Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Μπασκετικός Καζαμίας 2007
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
thrylos7
Ιανουάριος:

Η χρονιά ξεκινά με το 3/3 για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός διώχνει τον Μουλαομέροβιτς και παίρνει στη θέση του τον Ρανίκο, από την Ολύμπια Λ. Ο Μουλαομέροβιτς από την πλευρά του, βρίσκει αμέσως ομάδα και πλέον είναι κάτοικος Τελ Αβίβ. Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα μένουν ήρεμα, καθώς διατηρείται αήττητος ενώ ο Άρης γιορτάζει την πρόκριση στο ΤΟΡ 16. Εκεί δε θα βρίσκεται η Ζαλγκίρις που πλέον όμως έχει προπονητικό δίδυμο Γιαννάκη - Καζλάουσκας και ήδη ετοιμάζει την αντεπίθεσή της για την επόμενη χρονιά.
Στην Α1 έχουμε κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Η Ολύμπια κερδίζει στον κάμπο τον Παναθηναϊκό με 79-76(22π. ο Τζικάνοβιτς), ενώ για την ίδια αγωνιστική ο Μακεδονικός επικρατεί του Αμαρουσίου με 82-64. Στη συνέχεια έχουμε το ντέρμπι Άρης - Παναθηναϊκός, στο οποίο κερδίζουν οι φιλοξενούμενοι στην 3η παράταση με σκορ 92-93(65-65,73-73,80-80). Τέλος, σε προσωπική υπόθεση των ηγετών τους εξελίσσεται το ντέρμπι ΑΕΛ - Αιγάλεω. Ο Λι πετυχαίνει 39 πόντους με 24/25 βολές, ενώ ο Κλαρκ σταματά στους 58, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 96-101. Στο Μακεδονικό οι αλλαγές παικτών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και οι τηλεφωνικές εταιρείες προχωρούν σε μια επαναστατική κίνηση! Μετά τις πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου με τα 11850, 11880, 11888, δημιουργούν τις "πληροφορίες ρόστερ Μακεδονικού". Έτσι, καλώντας κάποιο από τα 11555-11556-11557-11558 μπορεί ο καθένας να πληροφορηθεί τους παίκτες της ομάδας. Χρέωση 2,4ευρώ το 1'. Καλώντας το 11558 υπάρχει ενημέρωση και για τους τραυματίες του Άρη εντελώς δωρεάν! Εν τω μεταξύ, από το Μαρούσι φεύγει ο Τόμας και τη θέση του παίρνει ο Λιόνελ Τσάλμερς, που είχε συνεργαστεί και πέρυσι με τον Κακιούση.
Στο ΝΒΑ, είδε και απόειδε ο Φιλ Τζάκσον με τους τραυματισμούς των Λέικερς κι έτσι πήρε την απόφαση να επανέρθει στην ενεργό δράση για να βοηθήσει στα ψηλά. Πρώτο θύμα της ομάδας, μετά την απόφαση, οι Νικς, με τον Τζάκσον να πετυχαίνει 33 πόντους και να μαζεύει 12 ρημπάουντ, δηλώνοντας στη συνέντευξη τύπου: "Εγώ είμαι το αστέρι της ομάδας και όλο το παιχνίδι μας πρέπει να περνάει από τα χέρια μου". Παράλληλα, οι Ντένβερ Νάγκετς προσλαμβάνουν τον Στηβ Γιατζόγλου ως διευθυντή του τμήματος scouting και ο Σακίλ στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του, φτάνει στο γήπεδο με μία ώρα καθυστέρηση κάθως, όπως λέει: "τερμάτιζα το zelda, δε μπορούσα να το αφήσω στη μέση".


Φεβρουάριος:

Πραγματοποιείται η κλήρωση για το ΤΟΡ 16 στην Ευρωλίγκα. Τα γκρουπ που σχηματίζονται είναι: D: ΤΣΣΚΑ, Μπενετόν, Εφές, Τσιμπόνα, Ε: Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Παρτιζάν, Μάλαγα, F: Παναθηναϊκός, Δυναμό, Ορτέζ, Πρόκομ, G: Ταού, Μακάμπι, Μπανταλόνα, Άρης. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος του Παναθηναϊκού δηλώνει: "Δεν έχουμε ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης, Αναζητούμε ένα θαύμα.", ο Αντρέα Ματσόν αναφέρεται στα 3 sold out θα υπάρξουν, καθώς οι οπαδοί του Άρη εξαφάνισαν σε 25 λεπτά τα εισιτήρια των αγώνων, ενώ ο Πίνι Γκέρσον ξεκαθαρίζει: "Όταν είναι έτοιμος ο Σοφοκλής, θα παίξει". Όλος ο κόσμος βέβαια, μιλάει για τους ισπανικούς εμφύλιους. Από την άλλη, η Φενερμπαχτσέ - Ουλκέρ ακόμη ψάχνεται κι έτσι αλλάζει τους ρόλους των Σόλομον, Όρς, μήπως και σώσει τη χρονιά. Ο πρώτος θα κοουτσάρει και ο δεύτερος θα οργανώνει. Τέλος, Γιαννάκης και Καζλάουσκας βρήκαν την ιδανική λύση κι έτσι έφεραν τον Σοφοκλή στον Κάουνας. Πλέον, η βασική πεντάδα της Ζαλγκίρις αποτελείται μόνο από τους Σχορτσανίτη, Μπέαρντ. Μετά από αυτό, ο κόουτς του Ολυμπιακού εξηγεί: "Για το ΝΒΑ δε με ρωτούσατε; Μα δεν είναι ακόμα έτοιμος..". Την επόμενη μέρα, εγκαινιάζεται ο αριθμός 11511, που ενημερώνει το κοινό, με ποιον είναι τσακωμένος ο Γκέρσον.
Στην υπόλοιπη επικαιρότητα, ο Μπρέμερ έχει ενθουσιάσει με τις εμφανίσεις του κι έτσι παίρνει τη θέση του Ουάσινγκτον, που καταλήγει τελικά στους Ρόκετς, αφού ο Βαν Γκάντι ζητούσε εναγωνίως έναν καλό γκαρντ. Ο Σπανούλης ζητά να φύγει και παίρνει μεταγραφή για το Μέμφις. Ο Ομπράντοβιτς αποφασίζει να κρατήσει τον Γιαφτόκας εκτός Α1 κι έτσι ο Ολυμπιακός αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Γλυνιαδάκη, ο οποίος μένει τελικά με την πρόταση των Σπερς, την οποία και αποδέχεται. Στον Μακεδονικό η κατάσταση είναι τραγική, καθώς έχουν μείνει ελάχιστοι παίκτες. Έτσι, βγαίνει στον αέρα από την ΕΤ3 το DREAM TEAM SHOW, με νέους, ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές. Κάθε εβδομάδα, οι 2 καλύτεροι (βάσει των προπονητών του παιχνιδιού) είναι υποψήφιοι για να ενταχθούν στην ομάδα της Νεάπολης. Την τελική απόφαση την παίρνει το κοινό, που μπορεί να ψηφίζει με sms και μ' αυτόν τον τρόπο δίνεται η λύση στα αγωνιστική προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα.
Στο ντέρμπι του μήνα ο Ολυμπιακός κερδίζει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 85-89. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Μασιγιάουσκας δεν παίζει, αλλά τελικά πετυχαίνει 21 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο Γκέρσον δεν τον χρησιμοποιεί καθόλου, καθώς ξέρει ότι όλα τα πλάνα του Ομπράντοβιτς θα είναι γύρω από αυτόν κι έτσι επιτυγχάνεται η νίκη. Έτσι, Παναθηναϊκός, Άρης και Ολυμπιακός έχουν από 3 ήττες.
Στο ΝΒΑ, ο Άιβερσον δε νιώθει άνετα στο Ντένβερ και ζητά να φύγει. Πηγαίνει λοιπόν, στο Αιγάλεω, που δίνει στους Νάγκετς τους Κλαρκ, Σουρλή και 50.000 δολλάρια. Στο All Star Game κερδίζει η Δύση, με τον Φιλ Τζάκσον να ανακηρύσσεται MVP. Στα τρίποντα νικητής είναι ο Μπαρνιάνι και στα καρφώματα ο Γκαρμπαχόσα.
Όσον αφορά το ελληνικό All Star Game; Οι Έλληνες κερδίζουν 61-56 του ξένους, αφού ο αγώνας λήγει στο τρίτο δεκάλεπτο για να μην κουραστούν υπερβολικά οι παίκτες.


Μάρτιος:

Ολοκληρώνεται η φάση του TOP 16 στην Ευρωλίγκα. Έτσι, στον 4ο όμιλο έχουμε: 1. ΤΣΣΚΑ, 2. Μπενετόν, 3. Τσιμπόνα, 4. Εφές, στον 5ο: 1. Ολυμπιακός, 2. Μπαρτσελόνα, 3. Παρτιζάν, 4 Μάλαγα, στον 6ο: 1. Παναθηναϊκός, 2. Δυναμό, 3. Ορτέζ, 4. Πρόκομ και στον 7ο: 1. Μακάμπι, 2. Ταού, 3. Άρης, 4. Μπανταλόνα. Τα ζευγάρια είναι: ΤΣΣΚΑ - Μπαρτσελόνα, Μακάμπι - Δυναμό, Ολυμπιακός - Μπενετόν και Παναθηναϊκός - Ταού.
Στο ULEB cup ο ΠΑΟΚ τα πάει περίφημα, ωστόσο, ο κόσμος παραμένει αδιάφορος και δεν έρχεται στο γήπεδο. Έτσι, η διοίκηση βγάζει τους παραδοσιακούς και ποντιακούς χορούς και προσκαλεί την Έφη Θώδη να τραγουδάει τις μεγάλες της επιτυχίες στο ημίχρονο. Στην ΑΕΚ, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι 50 φανατικοί οπαδοί της ομάδας ζητούν επιτακτικά την απόκτηση του 2ου ξένου. Λίγες μέρες αργότερα ανακοινώνεται από την ΚΑΕ η απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Μάρκους Μπράουν και στις τάξεις των οπαδών της ομάδας επικρατεί πανζουρλισμός. Στο ματς που ακολουθεί με τον Άρη στο ΟΑΚΑ σημειώνεται sold out, όμως ο κόσμος που ήρθε για να δει από κοντά το μεγάλο σταρ απογοητεύεται γρήγορα καθώς βλέπει το νέο απόκτημα να είναι 2 μέτρα, 125 κιλά και λευκός! Όπως τελικά αποκαλύπτεται, ήταν ερασιτέχνης παίκτης του ράγκμπυ στις ΗΠΑ. Το ματς το κερδίζει ο Άρης με τον Κέβιν Φλέτσερ να κάνει όργια με 29 πόντους, 13 ρημπάουντ και 5 τάπες. Με τους τραυματισμούς των Γιαννούλη, Γουίλκινσον, Σεραπίνας, Ηλιάδη και Καλαϊτζή ο Αμερικανός βρίσκει χρόνο συμμετοχής και ανακηρύσσεται MVP του Μαρτίου στο πρωτάθλημα. Σε άλλα ματς, η δουλειά από το ριάλιτι πιάνει τόπο και ο Μακεδονικός κερδίζει τον Ολυμπιακό με 79-76 και αργότερα οι ερυθρόλευκοι χάνουν και στο Αλεξάνδρειο από τον Άρη με 71-70 με τον Φλέτσερ να έχει 41 πόντους και 17 ρημπάουντ. Σε νεκρό χρόνο, στη λήξη ο Μασιγιάουσκας αστοχεί σε 4 βολές.
Στον τελικό του κυπέλλου, στο ΟΑΚΑ, πηγαίνουν 1500 οπαδοί του Παναθηναϊκού και 500 του ΑΓΟΡ. Η ομάδα από το Ρέθυμνο δυσκολεύει τους πράσινους που παίρνουν τελικά τη νίκη με τρίποντο αλά Ευρωμπάσκετ του Διαμαντίδη, με σκορ 67-66.
Στο ΝΒΑ τίποτα το συνταρακτικό. Η ΕΡΤ προβάλλει πλέον μόνο την καλύτερη φάση της ημέρας και τις 3 καλύτερες της εβδομάδας.


Απρίλιος:

Δύο τελικοί για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη γνώριμή του Ρεάλ για το ULEB cup και ο Πανιώνιος τη Δυναμό Περιχώρων για το FIBA europe cup. Ευτυχής η κατάληξη και των 2 αγώνων. Στο Λευκό Πύργο μαζεύονται χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, ενώ και η Νέα Σμύρνη "φλέγεται".
Στα πλέι οφ στην Ευρωλίγκα έχουμε: ΤΣΣΚΑ - Μπαρτσελόνα 0-2, Μακάμπι - Δυναμό 2-1, Ολυμπιακός - Μπενετόν 2-1 και Παναθηναϊκός - Ταού 2-1. Ο Παναθηναϊκός γύρισε τη σειρά από 0-1 και οι καρδιές όλων των οπαδών του γύρισαν στη θέση τους. Στο F4 θα έχουμε εμφύλιο.
Στην Α1, το Αιγάλεω προελαύνει με το δίδυμο Άιβερσον - Άντερσον να βγάζει μάτια. Καλή πορεία και για τον ΠΑΟΚ, που όμως εξακολουθεί να μην έχει τη συμπαράσταση του κόσμου(πριν τον τελικό). Έτσι, η διοίκηση παίζει το τελευταίο της χαρτί και αντικαθιστά την Θώδη με τον Φλωρινιώτη. Σε σημαντικά ματς έχουμε: Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 111-113, με το πρώτο sold out στο Ελληνικό, Άρης - ΠΑΟΚ 84-90 με τον Κούβελα να σημειώνει triple-double με 17 πόντους, 13 ρημπάουντ και 10 ασσίστ, Μακεδονικός - Παναθηναϊκός 68-67, με το μεγάλο νικητή του DREAM TEAM SHOW να κερδίζει συμμετοχή στο deal μπας και σωθεί η ομάδα, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 95-92, στο πρώτο sold out επί Φλωρινιώτη και Αιγάλεω - Πανιώνιος 104-79 στη μάχη για την πέμπτη θέση. Ο Άιβερσον πετυχαίνει 46 πόντους και μοιράζει 16 ασσίστ. Έτσι, η τελική κατάταξη είναι: 1. Παναθηναϊκός, 2. Άρης, 3. Ολυμπιακός, 4. ΠΑΟΚ, 5. Αιγάλεω, 6. Πανιώνιος, 7. Ολύμπια Λάρισας, 8. Μακεδονικός, 9. Μαρούσι, 10. Ολυμπιάδα Πατρών, 11. ΑΕΚ, 12. Πανελλήνιος, 13. Απόλλων Πατρών, 14. ΑΕΛ.
Ο Βασίλης Σπανούλης ανακυρήσσεται παίκτης του μήνα στη Δύση, αφού κατορθώνει να βάλει τους Γκρίζλις στα πλέι οφ. Τα στατιστικά του για τον μήνα: 23,4 πόντοι, 3,5 ρημπάουντ, 5,6 ασσίστ, 3,1 κλεψίματα, 2 buzzer-beaters και 2 DNP! Στον πρώτο γύρο, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Σανς. Μάβερικς, Σπερς, Νάγκετς και Λέικερς ξεχωρίζουν στη δύση, ενώ στην ανατολή το μεγάλο αφεντικό είναι και πάλι οι Χιτ με τον Σακίλ Ο' Νιλ να κάνει πάρτυ και να δηλώνει πως "αυτή η χρονιά είναι η τελευταία μου στο NBA. Θα ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο.". Οι μόνες ομάδες που φαίνονται ικανές να τους απειλήσουν είναι οι Μπόμπκατς και οι Χοκς.


Μάιος:

Ο μήνας που όλοι περιμέναμε. F4 στην Αθήνα! Στο ΟΑΚΑ βρίσκονται 10.000 οπαδοί της Μακάμπι, 4.000 του Παναθηναϊκού, 3.000 του Ολυμπιακού και κανείς της Μπαρτσελόνα. Φοβήθηκαν, καθώς ξέρουν τι συμβαίνει όταν υπάρχει ελληνικός εμφύλιος σ' αυτή τη διοργάνωση. Στον πρώτο ημιτελικό η Μακάμπι κερδίζει 89-81 τη Μπαρτσελόνα, ενώ στο δεύτερο ο Ολυμπιακός, με τη βοήθεια 13.000 οπαδών βγάζει νοκ άουτ τον Παναθηναϊκό. Στο μικρό τελικό, οι γηπεδούχοι χάνουν και από τη Μπαρτσελόνα, με τον Λάκοβιτς να σκοράρει 41 πόντους, ενώ στον τελικό, το quadraple-double του Βούισιτς(18-12-10-4-10), οι 16 πόντοι και 9 ασσίστ του Μουλαομέροβιτς και η εμψύχωση από 14.000 κόσμο δίνουν τη νίκη και το τρόπαιο στους Ισραηλινούς. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Άκερ(21-14-7-6-4) και Μασιγιάουσκας(18 πόντοι).
Στα πλέι οφ της Α1, δεν έχουμε σπάσιμο έδρας κι έτσι τα ζευγάρια στους ημιτελικούς είναι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και Άρης - Ολυμπιακός. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ υποψιάζονται ότι το ΟΑΚΑ θα είναι και πάλι άδειο κι έτσι το γεμίζουν αυτοί, βοηθώντας την ομάδα τους να πάρει μια σημαντική νίκη, Η σειρά λήγει 1-3 και πρόεδρος της ομάδας αναλαμβάνει, ύστερα από λαϊκή απαίτηση ο Φλωρινιώτης. Στην άλλη σειρά, ο Άρης επικρατεί του Ολυμπιακού με 3-2 που μένει χωρίς τρόπαιο για μια ακόμη χρονιά.
Στην ΑΕΚ, το αδιέξοδο φέρνει τον Μάκη Ψωμιάδη στο προσκήνιο που έχει σκοπό να ξανακάνει την ΑΕΚάρα μεγάλη. Ο Άλεν Άιβερσον είναι ευτυχισμένος στο Σίτι και προτείνει στη διοίκηση ανανέωση συμβολαίου!
Στην Α2, την άνοδο κερδίζουν Σπόρτινγκ και Κολοσσός Ρόδου, με τους ΑΓΟΡ, Ηρακλή, Μεντ και Χαλκίδα να ισοβαθμούν στη 3η θέση, με 4 βαθμούς λιγότερους από τους πρώτους. Πρωταθλήτρια πάντως, ανακυρρήσεται η ομάδα από τα Πατήσια, ύστερα από τη νίκη της στον αγώνα μπαράζ στην Κέρκυρα, με 20-0. Οι Ροδίτες, δεν ταξίδεψαν στο νησί, συνεπώς δε συμμετείχαν στον αγώνα, επειδή δεν ήθελαν να τονώσουν τον τουρισμό του ανταγωνιστικού νησιού.
Στα πλέι οφ του ΝΒΑ, οι Λέικερς υπερπλήρεις σκουπίζουν με μειονέκτημα έδρας τους Σπερς και περνούν στην επόμενη φάση. Ο Κέυντρεν Κλαρκ σημειώνει 70 πόντους στο 7ο ματς της σειράς με τη Γιούτα και δίνει τη νίκη στην ομάδα του(καλά, εντάξει, Απρίλιο έγιναν αυτά). Στον τελικό της Δύσης φτάνουν Σανς και Μαβς και στην Ανατολή Χιτ και Ράπτορς. Οι τελευταίοι έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν με μειονέκτημα τους Μάτζικ. Τελικά το ζευγάρι των τελικών είναι Φοίνιξ - Μαιάμι.
Εν τω μεταξύ, η Ζαλγκίρις κατακτά το πρωτάθλημα Λιθουανίας με τους Σοφοκλή, Μπεαρντ να έχουν συνολικά 44 πόντους και 18 ρημπάουντ. Απλά να πούμε ότι οι αντίπαλοι έχουν μέσο όρο 47 πόντους, ενώ η ομάδα των Γιαννάκη - Καζλάουσκας 59.


Ιούνιος:

Οι τελικοί έχουν την τιμητική τους αυτό το μήνα. Η Θεσσαλονίκη ξαναζεί μέρες δόξας αφού Άρης και ΠΑΟΚ βρίσκονται στον τελικό του πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου μοιάζουν με ποδοσφαιρικά ματς σε σχέση με τους τελικούς. Η κάθε ομάδα κερδίζει στην παράταση τα παιχνίδια στην έδρα της και έχουμε το 2-2. Στον πέμπτο και τελευταίο αγώνα οι ομάδες δίνουν το 110% και το αποτέλεσμα κρίνεται στην έκτη παράταση, στην οποία μένουν και οι δύο με 3 μόνο παίκτες κι έτσι έχουμε ένα κλασικό 3 οn 3. Καραβανάς, Τσαλδάρης, Ματαλόν από τη μία, Μανωλόπουλος, Γιαννόπουλος, Βεργίνης από την άλλη. Το ύψος του Καραβανά αποδεικνύεται καθοριστικό σε ορισμένες φάσεις και ο Άρης κερδίζει 156-155 κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα. Οι πόντοι των παικτών του ιστορικού ματς:
Άρης: Καστλ 21, Σιγάλας 8, Τσαλδάρης 5, Σεραπίνας 12, Σκείλς 20, Καλαϊτζής 6, Ηλιάδης 11, Ουίλκινσον 16, Φλέτσερ 4, Καραβανάς 12, Μάσεϊ 19, Ματαλόν 22.
ΠΑΟΚ: Βεργίνης 13, Σκεπάνοβιτς 22, Σέκουλιτς 19, Χαριτόπουλος 6, Καλαμπόκης 17, Μανωλόπουλος 5, Κούβελας 4, Πάρκερ 16, Μπρέμερ 13, Αγαδάκος 12, Πάσαλιτς 5, Γιαννόπουλος 23.
Στο μικρό τελικό η σειρά είναι εξίσου συναρπαστική. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν από 2 νίκες και αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ με παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων. Το ματς εξελίσσεται σε θρίλερ και δε λέει να τελειώσει με τίποτα. Όταν λήγει ισόπαλη και η 3η παράταση οπαδοί και των δύο ομάδων κατευθύνονται με απειλητικές διαθέσεις προς τους δημοσιογράφους, καθώς θεωρούν αυτούς υπεύθυνους που δεν κερδίζει η ομάδα τους. Ο αγώνας διακόπτεται και οι Ομπράντοβιτς, Γκέρσον έξαλλοι, απειλούν πως θα τα βάλουν με όλο το γήπεδο. Οι οπαδοί υποχωρούν, αλλά πλέον δεν έχει κανένας όρεξη για μπάσκετ. Με τη συγκατάθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, αποφασίζεται να κριθεί ο αγώνας σε μια παρτίδα τάβλι, πόρτες συγκεκριμένα, μεταξύ Ζοτς και Πίνι. Ο κόσμος παρακολουθεί την αναμέτρηση με κομμένη την ανάσα, τα συνθήματα δίνουν και παίρνουν, Γιαννακόπουλοι και Αγγελόπουλοι αναφέρουν στους ρεπόρτερς πως "σημασία έχει να κερδίσει το άθλημα. Ας νικήσει ο καλύτερος!". Τελικά, με μια "εξάρες" στην τελευταία ζαριά από τον Ζοτς, ο Παναθηναϊκός κερδίζει και πανηγυρίζει τη νίκη γοήτρου.
Στην Ισπανία, Ρεάλ και Ταού αναμετρώνται στους τελικούς. Στον πέμπτο τελικό, οι γηπεδούχοι προηγούνται με 17 πόντους 5' πριν τη λήξη και με 11, 100" για το τέλος, αλλά οι Βάσκοι παίρνουν εκδίκηση για τον προπέρσινο χαμένο τελικό. Έτσι, με διαδοχικά τρίποντα των Ερτογάν(2), Ρακόσεβιτς, Πριτζόνι(2) και Τελέτοβιτς "κλέβουν" τον τίτλο από τους Μαδριλένους. Στην Ιταλία, η Μπενετόν "καθαρίζει" πιο εύκολα την υπόθεση τίτλος απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια με τον Νίκο Ζήση να έχει μ.ο. 21,5 πόντους και 8,3 ασσίστ στη σειρά των τελικών.
Στο ΝΒΑ, Σανς και Χιτ συμμετέχουν στους θεαματικότερους τελικούς των τελευταίων χρόνων. Όλα τα παιχνίδια έχουν άθροισμα πάνω από 250 πόντους και 2 από αυτά πάνω από 300. Νας, Στούνταμαιρ, Γουέιντ και Σακίλ ξεχωρίζουν. Το Φοίνιξ κατακτά τον τίτλο και ο Αμάρε το βραβείο του MVP. Ο Μούρνινγκ δηλώνει πως "είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχω μαρκάρει" και ο Σακίλ προσθέτει: "πάντα προτιμούσα τα παιχνίδια ράλι στην κονσόλα μου, από το μπάσκετ. Για τον Αμάρε; Δεν ξέρω. Εγώ ξέρω για τον Πλάτωνα".
thrylos7
Ιούλιος:

Τα μεταγραφικά σενάρια είναι το πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα. Ο Μιχάλης Κακιούζης δε περιλαμβάνεται στα πλάνα του Ιβάνοβιτς και η πρώτη ομάδα που του χτυπάει την πόρτα είναι ο Άρης. Το φλερτ καταλήγει σε γάμο και 10.000 οπαδοί των κιτρίνων πηγαίνουν απ' τα γραφεία της ΚΑΕ την ημέρα της υπογραφής. Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ ζητούν τον Φλέτσερ και σπάνε το συμβόλαιό του για 2 εκ. ευρώ. Έτσι, ο Άρης αποκτά τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τη frontline του. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η διοίκηση βγάζει σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 1000 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 5000.
Ο Παναθηναϊκός επιζητά εναγωνίως την Ευρωλίγκα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του και θέλει να βάλει το χέρι βαθειά στη τσέπη. Τομάσεβιτς, Σισκάουσκας, Ντελκ αποτελούν παρελθόν και αποκτούνται οι Σκόλα(με το buy-out στα ύψη) και Κυρίτσης. Ο Πάυλος Γιαννακόπουλος αναφέρει ότι "θα φέρουμε κι άλλο μεγάλο όνομα".
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ολυμπιακός φέρνει πολύ γρήγορα στο λιμάνι τους Περπέρογλου, Αποστολίδη, ενώ λίγο αργότερα ακολουθεί και η μεταγραφή του Φώτση. Ο Σειμπούτις επιστρέφει στην ομάδα, σ' αντίθεση με τον Πρίντεζη που δεν τον υπολογίζει ο Γκέρσον. Στακ, Μπάρλος και Χαρίσης φεύγουν από την ομάδα, όπως και ο Άκερ, που προορίζεται για ηγέτης των Πίστονς.
Ο ΠΑΟΚ φέρνει στη θέση του πλέι μέικερ τον Ράσελ Ρόμπινσον που δεν κατάφερε να επιλεχθεί στο draft, και τον Φάνη Κουμπούρα, αντί των Πάρκερ, Μπρέμερ. Παρελθόν επίσης αποτελεί ο Νίκος Κούβελας, αφού η Ταού θέλει ν' αναπληρώσει το κενό του Σκόλα, ενώ ο Πέτζα κάνει σουτάκια στο παλατάκι "για να διατηρηθώ σε φόρμα".
Το Μαρούσι αποκτά τον Δημήτρη Σπανούλη, ενώ στον Πανιώνιο επιστρέφουν οι Διαμαντόπουλος και Γούοτσον. Ο Χάτσον, υπογράφει συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα.
Ο ΕΣΑΚΕ αποφασίζει ότι τη νέα χρονιά η Α1 θα έχει 16 ομάδες. Έτσι, μένουν Απόλλων και ΑΕΛ. Μ' αυτή την απόφαση διαφωνεί ο Ηρακλής, ο οποίος αναζητά τρόπους για να μπορέσει να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα. Σ' αυτή του την προσπάθεια, δεν έχει σύμμαχο κανένα, καθώς ο ΑΓΟΡ κάνει στοχεύει στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ Άρης και ΠΑΟΚ προτείνουν τη μείωση των ομάδων σε 12.
Οι Κλίπερς επιθυμούν να εντάξουν στην ομάδα τους τον Σοφοκλή. Ο Jerry West θέλει να κάνει τους Γκρίζλις πολύ μεγάλη ομάδα και φέρνει από το L.A. Τζάκσον και Μπράιαντ έναντι τεράστιου χρηματικού ποσού. Ακολούθως, τρελαίνει όλο τον κόσμο φέρνοντας στο Μέμφις τον Γκαρνέτ, αντί των Γκασόλ, Γκέι και Τζέικ, ενώ προσλαμβάνει τον Μάικ Ντ' Αντόνι ως προπονητή. Όλοι μιλάνε για το μεγάλο φαβορί για τον επόμενο τίτλο. Οι Χόρνετς, εντάσσουν στο δυναμικό τους, τους Κιριλένκο, Τούρκογλου, Ζελαμπάλ και Γιασικεβίτσιους.


Αύγουστος:

Οι μεταγραφές συνεχίζονται με τον Παναθηναϊκό να αποκτά εκτός από τον Ναβάρο και τον Αμάρε Στουνταμάιρ, με τον Παύλο να δηλώνει: "τον είχα τάξει στο εγγονάκι μου!", ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος επιστρέφει στην Ελλάδα για λογιαριασμό του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες συμφωνούν και με τον Μασέο Μπαστόν. Στον Άρη, ο Μάσεϊ αποκτά κοινοτικό διαβατήριο (Σκοπιανός) και αναζητείται μόνο ένας ξένος πλέι μέικερ για να ολοκληρωθεί το ρόστερ. Ο Παντελιάδης αποτελεί παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ φέρνει στη Θεσσαλονίκη τον Μάριο Όστιν, ενώ οργιάζουν οι φήμες για επιστροφή του Στογιάκοβιτς. Για το θέμα αυτό έχουν καθημερινή ενημέρωση Τατιάνα, Λαμπίρη και Τριανταφυλλόπουλος. Η ΑΕΛ κρατά στη σύνθεσή της τον Άρθουρ Λι και αποκτά ακόμα τον Πάτρικ Λι, που είχε αγωνιστεί στο Μακεδονικό, τον Μπρους Λι, εγγονό του μεγάλου καρατέκα και τον Χασίκ Λι. Ο τελευταίος όμως βρίσκεται θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και τιμωρείται με 40 μέρες αποχή.
Το Αιγάλεω πραγματοποιεί τη μεταγραφή της χρονιάς, φέρνοντας στο Σίτι τον Σακίλ Ο'Νιλ. Ακόμη, υπάρχει σκέψη και για τρίτο ξένο, μαζί με τους Σακ και Άιβερσον για το ULEB cup. Ο Σεμπάστιαν Τέλφαιρ αποβάλλεται για δυο χρόνια από το ΝΒΑ και συμφωνεί με την ΑΕΚ, η οποία λίγες μέρες πριν είχε συμφωνήσει και με τον Λόνι Μπάξτερ.
Η Εθνική Ομάδα προετοιμάζεται για το Ευρωμπάσκετ στην Ισπανία. Οι Κλίπερς δεν επιτρέπουν στον Σοφοκλή να συμμετάσχει στην προετοιμασία, αλλά ο ίδιος το αρνείται και αποχωρεί από την ομάδα. Τα φιλικά παιχνίδια ξεκινούν με ήττα από τους Γάλλους που δίνουν όρκο νίκης πριν το ματς. Στη συνέχεια νίκη επί της Σλοβενίας, ήττα από τη Σερβία και 3/3 στο Ακρόπολις με Σλοβενία, Ιταλία, Λιθουανία. Στα κανάλια, όλοι οι “φανατικοί μπασκετάνθρωποι” μιλούν για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής Ομάδας μπερδεύοντας το τουρνουά ακρόπολις με το Ευρωμπάσκετ. Τα φιλικά τελειώνουν με ήττα από την Ιταλία, όπου ο Γιαννάκης πειραματίζεται για το τελικό σχήμα. Τελικά, η σύνθεση της ομάδας μένει ίδια και την αποτελούν οι: Παπαλουκάς, Σχορτσανίτης, Ζήσης, Σπανούλης, Βασιλόπουλος, Φώτσης, Χατζηβρέττας, Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Παπαδόπουλος, Κακιούζης. Τελευταία μέρα αποχώρησαν οι Μαυροκεφαλίδης, Γλυνιαδάκης, Περπέρογλου και Κυρίτσης. Εν τω μεταξύ, την κενή θέση στον όμιλό μας παίρνει το Ισραήλ.
Το ΝΒΑ αποφασίζει την αναδιάρθρωση των περιφερειών. Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ εντάσσονται στη διοργάνωση και πλέον υπάρχουν 4 περιφέρειες των 8 ομάδων. Η βόρεια, η νότια και οι δύο κεντρικές.
Από την άλλη, η Ευρωλίγκα, πραγματοποιεί τις σκέψεις της για διεύρυνση της διοργάνωσης και 32 ομάδες θα συμμετέχουν πλέον σ' αυτή. Οι νέες ομάδες προέρχονται από Αγγλία, Ρωσία, Λιθουανία, Ισραήλ, Γερμανία, Τσεχία, Ουκρανία και Κίνα.


Σεπτέμβριος:

Με πολλές ελπίδες ταξιδεύει η Εθνική Ομάδα στη Γρανάδα για την πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ. Κατά την αναχώρηση, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δηλώνει πως στόχος της ομάδας είναι να παίξει καλό μπάσκετ και να κάνει υπερήφανους μ’ αυτό τους Έλληνες, ενώ ο αρχηγός Μιχάλης Κακιούζης κάνει λόγο για το στοίχημα που έχει βάλει με τον Ναβάρο.
Στον πρώτο αγώνα με το Ισραήλ, ο Γιαννάκης λέει στους παίκτες πως “ξεκινάμε να παίζουμε από το δεύτερο ημίχρονο. Θα μας κάνει καλό να παίζουμε κρίσιμα ματς”. Στο 20’ το Ισραήλ προηγείται με 46-26, αλλά στην επανάληψη η ομάδα σοβαρεύεται και κερδίζει το ματς με 69-78. Πρώτος σκόρερ ο Ντικούδης με 15 πόντους. Η ίδια τακτική ακολουθείται και στο δεύτερο αγώνα με την πλήρη Σερβία, για το πρώτο δεκάλεπτο μόνο, αλλά το σκορ στο ημίχρονο είναι 30-52 για τους αντιπάλους. Το ματς δε γυρνάει κι έτσι έρχεται η ήττα με 73-84. Η τακτική αλλάζει στο κρίσιμο ματς με τη Ρωσία, που θέλει πάση θυσία τη νίκη και η Εθνική προηγείται με 44-23 στο ημίχρονο, παίζοντας καταπληκτική άμυνα. Για να γίνει ενδιαφέρων ο αγώνας, στα δύο εναπομείναντα δεκάλεπτα, ο Γιαννάκης μεταφέρεται στον πάγκο των Ρώσων και μαζί με τον Μπλατ κάνουν σχέδια για το πως μπορούν να κερδίσουν αυτή την ομάδα. Η διαφορά μαζεύεται σχετικά, αλλά η Ελλάδα παίρνει τη νίκη με 78-64. Τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου και βαθμολογία: Σερβία – Ρωσία 82-85, Ρωσία – Ισραήλ 69-70, Σερβία – Ισραήλ 101-65. 1. Σερβία 2-1, 2. Ελλάδα 2-1, 3. Ισραήλ 1-2, 4. Ρωσία 1-2.
Στους άλλους ομίλους:
Β: Πορτογαλία – Ισπανία 60-98, Λεττονία – Κροατία 74-79, Κροατία – Πορτογαλία 91-73, Ισπανία – Λεττονία 89-58, Πορτογαλία – Λεττονία 72-73, Ισπανία – Κροατία 84-86. 1. Κροατία 3-0, 2. Ισπανία 2-1. 3. Λεττονία 1-2, 4. Πορτογαλία 0-3.
Γ: Τσεχία – Γερμανία 76-68, Τουρκία – Λιθουανία 79-84, Λιθουανία – Τσεχία 105-83, Γερμανία – Τουρκία 80-77, Τσεχία – Τουρκία 59-75, Λιθουανία – Γερμανία 88-81. 1. Λιθουανία 3-0, 2. Τουρκία 1-2(+13), 3. Γερμανία 1-2(-5), 4. Τσεχία 1-2(-8).
Δ: Πολωνία – Γαλλία 56-83, Ιταλία – Σλοβενία 79-76, Σλοβενία – Πολωνία 92-68, Γαλλία - Ιταλία 69-64, Πολωνία – Ιταλία 70-82, Σλοβενία – Γαλλία 77-72. 1. Σλοβενία 2-1(+2), 2. Γαλλία 2-1(0), 3. Ιταλία 2-1(-2), 4. Πολωνία 0-3.
Στην επόμενη φάση πρώτος αντίπαλος της Ελλάδας είναι η Ισπανία. Οι γηπεδούχοι ξεκινούν εντυπωσιακά και προηγούνται με 15-3, αλλά η Εθνική επανέρχεται και στο ημίχρονο βρίσκεται μπροστά με 35-38. Στη συνέχεια, ο Παπαλουκάς σταματά τις κάθετες πάσες και αφήνει το ένστικτό του να τον οδηγήσει, οδηγώντας παράλληλα και την ομάδα μας στη νίκη με 64-73, μπροστά στις αποδοκιμασίες των Ισπανών φιλάθλων. Ο Κακιούζης δηλώνει “Στεναχωριέμαι που τους κερδίσαμε τώρα, θα ήταν πιο γλυκό μόνο στον τελικό, αλλά δεν πειράζει. Εξάλλου μπορεί να μη φτάσουν ως εκεί”. Στην επόμενη αγωνιστική η Εθνική αντιμετωπίζει την πανίσχυρη Κροατία, δεν αντιμετωπίζει όμως πολλά προβλήματα, διατηρεί το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και παίρνει τη νίκη με 91-82. Μεγάλη εμφάνιση από τον Διαμαντίδη με 7/7 τρίποντα, ενώ ο Παπαλουκάς μοιράζει 14 ασσίστ. Στο τελευταίο παιχνίδι με τη Λεττονία δεν υπάρχει διάθεση για χαλάρωση καθώς ακολουθούν τα νοκ άουτ παιχνίδια και η ομάδα κάνει πάρτυ, κερδίζοντας 94-52, οδηγώντας τους αντιπάλους σε 36 λάθη! Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Παπαδόπουλος με 22 πόντους.
Μεγάλα ματς και στους δύο ομίλους σ’ αυτή τη φάση. Συνοπτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες:
Ε: Λεττονία – Σερβία 65-90, Ισραήλ – Κροατία 69-84, Σερβία – Ισπανία 78-87, Λεττονία – Ισραήλ 75-77, Κροατία – Σερβία 88-89, Ισπανία – Ισραήλ 102-77. 1. Ελλάδα 5-1, 2. Ισπανία 4-2(+7), 3. Κροατία 4-2(+1), 4. Σερβία 4-2(-8), 5. Ισραήλ 2-4, 6. Λεττονία 1-6.
ΣΤ: Ιταλία – Λιθουανία 108-105, Γαλλία – Τουρκία 76-69, Γερμανία – Σλοβενία 68-85, Λιθουνία – Γαλλία 84-75, Ιταλία – Γερμανία 81-76, Τουρκία – Σλοβενία 77-72, Λιθουανία – Σλοβενία 90-78, Τουρκία – Ιταλία 73-58, Γαλλία – Γερμανία 79-75. 1. Λιθουανία 5-1, 2. Γαλλία 4-2, 3. Ιταλία 4-2, 4. Τουρκία 3-3, 5. Σλοβενία 3-3, 6. Γερμανία 1-5.
Στους προημιτελικούς, η Εθνική αντιμετωπίζει την Τουρκία και η τηλεθέαση της ΕΡΤ χτυπάει κόκκινο με 92%. Η Τουρκία παίζει έξυπνα, αλλά δεν καταφέρνει ν’ απειλήσει ουσιαστικά την Ελλάδα που κερδίζει με 88-73, με τον Σπανούλη να πετυχαίνει 19 και τον Σχορτσιανίτη 16. Στο ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος για τους ημιτελικούς, η Γαλλία κερδίζει την Κροατία με 75-74, με τρίποντο του Πάρκερ στην εκπνοή(1/9 σουτ στον αγώνα). Καθοριστική η συμβολή του Βάις που έκανε πάρτυ με τον Βούισιτς και τους άλλους ψηλούς της Κροατίας. Λιθουανία και Σερβία συγκροτούν ίσως το μεγαλύτερο ντέρμπι της φάσης, δεδομένου ότι παίζουν με όλα τα αστέρια τους. Γιασικεβίτσιους, Μασιγιάουσκας, Γιασάιτις από τη μια, Στογιάκοβιτς, Ρακόσεβιτς και Ραντμάνοβιτς από την άλλη, κάνουν διαγωνισμό τριπόντων , ενώ και μέσα στη ρακέτα δε λείπουν οι εντυπωσιακές μάχες. Νικήτρια τελικά είναι η Εθνική της Λιθουανίας με 108-105, στο ντέρμπι του αιώνα, όπως χαρακτηρίζεται. Στον τέταρτο αγώνα, η γηπεδούχος Ισπανία επικρατεί της εντυπωσιακής Ιταλίας με 83-79, με τους “δεινόσαυρους” Γκαρμπαχόσα και Μπαρνιάνι να ξεχωρίζουν με 19 πόντους έκαστος.
Στον “κλασικό” ημιτελικό, οι Γάλλοι ζητούν εκδίκηση, αλλά ο Κλοντ Μπερζό ζητά απλώς ένα θαύμα όπως λέει για να κερδίσει επισήμως την Ελλάδα. Πρωταγωνιστής του αγώνα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έχει 20 πόντους, 12 ρημπάουντ και 5 ασσίστ, αλλά αστοχεί στο τελευταίο τρίποντο του αγώνα. Έτσι, η Ελλάδα κερδίζει με 72-59 και περνάει στον τελικό όπου θ’ αντιμετωπίσει την Ισπανία, νικήτρια του άλλου, συγκλονιστικού ημιτελικού με τη Λιθουανία με 94-93.
Το χάλκινο μετάλλιο κατακτούν οι Λιθουανοί επικρατώντας των Γάλλων με 89-85.
Στο μεγάλο τελικό, οι Ισπανοί δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα, αλλά το μάτι των διεθνών μας γυαλίζει. Μετά το 19-12 υπέρ των Ισπανών, αναλαμβάνει δράση ο Ζήσης και η Εθνική περνάει μπροστά με 24-25. Ο Γιαννάκης θέλει να πάρει τη μάχη της ρακέτας και χρησιμοποιεί συγχρόνως Παπαδόπουλο, Σχορτσιανίτη, οι οποίοι δημιουργούν μεγάλη ζημιά και το σκορ γίνεται 29-36. Οι Ισπανοί όμως βρίσκουν λύσεις επιθετικά και το ημίχρονο κλείνει στο 38-40. Στην επανάληψη, οι διεθνείς μας πραγματοποιούν ως συνήθως εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο, βρίσκοντας το δρόμο προς το καλάθι και περιορίζοντας Ναβάρο, Γκαρμπαχόσα και το σκορ γίνεται 52-65. Η μόνη φορά που καταφέρνουν να ξαναγίνουν απειλητικοί οι γηπεδούχοι είναι 3,5 λεπτά πριν το τέλος, που μειώνουν σε 70-76, με πρωταγωνιστή τον Γκασόλ. Ωστόσο, οι παίκτες μας διατηρούν τη συγκέντρωσή τους, παρά την καυτή ατμόσφαιρα και πιέζοντας στα 4/4 του γηπέδου παίρνουν εύκολα τη νίκη με 74-89 και κατακτούν και πάλι το Ευρωμπάσκετ.
Οι πόντοι των διεθνών: Παπαλουκάς 8(6 ασσίστ), Σχορτσιανίτης 9, Ζήσης 12(7 κερδ. φάουλ), Σπανούλης 6, Βασιλόπουλος 2, Φώτσης 11, Χατζηβρέττας 5(4 κλεψίματα), Ντικούδης 4, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 9(3-3-3-3), Παπαδόπουλος 10, Κακιούζης 7.
“Eίχαμε πάθος και συγκέντρωση και γι’ αυτό πιέσαμε αποτελεσματικά και στα 40’ λεπτά του αγώνα. Θέλαμε ν’ αποδείξουμε ότι ο περσινός τελικός ήταν μια άτυχη στιγμή. Σημαντικότερο κατόρθωμα της ομάδας είναι που κατάφερε να χειροκροτηθεί κατά τη διάρκεια της απονομής απ’ όλο το γήπεδο” είναι τα λόγια του Παναγιώτη Γιαννάκη.
Μετά το θρίαμβο, το πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια είναι το γκολ του Νίνη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στο φιλικό αγώνα με τη Σαντιγιόν που έληξε 15-0. Όλοι οι αθλητικοί, αλλά και πολιτικοί συντάκτες μιλούν για το τεράστιο αυτό γεγονός και οι εφημερίδες την επομένη, κυκλοφορούν το σχετικό DVD που γίνεται ανάρπαστο. Η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ είναι τελευταίο θέμα, ενώ γνωστός αθλητικογράφος αναφέρει: "Αφού δεν κερδίσαμε με 30+ πόντους την Ισπανία, αποτύγχαμε. Εγώ δεν ασχολούμαι με αποτυγχημένους. Αυτή η ομάδα είναι ντροπή για τον ελληνικό αθλητισμό!".

Ο Άρης συμφωνεί με τον Γουίλι Σόλομον και ολοκληρώνει έτσι το ρόστερ για τη νέα χρονιά. Στην πρώτη του προπόνηση με τους κίτρινους ο Αμερικανός λογομαχεί με τον Καλαϊτζή, αλλά τελικά αναλαμβάνει δράση ο Σιγάλας και συμφιλιώνει τις δύο πλευρές. Την επόμενη μέρα μάλιστα, οι τρεις παίκτες πηγαίνουν να διασκεδάσουν στα μπουζούκια και Σόλομον και Καλαϊτζής επιδίδονται σε λουλουδοπόλεμο.
Ο Σακ αποκτά ελληνικό διαβατήριο, λόγω των γνωστών ψευδωνύμων του και της φωτογραφίας με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας που του είχε δώσει ο Κακιούζης κι έτσι ο δρόμος για τον τρίτο ξένο είναι ανοιχτός για το Αιγάλεω. Η ομάδα κλείνει τον Τόνι Ντελκ. Από την άλλη, ο Μακεδονικός κάνει πράξη το όνειρο όλων των μπασκετόφιλων της χώρας, επαναπατρίζοντας πολλούς Έλληνες παίκτες που αγωνίζονταν μέχρι πρότινως στο εξωτερικό. Αποκτά λοιπόν τους Ζήση, Μαρμαρινό, Λιαδέλη, Σκλάβο, Δέδα και Τσακαλίδη και "στόχος είναι μόνο η κορυφή".


Οκτώβριος:

Η αγωνιστική δραστηριότητα ξεκινά με τα ματς του Κυπέλλου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κληρώνονται να παίξουν μαζί στο ΣΕΦ και οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν 74-80 με τους Σκόλα και Ναβάρο να πετυχαίνουν από 20 πόντους και τον Αμάρε να έχει DNP. Από πλευράς Ολυμπιακού, Μασιγιάουσκας, Φώτσης και Πεν είχαν από 15. Σύμφωνα με τον Γκέρσον η ομάδα δεν είχε προλάβει να ετοιμαστεί κατάλληλα, ενώ ο Ομπράντοβιτς έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη σημαντική νίκη, εφιστώντας τους την προσοχή στα δύο ματς που θα ακολουθήσουν με τους Μπόστον Σέλτικς, ενώ ανέφερε ότι ο Γιαφτόκας θα χρησιμοποιηθεί μόνο στην Ευρωλίγκα.
Στον πρώτο αγώνα που γίνεται στο ΟΑΚΑ και τον παρακολουθούν 20.000 οπαδοί των τριφυλλιών, ο Παναθηναϊκός επικρατεί με 102-66, με τον Ντοκ Ρίβερς να παραπονιέται για το time out του Ζοτς, ενώ το σκορ ήταν 99-66. Στο δεύτερο αγώνα, που διεξάγεται στη Βοστόνη, ο Παναθηναϊκός επικρατεί ξανά με 92-113 με τους Έλληνες ομογενείς να ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης να πανηγυρίσουν. Στο ΝΒΑ Europe live ο Ολυμπιακός κερδίζει τη Μακάμπι στον πρώτο ημιτελικό και παίζει στον τελικό με τους Σανς, που κέρδισαν στο άλλο ματς εύκολα τους Χιτ. Ο αγώνας εξελίσσεται σε διαφήμιση του μπάσκετ, με 7 επιτυχημένες άμυνες από κάθε ομάδα και τελικά οι Ήλιοι κερδίζουν με 171-167. Από τα στατιστικά ξεχωρίζουν οι 32 ασσίστ του Νας και οι 55 πόντοι του Μασιγιάουσκας. Ύστερα από την επιτυχημένη, κατά γενική ομολογία παρουσία των ελληνικών ομάδων σ' αυτούς τους αγώνες ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δηλώνει: "Εμείς είμαστε το μπάσκετ! We are basketball, που λένε και οι φίλοι μας οι Νεάτερνταλ. Διδάξαμε τι είναι το μπάσκετ σ' αυτούς τους άσχετους, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι ακροβατικά". Από την άλλη πλευρά, ο Μαρκ Κιούμπαν, μετά την παρομοίωση με το βάτραχο και το σκορπιό, χρησιμοποιεί αυτή με την αρκούδα και τη μέλισσα για να εξηγήσει την κατάσταση στη μάχη ΝΒΑ - Ευρώπης: "Η αρκούδα δε νιώθει τα τσιμπήματα της μέλισσας, παίρνει όμως, το μέλι που της αρέσει." Ερωτηθείς για τη χειμερία νάρκη της αρκούδας, προσθέτει: "Μα, μιλάμε για μια ανάμειξη αρκούδας, κουκουβάγιας, συνεπώς, δεν υπάρχει πρόβλημα!".
Κυκλοφορούν στην αγορά τα DVD με το θρίαμβο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, στην τιμή των 57,7 ευρώ. Με αυτό το πακέτο, υπάρχει δώρο το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με το Κατάρ στο παγκόσμιο, και το δεύτερο ημίχρονο με τη Ρωσία στο Ευρωμπάσκετ του 2005. Ασφαλώς, υπάρχουν όλες οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών και σε περιορισμένη έκδοση, μια σπέσιαλ συνέντευξη του Δημήτρη Χατζηγεωργίου που μιλάει για όλους και για όλα.


Νοέμβριος:

Άρης και ΠΑΟΚ συγκρούονται στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας(29/10 για την ακρίβεια), αγώνα που παρακολουθεί ο Τζόρντι Μπερτομέου και μεταδίδεται σε 80 χώρες. Οι γηπεδούχοι κερδίζουν δύσκολα με 83-78, με τον Σόλομον να πετυχαίνει 21 πόντους και τον Λαβρίνοβιτς 17. Από την άλλη, ξεχωρίζει ο Στογιάκοβιτς με 26 πόντους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετρούν το 5/5 κερδίζοντας εύκολα τους αγώνες. Ο Άρης έχει 4-1, όσο και ο ΠΑΟΚ. Από τις υπόλοιπες ομάδες, ξεχωρίζουν το 4-1 της Ζαλγκίρις, το 4-1 της Ταού, το 0-5 της Μπαρτσελόνα και το 1-4 όλων των ιταλικών ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί πως τα δικαιώματα της διοργάνωσης τα έχει η ΕΡΤ, που μεταδίδει όλους τους αγώνες των ελληνικών ομάδων, αλλά και μερικούς από τους υπόλοιπους, όταν δε δείχνει σε μαγνητοσκόπηση πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ολλανδίας.
Η Α1 ξεκινά με την Ολυμπιάδα Πατρών να κερδίζει τον Παναθηναϊκό στην έδρα της και το Μακεδονικό να περνάει μέσα από το Αλεξάνδρειο. Η ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα με το Σπόρτινγκ, με τον Τέλφαιρ να πετυχαίνει 42 πόντους και να μαλώνει και με τους 16 οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, το Αιγάλεω κερδίζει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ενώ οπαδοί των γηπεδούχων ρίχνουν αντικείμενα στον Σακίλ και τον Άιβερσον που έκαναν εξαιρετική εμφάνιση. Στη συνέντευξη τύπου ο Ο' Νιλ δηλώνει: "Ευχαριστώ τους φίλους του Ολύμπου για την ενίσχυσή τους στο τέλος. Ο αγώνας ήταν κουραστικός και όσο να 'ναι είχαμε ανάγκη να δροσιστούμε". Αήττητοι μέχρι το τέλος του μήνα συνεχίζουν ο ΠΑΟΚ, το Αιγάλεω και η Ολυμπιάδα.
Η σεζόν στο ΝΒΑ ξεκινά και ο Γουέστ σπάει το συμβόλαιο του Παπαλουκά με τη ΤΣΣΚΑ 3 μέρες πριν το μεταξύ τους αγώνα και τον φέρνει στη ομάδα, μαζί με τον Ντικέμπε Μουτόμπο. Έτσι, με πεντάδα Μουτόμπο, Τζάκσον, Γκαρνέτ, Μπράιαντ, Παπαλουκά και 6ο παίκτη τον Σπανούλη βρίσκονται στην "pole position" για την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, στην πρεμιέρα, οι Γκρίζλις χάνουν από τη ρωσική ομάδα με 70-77. Στους Σπερς, τα πολλά προβλήματα τραυματισμών αναγκάζουν την ομάδα να κλείσει την Εύα Λονγκλόρια για τη θέση 1 και τον Ντένις Ρόντμαν για να βοηθήσει τον Γλυνιαδάκη στα ψηλά. Ο Ρόντμαν ξεκινάει καταπληκτικά και αποτελεί τον παίκτη του μήνα για τη δύση, με μέσου
NBAholic
ROFL. Πόσο καιρό σου πήρε για να το γράψεις όλο αυτό; Καζαμίας; Καζαδέκα, θα έλεγα εγώ. 41.gif
Τι καλά να έβγαιναν περίπου τα μισά απ'όσα λες αλήθεια...Ήδη βέβαια έχεις αποτύχει ως προς την παρουσία του Μούλα με τον Ολυμπιακό. tongue.gif
thrylos7
Βασικά αυτό που με παίδεψε ήταν το Ευρωμπάσκετ(χωρίς ιδιαίτερη φαντασία) και οι τελευταίοι μήνες, που μετά όμως κύλησαν μόνοι τους...

Τί εννοείς; Για τον Ρανίκο; Ο Μούλα βάσει του αρχικού κειμένου έφευγε(πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε), Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, καθώς ο Γκέρσον έλεγε ότι έχουμε πληρότητα στη θέση του πλέι μέικερ.
Air Kef
Νοτη συγχαρητηρια και δημοσια!!!!!

Και του χρονου...
techno
Να σαι καλα ρε παλικαρι,γελαω 5 λεπτα τώρα... smile.gif
thrylos7
smile.gif

Μα γιατί, μέσα γράφονται μεγάλες αλήθειες... tongue.gif biggrin.gif

Καλώς ήρθες στο forum!
thrylos7
Μπορείτε να δείτε το σκορ του ΠΑΟ - Ολυμπιακός το μήνα Φεβρουάριο... δυστυχώς για 1 πόντο δεν το πιασα ακριβώς... rolleyes.gif

Έτσι, για να μη λένε μερικοί του ΝΒΑ... tongue.gif
sihainas
άμα έπαιζε και ο Μάτσε και έβαζε και τόσους πόντους θα ήταν ακόμα καλύτερα tongue.gif
kitsos7126
ΩΡΑΙΟΣ Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ.ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΚΑΖΑΜΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ FIGHT CLUB ΣΤΟΝ SPORT FM ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.
Air Kef
Kαι του contra.gr εχουν γράψει εναν με φοβερες ατακες..Αλλα πρέπει να ειναι ο μονος απολυτα μπασκετικος!
thrylos7
QUOTE
άμα έπαιζε και ο Μάτσε και έβαζε και τόσους πόντους θα ήταν ακόμα καλύτερα


Ετεροχρονισμένο μεν, αλλά τελικά κι αυτό βγήκε... tongue.gif cool.gif
Gravedigger
Kαταπληκτικός καζαμίας!!!Τώρα τον βλέπω πρώτη φορά αλλά πραγματικά έχει πολλή πλάκα!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.