Help - Search - Members - Calendar
Full Version: New York Knicks
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2
jasonick
New York Knicks




Click to view attachment


Do you Noah Phil's plan?


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2015-2016): 32-50

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2015-2016):

Πόντοι:
Carmelo Anthony 21,8
Kristaps Porzingis 14,3
Arron Afflalo 12,8

Ριμπάουντ:
Carmelo Anthony 7,7
Kristaps Porzingis 7,3
Robin Lopez 7,3

Ασσίστ:
Carmelo Anthony 4,2
Jose Calderon 4,2
Langston Galloway 2,5

Κλεψίματα:
Carmelo Anthony 0,9
Jose Calderon 0,9
Langston Galloway 0,9

Κοψίματα:
Kristaps Porzingis 1,9
Robin Lopez 1,6
Kyle O'Quinn & Kevin Seraphin 0,8

Ευστοχία %:
Robin Lopez 54
Kyle O'Quinn 47
Jose Calderon 46

Χρόνος συμμετοχής:
Carmelo Anthony 35,1
Arron Afflalo 33,4
Kristaps Porzingis 28,4

Πιθανή 5άδα:
PG:Derrick Rose Click to view attachment SG:Courtney Lee Click to view attachment SF:Carmelo Anthony Click to view attachment
PF:Kristaps Porzingis Click to view attachment C:Joakim Noah Click to view attachment


Πάγκος:
PG’s: Brandon Jennings
SG’s: Justin Holiday, Sasha Vujasic, Ron Baker
SF’s: Lance Thomas, Mindaugas Kuzminskas
PF’s: Maurice Ndour
C’s: Guillermo Hernangomez, Kyle O'Quinn, Marshall Plumlee

Μεταγραφικές κινήσεις

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Courtney Lee (FA), Joakim Noah (FA), Brandon Jennings (FA), Maurice Ndour (FA), Mindaugas Kuzminskas (FA), Marshall Plumlee (FA), Ron Baker (FA), Guillermo Hernangomez (rookie/draft 2015), Derrick Rose (trade/Bulls), Justin Holiday (trade/Bulls), Sasha Vujasic (ανανέωσε), Lance Thomas (ανανέωσε)

Draft Picks: -

Έφυγαν: Robin Lopez (trade/Bulls), Jerian Grant (trade/Bulls), Jose Calderon (trade/Bulls), Arron Afflalo (FA/Kings), Langston Galloway (FA/Pelicans), Kevin Seraphin (FA/Pacers), Derrick Williams (FA/Heat)

Παρουσίαση ομάδας:
Περίεργη μπορεί κάποιος να χαρακτηρήσει την περσινή χρονιά των Knicks γιατί ενώ ήταν σε κάποιο σημείο στο 22-22 και διεκδικούσαν την είσοδο τους στα playoffs, ένα κακό δεύτερο μισό στο οποίο πήραν μόνο 10 νίκες τους ανάγκασε να μείνουν μακριά στη βαθμολογία από τους 8ους Pistons και συνεπώς για 3η συνεχόμενη χρονιά να μην παίξουν στην postseason.
Το μεγαλύτερο θετικό για τη NY ήταν οι εμφανίσεις του Porzingis ο οποίος προσαρμόστηκε κατευθείαν στις απαιτήσεις του NBA και το μέλλον του μοιάζει λαμπρό.

Στις κινήσεις που έγιναν για αυτή τη χρονιά, μία ημέρα πριν το draft του '16 οι Knicks συμφώνησαν με τους Bulls για την απόκτηση των Rose και Holiday δίνοντας τους Lopez, Calderon και Grant. Στην free agency ήρθε ο Lee για να αντικαταστήσει τον Afflalo ως τον βασικό SG και η αντικατάσταση του Lopez έγινε από το Noah. Ο Jennings προστέθηκε για βάθος στην θέση του άσσου και ο Kuzminskas με τον Hernangomez ήρθαν από την Ευρώπη για να δώσουν βάθος στο ρόστερ.

Το μεγάλο ερώτημα για τους Knicks, το οποίο θα καθορίσει το πόσο ψηλά θα πάνε, είναι αν θα αποφύγουν τους τραυματισμούς. Οι Rose, Noah και ο Melo έχουν θέματα τα τελευταία χρόνια και με τους δύο τελευταίους να έχουν πατήσει ήδη τα 30+ κανείς δεν γνωρίζει για πόσο καιρό και αν μπορούν να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο. Παρόλα αυτά όταν είναι υγιείς η πρώτη τους 5άδα θεωρητικά μπορεί να κοντράρει όλους τους αντιπάλους της στην Ανατολή. Ο Rose προσθέτει ένα στοιχείο στο παιχνίδι τους που τους έλειψε πολύ πέρσυ, τη διείσδηση προς το καλάθι, ο Lee είναι ένας τίμιος 3 & D παίκτης, ο Μέλο παραμένει καλαθομηχανή και ο Noah κολάει πολύ καλά στην triangle.

Το βάθος που έχουν προβληματίζει είναι η αλήθεια. Ο Jennings θα τους δώσει σκορ από τον πάγκο αλλά από εκεί και πέρα στη θέση 2 για κάποιο λόγο ανανέωσε ο Vujasic και υπάρχει ο Holiday ο οποίος θα έχει κυρίως αμυντικό ρόλο από ότι διαβάζουμε και στους ψηλούς παρατηρούμε ότι λείπει ένας stretch παίκτης.

Προπονητής
Click to view attachment
Jeff Hornacek

Ο πρώην προπονητής των Σανς θα κληθεί να κοουτσάρει ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ σε σχέση με την θητεία του στην ομάδα της Αριζόνα. Το υψηλό τέμπο δεν θα το δούμε και στους Knicks αφού δύσκολα θα αντέξουν σε ένα τέτοιο ρυθμό για τη διάρκεια μιας ολόκληρης χρονιάς οι βασικοί τους παίκτες. Θα δούμε αρκετή triangle στο σετ παιχνίδι τους γιατί απλώς δεν έχει άλλη επιλογή από τον Phil. Μένει να δούμε πως θα διαχειριστεί τα μεγάλα ονόματα αφού στο Phoenix λένε ότι είχε χάσει τα αποδυτήρια τον τελευταίο καιρό του στην ομάδα.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Κλασικοί Knicks, παραμένουν σε win-now mode με τη διαφορά ότι τουλάχιστον έχουν τα δικά τους draft picks σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια. Σε σειρά playoffs μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε πέρα από Cavs αλλά όπως είπαμε και αποπάνω ο στόχος τους θα εξαρτηθεί από τους τραυματισμούς που θα έχουν.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Click to view attachment

Ήταν μία από τις ευχάριστες περσινές εκπλήξεις της λίγκας. Εξαιρετικός σουτέρ που μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην εξασφάλιση του επιθετικού ριμπάουντ σκοράροντας και μερικά εντυπωσιακά καρφώματα μάλιστα. Αμυντικά έδειξε ότι μπορεί να προστατεύσει πολύ καλά το καλάθι κρατώντας τους αντιπάλους του στο 47,7 %.



Θέλω να ρωτήσω τον Derrick Rose
Πραγματικά πιστεύεις ότι βρίσκεστε στο επίπεδο των Warriors;

Πρόβλεψη: 42-40
Conference rank: 8
Division rank: 3

Teaser:
geo82
Ενδιαφέρουσα χρονιά η φετινή. Μετά από μια στείρα τριετία υπάρχει η προοπτική των play offs και αν όλα πάνε καλά (υγεία, χημεία), ίσως να μπορέσει να περάσει κι ένα γύρο η ομάδα, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ρόουζ μπορεί να μην είναι στο επίπεδο του 2011, αλλά είναι με διαφορά ο καλύτερος pg που έχει η ομάδα εδώ και μια δεκαετία. Για να δούμε...
D-Wade
Το χειρότερο που μπορεί να πάθουν φέτος(γιατί κάτι θα πάθουν) δεν είναι να μείνουν εκτός playoffs. Αυτό δεν είναι πολύ μακριά. Είναι να κάνει μια (σχετικά) καλή χρονιά ο D-Rose και το καλοκαίρι ο Phil να του δώσει πολυετές με της Παναγιάς τα μάτια. Καλή τουλ με τα απλά stats. . . γιατί τα advanced stats του. . .ναι οκ!!

Και όχι Derrick δεν είστε superteam. Δεν είστε ούτε team

Ψιλοντροπή για το ΝΒΑ που μάλλον θα έχει ρόλο σε ομάδα ο Vujasic

Λίγο μέσα ή λίγο έξω από τα playoffs ανάλογα τους τραυματισμούς
geo82
Αναμενόμενη ήττα από τους πρωταθλητές στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Φαινόταν ξεκάθαρα η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες από το πρώτο ημίχρονο, έστω κι αν η Νέα Υόρκη κατάφερε να κρατηθεί κοντά στο σκορ. Από τη μία υπήρχε μια καλοδουλεμένη ομάδα, λογικό αφού παίζουν δύο χρόνια μαζί, κι από την άλλη αρκετές λάθος συνεργασίες. Θα χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να δέσουν οι παίχτες μεταξύ τους, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο βασικός point guard της ομάδας έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας λόγω της δίκης. Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ είναι η κακή εικόνα στην άμυνα, κάτι που είχε φανεί και στην preseason. Ελπίζω (και πιστεύω) ότι θα υπάρξει βελτίωση στη συνέχεια.
Air Kef
Από τις πιο περίεργες ομάδες που μπορώ να θυμηθώ η φετινή ΝΥ, συγχρόνως από τις ομάδες που θα προσπαθήσω να δω φέτος όσο μπορώ, ειδικά όσο μένουν όλοι υγιείς, χωρίς να πιστεύω ιδιαίτερα στο concept. Θα προτιμούσα ένα πιο Celtics πλάνο με την ομάδα γύρω από Πορζίνκις και τρέιντ τον Μέλο, να ψήνεται ο Λετονος στα βαθιά και να το πάρουμε από εκεί το project.

Λες και παίζουν 2Κ την έφτιαξαν την ομάδα τέλος παντων, δεν βαριέσαι, πλάκα θα έχει.
geo82
Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα στο δεύτερο παιχνίδι και σημαντική νίκη απέναντι σε μια δουλεμένη ομάδα. Το πιο σημαντικό για μένα ήταν η δήλωση του Carmelo μετά το παιχνίδι, ότι δεν έχει πρόβλημα να μοιραστεί τα σουτ. Δείχνει ότι θέλει η ομάδα να πάει καλά. Μακάρι να συνεχίσουν σ' αυτό το ρυθμό και να δείξουν χαρακτήρα κι όταν έρθουν κάποιες μαζεμένες ήττες.
tanasen01
Ο Νόα είναι σε περιορισμό λεπτών συμμετοχής; Δεν είδα το ματς αλλά από τα highlights και τα στατιστικά του φάνηκε ότι ήταν ο x-factor όσο έπαιξε. Αν καταφέρει και επανέλθει σε προπέρσινο επίπεδο ανεβαίνουν ποιοτικά οι Knicks.
geo82
Δεν έχω διαβάσει κάτι επίσημο επ' αυτού (ίσως και να μην το πρόσεξα σε κάποιο άρθρο). Φαντάζομαι ότι ίσως να μην θέλει να τον ζορίσει από την αρχή ο Hornacek μιας και προέρχεται από πολύμηνη αποχή από τους αγώνες, πράγμα που μου φαίνεται λογικό. Σίγουρα, η απόδοσή του βοηθά πολύ την ομάδα, καθώς πρόκειται για έναν παίχτη που βγάζει ένταση στο γήπεδο. Ο χρόνος θα δείξει... Παρεμπιπτόντως, οι δικοί σου έχουν ξεκινήσει πολύ καλά και φαίνεται ομαλή η μετάβαση στη μετά - Duncan εποχή. Ειδικά ο Leonard φαίνεται ότι έχει ανέβει επίπεδο και μπράβο του.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 17/11 - Brandon Jennings

Τα νούμερα: 17 πόντοι με 7/10 -3/5 τρίποντα, 5 rebs, 10 assists, +19 στην αναμέτρηση με τους Wizards.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Δεν έπαιρνε τα γράμματα γι' αυτό πήγε Roma, επελέχθη ως επίδοξος παιχταράς μα πέρασε μια φορά το 40% fg ως wild Buck, ούτε στο Detroit στέριωσε ως pg του μέλλοντος, πλέον είναι ασφάλεια για τη ΝΥ πίσω απ' τα ευαίσθητα πόδια του Rose. Το μέλλον μάλλον αδιάφορο, βραχυπροθεσμα ένα push για οχτάδα δε θα φέρει επιτυχία πέρα απ' την κανονική περίοδο, μακροπρόθεσμα βασικό τον Brandonα τον βλέπω μόνο ως φρόνιμο υποστηρικτό που ξεδίνει σε κανά lineup με παγκίτες.

Δήλωσε: “We’re the Knicks. You have to know what’s across your chest. There’s a bigger bull’s-eye on it. Everybody wants to beat us. It’s a known national team. These are games we have to win. We should be disappointed. We can’t just put together two quarters or try to come back in the fourth.”
Πιστεύετε δεν έχει εικόνα άλλων rosters, νομίζει πως έχουμε 2011 όπως οι υπόλοιποι Knicks ή πουλάει Knickerbockeroφροσύνη για να μείνει που έχει μονοετές; 😝
geo82
Δεν ξέρω τι προθέσεις έχει ο Jennings, αλλά κάποιος έπρεπε επιτέλους να τα πει. Κανείς νοήμων οπαδός της ομάδας δεν περίμενε να κάνουν πρωταθλητισμό, αφού όπως σωστά είπες δεν είμαστε στο 2011, όμως η είσοδος στις τελευταίες θέσεις των play offs, αν η ομάδα δεν χτυπηθεί από τραυματισμούς, είναι απολύτως εφικτός στόχος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες φέτος και καλό θα είναι να το καταλάβουν οι παίχτες και να δουλέψουν πάνω σ' αυτό αντί μερικοί (ονόματα δε λέμε) να ασχολούνται με το αν στενοχωρήθηκε ο κολλητός τους με κάτι που είπε ο πρόεδρος της ομάδας.
D-Wade
QUOTE(geo82 @ Nov 18 2016, 15:19 ) *
Δεν ξέρω τι προθέσεις έχει ο Jennings, αλλά κάποιος έπρεπε επιτέλους να τα πει. Κανείς νοήμων οπαδός της ομάδας δεν περίμενε να κάνουν πρωταθλητισμό, αφού όπως σωστά είπες δεν είμαστε στο 2011, όμως η είσοδος στις τελευταίες θέσεις των play offs, αν η ομάδα δεν χτυπηθεί από τραυματισμούς, είναι απολύτως εφικτός στόχος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες φέτος και καλό θα είναι να το καταλάβουν οι παίχτες και να δουλέψουν πάνω σ' αυτό αντί μερικοί (ονόματα δε λέμε) να ασχολούνται με το αν στενοχωρήθηκε ο κολλητός τους με κάτι που είπε ο πρόεδρος της ομάδας.

Μμμμμμ δεν ξέρω. Πιστεύω ότι οι 8 ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή στις 8 πρώτες θέσεις έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για τα playoffs. Και αν θέλεις τη γνώμη μου οι Knicks δεν είναι ούτε η 9η καλύτερη ομάδα.

Στην εκτίμηση μου αυτή υποθέτω και σχετική υγεία για όλες τις ομάδες. Ειδικά κάποιες εξαρτώνται πολύ από έναν παίχτη. Αν τραυματιστεί ο Kemba ή ο George πχ θα ανοίξει και άλλη θέση για τα playoffs
geo82
QUOTE (D-Wade @ Nov 18 2016, 16:23 ) *
Μμμμμμ δεν ξέρω. Πιστεύω ότι οι 8 ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή στις 8 πρώτες θέσεις έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για τα playoffs. Και αν θέλεις τη γνώμη μου οι Knicks δεν είναι ούτε η 9η καλύτερη ομάδα.


Αυτή τη στιγμή ίσως δεν είναι, αλλά πιστεύω ότι όσο περνά ο καιρός θα δένουν καλύτερα σαν ομάδα. Η απουσία του Ρόουζ στην προετοιμασία λόγω της δίκης κόστισε όσο να 'ναι. Το μεγάλο θέμα για μένα είναι η άμυνα. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει βελτίωση. Δεν περιμένω να ξαναδώ την άμυνα -γρανίτη της ομάδας των 90's (αφού δεν υπάρχει και το κατάλληλο δυναμικό), αλλά κάτι καλύτερο απ' αυτό το πανηγύρι μπορεί να γίνει.
D-Wade
QUOTE(geo82 @ Nov 18 2016, 19:43 ) *
Αυτή τη στιγμή ίσως δεν είναι, αλλά πιστεύω ότι όσο περνά ο καιρός θα δένουν καλύτερα σαν ομάδα. Η απουσία του Ρόουζ στην προετοιμασία λόγω της δίκης κόστισε όσο να 'ναι. Το μεγάλο θέμα για μένα είναι η άμυνα. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει βελτίωση. Δεν περιμένω να ξαναδώ την άμυνα -γρανίτη της ομάδας των 90's (αφού δεν υπάρχει και το κατάλληλο δυναμικό), αλλά κάτι καλύτερο απ' αυτό το πανηγύρι μπορεί να γίνει.

Ναι η άμυνα είναι το μεγαλύτερο θέμα τους. Νομίζω είναι και η χειρότερη ομάδα σε defensive rating σε όλο το NBA. Αλλά αν έχεις Melo, D-Rose και το Noah σε μαύρα χάλια δε μπορείς να ελπίζεις πολλά στο αμυντικό κομμάτι

Αν και για μένα το πρόβλημα δεν είναι το φέτος αλλά το μέλλον. Πιστευώ ότι η θέση στην οποία θα κάνει καριέρα ο Porzingis είναι το 5. Σαν stretch 5 τον φαντάζομαι. Οπότε το να έχεις δεσμεύσει 72 μύρια τα επόμενα 4 χρόνια για τον Noah είναι. . . άστα να πάνε. Φοβάμα ότι το καλοκαίρι ο Φιλ θα κάνει και καμία τρέλα με τον Rose. Βάλε και τον Melo που θα πέφτει χρόνο με το χρόνο.
Δεν είναι καλά τα πράγματα μακροχρόνια για την Νέα Υόρκη αν μείνει με αυτό το ρόστερ.
geo82
Τι να σου πω, οι σκέψεις σου είναι λογικές. Δεν ξέρω αν στεριώσει σαν 5άρι ο Porzingis, γιατί θέλει δουλειά στο κορμί του. Αν ήταν ο Towns στη θέση του θα ήμουν πιο αισιόδοξος. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το ρόστερ δεν έχει μέλλον. Αν και η φετινή χρονιά αποδειχτεί αποτυχημένη, καλό θα είναι να γίνει ανανέωση το καλοκαίρι. Ας σκεφτεί κι ο Καρμέλο το ενδεχόμενο της ανταλλαγής μήπως και καταφέρει να κερδίσει κάποιο πρωτάθλημα. Είναι κρίμα μια πόλη που αγαπά τόσο το μπάσκετ να έχει σχεδόν μισό αιώνα να δει πρωτάθλημα...
pk13
Είναι νωρίς ακόμα αλλά η χρονιά μυρίζει μεγάλο φιάσκο...
Ο Νόα δεν μπορεί είναι ξεκάθαρο...Μόλις ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς του ίσως βελτιωθεί αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ο παλιός Νόα που κεντούσε στην άμυνα..Και δυστυχώς μια ομάδα με Μέλο και Ρόουζ θέλει ένα αμυντικό σκιάχτρο στο 5.Ο Νόα δεν κάνει για αυτήν την δουλειά.
Ο Ρόουζ είναι μετριότατος τουλάχιστον στα 4-5 ματς που έχω δει εγώ φέτος..Η αθλητικότητά του δεν είναι τόσο πεσμένη όσο πιστέυουν οι περισσότεροι..Μια χαρά αθλητικός είναι όχι το τέρας που ήταν παλιότερα αλλά μια χαρά...Το βασικό του πρόβλημα είναι τα τελειώματα κοντά στο καλάθι..Τελειώνει τραγικά τις φάσεις...Σε καθε ματς χάνει 5-6 τετ α τετ με το καλάθι..Παλιά αυτά θα τα τελείωνε για πρωινό..Είναι καθαρά ψυχολογικό αυτό το θέμα...Γενικά πάντως σε καμία περίπτωση να μην διανοηθει ο Ζεν να του δώσει κανένα πολυετές συμβόλαιο και τραβαμε τα μαλλιά μας..
Ο Μέλο στα ιδια με περσυ...
Το μόνο θετικό και αυτής της χρονιάς ο Πορζίνγκις...Εξαιρετικός,τρομακτική βελτιωση επιθετικά(σουτ,τριπλα,χειρισμος μπαλας) και πίσω αρκετά καλά τα πάει...Έχει αυξήσει το επιθετικο του ρεπερτοριο κατα πολυ...Sky is the limit..

υγ1:Ο πάγκος μας ειναι άνετα ένας απο τους 2-3 χειρότερους του nba,ίσως ο χειρότερος..
υγ2: Trade Μελο-Νοα οσο είναι καιρος για πικ και role players και παμε να χτισουμε γυρω απο τον Πορζίνγκις..
geo82
Το πείραμα των Knicks μου θυμίζει αρκετά τους Lakers του 2013. Διαπιστώνω τα ίδια προβλήματα με εκείνη την ομάδα: κακή άμυνα και ανεπαρκής πάγκος. Υπάρχει βέβαια η σημαντική διαφορά ότι ο μέσος όρος ηλικίας των βασικών παιχτών είναι μικρότερος. Ελπίζω ότι θα καταφέρουν να σώσουν τη χρονιά τρυπώνοντας στις τελευταίες θέσεις της οχτάδας, αλλά για κάτι παραπάνω πολύ δύσκολο ως απίθανο.
geo82
Ελπιδοφόρα εμφάνιση απέναντι στην Ατλάντα, η οποία συνοδεύτηκε και με νίκη. Βελτιωμένη η άμυνα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Απ' ό,τι είδα στα στατιστικά, η άμυνα είναι αρκετά καλή στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά στα εκτός υπάρχει πρόβλημα. Αν υπάρχει συνέπεια στο παιχνίδι της ομάδας, ίσως η συνέχεια να είναι καλύτερη.
pk13
http://basketball.realgm.com/wiretap/24414...Later-In-Season

Ελπιζω να μην κανουν καμια βλακεια...Αυτο μας ελειπε να τον φορτωθουμε με πολυετες συμβολαιο...Το εχει η μοιρα μας να φορτωνομαστε σακατηδες...
geo82
QUOTE (pk13 @ Nov 29 2016, 21:57 ) *
http://basketball.realgm.com/wiretap/24414...Later-In-Season

Ελπιζω να μην κανουν καμια βλακεια...Αυτο μας ελειπε να τον φορτωθουμε με πολυετες συμβολαιο...Το εχει η μοιρα μας να φορτωνομαστε σακατηδες...


Θεώρησέ το σίγουρο.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 02/12 - Kyle O'Quinn

Τα νούμερα: 20 πόντοι με 9/11 σουτ, 2/2 βολές, 7+6 rebs, 2 ast, 2 blk, +16 σε ένα spot start 30λεπτο αντί του Noah. Το πρηγούμενο ρεκόρ πόντων του στη σεζόν ήταν οι 11, απέναντι στο Memphis αρκετά νωρίτερα στη σεζόν.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Ο O'Quinn είχε μια πετυχημένη καριέρα στο άσημο Norfolk State, βγήκε καλύτερος παίκτης της περιφέρειάς του, οδήγησε την ομάδα για πρώτη φορά στην Τρέλα του Μαρτίου, έκαναν κι ένα μεγάλο upset απέναντι στους Tigers. Τι άλλο να ζητήσει κανείς. Οι Μάγοι του Orlando τον επέλεξαν στο 49 το 2012 και βρήκαν μια συμπαθητική λύση βοηθητικού ψηλού, στο τέλος της τριετίας έγινε ανταλλαγή στους Knicks για μικρό κέρδος και συνέχισε να έχει αντίστοιχο ρόλο και στη Νέα Υόρκη. Κι αυτό θα είναι και το μέλλον του για όσο αντέξει, για τον Ο'Quinn μιλάμε. Το παιδί κάνει το ίδιο τίμιο μα παντελώς αδιάφορο πράγμα 5 χρόνια τώρα. Κόβει και μια τάπα παραπάνω. Εκεί τελειώνουν όλα.

Δεν ξέρετε πως:


Κατά διαστήματα twittάρει μόνο το πρώτο γράμμα από ολόκληρες προτάσεις που θέλει να εκφράσει αλλά δε χωράνε, σοβαρά περιμένει να κάτσει κάποιος να τα αποκρυπτογραφήσει για να μάθει τι έγραψε ο Kyle o -o- O'Quinn;
aegeansheed
Συνέντευξη του Ντουράντ, μιλάει γιατί δεν ασχολήθηκε... με τους Knicks το καλοκαίρι.

QUOTE
Why Kevin Durant rejected a meeting with the Knicks during free agency

STEFAN BONDY DEC 15, 2016 4:23 PM
OAKLAND — Kevin Durant was stationed in the Hamptons over the summer during his free agent meetings, less than 100 miles from the Garden.

But even with this proximity and pleas from Carmelo Anthony, Durant said he decided against sitting down with New York's brass for a "simple" reason.

"Uh, because I didn't want to."

Durant met with mostly contending teams (Warriors, Spurs, Thunder and Clippers) in July, but also listened to the Heat and Celtics. He ultimately formed the Super Duper team by signing with the Warriors on a two-year, $54.3 million contract with an opt-out after this season.

Anthony was very open about his attempts to lure Durant to NYC, but the Knicks were coming off a 50-loss season and were never in the picture.

"I didn't want to lead anybody on," Durant said. "I got a lot of friends in the league. I got calls throughout the summer. But I made the best decision I wanted to make, the best decision for me, I'm happy I'm here. All that stuff is in the past. Melo and I remain great friends. That's what's most important. We didn't let that get in between the friendship."

In July, Knicks GM Steve Mills had a different story about the circumstances, saying the Knicks had the option of meeting with Durant but knew they didn't fit his criteria as a contending team. The point of the meeting then, according to Mills, would've been to develop a relationship should Durant become a free agent again next summer.

Kevin Durant.
Kevin Durant.
IMAGE BY: THEARON W. HENDERSON/GETTY IMAGES
And while Durant will more than likely opt out of his contract, Mills said that since Durant "made the decision to go to Golden State, my assumption is that he'll stay there."

Durant said he never thought about the Knicks.

"I thought about the teams that I met with, that's who I sat down with," Durant said Thursday ahead of Golden State's home game against the Knicks. "I was locked in on what I had in front of me. So I got a great respect for Phil Jackson and the Knicks organization. Melo, especially. But nah, we moved on. There's nothing more than that."

Durant still had nice things to say about the current Knicks roster, even though he faced a depleted one Thursday because Derrick Rose (back) and Carmelo Anthony (shoulder) were both ruled out.

Durant was especially effusive about Kristaps Porzingis, who he once dubbed "the Unicorn." The nickname has caught on and was also used by Phil Jackson.

"Yeah, I take full credit for that. I've seen someone else use it," Durant said. "But for a guy who can shoot the three, he's moving really well right now. Put the ball on the floor. Get to the rim. Shoot the three. Shooting all types of shots off the catch. He's expanding his game, man. You can really appreciate that. And he's tough. He doesn't back down from anybody. So you can see why he's going to be a superstar in this league."

http://www.nydailynews.com/amp/sports/bask...ticle-1.2912206
SG3ptshooter


Aστοδιάλο με συγκίνησε το παλιόπαιδο. 6.gif
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 17/12 - "Willy" Hernangomez

Τα νούμερα: 17 πόντοι και 10 rebounds για το πρώτο double double της καριέρας του. Οι 17 πόντοι είναι και οι περισσότεροι που έχει σημειώσει σε ένα παιχνίδι ως τώρα, μόλις μια φορά είχε περάσει ξανά σε διψήφιο, αν και είχα την εντύπωση πως το είχε κάνει σε δύο παιχνίδια ήδη, whatever. 2 assists, 2 τάπες, +7 στην ήττα των Knicks στο Denver. Έπαιξε πρώτη φορά στο ίδιο παιχνίδι ΝΒΑ απέναντι στον αδερφό του, αλλά ο Juan-cho έπαιξε ελάχιστα. Τζάμπα το ξυπνητήρι που έβαλε το σόι, όπως είπε στην περιγραφή ο σχολιαστής.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Mαδριλένος με σόι απ' τη Σεβίλλη, ξεκίνησε απ' τις ακαδημίες της Real και περισσότερο έπαιξε ως δανεικός στη Σεβίλλη. Δίπλα στον Porzingis. Σοβαρά οι Knicks τον επέλεξαν στο 35 κυρίως για την συνύπαρξή τους με τον Porzingis στην Ανδαλουσία. Δύο μετάλλια με τις μικρές Εθνικές της Ισπανίας, με επιλογή στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης στο U20 που έγινε στην Ελλάδα. Δύο μετάλλια και με τη "μεγάλη" Εθνική ήδη, με την επικράτηση στο περσινό Eurobasket και την τρίτη θέση φέτος στο Ρίο. Δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, στο περσινό είχε αρκετή συμμετοχή με 34 παιχνίδια στο παρκέ, έστω και για τον ταπεινό μέσο όρο των 11,3 λεπτών. Oι συγκρίσεις με τους Gasols μοιάζουν αναπόφευκτες αλλά είναι πολύ άδικες για τους Hernangomez, που εκτός αδιανόητου απροόπτου δε θα μπορέσουν να έχουν ανάλογο impact στο παγκόσμιο μπάσκετ. Υπάρχουν πράγματι στοιχεία που θυμίζουν τον Pau, τολμώ να πω κυρίως το πόσο φλώροι έμοιαζαν την πρώτη φορά που έπεσε το μάτι σου πάνω τους. Ο "Willy" δεν το χει αποβάλει ακόμα, αλλά θα το παλέψει. Υπάρχει πάντα και το σήμερα του Ante Tomic για σύγκριση ή αντιπαραβολή. Το μέλλον θα είναι καλό, ξέρει μπάλα για το ύψος του και ήδη έχει φανεί χρήσιμος σε παιχνίδια για τη NY, με το Noah να παλαιμαχίζει επικίνδυνα και το go-to-O'Quinn με τα φλογερά midrange να μην είναι μόνιμα εύκολο να κάνει κυριαρχική εμφάνιση, όπως όλοι θέλουμε. Θα μείνει στη λίγκα, έχει πολύ λογικό rookie συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια άλλωστε, πιθανότατα να μείνει και περισσότερο. Αλλά θα παραμένει βαρύ το "νέος Gasol". Ως Marc-fanboy του το εύχομαι για να ρίξουμε στην τρίτη θέση Iσπανών NBAers τον Pau. tongue.gif

Πιο γελοίο είναι το nickname "Willy" ή πως έχει παίξει ΝΒΑ ο Garbag-josa? Αpples/Oranges, αλλά με αντίστοιχη αντίδρασή μου στο γεγονός wos_sport4.gif

aegeansheed
Ταυτόχρονα στο Τουήτερ, σε όσους έβλεπαν αποκλειστικά την αρνητική όψη του ίδιου γεγονότος:



Για Ο-Κουήν να προσθέσω ότι από το stroke στο mid-range του είναι προφανές ότι είναι και πραγματικός Κέλτης μακρινός απόγονος οικογένειας περίτεχνων τοξοβόλων
aegeansheed
Unexpected Protagonist of the Night 28/12: Joakim Noah

Τα νούμερα: 14 πόντοι με 5/8 τελειώματα, 10-6 rebs, 3 προς 1 assist/TO, 2 κλεψίματα και 1 τάπα στην ήττα από τους Hawks στην Atlanta. Είχε και 4/4 "clutch βολές" -όπως είπε και ο σπήκερ, που είναι το δεύτερο evolution του "βολές" και του "σημαντικές βολές".

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Η στήλη είναι ανοιχτή σε προτάσεις, ειδικά τώρα που το 1/3 της σαιζόν φεύγει και αρχίζουν να αχνοφαίνονται τα vol.III πέρα στον ορίζοντα tongue.gif , οπότε ήρθε και η ώρα του. Το χειρότερο ίσως signing των Knicks φέτος και από τα πιο επικίνδυνα του καλοκαιριού που μας πέρασε, ο Noah στα πρώτα παιχνίδια ως τώρα φαίνεται να δικαιολογεί όλη τη μουρμούρα που υπήρχε γι' αυτόν πριν. Κάποτε αμυντικός της χρονιάς και 4ος σε σειρά στο MVP Voting (το 2014) ο Noah είχε αποκτήσει την φήμη του defensive leader/vocalά/ κολόνα του σπιτιού των Bulls του Thibodeau, μέχρι του σημείου... που ήρθε ο Butler και έσκασαν μαζεμένοι τραυματισμοί και το ageing. Από τους Bulls έφυγε σχεδόν ως "πρόβλημα", όχι ως στηλοβάτης, ο Phil ήθελε να πουλήσει ένδοξο παρελθόν, πιστεύει και στο motivation όσο κανείς, οπότε υπήρχε μια θεωρητική ελπίδα αναγέννησης.
Στην πράξη πώς πάει φέτος? Η χειρότερή του σαιζόν -μετά τη καταστροφική περσινή, σε όρους πόντων (5,2), η χειρότερη μετά τις δύο πρώτες σε ριμπάουντ (8.3), αισθητά κάτω από τους κλασσικά νούμερα σε κλεψίματα (0.7 φέτος) και τάπες (πρώτη φορά κάτω από το 0,9 της ρούκη του σαιζόν). Οκ, τί να πούμε κι εμείς.. στα όρια του παλτού είναι, μέχρι να μάθει την ομάδα ο Γουήλι και να καθιερωθεί...
Στο χθεσινό match ο Μελο αποβλήθηκε από το πρώτο ημίχρονο, οπότε υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες να προσφέρει και το έκανε. Ήταν το δεύτερο μόλις παιχνίδι φέτος που σπάει το 35λεπτο, και στα δύο αυτά αντικειμενικά έδωσε τις καλύτερες εμφανίσεις του. Ο Noah φαίνεται να δουλεύει καλύτερα με το να μένει περισσότερο στο παρκέ, αλλά για πόσο μπορεί να το υποστηρίξει να για παίζει συνεχόμενα +30 λεπτά? Αν μπορεί να μείνει υγιής και είναι συνεπής στο να κάνει αυτά που ξέρει να κάνει, τότε οι Knicks μπορεί να μπουν και στα 'offs.

Δήλωσε: (μαζί με τον Rose) "Εχμ, Phil, ξέρεις νομίζουμε ότι η ομάδα θα μπορεί να κερδίζει πιο έυκολα αν εστιάσουμε περισσότερο στην άμυνα. Πιστεύουμε ότι η καλύτερη επιλογή είναι ο coach Thibs. Ξέρει κι από Τριγωνική Τυρόπιτα"
kotzito
QUOTE
Derrick Rose went AWOL before Monday’s 110-96 loss to the Pelicans, with his mysterious absence causing concern from his teammates and overshadowing another dreadful Knicks effort


QUOTE
Re Derrick Rose: Sources tell ESPN he left w/out permission but has subsequently been in touch with team officials.


QUOTE
Teammate, friend and former Bulls mate Joakim Noah was the first to shed some light. Noah, in the postgame locker room, said he was relieved because the point guard was “OK.”


Να δούμε αν θα έχει κι άλλα επεισόδια το σήριαλ τις επόμενες ώρες/ημέρες. Πάντως οι Knicks σιγά - σίγα δείχνουν ότι πολύ πιθανόν να πετάξουν άλλη μια χρονιά στα σκουπίδια. Ενώ είχαν ξεκινήσει καλά κι ο Rose ήταν υγιής μέχρι τώρα, τελευταία έχουν πάρει την κάτω βόλτα. 2 νίκες στα τελευταία 10 ματς και κακές εμφανίσεις γενικά.
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 12/01 - Mindaugas Kuzminskas

Τα νούμερα: Career high 19 πόντων σε high συμμετοχής 30 λεπτών, 8/15 σουτ, 2/4 τρίποντα, 4 rebounds τα 3 επιθετικά, 1 assists, 2 κλεψίματα, 1 τάπα, +9 στην εντός έδρας νίκη των Knicks απέναντι στους Bulls.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Μέγιστη προσωπική συμπάθεια από εποχή Siauliai, έβαζα και καρδούλες στα posts biggrin.gif , κέρδισε τη μεταγραφή στη Zalgiris, πήρε πρωτάθλημα όντας και MVP των τελικών, ακολούθησε τον Plaza στη Malaga, όπου αναγκάστηκε για 3 χρόνια να υπομένει το υπερβολικά μοιρασμένο rotation του Ισπανού. Πέρυσι ξεχώριζε φανερά πια και περιμέναμε ως ελεύθερος να συνεχίσει στη Euroleague παρά την έξωση της Malaga. Τελικά πήγε ακόμα ψηλότερα. Ενδιάμεσα κέρδισε ρόλο και στην Εθνικάρα, ήταν παρών στα δύο ασημένια του 2013 και του 2015. Βρήκε συμβόλαιο στους Knicks παρότι δεν είχε προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον ως prospect, ούτε για draft αλλά ούτε και στην ίδια τη Λιθουανία. Τα πρώτα βήματα στο ΝΒΑ είναι επιτυχημένα, παρά τα πολλά και διάσημα forwards στο roster των Νικώνων, κέρδισε γρήγορα λεπτά, είχε ήδη φτιάξει το σουτ άλλωστε και περιμένει να δει πόσο θα κάτσει. Έχει πάρει πλήρως εγγυημένο διετές στα 6 εκατομμύρια που τον αφήνει RFA το καλοκαίρι του 2018. Καθόλου άσχημα. Ας μετρήσουμε τα rankings τώρα να δούμε αν προσφέρει. tongue.gif Με αυτούς τους stars που έχουν οι Knicks θα μας το χαλάσουν το παιδί όπως και να χει.

Η σύγκριση της ημέρας: Φίλη Kuzminskas > κόρη Hornacek. bball.gif
SG3ptshooter
Μπορεί να μην έχω τις καλύτερες σχέσεις με τους πιο φημισμένους παίκτες των Knicks αλλά για διάφορους ηλίθιους λόγους σαν υποθετική πεντάδα το "Baker - Holiday -Kuzminskas - O'Quinn - Hernangomez", "πάγκος Knicks χωρίς Jennings" είναι απ' τις αγαπημένες μου ομάδες φέτος. laugh.gif

Πρώτο ματς στη βασική πεντάδα για το Ron Baker στην καριέρα του:

-όποιος σκέφτηκε "και τελευταίο" αντεπάγαινερε-

που να χε μείνει κι ο Cleanthony θα είχε "σοκαριστεί" το Μεγάλο Μήλο.
SteveNashidis
Ο αγαπητός Hornacek δεν άφησε τις παλιές του συνήθειες ούτε όταν πήγε στην ομάδα του Μεγάλου Μήλου.
Έχασε και το δεύτερο παιχνίδι από τη παλιά του ομάδα στο τέλος ενώ κατάφερε να κάνει άνω κάτω και τα αποδυτήρια των Knicks , με πολλούς παίκτες κατά καιρούς να δηλώνουν στα media το πόσο αποτελεσματικές ήταν οι εμπνεύσεις του, για την αρχική πεντάδα.

Καιρός να φύγει πριν διαλύσει περισσότερο, τους ήδη διαλυμένους Knicks. Μετά το trade του Carmelo(ως άλλος Goran laugh.gif ) , αναζητούμε τον δίδυμο αδερφό του Jennings ( ως άλλος Morris) , για να πιαστούν στα χέρια με τον Hornacek , σε αγώνα με παναμερικανική τηλεοπτική μετάδοση! shot.gif
GMF80
Ωρες ωρες αναρωτιεμαι γιατι υποστηριζω αυτη την ομαδα απο το 1994... Σωτηρια δεν υπαρχει. Παλτά άπειρα... Απο Jerome James σε Noah η λιστα ειναι ατελειώτη...
kurtz
QUOTE(GMF80 @ Feb 15 2017, 13:34 ) *
Ωρες ωρες αναρωτιεμαι γιατι υποστηριζω αυτη την ομαδα απο το 1994... Σωτηρια δεν υπαρχει. Παλτά άπειρα... Απο Jerome James σε Noah η λιστα ειναι ατελειώτη...


Γιατί μπορεί να αλλάξεις γυναίκα, κόμμα, θρησκεία αλλά ομάδα δεν αλλάζεις με τίποτα. Και εγώ από το 94 τους υποστηρίζω αλλά το δέχτηκα πια πως θα πονάνε τα μάτια μου όταν τους βλέπω.
geo82
QUOTE (GMF80 @ Feb 15 2017, 13:34 ) *
Ωρες ωρες αναρωτιεμαι γιατι υποστηριζω αυτη την ομαδα απο το 1994...


Δεν είσαι ο μόνος.
GMF80
QUOTE (kurtz @ Feb 15 2017, 14:53 ) *
Γιατί μπορεί να αλλάξεις γυναίκα, κόμμα, θρησκεία αλλά ομάδα δεν αλλάζεις με τίποτα. Και εγώ από το 94 τους υποστηρίζω αλλά το δέχτηκα πια πως θα πονάνε τα μάτια μου όταν τους βλέπω.



Χαχαχα

Μεγάλες αλήθειες!
aegeansheed
Unexpected Protagonist of the Night 14/03: Βίληερνανγκόμε βερσιόν δος

Εσταδίστικας: 13 πούντος... οκ το κόβω (ναι, σίγουρα...) με 6/12 σουτ και μόλις 1/4 βολές σε 31 λεπτά. Τον ξαναβάζουμε ειδικά σήμερα, σε ένα σετ αγώνων μιας -ως συνήθως- σάπιας Τρίτη, που έχω την... τιμή να γράφω σχεδόν επίσημα, αλλά ευτυχώς όχι πάντα... μόνο ο Draymond Green με τα 10 defensive stops δικαιολογεί επαρκώς να του αποδοθεί ο ιδιαίτερος έπαινος της μέρας. Το ξεχωριστό λοιπόν για τον Willy είναι ότι μέσα στην ίδια βραδιά ισοφάρισε τα career high του σε τρεις άλλες στατιστικές κατηγορίες: ριμπάουντ με 16, ασίστ με 4 και κλεψίματα με 3. Μέχρι τώρα είχε σημειώσει προηγουμένως το καθένα απ' αυτά σε διαφορετικούς αγώνες. Είχε και μια τάπα, αλλά και 4 λάθη...

Ιμάχεν: Σόλο ελ κομεντάριο, νο άη ρεσούμεν...

edit


Πού βαδίζουμε: Σε μια σπάνια βραδιά που ο Hornacek έμεινε με μικρό ροτέσιον 8-σχεδόν ατόμων ο Willy ξεπέρασε τα 30 λεπτά, κάτι που αποτέλεσε την 4η φορά μόλις φέτος. Ο καπετάνΟ' Κουήν έμεινε έξω, οπότε makes sense. Γενικότερα makes sense να παίζει ο Willy και όχι ο Noah ή ο Κουήν, αλλά δυστυχώς δεν το είδαμε πολύ φέτος. Ο τραυματισμός του Noah ωστόσο άνοιξε τις πόρτες στο playing time και προφανώς αποφάσισαν ότι είναι πιο συμφέρον προς το τέλος να παίζει ο Ισπανός, παρά οποιοσδήποτε άλλος. Ας μην τον κάψουμε λοιπόν. Το μέλλον ευοίωνο, ελπίζω μέσα στις επόμενες εβδομάδες να δούμε και ένα part 3, Τετάρτη πρωί, δουλίτσα να 'χουμε... με τίποτα 25-13-τριπλόταπο κι ας μην έρθει η νίκη, χαλάλι...

Δε Δήλωσε: Sheed, ξέρεις κάτι... σχετικά με το vol.3, που θα έρθει σύντομα και είναι guaransheed... προτιμώ να με γράψει ο Shooter, σαν να νιώθει περισσότερο το rooky mood και το new kid hype, γράφει και απλά ελληνικά με γαλλικές πινελιές, ισπανικά... μιλάω κι εγώ αν είναι, δε θέλετε να αρχίσω τώρα, αλλά... Hasta la proxima!
SG3ptshooter


Παρα Λος Αμιγκος Νικολακος
SG3ptshooter


Working the straw in the Big Apple, εμφάνιση Μεγάλου Παίκτου. Έχει αρκετό Willy το vid, Mindy δεν ανέβηκε ακόμα.
pk13
http://www.espn.com/nba/story/_/id/1914801...-years-contract

Και φυσικά έγινε το αναμενόμενο, ο γίγαντας Ντολαν κατόρθωσε να κρατήσει τον Φιλ για αλλα 2 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας..Σου λέει που θα βρω άλλον executive που να μην καταφέρνει να υπογράψει ούτε μισό ποιοτικό free agent,που να δίνει μόνο 80+ μύρια σε έναν νέο και αθλητικό παίκτη όπως ο Νοα και να κρατά την ομάδα συγκεντρωμένη στον στόχο της??
Αναμένω πλέον και την υπογραφή του Ρόουζ σε μάξ ντιλ.. Γιατί στην Νέα Υόρκη όλα είναι πιθανά... icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
thalys
Συνέντευξη Τύπου σήμερα του Τζάκσον. Το είπε ξεκάθαρα ότι ψάχνουν να ξεφορτωθούν τον Καρμέλο κι ο παίχτης έχει ενημερωθεί. Δεν θα τον δώσουν όπου όπου λέει, θα ψάξει ομάδα που τον θέλει για να κυνηγήσει πρωτάθλημα. Τώρα πώς τα κανονίζει όλα αυτά χωρίς να συμφωνήσει ο ξενοδόχος (no-trade clause που του έδωσε), δεν ξέρω.

http://sports.yahoo.com/news/phil-jackson-...-211134139.html
aegeansheed
QUOTE(thalys @ Apr 15 2017, 03:32 ) *
Συνέντευξη Τύπου σήμερα του Τζάκσον. Το είπε ξεκάθαρα ότι ψάχνουν να ξεφορτωθούν τον Καρμέλο κι ο παίχτης έχει ενημερωθεί. Δεν θα τον δώσουν όπου όπου λέει, θα ψάξει ομάδα που τον θέλει για να κυνηγήσει πρωτάθλημα. Τώρα πώς τα κανονίζει όλα αυτά χωρίς να συμφωνήσει ο ξενοδόχος (no-trade clause που του έδωσε), δεν ξέρω.

http://sports.yahoo.com/news/phil-jackson-...-211134139.html


Σήμερα είχαμε την ξενέρα του Πόρζινγκα:
https://twitter.com/IanBegley/status/853039574855016448
QUOTE
Kristaps Porzingis skipped exit meetings on Friday "due to frustration over dysfunction, drama" surrounding the Knicks, according to ESPN's Ian Begley.
Oh boy. President Phil Jackson said Carmelo Anthony would be "better off somewhere else" and several other comments earlier today, so apparently Porzingis wasn't a fan. Porzingis also favorited Melo's "REALLY" post following Jackson's comments. It turns out publicly taking shots at your franchise player isn't the best way to make other players feel good about the front office. The Knicks are a disaster right now. How's it goink?

Το comment από Rotoworld
RipCity
Παρατραβηγμενη αντιδραση του ΚP, αλλα ειναι παρατραβηγμενα κακος κι ο Jackson στο ρολο του.
thalys
Ο Τζάκσον έχει δίκιο όταν λέει ότι ο Καρμέλο έχει δει την ομάδα τσιφλίκι του, ότι η ΝΥ δεν έχει ελπίδες να κερδίσει με αυτόν ή ότι ταιριάζει περισσότερο σε μιαν άλλη ομάδα που θα κυνηγήσει νίκες πιο άμεσα.

Τα λάθη του Τζάκσον είναι άλλα.

-Ποιος ο λόγος να δώσει no-trade clause στον Καρμέλο κι ένα τεράστιο συμβόλαιο όταν ήταν σαφές ότι δεν ταιριάζει στην τριγωνική επίθεση; Αν δώσεις το μαξ, τουλάχιστον να μπορείς να ξεφορτωθείς τον παίχτη αν κάτι πάει στραβά, όχι να τον παρακαλάς. Αν δεν ήθελε ο Καρμέλο, ας πήγαινε αλλού. Περισσότερα λεφτά δεν θα του έδινε κανείς.

-Αν θες να κάνεις rebuilding κι έχεις αποδυτήρια, εχμ, προβληματικά, γιατί παίρνεις τον Ρόουζ και τον Νοά; Δεν είναι ούτε all stars, ούτε φτηνοί, ούτε σε άνοδο. Κι από πάνω είχαν προβλήματα στ'αποδυτήρια του Σικάγο ήδη από την τελευταία χρονιά του Τιμπς.

-Η δουλειά του GM είναι να διαλέγει παίχτες. Η δουλειά του προπονητή είναι να βρίσκει τον καλύτερο τρόπο να εκμεταλλευτεί τους παίχτες του. Ο Τζάκσον, με την επιμονή του στην τριγωνική επίθεση, δείχνει να μην καταλαβαίνει τον ρόλο του.

Για να είμαστε δίκαιοι, σε σχέση με το παρελθόν, τα λάθη του Τζάκσον έχουν κοστίσει στη ΝΥ μόνο λεφτά και ευελιξία στο cap. Στο παρελθόν παίζει να είχαν δώσει 3 πικς πρώτου γύρου για τον Ρόουζ. Επιπλέον, επέλεξε Πορζίνγκις και Χερνανγκόμεθ που είχαν ταλέντο αλλ'όχι το status κι ίσως φόβιζαν προηγούμενους GM των Νικς να τους επιλέξουν.
RipCity
Καλα Hernangomez κατα τυχη κατεληξε. Πιο πολυ επιλογη Porzingis πρεπει να ηταν η ελευση του στο ΝΒΑ.
gerorge
QUOTE (thalys @ Apr 15 2017, 17:24 ) *
Ο Τζάκσον έχει δίκιο όταν λέει ότι ο Καρμέλο έχει δει την ομάδα τσιφλίκι του, ότι η ΝΥ δεν έχει ελπίδες να κερδίσει με αυτόν ή ότι ταιριάζει περισσότερο σε μιαν άλλη ομάδα που θα κυνηγήσει νίκες πιο άμεσα.

Τα λάθη του Τζάκσον είναι άλλα.

-Ποιος ο λόγος να δώσει no-trade clause στον Καρμέλο κι ένα τεράστιο συμβόλαιο όταν ήταν σαφές ότι δεν ταιριάζει στην τριγωνική επίθεση; Αν δώσεις το μαξ, τουλάχιστον να μπορείς να ξεφορτωθείς τον παίχτη αν κάτι πάει στραβά, όχι να τον παρακαλάς. Αν δεν ήθελε ο Καρμέλο, ας πήγαινε αλλού. Περισσότερα λεφτά δεν θα του έδινε κανείς.

-Αν θες να κάνεις rebuilding κι έχεις αποδυτήρια, εχμ, προβληματικά, γιατί παίρνεις τον Ρόουζ και τον Νοά; Δεν είναι ούτε all stars, ούτε φτηνοί, ούτε σε άνοδο. Κι από πάνω είχαν προβλήματα στ'αποδυτήρια του Σικάγο ήδη από την τελευταία χρονιά του Τιμπς.

-Η δουλειά του GM είναι να διαλέγει παίχτες. Η δουλειά του προπονητή είναι να βρίσκει τον καλύτερο τρόπο να εκμεταλλευτεί τους παίχτες του. Ο Τζάκσον, με την επιμονή του στην τριγωνική επίθεση, δείχνει να μην καταλαβαίνει τον ρόλο του.

Για να είμαστε δίκαιοι, σε σχέση με το παρελθόν, τα λάθη του Τζάκσον έχουν κοστίσει στη ΝΥ μόνο λεφτά και ευελιξία στο cap. Στο παρελθόν παίζει να είχαν δώσει 3 πικς πρώτου γύρου για τον Ρόουζ. Επιπλέον, επέλεξε Πορζίνγκις και Χερνανγκόμεθ που είχαν ταλέντο αλλ'όχι το status κι ίσως φόβιζαν προηγούμενους GM των Νικς να τους επιλέξουν.



Διαφωνω στο οτι ο Μελο δεν ταιριαζε στην τριγωνικη επιθεση.Στην θεωρια τουλαχιστον.Η τριγωνικη επιθεση χρειαζεται εναν παικτη να ειναι πολυ καλος στην προσωπικη φαση και αυτο ηταν κατι που ο Μελο το ειχε και το εχει σε μεγαλο βαθμο.Επισης ομως η τριγωνικη επιθεση θελει και υπομονη για να επιλεξεις τα καλυτερα σουτ για την ομαδα και οχι το πρωτο contested διαθεσιμο σουτ.Αυτο πιστεψε ο Τζακσον οτι μπορει να αλλαξει στον Μελο και σε αυτο απετυχε.Προσωπικα βεβαια πιστευω οτι χειριστηκε λαθος το θεμα του προπονητη.Επρεπε να αποφασισει τι ειδους προπονητη ηθελε για την ομαδα και αν θα τον θελει για μαριονετα ωστε να παιζει την τριγωνικη με βαση τις δικες του ιδεες ή καποιον με δικια του προσωπικοτητα και φιλοσοφια.Τελικα επελεξε το πρωτο αρχικα με τον Φισερ,τον οποιο δεν μπορεσε να διδαξει καταλληλα και τωρα με τον Hornacek,κινηση στην οποια δεν βλεπω απολυτως καμια λογικη.Αν καταλαβει τον ρολο του GM και διαχωρισει τη θεση του απο τον εκαστοτε προπονητη τοτε η ομαδα ισως να βγει απο τη μιζερια.Τελος,οσον αφορα τον Μελο ολα αυτα ισως να ειναι mind games του Jackson μπας και ξυπνησει κατι μεσα στον Μελο επιτελους.Αν θυμαμαι καλα και σε Kobe,MJ εκανε κριτικη δημοσια (κυριως στον πρωτο) για να του ανεβασει τον εγωισμο και να παιζει πιο σκληρα.
thalys
QUOTE (RipCity @ Apr 16 2017, 00:07 ) *
Καλα Hernangomez κατα τυχη κατεληξε. Πιο πολυ επιλογη Porzingis πρεπει να ηταν η ελευση του στο ΝΒΑ.


Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι λεπτομέρειες για το πώς τον επέλεξε. Ποιος θυμάται άλλωστε για πικς δευτέρου γύρου; Πριν του πιστώσω τον Ισπανό είχα δει αυτό:

QUOTE
June 25, 2015: Traded a 2020 2nd round draft pick and a 2021 2nd round draft pick to the Philadelphia 76ers for a 2015 2nd round draft pick (Willy Hernangomez was later selected).


Την βραδιά του ντραφτ έδωσε 2 μελλοντικά πικς 2ου γύρου για να πάρει το πικ με το οποίο επέλεξε τον Ερνανγκόμεθ. Δεν μου φαίνεται σα να ήταν τυχαία επιλογή. Και για το ότι του βγήκε, σε αντίθεση με Θανασοκούμπο και Κλεάντονυ, θέλει λίγη τύχη το ντραφτ, αλλά ο συγκεκριμένος είχε και καλύτερες προοπτικές. Σε κάθε περίπτωση επί Τζάκσον οι Νικς τα πάνε καλύτερα στο ντραφτ απ'ό,τι είχαμε συνηθίσει. Το σημαντικότερο: έχουν πικς.

QUOTE (gerorge @ Apr 16 2017, 00:30 ) *
Διαφωνω στο οτι ο Μελο δεν ταιριαζε στην τριγωνικη επιθεση.


Το ερώτημα δεν είναι αν ταιριάζει θεωρητικά ο Μέλο, στο οποίο εγώ τουλάχιστον δεν αναφέρθηκα, αλλ'αν ο Μέλο αντιστάθηκε στο νέο σύστημα και αν πλέον σήμερα ο ίδιος ταιριάζει περισσότερο σε μια ομάδα που αναδιοργανώνεται γύρω από τον νεαρό κι ανερχόμενο σταρ της ή σε μια ομάδα με περισσότερους βετεράνους που κυνηγάει το δαχτυλίδι.

Συμφωνώ ότι πρέπει είτε να πάρει απόφαση ότι είναι GM και να πάψει ν'ανακατεύεται, είτε ν'αναλάβει ο ίδιος τον ρόλο του προπονητή.
pk13
QUOTE(thalys @ Apr 15 2017, 15:24 ) *
Ο Τζάκσον έχει δίκιο όταν λέει ότι ο Καρμέλο έχει δει την ομάδα τσιφλίκι του, ότι η ΝΥ δεν έχει ελπίδες να κερδίσει με αυτόν ή ότι ταιριάζει περισσότερο σε μιαν άλλη ομάδα που θα κυνηγήσει νίκες πιο άμεσα.

Τα λάθη του Τζάκσον είναι άλλα.

-Ποιος ο λόγος να δώσει no-trade clause στον Καρμέλο κι ένα τεράστιο συμβόλαιο όταν ήταν σαφές ότι δεν ταιριάζει στην τριγωνική επίθεση; Αν δώσεις το μαξ, τουλάχιστον να μπορείς να ξεφορτωθείς τον παίχτη αν κάτι πάει στραβά, όχι να τον παρακαλάς. Αν δεν ήθελε ο Καρμέλο, ας πήγαινε αλλού. Περισσότερα λεφτά δεν θα του έδινε κανείς.

-Αν θες να κάνεις rebuilding κι έχεις αποδυτήρια, εχμ, προβληματικά, γιατί παίρνεις τον Ρόουζ και τον Νοά; Δεν είναι ούτε all stars, ούτε φτηνοί, ούτε σε άνοδο. Κι από πάνω είχαν προβλήματα στ'αποδυτήρια του Σικάγο ήδη από την τελευταία χρονιά του Τιμπς.

-Η δουλειά του GM είναι να διαλέγει παίχτες. Η δουλειά του προπονητή είναι να βρίσκει τον καλύτερο τρόπο να εκμεταλλευτεί τους παίχτες του. Ο Τζάκσον, με την επιμονή του στην τριγωνική επίθεση, δείχνει να μην καταλαβαίνει τον ρόλο του.

Για να είμαστε δίκαιοι, σε σχέση με το παρελθόν, τα λάθη του Τζάκσον έχουν κοστίσει στη ΝΥ μόνο λεφτά και ευελιξία στο cap. Στο παρελθόν παίζει να είχαν δώσει 3 πικς πρώτου γύρου για τον Ρόουζ. Επιπλέον, επέλεξε Πορζίνγκις και Χερνανγκόμεθ που είχαν ταλέντο αλλ'όχι το status κι ίσως φόβιζαν προηγούμενους GM των Νικς να τους επιλέξουν.


Βασικά από τότε που ήρθε ο Φιλ δεν έχει κάνει τίποτα σωστό...Μηδέν εις το πηλίκο.
-Πλήρης αγωνιστική αποτυχία..
-Τραγικες επιλογες προπονητων...
-Αποτυχία στην free agency..(ο Ντουραντ π.χ δεν έκανε ούτε ραντεβου με τους Νικς)
-Τραγικές ανταλλαγές(Σμιθ-Σαμφερτ για το τιποτα και Φελτον-Τσαντλερ για Νταλαμπερτ-Καλντερόν)
-Συνεχόμενο κραξιμο σε παίκτες που ο ίδιος επέλεξε να υπογραψει και κανείς δεν του φόρτωσε(Μέλο-Νοα)

Οσο για την επιλογή Πορζίνγκις,δεν θα του δώσω και τα εύσημα...Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε το 1ο πικ(Καρλ Αντονυ Ταουνς) και όχι το 4ο..Ουτε σωστό τάνκινγκ δεν εκανε εκεινη τη χρονια...Ειχαμε στα 60 πρωτα ματς 7-8 νικες και στα τελευταια 20 κανανε αλλες τοσες νικες..Μιλαμε για ιδιοφυες πλανο...

Αν θελει ο Φιλ να παιζει η ομαδα την triangle να σηκωθει και να παει να προπονησει...Αυτο το πραγμα να επιβάλλει ο executive στον προπονητη τι συστημα θα παιξει ειναι για γελια και για κλαματα..


Air Kef
[Δικηγόρος διαβόλου mode on.]

QUOTE(gerorge @ Apr 16 2017, 01:30 ) *
Διαφωνω στο οτι ο Μελο δεν ταιριαζε στην τριγωνικη επιθεση.Στην θεωρια τουλαχιστον.Η τριγωνικη επιθεση χρειαζεται εναν παικτη να ειναι πολυ καλος στην προσωπικη φαση και αυτο ηταν κατι που ο Μελο το ειχε και το εχει σε μεγαλο βαθμο.Επισης ομως η τριγωνικη επιθεση θελει και υπομονη για να επιλεξεις τα καλυτερα σουτ για την ομαδα και οχι το πρωτο contested διαθεσιμο σουτ.Αυτο πιστεψε ο Τζακσον οτι μπορει να αλλαξει στον Μελο και σε αυτο απετυχε.Προσωπικα βεβαια πιστευω οτι χειριστηκε λαθος το θεμα του προπονητη.Επρεπε να αποφασισει τι ειδους προπονητη ηθελε για την ομαδα και αν θα τον θελει για μαριονετα ωστε να παιζει την τριγωνικη με βαση τις δικες του ιδεες ή καποιον με δικια του προσωπικοτητα και φιλοσοφια.Τελικα επελεξε το πρωτο αρχικα με τον Φισερ,τον οποιο δεν μπορεσε να διδαξει καταλληλα και τωρα με τον Hornacek,κινηση στην οποια δεν βλεπω απολυτως καμια λογικη.Αν καταλαβει τον ρολο του GM και διαχωρισει τη θεση του απο τον εκαστοτε προπονητη τοτε η ομαδα ισως να βγει απο τη μιζερια.Τελος,οσον αφορα τον Μελο ολα αυτα ισως να ειναι mind games του Jackson μπας και ξυπνησει κατι μεσα στον Μελο επιτελους.Αν θυμαμαι καλα και σε Kobe,MJ εκανε κριτικη δημοσια (κυριως στον πρωτο) για να του ανεβασει τον εγωισμο και να παιζει πιο σκληρα.


100% σύμφωνος για το θέμα της τριγωνικής.

Ο Μέλο στην θεωρία έχει όλα τα στοιχεία να ταιριάξει απόλυτα στην τριγωνική. Καλός πασέρ ώστε να κρατάει μπάλα στο ποστ και να τρέχουν ολοι γύρο του, από τα καλύτερα low post game στην λίγκα ώστε να παίξει 1:1 εκεί αν χρειαστεί, top top catch'n'shoot παίκτης από οποιοδήποτε σημείο του παρκέ σε περίπτωση που πρέπει να κάνει το γύρο-γύρο όλοι.

QUOTE
Αν θελει ο Φιλ να παιζει η ομαδα την triangle να σηκωθει και να παει να προπονησει...Αυτο το πραγμα να επιβάλλει ο executive στον προπονητη τι συστημα θα παιξει ειναι για γελια και για κλαματα..

O Φιλ με τριγωνική πήρε ότι πήρε, οποτε με τριγωνική θέλει να πάρει και ότι άλλο θα πάρει. Δεν έχει όρεξη εδώ και καιρό να προπονεί, οπότε απλά βρήκε εναν Χόρνασεκ να τρέχει την ομάδα υπό το big plan. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο ο GM να έχει το γενικό πλάνο της ομάδας (macro) και ο coach να το εκτελεί (micro), ούτε το θεωρώ και απαραίτητα λάθος.

Ο Τζάκσον το ήξερε οτι ο Μέλο είναι ιδανικός για τριγωνική οπότε γι'αυτό τον κράτησε με κάθε τρόπο.


Το καλοκαίρι είδε την ευκαιρία να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω άμεσα έχοντας Μέλο και Πορζίνγκις, οπότε πήρ το υψηλό ρίσκο να φέρει 2 παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους και proven σε top level, υποτίθεται και σούπερ determined να αποδείξουν ότι ανήκουν στην κορυφή του ΝΒΑ και να τα παίξει όλα για όλα. Για μένα καλά έκανε γιατί είχε εναν σουπερ σταρ που γερνάει και η απόδοσή του αναμένεται να αρχίσει να πέφτει άμεσα.

Τι δεν υπολόγισε/Τι δεν πήγε καλά:
1. Ο Χόρνασεκ αποδείχτηκε αδιανόηταν κατώτετος των περιστάσεων. Για να μην το αναλύουμε πολύ, οι Νικς έχασαν πάρα πολλά ματς που ήταν κοντά μέχρι το τέλος και από όσο είδα, ο κύριος λόγος ήταν οι επιλογές να παίρνουν τελευταίες επιθέσεις ο Ρόουζ, ο Λι, ακόμα και ο Μπέικερ (!) αντί του proven killer σε clutch καταστάσεις Μέλο. Θα μπορούσαν να είναι εντός playoff run μέχρι το τέλος, απλώς με καλύτερη διαχείριση των ματς στα τελευταία λεπτά.

2. Νοά για κλάματα.

3. Ρόουζ καμία μα καμία προσπάθεια να τηρήσει την τριγωνική ή να αξιοποιήσει συμπαίκτες. Όσο κι αν τον πάω τον Ντέρικ, το φετινό του shoot first mentality και οι Westbrook-like (ή old Rose) επελάσεις ήταν από αχρείαστες μέχρι καταστροφικές. Δεν ξέρω αν είχε κανα green light ή αν τα έγραφε όλα στα τέτοια του, αλλά έβλαψε.


Τώρα αυτά για κατά λάθος πικ ή για κακά trade: τα facts λένε ότι έχει 2 ΠΟΛΥ σωστές draft επιλογές (θυμηθείτε τι καθολικό ΚΡΑΞΙΜΟ έφαγε όταν επέλεξε τον Λετονό), ενώ trades έχω δει και χειρότερα από αυτά που έχει κάνει.

Κοινώς, θεωρώ τον απολογισμό του Φιλ στα απολύτως πρακτικά, average. 2 πολύ καλά draft, δικαιολογημένο ρισκο με Noah-Rose που δεν βγήκε, κακή επιλογή προπονητή, ωστόσο ξεκάθαρο πλάνο για το πως θέλει να στήσει την ομάδα του.


Αυτό το οποίο τα χαλάει ΟΛΑ αυτά είναι ο τρόπος που χειρίζεται παίκτες και πράγματα ο οποίος είναι όντως απαράδεκτος και κωμικοτραγικός, προκαλώντας χάος και μικραίνοντας τόσο την ομάδα που εκπροσωπεί όσο και τον ίδιο. Προφανώς και θέλει να ξεφορτωθεί πλέον τον Μέλο, οπότε αφού έχει no trade clause είτε θα τον έπαιρνε με το πολύ καλό είτε με το πολύ κακό. Ε, Φιλ Τζάκσον είναι, βγάζει αλαζονία και κακία αντί να το διαχειριστεί σωστά, όπως πχ. είχε διαχειριστεί η Βοστώνη Πιρς+Γκαρνέτ και να στείλει trade τον Μέλο σε κάνα θύμα contenter μήπως και δει αυτή η παικτάρα Τελικούς επιτέλους.

[Δικηγόρος διαβόλου mode off.]
RipCity
Το συμβολαιο του Νοα δεν ειναι δικαιολογημενο ρισκο, αλλα καταστροφη για το οποιο μελλον. Ο Rose απ την αλλη rental ενος ετους οποτε καλα εκανε. Απορω εγω αν εδινε 40 για τρια χρονια στο Νοα θα ελεγε οχι;
yorgos
Φαντάζομαι ότι ο Χόρνατσεκ όταν πήγε πέρασε από συνέντευξη και του είπαν τι ακριβώς θα έπαιζε και ποιος θα ήταν και ο ρόλος του Τζάκσον. Έχει μεγάλη ευθύνη κι αυτός αν και ορθώς νομίζω οι περισσότερες επιρρίπτονται στο Τζάκσον, μαντάρα τα έχει κάνει όλα, ακατανόητες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα. O Melo δεν κάνει για πρωταθλητισμό, μονοδιάστατος, χρειάζεται ολόκληρη ομάδα να παίζει γι αυτόν και το τελικό του output δεν αξίζει τον κόπο. Δυσκολεύομαι να τον φανταστώ σε ομάδα με σοβαρό καστ και σχέδιο, π.χ. να παίζει στους Σπερς ή του Ουόριορς αντί οποιουδήποτε. Ακόμη και σε ομάδες με καλούς ρολίστες μου φαίνεται εντελώς παράταιρος, δεν ξέρω τι θα προσέφερε στη Βοστόνη για παράδειγμα, μάλλον άνω κάτω θα τους έκανε. Δε θα εκπλαγώ να μείνει στα αζήτητα ή να καταλήξει σε καμιά ομάδα τύπου και δυναμικότητας Ατλάντα.
pan24
Αν μπορεις να κατηγορησεις για κατι τον phil ειναι που δεν πηγε για tanking
Αν εδινε τον μελο για πικς(στους σελτικς για το πικ των νετς πχ που και ο ιδιος δεν νομιζω να ελεγε οχι) και δεν υπεγραφε noah,rose θα ειχε 2 πολυ ψηλα πικ(ισως να ειχαμε το σπανιο φαινομενο μια ομαδα να εχει τα 2 πρωτα πικ στο ιδιο ντραφτ) και θα ειχε και πολυ χωρο στο καπ

Οποτε με τον λετονο,τα 2 φετινα ψηλα πικ και ενα πικ στην 10αδα το 2018 θα μπορουσε να εχει εναν πυρηνα 4 νεαρων και μετα με τον χωρο στο καπ και το γεγονος οτι ειναι πολυ ελκυστικος προορισμος λογω πολης να φερει εναν max free agent το καλοκαιρι του 2018 και καλους ρολιστες ωστε απο το 2019 να ειναι contenders
Τωρα φαινονται καταδικασμενοι να πανε σε τανκαρισμα εχοντας στο ενδιαμεσο χασει μια χρονια,φορτωθει τον noah,και ξενερωσει melo(που για αντιδραση μπορει να μην δεχτει trade ουτε στους cavs),porzingis

Για τις παραξενιες του anthony και το οτι ο porzingis την ειδε βεντετα μετα απο 2 καλες χρονιες δεν φταιει αυτος
Air Kef



24.gif Απόλαυση
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.