Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Επιστροφή στο μπάσκετ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
tsops
Πάντα το είχα σαν απορία στο μυαλό μου αν και έχω άποψη. Τι πιστεύετε?

Σημείωση : θα ακολουθήσει και ένα ακόμα πιο "μπασκετικό" quiz biggrin.gif
dizzy_fingers
Μετέφερα το τόπικ στην κατάλληλη ενότητα. wink.gif

Θα επανέλθω αργότερα, γιατί αυτό δεν είναι θέμα να δώσεις μία μονολεκτική απάντηση....θέλει ανάλυση το πράμα cool.gif.
Warrior
Eγω πιστευω πως ειναι νωρις να μιλαμε για επιστροφη του κοσμου στο μπασκετ....

Εκλαμψεις βλεπω μεχρι τωρα.Δεν εχω δει καποια ριζικη αλλαγη στην νοοτροπια
του ελληνα φιλαλθου στο γενικοτερο επιπεδο.

Για την "τονωση του ενδιαφεροντος του κοσμου"(κατ΄εμε),πιστευω πως λιγο
πολυ...ολα τα παραπανω εχουν συνεισφερει..
Alexmei
από τους παραπάνω λόγους είναι πολλοί γιατί και ο ΟΣΦΠ έφτασε στην Ευρώπη ψηλα αλλά και ο ΠΑΟ(παρόλο που περιμένα περισσότερα). Η Εθνική ξαφνικά έφτασε στην κορυφή, δλδ τι εννοώ, από το πουθενά πήγε ο κόσμος στον τελικό και ημιτελικό, εκεί που όλοι κοιτούσαν τις καλοκαιρινές μεταγραφές του ποδοσφαίρου, ακούσαν ότι η Ελλάδα έφτασε στον τελικό Ευρώπης......όταν πήγαν στον τελικό είδαν αυθεντικό ελληνικό μπάσκετ.Το τελεταίο είναι που πρέπει να λάβουμε υπ' όψη μας, γιατί είναι μόνο Έλληνες που έπαιξαν μπάσκετ και όχι ξένοι στο ρόστερ της ομάδας.
Για βγάλε από κάθε ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου/μπάσκετ/ βόλλευ κτλ. τους ξένους παίχτες του ρόστερ, περιλαμβανόντας τον coach να δεις ότι είναι εντελώς διαφορετικό...................γι αυτό είναι διαφορετικό θέαμα να βλέπεις Εθνικές ομάδες από συλλόγους..............Η απόφασή μου είναι η Εθνική ομάδα.
NBAholic
Για κάποιο λόγο, παρότι σίγουρα η επιτυχία της Εθνικής έπαιξε κάποιο ρόλο, δε νομίζω ότι είχε το βασικότερο αντίκτυπο (ή έστω το βασικότερο με διαφορά) για την επιστροφή του κόσμου στο μπάσκετ, η οποία, για να μην υπερβάλλουμε, δεν ήταν τόσο δραματική, και ιδίως στα ΜΜΕ δεν έκανε σχεδόν καμιά αίσθηση-ω της έκπληξης-με εξαίρεση το λογικό αρχικό πανηγύρι (κι όπου γάμος και χαρά, τα ΜΜΕ πρώτα...). Αυτό ενισχύεται με το γεγονός ότι οι μισοί σχεδόν παίχτες της εθνικής παίζουν εκτός Ελλάδας.

Για εμένα, εξίσου μεγάλο ρόλο έπαιξε η αγωνιστική άνοδος του Ολυμπιακού. Μιλάμε για την 1η (ή 2η, στη χειρότερη περίπτωση) λαοφιλέστερη ομάδα στην Ελλάδα, που εκπροσωπεί 1.500.000+ κόσμο, που παρουσίασε αγωνιστική εκτόξευση και διεκδικεί ακόμη και το πρωτάθλημα και που "σπρώχνει" και τον κόσμο του "αιωνίου", στην προσπάθειά του να διατηρηθεί στην κορυφή. Όταν (κι αν) γίνει το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, με την αγωνιστική άνοδο και του ΠΑΟΚ, περιμένετε νέα αύξηση του ενδιαφέροντος.
Όπως καταλαβαίνετε, παρότι είναι καλή η αποκέντρωση, αν οι ομάδες των κέντρων δεν τραβούν, δεν αρκεί η φιλότιμη προσπάθεια της επαρχίας, ούτε καν κι αυτές οι επιτυχίες της Εθνικής μας.
NBAholic
QUOTE
Το τελεταίο είναι που πρέπει να λάβουμε υπ' όψη μας, γιατί είναι μόνο Έλληνες που έπαιξαν μπάσκετ και όχι ξένοι στο ρόστερ της ομάδας.
Για βγάλε από κάθε ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου/μπάσκετ/ βόλλευ κτλ. τους ξένους παίχτες του ρόστερ, περιλαμβανόντας τον coach να δεις ότι είναι εντελώς διαφορετικό


Προσωπικά, είναι εναντίον της άποψης ότι, με εξαίρεση τους ΟΣΦΠ-ΠΑΟ, που κυνηγούν τους κορυφαίους Έλληνες παίχτες, οι Έλληνες παίχτες και μόνο τραβούν τον κόσμο στα γήπεδα. Ο κόσμος πλέον βλέπει τα αποτελέσματα και το επίπεδο, όχι τα άτομα. Κακά τα ψέματα, οι ξένοι και οι κοινοτικοί αποτελούν την πηγή ισχύος της πλειοψηφίας των ομάδων, κι αυτό ισχύει για όλα τα καλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δείτε τι κάνουν οι σερβικές ομάδες που επιμένουν μόνο σε εγχώριο υλικό. Δείτε τι έκαναν μέχρι και λίγα χρόνια πριν οι ρωσικές και πόσο πολύ ισχυροποιήθηκε το ρωσικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Τέλος, δείτε πόσο περιορισμένο ενδιαφέρον είχε και έχει η (σχεδόν) ελληνικότατη Α2, ομάδες με πολλούς Έλληνες όπως η ΑΕΚ των τελευταίων ετών (ακόμη και πριν τη φετινή κακή πορεία της), οι οπαδοί της ομάδας παρουσίαζαν την ίδια άθλια συμπεριφορά αδιαφορίας, κτλ.
Alexmei
αυτό είναι το πρόβλημα. πως δν κοιτάμε τους Έλληνες παίχτες αλλά τους ξένους. Δν έχεις ακούσει; "πωπω ο Rivaldo έκανε γ@μ@τ@ πράγματα σε αυτό το ματς." ή "Ο Τζόρτζεβιτς ήταν φοβερος....." αυτό είναι μεγάλο λάθος
dizzy_fingers
Γιατί είναι λάθος?
Αφού τα κάνουνε? Να μην τους θαυμάζουμε?
Warrior
QUOTE(dizzy_fingers @ Jun 1 2006, 04:15 PM)
Γιατί είναι λάθος?
Αφού τα κάνουνε? Να μην τους θαυμάζουμε?
*


Eχουν και καποια υπερπροβολη παντως οπως και να το κανουμε,ετσι δεν ειναι..?

Και ενταξει holic,τραβανε και οι ξενοι παικτες τον κοσμο στο γηπεδο...αλλα
ποσο να ταυτιστεις μαζι τους?

Απο ενα σημειο και μετα ο κοσμος αποστασιοποιειται.Εγινε στο παρελθον,
δεν αποκλειεται να γινει και στο αμεσο μελλον.Το ελληνικο μπασκετ δεν υστερει
σε ταλεντο...
dizzy_fingers
QUOTE
Eχουν και καποια υπερπροβολη παντως οπως και να το κανουμε,ετσι δεν ειναι..?

Αν μιλάμε για την υπερπροβολή που έχουν οι ποδοσφαιριστές ("κουρεύτηκε ο Ριβάλντο!!!"...ενώ ο Παναθηναϊκός παίζει στο final4..) δε διαφωνώ. Τα έχουμε ξαναπεί. wink.gif
Αλλά συγκεκριμένα, στη διάκριση που λέει ο Alexmei ανάμεσα σε έλληνες και ξένους...και σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ, νομίζω πως είναι λογική.
Ίσα ίσα, νομίζω πως τα εγκωμιαστικά σχόλια για τους Διαμαντίδη, Σπανούλη, Σχορτιανίτη, Βασιλόπουλο φέτος ήταν περισσότερα από πολλούς άλλους ξένους....

Εγώ νομίζω πως όλοι οι παράγοντες επηρρέασαν, εκτός από τον τελευταίο, την πτωτική πορεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, δηλαδή.

Νομίζω πως ακόμα και τώρα που δε θα παίξει μουντιάλ η "αρμάδα του Ρεχάγκελ", οι εφημερίδες και τα κανάλια συνεχίζουν να έχουν πρώτη είδηση τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά της.
Οπότε, δε νομίζω να επηρρέασε καθόλου την επιστροφή του κόσμου στα κλειστά.

Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως η επιστρφοή του κόσμου στα γήπεδα έγινε λόγω ενός συνδυασμού γεγονότων, τα οποία είναι:
1) Η άνοδος του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και (κυρίως) Ευρώπη φέτος που έφερε τον μέχρι πρόσφατα απογοητευμένο κόσμο του στο ΣΕΦ, ενώ οι τελικοί αναμένεται να δώσουν ένα μεγάλο κομμάτι από τη αίγλη του ελληνικού μπάσκετ των 90s.
2) Η άνοδος του Παναθηναϊκού σε Ευρώπη μας οδήγησε σε αρκετά sold out παιχνίδια και μία μικρή άνοδο στα υπόλοιπα. Δυστυχώς, μόνο μέχρι εκεί.
3) Η ανοδική πορεία του Άρη...δε θα το έλεγα.
Πάντοτε οι Αρειανοί ήταν κοντά στην ομάδα τους. Απλά φέτος, έτυχε να βρίσκεται και η ποδοσφαιρική ομάδα στην Α2 (αρνούμαι να πω Β' Εθνική tongue.gif) και το βάρος όλου του κόσμου έπεσε στην μπασκετική ομάδα.
4) Η επιτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, έστειλε κόσμο στο Βελιγράδι, έβγαλε κόσμο στους δρόμους αλλά ζήτημα να έφερε 2-3 άτομα παραπάνω στα γήπεδα. Αν ήταν έτσι, θα βλέπαμε άνοδο στα εισιτήρια και στις υπόλοιπες ομάδες εκτός ΠΑΟ-ΟΣΦΠ-ΑΡΗ.
5) Βάλτε και την παρουσία του Κολοσσού στην A1 που είχε πάντοτε sold out, τους πάντοτε θερμούς απολλωνιστές, την έντονη παρουσία-άνοδο της Λάρισας σε όλο το μοτίβο...

...και νομίζω πως αυτοί είναι οι λόγοι που ο κόσμος έχει επιστρέψει στα γήπεδα.

Πάντως, πιστεύω πως ο λόγος δεν είναι μαζικός, δεν ισχύει δηλαδή για όλους τους έλληνες φιλάθλους, αλλά η κάθε μάζα ξεχωριστά έχει τους δικούς της λόγους.
Alexmei
τελικά μόνο το '87 μέχρι το τέλος του Γκάλη τραβούσαν Έλληνες τον κόσμο στο γήπεδο................
morfi
Ο κοσμος δεν εχει γυρισει στο μπασκετ... Που το ειδατε αυτο?Μονο του ολυμπιακου εχουν αρχισει να ενδιαφερονται παλι επειδη παει καλα η ομαδα... Ολοι οι αλλοι... 68.gif
Dromeas7
ΚΑι εγώ με τη σειρά μου πιστεύω ότι είναι νωρίς να μιλάμε για επιστροφή στο μπάσκετ. ¨Ολοι όσοι γράφουμς σε αυτό το φόρουμ έχουμε ζήσει τη δεκαετία του 90' πολύ έντονα .Ακόμα θυμάμαι το ΣΕΦ γεμάτο ακόμα και στα πιό αστεία παιχνίδια όπως αυτό με την πρωταθλήτρια Αγγλίας!!

Θυμάμαι το κλειστό του Πανιωνίου να γεμίζει συνεχώς όπως και αυτά της Δάφνης του Μίλωνα του Παγκρατίου της Νήαρ Ηστ ενώ σήμερα τα κλειστά των Αθηνών ούτε απέξω δεν έχουν κόσμο σε μέρα αγώνα μπάσκετ...

Θυμάμαι μια φίλη μου Νεοσμηρνιώτησα που μμου έλεγε οτι πήγαινε ακόμα και στις προπονήσεις του ΠΑνιωνίου για να χαζέυει τον ΓΕΛΙΤΣ!!!!! icon_drunk.gif
Και μάλιστα μια φορά μου είπε ότι του είχε πιάσει και τον κώλο... blink.gif

Τώρα ποιά κοπελίτσα είνια ερωτευμένη με παίχτη του μπάσκετ?Εδώ θεωρείτε sex-symbol ο Ζαγοράκης...ΕΕΕΕΕΕΛΕΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣ!!!!!

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλεία πολύ που λέει και ο ποιητής.Αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.. icon_wave.gif
tsops
QUOTE(Dromeas7 @ Jun 2 2006, 01:23 AM)
Θυμάμαι μια φίλη μου Νεοσμηρνιώτησα που μμου έλεγε οτι πήγαινε ακόμα και στις προπονήσεις του ΠΑνιωνίου για να χαζέυει τον ΓΕΛΙΤΣ!!!!! icon_drunk.gif
Και μάλιστα μια φορά μου είπε ότι του είχε πιάσει και τον κώλο... blink.gif

Τώρα ποιά κοπελίτσα είναι ερωτευμένη με παίχτη του μπάσκετ?Εδώ θεωρείτε sex-symbol ο Ζαγοράκης...ΕΕΕΕΕΕΛΕΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣ!!!!!

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλεία πολύ που λέει και ο ποιητής.Αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.. icon_wave.gif
*


Μπορώ να πω ότι αυτή η τοποθέτηση είναι άκρως ενδιαφέρουσα και έχεις δίκιο. Και εγώ ως βέρος Νεοσμυρνιώτης τα θυμάμαι αυτά πιο έντονα βέβαια στην δεκαετία του 80. Εμένα μία φίλη μου ερχόταν μαζί μου στην προπόνησή μου για να βλέπει τον Πλακουράκη! Τι γελάτε ρε? Δεν κάνω πλάκα, έκανε θραύση το παιδί τότε και γενικά ο Πανιώνιος είχε τη φήμη των "ωραίων παιδιών", Κορωναίος, Σερέτης, Λινάρδος, Καραμανώλης, Φάνης, κλπ.

Ίσως όντως είναι νωρίς να μιλάμε για επιστροφή. Βέβαια οι Ολυμπιακοί δεν ανησυχούν (κατά μορφήν ευαγγέλιο). Ο κόσμος επέστρεψε ήδη! biggrin.gif
Warrior
QUOTE(morfi @ Jun 2 2006, 01:13 AM)
Ο κοσμος δεν εχει γυρισει στο μπασκετ... Που το ειδατε αυτο?Μονο του ολυμπιακου εχουν αρχισει να ενδιαφερονται παλι επειδη παει καλα η ομαδα... Ολοι οι αλλοι...  68.gif
*


Ουτε του Ολυμπιακου εχει γυρισει....

Εκτος αν μιλατε για τα ντερμπι με τον ΠΑΟ και καποια Ευρωπαικα παιχνιδια.

Σε ολα τα υπολοιπα παιχνιδια 3-4 χιλιαδες κοσμο εχει το ΣΕΦ οταν το Καραισκακη
ειναι sold out παντα..
peka
Και εγω με τη σειρα μου πιστευω οτι ειμαστε σε μια μεταβατικη περιοδο. Ο κοσμος θα επανερθει στα γηπεδα αλλα σε αυτο πρεπει να συμβαλλουμε ολοι, ακομα και εμεις οι αθλητες. Για να γινουν πολοι ελξης τα γηπεδα μπασκετ πρεπει το αθλημα να παει μπροστα. Ισως η επιτυχια στο ευρωπαϊκο να ειναι μονο η αρχη.
Βεβαια δε θα πρεπει να θεωρουνται και τρελοι αυτοι που τρεχουν απο γηπεδο σε γηπεδο για να παρακολουθησουν αγωνες καθε επιπεδου. Ισα ισα το αντιθετο. Αλλα δυστυχως δε σκεφτονται ολοι με τον ιδιο τροπο. Μπορουμε να τους κανουμε ομως να σκεφτονται με το δικο μας τροπο, και ισως οι θεατες ακομα και στις χαμηλες κατηγοριες να αυξηθουν. Ο κοσμος θελει κινητρα στην εποχη που ζουμε!
dizzy_fingers
QUOTE
Και εγω με τη σειρα μου πιστευω οτι ειμαστε σε μια μεταβατικη περιοδο. Ο κοσμος θα επανερθει στα γηπεδα αλλα σε αυτο πρεπει να συμβαλλουμε ολοι, ακομα και εμεις οι αθλητες. Για να γινουν πολοι ελξης τα γηπεδα μπασκετ πρεπει το αθλημα να παει μπροστα. Ισως η επιτυχια στο ευρωπαϊκο να ειναι μονο η αρχη.

...και να συμπληρώσω ότι πρέπει να αρχίσει να δίνεται βάση και σε μία πολύ σημαντική πτυχή της παρουσίασης των ομάδων.
Αυτή της εκπροσώπησής τους στο διαδίκτυο.
Δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της εικόνας τους περνάει και από το διαδίκτυο.
Άλλη εντύπωση αφήνει μία τακτοποιημένη και λειτουργική σελίδα, κι άλλη μία πρόχειρη κι ελλειπής...πόσο μάλλον ανύπαρκτη σελίδα 68.gif.

Σαν μέλος του b-forum, μου αρέσει να ευλογάω τα γένια μου, αλλά όταν φτάνεις να λες ότι το ερασιτεχνικό forum σου έχει περισσότερο υλικό και χρηστικότερη παρουσία από την επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας μπάσκετ (και του ΕΣΑΚΕ και του ΕΟΚ - μην πατήσετε eok.gr....το basket.gr εννοώ ), τότε πόσο περήφανος μπορείς να είσαι για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος σε αυτόν τον τομέα?

Λίγο άσχετο με το θέμα, καθώς η βελτίωση της διαδικτυακής παρουσίας δε θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο, από την άλλη όμως, είναι ένα μικρό βήμα που θα οδηγήσει σε αυτόν τον μεγαλεπίβολο (πια) στόχο.
Alexmei
oι λόγοι είναι το ότι άρχισα εγώ στο μπάσκετ............... 24.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.