Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ευρωμπάσκετ 2013 Σλοβενία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες > Older Tournaments > Eurobasket 2013
επαθα λαστιχο
Ό,τι λέει ο τίτλος...Τί σας άφησε αυτό το τουρνουά.Τα up and downs,οι εκπλήξεις,οι διαψευσμένες προσδοκίες,τα προσπεκτς που είδαμε,τί μας άρεσε και τι όχι και μπλα μπλα μπλα....
koostas
Μία σύντομη σύνοψη της εικόνας των ομάδων που συμμετείχαν στο Ευρωμπάσκετ και των προοπτικών τους για του χρόνου.

ΓΑΛΛΙΑ : Κατάφερε να φτάσει στην κορυφή που τόσα χρόνια ονειρευόταν. Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες στη front court και το μουδιασμένο ξεκίνημα, έπαιξε όπως έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και πήγε ως το τέλος. Παρκερ ηγετης, Μπορις Ντιαο η αποκαλυψη στους ψηλους και ο ρολος του, θετικος ο Μπατουμ οταν χρειαστηκε. Λογικά, του χρόνου θα είναι παρόντες και κάποιοι από αυτούς που απουσίασαν φέτος εκτός και αν ο Πάρκερ αποφασίσει να ξεκουραστεί το επόμενο καλοκαίρι. Με πλήρη την γραμμή των ψηλών και τον ίδιο προπονητή είναι φαβορί για μετάλλιο στην Ισπανία.

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ : Πήγε καλύτερα του αναμενομένου με δεδομένες τις χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ της. Ευνοηθηκε πολυ απ' το προγραμμα, και στο νοκ ουτ ειχε την Ιταλια, τον πιο ευκολο αντιπαλο. Παντως, ακομα και έτσι, επιτυχημένη η παρουσία της στο τουρνουά. Δύσκολα θα εμφανιστεί πολύ διαφορετική του χρόνου, με ερωτηματικό την βελτίωση των Βαλανσιούνας και Μοντεγιούνας, ενώ εκκρεμεί και η παραμονή ή όχι του Καζλάουσκας. Σ’ αυτήν την βάση δύσκολα θα μπορέσει να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα για τις ανάγκες του Μουντομπάσκετ.

ΙΣΠΑΝΙΑ : Απέτυχε στο Ευρωμπάσκετ. Ήταν το ακλόνητο φαβορί, είχε το καλύτερο ρόστερ και έδειχνε ικανή να πάρει άνετα το χρυσό έστω και χωρίς τους Ναβάρο, Γκασόλ και Ιμπάκα. Μετριοι οι Ρουμπιο-Καλντερον, λιγοι οι σερχιο-γιουλ για κουμανταδοροι της ομαδας. Ο μικρος Γκασολ ηταν καλος, αλλα δεν κυριαρχησε απολυτα, οπως αναμενοταν. Ανακοινώθηκε η παραμονή του Ορένγκα και του χρόνου αναμένεται γενικό προσκλητήριο για μια τελευταία παράσταση χωρίς απουσίες και μάλιστα εντός έδρας.

ΚΡΟΑΤΙΑ : Επανήλθε στο προσκήνιο μετά από χρόνια προκαλώντας πολύ θετικά σχόλια και δημιουργώντας προσδοκίες για το μέλλον. Οι Κροάτες έδειξαν ικανοί να παίξουν διαφορετικά από ό,τι έχουμε συνηθίσει και κατάφεραν να αποτινάξουν από πάνω τους τη μαυρίλα των προηγούμενων ετών κυρίως όσον αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις και τη χημεία. Οι βασικοί παίκτες της ομάδας είναι σε καλή ηλικία, υπάρχει η καθοδήγηση του Ρέπεσα, τονώθηκε η αυτοπεποίθηση της ομάδας και με 1-2 προσθήκες από τους φετινούς απόντες (Πλάνιντς) δείχνει ικανή να συνεχίσει στο ίδιο δρόμο.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ : Η 5η θέση φάνηκε να είναι το ταβάνι της. Ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων και προεξάρχουσα μορφή τον Ντράγκιτς εκμεταλλεύτηκε την αύρα της έδρας και εξασφάλισε την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ και με καλό πλασάρισμα. Η μόνη πιθανή προσθήκη του χρόνου θα είναι ο Λόρμπεκ και ανεξάρτητα από την παραμονή ή όχι του Μπόζα δύσκολα θα διαφέρει αισθητά με την φετινή ομάδα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ : Η έκπληξη του τουρνουά. Μία αθλητική ομάδα που με την καθοδήγηση του Φρατέλο πέτυχε την απόλυτη υπέρβαση. Οι Ουκρανοί έχουν δημιουργήσει μία ομάδα που στηρίζεται στις αρχές και τη φιλοσοφία του προπονητή βασισμένη σε αμερικάνικα πρότυπα. Η συμμετοχή τους στο παγκόσμιο θα προσθέσει εμπειρία και παραστάσεις από τέτοια τουρνουά με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία με το βλέμμα στραμμένο στην διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του 2015 που θα φιλοξενήσουν οι ίδιοι.
ΣΕΡΒΙΑ : Κατά την γνώμη μου η παρουσία της ομάδας κρίνεται επιτυχημένη. Χτυπημένη, ίσως περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες ομάδες, από σοβαρές απουσίες και τραυματισμούς σημαντικών παικτών κατά την διάρκεια του τουρνουά (Μάρκοβιτς) κατάφερε με ένα εντελώς νεανικό σύνολο να πετύχει την απ’ ευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο. Αν ειχε αντιμετωπισει την Ιταλια στον νοκ ουτ, θα ηταν τετραδα. Εξασφάλισε τη συνέχεια, λοιπόν, και εκκρεμεί η αντικατάσταση του Ντούντα η αποχώρηση του οποίου, πάντως, δεν θα την αφήσει ανεπηρέαστη. Ερωτημα και ο Τεοντοσιτς.

ΙΤΑΛΙΑ : Ξεκίνησε με χαμηλούς τόνους και μικρές προσδοκίες. Με τις εμφανίσεις στην α’ φάση δημιούργησε την αίσθηση ότι θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια του τουρνουά. Στην β’ φάση και στα νοκ άουτ έκανε μία μόνο νίκη και αυτή επί της αδιάφορης Ισπανίας. Με αποτελεσματα της πρωτης φασης και το μετεπειτο ντεφορμαρισμα της ηταν ουσιαστικα ο καταλυτης του αποκλεισμου της Ελλαδας, του αποκλεισμου της Σερβιας, και της προκρισης της Λιθουανιας!! Με λίγα λόγια κατέρρευσε χάνοντας και τον ελάχιστο από τους εφικτούς στόχους δηλ. την απ’ ευθείας πρόκριση για το Μουντομπάσκετ. Αναζητά, λοιπόν, μία από τις wild cards. Το αν θα την πάρει ή όχι θα καθορίσει και την εξέλιξη της ομάδας και κυρίως την παραμονή του Πιανιτζιάνι και τη συμμετοχή παικτών όπως ο Γκαλινάρι και ο Μπαρνιάνι.

ΡΩΣΙΑ : Παταγώδης αλλά και αναμενόμενη αποτυχία. Πρέπει να μαζέψει τα συντρίμμια της και να αρχίσει από το μηδέν. Οι πολλές απουσίες της αφαίρεσαν τεράστιο μέρος της δυναμικής της και η τραγελαφική ιστορία με τον προπονητή κατέστρεψαν τις όποιες ελπίδες. Οι Ρώσοι ψάχνουν για μία wild card και για προπονητή. Κάτι ακούστηκε για επαναπροσέγγιση του Μπλάτ. Αν συμμετέχει στο Μουντομπάσκετ, λογικά θα έχει παρόντες όλους τους αστέρες της που απουσίασαν φέτος (Κιριλένκο, Χριάπα, Μοζγκόφ, Κάουν) και θα προσπαθήσει να επανέλθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΤΟΥΡΚΙΑ : Αποτυχία και κακή εικόνα. Πολυ κακες οι σχεσεις παικτων-προπονητη-ομοσπονδιας. Ο Τάνιεβιτς δεν μπόρεσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και η ομάδα βυθίστηκε. Οι Τούρκοι είναι μπροστά σε μία νέα αφετηρία η οποία και εξαρτάται από το αν θα πάρουν την πολυπόθητη wild card. Αναζητούν νέο προπονητή με τους Αταμάν και Μαχμούντι να είναι οι πιο λογικές επιλογές και φρεσκάρισμα του ρόστερ με βασική παράμετρο τον Τούρκογλου. Αν κερδίσουν τη συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ και ο Χέντο βρει ομάδα να παίξει ίσως έχουν μία ακόμη ευκαιρία με την υπάρχουσα στελέχωση.

ΕΛΛΑΔΑ : Απλά αποτύχαμε. Για 4η συνεχή χρονιά δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που είχαν τεθεί με βάση τις δυνατότητες της ομάδας (ίσως αποτελεί εξαίρεση το Ευρωμπάσκετ του 2011 και η 6η θέση). Εκ των υστερων αποδειχθηκε οτι υπηρχαν πολυ κακες σχεσεις μεσα στην ομαδα, και η τεδλικη δωδεκαδα που κατεβηκε δεν ηταν επιλογη του προπονητη. Η αντικατάσταση του Τρινκέρι θεωρείται δεδομένη αλλά η επιλογή του διαδόχου του εξαρτάται από την wild card. Σε περίπτωση θετικής έκβασης θα αναζητηθεί προπονητής που να μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε ένα τέτοιο τουρνουά ενώ η υπάρχουσα σύνθεση με τις απαραίτητες προσαρμογές θα έχει μία ακόμη ευκαιρία για να ρεφάρει τις αποτυχίες των τελευταίων ετών. Κομβικό ρόλο θα παίξουν οι προσθήκες ή όχι των Καλάθη και Κουφού.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.