Help - Search - Members - Calendar
Full Version: AEK - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (ΚΥΠΕΛΛΟ)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
Η προϊστορία των 2 ομάδων στο Κύπελλο :
http://vasilissa.blogspot.com/2005/10/blog-post.html

QUOTE
Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκινά για την ομάδα μας! Επειδή λοιπόν μπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι πάγκοι των ομάδων έχουν μεταφερθεί πλέον στην απέναντι πλευρά του γηπέδου. Ο πάγκος της ομάδας μας βρίσκεται μπροστά από τον τομέα Δ1, αντί μπροστά από το Η1 που ήταν πέρσι, ενώ ο πάγκος της φιλοξενούμενης ομάδας είναι μπροστά από τον τομέα Β2 αντί από το Ζ2 που ήταν κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο. Δείτε την κάτοψη του γηπέδου. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο γήπεδο για να υποστηρίξουμε την ομάδα μας, αυτήν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 5μ.μ. με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας, για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πρεμιέρα! 8/10/2005

Ανοίγει την αυλαία των επίσημων υποχρεώσεων της η ΑΕΚ την Κυριακή (17:00), όπου υποδέχεται τον Απόλλωνα Πάτρας για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο αγώνας είναι νοκ άουτ και η ομάδα μας παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει αισιοδοξεί. Ο Λευτέρης Κακιούσης μίλησε στο aekbc.gr για την αναμέτρηση με τους Αχαιούς και καλεί τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών του.

Ο Λευτέρης Κακιούσης δεν υπολογίζει τον τραυματία Παπανικολάου, ενώ οι Τσιάρας, Πελεκάνος μπήκαν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων πρόσφατα και δεν είναι απολύτως έτοιμοι. Στις απουσίες πρέπει να μετρηθεί και αυτή του δεύτερου ξένου, ο οποίος ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Κύριε Κακιούση τι χρειάζεται η ΑΕΚ, ώστε να εξασφαλίσει τη νίκη και την πρόκριση απέναντι στον Απόλλωνα;

"Το παιχνίδι – λογικά – θα είναι δύσκολο και σκληρό. Δεν ήμαστε έτοιμοι ακόμα, αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και είναι λογικό ότι χρειαζόμαστε χρόνο. Ο αγώνας χρειάζεται μεγάλη προσοχή και όπως γνωρίζετε είναι το πρώτο της φετινής περιόδου. Ετσι πρέπει να δείξουμε και στα σαράντα λεπτά αυτοσυγκέντρωση, ώστε να εμφανιστούμε όσον το δυνατό πιο έτοιμοι γίνεται. Πρόκειται για έναν αγώνα απέναντι σε μια δυνατή ομάδα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για νοκ άουτ παιχνίδι".


Πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση των φιλάθλων της ΑΕΚ;

"Ελπίζω ότι ο κόσμος θα έρθει στο Γαλάτσι και θα μας βοηθήσει να πάρουμε τη νίκη - πρόκριση. Είμαστε νέα ομάδα τον έχουμε ανάγκη, αλλά και πρέπει να ξέρει ότι αυτή η ομάδα χρειάζεται χρόνο, υπομονή και επιμονή".


από aekbc.gr
Τα εισιτήρια έχουν 10 ευρώ
ashton
QUOTE
ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ 78-71 9/10/2005

Φύλαγε το καλύτερο της πρόσωπο για τα επίσημα παιχνίδια! Η νέα ΑΕΚ εντυπωσίασε τους φίλους της στο κλειστό του Γαλατσίου με το πάθος και την μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση. Η ομάδα μας νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας 78-71 και προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ντρορ Χάτζατζ με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ, σούπερ εμφάνιση για τον Γιάννη Καλαμπόκη και τον Γιάννη Μπουρούση!

Ο Λευτέρης Κακιούσης επέλεξε για την πρώτη πεντάδα τους Παντελιάδη, Ρίματς, Καλαμπόκη, Κόπενραθ και Μπουρούση, αλλά στην πορεία, μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, είχε ήδη χρησιμοποιήσει τους 11 από τους 12 που είχε στη διάθεσή του, εκτός από τον Τσιάρα.


Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά, αλλά ένα ξέσπασμα με πρωταγωνιστές τους Χάτζατζ και Καλαμπόκη, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, έδωσε μικρό προβάδισμα στην ομάδα μας (13-8 και 16-11). Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 18-15.

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, ανοίγοντας την ψαλίδα της διαφοράς. Με καλή άμυνα, κράτησε τους φιλοξενούμενους χωρίς πόντο για τέσσερα λεπτά (13'-17'). Η ομάδα μας είχε λύσεις στην επίθεση (στο πρώτο ημίχρονο 9 παίκτες είχαν σκοράρει) και κυριάρχησε κοντά στο καλάθι με τους Μπουρούση και Κόπενραθ. Η διαφορά γρήγορα ξεπέρασε τους 10 πόντους με δύο βολές του Ρίματς (33-22, 17') και το πρώτο ημίχρονο τελείωσε 39-29 (Καλαμπόκης 7, Χάτζατζ 7, Κόπενραθ 6, Μπουρούσης 6).

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Απόλλωνας μείωσε προσωρινά στους 6 (43-37), αλλά οι παίκτες της ΑΕΚ δεν άφησαν περιθώρια στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν περισσότερο. Οι ψηλοί της ομάδας μας "σκέπασαν" τα καλάθια, Καλαμπόκης και Χάτζατζ σκόραραν από την περιφέρεια και η διαφορά παρέμενε συνεχώς πάνω από τους 10 πόντους. Μέγιστη τιμή για την ΑΕΚ, οι 14 πόντοι (62-48, 29') με τρίποντο του Χάτζατζ.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να ροκανίσει τη διαφορά και την ΑΕΚ να κρατά απόσταση ασφαλείας. Ο Ντρορ Χάτζατζ έδινε το ρυθμό και εκτελούσε (πρώτος σκόρερ της ομάδας μας), ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να γίνουν προς στιγμήν απειλητικοί (74-67, 2'30'' πριν από το τέλος). Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους όμως ο Κόπενραθ σφράγισε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 39-29, 62-50, 78-71

ΑΕΚ: Ταμίρ 4(1), Χάτζατζ 18(3), Ρίματς 7(1), Πελεκάνος 2, Παντελιάδης 2, Μαγκουνής, Καλαμπόκης 16(2), Αθανασούλας, Κόπενραθ 14, Μπουρούσης 13, Παπαϊωακείμ 2.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Καφκής 2, Εκινέ 2, Κούμπουρας 2, Γεωργαλής 7(1), Πέττας 2, Λιαδέλης 9(1), Τσάκιτς 6, Τζούριτς 12, Χαρίσης 9(1), Αμπραμς 20(1).



η ομάδα καλή και με σταθερή άνοδο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς που είχα δει.

Θετικός ο Hajaj, καλός ο Καλαμπόκης παρά τα λάθη,
δύναμη οι Μπουρούσης - Κόπενραθ
Βοήθησε ο Πελεκάνος
στα ρηχά οι Ρίματς, Ταμίρ.

- Κόσμος ο αναμενόμενος. 400κάτι, 500 κάπου εκεί.
- Από τη διοίκηση μόνο junior + Γρανίτσας
- Περιμένω ελεγείες από τον romeo για τα άσπρα μπλουζάκια του προπονητικού team
- Στη μπουτικ ξεστοκάρουν με 50% κάτω στις περσινές φανέλες (δηλαδή 15 χωρίς στάμπα, 17.5 με όνομα )

Ο Ιωνικός Λαμίας κέρδισε 75-70 τη Λάρισα κι έτσι παίζει μαζί μας !

Δείτε το site της ομάδας και το ρόστερ της :
http://www.ionikoslamias.gr/

Νο ΟΝΟΜΑ ΘΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ ΥΨΟΣ
4. Γεώργαρος Δημήτρης πλέι μέικερ 30 1μ87
5. Σοφογιάννης Γιάννης γκαρντ 29 1μ86
6. Παναγάκης Διονύσης πλέι μέικερ 23 1μ83
7. Μπούχερτ Χέρμαν φόργουορντ 27 2μ02
8. Νικολάου Αντώνης γκαρντ 21 1μ88
9. Βαρδιάνος Θοδωρής γκαρντ 26 1μ93
10. Μητρόπουλος Γιάννης γκαρντ 23 1μ96
11. Κουτκιάς Γιάννης φόργουορντ 31 2μ02
12. Ψάλτου Μίλαν γκαρντ 21 2μ05
13. Φαλλιάς Παναγιώτης φόργουορντ 23 2μ03
14. Σκούρας Παναγιώτης σέντερ 36 2μ10
15. Ψάλτου Μάρκο φόργουορντ 21 2μ02
16. Μπέλλης Γιώργος σέντερ 22 2μ10
17. Φούντας Ηλίας φόργουορντ 20 1μ97



ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Λιόγας Δημήτρης

ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Ζαρονικόλας Λουκάς

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
Κοτσιλίτης Ευάγγελος


Πάρτε και κάμποσες φωτό από σήμερις





ο πύρινος κόσμος μας κατέκλυσε κάθε γωνιά του Γαλατσίου (λέμε τώρα...)




πανηγύρια στο τέλος


Λοιπόοοοοοοοοοοοοοοον...

Έφτασα συν γυναιξί και τέκνοις κατά τις 5&10 (με τρελό πανικό στα εκδοτήρια που πήγα να βγάλω εισιτήριο για τη γυναίκα μου - ίσα με 3 άνθρωποι περίμεναν ουρά...)
Ψάξαμε να παρκάρουμε και βρήκαμε δύσκολα μια θέση (ανάμεσα στις δεκάδες ή εκατοντάδες κενές).
Μπαίνοντας μέσα στο Γαλάτσι είδα τους γνωστούς 400σιο500σους...

Το σκορ εκείνη την ώρα ήταν 9-8 και μέχρι να κάτσω καλά-καλά στη θέση μου, η ομάδα ρόλλαρε κι έγινε το 16-11.

Ξεκινήσαμε με Παντελιάδη, Rimac, Καλαμπόκη, Coppenrath, Μπουρούση αλλά το γκάζωμα το κάναμε με Hajaj, Πελεκάνο μέσα.

Συντηρούσαμε τη διαφορά, τη φτάσαμε και στους 14 πόντους, προσπαθήσαμε να τα γκρεμίσουμε στο τέλος, αλλά τελικά καθαρίσαμε με 7 πόντους.

Μερικές γενικές επισημάνσεις :

Παίζαμε με πάθος, τρέχαμε πολύ στην άμυνα & πιέζαμε.
Χάσαμε αρκετους αιφνιδιασμούς (με χαμένα layup ή τάπες) καταστρέφοντας έτσι τα κλεψίματα
Είχαμε αρκετές χαμένες βολές (σε κάποια φάση στα 34" πριν να λήξει το ημίχρονο, έχασε 2 ο Μπουρούσης, πήρε το ρημπάουντ ο Κόπενραθ κέρδισε φάουλ κι έχασε κι αυτός άλλες 2)
Και για πρώτη φορά (από την εποχή του Ιωαννίδη ίσως) τα κοράκια σφύριζαν διαφορετικά την ΑΕΚ. Προφανώς λόγω της παρουσίας του Κακιούση...
Ο διάλογος του Κορομηλά με τον Γιάννη όλα τα λεφτά :-)


Ατομική κριτική :


4. TAMIR

Μέτρια η παρουσία του Ισραηλινού, που αναλώθηκε σε μερικά σουτάκια απ'έξω.

5. HAJAJ

Ονειρεμένο ντεμπούτο για τον 2ο Ισραηλινό. Τουλάχιστον 5 κλεψίματα, 18 πόντοι (και με μέτριες βολές). Τι άλλο να κάνει ;


6. RIMAC

Δεν έδειξε πολλά πράγματα - δεν ήταν κακός πάντως.

7. ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

Οι άμυνες του βοήθησαν τα μέγιστα να πάρουμε την διαφορά

8. ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ

Ο γνωστός Σπύρος. Σοβαρός, χωρίς εξάρσεις, οργάνωνε την ομάδα με υπομονή .

9. ΜΑΓΚΟΥΝΗΣ

Έπαιξε για λίγο

10. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ

Καλή η παρουσία του. Οι 16 πόντοι είναι ψιλοπαραπλανητικοί αφού έκανε αρκετά λάθη και επιπολαιότητες.

11. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ

Μπορεί στην προετοιμασία να έπαιζε στο '1', αλλά σήμερα έπαιξε στο '3' μαρκάροντας τον Γεωργαλή

12. ΤΣΙΑΡΑΣ

Δε χρειάστηκε να παίξει.



13. COPPENRATH

Θετικό επίσημο ντεμπούτο και για τον Αμερικανό. Βλέπει καλάθι όπως και ο Σάντρο, και παίζει καλύτερη άμυνα (χωρίς να είναι φανατικός του είδους) από τον Κροάτη.



14. ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

Εντελώς ξεψάρωτος ο Γιάννης. Ένα κάρφωμα για χάϊ-λάϊτ, παραγωγικότατος στην επίθεση, έκανε σε πολλά σημεία πλάκα με τους αντίπαλους ψηλούς.

15. ΠΑΠΑΪΩΑΚΕΙΜ

Ο 1ος σκόρερ των φιλικών, έπαιξε παγκίτης, βοήθησε κυρίως στην άμυνα, έδωσε λύσεις.
ashton
Στη Λαμία θα γίνει το ματς της Τετάρτης (αν παίζουν ομάδες διαφορετικής κατηγορίας, το ματς γίνεται πάντα στην έδρα αυτής που παίζει σε μικρότερη)
suspect
Ειχαμε συμπαθητικη παρουσια και η νικη ηρθε ευκολα.
Τα σημεια που εκριναν το παιχνιδι ηταν η παραδοξα καλη ευστοχια μας, τα επιθετικα ριμπαουντ και η αθλια παρουσια του Απολλωνα.
Ευτυχως δηλαδη.
Ηταν η πρωτη φορα που ειδα live την ομαδα για φετος και επειδη μου αρεσουν οι προβλεψεις ξεκιναω για τα της χρονιας και το πολυ πολυ να πεσω εξω:

1. αυτο ηταν και το καλυτερο παιχνιδι του Χατζατζ. Οποιος προλαβε το ειδε. Δεν εχουμε να περιμενουμε τιποτα καλυτερο απο εναν μετριο παικτη που μπορει να κανει μερικα κλεψιματα αλλα θα χασει πολλα, μα πολλα σουτ...
2. η αμυνα στη front line ειναι για κλαμματα. Ή για να το πω καλυτερα θα υπαρχει μεχρι να κανει ο παντελης 3-4 φαουλ. μετα το χαος.
3. καλο παιχτακι ο καλαμποκης. Βοηθησε σε πολλους τομεις, ειναι θρασυς, κινειται και χωρις τη μπαλα και με αυτη και οσο για τις επιπολαιοτητες του, ειναι λογικο. Στην Α2 πρωταγωνιστης, μετα στον ολυμπιακο στη ναφθαλινη, μεχρι να βρει τις ισορροπιες του θελει εναν χρονο. Επομενως τον περιμενω για φετος γυρω στους 13-14 ποντους με 3 λαθη.
4. και ο σπυρος γυρισε πιο σοβαρος αλλα αν ειχε και λιγο καλυτερο σουτ τι καλα που θα ηταν
5. ο κοπενραθ ειναι πιο αργος και απο την καθυστερηση. Καμια σχεση με τον νισεβιτς που με το αθλημα ειχε μεγαλυτερη σχεση. Θα βοηθησει, θα σπρωξει, θα παιξει ξυλο, θα δωσει τουλαχιστον 27 αγκωνιες σε καθε αγωνα και οτι βγει. Τι περιμενω; Σε καθε αγωνα να παιζει γυρω στο ημιχρονο....
6. ο μπουρουσης με την ψυχολογια του πρωταθλητη ευρωπης και το ταλεντο που ουτως ή αλλως ειχε, θα κανει το πρωταθλημα της ζωης του. Τον πιστευω πολυ.
7. ο ριματς δεν κανει. Βεβαια αν εκανε, θα εκανε και αλλη καριερα αλλα τελοσπαντων. Αφου σε τοσο ανοιχτο παιχνιδι βρηκαν ελευθερα σουτ οι χατζαρης και παντελιαδης και δεν βρηκε αυτος, χαιρετε. Ασε που στην αμυνα, αν εχουν ανοιξει οι υπευθυνοι τα air condition εξαϋλωνεται...
8. ο ταμιρ δεν πολυφανηκε και καλυτερα.
9. ο πελεκανος θα ανεβει και κανονικα θα πρεπει να ξεκιναει αυτος και οχι ο ριματς.
10. απο τον απολλωνα, αυτος ο Κουμπουρας μου θυμισε τον Μιλοσεβιτς και ο Εκινε εκανε οπως θα ελεγε ο κοουτς αλε, «φαση μεγαλου παικτου» στο ελαχιστον που επαιξε ενω μοιρασε και μερικες ταπες. Ας τους εχουμε κατα νου αυτους τους 2...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.