Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Σλοβενία-ΗΠΑ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Mundobasket 2014
Zoys


Η Σλοβενία ξεπέρασε το εμπόδιο της Δομινικανής Δημοκρατίας (61-71) ενώ ακόμα ευκολότερα οι ΗΠΑ χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή δυσκολία επικράτησαν της ομάδας του Μεξικό με 86-63. Οι Σλοβένοι έχουν την ατυχία να συναντούν την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών στη φάση των προημιτελικών κάτι που σημαίνει ότι θα κυνηγήσουν μια μεγάλη υπέρβαση ενώ η τετράδα δεν μπορεί να αποτελεί προσιτή φιλοδοξία. Στον αντίποδα, οι Πρωταθλητές Κόσμου θα επιχειρήσουν για ακόμα μία φορά να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση νίκη συνεχίζοντας την αήττητη πορεία τους στο Κύπελλο.
Weekendman
Υπάρχουν συγκεκριμένες μέθοδοι καλύτερης αντιμετώπισης των ΗΠΑ. Mε όσο γίνεται αργό ρυθμό, physical game, λίγα λάθη ,και χρήση άμυνας ζώνης, αλλά η θεωρία απέχει από την πράξη. Αφού οι Αμερικάνοι διαθέτουν καλούς σουτέρ, οι Όμιτς, Σλόκαρ και Ζούπαν ,δεν είναι Άσικ σε αμυντικό impact, και η team usa έχει περισσότερους κλασσικούς ψηλούς ,σε σύγκριση με τις πρόσφατες διοργανώσεις, ώστε να πάρει όφελος από την σχετικά ισχνή Σλοβένικη γραμμή ψηλών. Ο στόχος για τους Σλοβένους φαντάζομαι, θα είναι να το κάνουν τουλάχιστον όπως οι Τούρκοι, για να κερδίσουν εντυπώσεις, μια και το ματς μάλλον δύσκολο…
provat
Σαν θέαμα δεκαλεπτου δεν με ενθουσίασε, τουλαχιστον απο την πλευρά των ΗΠΑ. Σκόρ που βασίζεται κυρίως στις ατομικές ικανοτητες, διεισδύσεις, και επιθετικα ριμπάουντ, χωρις δημιουργικοτητα και περιπλοκα συστήματα.
SG3ptshooter
Oι προφορές των ονομάτων και στο δεύτερο knockout των Αμερικάνων παραμένουν επικές. Που να μπει και ο Κεροζάν ψηλέ. hippy.gif.jpeg

Zoys
Αξιοπρεπέστατη η Σλοβενία στο πρώτο ημίχρονο με τη διαφορά να έχει παγιωθεί στα τελευταία λεπτά μεταξύ 9 και 12 πόντων, ενώ τώρα έπεσε και στους 7. Ο καλύτερος παίκτης τους με διαφορά ο Lorbek me 5/7 σουτ, 3 ριμπ. και 2 ασίστ. Άστοχοι γενικά οι Αμερικανοί που δεν έχουν ανεβάσει στο ελάχιστο την απόδοση τους σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.
AJSlaughter6
ρε παιδιά αυτός ο Ντόμεν Λόρμπεκ καλό παιχτάκι πώς και δεν έχει παίξει σε καμιά καλή ομάδα.έχει σχέση με τον άλλο Λόρμπεκ.Επίσης,απ'ότι βλέπω ο αγαπημένος μου παίκτης (Χάρντεν) την έχει ψωνίσει άγρια.Δεν έδωσε ούτε μια πάσα όλο το ημίχρονο και όλες οι προσπάθειες του ήταν τραβηγμένες από τα μαλλιά.Το ότι την έχει ψωνίσει φαίνεται και από τις δηλώσεις του.http://www.contra.gr/Basketball/USA/NBA/spain2014/xarnten-egw-eimai-o-kaluteros.2982016.html.Πάντως έχει αρχίσει να μου την σπάει πολύ η συμπεριφορά του.
sarounas
κατά την γνώμη μου μέχρι στιγμής είχαμε ρεσιτάλ ανοησίας από την Σλοβενία τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, η διαφορά είναι τόσο μικρή εξαιτίας της αφέλειας και μόνο των Αμερικανών. Οι Σλοβένοι δεν έχουν κανένα πλάνο, περίμενα πολλοί περισσότερα από τον Ζντοβτς. Ας ελπίσουμε να αλλάξει η εικόνα τους στο δεύτερο
belalik
QUOTE(sarounas @ Sep 9 2014, 22:58 ) *
κατά την γνώμη μου μέχρι στιγμής είχαμε ρεσιτάλ ανοησίας από την Σλοβενία τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, η διαφορά είναι τόσο μικρή εξαιτίας της αφέλειας και μόνο των Αμερικανών. Οι Σλοβένοι δεν έχουν κανένα πλάνο, περίμενα πολλοί περισσότερα από τον Ζντοβτς. Ας ελπίσουμε να αλλάξει η εικόνα τους στο δεύτερο


Δυστυχως, θα συμφωνησω 100% ..


Δεν περιμενα προφανως να κερδισει, ουτε να κοντραρει τις ΗΠΑ η Σλοβενια.. Αλλα περιμενα πιο μυαλωμενο μπασκετ, συνεργασιες, διαφορετικη αντιμετωπιση του παιχνιδιου, οσο το επιτρεψει τουλαχιστον η ενεργεια τους και τα ενδεχομενα φαουλ (που τελικα δεν ειχαν).

Αντι για αυτο, ειδαμε εναν ουσιαστικα απογοητευτικο αγωνα, με τους Σλοβενους να επιμενουν πολυ σε ατομικες ενεργειες και isolation των Ντραγκιτς.. Εναντιον των ΗΠΑ αυτα.. Δηλαδη εντελως ακυρη τακτικη.

Κριμα. Και ο Ζντοβτς ειναι απο τους αγαπημενους μου παικτες διαχρονικα (και αβαταρ εδω), PG κιολας που αντιπροσωπευε πολυ τα καλα στοιχεια του ευρωπαικου μπασκετ.

Τεσπα, κριμα, το ματς ηταν πολυ ξενερωτο τελικα - και δεν εχει να κανει με το σκορ αυτο.
Magnus92
Απιστευτη καταρευση μέσα σε ένα ημίχρονο για τους Σλοβένους...

Ντάξει στο τέλος έγινε streetball , αλλά και πάλι ήταν μεγάλη η διαφορά της εικόνας στα δύο ημίχρονα...


Οι Αμερικάνοι , το ξαναγραφω, δεν μου γεμίζουν καθόλου το μάτι... Αλλα δυστυχως , δεν βλεπω το πως η Λιετουβα θα τους κοντράρει, χωρις αξιολογο υλικο στα γκαρντ.

Ας είναι καλά η μαμά-φιμπα....
KingCrimson
Aυτο ομως τωρα που βλεπουμε δεν ειναι μπασκετ,σε προημιτελικο οι ΗΠΑ μπροστα με 39 ποντους παιζοντας ενα μπασκετ τσιρκο
Φανταζομαι οτι αυτο δεν ειναι το θεαμα που θελει να παρουσιασει η FΙΒΑ σε παγκοσμιο ...
Ισως πρεπει να ξανασκεφτει το συστημα διοργανωσης, γιατι το μπασκετ εξακολουθει να ειναι τραγικα προβλεψιμο,πραγμα που δε βοηθαει στην αυξηση της δημοφιλιας του και σε οτι αφορα αυτο τουλαχιστο τα αντιστοιχα παγκοσμια ποδοσφαιρου ειναι μιλια μακρυα..
belalik
QUOTE(Magnus92 @ Sep 9 2014, 23:38 ) *
Απιστευτη καταρευση μέσα σε ένα ημίχρονο για τους Σλοβένους...

Ντάξει στο τέλος έγινε streetball , αλλά και πάλι ήταν μεγάλη η διαφορά της εικόνας στα δύο ημίχρονα...


Οι Αμερικάνοι , το ξαναγραφω, δεν μου γεμίζουν καθόλου το μάτι... Αλλα δυστυχως , δεν βλεπω το πως η Λιετουβα θα τους κοντράρει, χωρις αξιολογο υλικο στα γκαρντ.

Ας είναι καλά η μαμά-φιμπα....


Και εγω δεν μπορω να δω τους Λιθουανους να τους κοντραρουν. Δυσκολα θα αντεξουν την πιεση.. Εκτος αν τους πανε ολα καλα, και οι Αμερικανοι βρεθουν (πολλοι απο αυτους) σε κακη μερα και ειναι αστοχοι.. Αλλα και παλι.....


Ωστοσο - εχουν παει πολυ αερα οι Αμερικανοι, λογω και των αντιπαλων, και θα βρεθουν ισως προ εκπληξης με τους Ισπανους. Οσο και να το περιμενουν, εχουν συνηθισει τα ως τωρα παιχνιδια να ειναι exhibition ουσιαστικα με καθολου πιεση και με αντιπαλους που εκτος της διαφορας ποιοτητας, δεν εχουν καταφερει να τους αντιμετωπισουν σωστα.

Πιστευω οτι οι Ισπανοι, αν ειναι υγιεις, ειναι ξεκαθαρο φαβορι...
AJSlaughter6
QUOTE (Magnus92 @ Sep 9 2014, 23:38 ) *
. Αλλα δυστυχως , δεν βλεπω το πως η Λιετουβα θα τους κοντράρει, χωρις αξιολογο υλικο στα γκαρντ.

H Λιθουανία όντως όχι,αλλά βλέπεις ότι στο πρώτο ημίχρονο οι Αμερικάνοι δυσκολεύτηκαν με μια ομάδα δίχως πάικτες,πλάνο και προπονητή. Οπότε οι Ιασπανοί που έχουν και ρόστερ ισάξιο με αυτό της Αμερικής (μην σου πω και καλύτερο) και πλάνο και προπονήτη,συν του ότι όλο το γήπεδο θα την υποστηρίζει (μαζί με τους διαιτητές ίσως icon_drunk.gif)μπορεί άνετα να την κοντράρει.Εδώ την κόντραρε στους Ολυμπιακούς του 12 που οι Αμερικάνοι είχαν πάει με Ντουράντ,Άντονι,Μπράιαντ,Χάρντεν,Λεμπρόν,Λ
β,Κρις Πολ,Ιγκουοντάλα κ.λ.π.Στον τελικό oi Aμερικάνοι είχαν νικήσει για 7 πόντους (107-100)γιατί έβαλε κάτι κρίσιμα τριποντάκια ο Kobe στο τέλος.Τελος Πάντων αυτά όλα είναι απλά στατιστικά,αλλά είμαι σίγουρος πως θα γίνει η έκπληξη φέτος.
louie
το ισπανια-ηπα ειναι 50-50 κατα την γνωμη μου. και ειναι ισως η μοναδικη φορα απο το 92 και μετα που οι αμερικανοι μπαινουν σε αγωνα με τις πιθανοτητες στο 50-50. ακομα και σε αγωνες που εχουν χασει δηλαδη οπως απο εμας ηταν εκπληξη και λογω ημερας. τωρα πιστευω οτι οι ομαδες ειναι παρα πολυ κοντα.
yorgos
Οι Σλοβένοι έμειναν στο ματς παρά την τραγική διαφορά στα ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο. Δούλεψε αρκετά καλά το ποστάρισμα, έδειξαν τις αρκετές αδυναμίες που έχουν οι Αμερικανοί, ο δε Χάρντεν έδωσε ρεσιτάλ ατομιστίας και βλακείας.

Στο δεύτερο μόλις ξεκίνησαν τα κλεψίματα με την πιεστική άμυνα οι Αμερικανοί, τελείωσαν όλα, άρχισε να παίρνει μπρος ο Χάρντεν και οι Σλοβένοι αφομειώθηκαν σε κάτι τρίποντα με ταμπλό (μέτρησα 6... δεν το έχω ξαναδεί). Χαώδης διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, κυρίως λόγω σωματικών προσόντων.

Οι αδυναμίες των Αμερικανών:
- εξακολουθούν να έχουν προβλήματα με την κατανόηση του τρόπου σφυρίγματος. Από τα βήματα και τις επαφές μέχρι τα επιθετικά φάουλ they just don't get it. Φαίνεται και από τους σχολιαστές που απορούν συνεχώς με σφυρίγματα που για όσους έχουμε συνηθίσει τους κανονισμούς της FIBA μας φαίνονται προφανέστατα.
- οι κοντοί τους ποστάρονται συνεχώς, όταν παίζει ο Irving για παράδειγμα, δεν έχουν συνηθίσει στο στοχευμένο παιχνίδι
- πολλές φορές πάνω στη μανία τους για το κλέψιμο κάνουν χαζά φάουλ ή αφήνουν ακάλυπτο τον επιτιθέμενο προσπαθώντας να πάνε στην μπάλα αντί να κλείσουν το χρόνο. Πολλά φάουλ, δίνουν εύκολα βολές.
- εμμονή στο νταμπλ τιμ πάνω στον ένα άντε δύο αντιπάλους που γνωρίζουν. Βασικός λόγος που έμεινε στο παιχνίδι η Σλοβενία ήταν το πόσο εμμονικά έκαναν νταμπλ τιμ πάνω στον Ντράγκιτς, με αποτέλεσμα να έχουν ελεύθερα σουτ οι άλλοι
- είναι σχετικά κακοί στις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας στην άμυνα
- μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα πάνω σε σχεδιασμένα plays μετά από τάιμ άουτ, ειδικά σε γρήγορες επαναφορές. Μάλλον δεν έχουν συνηθίσει αυτό που ξέρουμε στην Ευρώπη: ότι μετά από ένα τάιμ άουτ έρχεται προσχεδιασμένη φάση, συνήθως με 2-3 σκριν, ειδικά εκτός μπάλας
- πολύ isolation, πολλές ατομιστίες

Φυσικά όλα αυτά είναι πταίσματα μπροστά στην αθλητικότητά τους, το πόσα ασύγκριτα καλύτεροι είναι στο ανοιχτό γήπεδο, το ότι έχουν θανατηφόρους σουτέρ (αν και ο καλτσάκιας Κόρβερ δε θα περίσσευε), την αφόρητη πίεση πάνω στην μπάλα (εκεί οι Λιθουανοί θα βλαστημήσουν), γενικώς την τεράστια ατομική κλάση που έχουν. Αλλά τρωτά έχουν και είναι εμφανή.

Οι Λιθουανοί δε βλέπω καν να τους κοντράρουν, φοβάμαι πως πριν το 25' θα έχει τελειώσει το ματς, το πιθανότερο είναι να είναι και νωρίτερα. Οι Ισπανοί (που περιμένω να κάνουν περίπατο απέναντι στη μετριότατη Γαλλία) θα είναι ισάξιος αντίπαλος. ΟΚ, σχεδόν ισάξιος, αλλά πιστεύω πως η διαφορά κλάσης υπερκαλύπτεται από το πόσο άβολα παίζουν οι Αμερικανοί στους κανόνες FIBA. Με κανόνες ΝΒΑ πάντως οι Ισπανοί δε θα είχαν πάνω από 20% πιθανότητες. Τώρα τους δίνω ένα 45-50%.
ssoulliss
QUOTE (louie @ Sep 9 2014, 23:57 ) *
το ισπανια-ηπα ειναι 50-50 κατα την γνωμη μου. και ειναι ισως η μοναδικη φορα απο το 92 και μετα που οι αμερικανοι μπαινουν σε αγωνα με τις πιθανοτητες στο 50-50. ακομα και σε αγωνες που εχουν χασει δηλαδη οπως απο εμας ηταν εκπληξη και λογω ημερας. τωρα πιστευω οτι οι ομαδες ειναι παρα πολυ κοντα.


Μπήκαν άλλη μια φορά και έχασαν. Στον ημιτελικό των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα. Απο τη μεγάλη Αργεντινή.

QUOTE (yorgos @ Sep 10 2014, 00:04 ) *
Οι Λιθουανοί δε βλέπω καν να τους κοντράρουν, φοβάμαι πως πριν το 25' θα έχει τελειώσει το ματς, το πιθανότερο είναι να είναι και νωρίτερα. Οι Ισπανοί (που περιμένω να κάνουν περίπατο απέναντι στη μετριότατη Γαλλία) θα είναι ισάξιος αντίπαλος. ΟΚ, σχεδόν ισάξιος, αλλά πιστεύω πως η διαφορά κλάσης υπερκαλύπτεται από το πόσο άβολα παίζουν οι Αμερικανοί στους κανόνες FIBA. Με κανόνες ΝΒΑ πάντως οι Ισπανοί δε θα είχαν πάνω από 20% πιθανότητες. Τώρα τους δίνω ένα 45-50%.


Οι Λιθουανοί θα κλείσουν την ρακέτα τους με κάθε τρόπο και θα ρισκάρουν με το σουτ τον αμερικανών. Δεν πιστέυω ότι θα κριθεί τόσο νωρίς. Μην βιαζόμαστε για το ζευγάρι του τελικού.
yorgos
QUOTE
Οι Λιθουανοί θα κλείσουν την ρακέτα τους με κάθε τρόπο και θα ρισκάρουν με το σουτ τον αμερικανών

Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά νομίζω πως δε θα προλάβουν καν να κλείσουν τη ρακέτα τους: θα έχουν τόσα προβλήματα στο κατέβασμα ή και στην κυκλοφορία όποτε περνούν τη σέντρα που το ματς θα χαθεί από νωρίς από τους απανωτούς αιφνιδιασμούς των Αμερικανών. Λείπει και ο Καλνιέτις, χέσε μέσα.
sarounas
χιλιες φορές να περνούσε ο Αγιος Δομίνικος και ας έτρωγε και 50 στο κεφάλι. Η εικόνα της Σλαβενίας χθες ήταν εικόνα ομάδας που έπαιζε στους Ολυμπιακούς του 1992 εναντίον της Dream Team. Καμία αντίδραση απλά μπαίνουμε στο ματς και κάνουμε την πλάκα μας. Το Μεξικό ήταν απείρως καλύτερο..

από την USA Team δεν είδα καθόλου χημεία και από συνεργασίες μηδέν. Το ατομικό ταλέντο, τα σωματικά προσόντα και η ενέργεια μιας και οι περισσότεροι βρίσκονται σε ιδανικές ηλικίες είναι στοιχεία που προκαλούν τον θαυμασμό σε οποιονδήποτε φαντάζομαι αλλά απέναντι σε ένα συμπαγές σύνολο στο σύγχρονο μπάσκετ δεν είναι αρκετά. Λογικά θα τα βρούνε μπαστούνια και με τους Λιθουανούς εκτός και αν τους πιέσουν υπερβολικά στην πρώτη πάσα
NKoulaf
QUOTE(KingCrimson @ Sep 9 2014, 23:41 ) *
Aυτο ομως τωρα που βλεπουμε δεν ειναι μπασκετ,σε προημιτελικο οι ΗΠΑ μπροστα με 39 ποντους παιζοντας ενα μπασκετ τσιρκο
Φανταζομαι οτι αυτο δεν ειναι το θεαμα που θελει να παρουσιασει η FΙΒΑ σε παγκοσμιο ...
Ισως πρεπει να ξανασκεφτει το συστημα διοργανωσης, γιατι το μπασκετ εξακολουθει να ειναι τραγικα προβλεψιμο,πραγμα που δε βοηθαει στην αυξηση της δημοφιλιας του και σε οτι αφορα αυτο τουλαχιστο τα αντιστοιχα παγκοσμια ποδοσφαιρου ειναι μιλια μακρυα..



Δεν ξέρω τι κάνει η FIBA, θέαμα με το μέγιστο συμβόλαιο στην Αμερική να είναι τριανταφεύγα μύρια και στον υπόλοιπο κόσμο τρία δεν πρόκειται να δούμε. Οταν ερχόταν ο Γουίλκινς και δήλωνε ο Φασούλας "εντάξει μωρέ, πέρα απο καμμία εικοσαριά, τα ίδια λεφτά παίρνουμε" τότε έβλεπες και θέαμα. Δεν είναι μαλάκες στο ΝΒΑ που έχουν σάλαρι κάπ. Τώρα που φεύγουν απο Ελλάδες, Νιγηρίες, Γερμανίες και Σερβίες στα 18 τους, το θέαμα ξέχασε το. Σιγά μην πιάσουν στο ΝΒΑ 60 ξένοι παίκτες ταυτόχρονα για να μπορούν και να στελεχώσουν εθνικές. Να σου θυμίσω πόσους ΝΒΑερς έχει η Ισπανία και πόσους με πέρασμα απο εκεί?

Δεν είναι απαξίωση, είναι θέμα υποδομών στην προπόνηση και ανταγωνισμού. Για τις μισές ομάδες στο παγκόσμιο είπαμε ότι δεν έχουν κοντούς. Πώς δεν έχει κοντούς η Λιθουανία πχ? Πού να τους ψήσει, στον ένα αγώνα με τον Σπανούλη και αλλόν ένα με τον Ναβάρο το χρόνο? Πόσα παίρνουν οι γηγενείς κοντοί στην 3η και την 4η ομάδα του πρωταθλήματος? Ηρθε και η κρίση και μας τελείωσε.
captain charisma
η σλοβενια εχει προβλημα στους ψηλους...καποτε ειχε ψηλους οπως νεστεροβιτς μπρεζετς σμοντις λορμπεκ και φετος κατεβηκα με τον ζουπαν..ετσι δεν παει μπροστα...και το προβλημα της αυτο θα ειναι τα επομενα χρονια αν η νεα γενια δεν εχει ψηλους της προκοπης..
KingCrimson
QUOTE(NKoulaf @ Sep 10 2014, 17:25 ) *
Δεν ξέρω τι κάνει η FIBA, θέαμα με το μέγιστο συμβόλαιο στην Αμερική να είναι τριανταφεύγα μύρια και στον υπόλοιπο κόσμο τρία δεν πρόκειται να δούμε. Οταν ερχόταν ο Γουίλκινς και δήλωνε ο Φασούλας "εντάξει μωρέ, πέρα απο καμμία εικοσαριά, τα ίδια λεφτά παίρνουμε" τότε έβλεπες και θέαμα. Δεν είναι μαλάκες στο ΝΒΑ που έχουν σάλαρι κάπ. Τώρα που φεύγουν απο Ελλάδες, Νιγηρίες, Γερμανίες και Σερβίες στα 18 τους, το θέαμα ξέχασε το. Σιγά μην πιάσουν στο ΝΒΑ 60 ξένοι παίκτες ταυτόχρονα για να μπορούν και να στελεχώσουν εθνικές. Να σου θυμίσω πόσους ΝΒΑερς έχει η Ισπανία και πόσους με πέρασμα απο εκεί?

Δεν είναι απαξίωση, είναι θέμα υποδομών στην προπόνηση και ανταγωνισμού. Για τις μισές ομάδες στο παγκόσμιο είπαμε ότι δεν έχουν κοντούς. Πώς δεν έχει κοντούς η Λιθουανία πχ? Πού να τους ψήσει, στον ένα αγώνα με τον Σπανούλη και αλλόν ένα με τον Ναβάρο το χρόνο? Πόσα παίρνουν οι γηγενείς κοντοί στην 3η και την 4η ομάδα του πρωταθλήματος? Ηρθε και η κρίση και μας τελείωσε.


εγω μιλησα περισσοτερο για το θεμα του ανταγωνισμου στη διοργανωση
Η χτεσινη νικη της Γαλλιας ηταν μια θετικη απαντηση..
Σαφως και η διαφορα ποιοτητας μεταξυ ΝΒΑ - Ευρωπης αποτελει και τη μεγαλυτερη αιτια του χασματος δυναμικοτητας των ευρωπαϊκων ομαδων εναντι των ΗΠΑ
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.