QUOTE
"Έφυγε" ο Μίσσας Πανταζόπουλος
Δημοσίευση: 26 Απριλίου 2006 17:34

Συλληπητήρια επιστολή στην οικογένεια του εκλιπόντος Μίσσα Πανταζόπουλου απέστειλε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, με τον παλαίμαχο παίκτη και προπονητή να αφήνει την τελευταία του πνοή στα 82 του χρόνια.
Όχι μόνο υπήρξε ο δημιουργός της μεγάλης ομάδας της ΑΕΚ τη δεκαετία του 1960, αλλά οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο του πρωτάθλημα.

Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης στον Πειραιά.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Πανταζόπουλου Μίσσα, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τον αθλητισμό και την καλαθοσφαίριση τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής.

Ο Πανταζόπουλος Μίσσας μεταξύ άλλων είχε διατελέσει προπονητής της Εθνικής Ανδρών, επί σειρά ετών. Ο πρώτος αγώνας στον πάγκο της Εθνικής Ομάδος ήταν με την ομάδα των Ανδρών με αντίπαλο την Πολωνία, την 5/8/1956 (Προολυμπιακό Τουρνουά 1956, Κάιρο).

Ο τελευταίος αγώνας ήταν με την ομάδα των Ανδρών με αντίπαλο την Γιουγκοσλαβία, την 5/9/1969 (Βαλκανικό Ανδρών 1969, Θεσσαλονίκη).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ. συλλυπείται την οικογένεια του εκλιπόντος και αποχαιρετά έναν πολύτιμο συνεργάτη, που διακρίνονταν για το ήθος, την εργατικότητα και την αγάπη του για τον αθλητισμό".

Συλλυπητήρια επιστολή εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ: "Το ελληνικό μπάσκετ και η οικογένεια της ΑΕΚ είναι από την Τρίτη πιο φτωχά. Ενας από τους μεγαλύτερους μπασκετάνθρωπους και δημιουργός της μεγάλης ΑΕΚ τη δεκαετία του ’60 (η ομάδα μας κατέκτησε μαζί του τα πρωταθλήματα από το 1963-1966), ο Μίσσας Πανταζόπουλος δεν είναι πια μαζί μας. Ο άνθρωπος που σε όλη του τη ζωή έδωσε τα πάντα για το άθλημα του μπάσκετ έφυγε για τη... χώρα των αγγέλων στα 82 του χρόνια.

Ο Μίσσας Πανταζόπουλος μεγαλούργησε ως προπονητής με την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και την Εθνική μας ομάδα. Οι μεγάλες στιγμές της καριέρας του ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ, η οποία θρηνεί ένα από τα εκλεκτότερα κομμάτια της ιστορίας της. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα (17:00) στο νεκροταφείο της Αναστάσεως του Πειραιά".

Ανακοίνωση έβγαλε κι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός: "Ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε στον Παναθηναϊκό το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, δεν είναι πιο ανάμεσα μας. Ο Μίσσας Πανταζόπουλος σε ηλικία 82 χρόνων έχασε την μάχη με την ζωή χθες το βράδυ και μαζί έχασε και ο Παναθηναϊκός ένα από τα πιο εκλεκτά του "τέκνα", αφού ο αποβιώσας αποτελούσε μέρος της ιστορίας του συλλόγου! Ήταν μεταξύ άλλων ο άνθρωπος που ως παίκτης προπονητής του "τριφυλλιού" του έδωσε το πρώτο πρωτάθλημα μπάσκετ της ιστορίας του (1946), κάτι που επανέλαβε το 1947 και το 1950 (με τον ίδιο διπλό ρόλο), αλλά και το 1951 σαν προπονητής!

Από τα χέρια του πέρασαν πολλά από τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, αφού εκτός από τον παναθηναϊκό, δούλεψε ακόμη σαν προπονητής στην εθνική ομάδα και την ΑΕΚ και με τον θάνατο του, χάθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά του ίδιου του Ελληνικού μπάσκετ γενικότερα".

SPORT24.GR