Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α1 Ολυμπιακός 2008-2009
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23
asero

Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμη παιχνίδι δεν χρειάστηκε να φορτσάρει για να φτάσει στη νίκη. Αυτή ήρθε αρκετά εύκολα με 80-71 επί του ΠΑΟΚ, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάποια νεκρά διαστήματα, έδειξαν αδυναμίες σε άμυνα κι επίθεση και γενικά δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους. Ωστόσο, σημασία έχει ότι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη πήρε ένα ακόμη ροζ φύλλο και έφτασε στο 6Χ6 σε Ελλάδα και Ευρώπη.



Για τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος παρότι ήταν στον πάγκο προτιμήθηκε να προφυλαχθεί, μιας και η εξέλιξη της αναμέτρησης το επέτρεπε. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κυνηγήσει κάτι καλύτερο, ωστόσο, ενόψει της συνέχειας άφησε αισιόδοξα μηνύματα.


Οι πρωταγωνιστές

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Γιοτάμ Χαλπερίν με 18 πόντους (τους 16 στο πρώτο μέρος) και άψογη στατιστική: 2/2β., 2/2δ., 4/6τρ. Τον ακολούθησε ο Μίλος Τεόντοσιτς με 17 πόντους, 1/2β., 2/3δ., 4/4τρ. Για τον «Δικέφαλο», ο Καυκής είχε 14 πόντους και οι Ντιαρά, Βασιλειάδης από 13.


Η εξέλιξη του αγώνα

Τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο Ολυμπιακός στο άδειο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν στη διάθεσή τους τους Βασιλόπουλο και Σχορτσιανίτη, αλλά κανονικά στον πάγκο βρέθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος περνά δύσκολες στιγμές, αφού το Σάββατο κήδεψε τον αδερφό του. Για τους φιλοξενούμενους με πολιτικά στον πάγκο καθόταν ο Κένι Γκρέγκορι, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Επιστροφή στο Φάληρο για τους πρώην «ερυθρόλευκους» Καυκή, Χαρίση, Βασιλειάδη.

Με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά «παγωμένες» ξεκίνησε το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε λίγο πιο δυνατά και πιο ορεξάτος και στα μισά της περιόδου είχε ένα μικρό προβάδισμα, 9-6. Οι γηπεδούχοι ήθελαν από νωρίς να επιβάλλουν το ρυθμό τους και με κινητήριο μοχλό τον Χαλπερίν έφτασαν στο +6, 12-6 ένα λεπτό αργότερα.

Η γραμμή των 6,25 ήταν μάλλον πιο... εύκολη για τις δύο ομάδες, με το σκορ στο 7' να είναι 15-9, τον Ολυμπιακό να έχει 4/4 τρίποντα (και... 1/6 δίποντα) και τον ΠΑΟΚ 1/3 τρίποντα. Οι δύο προπονητές είχαν παράπονα τόσο από την αμυντική, όσο και την επιθετική λειτουργία των παικτών τους, με τον Πεδουλάκη να είναι αυτός με τα περισσότερα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους γηπεδούχους στο +5, 22-17.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε επιβάλλει το ρυθμό της και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου ανέβασε και τη διαφορά στους εννέα πόντους, 28-19, με το... κρεσέντο στα τρίποντα να συνεχίζεται (6/6). Ο ΠΑΟΚ με δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε 30-27 στα μισά της περιόδου, απαντώντας στον αντίπαλό του με τον ίδιο τρόπο που αυτός είχε πάρει προβάδισμα.

Βέβαια, το 7/8 τρίποντα που είχε ο Ολυμπιακός στο 16' ήταν αυτά που του έδιναν και το προβάδισμα και αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μόλις 3/13 δίποντα, δείχνοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μέσα στη ρακέτα. Και γι' αυτό γκρίνιαζε και ο Γιαννάκης, ο οποίος ζητούσε περισσότερη κίνηση και καλύτερες επιλογές στην επίθεση.

Με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκορ ήταν 34-29, με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη οκτώ λάθη, έναντι τεσσάρων του ΠΑΟΚ. Συνεχόμενα λάθη των παικτών του «Δικεφάλου», μια τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο πάγκος των φιλοξενούμενων και ένα ακόμη τρίποντο στην εκπνοή, έδωσαν την ευκαιρία στους Πειραιώτες να προηγηθούν με 43-31, στο φινάλε του εικοσαλέπτου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό (5/15 δίποντα, 8/11 τρίποντα, 20 ριμπάουντ, 9 λάθη) ήταν ο Γιοτάμ Χαλπερίν με 16 πόντους, 2/2 βολές, 1/1 δίποντο και 4/5 τρίποντα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μίλος Τεόντοσιτς με 12 πόντους (4/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ). Από πλευράς ΠΑΟΚ (10/21 δίποντα, 3/10 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 5 λάθη) ο Τσιαρας είχε 7 πόντους.

Με τον Γκριρ να αναλαμβάνει δράση στο ξεκίνημα της τρίτη περιόδου ο Ολυμπιακός στο δίλεπτο έφτασε στο +14, 45-31, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει να δυσκολεύεται να βρει λύσεις. Οι γηπεδούχοι με ένα ξέσπασμα έφτασαν στο 23' το δείκτη του σκορ στο 51-33, θέλοντας να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και να αποφύγουν οποιαδήποτε απειλή θα μπορούσε ίσως να προκύψει.

Ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να αντιδράσει και να μειώσει τη διαφορά, αλλά παρά τις προσπάθειές του το σκορ στο 27' ήταν 56-42, με τον Ολυμπιακό να είναι μεν χαλαρός, αλλά να ελέγχει την εξέλιξη της αναμέτρησης. Το κλείσιμο της τρίτης περιόδου βρήκε την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη στο +18, 65-47 και τον ΠΑΟΚ να θέλει, αλλά να μην μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο.

Τα πράγματα φαινόταν να έχουν κριθεί στο άδειο ΣΕΦ κι έτσι οι δυο προπονητές βρήκαν την ευκαιρία να ζητήσουν από τους παίκτες τους να δοκιμάσουν κάποια πράγματα ενόψει της συνέχειας. Με συμπληρωμένα 33 λεπτά αγώνα το σκορ ήταν 69-53, ενώ στα μισά της τελευταίας περιόδου ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα 14 πόντων, 71-57. Στο 37' ο φωτεινός πίνακας έγραφε 75-63, ενώ ο Καυκής με τρίποντο έριξε μετά από πολύ ώρα τη διαφορά κάτω από τους δέκα, 76-66, με 2'30'' να απομένουν.

Κάτι περισσότερο δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ, αφού παρά τη χαλαρότητα των «ερυθρόλευκων» και τα πολλά λάθη τους, ο έλεγχος δεν έφυγε ποτέ από τα χέρια τους. Έτσι, τελικό σκορ 80-71 και μια ακόμη νίκη για τους γηπεδούχους!


Το φύλλο αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 43-31, 65-47, 80-71

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς, Πελεκάνος, Τσίλντρες 7, Βούισιτς 4, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 5, Χαλπερίν 18 (4), Γκριρ 10, Έρτσεγκ 9, Πρίντεζης 3, Βουγιούκας 7, Τεόντοσιτς 17 (4)

ΠΑΟΚ (Πεδουλάκης): Ουέσον 7, Καυκής 14 (2), Χαρίσης 10 (2), Βασιλειάδης 13 (1), Κυρίτσης 4, Τσιάρας 7 (1), Ντιαρά 13 (3), Καλαμπάκας, Σίμτσακ, Γαλαζούλας, Τομάσεβιτς, Μαρμαρινός 3
πηγη sportnet.gr
koufos7

[/quote]
συλληπητηρια στον προπονητη μας,ο αδερφος του ητανε καταπληκτικος ανθρωπος και τον γνωριζα προσωπικα.
PanosIlio
QUOTE(apkat @ Nov 2 2008, 18:35 ) *
Ρε στον Αντ1 δεν ειναι καλα..Στο 4ο δεκαλεπτο καναν 2 διακοπες ενω το παιχνιδι παιζοταν κανονικα..Στα τελευταια 2-3 λεπτα και οι 2..Και ειχαμε τον Φιλερη μετα να αφηγειται τι εγινε..και δεν εβαλαν να πεις καμια διαφημηση μικρη αλλα εβαλαν 2-3 μεγαλες..

Τελικα ευκολη νικη με σβηστες μηχανες με 80-71 και χωρις Παπαλουκα αλλα με παρα πολυ καλους χαλεπριν τεοντοσιτς..


Αυτό γίνεται όταν πουλάς περισσότερο διαφημιστικό χρόνο από όσο περιέχει ένα παιχνίδι μπάσκετ.

Το κάνανε και παλαιότερα που είχαν το πρωτάθλημα το κάνουν και τώρα... 68.gif 68.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Nov 2 2008, 22:58 ) *
Αυτό γίνεται όταν πουλάς περισσότερο διαφημιστικό χρόνο από όσο περιέχει ένα παιχνίδι μπάσκετ.

Το κάνανε και παλαιότερα που είχαν το πρωτάθλημα το κάνουν και τώρα... 68.gif 68.gif

Ας παιρνουμε τα πρωταθληματα οπως και τοτε
και ας δειχνουν μονο διαφημησεις
Flash
Περίπου 20 posts σχετικά με τη φήμη περί Σχορτσιανίτη μεταφέρθηκαν στο ομώνυμο topic. Υπάρχει και το topic για τα νέα της ομάδας όπου θα μπορούσε να λάβει χώρα η συζήτηση, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι εδώ. Το ότι γενικότερα είναι καλό είναι να μην ξεφεύγουμε σε καφενειακής υφής φημολογίες (άσχετα αν εκ των υστέρων επαληθευθουν ή όχι) το θεωρώ αυτονόητο (αν και όχι απαραίτητα τιμωρητέο στα πλαίσια του φόρουμ).
kotzito
Ευκολη νικη σημερα με 81-52,αν και η ομαδα εδειξε παλι οτι στο πρωτο δεκαλεπτο εχει προβλημα σε ολους τους αγωνες,κατι το οποιο πιστευω πρεπει να κοιταξει σοβαρα.Πολυ καλος ο Σοφο με 11 ποντους και 3/4 βολες και 4/4 διποντα,πολυ καλοι για αλλη μια φορα και ο Μπουρουσης με 11 και ο Πριντεζης με 12.Παμε τωρα την Πεμπτη στο ντερμπι με την Μακαμπι να τους πατησουμε και μετα με την ΑΕΚ στο θεωρητικα επισης ντερμπι.
modernam
τι να πει κανείς για σήμερα?

άνετη νίκη ... με πολλά θετικά ... και μερικά προβλήματα όπως:

1.δεύτερο συνεχόμενο πολύ κακό παιχνίδι του Χαλπερίν
2.ο βούισιτς ψάχνεται ακόμα
3.ο πελεκάνος παρά τα λεπτά συμμετοχής που πήρε, δεν μπορεί βοηθήσει. αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στην περιπτωσή του (και δεν ξέρω τι είναι αυτό), θα καταντήσει μόνιμος παγκίτης με 1-2 λεπτά ανά αγώνα. δυστυχώς.
Mamuwalde
αν το πρόβλημά μας είναι ο ρόλος του πελεκάνου τότε είμαστε πολύ καλά tongue.gif

δεν είδα το ματς απλά θα πω ότι με ευχαρίστησε ο χρόνος και τα νούμερα του Σόφο. αν κάτι έχει αποδειχθεί είναι ότι θέλει χρόνο στο παρκέ για να νιώσει καλύτερα . αλλιώς νιώθει εαυτόν εκτός ομάδας και το ρίχνει στα burgers tongue.gif

ας είναι και στα εύκολα ματς όπως το σημερινό να παίζει τόσο , και ... η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ...
spysta
OΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ η φαση στην οποια ο Τσιλντρες εχει πεσει κατω στο παρκε και διεκδικει τη μπαλα με εναν παικτη της Καβαλας!!
οταν την καπακωνει γυρναει προς τον διαιτητη και αρχιζει να του φωναζει ''TIME TIME OUT TIME OUT'' !!!!!!!!!!!!!
Ο διαιτητης βαζει τα γελια σφυριζοντας τζαμπολ .. και μετα απο μια γκριματσα αποριας βαζει τα γελια και ο Τσιλντρες καταλαβαινοντας το λαθος του!! 24.gif 21.gif 56.gif 71.gif 71.gif 71.gif
benchwarmer
Πολυ ευκολα σημερα, αλλα δεν νομιζω οτι μπορουμε να βγαλουμε και πολλα ασφαλη συμπερασματα. Γι αυτο και δεν θα επεκταθω. Παντως, ξαναβρηκαμε ρυθμο και καποιοι παιχτες "ξεμπουκωσαν" λιγακι...
Την Πεμπτη εχει πολυ δυσκολο ματς.. Με νικη ειμαστε back on track, που λεν και στο χωριο μου.. Ολοι ΣΕΦ wink.gif
Prankster
QUOTE(benchwarmer @ Nov 10 2008, 00:10 ) *
Πολυ ευκολα σημερα, αλλα δεν νομιζω οτι μπορουμε να βγαλουμε και πολλα ασφαλη συμπερασματα. Γι αυτο και δεν θα επεκταθω. Παντως, ξαναβρηκαμε ρυθμο και καποιοι παιχτες "ξεμπουκωσαν" λιγακι...
Την Πεμπτη εχει πολυ δυσκολο ματς.. Με νικη ειμαστε back on track, που λεν και στο χωριο μου.. Ολοι ΣΕΦ wink.gif



RE paidia ferte ton Grundy ston Olympiako k diwkste ton tragiko to Greer!
thrylos7
Καλώς ήρθες!

Χρησιμοποίησε ελληνικούς χαρακτήρες εφόσον έχεις τη δυνατότητα.

Επίσης, πρόσεχε λίγο εκφράσεις, που μπορούν να παρεξηγηθούν, ή να δυναμιτίσουν εύκολα...

Καλά ποστς! smile.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Prankster @ Nov 11 2008, 03:39 ) *
RE paidia ferte ton Grundy ston Olympiako k diwkste ton tragiko to Greer!

Δεν μας φτανει να μαζευουμε καθε βραδυ τον Σοφο απο την παραλιακη,
θα πρεπει να μαζευουμε μετα και τον Γκραντι απο το Κρυσταλ στο Μαρουσι.
Αστον καλα ειναι εκει.
kseplenhs
QUOTE(Prankster @ Nov 11 2008, 02:39 ) *
RE paidia ferte ton Grundy ston Olympiako k diwkste ton tragiko to Greer!



δεν περίμενα οτι θα το έβλεπα και αυτό....

εντάξει δεν αμφισβητώ την αξία του γκράντι(κορυφαία επιλογή ξένου....για τον πανελληνίο)

αλλά ο γκρίρ τραγικός?
πόσα sg με τέτοια ευχέρεια στο σκοράρισμα υπάρχουν στην ευρώπη....και με κρύο αίμα σε κρίσιμες στιγμές....?!

ο γκρίρ είναι μεγάλος παίχτης....απλά πέρσι στον ολυμπιακό είχε γίνει κάτι σαν βαρόμετρο.ή θα ήταν ο κορυφαίος που παίρνει την ομάδα απο το χεράκι και την οδηγεί σε νίκη,ή σε κακή μέρα θα φαινόταν ανύπαρκτος και μοιραίος...και τότε η ομάδα συνήθως έχανε

φέτος που είναι πιο πλήρης η ομάδα μπορεί να είναι απο μεγάλος πρωταγωνιστής ενός παιχνιδιού μέχρι το κερασάκι στην τούρτα....
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Απο μαλλι ομως θα ειναι ασορτι με τον Τζος
kotzito
Αυτο πρωτη φορα το βλεπω στην Ελλαδα.Το παιχνιδι με την ΑΕΚ οριστηκε Κυριακη στις 2 το μεσημερι ohmy.gif
rankin
Τον Γκράντι στη θέση του Γκριρ;; Καλή ιδέα! Επίσης, τον Αγαδάκο στη θέση του Μπουρούση, τον Καλαμπόκη στη θέση του Τσίλντρες, τον Χαρίση στη θέση του Παπαλουκά και γυρνάμε 5 χρόνια πίσω!
Μπα!!! Προτιμώ την ομάδα ως έχει! Ο Λύν είναι πάρα πολύ καλός παίχτης και με τεράστια προσαρμοστικότητα, όπως αποδεικνύει.. Δεν τον συγκρίνω με κανέναν Γκράντι, Τζάαμπερ ή Κίκι Κλαρκ...
leonkalf
QUOTE (kojito @ Nov 11 2008, 16:26 ) *
Αυτο πρωτη φορα το βλεπω στην Ελλαδα.Το παιχνιδι με την ΑΕΚ οριστηκε Κυριακη στις 2 το μεσημερι ohmy.gif

Δεν είναι κακό αυτό..
Prankster
Βλεπω με ενδιαφερον το οσα γραφονται για την αποψη που εξεφρασα καθως ειμαι μεγαλος Fun του Grundy!Ομως αντικειμενικα να το δει κανεις ο Grundy θα βοηθουσε σημαντικα την ομαδα....Αν επαιζε στην Barcelona αλλα θα λεγατε......Δεν ειναι σαν το Ουιγκινς που ηταν μεν σκορερ αλλα καθοταν στην σεντρα για να φυγει εφνοιδιασμο....

Π.Χ δεν βλεπεις συχνα απο Αμερικανο 24 π , 5 Ασ , 6 Ριμπ , 3 Κλ .....

Δεν επιβαλω την αποψη απλα αυτο το παιδι πραγματικα ειναι για μεγαλυτερη ομαδα μονο απο την αμυνα που παιζει....κ το ποσο καλα αξιοποιει τους συμπαικτες του κ οταν χρειαστει....Σκοτωνει με τους ποντους του! ο Ζουρος τον εκμεταλευεται στο επακρον κ οταν κολλαει η ομαδα χτυπαει με αυτον στην επιθεση...

Κ το ξανα γραφω....Ειναι προσωπικη αποψη....Ο Greer ειναι πολυ λιγος για τον Ολυμπιακο που ειναι μεγαλη ομαδα....Για καμια Near East να κραταει την μπαλα 30' καλος ειναι....Οπως εκανε στο πρωτο του ντερμπι με τον Παναθηναικο που αν θυμαστε κραταγε υπερβολικα πολυ την μπαλα στο ΟΑΚΑ επειτα φυσικα απο οδηγια του Gerson αλλα βεβαια εκει ηταν παικταρας επαιξε καλα.... Το αποτελεσμα....Χασαμε....!
captain charisma
καταρχην ο γκραντι για ομαδες επιπεδου πανελληνιου ειναι σουπερ..αν παει σε ολυμπιακο η παναθηναικο το κοβω πολυ δυσκολο να προσαρμοστει στις αναγκες αυτων των ομαδων διοτι εκει το επιπεδο ειναι υψηλοτερο.και θα κινδυνευσει να καει απο νωρις..
apkat
Πολυ θετικο αυτο για τις 2..Η καλυτερη ωρα κατα την γνωμη μου για Κυριακη για μπασκετ..

Για Γκραντι-Γκριρ καμια συγκριση.Αλλη κλαση ο Λυν.Πολυ μεγαλυτερος απο τον Γκραντι.Σαν και αυτον στην Ευρωπη βλεπουμε 20 παικτες καθε χρονο.Σαν τον Λυν λιγους καθε πενταετια.. icon_wave.gif
6-0
QUOTE(big dirk @ Nov 11 2008, 18:36 ) *
καταρχην ο γκραντι για ομαδες επιπεδου πανελληνιου ειναι σουπερ..αν παει σε ολυμπιακο η παναθηναικο το κοβω πολυ δυσκολο να προσαρμοστει στις αναγκες αυτων των ομαδων διοτι εκει το επιπεδο ειναι υψηλοτερο.και θα κινδυνευσει να καει απο νωρις..


Η Νήαρ Ιστ των παλαιότερων χρόνων είναι καλύτερη του σημερινού Πανελληνίου; Όλοι από κάπου ξεκίνησαν παίδες. Πολλοί παιχταράδες που παίζουν τώρα σε κορυφαίο επίπεδο ξεκίνησαν εντελώς άσημοι την καριέρα τους.

Δεν υποτιμώ την αξία του Γκριρ, αλλά ας μην υποτιμούμε κι εμείς τον Γκράντι. Δεν ξέρουμε τι εξέλιξη μπορεί να έχει. Ταλέντο πάντως έχει αρκετό.
kotzito
Κι εγω το βλεπω πολυ θετικο αυτο για την ωρα.Στην Αγγλια στο ποδοσφαιρο και στην Ισπανια στο μπασκετ αρκετοι αγωνες γινονται αυτη την ωρα ωστε να μαζευτει αρκετος κοσμος στο γηπεδο+δεν χανουμε τα απογευματα του Σαββατου και της Κυριακης.
a bullet for your head
QUOTE(6-0 @ Nov 11 2008, 19:00 ) *
Δεν υποτιμώ την αξία του Γκριρ, αλλά ας μην υποτιμούμε κι εμείς τον Γκράντι. Δεν ξέρουμε τι εξέλιξη μπορεί να έχει. Ταλέντο πάντως έχει αρκετό.

Αν δεν κανω λαθος,ο Γκραντι ειναι 29-30 ετων,ωριμος αγωνιστικα.Σιγουρα πολυ καλος παικτης,αλλα ισως θα επρεπε σε νεαροτερη ηλικια να παιξει σε τετοιο επιπεδο για να μπορεσει να αποκτησει τον ''αερα''..και να δουμε εν τελει αν θα μπορουσε να ανταποκριθει..οπως ο Τζαμπερ ας πουμε που στα 23-24,παιζει Ευρωλιγκα..
rankin
QUOTE(Prankster @ Nov 11 2008, 18:12 ) *
Βλεπω με ενδιαφερον το οσα γραφονται για την αποψη που εξεφρασα καθως ειμαι μεγαλος Fun του Grundy!Ομως αντικειμενικα να το δει κανεις ο Grundy θα βοηθουσε σημαντικα την ομαδα....Αν επαιζε στην Barcelona αλλα θα λεγατε......Δεν ειναι σαν το Ουιγκινς που ηταν μεν σκορερ αλλα καθοταν στην σεντρα για να φυγει εφνοιδιασμο....

Π.Χ δεν βλεπεις συχνα απο Αμερικανο 24 π , 5 Ασ , 6 Ριμπ , 3 Κλ .....

Δεν επιβαλω την αποψη απλα αυτο το παιδι πραγματικα ειναι για μεγαλυτερη ομαδα μονο απο την αμυνα που παιζει....κ το ποσο καλα αξιοποιει τους συμπαικτες του κ οταν χρειαστει....Σκοτωνει με τους ποντους του! ο Ζουρος τον εκμεταλευεται στο επακρον κ οταν κολλαει η ομαδα χτυπαει με αυτον στην επιθεση...

Κ το ξανα γραφω....Ειναι προσωπικη αποψη....Ο Greer ειναι πολυ λιγος για τον Ολυμπιακο που ειναι μεγαλη ομαδα....Για καμια Near East να κραταει την μπαλα 30' καλος ειναι....Οπως εκανε στο πρωτο του ντερμπι με τον Παναθηναικο που αν θυμαστε κραταγε υπερβολικα πολυ την μπαλα στο ΟΑΚΑ επειτα φυσικα απο οδηγια του Gerson αλλα βεβαια εκει ηταν παικταρας επαιξε καλα.... Το αποτελεσμα....Χασαμε....!


Σαφώς και κανείς μας δεν ξέρει τι θα γινόταν εάν ο Γκράντι έπαιζε στην Μπαρτσελόνα, πιθανώς και να μην το μάθουμε ποτέ αν κάποια Μπαρτσελόνα δεν του δώσει την ευκαιρία να δείξει αν μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο..

Τα νούμερα όμως καλό θα ήταν να τα κοιτάμε προσεκτικά όταν τα φέρνουμε ως αποδεικτικά στοιχεία.. Μπορεί και να κρύβουν ψέματα.. Για παράδειγμα ο Γκράντι σκοράρει μέχρι τώρα 17.4 πόντους, αγωνιζόμενος σχεδόν 35 λεπτά σε κάθε αγώνα και κάνοντας 12 σουτ, χώρια τις βολές.. Ο Γκριρ αγωνίζεται το πολύ 20 λεπτά, έχει τελείως διαφορετικό ρόλο, παίρνει 4.5 σουτ ανα αγώνα και σκοράρει 7.6 πόντους.. Αυτό του ζητάνε, αυτό κάνει.. Ο Γκράντι του Ολυμπιακού είναι ο Τσίλντρες που αγωνίζεται σχεδόν 30 λεπτά, παίρνει ομοίως 12 επιθέσεις και σκοράρει 14.5 πόντους. Άρα ο Γκράντι στον Ολυμπιακό θα έπρεπε να έχει την θέση του Τσίλντρες ή να έχουμε ταυτόχρονα τους 2 τους στο παρκέ και να μην σουτάρει κανένας άλλος παίχτης της ομάδας...
Επίσης, υπάρχει και άλλος ένας παίχτης με παρόμοια στατιστικά στοιχεία με αυτά του Γκράντι . 'Εχει με την ομάδα του 15.5 πόντους παίρνοντας 10 επιθέσεις στο παιχνίδι και αγωνιζόμενος 30 λεπτά .. Μια χαρά δηλαδή και είναι και έλληνας! Μιλάω φυσικά για τον Βασιλειάδη!! Ο Οποίος Βασιλειάδης μια χαρά παίχτης είναι, αλλά στον ρόλο που απαιτούσε από αυτόν ο Γιαννάκης δεν κατάφερε να προσαρμοστεί (δυστυχώς) .. Ο Γκριρ αντιθέτως, αν και επί Γκέρσον ήταν ο ορισμός του τρελό-αμερικάνου, κατέληξε να γίνει ένας παίχτης γρανάζι στην μηχανή του Γιαννάκη και για αυτόν τον λόγο είναι στην ομάδα.. Κάνει ότι απαιτεί ο προπονητής και παρεκκλίνει ελάχιστα, και αν ποτέ χρειαστεί να αρχίσει τα παλαβά του, ας μην ανησυχεί κανείς, μια χαρά θα τα καταφέρει..

Ο Γκράντι λοιπόν για να σταθεί σε μεγάλη ομάδα -που δεν έχει προπονητή τον Γκέρσον- θα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να αποδώσει καλά, αγωνιζόμενος 15-20 λεπτά και παίρνοντας όλες και όλες 5 προσπάθειες και όχι να είναι όλο το παιχνίδι της ομάδας δομημένο πάνω του.. Μπορεί άραγε να το κάνει αυτό; Και αν μπορεί, αξίζει να ρισκάρει κανείς και να αντικαταστήσει τον Γκριρ, που έχει ήδη αποδείξει πως τα πάει μια χαρά σε αυτόν τον ρόλο; Αν είναι να αντικαταστήσει κανείς τον Γκριρ θα το κάνει με κάποιον επιβεβαιωμένα πιο έτοιμο να ανταποκριθεί στο ρόλο του, εκτός και αν όντως πιστεύει πως η επιλογή του θα είναι το στοίχημα που θα κερδίσει, οπότε πάω πάσο..
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
QUOTE(Prankster @ Nov 11 2008, 19:12 ) *
Βλεπω με ενδιαφερον το οσα γραφονται για την αποψη που εξεφρασα καθως ειμαι μεγαλος Fun του Grundy!Ομως αντικειμενικα να το δει κανεις ο Grundy θα βοηθουσε σημαντικα την ομαδα....Αν επαιζε στην Barcelona αλλα θα λεγατε......Δεν ειναι σαν το Ουιγκινς που ηταν μεν σκορερ αλλα καθοταν στην σεντρα για να φυγει εφνοιδιασμο....

Π.Χ δεν βλεπεις συχνα απο Αμερικανο 24 π , 5 Ασ , 6 Ριμπ , 3 Κλ .....

Δεν επιβαλω την αποψη απλα αυτο το παιδι πραγματικα ειναι για μεγαλυτερη ομαδα μονο απο την αμυνα που παιζει....κ το ποσο καλα αξιοποιει τους συμπαικτες του κ οταν χρειαστει....Σκοτωνει με τους ποντους του! ο Ζουρος τον εκμεταλευεται στο επακρον κ οταν κολλαει η ομαδα χτυπαει με αυτον στην επιθεση...

Κ το ξανα γραφω....Ειναι προσωπικη αποψη....Ο Greer ειναι πολυ λιγος για τον Ολυμπιακο που ειναι μεγαλη ομαδα....Για καμια Near East να κραταει την μπαλα 30' καλος ειναι....Οπως εκανε στο πρωτο του ντερμπι με τον Παναθηναικο που αν θυμαστε κραταγε υπερβολικα πολυ την μπαλα στο ΟΑΚΑ επειτα φυσικα απο οδηγια του Gerson αλλα βεβαια εκει ηταν παικταρας επαιξε καλα.... Το αποτελεσμα....Χασαμε....!

Οσο μπασκετ ξερουν μαζι
ολοι οι αμερικανοι γκαρντ που παιζουν στην Ελλαδα τωρα
ηξερε ο Ουιγκινς στο αριστερο χερι του το κακο.

Συγκρινεις ενα παιχτη με 15 χρονια θητεια στο παλιο καλο ΝΒΑ
με τον Γκράντι???

Ρε ημαρτον που λεει και ο 71.gif
thrylos7
Ο Γκράντι είναι ο πρώτος παίκτης που μου έρχεται στο μυαλό αναζητώντας κάποιον πολύ καλό ξένο γκαρντ που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε μια μεγάλη ομάδα (όλως παραδόξως με τον rchos τις προάλλες τον φανταζόμασταν... στην Μπαρτσελόνα!). Δεν είναι ο κλασικός Αμερικανός γκαρντ... είναι λογικός και κάνει πολλές άλλες δουλειές στο γήπεδο. Περισσότερες από τον Γκριρ... Όπως ειπώθηκε κατ' επανάληψη όμως, ο Γκριρ είναι άλλη κλάση (και μεγαλύτερος - πιο έμπειρος σκόρερ)... και έδειξε κατ' εξακολούθηση πέρυσι ότι μπορεί να ηγηθεί μιας μεγάλης ομάδας και να τη σηκώσει στις πλάτες του, τη στιγμή που ο Γκράντι δεν έχει καν συμμετοχή σε μια τέτοια... Όχι ότι ο Γκριρ τον κοιτούσε με το κυάλι σ' αυτό τον τομέα, πριν έρθει στον Ολυμπιακό βέβαια...

Αυτά σε φιλολογικό επίπεδο... Ούτε εγώ θα προτιμούσα τον Γκράντι αντί του Γκριρ, αν υπήρχε τέτοιο ζήτημα, όχι μόνο στον Ολυμπιακό (ειδικά στη φετινή σύνθεση), αλλά και γενικότερα... Σίγουρα όμως είναι ένας πολύ καλός παίκτης.
saou
Και γω πιστεύω ότι ο Γκράντι είναι καλή περίπτωση και αξίζει τον κόπο να ασχληθεί μαζί του μεγάλη ομάδα. Αλλά όχι σε βάρος κάποιου που απέδειξε ήδη την προηγούμενη χρονιά ότι μπορεί άνετα να κάνει τη διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο. Αν η ομάδα αυτή είχε την πολυτέλεια να ρισκάρει λιγάκι με τον ξένο της, (πχ αν η περιφέρεια της είναι ήδη γεμάτη και ψάχνει απλά για έξτρα ενίσχυση) ή σε καθεστώς με...άπειρους ξένους (όπως με τη Μακάμπι στο Ισραήλ) τότε ναι, ο συγκεκριμένος είναι μια χαρά. Αλλά στο ελληνικό καθεστώς, με τους μονάχα 2 αμερικάνους και τους 6 συνολικά ξένους είναι απαραίτητο να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος για τον κάθε ένα που επιλέγεις. Στα (μη αγωνιστικά) μείον του, το γεγονός ότι με τόσα λεφτά που πέφτουν στην αγορά (από τους αιώνιους) δεν αποτελεί ιδιαίτερα εμπορική κίνηση να πάρεις τον ξένο του Πανελληνίου.
asero
Ημέρες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος, όταν η δυναμικότητα των δύο ομάδων ήταν παρόμοια, θύμισε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 101-84 της μαχητικής «Ένωσης» σε ένα ματς που διεξήχθη στην πρωτοφανή για τα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα μεσημεριανή ώρα. Πετυχημένο το πείραμα, καθώς στο ΣΕΦ βρέθηκαν περίπου 8.000 φίλαθλοι. Ντέρμπι για 28 λεπτά το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται μέχρι και με +9, αλλά οι πολλές λύσεις των γηπεδούχων έκαναν τη διαφορά. Γκριρ και Μπουρούσης με 20 και 17 πόντους αντίστοιχα οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, Νέμεθ και Τόμπσον ξεχώρισαν από την ΑΕΚ.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε χωρίς φόβο και άγχος, αλλά με πάθος στο παρκέ και εκμεταλλεύτηκε το… παραδοσιακά πλέον κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού σε όλους τους αγώνες. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη με εντυπωσιακή ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα προηγούμενη με 6-11 μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με ένα 5-0 με πρωταγωνιστή τον Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ με τρίποντο του Σέρβου γκαρντ πήραν προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η «Ένωση», ωστόσο, απάντησε με ένα σερί 10-0, το οποίο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Νέμεθ (5/8 η ΑΕΚ στην πρώτη περίοδο) φέρνοντας το σκορ στο 19-28 με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι αποπειράθηκαν να πλησιάσουν, όμως ένας πρώην παίκτης της ομάδας, ο Δημήτρης Παπανικολάου με δύο τρίποντα κράτησε τη διαφορά στο +8 (26-34). Με πέντε αναπάντητους πόντους από Βασιλόπουλο και Μπουρούση ο Ολυμπιακός πλησίασε στο -3 (31-34), όμως η ΑΕΚ βρήκε και πάλι λύσεις και έφτασε στο 34-41 με τρίποντο ενός ακόμη πρώην «ερυθρόλευκου», του Νίκου Χατζή. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Ολυμπιακός άρχισε να ψαλιδίζει τη διαφορά ισοφαρίζοντας αρχικά σε 45-45 με τρίποντο του Λιν Γκριρ και περνώντας μπροστά για δεύτερη φορά στον αγώνα 43’’ πριν την ανάπαυλα με ένα ακόμη τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς. Το 48-47 έμελε να είναι και το σκορ του πρώτου μέρους.

Η ΑΕΚ ανέκτησε γρήγορα το προβάδισμα, αφού με το ξεκίνημα της επανάληψης έκανε ένα 2-7 και προηγήθηκε με 50-55. Οι φιλοξενούμενοι με όπλο τα τρίποντα διατηρούνταν μπροστά στο σκορ, την ώρα που η είσοδος του Σοφοκλή Σχορτσανίτη έδινε δύναμη στον Ολυμπιακό κοντά στο καλάθι. Ένα αντιαθλητικό φάουλ του Τόμπσον στον Έρτσεγκ έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προσπεράσει με 62-61, αλλά ο Αμερικανός πλέι μέικερ με ένα ακόμη τρίποντο έφερε την ομάδα του στο 62-64. Μετά από μία τεχνική ποινή στον Παναγιώτη Γιαννάκη για διαμαρτυρία η «Ένωση» έφτασε στο 63-66, αλλά η απάντηση ήταν ένα 13-0, με δύο τρίποντα του Λιν Γκριρ, που έφερε την ομάδα του στο 76-66. Το σερί αυτό αποδείχτηκε κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα κι έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προάσπισε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ τη διαφορά ασφαλείας με τον Γιάννη Μπουρούση να δίνει πολλές επιθετικές λύσεις.

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 48-47, 76-66, 101-84.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Πρίντεζης 4, Πελεκάνος 4, Τσίλντρες 11, Βούισιτς 5, Μιλόσεβιτς 3, Σχορτσανίτης 7, Χαλπερίν 4, Τεόντοσιτς 13, Γκριρ 20, Έρτσεγκ 8, Μπουρούσης 17, Βασιλόπουλος 5.

ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος, Αντωνάκης, Βασιλόπουλος, Παπανικολάου 12, Τόμπσον 14, Χατζής 8, Ταπούτος 4, Μπράιαντ 13, Νέμεθ 15, Δορκοφίκης 11, Άντερσεν, Κίκερπιλ 5.

πηγη sport fm
modernam
η κακή πρώτη περίοδος τείνει να γίνει εκνευριστικη.
για πιο λόγο ξεκινάμε με - 10 πόντους εναντίον της ΑΕΚ στο ΣΕΦ?
Τι θα γίνει δηλαδή στο ΟΑΚΑ εναντίον του ΠΑΟ?
να θυμίσω ότι μέχρι τώρα έχουμε δώσει ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και αυτό το χάσαμε λόγο μιας κακής πρώτης και τρίτης περιόδου.
διότι όταν ξεκινάς με τέτοιο κακό πρώτο δεκάλεπτο δεν έχεις το περιθώριο να σου στραβώσει τίποτα άλλο.
ότι και να λένε στον ΠΑΟ περί κακής άμυνας, εγώ βλέπω μια πολύ πιεστική αμυντική λειτουργία από την επαναφορά σε κάθε φάση .
πολύ φοβάμαι (και εδώ θα γίνω μάντης κακών) ότι αν δεν δουλευτεί το κατέβασμα της μπάλας υπό ασφυκτική πίεση την άλλη βδομάδα θα βρεθούμε για άλλη μια φορά με -15 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο... και μετά ... άντε πιας τους.
Ginobili
Ξέρει κανείς πότε και τι ώρα παίζει ο Ολυμπιακός στο κύπελλο?
apkat
QUOTE(Ginobili @ Nov 17 2008, 04:55 ) *
Ξέρει κανείς πότε και τι ώρα παίζει ο Ολυμπιακός στο κύπελλο?


Eχω ακουσει οτι ειναι τεταρτη το παιχνιδι..Ωρα ομως δεν ξερω καθολου.. smiley.gif
PanosIlio
Την Τετάρτη στις 5 είναι ο αγώνας του κυπέλλου.
tzagasdog
QUOTE(modernam @ Nov 16 2008, 22:34 ) *
η κακή πρώτη περίοδος τείνει να γίνει εκνευριστικη.
για πιο λόγο ξεκινάμε με - 10 πόντους εναντίον της ΑΕΚ στο ΣΕΦ?
Τι θα γίνει δηλαδή στο ΟΑΚΑ εναντίον του ΠΑΟ?
να θυμίσω ότι μέχρι τώρα έχουμε δώσει ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και αυτό το χάσαμε λόγο μιας κακής πρώτης και τρίτης περιόδου.
διότι όταν ξεκινάς με τέτοιο κακό πρώτο δεκάλεπτο δεν έχεις το περιθώριο να σου στραβώσει τίποτα άλλο.
ότι και να λένε στον ΠΑΟ περί κακής άμυνας, εγώ βλέπω μια πολύ πιεστική αμυντική λειτουργία από την επαναφορά σε κάθε φάση .
πολύ φοβάμαι (και εδώ θα γίνω μάντης κακών) ότι αν δεν δουλευτεί το κατέβασμα της μπάλας υπό ασφυκτική πίεση την άλλη βδομάδα θα βρεθούμε για άλλη μια φορά με -15 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο... και μετά ... άντε πιας τους.


για αυτο αν ειναι ξεκινησει Τεοντοσιτς ο Κουτς ας ξεκινησει και γκριρ να βοηθαει στο κατεβασμα γιατι και εγω το εχω φανταστει να γινεται αυτο που λες με Παο στο 1ο δεκαλεπτο
silversurfer
Μπα ακόμα κ αν καταφέρουμε να βρεθούμε μπροστά στην 1η περίοδο που είναι η κακή σας στην 3η θα μας σκοτώσετε!! Εδώ φάγαμε 28 πόντους από ΠΓΣ στην πάλαι ποτέ καλύτερή μας περίοδο..
Πέρα όμως από αυτό υπάρχει το ακόμα καλύτερο για εσάς σενάριο, το οποίο χθες έγινε κ ταινία. Οι ημίψηλοι του ΠΓΣ πρώτα έβγαλαν εκτός επίθεσης τον Πέκο κ μετά τον φόρτωσαν κ 4 φάουλ.. Άρα με μπούσουλα το χθεσινό παιχνίδι φορτώνετε με φάουλ τον Πέκο, τον εκνευρίζετε κ με 1-2 double team κ μετά παίζετε σα τη γάτα με το ποντίκι! Με 4άρη τον Μπουρούση κ άντε γειά ριμπάουντ.. Θα καθόμαστε κ οι 5 έξω από το 3ποντο κ θα πυροβολάμε..! Τη δεδομένη χρονική στιγμή έχετε αβαντάζ κυρίως γιατί είμαστε προβλέψιμοι κ γιατί υστερούμε σε αθλητικά προσόντα!
modernam
QUOTE(tzagasdog @ Nov 17 2008, 14:13 ) *
για αυτο αν ειναι ξεκινησει Τεοντοσιτς ο Κουτς ας ξεκινησει και γκριρ να βοηθαει στο κατεβασμα γιατι και εγω το εχω φανταστει να γινεται αυτο που λες με Παο στο 1ο δεκαλεπτο


σωστό. με τον γκριρ όμως στο κατέβασμα της μπάλας ... τα πρώτα 14 δευτερόλεπτα της επίθεσης πάνε χαμένα ... γιατί ο τύπος κουράζει υπερβολικά τη μπάλα.
οι λύσεις είοναι δύο:
1.όποιος και αν παίξει να παίξει σαν να είναι ο 5ος τελικός πρωταθλήματος.
2.προπόνηση στο κατέβασμα της μπαλας υπό ασφυκτική πίεση (ο ΠΓΣ σε μία φάση δεν μπόρεσε να κάνει καν επαναφορά και τους έμεινε η μπάλα στα χέρια)
γιατί αν ξεκινήσουμε χαλαρά (όπως συνηθίζουμε) ... την βάψαμε.
saou
Στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ πάντα ξεκινάει δυνατά, το θέμα είναι πως αντιδράς, πως διαχειρίζεσαι αυτό τον πρώιμο ενθουσιασμό του και από την άλλη κατά πόσο είναι ο ίδιος σε θέση να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό. Σε πολλά (για να μην πω σε όλα) τα τελευταία ντέρμπι στο Μαρούσι έτσι πήγε το πράγμα. Αν συνυπολογίσουμε τα τραγικά πρώτα μας δεκάλεπτα και το κίνητρο του ΠΑΟ για τη νίκη θεωρώ πάρα πολύ πιθανή μια αρχική διαφορά υπέρ του ΠΑΟ αλλά δε νομίζω ότι εκεί θα κριθεί το ματς πιστεύω δηλαδή ότι το ματς θα έρθει στα ίσα πολύ γρήγορα.
kotzito
Η ΚΑΕ σκεφτεται σε συνεργασια με τον ΑΝΤΙ να ορισει το παιχνιδι με τον Κολοσσο(το οποιο ειναι στις 29/11) παλι το μεσημερι.Για να δουμε.Θα εχει επιτυχια αυτη τη φορα και θα ακολουθησουν και αλλες ομαδες το παραδειγμα του Ολυμπιακου;
modernam
QUOTE(saou @ Nov 17 2008, 22:33 ) *
Στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ πάντα ξεκινάει δυνατά, το θέμα είναι πως αντιδράς, πως διαχειρίζεσαι αυτό τον πρώιμο ενθουσιασμό του και από την άλλη κατά πόσο είναι ο ίδιος σε θέση να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό. Σε πολλά (για να μην πω σε όλα) τα τελευταία ντέρμπι στο Μαρούσι έτσι πήγε το πράγμα. Αν συνυπολογίσουμε τα τραγικά πρώτα μας δεκάλεπτα και το κίνητρο του ΠΑΟ για τη νίκη θεωρώ πάρα πολύ πιθανή μια αρχική διαφορά υπέρ του ΠΑΟ αλλά δε νομίζω ότι εκεί θα κριθεί το ματς πιστεύω δηλαδή ότι το ματς θα έρθει στα ίσα πολύ γρήγορα.


συμφωνώ ότι δεν θα κριθεί στο 1ο δεκάλεπτο το παιχνίδι.

απλά με ένα πολύ κακό ξεκίνημα αυτό που κινηγάς είναι:
ενα καλό 2ο 10λεπτο να μειώσεις τη διαφορά
ένα καλό 3ο 10λεπτο να πάρεις κεφάλι...
και ένα καλό 4ο 10 λεπτο να πάρεις τη νίκη μέσα στη κόλαση του ΟΑΚΑ και την κλασσική διαιτησία.

Οτιδήποτε άλλο πάει στραβά θα έχεις ως αποτέλεσμα από ήττα ... έως συντριβή

τώρα αν αυτό το θεωρούμε ... στρατηγική ... τι να πώ

η αποψή μου είναι ότι είναι λάθος νοοτροπία α) των παιχτών που πιστέυουν ότι ότι και να γίνει είναι καλύτεροι και θα πάρουν το παιχνίδι με αποτέλεσμα να ξεκινούν χαλαρά το παιχνίδι και β) του προπονητή που πιστέυει ότι με ηρεμία και συγκέντρωση καταφέρνεις τα πάντα (πράγμα που δεν ισχύει σε ντέρμπι και έδρες καμίνια όπου αν δεν παίξεις με τέρμα τα γκάζια δεν έχεισ ελπίδες).
jimol34
Το παιχνίδι σίγουρα δεν θα κριθεί στο 1ο δεκάλεπτο. Είναι όμως τελείως λάθος να κυνηγάς στο σκορ έναν τέτοιο αντίπαλο μέσα στην έδρα του, αφού πέρα του ότι ρισκάρεις την άνετη ήττα, σπαταλάς και πολλές δυνάμεις ώστε να κάνεις το comeback και ίσως μετά δεν θα υπάρχει η απαιτούμενη ενέργεια για την νίκη.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό για εμένα είναι ποια θα είναι η παρουσία του Σοφοκλή μέσα στο ΟΑΚΑ. Αν είναι ορεξάτος και χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει θα μας δώσει μεγάλη ενέργεια αφού μπορεί να φορτώσει με φάουλ τους Μπατίστ- Πέκοβιτς.
Επίσης ο Τεόντοσιτς θα πρέπει να κάνει ένα καλό παιχνίδι αφού είναι ο μόνος πόιντ γκαρντ που έχουμε και μπορεί να δώσει ανάσες στον Παπαλουκά.
modernam
QUOTE(jimol34 @ Nov 17 2008, 23:17 ) *
Το παιχνίδι σίγουρα δεν θα κριθεί στο 1ο δεκάλεπτο. Είναι όμως τελείως λάθος να κυνηγάς στο σκορ έναν τέτοιο αντίπαλο μέσα στην έδρα του, αφού πέρα του ότι ρισκάρεις την άνετη ήττα, σπαταλάς και πολλές δυνάμεις ώστε να κάνεις το comeback και ίσως μετά δεν θα υπάρχει η απαιτούμενη ενέργεια για την νίκη.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό για εμένα είναι ποια θα είναι η παρουσία του Σοφοκλή μέσα στο ΟΑΚΑ. Αν είναι ορεξάτος και χρησιμοποιηθεί όπως πρέπει θα μας δώσει μεγάλη ενέργεια αφού μπορεί να φορτώσει με φάουλ τους Μπατίστ- Πέκοβιτς.
Επίσης ο Τεόντοσιτς θα πρέπει να κάνει ένα καλό παιχνίδι αφού είναι ο μόνος πόιντ γκαρντ που έχουμε και μπορεί να δώσει ανάσες στον Παπαλουκά.


σωστό. ο σοφο πρέπει να πάιξει 10 - 15 γεμάτα λεπτά αυριο και κυρίως στα πρώτα λεπτά των πρώτων δεκαλέπτων για να φορτώσει γρήγορα φάουλ τον ΠΑΟ και να χαλαρώσει η πιεστική του άμυνα (για τον ίδιο λόγο ο Μπουρούσης μπορεί να παίξει και αρκετά λεπτά ως τεσσάρι μιας και θα χτυπήσουμε ταυτόχρονα και στην άλλη αδυναμία του ΠΑΟ που είναι τα ριμπάουντ).
αλλά πρέπει μαζί με το Σόφο να υπάρχει και καλό σουτ (γκριρ, χαλπεριν, βασιλόπουλος) γιατί αλίώς θα ξαναδούμε εικόνες με τον Σόφο και 5 πράσινες φανέλες γύρω του.
για τον τεόντοσιτς και τα 10 λεπτά που θα πάρει μου αρκεί να είναι σοβαρός και να πάρει και κανά μακρινό σουτ που τελευταία δείχνει ότι έχει αλλά δεν πολυχρησιμοποιεί.
Red or dead
Ξέρουμε αν ο Παπαλουκάς την Κυριακή έμεινε εκτός αποστολής λόγω ξεκούρασης ή είχε κάποιο πρόβλημα; Επίσης ξέρουμε ποιος θα μείνει απέξω την Τετάρτη;
benchwarmer
Βιαζομαστε..
Εχουμε ακομα ενα παιχνιδακι την Τεταρτη, και ειδαμε τι μπορουμε να παθουμε..
sacarame
QUOTE(Red or dead @ Nov 18 2008, 00:40 ) *
Ξέρουμε αν ο Παπαλουκάς την Κυριακή έμεινε εκτός αποστολής λόγω ξεκούρασης ή είχε κάποιο πρόβλημα; Επίσης ξέρουμε ποιος θα μείνει απέξω την Τετάρτη;



Νομίζω ότι είχε κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο από το ματς με την Μακάμπι και προτιμήθηκε να μείνει εκτός...Αν δεν πονάει λογικά θα παίξει την Τετάρτη...Το θέμα βέβαια είναι να ξεκουραστεί όσο χρειάζεται γιατί την Κυριακή θα είναι υπεραπαραίτητος.
Red or dead
QUOTE(sacarame @ Nov 18 2008, 00:47 ) *
Νομίζω ότι είχε κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο από το ματς με την Μακάμπι και προτιμήθηκε να μείνει εκτός...Αν δεν πονάει λογικά θα παίξει την Τετάρτη...Το θέμα βέβαια είναι να ξεκουραστεί όσο χρειάζεται γιατί την Κυριακή θα είναι υπεραπαραίτητος.


Ναι ναι εννοείται.Απλά απόρησα γιατί δεν θυμάμαι να γράφτηκε πριν τον αγώνα ότι είχε ενοχλήσεις και ότι υπήρχε περίπτωση προληπτικά να μείνει εκτός την Κυριακή.Και καλά κάνει φυσικά ο Γιαννάκης που εφαρμόζει ένα τύπου rotation γιατί η χρονιά είναι μεγάλη και καλό είναι να συνεχίσουμε όπως τώρα χωρίς ούτε έναν τραυματισμό.
saou
QUOTE(modernam @ Nov 17 2008, 21:58 ) *
συμφωνώ ότι δεν θα κριθεί στο 1ο δεκάλεπτο το παιχνίδι.

απλά με ένα πολύ κακό ξεκίνημα αυτό που κινηγάς είναι:
ενα καλό 2ο 10λεπτο να μειώσεις τη διαφορά
ένα καλό 3ο 10λεπτο να πάρεις κεφάλι...
και ένα καλό 4ο 10 λεπτο να πάρεις τη νίκη μέσα στη κόλαση του ΟΑΚΑ και την κλασσική διαιτησία.

Οτιδήποτε άλλο πάει στραβά θα έχεις ως αποτέλεσμα από ήττα ... έως συντριβή

τώρα αν αυτό το θεωρούμε ... στρατηγική ... τι να πώ

η αποψή μου είναι ότι είναι λάθος νοοτροπία α) των παιχτών που πιστέυουν ότι ότι και να γίνει είναι καλύτεροι και θα πάρουν το παιχνίδι με αποτέλεσμα να ξεκινούν χαλαρά το παιχνίδι και β) του προπονητή που πιστέυει ότι με ηρεμία και συγκέντρωση καταφέρνεις τα πάντα (πράγμα που δεν ισχύει σε ντέρμπι και έδρες καμίνια όπου αν δεν παίξεις με τέρμα τα γκάζια δεν έχεισ ελπίδες).


Φυσικά και δεν πρόκειται για στρατηγική και ούτε εγώ θα παρακολουθώ ήρεμος αν δω την ομάδα να χάνει με 10 στο 5'. Απλά είπα ότι το θεωρώ ένα αρκετά πιθανό σενάριο. Και με αντιπάλους όπως ο ΠΑΟ δε σε παίρνει να πεις 'θα τον αφήσω να ξεθυμάνει λίγο στην αρχή και σιγά σιγά θα φέρω το ματς στα μέτρα μου'. Αλλά είναι εσκεμμένη η κακή αρχή που παραδοσιακά δείχνουμε αυτή τη σεζόν?

Για μένα είναι αποτέλεσμα 1) Κακής και χαλαρής άμυνας στις αρχές. Οι παίκτες είναι νωχελικοί, δε μπαίνουν δυνατά, πρόβλημα νοοτροπίας και συγκέντρωσης και εκεί σίγουρα φταίει ο Γιαννάκης.

2) Ανορθόδοξου σχήματος. Η πεντάδα με Τεόντοσιτις-Χαλπερίν-Τσίλντρες-Πρίντεζη-Βούισιτς αναλώνεται κατά κόρον σε πασίτσες μέσα στη ρακέτα και προσπάθεια για υπερφόρτωση μέσα στο ζωγραφιστό κυρίως μέσα από πάσες του Κροάτη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρίντεζης παίρνει 3-4 σουτ για πλάκα στις αρχές κάθε αγώνα. Όταν όμως οι 2 σου περιφερειακοί είναι νωχελικοί και υποτονικοί όπως ο Χαλπερίν (που ώρες ώρες δείχνει μηδενική διάθεση να απειλήσει) και ασταθείς όπως ο Τεό, ενώ και ο Τσίλντρες συνηθίζει να 'χτυπάει' από μέσα, δημιουργείται τεράστια επιθετική ανισορροπία, και τελικά χάος καθώς οι αντίπαλοι ταμπουρώνονται ενώ παράλληλα κίνηση και απειλή από την περιφέρεια δεν υπάρχει. Την ίδια στιγμή ούτε και αμυντικά δείχνει να λειτουργεί το σχήμα, παρότι κανείς εκτός ίσως του βαρύ Βούισιτς δεν είναι κακός αμυντικός. Συνολικά όμως η αμυντική γραμμή που συγκροτούν δεν τρομάζει κανέναν.

Ίσως η επιμονή του δράκου σε αυτό το αποτυχημένο σχήμα είναι ο μόνος λόγος που με κάνει να πιστεύω ότι ίσως και να είναι εσκεμμένα τα κακά ξεκινήματα με την έννοια ότι μόνο τυφλός δε θα έβλεπε ότι με Παπαλουκά-Γκριρ-Μπουρούση η επίθεση αλλάζει επίπεδο, ενώ αν σε αυτούς βάλουμε και το Βασιλόπουλο έχουμε και μια ασύγκριτα πιο αξιόμαχη άμυνα. Ίσως λοιπόν στο μυαλό του να έχει τη σταδιακή αυτή 'κορύφωση' στην απόδοση της ομάδας, χωρίς όμως να περίμενε ότι οι αρχές θα ήταν τόσο κακές που να τρέχει να καλύπτει διψήφιες διαφορές απέναντι σε μέτριους αντιπάλους. Μήπως στο ΟΑΚΑ θα δούμε για πρώτη φορά διαφορετικό αρχικό σχήμα???
Anaz
QUOTE
Την ίδια στιγμή ούτε και αμυντικά δείχνει να λειτουργεί το σχήμα, παρότι κανείς εκτός ίσως του βαρύ Βούισιτς δεν είναι κακός αμυντικός.
Kαι ο Miλος ειναι πολυ κακος αμυντικος. Κατα τ'αλλα συμφωνω απολυτα σε οσα εγραψες.
kotzito
Ευκολη νικη σημερα με την ΑΕΚ.Για πρωτη φορα ο Γιαννακης εμπιστευτηκε τον Τεο στην βασικη πενταδα και ειδατε τι εγινε.Πηραμε διαφορα(εστω και μικρη) και δεν παιζαμε αναρχα.Οταν μπηκε ο Τεοντοσιτς η ομαδα αρχισε να πελαγοδρομει λιγο.Για αλλη μια φορα πολυ καλοι οι Γκριρ,Βασιλοπουλος και Βουισιτς.Πολυ καλος και ο Παπαλουκας ο οποιος μου εκανε εντυπωση(θετικη) με τις πολλες πρωτοβουλιες που επαιρνε.

Θρυλε γερα διπλο στο ΟΑΚΑ!!!!!!!!
Sokos
Για άλλη μια φορά αποδείξαμε γιατί έχει κάθε φίλαθλος του ΠΑΟ δικαίωμα να μας θεωρεί πελάτες.......

Τι να πει κανείς? Δεν υπήρχε επίθεση. Γνωστό και αναμενόμενο. Πάλι καλά που υπήρχε και ο Halperin που ταν στη μέρα του και κράτησε τα προσχήματα. Με τόσα λάθη δεν πάμε πουθενά. Με συστήματα επιπέδου streetball επίσης. Πρωτάθλημα βλέπω να παίρνουμε σε αρκετά χρόνια...

Στην άμυνα όμως... Δεν κατάφερε κοτζάμ Ολυμπιακός να καταφέρει αυτό που κατάφερε στα γρήγορα ο Πανελλήνιος πριν από μία εβδομάδα. Λες και ο Pekovic έγινε ξαφνικά Tim Duncan. Περιφερειακή άμυνα εποχών Gershon.... ΤΟΣΑ ΜΑ ΤΟΣΑ ελεύθερα σουτ δεν γίνεται να βγάζει ο αντίπαλος και να έχεις και αξιώσεις....

Σε ατομικό επίπεδο: 2 αρνητικοί πρωταγωνιστες:

Ο Παπαλουκάς που ήταν σήμερα? Με έναν προπονητή που φαίνεται να αγνοεί ότι για να κάνεις κάτι στο μπάσκετ πρέπει να κάνεις κάτι και στις 2 πλευρές του γηπέδου, η ομάδα βασίζεται πολύ σε έναν προπονητή εντός γηπέδου. Ο οποίος σήμερα ήταν απών. Μόνος του σχεδόν έκανε όσα λάθη έκανε ολόκληρος ο ΠΑΟ.

Χειρότερος όλων ο Γιαννάκης. Επίθεση δεν πρόκειται να δούμε με αυτόν στο τιμόνι. Πρέπει να το πάρουμε όλοι απόφαση πιστεύω. Όταν το καταφέρουμε, δεν θα απογοητευόμαστε τόσο. Φαίνεται επίσης ότι ούτε στην άμυνα μπορεί να μας καθοδηγεί όταν ζορίζουν τα πράγματα. Πραγματική απογοήτευση τα τόσα εύκολα σουτ που χαρίσαμε. Το χειρότερο όμως απ όλα κατά την γνώμη μου είναι ότι δεν μπορεί να διακρίνει ότι πάει να εκτροχιαστεί και να ζητήσει ένα @$%$#% time out. Τι περίμενε? Κανείς δεν ξέρει.

Το κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι (μακάρι να βγω ψεύτης) ότι θα κάνουν πολύ καιρό να καταλάβουν οι Αγγελόπουλοι ότι κάτι πάει στραβά στην όλη ιστορία. Θα κάνουμε "υπομονή" χρόνια για να καταλάβουμε ότι απλά περιμένουμε να περάσει ο καιρός... Η μόνη μας ελπίδα για κάποια διάκριση είναι όχι η δική μας βελτίωση, αλλά η καταστροφή των αντιπάλων μας...
kseplenhs
πλέον νομίζω πως τίθεται θέμα γιαννάκη...
δεν μου δείχνει οτι μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω στην ομάδα

πέρσυ λέγαμε πως η ομάδα είχε τις αδυναμίες της και εμφανίστηκε στους τελικούς με ζώνη ως κύρια άμυνα για να καλυφθούν αυτές οι αδυναμίες.
φέτος η ομάδα που είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ δική του,έχει κάνει και την προετοιμασία της και έχει παίξει τα παιχνίδια της,εμφανίζεται στο πρώτο κρίσιμο παιχνίδι(η τσιμπόνα για μένα ήταν μια παταγώδη αποτυχία ανάλογη με την γκέλα που έκανε ο παο με πανελλήνιο.εκτός αν επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και θεωρούμε τέτοιες ήττες "εντος προγράμματος") της χρονιάς,άθλια και απο πέρσι χειρότερη...

η ομάδα του παο ήταν ίδια με περσυ συν τον πεκοβιτς.στα παιχνίδια του παο με τον πανελλήνιο ο ζούρος αντιμετώπισε τον σέρβο με βοήθειες απο παίχτες που δεν ήταν στο οπτικό πεδίο του πέκοβιτς.ο κύριος γιαννάκης σήμερα διάλεξε στενό 1 με 1 παιχνίδι πάνω του.το αποτέλεσμα?....9/9 δίποντα....

νομίζω οτι αν αρχίσουμε να εξηγούμε τι πήγε λάθος σήμερα,όσα και να πούμε θα καταλήξουμε στην ανεπάρκεια και την ανικανότητα του γιαννάκη.το οτι έμεινε "παγωτο" στην τρίτη περίοδο(εκεί που το παιχνίδι ξέφυγε για τα καλά) και το μοναδικό time out παίζει να ήταν και τηλεοπτικό,έίναι ένα απο τα πολλά λάθη του...

νομίζω πως τίθεται πλέον θέμα όσο ψύχραιμοι ή παρορμητικοί και να είμαστε γιατί τέτοιες εμφανίσεις δεν ξεχνιούνται έυκολα...

δεν θέλω να προτρέξω αλλά μάλλον το θέμα πλεονεκτήματος στην κανονική περίοδο τέλειωσε σήμερα.στην ελλάδα έχουμε συνηθήσει το πλεονέκτημα αυτό να δημιουργεί επιπλέον θετικά σε αυτόν που το κέρδισε για την κατάκτηση του τίτλου.επομένως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου(εκτός αν θεωρέιτε την ήττα του παο απο πανελλήνιο "εντός προγράμματος"),πλέον το θέμα πρωτάθλημα νομίζω πως είναι πιο μακρυνός στόχος και απο την ευρωλίγκα.....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.