QUOTE(Flexo @ Feb 15 2010, 11:14 )

Όταν μια ομάδα έχει για στόχο την 1η θέση σε ότι διοργάνωση συμμετέχει, είναι εν μέρει λογικό.
Αλλά και πάλι -χωρίς να είμαι σίγουρος- την περσινή χρονιά του triple-crown τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής τον είχε ο Σπανούλης με περίπου 25'.
Κάπου τόσο είναι στο περίπου ο μ.ο. χρόνου για τους παίχτες "κλειδιά" του ΠΑΟ.
Ενώ στην φιναλίστ CSKA ο Σίσκα είχε περίπου 30'.
Ή αν ψάξει κανείς τους χρόνους των Σάτο και του 34ρη T-Mac στην Σιένα, σίγουρα θα είναι μεγαλύτεροι απο 25'. Η Σιένα δηλαδή είναι ομάδα με μικρότερο βάθος και έχει στόχο F4 και κατάκτηση εγχώριων τίτλων.
Και μιας και αναφέρθηκα στο μικρότερο βάθος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα 40+ λεπτά που "χτύπησε" ο Bill με την Εθνική!
Οπότε αν οι παίκτες μας ήταν σε τέτοιες ομαδες τί θα έκαναν;

Σωστός, αλλά να βάλεις στην εξίσωση και τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟ. Βασιζόμαστε αποκλειστικά στο πικ'ν'ρολ στην επίθεση (τρόπος παιχνιδιού που απαιτεί συνεχές, λυσσασμένο τρέξιμο και αλλαγές κατεύθυνσης από τους γκαρντ και από τον ψηλό που στήνει το σκριν) και με συνεχή χεντς άουτ και πιεστικές άμυνες στα μετόπισθεν. Δεν υπάρχει εναλλακτικός, πιο "ξεκούραστος" τρόπος παιχνιδιού στην ομάδα μας, δεν υπάρχει καμιά οικονομία δυνάμεων ή πιο "ελεύθερη" προσέγγιση κάποιου παιχνιδιού. Αυτό παίζει, αυτό προσπαθεί να τελειοποιήσει, αυτό το στιλ του δίνει τις επιτυχίες, και η επιμονή σε αυτό το - πολύ απαιτητικό σε φυσική κατάσταση - στιλ τον καταβαραθρώνει σε περιόδους που οι παικτες "καίγονται" σωματικά.
Κλασικό παράδειγμα ο Σίσκα, τον οποίο ανέφερες. Στην ΤΣΣΚΑ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα "χοντρού" ντεφορμαρίσματος τα τελευταία 2μισι χρόνια. Είναι ομάδα με μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι της, ειδικά επί Μεσίνα υπήρχαν ένα σωρό πιο "οικονομικές" από πλευρας δυνάμεων αγωνιστικές προσεγγίσεις, ειδικά στην επίθεση. Ε, ο Σίσκα στον ΠΑΟ, παίζοντας το ίδιο ή και λιγότερο, μετά το Φ4 ήταν να τον ...κλαίνε οι ρέγγες! Χαρακτηριστικά θυμάμαι πως στους τελικούς του '07 φαινόταν τόσο καταπονημένος που νόμιζες πως θα ...λιποθυμήσει στο παρκέ.
Μην κοιτάζετε λοιπόν αποκλειστικά τους χρόνους συμμετοχής των παικτών, για να δούμε πόσο εξαντλητικός είναι ο ΠΑΟ του Ομπράντοβιτς για τους βασικούς του παίκτες (και δη σε χρονιές έμπλεες τραυματισμών), θα πρέπει να κοιτάξουμε το συνδυασμό χρόνου συμμετοχής - έντασης προπόνησης - απαιτήσεων σε κατανάλωση δυνάμεων κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως αυτός προκύπτει από την ανάλυση του υπερ-απλού, αλλά και υπερ-επιτυχημένου αγωνιστικού μοτίβου των "πρασίνων".
QUOTE(panos75 @ Feb 15 2010, 13:06 )

Υ.Γ. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο Γιαννάκης είναι πολύ πιο επιτυχημένος από τον Ομπράντοβιτς.
Εγώ τους θεωρώ το ίδιο επιτυχημένους. Δύσκολες, βέβαια, και επίφοβες αυτόυ του είδους οι συγκρίσεις, αλλά νομίζω πως, τηρουμένων των αναλογιών, είναι και οι δυο σχεδόν εξ' ίσου επιτυχημένοι.
QUOTE(colonel gomelsky @ Feb 15 2010, 13:59 )

- Την άποψή μου για το ΝΒΑ την έχω εκφράσει στο κατάλληλο τόπικ. Είναι λάθος κατ εμέ η άποψη που τσουβαλιάζει όλους τους αστέρες του ΝΒΑ και τους χαρακτηρίζει κατασκευάσματα χωρίς ικανότητες (δεν λέω ότι είπες αυτό Marciulionis). Εξίσου λάθος όμως είναι να υμνούμε τον οποιοδήποτε άμπαλο επειδή παίζει και διαπρέπει εκεί (βλέπε Χάουαρντ).
- Ο Χάισλιπ θέλει χρόνο και φαίνεται. Αυτό που μπορεί να κάνει ο Ζοτς είναι να του εξηγήσει καλύτερα τι ακριβώς θέλει απ αυτόν. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημα.
+1
QUOTE(Marciulionis @ Feb 15 2010, 14:06 )

Να είναι κατασκευάσματα με ικανότητες δε γίνεται βρε colonel? Έτσι κι αλλιώς το Λεμπρόν τον θεωρώ ότι κοντινότερο στη μπσκετική τελειότητα έχει βγεί ποτέ. Δεν παύει να είναι κατασκεύασμα όμως. Δεν είναι ότι είναι άμπαλοι. Η τροπή που έχουν δώσει στο παιχνίδι δε μου αρέσει και με βρίσκει αντίθετο...
+1