Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Basketball tips
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Tips n' Tricks
airambado
με την βοηθεια του coach tsops αλλα και οποιουδηποτε αλλου πιστου φιλου του basketball θα προτεινα να γραψουμε ο καθενα διαφορα TIPS οποια θα βοηθουσαν μεσα στο παιχνιδι...σαν αυτο που εκανε ο Σπυρος στην αρχη αλλα να τα εχουμε ολα συγκεντρωμενα σε ενα topic...coach ελπιζω να βοηθησεις και εσυ!
V@Roxe##13
Το ειχα ακουσει πριν 3 χρονακια περιπου, οταν η μπαλα φυγει απο τα χερια σου να μην κοιταζεις την πορεια της μπαλας αλλα το καλαθι.. Μεταξυ μας ποτε δεν μπορεσα να το εφαρμοσω τελεια αλλα τωρα στα 22 μου δεν εχω ορεξη να αλλαξω οτιδηποτε στην τεχνικη του σουτ μου.
airambado
QUOTE(V@Roxe##13 @ May 13 2006, 02:23 PM)
Το ειχα ακουσει πριν 3 χρονακια περιπου, οταν η μπαλα φυγει απο τα χερια σου να μην κοιταζεις την πορεια της μπαλας αλλα το καλαθι.. Μεταξυ μας ποτε δεν μπορεσα  να το εφαρμοσω τελεια αλλα τωρα στα 22 μου δεν εχω ορεξη να αλλαξω οτιδηποτε στην τεχνικη του σουτ μου.
*

εγω γιατι ξερω παλι οτι πρεπει να κοιτας την μπαλα(follow through)αυτο που λες ισχυει στην ελευθερη βολη!
V@Roxe##13
Οχι 100/100 ειμαι σιγουρος μου το ειχε πει ο προπονητης μου μολις ειχε γυρισει απο ενα σεμιναριο προπονητων. Παντως αν (ελπιζω οχι) εχεις δικαιο βρηκα την αιτια της αστοχιας μου rolleyes.gif sleep.gif huh.gif
thrylos7
Όταν η μπάλα φεύγει από τα χέρια σου (και πιο πριν όσο αυτό είναι δυνατό πχ, 1") πρέπει να κοιτάς το στόχο... το καλάθι. Αν είναι δυνατόν να κοιτάς τη μπάλα! Για ποιο λόγο; Σαν να σου δείχνει κάποιος με το δάχτυλο το φεγγάρι κι εσύ να κοιτάς .. το δάχτυλο!
(Οι παρομοιώσεις μου γίνονται όλο και πιο τραγικές... Μπρρρ!)

Επίσης ξέρω, μιας και λέμε για μάτια, ότι όταν μαρκάρει κάποιος έναν περιφερειακό παίκτη, είναι καλύτερο να κοιτάει.. το στομάχι του αντιπάλου αφού έτσι έχει καλύτερη εποπτεία.
airambado
Δεν ξερω εγω ετσι ξερω(follow trought)! ο πλεον καταλληλος να μας το επιβεβαιωσει ειναι ο coach ο οποιος ομως δυστυχως δεν μας εχει κανει την τιμη μεχρις στιγμης! 41.gif
dizzy_fingers
Το follow through στο σουτ που λένε οι αμερικάνοι έχει να κάνει όχι με την κίνηση των ματιών αλλά με του χεριού.
Δηλαδή, να κρατάς το χέρι σηκωμένο λίγο μετά το σουτ, σαν να προσπαθείς να "κουμαντάρεις" την πορεία της μπάλας με το χέρι σου.
Ασφαλώς, σκοπός αυτού, δεν είναι να προσπαθείς μέσω των τηλεπαθητικών σου ικανοτήτων να οδηγήσεις τη μπάλα στο καλάθι, αλλά να συνηθίσεις να μην τραβάς το χέρι σου αμέσως μετά το σουτ.

Για τα tips τώρα, αν ψάξεις στο τόπικ του tsops θα βρεις αμέτρητα.
Αν δεν έχει αντίρρηση ο coach θα ήθελα να τα μαζέψω μία μέρα και να τα παραθέσω εδώ, μαζεμένα, για ευκολότερη πρόσβαση.
airambado
αν μπορεσεις καντο ετσι ωστε να ειναι ολα συγκεντρωμενα!!
morfi
QUOTE(thrylos7 @ May 13 2006, 05:55 PM)
Όταν η μπάλα φεύγει από τα χέρια σου (και πιο πριν όσο αυτό είναι δυνατό πχ, 1") πρέπει να κοιτάς το στόχο... το καλάθι. Αν είναι δυνατόν να κοιτάς τη μπάλα! Για ποιο λόγο;
*

Ποια η διαφορα του να κοιτας το καλαθι η την μπαλλα...?

QUOTE(thrylos7 @ May 13 2006, 05:55 PM)
Επίσης ξέρω, μιας και λέμε για μάτια, ότι όταν μαρκάρει κάποιος έναν περιφερειακό παίκτη, είναι καλύτερο να κοιτάει.. το στομάχι του αντιπάλου αφού έτσι έχει καλύτερη εποπτεία.
*

Παιζει ρολο και το φυλλο του αντιπαλου...Αν ειναι γυναικα δεν κοιτας το στομαχι (αν και λενε οτι ο ερωτας απο το στομαχι περναει... tongue.gif ).Θα κοιταξεις αλλα πραγματα.Θα απλωσεις και λιγο το χερακι σου και καλα οτι πας να κλεψεις την μπαλλα και μετα θα δεις το δικο της χερακι στα μουτρα σου. 69.gif

QUOTE(thrylos7 @ May 13 2006, 05:55 PM)
Σαν να σου δείχνει κάποιος με το δάχτυλο το φεγγάρι κι εσύ να κοιτάς .. το δάχτυλο!
(Οι παρομοιώσεις μου γίνονται όλο και πιο τραγικές... Μπρρρ!)
*

Στο ξαναειπα... εκτος αν ειναι γυναικα και την ωρα που σου δειχνει το φεγγαρι εσυ κοιτας αλλα... Και μετα το δαχτυλο της θα ειναι μεσα στο ματι σου... Το αριστερο... banana.gif 24.gif
thrylos7
To καλάθι στοχεύεις, δε βλέπεις πόσο όμορφη είναι η μπάλα... Απλό είναι!

Ή μπορεί να τη δεις να καρφώνει στα μούτρα σου... της μόδας έγινε...

Τί άλλα; Το γύρο στο απέναντι σουβλατζίδικο;

Μη δούμε σοβαρό θέμα... αμέσως να επέμβουμε!
_pro_ball_player_18
Λοιπόν παιδιά. Δεν υπάρχει κάποις συγκεκριμένος τροπος για να σουτάρει κανείς. Ολα ειναι θέμα συνδυασμού. Το καλό σούτ ξεκινάει από τα πόδια. Ύστερα ο αγκώνας σου πρέπει να είναι οπωσδήποτε κάθετος με τον ώμο σου, δηλαδή να ειναι κοντά στο στήθος σου. Τα μάτια σου δεν πρέπει να κοιτάνε ούτε την μπάλα, ούτε μόνο το στεφάνι αλλά και τα δύο ταυτόχρονα. Επίσεις θα πρέπει να στοχεύεις στο πίσω μέρος του στεφανιού. Τέλος το χέρι σου πρέπει να μείνει ακριβώς εκεί από όπου εφυγε η μπάλα από τα δάχτυλά σου.
Παιδιά ένα άθλημα είναι ''HAVE FUN'' bball.gif
airambado
πολυ ωραια τοποθετηση,οποιος εχει τπτ να προσθεσει τπτ αλλο σχετικα με το σουτ ας το γραψει....+++Σπυρο ποτε θα δημοσιευσεις τα υπολοι πα τips??
dizzy_fingers
Όταν βρω χρόνο...γιατί είναι πάρα πολλά biggrin.gif.
Να ρωτήσω, όμως, πρώτα και τον coach αν συμφωνεί wink.gif.

QUOTE
Δεν υπάρχει κάποις συγκεκριμένος τροπος για να σουτάρει κανείς.


Δεν διαφωνώ με τα λεγόμενά σου...εσύ όμως διαφωνείς με αυτά που γράφεις μετά από αυτό tongue.gif biggrin.gif.

Όχι ότι είναι λάθος πάντως.
Είναι σωστά και έτσι πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά από μικρά, καθώς στατιστικά αυτή είναι η τεχνική που έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα.
Πάρε για παράδειγμα τον Bird, που δε θέλει εξήγηση το πόσο καλός σουτέρ ήταν....αν παρατηρήσεις το στυλ του, ο αγκώνας του τις περισσότερες φορές "έδειχνε" προς τα έξω και αρκετές φορές σούταρε με τα χέρια, χωρίς δηλαδή να λυγίζει τα γόνατα.
Ο Στογιάκοβιτς το ίδιο (θυμάμαι ακόμα, τα διαγράμματα που έκαναν στους αγώνες των Κινγκς, για την ομοιότητα στο στυλ του Πέτζα με τον Μπερντ).
Ο Μάριον τώρα, που είναι καλός σουτέρ (άντε, για τα δεδομένα του ΝΒΑ biggrin.gif), έχει το πιο παρδαλό και παράλληλα αποτελεσματικό σουτ που έχουμε δει μετά τον Walter Berry biggrin.gif.
Ο Αλβέρτης, σχεδόν ποτέ δεν κρατάει το χέρι του εκεί που αφήνει τη μπάλα και το τραβάει απότομα κάτω.

Αυτά τα παραπάνω, δε σημαίνουν ότι για να γίνεις καλός σουτέρ, πρέπει να έχεις το δικό σου ξεχωριστό στυλ. Ίσα ίσα, η πλειοψηφεία των καλών σουτέρ (πρώτα απ'όλα Γκάλης, μετά μου έρχονται στο μυαλό οι Μαρκ Πράις - Στηβ Κερ - Τζον Πάξον που και οι 3 είχαν το ίδιο στυλ...τόσο παρόμοιο που αν έβλεπες μόνο τις σκιές τους, δε θα μπορούσες να τους ξεχωρίσεις) σουτάρει με τον "καθώς πρέπει" τρόπο.

Απλά πιστεύω πως ενώ αυτές οι συμβουλές είναι καλές, θα πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη βάση στην άνεση και αμεσότητα του σουτ.
Δηλαδή, να νιώθει τόσο άνετα με το στυλ, που να μην καταλαβαίνει ότι σουτάρει, δηλαδή να μην έχει απασχολημένο το μυαλό του στο τί πρέπει να κάνει για να σουτάρει σωστά, το ίδιο και για τη διαδικασία πριν σουτάρει.
Με λίγα λόγια, όταν παίρνει τη μπάλα και βλέπει ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές για σουτ, η μοναδική εντολή που να δίνει ο εγκέφαλος στο σώμα να είναι "σουτ" και όχι "λύγισε πόδια, κοίταξε το πίσω μέρος του στεφανιού, κράτα μέσα τον αγκώνα κλπ κλπ"...
Γι'αυτό θεωρώ πως οι προπονητές των παιδικών κάνουν μεγάλο λάθος όταν πιέζουν ένα παιδί να αλλάξει το στυλ του (δε λέω για ηλικίες όπου μαθαίνουν να σουτάρουν, αλλά για πιο μετά).

Ο κάθε αθλητής είναι ξεχωριστός σε τεχνικά, φυσικά ακόμη και ψυχολογικά χαρακτηριστικά και βάσει αυτών καθορίζει το στυλ με το οποίο σουτάρει.
Το πως μπορεί ο καθένας να βρει το στυλ του....εδώ υπάρχει ένας κι αποδεδειγμένα αποτελεσματικός τρόπος, με τον οποίο όλοι συμφωνούν:
Πολλά σουτ....
V@Roxe##13
Βασικα εχω δει εκατονταδες διαφορετικα στυλ στο σουτ. Ο καθενας διαμορφωνει το στυλ του αναλογα με τις αναγκες και τα προσοντα του. Εμενα π.χ μου την δινει στα νευρα το στυλ του Χατζη και του Βασιλοπουλο. Αντιθετως μου αρεσουν αυτα των Βασιλειαδη Λακοβιτς.
thrylos7
QUOTE
Τα μάτια σου δεν πρέπει να κοιτάνε ούτε την μπάλα, ούτε μόνο το στεφάνι αλλά και τα δύο ταυτόχρονα. Επίσεις θα πρέπει να στοχεύεις στο πίσω μέρος του στεφανιού.

Τσούκου! Θα αλληθωρίσουμε έτσι...

Επίσης ο στόχος είναι το κέντρο του στεφανιού και όχι το πίσω μέρος όπως λανθασμένα πιστεύουν οι περισσότεροι..
(Ψάχνω να βρω το SLAM που το εξηγούσε κιόλας αλλά μέχρι τώρα τίποτα...)
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι στοχεύοντας το πίσω μέρος του στεφανιού είσαι κάποια εκατοστά μακριά από τον πραγματικό σου στόχο...
Αυτά στη θεωρία βέβαια γιατί όλοι το καλάθι στοχεύουμε και ουσιαστικά δεν υπολογίζουμε που ακριβώς θέλουμε να στείλουμε τη μπάλα. Αυτά είναι για τους εξοικειωμένους σουτέρ.
suspect
Ωραιο τοπικ!

Οι αποψεις μου:

1. είναι μεγαλο λαθος να κοιταει κανεις τη μπαλα όταν σουταρει. Αυτό μπορει να το κανει στην προπονηση για να ελεγχει ειτε την καμπυλη ειτε τις περιστροφες που δινει στη μπαλα γυρω από τον αξονα της. Στον αγωνα όμως αυτό είναι λαθος γιατι α) χανεται η αυτοσυγκεντρωση και η προσηλωση στον στοχο που είναι το καλαθι και β) γιατι μεγαλωνει ο χρονος αντιδρασης αναλογα με την εξελιξη της φασης. Εστω και μισο δευτερολεπτο που στο αθλημα μας είναι εξοχως σημαντικο. Προσπαθηστε να το κανετε. Τριπλαρετε ( κοτατε μπαλα ) βλεπετε καλαθι ( κοτατε μπαλα ) σηκωνεστε ( κοτατε μπαλα ) εκτελειτε και εστιαστε στην τροχια της. Θα διαπιστωσε ότι εστω για λιγο θα χασετε τη φαση αν αστοχησετε και μεχρι να επανελθετε, να δωσει σημα το μυαλο για το τι θα κανετε, εχετε χασει μισο δευτερολεπτο τουλαχιστον.
2. είναι σωστο το να εστιαζεις στο στομαχι του αντιπαλου, όχι βεβαια για λογους εποπτειας αλλα γιατι το στομαχι είναι το μονο σημειο που δεν «προσποιειται» όπως η μεση, τα ποδια ή τα χερια.Συνηθως όμως αυτό δεν συμβαινει γιατι το αθλημα εχει προχωρησει και αν εστιαζει κανεις μονο σε ένα σημειο χανει την αντιληψη του παιχνιδιου ειτε λεγεται αλληλοκαλυψη, ειτε πασες, ειτε σκριν. Αυτό το τρικ μπορει να γινει σε μονο που παιζουμε για την πλακα μας, αλλα το πιο σημαντικο στην αμυνα είναι η θεληση.
3. σε ότι αφορα το σημειο του καλαθιου που πρεπει να κοιτα κανεις, κατά τη γνωμη μου, δεν παιζει κανενα ρολο. Το σουτ είναι τα 3 π. ποδια, πιστη και προπονηση. Το λεω εκ πειρας. Όταν προπονεισαι ( και εννοω φυσικα και αποκλειστικα σε ατομικο επιπεδο) και προσπαθεις να εισαι συγκεντρωμενος στην ατομικη προπονηση και όχι το μυαλο να είναι στο κουκουρουκου, βγαζεις τα δικα σου συμπερασματα που αρμοζουν καλυτερα σε σενα.
4. το στιλ σηκωνει πολύ μεγαλη συζητηση. Θυμαμαι έναν από τους μεγαλυτερους ευρωπαιους σουτερ ολων των εποχων, τον Σαν Επιφανιο που το στιλ του ηταν για τα μαυρα δραγκαλα. Όμως…. Ουτε και του Αλβερτη είναι γοητευτικο το στιλ ασχετα αν δεν κοβεται γιατι είναι 2.06 ( εκτος αν λεγεται Χερμαν) αλλα κανεις δεν μπορει να μην παραδεχτει πως είναι ο μακραν καλυτερος ελληνας σουτερ ολων των εποχων.
5. επισης μια και λεμε για το σημειο του καλαθιου. Εμενα πχ από θεσεις στην κορυφη, με βολευει να κοιταξω το μπροστινο μερος της στεφανης ενώ από γωνια το πισω. Και δεν εχω θεση, σουταρω εξισου καλα από οπουδηποτε.
6. να καταθεσω και ένα δικο μου κολπακι που μου πιανει σχεδον παντα: Από τα δεξια η διεισδυση να καταληγει με αριστερο λεϊ απ. Δεν το περιμενει κανεις, δεν συμβαδιζει με τα βηματα και δεν κοβεται γιατι δεν προλαβαινει ο αμυντικος να συγχρονιστει με την κινηση. Δεν ενδεικνυται όμως όταν βγαινει και δευτερος αμυντικος γιατι ετσι είναι σχεδον σαν να του σερβιρεις τη μπαλα σε αποσταση 20 ποντων από το σωμα του. Στο 1 με 1 όμως δεν παιζεται!
kolossos
QUOTE
Θα κοιταξεις αλλα πραγματα.Θα απλωσεις και λιγο το χερακι σου και καλα οτι πας να κλεψεις την μπαλλα και μετα θα δεις το δικο της χερακι στα μουτρα σου. 69.gif


Θέλω ανάλυση για τέτοιες περιπτώσεις από τον dizzy! Ξέρει αυτός! χιχιχιχιχ biggrin.gif icon_drunk.gif 19.gif
dizzy_fingers
Σαμορούκοβα?biggrin.gif
kolossos
QUOTE(dizzy_fingers @ May 15 2006, 04:21 AM)
Σαμορούκοβα?biggrin.gif
*


Xexexexexexe. βέβαια εκε΄δεν μιλάμε μόνο για χέρια... Κεφάλι ολόκληρο έπεσε (για να μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, το "πάνω" εννοώ tongue.gif biggrin.gif icon_drunk.gif )
_pro_ball_player_18
Stin amhna to poio shmantiko einai na blepeis to sththos tou antipalou sou. Oles oi prospioiseis, kiniseis kai triples apo ekei ksekinane.
airambado
QUOTE(_pro_ball_player_18 @ May 15 2006, 07:35 PM)
Stin amhna to poio shmantiko einai na blepeis to sththos tou antipalou sou. Oles oi prospioiseis, kiniseis kai triples apo ekei ksekinane.
*

συγκεκριμενα τα ποδια σου να ειναι σε τετοιο υψος ωστε να εχεις οπτικη επαφη με το στηθος του αντιπαλου,επισης καλο ειναι τον ιουλιου οπου δεν πρεπει να ασχολεισαι και τοσο πολυ με το αθλημα..να κανεις καλυμβηση σε πισινα,ειναι μακραν η καλυτερη γυμναστικη για εκεινη την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο...
dizzy_fingers
QUOTE(_pro_ball_player_18 @ May 15 2006, 04:35 PM)
Stin amhna to poio shmantiko einai na blepeis to sththos tou antipalou sou. Oles oi prospioiseis, kiniseis kai triples apo ekei ksekinane.
*


Τη μέση-λεκάνη εννοείς...Το στήθος μπορεί να σε ξεγελάσει σε καμιά προσποίηση για σουτ και να σε "σηκώσει" από τα πόδια σου. Η μέση μένει πάντα σταθερή (και αν κάποια στιγμή σηκωθεί...κακό του επιθετικού, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα ισιώσει τα γόνατά του).



Τον Ιούλιο γιατί δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το μπάσκετ?
Ούτε basketforum? ohmy.gif
biggrin.gif
_pro_ball_player_18
επισης καλο ειναι τον ιουλιου οπου δεν πρεπει να ασχολεισαι και τοσο πολυ με το αθλημα..να κανεις καλυμβηση σε πισινα,ειναι μακραν η καλυτερη γυμναστικη για εκεινη την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο...
*

[/quote]

Sosto. alla to kyriotero paidia einai ta barh kai oi altikes askiseis. Xoris auta kai yparxoun sigoura kapoioi taumatismoi alla tha eiste kai panta se pio meionektiki thesi apo kapoion pio gymnasmeno apo esas. bball.gif
thrylos7
Δεν είναι βέβαια η τέλεια συνταγή για τις προσποιήσεις... Σε πολλές "ντρίμπλες" όπως πχ στην σταυρωτή μετακινείται όλο το σώμα.
Εποπτεία πάνω κάτω αυτό εννοούσα(μαζί με το να προσέχεις για κάποιο σκριν).
Alexmei
για την άμυνα της weak-side:

όταν γίνεται πάσα από την δυνατή στην αδύνατη μεριά, ΕΣΥ αμυντικέ της weak-side ακολούθα την μπάλα στην άλλη μεριά ώστε να βγεις εγκαίρως στον παίχτη σου ο οποίος πολύ πιθανόν να νομίζει ότι εσύ ξεχάστηκες και να δοκιμάσει σουτ ή διήσδηση(έτσι γράφεται; ). Αυτό έχει αποτέλεσμα να καταφέρεις εσύ να πάρεις επιθετικό γιατί τον επιθετικό τον συμφέρει να πάει με την μπάλα στο καλάθι ή τάπα σε σουτ (όχι πάντα) ή υπάρχει και περίπτωση αν δεν κάνει τπτ από τα παραπάνω να πάιξει 1 εναντίον ενός.




Διαβάστε το!
_pro_ball_player_18
Stin amuna otan o paiktis sou den exeis tin mpala kai briskesai sti adunati meria kalo tha einai na briskesai panta stin nohth grammi tis mpalas. etsi ha exeis ena megalo pososto epityxias gia na klepseis tin mpala.
airambado
επισης οταν η μπαλα βρισκεται στο κεντρο οι περιφερειακοι οι οποιοι βρισκονται 1 πασα αποσταση,πρεπει να παιζουν overplay ετσι ωστε να μην μπορεσουν να παρουν ευκολα την μπαλά και επομενως να δυσκολεψουμε την επιθεση τους........+dizzy πηρες αδεια απο τον coach για να δημοσιευσεις τα tips του?
airambado
QUOTE(_pro_ball_player_18 @ May 16 2006, 08:27 PM)
Stin amuna otan o paiktis sou den exeis tin mpala kai briskesai sti adunati meria kalo tha einai na briskesai panta stin nohth grammi tis mpalas. etsi ha exeis ena megalo pososto epityxias gia na klepseis tin mpala.
*

γραφε αν μπορεις ελληνικα και οχι greeklish,δεν θα στραβωθουμε εμεις(κι΄αλλο)για να διαβασουμε το ποστ σου biggrin.gif biggrin.gif
_pro_ball_player_18
QUOTE(airambado @ May 17 2006, 02:50 AM)
γραφε αν μπορεις ελληνικα και οχι greeklish,δεν θα στραβωθουμε εμεις(κι΄αλλο)για να διαβασουμε το ποστ σου biggrin.gif  biggrin.gif
*

sorry airambado alla etsi exo synithisei na grafo kai grafo kai pio grigora. tongue.gif
dizzy_fingers
Ναι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία... Ο tollys2004 γράφει από Ντόρτμουντ ολόκληρα κατεβατά και τα περνάει σε μετατροπέα για να μη βγαίνουν greeklish.

Επίσης, δε γράφεις σε chat, αλλά σε φόρουμ.
Επομένως αυτά τα "γρήγορα" ποστ μένουν και καλό είναι να ευανάγνωστα.
Η ελαστικότητά μας στα greeklish έχει να κάνει με τα άτομα που γράφουν από το εξωτερικό....
Επομένως, θα σε ξαναπαρακαλέσω (εφ΄όσον ποστάρεις με τη συχνότητα που το κάνεις τώρα), να γράφεις με ελληνικά.

Airambado περίμενε για τα tips...μέχρι να βρώ χρόνο, μπορείς να τα κοιτάς από το τόπικ του tsops.
kolossos
Όταν παίζεις overplay καλό θα είναι το εσωτερικό χέρι να έχει επαφή με το στο στομάχι του αντιπάλου. Έτσι γίνεται ένα υποτυπώδες τσεκάρισμα και παράλληλα μειώνονται οι πιθανότητες να φας προσποίηση καθώς το συγκεκριμένο σημείο είναι αυτό που μετακινείται λιγότερο και σε βοηθάει να έχεισ καλύτερο έλεγχο της πραγματικής κίνησης του επιτειθέμενου.

Επίσης κάτι άσχετο απο προσωπική εμπειρία. Οταν είστε στο low post και βλέπεται ότι ο αντίπαλος έχει πλεονέκτημα απέναντι σας είτε λόγω ύψους-δύναμης είτε γιατλι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σας, αφήστε τον να περάσει φάτσς στο καλάθι και τραβηχτείται λίγο στα πλάγια του και από εκεί προσπαθήστε να τον ταπώσετε ην ώρα που σηκώνει την μπάλα και είναι έτοιμη να φυγει από χέρια του. Φυσικά δεν μπορεί να πιάσει πάντα και περίπτωση αποτυχίας σημαίνει 2 εύκολοι πόντοι για τον αντίπαλο. Πάντως εγώ με αυτό τον τρόπο έχω ταπώσει αρκετούς που ούτε που θα το φανταζόμουν υπό άλλες συνθήκες, με πιο τρανταχτό παράδειγμα ενα αξιοπρεπέστατο φυστίκι στον δίμετρο σέντερ της ομάδας, ενώ εγώ είμαι μόλσ 1.85
airambado
QUOTE(dizzy_fingers @ May 15 2006, 07:38 PM)
Τη μέση-λεκάνη εννοείς...Το στήθος μπορεί να σε ξεγελάσει σε καμιά προσποίηση για σουτ και να σε "σηκώσει" από τα πόδια σου. Η μέση μένει πάντα σταθερή (και αν κάποια στιγμή σηκωθεί...κακό του επιθετικού, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα ισιώσει τα γόνατά του).
Τον Ιούλιο γιατί δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το μπάσκετ?
Ούτε basketforum? ohmy.gif
biggrin.gif
*

δεν πρεπει γι'αυτους που ειναι σε ομαδες και ασχολουνται πιο σχολαστικα,τον ιουλιο ειναι ο μηνας οπου πρεπει να ξεκουραζεται ο αθλητης και να ασχολειται με κολυμπι,τρεξιμο,βαρη,ειναι ενας μηνας ¨"μπασκετικης αποτοξινωσης" blink.gif
morfi
Χωρις παρεξηγηση αλλα εμενα ολα αυτα δεν μου λενε τιποτα.Εγω παιζω το μπασκετ που εχω μαθει να παιζω στην γειτονια μου.Ολα αυτα που μαθαινουν στις ομαδες περι οβερπλει και που να κοιτας την ωρα που σουταρεις κτλ κτλ ειναι μπαρουφες!Αχρειαστα εντελως... peace.gif
airambado
peace.gif αυτα τα tips που παραθετουμε μπορει να σου φαινονται αχρειαστα αλλα αν παιζεις σε ομαδα που εχει στοχους,ολα αυτα ειναι δεδομενα δεν αντιλεγω ωραιο μπασκετ και αυτο που λες αλλα μονο οταν παιζεις σε με φιλους για χαβαλε,αλλιως ολα αυτα ειναι το Α και το Ω!
dizzy_fingers
Σου απάντησε ο airambado, νομίζω, morfi....
Συν του ότι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μερικές από αυτές τις συμβουλές για να παίξεις καλύτερα...γιατί τώρα 30.gif.
tongue.gif biggrin.gif
morfi
QUOTE(airambado @ May 17 2006, 08:32 PM)
peace.gif αυτα τα tips που παραθετουμε μπορει να σου φαινονται αχρειαστα αλλα αν παιζεις σε ομαδα που εχει στοχους,ολα αυτα ειναι δεδομενα δεν αντιλεγω ωραιο μπασκετ και αυτο που λες αλλα μονο οταν παιζεις σε  με φιλους  για χαβαλε,αλλιως ολα αυτα ειναι το Α και το Ω!
*

Εχω παιξει σε ομαδα και ειδα ποσο πολυ μου χρειαστηκαν... Τα θεωρω ανουσια... Εμενα δεν μου χρειαστηκανε σε τιποτα.Ετσι οπως εχω μαθει να παιζω, ετσι θα συνεχισω... Και αυτο ειναι δεσμευση... banana.gif
Και εμενα μου λεγανε να αφηνω το χερι μου και να μην το κατεβαζω γρηγορα, να κανω μπλοκ για να παρω ριμπαουντ κτλ κτλ Οταν τα εκανα ολα αυτα ημουν ο ορισμος της αθλιοτητας!Οταν επαιζα ετσι οπως ηξερα και εβαζα κανα καλαθι η εκλεβα την μπαλα με λεγανε κωλοφαρδο και οτι δεν μπορω να το ξανακανω.Αυτο που με πειραζει ειναι οτι δεν εδειξα αυτα που μπορουσα να δειξω μονο και μονο για αυτες τις αηδιες.Και ημουνα πολυ καλυτερος απο τους ηλιθιους συμπαικτες μου...

Coming Soon To A Theater Near You!!!!
Morfi's basketball tips (και οχι μονο...)
tsops
QUOTE(airambado @ May 12 2006, 10:01 PM)
με την βοηθεια του coach tsops αλλα και οποιουδηποτε αλλου πιστου φιλου του basketball θα προτεινα να γραψουμε ο καθενα διαφορα TIPS οποια  θα βοηθουσαν μεσα στο παιχνιδι...σαν αυτο που εκανε ο Σπυρος στην αρχη αλλα να τα εχουμε ολα συγκεντρωμενα σε ενα topic...coach ελπιζω να βοηθησεις και εσυ!
*


Καταρχάς με συγχωρείς για την καθυστέρηση, αλλά επειδή το Topic Μου χρειάζεται πολλή συχνή ενημέρωση, αμέλησα να δω το δικό σου το οποίο οφείλω να πω ότι είναι εξαίσιο 41.gif

Θα προσπαθήσω να ποστάρω και εδώ αυτά που βάζω στο δικό μου και αν θέλετε, μπορείτε να δείτε όποια προηγούμενα εκεί bball.gif
tsops
QUOTE(dizzy_fingers @ May 13 2006, 05:17 PM)
Το follow through στο σουτ που λένε οι αμερικάνοι έχει να κάνει όχι με την κίνηση των ματιών αλλά με του χεριού.
Δηλαδή, να κρατάς το χέρι σηκωμένο λίγο μετά το σουτ, σαν να προσπαθείς να "κουμαντάρεις" την πορεία της μπάλας με το χέρι σου.
Ασφαλώς, σκοπός αυτού, δεν είναι να προσπαθείς μέσω των τηλεπαθητικών σου ικανοτήτων να οδηγήσεις τη μπάλα στο καλάθι, αλλά να συνηθίσεις να μην τραβάς το χέρι σου αμέσως μετά το σουτ.

Για τα tips τώρα, αν ψάξεις στο τόπικ του tsops θα βρεις αμέτρητα.
Αν δεν έχει αντίρρηση ο coach θα ήθελα να τα μαζέψω μία μέρα και να τα παραθέσω εδώ, μαζεμένα, για ευκολότερη πρόσβαση.
*


1. την απάντηση για το follow through την έδωσε άψογα ο Dizzy με μία μικρή προσθήκη : to follow (ακολουθώ) through (διαμέσου) έχει άμεση σχέση με την κίνηση του δείκτη του χεριού που σουτάρει. Ο δείκτης (πλησίον του αντίχειρα) έχει ως γνωστόν την τελευταία επαφή με τη μπάλα και ακολουθεί (follow) την κίνηση στο καλάθι διαμέσου (follow) της κίνησης που δίνεται στην μπάλα bball.gif

2. Dizzy, καμμία αντίρρηση από εμένα. Να μη σου πω ότι μου κάνεις και χάρη... biggrin.gif

3. Airambado, σε τιμώ έστω και αργοπορημένα όπως προείπα! tongue.gif
tsops
QUOTE(morfi @ May 13 2006, 07:35 PM)
Ποια η διαφορα του να κοιτας το καλαθι η την μπαλλα...?
*


Ανάλογα με την κίνηση της μπάλας προς το καλάθι, παίρνεις και την αντίστοιχη after-shot θέση, είτε αν είσαι σουτέρ, είτε συμμετέχων παίκτης bball.gif
tsops
QUOTE(morfi @ May 20 2006, 01:27 AM)
Εχω παιξει σε ομαδα και ειδα ποσο πολυ μου χρειαστηκαν... Τα θεωρω ανουσια... Εμενα δεν μου χρειαστηκανε σε τιποτα.Ετσι οπως εχω μαθει να παιζω, ετσι θα συνεχισω... Και αυτο ειναι δεσμευση... banana.gif  
Και εμενα μου λεγανε να αφηνω το χερι μου και να μην το κατεβαζω γρηγορα, να κανω μπλοκ για να παρω ριμπαουντ κτλ κτλ Οταν τα εκανα ολα αυτα ημουν ο ορισμος της αθλιοτητας!Οταν επαιζα ετσι οπως ηξερα και εβαζα κανα καλαθι η εκλεβα την μπαλα με λεγανε κωλοφαρδο και οτι δεν μπορω να το ξανακανω.Αυτο που με πειραζει ειναι οτι δεν εδειξα αυτα που μπορουσα να δειξω μονο και μονο για αυτες τις αηδιες.Και ημουνα πολυ καλυτερος απο τους ηλιθιους συμπαικτες μου...

Coming Soon To A Theater Near You!!!!
Morfi's basketball tips (και οχι μονο...)
*


Όλα αυτά που παραθέτεις είναι πολύ ενδιαφέροντα. Σε προσκαλώ σε μία προπόνησή μου να τα εφαρμόσεις cool.gif ...αν και σύντομα θα τα πούμε όλοι μαζί για ένα μονάκι - διπλάκι "to a theater near you" και τότε θα τα εφαρμόσουμε παρέα morfi wink.gif
morfi
QUOTE(tsops @ May 22 2006, 01:15 AM)
Όλα αυτά που παραθέτεις είναι πολύ ενδιαφέροντα. Σε προσκαλώ σε μία προπόνησή μου να τα εφαρμόσεις cool.gif
*

Με το γυναικειο? wub.gif Μεσα!!!!!!!ποτε και τι ωρα????!!!!! tongue.gif
tsops
QUOTE(morfi @ May 22 2006, 03:28 PM)
Με το γυναικειο? wub.gif  Μεσα!!!!!!!ποτε και τι ωρα????!!!!!  tongue.gif
*


Θα ενημερωθείς αγαπητέ...θα ενημερωθείς! biggrin.gif

Υ.Σ. Κάνε τα πάντα για να σε συμπαθήσουν...ίσως γλιτώσεις laugh.gif
tsops
Ρε airambado, τι έγινε? ήρθα εγώ και εξαφανίστηκες εσύ? Θα συνατηθούμε ποτέ ταυτόχρονα? laugh.gif
airambado
ρε συ εχω τωρα πανελληνιες και θα ελλατωσω για αυτες τις 2 εβδομαδες τις επισκεψεις μου...μετα ομως μην ανησυχεις για τα επομενα χρονια θα ειμαι πιστος στο καθηκον! biggrin.gif biggrin.gif αν μπορεσεις για 2 βδομαδες περιπου κανε κουμαντο στο τοπικ και μετα θα επιστρψω δριμμυτερος! bball.gif bball.gif 41.gif
tsops
QUOTE(airambado @ May 22 2006, 04:50 PM)
ρε συ εχω τωρα πανελληνιες και θα ελλατωσω  για αυτες τις 2 εβδομαδες τις επισκεψεις μου...μετα ομως μην ανησυχεις για τα επομενα χρονια θα ειμαι πιστος στο καθηκον! biggrin.gif  biggrin.gif  αν μπορεσεις για 2 βδομαδες περιπου κανε κουμαντο στο τοπικ και μετα θα επιστρψω δριμμυτερος! bball.gif  bball.gif  41.gif
*


Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω, μπράβο biggrin.gif ή μήπως οι πανελλήνιες θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ότι και να γίνει? laugh.gif

Δεν κάνω κουμάντο πουθενά. Όλοι μαζί συμμετέχουμε. Εγώ θα προσφέρω το υλικό που ήδη έχω ποστάρει, όπως και απαντήσεις σε όποια ερωτήματα έχω χρόνο να διαβάζω smile.gif

Πανελλήνιες?! blink.gif Τι μου θύμισες τώρα...όταν έδινα εγώ πανελλήνιες, οι Bulls κέρδιζαν 4-1 τους Lakers στα τελικά και το μυαλό μου ήταν πιο πορτοκαλί από ποτέ!

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου. Διάβασε τώρα για να δρέψεις καρπούς μετά φίλε μου bball.gif
airambado
QUOTE(tsops @ May 22 2006, 05:03 PM)
Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω, μπράβο biggrin.gif ή μήπως οι πανελλήνιες θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ότι και να γίνει? laugh.gif

Δεν κάνω κουμάντο πουθενά. Όλοι μαζί συμμετέχουμε. Εγώ θα προσφέρω το υλικό που ήδη έχω ποστάρει, όπως και απαντήσεις σε όποια ερωτήματα έχω χρόνο να διαβάζω smile.gif

Πανελλήνιες?! blink.gif Τι μου θύμισες τώρα...όταν έδινα εγώ πανελλήνιες, οι Bulls κέρδιζαν 4-1 τους Lakers στα τελικά και το μυαλό μου ήταν πιο πορτοκαλί από ποτέ!

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου. Διάβασε τώρα για να δρέψεις καρπούς μετά φίλε μου bball.gif
*

ρε συ ενταξει οταν ενοοω κουμαντο ενοοω να γραφεις κατι στο τοπικ,ειναι δεδομενο οτι συμμετεχουμε ολοι!cu coach!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.