Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, 4ος τελικός Α1 2012
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4
vastravoud
Win or go home το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό - πολύ λιγότερη πίεση για τον Ολυμπιακό.
T.W.Is.M.
QUOTE(vastravoud @ May 28 2012, 20:39 ) *
Win or go home το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό - πολύ λιγότερη πίεση για τον Ολυμπιακό.


Σ ευχαριστω που τιμησες τον υποτιτλο μου. smiley.gif
Ελπιζω να ειναι και ο τελευταιος και να μην κουρασω το μυαλο μου για να σκεφτω κι αλλον στη συνεχεια... rolleyes.gif
giorgos14
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 28 2012, 19:53 ) *
Σ ευχαριστω που τιμησες τον υποτιτλο μου. smiley.gif
Ελπιζω να ειναι και ο τελευταιος και να μην κουρασω το μυαλο μου για να σκεφτω κι αλλον στη συνεχεια... rolleyes.gif


Ευκολος και ο επομενος υποτιτλος!το ματς της 10ετιας...αν και εγω ελπιζω να μην τον χρειαστεις...
natouralistis
Δύσκολο να μην υπάρξει 5ο ματς. Δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα πέσει στο κάστρο του.

Υπότιτλος για ΣΕΦ "Νυν ο υπέρ πάντων αγών!"
LFO
Πάντως βλέπουμε μια εντυπωσιακη μεχρι στιγμης σειρά. Τοσο εντυπωσιακη που αν ημουν ουδέτερος παρατηρητης θα ήθελα να ειναι στα 7 παιχνιδα και οχι στα 5.

Για αύριο νομιζω οτι θα δουμε ενα αλλο παναθηναικο. Πιστευω οτι ειναι πιο κοντα στην νικη , οχι μονο λογω εδρας αλλα γιατι καποια στιγμη θα παρει βοηθεια και απο αλλους παικτες. Σατο, Τσαρτσαρης , Καλαθης χρωστανε και νομιζω οτι θα κανουν και οι 3 καλο παιχνιδ, στατιστικα ειναι πολυ δυσκολο να ξαναειναι τοσο κακοι....Αυτο σημαινει λιγοτερα λαθη και περισσοτερα ριμπαουντ. Αυτο απο μονο του θα αλλαξει καποια πραγματα.

Τωρα ο Ολυμπιακος πρεπει πρωτα απο ολα να βαλει τις βολες. Αν τα καταφερει και εχει ενα 70-80% σιγουρα θα απλοποιησει την ζωή του. Επισης σημαντικο θα ειναι να κανουν 2 σερι καλο παιχνιδι παικτες κλειδια οπως ο Λο, ο Πριντεζης και ο Παπανικολαου.
j-kidd13
Πιστευω οτι θα δυσκολευτουμε αλλα θα παρουμε το επομενο παιχνιδι,μου μοιαζει too much να χασει ο Παναθηναικος το πρωταθλημα στην εδρα του απο τον Ολυμπιακο.Ο Ολυμπιακος εχει 2 ευκαιριες να κατακτησει το πρωταθλημα αφου με ηττα δεν χανεται,αλλα δεν μπορω να κρυψω οτι τον φοβαμαι αυριο(και γι αυτο φταιει οχι η καλη παρουσια του Ολυμπιακου αλλα η ανυπαρξια της δικης μου ομαδας),παρ ολ αυτα θελω να πιστευω οτι κατι οτι αν χασουν χανονται,κατι η εδρα και ο κοσμος που λογικα θα ειναι περισσοτερος απο το 2ο παιχνιδι,θα καταφερουμε να παρουμε το ματς....

ΥΓ:Θερμη παρακληση σε Σατο,Καλαθη,Μαριτς να παιξουν οπως μπορουν τουλαχιστον στα 2 τελευταια παιχνιδια της σεζον...
george3321
γνωμη μου ειναι οτι ο ολυμπιακος πρεπει να ποσταρει τον σαρας και να οδηγησει στο αριστερο χερι τον διαμαντιδη ωστε να μην να εκτελεσει σωστα....απο την αλλη,θα μπορουσε ο παο στην αρχικη 5αδα να ριξει τον μαριτς στον αντιτς και τον καιμακογλου στον ντορσει...ετσι θα κλεισει το ποστ του αντιτς και το πικ ν ρολ του ολυμπιακου και θα ρισκαρει το σουτ του αντιτς μιας και θα τραβηξει μακρια τον μαριτς..με μηδενικο ποστ παιχνιδι του ντορσει θα γλιτωσει την φθορα ο καιμακογλου....θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη...
G-arenas
QUOTE (george3321 @ May 29 2012, 13:49 ) *
γνωμη μου ειναι οτι ο ολυμπιακος πρεπει να ποσταρει τον σαρας και να οδηγησει στο αριστερο χερι τον διαμαντιδη ωστε να μην να εκτελεσει σωστα....απο την αλλη,θα μπορουσε ο παο στην αρχικη 5αδα να ριξει τον μαριτς στον αντιτς και τον καιμακογλου στον ντορσει...ετσι θα κλεισει το ποστ του αντιτς και το πικ ν ρολ του ολυμπιακου και θα ρισκαρει το σουτ του αντιτς μιας και θα τραβηξει μακρια τον μαριτς..με μηδενικο ποστ παιχνιδι του ντορσει θα γλιτωσει την φθορα ο καιμακογλου....θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη...

και ριμπαουντ ποιος θα παρει?εδω δεν μπορει να παρει ο βουγιουκας απο τον χαινς θα παρει ο καιμακ απο τον ντορσει?
george3321
ειδα και οταν ηταν κανονικα τα μαρκαρισματα πως τα πηραν τα ριμπαουντ...οταν δοκιμαζεις κατι πρεπει να ρισκαρεις κατι αλλο...με box out ολα γινοται αρκει να υπαρχει διαθεση....
Air Kef
O LFO ποστάρει για μένα.

Νομίζω Τσαρτσαρής/Kαιμακ και ίσως Καλάθης/Σάτο θα δώσουν ότι απόθεμα ενέργειας έχουν αύριο, ενώ περιμένω και κάποιο τρικ του Ζοτς, απο πλευράς τακτικής, που θα δώσει και μια ψυχολογική ανανέωση στον ΠΑΟ, πχ ζώνη - ταμπούρι πίσω, ή ζώνη Μπαρτσελόνας (4 και 1 στον Σπανούλη).

Θα τον έλεγα σχεδόν απόλυτο φαβορί αν ο Ολυμπιακός δεν ήταν μια ομάδα που απλά αρνείται να χάσει και διεκδικεί με κάθε τρόπο την νίκη.

Αργεί πολύ παντως το ματς.
PARISINOS
Για μενα τα πραγματα ειναι απλα.

Ο ΠΑΟ ειναι μια ομαδα δομημενη γυρω απο το σουτ. Αυτο ηταν παντα και αυτο παραμενει. Οπως ειπα ομως απο την αρχη της χρονιας, η φυγη φωτση-ντρου μας αποδυναμωσε πολυ στο σουτ. Αν υπολογισεις οτι μεχρι και ορισμενοι απο αυτους που μεινανε δεν δειχνουν να εχουν την σταθεροτητα που ειχαν (σατο κυριως που ηταν σουτερ του 40 τις εκατο), καταλαβαινουμε οτι υπαρχει θεμα.

Ο ΠΑΟ ειναι δομημενος ετσι , με χαμηλα σχηματα και στην φροντλαιν (παιζουμε με βασικο σχημα μπατιστ-καιμακ, δηλαδη με ψηλοτερο παιχτη 2-04 blink.gif ) αλλα και στην περιφερεια μιας και το τριαρι μας ειναι undersized , ωστε ναι μεν να χανει παραδοσιακα την μαχη των ριμπαουντ, αλλα τα αντισταθμιστηκα οφελη στην επιθεση να ειναι πολλα περισσοτερα λογω της αυξημενης δημιουργικοτητας των τριων συνηθως γκαρντ, του εξαιρετικου τους σουτ, αλλα και της αυξημενης κινησης των ευελικτων κοντων ψηλων ( πολλα γρηγορα σκριν, πολυ ρολλαρισμα κλπ) που οδηγουν σε πολλες καταστασεις ανισσοροπιας στην αντιπαλη αμυνα, και καταληγουν νομοτελειακα σε ελευθερα ΣΟΥΤ.

Ο ΠΑΟ λοιπον μεχρι περσυ ειχε την πολυτελεια να εχει αυτα τα χαμηλα σχηματα μιας και ηξερε οτι ακομα και 20 τις εκατο παραπανω κατοχες να εχει ο αντιπαλος, η επιθετικη υπεροπλια του σχηματος , θα καταφερει να καλυψει τη διαφορα.

Δυστηχως αυτο πλεον δεν γινεται.

Ο ΠΑΟ δεν εχει πλεον το απαραιτητο συστητικο στην επιθεση για να δουλευουν τα κοντα σχηματα. Δεν εχει πλεον το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σουτ. Εχει παιχτες με σουτ , ορισμενους εξαιρετικους, αλλα λιγους και με προβληματα. Πλεον το σχημα λοιπον εχει περισσοτερα μειονεκτηματα απο πλεονεκτηματα.

Δεν εχει πλεον ο ΠΑΟ την απαιτουμενη επιθετικη ποιοτητα να καλυψει τις επιπλεον κατοχες που θα κερδισει ο αντιπαλος λογω του κοντου σχηματος.

Γι αυτο το λογω , εντοπιζω το πρωτο προβλημα του ΠΑΟ στο ριμπαουντ. Πρεπει να λυσει το θεμα του ριμπαουντ , που ειναι και το κυριο οπλο του ΟΣΦΠ.

Ο ΟΣΦΠ στο σετ παιχνιδι δεν ειναι πολυ καλος. Δεν ειναι πολυ καλος , κυριως επειδη ουτε αυτος εχει καλο σουτ, ενω η επιθεση ειναι σχετικα μονοδιαστατη με επικεντρο τον σπανουλη.

Ο ΟΣΦΠ ομως ειναι εκπληκτικος σε ΔΥΟ τομεις. Στις δευτερες επιθεσεις, και στο τρανζισιον, δυο τομεις που και οι δυο βρισκουν την πηγη τους στην κυριαρχια του στο ριμπαουντ. Παιρνει ΠΟΛΥ ευκολα το αμυντικο ριμπαουντ, με αποτελεσμα να τρεχει αμεσα στο γηπεδο χωρις καν να περιμενει λαθος του αντιπαλου, ενω το γεγονος οτι παιρνει πολυ ευκολα το επιθετικο, τον κανει πρωτον επικινδυνο λογω δευτερων επιθεσεων , αλλα και πιο επικινδυνο στο σετ παιχνιδι, μιας και οι πολλοι μετριοι σουτερ του σουταρουν με πολυ καλυτερη ψυχολογια, ξεροντας οτι μεχρι και ενδεχομενο χαμενο σουτ, δεν ειναι χαμενη επιθεση.

Με αυτα και με αυτα , γνωμη μου ειναι οτι δεν επιτρεπεται στον ΠΑΟ να κανει αλλο ενα ματς που θα αφησει τον αντιπαλο να παρει 15+ ριμπαουντ επιθετικα. Το εκανε στο φαιναλ φορ και το πληρωσε με την απωλεια του εβδομου, το εχει κανει ηδη στα τρια πρωτα ματς. Πιστευω οτι η εμμονη σε σχημα που σε διαλυουν στο ριμπαουντ πρεπει να σταματησει με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κοστος.

Ειναι για μενα βεβαιο οτι αν ο ΠΑΟ συνεχισει να χανει ετσι την μαχη των ριμπαουντ, θα χασει και τη σειρα. Μπορει να κερδισει στην εδρα του με δυσκολια βεβαια, αλλα δεν υπαρχει περιπτωσξ να σπασει εδρα με τον ΟΣΦΠ να εχει 10-12 επιπλεον κατοχες , συν το ψυχολογικο πλεονεκτημα που αυτες προσδιδουν .

Αν δεν κοψει αυτες τις κατοχες, και δεν δυσκολεψει τον ΟΣΦΠ ΚΑΙ στο αμυντικο του ριμπαουντ, ωστε να μειωσει το τρανζισιον, θα πρεπει να ελπιζει μονο σε ΤΕΛΕΙΟ παιχνιδι, για να εχει ελπιδες. Μιλαμε για παιχνιδι, με ελαχιστα λαθη, ανω του 50 τις εκατο σε ποσοστα 2 και 3 ποντων και 80 στις βολες. Πολυ δυσκολα πραγματα. Και μεχρι και εκει, δεν θα ,μπορω να ειμαι σιγουρος για τη νικη.

θα μου πεις , ωραια , ποια ειναι η λυση τοτε?

καταρχας δεν υπαρχει τελεια λυση. Ωστοσο προτιμω να ρισκαρω προσωπικα, παρα να ξαναδω την ομαδα να χανει λογω ριμπαουντ και τρανζισιον. Ας αναγκασουμε τον ΟΣΦΠ να μας κερδισει στο σετ παιχνιδι. Αν τα καταφερει , μπραβο του, τουλαχιστον θα εχεις κανει κατι μηπως και το αποτρεψεις.

προτιμω να ελπιζω σε ενα νεο σχημα που για μενα ειχε αρκετα καλες θεωρητικες δυνατοτητες, και ας μην εχει πολυ δοκιμαστει, παρα να ξεκιναω με σιγουρες 20 κατοχες λιγοτερες, τον αντιπαλο με εκπληκτικη ψυχολογια λογω αυτων των κατοχων, και κανοντας προσευχες οτι επιτελους οι εξαφανισμενοι σε ολα τα κρισιμα σατο, καλαθης, λογκαν , σμιθ, τσαρτσαρης κλπ να βρεχουν τριποντα.

Για μενα , το ειπα και πριν το φαιναλ 4, οταν ειχα προβλεψει οτι θα χασουμε το ματς απο τα ριμπαουντ (εγινε τελικα, βεβαια σε λιγοτερο βαθμο απ οτι περιμενα) ενα σχημα με μαριτς στο 5 και μπατιστ στο 4 εχει πολυ ρισκο αλλα εχει και δυνητικα πολλα οφελη. θεωρητικα θα ισοσταθμισεις το πλεονεκτημα του ΟΣΦΠ στα αμυντικα αλλα ΚΑΙ στα επιθετικα ριμπαουντ, ενω θεωρω οτι ο μπατιστ που θα ειναι πλεον ο αντιπαλος του πριντεζη στο 4 , ματσαρει καλα. θα αναγκαστεις να αφησεις βεβαια σχετικα το σουτ του πριντεζη απο μακρια, ωστοσο προτιμω να αναγκασω τον πριντεζη να με κερδισει με το τριποντο του, παρα με το ντραιβ του και το επιθετικο του ριμπαουντ και το τρανζισιον του.
προφανως θα προσπαθησεις να φθηρεις παραλληλα τον πριντεζη στην αμυνα, με συνεχη ποσταρισματα του μπατιστ, που υπερτερει κατα πολυ σε ογκο και δυναμη. Οταν εκει ερθει το νταμπλ τιμ του ντορσευ, θα μενει ελευθερος ο μαριτς ειτε για πασα μεσα στην καρδια της ρακετα ειτε τουλαχιστον για ανενοχλητο επιθετικο ριμπαουντ.
κατι σε στυλ συνεργασια γκαζολ-μπαινουμ στους λεικερς.

Προφανως και αυτο το σχημα θα εχει προβληματα. Εκτος απο το σουτ του πριντεζη , που θα πρεπει να προσευχηθεις να μην μπουν πολλα, (μιας και δεν εχεις την πολυτελεια ο μπατιστ να βγει πολυ εξω να μαρκαρει) πραγμα ομως σχετικα απιθανο, το πλεον σημαντικο ειναι οτι θα κανει ηρωα τον σπανουλη, γιατι πλεον αυτος που θα κανει τα hedge out στα σκριν, θα ειναι ο πολυ πιο αργος μαριτς η εστω ο βουγιουκας, που σημαινει οτι θα εχεις πολλες καταστασεις isolation σπανουλη με τον αργο ψηλο μας. ωστοσο και παλι αφηνοντας του χωρο για σουτ , κλεινεις την ρακετα. Αν μπουν πολλα σουτ την πατησες, αν οχι, θα πεφτει ο σπαν συνεχεια πανω σε ρακετα με διδυμους πυργους.

Τωρα το σχημα ειναι ρισκο, μιας και πρωτον δεν εχει εφαρμοστει παρα ελαχιστα , και δευτερων θελει και δοση τυχης , να μην φας μερικα σουτ που θα δωσεις.

ωστοσο θεωρω οτι αξιζει το κοπο. Εχει το πλεονεκτημα οτι κοβει τις περισσοτερες σιγουρες πηγες ποντων του ΟΣΦΠ (δευτερες ευκαιριες και τρανζισιον, μιας και πλεον με μαριτς και μπατιστ θα ειναι μαχη ΚΑΙ τα ριμπαουντ στην ρακετα του ΟΣΦΠ , αρα δεν θα μπορει να τρεξει ευκολα) και τους αναγκαζει να σε κερδισουν με σουτ, σε ενα στυλ (σετ) που δεν το γνωριζουν καλα και δεν τους ταιριαζει.

Ολα αυτα βεβαια εντελως θεωρτητικα, μιας και ολοι ξερουμε οτι ο ζοτς θα κανει παλι του κεφαλιου του, μιας και πιο ξεροκεφαλος απο αυτον δεν εχω δει (μονο ισως τον κουμπαρο του προχθες που επεμενε σε μαρκαρισμα γκεσεβιτσιους , σλουκα και μαντζαρη σε ποσταρισματα παιχτη 10 ποντους ψηλοτερο για ενα ημιχρονο με αποτελσμα να εχουν ολοι οι πειροφερειακοι 3 φαουλ σε 15 λεπτα smiley.gif ).

θα ζησει και θα πεθανει με το σχημα που εμπιστευεται , πραγμα βεβαια που δεν ειναι κακο, οταν αυτο σου εχει φερει τοσα τροπαια.
Εκτος και να γινει κανα θαυμα , οπως τοτε στην μπολονια, που φωναζα επι ενα ημιχρονο για την λογικη επιλογη, δηλαδη τον παπαδολπουλο, ενω ο ζοτς επεμενε στον απολυτο παραλογισμο, δηλαδη τον 202 μιντλετον πανω στην αεροπορια (γκριφιθ κυριως ) των ιταλων . τελικα εγινε το θαυμα , εκανε ο μιντλετον το 3 φαουλ στο 18 λεπτο και τελειωσε το παραμυθι...
bbplayer
Από το εξαιρετικό και πολύ μπασκετικό ποστ του PARISINOS διαφωνώ ελάχιστα και μόνο στα περί Μάικ στο PF, μια και ποτέ δε θυμάμαι να έχει γίνει κάτι τέτοιο ούτε καν σε ήσσονος σημασίας ματς, έτσι για να δούμε πού πάει το πράγμα. Το βλέπω εξαιρετικά απίθανο να γίνει αύριο σε τόσο κρίσιμο ματς.

Επίσης είναι και κάτι άλλο. Μια ζωή ο Ζοτς θέλει ελαφρά 4άρια που να μπορούν να απειλούν από μακριά και γι αυτό το λόγο είχαμε κάνει στις καλές μας εποχές το pnpop επιστήμη. Ο Μάικ μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο στα 35 του ? Η θέση αυτή είναι ιδαίτερα απαιτητική και προϋποθέτει αρκετό τρεχαλητό στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Βέβαια με τα μαύρα χάλια που έχουν τα 4άρια μας καθόλου δε με χαλάει σα σκέψη.

Και το τελευταίο . Η λύση αυτή προϋποθέτει παρουσία στο παρκέ του Μάριτς τουλάχιστο ένα 20λεπτο για να μην πω παραπάνω. Στο 5λεπτο-6λεπτο τον έχουμε δει να ζητάει αλλαγή. Με την ΤΣΣΚΑ που ξεκίνησε εκπληκτικά , μετά από λίγο έδειχνε "σκασμένος" (άσχετο αλλά χάζευα προχθές το 70-75 μεσα στο ΣΕΦ , το πρώτο καλό ματς μετά τον τραυματισμό του και δείχνει να έχει τουλάχιστο ένα 20-25% παραπάνω σε μυικό όγκο) και είναι ιδιαίτερα αργός στην άμυνα. Ναι μεν μπορεί να σε θωρακίζει δυνητικά στο ριμπάουντ αλλά ένα τέτοιο σχήμα είναι (π.χ ΔΔ-Σάρας-Πέρπε/Σάτο -Μάικ-Μάριτς) είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στην άμυνα χώρου και ειδικά σε αυτές τις matchup ζώνες που παίζουμε και χρειάζονται όλοι στις βοήθειες
PARISINOS
QUOTE(bbplayer @ May 29 2012, 20:24 ) *
Η θέση αυτή είναι ιδαίτερα απαιτητική και προϋποθέτει αρκετό τρεχαλητό στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Βέβαια με τα μαύρα χάλια που έχουν τα 4άρια μας καθόλου δε με χαλάει σα σκέψη.


Οσα λες ειναι απολυτως σωστα. Η ουσια ειναι εδω. Προφανως και θα προτιμουσα κλασσικο σχημα ζοτς με τεσσαρι που να μπορει να κανει αυτα που παραδοσιακα ζητα ο ζοτς, ωστοσο εδω μιλαμε για εσχατη λυση απελπισιας.

Απο το να δω να χανουμε ξανα με τον ιδιο φτηνο τροπο (γιατι ας μην γελιομαστε, το να χανεις απο τα ριμπαουντ ειναι πραγματικα τραγικο) , προτιμω να ρισκαρουμε κατι καινουργιο και ας χασουμε αλλιως. Πραγματικα .

εστω να δοκιμασουμε κατι δαιφορετικο. Ας πουμε πατ καλαθη στο 4. Μπορει με το υψος και την ταχυτητα του να βοηθησει υπο προυποθεσεις. Προφανως και αυτος ειναι λυση απελπισιας αλλα εδω που φτασαμε.

Ολα αυτα προφανως χωρις να εχω ξεγραψει το πρωταθλημα. Μεχρι και ετσι μπορουμε να το παρουμε , και χωρις αλχημειες. ωστοσο για να κερδισουμε στο Σεφ σε 5ο τελικο, εχοντας κλασσικα περιπου 20 τις εκατο λιγοτερες κατοχες απο τον ΟΣΦΠ, θα πρεπει να πιασουμε σουπερ αποδοση παντου και απο πολλους παιχτες.

οχι οτι σατο, μαριτς , καλαθης (κυριως) αλλα και σμιθ , λογκαν δεν μπορουν να βοηθησουν η και να σεληνιαστουν , αλλα εδω που φτασαμε , θεωρω τις πιθανοτητες εις βαρος μας να συμβει τετοιο πραγμα.

Τωρα προφανως για το σχημα με μπατιστ στο 4, προφανως δεν προκειται να το δουμε.γενικα εμενα ως ιδεα μου αρεσει αρκετα απο παλια. Ο ζοτς το εχει δοκιμασει ελαχιστα (μερικες φορες με τομασεβιτς θυμαμαι) και δεν καταλαβαινω τον λογο. In my book, στη θεωρια μπορει να δουλεψει ετσι οπως ξερω τον μαικ. μαλλον βεβαια κατι παραπανω θα ξερει ο ζοτς...


Anaz
Ετσι οπως ΗΞΕΡΕΣ τον Μαικ, εγω θα ελεγα. Ο Μπατιστ ΠΛΕΟΝ δεν νομιζω οτι μπορει να αντεξει εναν τετοιο ρολο. Ηδη ειναι προφανης η κουραση του στη σειρα οταν εχει να τα βαλει με δυο athletic freaks αρκετα νεοτερους του να του βγαζουν το λαδι.

Για τον Μαριτς στο 5, συμφωνω. Θεωρω οτι του ταιριαζει η φροντ λαιν του Ολυμπιακου, και μπορει να δωσει πολυ χρησιμη βοηθεια σε αμυνα και ριμπ.
Nuntius
QUOTE (PARISINOS @ May 29 2012, 17:27 ) *
και ορισμενοι απο αυτους που μεινανε δεν δειχνουν να εχουν την σταθεροτητα που ειχαν (σατο κυριως που ηταν σουτερ του 40 τις εκατο)


Αυτός ο Σάτο τι στο καλό έχει πάθει? Από όλες τις στατιστικές έχει τραγικό shooting year. Σαν να ξέχασε πως να σουτάρει είναι blink.gif
PanosIlio
QUOTE(Nuntius @ May 30 2012, 03:29 ) *
Αυτός ο Σάτο τι στο καλό έχει πάθει? Από όλες τις στατιστικές έχει τραγικό shooting year. Σαν να ξέχασε πως να σουτάρει είναι blink.gif


Ο Sato, ΙΜΗΟ, φέτος παίζει με πάρα πάρα πολύ άγχος λόγω του γεγονότος πως φέτος ο ΠΑΟ περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν σε σχέση με πέρσι.

Πέρσι είχε 2-3 δουλειές να κάνει και τις έκανε καλά, επίσης πέρσι είχε έναν καλό Περπέρογλου μαζί του, έναν Νίκολας και έναν Φώτση. Σούταρε άνετα γιατί ήταν πιο άνετος. Υπήρχε ένας ΔΔ που (λόγω καλής χρονιάς Καλάθη) ήταν απλά τέλειος σε ότι έκανε και η ψυχολογία του ήταν στα ύψη, άρα και τα σουτ του και οι προσπάθειές του του έβγαιναν πιο "εύκολα" και λόγω ανεβασμένης ψυχολογίας με πολύ περισσότερη ενέργεια.

Φέτος όμως δεν υπάρχει Νίκολας και δεν υπάρχει Φώτσης και φυσικά, όπως έχει εκτενώς αναλυθεί, αυτοί οι 2 δεν αναπληρώθηκαν επαρκώς. Επίσης δεν υπάρχει καλός Καλάθης με συνέπεια ο ΔΔ να πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από πέρσι (όχι ότι δεν τα κάνει καλά) και να μην πιάνει τα περσινά του στάνταρ, ειδικά στη δημιουργία, και είναι και κουρασμένος. Κυριότερο όλων όμως είναι πως φέτος ο ΠΑΟ περίμενε πολλά από τον Σάτο, ίσως περισσότερα από όσα μπορούσε αυτός ο παίκτης να αναλάβει, κυρίως πνευματικά, ίσως το βάρος της ευθύνης που του αναλογούσε να ήταν ανυπόφορο και ο παίκτης έχει, ας πούμε, "καταρρεύσει", πνευματικά και ψυχολογικά κυρίως.

Ακριβώς όμως επειδή είναι όλα στα μυαλό μπορεί και να επανέλθει, έστω και τώρα, για 2 τελευταία παιχνίδια και να αποδώσει με βάση τις προσδοκίες και αυτό το γρανάζι που υπολειτουργεί μέχρι στιγμής (κλεμμένο αυτό από κάποιον εδώ, δεν θυμάμαι ποιον) να αρχίσει να δουλεύει όπως πρέπει.

Και ίσως και άλλα γρανάζια να αρχίσουν να δουλεύουν όπως πρέπει, Πέρπε, Τσαρτσαρής, Μπατίστ, Σάρας και κυρίως Καλάθης.

Από την άλλη φυσικά το πνεύμα μπορεί να θέλει αλλά το σώμα να μην μπορεί και σήμερα να κερδίσει ο ΟΣΦΠ και να πάρει το πρωτάθλημα αλλά γι' αυτό θα περιμένουμε μέχρι τις 9, που θα ξέρουμε τον νικητή.

Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια θεωρώ πως το φαβορί στο ΟΑΚΑ θα είναι ο ΟΣΦΠ, έστω και με 51-49%. Απλά λόγω ψυχολογίας και τίποτα άλλο. Όλα στο παρκέ θα φανούν.
giorgos14
QUOTE(PanosIlio @ May 30 2012, 07:38 ) *
Ο Sato, ΙΜΗΟ, φέτος παίζει με πάρα πάρα πολύ άγχος λόγω του γεγονότος πως φέτος ο ΠΑΟ περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν σε σχέση με πέρσι.

Πέρσι είχε 2-3 δουλειές να κάνει και τις έκανε καλά, επίσης πέρσι είχε έναν καλό Περπέρογλου μαζί του, έναν Νίκολας και έναν Φώτση. Σούταρε άνετα γιατί ήταν πιο άνετος. Υπήρχε ένας ΔΔ που (λόγω καλής χρονιάς Καλάθη) ήταν απλά τέλειος σε ότι έκανε και η ψυχολογία του ήταν στα ύψη, άρα και τα σουτ του και οι προσπάθειές του του έβγαιναν πιο "εύκολα" και λόγω ανεβασμένης ψυχολογίας με πολύ περισσότερη ενέργεια.

Φέτος όμως δεν υπάρχει Νίκολας και δεν υπάρχει Φώτσης και φυσικά, όπως έχει εκτενώς αναλυθεί, αυτοί οι 2 δεν αναπληρώθηκαν επαρκώς. Επίσης δεν υπάρχει καλός Καλάθης με συνέπεια ο ΔΔ να πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από πέρσι (όχι ότι δεν τα κάνει καλά) και να μην πιάνει τα περσινά του στάνταρ, ειδικά στη δημιουργία, και είναι και κουρασμένος. Κυριότερο όλων όμως είναι πως φέτος ο ΠΑΟ περίμενε πολλά από τον Σάτο, ίσως περισσότερα από όσα μπορούσε αυτός ο παίκτης να αναλάβει, κυρίως πνευματικά, ίσως το βάρος της ευθύνης που του αναλογούσε να ήταν ανυπόφορο και ο παίκτης έχει, ας πούμε, "καταρρεύσει", πνευματικά και ψυχολογικά κυρίως.

Ακριβώς όμως επειδή είναι όλα στα μυαλό μπορεί και να επανέλθει, έστω και τώρα, για 2 τελευταία παιχνίδια και να αποδώσει με βάση τις προσδοκίες και αυτό το γρανάζι που υπολειτουργεί μέχρι στιγμής (κλεμμένο αυτό από κάποιον εδώ, δεν θυμάμαι ποιον) να αρχίσει να δουλεύει όπως πρέπει.

Και ίσως και άλλα γρανάζια να αρχίσουν να δουλεύουν όπως πρέπει, Πέρπε, Τσαρτσαρής, Μπατίστ, Σάρας και κυρίως Καλάθης.

Από την άλλη φυσικά το πνεύμα μπορεί να θέλει αλλά το σώμα να μην μπορεί και σήμερα να κερδίσει ο ΟΣΦΠ και να πάρει το πρωτάθλημα αλλά γι' αυτό θα περιμένουμε μέχρι τις 9, που θα ξέρουμε τον νικητή.

Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια θεωρώ πως το φαβορί στο ΟΑΚΑ θα είναι ο ΟΣΦΠ, έστω και με 51-49%. Απλά λόγω ψυχολογίας και τίποτα άλλο. Όλα στο παρκέ θα φανούν.


μα το προβλημα δεν ειναι οτι παιρνει κακες προσπαθειες...δεν παιρνει καθολου...εχει καταντησει ο mister προσποιηση...1,2,3 στη σειρα και μετα πασα...ειναι μονος του και κανει προσποιηση...αυτο ειναι καθαρα θεμα ψυχολογιας
rchos
χμμμ
δυσκολο ματς απο καθε αποψη.

μικρο προβαδισμα στον παναθηναικο λογω εδρας και λογω του οτι ειναι παιχνιδι do or die.
οι παιχτες του παναθηναικου αν και πολλοι δειχνουν να μην ειναι στην καλυτερη κατασταση ειναι παιχτες με τεραστιο αθλητικο εγωισμο.πρεπει να αντιδρασουν και θεωρω οτι θα το κανουν.


βλεπω το πεμπτο ματς να ειναι το πιο πιθανο και οχι να τελιωσουν σημερα οι τελικοι.
plo koon
Το καλό για τον ΟΣΦΠ είναι ότι παίζει για 2 αποτελέσματα σήμερα. Το πρώτο προφανώς είναι η νίκη. Από την άλλη μία ήττα με λίγους πόντους δε θα είναι κακή και εξηγούμαι. Ήττα με λίγους πόντους σημαίνει αυτόματα ότι ο ΔΔ θα κάνει παιχνίδι με 30'+ και γενικά ο ΠΑΟ θα αναγκαστεί να έχει μέσα την καλή αλλά κουρασμένη πεντάδα για πολύ ώρα. Οπότε, αυτό θα αποτελεί μία μικρή νίκη ενόψη του 5ου ματς.

Το προαίσθημα μου είναι ότι ο ΟΣΦΠ σήμερα θα κερδίσει. Ωστόσο, σαν φίλαθλος θα ήθελα να χάσει (στον πόντο) ώστε να δούμε και 5 ματς.
sakissab
(λίγο off topic αλλά αξίζει) Όνειρο που είδα σήμερα: 4ος τελικός (καλή ώρα) ΠΑΟ - ΟΣΦΠ. Σε ματς που είναι σχετικά έντονο (δυνατές μάχες και a lot of trash talking) σε μια φάση ο Ντόρσεϊ κάνει σκληρό φάουλ στο ΔΔ. Νευριάζει ο τελευταίος, τον κοπανάει στα αμελέτητα με γονατιά και στα καπάκια από αγκωνιά του Ντόρσεϊ πέφτει στο παρκέ αναίσθητος. Ενώ έχει διακοπεί το παιχνίδι, γίνεται έκτακτο δελτίο ειδήσεων που αναφέρει το θάνατο του αθλητή ΔΔ. (μάγκες μη με παρεξηγήσετε, τον σέβομαι περισσότερο απ' όλους το μήτσο... icon_drunk.gif ) Γίνεται η δίκη του Ντόρσεϊ, οδηγείται στη φυλακή και (βλέπω εγώ τον εαυτό μου στο όνειρο) να είναι στο διπλανό κελί με τον Τζόι!! smiley.gif smiley.gif

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
Στα του αγώνα, πιστεύω ότι το do or die ματς για τον Παναθηναϊκό είναι απόδειξη ότι θα δούμε εκπληκτικό ματς. Ας το ελπίσουμε τουλάχιστον.

ΥΓ. Βλέπω σχετικά συχνά έντονα όνειρα. π.χ. έχω ξυπνήσει με την αίσθηση ότι έχουμε νικήσει τη Μέταλιστ εκτός έδρας 0-1 με περίεργο γκολ, πριν ξεκινήσει το ματς. Λέτε;;;; blink.gif icon_drunk.gif
Nuntius
QUOTE (sakissab @ May 30 2012, 18:05 ) *
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.


Ε, απλά το do or die έγινε do and die 69.gif
T.W.Is.M.
off topic επισης: Σε περιπτωση 5ου τελικου μην ανοιξει αλλος το τοπικ του αγωνα. Το αναλαμβανω εγω αυριο το απογευμα.
j-kidd13
QUOTE(T.W.Is.M. @ May 30 2012, 18:56 ) *
off topic επισης: Σε περιπτωση 5ου τελικου μην ανοιξει αλλος το τοπικ του αγωνα. Το αναλαμβανω εγω αυριο το απογευμα.

Φοβασαι μηπως σου παρουν την δοξα για τον τιτλο του τοπικ???tongue.gif

Πηγε και ο Τζιμπριλαρος γηπεδο,δεν το χανουμε το ματς..... smiley.gif
SoKRaM
QUOTE(j-kidd13 @ May 30 2012, 18:58 ) *
Φοβασαι μηπως σου παρουν την δοξα για τον τιτλο του τοπικ???tongue.gif

Πηγε και ο Τζιμπριλαρος γηπεδο,δεν το χανουμε το ματς..... smiley.gif


LoL Εχει προσεξει κανεις οτι ο Σισσε εχει 80% ηττες για τον Παο. Σε οσα εχει παει στο μπασκετ εκτος απο κανα 2 εξαιρεσεις ο Παο χανει...
T.W.Is.M.
QUOTE(j-kidd13 @ May 30 2012, 18:58 ) *
Φοβασαι μηπως σου παρουν την δοξα για τον τιτλο του τοπικ???tongue.gif

Πηγε και ο Τζιμπριλαρος γηπεδο,δεν το χανουμε το ματς..... smiley.gif


Οχι, εχω καλυτερη ιδεα για τον υποτιτλο του τοπικ.
Συνηθως παντως οποτε σκεφτομαι απο πριν μια ατακα ή κατι που θα ηθελα να γραψω ή να πω, δεν εχω την ευκαιρια να το γραψω, γιατι το αποτελεσμα ερχεται αναποδα... rolleyes.gif
j-kidd13
QUOTE(SoKRaM @ May 30 2012, 19:00 ) *
LoL Εχει προσεξει κανεις οτι ο Σισσε εχει 80% ηττες για τον Παο. Σε οσα εχει παει στο μπασκετ εκτος απο κανα 2 εξαιρεσεις ο Παο χανει...

Tι λες τωρα???Δεν το ξερα....Αν ειναι ετσι την πατησαμε...Βασικα ηρθε γιατι θα παιξει στο ακρωτηρι αυριο...tongue.gif
Αντε να δουμε τι θα γινει....
Nuntius
Έπρεπε να τελειώσει την φάση ο Ντόρσεϊ αντί να πασάρει.
j-kidd13
O Καλαθης ξεκινησε καλα παλι....tongue.gif
Nuntius
Ακριβώς όπως έκανε τώρα.

Τρομερή η άμυνα του Μάντζαρη εδώ.

Για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν το περίμενα να γίνει αμυντικός σπεσιαλίστας. Να όμως που έγινε. Μπράβο του 41.gif
plo koon
Α ρε ΝΕΤ ολόκληρη κουμούτσα για το σκορ και δεν έχει το χρόνο. (βέβαια εδώ ολόκληρη euroleauge είχε προβλήματα στο f4 η ΝΕΤ δε θα έχει?)
damian
το χρόνο ρε παιδιά........

ΟΛΕΕΕΕεε
BasketIsLife
Κάποιος να παρηγορήσει τον εκφωνητή!
Nuntius
Παίζει έξυπνα ο Κέσελ πάντως. Καλή κίνηση εδώ να κάνει το drive και να πάρει την επαφή.

Δεν έχω παράπονο. Ο Κέσελ πηγαίνει στην γραμμή smiley.gif

Να και το κλέψιμο + κάρφωμα από τον Μάρκο tongue.gif
damian
καιλ εισαι αρρώστια.....
Nuntius
Θα συμφωνήσω με τον Χάτζη πως έκανε φάουλ ο Παπανικολάου εκεί. Επίσης, δεν είδα φάουλ πάνω στον Dorsey εδώ.

Αλλά ωραίο καλάθι Joey thumbsup.gif
rankin
Η περιγραφή του Χατζη ειναι μοναδική!!! αν τον βαζανε να μεταδίδει μνημόσυνο, πιο χαρούμενος θα ηταν! Ημαρτον! Επαγγελματίας άνθρωπος, υποτίθεται οτι ειναι!
Nuntius
Ωραίος ο Παπανικολάου εδώ smiley.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(Nuntius @ May 30 2012, 19:32 ) *
Θα συμφωνήσω με τον Χάτζη πως έκανε φάουλ ο Παπανικολάου εκεί. Επίσης, δεν είδα φάουλ πάνω στον Dorsey εδώ.

Αλλά ωραίο καλάθι Joey thumbsup.gif


Πεντακαθαρο ηταν το φαουλ του Παπανικολαου. Αλλα μη μας το παρουσιαζει οτι αλλαξε και τη ροη του αγωνα.
plo koon
QUOTE (Nuntius @ May 30 2012, 19:32 ) *
Θα συμφωνήσω με τον Χάτζη πως έκανε φάουλ ο Παπανικολάου εκεί. Επίσης, δεν είδα φάουλ πάνω στον Dorsey εδώ.

Αλλά ωραίο καλάθι Joey thumbsup.gif

Το φάουλ στον Τζο ήταν. Όπως έκανε και ο Παπ.

Ο Χάτζη προσπαθεί να είναι όσο πιο ήρεμος γίνεται γενικά. Και στο 2ο όταν ο ΠΑΟ προηγείτο έτσι μιλούσε. Ε απλά κουράστηκε να του τη λένε ότι περιγράφει μεροληπτικά.
Nuntius
QUOTE (T.W.Is.M. @ May 30 2012, 19:35 ) *
Πεντακαθαρο ηταν το φαουλ του Παπανικολαου. Αλλα μη μας το παρουσιαζει οτι αλλαξε και τη ροη του αγωνα.


Σωστό.

QUOTE (plo koon @ May 30 2012, 19:36 ) *
Το φάουλ στον Τζο ήταν.


He went straight up που λένε και στο NBA. Ίσως είμαι επηρεασμένος από εκεί μιας και αυτά δεν δίνονται στον Hibbert tongue.gif
slok
Τραγικος ο παο.
Σε καθε φαση ολοι διαμαρτυρονται παναθηναικοι, ολυμπιακοι ολοι
απιστευτο
Manu7
E καλά...Το ξεπλήρωσαν αμέσως το προηγούμενο φάουλ του Παπανικολάου με ανύπαρκτο + τεχνική ποινή.
Anubis
Μια χαρα ηταν το φαουλ. Σωστοτατο.
G-arenas
φαουλ ισως να μην ηταν,απλως εβγαλε την μπαλα εξω ο παπ.τεχνικη ποινη ομως ηταν
lamar
QUOTE(Anubis @ May 30 2012, 19:43 ) *
Μια χαρα ηταν το φαουλ. Σωστοτατο.


Σε ποιο αθλημα???
Anubis
QUOTE(lamar @ May 30 2012, 19:44 ) *
Σε ποιο αθλημα???


Στο πολο. Το προηγουμενο σε ποιο δεν ηταν?
kobaksev
Είναι το φόρουμ της διαιτησίας εδώ ή επειδή το μάζεψε ο Παναθηναϊκός επιτρέπονται όλα;

4 φάουλ έχει κάνει ο Παπανικολάου, τα 2 του σφύριξαν.
Manu7
QUOTE(Anubis @ May 30 2012, 19:44 ) *
Στο πολο. Το προηγουμενο σε ποιο δεν ηταν?

Μόνο που εμείς παραδέχτηκαμε ότι ήταν οπότε δεν υπάρχει συζήτηση για το προηγούμενο φάουλ.

Αλλά εκείνο στον Περπέρογλου το έδωσε γιατί ο κόσμος τσυρίζει σε κάθε φάση οπότε κάτι έπρεπε να δώσει...
Nuntius
QUOTE (Anubis @ May 30 2012, 19:44 ) *
Το προηγουμενο σε ποιο δεν ηταν?


Είπε κανείς πως δεν ήταν?

Παιδιά, μην προκαλείται εκατέρωθεν. Όχι σ' αυτό το topic δηλαδή.
slok
Μπηκε και ο θανασης μεσα!!
ΕΛΛΑΔΑΡΑΑΑΑΑ!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.