Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A1 Παναθηναϊκός 2009-2010
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16
Marciulionis
QUOTE(panos75 @ Feb 15 2010, 14:06 ) *
Κατά ποιον τρόπο;

Υ.Γ. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο Γιαννάκης είναι πολύ πιο επιτυχημένος από τον Ομπράντοβιτς.

Χμμμμμμμμ μάλλον ούτε σε επίπεδο εθνικών είναι...
panos75
QUOTE(Marciulionis @ Feb 15 2010, 14:14 ) *
Χμμμμμμμμ μάλλον ούτε σε επίπεδο εθνικών είναι...

ΟΚ, έχεις δίκιο. Ο Αλέφαντος του μπάσκετ είναι.

Βέβαια φταίω κι'εγώ που κάθομαι και μιλάω σοβαρά με κάποιον που πριν λίγες ώρες μας είπε ότι δεν δικαιούμαστε να κάνουμε κριτική στον Ομπράντοβιτς.
Marciulionis
QUOTE(panos75 @ Feb 15 2010, 14:23 ) *
ΟΚ, έχεις δίκιο. Ο Αλέφαντος του μπάσκετ είναι.

Βέβαια φταίω κι'εγώ που κάθομαι και μιλάω σοβαρά με κάποιον που πριν λίγες ώρες μας είπε ότι δεν δικαιούμαστε να κάνουμε κριτική στον Ομπράντοβιτς.

Επειδή είναι πιο επιτυχημένος ο Ζότς (1 ασημένιο σε Ολυμπιακούς, 1 χρυσό σε παγκόσμιο, 1 χρυσό ευρωπαϊκό, κι ένα αργυρό ευρωπαϊκό με τη Γιουγκοσλαβία) σημαίνει ότι ο Γιαννάκης είναι ο Αλέφας του μπάσκετ? Τώρα ποιος βάζει λόγια και δημιουργεί εντυπώσεις (προσπαθεί τουλάχιστον).

Και ποιος είπε ότι δε μπορούμε να του κάνουμε κριτική. Κάνε όση θες, άλλα περίμενε αντίδραση και τους περισσότερους να δικαιολογούν το όποιο σκεπτικό μπορεί να έχει και τη κάθε του απόφαση. Άλλα αυτούς πρέπει να τους ειρωνευτείς και να τους χαρακτηρίσεις αστείους... Δεν είναι ότι δε κάνει λάθη, άλλα ότι συνήθως κάτι έχει στο νου του και ιστορικά του βγαίνει...

Κατά τα άλλα όσο συνεχίζεις να απαντάς ειρωνικά και ανιστόριτα τόσο πιο πολύ εκτίθεσαι και δικαιώνεις αυτά που έγραψα για το ύφος σου νωρίτερα...
panos75
Και ποιος είπε ότι δε μπορούμε να του κάνουμε κριτική.

QUOTE(Marciulionis @ Feb 15 2010, 01:29 ) *
Οκ. Είμαστε αστείοι που πιστεύουμε την ομάδα και τον προπονητή και δεν τον θεωρούμε τρελό.... Όποιον κι αν βάλει ή αφήσει έξω, έχει κερδίσει το δικαίωμα να μη δέχεται κριτική. 2 τρίπλ κράουν σε 3 χρόνια, 4 ευρωπαϊκά, 10 πρωταθλήματα και άλλα τόσα κύπελλα του το έχουν δώσει αυτό.

Δυστυχώς για σένα τα γραπτά μένουν.

Ο τρόπος που μιλάς για τον Γιαννάκη δείχνει πόσο τον σέβεσαι, γι'αυτό μην παριστάνεις τον θιγμένο επειδή τάχα σου έβαλα λόγια.
Και μην ξεχνάς αγαπητέ ότι ο ένας προπονούσε τη Γιουγκοσλαβία (με ότι αυτό συνεπάγεται) και ο άλλος την Ελλάδα.
Και ο Γιαννάκης ποτέ δεν γνώρισε με την Εθνική εξευτελισμούς όπως αυτούς του Ομπράντοβιτς το 2000, 2004, 2005.
nikefalin
ηρεμείστε και οι 2 γιατί θα πέσει κορδέλα
colonel gomelsky
- Ο Γιαννάκης έχει μεγάλες επιτυχίες με την εθνική. Ο Ζοτς έχει περισσότερες, ωστόσο ο πανος75 έχει δίκιο για μερικούς εξευτελισμούς του Ζοτς.

- Η ανάδειξη ή το "κάψιμο" ενός παίκτη έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι ο προπονητής. Δεν είναι όμως ο μοναδικός. Ο Ζοτς και ο κάθε προπονητής έχει μερίδιο και στα δύο, αλλά ως εκεί. Για αυτό που είναι σήμερα ο Σπανουλης π.χ. ο Γιαννάκης έχει μερίδιο. Αλλά έπαιξαν ρόλο και οι αποφάσεις του παίκτη και το timing. Έτσι και με τον Ζοτς.

-Αν εξαιρέσουμε τον Βουγιόσεβιτς που είναι μανούλα στον τομέα ανάδειξη παικτών, οι άλλοι μεγάλοι προπονητές έχουν ΚΑΙ αυτό το χαρακτηριστικό. Να διαβλέπουν την εξέλιξη. Δεν είναι όμως όλα στο χέρι τους. Μερικοί άλλοι προπονητές έχουν άλλες ειδικές ικανότητες. Π.χ. ο Φλεβαράκης μπορεί να σου βρει κάτι απίθανους φινλανδούς και σουηδούς που βγάζουν τα λεφτά τους και ο Ζοτς ή ο Γιαννάκης δεν τους έχουν ακούσει ποτέ. Βέβαια δε χρειάζεται και να τους ακούσουν καθώς οι ομάδες τους στοχεύουν αλλού.

- Την άποψή μου για το ΝΒΑ την έχω εκφράσει στο κατάλληλο τόπικ. Είναι λάθος κατ εμέ η άποψη που τσουβαλιάζει όλους τους αστέρες του ΝΒΑ και τους χαρακτηρίζει κατασκευάσματα χωρίς ικανότητες (δεν λέω ότι είπες αυτό Marciulionis). Εξίσου λάθος όμως είναι να υμνούμε τον οποιοδήποτε άμπαλο επειδή παίζει και διαπρέπει εκεί (βλέπε Χάουαρντ).

- Ο Χάισλιπ θέλει χρόνο και φαίνεται. Αυτό που μπορεί να κάνει ο Ζοτς είναι να του εξηγήσει καλύτερα τι ακριβώς θέλει απ αυτόν. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα.
PrasiniThyella
QUOTE(panos75 @ Feb 15 2010, 14:43 ) *
Δυστυχώς για σένα τα γραπτά μένουν.

Ο τρόπος που μιλάς για τον Γιαννάκη δείχνει πόσο τον σέβεσαι, γι'αυτό μην παριστάνεις τον θιγμένο επειδή τάχα σου έβαλα λόγια.
Και μην ξεχνάς αγαπητέ ότι ο ένας προπονούσε τη Γιουγκοσλαβία (με ότι αυτό συνεπάγεται) και ο άλλος την Ελλάδα.
Και ο Γιαννάκης ποτέ δεν γνώρισε με την Εθνική εξευτελισμούς όπως αυτούς του Ομπράντοβιτς το 2000, 2004, 2005.

Φοβερό επιχείρημα...Αφού δεν γνώρισε ο Γιαννάκης τους εξευτελισμούς του Ομπράντοβιτς τι σημαίνει αυτό? Πάλι ο Ομπράντοβιτς τον περνάει σε εθνικό επίπεδο σε τίτλους.Δεν αλλάζει κάτι.

Ο Γιαννάκης μπορεί να ειναι οσο καλός προπονητής θέλει ή νομίζουν κάποιοι.Αυτό δεν αφορά τον Ομπράντοβιτς τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη.Κριτική θα πρέπει να γινεται στον Σέρβο καλοπροαίρετη αλλά όχι με την ποδοσφαιρική λογική.Ακόμα και οταν κάνει λάθη, δεν μπορείς να τον κριτικάρει κανένας με το στυλ ΄΄δεν ξέρεις,φύγε να έρθει καλύτερος΄΄ γιατί απλά ΔΕΝ υπάρχει καλύτερος.

Είμαστε πολύ μικροί για να μιλήσουμε για τον Ομπράντοβιτς ο οποίος το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς θα ήταν να παραδειγματιστεί απο το Γιαννάκη, τον οποίο και δεν έχω σε εκτίμηση γενικά και μαντέψτε ούτε μετά το Βελιγράδι και μετά τη Σαιτάμα είχα άλλη αποψη, απλώς μου ήταν αδιάφορος.

Συγκρίνουμε τη νύχτα με τη μέρα χωρίς λόγο.Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης σε συλλογικό επίπεδο ενώ ακόμα και στο εθνικό ο Σέρβος υπερισχύει.

ΥΓ.Το τι ονειρευεται ο καθένας ειναι δικαίωμα του βέβαια.
Ginobili
QUOTE(Air Kef @ Feb 15 2010, 07:23 ) *
Αν δεν τον υπολογίζει, θα μπορούσε να βρει κάποιον άλλον να συμπληρώσει το ροστερ του, είδαμε ας πούμε οτι το καλοκαίρι πήγαμε στο Ευρωμπάσκετ με 1,5 πλέι μέικερ, ενώ αν είχε μεινει ο Βεργίνης στην ΠΑΟΚάρα (biggrin.gif) θα χτύπαγε την πόρτα της 12αδας, 23 στα 24 είναι πλέον το παιδί.

Συμφωνούμε απόλυτα
Marciulionis
QUOTE(colonel gomelsky @ Feb 15 2010, 14:59 ) *
- Την άποψή μου για το ΝΒΑ την έχω εκφράσει στο κατάλληλο τόπικ. Είναι λάθος κατ εμέ η άποψη που τσουβαλιάζει όλους τους αστέρες του ΝΒΑ και τους χαρακτηρίζει κατασκευάσματα χωρίς ικανότητες (δεν λέω ότι είπες αυτό Marciulionis). Εξίσου λάθος όμως είναι να υμνούμε τον οποιοδήποτε άμπαλο επειδή παίζει και διαπρέπει εκεί (βλέπε Χάουαρντ).

Να είναι κατασκευάσματα με ικανότητες δε γίνεται βρε colonel? Έτσι κι αλλιώς το Λεμπρόν τον θεωρώ ότι κοντινότερο στη μπσκετική τελειότητα έχει βγεί ποτέ. Δεν παύει να είναι κατασκεύασμα όμως. Δεν είναι ότι είναι άμπαλοι. Η τροπή που έχουν δώσει στο παιχνίδι δε μου αρέσει και με βρίσκει αντίθετο...
Ginobili
QUOTE(Marciulionis @ Feb 15 2010, 12:46 ) *
.....από το Γιαννάκη του ενός τίτλου σε συλλογικό επίπεδο?

Ποιον τίτλο έχει πάρει ο Γιαννάκης σε συλλογικό επίπεδο?γιατί μου διαφεύγει...
Marciulionis
QUOTE(Ginobili @ Feb 15 2010, 15:08 ) *
Ποιον τίτλο έχει πάρει ο Γιαννάκης σε συλλογικό επίπεδο?γιατί μου διαφεύγει...

Με το Μαρούσι δε πήρε ένα Σαπόρτα νομίζω? Ή κάνω λάθος?
Ginobili
QUOTE(Marciulionis @ Feb 15 2010, 13:09 ) *
Με το Μαρούσι δε πήρε ένα Σαπόρτα νομίζω? Ή κάνω λάθος?

Τον Αλεξανδρή είχε νομίζω
Marciulionis
QUOTE(Ginobili @ Feb 15 2010, 15:20 ) *
Τον Αλεξανδρή είχε νομίζω

Όντως, δίκιο έχεις... Κανένα λοιπόν... Μη τα πάρει όλα φέτος μόνο tongue.gif
colonel gomelsky
QUOTE(Marciulionis @ Feb 15 2010, 15:06 ) *
Να είναι κατασκευάσματα με ικανότητες δε γίνεται βρε colonel? Έτσι κι αλλιώς το Λεμπρόν τον θεωρώ ότι κοντινότερο στη μπσκετική τελειότητα έχει βγεί ποτέ. Δεν παύει να είναι κατασκεύασμα όμως. Δεν είναι ότι είναι άμπαλοι. Η τροπή που έχουν δώσει στο παιχνίδι δε μου αρέσει και με βρίσκει αντίθετο...

-Έτσι όπως το θέτεις συμφωνώ. Μάλλον εγώ κατάλαβα λάθος.

Για το ματς με τον Άρη.

-Παίξαμε πολύ καλά, αλλά πρέπει να πούμε ότι και ο Άρης ήτανε χώμα. Δεν το λέω για γκρίνια. Άλλωστε εμένα με ενδιαφέρει πρώτα και κύρια η εικόνα της ομάδας μου. Πάντως οι δηλώσεις του Μπλατ μπορεί και να δείχνουν ότι το είχε ξεγραμμένο το ματσάκι.

-Είμαι από αυτούς που πιστεύουν στον Τέπιτς. Μέχρι στιγμής με έχει διαψεύσει. Άντε να δούμε.

-Μπράβο στους οπαδούς μας για το χειροκρότημα σε Χατζηβρέττα και Ντικούδη.

AZ1980
QUOTE(Flexo @ Feb 15 2010, 11:14 ) *
Όταν μια ομάδα έχει για στόχο την 1η θέση σε ότι διοργάνωση συμμετέχει, είναι εν μέρει λογικό.
Αλλά και πάλι -χωρίς να είμαι σίγουρος- την περσινή χρονιά του triple-crown τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής τον είχε ο Σπανούλης με περίπου 25'.
Κάπου τόσο είναι στο περίπου ο μ.ο. χρόνου για τους παίχτες "κλειδιά" του ΠΑΟ.

Ενώ στην φιναλίστ CSKA ο Σίσκα είχε περίπου 30'.
Ή αν ψάξει κανείς τους χρόνους των Σάτο και του 34ρη T-Mac στην Σιένα, σίγουρα θα είναι μεγαλύτεροι απο 25'. Η Σιένα δηλαδή είναι ομάδα με μικρότερο βάθος και έχει στόχο F4 και κατάκτηση εγχώριων τίτλων.

Και μιας και αναφέρθηκα στο μικρότερο βάθος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα 40+ λεπτά που "χτύπησε" ο Bill με την Εθνική!

Οπότε αν οι παίκτες μας ήταν σε τέτοιες ομαδες τί θα έκαναν; smile.gif

Σωστός, αλλά να βάλεις στην εξίσωση και τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟ. Βασιζόμαστε αποκλειστικά στο πικ'ν'ρολ στην επίθεση (τρόπος παιχνιδιού που απαιτεί συνεχές, λυσσασμένο τρέξιμο και αλλαγές κατεύθυνσης από τους γκαρντ και από τον ψηλό που στήνει το σκριν) και με συνεχή χεντς άουτ και πιεστικές άμυνες στα μετόπισθεν. Δεν υπάρχει εναλλακτικός, πιο "ξεκούραστος" τρόπος παιχνιδιού στην ομάδα μας, δεν υπάρχει καμιά οικονομία δυνάμεων ή πιο "ελεύθερη" προσέγγιση κάποιου παιχνιδιού. Αυτό παίζει, αυτό προσπαθεί να τελειοποιήσει, αυτό το στιλ του δίνει τις επιτυχίες, και η επιμονή σε αυτό το - πολύ απαιτητικό σε φυσική κατάσταση - στιλ τον καταβαραθρώνει σε περιόδους που οι παικτες "καίγονται" σωματικά.

Κλασικό παράδειγμα ο Σίσκα, τον οποίο ανέφερες. Στην ΤΣΣΚΑ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα "χοντρού" ντεφορμαρίσματος τα τελευταία 2μισι χρόνια. Είναι ομάδα με μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι της, ειδικά επί Μεσίνα υπήρχαν ένα σωρό πιο "οικονομικές" από πλευρας δυνάμεων αγωνιστικές προσεγγίσεις, ειδικά στην επίθεση. Ε, ο Σίσκα στον ΠΑΟ, παίζοντας το ίδιο ή και λιγότερο, μετά το Φ4 ήταν να τον ...κλαίνε οι ρέγγες! Χαρακτηριστικά θυμάμαι πως στους τελικούς του '07 φαινόταν τόσο καταπονημένος που νόμιζες πως θα ...λιποθυμήσει στο παρκέ.

Μην κοιτάζετε λοιπόν αποκλειστικά τους χρόνους συμμετοχής των παικτών, για να δούμε πόσο εξαντλητικός είναι ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς για τους βασικούς του παίκτες (και δη σε χρονιές έμπλεες τραυματισμών), θα πρέπει να κοιτάξουμε το συνδυασμό χρόνου συμμετοχής - έντασης προπόνησης - απαιτήσεων σε κατανάλωση δυνάμεων κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως αυτός προκύπτει από την ανάλυση του υπερ-απλού, αλλά και υπερ-επιτυχημένου αγωνιστικού μοτίβου των "πρασίνων".

QUOTE(panos75 @ Feb 15 2010, 13:06 ) *
Υ.Γ. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο Γιαννάκης είναι πολύ πιο επιτυχημένος από τον Ομπράντοβιτς.

Εγώ τους θεωρώ το ίδιο επιτυχημένους. Δύσκολες, βέβαια, και επίφοβες αυτόυ του είδους οι συγκρίσεις, αλλά νομίζω πως, τηρουμένων των αναλογιών, είναι και οι δυο σχεδόν εξ' ίσου επιτυχημένοι.

QUOTE(colonel gomelsky @ Feb 15 2010, 13:59 ) *

- Ο Χάισλιπ θέλει χρόνο και φαίνεται. Αυτό που μπορεί να κάνει ο Ζοτς είναι να του εξηγήσει καλύτερα τι ακριβώς θέλει απ αυτόν. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα.

+1

QUOTE(Marciulionis @ Feb 15 2010, 14:06 ) *

+1

bball.gif
Air Kef
QUOTE(Ginobili @ Feb 15 2010, 15:04 ) *
Συμφωνούμε απόλυτα

Έχω ακούσει ότι ο ερμής είναι ανάδρομος αυτές τις μέρες, το λέω γιατί ήθελα να γράψω στο ποδοσφαιρικό ότι ειχες δίκιο που γκρίνιαζες για μεταγραφή ενώ όλοι έπλεαν σίγουροι για άνετο πρωτάθλημα, ήρθε και το παραπάνω quote τώρα, κάπως έτσι εξηγήται. tongue.gif
vastravoud
Επίσης, αν κατάλαβα καλά υπάρχουν και σπόντες για ενδεχόμενη πειθαρχική "αταξία" του Σάρας; (ξενύχτια, κλπwink.gif
Ginobili
QUOTE(Air Kef @ Feb 15 2010, 20:39 ) *
Έχω ακούσει ότι ο ερμής είναι ανάδρομος αυτές τις μέρες, το λέω γιατί ήθελα να γράψω στο ποδοσφαιρικό ότι ειχες δίκιο που γκρίνιαζες για μεταγραφή ενώ όλοι έπλεαν σίγουροι για άνετο πρωτάθλημα, ήρθε και το παραπάνω quote τώρα, κάπως έτσι εξηγήται. tongue.gif

24.gif το δαμε κι αυτό...
Air Kef
Ναι, έχουν γραφτεί αρκετά τέτοια, αλλά η επικρατέστερη άποψη έιναι οτι ο Σαρας έχει μια φλεγμονή κάπου στο πέλμα και του χουν πει εναν μήνα ατομικές, μιας και εκτός των άλλων, "αταξίες" ο Σάρας κάνει ανέκαθεν ωστόσο υπάρχει μια ανοχή, που λογική μου φαίνεται, αν δεν μπορεί κι ο Σαρας να κάνει αταξίες, ποιος θα μπορεί; tongue.gif
piratiko
QUOTE(Air Kef @ Feb 15 2010, 21:21 ) *
Ναι, έχουν γραφτεί αρκετά τέτοια, αλλά η επικρατέστερη άποψη έιναι οτι ο Σαρας έχει μια φλεγμονή κάπου στο πέλμα και του χουν πει εναν μήνα ατομικές, μιας και εκτός των άλλων, "αταξίες" ο Σάρας κάνει ανέκαθεν ωστόσο υπάρχει μια ανοχή, που λογική μου φαίνεται, αν δεν μπορεί κι ο Σαρας να κάνει αταξίες, ποιος θα μπορεί; tongue.gif

Οποτε τον ξεχναμε οριστικα απ τον τελικο κυπελλου ετσι? Κριμα εαν ειναι ετσι, σε τελικους χρειαζεται η μπασκετικη του "ευφοιια".
cryptic
Κάθισα και ξαναείδα το παιχνίδι (στο γήπεδο χάνεις κάποια πράγματα).. Ο εκφωνητής δεν υπάρχει! Πάντως βρε παιδιά πολλά ελεύθερα τρίποντα δεν έβγαλε ο Άρης; Το σκόρ είναι αρκετά πλασματικό, αν κάποια απο αυτά είχαν μπεί απο νωρίς το μάτς δε θα είχε ξεφύγει (και εμείς είχαμε μερικά πολύ τυχερά τρίποντα, ειδικά στην αρχή). Συνολικά παίξαμε ωραία αλλά νομίζω ότι περισσότερο:
- ήταν ένα επίπεδο κάτω ο Άρης σε σχέση με την κλασσική του απόδοση.
- είχαμε πολύ βελτιωμένη ευστοχία ενώ ο Άρης έβρισκε σίδερο.
papaki_PAO
QUOTE(cryptic @ Feb 15 2010, 22:47 ) *
Κάθισα και ξαναείδα το παιχνίδι (στο γήπεδο χάνεις κάποια πράγματα).. Ο εκφωνητής δεν υπάρχει! Πάντως βρε παιδιά πολλά ελεύθερα τρίποντα δεν έβγαλε ο Άρης; Το σκόρ είναι αρκετά πλασματικό, αν κάποια απο αυτά είχαν μπεί απο νωρίς το μάτς δε θα είχε ξεφύγει (και εμείς είχαμε μερικά πολύ τυχερά τρίποντα, ειδικά στην αρχή). Συνολικά παίξαμε ωραία αλλά νομίζω ότι περισσότερο:
- ήταν ένα επίπεδο κάτω ο Άρης σε σχέση με την κλασσική του απόδοση.
- είχαμε πολύ βελτιωμένη ευστοχία ενώ ο Άρης έβρισκε σίδερο.

Χωρίς να έχω δει δεύτερη φορά το παιχνίδι νομίζω ότι η εμφανισή μας ήταν πειστική. Δεν νομίζω ότι ο Άρης έχασε πολλά ελεύθερα, και σίγουρα δεν ξεφύγαμε επειδή μπήκαν ΔΥΟ τυχερά σουτ (ένα του Διαμαντίδη και ένα από Σπανούλη).Ε, κάποια στιγμή θα μπουν και τα δικά μας τρίποντα, στα άλλα παιχνίδια τα χάναμε αμαρκάριστοι. Είμασταν ανώτεροι και αυτό αποτυπώνεται και στο σκορ.. Τώρα το πόσο βελτιώθηκε-πήρε μπρος η ομάδα, θα φανεί στο παιχνίδι με το Μαρούσι..
Flexo
QUOTE(AZ1980 @ Feb 15 2010, 18:40 ) *
Σωστός, αλλά να βάλεις στην εξίσωση και τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟ. Βασιζόμαστε αποκλειστικά στο πικ'ν'ρολ στην επίθεση (τρόπος παιχνιδιού που απαιτεί συνεχές, λυσσασμένο τρέξιμο και αλλαγές κατεύθυνσης από τους γκαρντ και από τον ψηλό που στήνει το σκριν) και με συνεχή χεντς άουτ και πιεστικές άμυνες στα μετόπισθεν. Δεν υπάρχει εναλλακτικός, πιο "ξεκούραστος" τρόπος παιχνιδιού στην ομάδα μας, δεν υπάρχει καμιά οικονομία δυνάμεων ή πιο "ελεύθερη" προσέγγιση κάποιου παιχνιδιού. Αυτό παίζει, αυτό προσπαθεί να τελειοποιήσει, αυτό το στιλ του δίνει τις επιτυχίες, και η επιμονή σε αυτό το - πολύ απαιτητικό σε φυσική κατάσταση - στιλ τον καταβαραθρώνει σε περιόδους που οι παικτες "καίγονται" σωματικά.

Κλασικό παράδειγμα ο Σίσκα, τον οποίο ανέφερες. Στην ΤΣΣΚΑ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα "χοντρού" ντεφορμαρίσματος τα τελευταία 2μισι χρόνια. Είναι ομάδα με μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι της, ειδικά επί Μεσίνα υπήρχαν ένα σωρό πιο "οικονομικές" από πλευρας δυνάμεων αγωνιστικές προσεγγίσεις, ειδικά στην επίθεση. Ε, ο Σίσκα στον ΠΑΟ, παίζοντας το ίδιο ή και λιγότερο, μετά το Φ4 ήταν να τον ...κλαίνε οι ρέγγες! Χαρακτηριστικά θυμάμαι πως στους τελικούς του '07 φαινόταν τόσο καταπονημένος που νόμιζες πως θα ...λιποθυμήσει στο παρκέ.

Μην κοιτάζετε λοιπόν αποκλειστικά τους χρόνους συμμετοχής των παικτών, για να δούμε πόσο εξαντλητικός είναι ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς για τους βασικούς του παίκτες (και δη σε χρονιές έμπλεες τραυματισμών), θα πρέπει να κοιτάξουμε το συνδυασμό χρόνου συμμετοχής - έντασης προπόνησης - απαιτήσεων σε κατανάλωση δυνάμεων κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως αυτός προκύπτει από την ανάλυση του υπερ-απλού, αλλά και υπερ-επιτυχημένου αγωνιστικού μοτίβου των "πρασίνων".

Είναι σωστά τα επιχειρήματά σου.
Ιδιαίτερα η επιθετική άμυνα που προσπαθεί να παίξει κατά διαστήματα ο Παναθηναϊκός, είναι εξαντλητική για κάθε παίκτη.
Φυσικά και το στυλ παιχνιδιού της Σιένα, αλλά και αυτό της CSKA επί Μεσίνα απαιτούσε την κατανάλωση πολλής ενέργειας στο παρκέ.

Για μένα ο μεγαλύτερος βαθμός κούρασης οφείλεται στις Εθνικές. Συγκεκριμένα στην δική μας Εθνική οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. πχ. Σπανούλης και Διαμαντίδης.
lakersdynasty
QUOTE(piratiko @ Feb 15 2010, 22:42 ) *
Οποτε τον ξεχναμε οριστικα απ τον τελικο κυπελλου ετσι? Κριμα εαν ειναι ετσι, σε τελικους χρειαζεται η μπασκετικη του "ευφοιια".

καποια στιγμη πρεπει να σκεφτομαστε και σε τι κατασταση ειναι γενικα ο Σαρας.

Και ενταξει να ειναι και να μην ισχυει αυτο που ειπε ο AirKef (αν και δεν εχω και λογο να το αμφισβητησω ) ενας παικτης για να δειξει την ευφυια του στο παρκε πρεπει πρωτ6α να εχει την σωματικη του υγεια.

Η ολη φαση με τον Σαρας μου θυμιζει την φαση με τον Τομασεβιτς. Ναι ειναι εμπειρος προσφερει το κατι διαφορετικο σε σχεση με τους υπολοιπους περιφερειακους μας αλλα αν ειναι σωματικα ενταξει.

Το ιδιο ισχυε και με τον Τομασεβιτς αφου ηταν ο πλεον εξυπνος ψηλος για να βοηθησει στην κυκλοφορια της μπαλας και στην καλη λειτουργια της ομαδας γενικοτερα. Αλλα οταν ηταν σωματικα οκ.

Τωρα για τον τελικο αφου δεν ειναιι ετοιμος και δεν εχει και παιχνιδια λογικο ειναι να παμε με Βεργινη Σερμαντινι αντι με Σαρας Μπογρη.

Και θα ισχυσει αυτο που ειχε αναφερει ο Marciulionis αλλα αντιθετα.

Ο παικτης που υπαρχει εστω μια πιθανοτητα αυτη την στιγμη να χρησιμοποιηθει ειναι ο Σερμαντινι.

Εστω και για μερικα λεπτα η για καποιες αμυνες με αλλαγες χαντμπολ.

ntelakos
Παιδια εχει καποιος link για το σημερινο παιχνιδι με το Μαρουσι?
Ginobili
QUOTE(lakersdynasty @ Feb 16 2010, 19:38 ) *
Ο παικτης που υπαρχει εστω μια πιθανοτητα αυτη την στιγμη να χρησιμοποιηθει ειναι ο Σερμαντινι.

Εστω και για μερικα λεπτα η για καποιες αμυνες με αλλαγες χαντμπολ.

Για έστω και μερικά λεπτά....Ο Σερμαντίνι δεν σου παίρνει κανένα παιχνίδι.Άμα τα πράγματα είναι ζόρικα,εκεί θέλει Σάρας να σου βγάλει 3-4 εξωγήινες ασσίστς να σου πάρει το ματσάκι,όπως με τον πανιώνιο.
Air Kef
Πραγματικά, χωρίς κακία, μου φαίνεται λυπηρό από κάθε άποψη να προτιμάτε πολλοί να μπει στην 12αδα του τελικού ο Σεμαρντίνι που το πολύ που θα κάνει είναι 5 λεπτά για να κανει 5 φάουλ στον Σοφοκλή και να βάλει 4 πόντους από πάρε-βάλε του Σπανούλη αντί του Σάρας, που μπορεί να κρυφτεί στην άμυνα, παιζοντας άμυνα τον Χαλπερίν που η πιθανότητα να βάλει τρίποντο το Σάββατο είναι όσες να πετύχεις ευγενικό μπάτσο στα Εξάρχεια.
Ginobili
QUOTE(Air Kef @ Feb 17 2010, 14:07 ) *
αντί του Σάρας, που μπορεί να κρυφτεί στην άμυνα, παιζοντας άμυνα τον Χαλπερίν που η πιθανότητα να βάλει τρίποντο το Σάββατο είναι όσες να πετύχεις ευγενικό μπάτσο στα Εξάρχεια.

Στο Ελλαδιστάν που ζούμε....τα Εξάρχεια τα έχουμε κάνει άβατο.Μόνο και μόνο που κυκλοφορεί αστυνομικός καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα..... icon_drunk.gif Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά....
Έεεεεεεεεεερε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται.....
paris13
παιδια υπαρχει λινκ για το ματς.....πμ σας παρακαλω
vastravoud
QUOTE(Air Kef @ Feb 17 2010, 16:07 ) *
Πραγματικά, χωρίς κακία, μου φαίνεται λυπηρό από κάθε άποψη να προτιμάτε πολλοί να μπει στην 12αδα του τελικού ο Σεμαρντίνι που το πολύ που θα κάνει είναι 5 λεπτά για να κανει 5 φάουλ στον Σοφοκλή και να βάλει 4 πόντους από πάρε-βάλε του Σπανούλη αντί του Σάρας, που μπορεί να κρυφτεί στην άμυνα, παιζοντας άμυνα τον Χαλπερίν που η πιθανότητα να βάλει τρίποντο το Σάββατο είναι όσες να πετύχεις ευγενικό μπάτσο στα Εξάρχεια.

Το θέμα δεν είναι ότι ο Γιώργης είναι καλύτερος από τον Σάρας, προς Θεού!

Απλώς ο τωρινός Σάρας δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε όχι "τρώει περισσότερους απ' όσους βάζει", για να το πω απλοϊκά. Δυστυχώς.......
colonel gomelsky
Θα μπορούσε κάποιος φίλος να μου στείλει λινκ με πμ.

Ευχαριστώ

EDIT: Βρήκα ΟΚ
ntelakos
Και εγω θελω link πειγοντως σας παρακαλω πολυ pm.......
vastravoud
Αυτό που δείχνει ως τώρα ο Ζοτς είναι ότι στον τελικό θα πάει με:

Σπανουλη, Διαμαντίδη, Ντρου (η τριάδα που θα ΠΕΘΑΝΕΙ στο γήπεο μιας και ο Σάρας......ΔΕΝ)
Φώτση, Πέκο, Μαικ (η αντίστοιχη τριπλέτα των ψηλών)

Από εκεί και πέρα:
Τέπιτς, Στράτος θα παίξουν αν και εφόσον μπορουν να "αλλάξουν mode" και να ΣΚΛΗΡΥΝΟΥΝ επιτέλους
Χάισλιπ σίγουρα θα παίξει ως η 2η λύση στο "4" και προσευχόμαστε να μην κουτουλάει αριστερά-δεξιά στην άμυνα.

Όλοι οι άλλοι δυστυχώς είναι ελαφρώς ακατάλληλοι για τέτοιο ματς, πλην του Γιώργη που ίσως παίξει για να ξοδέψουμε φάουλ
Basketomania
Κι εγώ θέλω link...Όποιος μπορεί ας μου στείλει...Please!!!
lightday
Απλά είναι τα πράγματα. Ο Ζοτς πήρε μια απόφαση ρίσκο και θα "πεθάνει" με αυτή . Θα πάει μέχρι τέλους υποστηρίζοντας την αποφασή του .
Αυτό μπορεί να μας στοιχίσει το κύπελλο,την ευρωλίγκα ,το πρωτάθλημα , αλλά μακροπρόθεσμα θα τον οφελείσει αφού οτι λέει είναι νόμος(μεγάλο πράγμα αυτό). Ετσι λειτουργούσε μια ζωή ,όσοι έχουν εικόνα από προπονήσεις ξέρουν οτι δεν κουνιέται φύλλο μπροστά του .
vastravoud
Fine by me! smile.gif smile.gif smile.gif
kounari
τι εγινε ρε παιδια σημερα επετρεψε η αστυνομια να πανε οργανωμενοι της αντιπαλης ομαδας στο μαρουσι;; rolleyes.gif
balomazoxtra
QUOTE(kounari @ Feb 17 2010, 20:30 ) *
τι εγινε ρε παιδια σημερα επετρεψε η αστυνομια να πανε οργανωμενοι της αντιπαλης ομαδας στο μαρουσι;; rolleyes.gif

Mην σκας,μόνο ο πύρινος κόσμος του Ολυμπιακού παίρνει ματς μόνος του..
lightday
QUOTE(kounari @ Feb 17 2010, 20:30 ) *

Κοίτα όταν η αστυνομία δεν έχει πληροφορίες για ντου από ομάδες οπαδών σε άλλους ,τους αφήνει συνήθως. Στο λέω αυτό γιατί όλες οι φήμες για πλακώματα μεταξύ οπαδών τα μαθαίνουν και τα διασταυρώνουν . Τώρα αν πετυχαίνουν κάτι, άλλο θέμα .
kounari
Ο Πέκοβιτς με 2/2 βολές στέλνει τη διαφορά στο +20 (44-66) στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Γιώργος Μπαρτζώκας, αποβάλεται με δεύτερη τεχνική ποινή από τον Σχοινά και αποχωρεί στα αποδυτήρια.

νταξει οχι κατι ασυνηθιστο
colonel gomelsky
Πειστική εμφάνιση. Μπράβο στην ομάδα. Αποκαταστάθηκε και η τάξη πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον.
PrasiniThyella
Αυτές οι πειστικές νίκες βελτιώνουν την ψυχολογία που ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα (για μένα) των μέτριων και κακών εμφανίσεων των προηγούμενων αγώνων.

Για να δούμε. blove.gif
voreadis7
QUOTE(balomazoxtra @ Feb 17 2010, 20:34 ) *
Mην σκας,μόνο ο πύρινος κόσμος του Ολυμπιακού παίρνει ματς μόνος του..

Λες γι αυτό να μην τους έβαλαν μέσα ενώ είχαν εισητήριο πριν 10 μέρες ?? Λογικό φαίνεται. Εννοείται οτι καταργήθηκε η απαγόρευση για σήμερα!
GMlls
AZ1980
Πολύ καλή εμφάνιση, φυσική συνέχεια της διαδικασίας ανεβάσματος "στροφών" στην οποία βρίσκεται ολοφάνερα η ομάδα τον τελευταίο ένα μήνα. Παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε στην πορεία, η ομάδα βαίνει ομαλά προς ένα (δικαιολογημένα καθυστερημένο, λόγω τραυματισμών) αγωνιστικό και ψυχολογικό (αλληλένδετα αυτά) φορμάρισμα.

bball.gif
il postino
η σημερινη εμφανιση ισως ηταν η καλυτερη μας φετος (ανωτερη ακομα και απο το εντος με την κιμκι).

οπως ειπε και ενας φιλος πριν , ο,τι καλυτερο για τη ψυχολογια των παιδιων προκειμενου να ξεμπουκωσουν και να αντιμετωπισουν τον επομενο αγωνα με λιγοτερο αγχος και δισταγμο.

το ευχαριστο ειναι οτι πλεον σε καθε αγωνα ειμαστε λιγο καλυτεροι απο οτι τον προηγουμενο.

εχουμε μπροστα μας τα 2 πιο κρισιμα ματς της σεζον , με οσφπ και μπαρτσα. αρκει αυτη η βελτιωση της ομαδας για να συνεχισουμε σε κυπελλο (κατακτηση) και ευρωλιγκα κερδιζοντας ισως τις 2 καλυτερες ομαδες της ευρωπης αυτη τη στιγμη?
PrasiniThyella
Τον Ολυμπιακό τον έχουμε υπερεκτιμίσει μου φαινεται. tongue.gif
AZ1980
QUOTE(ilpostino @ Feb 17 2010, 19:33 ) *
εχουμε μπροστα μας τα 2 πιο κρισιμα ματς της σεζον , με οσφπ και μπαρτσα. αρκει αυτη η βελτιωση της ομαδας για να συνεχισουμε σε κυπελλο (κατακτηση) και ευρωλιγκα κερδιζοντας ισως τις 2 καλυτερες ομαδες της ευρωπης αυτη τη στιγμη?

Δύσκολα τα πράγματα, ειδικά στον τελικό με Ολυμπιακό. Χωρίς Σάρας δεν έχουμε πάνω από 30% κατά τη γνώμη μου. Η ομάδα όμως είναι σε καλή πορεία, και αν κοιτάζει τον κάθε αγώνα χωριστά και ψύχραιμα, έχει ελπίδες για όλα όσα διεκδικεί.

Για έναν καθημαγμένο, γκρινιάρη, κορεσμένο ΠΑΟ το 30% θα αποδειχτεί λίγο.

Για ένα ΠΑΟ αποφασισμένο να πεθάνει στο γήπεδο σαν ομάδα, παλεύοντας από το 1 ως το 40, όπως έκανε σήμερα, ίσως, αν βοηθήσουν και οι συνθήκες (απόδοση Ολυμπιακού, διαιτησία, ευστοχία 3π), να αποβεί αρκετό.

bball.gif
lightday
QUOTE(ilpostino @ Feb 17 2010, 21:33 ) *
.....
το ευχαριστο ειναι οτι πλεον σε καθε αγωνα ειμαστε λιγο καλυτεροι απο οτι τον προηγουμενο.

εχουμε μπροστα μας τα 2 πιο κρισιμα ματς της σεζον ,......

Μακάρι να είχαμε 1 με 2 αγώνες πριν από αυτούς . Για να πάμε από 3-4 σε 5 ταχύτητα . Τώρα είναι λίγο ευθραστο . Σε ενδεχόμενη στραβή μένεις με τον λεβιέ στο χέρι στην ίδια ταχύτητα και πάει για κόφτη .

edit : Βέπουν καλά τα ματάκια μου 9 /20 τρίποντα ,χονδρικά 1 στα 2 μέσα ?
Vas
Ηταν σίγουρο ότι ο Πάο θα κέρδιζε το παιχνίδι...

Χωρίς Μαυροειδή, Καιμακόγλου χωρίς προπόνηση 1 βδομάδα, τους παίκτες σκασμένους, 3 τεχνικές ποινες!!

Από το '94 που παρακολουθώ το Μαρούσι δεν το έχω ξαναδει.

Πάντως, προσωπικά δεν είδα τον Πάο βελτιωμένο. Την διαφορά την έκανε όλα τα παραπάνω που ανεφερα συν το 3/3 του Διαμαντίδη στο 3ο δεκαλεπτο...

Το ήξερα ήδη, αλλά σήμερα επιβεβαιώθηκα αλλη μια φορά. Πιο εύκολα το Μαρούσι θα πάρει ευρωλίγκα, παρά ελληνικό πρωτάθλημα! Κρίμα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.