήγαιναν σε διεισδύσεις χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι δε αμυντικοί αυτοματισμοί των πρασίνων από το 20' και μετά είχαν πάει ...βόλτα στο σιντριβάνι, δεν υπήρχε φρεσκάδα σωματική και πνευματική για να εφαρμοστούν πειθαρχήμένα. Αυτές οι συνθήκες είχαν διαμορφωθεί, και υπό αυτές θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μη χρησιμοποιηθεί εκτενώς ο Λιθουανός σέντερ. Καμιά ζημιά δε θα προκαλούσε στην αμυντική ή στην επιθετική ομαδική λειτουργία των πρασίνων, αυτές ΗΔΗ ανήκαν στη σφαίρα του ανύπαρκτου, αλλά αντίθετα θα μπορούσε να προσφέρει δύναμη, να κόψει κάνα σουτ στις μπούκες των κοντών του Ολυμπιακού και παράλληλα να προσφέρει λεπτά ξεκούρασης στους υπόλοιπους.

Επιπρόσθετα να αναφέρω πως από το να είναι ένας παίκτης ντεφορμέ μέχρι το να μη χρησιμοποιείται καθόλου υπάρχει μεγάλη απόσταση, και εδώ αναφέρομαι στον Ντικούδη.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω και δυο ακόμη απορίες: αφού ο Τομάσεβιτς εξυπηρετούσε το ρόλο του άριστα ως το τέλος του πρώτου μέρους, και εφ' όσον μεσολάβησε η ανάπαυλα (άρα πήρε και ανάσες), και με δεδομένη τη δήλωση Ζοτς "πρέπει να καταφέρουμε να διατηρούμε τις διαφορές που παίρνουμε, αυτό είναι το βασικό μας πρόβλημα", γιατί ο σέρβος ΔΕΝ ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος??? Ακόμη, εντάξει, να δεχτώ πως υπήρχε κάποιος μεταφυσικός λόγος να παραμένει ο Διαμαντίδης στο παρκέ χωρίς πια να μπορεί να προσφέρει. Όταν όμως κάθε πιθανότητα νίκης χάθηκε στο τελευταίο ενάμιση λεπτό (μην πω και νωρίτερα) και η ίδιοι οι πράσινοι έπαψαν πλέον να τη διεκδικούν, ο ΔΔ13 παρέμεινε μέσα, μήπως και τελικά, μετά την απώλεια της μπάλας πάνω στην τρίπλα ...χωρίς πίεση (!!!!), επιτευχθεί και η ...πτώση του Μητσάκου από την εξάντληση. Γιατι????

Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλύτερα από τον ΠΑΟ αυτή τη στιγμή. Αυτό όμως ίσως και να μπορούσαν ως εμπόδιο να το υπερπηδήσουν οι έμπειροι πρωταθλητές Ευρώπης. Εκείνο που δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν μπορούν να κατορθώσουν είναι να επιβιώσουν από μια μάχη στην οποία ο αρχιστράτηγός τους εμφανίζεται με ...πυρετό εν κρανίω, πιο ανυπόμονος και αγχωμένος και από τους ίδιους του τους παίκτες.

Οι παίκτες του ΠΑΟ αύριο θα έχουν λίγο λιγότερο άγχος στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να ανταποκρίνονται στο μύθο της ανίκητης ομάδας...

Ας ελπίσουμε να ισχύσει μια τέτοια ευνοική συγκυρία και για τον βασανισμένο ψυχισμό του Ζοτς.
nikefalin
Μια άλλη διάσταση του τελικού των τελικών, αλήθεια για ποιό κράτος ισότητας μιλάμε ? όλα είναι μια καλή μαιμού που μαιμουδίζει κατά το δοκούν και δείχνει τα δόντια του μόνο στους αδύναμους

QUOTE
Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Της Λένας Καραλή
19/06/2007 (13:41)

Sample ImageΛίγο μετά τα τραγικά γεγονότα στη Λαυρίου, θυμόμαστε την πολιτική ηγεσία να κάνει λόγο για κατάργηση των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών, την ίδια ώρα που η αστυνομία έμπαινε καθημερινά στα γραφεία τους, έβρισκε οπλοστάσιο και… φυτείες, σφράγιζε συνδέσμους και συλλάμβανε ανθρώπους.
Θυμόμαστε, επίσης, ότι ένας αγώνας, αυτός ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ αναβλήθηκε μόνο και μόνο επειδή οι γηπεδούχοι είχαν μοιράσει εισιτήρια στους οργανωμένους. Ήταν αποφασισμένοι οι έχοντες το… καρπούζι και το… μαχαίρι να διαλύσουν το οργανωμένο κίνημα των συνδέσμων, μαζί με μια σειρά άλλων μέτρων πάταξης της βίας, παρότι υπήρχαν πολλές φωνές λογικής που έλεγαν ότι δεν πρέπει συλλήβδην να τους καταδικάσουμε όλους.
Στην Ελλάδα φαίνεται πως τα θαύματα κρατούν μια μέρα. Χθες οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού εξέδωσαν όχι μία, αλλά δύο ανακοινώσεις. Θα πάνε, δεν θα πάνε στο ΟΑΚΑ! Αλήθεια (και αυτό ισχύει και για τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού), τι έγιναν όλες εκείνες οι κραυγές αγωνίας;
Είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι δεν υπάρχουν πλέον σύνδεσμοι, ότι δεν δίνονται εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς. Γιατί αν δεν ισχύουν αυτά, αδυνατούμε να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα της αναβολής εκείνου του αγώνα Άρη - ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί να πιστέψουμε ότι έγινε μόνο για το… θεαθήναι, για τα μάτια του κόσμου…
Τελικά έκλεισαν οι σύνδεσμοι, ή ζουν και βασιλεύουν; Τελικά, ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

basketblog.gr
Nik7
πρέπει να ομολογήσω οτι οι αναλύσεις του ΑΖ1980 με εχουν εντυπωσιάσει με την ισχυρή επιχειρηματολογία, το μεστό περιεκτικό λόγο και τις ώριμες κ τεκμηριωμένες απόψεις του.
να μην ληφθεί ως κολακία πρκλω.
αυτό που με έκανε να τις σχολιάσω τουτη τη φορά είναι οτι για πολλοστή φορά τόλμησε να πει το αυτοννόητο με τρόπο που συνειδητοποίησα αυτό που ηταν προφανές αλλα δύσκολα παραδεκτό:
οτι ο Ομπράντοβιτς τα χασε και οτι ο Γκερσον τον έχει πράγματι κατανικήσει μεχρι στιγμής.
επίσης το επιχείρημα περι φαβορί κ αουτσάϊντερ με βρίσκει σύμφωνο.
αν υπάρχει καποιος τροπος να νικήσει ο ΠΑΟ αύριο, είναι να μεταθέσει το βάρος του φαβορί στην αντίπερα όχθη.
θα τα καταφέρει;
είδωμεν.
ες αύριον τα σπουδαία...
spysta
ξερει κανεις αμα το παιχνιδι μεταδειδετε ζωντανα σε καμια ξενη χωρα...??πχ.Ισπανια Ιταλια η' Ισραηλ λογω Πινι??
man10
QUOTE(spysta @ Jun 19 2007, 02:39 PM) *
ξερει κανεις αμα το παιχνιδι μεταδειδετε ζωντανα σε καμια ξενη χωρα...??πχ.Ισπανια Ιταλια η' Ισραηλ λογω Πινι??

Και εγω αυτο σκεφτομουν αλλα δεν ξερω κατα ποσο υπαρχουν χωρες που καναλια τους εχουν αγορασει τα δικαιωματα της Α1 icon_wave.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.